Още едно разследване започва срещу Саркози

http://europe.actualno.com/Oshte-edno-razsledvane-zapochva-sreshtu-Sarkozi--news_38245.html

Проблемите на бившия френски президент Никола Саркози със закона продължават да се задълбочават. Той е обект на ново разследване, свързано с финансирането на предизборната му кампания през 2012 г., съ...

Борисов пита синдикатите къде му е вината

http://politics.actualno.com/Borisov-pita-sindikatite-kyde-mu-e-vinata-news_38246.html

След като още вчера, 6 юли, синдикати и работодатели се разгневиха на поведението на политиците и подкараха всички наред, днес честолюбивият лидер на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов буквално се разс...

Нетцер: Германия не играе най-добрия си футбол, но ще е на финал

http://worldcup2014.actualno.com/Netcer-Germanija-ne-igrae-naj-dobrija-si-futbol-no-shte-e-na-final-news_38247.html

Световният шампион с Германия от 1974 година Гюнтер Нетцер коментира играта на отбора на световното първенство в Бразилия. Бившият халф споделя очакванията си от Бундестима пред "Билд". Та...

Ремонтът на бул. "Трети март" приключва до края на месеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=257181

Срокът за завършването на ремонта на бул. „Трети март“ е удължен до края на този месец. По първоначални планове дейностите трябваше да завършат до края на юни. Причината за удължаването са влошените метеорологични условия през изминалия месец, довели до овлажняване на основата и невъзможност за извършването на реконструкцията на пътя, съобщи за Moreto.

Асоциацията по рециклиране: Над 600 хил. души ще останат без препитание от 13 юли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177445


Българската асоциация по рециклиране призовава за спешни законови поправки, които да предотвратят безработица, кражби и намаляване на производството на метали.
Въпреки нашите усилия, делото в Конституционния съд и резултатите от прилагането на Закона за управление на отпадъците, все още парламентът не е гласувал текст, Българската асоциация по рециклиране призовава за спешни законови поправки, които да предотвратят безработица, кражби и намаляване на производството на метали. Въпреки нашите усилия, делото в Конституционния съд и резултатите от прилагането на Закона за управление на отпадъците, все още парламентът не е гласувал текст,

Наводненията могат да бъдат предсказани няколко месеца по-рано

http://www.cross.bg/pochvata-voda-navodneniya-1419437.html

/КРОСС/Спътниците, които следят промените в гравитацията на земната повърхност, биха могли да бият тревога за предстоящи наводнения няколко месеца предварително, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Учени от Калифорнийския университет в Ървин създадоха карта на басейна на река Мисисипи и нейните притоци, като комбинираха наземни данни с такива от спътниците GRACE на НАСА, които бяха изстреляни през 2002 година, за да направят прецизни измервания на земната гравитация. Така бе установено, че малки промени в гравитацията дават представа за влажността на почвата. Това позволява да се предскаже как даден речен басейн ще "реагира" при поройни валежи или засилено топене на снегове. Колкото по-суха е почвата, толкова по-големи количества вода може да погълне и да съхрани. Ако обаче почвата е много влажна, дъждовната вода ще се оттече към речния басейн и нивото на водата му ще се повиши. Учените проучили наводненията по поречието на Мисури през 2011 година. Става въпрос за мащабно природно бедствие, каквото се регистрира средно веднъж на всеки 500 години. Авторите на изследването уверяват, че благодарение на създадения от тях модел подобни наводнения могат да бъдат предсказани 6 - 11 месеца предварително. За сравнение: предвижданията въз основа на влажноста на почвата и наземни данни за топене на снеговете обикновено не надвишават два месеца, а метеорологичните прогнози са за десетина дни

Митниците са събрали 350 млн. лв. по-малко от планираното за полугодието

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/07/07/2338756_mitnicite_sa_subrali_350_mln_lv_po-malko_ot/?ref=rss


Приходите от ДДС и акцизи за полугодието са с 350 млн. лева по-малко от разчетите, заложени от финансовото министерство, съобщава в днешния си брой вестник "Сега". Най-голямо разминаване между очаквани и реални постъпления в агенция "Митници" има през юни - 152 милиона лева само по тези две пера.

От началото на годината това е месецът с най-голямо неизпълнение на прогнозираните постъпления. Малко вероятно е изоставането на бъде компенсирано през второто полугодие.
...

Отнесен плаж отмени концерта на Лили Иванова в Лозенец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177473

Бурите от началото на лятото отмениха концерта на Лили Иванова в Лозенец, съобщава „Флагман“. Причината е, че плажната ивица, където трябва да бъде издигната сцената за примата на българската музика, е почти отнесена.
 Според организаторите няма как сцената да бъде изградена без това да представлява опасност за живота и на публиката, Бурите от началото на лятото отмениха концерта на Лили Иванова в Лозенец, съобщава „Флагман“. Причината е, че плажната ивица, където трябва да бъде издигната сцената за примата на българската музика, е почти отнесена. Според организаторите няма как сцената да бъде изградена без това да представлява опасност за живота и на публиката,

Пламен Константинов е новият селекционер на България!

http://frognews.bg/news_72712/

Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже. Решението бе взето на заседание на Управителния съвет на БФ Волейбол, което се провежда в момента в столичния хотел "Витоша".

Пламен Константинов ще води националния отбор по волейбол

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2338727_plamen_konstantinov_shte_vodi_nacionalniia_otbor_po/?ref=rss


Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол. Той очаквано беше избран за поста след оставката на Камило Плачи.

Решението беше взето от управителния съвет на федерацията. Голямата цел пред Константинов ще е да вдигне отбора на крака и да го подготви за световното първенство в Полша.

Другите варианти за селекционери бяха Мартин Стоев и Найден Найденов. Ключов момент се оказа разрешението, което Константинов получи от клубния си отбор "Губерния"...

Съдията, пропуснал ухапването на Суарес, ще свири Бразилия – Германия

http://www.mediapool.bg/sadiyata-propusnal-uhapvaneto-na-suares-shte-sviri-braziliya-germaniya-news222347.html

Първият полуфинал на Световното първенство по футбол между домакините от Бразилия и Германия ще бъде ръководен от съдията, който пропусна "канибалската" проява на уругваеца Луис Суарес срещу италианеца Джорджо Киелини. ФИФА определи мексиканеца Марко Родригес за главен арбитър на двубоя, който ще се проведе на 8 юли в Бело Оризонте от 23.00 часа българско време. Досега реферът свири два мача от турнира. Първият бе Уругвай – Италия, в който Родригез вдигна доста пресилен червен картон на Клаудио Маркизио, а след това пропусна да изгони Суарес, който ухапа Киелини. След тази ситуация пък уругвайците стигнаха до победния гол за 1:0, с който изхвърлиха италианците още в груповата фаза. Родригес ръководи и двубоя между Белгия и Алжир от група H, спечелен от "червените дяволи" с 2:1.

Почина бившият президент на Грузия Едуард Шеварнадзе

http://www.cross.bg/shevarnadze-bivshiyat-gryziya-1419436.html

/КРОСС/Почина бившият президент на Грузия Едуард Шеварнадзе, предаде Ройтерс. Неговата лична асистентка Марина Давиташвили съобщи, че Шеварнадзе е починал след дългогодишно боледуване.  

Условна присъда за измамник, свил 20 бона за операции

http://www.bnews.bg/article-110399

Мъжът, който до момента не е бил осъждан, е признат за виновен за общо 4 измами, извършени от 20 декември 2013 г. до 7 януари 2014 г.

Катастрофи по пътя за Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/21y3DNM7faw/

На 05.07.т.г. около 19.30 ч. на пътя Бургас – Слънчев бряг, в пътната отсечка между Ахелой и с. Равда до автосервиз «Лидер», настъпва ПТП между : л.а. «Нисан Алмера», с австрийска регистрация, управляван от 54- годишната Л.Б. от Благоевград и товарен автомобил «Форд F 250», с американска регистрация, управляван от 28 год. К.К. от САЩ. От ПТП в МБАЛ – Бургас е откарана водачката на л.а. «Нисан», която е настанена за лечение в отделение «Реанимация» с диагноза «спукан пикочен мехур и счупена тазобедрена кост», с опасност за живота.

На 06.07.т.г. около 18.30 ч. на пътя Бургас – Слънчев бряг, настъпва ПТП между : л.а. «Опел Астра», със софийска регистрация, управляван от 37 -годишната Е.К., беларуска гражданка и л.а. «БМВ», със софийска регистрация, управляван от 40- годишния П.С. от София. Причини за ПТП : л.а. «Опел», поради движение с несъобразена скорост в условията на натоварен трафик блъска отзад спрелия л.а. «БМВ». От ПТП няма сериозно пострадали.

 

Лавров пристигна на двудневно посещение у нас

http://www.cross.bg/lavrov-pravitelstvoto-vizitata-1419435.html

/КРОСС/Руският министър на външните работи Сергей Лавров пристигна на двудневно посещение в страната ни. Официалният повод за визитата му е навършването на 135 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия. Очаква се основна тема на разговорите да бъде бъдещето на проекта „Южен поток". Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука. Двамата външни министри ще валидират пощенско филателно издание, посветено на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения. Кристиан Вигенин и Сергей Лавров ще дадат брифинг за медиите. В рамките на визитата му Лавров ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев, от министър-председателя Пламен Орешарски и от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Междувременно стана ясно, че два протеста ще посрещнат руския външен министър - пред сградата на Министерството на външните работи в 12:30 часа и пред Министерския съвет в 15:00 часа. Централната част на София е блокирана. Целият район между Министерския съвет и президентството е опасан от полицейски кордон. Засилени са мерките за сигурност.   

Задържаха англичанин и българин за разпространение на детска порнография

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177431

Спец-части на ДАНС са провели две операции на територията на Велико Търново и Габрово. Арестувани са двама души, за които се смята, че са разпространявали порнографски материали с малолетни деца, съобщиха от агенцията.
При специализираната операция на територията на област Велико Търново е задържано едно лице – британски гражданин, по подозрение, Спец-части на ДАНС са провели две операции на територията на Велико Търново и Габрово. Арестувани са двама души, за които се смята, че са разпространявали порнографски материали с малолетни деца, съобщиха от агенцията. При специализираната операция на територията на област Велико Търново е задържано едно лице – британски гражданин, по подозрение,

Двама задържани за разпространение на детска порнография

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177440

Спец-части на ДАНС са провели две операции на територията на Велико Търново и Габрово. Арестувани са двама души, за които се смята, че са разпространявали порнографски материали с малолетни деца, съобщиха от агенцията.
При специализираната операция на територията на област Велико Търново е задържано едно лице – британски гражданин, по подозрение, Спец-части на ДАНС са провели две операции на територията на Велико Търново и Габрово. Арестувани са двама души, за които се смята, че са разпространявали порнографски материали с малолетни деца, съобщиха от агенцията. При специализираната операция на територията на област Велико Търново е задържано едно лице – британски гражданин, по подозрение,

Криминалният контингент опитал да следи хора от опашките пред банките

http://frognews.bg/news_72711/

В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица. Това съобщи пред БНР инспектор Росен Белишки от Криминална полиция.

Тайни на КГБ, изнесени от съветски дезертьор, излизат на бял свят

http://www.mediapool.bg/taini-na-kgb-izneseni-ot-savetski-dezertyor-izlizat-na-byal-svyat-news222346.html

Оригинални документи от най-голямото изтичане на разузнавателна информация в историята, разкриващи кой кой е в съветския шпионаж, бяха публикувани, след като са били държани в тайна две десетилетия, съобщи Асошиейтед прес в понеделник.   Досиетата, изнесени тайно от Русия през 1992 г. от високопоставения служител на КГБ Василий Митрохин, описват заговори за саботаж, армии от агенти, действащи под прикритие на Запад - вдъхновение от реалния живот за измислените съветски шпиони от телевизионния сериал "Американци", посочва АП.   В действителност топ шпионите били трудни за хващане. Документите разкриват, че някои са получавали държавни отличия и пенсии от благодарния Съветски съюз. Други се оказали бъбриви, пияници или ненадеждни.   Историкът Кристофър Андрю каза, че обемното досие, публикувано от архивния център "Чърчил" на Кеймбриджкия университет, се смята за "най-важния единичен разузнавателен източник за всички времена" от британските и американските власти.   След разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Митрохин пътува до една от балтийските държави (така и не се разкрива до коя) и занася няколко от документите, с които разполага, в американското посолство, откъдето го отпратили. След това опитва в британското посолство, в което младши дипломат го кани да седне и го пита "Искате ли чаша чай?". "Това изречение променя живота му", казва Кристофър Андрю.   Митрохин прекарва остатъка от живота си във Великобритания с фалшиво име и под полицейска защита и умира през 2004 г. на 81-годишна възраст. Светът научава за него едва когато през 1999 г. Андрю публикува книга, базирана на неговите досиета. Тя предизвиква сензация, разкривайки истинската самоличност на агенти на КГБ, включително на 87-годишната Мелита Норуд, "прабабата шпионин", която години наред предавала на СССР британски ядрени тайни.   Тя се оказала по-надеждна от прочутите Кеймбриджки шпиони, висши служители на британското разузнаване, работили и за Съветския съюз. Документите описват Гай Бърджис като човек, който "постоянно е под влиянието на алкохола", а Доналд Маклийн като не умеещ да пази тайна.   Документите разкриват, че съветските агенти са криели оръжия и комуникационно оборудване на тайни места в страните от НАТО. Сред тях е карта на Рим, на която са отбелязани три тайника с подробни инструкции как да бъдат намерени.   Макар някои агенти да са действали на Запад, много повече са били тези, които са работели в съветския блок. Досиетата изброяват агенти под прикритие, изпратени в бивша Чехословакия. Те трябвало да проникнат сред дисидентите, стоящи зад продемократичното въстание от 1968 г. Други вземали на прицел хора от обкръжението на полския свещеник Карол Войтила – бъдещия папа Йоан Павел Втори. КГБ отбелязва с неодобрение "крайно антикомунистическите възгледи" на Войтила.   Архивът предоставя достъп до 19 раздела, съдържащи хиляди документи на руски, написани на машина от Митрохин въз основа на оригиналните му ръкописни бележки. Самите ръкописи остават засекретени.

Почина дългогодишният журналист Чавдар Киселинчев

http://pik.bg/почина-дългогодишният-журналист-чавдар-киселинчев-news199628.html

Почина дългогодишният журналист Чавдар Киселинчев

На 74-годишна възраст почина дългогодишният журналист от БНР Чавдар Киселинчев - един от най-авторитетните външнополитически коментатори на програма "Хоризонт". Това съобщиха от националното радио. 

Безспорен ерудит още във времето, когато нямаше интернет, Чавдар Киселинчев проявяваше интерес и към теми, чието значение тепърва откривахме в първите години на прехода, пише actualno.com.
 
Поклонението ще бъде на 9ти юли от 11 часа на Централните софийски гробища.

Екипът на Агенция ПИК изказва искрените си саболезнования към близките на журналиста.

 

 

Плевнелиев настоява за ревизия на бюджета преди разпускането на НС

http://www.moreto.net/novini.php?n=257175

Президентът Росен Плевнелиев настоява за спешна актуализация на държавния бюджет преди разпускането на 42-то Народно събрание. По думите му ако това не се случи, служебното правителство ще бъде с вързани ръце. Освен ревизия на бюджета, държавният глава призова народните представители да не бойкотират работата на парламента, докато няма оставка от страна на правителството.

Агуеро е готов, а Ди Мария отпада от състава на Аржентина за полуфинала

http://www.mediapool.bg/aguero-e-gotov-a-di-mariya-otpada-ot-sastava-na-arzhentina-za-polufinala-news222345.html

Аржентинският нападател Серхио Агуеро е възстановен и ще може да вземе участие в полуфинала срещу Холандия, съобщи в понеделник лекарят на южноамериканския отбор.   В същото време медикът потвърди, че Анхел ди Мария със сигурност отпада от състава на аржентинците заради травмата, която получи в бедрото на десния крак при победата над Белгия с 1:0 в четвъртфиналите.   "Анхел е с тежка контузия. При това положение той няма да участва в следващата среща на Аржентина. След нея ще следим ситуацията с него ден за ден. Серхио вече проведе три тренировки. Той е готов за игра", обясни лекарят Даниел Мартинес.   Полуфиналът между Аржентина и Холандия ще се играе в Сао Пауло в сряда от 23.00 часа българско време.

За "депеевизацията", или как да дефинираме промяната и да можем да гласуваме за нея

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/07/2338041_za_depeevizaciiata_ili_kak_da_definirame_promianata_i/?ref=rss


И тъй, най-сетне, изборите са на хоризонта!

Парламентът e в кома, Орешарски готви оставка, Станишев напуска, "Южен поток" аха да бъде поставен под контрол, Цветан Василев и Пеевски се хванаха за гушите и всемогъщата КТБ е в руини, медиите-бухалки са в гърчове, Борисов някак не успява да влезе в ролята на спасител...

При всички тези обрати обаче, това, което липсва, е перспективата за реална промяна. Все по-ясно е, че никой от големите играчи не си поставя подобна...

Захапката на Суарес вдъхнови секс играчка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177430

Световно известната захапка на уругвайския национал Луис Суарес вдъхнови създаването на секс играчка, пише „Хъфингтон поуст“.Нападателят на „Ливърпул“, който ухапа защитникът на Италия Джорджио Киелини по време на мач в груповата фаза на Световното първенство по футбол, е увековечен в играчка за жени. Световно известната захапка на уругвайския национал Луис Суарес вдъхнови създаването на секс играчка, пише „Хъфингтон поуст“.Нападателят на „Ливърпул“, който ухапа защитникът на Италия Джорджио Киелини по време на мач в груповата фаза на Световното първенство по футбол, е увековечен в играчка за жени.

All Channels е новата ПР и дигитална агенция на Мтел

http://www.cross.bg/channels-komynikatzionna-komynikatzionni-1419434.html

/КРОСС/ All Channels е новата ПР и дигитална агенция на Мтел е All Channels. Звената All Channels | PR и All Channels | Interaction поемат обслужването на информационната и комуникационна програма на телекома. Те ще отговарят както за външните и вътрешните, така и за онлайн репутацията и комуникационните активности на оператора. Конкурсът за избор на комуникационен партньор стартира през април и в него участваха седем ПР агенции. Богатият опит в предоставянето на интегрирани комуникационни решения, креативните идеи и ефективните презентационни умения бяха основен фактор при избора на агенция. Досега обслужваща агенция на оператора беше Грейн адвъртайзинг, която в последните години помогна на Мтел да се утвърди на телеком пазара като лидер и да създаде тренд, който останалите играчи следват. All Channels Communication Group е създадена през 2001 година като класическа PR агенция, която през годините се развива до комуникационна група, обхващаща пълния спектър на комуникационни услуги. В момента групата има няколко обособени комуникационни звена - All Channels | PR, All Channels | Advertising, All Channels | Interaction, All Channels | Activation и Symmetric Communications Consultancy. All Channels е носител на титлата „Агенция на годината", присъдена от Българската Асоциация на ПР Агенциите, за 2012, 2013 и 2014 година.  All Channels е и единствената българска комуникационна агенция, носител на 11 международни награди и над 20 номинации

И хора от криминалния контингент на опашките пред банките

http://www.vesti.bg/novini/i-hora-ot-kriminalniia-kontingent-na-opashkite-pred-bankite-6016650

В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица.

Офицерският плаж остава затворен!

http://www.bnews.bg/article-110433

Предстои да бъдат взети нови проби - на 7 и 8 юли, както от тази зона, така и от останалите зони за къпане на територията на Варненски регион в рамките на регулярния мониторинг, извършван от инспекцията.

Задържаха най-стария наркодилър от Благоевград с фалшиво евро в Унгария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177424

Най-старият наркодълър в Благоевград Кирил Илиев - Уята бе арестуван преди дни в Унгария с фалшиви евробанкноти. Той е закаран в местен затвор и според запознати го грози присъда между 3 и 5 години затвор. Съобщението за ареста му е пристигнало в Министерство на външните работи, съобщи Struma. com.
Кирил Илиев е един от първите наркодилъри на Най-старият наркодълър в Благоевград Кирил Илиев - Уята бе арестуван преди дни в Унгария с фалшиви евробанкноти. Той е закаран в местен затвор и според запознати го грози присъда между 3 и 5 години затвор. Съобщението за ареста му е пристигнало в Министерство на външните работи, съобщи Struma. com. Кирил Илиев е един от първите наркодилъри на

Украинската армия си е върнала още два града в източната част на страната

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/07/2338745_ukrainskata_armiia_si_e_vurnala_oshte_dva_grada_v/?ref=rss


Украинската армия си е върнала още два града в източните части на страната, където продължават бойните действия срещу проруските сепаратисти, става ясно от официалния уебсайт на украинското президентство.

След като през уикенда правителствените сили изтласкаха бунтовниците от Краматорск, Николаевка и Славянск, днес националният флаг се издига и в по-малките градчета Артьомовск и Дружковка. Въпреки че те не са ключови като твърдината Славянск, връщането на контрола върух тях показва,...

Мъж падна от третия етаж, опитвайки да влезе в дома си през терасата

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/O7R-vXy_ZFk/

На 06.07.т.г. около 01.20 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за паднал от третия жилищен етаж на бл. 181 в к-с «Изгрев» мъж. Установено е, че това е 45- годишният литовски гражданин А.З., живеещ в блока, който се опитал да влезе в жилището си през терасата, тъй като бил загубил ключовете, но се подхлъзнал и паднал. Литовецът е откаран в МБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение «Реанимация» с диагноза фрактура на прешлени и таз, в стабилизирано състояние.

Топ 5 на напитките, които помагат да се отървете от излишните килограми

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177425

Ако сте решили да се отървете от излишните килограми, знаете, че единственият начин това да се случи е чрез комбиниране на тренировки със здравословна, балансирана и питателна храна.
НО има и някои напитки, които ще ускорят изгарянето на мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, отколкото обикновено. Ако сте решили да се отървете от излишните килограми, знаете, че единственият начин това да се случи е чрез комбиниране на тренировки със здравословна, балансирана и питателна храна. НО има и някои напитки, които ще ускорят изгарянето на мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, отколкото обикновено.

Топ 5 на напитките, които ви помагат да отслабнете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177355

Ако сте решили да се отървете от излишните килограми, знаете, че единственият начин това да се случи е чрез комбиниране на тренировки със здравословна, балансирана и питателна храна.
НО има и някои напитки, които ще ускорят изгарянето на мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, отколкото обикновено. Ако сте решили да се отървете от излишните килограми, знаете, че единственият начин това да се случи е чрез комбиниране на тренировки със здравословна, балансирана и питателна храна. НО има и някои напитки, които ще ускорят изгарянето на мазнините и ще ви помогнат да отслабнете по-бързо, отколкото обикновено.

Халилходжич се раздели с Алжир въпреки молбите от президента

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/07/2338739_halilhodjich_se_razdeli_s_aljir_vupreki_molbite_ot/?ref=rss


Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич обяви оттеглянето си от поста след най-доброто представяне на страната на световно първенство.

В Бразилия африканците за първи път в своята история играха осминафинал, загубен от Германия с 1:2 след продължения.

Босненският специалист потвърди раздялата си с отбора в съобщение на сайта на Алжирската футболна федерация. Халилходжич получи лична молба да остане от президента на страната Абделазис Бутефлика след геройското посрещане на...

Прогресивен ръст на затлъстяването

http://www.cross.bg/zatlustyavaneto-maiikite-bremennite-1419433.html

/КРОСС/Повечето от половината от българите не спортуват, а една четвърт от семействата закусват с тестени изделия. Прогресивният ръст на затлъстяването сред населението се наблюдава и при бременните жени. Тази тревожна тенденция очертаха лекари на дискусията "Как да подобрим живота на майките и бебетата, чрез изграждане на стандарти за правилно хранене". Според експертите затлъстяването и излишните килограми не са единственият резултат от нездравословния начин на живот. Прекомерното спазване на диети и консумацията на ограничен кръг от хранителни продукти е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца. Недоносените бебета в България са около 11%, като едва половината случаи са медицински, но зависят от майките - бременните, които се хранят само с плодове и зеленчуци, например. Рационалното хранене изисква консумация на разнообразни и пълноценни храни. Често това води до някои усложнения по време на бременността, като те могат да станат причина за преждевременно раждане, недоносеност на бебето, всички последици върху развитието му за в бъдеще. Според специалистите безоотговорното отношение на някои бъдещи родители към собственото им здраве дава пряко отражение върху живота на децата им. Според лекарите друга ключова грешка е безпричиннто информиране от интернет вместо задължителните консултации със специалист.  

Арестуваха най-стария благоевградски наркодилър с фалшиво евро в Унгария

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177418

Най-старият наркодълър в Благоевград Кирил Илиев - Уята бе арестуван преди дни в Унгария с фалшиви евробанкноти. Той е закаран в местен затвор и според запознати го грози присъда между 3 и 5 години затвор. Съобщението за ареста му е пристигнало в Министерство на външните работи, съобщи Struma. com.
Кирил Илиев е един от първите наркодилъри на Най-старият наркодълър в Благоевград Кирил Илиев - Уята бе арестуван преди дни в Унгария с фалшиви евробанкноти. Той е закаран в местен затвор и според запознати го грози присъда между 3 и 5 години затвор. Съобщението за ареста му е пристигнало в Министерство на външните работи, съобщи Struma. com. Кирил Илиев е един от първите наркодилъри на

Премиерът опитва да тушира конфликта между земеделския министър и ръководството на фонд "Земеделие"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2338749_premierut_opitva_da_tushira_konflikta_mejdu/?ref=rss


Премиерът Пламен Орешарски извика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на "Държавен фонд земеделие", съобщи Би Ти Ви. Преди дни министърът и шефът на фонда Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти за еврофинансиране. Шефовете на фонда пък обвиняват Греков в умишлено провалени процедури, заради които има опасност до хората да не стигнат 4 милиарда...

Порошенко вика на среща шефовете на силови структури в Украйна

http://europe.actualno.com/Poroshenko-vika-na-sreshta-shefovete-na-silovi-strukturi-v-Ukrajna--news_38238.html

Президентът на Украйна Петро Порошенко организира среща с ръководителите на силовите структури в страната с цел да се изясни планът за действие в Източна Украйна. Това предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от &...

Кройф похвали Ван Гаал за "плана Крул"

http://worldcup2014.actualno.com/Krojf-pohvali-Van-Gaal-za-plana-Krul-news_38240.html

Легендарният холандски футболист Йохан Кройф похвали селекционера на "лалетата" Луис ван Гаал за решението му да замени вратаря Яспер Силесен с Тим Крул преди изпълнението на дузпите по врем...

Орешарски: Правим "Южен поток" само според законодателството на ЕС

http://politics.actualno.com/Oresharski-Pravim-Ujen-potok-samo-spored-zakonodatelstvoto-na-ES-news_38242.html

Премиерът Пламен Орешарски подчерта, че един от най-важните проекти на наша територия е "Южен поток". Това стана по време на срещата му с руския външен министър Сергей Лавров. "Неедн...

България няма да бъде обект на мониторинг заради бежанците, каза Малмстрьом

http://society.actualno.com/Bylgarija-njama-da-byde-obekt-na-monitoring-zaradi-bejancite-kaza-Malmstriom---news_38243.html

България няма да бъде поставяна под мониторинг заради бежанците. Няма нужда от това, заяви комисарят по вътрешните работи на ЕС Сесилия Малмстрьом пред БНР. В началото на тази година тя имаше намере...

Бразилски вещер прави вуду магия на Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Brazilski-veshter-pravi-vudu-magija-na-Germanija-news_38244.html

Практикуващ черна магия бразилски вещер от Рио де Жанейро възнамерява да даде своята лепта за победата на "селесао" на полуфинала на световното първенство срещу Германия. Магьосникът, чието ...

Радост за очите с Джаред Лето на Sofia Rocks

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/07/2338750_radost_za_ochite_s_djared_leto_na_sofia_rocks/?ref=rss


Холивудската звезда Джаред Лето задоволи всички концертни блянове на почитателите си и доказа, че освен носител на "Оскар" и "Златен глобус" за ролите си на низвергнати персонажи в киното, е и изключително добър вокалист на сцената на Sofia Rocks снощи. Групата му 30 Seconds to Mars закри тазгодишното издание на еднодневния фестивал с ефектен спектакъл, чийто ентусиазъм успя да зарази дори някои от дошлите за по-твърдите банди в програмата.

Стадион "Академик" се пълнеше бавно в...

България издала 200-хилядната руска туристическа виза

http://www.mediapool.bg/bulgaria-izdala-200-hilyadnata-ruska-turisticheska-viza-news222344.html

Българското посолство в Русия е издало 200-хилядната туристическа виза за тази година на Олга Антипова от град Москва, която ще почива в курорта “Албена” заедно с двете си деца, съобщиха от дипломатическата мисия в понеделник.   Само преди месец посолството издаде 100-хилядната виза за руски турист и констатира силен интерес към българските почивки и това лято.   Като бонус за номера на визата 40-годишната рускиня и децата й ще почиват в по-луксозен хотел от платения, ще получат безплатна екскурзия в Балчик и козметични терапии.

Почина Едуард Шеварднадзе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177416

Бившият президент на Грузия Едуард Шеварнадзе почина на 86-годишна възраст, съобщи радио „Ехото на Москва", позовавайки се на източник от обкръжението на политика.
Експрезидентът на Грузия Едуард Шеварднадзе е починал на 86-годишна възраст. 
Шеварднадзе е бил и министър на външните работи на СССР по времето, когато начело беше Михаил Горбачов. Бившият президент на Грузия Едуард Шеварнадзе почина на 86-годишна възраст, съобщи радио „Ехото на Москва", позовавайки се на източник от обкръжението на политика. Експрезидентът на Грузия Едуард Шеварднадзе е починал на 86-годишна възраст.  Шеварднадзе е бил и министър на външните работи на СССР по времето, когато начело беше Михаил Горбачов.

Ексадвокатът на Тимошенко замесен в търговията с органи на украински войници?

http://www.cross.bg/vlasenko-viber-drob-1419432.html

/КРОСС/ Днес в мрежата активно се обсъжда шокираща новина: бившият адвокат на Юлия Тимошенко Сергей Власенко е замесен в търговията с органи на ранените украински войници. Неговата страница в социалната мрежа бе разбита от хакери и там е открита кореспонденцията на Власенко с немския доктор Олга Вибер, в която става въпрос за доставки на „материал” (човешки органи), съобщават от телевизия „Россия-24”. Кореспонденцията е водена в периода от февруари до юни тази година на руски език. „Ето че и аз съм тук. Нашата втора партия мина добре, клиентите са доволни, появиха се и нови. Съдейки по новините, събитията са на наша страна. Как мислиш, дали ще променят курса?”, пита Вибер в едно от съобщенията, очевидно имайки предвид активната фаза на силовата операция в югоизточната част на Украйна. „Не се предвижда, ще има с какво да работим! Нашите западни партньори с политиката си създават не само добри условия за нас, но и най-важното – количество!”, заявява в отговор Власенко. „Поръчките се увеличават, стигат ли ти хора?” „Засега се справяме със същите ресурси, просто работят по-интензивно, от доброто заплащане никой няма да се откаже”. Вибер описва подробно каква точно „стока” й е необходима. Например: „17 сърца, 50 бъбрека, нов черен дроб – 35 броя, 30 панкреаса и 5 бели дроба”

Премиерът привика на спешна среща Греков и шефовете на ДФ "Земеделие"

http://frognews.bg/news_72709/

Премиерът привика на спешна среща земеделския министър и шефовете на Държавен фонд "Земеделие”. Преди дни Димитър Греков и Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.

НАП обявява 60 търга за леки автомобили

http://econ.bg/Новини/НАП-обявява-60-търга-за-леки-автомобили_l.a_i.554344_at.1.html

60 търга за леки автомобили ще бъдат обявени в електронния магазин на Националната агенция за приходите (НАП). Най-евтиният от тях е на цена от едва...

Наводненията могат да бъдат предсказани месеци по-рано

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/navodneniiata-mogat-da-bydat-predskazani-meseci-po-rano-6016644

Спътниците, които следят промените в гравитацията на земната повърхност, биха могли да бият тревога за предстоящи наводнения няколко месеца предварително

Забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна остава

http://www.moreto.net/novini.php?n=257178

При извършения извънреден мониторинг от РЗИ-Варна на 3.07.2014 г. на пробa морска вода от Зона за къпане „Офицерски плаж-гр.Варна” бе констатиранo че резултатите показват тенденция към намаляване на стойностите, като за показател „ешерихия коли” те отговарят на задължителните норми.

НАП пуска на търг леки автомобили между 200 и 14 000 лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177411

През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лв.
В електронния портал на агенцията желаещите могат да купят не само леки коли, През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лв. В електронния портал на агенцията желаещите могат да купят не само леки коли,

Почина бившият президент на Грузия Едуард Шеварднадзе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177412

Бившият президент на Грузия Едуард Шеварднадзе почина на 86-годишна възраст, съобщи радио „Ехото на Москва Бившият президент на Грузия Едуард Шеварднадзе почина на 86-годишна възраст, съобщи радио „Ехото на Москва", позовавайки се на източник от обкръжението на политика. Експрезидентът на Грузия Едуард Шеварднадзе е починал на 86-годишна възраст.  Шеварднадзе е бил и министър на външните работи на СССР по времето, когато начело беше Михаил Горбачов.

Бандити следели опашките пред банките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177406

В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица. Това съобщи пред БНР инспектор Росен Белишки от Криминална полиция: В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица. Това съобщи пред БНР инспектор Росен Белишки от Криминална полиция: "При нас имаше информация, че определени лица от криминалния контингент, използвайки големите навалици около банките,

Почина Едуард Шеварднадзе

http://news.ibox.bg/news/id_978009004

Бил е президент на Грузия и външен министър на СССР

Почина журналистът от БНР Чавдар Киселинчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177403

На 74 – годишна възраст почина журналистът от БНР Чавдар Киселинчев, съобщиха от Националното радио. Киселинчев е дългогодишен външнополитически коментатор за програма „Хоризонт“.
 От радиото допълват, че още преди навлизането на интернет Чавдар Киселинчев проявяваше интерес към теми, които още се откриваха в първите години на прехода. На 74 – годишна възраст почина журналистът от БНР Чавдар Киселинчев, съобщиха от Националното радио. Киселинчев е дългогодишен външнополитически коментатор за програма „Хоризонт“. От радиото допълват, че още преди навлизането на интернет Чавдар Киселинчев проявяваше интерес към теми, които още се откриваха в първите години на прехода.

НАП продава леки автомобили между 200 и 14 000 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177389

През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лв.
В електронния портал на агенцията желаещите могат да купят не само леки коли, През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лв. В електронния портал на агенцията желаещите могат да купят не само леки коли,

Магазините "Германос" се вляха в "Глобул", докато станат "Теленор"

http://www.mediapool.bg/magazinite-germanos-se-vlyaha-v-globul-dokato-stanat-telenor-news222343.html

Компанията "Германос Телеком" вече не съществува, след като се е вляла в дружеството "Космо България Мобайл", опериращо марката "Глобул", съобщиха от телекома в понеделник. Всички над 120 магазина от веригата на "Германос" обаче ще продължат да работят под същата търговска марка до приключването на ребрандирането на самата "Глобул", която през миналата година бе придобита заедно с "Германос" от норвежката "Теленор". Плавното пренастройване на клиентите на "Глобул" за смяна на името на "Теленор" вече започна. При рекламите вече се отбелязва, че операторът е част от норвежкия оператор. В близко бъдеще предстои да изчезнат марките и на "Германос" и на "Глобул". Прекратяването на съществуването на "Германос Телеком - България" ЕАД по никакъв начин няма да се отрази на досегашната работа на магазините, нито ще доведе до затваряне на обекти или  освобождаване на персонал. Както досега, тези магазини ще продължат да предлагат на българските потребители всички продукти и услуги на "Глобул", както и разнообразни технологични продукти на водещи световни марки. Досегашните служители на "Германос" автоматично стават служители на "Глобул" като запазват своите възнаграждения и социални придобивки, a съществуващи договорености между "Германос Телеком - България" с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от "Глобул".

Пламен Константинов поема националите по волейбол

http://www.bnews.bg/article-110431

Бившият капитан на държавния ни тим Пламен Константинов беше фаворит номер 1 за поста, след като Камило Плачи подаде оставка. Останалите кандидати за треньор на националите бяха Мартин Стоев и досегашният помощник Найден Найденов.

Заради огромен дълг: Фалира фирма, свързана с Пашата

http://pik.bg/заради-огромен-дълг-фалира-фирма-свързана-с-пашата-news199623.html

Заради огромен дълг: Фалира фирма, свързана с Пашата

"Куолити продъктс дивелопмънт лимитид“ ООД е в ликвидация заради дълг от 160 507 лв. В дружеството Румен Николов-Пашата е бил един от основните акционери заедно с Олег Григоров, Петьо Кирков, Янислав Чулев, Пламен Русев, Ганчо Манчоров и Евгени Стамов, съобщава BPost.bg.

Според документите в съдебно – правните регистри, "Куолити продъктс дивелопмънт лимитид“ ООД е фалирала заради съдебно дело срещу един от съдружниците - Петьо Кирков. По искане на Александър Иванов Арсениев, съдебен изпълнител е блокирал едноличната му фирма „Кирков - финанс“. Тя е осъдена да плати 160 507 лв., плюс таксите, разноските и присъединените публични държавни вземания. Тъй като Кирков е съдружник и в "Куолити продъктс дивелопмънт лимитид“ ООД, съдът е блокирал дяловете му и там.

В момента фирмата в ликвидация е еднолична собственост на Кирков, установи още проверката ни. Сега тя се занимава с консултации в областта на софтуерните продукти и други дейността в областта на информационните технологии.

Над 12 000 пяха „SMASH” и „Closer to the edge”

http://www.cross.bg/dzhared-fenove-rocks-1419431.html

/КРОСС/Петото издание на най-големия рок фестивал в страната SOFIA ROCKS приключи вчера, като предложи на над 12 000 тълпа 8-часово зрелище и много емоции.  Първите фенове бяха обсадили вратите на фестивала от ранни зори, за да са сигурни, че ще имат най-добрата гледка към разразилото се по-късно торнадо от вълнение. Групите, излезли в ранните часове на деня със сигурност успяха да намерят нови фенове сред публиката. Сред тях определено се откроиха SKILLET, които заразиха с настроение дори дошлите да изпият по бира, преди SMASH шоуто на THE OFFSPRING. А това шоу ще остане в историята като едно от най-емоционалните, както го описа Noodles веднага след като слезе от сцената. „Вече ме е яд, че не сме идвали по-рано в България. Не сме си представяли, че може да имаме толкова фенове тук. Със сигурност ще се върнем възможно най-скоро!". След концертa включващ 20 от най-големите хитове на THE OFFSPRING, беше време да се срещнем и очи в очи с Джаред Лето и компания. 30 минутната пауза между двете шоута, даде време на публиката да презареди батериите и да събере нови сили, за да полети заедно с 30 SECOND TO MARS. Това, което последва, oпределено не може да се опише само с думи. Огромни балони, конфети, хиляди крещящи фенки на Джаред Лето, който през цялото време на шоуто държеше изключително близък и топъл контакт с публиката

Четирима ранени при стрелба на Майдана в Киев

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/chetirima-raneni-pri-strelba-na-majdana-v-kiev-6016643

Според киевски медии става дума за активисти от т. нар. самоотбрана на Майдана, нападнати от неизвестни с качулки

Почина журналистът Чавдар Киселинчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177386

На 74 – годишна възраст почина журналистът от БНР Чавдар Киселинчев, съобщиха от Националното радио. Киселинчев е дългогодишен външнополитически коментатор за програма „Хоризонт“.
 От радиото допълват, че още преди навлизането на интернет Чавдар Киселинчев проявяваше интерес към теми, които още се откриваха в първите години на прехода. На 74 – годишна възраст почина журналистът от БНР Чавдар Киселинчев, съобщиха от Националното радио. Киселинчев е дългогодишен външнополитически коментатор за програма „Хоризонт“. От радиото допълват, че още преди навлизането на интернет Чавдар Киселинчев проявяваше интерес към теми, които още се откриваха в първите години на прехода.

Полицията: Бандити следели опашките пред банките

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177382

В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица. Това съобщи пред БНР инспектор Росен Белишки от Криминална полиция: "При нас имаше информация, че определени лица от криминалния контингент, използвайки големите навалици около банките, В полицията има информация, че лица от криминалния контингент са се опитвали да следят хора, теглещи пари от банки у нас преди седмица. Това съобщи пред БНР инспектор Росен Белишки от Криминална полиция: "При нас имаше информация, че определени лица от криминалния контингент, използвайки големите навалици около банките,

7 юли - Европейски ден на шоколада

http://www.moreto.net/novini.php?n=257169

На 7 юли се чества Европейският ден на шоколада. Датата е избрана, защото на този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. Отбелязва се във всички страни членки на Европейския съюз. Шоколадът е една от най-популярните храни и няма вероятност някога да излезе от мода.

Очакваме над € 1,2 млрд. чужди инвестиции за 2014 г.

http://news.ibox.bg/news/id_1512178901

Към момента има 15 сертифицирани и изпълняващи се инвестиционни проекти

Неизбежният успех на левицата

http://www.cross.bg/levitza-bulgariya-levi-1419430.html

/КРОСС/Неведнъж съм изразявал учудването си от факта, че в България, която е най-бедната държава в Европейския съюз, не съществува силна и автентична левица. Съгласете се, че не е нормално хора, които живеят от заплата до заплата, които срещат трудности при покриването на вноските по кредита или трудно си намират работа, да са десни. Да, този феномен има своето обяснение. В продължение на четвърт век в България целенасочено се насаждаше представата, че дясната мисъл е не само по-икономически изгодна, внушаваха ни как тя е едновременно по-интелигентна и по-морална. Така че всеки човек, който искаше да мине за морален , интелигентен и задълбочен, трябваше да се прави на десен. Е, тъкмо в резултат на това проминаване на съзнанието, в България е пълно с хора, които постоянно искат пари на заем и постоянно гласуват за десни партии. Да, и това странно, на пръв поглед, поведение има своите обяснения. Най-вече защото БСП с начина си на действие, с решенията, които взима, когато дойде на власт, трудно успява да убеди гласоподавателите, че защитава автентични леви ценности. У публиката остава впечатлението, че политиката на тази партия се определя от милионерите в нея, от политиците тип "брюкселска дантела", от тези, които държат да се харесат най-вече на евроатлантическите си партньори, но не и на симпатизантите си в България

Пожар в Захарния комбинат в Пловдив, двама са обгазени

http://www.vesti.bg/novini/pozhar-v-zaharniia-kombinat-v-plovdiv-dvama-sa-obgazeni-6016646

Двама работници от цеха за бисквити на Захарния комбинат в Пловдив са обгазени, след като опитали да гасят сами пожар в производственото помещение, предаде кореспондентът на БГНЕС в града под тепетата.

НС трудно ще избяга от ревизия на бюджета, каквато поиска и президентът

http://www.mediapool.bg/ns-trudno-shte-izbyaga-ot-reviziya-na-byudzheta-kakvato-poiska-i-prezidentat-news222342.html

Актуализацията на бюджета, за която в понеделник настоя и президентът Росен Плевнелиев, най-вероятно ще бъде сред приоритетите на отиващия си парламент, преди да бъде назначено служебното правителство. Досега двете управляващи партии БСП и ДПС се съпротивляваха, но във вторник се разбра, че здравният министър д-р Таня Андреева е дала "зелена светлина" за ревизиране на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, а болниците заплашиха с протести, ако това не се случи в следващите дни. Във вторник представителите на парламентарните партии се събират на поредните консултации за уточняване на дневния ред. През последните три седмици работата на Народното събрание (НС) бе блокирана поради липса на кворум, тъй като депутатите от "Атака" окончателно напуснаха, а ГЕРБ обявиха, че замразяват участието си в заседанията, но в съобщение от понеделник поставиха именно актуализацията на бюджета като условие за връщането си на работа. Държавният глава настоя "изключително спешно" да се актуализира бюджетът, тъй като неизпълнението му е "сериозно". "Като държавен глава, който ще носи отговорност за служебно правителство, искам да изтъкна изключителната спешност и важност на усилията в НС да се ревизира бюджетът", заяви Росен Плевнелиев в понеделник след откриването на международна конференция. Той е обезпокоен както за приходната, така и за разходната част на държавния бюджет: "Има сериозен проблем с работата на двете приходни агенции, а ако не се вслушаме в призива на много експерти, които разбират от здравеопазване, и не ревизираме бюджета на НЗОК, ще имаме сериозни проблеми към втората половина от годината", изтъкна той. "Не трябва да бъде блокирана работата на едно служебно правителство заради нежеланието да се каже истината за бюджета в държавата", заяви Плевнелиев. В неделя националните работодателски и синдикални организации отправиха безпрецедентен общ ултиматум към партиите да постигнат консенсус по големите енергийни проекти, по споразумението за партньорство с ЕС до 2020 година и да гласуват решения за финансовата устойчивост. В противен случай те обявиха готовност за "радикални действия". От ГЕРБ и Реформаторския блок предупредиха, че държавата върви към пълен фалит, а дупката в бюджета е 10 млрд. Премиерът Пламен Орешарски, финансовият министър Петър Чобанов и управляващите партии обаче не приемат твърденията за тежкото финансово състояние на държавата и не готвят актуализация на бюджета. В същото време обаче НЗОК и здравният министър Таня Андреева се обявиха за промяна на бюджета на касата. Според разчетите дефицитът в НЗОК ще е поне 329 млн. лв. към края на август. Според Българския лекарски съюз (БЛС) реалният недостиг ще се окаже 491 млн. лв. В понеделник ГЕРБ съобщиха, че ще участват в работата на парламента, ако в програмата му влезе актуализация на бюджета на НЗОК. В писмо до председателя на НС Михаил Миков, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов настоява парламентът да преразгледа бюджета още тази седмица, въпреки че Министерският съвет не е обсъждал актуализация. Борисов съобщава, че е съгласен с предложението на Миков тази седмица депутатите да работят по програмата от миналата "при условие, че същата може да бъде допълнена само с изменение на закона за бюджета на здравната каса и на закона за държавния бюджет". Изостаналите законопроекти и решения от предходната седмица, когато депутатите проведоха само едно заседание, са президентското вето върху регулациите за търговските вериги, ратификации на няколко международни споразумения, промени в закона за автомобилните превози и закона за офшорките, предлагани от ДПС.   "Разбира се, след консултации между парламентарните групи, може да се стигне и до друго подреждане и включване на други законопроекти", пише Михаил Миков в писмото си до всички парламентарни групи, с което ги кани на консултации във вторник от 11 часа. По време на преговорите ДПС ще иска сред приоритетите да бъде внесеният от движението нов закон за тютюна и тютюневите изделия, с който се връща държавната регулация в сектора и се правят редица изменения, които облагодетелстват "Булгартабак", за чийто собственик в сянка е считан депутатът от ДПС Делян Пеевски. ДПС настоява да се гласуват и изключително спорните промени в Наказателните кодекс, с които се въвежда заплаха от затвор за всяко говорене за банките, което властите счетат за опасно. БСП са против проекта, внесен от БНБ, и настояват текстовете да бъдат прецизирани. ГЕРБ обаче го подкрепиха в правната комисия заедно с ДПС. Преди консултациите с останалите партии лидерът на ГЕРБ подписа споразумение с БЛС, в което декларира, че депутатите му ще присъства в пленарната зала, ако актуализацията е внесена от Министерския съвет в рамките на седмицата и е точка за разглеждане на редовно или извънредно пленарно заседание. БСП твърдят, че ако МС внесе такъв проект, ще подкрепят обсъждането му в НС. Предходната седмица по тази тема имаше и разнобой в правителството. Здравният министър Таня Андреева настояваше за актуализацията, а премиерът Пламен Орешарски настояваше, че в системата има буфери, които могат да бъдат ползвани. Предложението за актуализация ще бъде обсъдено във вторник сутринта на заседанието на Надзорния съвет на НЗОК и ако бъде одобрено, здравното министерство ще е длъжно да го внесе незабавно в МС, така че да мине на редовното правителствено заседание в сряда. Президентът настоятелно призова народните представители да ходят на работа. "Няма друг шанс. Трябва да осигурят кворум и трябва да свършат тези смислени неща, иначе ще търся други възможности, но няма как без работещ парламент в следващите седмици. Има много смислена работа за вършене", заяви той. Плевнелиев настоя НС да предприеме и мерки в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптиране на европейски директиви и приемането на някои "смислени законопроекти".

НС трудно ще избяга от актуализация на бюджета, каквато поиска и президентът

http://www.mediapool.bg/ns-trudno-shte-izbyaga-ot-aktualizatsiya-na-byudzheta-kakvato-poiska-i-prezidentat-news222342.html

Актуализацията на бюджета, за която в понеделник настоя и президентът Росен Плевнелиев, най-вероятно ще бъде сред приоритетите на отиващия си парламент, преди да бъде назначено служебното правителство. Във вторник представителите на парламентарните партии се събират на поредните консултации за уточняване на дневния ред. През последните три седмици работата на Народното събрание (НС) бе блокирана поради липса на кворум, тъй като депутатите от "Атака" окончателно напуснаха, а ГЕРБ обявиха, че замразяват участието си в заседанията. Държавният глава настоя "изключително спешно" да се актуализира бюджетът, тъй като неизпълнението му е "сериозно". Той призова НС да предприеме и мерки в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптиране на европейски директиви и приемането на някои "смислени законопроекти". "Цифрите в държавата към средата на годината са повече от притеснителни. Не трябва да бъде блокирана работата на едно служебно правителство заради нежеланието да се каже истината за бюджета в държавата и неговото изпълнение, за разходната му част и за работата на приходните агенции", заяви Плевнелиев. "Няма друг шанс. Трябва да осигурят кворум и трябва да свършат тези смислени неща, иначе ще търся други възможности, но няма как без работещ парламент в следващите седмици. Има много смислена работа за вършене", заяви Росен Плевнелиев, след като откри международна конференция. В неделя националните работодателски и синдикални организации отправиха безпрецедентен общ ултиматум към партиите да постигнат консенсус по големите енергийни проекти, по споразумението за партньорство с ЕС до 2020 година и да гласуват решения за финансовата устойчивост. В противен случай те обявиха готовност за "радикални действия". От ГЕРБ и Реформаторския блок предупредиха, че държавата върви към пълен фалит, а дупката в бюджета е 10 млрд. Премиерът Пламен Орешарски, финансовият министър Петър Чобанов и управляващите партии обаче не приемат твърденията за тежкото финансово състояние на държавата и не готвят актуализация на бюджета. В същото време обаче НЗОК и здравният министър Таня Андреева се обявиха за промяна на бюджета на касата. "Реформата на държавния бюджет към средата на годината е необходима. Заради призива на много институции, включително и на хора, които разбират от здравеопазване, които казват, че ако не се ревизира бюджетът на Здравната каса, ние ще имаме сериозни проблеми към втората половина на годината", каза още Плевнелиев. Според разчетите дефицитът в НЗОК ще е поне 329 млн. лв. към края на август. В понеделник от ГЕРБ съобщиха, че ще участват в работата на парламента, ако в програмата му влезе актуализация на бюджета на НЗОК. В писмо до председателя на НС Михаил Миков, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов настоява парламентът да преразгледа бюджета още тази седмица, въпреки че Министерският съвет не е обсъждал актуализация. Борисов съобщава, че е съгласен с предложението на Миков тази седмица депутатите да работят по програмата от миналата "при условие, че същата може да бъде допълнена само с изменение на закона за бюджета на здравната каса и на закона за държавния бюджет". Изостаналите законопроекти и решения от предходната седмица, когато депутатите проведоха само едно заседание, са президентското вето върху регулациите за търговските вериги, ратификации на няколко международни споразумения, промени в закона за автомобилните превози и закона за офшорките, предлагани от ДПС. "Разбира се, след консултации между парламентарните групи, може да се стигне и до друго подреждане и включване на други законопроекти", пише Михаил Миков в писмото си до всички парламентарни групи, с което ги кани на консултации във вторник от 11 часа. По време на преговорите ДПС ще иска сред приоритите да бъде внесеният от движението нов закон за тютюна и тютюневите изделия, с който се връща държавната регулация в сектора и се правят редица изменения, които облагодетелстват "Булгартабак", за чийто собственик в сянка е считан депутатът от ДПС Делян Пеевски. ДПС настоява да се гласуват и изключително спорните промени в Наказателните кодекс, с които се въвежда заплаха от затвор за всяко говорене за банките, което властите счетат за опасно. БСП са против проекта, внесен от БНБ, и настояват текстовете да бъдат прецизирани. ГЕРБ обаче го подкрепиха в правната комисия заедно с ДПС. Преди консултациите с останалите партии лидерът на ГЕРБ подписа споразумение с Българския лекарски съюз, в което декларира, че депутатите му ще присъства в пленарната зала, ако актуализацията е внесена от Министерския съвет в рамките на седмицата и е точка за разглеждане на редовно или извънредно пленарно заседание. БСП твърдят, че ако МС внесе такъв проект, ще подкрепят обсъждането му в НС. Предходната седмица по тази тема имаше и разнобой в правителството. Здравният министър Таня Андреева настояваше за актуализацията, а премиерът Пламен Орешарски настояваше, че в системата има буфери, които могат да бъдат ползвани. Предложението за актуализация ще бъде обсъдено във вторник сутринта на заседанието на Надзорния съвет на НЗОК и ако бъде одобрено, здравното министерство ще е длъжно да го внесе незабавно в МС, така че да мине на редовното правителствено заседание в сряда.

Плевнелиев поиска спешна актуализация на бюджета и подкрепа за БНБ

http://www.mediapool.bg/plevneliev-poiska-speshna-aktualizatsiya-na-byudzheta-i-podkrepa-za-bnb-news222342.html

Президентът Росен Плевнелиев поиска "изключително спешно" да се актуализира бюджета, тъй като неизпълнението му е "сериозно". Освен това държавният глава призова парламентът да предприеме мерки в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптиране на европейски директиви и приемането на някои "смислени законопроекти".   "Цифрите в държавата към средата на годината са повече от притеснителни. Не трябва да бъде блокирана работата на едно служебно правителство заради нежеланието да се каже истината за бюджета в държавата и неговото изпълнение, за разходната му част и за работата на приходните агенции", заяви Плевнелиев.   Очаква се във вторник парламентарнопредставените партии отново да започнат консултации за целите на парламента до разпускането му.   "Няма друг шанс. Трябва да осигурят кворум и трябва да свършат тези смислени неща, иначе ще търся други възможности, но няма как без работещ парламент в следващите седмици. Има много смислена работа за вършене", заяви Росен Плевнелиев, след като откри международната конференция Дни на математиката в София.   В неделя националните работодателски и синдикални организации отправиха безпрецедентен общ ултиматум към партиите в рамките на сегашния парламент да постигнат консенсус по големите енергийни проекти, по споразумението за партньорство с ЕС до 2020 година и да гласуват решения за финансовата устойчивост. В противен случай те обявиха готовност за "радикални действия".   От ГЕРБ и Реформаторския блок предупредиха, че държавата върви към пълен фалит, а дупката в бюджета е 10 млрд. Премиерът Пламен Орешарски, финансовият министър Петър Чобанов и управляващите партии обаче   не приемат   твърденията за тежкото финансово състояние на държавата и не готвят актуализация на бюджета. В същото време обаче НЗОК и здравният министър Таня Андреева се обявиха за промяна на бюджета на касата.    "Реформата на държавния бюджет към средата на годината е необходима. Заради призива на много институции, включително и на хора, които разбират от здравеопазване, които казват, че ако не се ревизира бюджетът на Здравната каса, ние ще имаме сериозни проблеми към втората половина на годината", каза още Плевнелиев.

Късо електрическо съединение унищожи домакински уреди в апартамент в центъра на Перник

http://www.zapernik.com/krimi/kuso-elektrichesko-suedinenie-unishtoji-domakinski-uredi-v-apartament-v-centura_32896/

Домакински уреди са унищожени при пожар в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.
 

Пламъците лумнали на 5 юли, около 13:22 часа в апартамент, на улица „Васил Левски”. Причината е късо електрическо съединение. Изгорели са електрическа скара, газова туристическа бутилка, електрически удължител и са опушени стените на жилището. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Поли Генова обикаля света с ново гадже

http://www.bnews.bg/article-110424

Тези дни светски клюкари разкриха, че Поли Генова има ново гадже, което крие от медиите.

Протест и контрапротест заради Лавров

http://politics.actualno.com/Protest-i-kontraprotest-zaradi-Lavrov-news_38231.html

Дните на протести и контрапротести отново бяха припомнени, след като пред Министерския съвет и президентството се събраха както „Протестна мрежа”, така и депутати на „Ата...

Игуаин: Ако вкарам на Холандия, ще посветя гола на Ди Стефано

http://worldcup2014.actualno.com/Iguain-Ako-vkaram-na-Holandija-shte-posvetja-gola-na-Di-Stefano-news_38234.html

Нападателят на Аржентина Гонсало Игуаин изрази подкрепата си към легендата на Реал (Мадрид) Алфредо ди Стефано. Именитият му сънародник е в болница, след като получи инфаркт на улицата. "Желая...

Зимната градина на Родопския театър в Смолян бе възстановена чрез дарения

http://goodnews.actualno.com/Zimnata-gradina-na-Rodopskija-teatyr-v-Smoljan-be-vyzstanovena-chrez-darenija-news_38235.html

Почитатели на театъра от цялата област са дарили цветя за възстановяването на зимната градина в Родопския драматичен театър в Смолян. Това каза мениджърът на сградата Адриан Петров пред "Фокус...

Барселона подписа с Клаудио Браво за 4 сезона

http://football.actualno.com/Barselona-podpisa-s-Klaudio-Bravo-za-4-sezona-news_38236.html

Вратарят на националния отбор на Чили Клаудио Браво бе представен като ново попълнение на Барселона, след като премина успешно медицинските тестове, съобщава сайтът на клуба. Досега Браво бе играч на ...

Премиерът привика на спешна среща Греков и шефовете на фонд "Земеделие"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177376

Премиерът Пламен Орешарски привика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на „Държавен фонд земеделие”, съобщи bTV.
Преди дни Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.
Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти Премиерът Пламен Орешарски привика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на „Държавен фонд земеделие”, съобщи bTV. Преди дни Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг. Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти

Без инциденти при преминаването на турските гастербайтери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177374

Няма никакви инциденти при преминаването на турски гастербайтери през България, казаха първите пристигнали в страната ни пред БНР. „Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки. Няма никакви инциденти при преминаването на турски гастербайтери през България, казаха първите пристигнали в страната ни пред БНР. „Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки.

Местят две мечки от пловдивския зоопарк

http://pik.bg/местят-две-мечки-от-пловдивския-зоопарк-news199615.html

Местят две мечки от пловдивския зоопарк

Мечките от пловдивския зоокът, Габриела и Наско, ще бъдат настанени в Парка за танцуващи мечки край Белица днес. Това съобщи за Радио „Фокус” управителят на парка Димитър Иванов.

Той обясни, че преместването се налага, заради ремонт на пловдивския зоопарк, който официално е затворен за посещения от 24 юли 2008 година, тъй като не покрива изискванията за отглеждане на диви животни, наложени от Европейския съюз на всички държави членки. Другите обитатели вече са преместени в съседни зоопаркове, но 26-годишния Наско и 18-годишната Габриела живеят разделени в клетки на 15 квадрата площ. Преди години Наско нападнал Габриела и е наранил лошо едната й лапа, която в последствие се наложило да бъде ампутирана. Екип на "Четири лапи", с оборудван бус за транспорт на животни, е пристигнал в Пловдив рано тази сутрин, за да упои двете мечки, да прегледа здравословното им състояние на място и да ги подготви за преместването им. Очаква се в ранните следобедни часове животните да пристигнат в Парка за танцуващи мечки край Белица. Първоначално те ще бъдат настанени в изолирани клетки, а след изтичане на карантинния период постепенно ще започне адаптацията им към откритите площи и останалите обитатели. "Четири лапи" ще поеме настаняването и издръжката на двете пловдивски мечки до 27 октомври следващата година, когато се очаква ремонтът да приключи.

Илияна Йотова: Партията няма да приеме предрешен избор на лидер

http://www.cross.bg/stanishev-stoiinev-predsedatel-1419429.html

/КРОСС/Илияна Йотова пред "24 часа" - Г-жо Йотова, каква е оценката ви за решението на Сергей Станишев да се оттегли? - Не искам да съм на неговото място в нощта, когато е взел окончателно това решение. Сигурна съм, че е била безсънна. 13 г. от живота на един човек никак не са малко. Много тежко решение, затова той беше много емоционален. Мъжка постъпка. Впечатли ме, че ще бъде винаги до новия председател на партията. И това е нормално, защото съм сигурна, че има много тайни неща, които трябва да каже на 4 очи на новия председател, за да го предпази от рискове. - Под натиск ли взе Станишев това решение? - Не. По-скоро разбра, че печелившият вариант за БСП в момента е той да направи крачка назад, да даде възможност за промяна. Познавам го много добре - ако сам не се убеди, че трябва да вземе такова решение, никой не може да му го наложи. - Той се определи като стълб в БСП и левицата. Такъв ли е? - Станишев има много привърженици. Това, че тази част не е толкова гласовита, колкото противниците му, не означава, че е нарушено равновесието. Затова той трябва да е част от екипа, който ще изведе БСП на избори. За новия председател е важно да има подкрепата на лидера на ПЕС. Защото нашата външна легитимация е най-висока не само сред партиите в България, но и сред всички социалистически партии в Европа. Откакто Сергей е на това място, БСП е привилегирована. - Станишев посочи като свой наследник Драгомир Стойнев. - Нека да не говорим с "посочи"

Видео от Европарламента: Как работят политическите семейства

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/07/2337459_video_ot_evroparlamenta_kak_rabotiat_politicheskite/?ref=rss




В Европейския парламент има повече от сто партии. Но на какъв принцип се обединяват техните членове и как функционират парламентарните политически семейства в институцията, обяснява видео на EuroparlTV.

Евродепутатите заседават в пленарните зали, където гласуват важни предложения за бъдещето на Европейския съюз. И единственият начин тези дискусии да се провеждат в присъствието на всички, така че да не настане абсолютен хаос, е сформирането на парламентарни политически...

МВР спря обществента поръчка за снайперите на баретите

http://frognews.bg/news_72707/

МВР изненадващо спря конкурса за доставка на снайпери на баретите. Към обществената поръчка се пристъпи след трагията в Лясковец, при която загина един командос, а други трима бяха ранени.

21-годишен перничанин подкара Рено-то си с 1,33 промила по улица Струма

http://www.zapernik.com/krimi/21-godishen-pernichanin-podkara-reno-to-si-s-1-33-promila-po-ulica_32895/

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато от пернишки пътни полицаи, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.
 

На 6 юли, около 1:50 часа на улица "Струма” в областния център бил спрян за проверка лек автомобил „Рено Лагуна”, управляван от перничанина М.К./21 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,33 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и работата...

Продължава

Орешарски привика на среща Греков и шефовете на фонд "Земеделие"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177371

Премиерът Пламен Орешарски привика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на „Държавен фонд земеделие”, съобщи bTV.
Преди дни Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг.
Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти Премиерът Пламен Орешарски привика на спешна среща земеделския министър Димитър Греков и шефовете на „Държавен фонд земеделие”, съобщи bTV. Преди дни Димитър Греков и изпълнителния директор на ДФЗ Мирослав Николов подадоха сигнали до прокуратурата един срещу друг. Земеделският министър сезира държавното обвинение за неправомерно одобрени проекти

Украйна – войната на олигарсите

http://www.cross.bg/ykraiina-poroshenko-valyut-1419428.html

/КРОСС/ Войната, в която на обикновените хора им е отредена ролята да воюват един срещу друг.... и да умират. Автор: Марин Тенев В какво се изразява смисъла на украинската „революция" и Майдана? С това, че свалиха от власт едни олигарси и доведоха до управлението други.Порошенко каза в един от най-новите интервюта за своето бъдеще: " Президентската власт ще бъде много силна. Нивото на обществена подкрепа и доверие е голямо, и вие ще го видите. И волята на Майдана няма да се отрази на президента, дори и някой да иска това. В противен случай така наречената майданна воля на народа би била просто банална политтехнология. А как да се справям с политтехнологии - знам". И неговия съюзник, новият кмет на Киев Кличко вече разглобява барикадите в центъра на Киев. Задачата на Майдана е вече изпълнена. Като цяло, революцията приключи, „кралят (Янукович) е мъртъв, да живее кралят !"През последните години в Украйна управляваше богатия клан на Янукович. Зад него бяха клановете на олигарсите Ахметов (най-богатият човек в Украйна - 12.50 милиарда щатски долара) и Фирташ. Тези две олигархични групи: Донецк и Днепропетровск, са израснали от съветскaтa партийно-икономическа върхушка. Дълги години Янукович и неговите креатури в Донецк и Днепропетровск ограбваха страната и унищожаваха малкия бизнес за лична изгода. Но заради алчността на неговия клан част от хората, с цялото си сърце, отидоха на Майдан, уморени от този олигархичен хаос

Орешарски: Нуждаем се от ускоряване на работата по нерешените въпроси между България и Русия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/nHxnzcBkVlg/

Министър-председателят Пламен Орешарски прие гостуващия в страната ни министър на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Двамата обмениха мнения за състоянието на търговско-икономическите отношения между България и Русия и представиха позициите на страните си по кризата в Украйна и проекта „Южен поток”.

Премиерът Орешарски приветства руските инвестиции у нас, нарастващия брой руски туристи и граждани, купуващи недвижима собственост в България, но подчерта, че във взаимната търговия се наблюдават отрицателни тенденции по отношение на всички стоки, с изключение на енергоносителите. Той каза, че е коментирал темата при срещата си в Сочи с премиера Дмитрий Медведев, с когото са постигнали договореност за провеждането на междуправителствена комисия за разрешаване на отворените въпроси. Министър Лавров посочи различни проблеми на двустранните търговско-икономическите отношения, стоящи на дневен ред. В коментар на тях Пламен Орешарски отбеляза: „Фактът, че част от тези въпроси дискутираме още от 90-те години, показва, че трябва да ускорим работата по тях, да насърчим участниците в преговорите да бъдат по-оперативни” и изрази надежда за провеждане на заседание на междуправителствената комисия до края на годината.

По отношение на конфликта в Украйна министър-председателят посочи, че от самото му начало България се е обявила за запазване на териториалната цялост на страната, като в същото време е отправила препоръки към украинските власти за повече интегритетни действия и е осъдила закона за ползването на езиците. „България ще подкрепи всякакви дипломатически усилия за решаването на кризата в Украйна. Колкото по-бързо стане това, толкова по-добре ще бъде за всички”, посочи премиерът Орешарски.

Министър-председателят подчерта, че един от най-важните проекти на наша територия, е „Южен поток”. „Нееднократно сме заявявали силната си заинтересованост от осъществяването му. От самото начало на работа на това правителство започнахме да полагаме усилия за наваксване на изоставанията и постигнахме значителен напредък”, каза премиерът. Той посочи, че спирането на проекта е заради започнатата процедура от Европейската комисия срещу България. „Страната ни е представила коментари по повдигнатите от Комисията въпроси. Смятам, че разполагаме с достатъчно добри аргументи и оставам оптимист, че те ще бъдат приети”, каза министър-председателят. Той отново изтъкна, че проектът е много важен за България и правителството ще положи всички усилия за реализацията му, но в рамките на европейското законодателство.

Министър Лавров предаде на премиера Орешарски поздрави от президента Владимир Путин и от министър-председателя Дмитрий Медведев. В обобщение на изразените в разговора мнения той посочи, че Москва не дели правителствата и държавите на про- и антируски настроени. „Искаме да работим прагматично”, заяви Сергей Лавров.

Николов: Докато не приключат обследванията, няма как да бъде гарантирана безопасността на хората в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=257166

Над 90% от съборените до момента къщи във варненския квартал „Аспарухово” са незаконни. Това каза пред журналисти районният кмет Йордан Николов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Той разговаря с хора от улиците „Борис Киряков” и „Св.

Пламен Константинов стана треньор на волейболните национали

http://www.mediapool.bg/plamen-konstantinov-stana-trenyor-na-voleibolnite-natsionali-news222341.html

Пламен Константинов бе избран официално в понеделник за треньор на националния отбор по волейбол. Той ще замени на поста италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата. Останалите кандидати за старши-треньор на националите бяха Мартин Стоев и досегашният помощник Найден Найденов. Константинов ще поеме отбора след слабото представяне в Световната лига, в което България записа преди ден 11-ата си поредна загуба. Пламен Константинов ще има за основна цел добро представяне на световното първенство в Полша, което започва в края на август.

Пожар избухна в Захарния завод, двама са обгазени

http://www.cross.bg/ogunyat-zaharniya-izbyhna-1419427.html

/КРОСС/Пожар избухна тази сутрин в Захарния завод в Пловдив, съобщи говорителят на пожарната инспектор Георги Кунев, цитиран от Дарик. Сигналът е подаден малко преди 9 часа. Огънят е тръгнал поради техническа неизправност. На място са изпратени две пожарни. Огънят вече е овладян. Спряла е поточна лента за производство на бисквити. Евакуирани са всички работници в цеха. Двама от тях са обгазени от пушека. Състоянието на пострадалите мъже, които са на 40 и 50 години, е добро и няма опасност за живота им, съобщиха за Дарик от Центъра за спешнамедицинска помощ. Работниците са вдишали вредни газове и ще бъдат настанени в токсикологията на Университетската болница "Свети Георги".      

Контролни срещи на ОФК “Поморие”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ap-ajGhVG_M/

Първата контролна среща на поморийци се игра на тренировъчен комплекс “Кампуса” срещу отбора на ПСФК “Черноморец” Бургас и завърши с победа за бургазлии с 2:1. Голът за ОФК “Поморие” реализира Радион Фалаков в 38 минута на мача.

 

На 09.07. / сряда / от 19:30часа на стадиона в Поморие мъжете ще играят контролна среща с отбора на ФК “Свети Никола” Бургас, участник в “А” Областна група.

 

На 12.07. / събота / от 19:00 часа ОФК “Поморие ще изиграе още едно морско дерби на градския стадион срещу новият член на “Б” група ФК “Созопол”.

 

 

Племенникът, заклал зверски стюардесата, поиска затвор

http://www.bnews.bg/article-110430

Аксел Тилгнер поиска съкратено съдебно следствие, като признава написаното в обвинителния акт, а имено, че е убил леля си Анастасия Илиева, бивша стюардеса.

Турски гастербайтери: Няма инциденти с преминаването през България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177364

Няма никакви инциденти при преминаването на турски гастербайтери през България, казаха първите пристигнали в страната ни пред БНР. „Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки. Няма никакви инциденти при преминаването на турски гастербайтери през България, казаха първите пристигнали в страната ни пред БНР. „Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки.

Шок! Баща отвлече детето си от Брезник, пернишките полицаи го връщат на майка му

http://www.zapernik.com/krimi/shok-bashta-otvleche-deteto-si-ot-breznik-pernishkite-policai-go_32894/

Пернишки полицаи върнаха на майка му отвлечено дете от Брезник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.
 

Драмата се е разиграла на 6 юли, около обяд. На телефон 112 бил подаден сигнал, че от град Брезник е отвлечено бебе на 1,3 години. По данни на 19-годишната майка, бащата на детето дошъл заедно с родителите му, взели малкото момиче с автомобил и тръгнали в неизвестна посока. Жената уточнила, че няма брак с въпросния мъж и не живеят заедно....

Продължава

66 нелегални имигранти хванаха на границата

http://pik.bg/66-нелегални-имигранти-хванаха-на-границата-news199610.html

66 нелегални имигранти хванаха на границата

66 нелегални имигранти са задържани на българо-турската граница. Те са спипани за периода от 6.00 часа на 4 юли до 6.00 часа тази сутрин, съобщават от Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск.

43-ма от имигрантите са хванати на зелена граница, а 23-ма - на ГКПП. Дирекция „Миграция" е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането.

Целта е противодействие на незаконната миграция. Увеличен е броят на изведените в изпълнение на принудителни административни мерки чужденци. Командированите служители продължават да подпомагат охраната на държавната граница, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Пламен Константинов пое националния по волейбол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177361

Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, реши на свое заседание Управителният съвет на БФВ.
Константинов заменя на поста италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата.
В последните два мача от Световната лига - срещу Русия, загубени с 1:3 и 0:3, Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, реши на свое заседание Управителният съвет на БФВ. Константинов заменя на поста италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата. В последните два мача от Световната лига - срещу Русия, загубени с 1:3 и 0:3,

Италианско село се продава в Ebay

http://www.cross.bg/ebay-selo-kamenni-1419426.html

/КРОСС/Живописно село в италианските Алпи беше предложено на търг в Ebay с начална цена от 245 000 евро, съобщава британският в. "Дейли телеграф". Има обаче и една уловка- част от 14-те дървени и каменни къщи и 50-те прилежащи постройки в планинското село са изоставени и възстановяването им ще струва стотици хиляди евро. Едно от условията за продажбата е къщите да запазят отличителната си архитектура и да бъдат ремонтирани според местните традиции. Селото се намира в близост до националния парк "Гран Парадизо", обширна защитена област с планински върхове и долини, обитавана от диви кози,антилопи и орли. Първоначално той бил ловен резерват за крал Виктор Емануил II, първия крал на Италия, но през 1922 г. става първият национален парк в Италия. Селото беше обявено за продажба в Ebay от малцината му останали жители, които се надяват, че ще се появи купувач. Населението на селото рязко намаляло в последните години, тъй като младите хора избирали да живеят в по-големи градове в търсене на работа. Идеята е то да бъде превърнато в туристическа атракция, а порутените му каменни къщи и хамбари да станат хотели или ресторанти. Собствениците изтъкват, че селото е спокойно и отдалечено, обградено от девствена природа, а в същото време се намира само на 48 км от Торино.  

Германия гневна на САЩ заради нов шпионски скандал

http://www.vesti.bg/sviat/germaniia-gnevna-na-sasht-zaradi-nov-shpionski-skandal-6016638

Берлин настоява за бърз отговор от САЩ по повод ареста на предполагаем американски шпионин

Британски консерватори отново настояват за ограничения срещу българи и румънци

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/07/2338712_britanski_konservatori_otnovo_nastoiavat_za/?ref=rss


Високопоставени консерватори във Великобритания са съставили планове за ограничаване на имиграцията от по-бедни страни в рамките на предоговарянето на условията на членството на Обединеното кралство в Европейския съюз, пише британският таблоид "Дейли мейл".

Торите предлагат да бъдат наложени ограничения на броя на хората, идващи от държави, където заплатите и социалните помощи и облаги са по-ниски, отколкото във Великобритания. Тези мерки ще засегнат настоящи държави членки, като...

Избраха Пламен Константинов за селекционер на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177353

Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, реши на свое заседание Управителният съвет на БФВ.
Константинов заменя на поста италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата.
В последните два мача от Световната лига - срещу Русия, загубени с 1:3 и 0:3, Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже, реши на свое заседание Управителният съвет на БФВ. Константинов заменя на поста италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата. В последните два мача от Световната лига - срещу Русия, загубени с 1:3 и 0:3,

В Киев се сбогуват с главата на УПЦ митрополит Владимир

http://www.cross.bg/mitropolit-vladimir-kiril-1419425.html

/КРОСС/ Днес в Киев се сбогуват с митрополит Киевски и на цяла Украйна Владимир. Той почина на 5 юли, на 79-годишна възраст след продължително боледуване, предаде Интерфакс. В качеството си на представител на Московската патриаршия, към която принадлежи Украинската Православна Църква, ще присъства митрополит Иларион Волоколамски. Руският Патриарх Кирил няма да присъства на погребението, с цел да бъде избегнато оскърбяване на паметта на починалия от страна на радикалите в Киев. Напомняме, че по-рано Патриарх Кирил получи заплахи за разправа, ако пристигне в Украйна. Главата на синодалния отдел Владимир Легойда поясни, че визитата на руския патриарх може да превърне сбогуването с митрополит Владимир в повод за изяви на радикалните украински сили. Патриарх Кирил, по думите на Легойда, „не се реши да позволи това да се случи и погребението на такъв човек, като митрополит Владимир, който е дал целия си живот на Църквата и винаги е бил истински миротворец, да донесе на украинския народ вместо мир и спокойствие, изблици на ненавист и нелюбов. За собствената си безопасност Патриарх Кирил не се страхува. Сега става дума не за неговата сигурност, а за право на безусловно заслужилия глава на УПЦ митрополит Владимир да бъде погребан с подобаващи почести и слава", подчерта Легойда.

Серхио Агуеро ще може да играе в полуфинала с Холандия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/07/2338715_serhio_aguero_shte_moje_da_igrae_v_polufinala_s/?ref=rss


Нападателят на Аржентина Серхио Агуеро е възстановен от контузията си и ще може да вземе участие в полуфинала срещу Холандия, съобщи лекарят на южноамериканския отбор.

Специалистът потвърди отпадането от двубоя на Анхел ди Мария, който получи травма в бедрото на десния крак при победата над Белгия с 1:0 в четвъртфиналите.

Агуеро видимо се чувстваше добре в неделната тренировка на Аржентина преди оървя полуфинал на тима от 1990 г. Мачът с Холандия е в сряда от 23.00 часа...

Приобщаващите градове, или за ползата от един ескалатор

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/07/07/2338376_priobshtavashtite_gradove_ili_za_polzata_ot_edin/?ref=rss


Небостъргачи срещу бараки, молове и палати край мръсни пазари и ламаринени къщурки. Подобна картина може да бъде видяна в мегаполиси като Мумбай, Найроби и Манила. И колкото повече хора се стичат към големите градове, толкова контрастът между двете картини се засилва и интегрирането на бедните с богатите изглежда като че ли невъзможно.

В противовес на тази теза обаче се появява движението "Inclusive cities" ("Приобщаващи градове"), разказва в репортаж американското NPR. Движението...

Напусна ни Чавдар Киселинчев

http://www.cross.bg/napysna-ni-chavdar-kiselinchev-1419424.html

/КРОСС/На 74-годишна възраст почина дългогодишният журналист от БНР Чавдар Киселинчев - един от най-авторитетните външнополитически коментатори на програма "Хоризонт", съобщават от медията.  Безспорен ерудит още във времето, когато нямаше Интернет, Чавдар Киселинчев проявяваше интерес и към теми, чието значение тепърва откривахме в първите години на прехода. Поклон пред светлата му памет! Поклонението ще бъде на 9--и юли от 11 часа на Централните софийски гробища.  

Ръст на производството в Испания

http://www.vesti.bg/novini/ryst-na-proizvodstvoto-v-ispaniia-6016641

Испанската индустрия отбелязва увеличение на производството до май за седми пореден месец, показват официалните данни.

НАП продава леки автомобили за 200 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=257158

През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена, от която ще започне наддаването за него 14 000 лв.

ДАНС сгащи британец с детско порно, готвят му 6 г. затвор

http://www.bnews.bg/article-110426

ДАНС закопча при акция във Велико Търново британец, който разпространявал детско порно в интернет пространството.

Президентът настоя за ревизия на бюджета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/prezidentyt-nastoia-za-reviziia-na-biudzheta-6016635

Росен Плевнелиев се надява политиците да се обединят по време на консултациите във вторник

Дали динозаврите са ключът към лека срещу рак

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/dali-dinozavrite-sa-kliuchyt-kym-leka-sreshtu-rak-6016632

Експертите са изследвали фосилизирани останки от висок почти 8 метра горгозавър и открили, че създанието е имало способността да се възстановява от сериозно заболяване и дори да се излекува при счупени кости

Затлъстяваме все повече, отчете проучване

http://society.actualno.com/Zatlystjavame-vse-poveche-otchete-prouchvane--news_38226.html

Един от големите проблеми на съвременния свят - затлъстяването, не е отминал и България. Оказва се, че у нас хората се хранят все по-нездравословно, а спортът е част от живота само на малцина.&nbs...

Зико: Фред е слабото ни звено, време е за смяната му

http://worldcup2014.actualno.com/Ziko-Fred-e-slaboto-ni-zveno-vreme-e-za-smjanata-mu-news_38230.html

Известният бивш бразилски футболист и настоящ треньор Зико разкритикува представянето на нападателя Фред на световното първенство. Според него е крайно време селекционерът Луиш Фелипе Сколари да помис...

Полицията търси Голф-а въртял гуми и карал бързо в градския парк на Перник

http://www.zapernik.com/krimi/policiyata-tursi-golf-a-vurtyal-gumi-i-karal-burzo-v-gradskiya_32893/

След публикация в ZaPernik.com пернишката полиция търси "Голф"-а въртял гуми и карал бързо на забранена за движение на МПС улица в центъра на Перник.

Припомняме ви, че 4 юли (петък) в късния следобед младеж с "Фолксваген Голф" се е изпистил пред погледите на майки и деца на улицата до Двореца на културата в Перник. Очевидците на грозната гледка останали смаяни, тъй като от няколко седмици улицата е затворена за движение на автомобили.

След...

Продължава

Две версии за обира на трезор в София

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/dve-versii-za-obira-na-trezor-v-sofiia-6016636

До момента трима души са открили, че оставените в банката пари и ценности липсват. Няма заподозрени за кражбата

Стачкуващите в гръцкия енергиен сектор обратно на работа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177341

Служителите от гръцкия енергиен сектор, които стачкуват, са започнали да се връщат на работа, съобщават гръцките медии. Същевременно синдикатите заявиха, че се готвят за нови начини, по които да протестират срещу приватизацията на Националната енергийна компания.
 В Солунска област работниците са се върнали на работа след като правителството даде Служителите от гръцкия енергиен сектор, които стачкуват, са започнали да се връщат на работа, съобщават гръцките медии. Същевременно синдикатите заявиха, че се готвят за нови начини, по които да протестират срещу приватизацията на Националната енергийна компания. В Солунска област работниците са се върнали на работа след като правителството даде

Обърнат тежкотоварен бус блокира ''Тракия" към Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177339

Обърнат тежкотоварен бус е блокирал движението на магистрала „Тракия“ в посока към Бургас. Инцидентът е станал преди минути на 258-мия километър от София, пише ''Флагман''.
От превозното средство се вижда дим. Към този момент не са ясни причините за възникването на Обърнат тежкотоварен бус е блокирал движението на магистрала „Тракия“ в посока към Бургас. Инцидентът е станал преди минути на 258-мия километър от София, пише ''Флагман''. От превозното средство се вижда дим. Към този момент не са ясни причините за възникването на

Московчанка получи 200-хилядната виза за България. Олга Антипова ще почива в "Албена"

http://www.cross.bg/bulgariya-viza-albena-1419423.html

/КРОСС/Българското посолство в Русия издаде 200-хилядната виза за тази година на Олга Антипова от град Москва. Тя пътува на почивка в комплекса "Албена" заедно с двете си деца - Арина и Арсений. По традиция Посолството на България и Министерството на икономиката и енергетиката на България със съдействието на туристическия бизнес връчват на 40-годишната руска гражданка специален подарък. Той се състои от почивка в 4-звездния хотел "Гергана", който се намира в парковата зона на първа линия в курорта "Албена", вместо в платения от г-жа Антипова вече 3-звезден хотел. На притежателката на 200-хилядната виза се предоставя и безплатен курс с козметична терапия с българска козметика в медицинския център "Албена". Руската гражданка пътува в България чрез туристическата агенция Център за международен туризъм "Балкан експрес", която предоставя ВИП трансфер и безплатна екскурзия до Балчик. И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да почиват и пътуват в България. 200-хилядната виза е издадена месец след издаването на 100-хилядната виза.    

Обърнат бус блокира магистрала ''Тракия" към Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177336

Обърнат тежкотоварен бус е блокирал движението на магистрала „Тракия“ в посока към Бургас. Инцидентът е станал преди минути на 258-мия километър от София, пише ''Флагман''.
От превозното средство се вижда дим. Към този момент не са ясни причините за възникването на Обърнат тежкотоварен бус е блокирал движението на магистрала „Тракия“ в посока към Бургас. Инцидентът е станал преди минути на 258-мия километър от София, пише ''Флагман''. От превозното средство се вижда дим. Към този момент не са ясни причините за възникването на

Искат оставката на кмета на Видин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177328

Представители на гражданско сдружение „Аз обичам Видин“ публикуваха отворено писмо до жителите на общината, в което настояват градоначалникът Герго Гергов да подаде оставката си, пише ''Конкурент''. 
Ето го и него: 
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ВИДИН
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВИДИН, НЕ БЪДЕТЕ БЕЗУЧАСТНИ НА РАЗГЛАСЕНИТЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ФАКТИ – Представители на гражданско сдружение „Аз обичам Видин“ публикуваха отворено писмо до жителите на общината, в което настояват градоначалникът Герго Гергов да подаде оставката си, пише ''Конкурент''.  Ето го и него:  ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ВИДИН УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВИДИН, НЕ БЪДЕТЕ БЕЗУЧАСТНИ НА РАЗГЛАСЕНИТЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ФАКТИ –

Гръцките енергетици се върнаха на работа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177324

Служителите от гръцкия енергиен сектор, които стачкуват, са започнали да се връщат на работа, съобщават гръцките медии. Същевременно синдикатите заявиха, че се готвят за нови начини, по които да протестират срещу приватизацията на Националната енергийна компания.
 В Солунска област работниците са се върнали на работа след като правителството даде Служителите от гръцкия енергиен сектор, които стачкуват, са започнали да се връщат на работа, съобщават гръцките медии. Същевременно синдикатите заявиха, че се готвят за нови начини, по които да протестират срещу приватизацията на Националната енергийна компания. В Солунска област работниците са се върнали на работа след като правителството даде

Официално: Григор Димитров вече е №9 в световната ранглиста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4177325

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално влезе в Топ 10 на световния тенис.
Той се изкачи с четири позиции и вече е поставен под номер 9.
Григор има 3270 точки в актива си, като това е неговото рекордно класиране в ранглистата до този момент.
Димитров достигна своя първи полуфинал в турнир от Големия Шлем. Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално влезе в Топ 10 на световния тенис. Той се изкачи с четири позиции и вече е поставен под номер 9. Григор има 3270 точки в актива си, като това е неговото рекордно класиране в ранглистата до този момент. Димитров достигна своя първи полуфинал в турнир от Големия Шлем.

Искат оставката на видинския кмет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177313

Представители на гражданско сдружение „Аз обичам Видин“ публикуваха отворено писмо до жителите на общината, в което настояват градоначалникът Герго Гергов да подаде оставката си, пише ''Конкурент''. 
Ето го и него: 
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ВИДИН
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВИДИН, НЕ БЪДЕТЕ БЕЗУЧАСТНИ НА РАЗГЛАСЕНИТЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ФАКТИ – Представители на гражданско сдружение „Аз обичам Видин“ публикуваха отворено писмо до жителите на общината, в което настояват градоначалникът Герго Гергов да подаде оставката си, пише ''Конкурент''.  Ето го и него:  ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ВИДИН УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВИДИН, НЕ БЪДЕТЕ БЕЗУЧАСТНИ НА РАЗГЛАСЕНИТЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ ФАКТИ –

Работниците и служителите от „Автомагистрали - Черно море" излизат на протест

http://www.cross.bg/strana-more-cherno-1419422.html

/КРОСС/Работниците и служителите от „Автомагистрали - Черно море" АД излизат днес на протестен митинг. В 12 часа те ще се съберат пред сградата на Областния съвет в Шумен заради невзети възнаграждения. За месеците април и май 2014 г. те не са получавали работни заплати поради забавени плащания в особено големи размери от страна на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Дружеството е изпълнител на участък от обект Автомагистрала „Хемус". Към момента строителните дейности се изпълняват по график, но неразплатените от страна на АПИ суми възлизат на 11 837 261 лв., посочват от „Автомагистрали - Черно море". В дружеството работят 670 души, а заетите във фирмите подизпълнители са около 350 души. Митингът е организиран от синдикалната организация на КНСБ в дружеството. Решението на колектива е днес протестът да е мирен, а при липса на адекватни действия от страна на АПИ и Министерство на регионалното развитие ще се предприемат действия по блокиране на държавни институции и възлови пътни артерии.

Правителствата и компаниите са най-големите заплахи за интернет, казват специалисти

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/07/2338668_pravitelstvata_i_kompaniite_sa_nai-golemite_zaplahi_za/?ref=rss


Най-големите заплахи за интернет през следващите 10 години няма да са хакерите и киберпрестъпленията. По-голям риск за мрежата всъщност ще са правителствата и големите интернет компании, посочва проучване на анализаторската компания Pew Research сред над 1400 експерти от различни области, съобщава в. The Washington Post.

Преобладаващата част от специалистите казват, че правителственият шпионаж, ограниченията и корпоративната алчност имат най-голяма вероятност да убият идеята, че...

Донецк се готви за отбрана

http://www.cross.bg/donetzk-ykrainskata-lygansk-1419421.html

/КРОСС/ Опълченците от самоправъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) ще започнат партизанска война в Донецк срещу украинската армия. Това съобщи лидерът на движение „Новорусия” Павел Губаров по време на митинг в Донецк, предаде РИА Новости. „Нашият многомилионнен град ще бъде атакуван, но силите на опълчението ще дадат отпор. Ние ще устроим партизанска война и ще защитим всеки периметър от града”, съобщи Губарев. Той отбеляза също, че подкрепя решението на лидера на въоръжените формирования на ДНР Игор Стрелков за пренасяне на основните сили на опълчението в Донецк. Губарев съобщи за загубите сред опълченците по време на отстъплението от Славянск. Според него, краят на колоната от опълченци е попаднал под артилерийски обстрел, в резултат на което са били убити няколко танкиста, участващи в маневрите. Точни данни за броя на загиналите към момента не се съобщават. В неделя украинската армия взе под контрол четири града в Донецка област: Славянск, Краматорск, Константиновка и Дружовка. Опълченците, които контролираха градовете по-рано, се преместиха в Донецк. Киев обеща да не бомбардира Донецк и Луганск, като обяви, че ще използва спецназ за борбата с опълченците в големите градове. В Съвета за национална сигурност и отбрана също съобщиха за намеренията си да блокират Донецк и Луганск. По този начин властите разчитат да принудят опълченците да се предадат

Българската асоциация за рециклиране поиска законови промени

http://econ.bg/Новини/Българската-асоциация-за-рециклиране-поиска-законови-промени_l.a_i.554332_at.1.html

Над 600 000 души ще останат без работа, ако нямат възможност да предават срещу заплащане отпадъци или да работят в сектора. Това съобщиха от...

Уволниха медицинска сестра заради видео с Неймар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177310

Ритникът с коляно в гърба от колумбиеца Сунига в четвъртфинала на световното донесе неприятности не само на бразилската суперзвезда Неймар, който със сигурност пропуска поне следващия мач с Германия. Контузията, която едва не го остави инвалид, причини неудобства и на медицинска сестра от болницата във Форталеза. Там първо бе доставен футболистът.

Лавров: Русия и ЕС могат да изградят единно икономическо пространство от Атлантика до Тихия океан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4177294

Във външната си политика Русия последователно изхожда от това, че решение на глобалните и регионалните проблеми трябва да се търси чрез сътрудничество, чрез намиране на компромиси. Смятаме, че върху такава основа Русия и ЕС – двамата най-големи играчи на европейския континент – ще могат в перспектива да се придвижат към реализирането на идеята за Във външната си политика Русия последователно изхожда от това, че решение на глобалните и регионалните проблеми трябва да се търси чрез сътрудничество, чрез намиране на компромиси. Смятаме, че върху такава основа Русия и ЕС – двамата най-големи играчи на европейския континент – ще могат в перспектива да се придвижат към реализирането на идеята за

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване