Разкриха убиеца на дядото от старческия дом във Велико Търново

Велико Търново /КРОСС/ Служители на Районно управление ''Полиция'' във Велико Търново разкриха убиеца на възрастния мъж от местния дом за стари хора, който вчера бе намерен мъртъв в стаята си. Вчера сутринта в полицейското управление е получен сигнал за намерен мъртъв 83-годишен обитател на дома. На мястото е изпратена дежурна оперативна група при Районно управление "Полиция" - Велико Търново, криминалисти от ОДМВР - Велико Търново, експерти и съдебен лекар. При извършения първоначален оглед са установени следи за насилствена смърт. Тялото е откарано във великотърновската болница за аутопсия. Резултатите от нея са показали, че смъртта е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. След проведени действия по разследването под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново е установено, че извършител на престъплението е 69-годишният К. Б. от с. Самоводене, неизвестен на полицията, също настанен в дома. След доклад на материалите по случая в прокуратурата той е привлечен в качеството на обвиняем. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Борисов зове за подкрепа на подписката за референдума

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова чрез фейсбук всички свои съмишленици да подкрепят подписката за референдума на изборните правила.

Ето какво написа преди около половин час в профила си в социалната мрежа:

Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила, за да можем да защитим сами правата си. Да се вкл Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова чрез фейсбук всички свои съмишленици да подкрепят подписката за референдума на изборните правила. Ето какво написа преди около половин час в профила си в социалната мрежа: Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила, за да можем да защитим сами правата си. Да се вкл

Швейцарски професор оперира в кардиохирургията на УМБАЛ „Света Марина”

По инициатива и чрез активната работа на г-жа Меглена Плугчиева, извънреден и пълномощен посланик на България в Швейцария, извънреден и пълномощен посланик и в Княжество Лихтенщайн, на посещение в град Варна беше учредителят и настоящ президент на фондацията EurAsia Heart – проф.

Стоматолог от Сандански почина от грип

Сандански стоматолог издъхна след усложнения от грип, съобщи вестник Сандански стоматолог издъхна след усложнения от грип, съобщи вестник "Струма". 43-годишният мъж, племенник на екскмета д-р Драго Попов, бил закаран по спешност в „Пирогов” заради влошаване на състоянието му, но за жалост лекарите не могли да го спасят. Състоянието на стоматолога д-р Н. Янкулов се влошило преди няколко дни, закаран е в столична

Оланд пристигна на тридневна визита в САЩ

Френският президент Франсоа Оланд пристигна на тридневна официална визита в САЩ, съобщи Франс прес.   Самолетът на президента кацна във военновъздушната база Ендрюс край Вашингтон. Оланд беше посрещнат от американския президент Барак Обама и после двамата взеха президентския самолет Еър Форс 1, за да отидат за няколко часа в имението Монтичело, в щата Източна Вирджиния, смятано за бастион на ТомасДжеферсън, третия американски президент.   Във вторник сутринта местно време Оланд пристига в Белия дом за официален разговор с Обама и ще бъде приветстван с 21 топовни салюта.   Очаква се Оланд да обсъди с Обама въпросите за Сирия, Иран, Украйна, Сахел и Либия. Икономическите връзки между двете страни също ще бъдат предмет на разговорите.

Започват първите преки преговори между Китай и Тайван от 65 години насам

Китай и Тайван пристъпват към първите от гражданската война през 1949 г. преки преговори на високо равнище, предаде Би Би Си.   Преговорите се провеждат в Нанкин и ще продължат 4 дни.   Представителите на Тайван заявяват своето намерение да повдигнат въпроса за свободата на соловото. Пекин от своя страна ще настоява за ратифициране на договора за свободна търговия. В момента парламентът на Тайван отказва да обсъжда този договор.   След разрива през 1949 г. Пекин разглежда Тайван като своя отцепила се провинция и се стреми официално да си го върне.   Тайван все още нарича себе си Република Китай и номинално твърди, че има претенции към територията на континентален Китай, но тези претенции не са официално заявени.   Съединените щати се ангажират да защитят Тайван в случай на необходимост, макар че формално Вашингтон не е признал Тайван за независима държава.   През последните 15 години отношенията между Китай и Тайван значително се подобриха. Откакто за президент на Тайван през 2008 г. бе избран Ма Инцзю, който се стреми към подобряване на връзките с Пекин, започнаха преките авиовръзки между двете страни, което облекчи двустранната търговия. Туристи от Китай също така помагат за укрепването на тайванската икономика. Между двете страни бяха сключени редица търговски споразумения, а тайвански фирми вложиха милиарди долари в континентален Китай.   Разговорите между директора на китайското Бюро по тайванските въпроси Чжан Чжицзюн и тайванския министър по континенталните въпроси Ван Юйчъ се водят в Нанкин. Изборът на този голям град в Източен Китай за място на срещата е символичен, защото той беше столица на националистите на Чан Кайши, които след победата на комунистите бяха изтласкани на остров Тайван.   Тази среща ще открие нова страница в отношенията ни, каза тайванският представител и изрази надежда да види ответно посещение на колегата си в Тайван. Според Ван Юйчъ целта на разговорите е да се изгради взаимно доверие и да се обсъдят практически въпроси. Домакинът Чжан Чжицзюн също изрази надежда отношенията да се нормализират.   Тайванският гост е придружен от около 20 високопоставени служители. Още при отлитането от Тайпе той заяви пред репортери на летището, че посещението не е лесно и че то е резултат "от дълги години на взаимодействие между двете страни".   Очаква се Тайван да постави въпроса за свободата на медиите, след като няколко представители на тайванската преса не успяха да получат акредитации за Китай. Въпросът за свободата на медиите е важен за жителите на Тайван, който до 1980-те години бе диктатура с жесток контрол върху медиите.  

Косово затегна още режима на водата заради сушата

В Косово бе въведен режим на водата в и около столицата Прищина днес заради най-тежкия й недостиг от поне три десетилетия, съобщи Ройтерс.   Необичайно слабите валежи от сняг и дъжд понижиха водните резервоари до тревожно ниски равнища, съобщи държавната водна компания на Косово. При нормални условия тя подава вода на повечето сгради и домове в района по 14 часа в денонощие, като я спира през нощта.   Сега вода ще има само до 10 часа на ден, обяви говорителка на компанията.   "Не сме се сблъсквали с такава ситуация от 1983 г.", когато бе създадена компанията, каза тя пред Ройтерс.   Фирмата обслужва около 400 000 души - близо четвърт от населението на Косово.

Съвместна операция Италия-САЩ срещу калабийската мафия

Италианската полиция и Федералното бюро за разследване на САЩ предприеха широка операция срещу калабрийската мафия Ндрангета в двете страни, съобщават италианските медии.

„Еврофутбол“: Арсенал ще бие Манчестър Юнайтед

/КРОСС/ Арсенал ще бие Манчестър Юнайтед - това показват коефициентите на „Еврофутбол" за двубоя от Висшата лига на Англия, който ще се играе на 12.02.2014 г. от 21:45 ч. българско време: 1.96 за „артилеристите" срещу 3.26 за гостите от Манчестър и 3.01 за равенство. Прогнозата за Точен резултат сочи 1-0 или 2-0 за най-вероятни със 7.00, а според ставката от 3.66 първият гол ще падне още в първите десет минути на мача. Общият брой картони ще бъде до три броя с 3.60, а сборът голове - два за цялата среща с 3.05. Повече информация за видовете залози, които „Еврофутбол" предлага за сблъсъка можете да намерите тук. Цвети Пиронкова излиза срещу Аника Бек във втория кръг на турнира в Доха с претенции за фаворит. Българката е с коефициент от 1.40 срещу 2.20 за германката в мача, който ще се играе утре сутринта. Григор Димитров пък ще се срещне с Дмитрий Турсунов днес вечерта също със заявка за победа - това сочи ставката от 1.23 срещу 2.80 за руснака. Ето още от акцентите от идните дни:Айнтрахт Фр. - Дортмунд Сингъл, Live „1"- 4.47 „Х"- 3.28 „2"- 1.49У.Б.А. - Челси Сингъл, Live „1"- 6.07 „Х"- 3.59 „2"- 1.42Фиорентина - Удинезе Сингъл, Live „1"- 1.46 „Х"- 3.17 „2"- 5.03Атлетико Мадрид - Реал Мадрид Сингъл, Live „1"- 2.80 „Х"- 2.90 „2"- 2

Искат 17 години затвор за испански кралски зет

Прокуратурата в Палма де Майорка ще поиска до 17 години затвор за испанския кралски зет Иняки Урдангарин и глоба от 600 000 евро за принцеса Кристина, съобщи в. “Ел Паис”.
Това се съдържа в обвинителния акт на специалния прокурор Педро Орак, твърди изданието.
Срещу бившия хандбалист Урдангарин ще бъдат предявени пет обвинения. Прокуратурата в Палма де Майорка ще поиска до 17 години затвор за испанския кралски зет Иняки Урдангарин и глоба от 600 000 евро за принцеса Кристина, съобщи в. “Ел Паис”. Това се съдържа в обвинителния акт на специалния прокурор Педро Орак, твърди изданието. Срещу бившия хандбалист Урдангарин ще бъдат предявени пет обвинения.

Хиляди къщи са пострадали от наводненията на Острова

/КРОСС/ Хиляди домове по протежение на река Темза са пострадали от големите наводнения във Великобритания, съобщава The Daily Express.Заради водната стихия стотици жители на югозападните части на Обединеното кралство са били принудени да напуснат домовете си след седмици на проливни дъждове , които засегнаха региона. През изминалата седмица броят на наводнените домове превишена 600.Междувременно стана ясно, че Агенцията по околна среда на Великобритания е издала предупреждение за възможно влошаване на ситуацията. Очаква се нивото на реката да продължи да се покачва в графствата Бъкршир и Съри.

Рафи Бохосян почитател на Крисия Тодорова

Рафи Бохосян е прегърнал Крисия Тодорова - малката певица от Разград, която спечели хиляди почитатели покрай конкурса в “Шоуто на Слави” за екранна партньорка на Димитър Андреев. Оказва се и че Рафи е неин фен, защото е публикувал снимка с нея и под кадъра е написал: “Една снимка с малката Крисия от 2012 година в Бургас! Прекрасна и уникално талант Рафи Бохосян е прегърнал Крисия Тодорова - малката певица от Разград, която спечели хиляди почитатели покрай конкурса в “Шоуто на Слави” за екранна партньорка на Димитър Андреев. Оказва се и че Рафи е неин фен, защото е публикувал снимка с нея и под кадъра е написал: “Една снимка с малката Крисия от 2012 година в Бургас! Прекрасна и уникално талант

Чужди инвеститори масово местят производства у нас

Огромен процент от чуждестранните компании, работещи в сферата на индустриалното производство, идват в България с намерение да наемат площи, където...

Меглена Плугчиева на делото "Батко": Не бях занимавана пряко с проблемите в пътния фонд

Софийски градски съд разпита посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева по делото срещу Веселин Георгиев за злоупотреби във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". Тя каза, че не е била занимавана пряко с проблемите в пътния фонд. От доклад на Европейската комисия (ЕК), поради пропуски в управлението на фонда, европейските средства по т Софийски градски съд разпита посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева по делото срещу Веселин Георгиев за злоупотреби във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". Тя каза, че не е била занимавана пряко с проблемите в пътния фонд. От доклад на Европейската комисия (ЕК), поради пропуски в управлението на фонда, европейските средства по т

Пенсионерка дари 130 лв. на монети за болни деца

Пенсионерка дари в неделя 130 лв. на монети от по един лев в края на благотворителния спектакъл “Палечка” на балет “Сюиви” в театър “София”. Жената обяснила, че знае, че артистите събират средства за болните от рак деца, и специално си е донесла спестяванията. Дарителката предпочела да остане анонимна. “Много сме благодарни на тази жена, както и на Пенсионерка дари в неделя 130 лв. на монети от по един лев в края на благотворителния спектакъл “Палечка” на балет “Сюиви” в театър “София”. Жената обяснила, че знае, че артистите събират средства за болните от рак деца, и специално си е донесла спестяванията. Дарителката предпочела да остане анонимна. “Много сме благодарни на тази жена, както и на

ПроКредит Банк намалява лихви и такси за новоотпускани бизнес кредити

ПроКредит Банк вече предлага бизнес кредити при нови, по-добри условия. Промените се изразяват в намаление на лихвените проценти по новоотпускани кредити на равни месечни вноски, овърдрафти, кредитни линии и лизинг с от 1,0 до 2,5 процентни пункта в сравнение с досегашния лихвен бюлетин.
В допълнение, банката намалява наполовина и таксите по новоо ПроКредит Банк вече предлага бизнес кредити при нови, по-добри условия. Промените се изразяват в намаление на лихвените проценти по новоотпускани кредити на равни месечни вноски, овърдрафти, кредитни линии и лизинг с от 1,0 до 2,5 процентни пункта в сравнение с досегашния лихвен бюлетин. В допълнение, банката намалява наполовина и таксите по новоо

НСИ: По-малко новодомци през четвъртото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 576, съобщиха от НСИ.

Борисов призова: Да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за подкрепа на референдума за изборните правила. Поканата към гражданите да се включат в подписката Борисов отправи чрез сайта си и в профила си във Фейсбук. "Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила, за да можем да защитим сами правата си. Да се включим в подписката, която организира Инициативният комитет. Можете да се подпишете в подписката в някои от пунктовете, разкрити от Инициативния комитет", пише Бойко Борисов и посочва адресите на разкритите в столицата е пунктове с обещанието по-късно да публикува тези и в другите населени места. По-рано същият призив в социалната мрежа отправи и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Разпитаха Меглена Плугчиева по делото срещу Батко

Софийски градски съд разпита посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева по делото срещу Веселин Георгиев за злоупотреби във фонд Софийски градски съд разпита посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева по делото срещу Веселин Георгиев за злоупотреби във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". Тя каза, че не е била занимавана пряко с проблемите в пътния фонд. От доклад на Европейската комисия (ЕК), поради пропуски в управлението на фонда, европейските средства по т

Спипаха 4 тона спирт без акциз в Асеновград

Пловдивски митничари са участвали в акцията

Средният осигурителен доход се повишава през декември

Данните на НОИ показват, че за последния месец на 2013 година е бил почти 695 лева

    


Арестуваха врачанец, издирван в Австрия

24-годишният мъж е задържан в село Милорад

    


Икономическият растеж - цел № 1, обяви Орешарски пред бизнеса

Среща между правителството и над 700 представители на бизнеса беляза тази сутрин, като в една от най-големите зали на НДК първите редове заеха почти всички министри от кабинета "Орешарски". Самият премиер, вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и финансовият министър Петър Чобанов застанаха с лице към родните бизнесмени, готови да чуят и да намерят отговор на въпросите им.

Лъв откъсна ръката на готвачка в зоопарк

Желанието да се порадва на лъва се превърна в нещастен случай за една от служителките в зоологическата градина на белоруския град Гродно. Красивият хищник не разбрал правилно жеста на жената и отхапал ръката й.

Пазарът на жилища в големите градове се съживява

Експерт очаква до 5% ръст на цените на жилищата ново строителство и в централните райони на големите градове

    


Лазаров: МВР залага на 15 мерки за борба с битовата престъпност

Министерството на вътрешните работи залага на 14 мерки за борба с битовата престъпност, а присъствието на жандармерията е 15-тата. Това каза за Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Сред мерките са преразпределение на вътрешни ресурси, прави се явно и секретно наблюдение, блокират се възлови кръстовища, Министерството на вътрешните работи залага на 14 мерки за борба с битовата престъпност, а присъствието на жандармерията е 15-тата. Това каза за Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Сред мерките са преразпределение на вътрешни ресурси, прави се явно и секретно наблюдение, блокират се възлови кръстовища,

Търсенето на бордо остава слабо

Индексът Liv-ex Fine Wine 50 се е понижил с 0,8% през януари

    


Дават 18 млн. лева за болницата на СУ

София /КРОСС/ 18 млн. лв. ще получи Софийският университет "Св. Климент Охридски" за модернизиране на учебната и клиничната база на медицинския си факултет. Това предвижда проект на правителствено постановление, пуснат вчера от Министерския съвет за обществено обсъждане.С парите трябва да бъдат модернизирани както учебни зали, така и клиниките, които се ползват за обучение на студентите и специализантите на Софийския университет.И учебната, и клиничната база на Медицинския факултет на СУ се помещават в болница "Лозенец" в столицата, известна като Правителствена. Декан на факултета пък е шефът на болницата проф. Любомир Спасов.Извънредните средства за Правителствена болница ще бъдат отпуснати от парите на Министерския съвет за капиталови разходи. Текущата издръжка на болницата е включена в бюджета на МС. Годишно тя излиза над 12 млн. лв., съобщава "24 часа".

Nokia ще представи Android телефон в края на месеца


Nokia е готова със своя Android смартфон и ще го представи в края на този месец. Това ще се случи по време на Mobile World Congress 2014 в Барселона, твърди в. The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в компанията.

Смартфонът се разработва от септември миналата година и ще е последен опит на Nokia да привлече внимание към телефоните си преди да финализира окончателно сделката за продаване на мобилния си бизнес на Microsoft. Основната отличителна черта на смартфона...

Неволен посредник спаси баба от ало измама

Старица от ямболското село Безмер си получи обратно 500-те лева, които уж били за операция на дъщеря й, след като посредникът по „сделката Старица от ямболското село Безмер си получи обратно 500-те лева, които уж били за операция на дъщеря й, след като посредникът по „сделката" се усъмнил, че е въвлечен в престъпление, съобщи bTV. 77-годишната Иванка живее в Безмер, като от година и половина е сама. Дъщеря й живее в Ямбол, там са и внуците. В едно обикновено ...

Станишев: Инвеститорът за "Белене" беше изгонен с "ту ще строим, ту няма да строим"

Конгресът на партията беше категоричен, че БСП има самочувствието и сме убедени, че правим нещо полезно за хората, подкрепяйки правителството на Орешарски. Осъзнаваме нашата отговорност пред хората за това да не се върне управление, отхвърлено от тях.

САЩ преразглеждат изтеглянето от Афганистан

Според в. "Уолстрийт джърнъл" Вашингтон иска да изчака президентските избори в страната

За и против вота на недоверие: Целта е удар срещу министър Йовчев

Темата на този вот на недоверие е погрешно избрана от ГЕРБ. Това е чист автогол за вносителите, тъй като именно най-големите скандали в областта на сигурността - като масово подслушване, демонстративни арести и безумно вмешателство в съдебната система, са характеристики на управлението на ГЕРБ.

Това, което аз виждам зад темата на този вот, е опи Темата на този вот на недоверие е погрешно избрана от ГЕРБ. Това е чист автогол за вносителите, тъй като именно най-големите скандали в областта на сигурността - като масово подслушване, демонстративни арести и безумно вмешателство в съдебната система, са характеристики на управлението на ГЕРБ. Това, което аз виждам зад темата на този вот, е опи

ЦСКА се размина с Мишо Венков

Защитникът ще остане да играе в Черно море

    


Мирни протести в Босна и Херцеговина искат оставка

Общественото недоволство е трупано с години

    


Видео: Солидарни протести в Белград в подкрепа на недоволството в Босна




Общественото недоволство в Босна и Херцеговина достигна Белград в съседна Сърбия, където хората в знак на солидарност протестират срещу корупцията и безработицата, съобщи агенция "Ройтерс".

"Тук съм, за да изразя подкрепата си зи гражданите на Босна и Херцеговина, които са жертва на голямо унижение. Те гладуват, докато напълно безотговорното им правителство не прави нищо", казва Биля Срблянин, гражданин на Белград.

Над една четвърт от работната сила в Босна и...

НСИ отчете спад на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради

София /КРОСС/ По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 576. Спрямо четвъртото тримесечие на 2012 г. сградите са със 103 по-малко, или с 15.2%, а регистрираното намаление на новопостроените жилища в тях е с 18.9%. От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през четвъртото тримесечие на 2013 г. със стоманобетонна конструкция са 71.0%, с тухлена - 26.0%, с друга - 2.6%, и с панелна - 0.4%. В сравнение със същото тримесечие на 2012 г. се наблюдава намаление на относителния дял на всички видове сгради. Според разпределението на новопостроените сгради по вид най-голям относителен дял имат къщите (67.3%), следвани от жилищните кооперации (15.3%), като в сравнение с четвъртото тримесечие на 2012 г. броят им намалява съответно с 67 и 38, докато новопостроените вили се увеличават с 9. Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Варна - 111 сгради с 551 жилища в тях, Бургас - 94 сгради със 728 жилища, и Пловдив - 77 сгради с 264 жилища.По-голямата част от новопостроените жилища са с две стаи (39.5%), следвани от тези с три стаи (31.7%). Спрямо четвъртото тримесечие на 2012 г. е отчетено намаление на всички видове жилища. Запазва се структурата на жилищния фонд с преобладаващ дял на двустайните и тристайните жилища. Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 192.3 хил. кв

Затягат реда за търговските вериги, премиерът подозира ДДС измами

Орешарски: Защо купуват вносни стоки през еднолични наши търговци

    


Смъртта на домашната стерео система

 В продължение на много години местенето в нова къща започваше с един и същ ритуал.
Спирате пред новия апартамент и започва изваждането на вещи от колата. Първото, на което намирате място в новия си дом, е стерео системата: приемник, грамофон или CD плейър, касетофон и говорители.
Кабелите се оплитаха,  В продължение на много години местенето в нова къща започваше с един и същ ритуал. Спирате пред новия апартамент и започва изваждането на вещи от колата. Първото, на което намирате място в новия си дом, е стерео системата: приемник, грамофон или CD плейър, касетофон и говорители. Кабелите се оплитаха,

Пловдивски митничари пипнаха над 4 т нелегален алкохол

95-градусовият алкохол бил в складова база в Асеновград

    


Дават 18 млн. лева за болницата на СУ

 
 
18 млн. лв. ще получи Софийският университет “Св. Климент Охридски” за модернизиране на учебната и клиничната база на медицинския си факултет. Това предвижда проект на правителствено постановление, пуснат вчера от Министерския съвет за обществено обсъждане.
С парите трябва да бъдат модернизирани както учебни зали, така и клиниките,     18 млн. лв. ще получи Софийският университет “Св. Климент Охридски” за модернизиране на учебната и клиничната база на медицинския си факултет. Това предвижда проект на правителствено постановление, пуснат вчера от Министерския съвет за обществено обсъждане. С парите трябва да бъдат модернизирани както учебни зали, така и клиниките,

Студенти взеха първите две стипендии на “Белла”

Двама студенти от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) спечелиха първите стипендии по икономика на “Белла Академия”. Моника Иванова и Михаил Минчев получиха символичните чекове на стойност 2 000 лв. от директора на маркетинга на “Белла България” Кирил Хаджидинев и ректора на УНСС проф. Стати Статев.“Приемете тези ... Двама студенти от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) спечелиха първите стипендии по икономика на “Белла Академия”. Моника Иванова и Михаил Минчев получиха символичните чекове на стойност 2 000 лв. от директора на маркетинга на “Белла България” Кирил Хаджидинев и ректора на УНСС проф. Стати Статев.“Приемете тези ...

Имотен бум край морето

Близо половината от новопостроените жилища в България през последните 8-10 години са в и около градовете Варна и Бургас, показват данните на НСИ. Този период включва не само строителния бум, а и времето на кризата, когато навсякъде броят на новопостроените и пуснати в експлоатация жилища значително спадна.

Светлозар Лазаров: МВР залага на 15 мерки за борба с битовата престъпност

Министерството на вътрешните работи залага на 14 мерки за борба с битовата престъпност, а присъствието на жандармерията е 15-тата. Това каза за Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Сред мерките са преразпределение на вътрешни ресурси, прави се явно и секретно наблюдение, блокират се възлови кръстовища, Министерството на вътрешните работи залага на 14 мерки за борба с битовата престъпност, а присъствието на жандармерията е 15-тата. Това каза за Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Сред мерките са преразпределение на вътрешни ресурси, прави се явно и секретно наблюдение, блокират се възлови кръстовища,

Собственикът на спорната площадка в "Гео Милев" готов на отстъпки

София /КРОСС/ Вече половин година жителите на столичния квартал „Гео Милев" протестират срещу намеренията на инвеститор да строи върху една от малко останалите зелени площи в квартала. На мястото трябва да се издигне 10-етажна жилищна сграда. Според хората обаче инвеститорът няма право да строи. Лъжа е, че има разрешение за строеж. Няма строителна линия, категорични са те. По думите на шефа на общинската дирекция "Контрол по строителството" Влади Калинов теренът е частна собственост и има разрешителни. Но работата на машините рано сутрин е подозрителна. Опитите теренът да бъде заменен остават неуспешни. Пред БНТ инвеститорът арх. Дучев, срещу който недоволстват жителите на „Гео Милев", разказа, че дружеството му е придобило въпросния терен от 2010 година от друго частно дружество. Сделка между мен и общината никога не е имало. Придобихме го от „Технострой" . Имаме всички документи за строеж. Изпълняваме заповед за разчистване на обекта. Но гражданите ни възпрепятстват, каза той. Той изрази готовност да направи второ дарение. На посочено място ще изградя нова, модерна детска площадка със съответното озеленяване. Ако общината има равностоен имот в подобен район, съм склонен да извърша насрещни продажби, каза още той.    

Задържаха 69-годишен мъж за убийството в старческия дом

Жертвата е 83-годишен пенсиониран полицейски служител

Няма да правим индустрия с бюджетни средства, отсече Орешарски

Всякакви твърдения от този тип са спекулации, допълни той

Швейцарците ще понесат тежки последствия заради референдума

Със съвсем малка разлика в гласовете швейцарците за пореден път поставиха добрите си отношения с ЕС на карта. На референдум “за” или “против” ограничаването на имиграцията в неделя по-малко от процент швейцарци бяха достатъчни, за да наклонят везната в полза на онези, които привидяха в нестихващия поток преселващи се в алпийската страна тъмни Със съвсем малка разлика в гласовете швейцарците за пореден път поставиха добрите си отношения с ЕС на карта. На референдум “за” или “против” ограничаването на имиграцията в неделя по-малко от процент швейцарци бяха достатъчни, за да наклонят везната в полза на онези, които привидяха в нестихващия поток преселващи се в алпийската страна тъмни

България с цензур(л)а

/КРОСС/ Безпристрастна публицистика е безсмислена двусмислица като (без)полов атлет. Слагам този знак на равенство като мото на текста, за да стане ясно с какво, а не с кого споря. Поводът, но само формално, е закъснелият шум около публицистиката на Росен Петров в БТВ, която едва сега, с фатално закъснение от 13 години, се възмути от пристрастията на гуруто на Слави Трифонов, който пък не смееше да дойде сам без същия Петров в предаването ми „В десетката". Два пъти съм канил Трифонов да спорим по казуси, предизвикани от пристрастията на „Шоуто на Слави" и неизменно ми се появяваше в тандем с Росен Петров. Цяло едно поколение извървя пътя от детската градина и самобръсначката до зрелостта на брачния живот под влиянието на милиционерските пристрастия на Росен Петров, главен сценарист на най-влиятелното телевизионно шоу в България (и съответно- виден манипулатор на общественото мнение в страната). Близо три петилетки бай Росен разиграваше България в ролята на задкулисен жрец под мотото „всички са маскари". Изведнъж сега Петров беше разпознат  (от новото ръководство на БТВ, все пак) като нарушител на правилата в журналистиката, възползвайки се от телевизионния ефир да обяви присъединяването си към най-платежоспособния политически проект на нашето време „България без цензура"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване