Бивш шеф на митниците вдига палат в София

Кирил Желев вдига палат в София. През 2013 г. той е започнал строеж върху площ от 832 кв. метра заедно със съпругата си Бойка. Настоящият зам.-министър на финансите с ресор "Данъчна политика и приходни администрации" и бивш шеф на Агенция "Митници" (2 септември 2013 - 11 ноември 2013 г.) е платил за парцела 58 571 лева, става ясно от годишната му имотна декларация, публикувана днес от Сметната палата. Желев е декларирал, че парите са от заплати и спестявания. В декларацията си за 2013 година Кирил Желев вписва още, че е спестил 301 585 лева, които са разпределени в 7 влога. Кирил Желев бе заместник-министър на финансите (септември 2007- май 2009) и по времето, когато министър бе премиерът Пламен Орешарски. Той бе депутат в 7-то Велико народно събрание, в 36-ото и 37-ото НС, където е и председател на комисията по бюджет и финанси. От май 2009 г. до юли 2010 г. е член на Комисията за финансов надзор. Бил е началник на кабинета на депутата в Европейския парламент Кристиан Вигенин. Желев е роден през 1949 г. в Ямбол. Завършил е "Финанси".

Французин избяга от швейцарски затвор за "глътка въздух", върна се сам

Французин, осъден на 15 години за убийството на проститутка, се върна сам в затвора, след като избяга оттам, предаде РИА Новости.  Престъпникът избягал от затвора, като преди това оставил бележка до майка си, в която написал, че ще се върне след няколко дни, защото му била необходима "глътка свеж въздух". Така и направил. Французин, осъден на 15 години за убийството на проститутка, се върна сам в затвора, след като избяга оттам, предаде РИА Новости. Престъпникът избягал от затвора, като преди това оставил бележка до майка си, в която написал, че ще се върне след няколко дни, защото му била необходима "глътка свеж въздух". Така и направил.

Французин избяга от швейцарски затвор за "глътка въздух" и се върна сам

Французин, осъден на 15 години за убийството на проститутка, се върна сам в затвора, след като избяга оттам, предаде РИА Новости.  Престъпникът избягал от затвора, като преди това оставил бележка до майка си, в която написал, че ще се върне след няколко дни, защото му била необходима Французин, осъден на 15 години за убийството на проститутка, се върна сам в затвора, след като избяга оттам, предаде РИА Новости. Престъпникът избягал от затвора, като преди това оставил бележка до майка си, в която написал, че ще се върне след няколко дни, защото му била необходима "глътка свеж въздух". Така и направил.

Партиите губят 300-400 000 симпатизанти заради задължителното гласуване

Със задължителното гласуване партиите рискуват както да спечелят, така и да загубят 300-400 хиляди гласоподаватели, твърдят специалисти по избирателни закони. Експертите виждат положителната страна на задължителното гласуване в повишаване на избирателната активност с около 300-400 хиляди гласа.

Комисия от специалисти изследва Стария бряст

Сливен /КРОСС/ Комисия от специалисти започна обследване на Стария бряст - Европейско дърво на 2014 година и ще излезе със становище за неговата рехабилитация и възстановяване, съобщи ландшафтен архитект Емилия Кючукова, главен експерт в община Сливен.Стефан Мирчев, доцент в Лесотехническия университет посочи, че ще се направи оценка на здравословното състояние на дървото, оценка и оптимизиране на хранителния режим, както и анализ на степента на загниване на ствола и клоните.След фитопатологичен и дендрохронологичен анализ учените ще определят необходимите грижи и ще се пристъпи към извършване на възстановителни и укрепителни дейности.

Най-скъпите играчи на Световното струват 536 млн. паунда

/КРОСС/ Ако най-скъпите футболисти, които ще играят на световното първенство, бъдат поставени в един отбор по постове, общата стойност на състава ще е 535,8 млн. паунда, обяви Transfermarkt. На върха на атаката е и най-скъпият футболист в света Лионел Меси. Според сайта цената на аржентинския национал е 106 млн. паунда. Наскоро Международният център за спортни изследвания (CIES Football Observatory) изчисли, че Меси струва между 162 и 188 млн. паунда. В нападението са още Кристиано Роналдо (88 млн. паунда) и Неймар (52,8 млн. паунда). Тримата в полузащитата - Франсеск Фабрегас, Марио Гьотце и Андрес Иниеста са оценени със сходни суми между 44 и 48 млн. паунда. Най-ниска е цената на защитниците Марсело (22 млн. паунда) и Филип Лам (26 млн. паунда). В отбрана са още Серхио Рамос и Тиаго Силва, оценени на по 35 милиона. На вратата е поставен германецът Мануел Нойер (31 милиона).  

Задължителното гласуване поставя на карта 300-400 хиляди гласа

София /КРОСС/ Със задължителното гласуване партиите рискуват както да спечелят, така и да загубят 300-400 хиляди гласоподаватели, твърдят специалисти по избирателни закони. Експертите виждат положителната страна на задължителното гласуване в повишавене на избирателната активност с около 300-400 хиляди гласа.Отрицателната страна на новата избирателна норма е задействането на наказателния вот. „Като задължим хора, които не желаят да гласуват, които не са харесали никого, дали няма да се изненадаме с партии, които не сме искали да влезнат в НС", пита Екатерина Михайлова.Ако задължителното гласуване се въведе с промяна на Конституцията, правителството ще спечели около 60 дни допълнителен живот. Парламентът може да въведе задължително гласуване и чрез насрочване на референдум. Възможно датата за референдум и предсрочните избори да бъде на една и съща дата, стига да има политическа воля. Това ще повиши избирателната активност при всички случаи, смята Михайлова.Този референдум трябва да има въпрос и за електронния вот. В противен случай над 1 млн. българи, които живеят в чужбина, няма да са в състояние да упражнят правото си да избират.Задължителното гласуване изисква големи административни усилия - уведомяване с писма до всички избиратели, проверка на избирателните списъци и възлагането на данъчните да събират глобите за нарушителите.В Европа задължително гласуват в Белгия, Гърция, Кипър и Люксембург, но глобите от 2000 евро не се прилагат през последните 10 години

Курортът Албена е под вода

Воден потоп обхвана курорта Албена. Под вода е пътят към хотелите на първа линия. Някои заведения и атракциони буквално плуват, наводнени са търговски обекти и мазета на хотели.

Всички кметове на ГЕРБ във Варненско искат оставката на кабинета "Орешарски"

Всички кметове на ПП ГЕРБ от Варненска област са подкрепили декларацията на техни колеги от други региони за незабавна оставка на кабинета „Орешарски”, но не всички са я подписали поради служебни ангажименти, съобщиха за Topnovini.

"Масив атак" включиха в шоуто си политическите ни драми

“Масив Атак” направиха запомнящо се шоу в Зимния дворец на спорта в София миналата вечер.
Сред визуалните си ефекти включиха и надписи, свързани с политическата ни обстановка напоследък. Искане за оставка, Путин, Волен Сидеров бяха включени в лозунги, които вървяха на огромната видеостена. Публиката веднага реагира с мощни викове “Оставка”. “Масив Атак” направиха запомнящо се шоу в Зимния дворец на спорта в София миналата вечер. Сред визуалните си ефекти включиха и надписи, свързани с политическата ни обстановка напоследък. Искане за оставка, Путин, Волен Сидеров бяха включени в лозунги, които вървяха на огромната видеостена. Публиката веднага реагира с мощни викове “Оставка”.

МВФ предупреди Великобритания за риск от жилищен балон

Международният валутен фонд (МВФ) предупреди Великобритания за опасност от жилищен балон. Растящите цени на имотите и ниската производствена...

"Уолстрийт джърнъл": В България искат пълна прозрачност по договорите за "Южен поток"


Съобщенията за предсрочни избори в България се приветстват от опозицията и граждански сдружения, като някои от тях призовават водещите опозиционни партии да се обединят в следващия парламент за разкриване на цялостната документация и договори, свързани с проекта "Южен поток", както и за по-подробна проверка на имотните декларации на служителите на изборни длъжности.

Това пише Шон Карни в статия за "Уолстрийт джърнъл" под заглавие "България ще гласува две години предсрочно, след като...

С втория си отбор България започна с победа в Европейската лига по волейбол


Женският национален отбор по волейбол започна с успех участието си в Европейската лига. Българките се наложиха категорично с 3:0 (25:15, 25:23, 25:17) срещу Азербайджан в среща от група А в зала "Христо Ботев" в София.

Заради натоварената програма от федерацията решиха в надпреварата да играят млади състезателки, за да трупат опит. Начело на втория отбор е треньорският екип, оглавяван от Иван Петков и Радослав Бакърджиев.

Първият гейм беше спечелен убедително от...

WSJ: Дните на българското правителство са преброени

Организации настояват за прозрачност около "Южен поток"


Microsoft обещава по-евтини таблети и смартфони с Windows

Windows 8 не се приема с възторг от потребителите и производителят търси начини за по-широкото му разпространение


България влияе на отношенията между Русия и ЕС

Британско издание коментира събитията у нас


Надал премина вихрено през Мъри и е на девети финал в Париж


Осемкратният шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал спечели убедително 34-ата си поредна победа в надпреварата. Испанецът се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 срещу Анди Мъри.

В опита си да спечели девета титла в Париж той ще се изправи срещу Новаж Джокович. Сърбинът преодоля латвиеца Ернестс Гулбис в четирисетов мач.

Надал ще излезе за 20-и път във финал на турнир от Големия шлем, като досега има общо 13 титли. Повече решителни мачове е изиграл само швейцарецът Роджър Федерер - 24....

Съдът постави под домашен арест мъжа, прегазил дете в Стара Загора


Съдия Красимира Дончева от Окръжния съд в Стара Загора постанови мярка за неотклонение "домашен арест" за Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона на кръстовището на улица "Кольо Ганчев" и булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора, информира БНР. 

Съдия Дончева прекрати делото и ще го възобнови, след като получи от следствения арест медицинската документация на Сапунджиев от Клиниката по неврохирургия, където беше приет след...

Сметната палата показва богатствата на политиците, вижте ги

Имотните декларации на политиците вече са на интернет-страницата на Сметната палата. Премиерът Пламен Орешарски е декларирал влог от 12 000 лева, заместничката му - Зинаида Златанова - 18 000 лева от заплати и спестявания. Два апартамента има вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Виц на деня - 6 юни

На специално тържествено заседание на Висшия съвет на БСП председателят на Партията Сергей Станишев е награден с часовник със знак "Ударник на социалистическия труд". Наградата му се дава за изключително доброто му постижение да вземе Четирилетката само за една година.

Доган за политическата обстановка в страната: Не коментирам

Доган за политическата обстановка в страната: Не коментирам

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отказа да коментира политическата ситуация в страната, създала се след изборите за Европейски парламент, провели се на 25 май, съобщи БГНЕС.

Потърсен по телефона Ахмед Доган отговорил лаконично: "Не коментирам".

Миналата година дългогодишният лидер на ДПС се оттегли от политиката, отстъпвайки своя пост на Лютви Местан. Ахмед Доган беше начело на движението от неговото създаване

Зов за помощ: Да помогнем на Мариана от Банско!

Мариана Рупчина страда от злокачествено заболяване, но има шанс да се пребори с болестта. За целта обаче й необходима помощта на специалисти зад граница. България без цензура поде инициатива за събиране на необходимите средства. До момента от офиса на партията в Банско са събрани 3000 лева, но остава да се съберат още 5000 лв.

Плевенлиев купил по 10 000 бр. ценни книжа на синовете си

По 10 000 бр. държавни ценни книжа с емитент финансовото министерство, е купил президентът Росен Плевнелиев на тримата си сина – Павел, Филип и Асен....

Бултериерът Пухчо докара полиция, пожарна и линейка в Хъдърсфийлд

Въоръжени полицаи са се притекли на помощ на двойка британци, станали заложници на собственото им куче - стафордширски бултериер с нестандартното за породата име Пухчо, предаде БТА. Необичайният инци...

Пленените наблюдатели на ОССЕ могат да бъдат разменени, Обама предупреждава Путин

Самопровъзгласилият се „народен” кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов съобщи, че наблюдателите на ОССЕ са живи и здрави и похитителите им искат да ги разменят. „Те са ...

Промени в градския транспорт в София заради Черешова задушница

Във връзка с възпоменанието "Задушница" на 7 юни 2014 година Столична община осигурява допълнителен градски транспорт. От 08:00 до 16:00 часа се разкрива временна трамвайна линия № 1А с ма...

Предшествениците на Фулеко - талисманът на Мондиал 2014 (ГАЛЕРИЯ)

Симпатичният броненосец Фулеко ще радва феновете от цял свят по време на световното първенство в Бразилия. Животинката, която ще бъде международен посланик на футбола и екологията, бе избрана, след ка...

Жан-Клод Юнкер: Няма да коленича пред британците за председателския пост в Еврокомисията

Кампанията за избор на председател на ЕК става все по-ожесточена. Пресата във Великобритания подхвана агресивна кампания срещу кандидата на ЕНП и подкрепен от Германия Жан-Клод Юнкер. Той самият не Изборът на ръководител на изпълнителния орган на ЕС е на път за пореден път да противопостави големите държави членки на общността.

Слънчево в събота сутрин, валежи следобед

През нощта валежите ще спрат, облачността ще намалее и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми. През нощта валежите ще спрат, облачността ще намалее и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми.

Слънце в събота сутрин, гръмотевици следобед

През нощта валежите ще спрат, облачността ще намалее и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми. През нощта валежите ще спрат, облачността ще намалее и до сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми.

Или ДПС ще дадат заден ход, или БСП ще играе ва банк, пък каквото стане

/КРОСС/ Доц. Иво Христов, д-р по социология, пред ИА КРОСС  След изказванията на лидерите на БСП и ДПС, от които ясно проличаха разминавания по отношение на евентуални предсрочни избори и оценка на кабинета, може ли да се говори за начало на война между БСП и ДПС? Война не, но конфликт - да. Мнозина разчетоха предложението на Сергей Станишев за задължително гласуване като удар срещу ДПС. И вие ли така го тълкувате? Точно така. Това е предложение всъщност с много цели, не само една. Това, за да бъде реализирано, трябва да мине през конституционна промяна, както знаете, което изисква квалифицирано мнозинство в това Народно събрание, и на тази база след това да се направят съответните изменения в Избирателния кодекс, което означава, че това предложение изисква чисто технологически известно време, за да мине по съответните процедури - парламентарни, законодателни. Но това е най-малкият проблем. По-важният е, че по този начин Станишев, или по-скоро хората, които стоят до него, поставят, в шаха има една позиция - цунг-цванг своите опоненти - и ДПС, и ГЕРБ. Защото ако от ГЕРБ откажат да подкрепят това становище, ще ги дегелимитира и ще ги демаскира в техните уж желания за задължителен вот във връзка с предложението на президента - задължително гласуване, което трябваше да бъде гласувано на референдум. Ако ГЕРБ подкрепят, това ще означава маргинализиране в известна степен на ДПС и пресичането, изначално, на всякакви възможни опити на ДПС за колаборация

Томислав Дончев: Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция

Томислав Дончев: Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция

" Не ме интересуват закачките и кавгите в семейството на управляващата коалиция, в последните дни се случи каквото трябва. Въпросът е защо трябваше да бъде изгубена една година с управлението на едно слабо правителство, което направи куп поразии."

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Избори през септември са добър вариант. Колкото по-скоро бъдат проведени, толкова по-добре. Времето на този парламент и кабинет е изтекло – надявам се да не бъде удължавано изкуствено, добави той.

Попитан дали ГЕРБ ще се отзове на призива на Сергей Станишев, който днес обяви, че БСП започва консултации за провеждането на предсрочни парламентарни избори, Дончев каза:

Редно е да се водят консултации, но те не могат да се правят по кьошетата и кафенетата. Консултациите трябва да се водят в ясен формат и да са публични. Мястото за това е Президентството. Евродепутатът посочи, че е изненадан от днешното изявление на Станишев за задължителното гласуване.

Дончев подчерта, че е имало вариант да има референдум за въвеждането му заедно с евроизборите на 25 май. Следващият шанс е референдумът да се проведе заедно с предсрочните парламентарни избори, посочи той, като уточни, че за въвеждане на задължително гласуване задължително трябва да има допитване до народа. Томислав Дончев заяви, че не се представя вариант ГЕРБ да управлява заедно с ДПС или с БСП след предсрочните парламентарни избори.

Клиенти на Vodafone в шест държави са били подслушвани

/КРОСС/ Втората най-голяма телефонна компания в света Vodafone разкри, че правителствените служби на шест държави са използвали мрежата й, за да подслушват и записват телефонни обаждания на нейни клиенти, съобщи Reuters. Фирмата не съобщава за кои държави става дума. В свой доклад британската фирма, която има 400 милиона клиенти в Европа, Азия и Африка, разкри, че шестте страни използват техники на подслушване, подобни на тези на САЩ и Великобритания. Двете страни бяха уличени в глобално подслушване на телефони, следене на електронна поща и интернет наблюдение от бившия сътрудник на амриканските тайни служби Едуард Сноудън. Vodafone не извършва дейност на територията на САЩ. В повечето от държави, в които телефонната компания оперира, за подслушване на телефони се изисква съдебно разрешение. В страните, за които говори Vodafone обаче такава правна пречка няма. „В известен брой страни законът разпорежда, че специфични агенции и власти трябва да имат директен достъп до мрежата на оператора, заобикаляйки всяка форма на оперативен контрол върху законното прихващане от страна на оператора", се казва в съобщение на компанията. В случая на шестте страни, правителствените служби са сложили своя техника в системите на Vodafone или са прекарвали трафика на нейната мрежа към правителствени системи, за да могат да бъдат подслушвани разговори и да бъде определяно мястото, от което се провеждат

Два язовира във Варненско преливат

/КРОСС/ В района на моста на река Камчия в местността „Пода" има множество сухи дървета, които са се струпали под моста и създават предпоставка за разлив в района. Това са установили експерти на Басейнова дирекция след оглед на място. При устието на реката състоянието е нормално, водите безпрепятствено се вливат в морето. Два язовира във Варненско преливат, а други седем се изпускат, информират още от Басейнова дирекция.Към 14 часа днес състоянието на язовирите във Варненска област, разположени по поречието на Камчия, е следното:- в Община Долни чифлик - язовир "Долни чифлик", язовир "Пчeлник" и язовир „Горен чифлик" се изпускат, като язовир "Горен чифлик" и прелива с минимални количества;- в Община Дългопол - язовир "Елешница" прелива и се изпуска, язовир „Цонево" има достатъчно количество свободен обем.- в община Провадия реките Провадийска и Ана дере са в коритата си. Язовирите "Снежина", "Черковна" и "Блъсково 1" се изпускат.- в община Ветрино се изпуска язовир "Белоградец".  

„Къртица“ помогнала за обира в „Орландовци“

София /КРОСС/ Грабежът на куриерската кола на „Лео експрес" в столичния кв. „Орландовци", при който в сряда бяха задигнати 20 000 лева, е станал след теч на информация от вътрешен човек. Това е една от версиите, по които работят криминалистите. Предполага се, че някой от фирмата е подавал информация на бандитите кога ще се превозват пари, а те внимателно са планирали удара. Друга причина да се подозира вътрешен човек е, че това не е първо нападение над тяхна кола. По същия сценарий през март миналата година трима маскирани с „Ауди 6" блъснали недалеч от офиса фирмен автомобил и задигнали 60 000 лв. Разследващи предполагат, че обирджиите са едни и същи и са имали информация, че касиерките превозват пари без задължителната охрана за суми над 20 000 лв.Смята се, че „къртицата" е разкрила на бандитите маршрута на автомобила по часове и минути, както и колко пари е имало вътре. Разпитан е мъж, за когото се смята, че е свързан със случая, но все още няма конкретни данни, които да доказват участието му в обира. Ванът „Крайслер" на маскираните бандити пък е бил откраднат ден преди грабежа, научи „Преса". Возилото изчезнало от столичния кв. „Люлин", а собственикът информирал полицията.

Разгадаха тайната на еликсира на младостта

/КРОСС/ Специалисти от Харвардското медицинско училище смятат, че са на път да разгадаят съставките на еликсира на младостта. Учените са завършили лабораторните си експерименти с гризачи, които им дават основания да твърдят, че са близо до откриване на лекарството, което ще забави процеса на стареене. В хода на едноседмичен курс на „подмладяваща терапия" те са успели да забавят процеса на стареене в организма на стари мишки. Учените съобщават, че водещо вещество в еликсира на младостта е коензимът Никотинамид аденин динуклеотид /НАД/.

Славянск остана без ток и интернет

В резултат на масиран обстрел е въздушни удари, нанесени на 3-4 юни, бе повреден централен водопровод и това доведе до проблеми с подаването на вода за Славянск, Краматорск и близките села.

Варшавската доктрина на Барак Обама

Един от постулатите е запазване на Украйна в границите й от 17 март


Ахмед Доган за политическата обстановка: Не коментирам

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отказа да коментира политическата ситуация в страната, създала се след изборите за Европейски парламент, провели се на 25 май, съобщи БГНЕС.
Потърсен по телефона Ахмед Доган отговорил лаконично: "Не коментирам".
Миналата година дългогодишният лидер на ДПС се оттегли от политиката, Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отказа да коментира политическата ситуация в страната, създала се след изборите за Европейски парламент, провели се на 25 май, съобщи БГНЕС. Потърсен по телефона Ахмед Доган отговорил лаконично: "Не коментирам". Миналата година дългогодишният лидер на ДПС се оттегли от политиката,

Фандъкова: Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община

Фандъкова: Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община

Политическата криза в страната се отразява върху плащанията на Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при проверката на изпълнението на проекта, свързан с обновяване на входа на София, откъм бул. „Ботевградско шосе”, предаде "Фокус".

Според Фандъкова, всички отговорно трябва да работят заедно за това, плащанията по проектите да бъдат възстановени, а не отговорността да се прехвърля „от болната глава на здравата”, защото всичко се стоварва върху кметовете. „ЕК ясно казва, че става въпрос за системите за контрол. Когато видите, че грешките, които се изтъкват са едни и същи за всички общини, значи грешката е системна. Има други решения, така че да се защитят проблемите, по които трябва да работим заедно”, допълни кметът. 

Във връзка със Спешната помощ, тя коментира, че това е ангажимент на държавата. „Вчера отидох с ясното искане, в скоро време механизмът да бъде намерен, а механизмът е финансов – да се увеличат заплатите на лекарите, за да може да има мотивация, да има хора, които да искат да работят в Спешна помощ, за да може екипите в София да са минимум 30 на първо време, а според мен трябва да са над 40 и се надявам този проблем да бъде решен. Ние сме готови винаги да помогнем с каквото можем и аз поех ангажимента за 4 екипа до 45 дни, както е по закон – да могат медиците да дават нощни дежурства в Спешна помощ”, каза още Йорданка Фандъкова. 

40 превозвачи са ощетени от повишената такса "паркинг" на Летище Варна

40 фирми, извършващи автобусни превози на туристи от и за Летище Варна, са засегнати от петорно по-високата годишна такса „паркинг” на аеропорта, която от 80 лв. е скочила на 400 лева за автобус. Проблемът е, че фирмите вече са сключили договори с туроператорите на миналогодишната цена и сега загубите от трансфера на туристите са изцяло за сметка на превозвачите.

Сергей Станишев: Формулата "програмно правителство" се изчерпа


"Дневник" публикува пълния текст на изявлението, с което лидера на БСП Сергей Станишев отгови на вчерашния анонс на ДПС за предсрочни избори и тяхната дата. След това можете да прочетете с незначителни съкращения и отговорите му пред представители на различни медии.

Най-важният въпрос, който стои днес на дневен ред след европейските избори е как да се осигури стабилност и развитие на държавата и перспектива за хората.

Както знаете, във вторник Националният съвет на БСП ще...

Следовател иска от съда да обяви избора на градски прокурор на София за нищожен

София /КРОСС/ Вторият кандидат в конкурса за избор на градски прокурор на София - следователят при Следствения отдел на Софийска градска прокуратура- Бойко Атанасов е подал жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу избора на настоящия обвинител на София - Христо Динев. Той иска магистратите да обвяват решението за нищожно. Мотивът му е че решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) е нищожно и противоречи на Конституцията, защото мандатът на Динев като районен прокурор на София не е бил прекратен.В жалбата на Атанасов, с която "Дневник" разполага се посочва, че в закона за съдебната власт е разписано кога един мандат се прекратява предсрочно и каква е процедурата за това.Преди да бъде избран за градски прокурор, осем месеца Христо Динев оглавяваше и Софийската районна прокуратура. На 16 януари за него гласуваха 16 от членовете на съвета, като той беше смятан за фаворит още преди конкурса.В жалбата си Атанасов уточнява, че съдебният съвет не е провел процедура за освобождаване на Динев като административен ръководител. Това е трябвало да се случи в писменна форма."Следва да се отбележи, че ако ВСС приема, че е налице такава процедура, то са нарушени сроковете предвидени в закона - не по-рано от два месеца и не по късно от един месец преди изтичането на мандата или навършване на 65 годишна възраст

Доган за политическата обстановка: Не коментирам

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отказа да коментира политическата ситуация в страната, създала се след изборите за Европейски парламент, провели се на 25 май, съобщи БГНЕС.
Потърсен по телефона Ахмед Доган отговорил лаконично: Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отказа да коментира политическата ситуация в страната, създала се след изборите за Европейски парламент, провели се на 25 май, съобщи БГНЕС. Потърсен по телефона Ахмед Доган отговорил лаконично: "Не коментирам". Миналата година дългогодишният лидер на ДПС се оттегли от политиката,

Президентът на Ботев ПД: С Пенев мислим в една посока

Любослав Пенев ще остане и национален селекционер. Договорът му с Ботев Пд е за една година, съобщи и президентът на Ботев Пд вече официално и заяви, че са се разбрали, защото двамата мислят по един и същи начин.

20 жертви на атаки в Северен Ирак

Никой не е поел отговорност за нападенията

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване