Откриха оцелял след катастрофата на военен самолет в Алжир

/КРОСС/ Според първите официални данни на алжирската Гражданска защита 71 тела и един оцелял са били намерени от спасителните екипи няколко часа след разбиването на военнотранспортен самолет в планински район в източната част на Алжир, предаде ИТАР-ТАСС. Оцелелият е войник, който е в много тежко състояние с рани в главата и гръдния кош. Според държавното радио самолетът е летял от Таманрасет към Константин, а на борда му е имало 103 души - 99 пътници и четиричленен екипаж - военнослужещи и семействата им. По предварителни данни причина за катастрофата са лошите метеорологични условия - лоша видимост и бурен вятър със силни пориви, както и валеж на мокър сняг.  

Поредна македонска провокация, ще правят филм за „македонския цар” Самуил

Нова провокация от страната на Македония срещу българската история разбуни духовете в страната ни. След филма „Трето полувреме” македонски кинодейци този път ще правят лента, посветена на цар Самуил и ослепяването на войската му. Във филма той ще бъде представен като македонски цар.

Новият Изборен кодекс-утре на второ четене в НС

Проектът на нов Изборен кодекс влиза утре на второ четене в пленарната зала. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. В нея е и ветото на президента върху текстове от приетите на 16 януари т.г. промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Погват веригите за укрит ДДС, премиерът заподозря заобикаляне на закона

Националната агенция за приходите проверява големите търговски вериги заради съмнения, че избягват плащането на ДДС. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов на форума "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката", организиран по инициатива на премиера Пламен Орешарски. 

Преди Чобанов и самият министър-председател се усъмни, че ... Националната агенция за приходите проверява големите търговски вериги заради съмнения, че избягват плащането на ДДС. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов на форума "Правителство - бизнес: Рестарт на икономиката", организиран по инициатива на премиера Пламен Орешарски. Преди Чобанов и самият министър-председател се усъмни, че ...

ЕП: Съставът на новата Еврокомисия да се избира сред европейските депутати

По този начин изборите за ЕП ще станат много по-важни, смятат от парламентарната комисия по институциите

    


Обама: Русия е гарант, че Сирия ще изпълни ангажиментите си

/КРОСС/ По време на съвместна пресконференция с френския президент Франсоа Оланд във Вашингтон президентът на САЩ Барак Обама заяви, че отговорността за изнасянето на химическите оръжия от територията на Сирия е на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. "Сирия трябва да изпълни своите ангажименти, а Русия има отговорността да гарантира, че Сирия ще ги спази", каза още Обама. Президентът заяви и, че Съединените щати не вижда военно решение за положението, в което се намира Сирия в момента, като добави, че от Вашингтон са изпратили силно послание към Русия по отношение на благосъстоянието на сирийските цивилни граждани по време на гражданската война в страната. "Ние призоваваме международната общност да спре притока на чуждестранни бойци, пътуващи за Сирия", каза още той.  

Борисов се разграничи от Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов този път не защити заместника си в партията Цветан Цветанов в задочния му спор с прокуратурата и публично се разграничи от него. Ден по-рано бившият МВР шеф нападна главния прокурор Сотир Цацаров и още по-яростно заместникът му Борислав Сарафов. 

"Разбирам, че след като има обвинения, Цветанов трябва да се защитава Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов този път не защити заместника си в партията Цветан Цветанов в задочния му спор с прокуратурата и публично се разграничи от него. Ден по-рано бившият МВР шеф нападна главния прокурор Сотир Цацаров и още по-яростно заместникът му Борислав Сарафов. "Разбирам, че след като има обвинения, Цветанов трябва да се защитава

Падането на американските визи за българите остава мираж

Броят на отказите за издаването на американски визи за български граждани са основният проблем пред отпадането на визовия режим, защото бе намален от...

Чех рецидивист осакатил Антон Огнянов, левскарят е жертва №3 (видео)

Контузеният брутално нов футболист на “Левски” Антон Огнянов се оказа жертва на рецидивист. Това разкри друго ново попълнение на “сините” - чешкият защитник Павел Чмовш. Именно в контролата срещу неговите сънародници от “Виктория” (Пилзен) бе посечен Огнянов. Бившият капитан на “Любимец” бе покосен от опасно влизане в гръб на нападателя Томас Контузеният брутално нов футболист на “Левски” Антон Огнянов се оказа жертва на рецидивист. Това разкри друго ново попълнение на “сините” - чешкият защитник Павел Чмовш. Именно в контролата срещу неговите сънародници от “Виктория” (Пилзен) бе посечен Огнянов. Бившият капитан на “Любимец” бе покосен от опасно влизане в гръб на нападателя Томас

Германия триумфира в шейните и при жените


Натали Гайзенбергер допълни германската доминация при шейните със спечелването на олимпийската титла и при жените.

Състезателката отне титлата на своята сънародничка Татяна Хюфнер, която завърши втора. Тройката на почетната стълбичка допълни американката Ерин Хамлин.

26-годишната Гайзенбергер беше взела добър аванс от 0,766 секунди след първите два манша в понеделник. Днес трикратната световна шампионка завърши с комбинирано време от 3:19,768 минути за четирите си...

Германия триумфира и в шейните при жените


Натали Гайзенбергер допълни германската доминация при шейните със спечелването на олимпийската титла и при жените.

Състезателката отне титлата на своята сънародничка Татяна Хюфнер, която завърши втора. Тройката на почетната стълбичка допълни американката Ерин Хамлин.

26-годишната Гайзенбергер беше взела добър аванс от 0,766 секунди след първите два манша в понеделник. Днес трикратната световна шампионка завърши с комбинирано време от 3:19,768 минути за четирите си...

Бунт в кв. "Христо Ботев" заради убито циганче

Около 200 роми са спрели движението по източната тангента в столичния квартал "Христо Ботев".Ромите протестират срещу освобождаването под парична гаранция на охранителя Петко Еленков, който застреля преди година 16-годишния Велин Стоянов-Жабата.

Директор на варненската математическа гимназия:Единици записват висше - математика

Математиката е една от най-рядко избираните специалности в университетите в България. Интересът към нея е изключително слаб. Такава информация публикуваха наскоро централни медии. Във висшите учебни заведения у нас има едва по 100 младежи, които учат математика, сочат медиите.

Румънци наритаха Ивелин Попов

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов бе наритан грубо и сменен принудително в днешната последна контрола на “Кубан” от втория подготвителен лагер в Турция срещу румънския “Петролул”. Играчите на тима от Плоещ първо контузиха Ибрахима Балде още в 16-ата мин, след това продължиха с ритниците и при няколко ситуации футболисти от Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов бе наритан грубо и сменен принудително в днешната последна контрола на “Кубан” от втория подготвителен лагер в Турция срещу румънския “Петролул”. Играчите на тима от Плоещ първо контузиха Ибрахима Балде още в 16-ата мин, след това продължиха с ритниците и при няколко ситуации футболисти от

"Алфа рисърч": Появата на АБВ пренарежда силите

Към момента ГЕРБ би имала шест евродепутати, БСП - пет, ДПС - трима, АБВ - двама, а Реформаторският блок - един, според проучването

Алфа рисърч, БТА и bTV обслужиха Борисов и Гоце с претоплена манджа

Предизборна манипулация спретнаха днес държавната БТА, телевизия bTV и социологическата агенция "Алфа рисърч". Медиите пуснаха отново скандалното проучване на близката до ГЕРБ и кръга "Капитал" бизнес дама Боряна Димитрова, която в края на януари взриви политическите централи и социологическата гилдия.

Войната в bTV взе нова жертва, програмният директор е аут

Войната в бТВ вече стана кървава - след плеяда журналисти и висши мениджъри, телевизията прогони и програмния си директор Апостол Пенчев. Твърди се, че телевизията се отървала от него заради скандала с Росен Петров

Акциите на Цветанов, или за счупения гръбнак на организираната престъпност

И без тоталната ревизия на шумните показни акции под егидата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, с просто око е видно, че осъдителни присъди има дотук на "Наглите" и "Килърите", които обаче все още не са влезли в сила. Всичко останало не може да се доближи и на милиметър от редовното му изявление и като обвиняем, че по негово време е бил пречупен гръбнакът на организираната престъпност.

Карина Фогт със злато в ски-скока на нормална шанца

Втора е австрийката Щолц, трета французойката Мате

    


Нов водоустойчив МР3 плейър на Sony се продава в бутилка вода

/КРОСС/ Sony започна доста атрактивна кампания за промотирането на новия си водоустойчив Sony Walkman плейър от W серията - устройството се продава във вендинг машини, като опаковката на джаджата не е каква да е, а .. пълна бутилка с вода, предаде The Verge. Серията W на МР3 плейърите Walkman предлага пълна защита от вода и дори при потапяне на до 2 метра дълбочина, устройството продължава да свири. Японската компания задейства кампанията на територията на Нова Зеландия, със съдействието на агенцията DaftFCB, която е снабдила вендинг машините с плейъра в редица фитнес центрове и басейни. Цената разбира се е доста по-висока от останалите продукти, които човек може да закупи от машината, но кампанията определено привлича много внимание.  

Протестът „Странджа” блокира движението пред парламента

Протестиращите в защита на природен парк „Странджа” достигнаха до Народното събрание и блокираха движението пред него. Участниците в протеста свирят на свирки, скандират „Оставка”, „Долу БКП” и бият на барабани.

Три пъти повече дрогирани шофьори по пътищата

Три пъти повече дрогирани шофьори са били заловени по пътищата на страната през 2013 г. Това съобщи вчера началникът на отдел „Пътна полиция” главен комисар Антон Антонов, който откри проект за обучение на пътни полицаи за въздействието на различните наркотици върху шофьорите.

Конгресът на САЩ гласува тавана на федералния дълг

Промененият график ще позволи на конгресмените

Цацаров: Цветанов, докажи думите си!

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов получи двоен удар във втория ден от започнатия от него задочен скандал с депутата от ДПС Делян Пеевски. Първо главният прокурор Сотир Цацаров, който бе замесен в разменените обвинения за влияние над съдебната власт, излезе с остра позиция, в която нарече две твърдения на Цветанов “лъжа”, а трето - “клевета"... Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов получи двоен удар във втория ден от започнатия от него задочен скандал с депутата от ДПС Делян Пеевски. Първо главният прокурор Сотир Цацаров, който бе замесен в разменените обвинения за влияние над съдебната власт, излезе с остра позиция, в която нарече две твърдения на Цветанов “лъжа”, а трето - “клевета"...

Баба рита пиян крадец в слабините, бяга за полиция

Възрастна жена успя да пребори 28-годишен мъж, взломил дома й. Той успял да си отвори вратата, влязъл и започнал да я души с възглавницата. Жената обаче събрала сили и го изритала в слабините и избягала на улицата, за да потърси помощ. По-късно мъжът е арестуван за 24 часа.

12 г. затвор, ако мъж изнасили жена си

До 12 г. на топло да лежат съпрузите, изнасилили своята половинка, предлагат неправителствени организации. „Настояване сексуалното насилие в брак не само да се инкриминизира, а наказанията за него да бъдат дори по-високи”, заяви адвокатът в сферата на правата на човека Георги Войнов.

Свръхдоза уби сестра на Джулия Робъртс

 
Доведената сестра на актрисата Джулия Робъртс - Нанси Моутс, бе открита мъртва в къща в Лос Анджелис в неделя.
37-годишната жена по всяка вероятност е починала от свръхдоза наркотици, обяви полицията в Лос Анджелис.
Нанси Моутс била открита в пълна с вода вана в къща на приятел. Там били намерени лекарства по предписание, както и такива,   Доведената сестра на актрисата Джулия Робъртс - Нанси Моутс, бе открита мъртва в къща в Лос Анджелис в неделя. 37-годишната жена по всяка вероятност е починала от свръхдоза наркотици, обяви полицията в Лос Анджелис. Нанси Моутс била открита в пълна с вода вана в къща на приятел. Там били намерени лекарства по предписание, както и такива,

Евродепутат поздрави ЖГЕРБ-Поморие за четвъртото издание на „Медена раздумка”

За четвърта поредна година дамите от ЖГЕРБ-Поморие отбелязаха Деня на пчеларя със специално организирано събитие „Медена раздумка”. То се проведе в Здравница „СанМарина” (бившия рехабилитационен център „Свети Георги”) и в него взеха участие дългогодишни производители на мед от Поморие и региона, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ – Бургас. Събитието уважиха председателят на ОбС-Поморие д-р Милена Еневa, неговият заместник Неделчо Стайков, общински съветници и жители на града. Специални гости на инициативата, превърнала се в традиция, бяха Стоян Шентов, експерт консултант зооинженер, и доайенът на българското пчеларство Кирил Кирилов.

Специална изненада за всички присъстващи бе видео-поздрав от евродепутатa от групата на ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел. Народните представители от ГЕРБ – Бургас, които не успяха да присъстват на събитието, заради извънредното заседание на 42-ото НС, изпратиха поздравителен адрес до организаторите и всички присъстващи.

„С провеждането на четвъртото издание на „Медена раздумка” организацията на ЖГЕРБ -Поморие доказа за пореден път, че е сериозно ангажирана да съдейства за развитието на пчеларството в Поморие и региона. С тази инициатива искаме да уважим всички хора, които полагат труд и постоянство за запазването на сектора. Приветстваме и усилията на кмета на Поморие, Иван Алексиев, който изпълни поет ангажимент и Фестивалът на меда вече е факт”, сподели председателят на ЖГЕРБ Поморие Аделина Чолева.

Организаторите на „Медена раздумка” бяха подготвили дискусия на тема „Новости в новия програмен период за сектор „Пчеларство”, обсъдена бе и проблемът за масовия мор на пчели и пчелни семейства Стоян Шентов сподели в детайли полезна информация относно възможностите, начините и изискванията за кандидатстване по различните програми за подпомагане на пчеларите и субсидиите , които се отпускат през новия програмен период 2014-2020 г.

В по време на събитието бе представен филм от Първия национален фестивал на меда „МЕД, МОРЕ И СЛЪНЦЕ ”– ПОМОРИЕ 2013, който е включен в културната програма на Община Поморие и за 2014 г. Всички гости на събитието получиха тематични подаръци от ЖГЕРБ-Поморие.

Цветанов да докаже с факти твърденията си за Сарафов

Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга обвиненията на ексвътрешния министър Цветан Цветанов. В позиция, публикувана на сайта на прокуратурата, обвинител №1 отрече абсолютно всички твърдения на бившия вътрешен министър и го призова да изкара наяве доказателства за думите си, ако разполага с такива.

Плугчиева: 3 министерства си прехвърляли топката за скандалите с Батко и Братко

Сигнали в Европейската комисия (ЕК) за злоупотреби с пари по програма САПАРД спряха милионите към България през 2008 г. Това заяви в Софийския градски съд бившият вицепремиер и настоящ посланик в Швейцария Меглена Плугчиева. Тя долетя от Берн да свидетелства по делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. Той е подсъдим затова... Сигнали в Европейската комисия (ЕК) за злоупотреби с пари по програма САПАРД спряха милионите към България през 2008 г. Това заяви в Софийския градски съд бившият вицепремиер и настоящ посланик в Швейцария Меглена Плугчиева. Тя долетя от Берн да свидетелства по делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев. Той е подсъдим затова...

Бан Ки Мун заклейми ново клане в Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун е бил "скандализиран да научи, че ново клане" е било извършено в Сирия, в село Маан, област Хама, съобщи говорителят му Мартин Несирки. "Десетк...

Плугчиева намеква, че за "Батко и братко" е виновна "тройна колективна отговорност"

Сигнали в Европейската комисия (ЕК) за злоупотреби с пари по програма САПАРД спряха милионите към България през 2008 година. Това заяви в Софийския градски съд бившият вицепремиер и настоящ...

Лекарствата без рецепта може да поскъпнат

/КРОСС/ Лекарствата без рецепта може да поскъпнат сериозно в следващите месеци, предупредиха производители. Става дума за най-разпространените противовъзпалителни, обезболяващи и противогрипни медикаменти. Повечето фармацевтични компании обясняват очаквания скок с нови административни такси, които им налагат от здравното министерство. Производителите не се ангажират с конкретни цифри, но чертаят два възможни сценария - или да увеличат драстично цените на лекарствата, при които ще трябва да плащат нови, по-високи такси, или да разпределят възможните загуби - като повишат цените на всички произвеждани от тях медикаменти, предаде Нова телевизия. Търговците на медикаменти също потвърждават прогнозите за ценови скок - по техни сметки - поскъпване може да има при най-евтините и по-малко продаваните лекарства. За да се компенсират разходите при лекарствата, които се поемат от Здравната каса и които имат твърди цени, производителите ще търсят други варианти. По сметки на фармацевтичните компании, става дума за сериозно намаление на сега работещите при тях около 10 хиляди души.

bTV се раздели и с програмния си директор

Тези дни новините около bTV направо валят. Поредната промяна в екипа на медията ще е програмният директор. Досегашният изпълнител на длъжността...

Поддръжката на пътищата и в по-малки градове ще се извършва от АПИ

За поддръжката и почистването на пътищата в малките населени места вече ще се извършва от Агенция "Пътна инфраструктура". Това стана факт след приети промени в Закона за пътищата. Досега почистването и поддръжката на пътищата в населени места с до 100 хил.

Топлинни счетоводители: По-сериозни санкции за кражба на парно

/КРОСС/ Асоциацията на топлинните счетоводители предложиха да има по-сериозни санкции за некоректните потребители на парно. От там смятат, че глоби трябва да заплашват всеки, който демонтира радиаторите си без позволение, предаде Нова телевизия. Ефективни санкции трябва да се наложат, ако някой наруши целостта на пломбите и стикерите, които пазят топломерите от манипулиране. Наказания трябва да има и за тези, които не пуснат отчитащите у дома. От асоциацията внесоха в парламента седем предложения за подобряване на услугата, която предлагат, и за по-голяма защита на потребителите. Те смятат, че ако функцията на топлинните счетоводители отпадне и се замени изцяло със самоотчет, това само ще внесе повече хаос, а е възможно и Европа да ни санкционира за това.

Делото „Килърите" е на финалната права

/КРОСС/ Делото „Килърите" е на финалната права - пледоариите вече започнаха в Апелативния съд във Варна. Четири доживотни присъди поиска прокуратурата за Петър Стоянов - Сумиста и още трима души от групата му, обвинена в поръчителство на убийства и побои, извършвани за пари. Прокуратурата настоява, че лидерът на престъпната група Петър Стоянов е лицето, което е приемало основно поръчките за изпълнение. Свидетелски показания посочват, че при убийството о на Борислав Георгиев лично Стоянов е осигурил автомобила, с който са се придвижвали извършителите на убийството. За същото убийство пак Сумиста е обезпечил патроните, с които е извършено престъплението. Стоянов е осигурил и взривното устройство, което е следвало да бъде използвано при взрива на автомобила на търновския адвокат. Шестимата подсъдими вече бяха признати за виновни от шуменския окръжен съд след процес, белязан от серия скандали.  

Грък се блъсна в стълб на ски лифт в Банско, пострада тежко

Грък пострада тежко на ски пистите в Банско, съобщи БГНЕС. 58-годишният Йоанис А. се е блъснал в стълб на ски лифта около 14:40 ч. днес. Инцидентът е станал на червения ръкав на писта "Томба". Пострадалият е свален и прегледан в спешния център на долната кабинкова станция. Той е в тежко състояние със счупени ребра и пробит бял дроб ... Грък пострада тежко на ски пистите в Банско, съобщи БГНЕС. 58-годишният Йоанис А. се е блъснал в стълб на ски лифта около 14:40 ч. днес. Инцидентът е станал на червения ръкав на писта "Томба". Пострадалият е свален и прегледан в спешния център на долната кабинкова станция. Той е в тежко състояние със счупени ребра и пробит бял дроб ...

Грък пострада тежко в Банско, блъсна се в стълб на ски лифт

Грък пострада тежко на ски пистите в Банско, съобщи БГНЕС. 58-годишният Йоанис А. се е блъснал в стълб на ски лифта около 14:40 ч. днес. Инцидентът е станал на червения ръкав на писта Грък пострада тежко на ски пистите в Банско, съобщи БГНЕС. 58-годишният Йоанис А. се е блъснал в стълб на ски лифта около 14:40 ч. днес. Инцидентът е станал на червения ръкав на писта "Томба". Пострадалият е свален и прегледан в спешния център на долната кабинкова станция. Той е в тежко състояние със счупени ребра и пробит бял дроб ...

Франция може да не изпълни целите си за свиване на бюджетния дефицит

Сметната палата на страната призова социалистическото правителство да положи повече усилия за обръщане на тенденцията за нарастване на държавния дълг

    


Общо 855 г. - единайсет жизнерадостни братя и сестри

Британците са най-старото семейство в света, кандидатстват за Гинес

    


Погнаха камиони и автобуси за "Гражданска отговорност"

Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и винетки. Ще се следи и за нерегламентиран превоз на пътници.

Яки глоби за сваляне на радиатори

Да се въведат конкретни глоби за демонтирането на радиаторите и те да бъдат разписани в Закона за енергетиката. Това предлагат топлинните счетоводители, чиято асоциация е внесла вчера в НС писмо със 7 предложения за законови поправки.

"Ауди" пламна в движение във Варна

Вчера около 12:30 часа, е получен сигнал за пожар в мострена зала на “Пежо”, намираща се на бул. “Януш Хунияди”. Причината за инцидента е късо съединение на рекламна табела. Нанесени са незначителни материални щети по фасадата. По-късно същия ден е подаден друг сигнал за пожар в лек автомобил “Ауди А3”, който се е движел по ул.

Казахстан девалвира валутата си с 19%

Централната банка на Казахстан девалвира националната валута тенге с 19%, шокирайки бизнесмени и спестители, предаде АФП.
Така вече един долар ще се купува за 185 тенге, вместо срещу 145-155.
 Централната банка обяви още, че се отказва от поддръжка на валутния курс, като ще ограничи интервенциите си на валутния пазар и намесата си при определяне. Централната банка на Казахстан девалвира националната валута тенге с 19%, шокирайки бизнесмени и спестители, предаде АФП. Така вече един долар ще се купува за 185 тенге, вместо срещу 145-155. Централната банка обяви още, че се отказва от поддръжка на валутния курс, като ще ограничи интервенциите си на валутния пазар и намесата си при определяне.

Първа самоубийствена атака от британец в Сирия

Ако се потвърди, това ще бъде първата такава атака от британец

Забравени документи на ГЕРБ ги уличавали в кадруване

Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви, че само миналата седмица 56 души – директори, директори на дирекции в Държавен фонд "Земеделие" били "изметени с един удар"

Атакист "случайно" открил в дома си документи за "калинките" на ГЕРБ

Коварно нещо са ведомствените жилища за депутати и хора от властта с мандат. До такъв извод може да стигне човек, слушайки историята с народния избраник от "Атака" Гален Монев, който открил в дома си документи от предишния наемател от ГЕРБ, уличаващи бившите управляващи в партийно кадруване във властта. Случката бе разказана от вторник от социалиста Таско Ерменков, председател на парламентарната комисия, проверяваща назначенията на високи държавни постове по времето на ГЕРБ. По думите му народният представител от "Атака" Гален Монев е намерил във ведомственото си жилище, предоставено му от Народното събрание, документи на ГЕРБ, които уличават партийното кадруване в администрацията. Служебният апартамент на Монев преди това бил ползван от бившия депутат от ГЕРБ и настоящ деец на БАСТА Павел Димитров. Ерменков уточни, че се е обадил на Димитров, който му казал, че е оставил такива документи преди да си замине, защото вече не му трябвали. За да даде разяснения за "намереното" пред журналисти се изправи и Гален Монев. Той разказа, че при настаняването си във ведомственото жилище открил два шкафа, пълни с документи. Изхвърлил съдържанието на единия шкаф, защото му трябвало място. Незнайно как, когато станало дума за комисията с "калинките", повече от шест месеца след нанасянето му във ведомственото жилище, той се сетил, че там има втори шкаф с документи и те били точно по темата на комисията. Монев прегледал материалите и открил партийни документи, които предал на колегата си Венцислав Лаков. Така материалите постъпили в анкетната комисия. Монев предположи, че Павел Димитров, който ползвал апартамента преди него, е оставил документите от недоглеждане при напускане на жилището. Нямал обаче контакти на бившия депутат от ГЕРБ и затова не му се обадил да съобщи за находката. Когато администрацията на парламента предава жилището, то трябва да бъде абсолютно празно, но и те са оставили шкафовете, отбеляза Монев. Яд ме е за изхвърлените документи, защото щяха да излязат още разкрития, коментира той. "Случайно разкритите" документи ясно очертавали йерархията на тоталното партийно кадруване и нейният механизъм на действие, който може да бъде обобщен в четири стъпки, каза Таско Ерменков. Той обясни, че административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов е изпратил писма до областните ръководители на ГЕРБ да му предоставят предложения за назначения. След това те са върнали попълнените справки с подходящи кандидати за работа в изпълнителната власт и на областно ниво. След това административният секретар на ГЕРБ изпраща предложенията на съответния министър и накрая министърът се отчита с трудов договор, обясни технологията Ерменков. Позициите са изключително широкомащабни - Полиция, Пожарна, Гранична полиция, ГДБОП, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, НАП, НОИ, Сметна палата, ВиК, "Гражданска защита", РДНСК, ЕСО, Агенцията за енергийна ефективност, "Автомобилна администрация", регионални звена на фонд "Земеделие", горски стопанства, ветеринарни служби, посочи Ерменков. Имало даже екзотични работни места като "Държавната лотария", опера, театър, филхармония, природни културни паркове и даже затвора. Не била пощадена и съдебната палата, имало предложение за окръжен прокурор. Над 40 хиляди души са сменени в централната администрация и териториалните й структури за четири години по време на управлението на ГЕРБ, обобщи Таско Ерменков. Цвета Караянчева от ГЕРБ коментира, че анкетната комисия за партийните назначения на предишната власт не се е събирала на нито едно заседание тази година. Ако има някакви документи, редно е първо с тях да се запознаят членовете на комисията и след това да се обявяват публично, посочи тя. Караянчева припомни протокол на областната организация на ДПС във Велико Търново, в който се казва, че "ние имаме НОИ, БСП имат НАП, БСП иска ГРАО, следователно ние ще искаме статистическото бюро".

Еколозите вече водят борба не само за "Странджа" (галерия)

В 18:00 часа природозащитници започнаха да се събират на Орлов мост в столицата. Минути след 19:00 часа протестиращите поеха на шествие към парламента.

Участниците в протеста казват, че битката вече не е само за природен парк „Странджа В 18:00 часа природозащитници започнаха да се събират на Орлов мост в столицата. Минути след 19:00 часа протестиращите поеха на шествие към парламента. Участниците в протеста казват, че битката вече не е само за природен парк „Странджа", който е застрашен от застрояване след влизането в сила на Общия устройствен план на община Царево. В момен

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване