Ченгета раниха българин, нападнал екслюбовника си

Полицаи от германския град Дюселдорф раниха българин, който нападнал с нож бившия си любовник.

Мародери грабят магазини в Мариупол

Мариупол се напълнил с мародери след кървавите събития на 9 май, съобщи “Обозревател”.
Завчера в източноукраинския град загинаха 7 души при операция на властите, след като проруски сепаратисти завзели сградата на полицията. Има и непотвърдени съобщения за десетки убити. Вчера в Мариупол бе ден на траур в памет на жертвите. Мариупол се напълнил с мародери след кървавите събития на 9 май, съобщи “Обозревател”. Завчера в източноукраинския град загинаха 7 души при операция на властите, след като проруски сепаратисти завзели сградата на полицията. Има и непотвърдени съобщения за десетки убити. Вчера в Мариупол бе ден на траур в памет на жертвите.

Бургазлията, когото полицията издирва, се оплакал на съпругата си, че не е добре

Издирваният Петър Стефанов от Бургас се оплакал, че не се чувства добре здравословно, когато за последен път се чул със съпругата си, съобщи „Флагман". 

От 7 май мъжът е в неизвестност, той излязъл от къщи с обяснението, че подготвя документи, за да започне работа. Преди години имал бизнес с гориво, но от дълго бил безработен. Трябвало да започн Издирваният Петър Стефанов от Бургас се оплакал, че не се чувства добре здравословно, когато за последен път се чул със съпругата си, съобщи „Флагман". От 7 май мъжът е в неизвестност, той излязъл от къщи с обяснението, че подготвя документи, за да започне работа. Преди години имал бизнес с гориво, но от дълго бил безработен. Трябвало да започн

Такса "дезинфекция" отново се събира на границата с Турция

Такса "дезинфекция" отново е въведена по границата с Турция. Причината - в южната ни съседка върлували шарка и шап по животните и имало риск заразата да се прехвърли и у нас, съобщава БиТиВи.

Таксата е за преминаване през локва с дезинфектант. Тя отново се събира от частната фирма - "Пи Еф Си" ЕООД, чиито договор трябваше да бъде прекратен преди година след като се разбра, че е сключен набързо след конкурс обявен и протекъл за 7 дни. Самата фирма пък се оказа, че е създадена два дни...

Издирваният бургазлия за последно се оплакал на жена си, че не се чувства добре

Издирваният Петър Стефанов от Бургас се оплакал, че не се чувства добре здравословно, когато за последен път се чул със съпругата си, съобщи „Флагман Издирваният Петър Стефанов от Бургас се оплакал, че не се чувства добре здравословно, когато за последен път се чул със съпругата си, съобщи „Флагман". От 7 май мъжът е в неизвестност, той излязъл от къщи с обяснението, че подготвя документи, за да започне работа. Преди години имал бизнес с гориво, но от дълго бил безработен. Трябвало да започн

Кей Нишикори стигна до финала в Мадрид след цели 10 мачбола

В невероятен трилър се превърна вторият полуфинал на Мастърса в Мадрид при мъжете между японеца Кей Нишикори и втората ракета на Испания и пета на света Давид Ферер. В крайна сметка японецът, който ощ...

"Сан Сиро" изпрати един от най-великите, 4 гола за вечния №4 в "черно-синьо"

Интер се стегна след загубата от Милан и изпрати великия Хавиер Санети с убедителен успех над Лацио - 4:1. Аржентинецът влезе през второто полувреме на тази много емоционална вечер и изигра последния ...

Хомеопат от Скопие спаси гангренясал крак на бивш миньор от Дупница

Бившият миньор Кирил Стоянов от Дупница посрещна като месия лекаря от Скопие Петър Мандалов, който спасил крака му от ампутация. Високият 1,96 м пенсиониран миньор от открития рудник на Бобов дол сега е в цветущо здраве и стъпва здраво на двата си крака, заради тежък диабет получи гангрена. "В болницата докторът ме прегледа и веднага каза: "Режем, Бившият миньор Кирил Стоянов от Дупница посрещна като месия лекаря от Скопие Петър Мандалов, който спасил крака му от ампутация. Високият 1,96 м пенсиониран миньор от открития рудник на Бобов дол сега е в цветущо здраве и стъпва здраво на двата си крака, заради тежък диабет получи гангрена. "В болницата докторът ме прегледа и веднага каза: "Режем,

Хомеопат от Скопие спаси гангренясал крак на бивш миньор от Дупница

Бившият миньор Кирил Стоянов от Дупница посрещна като месия лекаря от Скопие Петър Мандалов, който спасил крака му от ампутация. Високият 1,96 м пенсиониран миньор от открития рудник на Бобов дол сега е в цветущо здраве и стъпва здраво на двата си крака, заради тежък диабет получи гангрена. Бившият миньор Кирил Стоянов от Дупница посрещна като месия лекаря от Скопие Петър Мандалов, който спасил крака му от ампутация. Високият 1,96 м пенсиониран миньор от открития рудник на Бобов дол сега е в цветущо здраве и стъпва здраво на двата си крака, заради тежък диабет получи гангрена. "В болницата докторът ме прегледа и веднага каза: "Режем,

Годежният пръстен на Кейт за баснословна сума

Емблематичното сапфирено бижу на херцогинята на Кеймбридж може да се похвали с най-голям процент поскъпване - цели 971%.

Фурор на Стоичков в музей “Хавеланж”

Музей “Жоао Хавеланж” в Барселона стана на крака заради Христо Стоичков. Един от големите любимци на Каталуния се прибра, за да покаже своя биографичен филм. Един от главните герой в него - Йохан Кройф, седя заедно с Кавалера на “Златната топка” на първия ред.

“Уникална емоция, видях толкова приятели - разказа Стоичков, който вече отново е на ра Музей “Жоао Хавеланж” в Барселона стана на крака заради Христо Стоичков. Един от големите любимци на Каталуния се прибра, за да покаже своя биографичен филм. Един от главните герой в него - Йохан Кройф, седя заедно с Кавалера на “Златната топка” на първия ред. “Уникална емоция, видях толкова приятели - разказа Стоичков, който вече отново е на ра

Продажбата на 2 френски бойни кораба на Русия отложена

 Договорът за продажба от Франция на Русия на два военни кораба тип Мистрал за 1,2 милиарда евро "за момента" се задържа, заяви френският президент Франсоа Оланд в Германия.

Договорът бе подписан през 2011 г., той се изпълнява и ще бъде завършен в края на октомври. Засега не е анулиран, каза Оланд на обща пресконференция с канцлера Ангела Меркел след неофициална среща в Щралзунд, северна Германия.

В условията на отбегнатите през последните седмици отношения между западните страни и Русия заради украинската криза, САЩ изразиха чрез заместник-държавния секретар за Европа Виктория Нюланд тревога по повод тази продажба.

Франция и Русия подписаха през 2011 договор за два кораба Мистрал, първият от които трябва да бъде доставен през октомври 2014, а втория през 2015 г. Те са предназначени за руския Черноморски флот. Това са поливалентни военни кораби, които могат да транспортират хеликоптери и танкове.

В края на март френският министър на външните работи Лоран Фабиус заяви, че Париж би могъл да анулира продажбите, ако Москва не промени политиката си спрямо Киев. Колегата му – министърът на отбраната Жан-Ив Льо Дриан след това отложи решението за октомври.

Русия предупреди Франция, че ще отстоява правата си до край в случай че договорът не бъде изпълнен.

Малта пак ще печата бюлетините заради скандал с порнографски материали


Малта ще трябва да печата отново бюлетините си с кандидати за изборите за Европейския парламент, след като кандидат за европейски депутат се оттегли от надпреварата заради разпространение на порнографски материали, предаде ДПА .
Изборите в Малта са на 24 май и става дума за повторно отпечатване на 420 000 бюлетини.

Социалистическият кандидат Сайръс Инджърър се оттегли от борбата за място в ЕП, след като получи двугодишна условна присъда заради разпространението на материали с...

Малта пак ще печата банкнотите заради скандал с порнографски материали


Малта ще трябва да печата отново бюлетините си с кандидати за изборите за Европейския парламент, след като кандидат за европейски депутат се оттегли от надпреварата заради разпространение на порнографски материали, предаде ДПА .
Изборите в Малта са на 24 май и става дума за повторно отпечатване на 420 000 бюлетини.

Социалистическият кандидат Сайръс Инджърър се оттегли от борбата за място в ЕП, след като получи двугодишна условна присъда заради разпространението на материали с...

Румънци направиха касапница на пътя до Рилския манастир

Румънци направиха касапница на главен път Е-79 на разклона за Рилския манастир, като се врязаха челно в кола с четирима български младежи. При тежката катастрофа едно от момчетата загинало на място.

Фараж: Украинската криза е предизвикана от ЕС и Великобритания

 Кризата в Украйна бе предизвикана от Евросъюза и британското правителство, заявява в ексклузивно интервю за РИА Новости лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж.

Европейският съюз в голяма степен предизвика нестабилността в Украйна, като предложи на страната асоцииране. Същото може да се каже и за НАТО, казва Фараж.

Освен това лидерът на партията ЮКИП смята, че британският министър-председател Дейвид Камерън и министърът на външните работи Уилям Хейг са изиграли важна роля в развоя на кризата в Украйна. Ако бутате руската мечка с пръчка, обезателно ще последва ответна реакция. Много съжалявам, че подобно нещо става, изтъква Фараж.

Партията му иска Великобритания да излезе от състава на Евросъюза. ЮКИП има 13 депутати в Европарламента и 228 представители в местните органи на управление в страната.

Близо два милиарда лева сме изхарчили по Великден

Близо два милиарда сме похарчили за двете седмици около Великден. Окончателните данни от касовите апарати у нас показват, че тази година сме похарчили 1 818 000 000 лева, със 185 млн. лева повече от предходната година, съобщава bTV.

От данните излиза, че през 2014 г. разходите ни около Великден са нараснали, въпреки повечето почивни дни миналата Близо два милиарда сме похарчили за двете седмици около Великден. Окончателните данни от касовите апарати у нас показват, че тази година сме похарчили 1 818 000 000 лева, със 185 млн. лева повече от предходната година, съобщава bTV. От данните излиза, че през 2014 г. разходите ни около Великден са нараснали, въпреки повечето почивни дни миналата

Виктор Орбан отново е мин.-председател на Унгария

Орбан призова своите симпатизанти, които са огромно болшинство в Унгария, да се държат великодушно и снизходително към съкрушените социалисти, които не намериха сили да дойдат в парламента

Рафаел Надал се класира за шести път на финал в Мадрид


Миналогодишният шампион и трикратен носител на трофея Рафаел Надал победи своя сънародник Роберто Баутиста-Агут с 6:4, 6:3 и за шести пъти в своята кариера се класира за финал на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. 

В опит да изравни Борис Бекер като най-успешния играч в историята на турнира 27-годишният испанец ще се изправи в неделя от 20.15 ч. срещу своя сънародник Давид Ферер или новия член на топ 10 Кей Нишикори от Япония.

Надал достигна 90-ия си финал като...

Фалшив полицай извел Шатката и Хосе от затвора

Преоблечен като полицай шофьор с патрулка менте извел от Софийския затвор двамата бегълци Николай Николов-Шатката и гватемалеца Хосе Мартинез. Возилото е влязло безпрепятствено в двора на пандиза, без никой да провери самоличността на шофьора и дали наистина е представител на полицията.

Виктор Папазов: Независимите имат шанс да променят нещата

 Кандидатът за евродепутат Виктор Папазов призова жителите на морската ни столица Варна да не се страхуват,че ще загубят своя глас, ако подкрепят някой независим, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

 
"Мнозина Ви убеждават, че, давайки гласа си за независим кандидат, ще го загубите, но нима не го загубихте през последните 25 години, когато гласувахте за партии, които Ви излъгаха?", попита Папазов.
 
"Не е вярно, че ще го загубите", каза той и призова своите симпатизанти и съмишленици да "докажем заедно, че всичко зависи от нас".
 
"Гласувайте за независими кандидати! Гласувайте с бюлетина 16! Независимите имат шанс да променят нещата. Те могат да не са силни колкото партиите, но са свободни така както нито един партиен кандидат не е свободен", категоричен е Папазов.
 
Той изнесе лекция на тема "За парите,кредита и лихвите" във Фестивалния и конгресен център в град Варна. Морската ни столица е част от неговата предизборна обиколка, която стартира на 7 май във Велико Търново и включва общо десет града в цялата страна.
 
Виктор Папазов е основател на Българската фондова борса, икономист и финансист. От 1991 г.участва активно в създаването и развитието на капиталовия пазар в България – законодателство и институции. Бил е съветник към икономическите комисии в парламента, преподавател в Университета за национално и световно стопанство,член на настоятелството на Американския университет в България. Има магистърски степени от УНСС, специализация Advanced Management Program в Harvard Business School (2005 г.), възпитаник на Georgetown Leadership Seminar (1996 г.). През 1998 г. Световният икономически форум в Давос го избира за Глобален лидер на бъдещето.

50 болници пред фалит

Близо 50 болници са пред фалит, показва анализ на Министерството на здравеопазването. Това съобщи ресорният министър д-р Таня Андреева пред TV7.

Похарчили сме близо два милиарда лева по Великден

Близо два милиарда сме похарчили за двете седмици около Великден. Окончателните данни от касовите апарати у нас показват, че тази година сме похарчили 1 818 000 000 лева, със 185 млн. лева повече от предходната година, съобщава bTV.

От данните излиза, че през 2014 г. разходите ни около Великден са нараснали, въпреки повечето почивни дни миналата Близо два милиарда сме похарчили за двете седмици около Великден. Окончателните данни от касовите апарати у нас показват, че тази година сме похарчили 1 818 000 000 лева, със 185 млн. лева повече от предходната година, съобщава bTV. От данните излиза, че през 2014 г. разходите ни около Великден са нараснали, въпреки повечето почивни дни миналата

Лягин: Референдумът в Донецката област не е започнал по-рано

 Референдумът за статута на т.нар. „Донецка народна република”, който трябваше да се проведе утре, 11 май, е започнал предсрочно в два окръга на Донецката област, предаде УНН, позовавайки се на информация от Роман Лягин, председател на Централната избирателна комисия на ДНР.

„Вчера в Мариупол започна провеждането на референдума, след като се разбра за възможността за изостряне на политическата ситуация в региона.

Именно това беше причината за активизирането на действията на украинската армия на 9 май”, заявил Лягин.

Той подчертал, че 53 окръга на Донецката област вече са подготвени за провеждането на референдума.

По-късно обаче самият Лягин опроверга появилата се по-рано в руски и украински медии информация, че референдумът в Донецката област е започнал преждевременно.

„Това е абсолютна лъжа и дезинформация. На никого не съм казвал нищо подобно”, заяви Лягин.

В Донецка област утре ще отворят врати 1527 секции за референдума, който се организира от самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Това съобщи Лягин в сградата на Донецката областна администрация, завзета преди това от привърженици на федерализацията, предаде ИТАР-ТАСС. Той поясни, че секциите се намират главно в училищата във всички градове на областта и че привържениците на федерализацията са формирали 53 териториални комисии за произвеждането на референдума.

Гласуването ще продължи до 22:00 ч. местно време.

"Референдумът ще се смята за състоял се при всякаква активност", посочи Лягин.

Той каза също, че привържениците на федерализацията контролират избирателните комисии в Донецка област, поради което там няма да се състоят президентски избори на 25 май.

"Контролираме 22 териториални избирателни комисии в Донбас, поради което тук президентски избори няма да има."

Проруските сепаратисти в Донецка и Луганска област са свикали за утре референдуми за независимост, посочва ИТАР-ТАСС.

“Левски” натири още един антигерой - Бру

Един по един чужденците, допринесли за слабия сезон на “Левски”, остават далече от първия тим. Привлеченият с големи надежди миналото лято Кевин Бру е отстранен и ще се готви с юношите “до второ нареждане”. Причината според сайта на клуба: Треньорско решение на Елин Топузаков праща халфа при юношите.

Същото по-рано сполетя френския нападател Лар Един по един чужденците, допринесли за слабия сезон на “Левски”, остават далече от първия тим. Привлеченият с големи надежди миналото лято Кевин Бру е отстранен и ще се готви с юношите “до второ нареждане”. Причината според сайта на клуба: Треньорско решение на Елин Топузаков праща халфа при юношите. Същото по-рано сполетя френския нападател Лар

Хванаха двама българи до Лондон с 40 хил. къса цигари

Те са били разделени в багажа на двамата пътници, като двата куфара, натъпканите с контрабандната стока, са били етикирани като "свръхтежки"

Синът на Хрушчов: БГ политиците да стоят далеч от кризата в Украйна

 „Мисля че България има достатъчно свои грижи, за да се въвлича сама в тези чужди и далечни проблеми, които бяха генерирани главно от американците. Разбира се, вие сте членове на НАТО и на Европейския съюз и аз уважавам това и подкрепям решението ви да се присъедините към тези две организации. Но вие трябва да сте наясно и да разбирате вашия собствен интерес“, подчерта Сергей Хрушчов.

Това каза в интервю за „120 минути“ по Би Ти Ви Сергей Хрушчов, синът на Никита Хрушчов, съветският лидер, дал през 1954 г. Крим на Украйна.

"Ако оставим украинците на мира, те ще решат тази криза по мирен път. Ако се месим в техните работи, може да се случи същото кръвопролитие, каквото наблюдаваме в Сирия", казва още той.

Според него случващото се в момента в бившата република от СССР не е сблъсък между проруски и прозападно настроени граждани на една държава, а пряк резултат от събирането на две много различни култури под един покрив.

„По-скоро трябва да гледаме на събитията през призмата на две различни Украйни, които в източната част от 300 години живеят с лице към Русия. А западната част от страната през това време е живяла в рамките на Австро-Унгарската империя и Полша. Тези хора са събрани едва през 1945 г. Те са много различни културно и имат различни разбирания за живота“, посочи Хрушчов.

Той категорично отхвърли твърденията на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, че Владимир Путин се опитва отново да раздели света на сфери на влияние. По думите на Хрушчов, „ръководителят на НАТО е под американски контрол“, а през последните години Барак Обама се опитва да показва твърдост, като търси конфронтация с Китай, Русия и даже с ЕС и Германия. Според сина на съветския лидер, САЩ „ гледат на ситуацията като на игра на шах върху позлатена шахматна дъска“.

В същото време, той посочи, че Владимир Путин следва единствено интереса на своята нация, като даже е признал, че случващото се в Източна Украйна е местен конфликт. По думите му силният човек в Кремъл смята разпадането на СССР за трагедия, но така или иначе това е факт и съюзът не може да бъде съживен „както не може да бъде съживена Османската империя, която отново да постави начело Турция в региона“.

Защо Крим стана украински?

Едно от популярните обяснения за преминаването на Кримския полуостров към Украинската ССР е, че това е бил подарък на Първия за неговата съпруга, която е украинка. Синът на Никита Хрушчов категорично опроверга тази история и обясни, че до решението се е стигнало след започването на Кримския канал. В началото той трябвало да минава през две съюзни републики и плановиците се опасявали, че това ще доведе до проблеми на местно ниво, които да ангажират излишно правителствения арбитраж.

Сергей Хрушчов разказа за отношенията между своя баща и българския лидер Тодор Живков: „Живков не беше негов близък приятел. Той гледаше на него като на съюзник. С него се работеше като всеки друг лидер на близка държава. Той беше наясно с позитивните и негативните страни на Живков. Но те си сътрудничеха без проблеми по сигурността и поддържаха икономическо сътрудничество, което беше сходно на Европейския съюз днес“.

Къде живее днес Хрушчов-младши?

Сергей Хрушчов се включи онлайн в предаването от дома си в Провидънс, Роуд Айлънд. Той е руски гражданин, но има и американки паспорт.

„Живея тук защото през 1991 г. Томас Уотсън-младши, който е вторият президент на IBM и бивш американски посланик в Съветския съюз, ми предложи позиция в неговия Център за международни отношения. Така дойдох тук, така започнах да преподавам на студенти, да изнасям лекции из цялата страна. Обичам да пиша, да обяснявам на студентите си за живота в Постсъветското пространство. Така ето ви една особеност на това време - вече е лесно без да преставаш да си патриот за своята родина да живееш на друго място“, каза Хрушчов.

В САЩ той живее с жена си. Децата и внуците му са в Москва. Отвъд Океана му харесва, защото „това е велика страна и повечето от хората тук са приятелски настроени към света около тях. И те понякога не подкрепят екстремната политика на техните лидери“.

Реформаторският блок сезира ДАНС за корупционна схема за "Южен поток"

 Мартин Димитров уличи в лъжа зам.-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, който вчера отрече твърдението на Реформаторския блок, че промените в закона за енергетиката са диктувани от чужда фирма.

Г-н Айолов излъга, заяви Мартин Димитров и посочи точния документ в описа, който РБ притежава по решение на съда.

От него става ясно, че още през месец август 2013 г. дъщерната фирма на "Газпром" „Южен поток транспорт b.v” е направила предложения за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Реформаторският блок сезира ДАНС, Главния прокурор и Европейската комисия, за да бъде проведено пълно разследване.

"Имаме основателни съмнения, че законопроектът приет от мнозинството на първо четене за промяна на Закона за енергетиката е изготвен извън България срещу интересите на нашата страна и на ЕС. Този законопроект води до високи цени на газа, тока и парното и искаме той да бъде спрян", обясни Димитров.

Според бившия енергиен министър Трайчо Трайков целта на цялата машинация е "Южен поток" да бъде изваден от обсега на европейското законодателство и нарушава интереса на българските потребители, като унищожава възможността за конкуренция.

"Всичко, което се прави срещу европейското законодателство в момента е с цел да са съхранят високите цени на газа в България", категоричен беше Трайков.

"Това е най-голямата доказана корупционна схема в историята на България", категоричен беше Атанас Атанасов.

Настояваме главният прокурор да разпореди разследване кои са тези виновни длъжностни лица, които са се поставили в услуга на чужд интерес.

Това е престъпление по глава 1 от НК. Според Атанасов става въпрос за “изключително тежки деяния срещу Републиката”.

Атанасов цитира запазено издание, според което “Южен поток" е въжето, на което Русия иска да обеси Украйна”.

Към това той самият добави “че българските рубладжии ще намажат със сапун това въже, срещу заплащане”.

Атанасов заяви, че реформаторите ще предоставят всички документи, с които разполагат на парламентарно представените партии, за да са наясно с всички аргументи преди да гласуват предстоящия вот на недоверие по тази тема.

"България без цензура": Позивите на ДПС срещу нас показват безсилието на онези, които си отиват

Лидерът на ББЦ Николай Бареков показа пред над 1000 търновци "позивите" на ДПС, които Движението раздава в ромските махали срещу коалицията на партията му и срещу втория в евролистата Ангел Джамбазки. Целта на листовката е да настрои ромите да гласуват срещу "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден, каза той, категоричен, че това е сценарий н Лидерът на ББЦ Николай Бареков показа пред над 1000 търновци "позивите" на ДПС, които Движението раздава в ромските махали срещу коалицията на партията му и срещу втория в евролистата Ангел Джамбазки. Целта на листовката е да настрои ромите да гласуват срещу "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден, каза той, категоричен, че това е сценарий н

ГЕРБ внася вота на недоверие следващата седмица

 ГЕРБ ще внесе вота на недоверие заради проблемите в енергетиката следващата седмица, обяви пред журналисти бившият енергиен министър Делян Добрев.

Очакваше се това да стане до края на вчерашния ден, както съобщи лидерът на партията Бойко Борисов.
Отлагането е, защото опозицията изчаква да получи поисканата от нея официална информация за състоянието на енергийните дружества и в частност - на НЕК, за да впише и конкретни цифри към мотивите.
ГЕРБ са поискали и оригиналната кореспондеция между държавата и проектната компания за "Южен поток", както и писмата от ЕК, в които има възражения срещу промените в Закона за енергетиката.
Намерението на ГЕРБ е да сравни написаното с текстовете на вносителите на законовите поправки, за да се види дали действително са правени по настояване на руската страна, каквито съмнения имало, обясни Добрев.
Той обаче подчерта, че и без тези данни вотът ще бъде внесен идната седмица.
По-рано днес от ГЕРБ на среща с представители на Реформаторския блок са поискали информацията, с която колегите им разполагат по въпроса, но се оказало, че те също нямат пълните текстове на писмата, а само заглавията.
Вчера в Народното събрание единият от авторите на законовите енергийни промени Явор Куюмджиев категорично отрече за руска диктовка при тяхното писане.
Той уточни, че с измененията се въвеждат липсващи в нашето законодателство европейски понятия, като "морски газопровод".
Днес Александър Ненков (ГЕРБ) контрира, че такова понятие в третия либерализационен пакет няма и това е признал и другият вносител - Таско Ерменков, при дебатите на първо четене. 
До момента ГЕРБ са внесли три вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.
На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. 
Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха. 
На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.
Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се, депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.

Копенхаген се готви за финала на Евровизия

Датската столица Копенхаген - домакин на тазгодишното 59-о издание на конкурса Евровизия - се подготвя за финала тази вечер. 26 страни са представени от различни изпълнители, над 120 милиона души се очаква да гледат шоуто. Тази година България не участва в Евровизия. Букмейкърите сочат като фаворити Швеция и Австрия, представяна от "брадатата дама" Кончита Вурст. Повече информация за това как можете да гледате финала вижте ТУК .

Египет съди 200 души за тероризъм

Групировка, отговорна за много атентати

"България без цензура": Позивите на ДПС срещу нас показват безсилието на онези, които си отиват

Лидерът на ББЦ Николай Бареков показа пред над 1000 търновци Лидерът на ББЦ Николай Бареков показа пред над 1000 търновци "позивите" на ДПС, които Движението раздава в ромските махали срещу коалицията на партията му и срещу втория в евролистата Ангел Джамбазки. Целта на листовката е да настрои ромите да гласуват срещу "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден, каза той, категоричен, че това е сценарий н

Министър Десислава Терзиева ще посети област Плевен

 На 12 май 2014 г. /понеделник/ министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще посети област Плевен.

От 11.00 часа в сградата на Областната администрация, зала „Плевен“, пред  представители на бизнеса, общините, институции и обществеността министърът ще представи идейния проект за изграждане на АМ „Хемус“.

След срещата, от 12.30 часа в заседателната зала на Областна администрация ще бъде дадена пресконференция.

В  15.00 часа в село Милковица, община Гулянци, министър Терзиева ще даде старт на рехабилитацията и реконструкцията на главната улица „Иван Вазов“. За ремонтите дейности са осигурени близо 1 млн. лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.  

Нова версия за съдбата на Стоянка Дудекова: Кола блъснала изчезналата жена от Карлово

Стоянка Дудекова от Карлово, която е в неизвестност от месец и половина, може да е блъсната от автомобил на път за работа, а шофьорът да е скрил тялото й, за да заличи следите си. Това гласи най-новата версия, по която работят криминалисти, разследващи изчезването на 48-годишната жена.Стоянка е в неизвестност от 26 март. Тя е работела ... Стоянка Дудекова от Карлово, която е в неизвестност от месец и половина, може да е блъсната от автомобил на път за работа, а шофьорът да е скрил тялото й, за да заличи следите си. Това гласи най-новата версия, по която работят криминалисти, разследващи изчезването на 48-годишната жена.Стоянка е в неизвестност от 26 март. Тя е работела ...

Босна и Херцеговина непрекъснато изостава, показва доклад на ООН

Босна и Херцеговина вече осем години се движи по низходяща линия, а политическите лидери не могат да постигнат съгласие по голям брой въпроси, включително и за напредъка на европейската интеграция, посочи върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина Валентин Инцко в редовния си доклад пред генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, съобщава радио Дойче веле.

Спирайки се на демонстрациите в страната, които започнаха през февруари и бяха породени от недоволството...

Ким и Кание показаха поканите за сватбата си

Поканата за дългоочакваната брачна церемония на знаменитата светска двойка Ким и Кание е достойна да си съперничи с покана за сватбата на кралска особа.

Безплатни правописни консултации за столичани по случай 11-и май

 Безплатни правописни тестове и консултации ще има за столичани в неделя, 11-и май. Организаторите канят всички жители и гости на София да почетат светите братя Кирил и Методий, като се присъединят към организирания на открито празник на писмеността. Проявата е част от Националната кампания „Бъди грамотен“, която Образователният портал Академика БГ провежда от 2009 г. Кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова ще открие събитието.

Непосредствено до централния вход на Южния парк ще бъде разположен пунктът, където от 10 до 16 ч. всеки желаещ ще може да тества своите познания по български език. За тези, които решат правописните тестове без грешка, има и награди.

В тазгодишния Пролетен правописен маратон от кампанията "Бъди грамотен" освен София се включиха още Пловдив, Димитровград, Троян и Варна.

Празникът на грамотността в столицата се реализира с подкрепата на Столична община, издателство „Просвета“ и народния представител и бивш заместник-министър на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова.

"Народният кмет" на Славянск: Ще убиваме всички

"Народният кмет" на Славянск - Вячеслав Пономарьов, съобщи, че проруските сепаратисти повече няма да взимат в плен военослужещи от украинската армия, а планират да ги убиват на място, предаде Обозреватель, цитиран от "Фокус". „Ние имахме договорка, че няма да откриваме огън срещу войници наборници. Но след като при мълчаливото бездействие на бойците от 95-а въздушна бригада бяха разстреляни мирни жители, ние решихме: няма да вземаме заложници. Ние обвиняваме всички! И безмилостно ще избиваме всички!", заяви самопровъзгласилият се кмет на Славянск.

Меркел и Оланд плашат Русия с нови санкции

Френският президент бе на визита, официално обявена като частна, в избирателния район на канцлерката. Ако избори в Украйна все пак се проведат, но бъдат опорочени с провокации, те няма да бъдат международно признати и това ще доведе до още по-голяма дестабилизация на страната, категорични бяха Меркел и Оланд. И заплашиха със санкции. Френският президент бе на визита, официално обявена като частна, в избирателния район на канцлерката. Ако избори в Украйна все пак се проведат, но бъдат опорочени с провокации, те няма да бъдат международно признати и това ще доведе до още по-голяма дестабилизация на страната, категорични бяха Меркел и Оланд. И заплашиха със санкции.

Италия загрява за Световното с контрола срещу Флуминензе

Националният отбор по футбол на Италия ще играе контролен мач срещу бразилския Флуминензе преди финалите на Световното първенство в Бразилия, съобщава „Футбол Италия“.Двубоят трябв...

Тейлър Кини бил сродна душа с Лейди Гага(снимки)

"Мисля, че ние просто се допълваме взаимно. Аз съм горд с нея и бих искал да вярвам, че и тя е горда с мен.", допълва още за връзката си с певицата звездата от "Отмъщение по женски".

Българските волейболисти загубиха с 0:3 във втората контрола с Холандия


Българският национален отбор по волейбол допусна тежка загуба във втората си контрола срещу Холандия. Пред около 500 зрители в столичната зала "Христо Ботев" възпитаниците на Камило Плачи отстъпиха с 0:3 (19:25, 19:15, 23:25). 

В петък двата отбора изиграха четири гейма, като завършиха при резултата 2:2, а проверката се игра при закрити врати. 

Камило Плачи започна днешния мач с Георги Братоев, Николай Николов, Иван Латунов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Данаил Милушев и...

13 ареста след хулигански бой

Общо 13 фенове от агитките на “Ботев" и “Локомотив" (Пд) са задържани след масов бой в квартал “Кючук Париж”. Хулиганският сблъсък е станал в петък около 11 ч сутринта, съобщи шефът на Областна дирекция “Полиция" главен инспектор Пламен Узунов.

Сред арестуваните има и 2-3 непълнолетни лица, а на останалите 10-11 ще бъдат предявени обвинения по З Общо 13 фенове от агитките на “Ботев" и “Локомотив" (Пд) са задържани след масов бой в квартал “Кючук Париж”. Хулиганският сблъсък е станал в петък около 11 ч сутринта, съобщи шефът на Областна дирекция “Полиция" главен инспектор Пламен Узунов. Сред арестуваните има и 2-3 непълнолетни лица, а на останалите 10-11 ще бъдат предявени обвинения по З

Фен иска Григор да му честити рождения ден

“Здравей, ти си моят герой и моят идол. Днес имам рожден ден. Може ли да ми пожелаеш “Честит рожден ден!”.
Това е един от многото коментари, които феновете пишат за Григор Димитров в туитър.
Най-добрият български тенисист вече е в Рим, където му предстои участие на турнира от серията “Мастърс 1000”. “Здравей, ти си моят герой и моят идол. Днес имам рожден ден. Може ли да ми пожелаеш “Честит рожден ден!”. Това е един от многото коментари, които феновете пишат за Григор Димитров в туитър. Най-добрият български тенисист вече е в Рим, където му предстои участие на турнира от серията “Мастърс 1000”.

Ултраси се млатиха с тръби и ножове

Нов бой между крайни привърженици на пловдивските „Ботев” и „Локо” (Пд) се заформи вчера пред зала „Олимпиада” в Пловдив. В спортното съоръжение се проведе турнир по кикбокс, като участници в турнира и зрители са пренесли мелето извън правилата в залата.

Капсула сваля цената на инвитро процедурата

- Д-р Димитров, вие сте част от екипа, реализирал първото успешно инвитро оплождане у нас. Какво се промени и как се разви репродуктивната медицина от 1987 г. до днес? - Да, наистина има много промени, въпреки че репродуктивната медицина се смята за млада наука. Ако разгледаме развитието й от 1987 г. до днес, можем да откроим редица иновации.

Мъж с психични отклонения се залости в дома си, след 2 часа го убедиха да излезе

63-годишен пловдивчанин вдигна на крак полицията в града на тепетата, съобщиха от Областната дирекция на МВР за "Фокус". Мъжът, който е с психични отклонения, се заключи в дома си и се наложи на вратата му да се струпват спецченгета и психолози от МВР.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Ок 63-годишен пловдивчанин вдигна на крак полицията в града на тепетата, съобщиха от Областната дирекция на МВР за "Фокус". Мъжът, който е с психични отклонения, се заключи в дома си и се наложи на вратата му да се струпват спецченгета и психолози от МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Ок

Барбара Буш и Хилари са най-добрите първи дами

Съпругите на бившите президенти на САЩ Джордж Буш и Бил Клинтън - Барбара и Хилъри, са най харесваните дами за последните 25 години според проучване на общественото мнение.

Психичноболен се заключи в дома си в Пловдив, полицаи го убедиха да излезе

63-годишен пловдивчанин вдигна на крак полицията в града на тепетата, съобщиха от Областната дирекция на МВР за 63-годишен пловдивчанин вдигна на крак полицията в града на тепетата, съобщиха от Областната дирекция на МВР за "Фокус". Мъжът, който е с психични отклонения, се заключи в дома си и се наложи на вратата му да се струпват спецченгета и психолози от МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Ок

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване