ДПС: Нямаме нищо общо с календарчето с Бербатов, това е провокация срещу нас

"Във връзка с разразилите се коментари и откровени спекулации относно авторството и принадлежността на календарче с лика на футболната легенда Бербатов, представено като агитационен материал на ДПС, сме длъжни да заявим, че Движението за права и свободи не само че няма нищо общо с тази безвкусна манипулация с името на г-н Димитър Бербатов,

Героична котка нападна куче и спаси малко дете /видео/

/КРОСС/ Калифорнийска котка се превърна в герой и интернет звезда след като спаси детето на стопаните си от челюстите на куче. Видеото с подвига на животното е от охранителни камери, показващи внезапната атака на съседско куче над 4-годишно момченце от Бейкърсфийлд, Калифорния, и прогонването му от котката Тара. Момченцето е получило 10 шева заради нахапването от кучето, а родителите му, които са качили видеото онлайн, коментират, че без намесата на котката ситуацията е щяла да бъде много по-лоша. Видео можете да видите тук.  

ЧЕЗ твърди: Не нарушаваме правата на клиентите

Проверените от ДКЕВР електромери не били представителна извадка


Допълнителен транспорт за концерта на Aerosmith в София

Столичната община осигурява допълнителен транспорт до стадион "Локомотив" за концерта на Aerosmith на 17 май, напомниха днес от кметството.  Феновете ще могат да се придвижат с автобус и трамвай до стадиона. Най-удобните спирки в близост до стадиона са "Софарма АД", "153-та гимназия" и стоков базар "Илиянци". Автобусните линии, които преминават и спират на тези спирки са съответно 83, 86, 108, както и трамвайни линии 11 и 12.  След края на концерта e осигурено движение по тези линии, както и ще бъдат осигурени допълнителни трамваи, които ще пътуват по маршрут от "Хюндай България" до метростанция "Хан Кубрат" и допълнителни автобуси, които ще пътуват по маршрут от "Хюндай България" до Централна гара. Допълнителните превозни средства ще спират на всички спирки на градския транспорт. Метрото ще работи с удължено работно време до 1.00 ч. на 18 май. Концертът е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата, уточниха от общината. Вратите на стадион "Локомотив" ще бъдат отворени за в 17:30 ч., а началото на концерта  е от 20:00 часа.

Главният прокурор представи пред ВСС искането си за отстраняване на Веселин Пенгезов

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване от длъжност на Веселин Пенгезов, председател на Софийски апелативен съд, до приключване на наказателното производство срещу него, предаде „Фокус”.
Главният прокурор Сотир Цацаров представи искането си на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което трябва да се вземе решение за Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване от длъжност на Веселин Пенгезов, председател на Софийски апелативен съд, до приключване на наказателното производство срещу него, предаде „Фокус”. Главният прокурор Сотир Цацаров представи искането си на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което трябва да се вземе решение за

ТИР прегази и уби пешеходец на магистрала "Люлин"

Пешеходец е починал след удар от товарен автомобил на автомагистрала „Люлин", съобщиха от пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) от "Фокус".

Около 02.40 часа на 14 май, товарен автомобил „Мерцедес" се движил по магистрала „Люлин" в посока от София към Перник. Автомобилът ударил пешеходец - мъж, който се намирал на пътното платно.

Пешеходецът, с неустановена самоличност, е починал на място....

Продължава

Цацаров представи пред ВСС искането си за отстраняване на Пенгезов


Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване от длъжност на Веселин Пенгезов, председател на Софийски апелативен съд, до приключване на наказателното производство срещу него, предаде „Фокус”.
Главният прокурор Сотир Цацаров представи искането си на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което трябва да се вземе решение за Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване от длъжност на Веселин Пенгезов, председател на Софийски апелативен съд, до приключване на наказателното производство срещу него, предаде „Фокус”. Главният прокурор Сотир Цацаров представи искането си на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което трябва да се вземе решение за

Готвим меморандум за сътрудничество с Пакистан

/КРОСС/ „Сътрудничеството между България и Пакистан в земеделието има голям потенциал и ще работим той да бъде използван". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Пакистан Н. Пр. Мухаммад Джамшаид Ифтихар. Министър Греков очерта възможностите за сътрудничество, сред които износът от България на пшеница, царевица, кориандър, слънчоглед и на ветеринарни продукти. „Преди всичко обаче трябва да срещнем бизнеса от двете страни, защото само така можем да разчитаме на реални резултати от нашето партньорство", подчерта министърът. От своя страна посланик Ифтихар посочи, че страната ни може да е важен партньор на Пакистан за реализацията на продукти на Европейския пазар като ориз, цитрусови плодове и банани. По време на срещата стана ясно, че двете страни ще работят и по подготовката на меморандум, в който да се конкретизират сферите на сътрудничество.  

Тежък инцидент прати Ивайла Бакалова в болница

Топмоделът Ивайла Бакалова пострада тежко след поредната мисия в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" по TV7. В момента тя е настанена в болница "Софиямед" със сериозни наранявания в областта на крака.

Бум в измамите с командировки в Германия

Голяма част от родните гастарбайтери са предимно с ниска квалификация


Николай Бареков ще посети Смолян

Лидерът на Лидерът на "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще се срещнат днес от 12:30 часа с пострадалите от миналото торнадо в село Чепинци (област София) пред пострадалите къщи и ще инициира дарителски фонд. Днес от 14:00 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще се

Едва 12 процента от СРС годни за наказателния процес

От 4324 уважени искания в Софийския градски съд (СГС) през 2013 г. за използване на специални разузнавателни средства (СРС) само 494 са довели до доказателства, които могат да бъдат внесени в съда. Тези данни съобщава в интервю за в. "Сега" председателят на СГС Владимира Янева. Колко от този процент обаче са послужили за доказване на обвиненията е друг въпрос.

От интервюто е видно, че традиционно ниско си остава качеството на използваните СРС. Въпреки това традиционно нисък си остава...

Унай Емери: Двата отбора се бориха здраво и заслужаваха победата


Старши треньорът на "Севиля" Унай Емери заяви, че не може да определи кой е бил по-добрият отбор във финала на Лига Европа срещу "Бенфика". Според него двубоят е бил равностоен, а двата тима са се борили здраво и са дали всичко от себе си. 

"Севиля" спечели трофея след изпълнение на дузпи и нулево равенство в редовното време и продълженията. Отборът грабна отличието за трети път и се изравни с рекордьорите "Ливърпул", "Ювентус" и "Интер".

"Севиля" не беше играл две години...

Контрабандист №1 се разходи до съда... напразно

Соченият за контрабандист №1 на България Николай Методиев-Пилето се разходи напразно до съдебната палата. Днес се очакваше делото срещу него и още 18 души, сред които и митничари да започне на втора инстанция, но липсата на адвокати отложи старта на процеса. Следващото заседание е след месец.

Закриват проекта „Четене на два гласа” във Варна

На 16 май 2014 год. от 14.30 ч. в Морската градина - Амфитетър (под Пантеона) ще се състои закриването на проекта "Четене на два гласа", организирано от Франкофонски център-Варна и Община Варна, научи Moreto.net. За пети пореден път и тази година Представителството на Френски институт България, Алианс франсез-Варна, Община Варна, Общинският съвет на Северен департамент и Асоциацията на европейските прародители - Франция от една страна и ученици от 4 варненски училища, СОУ„Св.

Силните бури оставиха без ток градове и села в страната. В Перник няма селища без електрозахранване

 

Аварийни екипи на ЧЕЗ работят по възстановяване на електрозахранването, нарушено вследствие на бурите. Това съобщи за Агенция "Фокус"...

Продължава

Гръцки продукти завземат еврейската и мюсюлманската диета

Религиозните стандарти „халал” и „кошер” представляват голяма възможност за пласирането на гръцките земеделски и продукти от животински произход, предвид повишеното търсене на потребителите за такива стоки в световен мащаб.

прочети повече

Диляна Попова и Блатечки чакат момче

Бременна съм и ще си имам момче от Асен Блатечки през септември, заяви Диляна Попова пред bTV.
 „Нещата се случват, не търпят някакво логично обяснение. По средата на бременността съм.”
"Ситуацията около Асен и факта, че той имаше семейство, я приемам. Случиха се нещата. Свидетели сме на много такива връзки. Едно нещо не може да бъде взето на сила. Бременна съм и ще си имам момче от Асен Блатечки през септември, заяви Диляна Попова пред bTV.  „Нещата се случват, не търпят някакво логично обяснение. По средата на бременността съм.” "Ситуацията около Асен и факта, че той имаше семейство, я приемам. Случиха се нещата. Свидетели сме на много такива връзки. Едно нещо не може да бъде взето на сила.

Абубакар Шекау - кървавият лидер на ислямистите от "Боко Харам"


"Не се страхуваме от никакви американски войски." Така лидерът на нигерийската мюсюлманска организация "Боко Харам" Абубакар Шекау отговори на новината, че съветници от САЩ и други страни ще помагат в издирването на отвлечените от неговата групировка 200 ученички.

От множеството убийства, за които е отговорен, до нападението над училище в Чибок и отвличането на над 200 момичета, лидерът на "Боко Харам" е успял да си спечели описанието, което дълго му се изплъзваше – Най-издирваният...

Деца ще рисуват и танцуват в парка на МВнР и на галерия „Мисията”

/КРОСС/ На 17 май 2014 г. Министърът на външните работи ще бъде домакин на проявите, организирани в рамките на ежегодното издание на Европейската нощ на музеите. Инициативата за участието на Министерството на външните работи е на Културния институт, който за седма поредна година организира специална програма, насочена към широката аудитория и запознаването й с уникалния Скулптурен парк, разположен в двора на Министерството и галерия „Мисията". Тази година подготвяните инициативи са насочени към детската аудитория. Ще бъдат организирани две творчески работилници - за рисуване и танци. Първата работилница - „Творците на 21 век" - започва от 15.00 часа в парка на галерия „Мисията". В нея децата, под ръководството на художника Иван Яхнаджиев, ще рисуват по непоказвани досега картини на големия български творец Златю Бояджиев. Специален гост ще бъде неговата внучка - Цена Бояджиева, която ще разкаже за живота и творчеството му. На финала, детските рисунки ще бъдат подредени в изложба в галерия „Мисията", заедно с творби на Иван Яхнаджиев. От 17 ч. в Скулптурния парк на Министерството започва втората работилница - „Първи стъпки". Артисти, преподаватели и студенти от НБУ ще въведат желаещите деца в танцовото изкуство. Скулптурният парк ще бъде показан по един нетрадиционен начин - чрез танца

Абубакар Шекау - кървавият лидер на мюсюлманите от "Боко Харам"


"Не се страхуваме от никакви американски войски". Така лидерът на нигерийската мюсюлманска организация "Боко Харам" Абубакар Шекау отговори на новината, че съветници от САЩ и други страни ще помагат в издирването на отвлечените от неговата групировка 200 ученички.

От множеството убийства, за които е отговорен, до нападението над училище в Чибок и отвличането на над 200 момичета, лидерът на "Боко Харам" е успял да си спечели описанието, което дълго му се изплъзваше – "Най-издирваният...

Диляна Попова и Блатечки чакат момче

Бременна съм и ще си имам момче от Асен Блатечки през септември, заяви Диляна Попова пред bTV.
 „Нещата се случват, не търпят някакво логично обяснение. По средата на бременността съм.”
Бременна съм и ще си имам момче от Асен Блатечки през септември, заяви Диляна Попова пред bTV.  „Нещата се случват, не търпят някакво логично обяснение. По средата на бременността съм.” "Ситуацията около Асен и факта, че той имаше семейство, я приемам. Случиха се нещата. Свидетели сме на много такива връзки. Едно нещо не може да бъде взето на сила.

Хакери удариха сайта на Светия Синод

Хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква www.bg-patriarshia.bg. Текстът, публикуван на сайта, гласи: "Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България”. ”Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват. Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни”, пишат хакерите. ”Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че ударът представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство" се казва още в съобщението им.  

Растежът в еврозоната разочарова през първото тримесечие

Силното представяне на Германия не беше достатъчно да компенсира слабите резултати в останалата част на валутния блок


Удушената Анна била дясната ръка на наркобоса Къро

47-годишната Анна Иванова, която бе удушена от доскорошния си съпруг Радослав Давидков в семейната им кола "Ауди А8", била дясната ръка на митичния наркобос Къро, изчазнал в чужбина почти едновременно с Таки. Това открили с изненада разследващите на кървавата драма от вчера, пише "Телеграф".
Близки на Анна разказват, 47-годишната Анна Иванова, която бе удушена от доскорошния си съпруг Радослав Давидков в семейната им кола "Ауди А8", била дясната ръка на митичния наркобос Къро, изчазнал в чужбина почти едновременно с Таки. Това открили с изненада разследващите на кървавата драма от вчера, пише "Телеграф". Близки на Анна разказват,

Превозвачите дискутират проблемите в бранша на национален форум

Недостиг на квалифицирани шофьори, чуждестранната конкуренция и други проблеми в бранша ще обсъжда Съюзът на международните превозвачи на форум в...

Ново начало за Signatech-Alpine

/КРОСС/ Signatech-Alpine, шампионът в 2013 European Le Mans Series, ще продължи стремежа си да защити титлата във втория кръг от тазгодишния шампионат на „Имола", Италия. Завършвайки пети на „Силвърстоун", Alpine A450 на Пол-Луп Шатин, Нелсон Панчиатичи и Оливер Уеб ще вземе участие в последното състезание преди „24 часа на Льо Ман" (14-15 юни). По-малко от месец преди френската класика, защитата на титлата влиза в нова фаза с пристигането на Dunlop като един от техническите партньори на отбора. Петото място за Signatech-Alpine в „4 часа на Силвърстоун" позволи на Signatech-Alpine да започне сезона с ценни точки в актива си. За „Имола", където Alpine A450 постигна първото си класиране на подиума през 2013, екипът си е поставил няколко цели. "Ще е важно да постигнем топ резултат през останалата част от Европейските Льо Ман Серии," каза Филип Сино, шеф на отбора на Signatech-Alpine. "Това ще е целта ни, когато започне свободната тренировка. Едновременно с това „Имола" ще е генерална репетиция за нас преди Льо Ман. Трябва да направим така, че целият технически екип и пилотите да функционират добре заедно, като италианското състезание ще ни даде шанс да пробваме и новите ни гуми

Константин Пенчев поиска държавата да промени отношението си към хората с психични проблеми

Националният омбудсман Константин Пенчев внесе в Конституционния съд (КС) искане за обявяване на противоконституционност на текстове от Закона за лицата и семейството, свързани с поставянето под за...

Селекционерът на Австралия заложи на младите

Наставникът на Австралия Анге Постекоглу обяви разширения списък от 30 играчи за световното първенство в Бразилия. Сред повиканите играчи прави впечатление отсъствието на опитни играчи като Марк Шварц...

Предстои най-сериозното разобличаване на подслушванията на САЩ

Предстои публикуването на най-сензационните разобличения за електронното подслушване, извършвано от разузнаването на САЩ. Това обяви американският журналист Глен Грийнуолд, който миналата година зап...

Бутнаха палатката на АБВ в Бургас

Неизвестни до момента лица са разрушили предизборната палатка на АБВ в Бургас на главната улица „Богориди” снощи, каза пред журналисти Ивайло Калфин. Полицията работи по случая....

"Родополоджи" - един албум на джаз-саксофониста Димитър Льолев

Димитър Льолев e закърмен с богатството на народната музика, получава своето джаз образование от известни американски и холандски инструменталисти. Владее еднакво добре и двете музикални традиции. Де...

Опозиционен турски лидер е искал разследване на мините в страната в края на април

В турския град Сома жертвите на мината-капан, която се струти преди два дни, вече са 282 души. Още 150 остават пленени под земята, предадоха AP и CNN. Това е най-тежкият минен инцидент в историята на...

БВП расте с 1,1% за година

Брутният вътрешен продукт (БВП) у нас се е повишил с 1,1% през първото тримесечие на годината спрямо същия период на 2013. В сравнение с предходното тримесечие ръстът е с едва 0,2 на сто, показват ...

Аржентинската федерация подкрепи Сабея за Тевес

Президентът на футболната федерация на Аржентина Хулио Грондона подкрепи селекционера Алехандро Сабея в решението му да не повика за Мондиала нападателя Карлос Тевес. "Решението бе взето, защото...

Пеле призова фенове и футболисти да загърбят политиката

Кралят на футбола Пеле се обърна към торсидата и я призова да не замесват футболистите и националния отбор в политиката, съобщава OGlobo. Той смята, че само по този начин може да се осигури комфорт пр...

ЧЕЗ България: Инвестирахме 208 млн. лв. за подмяна на електромери

Вчера ДКЕВР изнесе данни, че компанията не е изпълнявала напълно програмата за подмяна на измервателни уреди


Спреят с амфетамин всъщност не бил с амфетамин

Друга съставка е дала позитивна реакция за амфетамин, коментира доц. Гешева

"Грейс от Монако" откри 67-ия фестивал в Кан

Кинофестивалът в Кан бе официално открит от актрисата от френско италиански произход, дъщеря на прочутия актьор от близкото минало Марчело Мастрояни – Киара Мастрояни и мексиканския кинематограф Алфонсо Куарон

Хаос и масови протести в Турция след най-тежкия минен инцидент, при който загинаха 247 души

Турската полиция използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Анкара и Истанбул, които искат оставката на правителството след смъртта на най-малко 274 души при най-тежкия минен инцидент в историята на страната. Въпреки предупрежденията на полицията протестиращите проведоха неразрешено шествие до сградата на министерството на енергетиката и природните ресурси, в резултат на което се стигна до сблъсъци със силите на реда.

ВАС постанови: Решението на ЦИК за билбордовете на “Атака” е неправилно и необосновано

Върховният административен съд уважи жалбата на Протестна мрежа срещу билбордовете на ПП “Атака” и ТВ “Алфа” и върна сигнала към Централната избирателна комисия за ново разглеждане при съобразяване със задължителните указания, дадени в мотивите на настоящото решение. Това се случи само седмица след като ЦИК определи като несъстоятелен сигнала на Протестна мрежа за това, че “Атака” заобикаля изборния кодекс, като представя политическата агитация в предизборен период за реклама на медийна услуга.

Според ВАС ЦИК е постановила неправилно и необосновано решение, тъй като не е изяснила правнозначими обстоятелства, при отсъствието на които не е могла да извърши точна и обоснована преценка за основателността на подадения сигнал.

Изложените от Централната избирателна комисия мотиви са бланкетни, като направените изводи са неясни и са в противоречие със събраните доказателства”, се посочва още в решението на Върховния административен съд.

Според върховните съдии решението на ЦИК “следва да бъде отменено и преписката върната за ново разглеждане съобразно указанията по тълкуването и прилагане на закона дадени в настоящото решение, като съобрази условията на чл. 142 от АПК и новопредставените писмени доказателства”.

ЦИК не е изследвала наведените доводи за допуснато нарушение от ПП ”Атака” за използването на търговска реклама на електронната медия телевизия „Алфа” за политически внушения. Регистрираната в СЕМ телевизия е с наименование „Алфа ТВ”, а върху рекламните пана към наименованието на медията са налице данни за добавяне и името на ПП „Атака”. Добавено е и стилизирано изображение на Волен Сидеров, което според представител на партията представлява управленска програма на партията за 2013 г.

В решението си Върховният административен съд намира, че “дори да се приеме, че върху рекламния материал не е налице призив за подкрепа или неподкрепа за тази партия, в случая става въпрос за забрана за недопускане в търговска реклама да се отправят внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет, която запрета е въведена в разпоредбата на чл. 191 от ИК.

Решението на ВАС доказва, че усилията, които всеки гражданин може да положи за прилагането на закона си струват. Протестна мрежа няма да се откаже да защитава достиженията на гражданското общество и да използва всички законни средства за налагане на принципите на прозрачност, законосъобразност и уважение в работата на партиите и институциите в страната„, коментираха от Протестна мрежа.

Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

Пълният текст на решението на вас може да прочетете ТУК

снимка: Клуб Z

The post ВАС постанови: Решението на ЦИК за билбордовете на “Атака” е неправилно и необосновано appeared first on Noresharski.com.

Турски хакери удариха сайта на Светия синод и БПЦ

Нападението е отмъщение заради Джумая джамия в Пловдив

Ограбиха две жени в Пловдив

Едната е носела служебни пари, а на другата ѝ откраднали телефона


Има ли България идея за бъдещето на ЕС?

Аспарух Панов. Снимка: e-vestnik

(Ще) имаме ли визия за бъдещето на Европейския съюз?
Може би подобен въпрос ще се стори на мнозина напълно безсмислен.
Каква визия за бъдещето на европейската интеграция може да се очаква от най-бедната и най-зависимата от Русия държава членка на ЕС? И кой изобщо ще обърне внимание на нашето мнение? Крайно време е да се откажем от подобен песимизъм и да разширим кръгозора си. Точно сега е моментът да се опитаме да докажем себе си и да потърсим равнопоставеност с другите страни членки. Разбира се, не по територия, население или икономическа мощ. Става дума за равнопоставеност на българските граждани с всички останали европейски граждани в търсенето на най-добрите общи отговори и решения на непрекъснато възникващите ключови въпроси от фундаментално значение за бъдещето на съюза.

През изтичащия мандат на Европейския парламент и на Европейската комисия

ЕС изпадна в много тежка криза

Засегнати бяха не само финансовата му и икономическата стабилност, но в значителна степен бе загубено и политическото доверие на голяма част от избирателите, както в „нова”, така и в „стара” Европа. Всичко това доведе до огромни вълни от популизъм, национализъм, екстремизъм и несъразмерен държавен протекционизъм, които поставиха под съмнение същността и идеята на европейската интеграция. Отведнъж, особено след драматичните събития в Украйна, като че ли всички станахме равни в опасенията си, че можем да загубим свободите, правата и сигурността, основните предимства, които ни отличават от други цивилизационни пространства, например това на разрастващия се Евразийски съюз.

С новите избори настъпва един нов решаващ период за развитието на ЕС.
След като в по-голяма или по-малка степен финансовата и икономическата криза е на път да бъде преодоляна, идва моментът, в който Европейският съюз трябва да се концентрира към намирането на нов общ подход за решаване на прoблемите на своите граждани и към нови идеи за политики в областта на образованието, здравеопазването, социалната защита, икономическия растеж и разкриването на нови работни места. Ключовата дума тук е „общ подход”, премахващ дискриминацията вътре в рамките на съюза на национална, етническа или културна основа и осигуряващ равнопоставеност на всички европейски граждани във всяко едно отношение.

Затова Европейският съюз и неговите институции, преди всичко новоизбраният Европейски парламент ще имат отговорната задача, да определят новите важни общи приоритети за рестартирането, надграждането и развитието на европейската интеграция на едно ново по-високо ниво. Приоритети, които да осигурят ролята на Европейския съюз като ключов фактор в световната икономика, външна политика и политика на сигурност.
С една дума, Европейският съюз трябва

да се върне към либералното си ДНК

Като че ли всички забравихме, че европейската интеграция е най-успешният политически модел на либералната ценностна система. Свободата е в основата на този успех. Индивидуалната свобода, демокрацията и правовата държава, пазарната икономика и свободната търговия, децентрализацията и ефективното местно самоуправление са фундаментите на общия европейския дом. Европейският съюз предоставя на своите граждани територия на свобода, сигурност и справедливост без вътрешни граници и с вътрешен пазар, където цари свободна конкуренция. За съжаление точно това най-красиво либерално изречение е напълно забравено в днешния предизборния европейски дебат и то не само в България, но като че ли и в цяла Европа.

И все пак имаме ли поглед за бъдещето на ЕС и до къде се простират нашите хоризонти?
Можем ли например да се ангажираме с визията, че ЕС в дългосрочен план, на основата на нова обща конституция и в резултат на общоевропейски референдум би могъл да се превърне във

федерална държава?

Защо не? Нима в хилядолетната ни история, най-продължителните мирни периоди в развитието ни не са били в Римската или в Османската империя? Нима начинът на функциониране на ...

Без мониторинговия доклад ситуацията у нас щеше да е още по-тежка

/КРОСС/ В третия дебат в "Гореща точка" по TV7, посветен на правосъдието и вътрешните работи дебатираха Антония Първанова (коалиция КОД), Слави Бинев (НФСБ), Росен Петров (коалиция ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС и "Гергьовден"), Ангел Ризов (АБВ), Настимир Ананиев (Реформаторски блок) и Христо Панчугов (Синьо единство). Те обаче не успяха да обвържат пряко решаването на нашите проблемите с бъдещата си дейност в Европейския парламент, но не скриха, че без мониторинговия доклад ситуацията у нас щеше да е още по-тежка. "За да има обща политика в областта на правосъдието и вътрешните работи, трябва да се отвори договорът за членство в ЕС. 28 страни членки трябва да се съгласят по нея", подчерта Антония Първанов и добави, че Европейският съюз се ангажира с по-глобалните проблеми като трафика на хора, контрабандата, злоупотребите с европари. "Ако има европейска прокуратура, тогава може да гарантираме, че нивото на корупция и знаковите дела могат да са обект на европейското законодателство. Нас обаче ни тормозят битовата престъпност, корупцията и злоупотребата с власт и в този смисъл решението е в нашия двор", каза още тя. Настимир Ананиев беше за радикални мерки - нова конституция и битка за справедлива правосъдна система. Ангел Ризов призова за формулиране на националните ни интереси, защото едва след това ще можем да дефинираме заплахите, проблемите и ситуациите, в които трябва да ги защитаваме

Къванч се жени в “Север Юг”

Най-гледаният сериал у нас в момента - “Север Юг”, ще свърши с хепиенд. Щастливата развръзка обаче няма да е за всички герои, а само за тези, които много са страдали и са дали жертви.
Като героя на Къванч Татлъту - Кузей, който най-накрая ще намери радостта и ще се ожени за любимата си Джемре. Финалът на сериала е доста неочакван и нетипичен за Най-гледаният сериал у нас в момента - “Север Юг”, ще свърши с хепиенд. Щастливата развръзка обаче няма да е за всички герои, а само за тези, които много са страдали и са дали жертви. Като героя на Къванч Татлъту - Кузей, който най-накрая ще намери радостта и ще се ожени за любимата си Джемре. Финалът на сериала е доста неочакван и нетипичен за

Турски хакери удариха сайта на Светия Синод

Турски хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква - www.bg-patriarshia.bg. Текстът, публикуван върху сайта на Светия Синод на Българската православна църква, гласи: "Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Турски хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква - www.bg-patriarshia.bg. Текстът, публикуван върху сайта на Светия Синод на Българската православна църква, гласи: "Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив.

Хакнаха сайта на БПЦ заради „Джумая джамия“

За автор на атаката се обявява организацията Milli Güçler, като се заканва да не е последната

Турски хакери удариха сайта на Светия Синод заради Джумая джамия (видео)

Турски хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква - www.bg-patriarshia.bg. Текстът, публикуван върху сайта на Светия Синод на Българската православна църква, гласи: Турски хакери удариха сайта на Светия Синод на Българската православна църква - www.bg-patriarshia.bg. Текстът, публикуван върху сайта на Светия Синод на Българската православна църква, гласи: "Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване