Ако искаш да си легнеш с мен... сготви ми

Това е заглавието на един роман за кулинария, любов и разбира се секс. Открай време храната и сексът са част от най-големите човешки удоволствия, които винаги вървят ръка за ръка.

прочети повече

Кубрат Пулев ще срещне американеца Джоуи Абел

Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев за гала вечерта на 14 декември в Нойбранденбург. Това е американецът Джоуи Абел. 

Наложи се клубът на българският боксьор "Зауерланд" спешно да търсят нов противник на Кобрата, тъй като бахамецът Шърман Уилямс - Танка получи контузия.

Джоуи Абел има 29 победи и 6 загуби, в 2 мача не е излъчван победител. Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев за гала вечерта на 14 декември в Нойбранденбург. Това е американецът Джоуи Абел. Наложи се клубът на българският боксьор "Зауерланд" спешно да търсят нов противник на Кобрата, тъй като бахамецът Шърман Уилямс - Танка получи контузия. Джоуи Абел има 29 победи и 6 загуби, в 2 мача не е излъчван победител.

Бунт и пострадали в бежанския лагер в Любимец преди седмица

Напрежение между чужди граждани от дома за временно настаняване в Любимец е възникнало на 30 ноември вечерта. За това съобщиха от пресцентъра на МВР сега, уточнявайки, че при бунта няма сериозно пострадали.

Сбогом на съботниците

София /КРОСС/ Вижда се краят на съботниците. Депутати умуват как законово да се забрани отработването на празничните дни в събота. "До седмица ще излезем с предложения, които да обсъдим с работодатели и синдикати", заяви за "Стандарт" Петър Кънев от БСП. Идеята му е допълнителните дни, които правителството гласува за почивни, да се приспадат от платения годишен отпуск. "Събота и неделя са за почивка, отработването е смърт за бизнеса", смята Кънев. Причината е, че масово в дните за сливане на празниците се работи само до обяд, а това товари фирмите с повече разходи. В същото време много дни от платения годишен отпуск изгарят. Причината е, че от 2011 г. бе въведено ограничение за прехвърляне на неизползваната ваканция за следващата година. В момента Кодексът на труда позволява по лични или производствени причини работещите да прехвърлят само 10 дни от стария си отпуск. За 2014 г. правителството одобри общо 12 празнични дни. Те щяха да са повече, ако 3 март, 24 май и 22 септември не се падаха през уикенда. Три ще са отработванията в събота - на 10 и 31 май, и на 13 декември. Този календар обаче лесно може да бъде коригиран, ако управляващите договорят със социалните партньори премахването на съботниците. "В повечето страни в Европа, когато се удължават празници, допълнителните дни просто се приспадат от отпуските", посочи Кънев. БСП обмисля още да премахне за фирмите с до 10 души персонал изискването да правят график на отпуските

Ксавер помете и Полша, взе пет човешки живота

Ураганът Ксавер стигна и до Полша, където взе пет жертви.

Обявиха жълт код заради силен вятър

Жълт код заради силен вятър е обявен за днес в 23 области на страната, между които и Добричка, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Само в пет региона е обявен зелен код - Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. В областите с жълт код ще духа силен северозападен вятър със скорост около 14-19 м/сек.Студеният въздух ще обхване цялата страна, облачността ще е променлива и ще бъде почти без валежи. Ще е ветровито и студено.Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните стойност...

7 декември в историята

/КРОСС/ На днешната дата през 1732 г. е открита Кралската опера в Лондон.През 1941 г. японският флот атакува Пърл Харбър, което е повод за официалното включване на САЩ във Втората световна война.През 1972 г. е изстреляна последната лунна пилотирана мисия на "Аполо" - "Аполо 17". Докато напуска Земята, екипажът прави снимка, известна като Синьото топче.През 1982 г. е извършена първата екзекуция чрез смъртоносна инжекция в Тексас, САЩ.През 1988 г. земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер разтърсва Америка и убива близо 25 000 души. Ранените са 15 000, 400 000 души остават без дом.През 1988 г. Ясер Арафат признава правото на Израел да съществува като държава.През 1989 г. в София се създава коалицията Съюз на демократичните сили.През 2006 г. 18 души загиват и 12 са ранени при една от най-големите пътни катастрофи в България - между градски автобус и ТИР край Бяла.

Паника в Рим: Слонът Миа избяга от местен цирк

Слонът Миа избяга от цирк в Рим и предизвика паника в града, съобщи Ройтерс. 
 
Животното беше хванато в северно предградие на италианската столица и върнато на цирка. Слонът почти успя да достигне магистралата, извеждаща от Рим. 
 
След като два часа се разхожда на свобода, Мия бе уловена от собствениците на цирка, когато спря пред кръговото Слонът Миа избяга от цирк в Рим и предизвика паника в града, съобщи Ройтерс. Животното беше хванато в северно предградие на италианската столица и върнато на цирка. Слонът почти успя да достигне магистралата, извеждаща от Рим. След като два часа се разхожда на свобода, Мия бе уловена от собствениците на цирка, когато спря пред кръговото

Кубрат Пулев излиза срещу американеца Джоуи Абел

Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев за гала вечерта на 14 декември в Нойбранденбург. Това е американецът Джоуи Абел. 

Наложи се клубът на българският боксьор Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев за гала вечерта на 14 декември в Нойбранденбург. Това е американецът Джоуи Абел. Наложи се клубът на българският боксьор "Зауерланд" спешно да търсят нов противник на Кобрата, тъй като бахамецът Шърман Уилямс - Танка получи контузия. Джоуи Абел има 29 победи и 6 загуби, в 2 мача не е излъчван победител.

Мексико: Крадци с радиоактивно облъчване

На 2 декември неизвестни лица похитиха камион, в който се транспортираше изотопът кобалт-60, използван при лечение на рак с лъчетепария

Св. преподобна Филотея Търновска (Темнишка)

Св. преподобна Филотея Търновска (Темнишка) Култът към преподобната Филотея е сред ярките примери за културното излъчване на Търново като сакрален център на българите и едно от най-значителните църковно-културни средища в православния свят. Тази византийска светица е живяла най-вероятно през IX-X в. в селището Моливот в района на Одрин. В този смисъл Филотея би могла да има и български произход. Дете на благочестиви родители, тя получила добро образование и макар и против волята си, била омъжена. След смъртта на съпруга си Филотея се заселила на остров в едно близко езеро, отдавайки се на пост, молитви и всенощни бдения. Постепенно отшелницата получила голяма популярност, благодарение на своята мъдрост и дарба да поучава и лекува. При нея се стичали хора отблизо и далече. Вследствие на постническия си живот Филотея изгубила жизнените си сили и предвиждайки смъртта си, оплаквана от околните християни, починала. Мощите й били пазени в църквата „Света Богородица" - вероятно в родното й място. Култът към св. Филотея обаче имал локално значение и почти не навлязъл във византийския религиозен живот.В началото на XIII в. по време на своите победоносни войни в Тракия цар Калоян пренесъл мощите в столицата Търново. Те били положени в църквата „Св. Богородица", наречена още Темнишка. Именно Търновската патриаршия развила култа към св. Филотея, превръщайки го в български християнски култ

Екатерина Михайлова: Щеще да ме е срам да съм депутат в 42-рото Народно събрание

При нас проблемът е, че като че ли все още не знаем основните неща, за които се борим, защото не сме се преборили истински. Казвам го на фона на това, което се случва в Украйна. Там виждаме един истински стремеж и борба за европейска интеграция. Това е цивилизационен избор, избор за принципи и за ценности. Там се борят, а при нас… Ние дори не разбрахме защо точно влизаме в ЕС. Това са част от проблемите, които съпътстват партиите и развитието на демокрацията.Това коментира бившият председател на СДС Екатерина Михайлова пред

Над 50% от шефовете ще дадат коледни бонуси

Бонуси. Снимка: БГНЕС

56% от фирмите ще дадат коледни бонуси на всички свои служители, сочат данните от непредставително проучване на Българската стопанска камара, публикувано на сайта на работодателската организация.

То е проведено в периода 25.11.2013 – 6 декември 2013 г. сред 410 компании.

22% от фирмите няма да имат възможност да изплатят бонуси, а 10% ще насърчат за празниците само определени работници, става ясно още от проучването.

В 43% от фирмите размерът на коледните бонуси ще е същият като през 2012 година, а 30%  процента ще дадат по-голям стимул в сравнение с миналата година. 18 на сто ще могат да раздадат бонуси, но по-скромни от миналогодишните.

Близо половината от собствениците на фирми – 47%, са готови да дадат до 20% от размера на заплатата като бонус, а 38% ще отпуснат половин заплата.

45% от анкетираните работодатели използват коледните бонуси, за да стимулират добрите си служители.

Статията "Над 50% от шефовете ще дадат коледни бонуси" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Грешки в младостта, които могат да ви костват кариерата

Защо 20-те години не са време за отпускане, когато става въпрос за работа

    


Предстоящи събития в страната за днес, 7 декември

***София /КРОСС/ От 17:00 часа в Аулата на Нов български университет ще се проведе Коледен концерт на рядко изпълнявани майсторски творби за орган и ансамбли на Йохан Себастиян Бах и Ференц Лист. ***София /КРОСС/ От 19:30 часа, в Derida Dance Center (Бул. Сливница 245), екипът на COLAPS ще представи проекта Medeamaterial. ***София /КРОСС/ От 20:00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе финалът на музикалното състезание „Зелената песен на България". ***Велико Търново /КРОСС/ От 10:00 часа пространството пред кабинета на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов ще се превърне в детска коледна работилница. ***Велико Търново /КРОСС/ Ще се проведе семинар за жени на тема: „Предизвикателства и либерални решения". ***Видин /КРОСС/ От 17:30 часа в Историческия музей „Кръстата казарма" / ул. Княз Борис 32, ще бъде представена изложбата: Изложбата "Родени свободни", посветена на будителския дух от българските печатни издания през Възраждането и на българо-румънското приятелство. Почетен гост на откриването ще бъде Михаил Миков, председател на НС, директори на Балкански телеграфни агенции. ***Монтана /КРОСС/ От 18:00 часа на бул. „Трети март" № 84, ет. 1, с водосвет, ще бъде открит офис на ПП БАСТА

Наръгаха мъж пред дискотека в Благоевград

Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Произшествието станало към 5.30 ч. тази сутрин пред дискотека в града. Младежът бил с компания в дискотеката.След скандал и сбиване на 32-годишния мъж са нанесени общо три рани в областта на гърба. По първоначални данни не са засегнати вътрешни органи. Младежът е транспортиран към хирургичното отделение на местната болница. Арестувани са двама души, но предстои разпознаване дали те са нападателите. Работата по случая продължава....

Възмутени родители се жалват от витрина за секс играчки

Възмутени родители се оплакаха в Дарик радио от витрина за секс играчки, изложена на видно място в търговски център Форум в „Тракия”. Става въпрос за щанд на първия етаж, на която до карнавални маски и балони за игра се продават и секс аксесоари. „При положение, че си има специални секс шопове за продажба на такива неща, не разбирам как може да се допусне такова нещо в търговски център”, пише ни ядосана читателка, която ни изпрати и снимка на обекта. „Аз как сега да обясня на моето дете, защо не мога да му к...

Откриха бедрена кост с най-старата ДНК в света

ДНК на 400 000 г. е открита в древна бедрена кост. Костта е намерена в известната "Яма с кости" в Испания, където са открити останките на 28 хора от древността. Резултатите са объркващи и повдигат повече въпроси, отколкото отговори за изключително сложното ни родословни дърво.

Вестниците пишат...

София/КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: в. "24 часа"Правят черен списък на фирми с храни ментеЧерен списък с производители на некачествени продукти ще пусне на сайта си агенцията по безопасност на храните, съобщи нейният изпълнителен директор проф. Пламен Моллов. в. "Дума"Съдът отказа на Симеон II двореца В КричимВКС реши, че спорният имот е държавна собственостБившият премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски окончателно загуби делото срещу държавата за двореца "Кричим", след като Върховният касационен съд отказа да преразгледа решението си вчера. в. "Сега"Властта пак пише черен списък на фирмите за лоши храниДържавата твърди, че отнемането на лицензи и глобите не помагатЯловата идея за "черен списък" на фирмите, които произвеждат и продават лоши храни, отново възкръсна. След като печално известният ексземеделски министър Мирослав Найденов 4 години обещаваше да качи в интернет всички нарушители, които пробутват на българите "соева мешаница" и "краве" сирене от палмово масло, темата влезе в дневния ред и на новата власт. в. "Новинар"„Цар Киро се готви да открие хотела си в центъра на Пловдив. Шестетажната сграда, която беше построена преди повече от десет години и след това беше замразена заради нарушения, в момента се обновява. Постройката е отворена от петък и вътре кипи ударен ремонт, показа проверка на БГНЕС. „ в

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Сигурно поне веднъж сте имали чувството, че нещо определено ще се случи или че ще стане по определен начин и то наистина става така. Шесто чувство ли е това? Телепатия, ясновидство, телекинеза… Феномени, които традиционно се отнасят към графата „свръхестествено”. Впрочем те се смятат за такива само защото техният механизъм не се поддава на научно обяснение. Опити да се търсят такива обяснения са правени неведнъж. Експериментът „Наутилус” Още през 1882 година в Лондон било основано Общество за психически изследвания (ОПИ), чиято цел било изучаването на паранормални явления. През 1885 г. филиал на ОПИ се появил и в Ню Йорк, където го оглавил известният американски психолог и философ Уилям Джеймс. А през 1911 г. в Станфордския университет...

Сова Харис: Повечето българи подкрепят студентите, но не и окупацията

Разслоението е почти по равно и не надделява нито едно мнение или искане. Такава е оценката на българското общество за протестите, които под различни форми се провеждат в страната, съобщава БГНЕС. Изследване на Сова Харис показва, че българите са се разделили на три почти равни части както по отношение подкрепата си за протестите, така и по отношение на евентуални предсрочни избори. Близо една трета са положително настроени, другата една трета изразяват неодобрение, а последната третина – просто няма мнение. При направеното представително проучване през ноември са интервюирани 1000 души. Резултатите ясно показват, че българинът вече се е преситил от нови по форма, но стари по съдържание политически формации и трудно дава доверието си на тях. На въпрос кой е най-добрият вариант...

МВР: При бунта в Любимец няма чужденци със счупени глави

Напрежение между чужди граждани, пребиваващи в Дома за временно настаняване в Любимец, е възникнало на 30 ноември вечерта, то е ескалирало в бунт, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Рождениците днес

София/КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Горан Готев, журналист, политически наблюдател на в. „Земя" Никола Корабов, режисьор Кольо Карамфилов, художник и сценограф Ованес Торосян , актьор Петър Александров, футболист и треньор Тошо Тошев, журналист, издател и главен редактор. Димитър Аврамов, режисьор Ивайло Петков, футболист, бивш национал Проф. Никола Корабов, кинорежисьор, негов е филмът „Тютюн" Петър Александров, футболист и треньор  

Волейболният тим на Добрич излиза срещу „Ботев”, подкрепете го!

Седмият във временното класиране на волейболната Суперлига при мъжете "Добруджа 07" посреща днес намиращия се на десета позиция "Ботев" - Луковит. Мачът ще се играе в зала "Добротица" от 18.00 часа, а входът за зрителите е свободен. Извън групата ще бъде Георги Чалъков, тъй като все още лекува контузия. На линия за срещата е Петър Милушев. 25-годишният посрещач на клуба от Добрич бе в основата на уникалния обрат във втория гейм срещу "Славия" в отминалия кръг, когато "Добруджа 07" обърна "белите" от 17-24 до 26-24....

Предупреждение за силен вятър почти в цялата страна

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните между 1° и 6°

Вътрешна борба: Кунева vs. Нейнски за Европа

За водачеството на евролистата на Реформаторския блок претендират лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева и евродепутатът Надежда Нейнски, съобщава Преса.

Страните от СТО се споразумяха по ключови въпроси от световната търговия

Членовете на Световната търговска организация (СТО) одобриха Балийския пакет от споразумения.Одобрението стана чрез традиционния механизъм на съгласие. Страните по-специално приеха споразумението за търговските процедури, пет документа за аграрния сектор, включително споразумение за продоволствена безопасност и декларация за експортната конкуренция, както още четири документа, които са част от договореностите за подкрепа на най-слабо развитите държави.Договореността от Бали създава основа за приключването на преговорите от Доха за либера...

Слонът Миа избяга от цирк в Рим и предизвика паника в града

Слонът Миа избяга от цирк в Рим и предизвика паника в града, съобщи Ройтерс. 
 
Животното беше хванато в северно предградие на италианската столица и върнато на цирка. Слонът почти успя да достигне магистралата, извеждаща от Рим. 
 
След като два часа се разхожда на свобода, Мия бе уловена от собствениците на цирка, когато спря пред кръговото Слонът Миа избяга от цирк в Рим и предизвика паника в града, съобщи Ройтерс. Животното беше хванато в северно предградие на италианската столица и върнато на цирка. Слонът почти успя да достигне магистралата, извеждаща от Рим. След като два часа се разхожда на свобода, Мия бе уловена от собствениците на цирка, когато спря пред кръговото

Спираме да отработваме празници в събота?

Депутати умуват как законово да се забрани отработването на празничните дни в събота и до седмица ще излязат с предложения след като обсъдят идеята с работодатели и синдикати.

По-голямата част от българите остават у нас за Нова година

За тези, които са решили да пътуват в чужбина, привлекателни дестинации остават нашите съседи - Турция, Гърция и Сърбия

Днес започвна кампанията "30 съботи" във Варна

Обществената трапезария на ул.”Драва Соболч”, 7А, в гр. Варна, осигурява ежедневно храна на 800 човека. Обществените трапезарии са социални услуги в общността, насочени към задоволяване потребностите от храна за хора, който не могат да си я осигуряват сами.

ИПИ: Минималният доход от 400 евро би могъл да доведе до колапс на бизнеса

Държавата няма пари, за да успее да въведе това предложение, смята икономистът от ИПИ Зорница Славова

    


Откриват ремонтираната сграда на читалището в село Езерец

Ремонтираната сграда на читалището в село Езерец ще бъде открита от 10.30 часа, съобщават от община Шабла. Статутът на народно читалище ”Отец Паисий 1901” е възстановен наскоро по инициатива на читалищното настоятелство. Културният институт ще се помещава в сградата на бившата детска градина в селото. Строително-монтажните работи, възлизащи на стойност 50 хил. лева, са извършени по проект на Местната инициативна рибарска група /МИРГ/ Шабла-Каварна-Балчик.Ремонтираната сграда ще бъде обособена като място за съхранение на културно-историческото ...

Без да знае, в Африка Людмила Филипова прави коремни преси върху гнездо на крокодили

Людмила Филипова се отдалечава на повече от 5 м от палатковия лагер на екипа в Ботсуана. Абсолютно забранено е да се прави, тъй като наоколо се разхождат слонове, хипопотами, леопарди, змии и крокодили. Това е само едно от правилата, които трябва да спазват участниците в риалити предаването на Би Ти Ви Людмила Филипова се отдалечава на повече от 5 м от палатковия лагер на екипа в Ботсуана. Абсолютно забранено е да се прави, тъй като наоколо се разхождат слонове, хипопотами, леопарди, змии и крокодили. Това е само едно от правилата, които трябва да спазват участниците в риалити предаването на Би Ти Ви "Африка: Звездите сигурно са полудели".

По-голямата част от българите ще посрещнат в страната Нова година

За предстоящите новогодишни празници по-голямата част от българите остават у нас, коментираха туроператори.

Музиката на Gorillaz превзема Sofia Live Club с DJ сет на "барабаниста" им


Музиката на Gorillaz, популярния денс проект на Деймън Олбърн от Blur и визуалния артист Джейми Хюлет, ще превземе Sofia Live Club тази вечер, но от името на Gorillaz Soundsystem и анимационният им барабанист Ръсел Хобс.

Зад тазвечершния DJ сет с начален час 22 ч. и образа на Хобс всъщност седи участвалия в записите на албумите им Реми Кабака – младши, син на легендарния барабанист и перкусионист Реми Кабака, свирил с имена като "Ролинг Стоунс", Пол Макартни и Хю Масакела. Проектът му...

Илияна Йотова: Няма нищо лошо да има и “Белене”, и седми блок на “Козлодуй”

Илияна Йотова. Снимка: БГНЕС

Няма нищо лошо в изграждането и на АЕЦ “Белене”, и седми блок на АЕЦ “Козлодуй”, обяви евродепутатката Илияна Йотова от БСП пред bTV.

 „Още когато се водеше кампанията и разговора за референдума за АЕЦ „Белене”, имаше позиция на експертите в БСП. Те и тогава ни обещаваха, че няма нищо лошо в това да имаме и АЕЦ “Белене”, и седми блок на АЕЦ “Козлодуй”, аргументира се социалистиката.

Тя уточни, че е слушала достатъчно дискусии по тема енергетика и като депутат от Европейския парламент.

„Нека да припомня, че още Жак Делор имаше идея за една мащабна енергийна реализация в Европа, за обща енергийна сигурност, за обща енергийна политика в ЕС, която обаче все още не е факт. В тази връзка искам да подчертая позицията на ЕК за „Южен поток”, която е достатъчно красноречива.

Искам и да отбележа, че дискусиите по темата, а също и начина, по който реагират националните делегации, ме навежда на една единствена мисъл и тя е, че ще ни бъде много трудно. И след реакцията на еврокомисията за „Южен поток”, не зная как тя ще реагира за седми блок на АЕЦ „Козлодуй”, коментира Йотова. 

Тя смята още следващата седмица да зададе въпрос в Брюксел защо има двоен стандарт в ЕС и защо за една Германия може да се направи изключение и да се прокара „Северен поток”, а за друга не може.

“Считам, че всички страни, през които се планира да минава „Южен поток”, трябва да се съберат заедно, да изчистят въпросителните по споразуменията си, както и къде са разминаванията по европейското законодателство, и след това да заработят с комисията, за да тръгне проектът”, обяви евродепутатката.

По думите ú изборите за Европейския парламент през май следващата година ще са много по-различни от евроизборите през 2007 и 2009 г.

„Смятам, че сега залогът ще е много по-голям, защото, според мен, политическото наддаване започна много по-рано. Нека да видим как ще протекат европейските избори, а след това да обърнем поглед и на националните.

Аз смятам, че избирателите на БСП ще бъдат много мобилизирани”, коментира Йотова. 

На въпрос дали на БСП ú е нужна подкрепата на националистическата “Атака”, Илияна Йотова заяви, че този въпрос в БСП отдаван е приключил.

„Не крия, че в началото имаше подобни разговори. Фактът, че колегите ни от ГЕРБ пишат донос след донос за това, считам, че е въпрос на манталитет. Пример за това е и, че непрекъснато се пишат доноси и срещу Сергей Станишев и срещу Мартин Шулц. Слава Богу в България има достатъчно разумни хора, които имат правилна преценка”, обясни евродепутатката.

 

Статията "Илияна Йотова: Няма нищо лошо да има и “Белене”, и седми блок на “Козлодуй”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Открива се ски сезонът в Пампорово


Пампорово първи от зимните курорти в България ще открие новия сезон днес.

По традиция в деня на откриването лифтовете работят безплатно за гостите на курорта. Те ще заработят от 9 часа и ще затворят в 16.30 часа. Днес ще може да се кара на писти "Снежанка" №1, 2, 5, 6, 13 и писта "Стойките" №2. 

За гостите на родопския курорт са предвидени забавления през целия ден - демонстративно спускане на ски клуб "Пампорово", сноуборд  демонстрации върху уреди и скокове в линия,...

Вигенин с шестима нови спецпосланици, някои от тях от ДС

Шестима посланици от общо 9 със специални поръчения са назначени в Министерството на външните работи, откакто министър е Кристиан Вигенин. Това става ясно от справка на МВнР.

23-годишна жена загина в тежка катастрофа в Разград

Колата се е движела с несъобразена скорост

    


Шефът на Разузнаването натопил ген. Киров в съда

Шефът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров е натопил пред съда предшественика си ген. Кирчо Киров, съобщава в. „Труд”. Димитров бил разпитан в Софийския военен съд в четвъртък по делото срещу ген. Киров и потвърдил показанията от разследването.Ген. Киров е обвинен в присвояването на 4,7 млн. лв. от службата. Разследването срещу него започна, след като през 2012 г. ген. Димитров прати сигнал в прокуратурата, че „в службата са извършени злоупотреби на значителна стойност”.Според прокуратурата

Автомобил на Tesla е продаден за 91,4 биткойна

Не правим спекулации, интересувани само как да обърнем биткойните в щатски долари, коментират търговците

    


30 македонци нападнаха паметника на Стефан Душан и опитаха да го съборят

Агенция "Фокус" е получила писмо, в което се съобщава, че тази нощ в Скопие около 30 души са нападнали паметника на сръбския крал Стефан Душан  и са се опитали да го съборят. Скопските граждани са били въоръжени с чукове, парчета релси и железни късове. На паметника на сръбския крал са нанесени щети, но въпреки това недоволните не са успели да го съборят. "След като никой не пое отговорността да признае доблестно, че той стои зад издигането и поставянето на паметник на сръбския крал, наш дълг е да го съборим, защото този паметник няма място в Скопие." - се казва още в писмото. В съобщението се казва също, че в социалните мрежи се организират недоволни от просръбската политика, провеждана от определени кръгове в Скопие. В края на вчерашния ден скоп...

Полицията изтърва пръстен, глътнат и изходен от обирджия

Полицията в австралийския щат изтърва пръстен, изходен от крадец, извършил обир на бижутерски магазин.Пръстенът, изхвърлен от стомашно-чревния тракт на обирджията, й трябваше като веществено доказателство, поясни телевизия ABC News. За целта тя дала разхлабително на престъпника, което си свършило работата, но полицията по невнимание изхвърлила пакета с екстременти, сред които се спотайвало украшението.По думите на комисаря Рос Барнет подчинените му очаквали, че щом пръстенът изпадне от организма на 50-годишния крадец, той веднага ще им съобщи. ...

Мъж е наръган пред дискотека в Благоевград

Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Происшествието станало към 5:30 часа тази сутрин пред дискотека в града. След скандал и сбиване на 32-годишния мъж с инициали К.Е.Ф. са нанесени общо три рани в областта на гърба. Две от тях са с дълбочина 3 сантиметра, а третата е повърхностна. Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Происшествието станало към 5:30 часа тази сутрин пред дискотека в града. След скандал и сбиване на 32-годишния мъж с инициали К.Е.Ф. са нанесени общо три рани в областта на гърба. Две от тях са с дълбочина 3 сантиметра, а третата е повърхностна.

Наръгаха мъж пред дискотека в Благоевград

Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Происшествието станало към 5:30 часа тази сутрин пред дискотека в града. След скандал и сбиване на 32-годишния мъж с инициали К.Е.Ф. са нанесени общо три рани в областта на гърба. Две от тях са с дълбочина 3 сантиметра, а третата е повърхностна. Млад мъж бе прободен тази сутрин с нож в Благоевград, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Происшествието станало към 5:30 часа тази сутрин пред дискотека в града. След скандал и сбиване на 32-годишния мъж с инициали К.Е.Ф. са нанесени общо три рани в областта на гърба. Две от тях са с дълбочина 3 сантиметра, а третата е повърхностна.

Културен афиш

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

БСП слага край на съботниците

Вижда се краят на съботниците. Депутати умуват как законово да се забрани отработването на празничните дни в събота. „До седмица ще излезем с предложения, които да обсъдим с работодатели и синдикати”, заяви Петър Кънев от БСП. Идеята му е допълнителните дни, които правителството гласува за почивни, да се приспадат от платения годишен отпуск.

БАБХ прави черен списък за храните

Черен списък на бакалиите, колбасарските цехове, мандрите и останалите производители и търговци с храни, които са били хванати в едно и също нарушение повече от веднъж, ще прави Българската агенция по безопасност на храните. Той ще бъде качен на обновения сайт на службата догодина.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване