Майката на загиналия в Кербала Антон Петров: Държавата се сеща за него само на 27 декември

София /КРОСС/ Аз бях първата от семейството, която разбра за смъртта на Антон. Не исках да повярвам, спомни си пред bTV майката на загиналия преди 10 години в Кербала сержант Антон Петров Иванка Петрова. Ние бяхме против неговото заминаване, но той бе твърде убеден, че ще замине. Каза, че мястото му е с неговите момчета. Не сме го молили да не заминава. Винаги е бил много самостоятелен във взимането на решения, каза почернената майка. Тя разказа още, че Антон е искал да учи психология, защото армията имала нужда от военни психолози. Мечтата му бе да създаде семейство като се върне. Мислеше да запише във Великотърновския университет. Държавата се сеща за него само на 27 декември. Пращат по един венец. Това е. Няма войнишка пенсия заради парадокс в закона. Писах няколко писма - имаме право да избираме между неговата и нашите пенсии, каза още майката. Спестяваше ни много неща. Разпитваше как сме. Не казваше какво прави там. На бъдни вечер ни се обади и каза, че всичко е наред. Това бе и последния път, в който го чух, каза още майка му. От своя страна леля му Нели Станчева каза, че Антон не си е правил илюзии за нищо. Винаги бе свободен да избира. Така направи избора си да замине за Ирак. Това бе неговата кауза. Той търсеше предизвикателствата. Животът му в поделението в Свищов течеше бавно и лениво. „За мен е важно да изживея живота си пълноценно. Финалът винаги е тъжен", прочете Станчева от дневника на загиналия. „Изживях един пълен живот

Майката на загиналия в Кербала Антон Петров: Държавата се сеща за него само на 27 декември

София /КРОСС/ Аз бях първата от семейството, която разбра за смъртта на Антон. Не исках да повярвам, спомни си пред bTV майката на загиналия преди 10 години в Кербала Антон Петров Иванка Петрова. Ние бяхме против неговото заминаване, но той бе твърде убеден, че ще замине. Каза, че мястото му е с неговите момчета. Не сме го молили да не заминава. Винаги е бил много самостоятелен във взимането на решения, каза почернената майка. Тя разказа още, че Антон е искал да учи психология, защото армията имала нужда от военни психолози. Мечтата му бе да създаде семейство като се върне. Мислеше да запише във Великотърновския университет. Държавата се сеща за него само на 27 декември. Пращат по един венец. Това е. Няма войнишка пенсия заради парадокс в закона. Писах няколко писма - имаме право да избираме между неговата и нашите пенсии, каза още майката. Спестяваше ни много неща. Разпитваше как сме. Не казваше какво прави там. На бъдни вечер ни се обади и каза, че всичко е наред. Това бе и последния път, в който го чух, каза още майка му. От своя страна леля му Нели Станчева каза, че Антон не си е правил илюзии за нищо. Винаги бе свободен да избира. Така направи избора си да замине за Ирак. Това бе неговата кауза. Той търсеше предизвикателствата. Животът му в поделението в Свищов течеше бавно и лениво. „За мен е важно да изживея живота си пълноценно. Финалът винаги е тъжен", прочете Станчева от дневника на загиналия. „Изживях един пълен живот

Общинският лидер на БСП в Кирково подаде оставка

Общинският лидер на БСП в Кирково Бойка Арабаджиева е подал оставка, обяви пред журналисти народният представител от БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Пред БТА Арабаджиева каза, че оставката й е в знак на несъгласие с решение на областното партийно ръководство по отношение на внесена позиция от БСП-Кирково, с която се изразява неодобрение на политиката на БСП по отношение на кадровите назначения на територията на областта. Това е втората подадена оставка, след като и заместник-председателят на партийната организация в Кирково Димитър Манчев подаде оставка. Според Багдасаров, позицията на БСП-Кирково е продиктувана от нерешаване на битов проблем, свързан с неизвършено конкретно назначение. Пред медиите той оповести позицията на областния съвет на партията в Кърджали - за професионализъм п...

Афганистан ще подпише споразумението за сигурност със САЩ

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл съобщи, че е получил уверения от афганистанския си колега, че ще бъде подписано споразумението за сигурност, което ще позволи на американски военнослужещи да останат в страната и след 2014 г., предаде AFP. След срещата си в Кабул Хейгъл посочи пред журналисти, че е получил уверения от министъра на отбраната Бисмила Кан Мохамади относно сключването на двустранното споразумение за сигурност.

Лондон чака 1,6 млрд.долара годишно от договореностите от Бали

Балийският пакет договорености на Световната търговска организация (СТО) ще донесе на икономиката на Великобритания повече от 1,6 милиарда долара годишно, а на света – 114 млрд.

Сирийската армия се опитва да поеме контрола над Набек


Сирийски правителствени войски, подкрепени от бойци на Хизбула, водят битки с бунтовнически групи, свързани с Ал Кайда, за контрол над град Набек в западната част на Сирия, който е разположен край основната магистрала Север-Юг, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на сирийски активисти.

Магистралата има стратегическо значение и за двете страни в конфликта - тя е жизнено важна връзка между столицата Дамаск и Северна Сирия, както и важен обект за правителството край...

"Ал Кайда" изпраща терористи с немски паспорти в ЕС

Екстремисти готвят атентати на Стария континент.

Как да празнуваме, спазвайки българските традиции

„Коледа и Нова година по български” е дело на небезизвестната авторка Лилия Старева, която има богат опит с българските ритуали, традиции и обичаи.
Книгата е разделена на две части – първата описва отделните християнски празници, а втората съдържа традиционни български рецепти за празничната трапеза. „Коледа и Нова година по български” е дело на небезизвестната авторка Лилия Старева, която има богат опит с българските ритуали, традиции и обичаи. Книгата е разделена на две части – първата описва отделните християнски празници, а втората съдържа традиционни български рецепти за празничната трапеза.

Левски най-после превзе крепостта на Лудогорец

"Сините" спечелиха заслужено в Разград с 1:0

    


Оставаме без лекари по Коледа

Джипитата затварят кабинетите си по празниците от 24 декември до 3 януари, съобщиха от Сдружението на общопрактикуващите лекари. Те обаче са задължени да сключат договор с медицински център, който да обслужва пациентите им в неработни дни и през нощта.

Поледицата прати десетки в "Пирогов"

Най-честите травми са счупвания в областта на китката, изкълчване на рамото и счупване и навяхване в областта на глезените

Отцепникът от ГЕРБ върза тенекия на тв предаване

Георги Марков. Снимка: сайтът на Народното събрание

Депутатът Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ, поднесе неприятна изненада на bTV, като не се появи в предаването „120 минути“.

Макар че по програма „депутатът беглец“ трябваше да говори днес в предаването, той не се яви в студиото. Не е лесно да се води предаване с празен стол, коментира водещият Светослав Иванов.

Георги Марков напусна групата на ГЕРБ във вторник. Решението му се оказа изненада за ръководството на парламентарната група, то беше съобщено от председателя на парламента Михаил Миков. Мотивите на отцепника бяха, че партията му толерира послушанието и не допуска собствено мнение. Оказа се, че само преди два месеца Софийската градска прокуратура е прекратила разследване срещу него за данъчни измами. 

С напускането му, съотношението на силите в парламента се измени. „Златният“ глас на „Атака“, който осигуряваше кворум на управляващите партии БСП и ДПС, вероятно ще се “обезцени” с решението на Марков.

Статията "Отцепникът от ГЕРБ върза тенекия на тв предаване" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Скиваканциите в България - най-изгодните в Изочна Европа

/КРОСС/ Най-изгодните скиваканции са в Източна Европа. Курорта Банско пък е първенец според проучванията на британските туроператори. В тях се сравняват цените за ски екипировка, лифт, билети, ски училище и храна в 30 ски курорта.В Банско всичките тези услуги излизат 274 паунда, а в словенския Кранска гора - 326 паунда. На трето място в класацията се нарежда италианският курорт Ливиньо, а четвърти е австрийския Елмау. Италия и Австрия са представени с най-много курорти. Те са заели седем от общо 12 места в класацията.Тази година се наблюдава сериозно поскъпване на услугите предлагани в Андора и Швейцария. Според проучванията България попада в TOP 8 на най-евтините скидестинации в Европа. Преди родните курорти се нареждат тези в Албания. След нас остават конкурентите в лицето на Литва и Румъния, съобщи TV7.    

Сова Харис: 46,9% са против окупацията на НС, 24.8% са за избори сега

Изследване на Сова Харис показва, че българите са се разделили на три почти равни части както по отношение на протестите, така и по отношение на евентуални предсрочни избори. При направеното представително проучване през ноември са интервюирани 1000 души. Резултатите ясно показват, че българинът вече се е преситил от нови по форма, но стари по съдържание политически формации и трудно дава доверието си на тях.

Рийш спечели спускането в Лейк Луис, Линдзи Вон се завърна с 40-о място


Двукратната олимпийска шампионка Мария Хьофл-Рийш спечели шестото състезание за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 29-годишната германка триумфира в спускането в Лейк Луис и записа първата си победа за 2013 г. 

Състезанието в канадския зимен център беше белязано от дългоочакваното завръщане на Линдзи Вон. Американката участва в първото си състезание след десетмесечна пауза заради тежка контузия, предизвикана от падане на световното първенство в Шладминг. 
...

В деня на създаването на СДС - среща на Реформаторите

Няма смисъл да бъдем заедно и да се занимаваме с политика, ако не вярваме, че пътят е към силна и справедлива България, коментира Радан Кънев

Филчев побеснял като видял бръмбарите под мазилката в хола си

България е разтресена от грандиозен скандал 39 дни след парламентарните избори и 4 месеца преди вота за нов президент през 2001 г. В основата му не са обичайните компромати, които политическите сили си разменят, а груба намеса в личното пространство на главния прокурор на републиката. В дома на човека, който е господар на държавното... България е разтресена от грандиозен скандал 39 дни след парламентарните избори и 4 месеца преди вота за нов президент през 2001 г. В основата му не са обичайните компромати, които политическите сили си разменят, а груба намеса в личното пространство на главния прокурор на републиката. В дома на човека, който е господар на държавното...

Михаил Саакашвили: Путинска Русия завладява Украйна

„Държавите от Европа не трябва да се намесват във вътрешнополитическия живот на Украйна, но когато Путинска Русия завладява Украйна, това е въпрос, който засяга цяла Европа и целия свят, съобщава Лига Новости. 

„Това е заявил пред журналисти на площада на независимостта експрезидента Михаил Саакашвили. Саакашвили смята, че „това, което сега се с „Държавите от Европа не трябва да се намесват във вътрешнополитическия живот на Украйна, но когато Путинска Русия завладява Украйна, това е въпрос, който засяга цяла Европа и целия свят, съобщава Лига Новости. „Това е заявил пред журналисти на площада на независимостта експрезидента Михаил Саакашвили. Саакашвили смята, че „това, което сега се с

Анджелина Джоли и Брад Пит отново са заедно

Звездната двойка празнува подранила Коледа на луксозна яхта този петък. Брад, Анджелина и техните шест деца – Мадокс (12г.), Пакс (9г.), Шайло (7г.), Захара (8г.), и петгодишните близнаци Нокс и Вивиън, се събраха на борда на луксозната яхта „Призрак“ в пристанището на Сидни. Брад беше много зает в последно време със заснемането на филм в Англия, Звездната двойка празнува подранила Коледа на луксозна яхта този петък. Брад, Анджелина и техните шест деца – Мадокс (12г.), Пакс (9г.), Шайло (7г.), Захара (8г.), и петгодишните близнаци Нокс и Вивиън, се събраха на борда на луксозната яхта „Призрак“ в пристанището на Сидни. Брад беше много зает в последно време със заснемането на филм в Англия,

Атанас Атанасов: Загубихме спечелена точка, можехме да вземем и три

Старши треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов остана доволен от играта на своя тим, въпреки загубата с 1:2 от Черно море на „Тича“ във Варна. „Добре изигран мач от наша страна. Говоря технически, тактически, дори този път се справихме и физически. Играхме по-концентрирано и пестеливо и затова почти през целия мач бяха на едно добро кондиционно ниво. Съжалявам, че загубихме спечелена точка. Дори можехме да вземем и три, имахме положения накрая. Отборът на Черно море също имаше своите ситуации. Поздравявам момчетата в нашата обстановка пак пока...

Само Реформаторите можели да постигнат съгласие в обществото

/КРОСС/ Ние, като Реформаторски блок, единствени можем да постигнем съгласието в обществото за приоритетите и дневния му ред. Както го направихме, когато предстоеше България да стане част от ЕС. Тогава успяхме. Ще успеем отново. Това каза по време на първата среща на областните лидери на партиите от Реформаторския блок председателят на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Тя поздрави участниците заедно с другите лидери на Реформаторския блок.Кунева подчерта, че за последните няколко месеца Блокът обяви 12-те начала, които обединяват партиите в него заедно, насочени към демафиотизация на управлението, постигане на справедлива публична среда и икономически растеж, последвани от акценти в икономическата програма на РБ и предложения за дълбоки реформи в сектора на правосъдието и сигурността.Преди броени дни представихме и 6-те стъпки, които ще изведат страната от кризата. Те минават през оставка на сегашния кабинет, нови избори, честна оценка, че следващият парламент все още няма да е парламентът мечта на българските граждани, защото нито свободата на изборите, нито чистата медийна среда са гарантирани, подготовка за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание, каза още Меглена Кунева.По думите й, Реформаторският блок трупа критична маса и на много места съветниците от различните партии вече работят заедно в Общинските съвети. Да, не можем да променим системата всеки от нас самостоятелно, но обединени ще успеем

Двойно повече чужди туристи през зимата очаква вицепремиерът Бобева


Много успешен зимен сезон се очаква, заяви вицепремиерът Даниела Бобева на церемонията по отриване на ски сезона в Пампорово. Тя прогнозира очаквано почти двойно увеличение на чуждестранните туристи за зимния сезон, съобщи БТА.

Според заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев България очаква тази година 7 милиона туристи и една голяма част от тях - на зимните ски курорти. България вече става четвърта по интензивност и развитие дестинация, допълни Ботев.

1 019 млн. лева е БВП през 2011 за област Сливен

По окончателни данни произведеният брутен вътрешен продукт  (БВП) за област Сливен през 2011 година е 1 019 млн. лв. Това нарежда областта на 16 място в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро Сливен. В сравнение с 2010 г. обемът му се е увеличил с 8.8%. Произведеният БВП е 1.4% от общият за страната. На човек от населението се падат 5 167 лв. от стойностния обем на показателя. Създадената през 2011 г. брутна добавена стойност 2 (БДС) в областта възлиза на 882 млн.лв., което е с 9.4 % повече спрямо 2010 година. Добавената стойност...

Отпадналият от X Factor Иван Радуловски си връща приятелката

Най-темпераментният участник в X Factor – Иван Радуловски отпадна от шоуто  вчера на връх рождения си ден. Той влезе в „музикална битка“ с Нелина,   вдигайки на крака публиката с изпълнението си на Too Close на Алекс Клеър, но не успя да събере достатъчно голяма подкрепа от зрителите. Затова пък приятелката му се връща при него, каза  той пред Най-темпераментният участник в X Factor – Иван Радуловски отпадна от шоуто вчера на връх рождения си ден. Той влезе в „музикална битка“ с Нелина, вдигайки на крака публиката с изпълнението си на Too Close на Алекс Клеър, но не успя да събере достатъчно голяма подкрепа от зрителите. Затова пък приятелката му се връща при него, каза той пред

Македонци с чукове и камъни срещу паметник на сръбски крал в Скопие

Паметникът на крал Стефан Душан в Скопие. Снимка: "Утрински весник"

Македонски албанци са атакували миналата нощ паметник на сръбския крал Стефан Душан в Скопие, предаде Фокус. С чукове, релси и камъни около 30 души са се опитали да разрушат статуята.

“След като никой не пое отговорността да признае доблестно, че той стои зад издигането и поставянето на паметник на сръбския крал, наш дълг е да го съборим, защото този паметник няма място в Скопие”, гласи писмо на организаторите на „нападението“ до Фокус.

Днес се проведе и протест, също на етнически албанци в Скопие с искане за премахване на паметника.

“Като един от гражданите на Македония, които искат да помогнат на своята държава и своето правителство, каня гражданите заедно да премахнем тази статуя, която е поставена в центъра на столицата без разрешението на нито една институция.” – се казва в съобщението, подписано от македонския гражданин Африм Гаши.

Съюзът на албанските интелектуалци в Македония поиска незабавно събаряне на статуята и я определи като провокация и обида за етническите албанци. Община Скопие обяви паметника за незаконен. С декларация срещу поставянето на паметник на сръбския крал в Скопие излезе ипартията на бившия премиер Любчо Георгиевски ВМРО-Народна.

Статията "Македонци с чукове и камъни срещу паметник на сръбски крал в Скопие" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС няма да допуска на територията си виновните за насилието в Киев

/КРОСС/ Европейският съюз ще забрани на хората, отговорни за побоя над демонстранти в Киев на 30 ноември, да влизат на неговата територия, ако не бъдат наказани всички виновници. Това заяви по време на словото си на площада на независимостта председателят на Външната комисия в ЕП Елмар Брок."Янукович трябва да накаже виновните за насилието. Агресията трябва да се наказва. Ако те не бъдат наказани, то всички, отговорни за действията на правоохранителите, няма да бъдат допускани на територията на ЕС", каза Брок.

Над 50 пострадали от лошото време са посетили "Пирогов" до обяд


Над 50 пострадали заради лошото време потърсиха помощ в спешния травматологичен кабинет на "Пирогов" до 14 часа днес, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Най- младата пациентка е на 25 години, а най-възрастният е 92-годишен мъж. По думите на д-р Валентин Кънев, дежурен шеф-екип на спешния травматологичен кабинет, най-честите травми са счупвания в областта на китката, изкълчване на рамото и счупване и навяхване в областта на глезените. Кънев и екипът му с приели до този момент 10...

ГЕРБ сигнализира Европа за нарушение на БСП от 2009-та

ГЕРБ изпрати сигнал до европейските институции и най-големите европейски партии, с който ги информира за жалбата, внесена в Комисията за защита на личните данни от депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Повод за жалбата са информации за незаконното използване на лични данни на около 2 милиона български граждани за организиране на кол-център за масовата агитация на граждани над 55-годишна възраст в полза на БСП в предизборната кампания през 2009 година.

Бисер Петков: Проблемите на българската пенсионна система са много дълбоки

Управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков в „Седмицата" на Дарик Цялото интервю може да чуете на Radio.DarikNews.bg Започна изплащането вече на пенсиите. Да. Изплащането на декемврийските пенсии започна от вчера, от 6 декември, и ще продължи до 18 декември, като. . . Май по-рано от обикновено, иначе започва . . . Обичайният срок за изплащане на пенсиите започва от седмо число на месеца и продължава до 21-о число, като обикновено пен...

Лили Иванова спечели с играта на "24 часа"

10 читатели спечелиха награди от коледната игра на в. “24 часа” тази седмица. Имената им бяха изтеглени измежду 1286 души, които участваха и изпратиха своите верни отговори.
Полина Димитрова, Йордан Симеонов Стоев и Лили Иванова Иванова спечелиха кулинарни енциклопедии. Иво Андонов Бенлийски ще може да отиде на концерта на “Скорпиънс” и да вземе 10 читатели спечелиха награди от коледната игра на в. “24 часа” тази седмица. Имената им бяха изтеглени измежду 1286 души, които участваха и изпратиха своите верни отговори. Полина Димитрова, Йордан Симеонов Стоев и Лили Иванова Иванова спечелиха кулинарни енциклопедии. Иво Андонов Бенлийски ще може да отиде на концерта на “Скорпиънс” и да вземе

Саакашвили: Путинска Русия завладява Украйна

„Държавите от Европа не трябва да се намесват във вътрешнополитическия живот на Украйна, но когато Путинска Русия завладява Украйна, това е въпрос, който засяга цяла Европа и целия свят, съобщава Лига Новости. 

„Това е заявил пред журналисти на площада на независимостта експрезидента Михаил Саакашвили. Саакашвили смята, че „това, което сега се с „Държавите от Европа не трябва да се намесват във вътрешнополитическия живот на Украйна, но когато Путинска Русия завладява Украйна, това е въпрос, който засяга цяла Европа и целия свят, съобщава Лига Новости. „Това е заявил пред журналисти на площада на независимостта експрезидента Михаил Саакашвили. Саакашвили смята, че „това, което сега се с

Тинейджър наръга 32-годишен мъж в Благоевград

До инцидента се стигнало след спречкване пред дискотека.

Близо 30 традиционни ястия на изложба базар в Арменския клуб

 9- годишната Марчела Калджиян помагаше за подредбата на  трапезата на коледна изложба – базар „Арменската кухня и аз” днес, която бе организирана.

 

 

 

 

 

 

Близо 30 традиционни ястия приготвиха в Арменския клуб представителите на общността в късния следобед.
Хавгите ануш, магданози кюфте, миди с ориз, равани, хайгаган салат, спанаки салат и много други бяха част от  разнообразната трапеза.

Изложбата бе открита от председателя на читалище ” Арарат 2001″ Мари Пандулева, която поздрави гостите.

Средствата от тях ще се ползват с благотворителна цел.

Те ще бъдат насочени за организирането на тържествата, които предстоят преди Арменската Коледа, която се празнува на 6 януари.

 

Всички гости на базара се включиха  и закупиха от традиционните ястия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

Чакат успешен зимен сезон и двойно повече туристи

Пампорово откри ски сезона с пищно снежно шоу

    


Шефът на НОИ: Вдигането на осигуровките за пенсия е неизбежно

За да се намали дефицитът в държавното обществено осигуряване, е неизбежно увеличаването на размера на осигурителната вноска. Това заяви управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков пред "Дарик". Той не се ангажира кога това ще стане факт, както и с колко ще е увеличението, защото това е политическо решение. Другата възможност за намаляване на дефицита в НОИ е по-високата събираемост на осигуровките. За 2013 г. за изпълнението на приходите в бюджета на общественото осигуряване не достигат около 80 млн. лв., което не е необичайно, каза Петков. Той уточни, че в разходната част са направени икономии за над 100 млн. лв. и затова държавната субсидия за НОИ ще е достатъчна. За тази Коледа пък над 1 040 000 пенсионери с доход до 251 лв. на месец, колкото е линията на бедност, ще получат коледна надбавка от 50 лв. Парите не идват от бюджета на общественото осигуряване, а от икономии в държавната хазна.

Русия пренасочва втечнен газ от Европа към Азия


Русия ще пренасочи около 50 млн. тона втечнен природен газ от европейския пазар към Азиатско-тихоокеанския регион. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак на среща с представители на американския бизнес, предаде ИТАР-ТАСС.

"Очаква се в средносрочна перспектива около 50 млн. тона втечнен природен газ да бъдат пренасочени/реекспортирани на азиатския пазар. При това разликата между търсенето и предлагането все още може да достигне близо 40 млн. тона. Търсенето на...

Израел купува два разрушителя от Германия

/КРОСС/ Германия възнамерява да продаде на Израел два разрушителя за 1.3 милиарда долара, пише в събота германският вестник „Билд", позовавайки се на неназовани източници. По данни изданието корабите ще се използват за защита на израелски тръбопроводи, допълва изданието.„Билд" отбелязва, че детайлите около сделката са били обсъдени миналата седмица в Берлин от израелския съветник по национална сигурност Йосиф Коен.

Съветници питат дали ще има стадион „Варна”

Съветници от постоянната комисия „Младежки дейности и спорт” към Общински съвет зададоха въпроса дали бъдещият стадион „Варна” ще бъде завършен. Питането идва във връзка с отчета, който е предоставен от „Спортен комплекс Варна” АД за изразходваните средства по проекта до 30 септември тази година.

Десетки пострадали от студеното време потърсиха помощ в „Пирогов”

Над 50 пострадали в следствие на студеното време и снега потърсиха помощ в спешния травматологичен кабинет на "Пирогов" до 14 ч. днес. Най-младата пациентка е на 25 години, а най-възрастният е 92-годишен мъж. Най-честите травми, които специалистите отчитат, са счупвания в областта на китката, изкълчване на рамото и счупване и навяхване в областта на глезените. При 10 от приетите до момента пациенти се налага операция, допълват от "Пирогов"....

Ветровито

Прогноза за 8 декември, неделя През следващото денонощие ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време.Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември.Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще се задържи ветровито със силен...

Черно море с измъчена победа срещу Нефтохимик

"Моряците" стигнаха до успех с 2:1 след гол в края

    


Лошото време за часове прати над 50 души в „Пирогов“

50 души с различни травми са отишли в Пирогов само до 14 часа в събота.

Левски шокира Лудогорец

Влиза ли в криза „Лудогорец” – във второ поредно домакинство шампионите не успяха да вземат победа, като този път дори загубиха. Студеният душ за „Лудогорец” беше поднесен от „Левски” – синият отбор игра много задружно и съвсем заслужено се поздрави с успеха, който временно изведе сините на четвърто място с 37 точки. Разградчани остават на първо място с 47 точки, но вече само на 1 точка пред „Литекс”, който днес победи с много мъки „Славия” с 2:1. Мачът започна ударно за „Левски”. Още в 3-тата минута Орлин Старокин успя да извоюва фаул за сините отляво, последва центриране и след страхотно разбъркване в малкото наказателно поле и груба колективна греш...

Иван Радуловски отпадна от X Factor на рождения си ден

Най-артистичният участник в X Factor – Иван Радуловски, отпадна от шоуто навръх рождения си ден вчера. Той се изправи в музикален двубой срещу Нелина и въпреки че вдигна публиката на крака с изпълнението си на Too Close на Алекс Клеър, не успя да събере достатъчно зрителска подкрепа. Публиката имаше решаващ вот, след като гласовете на журито бяха изравнени. “Аз първи усетих твоя талант и повярвах в теб. X Factor не е певчески конкурс – това е шоуто, което трябва да покаже и другите таланти на артиста, за да задържи вниманието ни“ – с тези думи Любо изравни гласовете на журито и остави зрителите да вземат трудното решение. Така след вчерашните елиминации X Factor остана само с едно момче-финалист. Иван, който вчера стана на 25 години, сп...

Трима световни шампиони в една група на първенството в Бразилия

За първи път в историята на мондиала три отбора световни шампиони по футбол ще играят в в една група. Това определи жребия на 20-те световни финали в Бразилия. Групата на смъртта е "D" и в нея попаднаха четирикратните първенци на планетата Италия, шампионът от 1966 г. Англия и двукратният световен първенец Уругвай. Аутсайдерът в тази група Коста Рика. Световното първенство се открива на 12-и юни в Сао Пауло, когато на "Арена ди Сао Пауло" един срещу друг ще излязат домакинът Бразилия срещу Хърватия от група "А". Мексико и Камерун са останалите представители в тази група. Световният и европейски шампион Испания е водач на група "B", където ще спори срещу финалиста от Mондиал 2010 – Холандия. Именно с повторение на последния финал стартира борбата в групата. Останалите два отбора са Чили и Австралия. Други два от фаворитити за титлата Аржентина и Германия попаднаха в групи "F" и "G". "Гаучосите" ще спорят с единствения дебютант Босна и Херцеговина, както и с Иран и Нигерия. Бундестимът пък ще мери сили с Португалия, Гана и САЩ. Класиралият се в последния момент за финалите отбор на Франция попадна в група "Е", където са още Швейцария, Хондурас и Еквадор. Южната ни съседка Гърция има шанс да продължи напред след като попадна в сравнително лесната група "C", където са още отборите на Колумбия, Кот Д'Ивоар и Южна Корея. Белгия, Алжир, Русия и Южна Корея влизат в последната група "H". Груповата фаза на шампионата завършва на 26-юни. Осминафиналите ще се играят в четири дни - от 28 юни до 1 юли. Четвъртфиналите са на 4 и 5 юли, а на 8 и 9 юли са двата полуфинала. Срещата за бронзовите медали е на 12 юли. Ден по-късно на легендарния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро ще бъде излъчен новият световен шампион. Това е втори мондиал, който ще се проведе в Бразилия. Първият беше през 1950 г., а финалът се игра на "Маракана". Пред 200 000 зрители Уругвай разплака "Селесао" и стана за втори път световен първенец.   Група А: Бразилия, Хърватия, Мексико, Камерун Група B: Испания, Холандия, Чили, Австралия Група С: Колумбия, Гърция, Кот д'Ивоар, Япония Група D: Уругвай, Коста Рика, Англия, Италия Група Е: Швейцария, Еквадор, Франция, Хондурас Група F: Аржентина, Босна и Херцеговина, Иран, Нигерия Група G: Германия, Португалия, Гана, САЩ Групa H: Белгия, Алжир, Русия, Южна Корея    

Реал замина за Валенсия без болния от грип Гарет Бейл

Гарет Бейл е повален от грип и няма да вземе участие в двубоя срещу третодивизионния Олимпик де Хатива от 1/16 финалите на турнира за Купата на Испания. Уелското крило демонстрира великолепна форма в последно време и записа 8 гола и 6 асистенции в последните си 7 мача. Той обаче не замина с останалата част от отбора за Валенсия тази сутрин, а от клуба потвърдиха, че Бейл страда от грип. Кристиано Роналдо също ще пропусне мача заради наказание - той бе изгонен във финала на Копа дел Рей срещу Атлетико Мадрид през месец май. Шаби Алонсо пък получ...

Управляващите се захващат с антимонополното законодателство

София /КРОСС/ Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив, която се проведе днес в зала 6 на НДК, лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаи просто заробват хората, и правата на българските производители, които трябва да бъдат защитени, и проблемите в енергетиката, където също господстват монополи и потребителите са почти незащитени", поясни Станишев. По думите му всичко това ще бъде в дневния ред на парламента още от началото на 2014 година. „В диалог с всички заинтересовани ще решаваме и приемаме тези промени. Вярвам, че хората и икономиката ще започнат да чувстват ефектите от новата политика, насочена към възраждане на производство, на икономическия растеж, създаване на работни места", каза още лидерът на БСП. По думите му 4 години държавата е била най-неизрядният платец, бизнесът е бил рекетиран, отнемал се бизнес, но това вече се променя и хората започват да чувстват, че държавата е предсказуема

Студентите да бъдат внимателни

По време на Празника на студентите - 8 декември и при пътуванията, свързани с него, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия по вина и с участие на водачи на автомобили, най-често с малък стаж и опит, превозващи компании от студенти. От полицията информират, че основните рискови фактори са превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на вода...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване