Д-р Железен юмрук - от ринга до политиката (снимки)

Д-р Железен юмрук или Виталий Кличко. Как 202-сантиметровият световен шампион по бокс при професионалистите стана един от опозиционните лидери, начело на проевропейските протести в Киев.

"Пирогов" разследва случая с напусналите уролози

Ръководството на "Пирогов" е уведомено за конфликта между уролози и началника на анестезиолозите в болницата - д-р Цветан Борисов. Сезирана е и Етичната комисия на лечебното заведение. Ръководството е предприело административни мерки и проверява случая.

66 млн.лв.са договорени за монтанско през тази година от ОП

До края на ноември 2013 г. администрацията, училищата и бизнесът от област Монтана са подписали договори за 16 160 895 лв. безвъзмездна финансова помощ. Средствата са по оперативни програми „Административен капацитет“, „Регионално развитие“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Конкурентоспособност“, съобщиха от местния ОИЦ. Най-много са проектите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) – 30, от които 17 са на фирми, 8 на общини, 3 на училища, 1 на болницата, 1 на неправителствена организация. Чрез ОПРЧР безработни лица от ...

Аладин отива за 11 месеца в затвора

Алжирецът, който се подвизава в нашата страна досега с поне три имена, наречен иначе Салахедин Бин Аладин, отива зад решетките за година почти. Той обаче е осъден за това, че незаконно и нелегално е преминал българската граница на два пъти, реши Районният съд в Свиленград. А делото за нападението над Виктория още тече.

Протестна мрежа с призив към българските институции за реакция срещу насилието в Украйна

Призив на Протестна мрежа към българските институции във връзка със случващото се в Украйна

Ние, от Протестна мрежа, се обръщаме към българските институции с очакването спешно да използват всички легални средства и дипломатически канали и да се обърнат към държавната власт в Украйна с настояване да не прибягва до насилие срещу мирния протест на площад „Независимост” в Киев.

Протестна мрежа осъжда всяка проява на несъразмерна сила от органите на реда и използването на насилие срещу мирно протестиращи граждани, независимо за коя точка на света става дума. Смятаме, че всяка форма на полицейщина и ограничаване на правото на протест на свобoдните граждани е антидемократична и трябва да бъде осъдена публично!

София, 09.12.2013 г., Протестна мрежа

The post Протестна мрежа с призив към българските институции за реакция срещу насилието в Украйна appeared first on Noresharski.com.

Чехия със "символичен дар" от 920 хил. евро за бежанците в България

Вътрешеният министър на Чехия Мартин Пецин обеща подкрепа за страната ни за Шенген

    


Конфискуваха контрабандни цигари на Кулата

1 300 кутии контрабандни цигари задържаха на границата с Гърция. На 7 декември в 20.30 часа на ГКПП-Кулата гранични полицаи спрели за проверка влизащ в страната лек автомобил „Форд“, управляван от 21-годишен румънски гражданин. В колата пътували още двама румънци на по 26 години. В автомобила са открити 1 300 кутии цигари “Voхх“ без акцизен бандерол. Водачът е задържан и настанен в помещение за настаняване на задържани лица. Автомобилът и цигарите са иззети от митнически служители. По случая е образувано досъдебно производство и е уведом...

Първата електрическа китара на Дилън донесе рекордна цена на търг

Музикалният инструмент донесе близо 1 млн. долара на досегашните си собственици

    


Редки птици водят туристи в Североизточна Англия

Фауната на остров Нортъмбърланд изисква специални грижи и внимание

    


"Кабала" и омраза


Препубликуваме текста на Калин Янакиев от портал "Култура":

Ще ми се да започна това, този път съзнателно мозаечно построено, есе с една комична история, илюстрираща абсурдните размери, които изглежда е взело конспиративното мислене у управляващите.

Наскоро мой познат – особено упорит "протестиращ" – ми разказа, че на сто шестдесет и шестия ден на протеста по телефона му се обадил полицай, командирован от родния му град в София, за да "охранява" парламента. Човекът бил...

Директорът на Domino's Pizza: Британците да работят, а не да се оплакват от българи и румънци


Британците трябва сами да си намерят работа и да спрат да се оплакват от имигранти от Румъния и България, идващи да работят тук, заяви сър Стюарт Роуз, бивш главен изпълнителен директор на "Маркс енд Спенсър (Marks and Spencer) и настоящ ръководител на компанията за онлайн търговия "Окейдо" (Ocado).

Ланс Батчелър, директорът на пицариите Domino's Pizza, също каза в понеделник, че в страната за фирмата му има 1000 свободни места за работа, с които британците не искат да се занимават и...

Чужденци с бързи заеми за 33 млн. лева

Бързи заеми за 33,8 млн. лева са теглили чужденци от родни небанкови институции. Това сочат данните на Българската народна банка към края на третото тримесечие на настоящата 2013 година. Обемът на теглените бързи заеми от нерезиденти (чуждестранни фирми или частни лица у нас) отчита над двоен ръст през последните 12 месеца.

Орешарски се "оневини" за "Южен поток", Стойнев ще изяснява с ЕК проекта

България няма да наруши европейското право във връзка с "Южен поток" и ще направи каквото е необходимо, коментира външният министър Кристиан Вигенин, след като обяви в понеделник предстояща среща между министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер.   Премиерът Пламен Орешарски пък "свали" критиките на ЕК, че двустранни споразумения за изграждането на газопровода "Южен поток”, сключени между Русия, България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия, нарушават европейското законодателство, като обяви лаконично, че "договорът с Русия за "Южен поток" е сключен през 2008 г., т.е. няма как да сме сбъркали сега". ЕК вече обяви, че споразуменията трябва да бъдат предоговорени.   Вигенин коментира от своя страна, че не вижда "нищо сериозно или предупредителен знак" и допълни, че задача на ЕК е да следи спазването на европейското законодателство.   "Разбрах, че той (бел.ред. Стойнев) ще има среща през следващата седмица с еврокомисаря Йотингер, за да уточнят детайлите. Така че, каквото е необходимо, България ще направи, ние няма да си позволим да нарушим европейското право", коментира Вигенин, без да дава повече подробности.   Срещата между Стойнев и Йотингер все още не е обявена официално от Министерството на икономиката и енергетиката.   Вигенин коментира и плановете на британския премиер Дейвид Камерън за ограничаване на имиграцията от Източна Европа.   "Дискриминационни мерки срещу европейски граждани - независимо от коя страна идват, са недопустими. Ще следим внимателно всички законодателни мерки, които се предприемат от една или друга страна, и всяка една от тях, която може да се сметне за дискриминационна, ще бъде съобщена на ЕК, която от своя страна, както и в други случаи, има задълженията да спазва европейското право", каза Вигенин.   Вигенин каза, че трябва да бъде спазен ангажиментът и пазарът на труда да бъде отворен от началото на идната година.   Това е най-малкото, което трябва да бъде постигнато, няма основание да смятаме, че някоя страна ще си позволи да наруши ангажиментите си по линия на Договора за присъединяване на България и Румъния към ЕС, каза Вигенин.   Ограничителните мерки предвиждат, че новопристигнали мигранти от ЕС няма да имат право да искат настаняване в общински жилища. През първите три месеца те няма да имат право да искат и помощи като безработни, а от първи януари догодина помощи при търсене на работа (JSA) ще могат да се искат за повече от максималните шест месеца, единствено ако безработните могат да докажат, че имат реални перспективи да получат работа. Всеки гражданин на ЕС, който е бездомен или се занимава с просия, ще бъде депортиран и ще му бъде забранено отново да влиза в страната през следващите 12 месеца, освен ако не докаже, че има основателна причина да бъде във Великобритания.

Британците използват коледното парти за любовни авантюри

Един милион британци признават, че отиват на коледното парти с колегите си с надеждата да се сближат с човек, когото харесват, установи допитване на Острова. Вероятно късметът им е излязъл, тъй като два милиона поданици на кралицата заявили, че са се сближили с колега на събитието през декември. Хората на възраст между 25 и 34 години имат най-големи шансове да открият любовта на коледното парти, като 6 на сто от участниците в тази възрастова група споделили, че дори обмислят да резервират стая в хотел, където да продължат празничния флирт. Изсл...

Събин не посяга за първи път на живота си. Той: Пързаляха ме бременни

21-годишният Събин Събинов, който тази сутрин се запозапали, не посяга за първи път на живота си. Това става ясно от епикриза, направена му през тази година. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

В нея се чете, че от 31 март до 8 април той е бил настанен в клиника заради диагнозата си параноидна шизофрения. В бо 21-годишният Събин Събинов, който тази сутрин се запозапали, не посяга за първи път на живота си. Това става ясно от епикриза, направена му през тази година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В нея се чете, че от 31 март до 8 април той е бил настанен в клиника заради диагнозата си параноидна шизофрения. В бо

Иранските ракети вече с прецизна точност

Поразяват цели с отклонение 2 метра, в сравнение с 200 метра преди.

Борисов с патерици в Израел, срещна се с ”приятеля си Биби Нетаняху”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Тел Авив. Визитата е била по покана на домакина, съобщиха от партията. Борисов коментира, че в България е в изолация заради неадекватното правителство.

Икономиката тръгва нагоре от догодина

Има всички предпоставки следващата година да има ръст на икономическото развитие. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с Българския форум...

Приятен прочит на световните събития с Биби Нетаняху

/КРОСС/ Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец. За радост и тук срещнах огромно разбиране от негова страна за придвижването ми, защото се оказа, че и той е бил в подобно физическо състояние и три месеца е изпълнявал така длъжността си след като е скъсал ахилес при игра на футбол. Много държа на тези контакти, защото още преди да станем премиери, с Нетаняху бяхме добри приятели и за радост такива останахме и до ден-днешен. България винаги се е гордяла с направеното в исторически план за българските евреи, а Нетаняху не пропуска да отбележи това. Нашите заседания на съвместните кабинети дадоха голям тласък на българо-израелските отношения, защото в тази сфера трябва да има пълна приемственост и да продължи да се работи в името на сигурността на хората, както и в сферата на инвестициите, селското стопанство и др. С човек като Нетаняху винаги е приятно да направиш прочит на събитията в света, да се информираш, да дебатираш, защото той безспорно е един от лидерите, определящи световната политика. Съжалявам, че заради некомпетентната си вътрешна политика и неадекватните действия на правителството на Тройната коалиция България е поставена в такава световна изолация

Борисов: С човек като Биби Нетаняху винаги е приятно да направиш прочит на събитията

/КРОСС/ Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец. За радост и тук срещнах огромно разбиране от негова страна за придвижването ми, защото се оказа, че и той е бил в подобно физическо състояние и три месеца е изпълнявал така длъжността си след като е скъсал ахилес при игра на футбол. Много държа на тези контакти, защото още преди да станем премиери, с Нетаняху бяхме добри приятели и за радост такива останахме и до ден-днешен. България винаги се е гордяла с направеното в исторически план за българските евреи, а Нетаняху не пропуска да отбележи това. Нашите заседания на съвместните кабинети дадоха голям тласък на българо-израелските отношения, защото в тази сфера трябва да има пълна приемственост и да продължи да се работи в името на сигурността на хората, както и в сферата на инвестициите, селското стопанство и др. С човек като Нетаняху винаги е приятно да направиш прочит на събитията в света, да се информираш, да дебатираш, защото той безспорно е един от лидерите, определящи световната политика. Съжалявам, че заради некомпетентната си вътрешна политика и неадекватните действия на правителството на Тройната коалиция България е поставена в такава световна изолация

И втори Ленин бил потрошен през нощта в Украйна

И втори паметник на Ленин е бил разбит в нощта срещу понеделник.

Според Алонсо пилотите ще са по-важни от болидите през 2014 година

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо смята, че състезателите ще играят по-голяма роля в състезанията от Формула 1 отколкото новите болиди. Изминалата кампания бе белязана преди всичко от бързо износващите се гуми на Пирели, които породиха много и остри дискусии, като се стигна до въвеждането на нови типове комплекти по средата на сезона. Така се стигна до използването на сложни и строги стратегии, които състезателите трябваха да следват, за да измъкнат максимума от гумите. Според Алонсо промяната в правилата за 2014 година, които касаят най-вече п...

Карловци поискаха паметник на предателя до Куршум джамия

Паметник на българския предател да се изгради при Куршум джамия в Карлово. Това предложение е внесено официално от група граждани до ръководството на Общинския съвет. Пловдивската съдийка Мария Златанова е прототип на идеята за този паметник, съобщи за Дарик председателят на местния парламент Стойо Карагенски като уточни, че става дума за съдията по делото, в което Куршум джамия се връща на Главното мюфтийство. Изграждането на въпросната паметна плоча е само на ниво идея, но ако бъде подкрепено от повече хора, може да бъде реализирано, смята К...

Нова телевизия е най-гледаният канал за ноември

Най-гледаните предавания в ефира на Нова ТВ са "Биг Брадър Ол Старс", "ВИП Брадър" и "Съдби на кръстопът".

Гърция ще конфискува по електронен път пари от сметки на длъжници


Министерството на финансите на Гърция въвежда система за електронно конфискуване от данъчните инспекции на пари от банковите сметки на лица, които имат дългове към държавата, съобщи БТА, позовавайки се на агенция АНА-МПА.

Според утвърдената процедура действащите в Гърция банки са задължени в срок от 10 дни от получаването на искането от страна на данъчните органи да проверят сметките на контролираното лице и да осъществят конфискация на дълга.

Решението на гръцкото...

Пловдив „удари” София, приютява 3-те най-големи фестивала за съвременно изкуство

Трите най-големи фестивала за съвременно искуство в София се местят в Пловдив от следващата година. Това съобщи за Дарик радио ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. Става въпрос за Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week и Sofia Design Week. Освен, че се местят от столицата в Пловдив, трите фестивала ще промнят и имената си, като вместо Sofia, ще се казват One. По думите на Стоянов провеждането на Sofia Architecture Week през тази година е било нещо като тест, за да стане ясно, дали е възможно преместването и на другите фестивали. „Всички видях...

51-годишен мъж е задържан за убийство в Хасково

Убиецът умъртвил приятеля си, изкопал ров и го запалил

    


НС прие окончателно държавния бюджет за 2014 г.

Бюджетът може да се определи като социален, бюджет, който рестартира икономиката и е насочен към ускоряването на икономическия растеж, каза министърът на финансите Петър Чобанов.

Бюджет 2014 г. най-после мина на второ четене

След седмица на дебати в Народното събрание и няколко извънредни пленарни сесии депутатите най-после приеха държавния бюджет за следващата година на...

“Четвърта власт” с отворен финал за нов сезон, през януари идва “Под прикритие 4″

"Четвърта власт" Снимка: Емил Колев

Сериалът на БНТ за четвъртата власт ще има втори сезон, стана ясно на предпремиерната прожекция на финалния епизод.

Макар продуцентите да не заявиха категорично, че предстои нов сезон (вероятно защото все още няма подписан договор), отвореният финал и посланията на създателите не оставиха място за съмнение в продължението.

Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова предложи екипът да започне работа върху сценария за втори сезон и коментира, че “Четвърта власт” е уловил интереса на активните хора, а рекламното време в праймтайма е било изцяло разпродадено. “Сериалът провери как се променя зрителската аудитория, като неудържимо разшири в интернет територията на телевизията”, посочи тя.

Найо Тицин, Севда Шишманова, Атанас Атанасов и Жана Яковлева (от ляво на дясно) Снимка: Емил Колев

Найо Тицин, Севда Шишманова, Атанас Атанасов и Жана Яковлева (от ляво на дясно) Снимка: Емил Колев

В неделя вечерта в ефира на БНТ излъчи последния, 12-ти епизод на поредицата, която разказва за живот в редакцията на седмичника “Четвърта власт”.

„Сериалът разкрива процеси, които са част от съдбата на страната ни през последните няколко десетилетия и компенсира отсъствието на дебат по ключови проблеми, които засягат медиите, държавна сигурност и др.”, коментира и председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов

Деян Донков и Деси Моралес Снимка: Емил Колев

Деян Донков и Деси Моралес Снимка: Емил Колев

Около 30 000 души средно гледат сериала онлайн в реално време на лайф-стрийминг страницата в сайта на БНТ. В YouTube канала на БНТ, където всеки епизод се качва в HD качество, отделните серии се гледат до 65 000 души, като половината от тях са от чужбина (и броят им продължава да расте), отчетоха от телевизията. повечето от епизодите на сериала.

Междувременно БНТ завъртя автореклама на дългоочакваното продължение на гангстерската поредица “Под прикритие”. Новите епизоди от четвърти сезон ще стартират през януари, но конкретната дата предстои да бъде уточнена. 

Статията "“Четвърта власт” с отворен финал за нов сезон, през януари идва “Под прикритие 4″" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ограничават сезонните преместваеми обекти в центъра на Варна

Разполагането на сезонни обекти в центъра на града да отпадне като възможност от Наредбата за реда за поставяне на преместваеми обекти. Това решение взеха членовете на правната общинска комисия и комисията по търговия и туризъм. Предложение за промяната направи Николай Недков.

Йовчев: Няма виновни полицаи при инцидента в центъра за бежанци в Любимец

София /КРОСС/ Не виждам виновно поведение на служители на МВР при инцидента центъра за настаняване в Любимец. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след чешкия си колега Мартин Пецина. Проверката, разпоредена във връзка с инцидента, не е завършила напълно, стана ясно още от думите на Йовчев. Министърът бе категоричен, че изнесената в медиите информация не отговаря на истината и от камерите в центъра се виждала причината за инцидента.По думите му изказванията трябва да се правят на базата на проверени факти, защото всяко непроверено изказване може да доведе до ескалация.По-рано днес заместник-директорът на дирекция "Миграция" към МВР комисар Йотко Андреев заяви, че няма случаи на полицейско насилие и счупване на ръце, което се тиражира в медиите.Ставало въпрос за грубо нарушаване на вътрешния правилник на центъра. Повод за сблъсъка е, Имигрантите искали незабавно да излязат от дома и това предизвикало сблъсъка.

"Улица "Щастие" донесе на Оля Стоянова награда на името Николай Кънчев


Поетесата, драматуржка и журналист Оля Стоянова спечели наградата за поезия на името на Николай Кънчев за новата си книга "Улица "Щастие" (изд. "Жанет 45"), съобщиха инициаторите на приза.

Той й е връчен в рамките на "Поетичния Никулден" 2013, който се проведе в галерия "Средец" на Министерството на културата за седми път.

Стоянова, събираща в "Улица "Щастие" стихотворения от последните 10 години получи почетен диплом, бронзова пластика на починалия през 2007 г. Кънчев,...

Рой Кийн: Най-добрият мениджър е Брайън Клъф, а не Фъргюсън

Бившият капитанът на Манчестър Юнайтед Рой Кийн отново нападна публично бившия си мениджър на „Олд Трафорд“ сър Алекс Фъргюсън. Кийн, който в момента е помощник треньор на Мартин О'Нийл в националния тим на Ейре, не спести пикантни подробности от съблекалнята на „червените дяволи“, като заяви, че егото на Фъргюсън е прекалено голямо. Кийн също добави, че Брайън Клуф е най-добрият мениджър в британския футбол, въпреки че Фъргюсън е най-титулуваният наставник в Англия. „Най-добрият мениджър е Брайън Клъф, без никакво съмнение“, коментира Кийн. Ве...

Пастрок жигоса 11-годишно дете

11-годишно момче бе жигосано от втория си баща. Престъплението се случило в село Якимово, област Монтана. 54-годишния Гено Г. е  арестуван в петък след обяд, след като заварения му син бил настанен в хирургията на ломската болница с белег от  жигосване на гърба. Лекарите се погрижили за раните на детето и въпреки, че настояли  остане за наблюдение, пожелание на майка му Ганка,  е изписано още същия ден. Ганка и Гено живеят заедно от две години. Като бездомни са получили подслон в приюта на отец Иван в Нови хан, а по късно се заселили в село Я...

Борисов: Трябваше да пътувам с патериците, но ценя контактите с Биби Нетаняху

"Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук по повод срещата си с израелския премиер в Тел Авив, за която стана ясно едва днес. "За радост и тук срещнах огромно разбиране от

Борисов: Трябваше да пътувам с патериците за Израел, ценя контактите с Биби Нетаняху

"Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук по повод срещата си с израелския премиер в Тел Авив, за която стана ясно едва днес.

"За радост и тук срещнах огромно разбиране от "Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук по повод срещата си с израелския премиер в Тел Авив, за която стана ясно едва днес. "За радост и тук срещнах огромно разбиране от

Руски учени опровергаха информацията за най-ниската измерена температура

Руски учени - полярници опровергаха информацията за нов температурен рекорд на Земята. Според тях най-ниската температура от минус 91,2 градуса по Целзий, измерена в Антарктида от спътник, не е била тази на въздуха, а на тънкия повърхностен слой, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Не може да се говори за рекорд, заяви за руската агенция заместник-директорът по научните въпроси на Арктическия и Антарктическия НИИ /ААНИИ/ към Росхидромет Александър Данилов. "И това не е мнение, а факт" - изтъкна руският учен. Това е различна температура, а не тази, която се регистрира по стандартите на Световната метеорологична организация, заяви Данилов. Когато през 1983 г. на руската станция "Восток" са били измерени минус 89,2 градуса, това е било направено според приетите от наука...

Обявиха финалната тройка за Златната топка

ФИФА обяви официално имената на Роналдо, Меси и Рибери, които ще спорят за престижния приз, който ще определи кой от тях е най-добър като футболист. Нападателят на "Барселона" и аржентинския национален отбор ще спори за пета поредна златна топка, докато Роналдо за последен път взе приза през 2008г. Френският национал и нападател на "Байерн Мюнхен" пък имаше феноменален сезон, в който "баварците" направиха требъл. Гарет Бейл не успя да попадне във финалната тройка, при положение, че отбеляза 26 попадения за "Тотнъм" преди да премине в "кралския клуб" за феноменалната сума от 100 млн. евро. Човекът, който ще вземе приза "Златна топка" ще бъде обявен на 13-ти януари следващата година, на официална церемония в Цюрих. Роналдо е ф...

Повече от половината българи смятат, че "мекането" е правилно

51,3% от българите смятат, че т.нар. "мекане" е правилно правоговорно явление. Според тях е съвсем коректно да кажем "ние пишеме, четеме, говориме". Това сочи национално анкетно проучване за езиковите нагласи към 12 правоговорни отклонения, проведено между 2018 пълнолетни българи, предаде Стандарт нюз. Доц. Красимира Алексова от СУ представи и резултатите от проекта "Изследване на модели и средства в различни речеви ситуации и сфери на общуването в съвременния български език". Тя отбеляза, че анкетираните са определили други 11 правоговорни явления с високи оценки за неправилност, но за "мекането" са посочили, че е правилно. Според проучването явлението "мекане" разделя общественото мнение на почти две еднакви части, защото повече от пол...

Трима задържани при межународна полицейска операция

Трима души са задържани тази сутрин при международна полицейска операция. Те са участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР. Международна полицейска операция за установяване и задържане на хора, участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, е проведена на територията на няколко държави-членки на Европейския съюз. Действията са резултат от разследване на полицейските органи на Република Франция. В резултат на проведените операти...

Наднормено запрашаване в Благоевград, Перник и Шумен

Стойностите са между 1.13 и 2.14 пъти над нормата

    


Тежкохъркащите са 2 пъти по-застрашени от фатален инсулт

Тежкохъркащите хора са два пъти по-често обречени на инсулт в сравнение с тези, които спят спокойно, твърдят изследвиния, цитирани от в. „Дейли мейл Тежкохъркащите хора са два пъти по-често обречени на инсулт в сравнение с тези, които спят спокойно, твърдят изследвиния, цитирани от в. „Дейли мейл". Резултатите са достигнати на база на проучването на съня на над 25 хиляди души. Много по-вероятно е хъркащите да имат сърдечно-съдови заболявания, смятат изследователите. Тревожните констатации,

Измамничка опита да вземе шофьорска книжка с фалшива диплома

38-годишна жена се опита да вземе шофьорска книжка с фалшива диплома за средно образование. При издаването за документа за правособност тя представила в полицията свидетелство от техникум по облекло във Варна. Проверката обаче показала, че името й не присъства в училищната документация, а посочената специалност „оператор в шевно-галантерийно производство“ въобще не съществува. След споразумение с прокуратурата измамничката получи условна присъда от 3 месеца затвор за съзнателно ползване на неистински официален документ. За неговото съставяне не...

В Окръжния съд в Търговище няма нарушения, констатира проверка на ВСС

Приключи проверката на делата по несъстоятелност в Търговско отделение на Окръжен съд Търговище. Тя е извършена от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) – пише в прессъобщение, разпространено до медиите. Проверката бе инициирана след журналистически материал в предаването „Открито“ на БНТ, което направи внушения за нарушения на правилата за случайно разпределение на делата и администрирането им  в Окръжен съд Търговище. Инспекторатът към  ВСС не е констатирал твърдените нарушения. В доклада на инспекторите са направени следните изводи: „П...

Съдът намери причина отново да не даде Брендо на Румъния

Брендо е с присъда у нас за пране на пари и 20-годишна присъда в Италия за трафик на хероин

Стрелба, удари с брадва и побой между дървосекачи и горски

За пореден случай на нападнати от бракониери служители на горското съобщават от поилицията. Вчера в харманлийското управление е получен сигнал от служители на Горска компания, че при извършена от тях проверка са били нападнати. Проверката е осъществена на разклона на село Надежден, където те засякли 3-ма мъже да превозват дърва за огрев с каруца. При опит да ги проверят, мъжете нападнали двамата служители. За да се защитят, единият от проверяващите - 29-годишен харманлиец стрелял във въздуха с газов пистолет. Въпреки това е бил ударен с брадва ...

Камион падна в дупка на булевард във Враца

Камион падна в пропаст в центъра на Враца. Образувалата се яма е на бул. Демокрация, съобщи "Конкурент".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева     

Тежкотоварният автомобил е бил изтеглен със специална техника. На мястото пристигнал екип на полицията и шефът на "Тролейбусен транспорт" Илиян Йончев. Движението Камион падна в пропаст в центъра на Враца. Образувалата се яма е на бул. Демокрация, съобщи "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Тежкотоварният автомобил е бил изтеглен със специална техника. На мястото пристигнал екип на полицията и шефът на "Тролейбусен транспорт" Илиян Йончев. Движението

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване