Жителите на Славянск вчера отбелязаха 1 май, а днес са под обстрел

/КРОСС/ Жителите на Донбас, както и руснаците в Русия, вчера отбелязаха 1 май. Шествия и манифестации е имало в някои градове на югоизточна Украйна, в това число и в Славянск, съобщи «Россия 24». В Славянск стотици хора се събрали на централния площад на града, за да изразят отношението си към всичко онова, което се случва в страната. Хората критикували действията на новите власти и скандирали „Оставка!". Те призовавали правителството доброволно да се оттегли от властта. В митинга са взели участие и представителите на Народното опълчение на Донбас, както и кмета на Славянск Вячеслав Понамарьов, който обещал да проведе парад на Победата на 9 май. Първомайски манифестации се проведоха и в Крим. Напомняме, че около 100 000 души са излезли на първомайска демонстрация в Симферопол. Според и.о. Глава на Република Крим Сергей Аксьонов, мероприятието е най-масовото в историята на града. „Ние сме горди, че вече сме в Русия, че сме вече у дома, защото в момента в Украйна се случва недопустимо насилие срещу наши рускоезични сънародници - това е геноцид, истински фашизъм", каза в интервю пред камерата на телевизията Любов Кавалерова жител на Симферопол. Също така, за Крим празникът 1 май е по-специален, защото именно тази пролет полуостровът се е завърнал в историческата си родина. По-късно вчера на 1 май и. д

Напаст: Нашествие от кърлежи

"Тази година се предполага, че ще има много кърлежи. Тази година условията - сравнително топлата зима и многото мишки, са благоприятни. Очакваме, за съжаление, и други кръвосмучещи насекоми. Не трябва да се подценяват и комарите”. За това предупреди проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Два украински хеликоптера свалени в Славянск

Два хеликоптера МИ-24 на въоръжените сили на Украйна са били свалени Славянск, съобщи Министерството на отбраната на Украйна. Двама души са били убити, има и ранени, чийто брой не се уточнява. Първоначалната информация бе за един свален хеликоптер и един убит. При стрелба с малокалибрено оръжие е бил повреден украински хеликоптер Ми-8. Няма жертви и ранени. Случващото се в Източна Украйна ясно показва, че там не действат "мирни демонстранти", а добре обучени и професионално въоръжени групи, които чрез актове на тероризъм и саботаж се опитват да дестабилизират региона, се казва в прессъобщението на Министерството на отбраната.

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на посещение във Варна

В 17.00 часа днес на Морска гара-Варна президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с капитаните и практиканти на ветроходите, участници в Международната регата „Блек Сий Тол Шипс Регата 2014“, както и с организаторите на Регатата., научи Moreto.

Бареков: „Рамадан Кунев“ вече е срамна страница от историята

От пресцентъра на От пресцентъра на "България без цензура" беше разпространено следното изявление на лидера на партията Николай Бареков: "По повод тиражираните опити за черен ПР в някои сайтове заявявам, че нито съм получавал нито съм отказвал каквато и да е покана за дебат от Рамадан Кунев, Меглена Кунева, Реджеп Тайип Ердоган или който и да е друг представител

Бареков: „Рамадан Кунев“ вече е срамна страница от историята

От пресцентъра на "България без цензура" беше разпространено следното изявление на лидера на партията Николай Бареков:   "По повод тиражираните опити за черен ПР в някои сайтове заявявам, че нито съм получавал нито съм отказвал каквато и да е покана за дебат от Рамадан Кунев, Меглена Кунева, Реджеп Тайип Ердоган или който и да е друг представител От пресцентъра на "България без цензура" беше разпространено следното изявление на лидера на партията Николай Бареков: "По повод тиражираните опити за черен ПР в някои сайтове заявявам, че нито съм получавал нито съм отказвал каквато и да е покана за дебат от Рамадан Кунев, Меглена Кунева, Реджеп Тайип Ердоган или който и да е друг представител

Ивайло Калфин: Правителството на ГЕРБ неглижира регионалната политика

/КРОСС/ Важното за ЕС би трябвало да бъде важно и за България - да има активна позиция по теми, по които тя е по-добра от другите. Това заяви водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин в ефира на радио К2. „Ние започнахме с това в началото на членството ни - Дунавската стратегия е една инициатива, в която България е един от инициаторите, Черноморската синергия е всъщност българско предложение, което беше внесено като българо-германско, Балканското сътрудничество и начинът, по който държавите на Балканите си сътрудничат е изцяло българско предложение. Ето с такива политики, които станаха след това европейски политики, България наистина имаше принос в първите години на членството ни, включително и с енергийната политика и преминаването през България на важни енергийни системи", коментира Калфин.Ивайло Калфин е категоричен, че предишното правителство на ГЕРБ тотално е неглижирало регионалната политика. „В последната година не виждам възраждане на този интерес и от сегашното правителство. Всъщност ние нямаме позиция, с която да заинтересуваме и да привлечем вниманието на ЕС и да кажат - ето това е важно, България е компетентна, капацитет е и заедно с други страни да поискаме дадена наша позиция тя да стане европейска политика.Позициите на България могат да бъдат консолидирани в ЕП тогава, когато са изработени в България и когато българските институции и българските партии знаят ясно какво искат, заяви Калфин

Четирите деца на вдовец спят на земята

Вдовец в Русе отглежда сам четирите си деца само в две стаи, а децата спят по земята. От години очаква да получи по-голямо общинско жилище, съобщи Нова телевизия.
Голямото семейство на Златю Петров живее в две стаи. 47-годишният мъж е инвалид с 220 лева пенсия. Малкият общински дом не бил беда до скоро. Вдовец в Русе отглежда сам четирите си деца само в две стаи, а децата спят по земята. От години очаква да получи по-голямо общинско жилище, съобщи Нова телевизия. Голямото семейство на Златю Петров живее в две стаи. 47-годишният мъж е инвалид с 220 лева пенсия. Малкият общински дом не бил беда до скоро.

Изненадващият оазис в Чад

"Guelta d' Archei" представлява истинско зоологическо чудо


Четирите деца на вдовец с детски паралич спят на земята

Вдовец в Русе отглежда сам четирите си деца само в две стаи, а децата спят по земята. От години очаква да получи по-голямо общинско жилище, съобщи Нова телевизия.
Голямото семейство на Златю Петров живее в две стаи. 47-годишният мъж е инвалид с 220 лева пенсия. Малкият общински дом не бил беда до скоро. Вдовец в Русе отглежда сам четирите си деца само в две стаи, а децата спят по земята. От години очаква да получи по-голямо общинско жилище, съобщи Нова телевизия. Голямото семейство на Златю Петров живее в две стаи. 47-годишният мъж е инвалид с 220 лева пенсия. Малкият общински дом не бил беда до скоро.

Асистентът на Моуриньо бе наказан за шест мача


Асистентът на Жозе Моуриньо в "Челси" - Руи Фариа, получи наказание от шест мача заради непристойното си поведение по време на мача със "Съндърланд" на 19 април.

Сините загубиха срещата с 1:2, а португалецът бе изгонен от скамейката заради агресивната си реакция при отсъдената от рефера Майк Дийн победна дузпа за гостите в 82-ата минута.

Фария налетя на съдията и неговия помощник Фил Дауд. Той призна за извършени две нарушения на правилника на Футболната асоциация на...

Ще продължим да работим и след пенсиониране

В бъдеще българите ще могат да се пенсионират и без да им се налага да спират работа. В момента, за да се пенсионираме, освен че трябва да достигнем определените стаж и възраст, трябва и да прекратим трудовия си договор с работодателя.

Заради това допълнително условие, България е на път да загуби дело в Съда на ЕС. Основният адвокат по делото, заведено от българка, твърди, че условието да спрем работа, за да получим пенсия, противоречи на двете основни европейски свободи – на движение на хора и на предоставяне на услуги, информира bTV.

В становището си до съда българското правителството също признава, че условието противоречи на европейското право. И е готово да го отмени.

„Имаме готовност веднага да предприемем съответните законодателни промени, което ще улесни много хората при ползването им на правото на пенсия”, посочва Добринка Бонева, Министерство на труда и социалната политика, цитира Econ.bg

Украински войници патрулират около Славянск, в Донецк проруските сепаратисти установиха пълен контрол

В източните части на Украйна обстановката остава крайно напрегната, а правителството в Киев признава, че постепенно губи контрол над разбунтувалите се източни и южни градове и области. В Донецк и Славянск проруските сили са установили почти пълен контрол върху важните административни сгради, а при възникналите сблъсъци с органите на реда има ранени и от двете страни.

До 5 хиляди лева глоба за неподписана данъчна декларация

Глоба до 5 хиляди лева грози всеки, който е подал неподписана данъчна декларация. Оказва се, че през последните дни на кампанията на НАП по събиране...

Меркел ще се срещне днес с Обама на фона на украинската криза


Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на САЩ Барак Обама ще се срещнат днес във Вашингтон, за да очертаят план за възпиране на една все по-агресивна Русия, докато съюзниците от двете страни на Атлантика се опитват да запазят установения след Студената война ред, предаде ДПА.

Подготовката на посещението на Меркел беше съпроводена от нова словесна война между Запада и Русия заради Украйна, като Москва във вторник разкритикува военните учения на НАТО край руските граници....

Наркотици са убили дъщерята на Боб Гелдоф

 Причина за внезапна смърт на известната журналистка, телевизионна водеща и фотомодел Пийчис Гелдоф – дъщеря на световноизвестния музикант Боб Гелдоф, вероятно е свръхдоза хероин, посочва Би Би Си, позовавайки се на данните от токсилогическата експертиза.

Пийчис Гелдоф почина на 7 април в дома си в град Рътъм в югоизточната част на Англия само на 25 години.
"Употреба на хероин и установеното (в организма) количество от това вещество вероятно са помогнали за смъртта й", заяви представителят на полицията Пол Фотерингъм.
Пийчис Гелдоф признаваше, че е употребявала наркотици, но в последно време отбелязаше, че "сега се въздържа". Нейната майка умря от свръхдоза хероин през 2000 г., когато беше 11-годишна. Сега Пийчис остави две невръстни дечица – синовете й са на една и на две годинки.
Пичийс започва кариерата си в журналистиката през 2004 г. в списание Elle Girl. След това публикува статии във вестниците Telegraph и Guardian. По-късно става телевизионен водещ в канала ITV2. 

Дете падна във фонтаните на НДК, състоянието му е критично

Състоянието на 10-годишното дете, което вчера падна във фонтаните на НДК в София, продължава да е критично. Момчето е паднало от около 10 м височина, в необезопасен участък от фонтана. То е било с баща си.

Детето е настанено в реанимацията на „Пирогов” в кома.

Цялостна реконструкция на фонтана около НДК ще започне тази година. Ще бъдат търсени варианти за цялостно решение, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на инцидента.

По думите на Фандъкова – инцидентът е изключително тежък: „Участъкът, където е играло детето, е част от фонтана, а не участък за преминаване. Вчера изпратих екип, който да провери дали конструкцията на фонтана е нарушена. Такава няма. Възложила съм да се направи временно обезопасяване с видими знаци и табели. Предстои цялостната реконструкция на фонтана, защото ние смятахме, че той е опасен от гледна точка на това, че помпите не бяха изнесени отвън, на изискванията за безопасност. Точно затова предвидихме този голям ремонт, който ще започне от тази година. Във връзка със случилото се ще поискам от инженерите да помислят дали има вариант за някакво видимо обезопасяване на тази част”, посочи Йорданка Фандъкова. /КРОСС/

 

 

 

Карта на биоразнообразието ще подготвят в трансграничния регион на Добрич Констанца

В трансграничния регион на Добрич и румънския град Констанца ще бъде подготвена карта на биоразнообразието. Инициативата е част от проекта "Природата около нас", който има подкрепата на Пр...

Ботев (Пд) скочи срещу съдийска "подкрепа" за Литекс

За двубой на юношите младша възраст, който е решен не от футболистите, а от съдиите, алармираха от Ботев (Пловдив). "Канарчетата" възнегодуваха от начина, по който е ръководен финалът за Куп...

Рисуване за децата в Националната художествена галерия в събота на 3 май

Фондация Easyart ще проведе традиционното си ателие по рисуване в Националната художествена галерия на 3 май /събота/ от 11. 00 ч. Ателиетата са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и д...

Полицията задържа извършители на кражба от февруари в Габровско

Трима мъже са задържани за домова кражба в село Яворец, която е извършена преди почти два месеца. В бюлетина на ОДМВР от началото на февруари е публикувано съобщение за взломна кражба на покъщнина ...

НАСА показа прототип на скафандър за мисията до Марс

 Американската космическа агенция НАСА показа гардероба на бъдещите астронавти, които може би ще предприемат първия полет до Марс, предаде Би Би Си. От агенцията подчертаха, че скафандърът Z-2 е само прототип, но елементи от него може би ще бъдат използвани при оформянето на дрехите на първите достигнали Червената планета хора.
Скафандрите са снабдени с излъчващи светлина части и луминисцентни кабели, които могат да помогнат за идентифицирането на отделните участници в полета. Дизайнът на Z-2 победи двата си конкурента с 63% от обществения вот на 233 431 души. Другите две предложения бяха на костюм, определян като копиращ биолуминисценцията на водни създания и "тенденции на обществото", отразяващ предполагаемите дрехи на човечеството в бъдеще.
Z-2 ще бъде изграден с използването на детайли, изработени от триизмерни принтери, а триизмерни лазерни екрани ще осигуряват пълно удобство на всеки от астронавтите. Прототипът на скафандър ще бъде подложен на изпитания във вакуумни камери, в басейна за тренировки на НАСА и на мястото, изградено като скалистата повърхност на Марс. 
През 2012 г. НАСА демонстрира прототипа Z-1, който много напомняше на костюмите на фантастични "космически рейнджъри". Той беше определен от сп. "Тайм" като постижение в тази област. 
От НАСА коментираха, че всяка добавка към серията Z ще бъде на основата на нови технологии, които един ден ще бъдат използвани в космическия костюм, носен от първите стъпили на Червената планета хора.

Вижте най-лошите жени-шофьори (видео)

Вижте компилация от клипове на жени, които трудно се справят с шофирането във видеото Вижте компилация от клипове на жени, които трудно се справят с шофирането във видеото

Пиян баровец с БМВ удари друго на "Стоп"

21-годишен шофьор на БМВ 318 е спипан да кара с 2,38 промила алкохол, след като направил катастрофа в центъра на с. Климент, Шуменско.

Алкохолът помага на жените да мислят

Употребата на малко количество алкохол способства за развитието на логическото мислене при жените. Такива са резултатите от изследване, проведено в Университета на Южна Каролина, САЩ. В него са взели участие 2 215 души на възраст над 40 години, разделени на 2 основни групи: консумиращи и неконсумиращи алкохол.

В първата група са били определени 3 подгрупи: хора, употребяващи 1 чаша алкохол дневно, умерено употребяващи алкохол (2-3 чаши дневно) и непоправими алкохолици. Във втората съответно: хора, които никога не са употребявали алкохол и такива, които са се отказали от него по различни причини. Специалистите са направили редица тестове, които позволяват да се определи влиянието на алкохола върху умствените способности. Жените, които умерено са употребявали алкохол, са показали най-високи резултати.

Същевременно американските учени напомнят, че алкохолът и особено концентратите имат опасното влияние върху организма и препоръчват не повече от 1 чаша алкохол дневно – най-добре червено вино, цитира gramofona.com

Вижте най-лошите жени-шофьори (видео)

Вижте компилация от клипове на жени, които трудно се справят с шофирането във видеото Вижте компилация от клипове на жени, които трудно се справят с шофирането във видеото

Карлос Слим внесе документи за покупка на "Мобилтел"

 Вторият по богатство в света - мексиканският магнат Карлос Слим, скоро ще прибави "Мобилтел" към империята си.
Компанията на Слим "Карсо телеком" внесе документи в Комисията за защита на конкуренцията, с която иска разрешение да придобие контрол върху "Телеком Аустрия", собственик на българския мобилен оператор, пише "Преса".
Бизнесменът, чието богатство се оценява на $70,8 млрд, трябва да получи зелена светлина за сделката от всички държави, където действа "Телеком Аустрия". Това са България, Австрия, Словения, Сърбия, Хърватия, Македония, Беларус и Лихтенщайн. "Карсо телеком" е регистрирана в Холандия и е 100% притежание на "Америка Мовил" - телекомуникационния гигант на Карлос Слим.
Преди седмица "Америка Мовил" се договори с австрийското правителство да придобие контрол върху "Телеком Аустрия" чрез увеличение на капитала с 1 млрд. евро. Досега мажоритарен собственик на компанията беше австрийската държава.

Внасяме програмата за селските райони в ЕК до 25 май

Започват проверки на товарните автомобили, с които се внасят зеленчуци, за да се ограничи сивия сектор


Първият транш за Украйна може да бъде отпуснат още днес

 "Украйна може да получи първия транш от заема на Международния валутен фонд (МВФ) още днес", съобщи говорителят на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. 

Вчера МВФ реши да отпусне кредит на Украйна в размер на 17 милиарда щатски долара. "Надявам се, че първият транш ще постъпи в рамките на два дни от решението", каза на брифинг говорителят. 
Директорът на МВФ Кристин Лагард предупреди за геополитически рискове, които крие стенд-бай кредита за Украйна. Говорейки за геополитическите рискове от заема, ръководителят на финансовата институция допълни, че "двустранна международна подкрепа и сътрудничество на страните ще бъдат в състояние да помогнат за укрепването на икономиката на Украйна".

Избягалите затворници са работили неправомерно на външен обект


Продължава издирването на двамата затворници, избягали от Централния софийски затвор. Засилени са мерките по граничните пунктове с Гърция и Сърбия, защото се предполага, че бегълците могат да опитат да използват засиления трафик в празничните дни, за да напуснат страната с фалшиви документи, съобщи Би Ти Ви.

46-годишният Николай Николов-Шатката, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и 48-годишният Хосе Луис Гевара Мартинез, подсъдим за въоръжен грабеж са работили на външен...

Градският транспорт във Варна днес ще бъде със съботно разписание

Автобусните и тролейбусните линии на днес ще се обслужват с неделно/празнично разписание, съобщиха за Moreto.net от „Градски транспорт” ЕАД Варна Промяната във всички направления важи до 6 май включително. За периода от 01.05.

Македноско издание: Скандално - главата на Македонската православна църква ще се снима в София

Главата на Македонската православна църква (МПЦ) архиепископ Стефан ще посети България на 11 май, за да присъства на честването на празника Свети Свети Кирил и Методий, без обаче да вземе активно участие в богослужението, съобщи електронното издание на македонската диаспора в Австралия Главата на Македонската православна църква (МПЦ) архиепископ Стефан ще посети България на 11 май, за да присъства на честването на празника Свети Свети Кирил и Методий, без обаче да вземе активно участие в богослужението, съобщи електронното издание на македонската диаспора в Австралия "Фаланга". Виж тук новите електронни издания в MediaMall -

Украинската армия щурмува Славянск

 Украинските сили започнаха в Славянск пълномащабна операция.

Проруските бунтовници твърдят, че са свалили три украински хеликоптера. Съдбата на пилотите засега е неизвестна.

Представител на народното опълчение, който се намира в центъра на града, е съобщил по телефона за ИТАР-ТАСС, че операцията е започнала „точно в 5,00 ч. сутринта, както бяха обещали“, с хеликоптери и бронетехника, която прикрива десанта.

В операцията участват подразделения на МВР, Националната гвардия и въоръжените сили. Опълченците използват срещу тях тежко въоръжение, включително гранатомети и преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК), каза украинският вътрешен министър Арсен Аваков.

На страницата си във „Фейсбук“ той съобщи, че подразделения на армията са превзели девет барикади, а градът е плътно обкръжен.

В най-скоро време в зоната на провеждане на специалната операция ще бъде спряно железопътното движение, а движението по пътищата в района на Славянск ще бъде ограничено до минимум, добави министърът, който призова жителите на Славянск и Краматорск да не излизат по улиците и да не стоят до прозорците.

Аваков потвърди, че един пилот на хеликоптер е убит и няколко са ранени при щурма срещу Славянск. Той обвини проруските сепаратисти, че използват професионални наемници, предаде Ройтерс.

Специалистите за вируса MERC

Корона вирусът се предава от човек на човек при близък контакт, няма ваксина или конкретно лечение, необходимо е да се спазват определени хигиенни мерки за предпазване от заразяване

прочети повече

Марадона впечатлен от стадиона на Ювентус

"Наполи също трябва да построи такава арена", заяви аржентинецът


Организират велопоход, посветен на европейските градове-символи

Първият по рода си велопоход „ВелоЕвропа”, организиран от ГЕРБ-Бургас, ще се проведе в морския град. Мащабната спортна инициатива ще стартира на 11 (неделя) май от 10 часа. Идеята е жители и гости на Бургас без значение възрастта, да опознаят четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз – Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел.

Всички участници във велотура ще стартират атрактивната обиколка от паркинга до Фрегатата в Морската градина и след това ще се отправят към символа на Бургас-Мостика. Велпоходът ще продължи към спортната площадка с фитнес-уреди на открито, ще премине през Байкпаркa в парк „Езеро” и ще завърши пред Пантеона. Интересният маршрут ще бъде обозначен с информационни табели, а на съответните пунктове по него велоентусиастите ще събрат печати върху специално изработени информационни картички.

„С тази инициатива искаме бургазлии да опознаят, макар и от разстояние, най-популярните градове в Европейския съюз. Техният принос, в превръщането на Европа в свободна от замърсяващ транспорт зона, е свързан с развитието велотранспорта като екологичен начин на придвижване. Така например Страсбург е градът с най-дългата веломрежа в Европа от 560 км. Бургас също има своето сигурно бъдеще като град на велосипедите, които все по-често виждаме по улиците”, коментират от щаба на ГЕРБ.

След преминаването през четирите пункта, символизиращи Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел, участниците във „ВелоЕвропа” ще се включат в томбола с въпроси и подаръци, използвайки подпечатаните информационни картички. Със символизираща инициативата награда – атрактивен велосипед, ГЕРБ ще зарадва един от всички включили се във велотура. На рампите пред Пантеона своето професионално веломайсторство ще демонстрира бургаският клуб по екстремно колоездене, като наградите за тях ще са по оценка на публиката. Участниците се записват от 09.15 ч. до 09.45 ч. на самия старт.

 

 

Щтурмът в Славянск е временно преустановен

/КРОСС/ От самоотбраната на Славянск са съобщили за временно прекратяване на стрелбата от страна на украинските военни. В периферията на града има разрушения, предаде телевизия «Россия 24».В щаба на самоотбраната предполагат, че военните, изпратени в Славянск от новите киевски власти, най-вероятно в момента се прегрупират. Напомняме, че тази сутрин (2 май) около 4:00 сутринта, военни подразделения на Украйна започнали мащабно настъпление към града. В щурма са включени както наземни, така и въздушни военни сили. Градът е напълно обкръжен. Лидерът на проруските опълченци от самоотбраната Игор Стрелков заяви, че Славянск е напълно блокиран от украинските военни сили, срещу опълченците са били задействани около 20 хеликоптера. „Всички пътища са затворени, от всички посоки прииждат БТРи и танкове, а също са включени пехотата, отрядите за бързо реагиране и наемниците. Всичко с каквото разполагат новите власти, са изпратили срещу нас. Градът е напълно блокиран", поясни Стрелков. Кореспондентът на телевизия «Россия 24» опроверга информацията, че опълченците загубили три БТРа, тъй като те не разполагали с такава техника, а имали на разположение няколко БМД, чиито екипажи преди дни преминали на тяхна страна.

Свети Влас празнува днес

„Академичният глас на Тракия” Денислав Кехайов и неговият ансамбъл ще открият с голям концерт празника на Свети Влас – 2 май. Мъжът, който накара цяла България да настръхне с изпълнението си под ротондата на Капитолията на щата Юта, ще забавлява с песните си стотици гости и чужди туристи, които ще се съберат днес в курортния град Свети Влас. Денислав Кехайов и танцовият състав ще представят в рамките на час и половина едни от най-новите си и емблематични културни продукти.

Големият концерт ще започне в 17.00 часа пред кметството. Ще има още духова музика, участие ще вземат детски балет, местният руски хор „Калина” с художествен ръководител Людмила Михайлова, жени от пенсионерския клуб в Свети Влас. От 20.00 часа ще започне концертът на фолк изпълнителката Емилия. За финал на вечерта ще има светлинно шоу от мощна заря.

Празникът на Свети Влас се провежда всяка година на тази дата, когато е и летният Атанасовден. Сутринта се проведе тържествена Света литургия за здраве на жителите, за просперитет и благоденствие на града. Тя бе отслужена в храм „Свети Атанасий Велики”.

Съборът започва от обяд с веселби. За най-малките ще има атракциони, павилиони със сладки изкушения, стрелбища, уреди за игри.

 

Българите взимат под 4 евро на час, шведите и датчаните - по 40

България е на дъното в европейската класация по производителност на труда, показват данните на Евростат. Заедно с румънците имаме най-негативни резултати сред държавите в Европейския съюз. Отличниците са Норвегия, Люксембург и Белгия.

Капеланът на Софийския затвор: Гватемалеца е кротък и усмихнат човек

Няма да повярвате колко кротък човек е Гватемалеца. Това каза пред Нова телевизия капеланът на Софийския централен затвор пастор Иводор Ковачев.  „Имаме група, с която се събираме и обсъждаме различни проблеми. Гватемалеца е човек постоянно усмихнат, винаги готов да ти обърне внимание, да ти помогне. Като видях снимката му, не можах да повярвам! Няма да повярвате колко кротък човек е Гватемалеца. Това каза пред Нова телевизия капеланът на Софийския централен затвор пастор Иводор Ковачев. „Имаме група, с която се събираме и обсъждаме различни проблеми. Гватемалеца е човек постоянно усмихнат, винаги готов да ти обърне внимание, да ти помогне. Като видях снимката му, не можах да повярвам!

Донадони иска звезда на Лудогорец в Парма

След новината, че испанският Хетафе иска звездата на Лудогорец Роман Безяк, последва нова, че и италианският Парма желае словенеца в състава си. Информацията е на "Тема Спорт" и гласи, че на...

ЦСКА стиска палци на Лудогорец за Купата

ЦСКА чака помощ от Лудогорец, за да прескочи директно във втори квалификационен кръг на Лига Европа, информира "Стандарт". След като шампионите се наложиха над ЦСКА в решаващото дерби, те н...

Безработицата през март остава 13,1%

Безработицата в еврозоната и ЕС се стабилизира, сочат данни на Евростат

Пастор Иводор Ковачев: Гватемалеца е кротък и усмихнат човек

Няма да повярвате колко кротък човек е Гватемалеца. Това каза пред Нова телевизия капеланът на Софийския централен затвор пастор Иводор Ковачев.  „Имаме група, с която се събираме и обсъждаме различни проблеми. Гватемалеца е човек постоянно усмихнат, винаги готов да ти обърне внимание, да ти помогне. Като видях снимката му, не можах да повярвам! Няма да повярвате колко кротък човек е Гватемалеца. Това каза пред Нова телевизия капеланът на Софийския централен затвор пастор Иводор Ковачев. „Имаме група, с която се събираме и обсъждаме различни проблеми. Гватемалеца е човек постоянно усмихнат, винаги готов да ти обърне внимание, да ти помогне. Като видях снимката му, не можах да повярвам!

„Демонтаж” е най-честият отговор в анкетата за фонтана на бул. „Витоша”

/КРОСС/ Отговорът „Демонтаж", който се появи по-късно в допитването за бъдещето на фонтана на бул. „Витоша" в София, вече е най-посочваният.  За него са гласували почти 2500 души, което е около 30% от включилите се в анкетата на Столичната община до сряда (30 април). Ако гражданите поискат премахване на съоръжението, това ще бъде направено, заяви в интервю за „Труд" тази седмица главният архитект Петър Диков. От местната управа обявиха допитването преди две седмици, като гражданите могат да избират между 12 предложения на студенти от Националната художествена академия. До момента от тях най-голяма подкрепа събират двата варианта на чадъри с автор Николета Иванова. Общо гласувалите граждани са над 8200.

Имплант спира нова поява на дискова херния

Уникална операция на дискова херния по нов метод в световен мащаб извърши проф. Николай Габровски от "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.

Красимир Каракачанов: България няма външна политика от 25 г.

ГЕРБ и ДПС вече готвят фалшификация на протоколи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов
България няма външна политика и нито една своя кауза. През последните 60-70 г. не формираме собствена външна политика - 45 г. я определяше СССР, а последните 25 г. слушаме какво ще ни кажат няколко чужди посланици. ГЕРБ и ДПС вече готвят фалшификация на протоколи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов България няма външна политика и нито една своя кауза. През последните 60-70 г. не формираме собствена външна политика - 45 г. я определяше СССР, а последните 25 г. слушаме какво ще ни кажат няколко чужди посланици.

"Валенсия": Финалът беше наш; "Севиля": Спаси ни сърцатата игра


"Валенсия" трябваше да се класира за финала на Лига Европа, категоричен бе старши треньорът на "прилепите" Хуан Антонио Пици, след като воденият от него тим отпадна драматично на крачка от сблъсъка за титлата.

Испанците победиха "Севиля" с 3:1, но попадението на Стефан Мбиа в четвъртата минута на продължението се оказа решителен и класира гостите напред с общ резултат 3:3 и предимство от гол на чужд терен.

"Нашите футболисти се раздадоха до последна капка сила и няма как...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване