Драма! Руски военен проект заплашва да удави Плевен

Руски военен проект може да затрие Плевен, града на българо-руската бойна дружба. Трагичният парадокс идва от това, че водно инженерно съоръжение, построено по заповед на генерал Едуард Тотлебен през Освободителната война, заплашва да залее града и да причини драматични последици. Язовирът на две нива, известен като Тотлебеновия вал в парка Кайлъка, вече прелива от обилните дъждове.

Гала показа дома си в "На кафе"

Гала показа дома си в днешното издание на предаването си "На кафе". Там водещата живее с дъщеря си Мари и приятеля си Стефан.
Представянето пред камерите продължи близо час, което позволи на зрителите на видят почти всяко кътче в дома на водещата. Освен че показа семейството си, тя бе довела специалисти по фън шуй и радиестезия, Гала показа дома си в днешното издание на предаването си "На кафе". Там водещата живее с дъщеря си Мари и приятеля си Стефан. Представянето пред камерите продължи близо час, което позволи на зрителите на видят почти всяко кътче в дома на водещата. Освен че показа семейството си, тя бе довела специалисти по фън шуй и радиестезия,

Сирийските бунтовници убиха 11 деца край Хама

При два атентата загинаха 18 души, а други 50 бяха ранени

Министърът на вътрешните работи на Украйна обяви искания към въоръжените сепаратисти


Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков огласи исканията на Антитерористичния център към Службата за сигурност на Украйна към въоръжените сепаратисти в Източна Украйна, предадоха руски и украински медии.

В свое съобщение на страницата си във Facebook Аваков призова проруските активисти да свалят оръжие, незабавно да освободят всички заложници, да освободят всички завзети административни сгради и да прекратят безредиците.

"Украинската власт е готова да...

Тийнейджър загина с кола заради куче на пътя

17-годишно момче от Кубрат загина в тежка катастрофа, съобщиха от полицията в Разград.Шофьорът загубил контрол над колата след като бездомно куче изскочило на пътя му.

Властите обещават ”жестоки наказания” заради бягството на затворници

Ръководството на правосъдебното министерство обеща да наложи ”жестоки” наказания на виновните за бягството на двамата затворници от Централния затвор в столицата. Същевременно бе признато, че в системата за изпълнение на наказанията има проблеми. ”Има пропуски. Набелязаха се мерки за бъдещата работа, за подобряване на контрола на охраната, както и за обучението на надзорно-охранителния състав”, обясни ресорният заместник министър Илия Ангелов след спешна среща при министър Зинаида Златанова. На нея присъстваха още новият директор на затворите Росен Желязков и шефът на Софийския затвор Петър Кръстев. Ангелов обаче не обясни какви са пропуските, защото инцидентът се разследва и не може да се коментира на този етап. ”Пропуските са на лице и ви уверявам, че лично аз приемам предизвикателството случаят да се разнищи, да се анализират действията на конкретните длъжностни лица и да се ангажира дисциплинарна и евентуално наказателна отговорност”, увери той. Желязков обеща негативните тенденции ”да бъдат обуздани" чрез атестиране на състава за лоялност и обучение за работа на бързи обороти. По-рано през деня се разбра, че избягалите от Софийския централен затвор двама души са били пуснати да работят неправомерно като парнаджии, съобщи бТВ. Издирването им продължава. Преди ден МВР разпространи снимките на бегълците. Това са 46-годишният Николай Николов-Шатката, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и 48-годишният Хосе Луис Гевара Мартинез, подсъдим за въоръжен грабеж са работили на външен обект. Бягството им е станало около 18.00 часа в сряда. Те са промъкнали през отдушниците и подземията на парното помещение на затвора, в което са работили. Двамата мъже са се трудили на въпросния обект извън рамките на затвора неправомерно. Нарушението на правилата се състои в това, че единият е чужденец и срещу него все още тече дело. Това означава, че няма влязла в сила присъда, която да бъде намалена чрез труд. При другия пък такава дейност на външен обект е забранена, защото е бил в началото на излежаването на 20-годишната си присъда. Шатката би могъл да работи, но само в рамките на затвора, не и извън него. Допускането двамата престъпни лица да работят в парното помещение за Централния затвор е станало по нареждане на прокуратурата – като благодарност, че Николай Николов е свидетелствал по друго дело, съобщава бТВ. ”Затворниците са работили като парнаджии в парното отделение на затвора, което е позволено от закона. След като са били назначени там, значи е имало основание за назначението им”, каза заместник-министърът на правосъдието.

Избягалите затворници са били пуснати да работят неправомерно

Избягалите от Софийския централен затвор двама души са били пуснати да работят неправомерно като парнаджии, съобщи бТВ. Издирването им продължава. Затегнат е контрола по граничните ни пунктове с Гърция и Сърбия, защото се предполага, че бегълците ще се опитат да използват трафика по празниците. Преди ден МВР разпространи снимките на 46-годишният Николай Николов-Шатката, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и 48-годишният Хосе Луис Гевара Мартинез, подсъдим за въоръжен грабеж са работили на външен обект. Бягството им е станало около 18.00 часа в сряда. Те са промъкнали през отдушниците и подземията на парното помещение на затвора, в което са работили. Двамата мъже са се трудили на въпросния обект извън рамките на затвора неправомерно. Нарушението на правилата се състои в това, че единият е чужденец и срещу него все още тече дело. Това означава, че няма влязла в сила присъда, която да бъде намалена чрез труд. При другия пък такава дейност на външен обект е забранена, защото е бил в началото на излежаването на 20-годишната си присъда. Шатката би могъл да работи, но само в рамките на затвора, не и извън него Допускането двамата престъпни лица да работят в парното помещение за Централния затвор е станало по нареждане на прокуратурата – като благодарност, че Николай Николов е свидетелствал по друго дело, съобщава бТВ.

Задържаните в Славянск наблюдатели – в безопасност

„Народният кмет“ на града – Вячеслав Пономарьов, съобщи, че „всички те са евакуирани на безопасно място зад пределите на зоната на бойните действия“

Военен ритуал по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия ще се проведе днес във Варна

На 6 май 2014 г. от 10.00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, ще се проведе военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. В ритуала ще участват представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Варненския гарнизон и Представителния духов оркестър, съобщиха от ВМС за Moreto.

Столични полицаи иззеха 175 кг контрабанден тютюн

Акцията е проведена по сигнал от гранични полицаи


Гала показа дома си в "На кафе" (снимки)

Гала показа дома си в днешното издание на предаването си Гала показа дома си в днешното издание на предаването си "На кафе". Там водещата живее с дъщеря си Мари и приятеля си Стефан. Представянето пред камерите продължи близо час, което позволи на зрителите на видят почти всяко кътче в дома на водещата. Освен че показа семейството си, тя бе довела специалисти по фън шуй и радиестезия,

НАТО: Възможно е да разширим присъствието на съюзнически войски в Източна Европа

Сред възможните действия на НАТО е разполагането на повече съюзнически войски на територията на Източна Европа, които да останат там постоянно или на ротационен принцип. Това обяви вторият в йерархията на НАТО Александър Виршбау в коментар за ситуацията в Източна Украйна, съобщи AP. За известно време такива отбранителни мерки ще бъдат предприети, без да се нарушава политическият ангажимент на НАТО, поет през 1997 година, когато са установени нови отношения с Москва и е поет ангажиментът да не бъдат разполагани ядрени оръжия на територията на присъединените тогава страни. От своя страна, Москва обеща да зачита териториалната цялост на другите държави. Според Вършбау, с действията си в Източна Украйна руснаците са нарушили своята част от тази договореност. В този смисъл, добавя той, "сега ще е наше право" да се откажем от ангажимента от 1997 г. за постоянно базиране на значителни бойни части в Полша или друга страна в НАТО от Източна Европа. Как ще се постъпи, ще се обсъжда от лидерите от НАТО през лятото преди срещата им в Уелс на 4-5 септември, когато ще се дискутира и положението на 4 потенциални нови членове - Грузия и бившите югорепублики Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина. След две десетилетия опити за партньорство с Русия, НАТО е принудена да започне да се отнася към Москва като към противник , допълни той. "Руснаците ясно обявиха, че НАТО за противник, така че ние трябва да започнем да гледаме на Русия не като партньор, а по-скоро като противник", заяви Виршбау, зам.-генерален секретар на НАТО, пред журналисти. По време на брифинга пред малка група репортери Виршбау обяви, че присъединяването на Крим към състава на Руската Федерация и подклаждането на безредици в Източна Украйна са променили основно отношенията НАТО-Русия. "Очевидно имаме две различни представи за това как трябва да изглежда европейската сигурност в Централна Европа. Ние все още сме готови да защитим суверенитета и свободата на съседните на Русия държави, а Русия ясно се опитва да върне хегемонията си и да ограничи техния суверенитет под прикритието на защита на руския свят", каза Виршбау, който е бивш американски посланик в НАТО и бивш служител на Пентагона. През месец април НАТО преустанови всяко "практическо гражданско и военно сътрудничество" с Русия, въпреки че Русия запази дипломатическата си мисия в НАТО. По повод засилването на активността на алианса в прибалтийските държави той заяви: "Искаме да бъдем сигурни, че ще можем да окажем помощ на тези държави, ако има каквато и да е, дори индиректна заплаха".

Читателите на "Дневник" отново могат изберат тема от ЕС, за която да научат повече


Активна е новата анкета на "Европа.Дневник" към "Избери да научиш повече", като читателите отново могат да изберат по коя тема искат да научат повече.

Темите на дневен ред са: "Ограничаване на използването на найлонови торбички", "Задължително поставяне на етикет "Произведено в", "Биоразнообразието и екосистемите в Европа са поставени под заплаха", "Защита на правата на командированите работници", "Помощта на ЕС за засегнатите от бедствия страни ще пристига по-бързо".

След...

Турският премиер се срещна с Константинополския епископ на Арменската църква

/КРОСС/ Турският премиер Реджеп Ердоган за пръв път се срещна с Константинополския епископ на Арменската апостолическа църква Арам Атесян.  Срещата, която според политическите наблюдатели може да отбележи прелом в отношенията между Анкара и Ереван, бе организирана, след като на 23 април турският премиер поднесе съболезнования на потомците на арменците, загинали през 1915 г. в Османската империя. Разговорът дава надежда за бъдещето, отбеляза епископ Атесян и призова Анкара и Ереван „да се срещнат и да осигурят мира".

Българите пак най-застрашени от бедност в ЕС

Близо две трети от населението се затруднява да посреща извънредни разходи, 45% живеят в материални лишения


Борят се за живота на детето, паднало във фонтана

Няма подобрение на състоянието на 10-годишното дете, което падна вчера във фонтана с металните топки на НДК.

Извършиха уникална операция на дискова херния в "Пирогов"

В неврохирургията в Пирогов, за първи път у нас, беше приложен нов метод на оперативно лечение на дискова херния, който свежда рецидива след интервенцията до 0,5 (при положение, че до този момент това се случваше при 7 до 10%). Това е бъзможно благодарение на ново поколение имплант - “Барикада”, който предотвратява повторното появяване на дискова В неврохирургията в Пирогов, за първи път у нас, беше приложен нов метод на оперативно лечение на дискова херния, който свежда рецидива след интервенцията до 0,5 (при положение, че до този момент това се случваше при 7 до 10%). Това е бъзможно благодарение на ново поколение имплант - “Барикада”, който предотвратява повторното появяване на дискова

Бонучи: Бенфика дойде да ни пречи да играем футбол

Крайно разочарован от отпадането на неговия тим от Лига Европа бе защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи. Както е известно, мачът на "бианконерите" с Бенфика завърши 0:0„ а след поб...

Не достигат свещеници в кюстендилските села

Едва десетина свещеници обслужват храмовете в кюстендилските села, каза архиерейският наместник на Кюстендилската духовна околия Генади Генадиев. Той посочи, че духовниците са малко и не успяват да бъ...

Изтича срокът за предложенията на посолствата за секциите в чужбина

/КРОСС/ До края на деня ръководителите на дипломатическите и на консулските представителства трябва да изпратят мотивирано предложение до Централната избирателна комисия за местата, в които следва да бъдат образувани секции за гласуване извън страната, предаде БНР. Днес е последният срок, в който ЦИК проверява данните на избирателите от заявленията за образуване на избирателни секции извън страната както и дали подалите заявления отговарят на изискванията да гласуват. Ако български гражданин зад граница не е включен предварително в избирателните списъци в съответната държава, в която живее, но има право да гласува, може да бъде вписан от секционната избирателна комисия на място, след като представи документ за самоличност и декларации по образец, че отговаря на условията да избира, не е гласувал и няма да гласува на друго място в същите избори. Когато срокът за валидност на паспорта или личната карта на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическо или консулско представителство на България, че е подал заявление за продължаване на срока на валидност или за издаване на нов паспорт или лична карта.

Затворник съди Джей-зи и Бионсе – шпионирали го

Ричард Дюпри-младши твърди, че музикантите са откраднали от него текстовете за над 3000 песни, които той писал зад решетките

Илияна Йотова: Европа плаши българите - трябва да променим това


- Г-жо Йотова, над 20 хил. се събраха в София за 1 май - вдъхнаха ли ви те сила и увереност в победата на БСП на предстоящите избори?
- Този празник винаги ни е зареждал. Благодарение на него оцеляхме в годините, когато често се предричаше скорошна смърт на БСП. Излизахме на улиците, показвахме, че сме много и че хората стоят зад нас, - Г-жо Йотова, над 20 хил. се събраха в София за 1 май - вдъхнаха ли ви те сила и увереност в победата на БСП на предстоящите избори? - Този празник винаги ни е зареждал. Благодарение на него оцеляхме в годините, когато често се предричаше скорошна смърт на БСП. Излизахме на улиците, показвахме, че сме много и че хората стоят зад нас,

Небостъргачи, вдъхновени от китайската шан шуй живопис


Течението шан шуй (планина - вода) в китайското пейзажно изкуство се превърна във вдъхновение за архитектурното студио MAD, което представи проект за комплекс от небостъргачи, офиси, жилищни сгради и обществени пространства, които трябва да бъдат изградени в Пекин.

Чаоян Парк Плаза ще обхваща площ от 120 хил. кв. метра, а двата 120-метрови небостъргача в комплекса са замислени да напомнят планинските изображения от традиционните китайски рисунки. Четирите офис сгради и двата жилищни...

Лекар: Тази година ще има много кърлежи

"Тази година се предполага, че ще има много кърлежи. Тази година условията - сравнително топлата зима и многото мишки, са благоприятни. Очакваме, за съжаление, и други кръвосмучещи насекоми. Не трябва да се подценяват и комарите.

Дребосък палнал пожара в складовете във Враца

Преди адския пожар във Враца на 1 май вечерта охранителните камери са записали дребен мъж, който в 18,15 часа влязъл с туба в ръка между тръбите, които са били складирани на пътя пред оградата на горната база на „Галактика“.

Дребен мъж с туба предизвикал огнения ад във Враца

Между 4 и 5 милиона лева са изгорели при снощния чудовищен пожар във Враца. Смразяващата цифра съобщи за tribali.info собственикът на фирма „Галактика“ Иван Цветков, в чиято складова база избухна огънят.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пожарът е изпепелил километри PVC тръби за водния цикъл, Между 4 и 5 милиона лева са изгорели при снощния чудовищен пожар във Враца. Смразяващата цифра съобщи за tribali.info собственикът на фирма „Галактика“ Иван Цветков, в чиято складова база избухна огънят. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пожарът е изпепелил километри PVC тръби за водния цикъл,

Камери засекли мъж да влиза с туба преди пожара във Враца

Между 4 и 5 милиона лева са изгорели при снощния чудовищен пожар във Враца. Смразяващата цифра съобщи за tribali.info собственикът на фирма „Галактика“ Иван Цветков, в чиято складова база избухна огънят.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пожарът е изпепелил километри PVC тръби за водния цикъл, Между 4 и 5 милиона лева са изгорели при снощния чудовищен пожар във Враца. Смразяващата цифра съобщи за tribali.info собственикът на фирма „Галактика“ Иван Цветков, в чиято складова база избухна огънят. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пожарът е изпепелил километри PVC тръби за водния цикъл,

Зеленчукопроизводители и продавачи протестираха пред парламента

Производителите се обявяват срещу законопроект на Министерството на развитието, ограничаващ местата им по пазарите

прочети повече

ВМРО удря кмета на Своге с нови сигнали!

ВМРО в Своге ще внесе нови сигнали за нарушения на кмета Жоро Цветков. Председателят на местната структура на войводите Велислав Георев прогнозира, че делата срещу градоначалника може да скочат от едно на пет.

5 000 000 лева изгорели в чудовищен пожар във Враца

Между 4 и 5 милиона лева са изгорели при чудовищен пожар във Враца, избухнал снощи.

Стотици ранени при катастрофа в метрото в Сеул

Около 170 души са били ранени в петък при сблъсък на два влака в метрото на Сеул. Все още е неясно как двата влака са се сблъскали на една от метростанциите. В резултат на инцидента един от вагоните на едната композиция е дерайлирал и непострадалите пасажери е трябвало да се измъкнат, ходейки между линиите. Повечето от нараняванията са били предизвикани от паниката, обзела пътниците, които скачали от повредените мотриси на релсите, съобщават правителствени източници. Инцидентът стана само две седмици след корабокрушението на ферибот в Южна Корея, при което загинаха или се водят за безследно изчезнали 300 души.

Въоръжено сблъскване в Бенгази, петима убити

Най-малко петима либийски войници са загинали и други 11 са били ранени днес при въоръжено сблъскване между специалните сили на армията и въоръжена група в източния либийски град Бенгази, съобщиха източници от здравни заведения и армията.

Бъдещи моряци от дом „Надежда“ разгледаха „Роял Хелена“

Момчета и момичета от дом „Надежда“ се качиха на борда на ветрохода „Роял Хелена“, за да разгледат отблизо истински кораб на платна, научи Moreto.net. Учениците научиха интересни подробности за международната регата Тол Шипс, особеностите на баркентината, бързината му и работата на екипажа.

Дъщерите на Берлускони го заместват в политиката

Марина Берлускони, най-голямата дъщеря на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, за първи път публично намекна, че може да се посвети на политическа кариера, пише Ройтерс. Баща й, осъден за данъчни измами, междувременно се готви да полага общественополезен труд.
Берлускони не е посочил свой политически наследник и това засилва натиска върху Марина Берлускони, най-голямата дъщеря на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, за първи път публично намекна, че може да се посвети на политическа кариера, пише Ройтерс. Баща й, осъден за данъчни измами, междувременно се готви да полага общественополезен труд. Берлускони не е посочил свой политически наследник и това засилва натиска върху

175 кг. контрабанден тютюн беше конфискуван в столицата

175 кг. контрабанден тютюн беше иззет от столичната полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. До акцията се стигнало след подаден сигнал от гранични полицаи.
На автомагистрала „Хемус” в района на пътен възел Яна автопатрул на сектор „Охрана на главни пътища и автомагистрали" - СДВР спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” със софийска 175 кг. контрабанден тютюн беше иззет от столичната полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. До акцията се стигнало след подаден сигнал от гранични полицаи. На автомагистрала „Хемус” в района на пътен възел Яна автопатрул на сектор „Охрана на главни пътища и автомагистрали" - СДВР спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” със софийска

Полицията конфискува 175 кг. контрабанден тютюн в София

175 кг. контрабанден тютюн беше иззет от столичната полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. До акцията се стигнало след подаден сигнал от гранични полицаи.
На автомагистрала „Хемус” в района на пътен възел Яна автопатрул на сектор „Охрана на главни пътища и автомагистрали 175 кг. контрабанден тютюн беше иззет от столичната полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР. До акцията се стигнало след подаден сигнал от гранични полицаи. На автомагистрала „Хемус” в района на пътен възел Яна автопатрул на сектор „Охрана на главни пътища и автомагистрали" - СДВР спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” със софийска

Дипломатите трябва да изпратят днес предложения до ЦИК за секциите в чужбина


До края на деня ръководителите на дипломатическите и на консулските представителства трябва да изпратят мотивирано предложение до Централната избирателна комисия за местата, в които следва да бъдат образувани секции за гласуване извън страната, предаде БНР.

Също днес е последният срок, в който ЦИК проверява данните на избирателите от заявленията за образуване на избирателни секции извън страната както и дали подалите заявления отговарят на изискванията да гласуват.

Ако...

Международната регата Порт Бургас-2014 продължава

Най-голямото ветроходно състезание у нас за последните години продължава и днес. Негови организатори са яхтклуб "Порт Бургас", Община Бургас и Пристанище Бургас. Регатата се провежда в кла...

След дъжд - качулка: Фандъкова ще обезопасява фонтана на НДК с временни табели

Тази година ще започне цялостна реконструкция на фонтана около НДК и ще се търсят варианти за цялостно решение. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, във връзка с инцидента пр...

Бизнесът призовава Меркел да не подкрепя санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Няколко големи компании на ФРГ призоваха немския канцлер Ангела Меркел, да не подкрепя санкциите по отношение на Русия, съобщи РИА Новости. Основно против разширяването на санкциите спрямо Русия се изказаха Siemens, Volkswagen, Adidas, BASF SE и Deutsche Bank. Представителите на тези компании призовават, всички въпроси да се решават изключително по мирен път и да не се предприемат стъпки, които ще навредят на търговските интереси на ФРГ. По данни на Wall Street Journal на фона на украинската криза, официалните лица на Германия постоянно получават обаждания от ръководителите на корпорациите с молби „да не предприемат стъпки, които могат да нанесат сериозен ущърб на техните икономически интереси в Русия".

Японци ще продават българско кисело мляко в Китай

Японската компания „Мей Джи дайрис трейдинг“, които продават на японския пазар кисело мляко по лиценз на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“...

Павлина Стоянова от „Европул Бургас“ спечели злато от международен турнир

Павлина Стоянова от клуб „Европул Бургас“ спечели златен медал на 400 м. гладко бягане от международния турнир „Младост“.

На пистата в Русе 15 год. възпитаничка на треньора Петър Райков остави зад гърба си шампионката на България и шампионката на Турция. Павлина впечатли специалистите не само със своята форма, но и с шокиращата преднина от 2 сек., която постигна пред втората в класирането.

В конкуренцията на лекоатлети от България, Македония, Турция и Румъния отлично се представи и Мирослав Загорчев. Ученикът от бургаската английска гимназия спечели бронзов медал на 400 м. гладко бягане.

В сектора за „висок скок“ Йоана Томова отново изпрати предупреждение към конкурентките си като заслужи бронзов медал, макар че според ръководството на „Европул Бургас“ тя има потенциал за много повече.

Изпълнителният директор на клуба Румен Ангелов изрази задоволството си от това, че месец преди държавното първенство талантливите лекоатлети показват много високи лични резултати и очакванията са те да донесат нови републикански титли на бургаския отбор.

 

НАТО смята Москва за противник

Според бившия посланик на САЩ в Русия Александър Вершбоу НАТО сега смята, че трябва да започне да разглежда Москва като противник.

Даниел Боримиров: Обмислям да живея със семейството си в Германия

Героят от САЩ'94 Даниел Боримиров заяви, че обмисля със семейството си да се махнат от България и да се преместят да живеят в любимата му Германия. Бившият футболист и директор в "Левски" гостува в предаването "Преди обед" по bTV, където си припомни радостните мигове от завръщането от Щатите след лудото американско лято преди 20 години. Героят от САЩ'94 Даниел Боримиров заяви, че обмисля със семейството си да се махнат от България и да се преместят да живеят в любимата му Германия. Бившият футболист и директор в "Левски" гостува в предаването "Преди обед" по bTV, където си припомни радостните мигове от завръщането от Щатите след лудото американско лято преди 20 години.

Даниел Боримиров: Обмислям да се махна от България

Героят от САЩ'94 Даниел Боримиров заяви, че обмисля със семейството си да се махнат от България и да се преместят да живеят в любимата му Германия. Бившият футболист и директор в Героят от САЩ'94 Даниел Боримиров заяви, че обмисля със семейството си да се махнат от България и да се преместят да живеят в любимата му Германия. Бившият футболист и директор в "Левски" гостува в предаването "Преди обед" по bTV, където си припомни радостните мигове от завръщането от Щатите след лудото американско лято преди 20 години.

Григор Димитров тренира с Надал в Мадрид


Най-добрият български тенисист Григор Димитров тренира с лидера в световната ранглиста Рафаел Надал преди старта на мастърса в Мадрид.

Двамата проведоха занимание на централния корт, където в неделя ще започне надпреварата.

Именно там преди година Димитров постигна една от най-значимите победи в кариерата си, когато във втория кръг елиминира тогавашния номер 1 в света Новак Джокович. Той напусна надпреварата още в следващата фаза след загуба от Станислас Вавринка.
...

Украинската армия атакува проруските сили в Славянск, има убити

Украинската армия предприе в петък сутринта атака срещу проруските бунтовници в източния град Славянск, има убити и ранени при уличните боеве, съобщават световните информационни агенции в петък. Командирът на народното опълчение в града Игор Стрелков съобщи, че Славянск е напълно обкръжен от сили на украинската армия. "Над града по наши оценки кръжат около 20 вертолета”, заяви той. Атаката се провежда от сухопътни части и по въздуха с авиация. Три бронетранспортьора на силите за самоотбрана на Славянска са поразени, а от екипажите на хеликоптерите, свалени от самоотбраната, един пилот е загинал и един е пленен. Атака срещу Славянск бе предприета, защото градът бе напълно превзет от проруските сепаратисти. Преди ден бе щурмувана и сградата на прокуратурата в града. Според командира на един от постовете на силите за самоотбрана на подстъпите към града, украински военни са превзели в петък барикада на входа на Славянск и градския телевизионен център. Няколко часа след сутрешната атака украинските ВВС прекратиха полетите над Славянск и настъпи затишие. По информация от "народния кмет" и лидер на самоотбраната на Славянск Вячеслав Пономарев загинал е пилотът на един от двата свалени от сепаратистите украински хеликоптери. "Свалихме два вертолета, един пилот е взет в плен. Още один засега е в лимана. Един от пилотите на другата машина успя да избяга през полето. Още един пилот загина", разказаа той, цитиран от Интерфакс.  По думите му украинските хеликоптери стрелят по града с реактивни снаряди. Информация за разрушени сгради обаче няма. Лидерът на местната организация на Комунистическата партия на Украйна Анатолий Хмелевой допълни, че проруските активисти в Славянск са изоставили блокпостовете в северната част на града, а вместо тях строят барикади по-близо до центъра на града. Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обяви на страницата си във Фейсбук, че подразделения на украинската армия са превзели 9 барикади в Славянск. В операцията участват подразделения на вътрешното министерство, Националната гвардия и въоръжените сили. Опълченците използват срещу тях тежко въоръжение, включително гранатомети и преносими зенитни ракетни комплекси. Аваков потвърди, че един пилот на хеликоптер е убит и няколко са ранени при щурма срещу Славянск. Той обвини проруските сепаратисти, че използват професионални наемници. Условия към бунтовниците Малко по-късно през деня Арсен Аваков огласи във Фейсбук исканията на Киев към въоръжените сепаратисти в Източна Украйна. Той ги призова да свалят оръжие, незабавно да освободят всички заложници, да освободят всички завзети административни сгради и да прекратят безредиците. В замяна властите ще амнистират ”участниците в гражданската конфронтация и окупацията на административни сгради, които не са извършили тежки престъпления, свързани с насилие”. ”Ние сме готови на преговори с протестиращите и техни представители. Но за терористите и въоръжените сепаратисти наказанието е неизбежно", написа вътрешният министър. Москва: Споразумението от Женева е мъртво Боевете в Славянск предизвикаха реакцията на Русия. Кремъл обяви, че атаката на украинските сили ”фактически унищожи последната надежда за жизнеспособността на споразумението в Женева” . "В действителност, тогава когато Русия полага усилия за деескалация и уреждане на конфликта, киевският режим тръгна да обстрелва с бойна авиация мирни селища, започна наказателна операция, фактически унищожавайки последната надежда за изпълнение на женевските договореност", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков В четвъртък по заповед на Путин в Югоизточна Украйна е бил изпратен специалният представител на президента Владимир Лукин за провеждане на преговори за освобождаване на пленените по-рано чуждестранни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Русия е поиска от ОССЕ да вземе мерки да се спре наказателната операция на киевските власти в източната част на Украйна. НАТО струпва сили в Литва Общо пет натовски кораба са пристигнали в литовското пристанище Клайпеда, за да засилят отбраната в района покрай кризата между Русия и Украйна, предаде АФП. Корабите – четири миночистача и единподкрепящ – идват от Норвегия, Холандия, Белгия и Естония. На церемонията по посрещането им министърът на отбраната Юозас Олекас ги приветства заради целта на пакта да даде повече сигурност на Литва и другите страни в региона. "Пристигането на кораб на НАТО е израз на единството и солидарността в НАТО", заявил Олекас по телефона пред репортер на АФП. Корабите ще посетят и други страни в района, а една от мисиите им е да участват в мисия по почистване на Балтийско море от мини.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване