Германия въвежда винетки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178199

Германия се готви да въведе винетки за чужденци от 2016 г., предаде АФП.
Цените ще бъдат по 10 евро за 10 дни, 20 евро за 2 месеца и над 100 евро за година в замисимост от автомобила. Транспортният министър Александър Добринт изчисли, че така в бюджета за 4 години ще влязат 2,5 млрд. евро.
Германските граждани също ще плащат за винетки, Германия се готви да въведе винетки за чужденци от 2016 г., предаде АФП. Цените ще бъдат по 10 евро за 10 дни, 20 евро за 2 месеца и над 100 евро за година в замисимост от автомобила. Транспортният министър Александър Добринт изчисли, че така в бюджета за 4 години ще влязат 2,5 млрд. евро. Германските граждани също ще плащат за винетки,

Строим „Южен поток” по правилата на ЕС

http://www.monitor.bg/article?id=435085

Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и външният министър Кристиан Вигенин се разбраха вчера с дипломат №1 на Русия Сергей Лавров за проекта „Южен поток”. Те се обединиха около тезата, че проектът е стратегически както за Русия, така и за ЕС, а в частност и за България, и че трябва да се строи по правилата на Брюксел.

44-годишен мъж в мозъчна смърт спаси трима души

http://frognews.bg/news_72744/

Близките на 44-годишен мъж, който изпаднал в мозъчна смърт са дарили оганите му. Благодарение на това са спасени трима души, съобщиха за човешкия жест от болница Лозенец в София.

Роналдо: Благодаря, Маестро, почивай в мир!

http://football.actualno.com/Ronaldo-Blagodarja-Maestro-pochivaj-v-mir-news_38301.html

Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо изрази мъката си по загубата на "бялата" легенда Алфредо ди Стефано. Бившият нападател на "Кралския клуб" си отиде на 88-годишна ...

Нишимура може да свири финала на Световното?

http://worldcup2014.actualno.com/Nishimura-moje-da-sviri-finala-na-Svetovnoto-news_38303.html

ФИФА публикува списък с 15 съдии, които могат да ръководят оставащите мачове на световното първенство. Сред тях е тотално компрометиралият се японски рефер Юичи Нишимура, който даде несъществуваща дуз...

Министър Андреева одобри актуализацията на бюджета на Здравната каса

http://pik.bg/министър-андреева-одобри-актуализацията-на-бюджета-на-здравната-каса-news199821.html

Министър Андреева одобри актуализацията на бюджета на Здравната каса

Проектът за актуализация на бюджета на Здравната каса влиза в Министерския съвет, съобщи Би Ти Ви.

Министър Таня Андреева е одобрила искането за актуализирането на парите за здраве. След като бъде разгледан от кабинета, проектът ще бъде обсъден от парламента.

Преди дни председателят на Здравната каса Румяна Тодорова заяви: "490 млн. лева е прогнозният дефицит в Националната здравноосигурителна каса".

Според нея има резерв от 110 млн. лева, както и преизпълнение на събирането на здравни осигуровки - 55 млн. лева.

"Така обаче остават недофинансирани около 330 млн. лева", обясни ръководителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.

Вучич: Сърбия подкрепяше позицията на Путин за Украйна

http://www.cross.bg/vychich-surbiya-ykraiina-1419524.html

/КРОСС/ Сърбия подкрепя инициативите на Русия по отношение на Украйна. Това заяви сръбският министър-председател Александър Вучич, който днес се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев. "Ние подкрепяхме всички мирни инициативи на президента Путин, на Руската федерация", заяви пред репортери Вучич. Той припомни също, че Сърбия е подкрепяла и германската позиция по този въпрос. Вучич каза още, че Сърбия подкрепя мирното решение на украинския проблем.

Банкерката Цветелина Бориславова лично посрещна новия си кораб в Бургас

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243542_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D

 Фирма на банкерката Цветелина Бориславова е собственикът на пасажерския кораб Mirilio, който сега е прекръстен на "Дружба".

Това съобщава руският сайт korabli.eu. Бизнесдамата лично посрещнала на 30 юни сутринта кораба, когато той акостирал под български флаг в 9.36 часа в Бургас. Плавателният съд ще действа като ферибот и ще обслужва възтановената линия Бургас-Поти-Новоросийск.

Бориславова купила кораба "на старо" от Испания, където кръстосвал между Канарските острови, Палма де Майорка, Барселона, Менорка, Ибиза.

Плавателният съд е построен през 2002 г. от испанска компания в Севиля. Дължината му е 180 метра, а газенето 5.8 метра. Собственик на кораба е "Фиш порт", което вече се казва "Порт България Уест".

Неотдавна рибарското пристанище в Бургас бе купено от дружеството на Бориславова "СиЕсАйЕф". Според източници в Министерството на транспорта вече е внесен план за промяна на статута му и то да стане специализиран ро-ро терминал. Оператор на кораба е "ПБ Мениджмънт", собственост на Порт България Уест.

Според експерти подобен кораб на старо струва няколкостотин милиона евро. Като нов един круизен кораб струва между 500 милиона и 1 милиард евро.

Орешарски сдобрява Греков и Фонд "Земеделие"

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/oresharski-sdobriava-grekov-i-fond-zemedelie-6016697

Министърът и шефът на фонд "Земеделие" сключиха примирие обещаха да бъде направена справка за всички проекти, които се намират в разплащателната агенция

Пекин, Осло и Алмати ще се борят за Зимната Олимпиада през 2022

http://www.moreto.net/novini.php?n=257239

Пекин, Осло и Алмати ще си оспорват домакинството на Зимните олимпийски игри през 2022 година, обявиха от Международния олимпийски комитет след срещата на ръководството в Лозана, Швейцария. Трите града останаха единствените кандидати за Игрите след 8 години, след като Краков, Стокхолм и Лвов се оттеглиха от надпреварата.

Любо Пенев напусна “Ботев” след 26 дни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178456

Любослав Пенев и “Ботев” се разделиха с взаимно уважение след 26 дни. Заедно с националния селекционер от пловдивския клуб си тръгва и целият му екип, който пое работата на 12 юни - помощниците Радослав Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов-Жан.
 
Причината за раздялата е тежкото финансово положение, в което изпаднаха “канарчетата” след блок Любослав Пенев и “Ботев” се разделиха с взаимно уважение след 26 дни. Заедно с националния селекционер от пловдивския клуб си тръгва и целият му екип, който пое работата на 12 юни - помощниците Радослав Здравков, Давид Родригес и Йордан Йорданов-Жан. Причината за раздялата е тежкото финансово положение, в което изпаднаха “канарчетата” след блок

Парите за лечение на деца са на привършване

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2339093_parite_za_lechenie_na_deca_sa_na_privurshvane/?ref=rss


Парите във Фонда за лечение на деца са почти изчерпани. До края на годината остават малко повече от 1 млн. лв.  от общо предвидените за цялата година 6 млн. лв., съобщи БиТиВи.

От разходите за предходни години се вижда, че до края на годината ще са нужни поне толкова средства колкото са изразходвани до момента.

От здравното министерство съобщават пред телевизията, че в момента се изготвя доклад за финансовото състояние на фонда. След като министърът се запознае с него, ще...

Имаше организирана атака срещу банковата система, ДАНС неутрализира тези опити и днес резултатите са положителни

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243541_%D0%98%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5+%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83+%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%

 Имаше организирана атака и действия, които бяха насочени към дестабилизирането на банковата система, заяви вицепремиерът и министър на МВР Цветлин Йовчев в отговор на въпрос на председателя на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов по време на парламентарния блиц-контрол пред Комисията по вътрешна сигурност и ред. Според разследването тази атака се е изразявала чрез изпращане на имейли, есемеси, информации във фейсбук, които имали за цел да всеят паника сред вложителите на някои банки. Министър Йовчев информира депутатите от комисията, че колегите му от министерството работят по 3-4 линии, а ДАНС са действали решително и категорично и за много кратко време са успели да неутрализират тези опити. В момента положението е нормализирано, а резултатите в засегнатите банки са положителни.

 
Искрено се надявам представителите на всички партии да бъдат премерени в изказванията си относно банковата система, призова министър Йовчев. Той лично подкрепял промени в законодателството, с които да се криминализират действията, които водят до дестабилизация на банковата система.
 
Държавните органи изпълниха възложените им по закон функции по време на бедствието във Варна, обясни министър Йовчев на въпрос на народния представител от ГЕРБ Красимир Ципов. Той поиска да разбере как е приложен Националният план за защита при бедствия във Варна. Министърът изброи взетите мерки  и съобщи още, че ако сумата от щетите по бедствието достигне необходимият минимум за кандидатстване пред фонд „Солидарност” на ЕК, то процедурата веднага ще бъде задвижена.
 
В последната седмица имаме засилен натиск от бежанци във връзка с усложнената ситуация в Ирак, каза министър Йовчев в отговор на въпрос на народния представител от ДПС Хамид Хамид. Дневно се регистрирали около 150-200 опита за нелегално преминаване на границата, което е двойно увеличение по време на пика от миналата година. Над 1000 служители на МВР са командировани на границата, продължава строежът и на защитната стена. Не очакваме успокояване на обстановката, натискът ще се засили, но в момента нямаме рискова ситуация, отбеляза вицепремиерът Цветлин Йовчев.
 
Народният представител от ГЕРБ Веселин Вучков попита министъра защо е необходимо да се закриват столовете и бюфетите в МВР, а служителите им да се съкращават. Министърът информира, че това е подкрепено от синдикатите, столовете се ползват от не повече от 20 на сто от служителите, а на практика редовите полицаи, които са на улицата, нямат възможност да се хранят във въпросните обекти, където цените са преференциални. Освободените средства ще се насочат към почивните бази, където ще има по-голям социален ефект, а столовете ще се дават под наем, информира министърът.

90% от съборените къщи в Аспарухово били незаконни

http://www.monitor.bg/article?id=435071

90 на сто от съборените до момента сгради в Аспарухово са били незаконни и негодни за обитаване. 70 къщи и 30 търговски обекта вече са изравнени със земята. Това стана ясно вчера по време на протестите в квартала срещу принудителното изселване на хората от пострадалите сгради.

"Европа на кръстопът"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243540_%22%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D1%82%22+

 Предизвикателствата пред Европейския съюз и очакванията след изборите за Европейски парламент бяха основните теми на конференцията "Европа на кръстопът". Дискусията беше организирана на 3 юли 2014 г. от Global Diplomatic Forum в партньорство с Народното събрание. В нея участваха ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в София, представители на Народното събрание и правителството, академичната общност и медии.

 
В панела "Преосмисляне ролята на Европейския съюз" водещ лектор беше посланикът на Италия в България Марко Контичели, чиято страна пое от 1 юли председателството на ЕС. Той представи приоритетите на италианското председателство и подчерта, че то започва в сложна и нееднозначна международна обстановка. По време на председателството специално внимание ще бъде обърнато на въпросите, свързани с безработицата, борбата с бедността, рисковете, свързани с енергийната сигурност, справяне с емиграционния натиск, посочи Марко Контичели. Разширяването на ЕС остава от решаващо значение, страните-кандидатки и потенциалните кандидати трябва да бъдат мотивирани и италианското председателство ще настоява за по-нататъшни стъпки в процеса на разширяване, добави той.
 
Председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов отбеляза пред участниците във форума, че днес Европа не е само на един кръстопът. По думите му световната финансова и икономическа криза е довела до най-големия икономически спад и социални ограничения в историята на Европейския съюз и това е създало вълна от евроскептицизъм. Кризата постави въпроса за валидността на част от принципите на изграждане на ЕС, за функциите на неговите институции и за съдържанието на неговата политика. Необходима е дискусия по тези въпроси, защото, ако те нямат отговори, няма как да се възстанови и засили доверието на гражданите към Съюза и да се запази неговата първостепенна роля във формиращия се многополюсен свят, смята Янаки Стоилов.
 
Без развитие на партньорството с Русия и Турция в областта на икономиката, енергетиката и отбраната е трудно да си представим ЕС като основен фактор в глобалната политика, подчерта Янаки Стоилов. Той отбеляза, че партньорството със САЩ е традиционно за ЕС, но неговото разширяване не означава безкритично възприемане на споразумението за трансатлантическо търговско и икономическо сътрудничество.
 
Според председателя на Комисията по външна политика на Народното събрание най-важното средство за справяне с безработицата и за възстановяване на икономическата сила на ЕС е реиндустриализацията на Европа. Необходимо е възраждане на традиционни за континента промишлени отрасли и продължаване на технологичното развитие, което обаче налага пренасяне на ударението не върху вътрешната конкуренция в ЕС, а върху повишаване на конкурентноспособността на Съюза като цяло спрямо страните и регионите извън него, посочи той. Пред България този проблем стои с още по-голяма острота, защото тя има нужда от догонващо икономическо развитие, от осезаемо намаляване на бедността и ускорено сближаване със средните като ниво на развитие страни от ЕС, подчерта Янаки Стоилов.
 
На конференцията Пламен Ангелов, заместник-министър на МВР, говори за ролята на България като външна граница на ЕС и произтичащите от това актуални предизвикателства пред страната.  По темата за "Региона на Черно море и политиката на ЕС" посланикът на Румъния Антон Пакурецу обърна внимание на актуални аспекти в сферата на сигурността в Черноморския регион, а Любомир Кючуков, директор на Института по икономика и международни отношения, дефинира приоритетите на България в Черноморския регион.

Пускат естакадата при Семинарията в неделя, почват метрото до "Сребърна"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178551

От тази неделя колите ще се движат на две нива при кръстовището на Семинарията в София. 


Естакадата ще бъде пусната два дни по-рано от планираното. Това съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери обекта.


До края на седмицата там ще се положи износващият пласт на асфалта на надлеза, ще се довърши еластичната ограда и От тази неделя колите ще се движат на две нива при кръстовището на Семинарията в София. Естакадата ще бъде пусната два дни по-рано от планираното. Това съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери обекта. До края на седмицата там ще се положи износващият пласт на асфалта на надлеза, ще се довърши еластичната ограда и

Тарашат мобилките на път за САЩ

http://frognews.bg/news_72743/

Телефоните и техническите устройства на пътниците, които пътуват в самолетите за САЩ ще бъдат подложени на допълнителни проверки. Това съобщиха властите зад океана.

Михаил Миков: Всеки български гражданин заслужава по-добър живот

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243539_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB+%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%

 “Всеки български гражданин заслужава по-добър живот”. Това отбеляза председателят на Народното събрание Михаил Миков в село Граф Игнатиево, област Пловдив, където присъства на настаняването на многодетното семейство Мариела и Костадин Гелеменови в дом, осигурен и обзаведен със средства, набрани чрез поредица дарителски акции на фондация "България си ти".

По думите му благодарение на тази инициатива се дава шанс на децата на Мариела и Костадин да имат самочувствие и да бъдат равни със своите връстници. Председателят на Народното събрание Михаил Миков пожела здраве на младото семейство и ги призова да пазят новия си дом. Той им подари икона, която да ги закриля в новия им дом.
Кметът на село Граф Игнатиево Иван Семерджиев посочи, че селото, което се е формирало от преселници, и до днес е пример за добросъседство и толерантност в отношенията между жителите.
Председателят на сдружение „България си ти“ инж. Димитър Куцаров връчи ключа за новия дом на семейство Гелеменови, като изказа благодарност към всички дарители, включили се в благородната инициатива. „Тези деца трябва да има къде да живеят и да бъдат щастливи“, допълни той. На церемонията беше прочетен поздравителен адрес от министър-председателя Пламен Орешарски, след което лицата на кампанията „България си ти“ поздравиха младото семейство и жителите на селото.
След церемонията пред читалище „Изгрев“ в село Граф Игнатиево председателят на Народното събрание Михаил Миков заедно със семейство Гелеменови и гостите се отправиха към къщата, където бе отслужен водосвет.
На церемонията присъстваха също Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, почетни членове на „България си ти“, оперната прима Христина Ангелакова, големият тенор Калуди Калудов, джазменът Васил Петров и други видни гости.
През цялата 2013 г. Сдружение „България си ти!“ събира средства за закупуването на дома на Мариела и Костадин. За целта се проведе DMS кампания, представяне на каузата на баскетболни мачове, мотосъбори и други събития, в които активно участие взеха Национална баскетболна лига, Българска федерация по баскетбол, най-големите мотоклубове в страната.
Сдружение „България си ти“ работи за подобряване на качеството на живота и жизнения стандарт на българските граждани в съответствие с европейската стратегия „Европа  2020“. Сдружението подпомага гражданското развитие и реализацията чрез образователни и социални програми. Съдейства за разрешаване на конкретни социални въпроси на български многодетни семейства.
По време на посещението си в Граф Игнатиево Михаил Миков обсъди с председателя  на „България си ти“ инж. Димитър Куцаров възможността за бъдещи съвместни инициативи и действия.

Учените преместиха еволюцията на човека с милион години назад

http://www.cross.bg/ychenite-premestiha-evolyutziyata-na-choveka-s-milion-godini-nazad-1419523.html

/КРОСС/ Учени от Смитсъновия институт в САЩ съобщиха, че някои от еволюционните достижения на човека са придобити доста по-рано, отколкото се смяташе досега. Според тях качества като големият мозък, способността за използване инструменти, дългите крака и по-дългият период на съзряване родът Homo е придобил по-рано от 1.8-2.4 милиона години. За своите изследвания и анализи учените са използвали останки, открити в пещерата Дманиси в Грузия. Според тях човешката еволюция се е случила по-плавно и указаните висши качества не са се появили едновременно.

Войната Пеевски – Моника реже глави на шефове във Фонд „Земеделие”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243538_%D0%92%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8+%E2%80%93+%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%

 Зависимият от ДПС министър Греков не дава обяснения, защо преди месец отричаше, че има проблеми във фонда

Исканите оставки от земеделския министър Греков на шефовете на Държавен фонд „Земеделие” са втора серия от войната между Делян Пеевски и банкера Цветан Василев и обслужващите ги политици. Това разкриха пред Faktor.bg източници от аграрното ведомство. Днес най-неочаквано проф. Греков обяви пред медии, че иска Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова да напуснат важните постове, защото срещу тях има много оплаквания от фермери и земеделски стопани. Министърът се мотивира, че предстои разпределянето на 60 млн. лв. европейски пари в сектора, но се съмнява, че средствата ще бъдат прозрачно усвоени.

Проверки показват, че шефът на фонд "Земеделие" Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова са консултирали европейски проекти по оперативна програма "Регионално развитие". В общия им бизнес е замесена и майката на Николов – Руска Николова. Те са съдружници в „М енд В Консултинг" ООД. Николов и Александрова не са напуснали компанията и не са продали дяловете си след като са станали шефове в края на ноември миналата година. Това сочи справка от Търговския регистър. Преди да поемат ръководството на фонда Николов и Александрова са работили заедно в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Любопитното е защо целият театър с тях се разиграва точно сега. Само преди месец лидерът на РЗС Яне Янев обяви от телевизионния екран, че двамата живеят заедно на семейни начала и са забъркани в ред далавери и корупционни истории. Обвиненията бяха отправени и от различни политици, но от земеделското министерство отминаха обвиненията с мълчание, твърдейки, че не отговарят на истината.

Промяната в ситуацията е продиктувана от войната между Пеевски и Цветан Василев. Николов и Александрова са покровителствани лично от Моника Станишев - най-важния човек в държавата. Фамилията Станишеви от няколко седмици обаче са в тежък конфликт с депутата от ДПС Пеевски. Причината е отказаната подкрепа от хората на Доган и лично от Пеевски да подкрепят лидера на БСП за премиер в този парламент. Сега Станишеви са от отбора на банкера Василев. Министър Греков, който преди дни се правеше, че в този важен фонд нищо не се случва, е под твърдото влияние на ДПС и затова сега се е впрегнал в интригата. Запознати коментират, че през последните дни сметки и авоари на фонд „Земеделие” са прехвърлени без основание и ясен мотив от една банка в друга. Ставало дума за много пари, но никой не се ангажира дали тези транзакции имат общо с банковата криза, а и отговорните институции отказват да разследват как са се движели между трезорите парите на държавата. Във фонда обаче служителите са категорични, че в дъното на конфликта са тежките лични взаимоотношения между Станишеви и Пеевски, които са на път да запалят цялата държава, докато институциите ги покровителстват и бездействат.


http://www.faktor.bg/

Бойко Борисов пред "Труд": Къде бяха бизнес и синдикати цяла година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178715

"Аз говорих с лидерите на КТ “Подкрепа” и на КНСБ, сега и писмено съм им пратил покана за незабавна среща в указано от тях време и място, защото не приемам след едногодишното им мълчание изведнъж да ни причисляват всички партии в парламента към едно цяло." Това казва Бойко Борисов в интервю за "Труд".

"Не приемам тяхното мълчание за Сметната пал "Аз говорих с лидерите на КТ “Подкрепа” и на КНСБ, сега и писмено съм им пратил покана за незабавна среща в указано от тях време и място, защото не приемам след едногодишното им мълчание изведнъж да ни причисляват всички партии в парламента към едно цяло." Това казва Бойко Борисов в интервю за "Труд". "Не приемам тяхното мълчание за Сметната пал

Най-голямото предизвикателство е да се създаде мнозинство в следващия парламент

http://www.mediapool.bg/nai-golyamoto-predizvikatelstvo-e-da-se-sazdade-mnozinstvo-v-sledvashtiya-parlament-news222373.html

Президентът Росен Плевнелиев посочи като основни предизвикателства за България реализирането на отложените реформи и решаването на проблема с "политическите борби, партизанщината и нестабилността, каквито нашата история не познаваше през последните 25 години". "Трябва да работим за изграждането на по-добри и по-прозрачни институции, трябва да работим за по-ефикасна съдебна система, трябва да реформираме някои сектори, и да, аз съм тук за да кажа ясно на българските политици, че са необходими реформи, както и напредък и подобрения... Най-голямото предизвикателство е да се създаде мнозинство в следващия парламент, което да може да проведе силни реформи, които понякога ще бъдат болезнени", заяви Плевнелиев в интервю за телевизия Блумбърг. По думите на Плевнелиев "най-големият проблем, към който българските политици трябва да се обърнат, е да се създаде култура за реформи и да има единна позиция по необходимите реформи, които да ускорят икономическото и регионално развитие". Той каза още, че се надява "българите да направят смела крачка за избор на проевропейско правителство, което ще подкрепи интеграцията, ще модернизира прозрачното управление на европейските фондове, ще реформира здравеопазването, съдебната система, ще реформира пенсионните фондове и ще осигури бързото ни развитие в зададената от хората посока - модернизация и интеграция в ЕС". Плевнелиев каза, че в България няма банкова криза, а криза в доверието и припомни, че само една банка е поставена под правителствен контрол. "Искрено вярваме, че срещу тази банка беше извършена спекулативна атака и институциите работят упорито да разберат кой и по какъв начин е отговорен за това. Вече пет души бяха арестувани и сме абсолютно сигурни, че българските власти ще продължат да правят всичко възможно. Българската банкова система функционира добре, тя е ликвидна и стабилна. Валутният борд е остров на стабилност и основа на банковата сигурност", каза още Плевнелиев. По думите му политическата нестабилност предполага ниска мотивация за инвестиции и разкриване на нови работни места. "Въпросът е в това, че трябва да осигурим по-добро ниво на комфорт за инвеститорите, така че предприемачите да инвестират и да разкриват нови работни места. Това зависи от политиците и моето послание към българските политици е: работете за повече стабилност и изграждайте основите на по-добра коалиционна култура и по-прагматична работа в българския парламент. Също така се пригответе за трудни, но необходими реформи", каза държавният глава. Попитан защо последните две правителства не са успели да изкарат пълни мандати, Плевнелиев коментира, че липсата на коалиционно споразумение между коалиционните партньори беше голяма грешка. "Това създаде известна непрозрачност в работата на това правителство. Също така едно решение създаде много напрежение и породи обществения протест и това беше решението да се назначи един човек, свързан с медиите, за шеф на специалните служби. Имаше и други решения, които породиха нестабилност и те някак си предопределиха краткия хоризонт на това правителство.. И не на последно място изборите, проведени на 12 май 2013 г., направиха задачата на българските политици много трудна, защото ние имаме 240 депутати, а на практика управляващата коалиция реши да управлява страната със само 50 процента от тях – 120 от 240. Така че, разполагайки само с половината от депутатите, беше много трудно от самото начало да се постигне стабилност. Това, което допълнително засили нестабилността, беше фактът, че това правителство реши да бъде зависимо от подкрепата на ултра-националистическа партия в парламента, което допълнително породи напрежение и нестабилност", каза Росен Плевнелиев.

Д-р Нигяр Джафер: Правната рамка за грижите за възрастните хора изисква консенсус

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243537_%D0%94-%D1%80+%D0%9D%D0%B8%D0%B3%D1%8F%D1%80+%D0%94%D0%B6%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%3A+%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B8%

 България все още няма правна рамка за интегрирани социално-здравни услуги в домашна среда за възрастни хора и промяната в законодателството изисква широко обсъждане и консенсус. Това каза председателят на Комисията по здравеопазване д-р Нигяр Джафер на кръгла маса, посветена на интегрираните социални услуги и здравни грижи в домашна среда за възрастни хора. Форумът се проведе в зала „Запад” на Народното събрание, а негов домакин бяха здравната комисия и Българският червен кръст. Зам.-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков и на труда и социалната политика Лазар Лазаров също подкрепиха промени в законодателството, които да дадат възможност на възрастните и на хората с увреждания за достоен живот в домашни условия.

 
Председателят на БЧК Христо Григоров апелира към политиците да се обединят, за да се промени законодателството така, че да даде възможност да се създадат центрове за интегрирани здравно-социални услуги, които отдавна съществуват в Европа.
 
На участниците в кръгла маса бе предложен текст за промяна на Закона за здравето, който да регламентира дейността на интрегрираните центрове. Услугите, предоставяни в тях, ще бъдат насочени основно към хора, живеещи сами, с физически или психически увреждания.
 
Предвижда се тези центрове да могат да се създават от физически лица, общини и от други юридически лица с нестопанска цел. Промените са систематизирани след близо двугодишно обсъждане между институциите, неправителствени и пациентски организации.
Д-р Джафер посочи още, че ЕК насърчава приоритетно използването на оперативни програми за създаване на условия за достоен живот на възрастните хора.
 
В момента 400 възрастни хора се ползват от услугите на такива центрове, създадени пилотно в област Враца. Те са изградени по проекта „Домашни грижи за независим и достоен живот”, финансиран от Българо-Швейцарска програма за сътрудничество.
 
Н. Пр. г-жа Регине Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария разказа, че проектът е успешен, защото се  реализира от добри партньори като БЧК и Швейцарския червен кръст.

Сърбия подписва договора за „Южен поток“ до няколко дни

http://econ.bg/Новини/Сърбия-подписва-договора-за-Южен-поток-до-няколко-дни_l.a_i.554439_at.1.html

В следващите няколко дни съседна Сърбия ще подпише договора за изграждането на „Южен поток“. Това стана ясно по време на срещата на руския премиер...

НАП пуска леки коли за по 200 лв.

http://www.monitor.bg/article?id=435056

Лади и жигули със стартова цена от по 200 лв. пуска НАП в своя електронен магазин. В следващите две седмици от приходната агенция ще обявят над 60 търга за автомобили на хазната. Най-евтините от тях са за по 200 лева, но интерес не липсва и за тях също се наддава.

Кошмар в Гоце Делчев! Червен конец против уроки едва не умори две бебета

http://pik.bg/кошмар-в-гоце-делчев-червен-конец-против-уроки-едва-не-умори-две-бебета-news199818.html

Кошмар в Гоце Делчев! Червен конец против уроки едва не умори две бебета

Червен конец против уроки едва не умори две бебета от Гоце Делчев. Хлапетата глътнали безопасни игли, с които им били закрепени магическите връвки, пише "Флагман".

За случаите разказва доц. Цоло Цолов, началник на клиниката по детска оториноларингология в столичната болница "Царица Йоана". Децата били само на няколко месеца, но лекарите успели да ги спасят.

Около 100 малчугани на година обаче нямат този късмет и умират заради глътнат предмет у дома, посочва доцентът, цитиран от "Телеграф". Той има цяла колекция игли, мъниста, копчета и други тела, извадени от дихателните пътища и хранопроводи на деца.

Децата били само на няколко месеца и постъпили в интервал от няколко часа. Лекарите от ИСУЛ съвместно с медици от "Пирогов" успели да ги спасят. Представете си обаче как се вади игла от хранопровода на едно 6-месечно бебе, коментира доц. Цолов.

Около 100 деца на година обаче нямат този късмет и умират заради глътнат у дома предпет, посочва той. Основната причина е невъзможността на много места у нас да се окаже навременна медицинска помощ, поради което пациентите трябва да бъдат транспортирани до София.

Най-рискова се оказва възрастта до 3 години. Често малчуганите поглъщат семки, копчета, дребни предмети от играчките. Фатално за тях обаче се оказва задавянето със семки и фъстъци, които не бива в никакъв случай да им се дават, предупреждава доц. Цолов, пише днес плюс.

Срив в приходите на митниците

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243536_%D0%A1%D1%80%D0%B8%D0%B2+%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5

 Само от ДДС и акцизи приходите са със 152 млн. лева по-малко

Прогнозите на кабинета "Орешарски" по отношение на приходната част на бюджета за 2014 може да се провалят напълно.

Последните данни отчитат драстично намаляване на приходите в Митниците. Под планираните са приходите за първите шест месеца на годината, като има 350 млн. лева неизпълнение в приходите от ДДС и акцизи спрямо разчетите на Министерството на финансите, пише в. "Сега".

През юни приходите от ДДС и акцизи са по-малко от планираното със 152 млн. лева.

При очаквани 398 милиона лева месечни приходи от ДДС от внос, митниците са събрали 291 милиона лева.

Постъпленията от акцизи за юни са 328 милиона лева при планирани 374.5 милиона лева.

От началото на годината това е месецът с най-голямо неизпълнение на прогнозираните постъпления.

От ДДС са събрани 1.75 милиарда лева, или с около 75 милиона лева под събраното от януари до юни на 2013 година. В същото време за тази година е заложен ръст от общо 541.7 милиона лева спрямо миналата година.

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МИХАИЛ МИКОВ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243535_%D0%9E%D0%91%D0%A0%D0%AA%D0%A9%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95+%D0%9D%D0%90+%D0%9F%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%A1%D0%95%D0%94%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%AF+%D0%9D%D0%90+%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%9D%D0%9E%D0%A2%D0%9E+

 ОБРЪЩЕНИЕ

на председателя на Народното събрание Михаил Миков
 
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!
 
Преди близо година се обърнах към Вас и изразих безпокойството си от случващото се около Народното събрание. Днес си позволявам отново да се обърна към вас, този път – заради това, което става вътре в парламента.
 
На политическите консултации се договорихме за дата за предсрочни избори и за това Народното събрание да работи, докато бъде разпуснато през август. Тази седмица отново станахме свидетели на съзнателно блокиране на работата на законодателния орган. Бяха разменени остри обвинения и нападки за неспазване на съществуващи договорки и за спазване на несъществуващи такива. Народното събрание не заседава през последните дни, независимо че имаше дневен ред, съобразен с нуждите на обществото и приет в пленарната зала в сряда сутрин от народните представители.
 
С наближаването на предсрочните избори парламентът се използва безогледно за тясно партийни интереси, а това подкопава основите на парламентаризма и демокрацията. Намирам това за недопустимо и бих искал да предупредя за някои възможни неблагоприятни последици от поведението за блокиране на работата на парламента.
Не приемам заявените позиции, че народни представители ще сведат конституционните си задължения за присъствие в пленарната зала единствено до гласуването на предизвестената оставка на правителството. Това е в противоречие с Конституцията и постигнатите договорености. Ако инцидентното напускане на залата от една парламентарна група като крайна форма на несъгласие с конкретни решения може да се приеме понякога, то системният и целенасочен бойкот на Народното събрание е противоконституционно поведение, което руши демократичните устои на обществото.
 
Така създадената обстановка благоприятства и вече се наблюдават опити за външна намеса в работата на Народното събрание чрез изземване на конституционните му правомощия и нарушение на принципа за разделение на властите.
 
Искам да напомня, че до разпускането си Народното събрание продължава да е най-висшият и легитимен представителен орган на власт в държавата и трябва да изпълнява конституционните си функции. Законодателната дейност и парламентарният контрол не могат да се изземват под никаква форма от други органи, особено от временни органи с неизяснен статут, неясни функции и нелегитимен състав. Поради това се противопоставям на всякакви подобни действия, които не са съобразени с действащата Конституция.
 
На следващо място искам да подчертая, че част от дневния ред на Народното събрание до разпускането му са закони, чието приемане е важно за всички граждани и за България като държава.
 
Такива са измененията на закони, чието неприемане ще засегне неблагоприятно хиляди български граждани. Тук е мястото да се извиня на българските производители, че в тази обстановка новото разглеждане на наложеното от Президента вето на Закона за защита на конкуренцията, който защитаваше техните интереси, изглежда все по-трудно.
 
Не може да се довърши приемането на закони за въвеждане на директиви, които са политически безспорни. В резултат на ненавременното им приемане страната може да понесе финансови санкции, от които никой български гражданин няма интерес.
 
Не могат да се ратифицират и споразуменията с Международната банка за възстановяване и развитие. Те ще улеснят усвояването на средства от европейските фондове в областта на здравеопазването, енергетиката, инфраструктурата и земеделието. Ако тези споразумения не бъдат ратифицирани в срок, те ще загубят действието си, което ще затрудни следващото правителство, което и да е то.
 
Важни за България са ратификациите на споразуменията за асоцииране между Европейския съюз и Молдова, Украйна и Грузия. Забавянето им у нас ще бъде лош знак към партньорите от Европейския съюз и към държавите-кандидати за членки по пътя към пълноправното им членство. Това намалява ролята на страната ни като член на Европейския съюз и фактор на стабилност в региона.
 
Липсата на кворум осуетява и възможността за упражняване на контрол върху правителството. Този контрол е от особено значение в преходни периоди като сегашния. Против интересите на обществото е изпълнителната власт да остане без контрол до формирането на служебно правителство.
 
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!
 
Изразявам тревога за възможностите, които днес пропуска България, и за рисковете, на които е изложена тя в резултат на целенасочените действия срещу Народното събрание. Считам, че всички народни представители и парламентарни групи трябва да изпълняват конституционните си задължения и да защитават интересите на гражданите чрез активно участие в дейността на парламента. Всичко друго е против Конституцията и националните интереси. И ако допуснем превръщането на това разрушително поведение в устойчива практика, то може да подкопае представителната демокрация в България. Българските граждани нямат интерес от това. Призовавам всички народни представители да участват активно в оставащите заседания на Народното събрание, защото парламентарното управление няма алтернатива в демократична България!

Искра Михайлова стана първият български евродепутат шеф на комисия в ЕП

http://www.mediapool.bg/iskra-mihailova-stana-parviyat-balgarski-evrodeputat-shef-na-komisiya-v-ep-news222372.html

Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като в понеделник бе избрана за председател на комисията по регионална политика на Европейския парламент.   Така представителят на ДПС пое пряко европейските политики по разпределението и усвояването на средствата от еврофондовете.   По-рано през деня евродепутатът от "Коалиция за България" Илияна Йотова пък беше избрана за заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Тя заяви, че ще работи най-вече за по-нататъшната реформа на Шенгенското законодателство; по предизвикателствата, свързани с бежанските потоци и по приемане на общоевропейско законодателство срещу корупцията, прането на пари и организираната престъпност.

Парите в специалния фонд за болни деца свършват

http://frognews.bg/news_72742/

Парите в специалния фонд за деца са на привършване. В момента в него има не повече от 1 млн. лв., алармираха родители.

Вадят жителите на засегнати имоти в Аспарухово само за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=257249

Само за срок от 7 дни се налага да бъдат изведени собствениците на засегнатите от свлачищни процеси имоти в “Аспарухово”. Това заяви за chernomore.bg инж. Олег Колев, главен експерт „Свлачища и укрепване на територии” в община Варна.

Меркел огорчена от партньора си Обама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178149

Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна на седмото си посещение в Китай за 9 години видимо угрижена и тъжна, съобщи сп. “Шпигел”.
Въпреки значителните икономически пробиви на пазара на втората по големина икономика в света, главна тема на изказванията на канцлерката беше поредното разкритие за американски шпионаж срещу Берлин. Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна на седмото си посещение в Китай за 9 години видимо угрижена и тъжна, съобщи сп. “Шпигел”. Въпреки значителните икономически пробиви на пазара на втората по големина икономика в света, главна тема на изказванията на канцлерката беше поредното разкритие за американски шпионаж срещу Берлин.

Първанов, Попова и Баневи бяха сред гостите на премиерата на книгата на Лавров

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2339081_purvanov_popova_i_banevi_biaha_sred_gostite_na/?ref=rss


След срещите си на високо равнище днес в България, в които основна тема беше бъдещето на проекта "Южен поток", министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров представи в НДК книгата си "Между миналото и бъдещето. Руската дипломация в променящия се свят".

Тя е издадена от Форум "България-Русия" по повод на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. Последното е и официалният повод за посещението на Лавров у нас.

Събитието беше...

"Между миналото и бъдещето" на Лавров беше представена на български език

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2339081_mejdu_minaloto_i_budeshteto_na_lavrov_beshe/?ref=rss


След срещите си на високо равнище днес в България, в които основна тема беше бъдещето на проекта "Южен поток", министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров представи в НДК книгата си "Между миналото и бъдещето. Руската дипломация в променящия се свят".

Тя е издадена от Форум "България-Русия" по повод на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. Последното е и официалният повод за посещението на Лавров у нас.

Събитието беше...

Пак ултиматум от синдикатите! Идат нови протести!

http://www.bnews.bg/article-110483

Ако не се реши проблемът с ранното пенсиониране на работещите тежък труд, чиито ранни пенсии от 2015 г., трябва да се поемат от професионалните фондове, ще има протести, алармираха синдикатите.

Американски ракетен крайцер влезе в Черно море

http://www.cross.bg/more-cherno-vella-1419522.html

/КРОСС/ Ракетният крайцер от военноморските сили на САЩ Vella Gulf влезе във водите на Черно море. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник в Генералния щаб на Военноморските сили на Руската федерация. С Vella Gulf броят на кораби на НАТО в Черно море се увеличи до седем.    

Внасят бракувани зеленчуци с касови бележки от кафе

http://www.monitor.bg/article?id=435047

С фалшиви фактури пристигат у нас зеленчуци от най-ниско качество, които са били предназначени за изхвърляне на борсата в Солун. Заради засилените проверки на данъчните по границата наши търговци са намерили начин да продължат да внасят бракуваната стока у нас, като си осигуряват и платежен документ, научи „Монитор”.

Свършват парите за Фонда за лечение на деца

http://healthy.actualno.com/Svyrshvat-parite-za-Fonda-za-lechenie-na-deca-news_38297.html

Парите във Фонда за лечение на деца свършват - до края на годината остават малко повече от 1 млн. лв., а до разпускането на Народното събрание остават броени дни. В отпускарския сезон от Здравното ...

"Черноморец" внася нова жалба срещу "Левски" заради Пламен Димов

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2339086_chernomorec_vnasia_nova_jalba_sreshtu_levski_zaradi/?ref=rss


Ръководството на "Черноморец" ще внесе във вторник поредната си жалба срещу "Левски" заради неизплатени суми по трансфера на защитника Пламен Димов. 

Сделката беше осъществена през януари 2013 г., като бургаският клуб твърди, че все още не е получил договорените 160 000 лева. 

"Черноморец", който през миналия сезон изпадна от А група, вече три пъти внасяше жалба в Българския футболен съюз (БФС) по този казус, но без резултат.

Заради неплатените задължения от...

За мечките и хората

http://www.monitor.bg/article?id=435044

Тези дни стана ясно, че възрастните мечоци Габриела и Наско ще бъдат прехвърлени в Парка за танцуващи мечки край Белица. Причината – предстои ремонт на пловдивския зоопарк, тъй като не отговарял на изискванията за отглеждане на диви животни, наложени от директива на Европейския съюз на всички държави членки.

13-килограмов тумор извадиха от корема на жена софийски хирурзи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178696

13-килограмов тумор извадиха столични хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената.

Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре, съобщи TV7.






































13-килограмов тумор извадиха столични хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената. Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре, съобщи TV7.

Нов мост над Темза

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243534_%D0%9D%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B7%D0%B0

 Лондончани ще се сдобият с още един мост над р. Темза. Търговско промишлената палата вече е готова с дизайна на новото съоръжение, което ще се намира в източната част на Лондон. Особеното на бъдещия мост е това, че приоритетен транспорт на него ще бъдат велосипедите.

Независимо от факта, че съоръжението е необходимо поради увеличаващото се население, много от жителите на британската столица смятат, че това е излишно харчене на бюджетни средства. Цената му е 720 млн. EUR.

Еколозите също не са във възторг от проекта, тъй като освен, че ще нанесе удар на държавната хазна, ще замърси допълнително околната среда.

Пловдив с рекорд по бомби за сплашване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4176468

Пловдив е в челните позиции на класацията по най-много бомби за сплашване. От началото на годината в града бяха поставени 4 взрива. Два от тях гръмнаха, няма жертви. Мишените са частният съдебен изпълнител Петко Илиев, известната адвокатка по граждански дела Евелина Божикова, бизнесменът Ангел Мерджанов и собственикът на хлебозавод Атанас Пилуков. Пловдив е в челните позиции на класацията по най-много бомби за сплашване. От началото на годината в града бяха поставени 4 взрива. Два от тях гръмнаха, няма жертви. Мишените са частният съдебен изпълнител Петко Илиев, известната адвокатка по граждански дела Евелина Божикова, бизнесменът Ангел Мерджанов и собственикът на хлебозавод Атанас Пилуков.

Сатовча кандидатства за рекорд в „Гинес”

http://www.cross.bg/satovcha-kandidatstva-cheshmi-1419521.html

/КРОСС/ Община Сатовча ще кандидатства за вписване в Книгата на "Гинес" с големия брой чешми на своя територия. На площ около 360 000 кв. м. са изградени 930 чешми, което прави по 1 на всеки 20 души и на всеки 400 кв. м., пише „24 часа".„Преди 3 г. решихме, че е добре да обявим празник на чешмата и семейството - всяка първа събота от юли. Общинският съвет взе това решение - а празникът е уникален, на друго място няма такъв. Край всяка чешма се събира на пикник фамилията, която я е построила. Хубаво е, че в разгара на усиления селскостопански сезон има ден за почивка", каза кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Медведев: Събитията в Украйна показаха важността на „Южен поток”

http://www.moreto.net/novini.php?n=257233

Проектът за газопровода "Южен поток" остава приоритетен и това е очевидно и в контекста на събитията в Украйна, заяви министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев. "Най-важният от тях - това е "Южен поток "на територията на Сърбия.

Донецк се превръща в призрачен град

http://www.mediapool.bg/donetsk-se-prevrashta-v-prizrachen-grad-news222371.html

Беше като един от нелегалните концерти в апартаменти от съветско време, само че с по-добри коктейли. Десетки млади хора бяха изпълнили мазе и пееха класически руски и украински песни, под акомпанимента на сменящи се китаристи. Бяха се събрали да се сбогуват с Изба Читалня, най-модния кафе бар в Донецк, който затваря, защото бизнесът не върви заради продължаващия конфликт в Източна Украйна. Когато запяват началото на любимата си песен "Никой няма да чуе" на руската група "Чаиф" - "Нямам вест от старите си приятели, тъжно ми е, а новият вестник не радва душата ми" - сякаш пееха за вълненията в техния град.   Изминаха три месеца, откакто проруски протестиращи превзеха сградата на Донецката областна администрация, предизвиквайки най-сериозния сепаратистки конфликт в бившия Съветски съюз след разпадането му през 1991 г. По данни на ООН от юни загинали са най-малкото 423 души.   За Донецк, някога град с едномилионно население, последиците са колкото психологически, толкова и физически. Десетки хиляди са избягали, стотици бизнеси са затворили. Сюрреалистична атмосфера цари в центъра на града, където в банкоматите няма пари, магазините затварят рано, и не е необичайно да видиш мъже с картечници, заели позиция пред суши ресторант или зад колелото на градска линейка. Хората се опитват да живеят възможно най-нормално: няма да забравя един случай този месец, когато близо до областното управление на милицията с часове се водеше престрелка, а местните спокойно минаваха оттам, отивайки да си вършат работа в близките райони, сякаш не чуваха стрелбата.   "Хората вече са много уплашени, а състоянието на духа тук не е съвсем добро", каза пред "Гардиън" кметът Александър Лукянченко. По думите му около 30 000 души са напуснали града от началото на конфликта, а много други са заминали на нещо като преждевременна лятна почивка. В допълнение 12 процента от обектите на малкия и среден бизнес са затворили или са ограничили значително дейността си от началото на годината, а 8207 служители са загубили работата си, посочи Лукянченко. Но тези случаи е трудно да се преброят, така че действителният брой може да е доста по-голям.   Кметството все още е един подреден микрокосмос. Лукянченко и екипът му все още се явяват на работа, опитвайки се да овладеят сложния баланс между антикиевските бунтовници и централното правителство, което все още осигурява пенсии и други социални плащания.   Кметът заяви, че персоналът му работи при "невероятно трудни" условия. Милициите, които завзеха кметството през април, напуснаха сградата, но никой не знае за колко. Бунтовниците, които бяха прогонени през уикенда от сепаратисткия град Славянск, както се твърди, сега се прегрупират в Донецк. Един несигурен град току-що стана още по-несигурен.   Центърът на Донецк, който някога бе пълен с коли и пешеходци, е тих и празен. "Обикаляме сякаш сме в някакво малко село", каза Виталий Самарин, който дава жилища под наем. "Преди беше трудно да си намериш място да паркираш, а сега можеш да си паркираш, където поискаш".   Самарин е ограничил запаса си от апартаменти под наем от 53 на 12 от началото на конфликта, а доходът му е спаднал с поне 60 процента. Основната му клиентела, хора на дългосрочни бизнес посещения, вече не идват в Донецк. Това включва и някои представители на най-старата професия на света: проститутки от Донецка област, които наемали три от апартаментите му, напуснали града, след като бунтовниците - които открито защитават консервативни ценности - дошли и ги облели с мастило, каза той.   Самарин би искал да замине, но не иска да се отказва от бизнеса или дома си, апартамент, който купил за 130 000 долара, а сега по думите му струва 40 000 долара поради срива на пазара на имоти. "Повечето хора, които заминаха, гласуваха със "за" (на произведения през май референдум за самоопределение). Сега, ако се съди по разговорите, които водя, мнозина са разочаровани, защото е станало по-лошо, били са уволнени, магазините са затворени, банките са затворени", заяви той.   Наистина е трудно да намериш банкомат с някакви пари, а бакалиите и кварталните супермаркети продължават да намаляват работното си време или изобщо затварят. Няколко универсални магазина на улица "Артьом", главната улица на града, са затворени, а витрините на три от тях все още се окичени с огромни надписи "Намаление 50 процента". Един от все още отворените, "Четири сезона", рекламираше намаления от 60 процента. Мениджърът му Александър каза, че клиентите са два пъти по-малко в сравнение с миналата година.   Двама доставчици на мляко и бира по магазините казаха, че макар да няма недостиг на храна, разнообразието е ограничено, защото не всички пратки са стигнали до складовете. Има недостиг на вносни цигари и жителите били принудени да купуват по-малко популярните местни марки. Служител в дистрибуторска фирма за фармацевтични продукти каза, че вносни лекарства също се намират трудно, защото доставките са възпрепятствани, най-вероятно заради лабиринта от украински и бунтовнически контролни пунктове. Липсват например лекарства за ракови заболявания и антибиотици.   Щом падне мрак, Донецк става призрачен град заради общото чувство на тревога и не особено строго контролирания полицейски час от 22 ч. Кафенетата и ресторантите обикновено затварят по свечеряване, а случайните клиенти и персоналът гледат да се приберат у дома рано с обществения транспорт, който вече е нарядко. Трудно се намира бар, в който да се гледа Световното първенство.   Собственикът на Изба Читалня, който пожела анонимност, каза, че трябвало да затвори кафенето, защото повече не можел да си позволи наема. Основните му клиенти - младежи от средната класа, повечето от които проукраински настроени - били първите, които напуснали Донецк, посочи той. "Имаме доста повече бивши клиенти в Лвов и Киев, отколкото в Донецк".   Виталий, журналист, загубил работата си, когато неговата телевизия намалила персонала си след началото на конфликта, каза, че жителите на обширния Петровски район, където той живее, гледали да не излизат навън по тъмно, от страх, че може да започне обстрел от близките позиции на правителствените сили или че може да мине патрул на бунтовниците.   Тази седмица бунтовници се появили изненадващо в игрална зала малко след полицейския час и пребили пийналите посетители, каза той. "Наоколо има прекалено много хора с оръжия, които много бързо решават съдбата ти", посочи Виталий. "В очите на хората вече има по-малко доброта . . . не знаят на кого да вярват".   Виталий продължава да носи колекцията си от съветски фотоапарати, снимки и други джунджурии на един открит битпазар, където следобедното слънце хвърля отблясъци по бюст на Ленин, който той пребоядисал, за да прилича на "гангстер от 90-те" с мустаци и вратовръзка на точки. Жена, която продава наблизо маслени картини, рисувани от дъщеря й, студентка в художествена академия, каза, че хората харчат пари само за най-необходимото, не за изкуство.   Аня, която продава цветя близо до управлението на министерството на вътрешните работи, където служител бе убит при престрелка в понеделник, каза, че хората вече почти не купуват цветя. Жена, която влезе в магазина по време на разговора ни - първият клиент за целия ден, каза Аня - се опитваше да скрие факта, че празнуват в тези времена на криза. "Сложете ги в плик, моля, да не се виждат", помоли клиентката.   Донецк някога бе място, където се сблъскваха съперничещи си мнения. През март като при стълкновения между проруски и проукраински протестиращи загина един човек. Но проукраинските активисти и местните футболни ултраси, които заедно с харковските ултраси измислиха нецензурна песен по адрес на руския президент, разпространяваща се оттогава в цялата страна, бягат заради собствената си сигурност. Един от донецките ултраси, представил се само като Дима, в средата на май се преместил в Лвов. По думите му хората в Донецк станали "груби и гневни" по време на конфликта и вече било опасно да говори на улицата на родния си украински.   "Имаме другари, които изчезнаха, и до днес не знаем къде са", заяви той. "Нашите адреси, адресите на тези, които подкрепиха революцията в Донецк, адресите на футболните фенове, включително моят, бяха свободно достъпни в интернет, с нашите домашни телефони и имената на родителите".   Чужди студенти от бедни страни, които идват в голям брой в Донецк още от съветско време, също си тръгват. Мердан, студент от Туркменистан, който отказа да каже фамилията си, изчисли, че до половината от живеещите в общежитие с предимно чуждестранни студенти са си заминали заради конфликта. Но много остават, включително Абдула Ранг, студент от Ирак, който каза, че не планира да си тръгва. "Защо да ме е страх? Виждал съм доста по-лоши неща", каза той.   По БТА

Старци пострадаха при инцидент с газова бутилка

http://www.cross.bg/varna-izgaryaniya-intzident-1419520.html

Варна /КРОСС/ Възрастна двойка пострада при инцидент с газова бутилка в дома им във Варна. Сигналът за инцидента е подаден около 16:00 часа днес.Според първоначалната информация се е спукал маркуч за отвеждане на газ пропан-бутан до работещ кухненски уред. Изпаренията се възпламенили и терасата на дома била обхваната от огъня.Пострадали са двама души - мъж на 75 години, който е с различни изгаряния по тялото, откаран в Клиниката по изгаряния към МБАЛ Варна, и жена на 73 години, която е получила изгаряния в областта на ръцете, също е откарана в болничното заведение, за оказване на помощ

"Германос" става "Глобул"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178656

Веригата магазини за техника “Германос” бе придобита от собственика на “Глобул” - норвежката “Теленор Груп”, съобщиха от оператора. Сделката е станала миналия четвъртък, но бе договорена още когато гръцката ОТЕ продаде на норвежците българския си мобилен оператор за 717 млн. евро. “Германос” навлезе на българския пазар през 2001 г. Веригата магазини за техника “Германос” бе придобита от собственика на “Глобул” - норвежката “Теленор Груп”, съобщиха от оператора. Сделката е станала миналия четвъртък, но бе договорена още когато гръцката ОТЕ продаде на норвежците българския си мобилен оператор за 717 млн. евро. “Германос” навлезе на българския пазар през 2001 г.

Какво Станишо да купи от Гришо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243533_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%BE

 Големият пробив на Григор Димитров на Уимбълдън има няколко поучителни компоненти, но един си струва да бъде изучаван от другаря Станишев. Това е играта от „бекхенд“, т. е. ударите от лявата страна на тялото, когато играчът е десняк. Именно играта отляво е слабото място на БСП и затова столетницата все губи мачовете си.

Г-н Стойнев, който е спряган за наследник на Станишев, също май е чужд на бекхенда. Всичките му идеи са се на форхенд, т. е. десни удари. А опозицията все му ги забива в ляво.

Уточнение - около 10 на сто от тенисистите играят с лявата ръка. При тях бекхендът се пада отдясно. Това е голям бонус срещу останалите 90 на сто. Затова левичари са някои от най-знаковите фигури в тениса, като например Джон Макероу и Джими Конърс, Род Лейвър, Горан Иванишевич, Моника Селеш, Мартина Навратилова и така нататък, и така нататък. Но

най-коварният левичар е сегашният №1 – Рафаел Надал.

Той всъщност е десняк, но чичо му го накарал да играе с лявата ръка още като дете. Понякога Надал се прави на интересен, като играе с два форхенда – с дясната ръка отдясно и с лявата отляво. Но никога не съм го виждал да играе с два бекхенда – това е губещо по дефиниция. Питайте Виденов.

За да играе с лявата ръка, един десняк трябва да започне още като дете. Но ако е роден левак и насила се научи да играе с дясната, неуспехите не закъсняват. Питайте БСП.

За съжаление, днес в българската политика всички удари са отдясно. Напъни за закъсняло левичарство има, но както казах – започва се още като дете. Да сменяш ръцете на зряла възраст е голяма грешка.

Сигурно сте забелязали, че подобно на българските политици,

тенисистите обикновено бягат от левите удари

и търсят форхенда, т. е. от дясно, защото този удар е по-мощен, по-уверен, и човек се протяга по-далеч. В политиката и парите са повече. В отговор противникът насочва топките все по-наляво и по-наляво, докато накрая те принуди да оголиш целия корт. И тогава пуска топката в оголеното и пита подигравателно: „А там кой е?“

БСП също оголи корта, като бягаше от левия удар и все разчиташе на форхенда при Луканов, Първанов и Станишев. Виденов не го броя – той удряше с два бекхенда.

Вероятно тази слабост на БСП е наследство от сталинизма – както е известно, на младини Сталин го блъснал файтон и лявата му ръка станала неподвижна. Но още Маркс е твърдял, че комунизмът не е възможен в Русия - тази страна просто няма бекхенд! Днес официална Русия е дясна и в това може да се увери всеки, който изучава десния руски пророк Александър Дугин. Питам се обаче –

защо у нас левите са все русофили?

А десните – все русофоби? Не трябва ли да е обратното?

И въпреки че форхендът е за предпочитане, победителите винаги имат убийствен бекхенд. Тези, които подобно на Станишев играят само с мощен форхенд, допускат бекхендът им да закърнее като лявата ръка на Сталин и си остават на нивото на селските турнири. Факт.

Гришо винаги е имал елегантен бекхенд с една ръка, но на този Уимбълдън левият му удар беше по-убедителен и разнообразен от всякога. Това бе новото в играта му. И това го отличава от повечето му противници, които все играят с две ръце, подобно на Иван Костов.

Каква е разликата? При удара с две ръце, както го изпълняват Мъри, Джоко и Иван Костов, човек може да забие мощно високите топки, натискайки повече с лявата. С една ръка това не се получава. Затова пък с една ръка много по-лесно се връщат ниските топки, изпълняват се по-подчертани фалцове и най-вече „слайс“, т. е. удар с долно въртене, при който топката лети ниско и отскача още по-ниско.

На Уимбълдън обаче този удар направо потъва в корените на тревата. Англичаните казват “at the grassroots“, т. е. „при корените на тревата“, когато един политик слезе долу при електората си. Слайсът на Гришо имаше точно този ефект, който срина играта на Мъри иш разстрои Ноле във втория сет. Забелязахте ли, че в този момент Джокович започна да играе само на форхенда на Григор? То говори, че Ноле внимателно е изучавал записа от предишния мач и е подготвил втори план за действие.

Но да не забравяме, че треньор на Ноле е Борис Бекер, който има три победи на Уимбълдън, но и доста горчив опит, от който отдавна си е направил мъдрите изводи. След като претърпя серия унизителни загуби от Агаси, той покани за треньор Ник Болетиери, който имаше драматични лични конфликти с Андре, двамата си разменяха обидени писма и така нататък. Преди полуфинала на Уимбълдън през 1995 г. Болетиери посъветвал „Бум-бум Бекер” коренно да промени играта си и главно да пуска „потъващ” бекхенд слайс на бекхенда. Агаси просто не можа да се окопити и така Бекер стигна до последния си финал на Уимбълдън, където падна от „Пистолетния Пийт”.

Но лявата политика на Гришо срещу Мъри и Джокович бе направо постмодерна –

според мен той използваше поне 6 вида бекхенд.

Аз поне не си спомням друг тенисист с такова разнообразие отляво. Топката летеше ту ниска, ту висока, ту къса, ту дълга, ту завиваше потъвайки още по-наляво след отскока, принуждавайки противника да се протегне допълнително и да си настъпи лявата китка с десния долен крак. И за малко да успее срещу Ноле! Защо, о защо БСП не умее да наянася такива леви удари? Както казах, Джокович въобще спря да го търси на бекхенд, започна подобно на Бекер да връхлита в стил „сервиз – воле” и така едвам спаси положението.

В България на играта „сервис-воле“ й викат погрешно „сервис – мрежа“, което би трябвало да значи, че сервизът ти попада в мрежата. Да, в България много неща попадат в мрежата, но най-вече левите заявки. Но аз бих сравнил и поведението на Гришо след мача с изказването на г-н Станишев на последния пленум, когато каза, че си подава оставката. Гришо каза това, което се очакваше от него – Ноле е играл страхотно, победата му е заслужена, публиката е чудесна. И нито дума за ужасното състояние на корта, което според мен му попречи да спечели четвъртия сет. И за цялата идиотщина към края на Уимбълдън, когато половината корт вече е без трева, само пръст и прах. Това е джентълменският код. Ако стовари вината на другите, тенисистът вероятно ще загуби стотици хиляди долари, та дори и милиони. И обратното, Станишев бе строг, но справедлив към всички останали, които работят срещу него. Вероятно е прав. Просто българският политик е доста различен от големия тенисист, а и нищо не губи, ако обвини всички други.

Аз впрочем не съм убеден, че Станишев си е подал оставката. Дали всъщност не си изгради надстройка на Позитано, от където да дърпа конците? Това ще бъде интригата още много месеци, а може би и години.

Впрочем българският политик никога не бърза да напусне корта. Той по-скоро прилича на някои нашенски аматьори, които по турнирите след мача си отварят по една бира, докато приватизират топките в сака. А после се мотаят, докато не ги изгонят. Гришо естествено не прибира топките, те са за детските школи. Напротив, той раздава на публиката своите скъпи фанелки „Найки”, които би могъл да пласира поне по 50 лева едната. Ако им сложи по един автограф – по 100.

След което бързо напуска корта, за да не пречи на следващия двубой.




Валери Найденов

Първанов: Не бих говорил за промяна в БСП – става дума за една малка рокада

http://pik.bg/първанов-не-бих-говорил-за-промяна-в-бсп-–-става-дума-за-една-малка-рокада-news199816.html

Първанов: Не бих говорил за промяна в БСП – става дума за една малка рокада

"Не бих говорил за промяна в БСП – засега става дума, казано на шахматен език, за една малка рокада". Това заяви в предаването „Нюзрум“ по ТВ7 председателят на ПП АБВ и президент на България в периода 2002 – 2012 г. Георги Първанов.

„Първо, правя една уговорка, че не бих искал да бъда коментатор на заседанията, на съвещанията на БСП, тъй като изживявам нещата, които се случват там. Но все пак бих искал да се дистанцирам малко, да оставя колегите, приятелите да решават сами проблемите, които имат. Няма оставка, както някои мислеха. Такова нещо в изказването на председателя, на доскорошния председател, няма. Има само заявка за предстоящ конгрес, на който би трябвало да се избере друг лидер. Но има нещо много важно, много ключово”, обясни Първанов.

По думите му, Сергей Станишев запазва своята роля на ръководител на коалицията – той е човекът, който подписва листата, човекът, който легитимира политически съответната коалиция, а и партиите, които я съставляват, в това число и БСП. В крайна сметка той ще решава кои да бъдат хората. По този начин си запазва правото да съхрани една немалка част от екипа си, подчерта Първанов. 

Председателят на АБВ заяви, че не може да бъде доволен от това, което се случва в БСП. „Не мога да бъда доволен – тогава, когато се съсипва, когато се разпада нещо, на което и аз, и моите колеги, пък и цялата партия сме съграждали тухла по тухла, така да се каже, защото аз помня 1996-1997 г., когато всичко започна не от началото, започна от минусите.

Но тогава стана голямата промяна в БСП, ориентацията към социалдемократическото начало, към европейското, към НАТО. И това убеди хората да върнат доверието към нея”, каза още Георги Първанов.

Отново спад в индексите на БФБ

http://econ.bg/Новини/Отново-спад-в-индексите-на-БФБ_l.a_i.554435_at.1.html

За разлика от малкия скок на индексите на Българската фондова борса (БФБ) от края на миналата седмица (4 юли), днес (7 юли) четири от тях отново...

Извадиха 13-килограмов тумор от корема на жена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178660

13-килограмов тумор извадиха столични хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената.

Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре, съобщи TV7.






































13-килограмов тумор извадиха столични хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената. Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре, съобщи TV7.

Назначиха началници на две нови главни дирекции в МВР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178607

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви имената на новите директори на дирекции Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви имената на новите директори на дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция", съобщават на МВР. Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от 3 юли за директор на новосъздадената Главна дирекция ”Охранителна полиция” е назначен Тодор Гребенаров.

Плевнелиев пред "Блумбърг": България има голям проблем с партизанщината

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/07/2339003_plevneliev_pred_blumburg_bulgariia_ima_goliam_problem/?ref=rss


Трябва да разрешим един огромен проблем, какъвто според мен е проблемът, свързан с политическите борби, партизанщината и нестабилността, каквито нашата история не познаваше през последните 25 години. Наблюдаваме изключително ниско ниво на обществено доверие в институциите.

Това коментира в интервю пред Блумбърг ТВ президентът Росен Плевнелиев.

Като най-голямото предизвикателство пред страната президентът вижда отлагането на ключови реформи с години. "Това не е добре нито...

Антония Първанова: Крайно време е жена да стане министър-председател

http://pik.bg/антония-първанова-крайно-време-е-жена-да-стане-министър-председател-news199814.html

Антония Първанова: Крайно време е жена да стане министър-председател

Хората, които искат закриване на НДСВ, капитализираха своите идеи и сега нямат интерес тя да съществува. Боли ме, че в България се толерират предатели. Очевидно, че хората, които са идвали с клиентелистки интереси в партията, се разкриха. Това е непочтено. Това каза лидерът на НДСВ Антония Първанова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според нея хората, които искат закриване на НДСВ, са ренегати. Владимир Каролев например още не е подал заявление за напускане. След тези думи водещият я попита как би коментирала думите на икономиста Каролев, че тя не го вдъхновява. Първанова отговори, че по-скоро при нея не му минават номерата. Хората, които работиха за каузите на НДСВ, които гласуваха за това ръководство, бяха загърбени от висшите ешелони на партията. Най-много ме е яд за Олимпи Кътев, защото мястото му не е сред тези хора. Всички тези хора станаха депутати, министри, зам.-министри благодарение на царя.

След 2003 година те видяха, че нямат интерес и затова започнаха да напускат. Друг мотив за това искане за закриване е моето желание да се направи пълен одит на партийната каса. Не е лесно да се управлява в такава обстановка, но аз не се отказвам, защото по-голямата част от българското общество са интелигентни и предприемчиви. Не искам управлението на България да бъде избрано от купен и неграмотен електорат.

Хората не гласуват, защото не намират своя кандидат. За да се управлява умно, проспериращо, трябва да изберем хора, които са успели. Не ви ли омръзна страната да се управлява от егоцентрици. Крайно време е жена да стане министър-председател, за да има ред и грижовност, убедена е Първанова.

Антония Първанов изброи част от приоритетите на партията - здравеопазване, образование, бизнес, земеделие, сигурност.

НДСВ ще играе като мандатоносител, категорична беше Антония Първанова.


Лавров: Донбас прилича на Белград от 99-та

http://www.bnews.bg/article-110489

Ситуацията в Югоизточна Украйна вече напомня много силно на Белград от 1999-та година и това, което виждаме сега, е много по-силно от онова, което ставаше тогава, направи алюзия с натовските бомбардировки и цивилните жертви външният министър на Русия Сергей Лавров в София.

Първанова: Не искам управлението да бъде избрано от купен и неграмотен електорат

http://www.cross.bg/partiyata-purvanova-horata-1419519.html

София /КРОСС/ Хората, които искат закриване на НДСВ капитализираха своите идеи и сега нямат интерес тя да съществува. Това каза пред БНТ лидерът на партията Антония Първанова. И добави, че хората, които са идвали с клиентелистки интереси в партията, са се разкрили.Боли ме, че в България се толерират предатели, подчерта тя. Хората, които работиха за каузите на НДСВ, които гласуваха за това ръководство бяха загърбени от висшите ешелони на партията. Най-много ме е яд за Олимпи Кътев, защото мястото му не е сред тези хора. Всички тези хора станаха депутати, министри, зам.-министри благодарение на царя. След 2003 година те видяха, че нямат интерес и затова започнаха да напускат. Друг мотив за това искане за закриване е моето желание да се направи пълен одит на партийната каса. Не е лесно да се управлява в такава обстановка, но аз не се отказвам, защото по-голямата част от българското общество са интелигентни и предприемчиви. Не искам управлението на България да бъде избрано от купен и неграмотен електорат. Хората не гласуват, защото не намират своя кандидат. За да се управлява умно, проспериращо трябва да изберем хора, които са успели. Хората живеят лошо от това, че има много крадливи, лоши и егоцентрични политици. Крайно време е жена да стане министър-председател, за да има ред и грижовност, убедена е Първанова. Тя изброи част от приоритетите на партията - здравеопазване, образование, бизнес, земеделие, сигурност

Pink Floyd с нов албум през октомври

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243532_Pink+Floyd+%D1%81+%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D1%83%D0%BC+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8

 Pink Floyd ще издадат новия албум „The Endless River” през октомври! Това ще се случи 20 години след появата на последната им творба – „The Division Bell”, съобщи Зи рок.

„The Endless River” е базиран върху сесиите с Ричард Райт от 1994 година. Новината беше разкрита от Дейвид Гилмор чрез профила на съпругата му (Поли Самсън) в Туитър.

Беквокалистката Дурга МакБрум Хъдсън сподели: „Записите стартираха още по времето на сесиите за „The Division Bell”, а заради това има и траковe на Ричард Райт. Дейвид (Гилмор) и Ник (Мейсън) се включиха и направиха много оттогава. Първоначалната идея беше записът да е само инструментален, но през миналия декември аз пях върху няколко трака.”

Пиян шофьор бутна стълб до детска градина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178641

Товарен автомобил "Фолксваген" изкорени дърво и се блъсна в стълб на улица Тракия в Казанлък, предаде kazanluk.com. Шофьорът е употребил алкохол, показа проверката с дрегер. Инцидентът е станал в близост до детска градина и детска ясла около 16 часа, когато децата излизат от забавачката. Младият водач на камиона посочи,

Михаил Миков покани в парламента синдикалисти и работодатели

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178630

Председателят на парламента Михаил Миков отправи покани за среща към представители на парламентарните групи в 42-рото Народно събрание, на синдикати и работодателски организации.

Срещата ще бъде на 8 юли 2014 г. от 13.00 часа в зала «Запад».

В отговор на писмо на синдикати и работодателски организации с искане за среща за уточняване на накои Председателят на парламента Михаил Миков отправи покани за среща към представители на парламентарните групи в 42-рото Народно събрание, на синдикати и работодателски организации. Срещата ще бъде на 8 юли 2014 г. от 13.00 часа в зала «Запад». В отговор на писмо на синдикати и работодателски организации с искане за среща за уточняване на накои

Спипаха дрогиран водач край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257215

Вчера около 03:00 часа, по АМ «Черно море», в посока гр. Варна е била извършена извършена полицейска проверка на лек автомобил «БМВ» с водач Д.Д. на 21 г. от гр. Раднево, обл. Стара Загора. При проверката е установено, че същият управлява автомобила след употреба на упойващи вещества.

Пиян шофьор бутна стълб и изкорени дърво до детска градина (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178618

Товарен автомобил Товарен автомобил "Фолксваген" изкорени дърво и се блъсна в стълб на улица Тракия в Казанлък, предаде kazanluk.com. Шофьорът е употребил алкохол, показа проверката с дрегер. Инцидентът е станал в близост до детска градина и детска ясла около 16 часа, когато децата излизат от забавачката. Младият водач на камиона посочи,

Дилма Русеф ще връчи купата на новите световни шампиони

http://worldcup2014.actualno.com/Dilma-Rusef-shte-vrychi-kupata-na-novite-svetovni-shampioni-news_38291.html

Президентът на Бразилия Дилма Русеф ще връчи лично трофея на новия световен шампион по футбол, който ще бъде определен на 13 юли на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Новината бе съобщ...

Три пъти по-алегрични сме, в сравнение с преди 20 години

http://healthy.actualno.com/Tri-pyti-po-alegrichni-sme-v-sravnenie-s-predi-20-godini-news_38296.html

Над три пъти е скочила честотата на алергичните заболявания през последните 20 години, а очакваме до 2015 г. всеки втори човек да бъде засегнат от някакъв вид алергично страдание. Това каза за Аген...

Валерия Велева: Станишев предложи Пеевски за ДАНС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243531_%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8+%D0%9F%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%

 „Знам кой предложи Пеевски. Беше Сергей Станишев. Питам защо Сергей Станишев в цялата година на протести нямаше доблестта, не излезе и не каза, че го е предложил и то против волята на Делян Пеевски”, заяви в предаването „Здравей, България” заместник-главният редактор на вестник „Преса” Валерия Велева.

Според нея първоначално Пеевски не е искал да приеме поста, но се е съгласил под натиск от страна на Сергей Станишев. Велева отхвърли варианта Пеевски да е бил предлаган за вътрешен министър.

Журналистката коментира и доклада на Сергей Станишев пред пленума на БСП в събота.

„В доклада си той прехвърли вината за състоянието на партията на всички други, само не и на себе си. Той се отметна от всичко. Виновни са му ДПС, ГЕРБ, вътрешният враг, абсолютно всички. Да наречеш партията си „озверяла глутница” е ужасно нещо”, коментира Валерия Велева.

„Даже в доклада има едно изречение, че нямал никакви олигархични връзки. Задавам въпрос: Има ли финансови зависимости между Сергей Станишев и Цветан Василев? Има ли връзка икономическият екип на това правителство с Цветан Василев?”, попита Валерия Велева.

Според социолога Мира Радева проблемът е, че левите партии винаги докарват до фалит държавата.

„Избирателите на левицата послушно следваха тази партия, която беше проядена от червеи от всякъде”, коментира Мира Радева. „Въпросът е дали кандидатурите, които се издигат за лидерския пост, ще направят онази промяна, от която партията се въздържа от 1989 година”.

За Валерия Велева обаче нямало да е изненада, ако на конгреса на левицата, Сергей Станишев бъде отново припознат за лидер.

„Станишев два пъти се е предлагал за премиер пред Доган, но му е било отказано”, заяви Велева. „Вторият път дори е бил с Михаил Миков и Димитър Дъбов”.

Примамваме китайци да произвеждат у нас по-евтино

http://www.bnews.bg/article-110442

При участието в китайската сесия на договаряне е било подсказано на китайските фирми, че това, което изнасят в Европа може да се произвежда в България, защото ще им излиза по-евтино заради транспорта.

Кирил Добрев: След този исторически юлски пленум настъпва нов етап за БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178610

"Аз жените ги предпочитам за други работи". Така Кирил Добрев коментира пред БНТ предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията.
"След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Това е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята, "Аз жените ги предпочитам за други работи". Така Кирил Добрев коментира пред БНТ предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията. "След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Това е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята,

Министерството на младежта и спорта: Петър Михнев системно не се е явявал на работа

http://pik.bg/министерството-на-младежта-и-спорта-петър-михнев-системно-не-се-е-явявал-на-работа-news199811.html

Министерството на младежта и спорта: Петър Михнев системно не се е явявал на работа

По повод на публикация на ПИК относно уволнението на тенис легендата Петър Михнев от пресцентъра на Министерството за младежта и спорта излязоха с отговор по случая.

Ето какво е тяхното становище:

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева беше принудена да прекрати служебното правоотношение с г-н Петър Михнев със Заповед № ЧР-14-462 от 20.06.2014 г.

След направена проверка от отдел „Човешки ресурси” на ММС беше установено, че г-н Петър Михнев системно не се е явявал на работа повече от два месеца, без да представи болничен лист или друг оправдателен документ.

Здравната министърка иска актуализиране на бюджета

http://frognews.bg/news_72741/

Здравната министърка Таня Андреева е дала зелена светлина относно необходимостта за актуализиране на бюджета.

Опасна болест по овцете тръгна в Родопите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178590

Областната епизоотична комисия в Кърджали реши да бъдат предприети спешни мерки за предотвратяване на заболяването Областната епизоотична комисия в Кърджали реши да бъдат предприети спешни мерки за предотвратяване на заболяването "син език" по преживните животни на територията на областта, предаде БГНЕС. Огнище на болестта е констатирано в село Мандрица, община Ивайловград, а всички общини на територията на област Кърджали попадат в наблюдавана зона с радиус

Миков покани утре на среща в парламента синдикалисти и работодатели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178616

Председателят на парламента Михаил Миков отправи покани за среща към представители на парламентарните групи в 42-рото Народно събрание, на синдикати и работодателски организации.

Срещата ще бъде на 8 юли 2014 г. от 13.00 часа в зала «Запад».

В отговор на писмо на синдикати и работодателски организации с искане за среща за уточняване на накои Председателят на парламента Михаил Миков отправи покани за среща към представители на парламентарните групи в 42-рото Народно събрание, на синдикати и работодателски организации. Срещата ще бъде на 8 юли 2014 г. от 13.00 часа в зала «Запад». В отговор на писмо на синдикати и работодателски организации с искане за среща за уточняване на накои

Представиха шефове на нови служби в МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178399

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров представи официално вчера новите шефове на главните дирекции “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” пред техните подчинени. 
Двете служби бяха създадени с новия Закон за МВР на мястото на Главна дирекция “Национална полиция”.
“Охранителна полиция” се оглавява от Тодор Гребенаров, който досега беше Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров представи официално вчера новите шефове на главните дирекции “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” пред техните подчинени. Двете служби бяха създадени с новия Закон за МВР на мястото на Главна дирекция “Национална полиция”. “Охранителна полиция” се оглавява от Тодор Гребенаров, който досега беше

Кирил Добрев: Жените ги предпочитам за други работи, не лидери на партията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178589

"Аз жените ги предпочитам за други работи". Така Кирил Добрев коментира пред БНТ предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията. "След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Това е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята,

Футболната легенда Алфредо ди Стефано почина на 88 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178595

Аржентинската футболна легенда Алфредо ди Стефано почина днес на 88 години. Почетният президент на клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) е издъхнал в болница "Грегорио Маранон" в испанската столица, където беше приет в кома след получения в събота сърдечен удар.

В последните дни положението на Ди Стефано бе тежко, но стабилно. Организмът на леген Аржентинската футболна легенда Алфредо ди Стефано почина днес на 88 години. Почетният президент на клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) е издъхнал в болница "Грегорио Маранон" в испанската столица, където беше приет в кома след получения в събота сърдечен удар. В последните дни положението на Ди Стефано бе тежко, но стабилно. Организмът на леген

Почина легендарният футболист Алфредо ди Стефано

http://www.mediapool.bg/pochina-legendarniyat-futbolist-alfredo-di-stefano-news222370.html

На 88-годишна възраст почина легендата на Реал Мадрид Алфредо ди Стефано, съобщават в понеделник световните информационни агенции.   Почетният президент на "Белия балет" бе приет в болница в събота, след като получи инфаркт. В последните дни състоянието му бе тежко, но стабилно.   Във футболната си кариера Ди Стефано е пет пъти носител на КЕШ и два пъти – на Златната топка.

КЗК наложи санкция за имитация на опаковка

http://pik.bg/кзк-наложи-санкция-за-имитация-на-опаковка-news199810.html

КЗК наложи санкция за имитация на опаковка

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Мистър Суит" ЕООД за извършеното нарушение в размер на 1,5% от нетните приходи от продажби на дружеството за предходната финансова 2013 г., равняваща се на 8 085 лв., съобщиха от Комисията.

КЗК установи, че е извършено нарушение и от страна на „Тета" ЕООД и наложи имуществена санкция на дружеството за извършеното нарушение в размер на 0,5 % от нетните приходи от продажби на дружеството за предходната финансова 2013 г., равняваща се на 54 145 лв.

След съпоставка на дизайна на опаковките на вафлени фунийки "OZMO cornet" и "BOBO cornet".

Комисията установи, че предложителите им използват еднакви дизайни както на единичните опаковки на продуктите, така и на картонените кутии, в които ги поставят.


Последна завеса за Сивата лисица Шеварднадзе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178116

На 86-годишна възраст, след тежка болест, в отшелническата си вила край Тбилиси вчера почина последният съветски външен министър, а след това и президент на Грузия, Едуард Шеварднадзе.
Темпераментният грузински политик ще остане в историята с противоречив образ.
В съветски времена Шеварднадзе бе един от най-близките съратници на Михаил Горбачов и На 86-годишна възраст, след тежка болест, в отшелническата си вила край Тбилиси вчера почина последният съветски външен министър, а след това и президент на Грузия, Едуард Шеварднадзе. Темпераментният грузински политик ще остане в историята с противоречив образ. В съветски времена Шеварднадзе бе един от най-близките съратници на Михаил Горбачов и

Болниците са готови за протести, ако няма актуализация на бюджета

http://www.moreto.net/novini.php?n=257248

Ако няма актуализация на бюджета на Здравната каса в рамките на този парламент или не се намери решение да се покрие недостига на средства в касата, ще последват протести от страна на болниците. Това каза пред Дарик председателят на Асоциацията на университетските лечебни заведения у нас проф.

Потвърдиха доживотната присъда на двоен убиец

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/potvyrdiha-dozhivotnata-prisyda-na-dvoen-ubiec-6016696

Владимир Бошнаков отговаря пред съда за това, че през септември 2011 г. е убил Явор Иванов и Емил Даскалов, които му дали пари на заем

По-малко от половината българи спортуват, има ръст на затлъстелите

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/07/07/2339068_po-malko_ot_polovinata_bulgari_sportuvat_ima_rust_na/?ref=rss


По-малко от половината българи практикуват спорт, за да поддържат фигурата и здравето си. Броят на затлъстелите хора у нас, включително на бременните жени с високо наднормено тегло, прогресивно се увеличава. Това показва проучване, проведено съвместно от Министерството на здравеопазването, ресорната парламентарна комисия и 15 болници в страната, цитирано от "Дарик".

Повече от една пета от хората закусват всяка сутрин с тестени изделия, а за близо 70% кафето е задължително. Освен това...

Великобритания огласи "Досиетата Митрохин"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178401

Той е известен като “Досиетата Митрохин”. Те разкриват, че по време на студената война съветски агенти държали скривалища с оръжие в различни столици на НАТО. Публикува се подробна карта на Рим с описание на три тайника и как да се намерят. Описват се и укрити оръжия в Берн. Те били закопани между две високи дървета. Той е известен като “Досиетата Митрохин”. Те разкриват, че по време на студената война съветски агенти държали скривалища с оръжие в различни столици на НАТО. Публикува се подробна карта на Рим с описание на три тайника и как да се намерят. Описват се и укрити оръжия в Берн. Те били закопани между две високи дървета.

"168 часа": Дядо Влайчо казвал кой ще си дойде жив от фронта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178470

Преди кончината си ясновидецът предсказал години на изпитания за народа
ИВАН БУТОВСКИ
Дядо Влайчо Жечев от село Коньово, за чиято дарба се говори, че надминавала тази на Ванга, става известен в бурна епоха. Някои от най-прочутите предсказания на Преди кончината си ясновидецът предсказал години на изпитания за народа ИВАН БУТОВСКИ Дядо Влайчо Жечев от село Коньово, за чиято дарба се говори, че надминавала тази на Ванга, става известен в бурна епоха. Някои от най-прочутите предсказания на "пророка на народа" се отнасят до това дали някой ще се завърне жив от фронта.

Наркоман сви 6 луканки в гащите си, осъдиха го

http://www.bnews.bg/article-110467

27-годишен варненец сви луканки и салами и ги набута в гащите си. Охраната го спипа, а днес отнесе и 300 лева глоба

Почина футболната легенда Алфредо Ди Стефано

http://www.cross.bg/igrae-stefano-legenda-1419518.html

/КРОСС/ На 88-годишна възраст почина футболната легенда Алфредо Ди Стефано, информира Мarca.Почетният президент на Реал Мадрид получи инфаркт в събота в близост до стадион "Сантиаго Бернабеу", от който в крайна сметка не е успя да се възстанови."Отиде си най-важният футболист в историята на "белия балет" и един от най-великите играчи в историята на футбола въобще", пише още изданието.Ди Стефано е роден в Буенос Айрес на 4 юли 1926 г. Започва професионалната си кариера в "Ривър плейт", където играе между играе между 1945 и 1949 г.Заради стачка на футболистите в Аржентина техничният нападател преминава в колумбийския "Милионариос", където вкарва 267 гола в 292 мача между 1951 и 1953 г. През 1953 г. след продължителна и преминала през много скандали трансферна сага "Реал" печели битката с "Барселона" и успява да привлечен Ди Стефанов. Той играе за белите до 1965 г., като в този период отборът печели осем пъти титлата в Испания и пет пъти Купата на европейските шампиони.    

Кирил Добрев: Фен съм на Драго, жените ги предпочитам за друго

http://frognews.bg/news_72740/

Фен съм на Драго Стойнев. Жените ги предпочитам за други работи. Това каза по БНТ червеният депутат Кирил Добрев относно препочитанията си за лидерския пост на БСП. На този етап към него освен Добрев гледат още Мая Манолова, Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

Почина футболната легенда Алфредо ди Стефано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178584

Аржентинската футболна легенда Алфредо ди Стефано почина днес на 88 години. Почетният президент на клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) е издъхнал в болница Аржентинската футболна легенда Алфредо ди Стефано почина днес на 88 години. Почетният президент на клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) е издъхнал в болница "Грегорио Маранон" в испанската столица, където беше приет в кома след получения в събота сърдечен удар. В последните дни положението на Ди Стефано бе тежко, но стабилно. Организмът на леген

Добрев: Стойнев е човек на партията на 100%

http://www.cross.bg/dobrev-stoiinev-partiyata-1419517.html

София /КРОСС/ След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап в БСП. Това е една дълго желана и много изстрадана промяна. Важното е, че Станишев сам узря, че за да оцелее партията, е нужна промяна и че тя зависи от него, коментира пред БНТ Кирил Добрев от БСП. По думите му столетницата е претърпяла много загуби и е изтощена от тях. Беше направена първа стъпка за промяна и рестарт на БСП. Сега трябва да се променят правилата на играта, начинът на вземане на решения. Ние сме колективна партия, колективни органи, които трябва да вземат решения. По думите на Добрев сега предстои една лидерска кампания. Той посочи, че БСП е най-демократичната партия. Всеки, който получи номинация, може да участва в състезанието за лидер. Стойнев не е нова кандидатура. Той вече се е въртял в тази бика. Той е много добър биткаджия. Стойнев е човек на партията на 100%, подчерта Добрев.    

Франция скочи на доларовата хегемония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178414

Френският финансов министър Мишел Сапен призова за “нов баланс” на валутите, които се ползват при глобалните разплащания. В интервю за британския вестник той казва, че случаят с БНП Париба “трябва да ни накара да осъзнаем необходимостта от използване на няколко различни валути”. “Европейците пазаруваме помежду си в долари. Необходимо ли е това?" Френският финансов министър Мишел Сапен призова за “нов баланс” на валутите, които се ползват при глобалните разплащания. В интервю за британския вестник той казва, че случаят с БНП Париба “трябва да ни накара да осъзнаем необходимостта от използване на няколко различни валути”. “Европейците пазаруваме помежду си в долари. Необходимо ли е това?"

Израел е развърнала две бригади по границата с Ивицата Газа и провежда мобилизация

http://asia.actualno.com/Izrael-e-razvyrnala-dve-brigadi-po-granicata-s-Ivicata-Gaza-i-provejda-mobilizacija--news_38292.html

Армията на Израел е развърнала две бригади по границата с Ивицата Газа и провежда мобилизация на 1500 резервисти за в случай на ескалация на конфликт с Хамас, съобщи РИА Новости. Официалният представ...

Американска актриса нарече Барак Обама "гей"

http://america.actualno.com/Amerikanska-aktrisa-nareche-Barak-Obama-gej--news_38293.html

Скандално известната американска актриса и телевизионна водеща Джоан Ривърс отново попадна в центъра на вниманието. Този път жертва на хумора й стана президентската двойка на Америка. Отговаряйки ...

Гроздето тази есен ще е по-скъпо

http://business.actualno.com/Grozdeto-tazi-esen-shte-e-po-skypo--news_38295.html

Не бих казал, че се очаква труден пазар на плодовете. По-скоро ще е проблемна ситуацията при гроздето. Гроздето се маносва от честите валежи и най-вероятно гроздето тази есен ще бъде скъпо. Това ка...

Искра Михайлова и Илияна Йотова избрани на ръководни постове в комисии на ЕП

http://pik.bg/искра-михайлова-и-илияна-йотова-избрани-на-ръководни-постове-в-комисии-на-еп-news199804.html

Искра Михайлова и Илияна Йотова избрани на ръководни постове в комисии на ЕП

Искра Михайлова и Илияна Йотова бяха избрани на ръководни постове в комисиите на Европейския парламент, съобщи БНР.

Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като преди малко беше избрана за председател на комисията по регионална политика.
Този орган на Европейския парламент е пряко свързан сразпределението и усвояването на средствата от еврофондовете.

По-рано днес Илияна Йотова от групата на социалистите беше избрана за заместник-председател на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Йотова заяви, че ще работи най-вече за по-нататъшнатареформа на Шенгенското законодателство, по предизвикателствата, свързани с бежанските потоци и по приемане на общоевропейско законодателство срещу корупцията, прането на пари и организираната престъпност.

Добрев: Жена-лидер на БСП? Аз жените ги предпочитам за други работи

http://pik.bg/добрев-жена-лидер-на-бсп-аз-жените-ги-предпочитам-за-други-работи-news199806.html

Добрев: Жена-лидер на БСП? Аз жените ги предпочитам за други работи

След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Топва е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята, че за да оцелее партията трябва да се промени. След тази промяна ще настъпи възраждане за БСП. Кирил Добрев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Партията е изтощена от многото загуби, които претърпя. Нашият лидер се пробва няколко пъти упорито, но не успя да спечели. "Коалиция за България" е сбор от партии, които имат обща цел - да спечелят изборите. БСП е най-демократичната партия, защото всеки, който получи номинации и получи подписи може да участва в състезанието за лидер. Аз бих помолил да се ограничат коментарите. За да бъдеш лидер трябва да имаш синхрон между думи и действия. БСП е интересна партия и не е задължително човекът, предложен от Сергей Станишев да спечели.

Въпреки това аз съм фен на Драгомир Стойнев. Той е биткаджия. Стойнев измина дълъг път. Целият социален пакет, който БСП изпълняваше е изработен от Драгомир Стойнев. Аз жените ги предпочитам за други работи, така Добрев коментира предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията. Пътят между АБВ и БСП е къс, но много трънлив. Партията има ново лице и аз призовавам симпатизантите ни да последват.

БСП е оригиналът - всичко останало е реплика. Сергей Станишев иска да прави обединена левица, коментира Добрев. Тези леви формации черпеха сила от слабостта на БСП, но днес нещата са различни. Първите стъпки за рестарт на БСП са направени. На нас ни предстои една лидерска кампания, убеден е Добрев.Коалиция между БСП и ГЕРБ, попита водещият. Ако ние сме втора политическа сила, инициативата няма да я водим ние. Оттам нататък всяка една коалиция трябва да бъде проект на много широко обсъждане и поемане на ангажименти. Ние сме колективна партия и всички ще носим отговорност.

Участието в нехигиенични коалиции е опасно. По-добре да сме в опозиция. Коалиция се прави с характер. Социалните ни мерки бяха залети от помия и останаха невидими, убеден е Добрев.


Добрев: Жена лидер на БСП - аз жените ги предпочитам за други работи

http://pik.bg/добрев-жена-лидер-на-бсп---аз-жените-ги-предпочитам-за-други-работи-news199806.html

Добрев: Жена лидер на БСП - аз жените ги предпочитам за други работи

След този исторически юлски пленум настъпва един нов етап за БСП. Топва е една много желана и дълго чакана промяна. Крайно време беше Станишев сам да стигне до идеята, че за да оцелее партията трябва да се промени. След тази промяна ще настъпи възраждане за БСП. Кирил Добрев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Партията е изтощена от многото загуби, които претърпя. Нашият лидер се пробва няколко пъти упорито, но не успя да спечели. "Коалиция за България" е сбор от партии, които имат обща цел - да спечелят изборите. БСП е най-демократичната партия, защото всеки, който получи номинации и получи подписи може да участва в състезанието за лидер. Аз бих помолил да се ограничат коментарите. За да бъдеш лидер трябва да имаш синхрон между думи и действия. БСП е интересна партия и не е задължително човекът, предложен от Сергей Станишев да спечели.

Въпреки това аз съм фен на Драгомир Стойнев. Той е биткаджия. Стойнев измина дълъг път. Целият социален пакет, който БСП изпълняваше е изработен от Драгомир Стойнев. Аз жените ги предпочитам за други работи, така Добрев коментира предпочитанията на симпатизанти на БСП Мая Манолова да оглави партията. Пътят между АБВ и БСП е къс, но много трънлив. Партията има ново лице и аз призовавам симпатизантите ни да последват.

БСП е оригиналът - всичко останало е реплика. Сергей Станишев иска да прави обединена левица, коментира Добрев. Тези леви формации черпеха сила от слабостта на БСП, но днес нещата са различни. Първите стъпки за рестарт на БСП са направени. На нас ни предстои една лидерска кампания, убеден е Добрев.Коалиция между БСП и ГЕРБ, попита водещият. Ако ние сме втора политическа сила, инициативата няма да я водим ние. Оттам нататък всяка една коалиция трябва да бъде проект на много широко обсъждане и поемане на ангажименти. Ние сме колективна партия и всички ще носим отговорност.

Участието в нехигиенични коалиции е опасно. По-добре да сме в опозиция. Коалиция се прави с характер. Социалните ни мерки бяха залети от помия и останаха невидими, убеден е Добрев.


Тази неделя Семинарията ще бъде отворена, трамваите тръгват по бул. "България" чак на 28 юли

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/07/07/2339057_tazi_nedelia_seminariiata_shte_bude_otvorena_tramvaite/?ref=rss


Два дни по-рано от предвиденото на 13 юли (неделя) ще бъде отворено изцяло кръстовището на две нива при Семинарията. Ремонтът на трамвайните релси по бул. "България" ще приключи едва на 28 юли, което е с повече от месец забавяне.

"В момента текат довършителни дейности на целия обект на Семинарията", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес направи инспекция, предаде "Фокус". От снощи е пуснато частично движението.

Фандъкова посочи, че остава само довършване на...

Избраха две българки на ръководни постове в Европейския парламент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178540

Две български представителки бяха избрани на ръководни постове в комисиите на Европейския парламент, предаде БНР. Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като преди малко беше избрана за председател на комисията по регионална политика. Две български представителки бяха избрани на ръководни постове в комисиите на Европейския парламент, предаде БНР. Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като преди малко беше избрана за председател на комисията по регионална политика.

Глобиха варненец откраднал колбаси

http://www.moreto.net/novini.php?n=257221

Районният съд наложи наказание „глоба“ в размер на 300 лева на 27-годишен мъж за опит за кражба от магазин, съобщиха от съда за Moreto.net. В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, 27-годишният Д.

Две българки избрани на ръководни постове в Европейския парламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178533

Две български представителки бяха избрани на ръководни постове в комисиите на Европейския парламент, предаде БНР. Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като преди малко беше избрана за председател на комисията по регионална политика. Две български представителки бяха избрани на ръководни постове в комисиите на Европейския парламент, предаде БНР. Бившият министър на околната среда Искра Михайлова стана първият български евродепутат, който оглавява комисия, след като преди малко беше избрана за председател на комисията по регионална политика.

Болниците на протести, ако не актуализират бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178522

Ако няма актуализация на бюджета на Здравната каса в рамките на този парламент или не се намери решение да се покрие недостига на средства в касата, ще последват протести от страна на болниците. Това съобщи председателят на Асоциацията на университетските лечебни заведения у нас проф. Валентин Игнатов пред Дарик. Ако няма актуализация на бюджета на Здравната каса в рамките на този парламент или не се намери решение да се покрие недостига на средства в касата, ще последват протести от страна на болниците. Това съобщи председателят на Асоциацията на университетските лечебни заведения у нас проф. Валентин Игнатов пред Дарик.

Кошмар! Хирурзи извадиха 13-килограмов тумор от корема на жена

http://pik.bg/кошмар-хирурзи-извадиха-13-килограмов-тумор-от-корема-на-жена-news199803.html

Кошмар! Хирурзи извадиха 13-килограмов тумор от корема на жена

13-килограмов тумор извадиха хирурзи от корема на жена. Кистата е растяла в продължение на две години и е притискала вътрешните органи на жената.

Пациентката се възстановява успешно след операцията и ще бъде изписана утре, предаде TV7.

Ашраф Гани Ахмадзай е победител в президентските избори в Афганистан

http://www.cross.bg/izbori-afganistan-ministur-1419516.html

/КРОСС/ Бившият финансов министър на Афганистан Ашраф Гани Ахмадзай е победителят от провелите се в страната президентски избори, получавайки 56,44% от гласовете на избирателите. Неговият съперник - бившият външен министър Абдула Абдула, е получил 43,56% от гласовете, но въпреки това не се признава за победител. Припомняме, че на 14 юни в Афганистан се състоя вторият тур на президентските избори. Над 8 милиона гласоподаватели са упражнили правото си на глас, което е повее от очакваното.

Обгазиха Гълъбово със серен диоксид

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178523

Гълъбово бе обгазен със серен диоксид четири пъти над допустимата норма в понеделник. От екоинспекцията в Стара Загора препоръчаха на жителите на града да не излизат от домовете и работоните си места и да затворят прозорците си.
Автоматичната измервателна станция в централната част на град Гълъбово регистрира превишение на алармения праг по Гълъбово бе обгазен със серен диоксид четири пъти над допустимата норма в понеделник. От екоинспекцията в Стара Загора препоръчаха на жителите на града да не излизат от домовете и работоните си места и да затворят прозорците си. Автоматичната измервателна станция в централната част на град Гълъбово регистрира превишение на алармения праг по

Стартирането на ремонта пред НДК зависи от финансирането

http://econ.bg/Новини/Стартирането-на-ремонта-пред-НДК-зависи-от-финансирането_l.a_i.554430_at.1.html

Началото на ремонта на градинката пред Националния дворец на културата (НДК) зависи от сигурността на финансирането по проекта. Това коментира...

Огнян Минчев: Посещението на Лавров може да отложи оставката на кабинета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/07/2339060_ognian_minchev_poseshtenieto_na_lavrov_moje_da_otloji/?ref=rss


Посещението на руския външен министър Сергей Лавров може да окаже въздействие и върху начина, по който това правителство ще подаде оставка и дали изобщо ще подаде оставка, заяви в интервю за БНР политологът от "Прозрачност без граници" Огнян Минчев. Лавров е на посещение по повод 135-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия, но обсъди с премиера Пламен Орешарски и строителството на газопровода "Южен поток".

"Ако в Москва е взето решение да се...

Салма Хайек обикаля София с такси

http://www.monitor.bg/article?id=435005

Салма Хайек, която е у нас заради снимките на филма „Септември в Шираз”, обикаля София с таксита. Мексиканката е прибегнала до този необичаен за холивудските звезди транспорт, за да се спаси от тълпите фенове, които я причакват пред хотела.

Андреа с балет на "Планета Лято 2014"

http://www.bnews.bg/article-110480

Не е тайна, че предстоящото турне е най-важното музикално събитие това лято – събитието, което живо вълнува феновете и което всички те очакват с нетърпение.

Любослав Пенев напусна Ботев (Пловдив)

http://www.mediapool.bg/lyuboslav-penev-napusna-botev-plovdiv-news222369.html

Любослав Пенев, който само преди десет дни стана треньор на Ботев (Пловдив), обяви в понеделник, че напуска отбора. Причината са проблемите на Корпоративна търговска банка и мажоритарния й собственик Цветан Василев, който е собственик на футболния тим.   Заедно с Пенев ще си тръгнат и неговите помощници Ради Здравков, Йордан Йорданов и Давид Родригес.   "Искам да благодаря на ръководството за прекрасните условия, които предостави на треньорския щаб и на футболистите. Да благодаря на всички футболисти и служители, а също така и на феновете, за топлото посрещане преди десетина дни", каза Пенев на сбогуване.   Отборът на Ботев масово се напуска и от най-добрите футболисти заради анонсираното намаление на заплатите.

„Автомагистрали-Черно море” започнали работа по „Хемус” без одобрение

http://www.cross.bg/deiinosti-sredstva-putna-1419515.html

/КРОСС/ Компанията „Автомагистрали-Черно море" АД е започнала строителните дейности по магистрала „Хемус" без одобрен график за 2014 г.Това каза регионалният министър Десислава Терзиева.Освен това в Агенция „Пътна инфраструктура" не са подадени сертификати, отчитащи изпълнените строителни дейности за тази година, а без тях няма как да бъдат изплатени никакви средства. Въпреки че фирмата не е получила одобрение, за да започне строителни дейности през тази година, от Министерството на регионалното развитие вече са подали заявление за отпускане на средства от централния бюджет.Участъкът от магистрала „Хемус" Шумен - Белокопитово е на стойност 66 млн. лева, като тези пари се отпускат целево от централния бюджет коментира регионалният министър Десислава Терзиева. „Това са пари, които не се предвиждат по бюджета на министерството годишно, а трябва всяка година Министерски съвет да предвижда с целеви средства според възможностите на бюджета. За 2014 г. няма изготвен и приет график за извършване на строително-монтажни работи на обекта. В АПИ не са разглеждали или постъпвали сертификати, отчитащи изпълнение действия през 2014-а", обясни министърът.„В договора няма предвидена клауза за заплащане на доставени или произведени материали за обекта и такива суми не се дължат. Строително-монтажните дейности там в момента се извършват без да има график на строителството", уточни тя

Атанасова: ГЕРБ спаси здравеопазването с актуализация на бюджета

http://pik.bg/атанасова-герб-спаси-здравеопазването-с-актуализация-на-бюджета-news199797.html

Атанасова: ГЕРБ спаси здравеопазването с актуализация на бюджета

Един от приоритетите, по които трябва да се обединим е, че бюджетът на НЗОК трябва да се актуализира. Недостигът е безспорен. Той не се случи само в последните няколко месеца. С 250 милиона по-малко бяха гарантирани средствата в НЗОК. Това са средства, които предварително е било ясно, че няма да стигнат. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Според нея в самото министерство знаят, че актуализацията е наложителна и заместниците на здравният министър Таня Андреева са подписали такова решение.

"Днес имахме среща с председателят на БЛС и го уверихме, че ГЕРБ ще влезе в Народното събрание за актуализацията на бюджета на НЗОК. Когато ГЕРБ управляваше отново се наложи актуализация на бюджета на НЗОК и ние се справихме. Сега предстои колапс в здравеопазването, убедена е Атанасова. Тя беше категорична, че това е било посочено и от чужди експерти. Ако не се актуализира бюджетът на НЗОК това ще бъде геноцид към народа. Тепърва предстоят много проблеми в здравеопазването. Предстои криза с ваксините", алармира Атанасова.

ЕК няма да поставя България под наблюдение заради бежанците

http://www.mediapool.bg/ek-nyama-da-postavya-bulgaria-pod-nablyudenie-zaradi-bezhantsite-news222368.html

Европейската комисия (ЕК) няма да поставя България под наблюдение заради политиката й спрямо бежанците. Това обяви в понеделник в Брюксел комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Сесилия Малмстрьом, съобщи БНР.   В началото на годината тя допусна, че е възможно да бъде задействан специален механизъм за ранно предупреждение заради бавните процедури по обработка на документите на търсещите убежище, но вече е убедена, че това не е необходимо.   "Видяхме в България много, много сериозни усилия за справяне със ситуацията. Постигнат беше голям напредък въпреки продължаващия натиск от новопристигащи хора. Така че в този момент нито за нас, нито за българските власти има необходимост от прилагане на този инструмент. Разбира се, ние ще продължим да работим с българските власти и да им помагаме с всичко възможно. Не е изключено да има и нови вълни от търсещи убежище, но смятам, че ситуацията в България е под контрол", коментира Малмстрьом.   Еврокомисарят присъства на представянето на годишния доклад на Европейската служба за подкрепа на бежанците. Според документа България е била една от най-засегнатите от миграционния поток страни, регистрирайки с ръст 416%.   Междувременно неправителствената германска организация "Бордърмониторинг" стана поредната правозащитна организация, разкритикувала политиката на правителството за отблъскване на идващите от Турция бежанци, които се опитват да преминат нелегално границата ни.   Организацията разпространи доклад за България, в който се отбелязва, че местните власти "прогонват търсещи убежище чрез налагане на страх от пресичане на границата". Според правозащитниците "това представлява грубо нарушение на нормите на човешките права".   "Предвид скорошните репортажи по отношение на граждани на трети страни, заловени в българските морски води и поведението на българските власти при предоставяне достъп до българска територия, "Бордърмониторинг България" е сериозно обезпокоена за поведението на гранична полиция, ако каналът на търсещите убежище се смени към морски води", се посочва в заключителната част на доклада.   Отчетено е, че условията на живот в лагерите за бежанци у нас все пак са се подобрили през последната година.   "Въпреки това, има много нови проблеми за бежанците, които произтичат от ускоряване на процедурата за получаване на статут и увеличения брой на предоставени статути (що се отнася до сирийските граждани). Липсата на съгласувани институционални рамки за интеграция, както и трудните икономическите условия в България, изправят носителите на бежански и хуманитарен статут пред сериозен риск от бездомност, безработица, крайна бедност и социална изолираност", допълват обаче от "Бордърмониторинг".   Правозащитниците допълват още, че нормалният живот на получилите бежански или хуманитарен статут в България е сериозно затруднен от "нефункциониращата държавна програма за интеграция". Като доказателство е посочен фактът, че Националната интеграционна програма приключи през декември 2013 г., а новата все още е неактивна.   "Нашата позиция е, че без наличието на нова, добре проектирана и ефективно прилагана интеграционна програма, ползващите се от международна закрила имат много ограничен шанс за социално включване и даже физическо оцеляване на територията на България. Броят на ксенофобски мотивираните престъпления нараства в последната година, адекватна институционална реакция към тях продължава да липсва. Обезпокоително се увеличава и броят на крайно десните формации, както и на преобладаващите ксенофобски дискурси в публичното пространство. Представители на държавни институции редовно отправят расистки коментари и изводи в техните официални изявления, без да бъдат санкционирани", се посочва още в доклада.

Йотова стана зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП

http://www.moreto.net/novini.php?n=257242

Илияна Йотова получи пълна подкрепа от колегите си евродепутати и бе избрана за заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП. На кратка пресконференция след заседанието на парламентарната комисия, Илияна Йотова определи пред журналистите три свои приоритета в бъдещата си работа.

Ердоган удари движението на съперника си Гюлен

http://www.bnews.bg/article-110448

Движението на имама Гюлен е обвинено в заговор срещу управлението на Ердоган и в опити за „сваляне на конституционния ред”.

Почина футболната легенда Алфредо ди Стефано

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2339050_pochina_futbolnata_legenda_alfredo_di_stefano/?ref=rss


Футболната легенда Алфредо ди Стефано почина днес на 88 години. Почетният президент на "Реал" (Мадрид) е издъхнал в болница "Грегорио Маранон" в Мадрид, където беше приет в кома след получения в събота сърдечен удар.

Бившият нападател и треньор имаше проблеми със сърцето през последните десет години. През 2005 г. той получи инфаркт и му беше поставен четворен байпас във Валенсия.

Миналия април Ди Стефано влезе в болница за изследвания на сърцето. Около Коледа и Нова година...

Берлин и Пекин с редица търговски и инвестиционни споразумения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178513

Пекин и Берлин подписаха редица търговски и инвестиционни споразумения в понеделник, третия ден от посещението на канцлера Ангела Меркел в Китай. И двете държави са експортни гиганти, Германия е най-голямата икономика в ЕС, а Китай – втората по големина в света, пише "Файненшъл таймс".
Германският автомобилен производител Volkswagen ще изгражда Пекин и Берлин подписаха редица търговски и инвестиционни споразумения в понеделник, третия ден от посещението на канцлера Ангела Меркел в Китай. И двете държави са експортни гиганти, Германия е най-голямата икономика в ЕС, а Китай – втората по големина в света, пише "Файненшъл таймс". Германският автомобилен производител Volkswagen ще изгражда

Берлин и Пекин подписаха договори за милиарди евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178493

Пекин и Берлин подписаха редица търговски и инвестиционни споразумения в понеделник, третия ден от посещението на канцлера Ангела Меркел в Китай. И двете държави са експортни гиганти, Германия е най-голямата икономика в ЕС, а Китай – втората по големина в света, пише Пекин и Берлин подписаха редица търговски и инвестиционни споразумения в понеделник, третия ден от посещението на канцлера Ангела Меркел в Китай. И двете държави са експортни гиганти, Германия е най-голямата икономика в ЕС, а Китай – втората по големина в света, пише "Файненшъл таймс". Германският автомобилен производител Volkswagen ще изгражда

Лавров за "Южен поток": Разчитаме на разумен подход от Брюксел, за други проекти имаше изключения

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/07/2339051_lavrov_za_jujen_potok_razchitame_na_razumen_podhod_ot/?ref=rss


Приканвам Европейската комисия да възобнови контактите по проекта за газопровод "Южен поток", заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с българския си колега Кристиан Вигенин. Лавров заяви, че Еврокомисията вече е правила изключения от правилата си по други проекти и се надява ситуацията да не се политизира.

Според руския външен министър "Южен поток" трябва съществено да подобри ситуацията с енергийната сигурност в Европа и изрази готовност за конструктивен диалог както...

Журналист отива в затвора за антиправителствена пропаганда

http://www.cross.bg/propaganda-rasyli-zhyrnalistkata-1419514.html

/КРОСС/ Ирански съд осъди журналистката Марзие Расули на две години затвор и 50 удара с камшик за пропаганда против режима. Това съобщи „Франс прес", позовавайки се на съобщение, публикувано на страницата на журналистката в една от социалните мрежи. Расули пише, че тя е осъдена за пропаганда срещу правителството и за нарушаване на обществения ред . Тя предлага, че съдът няма да отмени наказанието й и във вторник ще бъде пратена зад решетките. През януари 2012 г., преди парламентарните избори, тя бе арестувана, но по-късно освободена под гаранция.

Най-секси ергенът Джо Манганиело измести принц Хари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178500

от ЛИЛЯНА КАЙКОВА, от ЛИЛЯНА КАЙКОВА, "168 часа" Звездата от "Истинска кръв" е най-сексапилният ерген в света според класацията на сп. "Пийпъл". Джо Манганиело измести доста желани мъже в надпреварата, дори принц Хари не можа да го надмине. Секси върколакът е роден в Питсбърг, Пенсилвания, но е със сицилианска кръв. Тази нотка в произхода му и горещият вид са

Незаредени телефони няма да се допускат на самолети, летящи за САЩ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/07/2339044_nezaredeni_telefoni_niama_da_se_dopuskat_na_samoleti/?ref=rss


Електронните устройства като мобилни телефони, лаптопи и таблети, които са изключени и не могат да се включат (т.е. паднала им е батерията), вече няма да бъдат допускани в самолетите, летящи към САЩ. Това става ясно от съобщение на американската агенция за въздушния транспорт (TSA) от вчера, в което се казва, че "устройствата, които не са заредени, няма да бъдат допускани на борда". Не се уточнява обаче откога ще влезе в сила новото правило. Засегнатите пасажери също така могат да бъдат обект...

Георги Кадиев, БСП: В момента сме демоде, нямаме нужда от Станишев 2

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/07/07/2339005_georgi_kadiev_bsp_v_momenta_sme_demode_niamame_nujda/?ref=rss


В събота лидерът на БСП Сергей Станишев обяви оттеглянето си след 13 години начело на партията и сам предложи конгрес на 27 юли, който да избере нов председател. Дали това е началото на промяната в левицата и как оттеглянето на Станишев ще повлияе на кондицията на БСП преди предсрочните парламентарни избори, предрешен ли е изборът на новия председател - по тези въпроси разговаряме с бившия депутат от левицата Георги Кадиев, който беше единственият конкурент на Станишев на конгреса през май 2012...

Кирил Добрев: БСП е оригиналът, всичко останало е реплика

http://politics.actualno.com/Kiril-Dobrev-BSP-e-originalyt-vsichko-ostanalo-e-replika-news_38290.html

Сергей Станишев сам стигна до идеята, че за да оцелее партията, тя трябва да се промени. Аз лично бих подкрепил Сергей Станишев за еврокомисар, защото той е силен във външнополитически план. Това ...

Русия имала оръжейни поръчки за 50 млрд. долара от чужбина

http://news.ibox.bg/news/id_1077273132

Според Путин има необходимост да се засили присъствието на Русия на световния оръжеен пазар

1 година затвор за мъж, използвал фалшива диплома

http://pik.bg/1-година-затвор-за-мъж-използвал-фалшива-диплома-news199795.html

1 година затвор за мъж, използвал фалшива диплома

Районният съд в Сливен присъди една година "лишаване от свобода, с три години изпитателен срок", на 29-годишен мъж с инициали И. М., от новозагорското село Баня, за използване на фалшива диплома за основно образование, съобщиха от съда.

Мъжът е ползвал фалшиви диплома и удостоверение за завършен курс за долекарска помощ, които да послужат за придобиване на шофьорска книжка, допълват от съда, предаде БТА.

За документите младежът е платил две хиляди евро на човек, който му ги е доставил за около месец. После И. М. ги подал в КАТ-Сливен.

Той е представил и заверено копие от завършен шофьорски курс в Гърция.


Ремонт на зоопарка в Пловдив прати мечките Габриела и Наско в парка над Белица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178488

Ветеринари упоиха и транспортираха от Пловдив до Белица две мечки с общо тегло над 410 килограма, съобщава Би Ти Ви.
Мечките ще останат в парка в Рила над Белица, докато тече ремонтът на зоологическата градина в Пловдив.
Мечокът Наско бил упоен само с една стреличка въпреки сприхавия си нрав и огромното тегло от 250 килограма. Ветеринари упоиха и транспортираха от Пловдив до Белица две мечки с общо тегло над 410 килограма, съобщава Би Ти Ви. Мечките ще останат в парка в Рила над Белица, докато тече ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Мечокът Наско бил упоен само с една стреличка въпреки сприхавия си нрав и огромното тегло от 250 килограма.

Марсел Кител спечели втора етапна победа в "Тур дьо Франс"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/07/2339031_marsel_kitel_specheli_vtora_etapna_pobeda_v_tur_dyo/?ref=rss


Германският спринтьор Марсел Кител спечели втора етапна победа в "Тур дьо Франс".

След като премина първи финалната линия в откриващия етап в събота, днес 26-годишният състезател на "Джайънт-Шимано" триумфира по изключително категоричен начин и в третия етап. 

Кител измина 155-километровата изцяло равнинна дистанция между Кеймбридж и Лондон за 3.38:30 часа. Той изпревари убедително във финалния спринт словака Петер Саган, както се случи и в първия етап.

Мощният...

Чешмите на Сатовча - в Книгата на "Гинес"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4176098

Ако не си построил поне една чешма за хаир или не си посадил едно дръвче, все едно не си живял”, казват жителите на община Сатовча в Западните Родопи. Жителите са близо 19 000 на около 360 000 кв. м. На тази площ, предимно планинска, са изградени 930 чешми, което прави по 1 на всеки 20 души и на всеки 400 кв. м. Ако не си построил поне една чешма за хаир или не си посадил едно дръвче, все едно не си живял”, казват жителите на община Сатовча в Западните Родопи. Жителите са близо 19 000 на около 360 000 кв. м. На тази площ, предимно планинска, са изградени 930 чешми, което прави по 1 на всеки 20 души и на всеки 400 кв. м.

КНСБ: Затвор и глоба за работодатели, ако не плащат навреме

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4178405

Затвор до година и глоба до 1000 лева за шефовете, които не изплащат навреме заплати на служителите си - за тези промени в Наказателния кодекс ще настояват от КНСБ, съобщи Нова тв.
Все още стотици работодатели бавят заплати. Над 77 милиона лева са дълговете на фирмите за забавени възнаграждения.
Най-често работодателите бавят възнагражденията един Затвор до година и глоба до 1000 лева за шефовете, които не изплащат навреме заплати на служителите си - за тези промени в Наказателния кодекс ще настояват от КНСБ, съобщи Нова тв. Все още стотици работодатели бавят заплати. Над 77 милиона лева са дълговете на фирмите за забавени възнаграждения. Най-често работодателите бавят възнагражденията един

Тройна упойка изпрати мечката Габриела от Пловдив за Белица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178385

Ветеринари упоиха и транспортираха от Пловдив до Белица две мечки с общо тегло над 410 килограма, съобщава Би Ти Ви.
Мечките ще останат в парка в Рила над Белица, докато тече ремонтът на зоологическата градина в Пловдив.
Мечокът Наско бил упоен само с една стреличка въпреки сприхавия си нрав и огромното тегло от 250 килограма. Ветеринари упоиха и транспортираха от Пловдив до Белица две мечки с общо тегло над 410 килограма, съобщава Би Ти Ви. Мечките ще останат в парка в Рила над Белица, докато тече ремонтът на зоологическата градина в Пловдив. Мечокът Наско бил упоен само с една стреличка въпреки сприхавия си нрав и огромното тегло от 250 килограма.

Отпада забраната да се продават гилзи за цигари

http://pik.bg/отпада-забраната-да-се-продават-гилзи-за-цигари-news199793.html

Отпада забраната да се продават гилзи за цигари

Забраната да се произвеждат и продават гилзи за цигари отпада, защото противоречи на европейското правило за свободното движение на стоки. Това се казва в проект за изменение на Закона за тютюна и тютюневите изделия, внесен днес в Народното събрание от Министерския съвет.

Проектът предвижда да отпадне забраната от 2012 г. на пазара да се продават заготовки за цигари с филтър, по-известни като гилзи за цигари – хартиен цилиндър с филтър, който се пълни с машинка, в която се сипва тютюн.

Свободното движение на стоки е ключов компонент на вътрешния пазар, като в случая разпоредбата се явява пречка пред трансграничната търговия, казват вносителите. Те се позовават на Договора за функциониране на Европейския съюз.

Освен това забраната действала негативно и върху дейността на лицата, произвеждащи и търгуващи с тези изделия, се казва в мотивите към проекта. Отменят се и санкциите за търговия с гилзи за цигари.

Преди забраната заготовки за цигари се произвеждаха от Юрий Гагарин АД.

Проектът за изменение на закона въвежда административно наказание – глоба или имуществена санкция при продажбите на цигари онлайн, което също беше забранено през 2012 г.

И Велина Узунова се накипри в рокля на Злати Райкова

http://www.bnews.bg/article-110427

Велина Узунова е поредната знаменитост, която избра дизайнерската линия на Златка Райкова, видя BLife.

Двойният убиец от Надежда ще лежи до гроб

http://pik.bg/двойният-убиец-от-надежда-ще-лежи-до-гроб-news199792.html

Двойният убиец от Надежда ще лежи до гроб

Софийски апелативен съд потвърди присъдата на Владимир Бошнаков, произнесена през април 2013 г. от Софийския градски съд, пише Bnews.bg.

Така и втората инстанция реши станалият известен като българския Ханибал да лежи до гроб.

Припомняме, на 2 април Софийски градски съд го осъди на доживотен затвор без право на замяна. Присъдата беше прочетена година и половина след зверските убийства през септември 2011 г.

На едно оот заседанията, след дълго очакване той проговори, но не съвсем. Бошнаков разказа за познанството си с убития Явор, но не обели и дума за разфасованите тела.

В края на процеса пред апелативните съдии Бошнаков направи неочакван ход и смени адвоката си.

Така за пореден път делото беше отложено, тъй като разфасовалият двамата младежи Явор Иванов и Емил Даскалов, заяви, че иска нов адвокат и се отказва от досегашния Теньо Ганчев, който го защитава от началото на процеса.

Какви са мотивите на Бошнаков да поиска тази смяна така и не стана ясно.

По-късно в съда, като упълномощен адвокат, в залата влезе не кой да е, а защитникът на друг известен подсъдим - Чеци. Тогава адвокат Иво Найденов поиска ново отлагане, за да се запознае с материалите по делото.

Въпреки многото отлаганията, процесът финишира с осъдителна присъда. Решението на САС подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Коста Рика и Бензема са №1 на световното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4178366

Коста Рика е на първо място на световното. Няма лъжа, няма измама - соченият за голям аутсайдер в турнира е единственият отбор, който допусна само два гола. Въпреки че сензационно изигра пет мача и отпадна след дузпи от Холандия.

Единствените попадения във вратата на Кейлор Навас вкараха Уругвай от дузпа и Гърция в осминафинала.

Къде са конку Коста Рика е на първо място на световното. Няма лъжа, няма измама - соченият за голям аутсайдер в турнира е единственият отбор, който допусна само два гола. Въпреки че сензационно изигра пет мача и отпадна след дузпи от Холандия. Единствените попадения във вратата на Кейлор Навас вкараха Уругвай от дузпа и Гърция в осминафинала. Къде са конку

Ердоган краде от Обама

http://www.monitor.bg/article?id=434991

Логото на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган за кампанията преди президентските избори на 10 август, на които той ще се яви като кандидат на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), включва името на пророка Мохамед на арабски език, съобщи “Хюриет дейли нюз”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване