Митниците подават данни на Комисията за незаконно имущество

Инспекторите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) ще получат достъп до справочната система на Агенция „Митници“

Юнайтед и Ювентус разменят футболисти

Интересна сделка могат да осъществят тимовете на Ювентус и Манчестър Юнайтед през зимния трансферен прозорец, съобщават медиите в Италия. Според различни източници, двата клуба ще се опитат да разменят свои футболисти. Става дума за Луиш Нани и черногорският нападател Мирко Вучинич. Според близки до Манчестър Юнайтед, мениджърът на „червените дяволи“ Дейвид Мойс не би имал нищо против за подобна сделка, още повече като се има предвид слабата форма, в която се намира Нани в момента. След идването на Мойс на „Олд Традорд“ Нани твърдо загуби титул...

Трупове на мексикански плаж

Седем трупа, включително на три жени, бяха открити заровени в рибарски и туристически район на източния мексикански щат Веракрус, гласи съобщение на държавният прокурор.

Стотици хиляди тръгват на път, очакват се задръствания

Около 300 хил. души се очаква да напуснат столицата до понеделник

Стотици хиляди хора тръгват на път за Коледните празници

Около 300 хил. души се очаква да напуснат столицата до понеделник

Държавата купува закъсал частен завод

Навръх Игнажден двама министри - икономическият Драгомир Стойнев и социалният Хасан Адемов, навестиха работниците от частното машиностроително предприятие “Ремотекс” (Раднево), които не са вземали заплати повече от 10 месеца. Според поверието на този ден какъвто е първият човек, който ти влезе вкъщи (полазник), така ще ти върви годината.

Навръх Игнажден двама министри - икономическият Драгомир Стойнев и социалният Хасан Адемов, навестиха работниците от частното машиностроително предприятие “Ремотекс” (Раднево), които не са вземали заплати повече от 10 месеца. Според поверието на този ден какъвто е първият човек, който ти влезе вкъщи (полазник), така ще ти върви годината.

BMW 320d GT: Кръстоска между две породи (тест-драйв)

BMW продължава да вярва, че кръстосването на две ниши ще доведе до създаването на премиум автомобил, който не сте знаели, че искате. И май са успели. Серия 3 GT смесва удължена колесна база и отваряща се като на хечбек задна врата, добавяйки много вътрешен обем и подобна на купе моделите линия на покрива. Резултатът е, че GT е с 200 мм по-дълъг, има със 110 мм по-дълга колесна база и е 81 мм по-висок спрямо комбито на „тръйката“. Благодарение на извитият като дъга силует и издължена задна част, той е проектиран да излъчва чара на псевдо купе, а не на автомобил, чието предназначение е да предложи само голямо вътрешно и товарно пространство. Първият им опит бе през 2009 г., когато се появи Серия 5 Gran Turismo (скоро ще представя и него в подробности). Критиците се надпр...

Заловиха трима, измамили дядо с над 11 хил. лв.

Служители на РУП – Павликени задържаха две жени и мъж за измама за 11 500 лв. Работата по случая започнала, след като на 19 декември 80-годишен мъж от Бяла Черква потърсил съдействие от полицията. Той обяснил на униформените, че е измамен с 11 500 лв.

Орешарски: Засега нямаме основания да критикуваме британските планове за помощите


България засега няма основания да критикува британските планове за затягане на достъпа до социални помощи, заяви в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, предаде БНР. Той обясни, че обявените до момента мерки не са насочени към една или друга страна, а са общи за британското законодателство.

Въпреки очакванията британският премиер Дейвид Камерън не е говорил пред европейските лидери за страховете си от имигрантска вълна от България и Румъния. Направил е по-общо изказване, в което е...

Орешарски: Засега нямаме основания да критикуваме британските планове за помощите


България засега няма основания да критикува британските планове за затягане на достъпа до социални помощи, заяви в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, предаде БНР. Той обясни, че обявените до момента мерки не са насочени към една или друга страна, а са общи за британското законодателство.

Въпреки очакванията британският премиер Дейвид Камерън не е говорил пред европейските лидери за страховете си от имигрантска вълна от България и Румъния. Направил е по-общо изказване, в което е...

Миков: Златната акция е в ръцете на гражданите

Езикът на омразата не е патент на 42-то Народно събрание, заяви в „Панорама” председателят на НС Михаил Миков. „Златната акция” я държат гражданите. Това е понятие за търговските дружества, а не е за парламента, поправи парламентарният шеф водещия Бойко Василев, който попита кой държи златната акция. Аритметическите изчисления са важни, но не са на първо място, продължи той.

Св. мчца Юлиания и пострадали с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия

Православен календар

Св. Юлиания била дъщеря на знатни и богати родители езичници, които живеели във Витиния (Мала Азия) в края на ІІІ век. Още малка тя била сгодена за един момък, на име Елевсий, също така от знатен род и езичник.

Като пораснала, тя имала случай да се просвети чрез вярата в истинския Бог и се убояла да свърже съдбата си с идолопоклонник. Затова, когато дошло време да се омъжи, заявила на Елевсия, че ако той не повярва в Христа, Комуто тя служи, да си търси друга годеница.

Като съобщил за това на родителите на Юлиания, Елевсий заедно с тях я убеждавал да се отрече от вярата в разпнатия Христос, но никакви просби, нито убеждения не били в състояние да склонят младата християнка да отстъпи от Тогова, Комуто тя се предала безвъзвратно.

Разгневен до крайност от това, което му се показвала като непонятна упоритост от страна на Юлиания, баща й се отнесъл към нея със зверска жестокост. Безпощадно я бил и най-после пребита, я дал да я съди Елевсий, който в това време бил управител. Зарадвал се той отначало на възможността да отмъсти на отхвърлилата го годеница, но като наблюдавал необикновената й красота, Елевсий отново започнал да я моли да се свърже с него, като обещавал никога да не я принуждава да се покланя на езическите богове.

- Не мога аз да бъда твоя жена, докато ти не станеш християнин – отговорила му Юлиания.

- Бих се съгласил на това, моя възлюбена – отвърнал Елевсий, – ако не се страхувах, че като узнае за това императорът, ще ме лиши не само от сан, но и от живот.

- Ако ти се страхуваш от своя смъртен и временен цар, то как аз мога да не се страхувам от моя Цар безсмъртен, Който владее над всички люде и над земните царе, и как мога да се свържа чрез брачен съюз с Неговия враг? Обърни се към моя Бог, ако не – постъпвай с мене както искаш. Никакви мъчения няма да ме заставят да отстъпя от Него.

И действително, нито молби, нито най-безчовечни изтезания не могли да победят неустрашимата изповедница на името Христово. Съблечена гола, привързана с въжета, тя била бита отначало със сухи жили, после я обесили за косата, тъй че кожата с косата се отделяла от главата. В същото време изтезавали тялото й с остро желязо и измъчена, едва жива я хвърлили в тъмница. Но сърцето на мъченицата горяло от пламенна молитва и тя с неземна утеха превъзмогвала телесната болка. На другия ден отново взели да мъчат Юлиания, но, покрепяна от истинска божествена сила, тя и в огъня оставала невредима.

Поразен от свръхестествената сила, с която мъченицата понасяла изпитанията, превишаващи човешките сили, народът славел Бога на Юлиания, Който прави чудеса, и въодушевен от възторг, изповядал Христа, едничкия истински Бог.

По време на страданията на Юлиания повярвали около 630 души. Всички те веднага били посечени с меч, като приели по такъв начин Кръщение чрез своята кръв. Най-после и Юлиания била обезглавена. Това станало към 290 г. Тялото й било погребано от християните, и над гроба й била построена църква.

Статията "Св. мчца Юлиания и пострадали с нея 500 мъже и 130 жени в Никомидия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Реформаторите се събраха на Игнажден

Споразумение за "траен дясноцентристки политически съюз" подписаха навръх Игнажден лидерите на петте партии от Реформаторския блок - "Движение България на гражданите", ДСБ, СДС, НПСД и БЗНС.
Шестата партия, участвала в преговорите до миналия понеделник - "Синьо единство", в която е и евродепутатката Надежда Нейнски, се събира на заседание днес, за Споразумение за "траен дясноцентристки политически съюз" подписаха навръх Игнажден лидерите на петте партии от Реформаторския блок - "Движение България на гражданите", ДСБ, СДС, НПСД и БЗНС. Шестата партия, участвала в преговорите до миналия понеделник - "Синьо единство", в която е и евродепутатката Надежда Нейнски, се събира на заседание днес, за

Поли Генова за малко да се откаже да пее точно преди финала на "Музикална академия"

Съвсем скоро Поли Генова ще може да си свири на пиано вкъщи. Запалила се благодарение на Дичо, с когото свириха заедно в къщата на “Музикална академия”. Макар че вече има едно в дома на родителите си, сега певицата е решила да си купи и в квартирата, в която живее в София. Може да си го позволи, след като спечели голямата награда от музикалното Съвсем скоро Поли Генова ще може да си свири на пиано вкъщи. Запалила се благодарение на Дичо, с когото свириха заедно в къщата на “Музикална академия”. Макар че вече има едно в дома на родителите си, сега певицата е решила да си купи и в квартирата, в която живее в София. Може да си го позволи, след като спечели голямата награда от музикалното

Полицията предупреждава: Внимавайте с пиротехниката по празниците!

Месец декември носи духа на празничното настроение. Коледа и Нова година са светли празници за всички, пълни с топлина и емоции. Провеждат се множество организирани празнични прояви на обществени места, в заведения, туристически обекти, училища и други.

Осъдиха майката, която хвърли бебето си от балкон в Сливен

Според психиатричната експертиза тя е извършила деянието в състояние на вменяемост и може да носи наказателна отговорност

"Екзакта": Фандъкова първа по доверие, Бареков с 20%

ко изборите за парламент се провеждаха сега, ГЕРБ би получила 23,5%, БСП - 22,3%, Реформаторският блок - 5,8%, ДПС - 5,5%. “България без цензура ко изборите за парламент се провеждаха сега, ГЕРБ би получила 23,5%, БСП - 22,3%, Реформаторският блок - 5,8%, ДПС - 5,5%. “България без цензура" на Николай Бареков и НФСБ имат по 3%, а “Атака" - 2,7%. Около една трета от българите не посочват партия, за която биха гласували. Това сочат данните от национално представително изследване на “Екзакта

Уалид Муалем ще оглави делегацията на сирийското правителство за „Женева 2”

/КРОСС/ Делегацията на сирийското правителство на мирната конференция за Сирия „Женева 2" ще бъде оглавена от външния министър Уалид Муалем. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Генадий Гатилов, цитиран от РИА "Новости".Той добави, че покани за мирната конференция ще изпрати генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.Предполага се, че това ще се случи, след като той получи пълния списък с делегати на всички страни.

Вигенин пази в тайна новите посланици

Външният министър Кристиан Вигенин иска новите посланици да бъдат обявявани, едва след като получат агреман, т.е. бъдат одобрени от приемащата страна. Вигенин обясни, че с пускането на имената по-рано се оказвал натиск върху чуждата страна. 
 Дипломатическа практика за страни като САЩ и Великобритания е имената на номинираните посланици да се... Външният министър Кристиан Вигенин иска новите посланици да бъдат обявявани, едва след като получат агреман, т.е. бъдат одобрени от приемащата страна. Вигенин обясни, че с пускането на имената по-рано се оказвал натиск върху чуждата страна. Дипломатическа практика за страни като САЩ и Великобритания е имената на номинираните посланици да се...

Обама: Ситуацията в икономиката на САЩ се подобрява

/КРОСС/ Ситуацията в икономиката на САЩ се подобрява и тази динамика ще продължи и през 2014 г. Това заяви на пресконференция в петък американският президент Барак Обама."Твърдо вярвам, че 2014 може да се окаже пробивна за Америка", каза Обама.По думите му през 2013 г. са били създадени още 2 милиона работни места, за 45 месеца американската икономика е добавила 8 милиона работни места. Икономическият растеж в момента е най-висок за последните две години, безработицата се намира на 5-годишен минимум, а положението с бюджетния дефицит, каза Обама. Президентът не пропусна да разкритикува републиканците в Конгреса, които преди коледните празници са отказали да удължат обезщетения за безработица за празничния период. "Над 1 милион техни избиратели ще бъдат оставени без жизненоважна икономическа подкрепа", подчерта Обама.

Ало-мафията набира куриери от автоборси

Ало-измамниците са започнали да набират куриери от автоборси в интернет. Нищо неподозиращите продавачи били превръщани в мулета, които отивали до жертвата, взимали й парите и ги носели на извършителите. През цялото време наемниците мислели, че пренасят важни документи, а не пари. Тази схема е била засечена през последните месеци.

МВФ отпуска 83.5 млн. евро на Кипър

Пореден транш от общия заем от 10 млрд. евео

Как и защо беше помилван Михаил Ходорковски

Михаил Ходорковски е поискал помилване по семейни причини; Меркел призна, че Геншер е работил "зад кулисите" за освобождаването му интензивно

Болници изписват недолекувани

Болници изписват недоизлекувани пациенти или въобще без да са ги лекували по основното, а само по обостреното заболяване. Впоследствие те отново хоспитализират хората и взимат отново пари от Националната здравноосигурителна каса. Това са показали масовите проверки на финансовата институция, направени във всяко едно лечебно заведение у нас,

УЕФА изхвърли три тима от европейските клубни турнири

УЕФА наказа три тима с лишаване от участие в европейските клубни турнири в следващите три години. Украинският Металург Донецк, румънският Петролул Плоещи и латвийският Сконто са временно отстранени от всички клубни надпревари на Стария континент. Сериозната санкция идва заради нарушаване на въведения финансов феърплей. Става дума за забавени плащания, а трите клуба имат срок до 31 януари 2014 година да докажат, че въпросните суми са платени навреме. Ако това се случи, наказанията ще бъдат отменени. И трите клуба участваха в тазгодишното издан...

Данъчни проверки на кръга „Прокопиев”

11 данъчни проверки на кръга около скандалния олигарх Иво Прокорпиев са започнали преди дни служители на Националната агенция по приходите. Разследването на доходите е възложено на данъчната агенция от прокуратурата, съобщиха за „Монитор” от НАП. Обхватът на проверката включва издателската група „Икономедиа” АД, Фондация „Капитал” и няколко фирми от структурата на „Алфа финанс холдинг”.

С около 28 000 дка повече са посевите с ечемик тази година във Варненска област

Окончателно приключи сеитбата на есенници във Варненска област. Тази есен са засети с около 28 000 декара повече с ечемик, съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областната дирекция по земеделие. В момента в региона има 108 069 дка с ечемик, докато през 2012 година по това време са били едва 80 742 дка.

Минчев: Корените на кризата не са в политиката

София /КРОСС/ Корените на кризата не са в политиката. Това заяви пред БНТ политологът Огнян Минчев. Ако има съгласие за нещо, то е, че страната се намира в дълбока криза. Проблемът е къде са корените й. Те не са в политиката. В политиката са проявленията на кризата, свързани с тази омраза и конфронтация. Кризата е в това, че хората и институциите, които са излъчени да взимат важните решения, не ги взимат. Играят някаква роля на имитация на взимане на решения, посочи той. Какво представляваше изборът на Пеевски - разсъбличане на сценария, при който хората на сцената, овластени да взимат решения, ги взимаха под диктат. Какво представляваше случаят с бюлетините в Костинброд, попита той. Според Минчев кризата е зад сцената. Тя е във факта, че много мощни и все по-централизирани като власт и пари групировки и личности дърпат конците на хората на сцената. Политическите решения се взимат на база желанията на тази малка група хора, подчерта той.

Не лепете Бисеров на Народното събрание

Христо Бисеров напусна парламента. Не трябва това, което прави един бивш депутат, да се лепи на парламента. Това обяви пред БНТ шефът на Народното събрание Михаил Миков по адрес на доскорошния си заместник и един от депутатите с най-дълъг стаж Христо Бисеров.

Стегнете се, не сте жертви на британците

омръзна ми от оплакванията и мрънкането на пълчищата български “онеправдани”. Как успяват да съберат хилядна армия при всеки намек за обида? Удоволствие ли им доставя гръмогласното самосъжаление? Какво им носи инстинктивното одобрение на всичко, произлизащо от България, пък било то и достойно за отвращение? Все повече се убеждавам, че отговорите омръзна ми от оплакванията и мрънкането на пълчищата български “онеправдани”. Как успяват да съберат хилядна армия при всеки намек за обида? Удоволствие ли им доставя гръмогласното самосъжаление? Какво им носи инстинктивното одобрение на всичко, произлизащо от България, пък било то и достойно за отвращение? Все повече се убеждавам, че отговорите

Селските къщи се пукат по шевовете за празниците

Хубавите селски къщи са запазени за Коледа и Нова година още през лятото, а на някои места в страната няма никакви възможности да се отседне в идващите дни. Заради непринудената обстановка, добрите домакини и хубавата храна градските хора все по-често избират да избягат в дълбоката провинция по време на отпуска.

Телефонът на Бисеров в тефтера на убита митничарка

София /КРОСС/ Осем години след убийството на Шинка Манова разследващите случая са категорични, че висшата митничарка е екзекутирана, за да се овладеят от други хора контрабандните канали на ВИС, които бяха развити от Константин Димитров-Самоковеца."Шинка Манова беше изключително алчна. Това, че се беше намесила в тези канали, и отчисленията, които се даваха нагоре по йерархията чак до някои политически централи, й коства живота", смятат офицери от МВР, които са разследвали убийството й.Докато експерти правят оглед на местопрестъплението, а цялата страна е разтресена от поредното показно убийство, този път на висш държавен служител, криминалисти отиват на оглед в офиса на Шинка.Там сред папки с документи и докладни записки разследващите се натъкват на два черни кожени тефтера, прегледан е и внушителният списък от телефонни номера, които Манова има в GSM-а си.Оказва, се че в контактите на митничарката няма случайни имена.Номерата на депутати, политици, бивши министри, прокурори, полицаи и т.н. фигурирали в тефтерите и телефона на Мамето, помнят разследващи, участвали в огледа. В този списък присъствало и името на вече бившия зам.-председател на парламента и бивш член на ДПС Христо Бисеров, който в момента е разследван за пране на пари, научи "24 часа" от запознати с разследването

Час с кола от центъра до изхода на София

Час шофиране отнемаше вчера придвижването от центъра на София към някой от изходите й, показа проверка на „Монитор”. Колоните с автомобили в петък започнаха още от обяд, като най-интензивно движение имаше в центъра на града. Постепенно през деня обаче то се изнесе към основните изходи на столицата.

Мицански с гол и асистенция за третото място на "Карлсруе"


Българският национал Илиян Мицански се разписа във втори пореден мач, а отборът му "Карлсруе" победи с 2:0 като гост "Санкт Паули" и се изкачи на трето място в класирането на втора Бундеслига.

Мицански вкара четвъртия си гол за сезона в 63-ата минута, когато при контраатака получи топката на празна врата от Рувен Хенингс.

При друга контраакция в 85-ата минута той подаде на испанеца Мануел Торес за второто попадение в двубоя в Хамбург.

Българинът се възползва от...

Телефонът на Бисеров в тефтера на убитата митничарка Шинка Манова

Осем години след убийството на Шинка Манова разследващите случая са категорични, че висшата митничарка е екзекутирана, за да се овладеят от други хора контрабандните канали на ВИС, които бяха развити от Константин Димитров-Самоковеца.“Шинка Манова беше изключително алчна. Това, че се беше намесила в тези канали, и отчисленията, които се ... Осем години след убийството на Шинка Манова разследващите случая са категорични, че висшата митничарка е екзекутирана, за да се овладеят от други хора контрабандните канали на ВИС, които бяха развити от Константин Димитров-Самоковеца.“Шинка Манова беше изключително алчна. Това, че се беше намесила в тези канали, и отчисленията, които се ...

10% по-евтин нощен ток от Нова година

С 10 на сто пада цената на тока за битовите клиенти през нощта от 1 януари. Намалението на дневната тарифа пък ще е в рамките на 0,9%. Намеренията на регулатора за промяна на тарифите бяха оповестени изненадващо на първата пресконференция на новия председател на ДКЕВР Боян Боев. Те ще бъдат обсъдени публично на 27 декември и ще бъдат приети на закрито заседание на регулатора на 30 декември.

Атанаска, която изхвърли бебето си от 6 метра, осъдена на 6 години затвор

6 г. затвор получи 22-годишната Атанаска Колева от Сливен, която на 22 август изхвърли 7-месечната си дъщеря от втория етаж на социално заведение в града, съобщи БНР.

Бебето, паднало на плочника от 6 метра височина, почина на следващия ден в областната болница "Д-р Иван Селимински". Осъдената е била настанена в социалното заведение след ражданет 6 г. затвор получи 22-годишната Атанаска Колева от Сливен, която на 22 август изхвърли 7-месечната си дъщеря от втория етаж на социално заведение в града, съобщи БНР. Бебето, паднало на плочника от 6 метра височина, почина на следващия ден в областната болница "Д-р Иван Селимински". Осъдената е била настанена в социалното заведение след ражданет

Ники Михайлов: Искам да напусна Верона

Националът Николай Михайлов заяви в интервю за БНТ, че иска да напусне настоящия си клуб Верона. Вратарят е твърда резерва в италианския си тим и от началото на сезона има едва един мач. Михайлов разкри още, че в момента преговаря с няколко клуба. „Нямам шанс за изява и това е главната причина, за да съм разочарован от ситуацията във Верона. Първоначалните неща, които ми бяха обещани не съответстваха на нещата, които сварих тук. Казал съм на мениджъра ми да ми търси отбор, в който да играя в следващите шест месеца, а след това през лятото.“ „В ...

Бойко Кръстанов - новата звезда в "Под прикритие"

Бойко Кръстанов - младият актьор, който стана популярен като Дани в Бойко Кръстанов - младият актьор, който стана популярен като Дани в "Стъклен дом", ще е новата звезда в четвъртия сезон на "Под прикритие". Освен него в новите епизоди ще играе и Явор Бахаров, както "24 часа" първи писа. Двамата актьори бяха добри приятели в "Стъклен дом", но не се знае какви ще са ролите им в криминалния сериал на БНТ. Заради

От 2014-а правят регистър на тютюнопроизводители и преработватели

Земеделското министерство ще създаде регистър на производителите и преработвателите на тютюн, за да не остава неизкупена продукция. Решението за това идва ден, след като тютюнопроизводителите се оплакаха,че е забавена кампанията по изкупуване на продукцията им и заявиха готовност да излязат на протест.

Михаил Миков: Гражданите трябва да слушат нас

"Има чуваемост на гражданите. Не е вярно, че ние не ги чуваме. Но и те трябва да слушат нас". Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Той призова да не се стига до крайности, защото протестите много често не можели да се мотивират с нищо друго, освен с познатото "Оставка".
Гостът в студиото не бе съгласен, че се бави Избирателния кодекс. "Всичко в парламента е толкова прозрачно", Продължава

След оставката - накъде? или какво споделиха преподаватели, студенти и протестиращи

Ранобудните студенти, Протестна мрежа и преподаватели, подкрепящи студентите организираха дебат в Аулата в четвъртък по темата "След оставката - накъде?". В дискусията участие взеха Ивайло Динев (един от организаторите на окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски"), Антоанета Цонева от Протестна мрежа, доц. Даниел Смилов, политолог и специалист по конституционно право от Центъра за либерални стратегии. 

Специален гост на събитието беше д-р Том Джунс, експерт по...

Вдигат сватби в крепостта на гълъба

/КРОСС/ След няколко месеца Пещера ще се сдобие с уникална атракция - пълна възстановка на старинна средновековна крепост. Тя е съществувала от XIV до XVI век. Пазила е от вражески набези тогавашното селище. Паметникът на културата са възстановява по проект "Консервация, реставрация и експониране на антична и средновековна крепост "Перистера", разположена на хълма Света Петка, гр. Пещера". Проектът се реализира от община Пещера и е на стойност 3 506 696, 12 лв. Осъществява се с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Договорът за финансиране бе подписан на 23 ноември миналата година. Срокът за изпълнение е до 16 януари.Искате ли да пътувате във времето и да се пренесете в славното минало на "Перистера"? Съвсем скоро ще имате възможност за това. На пролет цитаделата отваря врати за посетители.Всеки гост ще може да облече бойни доспехи, да стреля с лък, да хвърля копие. И да научи всичко за стенобойните машини, подвижните стълби, тарани, падащи мостове и катаракти, които преди векове са били гордостта на крепостта. Машините ще бъдат изложени в музея на полиоркетиката.В който и сезон да посетите крепостта, за вас ще има уникална атракция. Литийни шествия в деня на св. Петка ще се провеждат на хълма.Дионисиевите празници също ще бъдат част от атракциите

Команда “Вън” за седем от “Армията”

Освобождаване като коледен подарък получиха седем футболисти на ЦСКА ден след загубата с дузпи от “Левски” в осминафинал за Купата на България (6:7, 0:0 в редовното време и продълженията).

Треньорът Стойчо Младенов размаха метлата в петък сутринта, но реално за нито един вечното дерби не беше фатално. Просто никой от посочените за гонене не дока Освобождаване като коледен подарък получиха седем футболисти на ЦСКА ден след загубата с дузпи от “Левски” в осминафинал за Купата на България (6:7, 0:0 в редовното време и продълженията). Треньорът Стойчо Младенов размаха метлата в петък сутринта, но реално за нито един вечното дерби не беше фатално. Просто никой от посочените за гонене не дока

Петко и Яна се показаха след сватбата

Една от най-обсъжданите двойки в България - Петко Димитров и Янаq се показаха на обща снимка за първи път след сватбата.

Работата с компютър влияе на ориентацията

/КРОСС/ Американски и китайски учени доказаха, че работата с компютърната мишка се отразява на ориентацията. Резултатите от проучването им бяха публикувани в научното списание "Current Biology" и успяха да предизвикат интерес не само в научните среди, но и сред мног от компютърните потребители по целия свят.Те са провели едва два експеримента, които са успели да докажат, че мишката се отразява на координацията на движенията на ръката. Хората, които имат голям опит с мишката, се ориентират много по-добре в пространството, защото мозъкът им е в състояние да синтезира извършваните манипулации. Такова откритие може да помогне на учените при лечението на хора с увреждания.  

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен заради пропуск в охладителната система


В 16.20 ч. на 20 декември 2013 г. 1000-мегаватовият пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен от електроенергийната система на страната, съобщиха от пресцентъра на централата.

Причината е установен пропуск в охладителната система на генератора на блока. Операторите са предприели необходимите действия за изключване на генератора. Пропускът е локализиран и успешно отстранен. В момента на блока се извършват пускови операции, продължава съобщението.

Възникналата неизправност...

6 години затвор за Атанаска, която изхвърли бебето си от втория етаж

6 г. затвор получи 22-годишната Атанаска Колева от Сливен, която на 22 август изхвърли 7-месечната си дъщеря от втория етаж на социално заведение в града, съобщи БНР.

Бебето, паднало на плочника от 6 метра височина, почина на следващия ден в областната болница 6 г. затвор получи 22-годишната Атанаска Колева от Сливен, която на 22 август изхвърли 7-месечната си дъщеря от втория етаж на социално заведение в града, съобщи БНР. Бебето, паднало на плочника от 6 метра височина, почина на следващия ден в областната болница "Д-р Иван Селимински". Осъдената е била настанена в социалното заведение след ражданет

Ченгето арестувало бащата на Райко Кръвта стана "Полицай на годината"

 Голямата индивидуална награда за "Полицай на годината". получи главен инспектор Михаил Наумов, шеф на отдел "Убийства" в Главна дирекция "Национална полиция", научи zaPernik.com.

Той бе отличен за разкриването на три групи за мокри поръчки и въоръжени грабежи, станали известни като "Килърите" 2, 3 и 5 с босове съответно Вальо Бореца, бащата на Райко Кръвта от Перник и Йоско Костинбродския.(Номерацията е...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване