Компания дари 8700 лв. за изграждане на детска площадка във В. Търново

Над 100 човека от всички офиси в страната на голяма компания за разработка на специализиран софтуер дариха средства за изграждането на обществена детска площадка, подходяща и за деца с увреждания във Велико Търново. Компанията удвои сумата, събрана от служителите, и заедно с тях дари общо 8700 лева. "Радвам се, че намерих широк отклик сред колегите и успяхме да подкрепим проекта на толкова ранен етап. За нас това беше още една възможност да видим, че заедно можем повече, което е и основен принцип в ежедневната ни работа", сподели Даниела Назим,...

Депутатите заседават за последно тази година


Днес е последното заседание на парламента преди традиционната зимна ваканция, която по правилника на Народното събрание продължава от 22 декември до 10 януари включително. Тази година ваканцията на депутатите ще продължи 25 дни. Очаква се да се върнат на работа на 15 януари - сряда, защото парламентът обикновено не заседава в понеделник и вторник.

Преди ваканцията си обаче днес депутатите трябва да удължат срока на действие на анкетната комисия, която проверява назначенията във...

188,94 лв. ще похарчи семейство за празниците

Средно 189 лв. смята да похарчи едно българско семейство за Коледа и Нова година. Това показа допитване на “24 часа” между 10 и 17 декември, проведена от кореспондентите на вестника в 11 областни града и в София.
Сумата, с която ще изпратим отиващата си 2013 г., е с 13,49 лв. по-малка от онази, която бяхме готови да похарчим, за да се сбогуваме Средно 189 лв. смята да похарчи едно българско семейство за Коледа и Нова година. Това показа допитване на “24 часа” между 10 и 17 декември, проведена от кореспондентите на вестника в 11 областни града и в София. Сумата, с която ще изпратим отиващата си 2013 г., е с 13,49 лв. по-малка от онази, която бяхме готови да похарчим, за да се сбогуваме

Засилено полицейско присъствие за последното заседание на Парламента

Полицаи охраняват парламента. Снимка:  Девора Давидкова

Множество полицаи и 16 коли на жандармерията има тази сутрин около Народното събрание.

Протестиращите са само 5 засега при северния вход на парламента, а срещу тях са подредени пет коли на жандармерията.

Днес е последното за тази година заседание на депутатите. Очаква се те да приемат Закона за офшорките и да изберат временна комисия за приемането на новия Изборен кодекс.

На парламентарния контрол се очаква вътрешният министър Цветлин Йовчев, който ще дойде в народното събрание, след като връчи наградата “Полицай на годината”.

Статията "Засилено полицейско присъствие за последното заседание на Парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Температурите слабо ще се повишат

Ще е предимно слънчево, до обяд в равнините с мъгла и намалена видимост. Над Западна България ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 3 и 8 градуса, в районите с мъгла малко над нулата, в Предбалкана до 10 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще остане над средното за месец декември. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 5...

Г. Гешев: Гъвкавата политика на ЕЦБ не е достатъчна за справяне с проблемите

Биткойнът ще поевтинее независимо как и дали ще бъде регулиран, смята ръководителят на отдел "Международни финансови пазари" в ЕЛАНА Трейдинг

    


18 ранени в катастрофи за денонощие

15 тежки ПТП-та са станали в страната

    


По 500 коли в минута ще излизат от София на 20 и 21 декември

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервала от - 10 С° до + 5 С°. Времето над страната е с разкъсана облачност, на места ясно. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени. Очаква се през следващите два дни напускащите София автомобили да са по 500 в минута, информира Нова телевизия. Намалена видимост поради мъгла: - до 50 м – в област Ловеч, Русе, Разград и София. - до 100 м – в област Видин, Враца, Сливен и районите на Нова Загора и Поморие. - до 150 м – в област Силистра, Шумен, Плевен, Търговище и районите на Радко Димитриево и Телиш.През коледните и новогодишните празници се въвеж...

САЩ завършват годината на 14-то място в ранглистата на ФИФА

Отборът на САЩ, воден от Юрген Клинсман, се изкачи до 14-та позиция. Сегашното им постижение е по-добро от това през миналата година и е най-доброто от 2009г. насам. При първенсците в подреждането няма промяна, като на върха е Испания, следвана от Германия, Аржентина, Колумбия и Португалия. Сащ ще са в една група с Португалия и Германия през следващото лято. Една от европейските изненади на Мондиал 2014 ще е Босна и Херцеговина, която за първи път в историята си се класира на голям форум. Освен това, отборът от бивша Югославия се изкачи до 19-та позиция в ранглистата на ФИФА. Франция и Мексико пък загубиха по една позиция и са съответно 20-ти и 21-ви.  Нашият национален отбор завършва годината на 74-та позиция.  

33-ма посетиха ареста преди Вечното дерби

Полицията е задържала 33-ма души преди Вечно дерби между отборите на Левски и ЦСКА. След спротното събитие арестувани няма.

Писател от Монтана спечели руската награда "Златен витяз"

Поетът и писател Вълко Мишев от Монтана спечели голямата награда “Златен витяз” за проза на Международния славянски форум на изкуствата в Москва. Романът на Мишев “Пратеникът от Леванта” бе отличен в конкуренция с творбите на автори от 8 държави.
Форумът “Златен витяз” за литература се провежда за четвърти път. Кинофестивалът със същото име обаче Поетът и писател Вълко Мишев от Монтана спечели голямата награда “Златен витяз” за проза на Международния славянски форум на изкуствата в Москва. Романът на Мишев “Пратеникът от Леванта” бе отличен в конкуренция с творбите на автори от 8 държави. Форумът “Златен витяз” за литература се провежда за четвърти път. Кинофестивалът със същото име обаче

Винен кебап за празниците

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Румънският посланик в Лондон: Спрете да ни очерняте

Протест на българи и румънци в Лондон

Румънският посланик във Великобритания призова да бъде прекратена кампанията срещу  сънародниците му.

Посланието му беше отправено на фона на засилващите се призиви за удължаване на ограничения достъп на българи и румънци до трудовия пазар на страната с още пет години, съобщава БНТ.

Румънският посланик във Великобритания Йон Джинга заяви, че по всяка вероятност догодина в страната ще се установят по-малко румънци, отколкото през предишни години. Той допълни, че повечето му сънародници на Острова са отишли във Великобритания, за да работят, а не заради социални помощи.

На 1 януари отпадат преходните ограничения на британския трудов пазар за гражданите на България и Румъния. Британската партия на независимостта, използва страховете от наплив на имигранти, за да увеличи своята популярност.

 

 
 

Статията "Румънският посланик в Лондон: Спрете да ни очерняте" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС се споразумя за по-тясно сътрудничество в отбраната

Великобритания обаче е против създаване на обща европейска армия

    


Славена Вътова не иска подаръци, стигали й жестове

"Mис България 2006" Славена Вътова се похвали, че е щастлива в личен план и изпраща една успешна 2013 година.

Десетки пострадали при срутване в лондонски театър

Около 40 минути след началото на пост6ановката в театър "Аполо" таванът на залата паднал

Над 80 пострадали при срутване в лондонски театър

Около 40 минути след началото на пост6ановката в театър "Аполо" таванът на залата паднал

Част от вилна зона "Банкя" остава без вода

Водоподаването ще бъде спряно от 10:00 до 16:00 часа

    


ФИФА глоби Гърция заради феновете им в мача с Румъния

ФИФА наложи санкция от 111 500 USD на Гръцката футболна федерация заради държанието на феновете им в баража срещу Румъния от квалификационния цикъл на Мондиал 2014. Според световната футболна централа, привържениците на “елините” са нарушили правилата, като са обиждали противниковите фенове на расистка основа и са проявили агресия. Освен това, централата е констатирала нацистки поздрави от страна на гръцките фенове към националния им отбор. Гърция ще играе на световното след общ резултат 4:2 от двете срещи. Групата на гърците за световното в Бразилия е доста колоритна. Те ще играят с Колумбия, Кот Д’Ивоар и Япония. Румънската футболна федерация също отнесе глоба от 56 000 USD заради гафове и на нейните привърженици.

Писмо на евродепутати срещу "Атака" доведе до обвинения в предателство и корупция

Недопустимо е депутати да бъдат поставяни в позиции на зависимост от една партия, за да изпълняват чужд интерес. Това заяви в ефира на Нова телевизия европейският депутат Филип Качмарек, който е един от европейските депутати, които написаха писмо заради партия „Атака” и Волен Сидеров. Причината за писмото – договори, които няколко депутати от „Атака” са подписали при изборите, след които се оказва, че те дължат пари на Волен Сидеров и „Атака”, ако решат да напуснат партията. Писмото е подписано от Филип Качмарек (ЕНП), Александър Мирски (Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите), Нирж Дева (Европейски консерватори и реформисти), Роджър Хелмер (Европа на свободата и демокрацията), Хану Такула (Алианса н...

Банско е най-евтиният ски курорт в Европа

Банско е най-евтиният ски курорт в Европа, според класацията на сайта за съвети за пътувания и отдих TripAdvisor. В класацията са включени 41 дестинации за ски туризъм на Стария континент. Най-евтините са Банско, Сочи в Русия и Ордино Аркалис в Андора, предаде Стандарт нюз. Трите най-скъпи ски центъра са Куршевел, Сейнт Мориц и Мерибел. Един ден, прекаран в Банско, който включва едно хранене, една бира и една нощувка в хотел, струва средно 124,34 евро, сочат данните на сайта. Средната цена за наем за ски, обувки и щеки е 10,67 евро на човек. Най-скъпият зимен курорт в Европа е Куршевел във Франция. Един ден там излизат средно 515,31 евро на турист. Хотелските нощувки в курорта също са най-скъпите в Европа - средно 395,04 евро. За цената на една нощувка в Куршевел туристите ...

Последно заседание на Парламента за тази година

Народно събрание

Днес е последното за годината заседание на Народното събрание, след което депутатите ще излязат във ваканция до 10 януари 2014 г.

Народните представители ще решават дали да удължат с два месеца срока на дейността на временната комисия за проверка на грубо партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

В дневния ред е и първото четене на промените в закона за кредитните институции.

От 11 ч. ще започне редовният петъчен парламентарен контрол. На въпроси на депутатите ще отговарят вицепремиерът Цветлин Йовчев и единайсет министри от кабинета.

Статията "Последно заседание на Парламента за тази година" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

80 души пострадаха при срутване на покрив в лондонски театър (видео)

Най-малко 80 души пострадаха при срутване на тавана на на театър „Аполо” в лондонския „Уест Енд”

Най-малко 88 души са пострадали, 7 от които сериозно, при частичното срутване на тавана на пълна зала на лондонски театър в разгара на Коледния сезон.

Всички ранени са евакуирани. Няма загинали. 81 от пострадалите са в състояние да вървят и са си тръгнали, след като са получили медицинска помощ на място.

Общо около 720 човека, сред които много семейства, са присъствали снощи на изключително популярната постановка “Странна случка с куче през нощта” в театър “Аполо” на булевард “Шафтсбъри” в емблематичен театрален район в централния квартал на Лондон Уест Енд. Старинната зала е била построена през 1901 г. и е на четири нива.

Според очевидци таванът на театъра просто се е срутил по време на представлението. Хората от публиката изпаднали в паника, след като разбрали, че това не е част от спектакъла. Официални представители заявиха, че е твърде рано за заключения около причините за срутване. Няма обаче доказателства, че става дума за криминален акт. Старинната зала на четири нива е построена през 1901 година.

Статията "80 души пострадаха при срутване на покрив в лондонски театър (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Не се давайте на емоционалния глад

Храна за нерви
Развълнувани сме от нещо, недоволни сме от живота, чувстваме се сами или ядосани. В такива моменти нивото на серотонина - хормона на щастието, рязко пада. А сладкишите и другите вредни вкуснотии мигновено повишават неговото изработване, също както настроението ни. Но в действителност проблемът е, че се стараем да заглушим Храна за нерви Развълнувани сме от нещо, недоволни сме от живота, чувстваме се сами или ядосани. В такива моменти нивото на серотонина - хормона на щастието, рязко пада. А сладкишите и другите вредни вкуснотии мигновено повишават неговото изработване, също както настроението ни. Но в действителност проблемът е, че се стараем да заглушим

Време ли е за по-висока вноска за пенсионно осигуряване

От 2015 година може да започне плавно повишаване на вноската за пенсия

    


Лидерите на ЕС се споразумяха за банковия съюз

Европейски съюз

Лидерите от Европейския съюз се споразумяха за създаването на единен механизъм за спасяване на закъсали банки, съобщава БНТ.

Към него могат да се присъединят и страни извън еврозоната, но България засега няма да прави това, обяви премиерът Пламен Орешарски. В рамките на банковия съюз ще бъде създаден фонд от 55 милиарда евро, които ще се използват в случай на фалити. Парите ще идват от банките, а не от данъкоплатците.

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой каза, че през тази година е бил постигнат напредък в икономическото управление на Европа. Според него създаването на общия механизъм за спасяване на банки е най-голямата крачка след въвеждане на еврото. Лидерите обсъдиха и създаването на европейски банков съюз. Предвижда се всички големи банки в еврозоната да се контролират от един орган, който ще има право и да ги наказва, ако нямат стабилни показатели. Председателят на ЕК приветства решението на финансовите министри и подчерта, че то е подкрепено политически от Европейския съвет.
 
- Мисля, че можем да кажем, че то е истински пробив и показва, че Европейският съюз може да постигне бърз напредък дори когато въпросите са сложни и политически чувствителни, – подчерта Барозу.
 
Към съюза могат да се присъединят и държави извън еврозоната, но България засега няма да прави това. В областта на общата отбранителна политика не бяха взети конкретни решения, но беше посочено, че е важно да се развиват военните технологии, защото от тях печелят и цивилните, създават се нови работни места и се постига икономически растеж. Съветът призова страните да засилят отбранителното сътрудничество. По-късно днес се очаква да бъде одобрено предложението Сърбия да започне преговори за членство в Европейския съюз на 21 януари догодина. Ще се призоват всички държави да бъдат солидарни при приемането на имигранти от страни извън Европейския съюз. В късния следобяд премиерът Пламен Орешарски ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Статията "Лидерите на ЕС се споразумяха за банковия съюз" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Преглед на печата от 20 декември


Държавно управление

Капитал Daily

Парите на БЕХ за "Южен поток" били за "конкретни действия"
Министър Стойнев се опита да оправдае вноска от 191 млн. лв по газопровода

Сега

Парите на държавните фирми в КТБ де юре намаляват, де факто - растат
Заемът на БЕХ от 1 млрд. лв., депозиран в Българската банка за развитие, осигурява алиби за останалите фирми, които дори са увеличили депозитите си в любимата финансова институция на властта
...

Ню Йорк забрани и електронните цигари

Голямата ябълка поде строг курс на борба с тютюнопушенето

    


Работниците от завода в Раднево ще се срещнат с двама министри

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще се срещне с работници от "Ремотекс - Раднево" ЕАД, съобщиха от МИЕ. Срещата ще се проведе на 20 декември от 13:30 часа в сградата на "Ремотекс - Раднево" ЕАД в Раднево. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също ще бъде на срещата. Работещите в "Ремотекс-Раднево" ЕАД протестират повече от 25 дни, поради неизплащане на трудовите им възнаграждения от 10 месеца. Служителите поканиха на среща Стойнев и Адемов с писмо, в което пише: "Да, нашият завод - не сме се объркали и не преувеличаваме, защото този завод е построен в далечната 1966 години на миналия век със средства от общия труд на нашите родители и деди. Те построиха за България едно от най-големите ремонтно-възст...

Срутване на тавана на лондонски театър рани 88 души

Осемдесет и осем души бяха ранени при струтването в лондонския театър "Аполо". Седем от тях са хоспитализирани, предава Ройтерс, позовавайки се на представители на противопожарната служба, предаде БГНЕС. Част от тавана на театър "Аполо", който се намира в сърцето на Лондон, се срути по време на представление. Това предизвика паника в театъра, от който хората излизаха окървавени и покрики с прах. Инцидентът стана по време на вечерното представление "Любопитният инцидент с кучето през нощта". Според пожарникари и медици станало е срутване на част от балкона. Снимки в социалните мрежи показаха хора, бягащи от театъра с наранявания по главите и покрити с прах. Паника и писъци съпровождали шума от срутването в залата, според очевидци. Паднали са предимно...

На Игнажден започват коледните празници


Българската православна църква отбелязва на 20 декември Игнажден - деня, в който се почита паметта на свети Игнатий.

Имен ден днес празнуват Игнат, Игната, Игнатий, Игно, Ингьо, Иго, Игон, Ига, Игнатка, Игне, Искра, Пламен, Пламена, Огнян, Оги, Огнемир, Огнемира.
Според народните обичаи на Игнажден започват коледните празници, тъй като се вярва, че на този ден започват родилните мъки на Божията майка, които продължават до коледната нощ. 

Характерен за...

На лов за деца

Луис Карол отново ще ни разсмее

    


Синдикатите с инициатива за спасяване на енергетиката

Снимка: БГНЕС, архив

Българската браншова камара на енергетиците, Националната федерация на енергетиците и Независимата синдикална федерация на енергетиците ще представят идеи за разработване на актуална Енергийна стратегия на страната, съгласувана със социалните партньори.

Тя предвижда оздравяване на ключови дружества в енергетиката, намаляване на дълговете и възможност да се правят прогнози при промяна на цените за крайни потребители.

Синдикатите искат също така да се засили контролът върху държавните дружества и да се взимат мерки за защита на уязвими групи потребители.

Междувременно се очаква днес новият председател на ДКЕВР Боян Боев на първата си среща с журналисти да коментира възможно ли е поскъпване на тока в началото на следващата година.  

Боев е петият човек, който оглавява енергийния регулатор, в рамките само на 12 месеца. Самият той смени няколко поста през последната година – в началото ѝ работеше в ТЕЦ Марица Изток 2, беше и в ръководството на футболен клуб „Берое”, след това беше избран за шеф на Българския енергиен холдинг, а през миналата седмица оглави енергийния регулатор.

Статията "Синдикатите с инициатива за спасяване на енергетиката" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На 20 декември рожден ден имат

Валери Йорданов, кмет на район Валери Йорданов, кмет на район "Витоша" - София, бивш директор на СДВР Акад. Венко Александров, лекар-анестезиолог, бивш депутат, член на Ротари клуб, председател на Филхармоничното общество при Софийска филхармония Георги Константинов, поет, председател на българския ПЕН клуб, депутат от ВНС Живка Аладжова, областен управител на Стара

"168 часа": Кървавата риза на Илиян била чиста, преди да я изземат

"168 часа" публикува интервю с Венцислва Тодоров - бащата на Илиян Тодоров, който бе осъден за двойното убийство до "Соло", след което изчезна: - Майката на Илиян - Петя Тодорова, обяви, че има недостоверни протоколи по делото срещу сина ви. Вие имате ли такава информация? - Протоколите за изземването на вещите на сина ми не са подписани от

Какво искат децата и родителите за Коледа?

Над 3000 деца и родители писаха до Дядо Коледа в детския онлайн портал Az-deteto.bg

    


Времето остава слънчево и ясно

През деня ще е предимно слънчево, до обяд в равнините с мъгла и намалена видимост. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина отново ще има мъгла или намалена видимост. Минималните температури ще са от -8° до -3°, по Черноморието до 2°-3°. Над Западна България ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в районите с мъгла малко над нулата, в Предбалкана и Югозападна България до 10°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югозап...

Богаташите в Таджикистан масово карат крадени от Германия коли

Политическият и социален елит на Таджикистан масово кара крадени от Германия коли. Става въпрос за близо 200 автомобила, които са проследени до азиатската държава и вече са станали собственост на роднини и приятели на президента на страната Емомали Рахмонов, съобщава германският вестник „Билд", цитиран от "24 часа". Колите с германска регистрация, между които има 93 BMW-та, са проследени чрез GPS от спецзвеното „Westwind", съставено от германски и литовски следователи. Случаят е предизвикал обтягане на отношенията между Берлин и Душанбе, твърди „Билд". След като властите в Таджикистан не отговорили на молбите за съдействие при разследването, германският правосъден министър Томас Хейлман уведомил за случая тогавашния външен мини...

Решението на Конституционния съд все едно го е писал Пеевски, казва Георги Близнашки

Решението на Конституционния съд е очаквано, но изглежда сякаш е написано от Делян Пеевски. Това решение остави КС в лепкавата кал, в която съдът нагази още при миналото решение, каза професорът по конституционно право Георги Близнашки в сутрешния блок на Нова телевизия. При първото решение КС реално прие, че Пеевски е встъпил в длъжност като шеф на ДАНС, а сега приема, че това не се е случило. Цялата работа е, че промяната в закона за избор на шеф на ДАНС беше направена, за да може лицето Пеевски да отговори на условията, уточни Близнашки. Предишният закон беше така направен така, че председателят на ДАНС да не е зависим от най-политическия орган в страната – Народното събрание. Сега обаче е точно обратното – шефът на ДАНС се избира от политическите партии. Решението...

ЕС ще използва европейска тактическа част при външни операции

Лидерите на страните от ЕС се споразумяха за използване на съществуващото европейско тактическо формирование при съвместни военни операции. Председателят на ЕП Мартин Шулц призова Украйна да следва европейския си път...

Турското правителство заседава заради корупционните скандали във властта

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: БГНЕС

За днес е предвидено заседание на турското правителство във връзка с нестихващите корупционни скандали във висшите етажи на властта.

Въпреки че премиерът Тайип Ердоган нарече антикорупционното разследване мръсна операция с политически мотиви, според близки до правителството източници, днес по всяка вероятност ще има оставки на министри.

Ердоган, който успя да овладее антиправителствените протести през лятото, сега явно е изправен срещу добре организирана опозиция, коментират анализатори.

Статията "Турското правителство заседава заради корупционните скандали във властта" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Внимавай кой ще те полази! Днес е Игнажден

Ако първият гост да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна

    


Партиите от Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение

Реформаторски блок. Снимка: ДСБ

Подписването на коалиционното споразумение на Реформаторския блок се очаква днес.

По неофициална информация изпълнителният съвет на новата коалиция ще е в състав от 19 до 21 души, на квотен принцип от всички партии участнички.

В събота националното представителство на “Синьо единство” трябва да вземе решение дали да се присъедини към споразумението, което останалите пет партии се очаква да подпишат.

 

Статията "Партиите от Реформаторския блок подписват коалиционно споразумение" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Футболист №1 към младите: Да слушат треньорите си, и да слушат майките си

Футболист №1 на България за 2013-та година Иван Иванов отправи хубави пожелания и искрени благодарности от сцената, при награждаването си, и след това застана пред камери и микрофони, за да сподели още от радостта си, вече "натоварен" с ценния трофей. "В буквалния смисъл е наистина тежка тази награда, в преносен смисъл - не чак толкова, ще я занеса до вкъщи," заяви с усмивка защитникът. "Изключително съм развълнуван, поласкан и радостен. Това е оценка за моя труд през последните две-три години, защото през тези години показах израстване. Изключ...

Финансовият министър отчита първите си 6 месеца

Петър Чобанов, министър на финансите. Снимка: БГНЕС

Постигнатото от началото на мандата ще отчете финансовият министър Петър Чобанов.

За 6-те месеца управление експертите на ведомството подготвиха на практика 2 бюджета – този за 2014-та и актуализацията на тазгодишния.

Емитира се нов външен дълг за около 600 милиона лева. Предприеха се стъпки за вдигане на пенсиите и на минималната заплата. Като цяло новия финансов екип не е предприемал резки промени поне за момента. Планира се увеличение на акциза за цигарите, но това ще се случва от 2015 година. Въпреки критиките към данък „лихва”, при въвеждането му от предишното правителство -  настоящото не отмени този налог.

Статията "Финансовият министър отчита първите си 6 месеца" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

С песни, хора и вино посрещат Коледа в Северозапада

С концерти, изложби, театрални представления и много радост въпреки бедното си ежедневие хората в област Монтана посрещат коледните и новогодишните празници. 
Голямо веселие за децата на цялата община Бойчиновци организира днес (петък) местната управа. На площада ще се съберат над 350 деца от града и 13-те села в района, които ще пеят и ще танцува С концерти, изложби, театрални представления и много радост въпреки бедното си ежедневие хората в област Монтана посрещат коледните и новогодишните празници. Голямо веселие за децата на цялата община Бойчиновци организира днес (петък) местната управа. На площада ще се съберат над 350 деца от града и 13-те села в района, които ще пеят и ще танцува

Игнажден е!

Днес празнуват: Игнат, Игната и техните производни, Искра, Пламен, Пламена, Огнян и техните производни. Честит празник! Кой пръв прекрачва дома ви? От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако "сполезът" е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.Цялата обредност на Игнажден предначертава благоденствие през новата стопанска година. Ритуалите започват от ранно утро край огнището и продължават на празничната трапеза от обяд до вечерта. А в някои райони обредността продължава и през цялата нощ. Всеки от обредите е магическо предизвикване на плодородие за земята и родитба за добитъка. Има обичай да се сеят символично вътре в къщата житни и ечемичени зърна с благословията за плодородие. Плодове ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване