Apple придоби един от най-големите партньори на Twitter

Американският технологичен гигант Apple официално придоби един от най-големите партньори на социалната мрежа Twitter - компанията Topsy, предаде ...

За 15-и път БНТ ще посрещне Нова година със "Сцена под звездите"


За 15-а поредна година Българска национална телевизия и Община София организират новогодишен празничен концерт "Сцена под звездите" на площад "Княз Александър I", който ще се излъчва на живо в ефира на медията.

Програмата започва в 22:30 ч. и ще продължи до 01:05 ч. на 1 януари.

Водещи ще са лицата на БНТ Боряна Каменова и Даниел Ненчев. 

Програмата включва изпълненията на дует "Ритон", група "Фондацията", Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския...

Греков: От 10 декември започват агроекологичните плащания

От 10 декември започват агроекологичните плащания, ще бъдат изплатени общо 148 милиона евро, заяви земеделският министър Димитър Греков, предаде БГНЕС. Не е по-малка възможността от загуба на средства, но Държавен фонд "Земеделие" работи много усърдно, привлечени хора от областните дирекции. Всекидневно търсим възможности, ако има нещо пропуснато, да го реализираме, но има една неподготвеност на общините и чудене дали да усвояват средствата, заяви Греков. Той напомни, че през първите 9 месеца на годината по линия на програмата са изплатени едва...

Природозащитници винят Кирил Йорданов за проблемите с движението в Морската

Ревизия на неизгодните сделки за варненци с имоти в Морската градина предлагат варненски граждански сдружения. Това стана ясно на пресконференция от представители на „Варна диша“, „Зелена Варна“ и велоклуб „Устрем“. По думите на активистите със задачата трябва да се заеме областният управител.

Берлускони се кандидатира в България на евроизборите?

Слухове в Италия за "политическо убежище" на бившия премиер

    


Ръгбистки от "Оксфорд" се снимаха голи за благотворителен календар


Състезателките от женския отбор по ръгби на университета в Оксфорд се снимаха голи за благотворителен календар.

Те решиха да последват успеха на своите колеги от мъжкия тим и позираха само по чорапи и бутонки.

Целта им е да съберат средства, с които да подпомогнат кампанията на университета Mind Your Head в подкрепа на хора с умствени увреждания.

През миналата година мъжете направиха гол календар, а момичетата от женския тим помагаха в разпространението и...

Дамите от ЖГЕРБ-Перник предвиждат празнични изненади за деца и пенсионери по Коледа

 На редовната си месечна среща дамите от ЖГЕРБ-Перник очертаха предстоящите си активности през празничния месец декември. По повод Коледа и настъпващата Нова година структурата предвижда да изненада с традиционни коледни вкусотии два пенсионерски клуба в града, а пък специални подаръци са предвидени за пет деца от социално слаби семейства. Освен торбички с изненади те ще получат и финансова помощ.

„По време на коледните празници човек трябва да чувства обич и...

Продължава

Дани Мърфи: Бербатов е една от причините за уволнението на Йол

На 02 декември На 02 декември "Фулъм" уволни Мартин Йол, като бе заменен от бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед" Рене Мюленстийн. Според бившия полузащитник на котиджърс Дани Мърфи, Димитър Бербатов е една от причините за това. Той обвини българина в липса на ангажираност, която предал на останалите футболисти в отбора.

Как да подредим коледната трапеза? Съвети от ИКЕА

Масата трябва да е богата, но не и претрупана

    


ФИФА е разследвана за расизъм заради избора на актьори за жребия за световното


Прокуратурата в Сао Пауло е започнала разследване срещу ФИФА за расизъм, пише "Ройтерс". Четири дни преди жребия за световното първенство по футбол е повдигнат въпросът за избора на участниците в церемонията.

Разследването е и срещу компанията, организираща жребия - GEO Eventos, обясни прокурорът Жорже Сантош. Той иска обяснение защо двама бели актьори са предпочетени пред двама тъмнокожи.

На сцената ще излязат актрисата и модел Фернанда Лима и съпругът й Родриго Хилбърт,...

Властите в Египет арестуваха известен блогър

Ахмед Дума е бил отведен от дома си без информация за повдигнатите му обвинения

Хиляди домакинства на дърва тази зима

Над 31 000 домакинства в населените места в обхвата на Югозападното държавно предприятие в Благоевград са се снабдили с дърва за огрев. Към края на ноември териториалните поделения към ЮЗДП са предоставили чрез директни продажби 213 447 куб. метра дърва. Това е близо 80% от общо планираните количества за отоплителния сезон. От тях 138 000 куб. метра са добити „на корен”, като този най-евтин начин за отопление са избрали повече от 21 100 домакинства. Продажната цена на дървата, добивани от самите лица, варира между 8 и 19 лв. за кубичен метър пр...

Полицията в Тайланд пусна протестиращи в сградата на правителството

Полицаите символично седнаха и пуснаха протестиращите в сградата на тайландското правителство

Хиляди тайландски протестиращи влязоха в сградата на правителството в Банкок безпрепятствено, след като полицията обяви, че няма да окаже съпротива на демонстрантите, обещали да свалят премиера от власт, предаде AFP. Атмосферата е карнавална, присъствие на полиция няма, а напрежението в Банкок рязко е спаднало след два дни на безредици.

Министър-председателката на Тайланд Инглук Шинаватра не е била в кабинета си по време на окупацията.

Полицаите вдигнаха бариерите, допускайки демонстрантите до сградата. Те са получили нареждане да свалят гарда днес след три дни на сблъсъци с протестиращите, които искат оставката на премиера. От събота до днес са загинали най-малко трима души и други 230 са ранени в сблъсъците.

Неочакваният обрат в действията на органите на реда показва, че правителството търси примирие с протестиращите и намаляване на напрежението.

Протестиращите, повечето представители на средната класа в столицата на Тайланд и привърженици на опозиционната Демократична партия, обвиняват Шинаватра, че продължава политиката на брат си – бившия тайландски премиер Таксин Шинаватра. Той беше свален през 2006 г. с военен преврат, но остава централна фигура в политиката на страната. Демонстрантите настояват за спиране на политическата машина на Шинаватра, смятан за стожер на корупцията и злоупотребата с власт в държавата.

Статията "Полицията в Тайланд пусна протестиращи в сградата на правителството" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Азерите вдигнаха мизата от 1 млн. за Станка Златева

Нова подобрена оферта над 1 млн. долара е получила Станка Златева, за да се състезава под флага на Азербайджан.

Mercedes S-Class стана "Автомобил на годината в Китай"

Другите финалисти в първия по рода си конкурс бяха Land Rover Range Rover и Ford Mondeo

    


Обещаха на сирийка в Ковачевци да я научат на български, щом иска да остава тук

По инициатива на народния представител Иренa Соколова в Центъра за бежанци в с. Ковачевци се състоя среща на председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев и на г-жа Ирена Соколова с повечето от настанените там 314 души. По време на посещението си те бяха придружавани и от кмета на Ковачевци г-н Васил Станимиров.

​Представителите на българската държава отговориха на десетки въпроси за по-нататъшната съдба на намерилите подслон и закрила на наша земя...

Продължава

Войната в Сирия е взела близо 126 000 жертви

Войната в Сирия е причинила смъртта на близо 126 000 души от март 2011 година, съобщи Сирийският център за правата на човека, цитиран от Франс прес.   Неправителствената организация черпи данните си от мрежа от активисти, адвокати и лекари в Сирия. Тя е установила 125 835 смъртни случая между 15 март 2011 и 1 декември 2013 година.   Повечето загинали са бойци от двете страни по конфликта, но проправителствените сили са загубили двойно повече хора от бунтовниците.   Над една трета - 35 процента от загиналите са цивилни: 44 381 души, сред които 6627 деца и 4454 жени.   Убити са и 27 746 бунтовници, от които 19 000 са цивилни, включили се във въоръжената борба срещу режима. Най-малко 2221 души са дезертирали войници, а 6261 души са чужденци, които са воювали на страната на бунтовниците.   Силите на режима са загубили 50 927 души, от които 31 174 войници от редовната армия и 19 256 души от проправителствени милиции. Убити са и 232 бойци на ливанското шиитско движение Хизбула и 265 други шиитски бойци, които са воювали на страната на правителството.   Има 2772 неиндентифицирани жертви.   Неизвестна е съдбата на хиляди души, включително над 10 000 задържани в затвори на режима и над 3000 войници, пленени от бунтовниците. Има и данни за стотици отвлечени цивилни.   Най-малко един милион сирийци редовно страдат от недостиг на храна, тъй като боевете и военните контролно-пропускателни пунктове възпрепятстват доставките на хранителна помощ, предупреди Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.   Отделът по управление на бедствия и кризи на организацията отбеляза, че това е "предпазлива оценка".   Федерацията заяви, че нуждите й от финансова помощ за сирийската криза са нараснали двойно и сега тя се нуждае от 86 милиона евро спрямо 43 милиона преди това.   Сега в Сирия близо една трета от населението отпреди конфликта, или 7 милиона души, зависят от хуманитарна помощ за оцеляването си.

Френските власти изправят пред съда ръководители на EADS

Обвиненията са, че шефовете на Европейския авиационен и отбранителен консорциум са продавали акции през 2006 г. въз основа на вътрешна информация

    


Варна с два нови квартални парка

Два нови парка ще обособи община Варна в кварталите “Владиславово” и “Младост” през следващата година. Инициативата е част от мерките за съхранение на природните дадености на града, опазването на околната среда и създаването на по-добра среда за живот. Крайната цел е Варна да стане не само морска, но и зелена столица на България, обясни кметът Иван Два нови парка ще обособи община Варна в кварталите “Владиславово” и “Младост” през следващата година. Инициативата е част от мерките за съхранение на природните дадености на града, опазването на околната среда и създаването на по-добра среда за живот. Крайната цел е Варна да стане не само морска, но и зелена столица на България, обясни кметът Иван

„Мис София" финал 2013 разгорещява Студентски град

/КРОСС/ Тази вечер в Plazza Dance Sofia в Студентски град ще се проведе финалът на тазгодишния конкурс „Мис София". За вдигането на градуса на настроение пред публиката ще дефилират десетте красиви финалистки. Хореографията на представянето им е поверена в ръцете на мениджъра на известния еротичен балет Babylon show - Марияна Руменова. Модерното шоу е изключително популярно в клубовете в страната с невероятните си костюми, тематични пърформънси и издържано сценично поведение. Наскоро те представиха свой танц и в ТВ риалитито „Музикална академия". Марияна е подготвила силна хореография и сега, специално за конкурса, като не желае да разкрива подробности, за да изненада публиката на шоуто тази вечер. Конкурсът ще се проведе в три тура, като претендентките за титлата ще дефилират първо в спортно облекло, ще преминат през представяне на бански костюми и за финал ще бъдат в стилните тоалети на Gattogiallo Boutique. Любопитен факт е, че в журито участва и известният бохем и шоумен Митьо Пищова.      

В BG хипермаркета продават от хляб до гвоздеи

Възкръсва ли легендарният нармаг? Идеята за създаване на магазин само за български стоки се лансира от няколко страни през последните дни. Първо го поиска шефът на сдружение Възкръсва ли легендарният нармаг? Идеята за създаване на магазин само за български стоки се лансира от няколко страни през последните дни. Първо го поиска шефът на сдружение "Произведено в България" Лукан Луканов при подписване на споразумение с икономическия министър Драгомир Стойнев, а ден по-късно и лидерът на "България без цензура" Николай

Украинският парламент разглежда въпроса за оставка на правителството

Парламентът на Украйна започна пленарно заседание, на което първият въпрос за обсъждане е оставка на правителството на министър-председателя Микола Азаров, предаде ИТАР-ТАСС. Въпреки масовите протести и напрегнатата политическа обстановка президентът Виктор Янукович замина на планирано държавно посещение в Китай, предаде Ройтерс. Преди заседанието лидерът на парламентарната група на управляващата Партия на регионите Олександър Ефремов каза, че неговите съпартийци в парламента нямат намерение да гласуват за проектопостановление за недоверие на п...

Чичото на лидера на Северна Корея е уволнен, негови приближени са екзекутирани

Чичото на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, който дълго време бе представян като негов наставник, бе свален от важния си пост в армията, а някои негови приближени са екзекутирани, съобщи Франс прес, позовавайки се на южнокорейски източници.   На изслушване в парламентарна комисия южнокорейските разузнавателни служби посочиха, че Джан Сон-тхек е свален от поста заместник-председател на Комисията по национална отбрана - най-могъщия ръководен орган в КНДР.   Ако бъде потвърдено, уволнението на Джан Сон-тхек ще е най-значимото политическо събитие в държавното управление на Северна Корея, откакто Ким Чен-ун дойде на власт през декември 2011 г., след като баща му Ким Чен-ир почина от сърдечен удар, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.   На спешно свиканото извънредно заседание с парламентарната комисия южнокорейското разузнаване е заявило, че Джан неотдавна е бил свален от поста си, а двама негови близки сътрудници са били публично екзекутирани в средата на ноември, съобщи южнокорейски депутат.   "Всички членове на армията са били известени за екзекуциите.   Оттогава Джан Сон-тхек е в неизвестност", добави източникът.   Джан Сон-тхек е съпруг на сестрата на Ким Чен-ир и в продължение на десетилетия бе един от най-важните хора в държавното управление на Северна Корея, ръководено от три поколения на рода Ким (дядо, баща и син) от края на Втората световна война. Той е наставлявал племенника си в първите му стъпки начело на държавата.

Георги Марков от ГЕРБ вече е независим

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков става независим народен представител. Съобщението направи председателят на парламента Михаил Миков. Новината беше приета с аплодисменти в пленарната зала.

Първи депутат напусна ГЕРБ и става независим

Депутатът Георги Марков е депозирал молба за напускане на парламентарната група на ГЕРБ. Това обяви в началото на пленарното заседание председателя на Народното събрание Михаил Миков, с което потвърди информация от медиите. Миков обяви, че желанието на Марков е да стане независим народен представител.

Фотографът Иван Иванов откри изложба в арт пространството на Община Шумен

В навечерието на коледните и новогодишни празники фотографът Иван Иванов подреди днес своя самостоятелна изложба в арт пространството на община Шумен. Изложбата бе открита от зам.-кмета по култура и образование Живка Тонева. „ Поздравявам автора, че отново е гост на община Шумен и ни радва с нещо ново, комбинирано с познати снимки, и в същото време с нови находки. Благодаря му, че ни зарежда с положителна енергия и емоция. Снимките са оформени като художествени произведения, има настроение, има природа, цветя, има исторически обекти, храмове, т...

Първанов не знаел да го подслушват: Не ме интересува

Имал съмнения и внушения, но "не е моя работа"

    


PISA: БГ учениците са с най-ниско ниво на средна компетентност в развития свят

България е на 47 място сред 65 развити държави в света по функционaлна грамотност на 15-годишните учениците. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

У нас 44% (в сравнение с 41% през 2009 г.) от деветокласниците нямат ключови когнитивни умения, предопределящи включването им в пазара на труда и пълноценното им учас България е на 47 място сред 65 развити държави в света по функционaлна грамотност на 15-годишните учениците. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева У нас 44% (в сравнение с 41% през 2009 г.) от деветокласниците нямат ключови когнитивни умения, предопределящи включването им в пазара на труда и пълноценното им учас

Задържаха мъж, теглил кредит по интернет с чужди данни

38-годишен мъж от Попово е бил задържан за извършена компютърна измама. Използвайки данни на друго лице, той е изтеглил онлайн кредит в размер на 400 лева. По този начин е ощетил софийска фирма, уточниха от полицията. Престъплението е било разкрито, след като вноските по кредита били забавени. Случаят представлява престъпление по чл. 212 А от Наказателния кодекс, допълниха от ОД на МВР Търговище....

Полицията в Атина спря със сълзотворен газ група демонстранти

/КРОСС/ Полицията в Атина спря със сълзотворен газ група демонстранти, които се опитаха да проникнат в сградата на гръцкото Министерство на административната реформа. Двама от протестиращите загубиха за кратко съзнание и получиха медицинска помощ. Девет други бяха арестувани. Акцията бе дело на училищни охранители, които бяха преведени в така наречения "трудов резерв" съгласно режима на икономии, наложен от чуждестранните кредитори на Гърция. Опит за нахлуване в Министерството, отговорно за съкращенията на персонала, направи и група учители през септември, припомня ИТАР-ТАСС.  

Спряха 6 автомобила от движение по време на акция „Зима”

Шест автомобила са били спрени от движение по време на традиционната акция „Зима", осъществена от „Пътна полиция". Акцията се проведе в периода от 5 до 25 ноември във всички полицейски управления в областта. Целта й е да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия. Общо проверените пътни превозни средства на територията на областта са 1037. Леките автомобили, подложени на проверка са 761, товарните - 153, автобусите 38, пътните превозни средства с животинска тяга са 85. От тях за констатирани неизправности по осветителната систе...

Парите от таксата за ВЕИ-тата да се впишат в приходната част на бюджета, искат от ГЕРБ

160 млн. лева, които ще влязат в бюджета от въвеждането на новата такса от 20 на сто върху приходите на вятърните и слънчевите централи, да бъдат записани в приходната част на бюджета. Това поиска депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова от парламентарната трибуна при дебатите на бюджета за второ четене. Въвеждането на тази такса е по предложение на партия „Атака". Текстовете все още не са гласувани, но от семинара на управляващите в Боровец стана ясно, че то ще получи подкрепа. Менда Стоянова заяви пред колегите си, че предложението за таксата върху п...

Модерен информационен портал улеснява граждани и фирми в община Благоевград

Високотехнологичен информационен портал работи от днес в сградата на Община Благоевград. Новата придобивка, която е изцяло в услуга на граждани и фирми, е разположена във фоайето и предоставя широк спектър от информация за потребителите. Система спестява време на гражданите и е част от иновативния подход на Центъра за информация и обслужване на гражданите. Тя използва принципа на тъчскрийн технологията и е включена в интегрирана компютърна мрежа.  Чрез леснодостъпно меню на екрана на устройството се извежда желаната информация и се дава ...

Тръстът на феновете на "Левски" ще бъде учреден през януари


Тръстът на привържениците на футболния клуб "Левски" ще бъде учреден в средата на януари, най-вероятно на 18 януари.

Около тази идея се обединиха присъствалите около 70 запалянковци на работната среща за създаването на първия по рода си подобен тръст в България. 

"Засега това е датата, но може и да търпи промени. Основното е, че трябва да е в неработен ден, защото очакваме привърженици от провинцията", каза за "Дневник" инициаторът за създаването на тръста - журналистът...

Metallica и Iron Maiden оглавяват Sonisphere 2014

Фестивалът ще се проведе в Knebworth между 4 и 6 юли

МВР и НАП осигурявали чадър за финансови измами за близо 40 млн. лева

Светлозар Лазаров

МВР и НАП са осигурявали чадър на група, разследвана за укриване на близо 10 млн. лева от ДДС и пране на 30 милиона лева.

Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който посети Пловдив за представянето на новия шеф на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

По думите на Лазаров става въпрос за две пловдивски фирми, които са внасяли сухо мляко от държави от Европейския съюз, след което са ги продавали по различни мандри. 1/3 от продаденото мляко е било с фактури, а останалото „под масата”. По документи част от стоката е била апортирана в други фирми, като по този начин измамниците са придобивали дялове в тях.

По време на акцията са претърсени 23 адреса на територията на градовете Пловдив, София, Варна, Исперих и Монтана и са задържани петима души. За трима от тях се смята, че са контролирали цялата дейност и има искане за задържането им под стража. Останалите двама са пуснати с парична гаранция. Двама от измамниците са живели на съпружески начала в София, където са били задържани, а истинската съпруга на единия е хваната във Варна.

„Някои от задържаните бяха много изненадани, че се занимаваме с тях, защото имали чадър от МВР и структури на Министерството на финансите”, каза главният секретар на МВР. 

По думите му част от групата е била разследвана преди около година, но нищо не се е случило в последствие. „Освен двете пловдивски фирми, се разследват още 30 юридически лица, сред които има и две офшорни компании, регистрирани на Шейселските острови”, каза в допълнение говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Срещу трима от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в периода между февруари 2009 г. и април 2012 г., в Пловдив са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения за близо 2,5 млн. лева.

По думите на Андреева двете пловдивски фирми се водят собственост на клошар от Монтанска област.

Статията "МВР и НАП осигурявали чадър за финансови измами за близо 40 млн. лева" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Байдън натиска Китай и Япония да се споразумеят за зоната

Байдън пристигна в Токио късно вчера и при шестдневната си обиколка

Група сирийци са били задържани на Дунав мост


23 сирийци опитали да преминат нелегално ГКПП Дунав мост, скрити в тежкотoварен камион с турска регистрация. Това съобщиха от "Гранична полиция" в Русе.

Камионът, който превозвал алуминиеви профили за Германия, спрял на граничния пункт за проверка. При огледа станало ясно, че въжето, което се използва за пломбиране на ремаркето, било срязано. По тази причина камионът, с двама турски шофьори, бил изпратен за проверка с митническия рентген. Така станало ясно, че между профилите се...

Задържаха 15-годишен с наркотици

15-годишен младеж е задържан при полицейска проверка, извършена днес предиобяд от служители на ОДМВР-Разград. Това се е случило на ул. „Княз Борис“ с пресечката с ул. „Янтра“ до бензиностанцията. Полицаите установили, че Ц.П. от Разград държи наркотици без надлежно разрешително. Дрогата с общо тегло 2,25 грама е открита при личен обиск у него – намерени са 7 пакетчета със суха растителна маса, която при тестване реагира на марихуана.   Срещу тийнейджъра е образувано досъдебно производство за държане и разпространение на високорис...

Четири икономически заблуди, които кризата възкреси

Повечето от тях се тиражират от политиците, посочва професорът по икономика Робърт Скиделски

    


Изправна ли е била колата, в която Пол Уокър намери смъртта си?

През последните дни една новина разтърси киноманите и феновете на високите скорости по целия свят. Звездата от хитовата холивудска поредица „Бързи и...

Спрягат Попето за трансфер в Зенит

Футболният агент Лъчезар Танев се е срещал с представители на Зенит Санкт Петербург, за да обсъждат трансфера на Ивелин Попов.

Врачанин заподозрян за участие в банда за кражба на коли

27-годишен врачанин е задържан като заподозрян за участие в банда за кражби на автомобили, която е била разкрита при полицейска операция миналата нощ, съобщават от полицията във Враца.

Вчера, при обход на главен път Е-79 около 1,30 часа полицейски екип забелязал няколко мъже с 2 коли до заведение около с. Люти дол, което не работило. Виждайки 27-годишен врачанин е задържан като заподозрян за участие в банда за кражби на автомобили, която е била разкрита при полицейска операция миналата нощ, съобщават от полицията във Враца. Вчера, при обход на главен път Е-79 около 1,30 часа полицейски екип забелязал няколко мъже с 2 коли до заведение около с. Люти дол, което не работило. Виждайки

15 млрд. лева за българските фермери до 2020 г.

10,4 млрд. лева от общата сума ще бъдат раздадени под формата на преки плащания за обработваема земя. Тази помощ се получава от земеделци, които обработват поне 10 дка ниви. Парите са двойно повече от отделените за сегашния програмен период (2007 – 2013 г.).






















10,4 млрд. лева от общата сума ще бъдат раздадени под формата на преки плащания за обработваема земя. Тази помощ се получава от земеделци, които обработват поне 10 дка ниви. Парите са двойно повече от отделените за сегашния програмен период (2007 – 2013 г.).

Още три района без вода

Освен централната част, още три района в града ще са без вода, информират от ВиК-Варна. До 15 часа ще е районът на читалище "Маяковски" . Вода до 3 часа следобед няма да има в района на ул."Моряшка" в кв."Аспарухово". На сух режим до 19 часа ще е и горната зона на кв."Виница". Спиранията се налагат заради отстраняване на аварии....

Звездна Коледа в ИКЕА

Готвачите от 24Kitchen ще приготвят вкусотии в ИКЕА, а децата ще се радват на изненади

    


Младежкият театър отбелязва Международия ден на хората с увреждания днес

Днешният 3 -ти декември е обявен от ООН за Международен ден на хората с увреждания. 

В България по данни на Националния статистически институт от 2011 година, хората с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане са 480 000 души, съобщава Нова телевизия. Нерядко тези хора срещат много пречки, специално трудноподвижните.

Днешният 3 -ти декември е обявен от ООН за Международен ден на хората с увреждания. В България по данни на Националния статистически институт от 2011 година, хората с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане са 480 000 души, съобщава Нова телевизия. Нерядко тези хора срещат много пречки, специално трудноподвижните.

„Българската Коледа” помогна със средства за рехабилитация на деца с ДЦП от Варна

Седемгодишната Рая Илиева получи от "Българската Коледа" средства в размер на 800лв., необходими за допълнителна рехабилитация. Това разказа пред Радио „Фокус” – Варна Велислава Илиева, майка на Рая. Детето е с лека форма на ДЦП и за подобряване на състоянието й е необходима рехабилитация.

Българите стават по-щедри

Увеличил се е броят на хората у нас, които са ангажирани с доброволческа дейност, сочи ново проучване

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване