Откриват новия зимен сезон в Пампорово

Над 10 000 туристи вече окупираха пистите.

Реформаторите се събраха на 24-годишнината на СДС

"На 7 декември създадохме нещо, което отново трябва да възродим"

    


Собствениците на пасища остават без европейска помощ, ако не гледат животни

Собствениците на пасища, мери и ливади няма да получават европейски помощи от следващата година, ако не гледат животни. Такава законова промяна се очаква да гласува парламентът до края на годината. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред Дарик радио.   Ограничителната мярка се налага, защото в момента имало случаи, при които такива собственици си живеят в големите градове и получават евросубсидии, а в същото време не обработват собствеността си и не притежават животни, обясни мотивите Греков.   По думите му насърчаването на животновъдството ще е един от акцентите в политиката на правителството през следващия програмен период на ЕС 2014-2020 г.   Обмисля се още създаването на агенция или комисия по земята, която да налага ограничителни мерки за използване на земята от чужденци, каза земеделският министър.   Планира се земята първо земята да се предлага на български производители и след това на чужденци, каза Греков. По думите му подобни практики имало в страни като Дания и Унгария.   Друго изискване към чужденците за да обработват българска земя е да са се установили у нас, както и да са обработвали земя тук през предходни години, каза Греков.   Според него чужденците не се интересували толкова от покупката на българска земя, колкото от наемането й.

Как Гошо Железничаря стана литературен герой

Веднъж, някъде в края на 70-те или началото на 80-те, Стефан Данаилов отишъл на гастрол в Плевенския театър. След представлението колега от местната трупа му казал: "Ламбо, имаме тук един човек, който много обича майор Деянов, иска да се запознае с теб." Дадено, казал любимецът от тв сериала "На всеки километър", тръгваме.
Било късно, Ламбо остана Веднъж, някъде в края на 70-те или началото на 80-те, Стефан Данаилов отишъл на гастрол в Плевенския театър. След представлението колега от местната трупа му казал: "Ламбо, имаме тук един човек, който много обича майор Деянов, иска да се запознае с теб." Дадено, казал любимецът от тв сериала "На всеки километър", тръгваме. Било късно, Ламбо остана

Бербатов може да напусне, ако пожелае, заяви мениджърът на Фулъм

Мениджърът на Фулъм Рене Мойленстийн обяви, че няма да спира Димитър Бербатов, ако той пожелае да напусне отбора през януари. 32-годишният нападател, който има реализиран само един гол във Висшата лига от началото на сезона, не е щастлив на „Крейвън Котидж“ и ще си търси нов тим през зимата. Това обяви преди броени дни мениджърът на българина Емил Данчев. Рене Мойленстийн и Димитър Беробатов се познават добре от съвместната си работа в Манчестър Юнайтед, но се говори, че тогавашният асистент на сър Алекс Фъргюсън е бил в основата на напускането...

Греков: Търсим начин и възможности най-малките ферми да станат средни

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков в "Седмицата" на Дарик: Цялото интервю може да чуете на Radio.DarikNews.bg Призовахте да се консумира българска риба в навечерието на Никулден. Какво е съотношението българска - вносна риба на пазара? От близо 6 килограма риба годишно на човек, която консумира българинът, колко е българската? Може би 50 процента е българската и този ръст непрекъснато расте, което говори, че в крайна сметка в България започва да се развива едно произво...

Комисариатът на ООН за бежанците призова България да спре ксенофобията

Бежанци, Снимка: Сергей Антонов

Призив към българските власти да се справят с надигащата се вълна от ксенофобия срещу чужденците, търсещи убежище в страната, отправи Върховният комисариат на ООН за бежанците. Комисариатът разкритикува българската държава и за липсата на адекватна прехрана, както и за лошите битови условия в центровете за настаняване на чужденци, търсещи закрила. 

От организацията изразиха притеснение от надигащото се насилие на ксенофобска основа и се позовават на случая с нападението на двама сирийци и ливанец в София. Безпокойство предизвикват и съобщенията, че държавата планира да засили използването на центрове от затворен тип, заяви в изявление говорителят на комисариата по бежанците Ейдриън Едуардс.

Едуардс призовава България да потърси алтернатива. „Търсенето на убежище не е престъпление и задържането трябва да бъде крайна мярка“, се казва в изявлението му.

От Комисариата по бежанците отбелязват, че хората в бежанските центрове не получават достатъчно храна и затова от организацията са започнали да раздават провизии за настанените в Харманли. Повечето бежанци, които живеят на палатки, са били преместени в недовършени сгради, които се нуждаят от спешно подобряване на санитарните условия, отчита още комисариатът на ООН.

Статията "Комисариатът на ООН за бежанците призова България да спре ксенофобията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Руслана заплаши да се самозапали, ако властите в Украйна не изпълнят исканията на протестиращите

Украинската попзвезда - 40-годишната Руслана Лужичко, която спечели конкурса "Евровизия" през 2004 година, заплаши, че ще са самозапали на "Площада на независимостта", ако правителството и президента на Украйна не изпълнят исканията на украинците, протестиращи в полза на евроинтеграцията.

Италия: Конфискувани предколедно огромни количества стоки менте

Финансовата полиция на Рим обяви, че е заловила 4 милиона контрафактни играчки и козметични продукти и е арестувала 14 бизнесмени: десет китайци, трима от страните от Магреб и един от Либия.

Почистване на черния дроб

Черният дроб е най-големият орган в човешкото тяло и неговото здраве определя общото ни състояние, жизненост и енергичност. Той има около 500 функции - преработва 90% от хранителните вещества, трансформира храната в енергия и я складира, извлича минерали, витамини, въглехидрати и мастни киселини от кръвта и ги преобразува в полезни вещества Черният дроб е най-големият орган в човешкото тяло и неговото здраве определя общото ни състояние, жизненост и енергичност. Той има около 500 функции - преработва 90% от хранителните вещества, трансформира храната в енергия и я складира, извлича минерали, витамини, въглехидрати и мастни киселини от кръвта и ги преобразува в полезни вещества

Венгер подписва 3-годишен договор с Арсенал

/КРОСС/ Наставникът на Арсенал Арсен Венгер е близо до подписване на нов договор с клуба, съобщава The Times. Новото споразумение между английския тим и специалиста ще бъде за три години, през които той ще получава по 8 млн. английски паунда на сезон. Очаква се Венгер а подпише договора през януари.

Д-р Румяна Тодорова : Ще пуснем още направления

В разговора си с д-р Цветан Райчинов му предложих, ако ще има увеличение, то нека да бъде в обемите в извънболничната помощ. Аз подкрепям да се увеличат обемите, за да може пациентите да имат по-голям достъп и защитавам тезата, че пациентът трябва да има достъп преди да стигне до болницата, когато стигне до болницата, той струва вече много пари. Това е моята финансова гледна точка, коментира управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

Благотворителен концерт за деца, загубили майките си

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще присъства на Коледен благотворителен концерт в подкрепа на деца, загубили майките си при раждане. Плюшена играчка - Тигърчо, ще получи Снежина Снежинова от Стара Загора, която на 1 декември навърши 5 години. „Детската Коледа" е организирана от Сдружение „Живот за България", с подкрепата на кмета на Община Стара Загора и областния управител. Концертът ще се проведе тази вечер от 18 часа в Държавна опера Стара Загора. Цената на билета е 6 лева. Средствата се събират по сметка: BG67SOMB9130105268680...

Над 50 пострадали заради лошото време само до обяд

Над 50 пострадали потърсиха помощ в спешния травматологичен кабинет на УМБАЛСМ "Пирогов" до 14.00 часа, съобщиха от прецентъра на болничното заведение. Най-честите травми са счупвания в областта на китката, изкълчване на рамото и счупване и навяхване в областта на глезените, съобщи д-р Валентин Кънев, дежурен шеф-екип на спешния травматологичен кабинет в "Пирогов". Той и екипът му с приели до този момент 10 пациенти, при които се налага операция. Най-младата пациентка е на 25 години, а най-възрастният е 92-годишен мъж.  

Нови разкрития за мащабно укриване на данъци

Службата за борба с икономическите престъпления разследва замесени в уреждането на мачове, както и служители на Министерството на отбраната заради огромни недекларирани суми

прочети повече

Removember: време е да разкараш Мустака от живота си

„След Movember е време за Removember. Един Мустак броди из страната ни и бавно, но сигурно превръща българската икономика в свой заложник. Вероятно той знае и отговора на въпроса „КОЙ?“ – така започва призивът за протестната акция Removember, която е планирана за неделя от 16.30 ч. в градинката на Кристал в столицата.

Ето какво още пише в описанието на акцията:

Благодарение на раболепната подкрепа на няколко поредни правителства и ползвайки държавни пари, Цветан Василев успя да развие своя империя – медийна, икономическа, политическа. Ползва я по предназначение – за монополизиране на цели бизнес сектори, за икономически натиск, за медиен шантаж.

Сянката на този Мустак тегне и над теб – премахни я, разкарай Мустака! Ела с нас на 8 декември точно в 16.30 в Градинката на Кристал, за да дадем начало на кампанията Removember и да разкараме мустаците първо от лицата си, а после – и от живота си. Носи си мустак и ножче за бръснене. Останалото зависи от всички нас. #оставка #removember

Присъединете се във Facebook-събитието от този линк

The post Removember: време е да разкараш Мустака от живота си appeared first on Noresharski.com.

Шефът на Пентагона с изненадваща визита в Афганистан

/КРОСС/ Американският министър на отбраната Чък Хейгъл пристигна в Афганистан, където се срещна с американския военен контингент. Изненадващата визита на главата на Пентагона става на фона на неуспешни опити да бъдат завършени преговорите с Кабул по подписването на американо-афганистанския договр за безопасност. В програмата на посещението на Хейгъл не е планирана среща с афганистанския президент Хамид Карзай. Досега Карзай отказваше да подпише споразумението с Вашингтон, което позволява на американските войски да останат в страната му и след 2014 година. Представител на Карзай обаче заяви пред репортери, че срещата на президента с ръководителя на Пентагона е планиран за събота вечер.

Лудогорец с най-доброто срещу Левски, Макриев започва за „сините"

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев избра най-доброто, с което разполага в състава си, за двубоя с Левски от 21-я кръг на А група. Наставникът на „сините“ Антони Здравков пък предпочете Димитър Макриев да стартира на върха на атаката на Левски, вместо Цветан Генков. Гостите от София не могат да разчитат и на контузения Кевин Бру, а в стартовия състав на Левски попадна младият Борислав Цонев. Дербито на кръга започва в 15.15 часа на Лудогорец Арена в Разград. Левски няма победа досега като гост срещу шампиона, но тази година вече веднъж с...

Ученици показаха завидни умения по предприемачество и финансова грамотност

Финалът на междуучилищното първенство по предприемачество и финансова грамотност, се проведе на 6 декември, по случай Деня на банкера. Състезанитето се организира от неформална група Каузарите. Събитието е част от проект Млад и зает, финансиран по програма Младежта в действие чрез Национален център Европейски младежки програми и инициативи. Домакин на състезанието беше Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Във финала се включиха победителите от елиминационните училищни кръгове. След ужесточена двучасова битка, първото място в надпреварата...

Готов е пакетът с антимонополни закони

Промените касаят функционирането на банките, правата на потребителите и проблемите на енергетиката, обясни лидерът на БСП Сергей Станишев

    


Хаман: Суарес струва повече от 70 млн. евро

Бившият футболист на Ливърпул Дитмар Хаман е на мнение, че звездата на мърсисайдци Луис Суарес струва повече от 70 милиона евро. Медиите на Острова пишат, че Реал Мадрид ще излезе с оферта за уругваеца, която ще е близка до тази сума. "Мисля, че тази сума не е достатъчна за играч като него. Предполагам, че Ливърпул щеше да иска за него толкова, но през лятото. Вижте как играе Луис в момента. В мача срещу Норич си личеше си, че е щастлив. В противен случай няма как да играеш по такъв начин", заяви Хаман. "Не мисля, че той ще си тръгне през януар...

11 акта за установени административни нарушения съставиха от РЗИ-Варна за седмица

През изминалата седмица са извършени 454 бр. инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол на територията на Варна. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители при РЗИ-Варна са извършили общо 34 бр.

Къща кляка на булевард край Дунава

Архитектурният шедьовър е в аварийно състояние от години, въпреки че крайбрежната алея е укрепена по проект от общината. Като частна собственост за къщата трябва да се погрижи стопанинът ѝ.

И Нюкасъл мина през трагичния Юнайтед

"Червените дяволи" допуснаха загуба с 0:1 на "Олд Трафорд"

    


Фалшиво евро засечено в Две могили

Фалшива банкнота от 50 евро се е опитал да обмени в клон на банка мъж от Две могили, съобщиха от пресцентъра на МВР. 
Сигналът за инцидента е бил подаден вчера около 10.20 часа от служители в банковия офис. Малко преди това в него влязъл 53-годишен мъж, който заявил, че иска да обмени в български лева 2 банкноти с номинал 50 евро. Фалшива банкнота от 50 евро се е опитал да обмени в клон на банка мъж от Две могили, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е бил подаден вчера около 10.20 часа от служители в банковия офис. Малко преди това в него влязъл 53-годишен мъж, който заявил, че иска да обмени в български лева 2 банкноти с номинал 50 евро.

Македонци се опитали да съборят паметника на цар Душан в Скопие


Група от 20-30 граждани на Скопие са се опитали тази нощ да съборят новоиздигнатия паметник на сръбския цар Душан на Моста на цивилизациите в Скопие, съобщи радио "Свободна Европа".

Въпреки опитите група не успяла на свали паметника, а само го повредила. Според македонската телевизия "Алсат-М" сред гражданите, нападнали паметника, имало представители на албанската партия "Демократичен съюз за интеграция".

По-рано в социалните мрежи се появи призив за организиране на...

Стоичков: Гади ми се от „Златната топка“. Платини няма да даде друг да спечели, освен Рибери

Христо Стоичков отново се изказа остро по адрес на шефа на УЕФА Мишел Платини. Той даде интервю за италианското издание "Гадзета дело Спорт" по повод биографичния си филм. Камата изригна по повод вероятната победа на Франк Рибери в класацията за "Златната топка". "Всичко е пълна далавера, корупция. Заразата е плъзнала по целия свят. Христо Стоичков отново се изказа остро по адрес на шефа на УЕФА Мишел Платини. Той даде интервю за италианското издание "Гадзета дело Спорт" по повод биографичния си филм. Камата изригна по повод вероятната победа на Франк Рибери в класацията за "Златната топка". "Всичко е пълна далавера, корупция. Заразата е плъзнала по целия свят.

"Майки срещу насилието" отново поискаха главата на ректора на УНСС

София /КРОСС/ Вместо да зарадват в навечерието на светлите Коледни празници студентите от УНСС с откриване на нова библиотека, нов компютърен център или реновирана спортна зала, академичното ръководството на Университета за национално и световно стопанство реши специално да се погрижи и да допринесе за увеличаване на броя на нощните фолк клубове и ресторанти в Студентски град, които и без това са десетки на брой, констатират с възмущение от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Заради шокиращата си и скандална заповед на ректора проф. Стати Статев с № 2013 от 25.09.2013 г., с която той определя коя ще е фирмата наемател на новата дискотека в Стол № 33 в Студентски град за срок от цели 10 години, проф. Статев следва незабавно да подаде оставка, категорични са в Сдружението на майките. Усилията на ректора на УНСС Ст. Статев да отвори наново затворената преди година след обществен натиск и протести прословута чалготека „Ориент 33" влизат в противоречие с обществения интерес, тъй като за никого не е тайна, че налагането и лансирането на чалга културата е едно от най-уродливите и отблъскващи явления на българския преход, посочват от Сдружението на майките

Ще работим безопасно и по швейцарски модел

Нов стандарт за безопасни условия на труд, въведен понастоящем в Швейцария, ще бъде наложен и у нас, съобщиха от  Българо-румънската търговско промишлена палата.

 Тази инициатива ще продължи в рамките на две години и ще бъде реализирана с партньорство на швейцарска организация, имаща опит в областта. Основната цел е трансфер на ноу-хау и ... Нов стандарт за безопасни условия на труд, въведен понастоящем в Швейцария, ще бъде наложен и у нас, съобщиха от Българо-румънската търговско промишлена палата. Тази инициатива ще продължи в рамките на две години и ще бъде реализирана с партньорство на швейцарска организация, имаща опит в областта. Основната цел е трансфер на ноу-хау и ...

Въвеждане на такса върху работата на вятърните и слънчеви централи ще намали приходите им

Около 40% от приходите на вятърните и слънчевите централи ще бъдат намалени, ако се въведе такса върху тях и се ограничи броят часове за тяхната работа. Това каза в „Седмицата” на Дарик Меглена Русинова от фотоволтаичната асоциация. От своя страна Кенет Лефковиц от вятърната асоциация заплаши със съд българската държава, ако се стигне до подобни мерки.Въвеждането на 20% такса върху вятърните и слънчевите централи, както и ограничаване на работата им, бе прието в Бюджет 2014. По-късно стана ясно, че ще бъдат обложени всички производители.„Предст...

Дания и Норвегия предложиха да извозят сирийският химичен арсенал

/КРОСС/ Дания и Норвегия са предложили свои плавателни съдове, с които да бъде извозен сирийският химичен арсенал в рамките на международното споразумение за унищожаване на химическия арсенал на Дамаск.Дания може да ръководи операцията, докато Норвегия ще има поддръжническа функция, заявиха двете страни в общо изявление.До момента Италия, Норвегия и Дания са предложили да транспортират под военен ескорт сирийските химически оръжия от пристанището в Латакия до американския кораб, на който арсеналът ще бъде неутрализиран.

Агенция ще движи ползването на земя от чужденци

Агенция или комисия да ограничава използването на земеделски земи от чужденци. Това се обмисля от правителството.

Стоичков пак скочи на Платини: Всичко е далавера и корупция! Вече не е футбол!

Христо Стоичков отново се изказа остро по адрес на шефа на УЕФА Мишел Платини. Той даде интервю за италианското издание Христо Стоичков отново се изказа остро по адрес на шефа на УЕФА Мишел Платини. Той даде интервю за италианското издание "Гадзета дело Спорт" по повод биографичния си филм. Камата изригна по повод вероятната победа на Франк Рибери в класацията за "Златната топка". "Всичко е пълна далавера, корупция. Заразата е плъзнала по целия свят.

Украйна не се е присъединила към Митническия съюз

Украинският президент Виктор Янукович официално опроверга информацията, че по време на срещата с руския президент Владимир Путин в Сочи е било обсъждано присъединяването на страната към Митническия съюз.

Все повече деца не ходят на училище по социални причини

Необходима е реформа, която да позволи на учениците да получават образование в работни условия

Безопасни трудови условия по швейцарски стандарт въвеждат у нас

Нов стандарт за безопасни условия на труд, въведен понастоящем в Швейцария, ще бъде наложен и у нас, съобщиха от  Българо-румънската търговско промишлена палата.

 Тази инициатива ще продължи в рамките на две години и ще бъде реализирана с партньорство на швейцарска организация, имаща опит в областта. Основната цел е трансфер на ноу-хау и ... Нов стандарт за безопасни условия на труд, въведен понастоящем в Швейцария, ще бъде наложен и у нас, съобщиха от Българо-румънската търговско промишлена палата. Тази инициатива ще продължи в рамките на две години и ще бъде реализирана с партньорство на швейцарска организация, имаща опит в областта. Основната цел е трансфер на ноу-хау и ...

Германия продава два разрушителя на Израел за 1.3 млрд. долара

Бойните кораби ще бъдат използвани за защита на израелски тръбопроводи

Хората започват да чувстват, че държавата е предсказуема!

Станишев: В началото на 2014 г. на дневен ред ще е пакет антимонополни закони

    


Жените-социалистки подкрепиха социалните мерки в Бюджет 2014

/КРОСС/ Подкрепа за пакета от социални мерки, заложени в Бюджет 2014 изразиха от НС на Обединението на жените социалистки /ОЖС/ в БСП днес. На заседанието на обединението Корнелия Нинова, народен представител и председател на Комисията по социална политика, представи предложените за следващата година нови социални мерки, като акцентира върху помощта за младите семейства, средствата и мерките за преодоляване на младежката безработица, както и тези, които касаят хората в пред пенсионна и пенсионна възраст.БСП изпълнява своите предизборни ангажименти, отбеляза председателят на НС на ОЖС Катя Николова. „В рамките само на шест месеца, бяха приети редица законодателни мерки, които да разрешат увеличенията на обезщетенията за отглеждане на дете, да позволят да бъде увеличен размера на възнагражденията за приемните родители, както и да се даде възможност на семействата, осиновили деца да ползват обезщетение за майчинство в размер на една година. Това бяха наши ангажименти, които ние спазваме. Това, което постигнахме, в този, смея да твърдя, най-социален бюджет от години насам е увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете на 340 лв. и увеличаване на еднократната помощ за първокласниците на 250 лв".В този бюджет подкрепата на децата и семейството е в рамките на 117,2 млн. лв, което е с ръст от 76,4 млн. лв. спрямо отпусканите средства за 2013 г., допълни Катя Николова

Пловдивски съдии събраха 700 лева за децата на отец Иван

Пловдив /КРОСС/ Съдии и служители от Пловдив събраха лични дарения от 700 лева, които вчера бяха дарени по сметката на отец Иван от Нови хан. Парите са събрани за месец, след като се разчуло, че децата в приюта към църквата в Нови хан нямат достатъчно хранителни продукти. Отец Иван оповести, че в кухнята са останали няколко пакета с макарони и захар, складовете са почти празни, а въглищата и дървата за отопление свършват. В момента там живеят 220 деца. Идеята възникна спонтанно, сложихме три кутии за събиране на дарения на различни места в съдебната палата и вчера изпратихме по сметка събраните 700 лева, разказа Мариана Кирезиева от службата за връзки с обществеността на Съдебната палата. Когато е добър, човек не може да е нещастен, казва Кирезиева. Парите ще пристигнат при децата в Нови хан в навечерието на Коледа, пише marica.bg.

Станишев: След нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на партията. Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаи просто заробват хората и правата на българските производители, които трябва да бъдат защитени, и проблемите в енергетиката, където също господстват монополи и потребителите са почти незащитени", поясни Станишев. По думите му всичко това ще бъде в дневния ред на парламента още от началото на 2014 година. „В диалог с всички заинте...

Агенция ще ограничава ползването на земята от чужденци

Обмисля се създаването на агенция или комисия по земята, която ще налага ограничителни мерки за използване на земята от чужденци. Това обяви в предаването „Седмицата” на Дарик министърът на земеделието Димитър Греков. Едно от условията ще бъде първо земята да се предлага на български производители, допълни той.

Висшата лига почита Нелсън Мандела с минута аплодисменти

Бившият президент на Република Южна Африка Нелсън Мандела ще бъде почетен с минута аплодисменти преди всеки един мач от Висшата лига в Англия. Носителят на Нобелова награда за мир почина на 95-годишна възраст на 5 декември. Първият двубой на който ще бъде отдадена почит на Мандела е мачът Манчестър Юнайтед – Нюкасъл, който е първи от програмата на 15-ия кръг на английския шампионат. В останалите шест двубоя от днес също ще има минута аплодисменти, както на два мача утре. Нелсън Мандела бе вдъхновение за милиони хора по света. Неговата решително...

Варненските сасители в бойна готовност заради силния вятър

Варна /КРОСС/ Спасителните екипи на "Гражданска защита" са в бойна готовност заради силния вятър. Варна е една от 23-те области, в които е обявен код "Жълт" заради стихията. На този епат не е подаден нито един сигнал на телефон 112, съобщи за petel.bg говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

Италианците се боят за стандарта си на живот

76% от семействата търсят промоциите в супермаркетите, а 68% намаляват забавленията, сочи проучване в Италия

    


МВР с препоръки за празничните пътуания

Настоящите практически препоръки са изготвени въз основата на анализ на грешките на водачите и спътниците им, довели до тежки пътни злополуки. По време на честванията на Празника на студентите - 8 декември 2013 г., и при пътуванията, свързани с тях, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия по вина и с участие на водачи на автомобили, най-често с малък стаж и опит, превозващи компании от студенти. Основните рискови фактори са: превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на п...

Летящите дрони може да добавят 70 000 нови работни места в САЩ

Привържениците на технологията очакват тя да повиши американския БВП с 13 млрд. долара

    


Бургас танцува

Бургас /КРОСС/ 24 танцови състава от общините Бургас, Поморие и Средец ще се включат в тазгодишното издание на "Бургас танцува" ,което ще се проведе от 9 до 13 декември.Фестивалът по традиция се провежда в средата на месец декември в рамките на пет дни пред сградата на Община Бургас, като всяка вечер е посветена на различен стил.Събитието събира на едно място както професионални, така и аматьорски състави, обединени от любовта си към танца.Единствен по рода си в България, фестивалът се радва на огромен интерес.През първите си две издания във фестивала са се включили над 700 участници от 60 школи от общините Бургас, Поморие, Средец и Малко Търново.Събитията са с начален час 18:00 часа пред Община Бургас, а при лоши метеорологични условия ще се провеждат в Дома на НХК с вход свободен.Организатор на фестивала е Община Бургас.   Бургас Танцува 2013   Български народни танци - Понеделник /09.12./ 1. Детски фолклорен танцов ансамбъл "Радост" към Общински детски комплекс гр. Бургас 2. ДЮТА "Искрици" гр. Средец 3. Фолклорно студио "Прибой" 4. ДТС "Страшимировче" при Основно училище "Антон Страшимиров" 5. Танцов състав при ГПНЕ "Зорница" и ДТА "Звездички" към ОУ "Св. Климент Охридски" 6. Танцов клуб "Чайка" Поморие и Танцов клуб "Чайка" Бургас   Хип - хоп и брейк танци - Вторник /10.12./ 1. Secret G 2

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване