Депутат от ГЕРБ става независим

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков напуска групата на Бойко Борисов и става независим. Молбата му вече е депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков. Молбата е подадена вчера в 10. 00 часа, съобщава Марков пред вестник "Преса". Той си тръгва огорчен от действията на своите колеги, които определя като "политкомисари". Днес молбата на Марков ще бъде депозирана в деловодството на Народното Събрание, а за нея ще бъде съобщено в началото на извънредното заседание от 11 часа. От днес Парламентарната група на ГЕРБ ще наброява 96 депутати. Според Георги Марков, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ партията може да загуби и други депутати. "Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мо...

В Хасково започва кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки

Регионална информационно-образователна кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери започват община Хасково и ЕКОПАК България. Това съобщават от общината. Кампанията е под наслов "Хасково събира разделно! Защото искаме чисти улици, защото ценим природата, защото знаем, че има смисъл." Създаден е образователен клип, в края на който кметът на Хасково Георги Иванов отправя призив към съгражданите си да изхвърлят отпадъците разделно. В рамките на кампанията днес ще бъде открита детска площадка в кв. "Изгрев" в града, в присъствието на кмета Иванов и на изпълнителния директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев. С откриването й броят на детските площадки в Хасково вече е 90, от които 53 са изг...

Тристранката обсъжда промени в Кодекса на труда

Заседание на тристранката.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще заседава днес, за да обсъди предложението от правителството промени в Кодекса на труда и Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

Тристранката ще бъде председателствана от вицепремиера Зинаида Златанова и се излъчва на живо в сайта на Министерския съвет.

Ще бъдат обсъдени и нови мерки за намаляване на административната тежест. Промените  се отнасят до издаването на разпореждане за прекратяване на трудов договор на работник, когато той не може да подаде заявлението лично.

Другите мерки са свързани с установяването и регистрирането на трудовите злополуки.

Статията "Тристранката обсъжда промени в Кодекса на труда" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Анализатори: Вероятността от спукване на биткойн балона е все по-реална

Подемът на фондовите пазари по света е ясен сигнал, че годината е изключително успешна, смятат българските експерти

    


Гъбени шушулки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Дивата страна на Южна Африка

Място, на което ще забравите за съществуването на останалия свят

    


Парамов: Станишев да спре и да успокои наемниците си

Кольо Парамов.

„Няколко пъти предупреждавах Станишев (лидерът на БСП Сергей Станишев), този път го правя много сериозно. Станишев да спре и да успокои наемниците си. Трябва да се възстанови паритета на държавността. Той е натоварен с големи отговорности – да обединява, а той разединява всички”. 

Това обяви пред “Нова телевизия” финансистът Кольо Парамов, който беше поканен да коментира интервюто, което даде вчера за OFFNews. В него той обяви, че е подслушван от ДАНС заедно с бившия президент Георги Първанов по поръчка на Станишев. По думите му това се случва заради подготвяния от тях двамата нов ляв проект.

Парамов изнесе пред OFFNews и интересни данни за активностите на бащата на лидера на социалистите – Димитър Станишев, който отговарял в ЦК на БКП за износа на революция и финансирането на тази революция в чужбина.

„Станишев е тръгнал бос през просото и е стигнал до величини на парадиране на ръководство и контрол на всички в държавата”. „Време е да бъде озаптен”, обяви още финансистът по повод подслушванията, поръчани от младия Станишев.

Кольо Парамов уточни, че първоначално бил прикачен към група, която е подслушвана, за което е нямал нищо против, тъй като не е работил против държавата.

„В момента, в който започнахме организационни ангажименти, свързани с реализирането на нов ляв блок, вече не можех да мълча”, уточни Парамов.

Той предупреди лидера на столетницата, че вече не е подходящо използването на методиката на 6-то управление на ДС.

Парамов обяви още, че има доказателства за всичко, което изнася в публичното пространство.

Статията "Парамов: Станишев да спре и да успокои наемниците си" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Деветима арестувани и 90 ранени полицаи на протеста в Киев

Полицията разпръсна с палки и газ протестиращите в Украйна, Снимка: Reuters

Украинската милиция е арестувала деветима младежи по подозрения, че са участвали в безредици на ул. „Банковая“ в Киев на 1 декември. Междувременно властите съобщиха, че при протестите са пострадали 90 служители на реда.

Поредна нощ хиляди украинци се събраха в центъра на Киев, за да протестират срещу решението на управляващите да се откажат от договора за иницииране към Европейски съюз на Украйна.

За разлика от изминалите вечери, протестите снощи бяха по-спокойни и не прераснаха в сблъсъци и насилие. Въпреки това напрежението между полицията и демонстрантите продължава да расте.

Снощи властите са арестували деветима младежи по подозрение, че са участвали в безредиците в центъра на Киев на 1 декември. От милицията съобщиха, че по време на протестите досега са пострадали над 90 служители на реда.

В контекста на протестите днес украинският парламент ще проведе извънредно заседание, на което ще бъде обсъден вот на недоверие срещу кабинета.

От опозицията ще потърсят сметка на правителството и за това, че в нощта на 30 ноември срещу 1 декември на милицията е издадена заповед да действат със сила срещу демонстрантите.

Междувременно, въпреки задълбочаващата се криза в Украйна, президентът Виктор Янукович се отправя на работно посещение в Китай.

Статията "Деветима арестувани и 90 ранени полицаи на протеста в Киев" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Не бъди безразличен, прави повече добро

На 3 декември 2013 г. от 11:00 до 13:00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (бул. "Шипченски проход" 69А) ще набират доброволци за благотворителна дейност под девизите "Не бъди безразличен! Прави повече добро! Дари от времето си!". На събитието студентите ще представят "История на благотворителността в България и защо ни е толкова трудно да даряваме днес", както и следните благотворителни каузи: - "Подарете книга. Прочетете книга" - предайте  нататък старатакнига за нов прочит! - "Бъди част от промяната" - включи се в борбата с трафика на хора! - "Gaming for good" - играй в Интернет за нуждаещите се! В библиотеката на факултета бъдещите пед...

България на 77-о място по корупция в света

"Трансперънси интернешънъл": Дания и Нова Зеландия най-некорумпирани

    

Афганистан, Северна Корея и Сомалия - най-корумпираните

Доклад посочва Дания сред страните с най-слаба корупция

    


Религиозен календар за 3 декември

Св. прор. Софония. Св. свщмчк Теодор, архиеп. Александрийски
 Св. пророк Софоний живял през VII в. преди Христа. Той бил съвременник на св. пророк Йеремия и пророчествал по времето на цар Йосий. Като предсказал бедствията, които трябвало да постигнат Юдея и околните страни, той предвещал на юдейския народ   и светлите новозаветни  времена, когато Св. прор. Софония. Св. свщмчк Теодор, архиеп. Александрийски Св. пророк Софоний живял през VII в. преди Христа. Той бил съвременник на св. пророк Йеремия и пророчествал по времето на цар Йосий. Като предсказал бедствията, които трябвало да постигнат Юдея и околните страни, той предвещал на юдейския народ и светлите новозаветни времена, когато

3 декември – Международен ден на хората с увреждания

Когато през 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания, се дава ясен знак за готовността и желанието на всички да обединят усилията си в посока засилване на дискусията по темата за свободния и независим живот на хората с увреждания, както и за тяхното пълноправно участие в обществото.

От общинската администрация са се погрижили за празничния обяд на хората с увреждания в Поморие на днешния ден, а на лежащо болните  от общината са раздадени пакети с хранителни продукти

Над 1 милиард души по света живеят с различен вид увреждания. От тях, между 110 и 190 милиона души по света срещат значителни трудности в ежедневния си живот на инвалиди и се сблъскват с бариери на всяка крачка. За хората с увреждания по света много често не се полагат подходящи здравни грижи и социални услуги за рехабилитация и възстановяване. Често срещани пречки са дискриминацията, неадаптирания транспорт, недостъпните жилищни и обществени сгради, липсата на информация. Докладът на Световната здравна организация /СЗО/ препоръчва правителствата по света да съсредоточат усилията си в няколко основни насоки: да предоставят на хората с увреждания достъп до всякакви универсални системи и услуги; да инвестират средства в специални програми и услуги за хората с увреждания; да приемат национални стратегии и план за действие за хората с увреждания; да ги привличат на работа и да осигурят необходимото финансиране за това; да подобрят информационната си стратегия за данните за броя им, както и да повишават информираността за обществото за проблемите на хората с увреждания.

 

Вземаме си хапчетата от аптеката с код

Електронната рецепта замества хартиената до края на 2014 г.

    


„Огорчен“ депутат се цепи от ГЕРБ

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

Депутатът Георги Марков е депозирал молба в деловодството на Народното събрание, с която е поискал да бъде отписан от редиците на ГЕРБ и да стане независим народен представител, съобщава в. „Преса“.

Марков е подал молба в понеделник сутрин. Пред ежедневника той споделя, че е „огорчен о действията на своите колеги“.

„Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мене. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме може ли да отидем еди-къде си“, казва Марков.

Попитан дали напуска заради скандал с председателя Борисов и заместника му Цветанов, отцепникът отговаря, че не може да каже нищо лошо за двамата. По думите на Марков обаче „фидосовщината“ в партията е останала въпреки напускането на Искра Фидосова.

“Депутатите трябва да имат свобода на мислене и на действие. Разбирам много трудно е в държавата. Витае страх, че някой може да бъде купен, продаден, но ние ако си нямаме доверие, какво правим. Ще се превърнем в партийни секретари. ГЕРБ ще стане като в руската армия – отпред гърмят фашистите, а отзад, ако тръгнеш да бягаш, ще те гръмнат политкомисарите”, коментира Георги Марков.

Репликата напомня досущ на изказванията на лидерите на БАСТА – партията, която бе създадена от разкола в ГЕРБ. Бившите приближени на Борисов – Мирослав Найденов и Емил Димитров неведнъж са изтъквали, че напускат редиците на ГЕРБ заради „фидосовщината“ и „цветановщината“.

Въпреки сходствата с позициите на БАСТА Марков заявява, че няма да се включва в друга партия и ще гласува по съвест в пленарна зала.

Статията "„Огорчен“ депутат се цепи от ГЕРБ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Опасен мост разделя село

Опасен мост разделя два квартала в русенското село Караманово, алармираха местни жители. Дървената му конструкция е прогнила и съоръжението може да се срути всеки момент. За да стигнат до местното училище и близкия магазин, хората заобикалят от другия край на селото.
Мостът е обявен за авариен още преди 2 години и е затворен за минувачи, съобщиха Опасен мост разделя два квартала в русенското село Караманово, алармираха местни жители. Дървената му конструкция е прогнила и съоръжението може да се срути всеки момент. За да стигнат до местното училище и близкия магазин, хората заобикалят от другия край на селото. Мостът е обявен за авариен още преди 2 години и е затворен за минувачи, съобщиха

Ранобудните студенти изпращат делегация в Киев

Делегация от трима представители ще изпратят в Киев във вторник Ранобудните студенти. Това съобщи един от неформалните лидери на студентското протестно движение у нас Ивайло Динев по време на снощната дискусия за закона за МВР в аулата на Софийския университет.

„Те ще се срещнат с украински студентски организации, с тамошните лидери, с хората, които протестират – ще ходят и те на протестите. Искаме комуникация, искаме заедно да действаме с хората от Украйна, за да не зависим от това, което чуваме по медиите“, обясни идеята на студентското посещение Динев.

Студентите са изчислили, че транспортните разходи на делегацията ще бъдат малко под 500 лева. Те вече събират пари помежду си, а в самата Аула на СУ, където в момента е разположен щабът на Ранобудните, е поставена каса за дарения за пътуването.

Тримата студенти ще останат в украинската столица до събота.

The post Ранобудните студенти изпращат делегация в Киев appeared first on Noresharski.com.

Протестиращите в Киев с проблем за събирането на боклука

Камионите не стигат до площада, събират го в големи пакети

    


Бюджет 2014 влиза за второ четене в парламента

Пълната пленарна зала при дебатите и гласуването на оставката на кабинета. Снимка: БГНЕС

На извънредното си заседание днес Народното събрание ще разгледа на второ четене проекта за държавния бюджет през 2014 г.

Точката по бюджета е единствената за извънредното пленарно заседание, което депутатите гласуваха миналия петък.

Основните корекции в проектобюджета, които бяха внесени между първо и второ четене, са две.

Първата от тях е новият регламент, който ще въведе 20% данък върху приходите на ВЕИ-производителите. Корекцията предизвика недоволството на бранша и вчера собствениците на централи за зелена енергия излязоха на протест в София.

Втората поправка е плод на семинара между БСП и ДПС, който се проведе миналия уикенд на Боровец. На него двете сили, подкрепящи правителството, се съгласиха да намалят партийните субсидии за партиите с 10%.

Статията "Бюджет 2014 влиза за второ четене в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мими Иванова слуша на живо Доли Партън в Берлин

Мими Иванова получи първия си подарък за рождения си ден, който е чак на 28 декември. Нейна приятелка подарила билет за концерт на Доли Партън в Берлин за 6 юли догодина. Мими Иванова получи първия си подарък за рождения си ден, който е чак на 28 декември. Нейна приятелка подарила билет за концерт на Доли Партън в Берлин за 6 юли догодина. "Ще я гледам от втория ред. Моята приятелка, която живее в САЩ, знае, че и Доли Партън е Козирог като мен. Затова ми подари билет за нейния концерт", каза Мими Иванова.

Слънчево с максимални температури между 1° и 6°

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в западната част на Дунавската равнина ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток, североизток. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните между 1° и 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 3° - 6°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 4 бала. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите открити части до силе...

Наполи се върна на пътя на победата

Играчите на Бенитес спечелиха с 4:2 като гост на Лацио

    


Партийната субсидия - не колко, а за какво?

Преглед на печата за днес, 3 декември

    


Силоз рухна в САЩ, вероятно има пострадали

Зърнен силоз с цилиндрична форма рухна в американския щат Вашингтон, намиращ в най-западната част на САЩ и граничещ с Тихия океан.

Хапвайте торта без чувство на вина..., за да сте слаби!

Следващият път, когато се поглезите с голямо парче шоколадова торта, не забравяйте да се насладите на всяка троха от нея. Психолози са установили, че тези от нас, които приемат подобно наслаждение като празник за тялото и душата, е много по-вероятно да останат слаби, соъбщава Дейли Мейл.  Но ако се чувствате опустошен от вина след похапването... Следващият път, когато се поглезите с голямо парче шоколадова торта, не забравяйте да се насладите на всяка троха от нея. Психолози са установили, че тези от нас, които приемат подобно наслаждение като празник за тялото и душата, е много по-вероятно да останат слаби, соъбщава Дейли Мейл. Но ако се чувствате опустошен от вина след похапването...

Хапвайте торта, за да сте слаби

Следващият път, когато се поглезите с голямо парче шоколадова торта, не забравяйте да се насладите на всяка троха от нея. Психолози са установили, че тези от нас, които приемат подобно наслаждение като празник за тялото и душата, е много по-вероятно да останат слаби, соъбщава Дейли Мейл.  Но ако се чувствате опустошен от вина след похапването... Следващият път, когато се поглезите с голямо парче шоколадова торта, не забравяйте да се насладите на всяка троха от нея. Психолози са установили, че тези от нас, които приемат подобно наслаждение като празник за тялото и душата, е много по-вероятно да останат слаби, соъбщава Дейли Мейл. Но ако се чувствате опустошен от вина след похапването...

КАТ глобява по снимка и за паркиране

Ограничават чужденци, които регистрират коли у нас, а ги карат в страните си

    


Официално подсказване за вида на Audi Q1

Audi потвърди официално, че ще прави базов кросоувър. Това се знаеше отдавна, но сега за пръв път виждаме официален тийзър на това как ще изглежда бъдещият Q1. Плановете са той да влезе в производство през 2016 г., като е много вероятно още догодина на видим някоя концепция, която да даде по-ясна представа за вида му. Със сигурност се знае, че той ще се произвежда в Инголщад. Нищо друго не се споменава. Видно е, че бъдещият модел ще е с пет врати с ръбати форми, масивна радиаторна решетка, мощни калници и големи фарове. Всичко друго е в сферата на хипотезите. Сред тях е тази, че за база ще послужи платформата на Volkswagen Polo. Задвижването също е мистерия, но се предполага, че под капака ще видим 1,4 TFSI и 1,4 TDI, като дори се говори и за SQ1 с 231 к.с. Нищо чудно да видиме и хибридн...

Венецуелски щати на тъмно

В столицата аварията бе отстранена бързо, но

Нина Димитрова с премиера на спектакъл на класа й в НАТФИЗ

“Повелителят на мухите” на Уилям Голдинг е дипломният спектакъл на класа, чиито ръководители са шефът на Сатиричния театър проф. Здравко Митков и актрисата Нина Димитрова. Сред учениците им са Стелиан Радев (на снимката с Нина) и Димитър Несторов, с които Димитрова замени Зуека в хитовите си спектакли “Шинел” и “Каквото направи дядо”. В класа им са “Повелителят на мухите” на Уилям Голдинг е дипломният спектакъл на класа, чиито ръководители са шефът на Сатиричния театър проф. Здравко Митков и актрисата Нина Димитрова. Сред учениците им са Стелиан Радев (на снимката с Нина) и Димитър Несторов, с които Димитрова замени Зуека в хитовите си спектакли “Шинел” и “Каквото направи дядо”. В класа им са

ГЕРБ със сигнал срещу БСП от 2009 г.

Депутати от ГЕРБ сезираха Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за нарушения на лидера на БСП Сергей Станишев.
Според хората на Бойко Борисов по време на кампанията за парламентарния вот 2009 г. левицата е използвала личните данни на близо 2 млн. българи за агитация чрез телефонни обаждания.

Юристът Данаил Кирилов, който 
Депутати от ГЕРБ сезираха Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за нарушения на лидера на БСП Сергей Станишев. Според хората на Бойко Борисов по време на кампанията за парламентарния вот 2009 г. левицата е използвала личните данни на близо 2 млн. българи за агитация чрез телефонни обаждания. Юристът Данаил Кирилов, който

Връзките в мозъка на мъжете и жените са различни

В мозъците на можети и жените има различни връзки, разкрива ново изследване, което подкрепя стереотипните представи за мъжко и женско поведение.

Столицата на Венецуела остана на тъмно

Венецуелската столица Каракас и редица щати в страната останаха без електричество, предава РИА Новости.

Как да изгоним лошото настроение

Да се „имунизираш“ срещу лошо настроение? Според нови проучвания  вероятно е това да е възможно, пише huffingtonpost.com.
На всички ни се е случвало: прибираме се у дома, включваме телевизора и що да видим – лоша новина. Или сме неприятно сюрпризирани със семейна разправия. Каквато и да е причината, не трябва много, за да наклони нашето Да се „имунизираш“ срещу лошо настроение? Според нови проучвания вероятно е това да е възможно, пише huffingtonpost.com. На всички ни се е случвало: прибираме се у дома, включваме телевизора и що да видим – лоша новина. Или сме неприятно сюрпризирани със семейна разправия. Каквато и да е причината, не трябва много, за да наклони нашето

Закриха 700 сайта за търговия с фалшификати

Европол, имиграционната и митническата полиция в САЩ, закриха почти 700 сайта, търгуващи с фалшива продукция. Това съобщи пресслужбата на Европол.

Здравно застраховане – медицински грижи по твой избор

Интервю с Ирина Пейчева - Директор „Злополука, заболяване, туристически застраховки и Асистанс” на ЗАД “ВИКТОРИЯ" 1. Каква е ползата от здравното застраховане за пациентите? Здравното застраховане е един от начините на до-финансиране на здравните услуги и стоки. За някои дейности то надгражда задължителното здравно осигуряване, а за други- изцяло го замества. Една от най-големите ползи за клиента е, че сключвайки си здравна застраховка, той получава свободата да и

В Сао Паоло рухна 5-етажна сграда

Новострояща се жилищна сграда рухна в бразилския град Сао Паоло, като за щастие пострадали няма, предава АФП.

В Сао Пало рухна 5-етажна сграда

Новострояща се жилищна сграда рухна в бразилския град Сао Паоло, като за щастие пострадали няма, предава АФП.

Румъния смазва протест за шистов газ

Стотици жандармеристи разтуриха със сила вчера рано сутринта седящ протест на жители на селището Пунджещ в Източна Румъния, предаде АФП.
Жителите на окръг Васлуй от два месеца демонстрират в палатков лагер, за да попречат на американската компания Стотици жандармеристи разтуриха със сила вчера рано сутринта седящ протест на жители на селището Пунджещ в Източна Румъния, предаде АФП. Жителите на окръг Васлуй от два месеца демонстрират в палатков лагер, за да попречат на американската компания "Шеврон" да започне проучвания за шистов газ, предаде АФП. "Жандармеристите пристигнаха към 3

Разпитват висши магистрати по делото "Октопод"

Двама висши магистрати ще разпита Софийският градски съд по делото “Октопод”. По настояване на подсъдимия бивш върховен прокурор Цеко Йорданов показания ще дадат бившият зам. главен прокурор, а сега обвинител от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Христо Манчев и бившият прокурор от ВКП, а сега шеф на Военно-апелативния съд Петьо Петков... Двама висши магистрати ще разпита Софийският градски съд по делото “Октопод”. По настояване на подсъдимия бивш върховен прокурор Цеко Йорданов показания ще дадат бившият зам. главен прокурор, а сега обвинител от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Христо Манчев и бившият прокурор от ВКП, а сега шеф на Военно-апелативния съд Петьо Петков...

Корейски майстор по таекуон-до изнася семинари в Перник

 В събота се проведе семенар в СК "Калоян-Ладимекс" Перник с мастър Ким Унг Чол -IX dan по таекуон-до ITF.

На него присъстваха 25 състезателя от клуба заедно, заедно с треньора Иво Иванов –V dan.

Грандмастър Ким Унг Чол изнесе практична лекция, основно на техниките за форма, а вторият час бе за спаринг комбинации и самоотбрана.

Новата линия на новото ръководство на спортния клуб „Калоян-Ладимекс” е да се провеждат повече семенари с...

Продължава

Младежкото и женско БСП посетиха центъра за хора с увреждания в Перник

 В навечерието на Международният ден на хората с увреждания (03.12) Младежко обединение в БСП – Перник и жените социалистки посетиха Дневния център за хора с увреждания в гр. Перник.

Младите социалисти правят тази акция за втора поредна година, целта им е тя да се превърне в традиция, като кампаниите „История на чисто”, „Базар за млади майки” и „Дари книга”.

Продължава

Кмет поздрави отбор за бой над "Лукойл"

Това бе първа загуба за Това бе първа загуба за "студентите" от началото на сезона и втора поред в рамките на миналата седмица. Шампионите паднаха и при гостуването на "Химки" в Русия за Еврокупата. Тази седмица предстоят две нови тежки изпитания за новия старши треньор на "Лукойл Академик" Димитрис Галанис и възпитаниците му.

Палят колите на съдия-изпълнител

Две коли на частен съдебен изпълнител са били подпалени вчера сутринта във Враца, трета изгоряла покрай тях.
 Атентаторът залял малко преди 5 ч със запалителна течност “Мерцедес S 500” и “Ауди S6” и драснал клечката. Колите били паркирани пред жилищен блок на тихата ул. “Св. Климент Охридски”. Те са собственост на 47-годишния частен съдебен... Две коли на частен съдебен изпълнител са били подпалени вчера сутринта във Враца, трета изгоряла покрай тях. Атентаторът залял малко преди 5 ч със запалителна течност “Мерцедес S 500” и “Ауди S6” и драснал клечката. Колите били паркирани пред жилищен блок на тихата ул. “Св. Климент Охридски”. Те са собственост на 47-годишния частен съдебен...

Ядките помагат на организма да пребори рака

Според проучване, хората, които редовно похапват фъстъци, живеят по-дълго, съобщава Дейли мейл. Резултатът е обявен след 20-годишно изследване, в което са включени 119 000 души.
 
Забравете за  скъпите хапчета мулти-витамини и „подпомагащи“ здравето напитки - тайната за дълъг и здравословен начин на живот може да се крие просто в купа с ядки. .. Според проучване, хората, които редовно похапват фъстъци, живеят по-дълго, съобщава Дейли мейл. Резултатът е обявен след 20-годишно изследване, в което са включени 119 000 души. Забравете за скъпите хапчета мулти-витамини и „подпомагащи“ здравето напитки - тайната за дълъг и здравословен начин на живот може да се крие просто в купа с ядки. ..

Банка Пиреос България с нов депозитен продукт за бизнеса

Банка Пиреос България стартира в началото на годината мащабна кампания насочена както към големи корпоративни клиенти, така и за подпомагане успешното развитие на малкия и среден бизнес в България чрез предлагане на гъвкави кредитни и депозитни решения според конкретните нужди на всеки един клиент. Едно от новите продуктови предложения на Банката е Депозит Капитал Плюс - срочен депозит с нарастваща лихва за 3 периода по 3 месеца. Капитал Плюс е депозит, предназначен за фирми, който осигуря

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване