Мощно офроуд шоу стартира от Морска гара-Варна днес

Мощно офроуд шоу стартира от Морска гара-Варна днес, 2 май, в 9 часа. Над 60 рали автомобили, мотори, ATV и други машини се включват в едно от най-очакваните състезания по офроуд в България, съобщиха от пресцентъра на общината за Moreto.

Баба копае градинка на 104 години

104 години навършва днес, на 1 май, баба Сафия Ефендиева от смолянското село Сивино. "Бабата продължава сама да си копае градинката, с акъла си е и сама се оправя по вкъщи", гордее се кметският наместник на селото Бойко Даракчиев. На миналия си рожден ден столетницата бе снимана във филм за родопското дълголетие на корейска телевизия.

Максимални температури днес между 17° и 22°, в София около 17°

Днес преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. В сутрешните часове на места в низините ще се образуват и мъгли, който до обяд постепенно ще се разсеят. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Днес преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. В сутрешните часове на места в низините ще се образуват и мъгли, който до обяд постепенно ще се разсеят. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони.

17-годишно момче загина при катастрофа

Инцидентът е станал на пътя село Задруга – град Кубрат


Предизборната кампания е изключително слаба, според политолог

Важните теми за бъдещето на Европейския съюз не са в центъра на дискусиите, коментира Борис Попиванов


Орешарски на газена лампа в Атон

Монашеска килия с пружина, газена лампа и общ санитарен възел. Това са условията, при които премиерът Пламен Орешарски ще прекара две вечери в Атон. Министър-председателят ще бъде в Света гора за храмовия празник на българския манастир "Св. Великомъченик Георги-Зограф".

Българските особености на италианските сладкиши


Като дете в сладкарница. Буквално. Така се чувстваш щом прекрачиш прага на Orsetti (мечета – от италиански) Pasticceria на столичния булевард "Дондуков". Иска ти се да грабиш с шепи от изкусителните сладкиши, подредени под витрината, кой от кой по-красив.

Зад тази вкусно-лъскава гледка стои проектът на семейството на Десислава и Георги Бебечеви — двама българи, живели и учили в чужбина, които в крайна сметка житейският път връща в родината, а после отварят и италианска...

Отслужват акатист пред чудотворните икони в храма "Св. Прокопий Варненски"

Днес - 2 май Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи акатист пред копията на чудотворните икони на Св. Богородица и Св. Георги Победоносец в новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски” във Варна съобщиха от пресцентъра на митрополията за Moreto.

Най-важното от Черноморието във вчерашния ден

Парадът на екипажите минава през Варна днес Днес през центъра на Варна ще премине уникалният Парад на екипажите, част от програмата на регатата „Тол Шипс”. Атрактивното събитие започва започва в 17 ч. , като екипажите ще преминат през централните части на града, съобщиха организаторите за Moreto.

Ивалин Василев от „Калиакра” спечели два приза от спортната надпревара

Практикантът от екипажа на „Калиакра” Ивалин Василев грабна два трофея от плувната надпревара, част от спортната програма на регата „Тол шипс”. Ивалин бе най-бърз в плуването на 50 м свободен стил, изпреварвайки 43 конкуренти от останалите кораби, съобщиха организаторите за Moreto.

Лични лекари лекуват с конски лекарства

Джипита масово лекуват пациентите си с лекарства за коне и крави.

Днес да почерпят

Александър Сано-Среброто, актьор, 37 г. 

Проф. д-р Боян Дуранкев, икономист, 63 г.

Чл.-кор. дфн Васил Проданов, философ, 68 г.

Венета Райкова, тв водеща.

Чл.-кор Димчо Кашчиев, физикохимик, 72 г.

Драгомир Николов, репортер в отдел "Бизнес, икономика" на в. "Труд", 32 г. 

Евтим Милошев, продуцент, 46 г.

Йосиф Сърчаджиев, актьор Александър Сано-Среброто, актьор, 37 г. Проф. д-р Боян Дуранкев, икономист, 63 г. Чл.-кор. дфн Васил Проданов, философ, 68 г. Венета Райкова, тв водеща. Чл.-кор Димчо Кашчиев, физикохимик, 72 г. Драгомир Николов, репортер в отдел "Бизнес, икономика" на в. "Труд", 32 г. Евтим Милошев, продуцент, 46 г. Йосиф Сърчаджиев, актьор

Джипита лекуват с илачи за животни

Семейни лекари у нас масово препоръчват на пациентите си да се церят с лекарства за животни. С ветеринарни лекарства хората лекуват всичко ¬ от разтегленото си сухожилие, артрит, дискова херния до хрема, екземи и дори косопад, показа репортерска проверка.

Дъждовен и хладен ще е май

Дъждовен и хладен ще е месец май. Очакват се и периоди на температури, подходящи за море.

"Ауди" А3 беше избрано за световен автомобил на годината


"Ауди" А3 беше избрано за световен автомобил на годината в традиционния конкурс, финалът на който се проведе в рамките на автосалона в Ню Йорк. 69-членното жури от автомобилни журналисти от 22 страни предпочете модела на концерна от Инголщад пред "Мазда" 3 и БМВ Серия 4, който също достигнаха финала. Пресяването тази година беше между 24 модела, от който половината продължиха наред, за да останат само три в последната фаза от конкурса.

В аргументите на журито се посочва, че макар А3...

За по-малки партии евровотът може да е въпрос на оцеляване

Важните теми за бъдещето на ЕС не са в центъра на дискусиите, казва политолог


Преглед на печата - 2 май

"Стандарт": Пандизчии офейкаха през тунел Бягство от затвора като на филм спретнаха двама пандизчии. Николай Николов-Шатката и чилиецът Хосе Луис Гевара Мартинез от Софийския централен затвор успели да прокопаят тунел под оградата.

Не пускаш на шефа, не те пращат в чужбина

Секс намеци и неприлични предложения тормозят програмистка от голяма IT компания. Самата жена се оплакала в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Pfizer увеличи офертата си за AstraZeneca

Американският концерн обещава, че 20% от заетите с научно-развойна дейност в новата компания ще бъдат базирани на Острова


Дим души видински блок

От две години Бориска Ковашка от Видин напразно търси истината за смъртта на майка си. Мисълта, че най-страшното може да се случи и с друг човек, не дава покой. Животът на Бориска в кооперация “Янтра 2” на ул. “Антон Страшимиров” не се връзва с твърдението “Моят дом е моята крепост”. От няколко години през зимата периодично апартаментът на жената От две години Бориска Ковашка от Видин напразно търси истината за смъртта на майка си. Мисълта, че най-страшното може да се случи и с друг човек, не дава покой. Животът на Бориска в кооперация “Янтра 2” на ул. “Антон Страшимиров” не се връзва с твърдението “Моят дом е моята крепост”. От няколко години през зимата периодично апартаментът на жената

2 500 училища минават на електронно обучение

1 млн. души ще имат достъп до системата, за която ще бъдат платени 8,6 млн. лв.

Баби дарителки тънат в нищета

Десетки възрастни хора мизерстват - отрязани са им социалните помощи, защото са направили дарения на имоти на децата си. Това се приема от социалните служби като знак за богатство и следва отказ от помощи.

Един район във Варна остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода остават абонатите в района над Ж.П. гарата. Аварията се очаква да бъде отстранена в ранния следобяд, а водоподаването възстановено до 15 часа, уточниха от водоснабдителното дружество във Варна.

Не пускаш на шефа, не те пращат в чужбина!

Секс намеци и неприлични предложения тормозят програмистка от голяма IT компания. Самата жена се оплакала в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Дамата, която е на средна възраст и е с по-скоро дискретен външен вид, била обект на устни намеци за интимност не само от страна на прекия си шеф, но и от свои колеги, научи “Труд”. Секс намеци и неприлични предложения тормозят програмистка от голяма IT компания. Самата жена се оплакала в Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Дамата, която е на средна възраст и е с по-скоро дискретен външен вид, била обект на устни намеци за интимност не само от страна на прекия си шеф, но и от свои колеги, научи “Труд”.

Един убит и един ранен при операцията в Славянск

Първи жертви в специалната операция на украинската армия, започнала тази сутрин в град Славянск, предаде РИА "Новости". Според предварителните доклади един човек е бил убит, а друг е бил ра...

Михаил Филипов квинтет ни припомня що е хубава музика на 15 май

Ако ви е писнало от баналности и комерсиализъм в музиката и ви се е приискало едно наистина качествено музикално преживяване, освободете си отсега вечерта на 15-и май. Именно тогава момчетата от МИХАИ...

Вършбау: НАТО трябва да гледа на Русия като на противника

Заместник-генералният секретар на НАТО и бивш посланик на САЩ в Москва Александър Вършбау заявил пред журналисти, че пактът трябва да гледа на Русия като на противник в светлината на анексирането н...

Пътна обстановка в страната - 2 май

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Видео: Парадът на участниците в "Блек сий Тол Шипс регата'2014"

Парадът на екипажите, едно от най-атрактивните събития в програмата на "Блек сий Тол шипс регата" се състоя вчера във Варна.
Организатор на регатата е международната благотворителна организация Sail Training International (STI), а организатор от българска страна е Община Варна.



Шествието премина по най-оживените улици в централната част на града, за да стигне до входа на "Морската градина".



Най-очакваното събитие в последния ден от програмата...

Двама души са загинали, няколко са ранени при операцията в Славянск

Украинските сили контролират пропускателните пунктове в града


Разходите на домакинствата в Япония с по-рязък от очакваното ръст през март

Безработицата в Страната на изгряващото слънце остава стабилна, а наличните работни места продължават да се увеличават, отваряйки път за ръст на заплатите


2 май в историята

Събития 1494 г. — Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. — САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. — Избухва Полуостровната война: Жителите на Мадрид се вдигат на бунт срещу френската окупация. 1876 г. — Георги Бенковски обявява преждувременно началото на Априлското въстание.

На тази дата: Полита първият пътнически реактивен самолет


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 2 май 1952 г. е осъществен първият полет на пътнически реактивен самолет. Британският "Де Хавиланд комет" прелита разстояние от над 10 000 км от Лондон до Йоханесбург с 36 души на борда за...

58 арестувани във Филипините за сексизнудване

Петдесет и осем души са арестувани във Филипините за участието им в гигантска, глобална интернет мрежа за "сексизнудване", съобщиха от местната полиция и Интерпол на съвместна пресконференция в Манила в петък.

Един загинал и 20 ранени в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 20 ранени, от които 1 с опасност за живота, съобщиха от СБА. За района на София ...

Размяна на пленници между Киев и Донецк

Задържаните в източния украински град Славянск трима офицери от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) може скоро да бъдат разменени за заловени от Киев проруски поддръжници на федерализацията, зая...

Издателство "Емас" стартира конкурс за любим книжен герой

Освен пролетно настроение, тази година месец май може да донесе и чудни книжни награди. На първи май стартира конкурсът за деца на издателство „Емас” с мотото „Покажи ни ...

"Сияйна зора" на Джек Лондон

На 9 май излиза новото заглавие от серията „Клуб Класика“ - романът „Сияйна зора“!„Клуб Класика“ представя книгите, издържали проверката на ...

В затвора може да се внесе дори самолетоносач, само че няма море

От Централния софийския затвор много отдавна не е имало бягство и новината за бягството за мен беше неочаквана. Това каза в интервю за предаването на БНР „Преди всички” Тихомир Без...

Прогноза за времето - 2 май

Преди обяд ще има разкъсвания на облачността, в отделни райони временно и до слънчево. В сутрешните часове на места в низините ще се образуват и мъгли, който до обяд постепенно ще се разсеят. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони.

Несъветска Русия


Пет смели френски момчета са се събрали до стената на къща. Две следят какво става по улицата, третият държи кофичка с боя, четвъртият е подложил гръб, а петият изписва по мазилката забранената дума Paix. Зад ъгъла се вижда антивоенна демонстрация, която буржоазната полиция разгонва.

Така изглежда христоматийната за социалистическия реализъм картина на Фьодор Решетников "За мир!". Днес мястото, изобразено на картината, смело може да бъде преместено в Русия.

Полицията...

Киев започна операция срещу сепаратистите в Украйна

Рано тази сутрин в Славянск започна оповестената по-рано военна операция на властите срещу проруските сепаратисти

Вторият най-богат човек в света купува "Мобилтел"

Състоянието на Карлос Слим се оценява на $70,8 млрд.


LinkedIn Corp. излезе на загуба през първото тримесечие

Професионалната социална мрежа поддържа инерцията на приходите


Баби дарителки живеят в мизерия

Десетки възрастни хора мизерстват - отрязани са им социалните помощи, защото са направили дарения на имоти на децата си. Това се приема от социалните служби като знак за богатство и следва отказ от помощи. Около 40 са тези случаи с пенсионери само в смолянските селата Търън и Еленска, разказа кметът Явор Говедаров. Десетки възрастни хора мизерстват - отрязани са им социалните помощи, защото са направили дарения на имоти на децата си. Това се приема от социалните служби като знак за богатство и следва отказ от помощи. Около 40 са тези случаи с пенсионери само в смолянските селата Търън и Еленска, разказа кметът Явор Говедаров.

12 стъпки към суровоядството

На 9 май излиза книгата „12 стъпки към суровоядството“ на Виктория Бутенко! След абсолютния успех на бестселъра „Енергични за цял живот“ в новото заглавие автор...

Стресът е заразен

Бедите на другите хора, дори тези, които не познаваме, повишават нивото на стресови хормони у нас. Дори да процъфтявате и да си нямате сътресения, неприятни ситуации и прочие, не можете да избегнете ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване