Горещо и утре - до 35°, малко дъжд в планините

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178077

През нощта ще е ясно, утре ще е предимно слънчево, в низините – горещо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали краткотрайно. Максимални температури между 30° и 35°, в София 30°. През нощта ще е ясно, утре ще е предимно слънчево, в низините – горещо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали краткотрайно. Максимални температури между 30° и 35°, в София 30°.

Агроминистерството и фонд „Земеделие“ постигнаха консенсус

http://econ.bg/Новини/Агроминистерството-и-фонд-Земеделие-постигнаха-консенсус_l.a_i.554412_at.1.html

Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) постигнаха консенсус за финализирането на проектите по всички мерки, които са...

Дунав мост 2 взел 20% от трафика на Дунав мост

http://pik.bg/дунав-мост-2-взел-20-от-трафика-на-дунав-мост-news199750.html

Дунав мост 2 взел 20% от трафика на Дунав мост

Пускането в експлоатация на "Дунав мост 2" е довело до пренасочване на около 20 процента от трафика на превозни средства от ГКПП "Дунав мост"-Русе към Видин.

Това съобщи началникът на Митница-Русе Пламен Минков на пресконференция по повод на 135 години от създаването Българските митници. По думите му, цитирани от БТА, в тези 20 процента попадат основно товарните автомобили, които са се възползвали от липсата на контрол, свързан с пътните такси и с разрешителните режими, на новото съоръжение.

"От началото на този месец на "Дунав мост 2" вече работят наши колеги, като са изпратени и служители от Митница-Русе, които да извършват обучение", обясни Минков. В същото време той заяви, че Митница-Русе е на първо място в страната по изпълнението на плана за приходите от акцизи, ДДС от внос и мита за първите шест месеца на тази година.

"Изпълнението на заложените постъпления в плана е 102.76 процента или 192 594 156 лева, което е с 5 174 499 лева повече", заяви Минков. За първите шест месеца служители на Митница-Русе са задържали 120,487 кг хероин, 36,668 кг марихуана, 149, 181 кг псевдоефедрин и 1 454 544 къса цигари.

По време на пресконференцията беше представена и музейната сбирка на русенската митница, събирана от дългогодишния митничар Петко Петков. Тя включва документи и фактури от края на 19 век, както и копие от закона на митницата от 1879 година. В нея има и снимка на Русе, направена от дирижабъл през 1917 година.

В експозицията е отредено място и на "Митарствен устав на Българското княжество" - дарение от библиотеката на Народното събрание. Петков показа и покана за "Протестационно събрание" от 1926 г., като по думите му тя символично била първата проява на гражданско общество. В нея се съобщава на гражданите, че "Свинската концесия" ще направи монополъ. Тя ще пороби икономически народа ни, а България ще направи колония".

Европа ще има следващото десетилетие осигурен газ с "Южен поток"

http://www.vesti.bg/novini/evropa-shte-ima-sledvashtoto-desetiletie-osiguren-gaz-s-iuzhen-potok-6016683

Проектът "Южен поток" ще осигури надеждността на доставките на руски газ за европейските потребители през следващото десетилетие.

Горските служби започнаха разчистването на деретата в „Аспарухово“

http://www.moreto.net/novini.php?n=257227

Разчистването на деретата от паднали и изкоренени дървета започнаха горските служби във Варна. Дейността се извършва от средата на миналата седмица. Причината за отлагането на работата е недостъпността заради големите количества меки земни маси, в които техниката затъвала.

Овладели сме бежанската вълна, но влизат 4 пъти повече

http://www.bnews.bg/article-110471

Над четири пъти повече бежанци са влезли в страната ни през миналата година в сравнение с 2012 г., сочи годишния доклад на Европейската служба по въпросите на убежището. Няма нужда България да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, казва комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Сесилия Малмстрьом, защото ситуацията е овладяна.

До седмица отменят бедственото положение в "Аспарухово"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178078

Бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово“ ще бъде отменено най – късно след седмица каза областният управител на Варна Иван Великов пред БНР . „Трябва да се разчистят улиците, основно те са четири улици най-пострадали, има още за чистене кал по тях. Трябва да се измият и то неколкократно, трябва да се дезинфекцират, мисля, Бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово“ ще бъде отменено най – късно след седмица каза областният управител на Варна Иван Великов пред БНР . „Трябва да се разчистят улиците, основно те са четири улици най-пострадали, има още за чистене кал по тях. Трябва да се измият и то неколкократно, трябва да се дезинфекцират, мисля,

Живко Георгиев: Конгресът и предсрочните избори ще решат бъдещето на БСП

http://www.mediapool.bg/zhivko-georgiev-kongresat-i-predsrochnite-izbori-shte-reshat-badeshteto-na-bsp-news222366.html

"Полето на действие на БСП се стеснява. Какво ще се случи с БСП до голяма степен ще стане ясно в близките няколко месеца. Първият индикатор за това ще има ли сериозна промяна в БСП от сегашния неуспешен модел, ще даде конгресът на 27-и юли. Другият много важен индикатор за бъдещето на тази партия ще е изборното постижение на 5-и октомври", това заяви в понеделник пред БНР социологът Живко Георгиев. По думите му една от лошите тенденции в левицата през последните години, която съвпада и с лидерството на Сергей Станишев, е, че "във все по-голяма степен се превръщаше в апаратна партия". Според социолога формация, която разчита единствено на апарата, страда от производни проблеми - "клиентелизъм, стратегии за групово оцеляване, индивидуално оцеляване, понякога интригантски дух, отношенията на черен пиар и други не много чисти политтехнологии". "Ако конгресът протече в същия дух, това ще е много лош индикатор за бъдещето на БСП. БСП има шансове единствено и само ако се промени. Още повече, че в лявото политическо пространство има поне още един политически субект, имам предвид АБВ, има и други, търсещи място под слънцето, засега по-скоро, неформални центрове на леви идеи", коментира още Георгиев. На база на тезите си той прогнозира, че лявото няма как да не се развива, но има и вариант БСП "да осигурява донорство за други леви формации". "Дали това ще се случи ще видим най-вече след конгреса", каза Георгиев. Според него в момента БСП все още има лоялен и автентично ляв електорат, но е загубила онова, което й осигурява енергия. "БСП показа чудеса от конформизъм в своите външнополитически ориентации и амбиции", заключи социологът.

90 000 лв. тръгват към пострадалите от наводненията в област Велико Търново

http://www.cross.bg/turnovo-veliko-sredstva-1419492.html

София /КРОСС/ Общественият съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието" реши да отпусне финансиране до 90 000 лева на пострадалите от наводненията в област Велико Търново. Средствата са от дарените пари по сметката на кампанията и ще бъдат предназначени за купуване на мебели и домакинска техника на общо 138 домакинства от Велико Търново, Дебелец, Килифарево, селата Габровци, Церова кория, Райковци, Радковци, махала Пъровци. Помощта ще бъде различна за отделните домакинства - в зависимост от щетите. Нуждите са описани от администрацията на община Велико Търново и са потвърдени от доброволци на кампанията.За област Велико Търново няма да са необходими дарителски средства за ремонтни дейности и дезинфекция, тъй като общината поема тези разходи с дарения и средства от свой фонд. В писмо до Фондация „Помощ за благотворителността в България", кметът инж. Даниел Панов изказва благодарност за съпричастността.Пострадалите семейства ще получат ваучери, с които ще могат да си закупят необходимите им вещи от предварително изготвен списък от магазини в района на Велико Търново. Общественият съвет възложи да се направи проучване на местните магазини за наличие на необходимия асортимент и цени.Изразяваме благодарност към всички дарители и доброволци. До този момент по сметката на кампанията „Заедно в бедствието" са постъпили 262 272 лв., а изпратените sms-и с текст DMS VARNA на номер 17777 са 700 578

Ники Лауда: Абсурдно е спирането на състезанието за един час

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2338946_niki_lauda_absurdno_e_spiraneto_na_sustezanieto_za/?ref=rss


Изпълнителният директор на "Мерцедес" Ники Лауда разкритикува решението за едночасовото спиране на Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун".

"Лудост! Смешно е да се спира състезанието за цял час заради повреда на мантинелата", заяви австриецът.

След подновяването на надпреварата пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън завърши като победител, докато неговият съотборник Нико Розберг се оттегли с проблем в скоростната кутия.

Състезанието беше спряно, след...

Лавров: Проектът "Южен поток" трябва да се реализира

http://frognews.bg/news_72732/

Проектът „Южен поток” трябва да се реализира. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на брифин след срещата си със своя колега Кристиан Вигенин.

Култът към голото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177848

Защо всички Златки се стичат в София, за да се съблекат? Защо самата София се казва така и защо тъкмо нудистът Георги Чапкънов е авторът на нейната статуя пред ЦУМ? Отговор на тези въпроси дава една средновековна ерес, от която покълва Ренесансът. Адамитството плъзва в българските земи от Солун през XIII век. В началото на XIV в. Защо всички Златки се стичат в София, за да се съблекат? Защо самата София се казва така и защо тъкмо нудистът Георги Чапкънов е авторът на нейната статуя пред ЦУМ? Отговор на тези въпроси дава една средновековна ерес, от която покълва Ренесансът. Адамитството плъзва в българските земи от Солун през XIII век. В началото на XIV в.

Отменят бедственото положение в "Аспарухово" до седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178074

Бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово“ ще бъде отменено най – късно след седмица каза областният управител на Варна Иван Великов пред БНР. „Трябва да се разчистят улиците, основно те са четири улици най-пострадали, има още за чистене кал по тях. Трябва да се измият и то неколкократно, трябва да се дезинфекцират, мисля, Бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово“ ще бъде отменено най – късно след седмица каза областният управител на Варна Иван Великов пред БНР. „Трябва да се разчистят улиците, основно те са четири улици най-пострадали, има още за чистене кал по тях. Трябва да се измият и то неколкократно, трябва да се дезинфекцират, мисля,

Сериозно замърсяване на въздуха в град Гълъбово отчитат от регионалната инспекция

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/07/07/2338944_seriozno_zamursiavane_na_vuzduha_v_grad_gulubovo/?ref=rss


Превишени нива на серен диоксид са измерени във въздуха на град Гълъбово днес от автоматичната измервателна станция в централната част на града, предупреждават на сайта си от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора.

Мерките, които следва да се предприемат от населението, са да не напускат жилищните или работните помещения и да затворят плътно прозорците, да избягват физическите дейности на открито до понижаване на концентрациите на серен диоксид, гласят...

Samsung се гаври в своя реклама с Apple (ВИДЕО)

http://econ.bg/Новини/-Samsung-се-гаври-в-своя-реклама-с-Apple-ВИДЕО-_l.a_i.554409_at.1.html

Американският клон на Samsung и преди си е позволявал да шегува грубовато с продукти на Apple в свои реклами, но в най-пресния си спот корейският...

Найденов иска лидер-биткаджия

http://www.cross.bg/politicheski-naiidenov-sybekti-1419491.html

Перник /КРОСС/ Новият председател на БСП трябва да бъде човек, готов за битки. Това заяви на пресконференция в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов и добави, че председателят трябва да бъде човек, който да не е подвластен към никакви зависимости.Найденов посочи, че предстоят битки за модернизиране на партията, за промяна на характера на кампанията, която трябва да води БСП, за организационното й състояние, както и с политическите опоненти. Бъдещото управление трябва да води битка за националните интереси, каза още той. Военният министър определи предстоящия на 27 юли конгрес като нелек. Ще се правят опити за въздействие, за влияние при избора от много различни субекти - и политически, и икономически. Затова бъдещият избор трябва да бъде освободен от всякакви зависимости. Найденов каза още, че на 5 октомври предстои ожесточена битка и то не с основния политически опонент на БСП, а с новопоявили се политически субекти, претендиращи да бъдат фактори в обществения и политическия ни живот.

Наводненията могат да бъдат предсказани няколко месеца по-рано

http://www.moreto.net/novini.php?n=257185

Спътниците, които следят промените в гравитацията на земната повърхност, биха могли да бият тревога за предстоящи наводнения няколко месеца предварително, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Учени от Калифорнийския университет в Ървин създадоха карта на басейна на река Мисисипи и нейните притоци, като комбинираха наземни данни с такива от спътниците GRACE на НАСА, които бяха изстреляни през 2002 година, за да направят прецизни измервания на земната гравитация.

Бедственото положение в Аспарухово пада до седмица

http://www.bnews.bg/article-110447

Бедственото положение във варненския район Аспарухово може да бъде отменено до седмица. Това стана ясно от думите на областния управител на Варна Иван Великов. Пред BNews той заяви, че ще отмени заповедта си, с която го въведе след потопа на 19 юни, едва когато бъдат измити всички улици.

Славянск се връща към нормалния живот

http://europe.actualno.com/-Slavjansk-se-vryshta-kym-normalnija-jivot-news_38282.html

Жителите на Славянск и другите градове на Източна Украйна се завръщат по домовете си, напуснати по-рано поради специалната операция на украинските сили за сигурност, заяви министърът на регионалното р...

Опасна болест плъзна по овцете в Родопите

http://business.actualno.com/Opasna-bolest-plyzna-po-ovcete-v-Rodopite-news_38283.html

Областната епизоотична комисия в Кърджали реши да бъдат предприети спешни мерки за предотвратяване на заболяването "син език" по преживните животни на територията на областта, съобщи БГНЕС.О...

380 млн. евро изплатил ДФ „Земеделие” на българските общини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178066

2013 г. е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби по Програмата за развитие на селските райони за България, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие” (ДФЗ). Само в рамките на два месеца (ноември и декември 2013 г.) действащото ръководство на ДФЗ успя да изплати 380 мил. евро към българските общини и земеделци по Програмата 2013 г. е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби по Програмата за развитие на селските райони за България, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие” (ДФЗ). Само в рамките на два месеца (ноември и декември 2013 г.) действащото ръководство на ДФЗ успя да изплати 380 мил. евро към българските общини и земеделци по Програмата

Лавров: Русия очаква справедливост от ЕС за "Южен поток"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177956

Русия се надява да бъде възстановен в най-скоро време диалогът между нея и ЕС по отношение на „Южен поток“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата със своя български колега Кристиан Вигенин в София днес.  "Москва уважава третия енергиен пакет на ЕС, но той не може да бъде ретроспективен за подписани преди него договори. Русия се надява да бъде възстановен в най-скоро време диалогът между нея и ЕС по отношение на „Южен поток“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата със своя български колега Кристиан Вигенин в София днес. "Москва уважава третия енергиен пакет на ЕС, но той не може да бъде ретроспективен за подписани преди него договори.

Връщат двореца "Кричим" на НСО

http://www.cross.bg/imota-ohrana-dvoretza-1419490.html

/КРОСС/ Дворецът „Кричим" отново се предвижда да бъде прехвърлен на Националната служба за охрана от 1 август. Предложението е записано в проект на постановление на Министерския съвет, който е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации. Становища по предложението могат да бъдат изпращани до 19 юли. Предвижда се да бъдат одобрени допълнителни 180 хил. лева по бюджета на службата за издръжка на стопанството до края на годината. Парите ще дойдат от намаление на разходите за администрацията на финансовото министерство. В края на 2013 г. Върховният касационен съд отказа да преразгледа решението си от предходната година, с което окончателно присъди собствеността върху двореца „Кричим" на държавата. Така бившият премиер и лидер на партията НДСВ Симеон Сакскобургготски загуби окончателно делото срещу държавата, с което искаше да си върне двореца „Кричим".Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок поискаха реституирането на 7 имота, като се позоваха на решение на Конституционния съд от 1998 г. , с което беше обявен за противоконституционен Законът за обявяване за държавна собственост на имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници.Дворецът "Кричим" е един от 17-те царски имота, национализирани през 1947 г

Лавров: Мнението ни за "Южен поток" съвпада

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178060

Мнението ни за Мнението ни за "Южен поток" съвпада с нуждата проектът да бъде реализиран. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на брифинг със своя колега Кристиан Вигенин във външно министерство, предаде БГНЕС. В отговор на журналистически въпрос Лавров припомни, че подписаните споразумения с България са във време преди да

Любослав Пенев напусна "Ботев" (Пловдив)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2338943_ljuboslav_penev_napusna_botev_plovdiv/?ref=rss


Националният селекционер Любослав Пенев напусна треньорския пост в "Ботев" (Пловдив).

47-годишният специалист си тръгва заради финансовата криза в клуба само един месец, след като беше назначен. 

Заедно с него ще си тръгнат и помощници Радослав Здравков, Йордан Йорданов и Давид Родригес.

"Решението да се разделим в този момент се...

Литовец прескочи балкона, да са прибере и си счупи таза

http://www.bnews.bg/article-110459

45-годишен литовец си счупи таза, докато прескачал балкона, за да влезе в жилището си в Бургас. Чужденецът паднал от третия етаж.

Лорд Самърсби откри лятото в София

http://www.cross.bg/samursbi-sofiya-lyatoto-1419489.html

София /КРОСС/ Неотразимият Лорд Самърсби откри лятото с пъстро и шумно парти в Борисовата градина в София в първия от поредицата Дни на Somersby през 2014 г. Облечен в бляскави одежди и с неизменна усмивка на уста, благородникът се появи в късния съботен следобед, съпровождан от красиви придворни дами и свитата си от музиканти, танцьори и художници. Хиляди фенове се освежиха с любимата напитка, предлагана в три вкуса - ябълка, круша и къпина, и се снимаха с лорд Самърсби и помощниците му. С присъщия си весел и безгрижен нрав, лордът прикани гостите да изразят емоциите и индивидуалността си чрез изкуството на танца. Последният, според легендата, е измислен именно от ексцентричния благородник - по време на дворцов прием през далечната 1735 г. той се подхлъзнал на кубчета лед, но благодарение на бутилка сайдер в ръката си успял да запази равновесие, а краката му неусетно заиграли в ритъм. Желаещите да научат нови стъпки и движения се впуснаха във вихъра на ча-ча, хип-хоп, джайв, самба и диско под вещото ръководство на танцьорите-учители от „Денсинг старс". Лордът не пропусна и този път да прояви творческата си натура и предизвика много смях и настроение сред присъстващите с демонстрация на някои от своите странни и чудати изобретения. През целия ден гостите бяха забавлявани от професионални аниматори, а за музиката се погрижи професионален брас бенд.

Бивша обвинителка осъди прокуратура за рекордните 150 000 лева

http://www.mediapool.bg/bivsha-obvinitelka-osadi-prokuratura-za-rekordnite-150-000-leva-news222365.html

Бившата прокурорка от Лом Вероника Кольова успя да осъди държавното обвинение да й изплати рекордното обезщетение от 150 000 лева заради заведеното срещу нея дело, научи Mediapool. Решението е окончателно потвърдено от Върховния касационен съд.   Кольова води делото по реда на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, който дава право на всеки гражданин да съди прокуратурата при провал на повдигнатите обвинения. Това обезщетение е най-голямото присъждано досега по силата на този закон и би утежнило и без това не особено розовото финансово положение на държавното обвинение.   Прокуратурата ще трябва да плати и лихви върху сумата от 150 000 лева за последните четири години, откакто бе постановена присъдата на първа инстанция. Това са още близо 65 000 лева.   Бившата районна прокурорка на Лом е медиен герой. Тя бе един от първите магистрати, с които започна т.нар. прочистване на прокуратурата от Борис Велчев след ерата на Филчев. През 2006 г. Кольова е дадена на съд по обвинение, че съставила неверни доклади за състояние на ломската прокуратура. Три години и половина по-късно тя е оправдана, защото прокуратура не успява да докаже какви щети, освен имиджовите, е нанесла Кольова със своите действия. Решението на ВКС по случая "Кольова" е изключително важно, защото в него за първи път изрично се посочва защо някои категории граждани заслужават да получават по-големи обезщетения от останалите пострадали от действията на прокуратурата. Съдът смята, че "полицаи, военни, магистрати, митнически служители и прочие" служители трябва да бъдат овъзмездени с по-високи суми, тъй като "очакванията и изискванията на обществото към тях за почтеност и спазване на законите, са изключително завишени".   Практиката на българския съд показва, че Темида е много по-състрадателна към тази "отбрана" част подсъдими граждани. Проучванията на Mediapool за решенията на съда по ЗОДОВ показа, че подходът към останалите граждани е различен - много по-тежки наказателни репресии (в това число многогодишен престой в ареста, влачени с десетилетия дела и дори случаи на незаконно вкарване в затвора) водят до много по-малки обезщетения.   През последните няколко години има няколко бивши депутати и кметове, които са спечелили делата си срещу прокуратура по реда на ЗОДОВ, но техните обезщетения са много далеч от присъденото на Кольова – средно по около 30 000 лева. Нито един лекар, чиято репутация е била съсипана от водено дело, не е успял да вземе обезщетение дори близко до това на ломската обвинителка.   През 2012 година 10 митничари от Кулата осъждат прокуратура за заведените срещу тях дела за корупция и обезщетението им за увреден имидж е по 5000 лева на човек.   В хода на делото си Вероника Кольова успява да докаже безпроблемно вредите, които търпи от заведеното й дело – губи работата си, изпитва сериозен психически дискомфорт, репутацията й е срината, семейството й страда от случващото се. Това е обичайна история, която може да се види в много от делата по ЗОДОВ. Интересното в случая на Кольова е, че на първа инстанция Софийският градски съд й присъжда обезщетение от 250 000 лева. Впоследствие то е намалено до 150 000 лева от Софийския апелативен съд преди присъдата да бъде потвърдена от ВКС.

И утре ще е слънчево по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=257217

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево, в низините – горещо. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали краткотрайно.

Атакуват избора за шеф на Софийска градска прокуратура

http://frognews.bg/news_72731/

Опонентът на избрания за шеф на Софийска градска прокуратура Христо Динев атакува назначението му пред Върховния администратовен съд. В жалбата, внесена на 6 юни т. г. Бойко Атанасов е посочил, че към момента на избора Динев не е бил освободен от поста, който е заемал в този момент, а именно-районен прокурор на София.

380 млн. евро изплатил ДФ „Земеделие” на българските общини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178035

2013 г. е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби по Програмата за развитие на селските райони за България, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие” (ДФЗ). Само в рамките на два месеца (ноември и декември 2013 г.) действащото ръководство на ДФЗ успя да изплати 380 мил. евро към българските общини и земеделци по Програмата 2013 г. е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби по Програмата за развитие на селските райони за България, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие” (ДФЗ). Само в рамките на два месеца (ноември и декември 2013 г.) действащото ръководство на ДФЗ успя да изплати 380 мил. евро към българските общини и земеделци по Програмата

Шофьор блъсна аварирала кола и избяга

http://pik.bg/шофьор-блъсна-аварирала-кола-и-избяга-news199742.html

Шофьор блъсна аварирала кола и избяга

Шофьор блъсна аварирала кола и избяга. Това се случи днес по обяд на разклона за село Черганово, край Казанлък, предаде БГНЕС.

Водачът на "Фолксваген Пасат" - Милко Димитров спукал гума и отбил вдясно. Видял, че и резервната е мека и тръгнал бавно към близката бензиностанция, за да я напомпа. В този момент отзад се чули спирачки и последвал силен удар. В спряния автомобил се блъснал друг. Пострадала е спътничката на Милко, която е откарана в ЦСМП - Казанлък без опасност за живота.

След инцидента, виновният водач избягал. Водачът на пострадалата кола недоумяваше как може да предизвикаш катастрофа и да избягаш, без дори да се увериш, че няма жертви и пострадали.

Органите на реда издирват виновника. 

Разследват Саркози за нови злоупотреби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178037

Френският съд започва ново разследване срещу Никола Саркози за финансиране на предизборната му кампания през 2012г. , предаде АФП.
 Властите трябва да разберат дали партията на Саркози правомерно е платила наложената му глоба за превишаване на лимита на разходите. Това може да се окаже нов препъни камък за евентуалното завръщане на експрезидента в Френският съд започва ново разследване срещу Никола Саркози за финансиране на предизборната му кампания през 2012г. , предаде АФП. Властите трябва да разберат дали партията на Саркози правомерно е платила наложената му глоба за превишаване на лимита на разходите. Това може да се окаже нов препъни камък за евентуалното завръщане на експрезидента в

Румънският нападател Буш подписа с ЦСКА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178032

ЦСКА представи официално поредното си ново попълнение румънеца Серджиу Буш.
„Днес в 14:30 часа, на стадион "Българска армия" с ЦСКА София подписа румънският нападател Серджиу Буш. Контрактът е за 2 години, като месечното му възнаграждение е 15 000 лева“, пише в официалното съобщения на клубния сайт на „червените“. ЦСКА представи официално поредното си ново попълнение румънеца Серджиу Буш. „Днес в 14:30 часа, на стадион "Българска армия" с ЦСКА София подписа румънският нападател Серджиу Буш. Контрактът е за 2 години, като месечното му възнаграждение е 15 000 лева“, пише в официалното съобщения на клубния сайт на „червените“.

Ново разследване срещу Никола Саркози

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178007

Френският съд започва ново разследване срещу Никола Саркози за финансиране на предизборната му кампания през 2012г. , предаде АФП.
 Властите трябва да разберат дали партията на Саркози правомерно е платила наложената му глоба за превишаване на лимита на разходите. Това може да се окаже нов препъни камък за евентуалното завръщане на експрезидента в Френският съд започва ново разследване срещу Никола Саркози за финансиране на предизборната му кампания през 2012г. , предаде АФП. Властите трябва да разберат дали партията на Саркози правомерно е платила наложената му глоба за превишаване на лимита на разходите. Това може да се окаже нов препъни камък за евентуалното завръщане на експрезидента в

Къпането на Офицерския плаж остава забранено

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177979

Забраната за къпане в морето около Офицерския плаж във Варна остава в сила, независимо от тенденцията за намаляване на замърсяването, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в крайморския град.
При извършения извънреден мониторинг е констатирана положителна промяна в показателите, като за „ешерихия коли Забраната за къпане в морето около Офицерския плаж във Варна остава в сила, независимо от тенденцията за намаляване на замърсяването, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в крайморския град. При извършения извънреден мониторинг е констатирана положителна промяна в показателите, като за „ешерихия коли" те отговарят на задължителните норми.

Лавров се обяви за изграждането на "Южен поток" в установените срокове

http://www.cross.bg/komisiya-lavrov-vigenin-1419487.html

/КРОСС/ Русия подчертава необходимостта от строителството на "Южен поток" в установените срокове. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на съвместна пресконференция с министъра на външните работи на България Кристиан Вигенин , съобщи РИА „Новости". "От наша страна ние подчертахме необходимостта от неговото строителство в установените срокове и потвърдихме готовност да продължим за тези цели конструктивния диалог с всички заинтересовани страни - както с участващите държави, така и с Европейската комисия", каза Лавров. Той добави, че Русия е готова да развива сътрудничеството с българските си колеги и по други енергийни проекти. Министърът обаче не даде повече подробности за какви проекти става въпрос. "София се надява, че диалогът с Европейската комисия (ЕК) ще позволи да започне строителството на "Южен поток" на българска територия", каза българския външен министър Кристиан Вигенин. "Ние подкрепяме изпълнението на проекта в съответствие с европейското законодателство и нормативна уредба. Надяваме се, че активният диалог с Европейската комисия в близко бъдеще ще позволи старта на изграждането на тръбата на българска територия", каза Вигенин.    

Мъж в мозъчна смърт стана донор, спаси три живота

http://pik.bg/мъж-в-мозъчна-смърт-стана-донор-спаси-три-живота-news199737.html

Мъж в мозъчна смърт стана донор, спаси три живота

Чернодробна и две бъбречни трансплантации са били извършени в Университетска болница „Лозенец", съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Пациентите са в добро постоперативно състояние.

Донорската ситуация е възникнала на 4 юли, когато 44-годишен мъж изпада в мозъчна смърт в МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Близките са взели решение да бъде спасен животът на тежко болни пациенти.

От началото на годината досега в България са извършени общо 25 трансплантации, сред които 20 бъбречни, една сърдечна и четири чернодробни.

Буш е новото попълнение на ЦСКА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178002

ЦСКА представи официално поредното си ново попълнение румънеца Серджиу Буш.
„Днес в 14:30 часа, на стадион ЦСКА представи официално поредното си ново попълнение румънеца Серджиу Буш. „Днес в 14:30 часа, на стадион "Българска армия" с ЦСКА София подписа румънският нападател Серджиу Буш. Контрактът е за 2 години, като месечното му възнаграждение е 15 000 лева“, пише в официалното съобщения на клубния сайт на „червените“.

Заловиха пратка с наркотици във варненския затвор

http://www.moreto.net/novini.php?n=257214

При извършена полицейска проверка на пратка в Затвор - Варна са намерени и иззети два броя пакетчета, съдържащи суха тревиста маса и още три пакетчета кафяво прахообразно вещество. Пратката е била предназначена за лишения от свобода Б.

Младеж е със счупена челюст след меле пред дупнишка пицария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177997

Младежи се биха пред пицария в Дупница в събота в 5 часа сутринта. Единият от тях е закаран по спешност в „Пирогов” в лицево-черепна хирургия, съобщи struma.bg.
Вл. Стоянов на 20 години от Дупница е със счупена челюст от нанесените му юмручни удари в лицето. Той бил на дискотека, тръгнали си заедно с приятел към 5 часа сутринта, Младежи се биха пред пицария в Дупница в събота в 5 часа сутринта. Единият от тях е закаран по спешност в „Пирогов” в лицево-черепна хирургия, съобщи struma.bg. Вл. Стоянов на 20 години от Дупница е със счупена челюст от нанесените му юмручни удари в лицето. Той бил на дискотека, тръгнали си заедно с приятел към 5 часа сутринта,

Бежанците у нас са били четири пъти повече през 2013 г.

http://econ.bg/Новини/Бежанците-у-нас-са-били-четири-пъти-повече-през-2013-г-_l.a_i.554400_at.1.html

Броят на бежанците в България през 2013 г. е нараснал четири пъти или с 416% в сравнение с 2012 г. Това показват данните от годишния доклад на...

Миков кани партийните лидери на консултации

http://frognews.bg/news_72730/

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до шефовете на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа. Целта е да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 - 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС.

Младежи се биха пред дупнишка пицария, един е със счупена челюст

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177962

Младежи се биха пред пицария в Дупница в събота в 5 часа сутринта. Единият от тях е закаран по спешност в „Пирогов” в лицево-черепна хирургия, съобщи struma.bg.
Вл. Стоянов на 20 години от Дупница е със счупена челюст от нанесените му юмручни удари в лицето. Той бил на дискотека, тръгнали си заедно с приятел към 5 часа сутринта, Младежи се биха пред пицария в Дупница в събота в 5 часа сутринта. Единият от тях е закаран по спешност в „Пирогов” в лицево-черепна хирургия, съобщи struma.bg. Вл. Стоянов на 20 години от Дупница е със счупена челюст от нанесените му юмручни удари в лицето. Той бил на дискотека, тръгнали си заедно с приятел към 5 часа сутринта,

ГЕРБ с ново условие за работата на парламента - актуализация на бюджета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2338916_gerb_s_novo_uslovie_za_rabotata_na_parlamenta_-/?ref=rss


ГЕРБ ще участва в работата на парламента, ако в програмата му влезе обсъждане на актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. В писмо до председателя на парламента Михаил Миков, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов настоява парламентът да преразгледа бюджета още тази седмица, въпреки че Министерският съвет не е обсъждал актуализация.

В него лидерът на ГЕРБ съобщава, е съгласен с предложението на Миков тази седмица депутатите да...

Възрастно семейство пострада при инцидент с газ във Варна

http://crime.actualno.com/Vyzrastno-semejstvo-postrada-pri-incident-s-gaz-vyv-Varna-news_38279.html

Възрастна двойка пострада при инцидент с газова бутилка в дома им във Варна, съобщи БГНЕС.Инцидентът стана около 16:00 часа днес. Тогава е получен сигналът за възникнал инцидент с газова бутилка на те...

Според РЗИ няма нарушения в качеството на питейната вода в Ловешко

http://society.actualno.com/Spored-RZI-njama-narushenija-v-kachestvoto-na-pitejnata-voda-v-Loveshko-news_38281.html

Регионалната здравна инспекция в Ловеч не е констатирала сериозни нарушения в качеството и безопасността на питейната вода в областта, съобщават от инспекцията. Здравните инспектори са проверили 203...

МЗХ и ДФЗ се разбраха

http://business.actualno.com/MZH-i-DFZ-se-razbraha-news_38280.html

След редицата медийни изяви, обвинения и искане на оставки, земеделското министерство и фонд "Земеделие" днес постигнаха единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски прои...

Нови британски фирми идват в енергетиката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177959

Седем новоучредени компании, част от които със седалища във Великобритания, а друга - в Кипър, получиха разрешения от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да навлязат в сектора на енергетиката у нас. Това ще стане чрез закупуване на топлофикационни дружества и мини, съобщи Инвестор.бг.
Преди няколко седмици антимонополният регулатор съобщи Седем новоучредени компании, част от които със седалища във Великобритания, а друга - в Кипър, получиха разрешения от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да навлязат в сектора на енергетиката у нас. Това ще стане чрез закупуване на топлофикационни дружества и мини, съобщи Инвестор.бг. Преди няколко седмици антимонополният регулатор съобщи

Българите не спортуват и се хранят нездравословно, сочи проучване

http://www.moreto.net/novini.php?n=257201

Над половината от българите не спортуват, а с различни тестени изделия закусват 26 процента от семействата у нас. Месото е на трапезата на 52 % от младежите поне веднъж дневно, а колбаси консумират над 18 на сто от сънародниците ни.

Има огнище на Син език по животните в Кърджали

http://frognews.bg/news_72729/

Огнище на болестта Син език е констатирано в района на Кърджали. За да спре разпространението на заразата областната епизоотична комисия е решила да бъдат предприети спешни мерки за предотвратяване на възникване на заболяването, отбелязва „24 родопи”. Някои от щамовете на вируса може да причинят над 70% смъртност при овцете.

Протест на пътни строители заради забавени плащания от държавата

http://www.mediapool.bg/protest-na-patni-stroiteli-zaradi-zabaveni-plashtaniya-ot-darzhavata-news222364.html

Около 200 пътни строители от шуменската фирма "Автомагистрали-Черно море” протестираха пред областната администрация в Шумен заради забавени плащания от страна на държавата по изграждането на част от магистрала "Хемус".   Въпреки че управляващите не спират да твърдят, че редовно се разплащат с изпълнителите, протестиращите твърдят, че са без заплати вече трети месец.   От агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пък заявиха, че не са превеждани пари на шуменската фирма, защото тя не е поискала плащания. От ръководството на компанията не бяха открити за коментар.   Дълг от 12.7 млн. лв. От началото на годината досега "Автомагистрали Черно море" не е получила нито лев за свършената работа по изграждането на пътен възел "Белокопитово", който е част от магистрала "Хемус". Общата сума, която АПИ дължи на шуменската фирма възлиза на около 12.7 млн. лв., твърдят протестиращите.   Протестиращите работници гласуваха декларация, с която настояват за бързо изплащане на средствата. Ако това не се случи, те се заканиха да блокират пътища и институции в региона.   Документът беше връчен на областния управител на Шумен Венцислав Венков, който разговаря с протестиращите. Той заяви, че е разговарял с министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева сутринта. Тя го уверила, че се прави всичко възможно на едно от следващите заседания на правителството, средствата да бъдат отпуснати.   Пътната агенция: Фирмата не си иска парите   Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че е изпратила писмо до "Автомагистрали Черно море" с покана за внасяне на сертификати за извършените строително-монтажни работи по участъка от магистрала "Хемус".   До момента в АПИ не са постъпвали сертификати от строителя на обекта, отчитащи изпълнените строителни дейности през тази година, се казва в съобщението на пътната агенция.   Общо платената досега сума на "Автомагистрали Черно море" - аванс и сертифицирани строително-монтажни работи, са над 12 млн. лв. за обекта Шумен - Белокопитово от магистрала "Хемус", твърдят от АПИ.   Министерството на регионалното развитие е внесло за съгласуване в Министерството на финансите проект на постановление за предоставяне на целеви финансови средства от централния бюджет за 2014 г. за финансиране на изграждането на участъка.   След осигуряване на финансирането за обекта ще може да се разплатят извършените и сертифицирани строително-монтажни дейности, се казва в съобщението на АПИ.  

Актуализацията на бюджета на НЗОК на една крачка от Министерски съвет

http://www.cross.bg/suvet-nadzora-ministerski-1419486.html

София /КРОСС/ Предложение за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса ще бъде обсъдено утре сутринта на заседанието на Надзорния съвет на фонда. Ако бъде одобрено, Министерството на здравеопазването ще бъде задължено да го внесе в Министерски съвет незабавно и така то има шанс да се класира за редовното правителствено заседание в сряда, научи "Дневник".От пресцентъра на здравното министерство потвърдиха, че още преди седмица от Надзора на касата е получено настояване за актуализация, което е получило одобрението на министъра и е върнато обратно за финанлно гласуване в Надзора. Ако се приеме, след това няма да има повече административни спънки по пътя към МС, коментираха от там за "Дневник", но не се наеха да уточнят срок или дали ще успеят да внесат предложението до сряда.От НЗОК също потвърдиха, че в дневния ред на редовното заседание на Надзора утре сутринта, което ще започне с половин час по-късно от обичайния си час, е записано, че ще се гледа предложение за утвърждаване на стойности на дейностите за болнична медицинска помощ. Междувременно ръководството на Българския лекарски съюз се срещна с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, от когото взе писмено уверение, че партията ще осигури кворум в пленарната зала, когато има готовност там да се гласуват допълнителните средства за здравноосигурителния фонд

Къде отлетяха головете на световното първенство

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/07/2338909_kude_otletiaha_golovete_na_svetovnoto_purvenstvo/?ref=rss


Серията от непрестанни голове на световното първенство по футбол в Бразилия утихна и дойде ред на традиционната бавна игра с повече нарушения и прекъсвания с цел губене на време. Добре дошли във фазата на елиминациите, уважаеми зрители!

Бразилия, Аржентина, Германия и Холандия имат общо 33 участия на полуфинал на световно първенство от 1930 г., но стигнаха до тази фаза с общо пет гола в четвъртфиналите. В тези четири двубоя резултатността падна до 1.25 гола на мач от 2.75 гола в...

Любо Пенев си тръгна от "Ботев"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177949

Любослав Пенев обяви на пресконференция,  че напуска "Ботев", който пое няколко седмици по-рано. Националният селекционер прекратява договора си с „жълто-черните“ заради финансовите проблеми в пловдивския клуб.
„Ще бъда много кратък. Искам да благодаря на ръководството на Ботев Пловдив за отличните условия, Любослав Пенев обяви на пресконференция,  че напуска "Ботев", който пое няколко седмици по-рано. Националният селекционер прекратява договора си с „жълто-черните“ заради финансовите проблеми в пловдивския клуб. „Ще бъда много кратък. Искам да благодаря на ръководството на Ботев Пловдив за отличните условия,

Войската направи мост на Килифаревския манастир

http://www.cross.bg/most-manastir-pontonen-1419485.html

Велико Търново /КРОСС/ 60-тонен мост беше монтиран над реката до Килифаревският манастир след като преди десетина дни старият дървен мост беше отнесен от порой. За по-малко от два часа екип на инженерни войски подготви терена около река Белица в района на манастира и монтира понтонен мост за преминаване. Съоръжението беше направено пред погледите на зам.-кметът Ганчо Карабаджаков и кметът на гр. Килифарево Димитър Събев.Непосредствено след наводненията от 19 юни Кметът Даниел Панов в личен разговор с Министъра на отбраната Ангел Найденов получи пълно съдействие и подкрепа по възстановяване на щетите в района на Килифаревския манастир. След направен оглед от екип на инженерни войски стана ясно, че ще бъде осигурен понтонен мост, който бе монтиран.Мостът е с издържливост на тежина до 60 тона и се предвижда да остане на мястото до октомври. „ До октомври ще сме успели да възстановим и дървения мост. Независимо дали ще бъдат отпуснати средства от Межудведомствената комисия ще намерим решение за въстановяването му" - каза още зам.-кметът Ганчо Карабаджаков.Майор Калоян Василев от батальона, който монтира понтона на манастира сподели, че независимо, че десетки пъти са разпъвали съоръжението при учения теренът на място е затруднил монтирането му. Батальонът е част от 55 - ти инженерен полк, гр. Белене, пише standartnews.com.

Пак дават двореца "Кричим" на НСО

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177916


Дворецът „Кричим“ отново се предвижда да бъде прехвърлен на Националната служба за охрана от 1 август. Предложението е записано в проект на постановление на Министерския съвет, който е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации, предаде Инвестор.бг.
Становища по предложението могат да бъдат изпращани до 19 юли. Дворецът „Кричим“ отново се предвижда да бъде прехвърлен на Националната служба за охрана от 1 август. Предложението е записано в проект на постановление на Министерския съвет, който е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации, предаде Инвестор.бг. Становища по предложението могат да бъдат изпращани до 19 юли.

Германската индустриална продукция е рекордно намаляла през май

http://econ.bg/Новини/Германската-индустриална-продукция-е-рекордно-намаляла-през-май_l.a_i.554390_at.1.html

Германската индустриална продукция е намаляла с 1,8% през май спрямо април, като това е най-голямото понижение от две години насам. Най- драстично е...

Духът от първите години на "Аполония" се прокрадва в изложба с архивни кадри

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/07/2338799_duhut_ot_purvite_godini_na_apoloniia_se_prokradva_v/?ref=rss


Архивни фотографии от известните празници на изкуствата "Аполония" в Созопол ще срещне публиката за пръв път по време на изложбата "30 години Аполония", която се открива официално от 10 юли в залата на Vivacom Art Hall, но може да бъде разгледана още от днес до 20 юли. С нея организаторите на традиционното събитие в Созопол през август не само канят публиката, но и отбелязват 30-годишен юбилей от основаването на фестивала.

Подборът на кадрите, чийто автор е Тодор Денев, е дело на...

ЕК: България беше зле подготвена за бежанците

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ek-bylgariia-beshe-zle-podgotvena-za-bezhancite-6016677

От началото на тази година България отчита напредък в тaзи област, особено по отношение на условията за прием, отчита доклад от комисията

Видеовръзка с Германия провали за пореден път делото "САПАРД"

http://www.cross.bg/deloto-germaniya-angelov-1419484.html

София /КРОСС/ Пореден неуспешен опит за видеоконферентна връзка с Германия провали днешното заседание по делото "САПАРД".По делото подсъдими у нас за пране на 7,5 млн. евро са Марио Николов, съпругата му Мариана, Григор Главев, Анна Шаркова, Валентин Ангелов и Иван Иванов.Групата подсъдими беше оправдана от Софийския апелативен съд (САС) през 2012 г., но Върховният касационен съд (ВКС) отмени решението и върна делото за преразглеждане. В Германия и Швейцария за източването на въпросните 7,5 млн. вече има осъдени, излежаващи ефективни присъди.Съдът обаче и днес не успя да осъществи техния разпит. По информация на системните администратори към настоящия час на съдебното заседание не е бил направен опит за осъществяване на видеоконферентна връзка с Германия.Така съдът определи да бъде подновена заявката за видеоконференция и тя да се осъществи на 14-и октомври от 11 часа българско време. Като междувременно за същия час насрочи и резервна дата на 23-и октомври.Междувременно двама нови свидетели ще бъдат призовани за разпит на 8-и октомври от 10 часа.Подсъдимите и днес не се явиха на заседанието с изключение на редовно присъстващия на всички съдебни заседания Валентин Ангелов, пише news.bg.

Любо Пенев напусна "Ботев" след финансовия трус в клуба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177935

Любослав Пенев обяви на пресконференция,  че напуска Любослав Пенев обяви на пресконференция,  че напуска "Ботев", който пое няколко седмици по-рано. Националният селекционер прекратява договора си с „жълто-черните“ заради финансовите проблеми в пловдивския клуб. „Ще бъда много кратък. Искам да благодаря на ръководството на Ботев Пловдив за отличните условия,

Каменоделно училище сред атракциите в Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257211

През тази година в рамките на 18-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата специално пространство ще бъде отделено за представянето на училището по каменоделство, научи Moreto.net. “Недопустимо е в България да се намира едно от двете най-престижни училища по каменоделство в Европа, а да се знае толкова малко за това.

Миков покани на разговори парламентарните лидери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177919

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 - 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС.
"Във връзка с планирането на работата на Народното събрание в пленарната зала през тази Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 - 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС. "Във връзка с планирането на работата на Народното събрание в пленарната зала през тази

Шофьор блъсна спряла кола и избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177926

Шофьор блъсна аварирала кола и след това избяга. Инцидентът стана край Казанлък.  След като водач на „Фолксваген Пасат“ спускал гума, отбил и започнал да я сменя. Оказало се, че и резервната гума е мека, затова мъжът тръгнал към близката бензиностанция, за да я напомпа. В същия момент зад него се чул звук на спирачки и силен удар. Шофьор блъсна аварирала кола и след това избяга. Инцидентът стана край Казанлък.  След като водач на „Фолксваген Пасат“ спускал гума, отбил и започнал да я сменя. Оказало се, че и резервната гума е мека, затова мъжът тръгнал към близката бензиностанция, за да я напомпа. В същия момент зад него се чул звук на спирачки и силен удар.

Миков покани на консултации парламентарните лидери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177909

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 - 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарните групи в 42-рото НС, с което ги кани на 8 юли в 11.00 часа да обсъдят дневния ред на Народното събрание за периода 9 - 11 юли, съобщиха от пресцентъра на НС. "Във връзка с планирането на работата на Народното събрание в пленарната зала през тази

Цар Киро излезе чист като момина сълза

http://frognews.bg/news_72728/

Цар Киро излезе чист. Причината е, че проверката срещу Кирил Рашков за придобиване на имоти по незаконен начин ще бъде прекратена. Това съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Николай Бареков покани на дебат бизнеса и синдикатите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177902

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат по важните за гражданите теми, съобщи сайтът на ББЦ. „Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“, Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат по важните за гражданите теми, съобщи сайтът на ББЦ. „Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“,

Спипаха хероин за над милион лева в джанти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177892

Близо 11 кг хероин, скрит в джантите на автомобил със сръбска регистрация, откриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”.
Автомобилът, управляван от сръбски гражданин, е пътувал от Турция през България за Сърбия и е селектиран от митничарите за щателна проверка. При проверката се установява, Близо 11 кг хероин, скрит в джантите на автомобил със сръбска регистрация, откриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”. Автомобилът, управляван от сръбски гражданин, е пътувал от Турция през България за Сърбия и е селектиран от митничарите за щателна проверка. При проверката се установява,

Откриха хероин за над 1 млн. лева в джанти на Капитан Андреево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177883

Близо 11 кг хероин, скрит в джантите на автомобил със сръбска регистрация, откриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”.
Автомобилът, управляван от сръбски гражданин, е пътувал от Турция през България за Сърбия и е селектиран от митничарите за щателна проверка. При проверката се установява, Близо 11 кг хероин, скрит в джантите на автомобил със сръбска регистрация, откриха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”. Автомобилът, управляван от сръбски гражданин, е пътувал от Турция през България за Сърбия и е селектиран от митничарите за щателна проверка. При проверката се установява,

Бареков покани на дебат бизнеса и синдикатите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177889

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат по важните за гражданите теми, съобщи сайтът на ББЦ. „Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“, Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат по важните за гражданите теми, съобщи сайтът на ББЦ. „Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“,

Земен трус от 7, 1 разтърси Мексико

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177890

Мощно земетресение с магнитут 7,1 удари Мексико в 7:23 сутринта местно време, съобщиха международните агенции. По първоначални данни има поне двама загинали.
 Земетресението е било на 92 км дълбочина в близост до гватемалската граница и на 8 км от крайбрежието. Трусът е усетен най - силно в два мексикански щата - Чиапас и Табаско. Мощно земетресение с магнитут 7,1 удари Мексико в 7:23 сутринта местно време, съобщиха международните агенции. По първоначални данни има поне двама загинали. Земетресението е било на 92 км дълбочина в близост до гватемалската граница и на 8 км от крайбрежието. Трусът е усетен най - силно в два мексикански щата - Чиапас и Табаско.

Осло 2022 ще убеждава норвежците, че няма да харчи като Сочи 2014

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2338919_oslo_2022_shte_ubejdava_norvejcite_che_niama_da_harchi/?ref=rss


Кандидатурата на Осло за домакинство на зимните олимпийски игри през 2022 г. е изправена пред предизвикателството да убеди негативно настроените норвежци, че няма да харчи извънредно големи суми по подобие на Сочи 2014.

Няколко проучвания в страната установиха, че местното население не подкрепя идеята столицата да организира първата си олимпиада след 1952 г.

Кандидатурата има нужда от подкрепата на норвежкото правителство, което трябва да даде необходимите финансови...

Мачът, който играе Европа

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/07/2338908_machut_koito_igrae_evropa/?ref=rss


Препубликуваме текста на Димитър Бечев* от портал "Култура". Акцентите са на "Дневник":

Ако драмата с назначенията по високите етажи на европейските институции беше футболен сблъсък, то резултатът щеше да е 1:1. Защото в съревнованието между различни концепции в каква посока би трябвало да се развива ЕС, което е същинският залог в този случай, ситуацията е по-скоро патова. От една страна, идеята изборите за Европарламент да определят кой оглавява Европейската комисия спечели....

Житото изобилно, но на по-ниски цени

http://www.cross.bg/tona-pshenitzata-dobivi-1419483.html

/КРОСС/ Игра на тука има - тука нема. Това се оказаха тази година опитите да се прогнозира реколтата от пшеница за 2014 г., която в момента се прибира от нивите.Първо, на Консултативния съвет по зърното бяха обявени очаквания за рекордни добиви от 5 млн. тона. Веднага след пороите в Добрич очакванията бяха рязко коригирани с 25% надолу. Но само седмица след наводненията изведнъж агроведомството пак започна да прогнозира 5 млн. тона.Какви ще са реалните добиви ще стане ясно едва когато зърното е в хамбарите. Още отсега обаче земеделските производители са категорични, че житото ще е изобилно, няма опасност от зърнена криза и ще има за износ. И дотук свършват хубавите новини.Лошата новина е, че се очаква пшеницата да е с лошо качество заради студената пролет.„Добивите от пшеницата ще са над 4 млн. тона. По-лоши за съжаление ще са резултатите в Северна България, но добри добиви ще има в Южна. Още отсега изкупвачи обикалят и извиват ръцете на по-дребните зърнопроизводители, за да им вземат пшеницата на по-ниска цена - в порядъка от 270 лв. Лошото е, че мнозина продават. Нормалната цена за началото на кампанията трябва да е поне 310 лева", посочи пред „Труд" Ангел Вукодинов, зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. За сравнение преди година по време на жътва цената е била поне 300 лв. за тон.„На Софийската стокова борса няма сделки с пшеница от новата реколта. Любопитно е, че купувачите не дават повече от 250 лв

Райс е сред фойерверките на "А" група на световни първенства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177900

През тази година вратарят на ЦСКА Райс М’Боли беше единственият представител на българската „А” група на мондиала в Бразилия. Райс през цялото време пазеше, а след като беше определен за играч №1 на мача Германия-Алжир няма съмнение, че вратарят на българския ЦСКА е един от най-добрите на своя пост на световното в Бразилия. През тази година вратарят на ЦСКА Райс М’Боли беше единственият представител на българската „А” група на мондиала в Бразилия. Райс през цялото време пазеше, а след като беше определен за играч №1 на мача Германия-Алжир няма съмнение, че вратарят на българския ЦСКА е един от най-добрите на своя пост на световното в Бразилия.

Почина бившият грузински президент Шеварднадзе

http://www.moreto.net/novini.php?n=257205

Починал е бившият президент на Грузия Едуард Шеварднадзе. Тази информация разпространи телевизия Россия 24. Източник от семейството потвърди пред радио "Ехото на Москва" за смъртта на политика. През януари тази година Шеварднадзе навърши 86 години.

Руският газ може да стигне и до Косово

http://www.vesti.bg/novini/ruskiiat-gaz-mozhe-da-stigne-i-do-kosovo-6016679

Руският газ от "Южен поток" може да стигне и до Косово, гласят материалите, подготвени за посещението на сръбския премиер Александър Вучич в Москва.

Земетресение от 7,1 удари Мексико

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177880

Мощно земетресение с магнитут 7,1 удари Мексико в 7:23 сутринта местно време, съобщиха международните агенции. По първоначални данни има поне двама загинали.
 Земетресението е било на 92 км дълбочина в близост до гватемалската граница и на 8 км от крайбрежието. Трусът е усетен най - силно в два мексикански щата - Чиапас и Табаско. Мощно земетресение с магнитут 7,1 удари Мексико в 7:23 сутринта местно време, съобщиха международните агенции. По първоначални данни има поне двама загинали. Земетресението е било на 92 км дълбочина в близост до гватемалската граница и на 8 км от крайбрежието. Трусът е усетен най - силно в два мексикански щата - Чиапас и Табаско.

Нови британски фирми идват в енергетиката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177843

Седем новоучредени компании, част от които със седалища във Великобритания, а друга - в Кипър, получиха разрешения от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да навлязат в сектора на енергетиката у нас. Това ще стане чрез закупуване на топлофикационни дружества и мини, съобщи Инвестор.бг.
Преди няколко седмици антимонополният регулатор съобщи Седем новоучредени компании, част от които със седалища във Великобритания, а друга - в Кипър, получиха разрешения от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да навлязат в сектора на енергетиката у нас. Това ще стане чрез закупуване на топлофикационни дружества и мини, съобщи Инвестор.бг. Преди няколко седмици антимонополният регулатор съобщи

ГЕРБ: Отиваме в НС за промени в бюджета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-otivame-v-ns-za-promeni-v-biudzheta-6016676

Партията на Бойко Борисов настоява в дневния ред на депутатите да бъде включена актуализация на бюджета на НЗОК

ГЕРБ: Отиваме в НС за промени в бюджета и на НЗОК

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-otivame-v-ns-za-promeni-v-biudzheta-i-na-nzok-6016676

Партията на Бойко Борисов настоява в дневния ред на депутатите да бъдат включени актуализация на държавния бюджет и на този на НЗОК

Протестиращи от три села заплашват да блокират пътя София – Варна при Севлиево

http://pik.bg/протестиращи-от-три-села-заплашват-да-блокират-пътя-софия-–-варна-при-севлиево-news199716.html

Протестиращи от три села заплашват да блокират пътя София – Варна при Севлиево

Три севлиевски села – Кормянско, Ряховците и Петко Славейков, са готови да излязат на протест, като блокират за движение трафика по първокласния път между София и Варна, на територията на община Севлиево, пише gabrovonews.bg.

Повод за крайните им действия е неразрешен проблем, свързан с поливни съоръжения, на територията на трите населени места. Жителите на селата се опасяват, че реколтата им може да загине, ако настъпи засушаване.

Това стана известно от изявление на областния управител на Габрово Николай Григоров, дадено пред местните медии на пресконференция.

От казаното от него стана ясно, че поливните съоръжения са собственост на “Напоителни системи” ЕАД, структура в Министерството на земеделието, и като собственици те отговарят за състоянието и експлоатацията им.

“Има свлачище, в отсечка от около 30 метра, в която са прекъснати напоителните съоръжения и те трябва да се възстановят. Необходимата сума възлиза на около 20 хил. лева. Жителите се оплакаха, че от “Напоителни системи” никой не им е обърнал внимание”, информира Николай Григоров.

По думите му вече е проведен разговор и с народния представител Йордан Стойков, като са предприети действия в посока на разрешаване на ситуацията.

Пред журналистите губернаторът на Габрово обясни, че единственото, което той може да направи в случая е да сезира Министерството на земеделието, което да назначи комисия, която да огледа щетите, за да бъдат отпуснати средства.

Николай Григоров беше категоричен, че по никакъв начин няма да се ангажира с обявяване на по-крайни действия, тъй като по думите му “положението там не е бедствено. Водата не е питейна, а поливна.”

“Този ултимативен тон, че ще се блокират пътища не го приемам и няма да допусна това да се случи. Изцяло ще съдействам на хората от тези населени места да се възстановят поливните съоръжения, за си поливат реколтата, тъй като това е поминъкът им. Искам да се знае, че държавата в лицето на Областния управител не е пасивна”, заяви още Григоров.

Над една четвърт от руснаците искат Русия да прати войски в Украйна

http://www.mediapool.bg/nad-edna-chetvart-ot-rusnatsite-iskat-rusiya-da-prati-voiski-v-ukraina-news222363.html

Над една четвърт от руските граждани заявяват, че Русия трябва да изпрати войски в южните и източните райони на Украйна. Това сочат резултатите от анкета на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОАМ), поместени днес на неговия уебсайт и цитирани от ИТАР-ТАСС.   В съобщението се посочва, че две трети (66 на сто) от хората са против изпращането на войски в Югоизточна Украйна, като сред тях мнозинство имат по-възрастните граждани и жителите на големите и средните градове. За "необходимост от военна намеса на Русия" са се обявили 27 процента от руснаците. По друг въпрос - какви събития биха били причина за пращане на войски в Украйна - една трета от респондентите казват, че Русия не бива да прави това при никакви условия.   Анкетьорите на ВЦИОМ са разпитвали руснаците и за готовността им да помагат на бежанците от Украйна. Установено е, че 44 на сто декларират готовност да им пратят хранителни продукти и друга хуманитарна помощ, 21 процента са готови да дарят пари за специални благотворителни фондове, 9 на сто казват, че биха приютили преселниците в своите домове, а 23 процента казват, че не искат да помагат на бежанците.

Плевнелиев настоява новата власт да осъществи "силни реформи"

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c41023b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cplevneliev0Enastoiava0Enovata0Evlast0Eda0Eosyshtestvi0Esilni0Ereformi0H1757590C/story01.htm

Комбинацията от ниско обществено доверие в институциите и тежки политически борби поражда нестабилност, коментира президентът пред Bloomberg


Швейцарска компания стои зад кражбата на здравния картон на Шумахер

http://www.cross.bg/shymaher-grenobul-kompaniya-1419482.html

/КРОСС/ Швейцарска транспортна компания е съпричастна с кражбата на здравния картон на Михаел Шумахер от болницата в Гренобъл. Това съобщиха от прокуратурата във френския град, започнала разследване на случая. Следователите съобщиха, че е открит компютърът, от който е бил направен опит да бъде продаден картонът на състезателя. Той принадлежи на швейцарска компания, занимаваща се с превози с за хеликоптери, съобщава „Франс прес". Според местните медии тя е била един от претендентите, които да осигурят транспортирането на Шумахер от Гренобъл до Лозана, Швейцария, където той трябваше да продължи рехабилитацията си. Официално името на компанията не се съобщава. По-рано бе съобщено, че експертите не са открили следи от взлом в болницата в Гренобъл. Достъпът до документите са имали няколко души, а сведенията за Шумахер са били регистрирани в системата под друго име.

Бареков покани на дебат бизнеса и синдикатите

http://pik.bg/бареков-покани-на-дебат-бизнеса-и-синдикатите-news199719.html

Бареков покани на дебат бизнеса и синдикатите

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков покани бизнеса и синдикатите на дебат по важните за гражданите теми. „Като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в Европейския парламент бих искал да инициирам среща между мен и икономическия ми екип с вас и вашите експерти, на която да изработим общи позиции“, се казва в писмата, изпратени от него до КТ „Подкрепа“, КНСБ, Българска търговско-промишлена палата, Българска стопанска камара, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал.

 Поканата е в отговор на шамара, който националните работодателски и синдикални организации удариха на парламентарните партии - БСП, ДПС "Атака" и ГЕРБ. Те отправиха ултиматум към формациите в НС незабавно да предприемат действия, които да доведат до успокояване на ситуацията у нас. В противен случай обещаха радикални действия с всички възможни обществени и граждански инструменти преди парламентарните избори. Общата им декларация е и предупреждение към партиите, които ще се борят за влизане в парламента.

 Като председател на най-новата и най-голяма извънпарламентарна партия съм отворен към вас, както винаги съм бил и имам желание да изработим общи позиции, посочи Бареков, който вече е събирал и продължава да събира бизнес, синдикати и експерти на поредицата кръгли маси в търсене на решения по най-важните за обществото теми. „Провалените партии на статуквото са загубили всякакво доверие в себе си. Изразявам пълното си съгласие, че управлението на ГЕРБ и БСП изключително много демотивира българския народ. В подобна ситуация единствено дебатите, основани на консенсуса ще бъдат основен фактор за разрешаването на политическата криза“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Кубрат Пулев започна тренировки за мача с Кличко, билетите са на изчерпване

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2338910_kubrat_pulev_zapochna_trenirovki_za_macha_s_klichko/?ref=rss


Българският боксьор Кубрат Пулев започна подготовката си за мача с Владимир Кличко. Софиянецът е претендент за титлите на световния шампион в тежка категория, като двамата ще се срещнат на ринга на 6 септември в 16-хилядната зала "O2" в Хамбург.

От клубния отбор на Пулев - "Зауерланд", показаха снимки от заниманията му.

В продажба са останали общо около 300 билета за двубоя. По-голямата част са в най-скъпите сектори в близост до ринга и струват по 402 и 692 евро.
...

Швейцарска компания ще строи нов град в Хърватия за 1,5 милиарда евро

http://www.mediapool.bg/shveitsarska-kompaniya-shte-stroi-nov-grad-v-harvatiya-za-15-miliarda-evro-news222362.html

Швейцарски инвеститор реши да вложи над 1,5 милиарда евро в проект за нов град в Хърватия, който изцяло ще промени облика на хърватския туризъм и ще покаже на потенциалните инвеститори, че си струва да работят в Хърватия, съобщи националната телевизия ХРТ, цитирана от БТА в понеделник.   Седем години и 60 милиона евро са били необходими за покупката на земя в местността Заблаче край адриатическото пристанище Шибеник, където ще се строи новото селище. Швейцарците са готови за започване на строителните работи, щом бъде довършен подробният урбанистичен план, което се очаква в края на годината.   Новият град за около 2500 души население, ще има всичко необходимо - от хотели висока категория, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове, съобразени с най-високите екологични и пространствени стандарти.   Общинските власти в Шибеник са подкрепили проекта, защото той ще означава стотици нови работни места и приходи от данъци, измерващи се с милиони куни.   Според инвеститора новото градче ще даде възможност за удължаване на туристическия сезон и ще даде нов импулс за туризма в Хърватия.

Движението през Семинарията в София ще бъде пуснато на 13 юли

http://www.mediapool.bg/dvizhenieto-prez-seminariyata-v-sofiya-shte-bade-pusnato-na-13-yuli-news222361.html

Движението през кръстовището при Семинарията в София ще бъде пуснато на 13 юли. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери хода на строителството на кръстовището на две нива.   Ефектът от пускането на новото кръстовище е по-бърз трафик, безопасност и по-чист въздух, отбеляза Фандъкова.   Ремонтът на оградата на Семинарията и тротоара ще останат за довършване след пускането на кръстовището. Причината е, че първоначално това не е било предвидено в проекта. Столична община предложила на Светия синод да направи ремонта за нейна сметка и патриархът се съгласил, стана ясно от обясненията на Фандъкова.   Предстоят още два етапа на този проект. Единият е изграждането на пробив покрай болница "Токуда", с който ще се изведе движението към бул."Черни връх" и ул. "Сребърна". Другият е разширението на бул. "Черни връх" до Южната дъга на околовръстния път.   Идеята е извеждането на натоварения трафик от центъра на града към периферията и околовръстното шосе, посочи столичният кмет.   Никакви промени в движението на градският транспорт не се предвижда да има, няма да се премахват автобуси, каза Фандъкова по повод опасенията на живущи в района, че предстои спиране на автобусната линия номер 94.   Столичният кмет обеща, че единствената промяна е облекчаването на движението в полза на гражданите.   Фандъкова отчете, че всички ремонти на големите булеварди се движат в график. Плановете са движението по най-натоварения булевард "Цариградско шосе" движението да бъде пуснато за първия учебен ден – 15 септември.   Забавяне има единствено при реконструкцията на трамвайното трасето по бул. "България". Забавянето струва на изпълнителя до момента 300 хил. лв., каза Фандъкова. По думите й всеки ден забава носи санкции от 40 хил. лева дневно на изпълнителя. Това е 0.5% от стойността на договора.

Google подсигури основателите си срещу нападение от терминатори

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/07/2338850_google_podsiguri_osnovatelite_si_sreshtu_napadenie_ot/?ref=rss


Да си мишена на терминатор не дава особено добри перспективи за дългосрочен живот, освен ако не си Джон Конър. Само че повечето хора по света не са и трябва да намират други начини да се предпазват от терминаторите, когато (или "ако") те дойдат.

В Google например са намерили интересен начин да гарантират безопасността на своите съоснователи Лари Пейдж и Сергей Брин. Разчитайки на уменията си по програмиране, Google са добавили програмен код в отделен файл на търсачката си. В него те...

Три автомобила са горели във Варна през почивните дни

http://www.moreto.net/novini.php?n=257218

Снощи около 01:35 часа, е получен сигнал за пожар в купа сено в с. Петров дол. Причината за инцидента е умишлено запалване. Няма пострадали хора. Изгорял е 1 тон фураж. На 06.07. т.г., около 09:25 часа, е получен сигнал за пожар в магазин за дрехи, намиращ се на бул.

Орешарски се срещна с Греков и шефовете на ДФ "Земеделие"

http://www.cross.bg/grekov-zemedelie-aleksandrova-1419481.html

София /КРОСС/ Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова се срещнаха с Пламен Орешарски. На срещата по инициатива на премиера присъства и министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Причините за срещата не бяха предварително обявени. Миналата седмица Мирослав Николов и Димитър Греков подадоха взаимно сигнали в прокуратурата един срещу друг. Греков обяви още, че ще поиска оставките на директора на Фонд "Земеделие" и на заместничката му Виолета Александрова. Земеделският министър мотивира искането си със значителния брой оплаквания по Програмата за развитие на селските райони.Директорът на фонда пък заяви, че няма да подава оставка, защото не вижда основание за това, съобщи ТВ7.    

Дневният ред на ЕС: да задържи британците вътре, руснаците - вън, германците - долу

http://www.mediapool.bg/dnevniyat-red-na-es-da-zadarzhi-britantsite-vatre-rusnatsite---van-germantsite---dolu-news222360.html

Първият генерален секретар на НАТО лорд Исмей веднъж беше казал, че западният съюз за отбрана е създаден, за да задържи "американците вътре, руснаците - вън и германците – долу". Задачата, пред която е изправен сега Европейският съюз, може да бъде описана като задържане на британците вътре, руснаците - вън, а германците - долу.   Желанието на премиера Дейвид Камерън да предоговори британските отношения с ЕС и да подложи резултата от това предоговаряне на референдум през 2017 г. означава, че следващите няколко години ще минат под знака на пазарлъци за правомощията на Брюксел и клаузите за неучастие на Лондон в някои политики на ЕС.   Ако Великобритания, третата по големина икономика в Европа, важен финансов център и едновременно най-голямата военна и дипломатическа сила, стане първата държава, която напусне блока, това било сериозен удар за самата нея, но и за глобалните позиции на ЕС.   Напрежението миналия месец около номинирането на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия въпреки упоритите възражения на Великобритания вече даде представа колко проблемни ще са предстоящите преговори, ако Камерън бъде преизбран догодина.   Подложен на силния натиск на евроскептиците у дома, британският лидер рискува да надцени шансовете си, да разчете погрешно позициите и да отблъсне важни съюзници, по същия начин, както постъпи с германския канцлер Ангела Меркел за Юнкер, и в крайна сметка - да поиска от ЕС твърде висока цена.   Някои континентални политици, подразнени от продължаващите 40 години британски опити да се блокира създаването на федерална Европа и да се осигурят по-изгодни условия за Великобритания чрез тактиката на трудните преговори, се изкушават да оставят Обединеното кралство да повярва, че животът след напускането на ЕС ще му е по-лесен.   Въпреки това, задържането на Великобритания в ЕС при условие, че тя се съгласи да не пречи на по-тясната икономическа и политическа интеграция в зоната на европейската единна валута, със сигурност трябва да бъде приоритет за ЕС.   Завладяването и анексирането на Крим от руския президент Владимир Путин, спирането на газовите доставки за Украйна и дестабилизирането на Източна Украйна поставиха високо в дневния ред на ЕС геополитическото предизвикателство на Москва към Европа и намаляването на зависимостта на ЕС от руския газ. Длъжностни лица от Брюксел се опасяват, че Москва може да предприеме още действия, за да накаже икономически Украйна и другите две бивши съветски републики - Грузия и Молдова, заради подписването на споразуменията за търговия и сътрудничество с ЕС.   Държавите членки са на различни позиции по въпроса колко далеч би следвало да стигнат санкциите за поведението на Русия, за това дали да се даде на Украйна дългосрочна перспектива за членство в ЕС и как да бъде насърчена Москва, ако промени курса си. Германците нямат желание да подлагат на риск енергийните и търговските си интереси, французите не искат да се откажат от продажбата на военни самолети, а британците - да застрашат ролята на Лондон като офшорен банков център и място за забавления на руските богаташи.   Докато бивши държави от съветския блок като Полша и Естония подкрепят по-твърда линия на поведение към Москва, други като Словакия, Румъния и България са предпазливи и не искат за поставят под заплаха енергийните си доставки и бизнес връзки.   Да се попречи на Русия да дестабилизира страните, с които ЕС граничи на изток, е от общ европейски интерес, но за блока ще е голямо предизвикателство да реши къде и как да начертае червените линии.   Добре, но на какво се дължи желанието германците да бъдат държани долу?   Германия в много отношения е символ на икономически успех и стабилна демокрация, здраво свързана с Европа и НАТО. Но нарастващото й политическо влияние в ЕС след кризата в еврозоната предизвика безпокойство в много европейски столици и има вероятност от задълбочаване на конфликта между ЕС Берлин по въпросите на икономическата и фискалната политика.   Френската слабост, британската дистанцираност, отслабването на Европейската комисия и показването на мускули от германския Конституционен съд допринесоха за нарушаване на баланса в ЕС и изтикаха Германия, противно на желанието й, в светлината на прожекторите. За това допринесоха и предстоящите промени в правилата за гласуване в Съвета на ЕС, според които по-голяма тежест ще имат страните с по-голямо населението, и засилените правомощия на Европейския парламент, където германците са най-многобройната група.   Германците, които дълго време бяха недостатъчно добре представени в институциите на ЕС, си осигуриха безпрецедентно силни позиции в основните институции, а това тревожи Лондон и Париж.   Бившият сътрудник на Меркел Уве Корзепиус е генерален секретар на Съвета на министрите на ЕС; Клаус Веле е генерален секретар на Европейския парламент; Йоханес Лайтенбергер, който е началник на кабинета на председателя на ЕС, чийто мандат изтича, ще стане заместник-директор на правната служба; Мартин Селмайр оглавява временния екип на Юнкер в Комисията и вероятно ще стане началник на кабинета му. В добавка, Клаус Реглинг оглавява финансовия спасителен фонд в еврозоната, а Вернер Хойер, бившият министър по европейските въпроси на Германия, е председател на управителния съвет на Европейската инвестиционна банка.   Фактът, че всички тези опитни юристи и икономисти са германци, не ги прави пионки на Меркел. Като служители на ЕС те са верни на идеята за федерална Европа, а не на Федерална република Германия. Но надмощието на германската икономическа мисъл, която поставя акцент върху бюджетните икономии и дълбоко вкоренената култура на спестявяне, а не на разходи или инвестиции, трябва да бъде смекчено, ако Европа не иска да изгуби цяло десетилетие в стагнация и висока безработица.   Миналата седмица германското правителство се поздрави с приемането на първия си балансиран бюджет от 1969 г. насам и то по време, когато мнозина икономисти смятат, че Берлин трябва да намали данъците, за да насърчи вътрешното търсене и да инвестира повече в инфраструктура.   Италианският премиер Матео Ренци, който се опитва да реформира силно задлъжнялата си страна, често възприемана като пример за икономически и политически провал, оспорва политическите рецепти на Берлин, използвайки ротационното председателство на ЕС, за да се опита да промени дебата.   Неговото настъпление, подкрепено от Франция и други южни държави, които отчаяно искат фискална свобода, за да съживят растежа, доведе до ограничени отстъпки от страна на Меркел и дава възможност на следващия председател на ЕК Юнкер да направи комплекта икономически политики на ЕС не толкова германски.   По БТА

Община Крумовград разреши златодобива на Ада тепе

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c41024c/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cobshtina0Ekrumovgrad0Erazreshi0Ezlatodobiva0Ena0Eada0Etepe0H1757570C/story01.htm

Общинският съвет е дал разрешение на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД да изготви подробен устройствен план (ПУП) на терените, където ще се добива злато


Мъж полетя от 3 етаж в Бургас, опита да влезе през терасата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177826

Около 1.20 ч. снощи в Пето Районно управление „Полиция”- Бургас е получено съобщение за паднал от третия жилищен етаж на бл. 181 в к-с „Изгрев” мъж. Установено е, че това е 45-годишният литовски гражданин Андрюс Д., живеещ в блока, който се опитал да влезе в жилището си през терасата, тъй като бил загубил ключовете, но се подхлъзнал и паднал. Около 1.20 ч. снощи в Пето Районно управление „Полиция”- Бургас е получено съобщение за паднал от третия жилищен етаж на бл. 181 в к-с „Изгрев” мъж. Установено е, че това е 45-годишният литовски гражданин Андрюс Д., живеещ в блока, който се опитал да влезе в жилището си през терасата, тъй като бил загубил ключовете, но се подхлъзнал и паднал.

Томахавките около фонд "Земеделие" засега са заровени

http://www.mediapool.bg/tomahavkite-okolo-fond-zemedelie-zasega-sa-zaroveni-news222359.html

Около Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) временно е сключено примирие между враждуващите земеделски министър и шефовете във ведомството, което разпределя най-много пари от европейските фондове. След като премиерът Пламен Орешарски привика на среща агроминистъра Димитър Греков, директора на фонда Мирослав Николов и заместничката му Виолета Николова и на практика прекрати заседанието на управата на ДФЗ в понеделник, стана ясно, че тримата са постигнали "единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски производители и финализиране на проектите по всички мерки" на Програмата за развитие на селските райони.   Следващото заседание на ръководството на фонда ще е в сряда и на него ще бъде дадена справка за проектите по всички мерки, които се намират в разплащателната агенция към ДФЗ. Очаква се да бъде взето и решение за даване на държавна помощ за покриване на щети на фермерите и за финансиране на профилактичната ветеринарна програма, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.   От дневния ред отсъства въобще въпросът с оставките на Николов и Александрова. Искането им от Греков, отказът на шефовете да ги подадат и взаимна размяна на обвинения за блокираната работа на фонда, който е заплашен от загуба на 2 млрд. лв. евросубсидии, разтресоха миналата седмица ведомството.   Още след привикването при премиера Греков омекна относно исканите оставки на Николов и Александрова като коментира, че те "не са най-важните". "Те така или иначе ще дойдат. Въпросът е да си вършим работата", каза земеделският министър. Той за пореден път предупреди за забавяне на работата на фонда, което вреди на земеделските производители у нас.   "Губят хората. Има задържани 900 проекта. 500 проекта са по мярка 311 и 312, а останалите са на общините. Тези пари трябва да се оползотворят в най-кратък срок. Не бива да чакаме последния срок за тяхното използване", каза Греков на отиване към "Дондуков" 1.   Междувременно земеделският фонд отчете, че при сегашното управление на ведомството на общините са изплатени 380 млн. евро и 2013 е първата финансова година, в която няма генерирани никакви загуби за България по Програмата за развитие на селските райони.

Орешарски спира заседание на фонд "Земеделие", за да въдворява ред

http://www.mediapool.bg/oresharski-spira-zasedanie-na-fond-zemedelie-za-da-vadvoryava-red-news222359.html

Заради привикване от премиера Пламен Орешарски на управата на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), само десетина минути е продължило насроченото за понеделник заседание на ръководството на ведомството, което от края на миналата седмица се тресе от нови скандал с искани от агроминистъра оставки на шефовете, техния отказ да ги подадат и взаимна размяна на обвинения за блокираната работа на фонда, който е заплашен от загуба на 2 млрд. лв. евросубсидии.   След като няколко пъти, включително миналия четвъртък, заседанието на управата на фонда бе проваляно заради липсата на кворум, в понеделник ръководството се е събрало, за да разгледа отчета за работата на фонда и да се вземат конкретни решения за разплащане на средства към фермерите. Земеделският министър Димитър Греков пък продължаваше да настоява за оставките на шефа на фонда Мирослав Найденов и на заместничката му Виолета Александрова заради забавени плащания към фирми по Програмата за развитие на селските райони. Двамата отричаха да имат вина за това и предупреждаваха, че България може да загуби над 2 млрд. лв. евросубсидии заради липсата на сертифициращ разплащанията орган.   Тримата спорещи, които през миналата седмица си размениха редица обвинения, в крайна сметка бяха привикани от министър-председателя за разговор, чийто резултат се очаква да бъде обявен по-късно през деня, казаха от Министерството на земеделието и храните.   Предполага се, че премиерът Орешарски ще се опита да въдвори ред в ДФЗ, през който минават най-големите парични потоци от еврофондовете, за да няма допълнителни ядове в края на мандата си.   Греков обаче омекна относно исканите оставки на Николов и Александрова като коментира, че те "не са най-важните". "Те така или иначе ще дойдат. Въпросът е да си вършим работата", каза земеделският министър. Той за пореден път предупреди за забавяне на работата на фонда, което вреди на земеделските производители у нас.   "Губят хората. Има задържани 900 проекта. 500 проекта са по мярка 311 и 312, а останалите са на общините. Тези пари трябва да се оползотворят в най-кратък срок. Не бива да чакаме последния срок за тяхното използване", каза Греков па отиване към "Дондуков" 1.   Очаквайте подробности

Сесилия Малмстрьом се отказа от мониторинг за България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177812

България няма да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, каза комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом пред БНР. В началото на годината Малмстрьом искаше да активира специализиран механизъм срещу страната ни, заради бавните процедури по обработката на документите при търсещите убежище. България няма да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, каза комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом пред БНР. В началото на годината Малмстрьом искаше да активира специализиран механизъм срещу страната ни, заради бавните процедури по обработката на документите при търсещите убежище.

Левски играе срещу Марек в сряда

http://bgfootball.actualno.com/Levski-igrae-sreshtu-Marek-v-srjada-news_38276.html

Левски ще играе контролна среща с тима на Марек. Двубоят ще се състои в сряда, 9 юли от 18:30 часа в Правец.Това ще бъде пета проверка за "сините" от началото на лятната подготовка, като дос...

Превишен e аларменият праг за серен диоксид в Гълъбово

http://society.actualno.com/Previshen-e-alarmenijat-prag-za-seren-dioksid-v-Gylybovo-news_38277.html

В Гълъбово е превишен аларменият праг за серен диоксид от 13:00 до 15:00 часа днес, заради което е приведен в действие Оперативният план за опазване здравето на населението. Източник на замърсяване...

Мъж падна от 3 етаж в Бургас, опитвайки да влезе през балкона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177794

Около 1.20 ч. снощи в Пето Районно управление „Полиция”- Бургас е получено съобщение за паднал от третия жилищен етаж на бл. 181 в к-с „Изгрев” мъж. Установено е, че това е 45-годишният литовски гражданин Андрюс Д., живеещ в блока, който се опитал да влезе в жилището си през терасата, тъй като бил загубил ключовете, но се подхлъзнал и паднал. Около 1.20 ч. снощи в Пето Районно управление „Полиция”- Бургас е получено съобщение за паднал от третия жилищен етаж на бл. 181 в к-с „Изгрев” мъж. Установено е, че това е 45-годишният литовски гражданин Андрюс Д., живеещ в блока, който се опитал да влезе в жилището си през терасата, тъй като бил загубил ключовете, но се подхлъзнал и паднал.

Сърбин пътува с хероин в джантите

http://frognews.bg/news_72727/

Сърбин пробва да влезе у нас с натъпкан в джантите хероин. Това съобщиха от агенция „Митници”. Служителите го сгащили на ГКПП Капитан Андреево, като се предполага, че това не е първия курс на задържания.

Пхенян допусна създаването на федеративна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=257143

Властите в Северна Корея са предложили на Южна Корея да приемат мерки на реципрочна основа, които да проправят път за общо примирие и единство, съобщи Корейската държавна информационна агенция. В документа се отбелязва, че Северът и Югът са длъжни заедно да се споразумеят за "приемливи и отговарящи на интересите на всички корейци конкретни предложения за обединение на родината", така че "да се гарантира съществуване, съвместно развитие и общи интереси".

"Атака" контрапротестира срещу защитниците на американското влияние в България (снимка)

http://pik.bg/атака-контрапротестира-срещу-защитниците-на-американското-влияние-в-българия-снимка-news199708.html

"Атака" контрапротестира срещу защитниците на американското влияние в България (снимка)

Депутати от ПГ на АТАКА, членове и симпатизанти на партията се събраха на контрапротест пред президенството срещу соросоидите от „Протестна мрежа“, които заедно с президента Плевнелиев са основни проводници на американското влияние у нас. Това съобщават с писмо до медиите от партията на Волен Сидеров.
 
Вижте и целия текст:
 
От АТАКА казаха за пореден път „ДА“ на проекта „Южен поток“ и  изразиха остро несъгласие с акцията на „Протестна мрежа“ - защитници  на американското влияние в България. Депутатите от АТАКА носеха плакати с надписи „Атака е за „Южен поток", "Който е против Южен поток, той е ЗА шистов газ", „Протестна мрежа, Вие сте последователи на американците, бомбардирали София 1944 г.”, „#Кой спря „Южен поток?, #Кой продаде България?”.

„АТАКА е за „Южен поток” както и за другия руски проект АЕЦ „Белене”, защото те са проекти изградени на принципа на взаимната изгода. От тях България може само да печели. Ние искаме „Южен поток” да се реализира, защото той е не само руски проект, той е руско-европейски“, заяви пред журналисти депутатът от АТАКА Магдалена Ташева. Тя допълни, че Австрия преди дни е създала проектна компания за строежа на „Южен поток“. Унгарският министър -председател Виктор Орбан и италианският – Матео Ренци също са потвърдили, че „Южен поток“ ще се строи, защото е изгоден за Европа.

„Ние смятаме, че позицията на АТАКА в този контекст е най-европейската спрямо позициите на всички останали партии и спрямо позициите на тази шепа соросоиди, които тук правят сценки във връзка с посрещането на външния министър на Русия Лавров. Ние казваме добре дошъл  на министър Лавров. Ние го приветстваме“, допълни още Ташева.
 
Тя подчерта, че ако не се построи  “Южен поток“, вариантът е да внасяме горива на четири до десет пъти по-високи цени от Турция и от ислямските режими, с Катар, Саудитска Арабия и т.н., и попита какво добро ще донесе това на България“. Ташева обърна внимание и на позицията на президента, който лобира за американските интереси.

„Не се учудвам, защото тоя  палячо, който обитава кабинета на държавен глава на бул. „Дондуков” 2, е един турско-американски лобист. Ние го виждаме, да не говорим за това, че ходи на крака да празнува ифтарите. Ние го виждаме как прави всичко възможно, за да държи чуждия антибългарски интерес, включително и със срещите му с шефове на ЕВН и т.н. на други частни, чужди монополисти в България“, заключи Ташева.

Мехлемът на Левски

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177802

Към края на Втората българска легия Васил Левски е опериран по спешност в белградска военна болница - от остър апандисит или от спукана язва. Коремният разрез е голям, а хирургическият шев след операцията е изпълнен лошо и раната така и не зараства до края на живота на Апостола. Боляло го е. Образувала се е фистула, Към края на Втората българска легия Васил Левски е опериран по спешност в белградска военна болница - от остър апандисит или от спукана язва. Коремният разрез е голям, а хирургическият шев след операцията е изпълнен лошо и раната така и не зараства до края на живота на Апостола. Боляло го е. Образувала се е фистула,

Орешарски оптимист за "Южен поток" след срещата с Лавров

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-iuzhen-potok/oresharski-optimist-za-iuzhen-potok-sled-sreshtata-s-lavrov-6016673

Москва не дели правителствата и държавите на про- и антируски настроени, искаме да работим прагматично, е казал Сергей Лавров на срещата си с премиера

Сесилия Малмстрьом: Без мониторинг за България заради бежанците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177798

България няма да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, каза комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом пред БНР. В началото на годината Малмстрьом искаше да активира специализиран механизъм срещу страната ни, заради бавните процедури по обработката на документите при търсещите убежище. България няма да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците, каза комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом пред БНР. В началото на годината Малмстрьом искаше да активира специализиран механизъм срещу страната ни, заради бавните процедури по обработката на документите при търсещите убежище.

Стотици бяха евакуирани от тунела под Ламанша

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/stotici-biaha-evakuirani-ot-tunela-pod-lamansha-6016672

Инцидентът е станал рано сутринта поради проблем с електрозахранването на контактната мрежа

Шофьор блъсна аварирала кола и избяга

http://www.vesti.bg/novini/shofior-blysna-avarirala-kola-i-izbiaga-6016675

Шофьор блъсна аварирала кола и избяга. Това се случи днес по обяд на разклона за село Черганово, край Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Орешарски увери Лавров, че България ще работи за „Южен поток“

http://econ.bg/Новини/Орешарски-увери-Лавров-че-България-ще-работи-за-Южен-поток-_l.a_i.554378_at.1.html

Министър-председателят Пламен Орешарски увери руския външен министър Сергей Лавров, който е на посещение в страната ни, че правителството на България...

Два самолета на косъм от сблъсък (видео)

http://www.cross.bg/airbus-a-moskva-1419480.html

/КРОСС/ Boeing 767-300 на авиокомпания "ЮТейр" се размина на косъм от сблъсък с Airbus A340-300 от Аржентина на летището в Барселона в събота. От любителско клипче се вижда как Боингът се подготвя за кацане, а на пистата се готви за излитане Airbus A340-300. В последния момент пилотът на кацащия самолет променя рязко курса си и се издига отново във въздуха. Кацащият самолет е изпълнявал полет от Москва, а излитащият е бил на Aerolineas Argentineas. След кратка маневра около летището, самолетът от Москва се приземява успешно малко по-късно. Случаят можеше да бъде трагичен, ако времето и видимостта са били лоши, коментират експерти.   video:http://www.youtube.com/watch?v=1N5THRSp4hM    

Изчезнаха пари и ваучери от магазин в Бургас, пияният продавач не знае къде са

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177785

Голямо количество ваучери на различни мобилни оператори и пластмасов монетник с 40 лева и банкноти за общо 700 лева изчезнаха мистериозно от денонощен магазин за цигари на бургаската улица „Александровска” срещу сградата на Стоматологията, съобщи "Флагман".
Сигналът подал 34-годишният собственик Николай Колев вчера в 7 часа сутринта. Голямо количество ваучери на различни мобилни оператори и пластмасов монетник с 40 лева и банкноти за общо 700 лева изчезнаха мистериозно от денонощен магазин за цигари на бургаската улица „Александровска” срещу сградата на Стоматологията, съобщи "Флагман". Сигналът подал 34-годишният собственик Николай Колев вчера в 7 часа сутринта.

Пиян продавач подлуди шефа си в Бургас, изчезнаха 700 лева и ваучери от магазин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177769

Голямо количество ваучери на различни мобилни оператори и пластмасов монетник с 40 лева и банкноти за общо 700 лева изчезнаха мистериозно от денонощен магазин за цигари на бургаската улица „Александровска” срещу сградата на Стоматологията, съобщи Голямо количество ваучери на различни мобилни оператори и пластмасов монетник с 40 лева и банкноти за общо 700 лева изчезнаха мистериозно от денонощен магазин за цигари на бургаската улица „Александровска” срещу сградата на Стоматологията, съобщи "Флагман". Сигналът подал 34-годишният собственик Николай Колев вчера в 7 часа сутринта.

Сърбин скри 11 кг. хероин в джанти

http://www.cross.bg/heroin-mitnicheskite-slyzhiteli-1419479.html

/КРОСС/ Близо 11 кг хероин, скрит в джантите на автомобил със сръбска регистрация, откриха митническите служители на "Капитан Андреево". Автомобилът, управляван от сръбски гражданин, е пътувал от Турция през България за Сърбия и е селектиран от митническите служители за щателна проверка. При проверката се установява, че в специално изградени тайници в джантите на автомобила е укрито бежово прахообразно вещество с обща маса 10,7 кг. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Стойността на задържания хероин по цени на съдопроизводството е 1 375 000 лв.Автомобилът и шофьорът му са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

Актуализацията на бюджета на НЗОК е на една крачка от Министерски съвет

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/07/07/2338873_aktualizaciiata_na_bjudjeta_na_nzok_e_na_edna_krachka/?ref=rss


Предложение за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса ще бъде обсъдено утре сутринта на заседанието на Надзорния съвет на фонда. Ако бъде одобрено, Министерството на здравеопазването ще бъде задължено да го внесе в Министерски съвет незабавно и така то има шанс да се класира за редовното правителствено заседание в сряда, научи "Дневник".

От пресцентъра на здравното министерство потвърдиха, че още преди седмица от Надзора на касата е получено настояване за...

Земетресение с магнитуд 7.1 край бреговете на Мексико

http://www.cross.bg/zemetresenie-meksiko-bregovete-1419477.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 7.1 е регистрирано край бреговете на Мексико. Епицентърът на труса е на 18 километра югозападно от град Масатан.Към момента не се съобщава за жертви или щети. Предупреждение за цунами не е постъпвало.

МВнР на Русия: В Киев са глухи за призивите да се спасят животите на хората

http://www.cross.bg/kiev-vunshno-ministerstvo-1419478.html

/КРОСС/ Руското външно министерство изрази надежда за адекватна реакция на страните-членки в ЕС във връзка с новите жертви сред мирното население в Източна Украйна, се казва в съобщение на ведомството в понеделник, предаде РИА Новости. Въпреки многобройните призиви от страна на Русия, силовата операция в Източна Украйна продължава, в резултат на което загиват мирни хора и се разрушават обекти от гражданската инфраструктура. “Вече за кой път трябва да искаме от Киев да прекрати обстрела на граждански обекти. Очевидно е безсмислено. В Киев са глухи за призивите да се спасят човешките животи. В тази връзка, ние се надяваме на адекватна реакция на страните от Европейския съюз, която да осъди престъпната политика на киевските власти. Едва ли тяхната политика се осъществява в рамките на така наречения политически раздел от Договора за асоцииране на Украйна към ЕС?”, се казва в съобщението на руското външно министерство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване