Първи депутат напусна групата на ГЕРБ и стана независим

Георги Марков стана първият депутат, който напуска парламентарната група на ГЕРБ и се обявява за независим. Молбата му е била депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков, който съобщи за нея в началото на пленарното заседание във вторник. Съпартийците на Марков демонстрираха искрена изненада и заявиха, че не са информирани за намеренията на колегата си, който ги нарече "политкомисари".   Парламентарната група на ГЕРБ, която най-голяма в парламента, вече ще наброява 96 депутати.   Молбата за напускането е била подадена в понеделник в 10 часа сутринта, е съобщил Марков пред вестник "Преса". Според него, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други депутати.   "Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя, където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в Народното събрание и да питаме можем ли да отидем еди-къде си", казва Марков в отговор на въпроса защо напуска и дали не е свързано с пътуването му миналата седмица заедно с премиера Орешарски в Румъния.   Марков, който кара първия си депутатски мандат, бе избран от Великотърновския избирателен район, където водач на листата бе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.   "Не е имало предварителни разговори, това е въпрос на морал", коментира пред журналисти председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.   "Ако реши нещо да направи - от девет кладенеца вода ще извади, за да докаже това, което е решил да направи", продължи Велчев.   Според него е морално да застанеш пред хората, с които си работил, и да кажеш с какво не си съгласен. Предварителни разговори или изказвания с намек за подобен ход и за несъгласие обаче не е имало от страна на Георги Марков.   "Ако нещо не ми харесва, ще напусна парламента, а не групата, каза още Красимир Велчев. Той добави, че не е неподготвен, ако още някой от ГЕРБ напусне групата. "Няма да е чак такава изненада", отговори на въпрос зам.-председателят на групата.   Велчев не се ангажира дали бившите спецслужби или днешната агенция за национална сигурност имат нещо общо с напускането на Георги Марков или причините са други. Но изрази притеснение, че през 2009 г. БСП е използвала лични данни на около 2 милиона българи за агитация, за което в понеделник от ГЕРБ сезираха Комисията за защита на личните данни.   Преди няколко месеца бившият министър на земеделието в кабинета на Бойко Борисов Мирослав Найденов прогнозира, че ще има немалко депутати от ГЕРБ в сегашния парламент, които не подкрепят присъствието на Цветан Цветанов в ръководството на партията и стила му на работата. Заради Цветанов доста депутати са готови да напуснат групата на ГЕРБ и това рано или късно ще се случи, заяви Найденов. Самият Найденов стана един от учредителите на партията БАСТА заедно с още бивши депутати и членове на ГЕРБ.

Депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим

Депутатът Георги Марков напусна парламентарната група на ГЕРБ и обяви, че става независим. Молбата му е била депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков, който съобщи за нея в началото на пленарното заседание във вторник.   Молбата е била подадена в понеделник в 10 часа сутринта, е съобщил Марков пред вестник "Преса". Той си тръгвал огорчен от действията на своите колеги, които, по думите му, действали като "политкомисари".   От днес парламентарната група на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати. Според Георги Марков, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други депутати.   "Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя, където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в Народното събрание и да питаме можем ли да отидем еди-къде си", казва Марков в отговор на въпроса защо напуска и дали не е свързано с пътуването му миналата седмица заедно с премиера Орешарски в съседна Румъния.   Напускането на депутата, който бе избран от Великотърновския избирателен район и влезе в Народното събрание за първи път, изненада силно колегите му.   "Не е имало предварителни разговори, това е въпрос на морал", коментира пред журналисти председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.   "Ако реши нещо да направи - от девет кладенеца вода ще извади, за да докаже това, което е решил да направи", продължи Велчев, цитиран от БТА.   Според него е морално да застанеш пред хората, с които си работил, и да кажеш с какво не си съгласен. Предварителни разговори или изказвания с намек за подобен ход и за несъгласие обаче не е имало от страна на Георги Марков.   "Ако нещо не ми харесва, ще напусна парламента, а не групата, каза още Красимир Велчев. Той добави, че не е неподготвен, ако още някой от ГЕРБ напусне групата. "Няма да е чак такава изненада", отговори на въпрос зам.-председателят на групата.   Велчев не се ангажира дали бившите спецслужби или днешната агенция за национална сигурност имат нещо общо с напускането на Георги Марков или причините са други. Но изрази притеснение, че през 2009 г. БСП е използвала лични данни на около 2 милиона българи за агитация, за което в понеделник от ГЕРБ сезираха Комисията за защита на личните данни.   Преди няколко месеца бившият министър на земеделието в кабинета на Бойко Борисов Мирослав Найденов прогнозира, че ще има немалко депутати от ГЕРБ в сегашния парламент, които не подкрепят присъствието на Цветан Цветанов в ръководството на партията и стила му на работата. Заради Цветанов доста депутати са готови да напуснат групата на ГЕРБ и това рано или късно ще се случи, заяви Найденов. Самият Найденов стана един от учредителите на партията БАСТА заедно с още бивши депутати и членове на ГЕРБ.

Депутатът Георги Марков напусна ПГ на ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков напуска групата на Бойко Борисов и става независим. Молбата му вече е депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков. Молбата е подадена вчера в 10. 00 часа, съобщава Марков пред вестник "Преса". Той си тръгва огорчен от действията на своите колеги, които определя като "политкомисари". Днес молбата на Марков ще бъде депозирана в деловодството на Народното събрание, а за нея ще бъде съобщено в началото на извънредното заседание от 11 часа, посочва БГНЕС. От днес парламентарната група на ГЕРБ ще наброява 96 депутати. Според Георги Марков, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други депутати. "Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя, където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме можем ли да отидем еди-къде си", казва Марков в отговор на въпроса защо напуска и дали не е свързано с пътуването му миналата седмица заедно с премиера Орешарски в съседна Румъния.

Лихвите по кредити падат, но условията се влошават

/КРОСС/ „Лихвите по кредитите бележат ясна тенденция на спад. Добрата новина сподели в ефира на Нова тв финансистът Емил Хърсев. Според него тази тенденция ще продължи и през следващата година. Хърсев обаче смята, че понижение от 10 процентни пункта, както се твърди, са твърде много, но има вероятност за около 5 процентни пункта. „Лихвите ще падат, но условията ще се влошат", предупреди обаче финансистът. Той прогнозира, че кредити ще се дават по-трудно и с по-голямо обезщетение. Свръхрегулацията в момента притиска банките да дават кредити с еднакви условия. Това етажиране на кредитния пазар ще продължи, по-високия риск хора ще продължат да получават ресурс, но на много по-висока цена от хората, които са по-добър риск, коментира от своя страна икономистът Георги Ганев. Според него хората трябва да оказват натиск на банките и да искат лихвите по вече отпуснати кредити да се понижават. По думите на Ганев е много важно да се отбележи, че номиналните лихви вече 2-3 години имат тренд надолу и той ще продължи, но реалните лихви ще останат високи, защото инфлацията е необичайно ниска.  

Нападнатата от сириец продавачка със съмнения за счупена срамна кост, отказала лечение

В „Пирогов” е оказана медицинска помощ на продавачката, която беше нападната от чужденец вчера, съобщиха от пресцентъра на В „Пирогов” е оказана медицинска помощ на продавачката, която беше нападната от чужденец вчера, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". 19-годишната Б. Г. сама е потърсила помощ в спешната болница. Тя е с контузия на таза, със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек, с хематория и 2 ухапни рани на показалците ...

Мозъците на мъжете и жените са различни, но се допълват

Винаги сме знаели, че мъжете и жените разсъждават и действат по раличен начин. Професор от Пенсилвания обаче доказва, че в мозъците на мъжете и жените има различни връзки, които са отговорни за разликите в поведението ни. "Тези схеми на мозъчните връзки показват фрапиращи разлики между мозъка на мъжете и жените, които помагат да се обясни защо мъжете се справят отлично с едни дейности, а жените - с други", казва професорът по радиология в медицинския факултет на Университета в Пенсилвания д-р Раджини Вирма. Изследването е направено върху 949 души в добро здраве (521 жени и 428 мъже). То показва, че при мъжете има по-голяма свързаност между предния дял на мозъка, където са центровете, отговарящи за координация на действията, и задната, където е малкият мозък - важен за интуицият...

Пускат The One Ring на търг

Феновете на сагата "Властелинът на пръстените" ще могат да участват в търг на реквизита от прочутата филмова трилогия. Ако някога ви се е искало да пробвате хобитски крак, да притежавате меча на Фродо или да сложите на ръка пръстена, който властва над всички, сега имате тази възможност, съобщава Нова телевизия. Очаква се големите хобитски крака да достигнат цена между 15 и 30 000 долара. Общо 80 предмета са включени в аукциона, който ще се проведе на 5 декември, в Бевърли хилс, Калифорния. Очаква се приходите от тръжната процедура да достигнат над 1 милион долара. Междувременно на 9 декември в Берлин е европейската премиера на кинопродукцията "Пущинакът на Смог".

Пеликаните сломиха Чикаго Булс след епична битка и 131:128

Сладката победа за „Ню Орлеанс Пеликанс“ дойде след дълга битка, като се стигна до три продължения. Победата донесе Жрю Холидей, отбелязвайки тройка при оставащи 2.6 сек. до края на третото продължение. Холидей записа 19 точки и 12 асистенции за „Пеликаните“. Иначе във второто продължение „Чикаго Булс“ бе тимът, който обърна развоя. При резултат 118:113 в полза на „пеликаните“, „Булс“ успя да набъбне точките си до 122. В третото продължение отново „Булс“ водеше, но „Ню Орлеанс“ намали и взе превез със 127:126 след тройка на Андерсън при оставящи 1:08 до края на мача. За „Булс“ Йоахим Ноа оформи крайните 128 точки. За втори поре...

В сравнение с "теориите" на Моллов, македонистките лъжи са направо кристална истина

В сравнение с „теориите” на Ефрем Моллов, македонистките лъжи са си направо кристална истина. Това каза проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, предаде Фокус. По думите му партия „Помак” се образува въз основа на една доктрина за произхода на помаците, изложена в книга (не знам дали това е точното име на този фантастичен пасквил) с автор Ефрем Моллов - "Има ли бъдеще Велика Болгария или защо бе скрита историята на помаците". „Ефрем Моллов, както е известно, е човек без историческо образование, изкарва си прехраната като пчелар. Напълно естествено е, при такива автори изкривяването на историческата истина да е често явление. Но при Ефрем Моллов го няма и това - доктрината му за произхода на помаците не ...

Ще разглеждаме кадастъра без такси

Информационната система на кадастъра вече ще може да се разглежда без плащане на държавни такси, а нотариусите ще могат да вадят през интернет скици и схеми, които имат силата на официален документ. Това произтича от промени в закона за кадастъра и имотния регистър, които група депутати от БСП и “Атака” са внесли в парламента. 
Промяната ... Информационната система на кадастъра вече ще може да се разглежда без плащане на държавни такси, а нотариусите ще могат да вадят през интернет скици и схеми, които имат силата на официален документ. Това произтича от промени в закона за кадастъра и имотния регистър, които група депутати от БСП и “Атака” са внесли в парламента. Промяната ...

Класик ФМ се бори в съда за последната честота на София

Един от многобройните концерти, организирани от Класик ФМ

Единственото българско радио за класическа музика Класик ФМ ще се яви днес в съда, за да защити правото си да ползва последната свободна честота в софийския ефир.

Програмата бе класирана на второ място в проведения от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за старата честота на радио “Дойче веле”, което прекрати излъчването си у нас на 95,7 ФМ. Така след 19 години в ефир Класик ФМ oстана без собствен ефир за София. В момента то предава на вълните на университетското радио “Алма матер” на 88 MHz, като част от програмата (напр. новинарските емисии) се прави от екипа на студентите.

Ползването на чужд ефир обаче прави не особено сигурно бъдещето на радиото, още повече, че губи конкурса за последната възможна честота в София.

Това породи недоволство сред почитателите на програмата. Петиция и много писма на слушатели и културни дейци, в т.ч. оперната прима Анна Томова-Синтова, се включиха в подкрепа на радиостанцията за класическа музика.

В конкурса, проведен от СЕМ през месец април т.г., кандидатстват четири компании и печели проектът на „Радио и телевизия Енерджи” ООД с намерението да възроди в софийския ефир програмата на Американския университет в Благоевград – “АУРА”.

На заседанието на съвета “за” радио Класик ФМ се застъпва единствено председателят доц. Георги Лозанов. Той посочва, че това е един работещ проект от много отдавна, с обществена стойности и високо оценяван в комерсиалната радио среда. Доц. Лозанов призовава колегите си да помислят дали не е от значение на последната свободна честота да се даде възможност да работи радио Класик ФМ, тъй като то “е гордост за софийския ефир, че има оцеляло радио за класическа музика и то оцеляло независимо от много неблагоприятната пазарна конюнктура през всичките години.”

Днес, в навечерието на своя 19-и рожден ден, радиото ще обжалва пред Върховния административен съд решението от конкурса.

Статията "Класик ФМ се бори в съда за последната честота на София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Търсим сътрудничество с Швейцария за София Тех Парк

Страната ни ще проучи опитът на Швейцария в критериите за селекция на фирмите и обученията на предприемачи в технологичните паркове

    


Евроизследване: Българите – телеманиаци!

Само ние бием Великобритания по гледане на телевизия

    


Пристрастен към порното британец уби тийнейджърка и снима голото ѝ тяло

Служител в магазин, обсебен от екстремното порно и червенокоси жени, покани 17-годишно момиче в своя дом под предлога, че иска да й направи фотосесия, след което по време на снимките я уби жестоко във Великобритания, съобщава The Telegraph. 

23-годишния Джейми Рейнолдс предложил да снимa червенокосата дъщеря на полицай Джорджия Уилямс, докато Служител в магазин, обсебен от екстремното порно и червенокоси жени, покани 17-годишно момиче в своя дом под предлога, че иска да й направи фотосесия, след което по време на снимките я уби жестоко във Великобритания, съобщава The Telegraph. 23-годишния Джейми Рейнолдс предложил да снимa червенокосата дъщеря на полицай Джорджия Уилямс, докато

Парламентът на Украйна се събира на извънредно заседание, протестите продължават

Върховната Рада, парламентът на Украйна, се събира във вторник на извънредно заседание, на което трябва да обсъди исканията на протестиращите украинци. Исканията са три: наказание за тези представители на властта, които са издали заповед за разпръсване със сила на протестите в Киев, оставка на правителството и незабавни президентски избори и освобождаване на бившата министър-председателка Юлия Тимошенко от затвора.

Златно момиче води клуб по художествена гимнастика в "Локомотив"

Световната шампионка от 2011 г. от ансамбъла Катрин Велкова води новия спортен клуб по художествена гимнастика в "Локомотив" (Сф). Златното момиче набира деца между 4 и 8 години за школата на стадиона в кв. "Надежда".


"Започнахме със 7 момичета, сега вече са 23 - коментира Катрин Велкова. - В началото ще развиваме художествената гимнастика кат Световната шампионка от 2011 г. от ансамбъла Катрин Велкова води новия спортен клуб по художествена гимнастика в "Локомотив" (Сф). Златното момиче набира деца между 4 и 8 години за школата на стадиона в кв. "Надежда". "Започнахме със 7 момичета, сега вече са 23 - коментира Катрин Велкова. - В началото ще развиваме художествената гимнастика кат

Франция иска въвеждането на минимална заплата във всяка членка на ЕС

Страната предприема офанзива срещу нископлатените временни работници, които подкопават конкурентоспособността й

    


Франция иска въвеждането на минимална заплата в ЕС

Париж предприема офанзива срещу нископлатените временни работници, които подкопават конкурентоспособността й

    


Задържани са двама от нападателите на тримата бежанци

Полицията е задържала двама мъже, участвали в нападението срещу двамата сирийци и ливанеца, извършено в София в неделя вечер, съобщи заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски.

Обой и пиано - гаранция за детски танци


Над 100 деца посетиха втория за сезона на "Концерт на възглавници", организиран от "Модо България" на 1 декември.

Малките слушатели се наслаждаваха, танцуваха и припяваха на класически произведения от Равел, Моцарт, Бритън и Албенис. Различните части на концертната програма бяха придружени от видеоматериали и картинки, които правят по-лесно възприятието й. Гост-музикантите на събитието бяха американският обоист от гръцки произход Димитрис Караминцас и българската пианистка Галя...

Григор Димитров: Искам да чувам как хората казват, че е настъпил моят час


Българският тенисист Григор Димитров заяви, че е време да се спре със сравненията му с Роджър Федерер. Хасковлията отново изрази възхищението си към швейцареца.

"Уау, това е Григор. Сега е неговият час", това искам да чувам. Мисля, че бяха достатъчни сравненията с Федерер и всичко останало", каза Димитров в интервю за новия брой на Tennis World.

Според българина не е редно да се търси прилика между него и Федерер. "Той е най-великият за всички времена, а аз изобщо не се...

Задържаха двама за нападението над сирийците, издирват трети

/КРОСС/Полицията е задържала втори участник в нападението срещу двамата сирийци и ливанеца, извършено в центъра на столицата в неделя. Това съобщи заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски. Засега основната версия за случая остава нападение с цел грабеж. Грабеж е най-вероятният мотив и на вчерашното нападение на временно пребиваващ сириец в кафене близо до Сточна гара. Произходът на 2 хиляди долара, открити у нападателя, все още се изяснява. Комисар Терзийски увери, че полицейското присъствие в центъра на столицата е увеличено и служителите реагират адекватно за опазване на сигурността на гражданите. Няма данни за конфликт преди възникването на инцидента. Чужденците са били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари, обясни Терзийски. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти, заяви още заместник-директорът на СДВР.    

ДПС и Атака връщали пушенето по заведенията

Депутати от ДПС и Атака са готови да подкрепят връщането на тютюнопушенето в заведенията.

Милен Николов: "Не съм съгласен и децата ми да плащат заемите на Орешарски и компания"

Обричаме земеделието си на провал, коментира общинският съветник от ГЕРБ в Кюстендил и лидер на младежката организация на партията Милен Николов. Той е категоричен- без субсидии земеделие не се прави и това е показателно за една държава като Македония, която не е членка на ЕС , но има по- голям износ на земеделска продукция от България. Тъжно е, но е факт, заяви Николов. Съветникът бе категоричен, че ако правителството на Бойко Борисов бе на власт, общините Кюстендил и Дупница щяха да са в програмата за Развитие на селските райони."Нима 120- 13...

Амнести Интернешънъл: Българските власти омаловажават атаките срещу бежанци

Българските власти трябва да изпратят ясно съобщение, че ще предприемат всички необходими мерки, за да обуздаят нарастващия брой атаки срещу бежанци и имигранти по улиците на столицата София. Това  гласи изявление на Амнести Интернешънъл (Amnesty International), публикувано на сайта на неправителствената организация. „Досега, вместо да разследват и да изправят извършителите на тези жестоки нападения пред правосъдието, българските власти се опитваха да ги омаловажат като най-обикновени престъпления. България е задължена по силата на международното право внимателно да разследва всеки възможен мотив за омраза, който може да стои зад тези престъпления. Престъпленията от омраза са обида за човешкото достойнство”, коментират от програмата на Амнести Интернешънъл за Европа и Централна Азия.

Оптимизъм около икономиката в САЩ изкачи долара на 6-месечен връх

Щатската валута разширява предимството си спрямо еврото, йената и британската лира

    


Суровият петрол поскъпна за трети ден

Цената на лекия суров петрол (WTI) скочи за трети пореден ден вследствие на прогнозите, че запасите в САЩ са намалели за първи път от септември месец...

Парамов: ДАНС подслушва Първанов и мен по поръчка на Станишев

Финансистът Кольо Парамов обяви, че президентът Георги Първанов (2002-2012 г.), Кръстьо Петков и той са подслушвани от ДАНС по поръчка на Сергей Станишев, защото подготвят нов ляв проект.

Синодът погва Троянския манастир заради гей скандала

Синодът погва тримата монаси от Троянския манастир, за които скандалният йеромонах Кирил обясни, че също са гейове, пише в. "Телеграф".

КАТ глобява по снимка и за паркиране

Нов, по-прост и ясен текст, предложен в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), избягва казуса с "фаталната запетайка", заради който съдът отменя електронните фишове на КАТ. Това стана ясно вчера, след като на сайта на парламента бе публикуван проекта за промени в ЗДвП, внесен от Министерския съвет, пише „Труд". Бъдещият текст изключва присъствието или отсъствието на контролен орган (пътни полицаи - б.р.) и на нарушител на мястото на заснетото нарушение. По действащата сега норма електронните фишове от мобилните камери падат при обжалване в...

Търговският дефицит на Индия е спаднал рязко

През последните месеци индийската централна банка предприе серия от мерки за ограничаване на дефицита, сред които вдигане на митата за вноса на злато

    


Българите - все по-щедри

/КРОСС/ Може да сме едни от най-тъжните на света, но пък сме една от най-щедрите нации. Българите стават все по-щедри, сочат резултатите от Световния дарителски индекс на КАФ (World Givin Index) - най-изчерпателното прочуване на благотворителното поведение на хората по света, оповестени днес от Международната мрежа на КАФ и българския партньор Фондация „Помощ за благотворителността в България". В България броят на хората, ангажирани с доброволческа дейност (7 %) и на тези, които са помагали на непознат (36 %) е с най-високите си равнища откакто страната ни участва в това проучване. С 5 % спрямо предходната година се е увеличил броят на хората, които са дарили пари за благотворителни каузи. Общо 15% от хората в България са дали пари за благотворителност през изминалата година. За сравнение година по-рано са били 10%. В сравнение с 2012-та, България се изкачва нагоре в скалата на щедростта, като получава индекс 19 . Въпреки това, страната ни продължава да е сред последните двадесет и се нарежда на 118-то място от 135. Световният дарителски индекс на КАФ се основава на проучване на Галъп в 135 държави през изминалата година и изследва три аспекта на дарителството: даряване на пари за благотворителност, доброволчество и помощ за непознат. Световният дарителски индекс на КАФ установява, че светът като цяло е станал по-щедър

Пострадалите сирийци: Има внедрени провокатори сред нас

Бяхме нападнати с метални боксове и ножове, а целта беше да ни убият, а не да ни ограбят. Това беше ксенофобска проява.

В Скопие не желаят да лекуват българин, момчето умира в София

Тежката изповед на бащата Трайче Стойков от Кавадарци

    


Истина или лъжа: Лияна и Тервел Пулев имали връзка преди “ВИП Брадър”

Фолкпевицата Лияна и боксьорът Тервел Пулев имали интимни отношения още преди да влязат във Фолкпевицата Лияна и боксьорът Тервел Пулев имали интимни отношения още преди да влязат във "ВИП Брадър", написа жълт сайт вчера. Според клюката любовната тръпка между двамата е доста стара. Флиртът им във "ВИП Брадър" не бил случаен, а остатъци от забежки извън шоуто. Фолкпевицата и боксьорът правили секс не в къщата, а още преди да влязат в

Извънземна къща в средата на нищото (СНИМКИ)

Отчасти архитектурна интервенция, отчасти оптическа илюзия постройката Lucid Stead, създадена от американския творец Филип Смит III успя да привлече ...

Николай Табаков: Историята ни не започва от 681 г.

След като предепоследният му роман / След като предепоследният му роман /"Няма да е все така"/ спечели наградата на Съюза на българските писатели за 2009 г., а последният /"Да"/ беше издаден на сръбски и немски език, писателят Николай Табаков е готов с най-новата си книга - романът „Византия", подготвен за печат от издателство „Изток-Запад". Кога се развива действието в най-новия Ви

Затворници ще обслужват в ресторант в Лондон


Благотворителна организация открива ресторант в затвора на лондонското предградие Брикстън, съобщават британските медии. Готвачите, техните помощници, сервитьорите, барманите, чистачите и салонните управители ще са само от затворници.

Заведението, което ще заработи след Нова година, се предвижда да има сто места и да предлага национална кухня. Достъпът до ресторанта ще става само с предварително записване. Всички гости ще бъдат внимателно проверявани на входа. Освен основния салон...

Община Варна бистри стратегия за развитие на културата в града

До 3 месеца дирекция „Култура и духовно развитие“ да изработи стратегия за развитие на културата във Варна за периода 2014 - 2024 г. Такова решение взеха общинските съветници от ресорната комисия в община Варна на свое заседание. Преди гласуването бе предложено стратегията да е до 2020 г.

Духна турски тираджия - в камиона му 21 имигранти

По записите на видеокамерите на ГКПП се вижда как чужденецът се отдалечава към сградата на митницата и свива към изхода. Той е обявен за общодържавно издирване още на 21 ноември т.г., но гафът досега се е пазел в тайна с надеждата беглецът да бъде открит.

България има по-дълбока оперна традиция от Гърция

Въпреки финансовите и организационните проблеми в България функционират много опери, докато в Гърция – само една, казва сопраното Мирей Иванова в интервю за GRReporter.

прочети повече

Бронз за Христо Георгиев от Европейското първенство по киокушин в Полша

Още едно сериозно отличие за Христо Георгиев! Габровският боец извоюва бронзов медал от Европейско първенство по киокушин карате на Световната киокушин федерация (KWF). Това съобщава в днешния си брой вестник "100 вести". Шампионатът се проведе в град Легница (Полша) с участието на 348 каратисти от 23 държави. Състезателят на СК „Киокушин“ (Габрово) представи страната ни в тежката категория +90 килограма и отново се нареди сред призьорите. Експерти от Община Габрово ще решава проблем, свързан с безопасното преминаване на учениците от НУ “Всил ...

Терзиев: Контрабандата е държавна политика

/КРОСС/ Контрабандата е държавна политика, тоест тя се определя от управляващите. Лобитата в митниците от край време са един и същи. Те не защитават интересите на държавата, а на определени хора в тази държава. Още от времето на Иван Костов лобитата са едни и същи. Това заяви в студиото на ТВ7 бившият митничар Любомир Терзиев в отговор на въпроса „Защо се сменя властта, а контрабандата остава?" Тревожен бум на контрабандата отчита правителството. 81,2% от продаваните цигари в Свиленград са без бандерол, показват данните от проучване на независима агенция. Въпреки предизборните обещания на БСП и на Сергей Станишев, че в митниците има 1,5 млрд., които ще се влеят в държавата, заложените пари от мита и акцизи за 2014 г. са същите, както и за 2013 г. Бившият митничар Любомир Терзиев обясни, че тези пари са двойно повече - 1,5 млрд. са само насъбраните средства от мита и ДДС и внос. Същата сума може да се събере и от фиктивния износ и от далаверите с ДДС. Според Терзиев, бившят шеф на Агенция „Митници" е прав в твърдението си, че изоставането до момента със събираемостта е около 400 млн., но се очаква дупката да нарасте до 600 млн. Има несъбрани пари от далавери, твърди бившият митничар, които отиват за определени хора и с тези пари се пълнят черни каси. Терзиев дори стигна още по-далеч с подозренията си като заяви, че контрабандните цигари се произвеждат у нас

Купата на България по волейбол за жени започва в неделя

Турнирът за Купата на България по волейбол при жените започва тази неделя, 8-ми декември и ще продължи до 12-ти декември в спортна зала „Христо Ботев“ в София. Надпреварата ще се проведе в две фази. Участват първите шест отбора от есенния полусезон. (Отборът на ВК Спартак 1996 – гр. Плевен се отказва от участие). Отборите ще бъдат разделени на две групи според класирането от есенния полусезон на първенството по добре известния серпентинен принцип: Групова фаза: Трите отбора от всяка група играят помежду си, всеки срещу всеки, като класиралите с...

Утре откриват новия пътнически терминал на Летище Бургас

Стойността на инвестицията в аеропорта е 80 млн. лева

    


Корупцията в България не намалява

Международната организация "Трасперънси интернешънъл" публикува ежегодния си доклад за състоянието на корупцията по света. В него България се нарежда на 77 място от 177 държави, с 41 точки. Страната ни запазва позицията си с тази от миналата година. Преди нас са Сърбия с 42 и Румъния - с 43 точки. Всяка година "Трансперънси интернешънъл" публикува индекс на възприятието за корупцията сред политическите партии, полицията, съдебната система и държавните служби във всички страни - бич, който подкопава развитието...

Съдът прати бургаската Мадам под домашен арест

Бургаският окръжен съд остави под домашен арест 59-годишна сводница, арестувана преди седмица в морския град.

Задържаха двама за нападението над сирийците, издирват трети

Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти. Това каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски пред bTV. 

Той поясни, че има задържани двaма криминално проявени за нападението над двама сирийци и ливанец. Издирва се и трети нападател.

Няма данни за конфликт преди възникването ... Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти. Това каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски пред bTV. Той поясни, че има задържани двaма криминално проявени за нападението над двама сирийци и ливанец. Издирва се и трети нападател. Няма данни за конфликт преди възникването ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване