Полицията в Бургас издирва 54-годишния Петър Стефанов

Стефанов е на видима възраст 50-55 години, ръст - 183 см, с нормално телосложение, права кестенява коса, бяло лице, сини очи. Бил е облечен с черно, късо, спортно шушляково яке, черни дънки, тъмносиня блуза, черни спортни обувки

Киев: Референдумът е риск за мира в Украйна

/КРОСС/ Временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов призова в събота избирателите да не гласуват с „да" на референдума за самоопределение, предвиден за неделя в източната част на страната, съобщава Reuters. Турчинов определи вота, организиран в рускоговорящите райони на Донецк и Луганск, като незаконен и прикани населението им по-скоро да участва в кръгли маси за изработването на по-голяма автономия. Вотът, каквито и да са неговите резултати, рискува да въвлече страната в гражданска война. Отцепване от Украйна „би било крачка към пропастта за тези райони", заявява Турчинов в своя сайт. „Тези, които са за самоопределение, не разбират, че това ще бъде равнозначно на пълно разрушаване на икономиката, социалните програми и живота като цяло за мнозинството от населението на тези райони", добавя украинският президент.

23-годишен шофьор е прегазил работник на пътя край Сарафово

На 09.05.т.г. около 14.17 ч. по пътя край кв.«Сарафово», на около 300 м. след пътен възел «Летище» – Бургас, при създадена временна организация на движението, регулирано с пътни знаци, лек автомобил «Мерцедес А-170 CDI”, управляван от 23- годишния Д.Х. от Бургас, допуска ПТП с пешеходец, работник към фирма «Бургас Път-строй». Той е извършвал ремонтна дейност в обхвата на пътя – кърпежи по пътното платно в дясната пътна лента . А.М., 52 -годишен от с. Дропла, общ. Руен, е пешеходецът, пострадал от ПТП. С сдиагноза черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, е бил настанен за лечение в отделение «Реанимация» на МБАЛ – Бургас, където по-късно починал. Водачът на автомобила е тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел нулеви показания. Причини за ПТП: водачът на л.а. «Мерцедес», поради движение с несъобразена скорост при създадена временна организация на движението с въведено ограничение на скоростта с пътен знак допуска ПТП с пешеходеца-работник.

Пулев срещу Кличко на 6 септември в Хамбург

Има огромни шансове дългоочакваният бой между Владимир Кличко и Кубрат Пулев да е на 6 септември в Хамбург. Това стана ясно, след като световната библия на профибокса www.boxrec. com вече обяви мача за насрочен. А за да се появи подобна информация точно на това място, е сигурно, че тя е потвърдена поне от щаба на единия от двамата съперници.

Пос Има огромни шансове дългоочакваният бой между Владимир Кличко и Кубрат Пулев да е на 6 септември в Хамбург. Това стана ясно, след като световната библия на профибокса www.boxrec. com вече обяви мача за насрочен. А за да се появи подобна информация точно на това място, е сигурно, че тя е потвърдена поне от щаба на единия от двамата съперници. Пос

"Синхуа“ представя в изложба 65 години българо-китайски отношения

Уникална фотографска изложба бе открита днес пред зала „Пленарна“ в сградата на община Варна. Изложбата, под надслов „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа“, представя в детайли дипломатическата активност между България и Китайската Народна Република, съобщиха от общината за Moreto.

Австралия - най-добрата страна за живеене

Най-важният фактор за щастие е удоволствието от живота


Румънци с Land Rover пламнаха в движение в Бургас

Румънски Land Rover пламна в движение на околовръстния път от ж.к. Румънски Land Rover пламна в движение на околовръстния път от ж.к. "Меден рудник" към центъра на Бургяс, след кръстовището за стадион "Черноморец", пише Флагман.бг. В колата са пътували млади мъж и жена, които се прибирали към Румъния. Шофирала е жената, която усетила мириса на изгоряло. Спряла джипа, а двигателят вече горял.

Момче в кома след сблъсъка край Рилския манастир

Двама от пострадалите при катастрофата на Е-79, при която загина един човек, са транспортирани в Пирогов, едното момче е в кома.

Луд се барикадира в дома си, пратиха го в клиника

За втори път за по-малко от месец пловдивската полиция преговаря и изведе барикадирал се в дома си мъж. Този път от дома му бе изведен 63-годишен психично болен след двучасови преговори.

Илияна Йотова: Членството на България в ЕС няма алтернатива

/КРОСС/ Финансирането на образованието, акредитацията на учебните заведения, неравнопоставеността на българските студенти с колегите им в други европейски страни и ограниченията, който се налагат, европейските закони за миграцията, борбата с младежката безработица, здравеопазването, борбата с престъпността и корупцията, членството на България в Шенген бяха коментирани по време на срещата на кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова с Академичния съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров".  „Европейският проект трябва отново да стане атрактивен и да се върне към изконните си ценности. Трябва ни друг тип политика в областта на икономиката. Вярно е, че за нас - социалистите са важни социалните политики, даваме си сметка доколко и как са възможни те в период на криза, но не може пет години, особено последните, да се прави политика, единствената цел на която е да се запазят печалбите на корпорациите и на банките. Нямаме нищо против стабилността им, защото това е гаранция за работни места, но между стабилност и печалба има голяма разлика и ние твърдим, че можеше да се прави една доста по-социална политика, особено за младите хора и за жените, които пострадаха най-много. Малко се правеше и в областта на образованието", отбеляза Йотова. Тя сподели, че е обезпокоена от тенденцията за разцвет на крайно десни политици и липсата на обществена дискусия по тези въпроси

Жена обрана в магазин, докато пазари

На 09.05.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 45- годишна поморийка, за това, че три часа по-рано, докато пазарила в магазин в Поморие, установила липсата на полиетиленова торбичка със сумата от сто лева и лични документи. Констатирано е, че се касае за джебчийска кражба, осъществена от две жени, чиято самоличност се издирва от служителите на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Пернишкият университет: Имаме си акредитация, как така МС ни спира приема?

Ръководството на Пернишкия университет реагира изключително остро на спирането на приема във ВУЗ-а. Решението за това взе днес Министерският съвет с мотив, че ВУЗ-ът е получил отрицателна оценка на проектите си за акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация. Ръководството на Европейския политехнически университет в Перник, научило от OFFNews за спирането на приема, обяви, че е "изумено от това, че на заседание на Министерски съвет е внесен доклад с невярно съдържание , на базата на което е взето неправомерно решение ". ЕПУ изтъква факта, че има институционална акредитация (в сила до 2016 г., според регистъра на Националната агенция за оценяване и акредитация). В момента сме в процедура за разкриване на професионални направления, пишат от ЕПУ в изявление, изпратено до OFFNews. "Университетът е спазил всички изисквани срокове за стартиране на процедурите. До завършването им на основание чл.80, ал.5 от ЗВО за новооткритите университети не важат изискванията за приключили акредитации. От това следва, че никой орган в България не може да лиши университета от правата му за приемане и обучаване на студенти", допълват те. Апелираме Министерски съвет да коригира направената грешка, се казва още в текста.

Синът на Хрушчов: Присъединяването на Крим към Украйна не бе подарък

Присъединяването на Крим към Украйна не е подарък от Хрушчов за майка ми (която е украинка), както се спекулира. Съображенията са чисто практически, заяви синът на Никита Хрушчов - Сергей. Както е известно, през 1954 г. по инициатива на баща му Крим е предаден на Украйна.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева Присъединяването на Крим към Украйна не е подарък от Хрушчов за майка ми (която е украинка), както се спекулира. Съображенията са чисто практически, заяви синът на Никита Хрушчов - Сергей. Както е известно, през 1954 г. по инициатива на баща му Крим е предаден на Украйна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Синът на Хрушчов: Крим бе присъединен към Украйна по чисто практически съображения

Присъединяването на Крим към Украйна не е подарък от Хрушчов за майка ми (която е украинка), както се спекулира. Съображенията са чисто практически, заяви синът на Никита Хрушчов - Сергей. Както е известно, през 1954 г. по инициатива на баща му Крим е предаден на Украйна.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева Присъединяването на Крим към Украйна не е подарък от Хрушчов за майка ми (която е украинка), както се спекулира. Съображенията са чисто практически, заяви синът на Никита Хрушчов - Сергей. Както е известно, през 1954 г. по инициатива на баща му Крим е предаден на Украйна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Драго Драганов: Не съм имал по-близък човек от Лили Иванова

Водещият отдавна не се дразни, че го наричат Драго Чая
Драгомир Драганов, по-известен като Драго Чая, е роден на 22 януари 1971 г. в София. Баща му е инженер геолог, а майка му - картографка. Завършва столичното 95 СОУ Водещият отдавна не се дразни, че го наричат Драго Чая Драгомир Драганов, по-известен като Драго Чая, е роден на 22 януари 1971 г. в София. Баща му е инженер геолог, а майка му - картографка. Завършва столичното 95 СОУ "Проф. Иван Шишманов", дипломира се в Софийския университет, специалност предучилищна педагогика. От 1992 г. работи в БНТ.

"Байер" изпревари "Волфсбург" за Шампионската лига, "Байерн" завърши с измъчена победа


Футболистите на "Байер" (Леверкузен) победиха гостуващия "Вердер" (Бремен) с 2:1 и завършиха на четвърто място в крайното класиране на Бундеслигата.

През следващия сезон "аспирините" ще играят в квалификациите на Шампионската лига, а директно в групите ще участват шампионът "Байерн", "Борусия" (Дортмунд) и "Шалке". 

"Байер" изпревари само с една точка петия "Волфсбург" в битката за четвъртото място. "Вълците" победиха "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 3:1, но попаденията на...

Героите от „Семейство Флинстоун” се завръщат на големия екран

Нова версия на популярния сериал „Семейство Флинстоун” ще зарадва почитателите на анимацията. Зад филма стои комикът Уил Ферел, който ще бъде изпълнителен продуцент. Анимационният сериал „Семейство Флинстоун” е създаден през 1960 г.

За 15 лв. с влак от Видин до Крайова през Дунав мост 2 (галерия)

15,26 лв. е цената на еднопосочен билет с влак между Видин и румънския град Крайова, стана ясно на официалното пускане на новата международна линия днес. От неделя влаковете тръгват по дестинацията два пъти на ден в двете посоки и се обслужват от румънски железопътен оператор. 
Обмисля се и БДЖ да пусне пътнически влак, но проблемът е, 15,26 лв. е цената на еднопосочен билет с влак между Видин и румънския град Крайова, стана ясно на официалното пускане на новата международна линия днес. От неделя влаковете тръгват по дестинацията два пъти на ден в двете посоки и се обслужват от румънски железопътен оператор. Обмисля се и БДЖ да пусне пътнически влак, но проблемът е,

Ботев с най-доброто срещу ЦСКА

Треньорът на Ботев Станимир Стоилов определи група от 18 футболисти за последния домакински мач за сезона, в който "жълто-черните" посрещат ЦСКА.Наставникът на "канарчетата" няма д...

Ще затворим кръстовището на Семинарията, предупреждава Любомир Христов

Най-вероятно ще се наложи няколко дни затваряне на кръстовището при Семинарията. Това каза за заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична община Любомир Христов пред Агенция &...

Тимът на Петев с феноменален обрат, на победа е от титлата

Отборът на АЕЛ (Лимасол), воден от Ивайло Петев победи като гост Омония (Никозия) с 3:2 в мач от плейофите на кипърското първенство.АЕЛ успя да се върне в мача след като изоставаше с 0:2 до 59-ата мин...

Гуардиола: Горд съм с играчите, бирата е студена

Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола заяви, че е горд от играчите си през този сезон. "Баварците" са шампиони в Бундеслигата и завършиха първенството с победа над Щутгарт с 1:0 и отпразнува...

Левандовски стана голмайстор на Бундеслигата

Роберт Левандовски стана голмайстор на Бундеслигата. Полякът вкара два гола при победата с 4:0 на Борусия (Дортмунд) над Херта и завърши сезона с 20 попадения. Втори в класацията остана Марио Манджуки...

И унгарският парламент избра Виктор Орбан за рекорден трети мандат

Унгарският парламент избра Виктор Орбан за трети мандат на поста министър-председател на Унгария. Това се случва за пръв път в историята на тази страна и за втори пореден път, след като на 6-ти апри...

Ким Чен Ир измислил хамбургера през 2009 г.

Животът в Северна Корея пречупен през пропагандата


Мост над Дунав между Свищов и Зимнич обсъждат бизнес и общини


Възможностите за изграждане на Дунав мост между Свищов и Зимнич са били обсъждани по време на провелата се в Свищов Международна конференция "Регионалните сътрудничества на дунавските местни власти", Това каза Станислав Благов, кмет на крайдунавската община, цитиран от агенция "Фокус".

На срещата са присъствали представители на Панонската бизнес организация, представители на Австрийското посолство, както и на област Телеорман в Румъния и на община Зимнич. Гост на конференцията е бил...

Роско, мама, отивам си, казала Мария Данаилова на сина си часове преди кончината си

Росен Цанков е от най-големите късметлии откъм гени. Той е внук на прочутия Хрисан Цанков - автентичен интелектуалец от златната епоха на българската интелигенция, директор на Народния театър. Израснал е с двама супербащи: собствен - Вили Цанков, и доведен - Стефан Данаилов.Майка му - Мария Данаилова, е от най- очарователните жени в София. Росен Цанков е от най-големите късметлии откъм гени. Той е внук на прочутия Хрисан Цанков - автентичен интелектуалец от златната епоха на българската интелигенция, директор на Народния театър. Израснал е с двама супербащи: собствен - Вили Цанков, и доведен - Стефан Данаилов.Майка му - Мария Данаилова, е от най- очарователните жени в София.

Киното като вдъхновение за театър

Преди години, когато Кенет Брана направи фурор на фестивала в Кан с впечатляващата си екранизация на "Хамлет", една от всеобщите констатации бе: няма по-добър киносценарист от... Шекспир. И Кенет Брана го твърди, нищо че лично се бе потрудил по адаптацията на текста.
Пак по същото време, в средата на 90-те, пак на същия фестивал друг кинотитан... Преди години, когато Кенет Брана направи фурор на фестивала в Кан с впечатляващата си екранизация на "Хамлет", една от всеобщите констатации бе: няма по-добър киносценарист от... Шекспир. И Кенет Брана го твърди, нищо че лично се бе потрудил по адаптацията на текста. Пак по същото време, в средата на 90-те, пак на същия фестивал друг кинотитан...

Референдумът започна предсрочно в два окръга на Донецка област

/КРОСС/ Референдумът за статута на т. нар. Донецка народна република, който трябваше да се проведе утре, 11 май, започна предсрочно в два окръга на Донецка област, предаде УНН, позовавайки се на председателя на Централната избирателна комисия на ДНР Роман Лягин. Вчера, след като се разбра за възможността за изостряне на политическата ситуация в региона, започна провеждането на референдума в Мариупол. Именно това беше причината за активизирането на действията на украинската армия на 9 май, заявява Лягин. Той посочва, че 53 окръга на Донецката област вече са подготвени за провеждането на референдума.

46 ухапани от кърлежи във Варненско само за седмица

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се запазва в характерните за сезона параметри, научи Moreto.net. Броят на болните от чревни инфекции е по-голям от предходната седмица. Регистрирани са 88 случая на заболели лица от чревни инфекции срещу 43 за предходната седмица: съответно- 70 болни от остри ентероколити, 6 – от салмонелоза, 3 – вирусни хепатити, 1- от колиентерит и 8 - от ротавирусен ентерит.

Референдумът в Донецк започна предсрочно

В два окръга на Донецката област предсрочно започна реферндумът за Донецка народна република, който бе обявен за 11 май.

Признаците, че все се стараете да угодите на другите

Променяте ли се като хамелеон, за да се нагодите към близките си?


Мъж си отряза ребро, носи го като гердан. Изкуство?

Преди операцията Хъ Юнчан е провел псевдо-демократичен вот в присъствието на зрителите дали да я осъществи или не. 12 души са гласували "за"

Местан: Ще излезем от негативния образ, независимо че всяка партия се пробва в нишата анти-ДПС

- Г-н Местан, как изглежда България преди европейските избори във вашите очи като лидер на ДПС? Какво очакват партиите от този вот и няма ли разминаване между това, което те търсят, и очакванията на хората?
- През последната година въпреки протестите, всъщност дори и заради протестите България е по-демократична. Диша се по-спокойно. Това се отнас - Г-н Местан, как изглежда България преди европейските избори във вашите очи като лидер на ДПС? Какво очакват партиите от този вот и няма ли разминаване между това, което те търсят, и очакванията на хората? - През последната година въпреки протестите, всъщност дори и заради протестите България е по-демократична. Диша се по-спокойно. Това се отнас

Кръстовището при Семинарията вероятно ще бъде затворено за няколко дни


Най-вероятно ще се наложи няколко дни затваряне на кръстовището при Семинарията, заяви заместник-кметът по транспорт на София- Любомир Христов.

"Все още уточняваме сроковете, в които това ще се наложи да се случи. Тези мерки ще бъдат взети от гледна точна на безопасността свързана с изграждането на първия етап на бетоновата конструкция на самия мост", заяви Христов, цитиран от агенция "Фокус".

"Всъщност в момента движението минава под изграденото скеле и в процеса на...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от вечерната емисия:

- Лекарите излизат на национален протест, ако до края на месеца не бъде актуализиран бюджетът на НЗОК.

- Над 1500 избирателни секции са подготвени за утрешния референдум в Донецка област.

- В обща декларация Ангела Меркел и Франсоа Оланд определят като незаконни референдумите, подготвяни в...

ГЕРБ внася вота на недоверие следващата седмица

Вотът не бе внесен вчера, защото опозицията изчаква да получи поисканата от нея официална информация за състоянието на енергийните дружества и в частност - на НЕК, за да впише и конкретни цифри към мотивите

Наваксваме изоставането по "Южен поток"

"Южен поток" е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година", заяви премиерът Пламен Орешарски след днешното заседание на правителството, което се проведе в Ловеч.

Независимите кандидати не са загуба на гласове, казва независимият Виктор Папазов

Кандидатът за евродепутат Виктор Папазов призова жителите на морската ни столица Варна да не се страхуват, че ще загубят своя глас, ако подкрепят някой независим, предаде БГНЕС. "Мнозина Ви уб...

Русия показала най-мощната ракета в света на парада в Москва

По време на руския парад по случай Деня на победата - 9 май, бяха показани някои от най-новите въоръжения. Сред тях има и такива, които нямат аналог в световен мащаб, обяви преподавателят от Военната академия полковник полковник проф. Димитър Недялков в предаването на bTV "120 минути". Сред тях била и била ракета, която може да носи заряд 500 килот По време на руския парад по случай Деня на победата - 9 май, бяха показани някои от най-новите въоръжения. Сред тях има и такива, които нямат аналог в световен мащаб, обяви преподавателят от Военната академия полковник полковник проф. Димитър Недялков в предаването на bTV "120 минути". Сред тях била и била ракета, която може да носи заряд 500 килот

На деветомайския парад Москва показала най-мощната ракета в света

По време на руския парад по случай Деня на победата - 9 май, бяха показани някои от най-новите въоръжения. Сред тях има и такива, които нямат аналог в световен мащаб, обяви преподавателят от Военната академия полковник полковник проф. Димитър Недялков в предаването на bTV По време на руския парад по случай Деня на победата - 9 май, бяха показани някои от най-новите въоръжения. Сред тях има и такива, които нямат аналог в световен мащаб, обяви преподавателят от Военната академия полковник полковник проф. Димитър Недялков в предаването на bTV "120 минути". Сред тях била и била ракета, която може да носи заряд 500 килот

Притивници на алкохола в Истанбул атакуваха гости на изложба

Свада възникна между гостите, дошли за откриването на изложба в квартал Топхане в Истанбул и група живеещи наоколо хора.

Галерията "Ерор" се намира в един от най-хубавите квартали на Истанбул, Топхане, с изглед към Босфора. Снощи там бе открита графична изложба и на откриването присъстваха много гости.

Някои от гостите излязоха навън, за да пушат, и отпиваха от питиетата си. Няколко души от квартала с пръти в ръце се нахвърлиха срещу тях. Обвиниха ги, че пият и започнаха...

Дайнов: Възможна е смяна на министри в кабинета "Орешарски"

"Ново правителство ще има, ако пиенето на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов премине в нова по-интимна политическа фаза. Ако това не се случи, ще има смяна на министри в кабинета "Орешарски",  коментира политологът Евгений Дайнов пред bTV. Голям победител на изборите за Европейски парламент в България няма да има. ГЕРБ сигурно ще има малка преднина, но БСП и ДПС ще кажат, че заедно имат повече, допълни той. БСП ще загуби заради продължаващата си зависимост от "Атака" в парламента, смята политологът. Основните партии не искат масовост на вота. Те провеждат кампания, която не предполага много хора извън ядрата им да излязат да гласуват, защото това би било рисковано, допълни той. "Затова компроматите поспряха и никой не прави мобилизираща кампания", коментира Евгений Дайнов. Според него би било най-добре Народното събрание да не работи преди изборите, защото последните му заседания показват, че "всеки е станал карикатура на себе си". "Цецка Цачева стана карикатура с това, че се прегръща и целува с Мая Манолова, Манолова стана карикатура с цялата защита, че е пич. Всички станаха карикатура на себе си като излъчиха комисията срещу президента", допълни Дайнов. Всичко, което се случва около ДПС и номинацията на Делян Пеевски се трупа като имидж върху Лютви Местан, смята политологът. Той оспори резонността на издигането на кандидатурата на Пеевски за евродепутат с обяснението, че "той има "смесена, противоречива репутация. Как даваш власт на някого, който ще взема решения за твоя живот, ако има лоша репутация". Той припомни, че ДПС е "най-хищният назначаващ" в това управление, а щетите са за БСП.

166 вида подземни богатства у нас

В България са проучени, утвърдени и заведени на отчет запасите и ресурсите на общо 166 вида подземни богатства – седем енергийни суровини (твърди горива, нефт, газ и кондензат), 12 вида метални (руди) и 79 вида неметални (индустриални минерали) полезни изкопаеми, 68 вида скално-облицовъчни и строителни материали.

В какви случаи се прави добутаминов стрес тест?

Добутаминовият стрес тест е метод за изследване на сърцето, който се използва в определени случаи: при съмнение за исхемична (коронарна) болест на сърцето; когато не може да се проведе обичаен стрес тест на пътека или велоергометър (колело) поради инвалидност или друга невъзможност за движение по тези уреди; за определяне на резултатите преди... Добутаминовият стрес тест е метод за изследване на сърцето, който се използва в определени случаи: при съмнение за исхемична (коронарна) болест на сърцето; когато не може да се проведе обичаен стрес тест на пътека или велоергометър (колело) поради инвалидност или друга невъзможност за движение по тези уреди; за определяне на резултатите преди...

Ремонт на кабинета не е на дневен ред, убеден е Местан

Целта на ДПС за вота е да прати силна група в Брюксел


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване