Аз съм най-подготвен за премиер, убеден Борисов

Дойде ли БСП на власт, винаги след това завършваме с катастрофа

ДПС не са против идеята за задължителното гласуване

България отива към предсрочни избори, защото те са неизбежни, каза Лютви Местан


Ел-Ериан: ЕЦБ стреля с малки патрони, не с базука

Марио Драги купува време на еврозоната, защото политиците се провалят с подобряването на продуктивността и конкурентноспособността


ДПС не са против задължителното гласуване

България отива към предсрочни избори, защото те са неизбежни, каза Лютви Местан


Борисов: Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес (обновена)

Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.
Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва, Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”. Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва,

Нови цени на роуминга влизат в сила от 1 юли

От 1 юли влизат в сила нова цена за пренос на данни в роуминг – от 45 на 20 евроцента, таксувани за използван килобайт. От началото на следващия...

Цената на петрола остана почти непромена

Цената на лекия суров петрол West Texas Intermediate остана почти непромнена в очакване на данни за икономиката на САЩ, предаде „Блумбърг“. ...

МОН обявиха резултатите от матурите

Оценките дойдоха три дни по-рано от обявеното


Бареков предлага царя за еврокомисар и референдум за връщане на монархията

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков смята, че царят е най-подходящата кандидатура за еврокомисар. Той отиде и по-далеч лансирайки идеята за връщане на монархията. "Симеон Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС, обяви Бареков. Ако царят бъде избран за еврокомисар, той има шансове да стане дипломат номер 1 в Евросъюза. Сакскобургготски е либерал и има достатъчно висок авторитет в Европа", коментира новият политик. Ако получи достатъчно висок резултат на предсрочните парламентарни избори и вземе властта, ББЦ ще инициира референдум по много въпроси, един от които е и възстановяването на монархията у нас, добави новоизбраният евродепутат. В съобщението на пресцентъра на партията му не се споменава Бареков и Сакскобургготски да са водили разговор по тези въпроси. Според Бареков нито Кристалина Георгиева, нито Сергей Станишев са достатъчно консенсусни фигури, за да бъдат еврокомисари. Компромисен вариант били Ивайло Калфин, Петър Стоянов и Симеон Сакскобургготски.  "Очаква се Шулц да се пребори за поста външен комисар, а за председател на ЕП да бъде излъчена фигура извън ЕНП и ПЕС. Ако изиграем нашия коз с царя, може да се случи едно пренареждане на картите и позицията на комисар по външна политика да бъде дадена на България", каза още той.  Във вътрешнополитически план той коментира, че "БСП може да се събуди, ако прогони Станишев и на преден план излязат младите хора в партията. Желая успех на Георги Кадиев, Страхил Ангелов, на Кирчо Добрев, на Борис Цветков. Като вземат мача в БСП, тогава да ми се обадят да пием кафе", добави лидерът на ББЦ.

Китайският апетит за луксозни марки започва да отслабва

На китайските потребители се дължат 29 на сто от покупките на луксозни стоки в света


Богомил Манчев: АЕЦ "Белене" може да се продаде за $1 млрд.

- Г-н Манчев, как ще коментирате проектите за АЕЦ “Белене” и за 7-и блок в АЕЦ “Козлодуй”? - Не одобрявам начина, по който се взема решение за изграждането на 7-и блок. Вярвам, че трябва да имаме ядрена енергетика и да съществуват и двата проекта - и “Белене”, и 7-и и 8-и блок в “Козлодуй”, но разположени по друг начин във времето. - Г-н Манчев, как ще коментирате проектите за АЕЦ “Белене” и за 7-и блок в АЕЦ “Козлодуй”? - Не одобрявам начина, по който се взема решение за изграждането на 7-и блок. Вярвам, че трябва да имаме ядрена енергетика и да съществуват и двата проекта - и “Белене”, и 7-и и 8-и блок в “Козлодуй”, но разположени по друг начин във времето.

Днес 215 години от рождението на великия поет Александър Пушкин

/КРОСС/ Пушкин е гений, не защото е владеел техниката на съставяне на стихове, а защото неговата личност, в търсене на висшето предназначение, е изразила своето усещане за света с помощта на гениални стихове. Пушкин успява да се върне към системата на ценностите на допетровската руска култура, отразявайки в своето творчество нейната религиозна гледна точка за света, живота и човека. Поетът се е възхищавал от подвига на автора на «Истории государства Российского» (История на Руската държава) - Карамзин: „Древната Русия е открита от Карамзин, както Америка от Колумб". Но този подвиг - откриването на Русия е извършил и самият Пушкин.Александър Сергеевич Пушкин превод: Красимир Георгиев КЪМ КЛЕВЕТНИЦИТЕ НА РУСИЯ Защо шумите вие, властващи витии?Защо ли в хор анатемосвате Русия?Какво ви възмути? Че в Литва има дим?Не е за вас: това е спор между славяни,домашен спор, отдавна го съдбата храни -въпрос далеч от вас, от вас неразрешим. Отдавна много пъти бяхавраждебни тези племенаи бурни спорове кълняхату тях, ту нашата страна.Неравни дрязги кой ли пръска:поляк ли, или наш руснак?Славянски ручей пълни ли морето руско,или пресъхва? - питам пак. Вий чужди сте: не сте разбраливековни кървави скрижалии непонятна ви е тазвражда семействена при нас;за вас са Кремъл, Прага празни;намесвате се с корист днес,куражът за борба ви дразни,ненавистни към нашта чест..

Борисов: Виждам издиханията на режима "Станишев"

"Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес", заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От сутринта в парламента има вълнения. Преди заседанието ПГ "Коалиция за България" се бе събрала на заседание, тъй като в 10.30 ч. левицата ще даде пресконференция, на която ще изрази официалната си позиция по исканите от ДПС предсрочни избори. В сградата на Народното събрание са и министрите, а по-късно премиерът Орешарски трябва да отчете една година управление. В тази връзка журналистите попитаха Борисов дали има информация, че днес правителството ще подаде оставка. "Нямам такава информация, но виждам издиханията им", посочи Борисов, видимо развеселен. Той обаче подчерта, че всъщност не е радостен, защото БСП са съсипали държавата. "Те са непоследователна партия. Това, което една година говорих, те го потвърждават сега. Нито са управлявали, нито са знаели какво правят. Помните ли какво имаха като изказвания във времето преди изборите – че имали програма, че имали план. Така я изведоха, че я задълбаха в най-голямата тиня", каза Бойко Борисов.

Белград: Решението ни е окончателно, ще строим "Южен поток“

Сръбското правителство съобщи, че няма никакво намерение да спира или отлага изграждането на "Южен поток" на територията на страната, съобщава БГНЕС, цитирайки информация на Танюг. Изграждането на газопровода трябва да започне в началото на следващия месец.

Юнкер: Няма да коленича пред британците за председателския пост в Еврокомисията


Бившият премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер заяви, че няма да падне на колене, за да подкрепи Лондон неговата кандидатура за председател на Европейската комисия, пише британският вестник "Гардиън".

"Няма да ме принудят да коленича пред британците", подчертал Юнкер по време на заседание при закрити врата на Европейската народна партия, която има най-много депутати в Европарламента след изборите през май.

"Ще бъде грешка да отстъпим пред британците", е добавил Юнкер.

Още след обявяване на резултатите от евровота британският премиер Дейвид Камерън изрази несъгласието си Юнкер за заеме висшия европейски пост. Според британците Юнкер е прекалено голям федералист. Камерън иска някой, който да разбира нуждата от промяна и от реформи, посочва британският вестник.

Германският канцлер Ангела Меркел вече няколко пъти заяви подкрепата си за Юнкер, въпреки че подчерта, че гледната точка на Лондон трябва да се вземе предвид.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС би трябвало да предложат име на кандидат за председателския пост на Еврокомисията на срещата си на върха в Брюксел на 26 и 27 юни. Европарламентът ще се произнесе по това предложение по време на пленарна сесия в Страсбург в средата на юли.

Ненко Темелков: Искането за предсрочни избори е непремерено

/КРОСС/ Предвид резултатите от евровота вчерашното изявление на лидера на ДПС Лютви Местан бе очакванход. Но е доста непремерен, смята председателят на БСП - Перник инж. Ненко Темелков.  Реакцията на движението е малко прибързана. ДПС е част от управлението на страната и носи своите отговорности за това, казва Темелков в интервю за "Дума". Според него най-важно сега е да бъдат направени промени в кабинета и в зависимост от това как те ще бъдат възприети и каква работа ще свършат новите министри, да се говори с каква продължителност на живота ще е правителството. БСП съзнава своята отговорност като носител на мандата за управление и съм убеден, че след актуализацията на кабинета все по-малко ще са поводите за критика към министрите и към премиера, казва социалистът.   Неслучайно ни наричат "червена крепост", напомня за Перник Темелков в отговор на въпрос готови ли са местните структури там за избори. Не ни е страх от предсрочни избори. Пернишката партийна организация е на 106 години, има достатъчно жилави корени и съм убеден, че ще успеем да мотивираме и този път нашите гласоподаватели, допълва той.  Инж. Ненко Темелков признав, че представянето на БСП като цяло на евровота е неудовлетворително.  След обсъждане на причината за това в ИБ на БСП той казва: Приемам, че първата причина е в нас. Чисто организационно не навсякъде и не във всички населени места направихме това, което трябва

Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси в Нова Зеландия

Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси в Нова Зеландия.

ДПС не драматизират идеята за задължителното гласуване

Местан не иска да вярва, че БСП си отмъщава с това предложение

ДПС не били против задължителното гласуване

Местан не иска да вярва, че БСП си отмъщава с това предложение


Бойко Борисов поиска 100% от българите да гласуват

БСП може да разчита на парламентарната подкрепа на ГЕРБ за задължителното гласуване, каза Цветан Цветанов


Бийбър изигра номер на баща си навръх рождения му ден /видео/

/КРОСС/ Бащата на скандалния певец Джъстин Бийбър гордо отпразнува четиридесетата си годишнина. За да отпразнуват подобаващо празника, семейство Бийбър си организирали домашно парти, на което необезпокоявани да похапнат торта. Изглежда обаче, че Джъстин е решил да изиграе номер на баща си, бутайки лицето му в празничната торта. Джеръми Бийбър публикува видео от случката в Youtube: video:http://www.youtube.com/watch?v=SlasPq0CDMo  

Светлината в спалнята увеличава талията

Жени, които спят в стаи с твърде много светлина, са по-застрашени от натрупване на килограми, показва ново британско изследване.
Ако спалнята е “достатъчно светла, за да виждате нощем другия и? край”, обиколката на талията ще е по-голяма, отколкото при жени, които спят в по-тъмни помещения, установи екип на Института за изследвания на рака в Жени, които спят в стаи с твърде много светлина, са по-застрашени от натрупване на килограми, показва ново британско изследване. Ако спалнята е “достатъчно светла, за да виждате нощем другия и? край”, обиколката на талията ще е по-голяма, отколкото при жени, които спят в по-тъмни помещения, установи екип на Института за изследвания на рака в

ББР разработва инструмент за предоставяне на ликвидност на кредитни кооперации

Целта е да се насърчи обединяването на продукцията на земеделските производители, съобщи Даниела Бобева


Бареков предлага царя за еврокомисар и референдум за връщане на монархията

Срещу „България без цензура“ се изправи коалиция на изпадналите. Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7.
Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция е на нуждаещите се, на тези, Срещу „България без цензура“ се изправи коалиция на изпадналите. Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7. Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция е на нуждаещите се, на тези,

Арестуваният кмет на Тетевен: С Маджо бяхме в добри отношения, разплащах се с чували

Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар.
"И с него бяхме в добри отношения", казва Ганев пред bTV. Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар. "И с него бяхме в добри отношения", казва Ганев пред bTV.

Международен детски ромски фестивал ще огласи Велико Търново


Над 1800 деца и младежи от България, Испания, Румъния, Гърция, Унгария и Македония се събират във Велико Търново за 11-я детски ромски фестивал "Отворено сърце". Румънски ромски оркестър, испански фламенко ритми, изложба на традиционни ромски носии, ромски, демонстрация на плетене на кошници и рогозки от върбови клонки са част от фестивалната програма. 

Фестивалът ще продължи до 8 юни в парк "Марно поле" в града. Организатор е Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе"...

Борисов: Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес

Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.
Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва, Да се надяваме, че режимът на Станишев ще си отиде днес. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи „Фокус”. Да не пускаш кметовете на най-големите градове в България, близо над 90 човека в парламента, а в същото време хора от кол и въже са събрани и идват всеки ден тук показва,

В частните телевизии се работи с 1/3 от парите на БНТ

/КРОСС/В частните телевизии се работи с 1/3 от парите на БНТ - това е истината за българските сериали и защо вече няма да ги има. Разказва я Милена Фучеджиева пред "Площад Славейков" с уговорката: Този текст е провокиран от въпроси във фейсбук, на които се опитах да отговоря максимално изчерпателно. Някои поискаха да знаят защо в сериалите ни главните герои не са примерно от квартал „Банишора", а са винаги адвокати, мафиоти, ченгета, журналисти и политици, и защо няма примерно театрали. Вероятно това са въпроси, които мъчат и други хора, затова ще отговоря и допълня отговорите си с цялото си знание и опит от авторството ми на близо 100 епизода за два излъчени сериала в две различни телевизии. Телевизиите поръчват сериали, базирайки се на предложенията на продуцентите. Ние, сценаристите, създаваме истории според изискванията на телевизиите. Това е бизнес, при който свободно творчество не е позволено. Свободата на сценариста е в таланта му да направи образите плътни и ситуациите относително достоверни, като пълната достоверност не е задължителна. Да има структура. Това е свободата, с която разполага един тв сценарист. Останалото е стриктно според концепцията на телевизиите, които пък работят по невидимото и неизказано на глас желание на зрителите. Тези желания се регистрират чрез рейтинговата система и съответно не е разрешено да се философства и „твори" в стил „Ма не може ли така". Не може

Бареков: Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС


Срещу „България без цензура“ се изправи коалиция на изпадналите. Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7.
Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция е на нуждаещите се, на тези, Срещу „България без цензура“ се изправи коалиция на изпадналите. Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7. Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция е на нуждаещите се, на тези,

Арестуваният кмет на Тетевен: С Маджо бяхме в добри отношения, разплащах се с чували

Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар.
Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар. "И с него бяхме в добри отношения", казва Ганев пред bTV.

Ексклузивно: Новото BMW X6

/КРОСС/ Официалната премиера на кросоувъра BMW X6 най-вероятно ще се състои на салона в Москва през август, а по-късно през октомври и в Париж. Новият X6 ще има същата платформа като сегашния X5. Гъзарският баварски джип ще е по-лек и просторен. Гамата от двигатели ще включва 6-цилиндрови бензинови и дизелови, както и V8 бензинов. През следващата година ще дебютира и плъг-ин хибридна версия, която ще комбинира бензин и електрически мотор. BMW ще предлага БМВ X6 M, чието производство ще стартира през януари. Нормалното бензиново беемве Х6 ще разчита на трилитров TwinPower Turbo 6-цилиндров мотор с 306 к.с. и 400 Нм, както и на 4,4-литров TwinPower Turbo V8 с 450 к.с. и 650 Нм въртящ момент. По-малкият дизелов агрегат е трилитров турбо с 6 цилиндъра с мощност 258 к.с. и 560 Нм, а вторият е със същия обем, но с тройно турбо, 381 коня и 740 Нм. Сегашният X6 M е с 555 коня и 680 Нм въртящ момент, но новият модел ще разполага с по-голяма мощност, пише Аutoclub.bg.

Два варненски клуба ще участват в „Дни на предците – Плиска 2014“ на 7 юни

За трета поредна година на 7 юни в Националния историко - археологически резерват „Плиска” се организира събитието „Дни на предците - Плиска 2014”. Клубове за исторически възстановки, конни клубове, реконструктори, археолози, майстори на старинни занаяти и фолклорни изпълнители ще покажат бита и традициите на старите българи от периода на създаването на първопрестолна Плиска до Възраждането.

Йордан Цонев: Борисов накара "Атака" да подкрепи кабинета

Според зам.-председателят на ДПС страната оттук нататък ще се управлява от коалиция

Украйна затваря осем гранични пункта по границата с Русия

Единият от тях късно снощи бе щурмуван от сепаратистите

Милост за българското образование

/КРОСС/Коментар на доц. д-р Жулиета Савова за Клуб Z Поредната нова вълна на декларирани намерения за промени в системата на образованието предизвика социални и професионални рефлексии. Недоумение буди фактът, че от тези намерения са изненадани дори представителите на Парламентарната комися по образованието, което естествено поражда въпрос от типа: къде и как се „раждат" управленски решения в областта на образованието? Аз ще оставя настрани търсенето на отговора на подобен въпрос не защото това не е важно, а защото има много други съществени въпроси от професионално естество, които се нуждаят от точни и недвусмислени отговори.  Обявеното намерение за въвеждане на един учебник по всеки учебен предмет до края на основния етап е повече от смущаващо. Не че няма примери и практики на подобни решения. Както вече се отбеляза в редица публикации, и в България до 2002 г. съществуваше такава практика, която бе заменена с друга практика за одобряване от МОН на 3 комплекта учебници и официалното й начало бе от 2003. Тя продължава да функционира до днес. Декларирането на  управленското намерение за промяната е основано на две разнородни категории твърдения: а) „трудни" учебници; б) пресмятания относно „наливането на пари" в частни издателства, които можело да се спестят и пренасочат. Нека да се вгледаме по-внимателно в тези две групи твърдения

Русия и САЩ потвърдиха необходимостта от прекратяването на военната операция в Украйна

/КРОСС/ На официалната среща в Париж на 5 юни между руския външен министър Сергей Лавров и представителите на държавната администрация на САЩ, се обсъди ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Двете страни стигнаха до единодушно мнение, че военната операция в източна Украйна трябва да бъде незабавно прекратена, за да се спрат кръвопролитията в страната. Напомняме, че армията на Украйна използва тежка артилерия и авиация по жилищни квартали, болници, училища, детски градини, детски домове и административни сгради. Числото на жертвите сред мирното население се увеличава с всеки изминал ден. Дипломатите на Русия и САЩ са категорични, че въоръжените атаки срещу мирното население в източна Украйна трябва да бъдат незабавно прекратени.    

Бареков забрави за монархията, вече е на вълна "задължително гласуване"

След като по-рано днес искаше да прави референдум за монархия, лидерът на "България без цензура" Николай Бареков сега реши, че "напълно подкрепя идеята за задължително гласуване". ...

Какво стои зад поскъпването на еврото?

Единната валута остава силна въпреки безпрецедентните мерки на ЕЦБ за предизвикване на инфлация


Испанското правителство приема пакет от икономически стимули за над 6 млрд. евро


Испанското правителство трябва да приеме днес пакет от икономически стимули на стойност 6.3 милиарда евро за засилване на конкурентоспособността, предадоха световните агенции.

Пактът включва кредити за малките и средните предприятия и инвестиции в областта на научно-изследователската и развойната дейност, енергийната ефективност, транспорта и промишленото производство. Това стана известно миналия уикенд на конференция в испанския град Ситхес, където премиерът Мариано Рахой направи...

След проблеми с кворума и събиране на депутатите от БСП парламентът отново закъсня


За поредна сутрин днес парламентът започна заседанието си от втория път. Първата сутрешна регистрация се забави с 5 минути, тъй като парламентарната група на БСП се беше събрала на заседание и в пленарната зала нямаше депутати.

Малко след 9.05 ч. се регистрираха 119 депутати от БСП, ДПС и "Атака" - с двама по-малко от нужното, за да започне работа парламентът. Както всяка сутрин, депутатите от ГЕРБ не се включиха в регистрацията. В залата обаче беше лидерът на БСП Сергей Станишев,...

Оливие Жан е новият генерален директор на Рено Нисан България

/КРОСС/ Оливие Жан е новият генерален директор на Рено Нисан България, който поема поста след като е реализирал множество успешни проекти за Renault Евромед-Африка и е запознат със структурата и особеностите на региона. Кариерата на Оливие Жан в Renault Group стартира преди почти 15 години. Преди да се присъедини към екипа на Рено Нисан България, той е бил Регионален оперативен мениджър на региона Евромед-Африка. Оливие Жан е бил отговорен за въвеждането на нови стандарти за качество на обслужването, както за продажбата на нови автомобили, така и за следпродажбеното им обслужване. Оливие Жан притежава магистърска степен в две специалности „Икономически науки, пазари и корпоративни стратегии" и „Безопасност на транспорт". Владее френски (майчин език), английски, немски и полски.  

Бареков: Срещу ББЦ се изправи коалиция на изпадналите

Бареков: Срещу ББЦ се изправи коалиция на изпадналите


 Срещу „България без цензура“  се изправи коалиция на изпадналите. Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7. Тези формации се гушнаха с искане да се касират изборите, защото ББЦ ги е спечелило. Това е коалиция е на нуждаещите се, на тези, които потънаха на тези избори и вече ги няма на хоризонта, коментира Бареков. Според него, единствено БСП може да се събуди, ако прогони Станишев и на преден план излязат младите хора в партията. Желая успех на Георги Кадиев, Страхил Ангелов, на Кирчо Добрев, на Борис Цанков. Като вземат мача в БСП, тогава да ми се обадят да пием кафе, отсече лидерът на ББЦ.

 Симеон Сакскобургготски е вратата на България към най-високите постове в ЕС, обяви Бареков. Ако царят бъде избран за еврокомисар, той има шансове да стане дипломат номер 1 в Евросъюза. Сакскобургготски е либерал и има достатъчно висок авторитет в Европа, обясни лидерът на ББЦ. Той посочи, че това правителство не трябва да излъчва еврокомисар. Сегашните опити за удължаването на живота на кабинета „Орешарски“ има за цел за еврокомисар да бъде номиниран Станишев. Той е бита карта в Европа, толкова бити политици никъде не приемат по света, заяви Бареков. Той е категоричен, че страната ни трябва да излъчи консенсусна фигура за този пост, но тя не може да е нито Кристалина Георгиева, нито Станишев. „Трябва да се търсят компромисни фигури каквито са Ивайло Калфин, Петър Стоянов и Симеон Сакскобургготски. Царят е със силен имидж в ЕС и може да бъде класиран на добро място, ако България даде тази заявка. Очаква се Шулц да се пребори за поста външен комисар, а за председател на ЕП да бъде излъчена фигура извън ЕНП и ПЕС. Ако изиграем нашия коз с царя, може да се случи едно пренареждане на картите и позицията на комисар по външна политика да бъде дадена на България", каза Бареков. Според него това са високи етажи на политиката, които за жалост не се разбират добре от българските политици.

 Бареков отиде и по-далеч, лансирайки идеята за връщане на монархията. Той обяви, че ако получи достатъчно висок резултат на предсрочните парламентарни избори и вземе властта, ще инициира референдум по много въпроси, един от които е и възстановяването на монархията у нас. „Монархията е много добре приета в Европа. Фигура като царя би блокирала грешките на политиците. Сега тази роля трябва да играе президентът, но Плевнелиев може да се окаже голяма грешка“, обясни лидерът на ББЦ.
Бареков заяви категорично, че ако ББЦ е първа политическа сила, може да си партнира с всеки. Ако народът ни подреди на второ и трето място – ще сме в опозиция“, каза той. Който иска да спре Борисов от неговия поход от властта, нека ни подкрепи. Единственият знаещ слабите му места съм аз, добави лидерът на ББЦ и допълни, че Борисов цели "със същия ламтеж да се върне на власт, за да краде".

20 години по-късно: Б.Т.Р още гази на музикалния фронт

Групата представи новия си албум "Защо" в зала "Универсиада"


Станишев казал на депутатите си, че БСП отива на избори

/КРОСС/Сергей Станишев е провел 20-минутно заседание с левите депутати в парламента. То е започнало малко след 08:40 и е завършило преди минути. Лидерът на БСП е обявил, че партията му отива на избори до края на годината и ще поискат да се въведе задължително гласуване, съобщи „24 часа". Новините, които той ще обяви след час на пресконференция в парламента, са изненадали народните представители. Според член на изпълнителното бюро решението и за двата хода е лично на Сергей Станишев и не е било обсъждано от ръководството на БСП. Само няколко депутата са е осмелили да говорят след лидера си. Георги Къдиев е предупредил, че задължителния вот ще е пагубен за БСП. Освен, че ще срине резултатите щял да настрои и малките националистически партии срещу червените, които ще предложат тази промяна в изборния кодекс. Емил Райнов, които е бивш здравен министър в правителството на Сергей Станишев, предупредил, че с поставянето на хоризонт септември или октомври за избори ще се демотивира цялата държавна администрация и тя ще престане да работи. Сергей се държи така все едно, че депутатите са виновни за загубата на БСП на евровота. Пред нас все едно стоеше едно обидено на света дете, коментира участник в краткото, но съдържателно заседание в парламента.    

Терзиева: Няма да загубим парите по ОП "Регионално развитие"

/КРОСС/ "През април, тази година Европейската комисия извърши рутинен одит на проекти, финансирани по ОП „Регионално развитие". На база предварителна констатация от тази проверка, временно са прекъснати плащания по приоритетни оси 1 и 3 - устойчиво градско развитие и туризъм. Искам да подчертая, че става дума за междинни заявления за плащания на стойност 90 милиона лева. По останалите три оси плащанията не са прекъснати. Това е рутинна процедура, нашата задача е да направим спешен анализ на констатациите в писмото, за да видим какви са нередностите." Това каза в предаването "Преди всички" по БНР министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във връзка със спирането на средствата по Оперативна програма "Регионално развитие" от Европейската комисия. "Нарушенията са в областта на обществените поръчки", потвърди министър Терзиева. Според нея управляващите органи трябва да засилят контрола: За мен е много важно системите за финансово управление да са на ниво и да хващат своевременно пропуските, защото ние трябва да пазим интереса на европейския и българския данъкоплатец. Според Десислава Терзиева няма да се стигне до загуба на спрените пари. Тя обясни,че ще бъде поет ангажимент към ЕК да се направи и допълнителен одит на определени проекти, които се подбират на случаен принцип

Защитник на "Левски" ще премине в "Иртиш", твърди мениджърът му


Бранителят на "Левски" Орлин Старокин е пред преминаване в "Иртиш", обяви мениджърът му Мирчо Димитров, цитиран от "Тема спорт".

Според агента остава да се уточни срокът на договора, който предстои да бъде подписан. Отборът от Казахстан е предложил на Старокин много подобри условия от тези в "Левски".

Договорът на бранителя със сините е до края на юни, след което той ще стане свободен агент.

Ста­рокин дойде в "Левски" от "Черноморец" за 450 хил. лева през лятото...

SOFIX се насочва към пета поредна губеща сесия*

Нито една от 15-те компании в състава на водещия индекс на борсата не отчита ръст към 12 часа


Лихвите на ЕЦБ няма да спадат по-ниско, предупреди Драги


Лихвите на Европейската централна банка технически са достигнали до границите си и не се очаква да спадат по-ниско, заяви в четвъртък нейният президент Марио Драги, цитиран от агенция "Франс прес".

На заседанието на комитета по паричната политика вчера водещата лихва на ЕЦБ, по която се кредитират търговските банки, беше понижена до нов рекорден минимум - от 0.25 на сто на 0.15 на сто. Намалена беше и ставката по депозитите от нула до отрицателните 0.1 на сто.

Определените...

Първо в „24 часа“: Сергей тръгва на избори, иска задължително гласуване

Сергей Станишев е провел 20-минутно заседание с левите депутати в парламента. То е започнало малко след 08:40 и е завършило преди минути. Лидерът на БСП е обявил, че партията му отива на избори до края на годината и ще поискат да се въведе задължително гласуване, научи „24 часа“.
Новините, които той ще обяви след час на пресконференция в Сергей Станишев е провел 20-минутно заседание с левите депутати в парламента. То е започнало малко след 08:40 и е завършило преди минути. Лидерът на БСП е обявил, че партията му отива на избори до края на годината и ще поискат да се въведе задължително гласуване, научи „24 часа“. Новините, които той ще обяви след час на пресконференция в

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване