Нови показания за убийството на студента Михаил

Свидетел по делото за убийството на студента Михаил Стоянов през 2008 г. в Борисовата градина се присети нови неща и поиска сам да даде повторно показания.

Президентът призова партиите да се обединят около общи приоритети

/КРОСС/ Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на държавите-членки на ЕС и на страните от Европейското икономическо пространство. Държавният глава обсъди с дипломатическите представители актуалната обстановка в страната, въпросите, свързани с бежанската вълна от Близкия Изток и Северна Африка, както и теми от дневния ред на Европейския съюз. Според държавния глава в ситуация на изострено политическо противопоставяне именно партийните лидери са тези, които трябва да постигнат съгласие и да пристъпят към решаването на въпросите, породили днешната криза. Това е възможно само ако политическите лидери се придържат и отстояват демократичните ценности и демонстрират способност да се обединят около общи приоритети, каза още Росен Плевнелиев. Президентът подчерта, че България е готова да участва активно в изработването на обща Стратегия на Европейския съюз за бежанците и нелегалните имигранти в рамките на гръцкото и италианското председателството на Съюза през 2014 г. Проблемът с бежанците не е само на отделните страни-членки, а европейски проблем, подчерта Росен Плевнелиев и отново призова за солидарност в рамките на ЕС и за  предприемането на мерки в дългосрочен план на европейско равнище

Google блокира 100 000 комбинации от ключови думи за детска порнография

Изпълнителният директор на Google (Гугъл) и съосновател на компанията Ерик Шмид обяви въвеждането на нова технология, която ще позволи да се блокират голям брой търсения за детска порнография, предаде Франс прес, като цитира статия в "Дейли мейл". Според Шмид благодарение на новата технология детската порнография ще бъде премахната от резултатите на над 100 хиляди запитвания за търсене. Ограниченията ще се приложат първо в англоезичните страни, но до 6 месеца ще обхванат останалите части от света и 158 други езика. Съобщението беше направено то...

Обвиниха побойниците Акулата и Скинара в убийство

Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата вече са с нови обвинения, каза окръжния прокурор на Враца Светлозар Лозанов. Към момента Иван Каменов-Цофъра все още не е с ново обвинение, тъй като адвокатът му не е успял да се яви в съда днес. 

Акулата и Скинара са обвинени в убийство по хулигански подбуди, причинено по особено жесток начин. Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата вече са с нови обвинения, каза окръжния прокурор на Враца Светлозар Лозанов. Към момента Иван Каменов-Цофъра все още не е с ново обвинение, тъй като адвокатът му не е успял да се яви в съда днес. Акулата и Скинара са обвинени в убийство по хулигански подбуди, причинено по особено жесток начин.

Гергов: Каквато е икономиката, такъв е и Панаирът

Не мисля, че е добра идея Международен панаир – Пловдив да стане изцяло частен, каза бизнесменът Георги Гергов, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Очертава се силен зимен сезон в Боровец

Въпреки отлива на британски туристи по време на най-тежките години на икономическата криза, тази година резервациите от Острова бележат ръст от 15%

Войната срещу гражданите. Три кадъра.


Препубликуваме текста на Калин Янакиев от портала "Култура":

След вторник миналата седмица властта в България е във война със своите граждани. Преди всичко със своята млада и образована генерация, със своята интелигенция, със своите столичани. Засега с малко кръв, но с готовност да бъде премината всякаква граница. Във война със своите граждани след вторник е власт, чието правителство само след пет месеца управление има доверието едва на 19% от населението (показател, безпрецедентен...

Криминалисти на ОДМВР- Шумен установиха извършители на повече от 15 кражби на авточасти

Намерени и иззети са пет противозаконно отнети моторни превозни средства

Напрежение в Париж: стрелби в “Сосиете женерал” и “Либерасион”

Париж. Снимка: sxc.hu

Въоръжен мъж стреля пред сградата на банка “Сосиете женерал” в парижкия бизнес квартал Дефанс. Стрелецът е избягал, съобщава RFI.

Към момента полицията не свързва нападението със стрелбата в сградата на вестник „Либерасион”, при която един човек беше тежко ранен.

При нападението на ”Сосиете женерал” няма пострадали.

Във връзка с инцидентите френският президент Франсоа Оланд е поискал от вътрешния министър Манюел Валс да „мобилизира всички средства, за да изясни обстоятелствата, при които са извършени нападенията”.

Полицаи са разположени пред централите на големите медии в Париж часове след стрелбата в „Либерасион”.

Тази сутрин мъж, въоръжен с пушка помпа, нахлу в редакцията на френския вестник в Париж.

Той откри стрелба и рани един от помощник-фотографите на изданието, след което избягал.

27-годишният фотограф е прострелян в гърдите и е с опасност на живота.

Миналата седмица – в петък сутринта, въоръжен мъж нахлу в сградата на телевизия BFMTV и заплаши журналистите, но не откри стрелба.

Статията "Напрежение в Париж: стрелби в “Сосиете женерал” и “Либерасион”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плевнелиев отново призова партийните лидери към обединение

Очакваме в скоро време напредък в разговорите за подписване на

Хиляди либийски командоси ще се обучават в България

САЩ потвърдиха, че планират обучението на 5000 до 7000 полицаи от либийските сили за сигурност. Либийците ще се обучават в Ново село.

Спецкомисията за проверка на имуществото на Христо Бисеров се събира утре

Утре за първи път ще се съберат юристи и икономисти, които съставляват смесената комисия, която ще установява как, при какви обстоятелства и колко законни са потоците от средства, придобити от Христо Бисеров. Това съобщи председателят на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев пред БНР.

"По всеки един случай работи един юрист и един икономист - за 10 години назад какви данъци са платени, какви екскурзии в чужбина са направени, придобито имущество,...

Неправителствени организации поискаха оставката на областния управител на Варна

Няколко неправителствени организации във Варна поискаха оставката на областния управител Иван Великов заради „ неговата некомпетентност, погазването на обществения интерес, погазването на законите и факта, че защитава интересите на хора, които са водени единствено от своята алчност, за сметка на Морската градина”.

"Ню Йорк Таймс": В България е живяла най-старата цивилизация

За изложбата в Ню Йорк „Изгубеният свят на Стара Европа", The New York Times пише, че дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.

За изложбата в Ню Йорк „Изгубеният свят на Стара Европа", The New York Times пише, че дълго преди разцвета на Гърция и Рим, дори много по-рано от възникването на първите градове в Месопотaмия и Египет, в долното течение на Дунава и Предбалкана е живял народ, изпреварил своето време в търговията, изкуството и техниката.

Участник в "Еврофутбол" взе 15 000 лева с два лева залог

/КРОСС/ Равенството между ЦСКА и Левски осигури над 10 000 лева на пловдивчанинУчастник от Сапарева баня направи най-големия удар в отминалите три дни в „Еврофутбол". Срещу едва 2 лева залог, който направи в пункта на ул. "Германея" №10, той прибра 15 048,69 лева с предвиждане за първо полувреме/краен изход на три мача в права колонка, които са от третата дивизия на Шотландия, Висшата лига на Северна Ирландия и Първа лига на Холандия:Анан Атлетик - Берик Рейнджърс 2/1Крусейдърс - Балинамалард Юн. 2/1Дордрехт - ФК Айндховен 2/1 Пловдивчанин също може да се похвали със солидна печалба от почивните дни. Три познати хикса, единият от които на дербито между ЦСКА и Левски, както и залог от 450 лева на талона му осигуриха петцифрена печалба в размер на 10 299,71 лева. Другите два мача са от Сегунда дивисион - Алавес - Рекреативо и международната среща между Сенегал и Кот Д'ивоар.Жител на Смолян прибра 4 736,37 лева с предвиждане на четири срещи в права колонка, сред които отново е столичното дерби между сини и червени.Шуменец пък взе 2 281,60 лева със 160 лева залог на Общ брой точки в двубоя от НБА между Чикаго Булс и Индиана Пейсърс. Димитровградчанин демонстрира солидни познания за крайния изход на двубои от световни и младежки квалификация. В петъчния ден в пункта на бул. "България" №7 той реализира печалба от 2 221,45 лева с 50 лева залог за 10 мача в права колонка

Втори месец Общината не запълва изрязани дупки в кв. Проучване

 Искам да попитам Община Перник кога мисли да запълни изрязаните дупки в кв. Проучване. Вече втори месец никой не взема мерки. Иначе искат данъци, а не си вършат работата.
Читател

САЩ подготвят военно обучение за либийци в България

Въоръжените сили на САЩ разработват планове за обучаване на между 5000 и 7000 представители на либийските сили за сигурност, както и на либийските специални части за антитерористични операции, съобщи Ройтерс.   Според високопоставен представител на САЩ, пожелал да запази анонимност, малки групи представители на либийските сили за сигурност ще бъдат подготвяни на ротационен принцип през годините в България.   Много детайли все още трябва да бъдат уточнени, преди да пристъпим към обучението, отбелязал той по време на отбранителен форум в Калифорния в събота.   Високопоставеният представител признал, че трябва да бъдат поети някои рискове при обучението на либийските сили за сигурност, в името на това те да не бъдат контролирани от въоръжени милиции.   "Вероятно има известен риск някои от хората, които ще тренираме, да нямат най-чистите досиета. В крайна сметка обаче това е най-доброто решение, което можем да намерим за тяхното обучение, за да могат да се справят със собствените си проблеми", казал източникът на Ройтерс.   През септември българският министър на отбраната Ангел Найденов заяви, цитиран от медии, че Съединените щати възнамеряват да тренират либийските сили за сигурност в страната в продължение на до 8 години.   България и САЩ ползват съвместно на българска територия полигона "Ново село" и авиобазите "Граф Игнатиево" и "Безмер".   Нестабилността в Либия и слабият контрол на нейните граници безпокоят съседните страни в Северна Африка, отбелязва агенцията. По-рано този месец Франция обяви, че обмисля да предостави повече помощ на Либия и да обучава нейните сили за борба с тероризма, за да предотврати разпространението на екстремизма отвъд границите й.

Фирма на МВР иска да прави табелите за коли

Регистрационни табели

Фирмата на МВР “Безконтактни мултиплекторни вериги” ЕООД, се яви на конкурса за изработване на регистрационните табели на колите в България, съобщава в. “Труд”.

Фирмата стана скандално известна с това, че дарява постоянно МВР с пари и автомобили и по този начин се заобикаля обявяване на обществени поръчки.

Днес в сградата на министерството бяха отворени офертите на четири фирми – словенската KIG d.d., консорциумите J. L. M. sistems – Erih Utsch, “Български регистрационни табели” и БМВ ЕООД, която е 100% собственост на МВР.

Преди два месеца вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че има намерение да ликвидира фирмата и да премахне държавния монопол върху изработването на регистрационните номера на колите.

На 4 октомври ведомството обяви обществена поръчка, с която покани всички фирми от ЕС да участват в конкурс за изработване на 1 130 200 регистрационни табели за автомобили, ремаркета, мотоциклети, мотопеди и транзитни номера. Стойността на поръчката е 10 млн. лв. без ДДС.

Едно от изискванията към участниците беше да са изработвали табели през последните 3 г. и да имат поръчки за над 10 млн. лв. Така единствената родна фирма, която имаше възможност да участва в конкурса, е тази на МВР. Другите са консорциуми с германски и полски фирми.

От параметрите на поръчката МВР е заложило около 8,50 лв. за производството на един номер. В момента при нова регистрация на колата се плащат 75 лв. – за двойка табели и талон. Ценовите оферти на фирмите ще бъдат отворени в началото на декември, а крайният резултат от конкурса се очаква да стане ясен около 15 декември.

Според в. “Капитал” чрез заобикаляне на Закона за обществените поръчки “БМВ” формираше близо половината от “даренията” за МВР в размер около 6-7 млн. лв. годишно. Заради пренасочването на средства обаче БМВ е на огромна загуба – през 2011 г. дружеството дари сума от 6 млн. лв. на принципала си (което е 40% от годишния оборот), с което не излезе на печалба и съответно не внесе дивидент в държавния бюджет.

Освен че компанията е монополист в производството на регистрационни табели за автомобилите, в активите си има и заведение, оръжеен магазин и хотел в курорта Златни пясъци. За първото полугодие на 2013 г. печалбата от табелите за коли възлиза на 1.2 млн. лв. и ако се изключат даренията, дружеството би отчитало милионни печалби.

Статията "Фирма на МВР иска да прави табелите за коли" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Джоли взе почетен "Оскар" за хуманитарна дейност

Джоли получи специалното отличие "Джийн Хършолт" за приноса си към хуманитарната дейност

К- стъкло и фолио топят сметките за ток

Прозорците играят важна роля за температурата вкъщи. Приблизително половината от сумите за отопление и охлаждане на едно домакинство са от загуба на топлина или от прекомерно нагряване именно през прозорците. Възможно решение на този проблем са дограми с качествени стъклопакети, чийто стъкла имат специални свойства.
Т.нар. нискоемисионни стъкла Прозорците играят важна роля за температурата вкъщи. Приблизително половината от сумите за отопление и охлаждане на едно домакинство са от загуба на топлина или от прекомерно нагряване именно през прозорците. Възможно решение на този проблем са дограми с качествени стъклопакети, чийто стъкла имат специални свойства. Т.нар. нискоемисионни стъкла

Обвиниха побойниците Акулата и Скинара в убийство

Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата вече са с нови обвинения, каза окръжния прокурор на Враца Светлозар Лозанов. Към момента Иван Каменов-Цофъра все още не е с ново обвинение, тъй като адвокатът му не е успял да се яви в съда днес. 

Акулата и Скинара са обвинени в убийство по хулигански подбуди, причинено по особено жесток начин. Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата вече са с нови обвинения, каза окръжния прокурор на Враца Светлозар Лозанов. Към момента Иван Каменов-Цофъра все още не е с ново обвинение, тъй като адвокатът му не е успял да се яви в съда днес. Акулата и Скинара са обвинени в убийство по хулигански подбуди, причинено по особено жесток начин.

Студентската окупация в Бургаския свободен университет остава

Окупираната зала в Бургаския свободен университет, Снимка: Дарик

Студентската окупация в Бургаския свободен университет няма да бъде свалена.

Зала 222 остава под ключ, не е обсъждан вариантът окупацията да падне, заяви студентът Добрин Юнгарев пред “Фокус”.

Няма решение за нови инициативи на протеста.

“Оттук нататък се въоръжаваме с търпение и продължаване така, както досега”, каза Юнгарев.

От днес протестиращите студенти от Софийския университет отвориха вратите на Ректората, за да бъдат възобновени занятията.

Статията "Студентската окупация в Бургаския свободен университет остава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плевнелиев: Всички политически сили трябва да се грижат за обединението на обществото

Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество.
Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на държавите членки на ЕС и на страните Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на държавите членки на ЕС и на страните

Отпадат банковите гаранции за изкупвачите на мляко

Очаква се промените в закона за общите организации на пазарите да повишат доходите на фермерите

    


Hyundai Еquus е номер 1 според американските клиенти

В проучването са участвали 45 952 собственици на нови автомобили

    


HeadsUP! прожектира екрана на смартфона на предното стъкло на автомобила (видео)


Използването на мобилен телефон по време на шофиране е забранено, освен когато се разчита на handsfree устройство. Разбира се, въпреки това мнозина редовно управляват колата си, докато се разсейват със смартфона си.

Компанията NeXt е създала нова технология, чрез която смята, че може да намали рисковете при използване на мобилен телефон при шофиране. HeadsUP! взима вдъхновение от т.нар. хедъп дисплеи при някои автомобили, които прожектират основна информация върху предното стъкло и...

Таня Боева зарязва чалгата, ще става актриса

Попфолк певицата наскоро представи нова песен с видео и по този повод издаде в "Жените говорят", че вече има амбиции в актьорската професия.

Цветанов на международна конференция „Сигурност и стабилност в Югоизточна Европа“ в Будапеща

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще вземе участие в международната конференция „Сигурност и стабилност в Югоизточна Европа Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще вземе участие в международната конференция „Сигурност и стабилност в Югоизточна Европа". Форумът ще се проведе от 18 до 20 ноември 2013 в унгарската столица Будапеща и е организиран от фондация „Ханс Зайдел". По време на конференцията министри и депутати от Германия, Унгария, Хърватия, Румъни

Отпадат банковите гаранции за изкупвачите на сурово мляко


Изкупвачите на сурово краве мляко вече няма да учредяват банкови гаранции, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Това е едно от измененията в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз. Той  бе приет на 1 ноември, но влиза в сила от днес, 18 ноември.

С това изменение отпада задължението на изкупвачите на сурово краве мляко да учредяват банкови гаранции в полза на ДФ"Земеделие", при кандидатстване за одобрение, както и да ги...

Държавата подготвя промени в ръководството на фондовата борса


Ръководството на Българската фондова борса ще бъде променено след два месеца, се вижда от дневния ред на общо събрание на акционерите, насрочено за 14 януари 2014 г. 

Инициатор за свикването му е Министерството на финансите, което притежава 50.05% от капитала на дружеството. Единствената точка в дневния ред е промeни в състава на Съвета на директорите.

Председател на борда сега е Асен Ягодин, който доскоро оглавяваше и Българската банка за развитие. Негов заместник и...

Заловиха по обяд пиян шофьор на микробус

Почерпен шофьор е засечен в 13.20 ч. в неделя по бул."Добричка епопея" в Добрич, съобщават от полицията. Той карал товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", когато бил спрян за проверка от служители на „Пътна полиция". Дрегерът показал 1.67 промила алкохолно съдържание. Водачът е на 52 години, от Добрич. Срещу него се води бързо производство.  ...

Увеличете контейнерите при блок 26, до 5 СОУ с още два

 Здравейте,на улица Георги Мамарчев контейнерите за смет намиращи се до оградата на 5-то училище и хранителния магазин преливат. С два контейнера се събира боклука на двете училища,магазина,боулинг залата, блок 26 и всички преминаващи. Моля да съдействате за увеличаването им поне с още два и за редовното извозване на боклука.

Георги Лазаров

Вече няма да има банкови гаранции за изкупуване на мляко

Изкупвачите на сурово краве мляко вече няма да учредяват банкови гаранции. Това е едно от измененията в Закона за...

Читатели на КРОСС: Трябва да има оставки заради случая "Бисеров"

/КРОСС/ Миналата седмица Христо Бисеров се сдоби с две обвинения, парична гаранция в размер на по 25 000 лв. и забрана да напуска страната. Съобразно закона, с оглед така повдигнатите обвинения е уведомена и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняеми Христо Бисеров и Ивайло Главинков.Бисеров е обвинен, за това, че през 2012 г., в писмена декларация, подадена пред Сметната палата е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария - престъпление по чл. 313, ал. 1 НК, както и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. - 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро) , за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление - престъпление по чл. 253, ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 НК.Доведеният му син Ивайло Главинков пък е обвинен, че в периода 13. 12. 2013 г. - 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление - престъпление по чл. 253, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 НК.От изненадващото оттегляне на Христо Бисеров от политиката коментарите по казуса се разрастваха до решението на прокуратурата

Юристи сезират прокуратурата за изказвания на Орешарски

В прокуратурата е внесено искане до главния прокурор да се сезира във връзка с изказването на премиера Пламен Орешарски за уволнение на държавни служители, участващи в антиправителствени протести. Искането до прокурора е изискано от адвокат Михаил Екимджиев, председател на „Асоциация за европейска интеграция и права".

Пламен Дилков е новият зам.-председател на италианските инвеститори в България

Инж. Пламен Дилков, изпълнителен директор на „ПВБ Пауър България“ АД, беше избран за заместник-председател на Конфиндустрия България на годишното Общо събрание на асоциацията на италианските предприемачи и инвеститори в България. Той ще отговаря за връзките на Конфиндустрия с българските институции, както и за енергийния сектор.

Русия достави на Китай 4 вертолета Ми-171Е

Новите вертолети са подобрени за работа във

Няма да спрат парите към бизнеса по екопроекти

Плащанията по ОП "Околна среда" замразени заради пропуски в миналото

    


Плевнелиев: От всички политически сили трябва да работят за обединението на обществото

Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество.
Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на държавите членки на ЕС и на страните

Плевнелиев: Политически сили трябва да предприемат действия за преодоляване на конфронтацията

Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на „Дондуков" 2 с посланиците на държавите-членки на ЕС и на страните от Европейското икономическо пространство. Държавният глава обсъди с дипломатическите представители актуалната обстановка в страната, въпросите, свързани с бежанската вълна от Близкия Изток и Северна Африка, ка...

„Магия“ е история, балетът вече е „FAME“

Балет „Магия“ вече се казва „FAME“, разкриха специално за BLife красивите танцьорки.

"Летящият протестиращ": Не беше сценарий да се хвърля върху колата на Кутев

Понякога хората действат с ума си, друг път със сърцето си. Най-добре с двете, но в този момент беше предимно сърцето. Така известният като „летящия протестиращ" студент Моис Натан описа пред bTV момента, в който скочи върху автомобила на депутата от БСП Антон Кутев на 12 ноември.

„Нямаше никакъв план или сценарий. Беше момент на бурна емоция. Н Понякога хората действат с ума си, друг път със сърцето си. Най-добре с двете, но в този момент беше предимно сърцето. Така известният като „летящия протестиращ" студент Моис Натан описа пред bTV момента, в който скочи върху автомобила на депутата от БСП Антон Кутев на 12 ноември. „Нямаше никакъв план или сценарий. Беше момент на бурна емоция. Н

Ремонтират гарата в Пазарджик

Гарата в Пазарджик ще бъде изцяло ремонтирана и обновена за близо 4 милиона лева. Това стана ясно, след като днес бе даден официален старт на проекта за реконструкция на съоръжението, което не е основно ремонтирано повече от 30 години. Ремонтните дейности ще продължат 8 месеца, обеща транспортният министър Данаил Папазов, който присъства на подписването на договора. Изпълнител на проекта е консорциум „Вектор инженеринг", който ще трябва да усвои 3.6 милиона лева. Финансираното на модернизацията на гарата е по проект „Преустройство и саниране на...

Зам.-шефът на ДФ "Земеделие" подаде оставка

Това е станало само няколко дни, след като беше назначен

Плевенлиев: Партийните лидери са длъжни да предприемат действия за преодоляване на конфронтацията


Необходимо е представителите на всички политически сили в България да предприемат действия за преодоляването на конфронтацията между партиите и да работят за обединението на българското общество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на "Дондуков" 2 с посланиците на държавите - членки на ЕС и на страните от Европейското икономическо пространство, съобщи прессекретариатът му.

Държавният глава обсъдил с дипломатическите представители актуалната...

Специално юбилейно издание на "Алхимикът"

На 19 ноември излиза специалното юбилейно издание на „Алхимикът“ по случай 25-ата годишнина от издаването му в Бразилия. Книгата включва предговор на Паулу Коелю и допълнителни материали.„Когато пишех „Алхимикът”, се опитвах да разбера защо сме тук. Вместо да пиша философски трактат, реших да говоря с детето в душата ми. За моя изненада милиони други хора по света отговориха на това дете. С тази книга исках да споделя с читателите ми въпросите, които превръщат живота в приключение точно, защото нямат отговори.”Паулу Коелю „Алхимикът” жъне успехи във всяка страна, в която е публикуван. В Бразилия са продадени повече екземпляри от всяка друга книга. В Щатите тя беше начело на списъка с бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс” в продълж...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване