Локализираха нелегална "бензиностанция" за гориво

Импровизираното съоръжение е било разположено в задната част

Търговски парк в Пловдив привлича китайски инвеститори

Мащабни инвестиционни възможности бяха представени от Галакси Пропърти Груп по време на китайски бизнес-форум, проведен в София през миналата седмица.

Недоволни пациенти сменят джипито през декември

Не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран

    


40 задържани на българо-турската граница за последните 3 дни

При опит за нелегално прeминаване на българо-турската граница за поседните три дни, са задържани 40 лица, съобщават от пресцентъра на МВР.
По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 6:00 часа на 30 ноември до 6:00 ч. тази сутрин При опит за нелегално прeминаване на българо-турската граница за поседните три дни, са задържани 40 лица, съобщават от пресцентъра на МВР. По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 6:00 часа на 30 ноември до 6:00 ч. тази сутрин

Проверки по земеделските култури започна Агенцията по храните

Нов вид проверки започна да извършва Агенцията по безопасност на храните. Земеделските култури се обследват за поява на плътност и развитие на вредителите. Според началника на отдел „Растителна защита” в областната дирекция на Агенцията Иван Иванов, засега не се отчита повишен праг на вредност при изследваните култури. „Прагът на вредност се определя от необходимостта от водене на химическа борба срещу вредителите по културите”, каза той. По време на проверките са били изследвани ечемик, пшеница и маслодайна рапица, засети от производители от ...

Украинският парламент обсъжда утре ситуацията в страната

Парламентът на Украйна ще обсъди утре ситуацията в страната, съобщи днес след съвещание във Върховната рада нейният председател Володимир Рибак, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Партийните лидери настояха да бъде обсъден въпросът да се накажат ли виновниците за побоя над демонстранти в Киев преди два дни, посочи Рибак.
По думите му участниците в съвещанието Парламентът на Украйна ще обсъди утре ситуацията в страната, съобщи днес след съвещание във Върховната рада нейният председател Володимир Рибак, цитиран от ИТАР-ТАСС. Партийните лидери настояха да бъде обсъден въпросът да се накажат ли виновниците за побоя над демонстранти в Киев преди два дни, посочи Рибак. По думите му участниците в съвещанието

10 000 на площада в Киев! Дигат барикади от коледна украса

На площад „Независимост” в центъра на украинската столица Киев са се събрали около 10 хиляди души в подкрепа на европейската интеграция на страната още от обяд. Близо 1000 военнослужещи от силите на МВР пазят реда и административните сгради в центъра на Киев.

Масови проверки тръгват заради Никулден, вече иззеха 30 кг риба

Масови проверки започна Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за нерегламентиран улов, продажба и превоз на риба в страната. Инспекцията е във връзка с предстоящия Никулден. Проверяват се водоеми, рибностопански обекти, пазари и магазини за продажба на риба и рибни продукти. На пазара в Дългопол инспекторите са хванали мъж, който е превозвал незконно риба с лек автомобил „Опел Астра“. Иззели са близо 29 кг риба – над 11 кг сребриста каракуда, 10,5 кг пъстър толстолоб, над 5 кг сребриста каракуда и 2 кг бяла риба. На нарушителя е със...

Данъкът за колите в София остава неизвестен

/КРОСС/ За около 270 хил. собственици на моторни превозни средства в София все още не е известен размерът на данъка им за 2014 г. Засега със сигурност над 130 хил. притежатели ще платят с 10% повече от тази година, а 13 хил. ще получат 60% отстъпка спрямо 50 на сто през 2013 г. Това съобщи пред "Дневник" зам.-кметът по бюджет и финанси Дончо Барбалов."В петък съм внесъл доклад за максималната 40-процентна отстъпка на данъка за превозните средства, които не отговарят на изискваните евростандарти", каза още той. С промените в Закона за местните данъци и такси общинските съвети трябва да решат каква да бъде отстъпката - между 20 и 40 на сто спрямо 50% досега. Целта е да не бъдат натоварвани семейните бюджети.Досега за всяка кола до 100 конски сили с катализатор данъкът е 50% по-нисък независимо от годината на производство или други критерии. Сега облекчението се дава в зависимост от екологичните стандарти по отношение емисионните норми на парникови газове с решение на общинския съвет.До края на януари от Контрола на автомобилния трафик (КАТ) трябва да изпратят информация до местните власти на кои евростандарти отговарят тези леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, мотоциклети и др. Има вероятност обаче такива данни да не са събрани в никоя институция и собствениците да доказват с документи дали колата им отговаря на необходимите евростандарти

Renault празнува 20 години Twingo

Първото поколение на мъника се произвежда цели 14 години

    


„Газпром“ показа на варненци как ще изглежда „Южен поток“

Делегация от представители на варненската общественост, общинския съвет, еколози, представители на Министерството на околната среда и водите и на 13 централни и варненски медии посетиха изходната компресорна станция на газопровода “Северен поток” – КС “Портовая”, съобщи регионалният сайт Делегация от представители на варненската общественост, общинския съвет, еколози, представители на Министерството на околната среда и водите и на 13 централни и варненски медии посетиха изходната компресорна станция на газопровода “Северен поток” – КС “Портовая”, съобщи регионалният сайт "Петел".

Включваме се в мегапроект за велоалея между Златните и града?

Варна ще търси възможности да се включи в международен проект за изграждане на велоалеи, свързващи Констанца и Истанбул. Това съобщи кметът Иван Портних. Представители на местната администрация са на посещение в Бургас, където се представят подробности по проекта.

Отлагат "Бързи и яростни VII" заради смъртта на Уокър

Работата по продължението на хитовия екшън обаче ще продължи

Вижте Златка Райкова като певица

Вече едва ли някой помни, че плеймейтката Златка Райкова, известна като Русата Златка, е била певица. Тя обаче напомни за този период от живота си в къщата на Big Brother и затова решихме да ви върнем малко назад във времето.

САЩ - България - първият мач на нашите за Световната лига

/КРОСС/ Националният отбор на България по волейбол ще започне участието си в Световната лига през 2014 година с гостуване на САЩ, като двата мача на американска територия ще се играят на 30 май и 1 юни. Вчера от FIVB обявиха новия формат на турнира, както и разпределението на отборите по групи, като "лъвовете" попаднаха в изключително тежката група "В" с отборите на Русия, САЩ и Сърбия, като първите два тима се класират за финалите, които ще се проведат между 16 и 20 юли. Отборите ще играят на разменено гостуване по две срещи, като по този начин всеки ще има по 12 мача. Програмата на България: I кръг (30 май-1 юни): САЩ - България II кръг (6-8 юни): България - Сърбия III кръг: (13-15 юни): Русия - България IV кръг: (20-22 юни): България - САЩ V кръг (27-19 юни): Сърбия - България VI кръг (4-6 юли): България - Русия  

Българите сме "най-страдащата" нация в света

Проучване на Галъп Интернешънъл класира страната ни на първо място сред 143 държави.

Украинският парламент ще обсъжда оставката на кабинета

Украинският парламент ще обсъжда оставката на правителството. Българският външен министър Кристиан Вигенин призова властите в Украйна към сдържаност. ЕС не обмисля санкции срещу Украйна и не е искал оставката на украинския президент Виктор Янукович, заявиха от ЕК.

Новият мениджър на "Фулъм" поиска пари за селекция


Новият мениджър на "Фулъм" Рене Мюленстийн поиска от ръководството средства за привличането на нови играчи през зимния трансферен прозорец, с които отборът да се бори за оставането си във Висшата лига.

Специалистът, който наследи на поста уволнения след пет поредни загуби Мартин Йол, поема лондончани от 18-а позиция и на три точки под чертата за изпадащите.

"Всички трябва да осъзнаят, че сега трябва да харчим. Трябва да видим как бихме могли да подсилим състава си, за да...

Бием САЩ и Русия по олимпийски премии

/КРОСС/ Зимните олимпийски игри чукат вече на вратата, до откриването на най-големия спортен форум в Сочи остават точно 67 дни. По традиция силата на страната ни не е в белите дисциплини, но спортистите ни може да се гордеят. Още преди старта на състезанията България уверено поведе на останалите държави. Ако се запази финансовото стимулиране от миналите игри в Лондон през 2012 г., както най-вероятно ще стане, нашите представители ще имат едни от най-сериозните парични бонуси в света. В настоящата наредба на Министерството на младежта и спорта за олимпийско злато са предвидени 200 000 лв., среброто е оценено на 170 000 лв., а бронза - 140 000 лв. Сигурно обаче във ведомството не са притеснени откъде ще намерят парите, защото шансовете на спортистите ни за медал клонят към нулата, а титлата би била истинско чудо,пише "Преса". Сноубордистка Александра Жекова Единственото, на което може да се надяваме, е чаровната сноубордистка Александра Жекова да има късмет. В последните две участия на зимните олимпиади точно това не достигна на софиянката. В Торино 2006 Сани се разболя, четири година по-късно във Ванкувър падна по време на квалификациите и получи ужасяваща травма. Освен с минимални шансове за добро представяне нашата делегация ще пътува с минимум спортисти очаква се бройката да не надвишава 15 души. Повечето от тях ще стартират на Кубертеновия принцип - важна е не победата, а участието. Съвсем очаквано на другия полюс са домакините

За къшея хляб и едната топла супа!

Акцията "Социална кухня" подпомага около стотици българи

    


Русенски митничари заловиха нелегална станция за гориво на ТИР-паркинг

Незаконно действаща станция за търговия с нелегално гориво е открита при проверка на инспектори от Митница – Русе на ТИР-паркинг в района на Гара Бяла, съобщиха от Агенция "Митници".

Президентът даде начало на Българската Коледа 2013 г.

Със събраните по време на кампанията пари ще бъде купена медицинска апаратура за областните и университетските центрове, като целта е да се подобри ранната диагностика на заболяванията на слуха и зрението на децата

Тайланд: Сълзотворен газ спря щурм на правителството

Министър-председателката отказа да подаде оставка

Първи сме в света… по страдание

Световно проучване показва, че 39% от българите определят живота си като достатъчно труден, за да се нарече “страдание”

Сирийски майстор кожар подреди благотворителна изложба за бежанците в Русе

Сирийски майстор на кожи подреди благотворителна изложба в Русе, съобщи BTV.

 Ануар Шалгин е единственият чужденец, член на Задругата на майсторите на художествени занаяти. Със средствата от продажбите на своите произведения, той възнамерява да помогне на сирийските бежанци в България.

Майстор Ануар Шалгин живее в Русе от 18 години. Сирийски майстор на кожи подреди благотворителна изложба в Русе, съобщи BTV. Ануар Шалгин е единственият чужденец, член на Задругата на майсторите на художествени занаяти. Със средствата от продажбите на своите произведения, той възнамерява да помогне на сирийските бежанци в България. Майстор Ануар Шалгин живее в Русе от 18 години.

Бюджетният дефицит се увеличи през октомври и достигна 443 млн. лв.

Бюджетният дефицит към края на октомври е бил 443 млн. лв. или с 83 млн. лв. повече от края на предния месец, когато е бил 360 млн. лв. Това показва отчетът на Министерството на финансите за изпълнението на бюджета към края на десетия месец на годината, публикуван на страницата на министерството.   Отрицателното салдо по консолидираната фискална програма на касова основа се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 204 млн. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 239 млн. лева.   Постъпилите приходи и помощи към края на октомври са 23.75 млрд. лв. или 78.2% от годишните разчети. Съпоставени със същия период на 2012 г., приходите и помощите към октомври 2013 г. бележат номинален ръст от 7.3% (1.62 млрд. лв.).   Данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) към края на октомври са 18.47 млрд. лв., което е 80.8% от годишните разчети.   Приходите от преки данъци са 3.15 млрд. лв. или 77.8% от планираните за годината. Приходите от косвени данъци са 9.62 млрд. лв., което е 80.7% от плана за годината. Приходите от ДДС са 6.1 млрд. лв. или 79.8% от годишните разчети; от акцизи – 3.37 млрд. лв. или 81.9% от разчета за годината; от мита – 124 млн. лв. или 103.6% спрямо планираните за 2013 г.   От данък върху застрахователните премии са постъпили 20 млн. лв., което е 70.8% от предвидените за годината. Постъпленията от други данъци (вкл. имуществени данъци и други данъци по ЗКПО) са 698 млн. лв., което е 86.3% от годишните разчети.   Приходите от социално-осигурителни и здравни вноски към 31.10.2013 г. са 5 млрд. лв. или 82,4% от разчетените за годината.   Неданъчните приходи и помощите са 5.28 млрд. лв. или 70.1% от разчета за 2013 година. Спрямо същия период на 2012 г. има ръст от 22.3%.   Разходите в бюджета заедно с вноската на България в бюджета на ЕС към края на октомври са 24.19 млрд. лв., което е 75.7% от годишния разчет. Съпоставено със същия период на 2012 г. разходите по консолидирания бюджет са нараснали с 1.99 млрд. лв. (9.0%).   Съпоставени със същия период на предната година се отчита ръст основно при социалните и здравно-осигурителните плащания, лихвените разходи, капиталовите разходи, разходите за издръжка, разходите за частта от вноската на РБ в общия бюджет на ЕС и други.   Текущите нелихвени разходи са 19.95 млрд. лв., капиталовите разходи са 2.79 млрд. лв. и лихвените плащания - 660 млн. лв.   Частта от вноската на България в бюджета на ЕС, изплатена към 31 октомври 2013 г. от централния бюджет, е 790 млн. лв.   Фискалният резерв към 31.10.2013 г. е 4.9 млрд. лева.

Състезанието на шампионите се отменя

Състезанието на най-добрите пилоти от Формула 1 за всички времена, което трябваше да се проведе през този месец в Банкок, Тайланд, се отменя. Причината е нажежената от известно време ситуация с политическите протести, осведомява агенция Ройтерс. Себастиан Фетел и Михаел Шумахер бяха част от пилотите, които щяха да се състезават на 14-ти и 15-ти декември на стадион „Раджамангала“ в Банкок. Това е националният стадион на Тайланд и е въобще е дно от най-големите съоражения в Югоизточна Азия. През последните дни десетки хиляди наводниха улиците на Тайланд в искане за сваляне на правителство на популисткия министър-председател Шинаватра. Проблемът със стадиона в случая е, че той бил използван за редовни надпревари от поддръжници на Шинаватра. „Спортнот...

Втора катастрофа в подлеза на НДК за два дни

След като вчера в подлеза на НДК кола помете възрастен мъж и внука му, на същото място днес е станала поредна катастрофа. Два автомобила са се ударили на тролейбусната спирка в подлеза, съобщава БТВ. Инцидентът е станал около 14:00 часа днес. Предизвикан е от рязко спиране на шофьора на единия автомобил. Другият зад него не успял да спре навреме и се стигнало до сблъсък. При катастрофата няма пострадали. Нанесени са само материални щети на автомобилите и на предпазните колчета по тротоара, които вече се подменят след инцидента от вчера. Вчера шофьор на автомобил не успя да вземе завоя при влизането в подлеза и блъсна възрастен мъж и 15-годишния му внук, които чакали на тролейбусната спирка. Пострадалите са били с леки наранявания, няма опасност за живота им.

ЕК отрича да е искала оставката на Янукович, съд в Киев пуска задържани протестиращи

Европейската комисия не е искала оставката на украинския президент Виктор Янукович. Това заяви в свое изявление говорителят на Комисията Пиа Аренкилде Хансен. Хансен изрично подчерта, че в официалното становище на ЕК има осъждане на използването на сила срещу мирни демонстранти, а не призив или препоръка за оставка на Янукович. По последни данни от началото на протестите срещу отказа на управляващите в Украйна да подпишат споразумение за асоцииране с ЕС са пострадали над 165 души след сблъсъци с полицията. Междувременно Окръжният съд в Киев, покриващ юрисдикцията на район „Шевченко”, масово освобождава задържани от полицията протестиращи студенти. Основният аргумент при всички случаи е, че доказателствата, представени от властите, не са оформени по законов ред. От св...

Треньорът на Франкфурт: Явно трябва да гръмнат някой от играчите ни, за да получим дузпа

Наставникът на Айнтрахт Франкфурт Армин Фее бе бесен след вчерашната загуба с 0:2 от Хановер 96, като според него отборът му не е получил чиста дузпа. В края на мача наставникът бе изгонен от съдията заради бурните си протести, след като неговият играч Пирмин Швеглер бе фаулиран в противниковото наказателно поле. Реферът Гюнтер Перл обаче подмина ситуацията, с което си навлече гнева на Фее. „Ако това не е дузпа, тогава съжалявам, но повече никога няма да получим такава“, ядосваше се германецът. „Имаше и още други ситуации, в които също не получ...

Разкриха незаконно действаща станция за търговия с нелегално гориво

/КРОСС/Незаконно действаща станция за търговия с нелегално гориво е открита при проверка на инспектори от Митница - Русе на ТИР-паркинг в района на Гара Бяла. Импровизираното съоръжение е било разположено в задната част на паркинга и представлява еднотонен контейнер, снабден с помпа и брояч, който отчита движението на литрите. При проверката на митничарите контейнерът е бил пълен догоре с около 1000 литра гориво без документи за произход и платен акциз, съобщават от Агенция "Митници".Това не е първи случай, при който на терена на паркинга митническите служители откриват съдове, пълни с нефтопродукти без документи. Собственикът на обекта и персоналът отрекли огромното количество гориво да е тяхно, но един от намиращите се в района мъже признал, че е собственик на нафтата. Според заявилия се като собственик цистерната била паркирана там заради денонощната охрана и понякога правел услуга като продавал от нея на "закъсали" шофьори. Той обаче не могъл да обясни какъв е произхода на горивото.На собственика на нелегалната станция е съставен акт за установено административно нарушение, а горивото заедно с помпата и брояча са иззети и задържани в склад на Митница - Русе.

Студентка открадна личните карти на колежки и взе с тях кредити за 15 000 лева

Студентката Фатме Барутин източи 15 000 лева от различни банки и фирми за бързи кредити, като използвала крадени лични карти на свои колежки, съобщи „Марица". Момичето от смолянското село Гьоврен учила биология и химия в ПУ "Паисий Хилендарски". За да си помага в следването, работела в заведение на "Макдоналдс".

Миналата зима Фатме задигнала лич Студентката Фатме Барутин източи 15 000 лева от различни банки и фирми за бързи кредити, като използвала крадени лични карти на свои колежки, съобщи „Марица". Момичето от смолянското село Гьоврен учила биология и химия в ПУ "Паисий Хилендарски". За да си помага в следването, работела в заведение на "Макдоналдс". Миналата зима Фатме задигнала лич

Любимец на Англия се оказа гей

Гмуркачът Том Дейли разкри това в емоционално видео

    


Видео: Коридорите на Ректората на СУ бяха облепени с речи в подкрепа на студентите




Ранобудните студенти изненадаха тази сутрин служителите на Ректората на Софийски университет с нова акция, съобщи сайтът Videonews.bg.

Целият коридор пред кабинета на ректора професор Илчев беше облепен с плакати. На единияа от тях беше напечатано обръщението на професор Александър Димчев от Философския факултет, който си подаде оставката като преподавател в подкрепа на Ранобудните студенти.

На друг плакат беше поместено обръщението на ректора на Киевския...

Агенцията по рибарство проверява рибните пазари преди Никулден


В навечерието на Никулден инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започват засилени проверки по цялата верига за отглеждане и продажба на риба в страната, съобщиха от агенцията.

Инспектори следят за документи и разрешителни за улов и произход на рибата, както и за декларации за първа продажба. Проверяват се водоеми, рибностопански обекти, пазари и магазини за продажба на риба и рибни продукти.

Масовите проверки ще продължат до 6 декември 2013...

Съдът отказа да измени паричната гаранция на Бисеров

Софийски градски съд потвърди мярката за неотклонение на Христо Бисеров - парична гаранция в размер на 25 000 лева. Oт събраните към моментa доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение, уточниха от съда.

Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

Много ясно заявих пред българския народ, че – не, няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, на въпрос, как ще коментира сигнала срещу него за отклоняване на средства, докато е бил министър на регионалното развитие.

„Вярвам в институциите. Има правила и закони, така че институциите в рамките на своите компетенции ще се съобразят с подадената информация, и ще вземат отношение”, допълни той.

Миналата седмица в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси беше разгледан сигнал за отклонени средства по проекти по времето, когато министър на регионалното развитие и благоустройството е бил Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

Сигналът е внесен при главния прокурор и касае програма ИСПА, по която се изграждат пречиствателни станции за отпадни води в Стара Загора и Димитровград. Като подизпълнител е наета старозагорска фирма, която изрядно построява пречиствателната станция. Последно по плащането се появява една турска фирма, която се оказва куха. През нея се въртят около 6 милиона евро извън тази сметка. Тази фирма в един момент прекратява плащането на старозагорската фирма. Те завеждат поредица от дела. Решението на Върховния касационен съд е запор на всички плащания.

Тъй като разплащането се извършва през МРРБ, е уведомен министър – тогава Росен Плевнелиев. Министерство обаче отказва да изпълнява решението на ВКС и вместо тези средства да отидат във фирмата, която си е свършила работата, те отиват в консорциум в Германия. Лиляна Павлова също отказва да изпълнява решението на съда.

Статията "Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дават пенсиите и добавката ден по-рано

Изплщането на декемврийските пенсии в пощенските клонове ще започне с един ден по-рано, съобщиха от "Български пощи".

Парламентът на Украйна обсъжда утре ситуацията в страната

Парламентът на Украйна ще обсъди утре ситуацията в страната, съобщи днес след съвещание във Върховната рада нейният председател Володимир Рибак, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Партийните лидери настояха да бъде обсъден въпросът да се накажат ли виновниците за побоя над демонстранти в Киев преди два дни, посочи Рибак.
По думите му участниците в съвещанието Парламентът на Украйна ще обсъди утре ситуацията в страната, съобщи днес след съвещание във Върховната рада нейният председател Володимир Рибак, цитиран от ИТАР-ТАСС. Партийните лидери настояха да бъде обсъден въпросът да се накажат ли виновниците за побоя над демонстранти в Киев преди два дни, посочи Рибак. По думите му участниците в съвещанието

Цветанов: И у нас използват репресивни методи като в Украйна

Управляващите от тройната коалиция БСП, ДПС и "Атака" използват същите репресивни методи срещу протестиращите, каквито властта в Украйна срещу проевропейските протести, заяви в Брюксел Цветан Цветанов.

Америка страда за загубата на Пол Уокър

/КРОСС/ Америка страда за загубата на една от звездите на Холивуд. Десетки колеги и приятели на Пол Уокър отдадоха почит към покойния актьор в социалните мрежи. "Братко, ще ми липсваш много. Нямам думи. Небето получи нов Ангел. Почивай в мир", сподели Вин Дизел в Instagram. "С цялата си сила, любов и вяра подкрепям семейството на Уокър в този съкрушителен период. Ние намираме сила... в неговата светла памет. Обичам те, братко", написа Дуейн Джонсън - Скалата, в Twitter. "Много тъжен ден. Почивай в мир, Пол Уокър. Молитвите ни са с теб и семейството ти", написа Зоуи Салдана, която се е снимала с Пол Уокър във филма "Обирджии" (2010 г.) Актьорът Нийл Патрик Харис бе сред изказалите съболезнованията си: "Толкова е трагично и ненормално нещата да могат да свършат така внезапно". Лиъм Нийсън също се присъедини към звездите, отдали почит на покойния актьор, като написа, че "сърцето му е с приятелите и семейството му". За почитателите на актьора загубата също е голямa - те отрупаха мястото на инцидента с цветя, свещи и послания в памет на своя любимец. Звездата на филмовата поредица "Бързи и яростни" Пол Уокър загина на 40-годишна възраст в автомобилна катастрофа. Трагедията е станала в градчето Санта Кларита в щата Калифорния, където Уокър е отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините

Задържаха сирийци укрити в камион на Дунав мост

По документи автомобилът превозвал алуминиеви профили

Цветанов: БСП, ДПС и "Атака" използват репресивни методи като в Украйна

Управляващите от тройната коалиция БСП, ДПС и "Атака" използват същите репресивни методи срещу протестиращите в България, каквито използва властта в Украйна срещу проевропейските протести в Киев.   Това е заявил заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с председателя на френската делегация от Европейската народна партия в Европейския парламент Жан Пиер Оди, съобщиха от пресцентъра на партията.   По време на разговора между двамата, който се състоял преди началото на 19-та Среща на председателите на парламентарни групи от семейството на ЕНП в националните парламенти и Европейския парламент, Цветанов запознал Оди с напрегнатата политическа ситуация в България през последните 6 месеца и действията на правителството на Орешарски срещу мирните граждански и студентски протести.   Жан Пиер Оди изразил голяма тревожност от случващото се у нас.   "Притеснени сме от инструментализирането на полицейските органи в България, които се превръщат в репресивен апарат на властта", посочил Оди.   Той информирал зам.-председателят на ГЕРБ, че е обсъдил ситуацията в България и с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Жозеф Дол, както и с всички председатели на делегации от ЕНП в ЕП. Оди изразил готовност ЕНП да организира посещение в София на евродепутати от различни държави членки, за да се запознаят подробно с политическите репресии, извършвани от властите в България.

BLife търси светски репортер

Екипът на BLife търси светски репортер с опит !

Еколози протестираха заради водопровода в Монтана

Строителният пясък в него не е опасен, твърдят от общината

    


БЧК-Търговище осигурява топъл обяд за 63 деца

С цел да се стимулира посещаемостта на учебните занятия, от днес 63 деца от три училища в Търговище започнаха да получават топъл обяд. Кампанията на организацията на БЧК в Търговище ще продължи 75 учебни дни, съобщи ръководителят Ваня Борисова. Общо 10 000 лева ще бъдат разходвани, като на всяко дете се полага по едно основно ястие и десерт, на единична цена 2 лева. Според Борисова, училищните ръководства са съдействали за подбора на одобрените деца, които да бъдат включени в кампанията. Подпомаганите ученици са членове на социално-слаби и мног...

Мъж загина при катастрофа на пътя Велико Търново-София

Втори водач на лек автомобил загина при пътен инцидент на пътя Велико Търново – София днес.

Завършват тласкателя на „Акациите“ през октомври 2014-та

Цялостното изпълнение за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води в град Варна предстои да завърши през октомври следващата година. Това стана ясно по време на подписването на договора по изпълнение на втория етап от проекта, предаде репортер на Moreto.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване