Окупацията на Реформаторите в Перник се провали пред очите на ген. Атанасов, местят се в София

Окупацията на Реформаторският блок в Перник се провали. От сдружението обявиха, че я местят в София.

Членове те и симпатизантите на партиите от Реформаторския блок в Перник ще продължат протестните си действия в столицата. Това обявиха от гражданския съвет тази вечер на поредния протестен митинг в подкрепа на протестиращите студенти в областния център. Отново тази вечер пред сградата на областната администрация се...

Продължава

Ирина Бокова встъпи във втори мандат начело на ЮНЕСКО

Първата жена генерален директор на ЮНЕСКО - Ирина Бокова, положи клетва и встъпи в длъжност за втори мандат. Това стана на официална церемония в централата на организацията в Париж, пред 1500 участници в 37-та сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


В интервю за БНТ Б Първата жена генерален директор на ЮНЕСКО - Ирина Бокова, положи клетва и встъпи в длъжност за втори мандат. Това стана на официална церемония в централата на организацията в Париж, пред 1500 участници в 37-та сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В интервю за БНТ Б

Евакуират пътниците от самолет в Охайо заради бомбена заплаха

Пътниците на самолет на авиокомпанията "Американ ийгъл" бяха евакуирани на летището в американския град Кълъмбъс, щат Охайо.

Плодовитостта на българите намаляла наполовина за 20 години

Хората се възпроизвеждат все по-трудно в последните 20 години и проблемът се задълбочава. Сериозно се влошава качеството на половите клетки и при двата пола. Това съобщи д-р Георги Стаменов от болницата за женско здраве “Надежда” пред Втората национална конференция по сексуална медицина. 
Плодовитостта на българина е намаляла наполовина.... Хората се възпроизвеждат все по-трудно в последните 20 години и проблемът се задълбочава. Сериозно се влошава качеството на половите клетки и при двата пола. Това съобщи д-р Георги Стаменов от болницата за женско здраве “Надежда” пред Втората национална конференция по сексуална медицина. Плодовитостта на българина е намаляла наполовина....

Дядо намушка до смърт 41-годишен мъж

Мъж бере душа, бил наръган в гърдите и лявата мишница. Нападателят е открит и задържан за 24 часа

WADA отне лиценза на руската антидопингова лаборатория преди игрите в Сочи


Московската антидопингова лаборатория, която по план трябва да бъде използвана за зимните олимпийски игри в Сочи през февруари, загуби своя лиценз към Световната антидопингова агенция (WADA).

Центърът може да възстанови своя статут, ако до 1 декември покаже подобрение в начина си на работа.

Той трябва да използва независими чуждестранни експерти за съставяне и прилагане на програма за управление на качеството на работа, но не е изпълнил изискванията и ще бъде изваден за...

Джакпотът в играта 6/49 за четвъртък ще стигне 400 000 лева

В 92-рия тираж на игрите на Българския спортен тотализатор нямаше участник познал печелившите числа. Така за 93-ти тираж в четвъртък ще се натрупат още по-големи суми. За първо теглене на играта 6/49 се очаква да се натрупа джакпот от 60 000 лева, а във второ теглене размерът на джакпота ще достигне 400 000  лева. В играта 6/42 очакваната сумата е 360 000 лева .В неделния тираж късметлийските числа в първото теглене на играта 6/49 бяха 15, 19, 21, 24, 31, 37, а във второ теглене печелившата комбинация беше 8, 14, 19, 21, 42, 48. Числата на късм...

Египетският президент Ануар Садат става първият арабски лидер, направил официално посещение в Израел

Мохамед Ануар Садат е египетски политик, президент на Египет от 1970 до убийството му през 1981 г. Бивш офицер, маршал. През 1978 г. получава Нобелова награда за мир, заедно с израелския лидер Менахем Бегин, заради сключеното между тях Кемпдейвидско споразумение, първият мирен договор между Израел и арабска страна. Садат е роден през 1918 в бедно семейство с 13 деца в Мит Абу Кум, село в делтата на Нил. Баща му е египтянин, а майка му е от Судан. През 1938 завършва Кралската военна академия в Кайро, след което е изпратен на служба в Судан. Там се запознава с Гамал Абдел Насър и, заедно с други младши офицери, е сред основателите на Движение на свободните офицери, поставящо си за цел премахването на корумпираното монархическо управление и освобождаването на Египет от британското влияние. ...

Св. прор. Авдий, Св. мчк Варлаам

Православен календар

Светият пророк Авдий бил родом от селището Витарама, близо до Сихем. Той служил при двора на израилските царе и бил домоуправител на цар Ахав.

От младини бил твърде богобоязлив и когато целият Израил отстъпил от Бога и започнал да се покланя на скверния Ваал, той тайно служел на Единия Истински Бог на Отците си, Който спасил Израиля от Египет и го превел през Червеното море като по суша. Когато беззаконната Иезавел изтребвала пророците Господни, Авдий взел сто пророка и ги скрил в две пещери по петдесет човека. Там ги хранил с хляб и вода по време на глада в дните на пророк Илия.

Веднъж Ахав повикал свети Авдий и му рекъл:

- Тръгни по земята, по всички водни извори и по всички потоци по земята, дано нейде намерим трева, за да си прехраним конете и мъските и да се не лишим от добитъка.

И те разделили помежду си земята, за да я обходят: Ахав тръгнал отделно по един път, а Авдий тръгнал отделно по друг път. Когато Авдий вървял по пътя, ето насреща му идел свети Илия. Той го познал, паднал ничком и казал:

- Ти ли си, господарю мой, Илия?

Оня му отговорил:

- Аз съм. Иди кажи на господаря си: “Илия е тук”.

Той казал:

- Какво съм виновен, че предаваш своя раб в ръцете на Ахава, за да ме убие? Жив Господ, Бог твой! Няма нито един народ и царство, където да не е пращал господаря ми да те търси; и когато му казваха, че те няма, той вземаше клетва от онова царство и народ, че не са могли да те намерят. А ти сега казваш: иди кажи на господаря си: Илия е тук. Когато аз си ида от тебе, Дух Господен ще те отнесе, не зная къде; и ако отида да обадя на Ахава и той не те намери, ще ме убие; а рабът ти е богобоязлив от младини. Нима не е казано на моя господар какво аз направих, когато Иезавел избиваше Господните пророци, как скривах в пещери сто Господни пророци, по петдесет души, и ги хранех с хляб и вода? А ти сега казваш: иди кажи на твоя господар: Илия е тук; той ще ме убие.

Тогава свети Илия казал:

- Жив Господ Саваот, пред Когото стоя! Днес ще му се явя!

Свети Авдий отишъл да посрещне Ахава и да му обади за Илия. И когато Ахав срещнал Илия, Божият пророк го изобличил в неговото заблуждение, а сетне извършил велико чудо: свалил огън от небето върху жертвата и водата, както е написано в Трета книга Царства  (3Цар.18:4-8).

Като гледал това, свети Авдий се радвал заради всемогъщата сила на своя Бог, сърцето му пламтяло от любов към Него, горял от ревност за Него и още по-усърдно Му служел, изпълнявайки заповедите Му.

По-късно, когато Ахав умрял и син му Охозия наследил вместо него Израилското царство, Авдий бил на военна служба. Според свидетелството на свети Доротей и блажени Иероним той бил един от тримата петдесетници, които Охозия изпратил при пророк Илия. Двамина от тях изгорил огън, паднал от небето по думата на пророка, а третият, който бил именно Авдий, бил помилван. Той пристъпил със смирение към свети пророк Илия и го умолявал, казвайки:

- Човече Божий! Да не бъде презряна душата ми и душата на твоите раби – тия петдесетмина – пред твоите очи.

Затова Илия го пощадил, станал и отишъл с него при царя. Оттогава Авдий оставил царската служба, тръгнал след свети пророк Илия и се сподобил да получи дух на пророчество, понеже запазил и хранил Господните пророци и сам последвал пророка (4Цар.1:13-15). След смъртта си бил погребан при своите предци.

Статията "Св. прор. Авдий, Св. мчк Варлаам" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Дясна алтернатива за България" ще пише доктрина до 2044 г.

Нов десноцентристки център - гражданска платформа "Дясна алтернатива за България ", ще се бори за политическо представителство. В обединението участват "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, "Гергьовден", ССД, БСД "Радикали". За кръга "ДА" се заговори още през лятото, паралелно със сформирането на Реформаторския блок. Както "Тр Нов десноцентристки център - гражданска платформа "Дясна алтернатива за България ", ще се бори за политическо представителство. В обединението участват "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, "Гергьовден", ССД, БСД "Радикали". За кръга "ДА" се заговори още през лятото, паралелно със сформирането на Реформаторския блок. Както "Тр

Ърнст и Янг ще одитира Ватикана

Властите на Италия обвиняват Ватикана

ФК "Ерма" (Трън) излъга "Черногорец" (Ноевци) в дербито на 12-ти кръг

Неделният ден предложи много интересна футболна среща между отбора на "Ерма" и "Черногорец", като прди тази среща отбора от село Ноевци бе на второ място, само на три точки пред отбора от град Трън, съобщи до ZaPernik.com Иван Стратиев.

В началото на срещата домакините бяха по добрият отбор. Иво Димитров изпълни пряг свободен удар , като улучи напречната греда. В средата на първото полувреме след прецизен удар Веселин Петров с прецизен...

Продължава

Един загинал при катастрофа на пътя до Пловдив

63-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Пловдив-Раковски, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Роби Уилямс бил на косъм от смъртта

Британският певец Роби Уилямс призна, че е бил на "косъм от смъртта", докато е взимал наркотици, но това не го накарало да се откаже от дрогата.

Червени етикети на храните ще борят риска от диабет в Еквадор

Правителството на Еквадор ще задължи предприятията от хранително-вкусовата индустрия да слагат на етикетите на стоките си предупреждение за количеството съдържаща се в тях захар.

Хиляди либийски войници ще се обучават в България

Снимка: EPA / БГНЕС

САЩ ще помогнат на Либия за формирането на национални въоръжени сили и за провеждането на обучение на 5000 – 8000 либийски военни в България, съобщи говорителят на Пентагона Стив Уорън. По думите му подготовката на либийците ще се осъществи в една от базите на НАТО в България, съобщават Франс прес и ИТАР-ТАСС, цитирани от БНР.

Броят на участниците в програмата предстои да бъде изяснен, като засега се планира обучение на военнослужещи от редовата армия. По-рано командващият специалните операции на американската армия адмирал Уилям Макрейвън посочи, че американски инструктори ще обучават либийските специални части за самостоятелно провеждане на антитерористични операции.

Припомняме ви, че в средата на септември българският министър на отбраната Ангел Найденов съобщи, че САЩ са отправили такова предложение към нашата страна. Стана ясно, че през юли американското правителството е поискало от България да се “използват по-активно” съвместните военни бази “Ново село”, “Безмер” и “Граф Игнатиево”, именно чрез обучението на либийците.

“Това към този момент е двустранно предложение, но е предложение, което се обсъжда и в рамките на НАТО и може да се очаква, че ще бъде част от мисията на НАТО за следвоенното възстановяване на Либия и подготовка и обучение на части от либийските сили за сигурност”, обясни тогава Найденов. Той уточни, че не става дума за подготовка на полицейски служители и части, а за военнослужещи. Засега информацията е, че в България може да се подготвят (от наши и американски инструктори) от 5 000 до 8 000 военни в рамките на тригодишни ротации с численост между 150 и 200 човека, за период между 5 и 8 г.

Тази вечер части на либийската армия заеха позиции в Триполи, три дни след сблъсъците, при които загинаха 47 души. Обстановката в либийската столица рязко се влоши в петък, когато сражаващите се на страната на опозицията против режима на Муамар Кадафи бивши революционери от Мисрата стреляха по демонстранти в жилищния квартал Гаргур. Демонстрантите се опитаха да стигнат до щаба на опълченците, настоявайки те да напуснат столицата и да се върнат в родния си град след многобройните сблъсъци на тази групировка с други неправителствени формирования през последните няколко дни.

Статията "Хиляди либийски войници ще се обучават в България" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пенсионер загина при катастрофа с ТИР

63-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Пловдив - Раковски.  

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Пловдивчанинът е карал "Фиад Толедо". При изпреварвене в 18:45 часа на източнообходния път до разклона за село Скутаре той се блъснал челно в ТИР 63-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Пловдив - Раковски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Пловдивчанинът е карал "Фиад Толедо". При изпреварвене в 18:45 часа на източнообходния път до разклона за село Скутаре той се блъснал челно в ТИР

Правителството сменя посланици, Младен Червеняков отива в Черна гора

Смяна на шестима посланици е приело правителството на закрито заседание миналата седмица. Решенията, с които премиерът Пламен Орешарски предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за шестимата нови посланици, не бяха обявявани до момента, посочва в. „24 часа”. Младен Червеняков, правосъден министър в правителството на Жан Виденов, а в настоящия парламент депутат от БСП и шеф на комисията по еврофондовете, ще замине посланик на България в Черна гора. Той ще замени Мая Добрева, чийто мандат изтече....

63-годишен мъж загина на пътя Пловдив-Раковски

/КРОСС/ 63-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Пловдив - Раковски. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Пловдивчанинът е карал "Фиад Толедо". При изпреварвене в 18:45 часа на източнообходния път до разклона за село Скутаре той се блъснал челно в ТИР. Водачът на леката кола е починал на място. Няма други пострадали при инцидента. Пътят все още е затворен.  

Любо Пенев пише "забележка" на ФИФА

Селекционерът на футболните национали Любо Пенев написа забележка под анкетата си за треньор №1 и футболист №1 в света за 2013 г. Най-престижните индивидуални награди се излъчват в съвместна анкета на ФИФА и френското списание "Франс футбол" сред всички треньори и капитани на национални отбори и с гласовете на ограничен брой подбрани журнали

Селекционерът на футболните национали Любо Пенев написа забележка под анкетата си за треньор №1 и футболист №1 в света за 2013 г. Най-престижните индивидуални награди се излъчват в съвместна анкета на ФИФА и френското списание "Франс футбол" сред всички треньори и капитани на национални отбори и с гласовете на ограничен брой подбрани журнали

Пловдивчанин загина на пътя при челен сблъсък с ТИР

63-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Пловдив - Раковски.  

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Пловдивчанинът е карал 63-годишен мъж е загинал при катастрофа на пътя Пловдив - Раковски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Пловдивчанинът е карал "Фиад Толедо". При изпреварвене в 18:45 часа на източнообходния път до разклона за село Скутаре той се блъснал челно в ТИР

За любовния заек, справедливия цар и подкрепа за студентите (видео)


Литературното списание "Granta България" беше гост на "Ранобудните студенти" в символната за окупацията зала 272 на Софийския университет в петък вечер (15 ноември). Те организираха литературно четене с участието на автори от последния брой на списанието, което е с тема "Революции", за да подкрепят студентите в техните искания и действия.

Пред студентите на катедрата застанаха Георги Господинов, Димитър Кенаров, Ангел Игнатов, Оля Стоянова, Момчил Манолов, Стефан Стефанов, както и...

Датчици, камери и софтуер следят стабилността на Дунав мост 2

Дефектите по Дунав мост 2, които скандализираха с появата си миналия месец, нямат нищо общо със сигурността на съоръжението. Физическото му състояние се следи денонощно с модерна технология - при най-малкото отклонение от нормалните параметри лампичките в командния център за транспортно обслужване ще засветят в червено. Дефектите по Дунав мост 2, които скандализираха с появата си миналия месец, нямат нищо общо със сигурността на съоръжението. Физическото му състояние се следи денонощно с модерна технология - при най-малкото отклонение от нормалните параметри лампичките в командния център за транспортно обслужване ще засветят в червено.

НАТО ще обучава либийски военни у нас

/КРОСС/ САЩ ще помогнат на Либия за формирането на национални въоръжени сили и за провеждането на обучение на 5000 - 8000 либийски военни в България, съобщи говорителят на Пентагона Стив Уорън. По думите му подготовката на либийците ще се осъществи в една от базите на НАТО в България. Броят на участниците в програмата предстои да бъде изяснен, като засега се планира обучение на военнослужещи от редовата войска. По-рано командващият специалните операции на американската армия адмирал Уилям Макрейвън посочи, че американски инструктори ще обучават либийските специални части за самостоятелно провеждане на антитерористични операции, съобщава БНР.  Тази вечер части на либийската армия заеха позиции в Триполи, три дни след сблъсъците, при които загинаха 47 души. Обстановката в либийската столица рязко се влоши в петък, когато сражаващите се на страната на опозицията против режима на Муамар Кадафи бивши революционери от Мисрата стреляха по демонстранти в жилищния квартал Гаргур. Демонстрантите се опитаха да стигнат до щаба на опълченците, настоявайки те да напуснат столицата и да се върнат в родния си град след многобройните сблъсъци на тази групировка с други неправителствени формирования през последните няколко дни.

Стивън Сегал осинови куче в Румъния

Стивън Сегал осинови бездомно куче в Румъния, пише в. “Вашингтон пост”. Американският актьор решил да даде пример, след като страната разреши евтаназия на бездомни псета. 7-месечното куче, осиновено от Сегал, остава в приют













































Стивън Сегал осинови бездомно куче в Румъния, пише в. “Вашингтон пост”. Американският актьор решил да даде пример, след като страната разреши евтаназия на бездомни псета. 7-месечното куче, осиновено от Сегал, остава в приют

Автоапаши разфасоват катализатори

Крадци с портативни ъглошлайфи нападат френски коли и ги съсипват заради благородните метали в устройствата за изгорели газове.

Видео: Асен Генов и Боян Расате в спор кой трябва да патрулира из София


Докато "гражданските отряди", организирани от Боян Расате, обикаляха района около "Пиротска", блогърът Асен Генов събра доброволци, за да провери кой патрулира нощем из София. Двамата се срещнаха пред Централните хали.

Срещата между двамата вижте в клиповете.

Очаквайте по-късно репортаж на dnevnik.bg

Терор в Париж, мъж стреля по вестник и банка (Обзор)

Полицаи напълниха улиците на Париж, след като в редакцията на в. “Либерасион” въоръжен мъж рани фотограф вчера сутринта, предаде Франс прес. За по-малко от 2 ч след това вероятно същият нападател устрои втора стрелба край банка в квартал Дефанс и взе заложник.
Раненият във в. “Либерасион” е на 27 г. и е в тежко състояние. Полицаи напълниха улиците на Париж, след като в редакцията на в. “Либерасион” въоръжен мъж рани фотограф вчера сутринта, предаде Франс прес. За по-малко от 2 ч след това вероятно същият нападател устрои втора стрелба край банка в квартал Дефанс и взе заложник. Раненият във в. “Либерасион” е на 27 г. и е в тежко състояние.

Две дами на балотаж за президент на Чили

Две дами ще мерят сили на балотаж на изборите за президент в Чили, предаде Ройтерс.
Социалистката Мишел Бачелет събра 47 на сто от гласовете на първия тур и не можа да спечели очакваната от мнозина победа от раз. Втора е дясната кандидатка Евелин Матеи.
Вторият тур е на 15 декември. И двете кандидатки са приятелки от детинство. Две дами ще мерят сили на балотаж на изборите за президент в Чили, предаде Ройтерс. Социалистката Мишел Бачелет събра 47 на сто от гласовете на първия тур и не можа да спечели очакваната от мнозина победа от раз. Втора е дясната кандидатка Евелин Матеи. Вторият тур е на 15 декември. И двете кандидатки са приятелки от детинство.

Депутати от ГЕРБ дискутираха във Варна необходимостта от законов регламент за дейността на автосервизите

Народните представители от ПП ГЕРБ ще внесат законови промени, чрез които да се регламентира дейността на автосервизите в България. Това стана ясно на форум във Варна, където представители на бранша дискутираха проблема с депутатите от ГЕРБ Ивайло Московски, Иван Вълков, Павел Христов и Нели Петрова.

Властта сменя посланици в 6 държави

На закрито заседание правителството е решило да смени пловин дузина посланици. Решенията, с които премиерът Пламен Орешарски предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за шестимата нови посланици, не бяха обявявани до момента.

Орешарски на прокурор за заплаха

Премиерът Пламен Орешарски е извършил престъпление, като е заплашил с уволнение държавните служители, участвали в антиправителствените протести. Това твърди адвокат Михаил Екимджиев в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. 
Правозащитникът сочи два текста от Наказателния кодекс, на които отговаря изказването на Орешарски, че ... Премиерът Пламен Орешарски е извършил престъпление, като е заплашил с уволнение държавните служители, участвали в антиправителствените протести. Това твърди адвокат Михаил Екимджиев в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. Правозащитникът сочи два текста от Наказателния кодекс, на които отговаря изказването на Орешарски, че ...

Игнатий саботира избора на Варненски митрополит

Проватският епископ Игнатий от Сливенска епархия е подал оставка като кандидат за Варненски и Великопреславски митпоролит, след като заедно с игумена на Бачковския манастир епископ Борис беше избран от епархийските избиратели в неделя. Новината съобщи самият Игнатий вчера рано сутринта.

Правителството сменя шестима посланици

/КРОСС/ Решения за смяна на шестима посланици е приело правителството на закрито заседание миналата седмица. Решенията, с които премиерът Пламен Орешарски предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за шестимата нови посланици, не бяха обявявани до момента. Младен Червеняков, правосъден министър в правителството на Жан Виденов, а в настоящия парламент депутат от БСП и шеф на комисията по еврофондовете, ще замине посланик на България в Черна гора. Той ще замени Мая Добрева, чийто мандат изтече. Червеняков ще е вторият депутат на БСП, който напуска парламента заради дипломатически пост. През септември за консул във Франкфурт бе изпратен Любомир Петков. Другите пет смени на посланици също са заради изтичане на мандатите на досегашните, но предложените от правителството са дипломати от кариерата. В Индия новият посланик ще е Петко Дойков, който бе сред служителите на МВнР с активно участие по спасяването на медицинските сестри от Либия. В Дания пък отива Руси Иванов, шеф на дирекция във Външно. Дипломати от кариерата са и Румяна Митрева, която ще е посланик в Норвегия, и Кристина Бешкова, която ще представлява България в Съвета на Европа в Страсбург. За Молдова пък е избран Петър Вълов, пише "24 часа".  И шестте предложени имена за нови посланици са проверявани от комисията по досиетата и не е установена принадлежност към ДС. Сътрудници на комунистическите служби обаче се изпращат на по-ниски нива в посолствата ни

ИТАР-ТАСС: Българи са извършили една от плановите проверки на разбилият се Боинг 737-500

Разбилият се на летището в Казан Боинг 737-500 е бил взет на лизинг от българската авиокомпания “България Ер” в периода април-декември 2008 г. Това е заявил днес източник от българската гражданска авиация пред ИТАР-ТАСС. Самолетът е бил управляван само от български пилоти и е бил използван като резерва и за редовни и за чартърни полети, допълва специалистът. През декември 2008 г. боингът е бил даден под наем на авиокомпания “Татарстан”, която е отправила запитване към "България Ер" за техническа помощ за обслужване на машината. Самолетът е минавал всяка година планово техническо обслужване, като едната проверка е била направена в България, допълва източникът на руската медия. Информационна агенция КРОСС припомня: При катастрофа на летището в Казан вчера, около 19:25 московско време загинаха 50 души - 44 пътници и 6-членен екипаж. Това сочат последните данни на министерството на извънредните ситуации на Татарстан, където на летището в град Казан се разби пътнически самолет Боинг 737-500. В списъка със загиналите в авиокатастрофата в Русия е един от синовете на президента на Татарстан, както и главата на татарстанските сили за сигурност. Руски медии съобщиха и за Ирек Миниханов, син на президента на Татарстан Рустам Миниханов. Службата за сигурност на автономната република Татарстан не коментира съобщенията за смъртта на Александър Антонов, който оглавява републиканската структура на Федералната служба за сигурност

Правителството сменя шестима посланици, соцдепутатът Младен Червеняков отива в Черна гора

Решения за смяна на шестима посланици е приело правителството на закрито заседание миналата седмица. Решенията, с които премиерът Пламен Орешарски предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за шестимата нови посланици, не бяха обявявани до момента.
Младен Червеняков, правосъден министър в правителството на Жан Виденов, а в настоящия Решения за смяна на шестима посланици е приело правителството на закрито заседание миналата седмица. Решенията, с които премиерът Пламен Орешарски предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде укази за шестимата нови посланици, не бяха обявявани до момента. Младен Червеняков, правосъден министър в правителството на Жан Виденов, а в настоящия

Седем бежанци делят мазе на хостел

По 7 бежанци се тъпчат в мазета на хостели в центъра на София. Собствениците на пансионите прибират по 140 лева от чужденците на седмица и не питат по колко ще живеят в малкото помещение. В дневниците за гости записват само двама-трима от настанените, които се водят, че са наели стаята, но покрай тях още трима-четирима живеят нелегално.

Люба Ризова: Винаги ще тъгувам за Ани и Виктор и ще съм вечно благодарна на Генка и Косьо

Винаги ще тъгувам за Ани Цолова и Виктор Николаев, които бях приела не само като колеги, но и като близки и сърдечни приятели, с които можеш да си споделиш. От друга страна, ще съм вечно благодарна на Генка Шикерова и Константин Караджов, които трябваше да влязат в жегата без никакво време за подготовка и се справиха изключително достойно, казва Винаги ще тъгувам за Ани Цолова и Виктор Николаев, които бях приела не само като колеги, но и като близки и сърдечни приятели, с които можеш да си споделиш. От друга страна, ще съм вечно благодарна на Генка Шикерова и Константин Караджов, които трябваше да влязат в жегата без никакво време за подготовка и се справиха изключително достойно, казва

Изрод смаза от бой бившата си жена

44-годишен преби от бой майката на детето си, въпреки че бил осъден да не ги доближава на по-малко от 200 метра

Златка Райкова и Ели Владкова се борят за Вальо

Скандална мисия даде Биг Брадър на плеймейтката Златка Райкова и победителката от "Биг Брадър фемили" Ели Владкова, по-известна като Кузмова. Двете дами трябва да разиграят театър, борейки се за мъж, който кръстиха Вальо. Мисията ще трае месец.

Сценарият гласи, че двете не могат да се траят, тъй като русата Златка е откраднала половинката на Скандална мисия даде Биг Брадър на плеймейтката Златка Райкова и победителката от "Биг Брадър фемили" Ели Владкова, по-известна като Кузмова. Двете дами трябва да разиграят театър, борейки се за мъж, който кръстиха Вальо. Мисията ще трае месец. Сценарият гласи, че двете не могат да се траят, тъй като русата Златка е откраднала половинката на

Пускат на борсата всички фирми с над 5 на сто държавен дял

Обсъжда се възможността да бъдат листвани на борсата предприятия, в които държавата има миноритарни дялове над 5%. Такава опция е предвидена и в момента в Закона за приватизацията, съобщи вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева по време на конференция за ролята на международните финансови институции за българския бизнес.

Русата Златка и Ели Владкова влизат във война за мъж

Скандална мисия даде Биг Брадър на плеймейтката Златка Райкова и победителката от Скандална мисия даде Биг Брадър на плеймейтката Златка Райкова и победителката от "Биг Брадър фемили" Ели Владкова, по-известна като Кузмова. Двете дами трябва да разиграят театър, борейки се за мъж, който кръстиха Вальо. Мисията ще трае месец. Сценарият гласи, че двете не могат да се траят, тъй като русата Златка е откраднала половинката на

ОУ „Отец Паисий” –гр. Бяла отбеляза Световния ден за почитане паметта на хиляди хора, загинали по пътищата

ОУ „Отец Паисий” –гр. Бяла отбеляза 17.11.2013г.-Световния ден за почитане паметта на хиляди хора, загинали по пътищата. С резолюция на Общото събрание на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Миленита пее с американката Мая Видал

Миленита ще закрие музикалната проява “Вокал фест 2013” с концерт утре вечер в столичен клуб. До българската изпълнителка на сцената ще се качи и американката Мая Видал. И двете певици ще представят авторски парчета, на които сами са създали музиката, текстовете и аранжиментите. Фестивалът започна преди няколко седмици и обиколи различни градове на Миленита ще закрие музикалната проява “Вокал фест 2013” с концерт утре вечер в столичен клуб. До българската изпълнителка на сцената ще се качи и американката Мая Видал. И двете певици ще представят авторски парчета, на които сами са създали музиката, текстовете и аранжиментите. Фестивалът започна преди няколко седмици и обиколи различни градове на

Цените на билетите за влака скачат от Нова година

Билетите за влаковете поскъпват от 1 януари. Увеличението на цените за пътническите и бързите композиции ще е с 5%, а при експресните влакове цената на билетите ще скочи със 7 на сто. И още една промяна от Нова година - заплатите на работещите в БДЖ ще се повишат. Билетът от София за Бургас с бързия влак ще се повиши с лев от Нова година и ще стане 20 лева само в едната посока. Ако пътуваме с експреса, ще трябва да доплатим още два лева към сегашните 23. Най-малко, със стотинки, ще е увеличението при кратките дестинации, съобщава

Бокова: постът ми е отговорност и пред България

На официална церемония в централата на ЮНЕСКО в Париж първата жена генерален директор на организацията - Ирина Бокова, положи клетва и встъпи в длъжност за втори мандат.

Коя окупация победи

Окупацията на Алма матер е снета, но може пак да започне (виж стр. 2). Подкрепящите я преподаватели обявиха това за успех. Значи и да остане, и да продължи, окупацията все е успех. Дали? През цялото време окупиращите студенти танцуваха напред-назад по въпроса - какво да се прави. Не бяха сигурни дори и в елементарни действия, като влачене на поли

Външно предупреди: Не пътувайте до Либия!

Министерството на външните работи съветва българските граждани да не пътуват до Либия. През последните дни ескалира напрежението между силите на реда и въоръжени милиции, съобщиха от посолството на страната ни в Триполи.

Клошари съсипват двореца на Буров

Клошари съсипват достолепния дом на фамилията на банкера Атанас Буров в Русе. Откакто е необитаем, архитектурният паметник на културата е подпалван поне десетина пъти. Дворецът все още е цял благодарение на бързата реакция на огнеборците, които всеки път го спасяват от изпепеляване.

Демби се развежда

Прочулият се като софийски наркобос Димитър Вучев-Демби се развежда.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

След като фалира, той беше изоставен от жена си Милена. Близки до двамата разкриват, че тя го е зарязала още през лятото.

Милена се е изнесла от къщата им в баровския квартал "Симеонов"о и се е върнала пр Прочулият се като софийски наркобос Димитър Вучев-Демби се развежда. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева След като фалира, той беше изоставен от жена си Милена. Близки до двамата разкриват, че тя го е зарязала още през лятото. Милена се е изнесла от къщата им в баровския квартал "Симеонов"о и се е върнала пр

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване