Днес откриват паметник на Тодор Колев в Шумен

http://www.cross.bg/shymen-todor-kolev-1420203.html

/КРОСС/ Паметникът на обичания български актьор Тодор Колев ще бъде открит днес в родния му град Шумен. Официалното представяне на монумента ще се състои от 18:30 ч. Паметникът на изявеният български артист и почетен гражданин на Шумен е разположен в Градската градина, срещу бившето Казино. Композицията е изградена изцяло от бронз и се състои от две части. Основният монумент представя твореца Тодор Колев в най-разпознаваемата му роля - тази на музикант с цигулка в ръце и бомбе. Скулптурата пресъздава едновременно различните таланти и превъплъщения на Тодор Колев като музикант, театрал, композитор и шоумен. Паметникът е с височина 205 см. и тежи около 650 кг. Втората част от композицията е филмова лента от бронз, която се намира зад статуята на актьора. Скулптор и създател на идейния проект е доц. Младен Младенов от Великотърновския университет. Средствата за изграждането на паметника бяха събрани в рамките на дарителска кампания през 2013 г., организирана от Инициативен комитет „Народ". До края на годината бяха осигурени първите 10 хиляди лв. от дарения на почитатели на Тодор Колев. В началото на 2014 г. шуменската компания Фикосота ООД предостави останалите необходими 60 хиляди лева за изграждането на паметника. За направата на композицията през април Общинският съвет в Шумен единодушно реши общината да дари 850 кг месинг

Гигинският манастир може да банкрутира заради Фонд "Земеделие", Никанор обвини в лъжа уволнените вчера държавни служители

http://www.zapernik.com/obshtestvo/giginskiyat-manastir-moje-da-bankrutira-zaradi-fond-zemedelie-nikanor-obvini_33001/

Бюрократи от фонд „Земеделие“ са се опитали да провалят проектите на български манастири и заради това има опасност някои от тях да банкрутират. Един от засегнатите манастири е Гигинският. Неговите служители работят успешно с европейските програми, но средствата са забавени, заради бюрократични спънки.

Йеромонах Никанор от Светата обител заяви в интервю за БНТ, че уволнените вчера ръководители на Държавния фонд лъжат, че забавеният анекс на манастира е бил готов още през април, но...

Продължава

Осем доброволци заразени в Добрич

http://pik.bg/осем-доброволци-заразени-в-добрич-news201225.html

Осем доброволци заразени в Добрич

Осем добричлии, които живеят или са участвали в разчистването на наводнените райони, са настанени в инфекциозното отделение на местната болница.

Съмненията са, че те са заразени с острата инфекциозна болест лептоспироза. Пациентите са на възраст от 25 до 65 г. Повечето са в добро състояние.

Само една жена на около 55 г. е в по-тежко състояние и е настанена в реанимация. За две от пробите от Националния център за заразни и паразитни болести е потвърдено, че заболяването е лептоспироза.

Инкубационният период е около две седмици. Симптомите са висока температура, болки в мускулите и ставите, които трудно се повлияват от аналгетици.

Заболяването не се предава от човек на човек. Заразяването с него става след консумация на вода и храна, замърсени с фекалии на гризачи, както и през раничка на ръцете или краката, откъдето по време на почистването на кал и тиня може да е проникнал причинителят на заболяването, каза д-р Мими Кателиева от болницата в Добрич.

Пациентите са свързани с бедствието - газили са в замърсената вода или пък болестта идва от мръсни ръце. Постъпили са в болницата с висока температура и болки в ставите и мускулите, добави д-р Кателиева.

Полицейски хеликоптер се разби край Струмица

http://www.cross.bg/strymitza-ydaril-letyal-1420201.html

/КРОСС/ Хеликоптер на македонската полиция се е разбил снощи около 22:10 часа /местно време/, предаде македонското електронно издание НОВА. Според очевидци хеликоптерът е летял във въздуха и не е могъл да кацне. Не е имал и светлини и се е ударил в предавател. Загинал е екипажът, няма информации за пострадали граждани. Инцидентът е станал недалеч от зеленчуковата борса в Струмица. Кметът на Струмица Зоран Заев заяви, че разбилият се полицейски хеликоптер край града най-вероятно е имал технически проблеми. Според Заев очевидци твърдели, че преди да се разбие той е летял хаотично, нямал осветление и ударил в антена. Той е потвърдил, че при инцидента са загинали четирима души, пише TemaDaily.    

Дават 3000 лв. на семейството на убития при леденото торнадо в София

http://pik.bg/дават-3000-лв-на-семейството-на-убития-при-леденото-торнадо-в-софия-news201222.html

Дават 3000 лв. на семейството на убития при леденото торнадо в София

3000 лв ще бъдат отпуснати на семейството на 70-годишния мъж, който беше премазан от дърво в Борисовата градина при бурята в София.

Тази еднократна помощ за близките гласува вчера Столичният общински съвет. Кметът Йорданка Фандъкова е категорична, че дървото, затиснало човека в Борисовата градина, е било живо и не е имало причина да бъде отсечено предварително.

Общинските съветници от БСП заявиха, че нямат претенции към работата на общината след силната градушка, но имат забележки. „Отводнителната система и 27 000 шахти са недостатъчни или са в състояние, което не е годно да се справи с подобна водна стихия”, коментира шефката на червените Милка Христова.

Тя призова да бъде свикана извънредна сесия по сигурността, на която да бъдат поканени всички отговорни страни и да бъдат приети мерки за превенция, за да бъдат избегнати големи щети при евентуално следващо бедствие.

От своя страна Фандъкова апелира да не се прави политически ПР от бедствията.

По думите є на места в града инфраструктурата е проблемна, а в цели райони няма канализация.


Путин: Кибершпионажът е откровено лицемерие

http://www.cross.bg/pytin-vladimir-rysiya-1420199.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин призова към създаване на система за международна информационна сигурност, която да защитава държавните лидери от шпионаж. Той каза това на среща с латиноамерикански и руски журналисти в навечерието на пътуването си в Куба, Бразилия и Аржентина. „Що се отнася до споменатите факти на кибершпионаж, това не само че е откровено лицемерие в отношенията между съюзници и партньори, но и пряка заплаха за държавния суверенитет, нарушение на правата на човека и намеса в частния живот" - подчерта той. Владимир Путин планира да обсъди този въпрос на преговори с лидерите на Латинска Америка, предава Гласът на Русия.  

Бедственото положение в Ловеч е в сила, 11 населени места са сериозно засегнати

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185533

Остава в сила бедственото положение в Ловеч. Обстановката в града обаче започна да се нормализира след поройните дъждове, съобщи Нова телевизия.
11 населени места в региона са сериозно засегнати. За по-малко от час са получени над 30 сигнала за наводнени приземни етажи, селскостопански дворове и мазета. Остава в сила бедственото положение в Ловеч. Обстановката в града обаче започна да се нормализира след поройните дъждове, съобщи Нова телевизия. 11 населени места в региона са сериозно засегнати. За по-малко от час са получени над 30 сигнала за наводнени приземни етажи, селскостопански дворове и мазета.

Осем доброволци заразени в Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184909

Осем добричлии, които живеят или са участвали в разчистването на наводнените райони, са настанени в инфекциозното отделение на местната болница. Съмненията са, че те са заразени с острата инфекциозна болест лептоспироза. Пациентите са на възраст от 25 до 65 г. Повечето са в добро състояние. Само една жена на около 55 г. е в по-тежко състояние и... Осем добричлии, които живеят или са участвали в разчистването на наводнените райони, са настанени в инфекциозното отделение на местната болница. Съмненията са, че те са заразени с острата инфекциозна болест лептоспироза. Пациентите са на възраст от 25 до 65 г. Повечето са в добро състояние. Само една жена на около 55 г. е в по-тежко състояние и...

Бедственото положение в Ловеч остава, 11 населени места са сериозно засегнати

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185522

Остава в сила бедственото положение в Ловеч. Обстановката в града обаче започна да се нормализира след поройните дъждове, съобщи Нова телевизия.
11 населени места в региона са сериозно засегнати. За по-малко от час са получени над 30 сигнала за наводнени приземни етажи, селскостопански дворове и мазета. Остава в сила бедственото положение в Ловеч. Обстановката в града обаче започна да се нормализира след поройните дъждове, съобщи Нова телевизия. 11 населени места в региона са сериозно засегнати. За по-малко от час са получени над 30 сигнала за наводнени приземни етажи, селскостопански дворове и мазета.

Смените във Фонд „Земеделие” не били политически

http://frognews.bg/news_72903/

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители, заяви по БТВ Димитър Греков, министър на земеделието и храните по повод настойчивостта на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“.

11 русначета с гастроентерит след почивка в България

http://pik.bg/11-русначета-с-гастроентерит-след-почивка-в-българия-news201220.html

11 русначета с гастроентерит след почивка в България

11 руски ученици са пристигнали от Бургас в град Сургут с диагноза гастроентерит, съобщи СургутИнформТВ.

Децата са се почувствали зле още по време на полета и на летището са ги посрещнали линейки, които са ги откарали в инфекциозното отделение в града. Учениците имат болки в корема и повръщат.

В самолета е имало 150 деца, почивали в България.

Част от тях обаче се чувстват добре и са се прибрали вкъщи, казаха медиците.

Златото близо до 4-месечния си връх

http://econ.bg/Новини/Златото-близо-до-4-месечния-си-връх_l.a_i.555251_at.1.html

Златото се задържа близо до 4-месечния си връх, отправяйки се към най-високите си стойности,  след като нарастващото напрежение в Средния Изток...

Депутатите си припомниха основни положения от Конституцията и освободиха депутата от ГЕРБ Георги Еленков

http://www.cross.bg/depytata-chast-naroda-1420200.html

/КРОСС/Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ. Разглеждането на оставката на депутата от 29-и многомандатен район - Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и беше подкрепена от 172 депутати. Парламентът трябва да разгледа върнатите от президента Росен Плевнелиев промени в закона за защита на конкуренцията. Депутатите трябва да разгледат наложеното вето в началото на пленарното заседание. В дневния ред е предвиден и парламентарен контрол.Работният ден за Народното събрание започна, след като 165 народни представители се регистрираха за днешното редовно заседание. Парламентарният шеф Михаил Миков откри заседанието по нетрадиционен начин, прочитайки текстове от Конституцията, които, по думите му, трябва да имаме предвид винаги, когато искаме България да е социална, правова и най-вече демократична държава. „България е република с парламентарно управление. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет", прочете Миков и наблегна на тази част, която гласи, че „никоя част от народа, политическа партия или друга организация не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет".  

Каролев: Нека политиците не говорят глупости, че държавата ще фалира

http://pik.bg/каролев-нека-политиците-не-говорят-глупости-че-държавата-ще-фалира-news201219.html

Каролев: Нека политиците не говорят глупости, че държавата ще фалира

Нека политиците не говорят глупости, че държавата ще фалира. Това е основно и фундаментално нещо. Това призова икономистът Владимир Каролев от ефира на Нова телевизия, след като бе поканен да коментира кризата в КТБ.

Днес се очаква пресконференция на БНБ, на която ще се съобщи резултатът от одита, който е извършен в КТБ. 

„Когато банка изпадне в лоша ситуация, има няколко варианта за изход. Първо банката се приканва със собствен капитал да реши проблема. След това се поканват акционерите да запълнят дупката. Ако това не стане, вече ще се намеси държавата. Според мен няма да пострадат вложители в банката. Ат цялата ситуация ПИБ мина през реален стрес тест. Трябва да се каже на хора, че няма нужда да се редят пред банките. Преди да се види одитът, няма смисъл да се коментира”, обясни Каролев.

Той добави, че е сигурен в няколко неща – че валутният борд у нас няма да падне. Също така даде финансов съвет – ако теглите кредити, нека те да са в евро, ако имате влогове, нека да са в лева, защото лихвите са по-високи. 

„Сметка в КТБ ще я платят акционерите или онези, които ще купят банката. Пазарният дял на банката си има цена. Има много фактори, които зависят какво ще стане. Политиците обаче трябва да мълчат и това ще е най-добре, защото не разбират. БНБ се държа адекватно и това го потвърдиха от ЕК и от МВФ”, добави финансистът Емил Хърсев.

Даниъл Радклиф влиза в клиника, за да откаже цигарите

http://www.cross.bg/otkazhe-radklif-daniul-1420197.html

/КРОСС/ Даниъл Радклиф, който се пребори със зависимостта си от алкохола, влиза в клиника, за да откаже и цигарите, съобщава Контактмюзик. Програмата в клиниката предвижда индивидуална и групова терапия, билково лечение и много спорт. Актьорът, който е на 24 години, пуши по 20 цигари дневно, но е решен да ги откаже. Радклиф е признавал, че всеки път , когато се е напивал, е "изключвал" и затова се е затворил в себе си на 20 години. Страхувал се е, ако срещне някого, какво ще каже или ще направи. Затова е стоял сам в апартамента си с дни и е пиел, пише btvnews.  

Глад за обущари и часовникари

http://pik.bg/глад-за-обущари-и-часовникари-news201218.html

Глад за обущари и часовникари

Обущарите и часовникарите са кът в Кюстендил, информира председателката на Регионалната занаятчийска камара Даниела Стоянова. Двата занаята минават в забвение, след като от списъка са заличени и последните кюстендилци, упражняващи професията, пише "Монитор".

“Вече с навлизането на електронните часовници, мобилните телефони и компютрите, никой не прибягва до този вид услуга – поправка на механични часовници”, коментира Стоянова. Бич за сектора е сивата икономика. Много от занаятчиите си работят вкъщи при домашни условия, за да избягнат данъците.

“Понеже нямат разходи, си позволяват и дъмпинг на пазара и предлагат услуги на половин цена. Така крадат от клиентите на регистрираните занаятчии. И тук, в Кюстендил, както и на национално ниво 30 на сто от сектора е в сивата икономика”, добавя Стоянова.

Сред най-големия брой на занаятчии са фризьорите. Последните регистрирани са за изработка на чанти и тапицерство.

До седмици от камарата ще обучат 20 от своите членове в IT технологии, паралелно с тях на банките ще седнат и техни колеги от “Крива паланка”.


Катастрофа блокира Аспаруховия мост във Варна

http://www.cross.bg/varna-most-asparyhoviya-1420196.html

/КРОСС/ Сблъсък на два автомобила на Аспаруховия мост във Варна е причинил голямо задръстване, съобщиха от КАТ. При катастрофата е пострадал мъж, който е бил в един от автмобилите. В момента екипи на КАТ са на мястото. Очакват се и резултатите от медицинския преглед на пострадалия, предава БНР.  

Кога в БСП ще станат социалисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184925

Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Георги Кадиев. Това са най-вероятните претенденти за лидерския пост в БСП, след като Сергей Станишев заяви преди седмица, че се оттегля. Тогава той предложи енергийния министър Драгомир Стойнев за зам.-председател на партията. Което веднага бе изтълкувано като директно посочване Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Георги Кадиев. Това са най-вероятните претенденти за лидерския пост в БСП, след като Сергей Станишев заяви преди седмица, че се оттегля. Тогава той предложи енергийния министър Драгомир Стойнев за зам.-председател на партията. Което веднага бе изтълкувано като директно посочване

Няма битка между ДПС и БСП за фонд "Земеделие", заяви Греков

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/11/2341327_niama_bitka_mejdu_dps_i_bsp_za_fond_zemedelie_zaiavi/?ref=rss


Няма битка между ДПС или БСП за надмощие в Държавен фонд "Земеделие", обяви в сутрешния блок на БиТиВи Димитър Греков, министър на земеделието и храните. Той допълни, че от 2 или 3 месеца никой от политическите партии не се месел във фонда, защото се видяло, че по този начин работата не се върши.

Смяната в ръководството на фонда, при която снощи Управителният му съвет освободи директора Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова, Греков обясни не с политически, а с...

Депутатът от ГЕРБ Георги Еленков напусна Народното събрание

http://pik.bg/депутатът-от-герб-георги-еленков-напусна-народното-събрание-news201215.html

Депутатът от ГЕРБ Георги Еленков напусна Народното събрание

Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ.

Оставката на депутата от 29 многомандатен район Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и бе подкрепена от 172 депутати.

Еленков е депозирал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщи по-рано от парламентарната трибуна председателят Михаил Миков.

Георги Кадиев се обяви за актуализация на бюджета

http://www.mediapool.bg/georgi-kadiev-se-obyavi-za-aktualizatsiya-na-byudzheta-news222532.html

Депутатът от БСП Георги Кадиев смята, че е необходима актуализация на републиканския бюджет. "Може да се мине и без нея, но според мен по-чистия вариант е да има актуализация. По този начин изчиствате пространството пред следващия парламент и следващото правителство", заяви Кадиев пред бТВ. Според него е задължително да има актуализация на бюджета на здравната каса, което означава, че задължително се отива и на актуализация и на републиканския бюджет. Премиерът Пламен Орешарски вече обяви, че не е необходима актуализация на бюджета в момента. На същото мнение е и ръководството на БСП. Според Кадиев обаче в момента има изоставане в приходната част на бюджета с около 600 млн. лв. Ревизия трябва да се направи именно на приходите, защото няма как да бъде изпълнена прогнозата, стана ясно от думите на Кадиев. Според него обаче още е рано да се каже точно с колко трябва да се ревизира прогнозата. Миналата година направихме актуализация на бюджета с 500 млн. лева надолу за приходите, тази година нещо подобно ще се получи, прогнозира Кадиев.

Тематичен кино парк отваря врати в Италия

http://cinema.actualno.com/Tematichen-kino-park-otvarja-vrati-v-Italija-news_38975.html

Първият в Италия тематичен парк Cinecitta World ("Чинечита уърлд") ще отвори врати на 24 юли на 25 км южно от центъра на Рим, съобщи ИТАР-ТАСС. Досега това градче на киното бе посетено единс...

Капело беснее заради това, че му искат оставката

http://worldcup2014.actualno.com/Kapelo-besnee-zaradi-tova-che-mu-iskat-ostavkata-news_38976.html

Селекционерът на националния отбор по футбол на Русия Фабио Капело е готов с оставка, съобщава „Известия“. 68-годишният италиански специалист е в отпуск до 25 юли, като според инфо...

Марин Бакалов: Футболистите на Ботев са тялом тук, но духом са на друго място

http://bgfootball.actualno.com/Marin-Bakalov-Futbolistite-na-Botev-sa-tjalom-tuk-no-duhom-sa-na-drugo-mjasto-news_38978.html

Временният треньор на Ботев (Пловдив) Марин Бакалов заяви, че е доволен от играта на отбора срещу Либертас. Както е известно, „жълто-черните“ победиха с 2:0 тима от Сан Марино и се...

Чобанов: Дефицитът в НЗОК към 31 май е 166 млн. лева

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c650f50/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cbiudjet0Ei0Efinansi0C3330Ca0Cchobanov0Edeficityt0Ev0Enzok0Ekym0E310Emai0Ee0E1660Emln0Eleva0H1760A360C/story01.htm

По време на парламентарния контрол финансовият министър отчете повишена събираемост на здравните осигуровки спрямо първите пет месеца на 2013 година


В Донбас взривяват мостове

http://www.cross.bg/vzriva-rezyltat-vagonite-1420198.html

/КРОСС/ През последното денонощие неизвестни взривили два моста на територията на Донбас - пострадали няма, съобщи RT. Мостовете са над жп линии на магистралите «Лисичанск - Северск» и «Горловка - Дзержинск». Отломките от мостовете са рухнали на жп линиите и блокирали движението на влаковете. В резултат на взривовете никой не е пострадал. Напомняме, че това не е първият случай на взивен мост. Преди дни, на 7 юли, е взривен жп мост над магистрала Славянск - Донецк - Мариупол. По време на взрива, на моста е стоял товарен влак. В резултат на взрива, мостът е паднал на пътя и блокирал движението на магистралата. Според специалисти, извършителите на взрива са мислили, че вагоните са пълни с хуманитарна помощ, тъй като влакът пътувал за Славянск. Но след проверка се оказало, че вагоните са празни.    

Трагедия! 15-годишна почина в столичния квартал Орландовци

http://pik.bg/трагедия-15-годишна-почина-в-столичния-квартал-орландовци-news201214.html

Трагедия! 15-годишна почина в столичния квартал Орландовци

15-годишната С.К. е починала късно снощи в столичния квартал Орландовци.

Сигналът за инцидента е подаден около 23:50 снощи. Полицейски екип веднага е посетил адреса.

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, съобщи блиц.

Греков: Натискът не е политически, нито личен, а от производителите

http://pik.bg/греков-натискът-не-е-политически-нито-личен-а-от-производителите-news201212.html

Греков: Натискът не е политически, нито личен, а от производителите

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза Димитър Греков, министър на земеделието и храните пред Би Ти Ви.

Така той аргументира изключителната настойчивост на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“.

„Близо седем месеца те ни информират за тези нередности, които съществуват във Фонд „Земеделие“ и особено с изпълнителния директор и зам.-изпълнителния директор, каза още министър Греков и допълни:

„Ние имаме събрани над 40 сигнала, които са дадени на службите за разследване. В това отношение беше особено силна подкрепата, която направиха двете комисии - по вероизповедание и комисията по земеделие, където хората остро и ясно казаха, че има проблеми, свързани с двете лица, говоря за директора и зам.-изпълнителния директор.“

Той подчерта също, че една от причините е, че за над 700 проектни предложения не са сключени договори и че от 937 дадени заявления има само 81 заявления със статут одобрение и само 3 подписани договора.

За "загрявка" депутатите си припомниха основни положения от Конституцията

http://news.ibox.bg/news/id_1499978174

Наблегнаха на частта, че никоя част от народа не може да си присвоява народния суверенитет

Нова албанска групировка заплашва Македония, задават се нови протести и контрапротести

http://www.moreto.net/novini.php?n=257628

Македония се готви за нова серия протести на етнически албанци заради издадените доживотни присъди по делото "Монструм". Македонци пък ще организират контрапротест пред сградата на правителството, за да покажат на албанците, че "не могат да правят каквото си искат".

Паси предлага азбуката да се казва българица (Галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185056

“Повечето азбуки в света носят имената на страните, в които се използват, като гръцката например, арменската, тибетската и т.н. Ние скромно наричаме своята азбука на името на един човек. Арменската азбука е измислена от Месроб Машдоц, но никой не я нарича месробица или машдотица. Затова смятам, че най-правилно е да наричаме нашата азбука българица. “Повечето азбуки в света носят имената на страните, в които се използват, като гръцката например, арменската, тибетската и т.н. Ние скромно наричаме своята азбука на името на един човек. Арменската азбука е измислена от Месроб Машдоц, но никой не я нарича месробица или машдотица. Затова смятам, че най-правилно е да наричаме нашата азбука българица.

Свалят охраната на Станишев до 15 дни

http://www.cross.bg/ohranata-stanishev-ohrana-1420195.html

/КРОСС/ "До 15 дни ще бъде свалена охраната от НСО на бившия депутат Сергей Станишев." Това съобщи в интервю за БНР директорът на службата за охрана генерал Ангел Антонов. По негови думи петима са политиците у нас, за които има заплахи и на които НСО е осигурила гардове. "Депутатът от ДПС Делян Пеевски не е сред хората, които подлежат по закон на задължителна охрана и има правото да се откаже от нея", съобщи ген. Антонов. Генералът увери, че служителите на НСО, за които има информация, че работят нерегламентирано, ще бъдат уволнявани. "Предстои да бъдат въведени тестове за интегритет. Служителите са офицери и сержанти, които се ползват с правата и отговорностите по Закона за отбраната и въоръжените сили. Така ще бъде до приемането на специален закон", каза още той.  

Снимат филм с Шерлок Холмс, който е на 93 години

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/snimat-film-s-sherlok-holms-kojto-e-na-93-godini-6017017

Ролята на Шерлок Холмс в напреднала възраст изпълнява британският актьор Иън Маккелън

15-годишна почина в Орландовци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185502

15-годишната С.К. е починала късно снощи в столичния квартал Орландовци.
Сигналът за инцидента е подаден около 23:50 снощи. Полицейски екип веднага е посетил адреса.
При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, съобщи 15-годишната С.К. е починала късно снощи в столичния квартал Орландовци. Сигналът за инцидента е подаден около 23:50 снощи. Полицейски екип веднага е посетил адреса. При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, съобщи

WTI се насочи към трето седмично поевтиняване

http://econ.bg/Новини/WTI-се-насочи-към-трето-седмично-поевтиняване_l.a_i.555250_at.1.html

Лекият суров петрол се насочи към трето седмично поевтиняване. Фючърсите за доставка през август достигнаха 102,76 долара за барел на електронната...

15-годишна почина в столичния квартал Орландовци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185495

15-годишната С.К. е починала късно снощи в столичния квартал Орландовци.
Сигналът за инцидента е подаден около 23:50 снощи. Полицейски екип веднага е посетил адреса.
При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, съобщи 15-годишната С.К. е починала късно снощи в столичния квартал Орландовци. Сигналът за инцидента е подаден около 23:50 снощи. Полицейски екип веднага е посетил адреса. При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие по тялото, съобщи

Секс куклите поевтиняха

http://pik.bg/секс-куклите-поевтиняха-news201209.html

Секс куклите поевтиняха

Сексиграчки пуснаха на промоция в нета. От 50 до 80 лв. средно вървят надолу цените на интимните джаджи, пише "Телеграф".

Луксозен вибратор, който допреди дни е бил 120 лв., сега се предлага за 69 лв. Друг артикул за женското удоволствие е стогнал 74 лв., като миналата седмица е бил 140 лв. С около 20-40 лв. вървят по-тънко в момента и по--обикновените женски играчки.

Големи намаления има не само при вибраторите, но и при всякакви парфюми с феромони и капки и хапове за стимулация и уголемяване на бюста.

Направо в категорията "Разпродажба" са поставени няколко надуваеми кукли. Една от тях носи името "Силвия" и е намалена от 120 лв. на 50,99 лв. Тя върви в пакет с безплатен лубрикант.

Най-малко е намалението при белезниците. Според експерти, причината е, че по принцип са по-евтини, а и са сред най-купуваните играчки за под чаршафите. 

Намаленията на интимни аксесоари са засегнали и еротичното бельо. Там спадът на цените е с около 30%.

Хърватия форум: Бъдещето на разширяването на ЕС

http://www.euinside.eu/bg/news/croatia-forum-the-future-of-eu-enlargement

Това е темата на втория панел на "Хърватия форум 2014", който се провежда в Дубровник. Той ще се концентрира върху предизвикателствата пред процеса на разширяване. Участниците в него са външните министри на Швеция, Румъния, Македония, Унгария, България, Люксембург, както и министърът на културат ...

11 русначета в болница след почивка в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185489

11 руски ученици са пристигнали от Бургас в град Сургут с диагноза гастроентерит, съобщи СургутИнформТВ.
Децата са се почувствали зле още по време на полета и на летището са ги посрещнали линейки, които са ги откарали в инфекциозното отделение в града. Учениците имат болки в корема и повръщат.
В самолета е имало 150 деца, почивали в България. 11 руски ученици са пристигнали от Бургас в град Сургут с диагноза гастроентерит, съобщи СургутИнформТВ. Децата са се почувствали зле още по време на полета и на летището са ги посрещнали линейки, които са ги откарали в инфекциозното отделение в града. Учениците имат болки в корема и повръщат. В самолета е имало 150 деца, почивали в България.

Предизвестяването при градушка може да бъде опасно

http://www.cross.bg/sistemata-slychaii-vasilev-1420194.html

/КРОСС/ В "Денят започва" от Националната служба за пожарна безопасност и защита на населението заявиха, че няма как да се използва системата за ранно известяване в случай на градушка като тази в София. Според заместник-директора на службата комисар Васил Василев пускането на сирени в такъв случай може да бъде дори опасно. "Според специалистите облакът над София се е формирал за не повече от 7 минути, което изключва, каквото и да било като реакция на системата за ранно предупреждение. Задействането на тази система е много отговорно и този, който взема решение за нейното задействане, си дава сметка, че може да има и обратни последици за гражданите тогава, когато се задейват сситемата в неподходящия момент и не за подходящото събитие. Провокира се паника", заяви Василев. Снимка: Булфото, всички права запазени

Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Георги Еленков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185482

Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ.
Оставката на депутата от 29 многомандатен район Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и бе подкрепена от 172 депутата.
Еленков е депозирал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител, Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ. Оставката на депутата от 29 многомандатен район Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и бе подкрепена от 172 депутата. Еленков е депозирал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител,

11 русначета с гастроентерит след почивка в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185471

11 руски ученици са пристигнали от Бургас в град Сургут с диагноза гастроентерит, съобщи СургутИнформТВ.
Децата са се почувствали зле още по време на полета и на летището са ги посрещнали линейки, които са ги откарали в инфекциозното отделение в града. Учениците имат болки в корема и повръщат.
В самолета е имало 150 деца, почивали в България. 11 руски ученици са пристигнали от Бургас в град Сургут с диагноза гастроентерит, съобщи СургутИнформТВ. Децата са се почувствали зле още по време на полета и на летището са ги посрещнали линейки, които са ги откарали в инфекциозното отделение в града. Учениците имат болки в корема и повръщат. В самолета е имало 150 деца, почивали в България.

Кабинетът учи пенсионерите как да живеят достойно

http://www.vesti.bg/bulgaria/kabinetyt-uchi-pensionerite-kak-da-zhiveiat-dostojno-6017015

Пенсионерите са поучавани да правят маркетингови проучвания и да сравняват условията на различни банки за една и съща услуга

Греков: Не е бил упражнен политически натиск срещу ДФЗ

http://econ.bg/Новини/Греков-Не-е-бил-упражнен-политически-натиск-срещу-ДФЗ-_l.a_i.555245_at.1.html

Няма конфликт на интереси в назначаването на зам.-министъра Явор Гечев за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", тъй като това е само временно...

Греков: Не е бил упражнен политически натиск срещу ДФЗ

http://econ.bg/Новини/Греков-Новите-назначения-във-фонд-Земеделие-не-създават-конфликт-на-интереси_l.a_i.555245_at.1.html

Няма конфликт на интереси в назначаването на зам.-министъра Явор Гечев за изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", тъй като това е само временно...

Безплатен филм, посветен на екстремната дисциплина прожектират във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257622

Велоклуб "Устрем", списание "360" и FUNCITY организират безплатна прожекция на голям екран на филма „Където пътеката свършва/ Where the Trail Ends“. Той е посветен на най- екстремната дисциплина в планинското колоездене - фрирайда и е сниман в някои от най непристъпните места на света, научи Moreto.

Депутатът от ГЕРБ Георги Еленков напусна парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185472

Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ.
Оставката на депутата от 29 многомандатен район Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и бе подкрепена от 172 депутата.
Еленков е депозирал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител, Парламентът прие оставката на депутата Георги Еленков от ГЕРБ. Оставката на депутата от 29 многомандатен район Хасково бе включена като допълнителна точка в дневния ред на парламента и бе подкрепена от 172 депутата. Еленков е депозирал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител,

Как да се запушат дупките от спрените европари в градовете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184841

Общините явно са силно притеснени от замразените евросредства по оперативна програма “Околна среда”. И има защо. Става дума за спешни и мащабни проекти, които не може да бъдат изоставени с лека ръка. Не може заради липса на пари улиците да стоят разкопани.
Замразяването
От септември 2013 г. насам не сме получавали финансиране от ЕК по “Околна Общините явно са силно притеснени от замразените евросредства по оперативна програма “Околна среда”. И има защо. Става дума за спешни и мащабни проекти, които не може да бъдат изоставени с лека ръка. Не може заради липса на пари улиците да стоят разкопани. Замразяването От септември 2013 г. насам не сме получавали финансиране от ЕК по “Околна

Пакистанци получават по 2,5 евроцента за килограм събрани портокали

http://www.grreporter.info/Pakistanci_poluchavat_po_25_evrocenta_za_kilogram_sbrani_portokali/15792

Имигрантите, живеещи в Скала, област Лакония, протестират заради непрекъснати полицейски акции и расистко отношение от страна на местните власти

прочети повече

България - страната, в която няма виновни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185003

Кой казва, че не сме правова държава? Само надникнете в сайтовете на съдебната власт, за да видите с каква енергия и размах българската Темида правораздава.
Ето, N-ският районен съд тия дни е осъдил на 3 месеца ефективен затвор В. З. В., защото “чрез използване на техническо средство - отвертка, отнел чужди движими вещи, Кой казва, че не сме правова държава? Само надникнете в сайтовете на съдебната власт, за да видите с каква енергия и размах българската Темида правораздава. Ето, N-ският районен съд тия дни е осъдил на 3 месеца ефективен затвор В. З. В., защото “чрез използване на техническо средство - отвертка, отнел чужди движими вещи,

Един ранен и двама в ареста след масов бой в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185461

Мъж е в болница със счупени ребра, а други двама са в ареста след масов бой тази сутрин в Благоевград, съобщи БГНЕС.
Сигналът за мелето пред букмейкърски пункт е подаден към 4 часа. На излизане от дискотека се сбили две кампании - от Благоевград и Дупница.
В резултат на побоя 33-годишен мъж от с. Яхиново е настанен в отделението по хирургия на Мъж е в болница със счупени ребра, а други двама са в ареста след масов бой тази сутрин в Благоевград, съобщи БГНЕС. Сигналът за мелето пред букмейкърски пункт е подаден към 4 часа. На излизане от дискотека се сбили две кампании - от Благоевград и Дупница. В резултат на побоя 33-годишен мъж от с. Яхиново е настанен в отделението по хирургия на

Масов бой в Благоевград, един ранен и двама в ареста

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185446

Мъж е в болница със счупени ребра, а други двама са в ареста след масов бой тази сутрин в Благоевград, съобщи БГНЕС.
Сигналът за мелето пред букмейкърски пункт е подаден към 4 часа. На излизане от дискотека се сбили две кампании - от Благоевград и Дупница.
В резултат на побоя 33-годишен мъж от с. Яхиново е настанен в отделението по хирургия на Мъж е в болница със счупени ребра, а други двама са в ареста след масов бой тази сутрин в Благоевград, съобщи БГНЕС. Сигналът за мелето пред букмейкърски пункт е подаден към 4 часа. На излизане от дискотека се сбили две кампании - от Благоевград и Дупница. В резултат на побоя 33-годишен мъж от с. Яхиново е настанен в отделението по хирургия на

Законът за опростено получаване на руско гражданство влиза в сила през август

http://www.cross.bg/grazhdanstvo-romodanovski-polychavane-1420190.html

/КРОСС/ Законът за опростено получаване на руско гражданство ще влезе в сила през август тази година. Това съобщи ръководителят на руската Федерална миграционна служба (ФМС) Константин Ромодановски, предаде РИА Новости. Според изготвения документ, от опростения режим за получаване на гражданство ще се ползват лицата, които отговарят на няколко критерия. Лицето трябва да има на територията на Русия роднини, които живеят там, както и да бъде носител на руски език. Освен това, Ромодановски обърна внимание на това, че украинските граждани, които са били принудени да напуснат страната заради военния конфликт там, могат да се сблъскат с някои сложности във връзка с юридическото оформяне на отказа от украинско гражданство. Поради тази причина е предложено опростяване и на тази процедура. Ромодановски съобщи, че е предвидено включването в държавна програма за подрепа на украинските бежанци съотечественици.

Шефовете често страдат от нарцисизъм

http://interest.actualno.com/Shefovete-chesto-stradat-ot-narcisizym-news_38971.html

Хората често се оплакват, че шефовете им са безжалостни, жестоки и егоистични. Дали просто сме свикнали да се оплакваме от началниците или наистина има защо? Експерти от една от най-големите бизнес-ш...

Разбиха две домашни наркооранжерии в София

http://crime.actualno.com/Razbiha-dve-domashni-narkooranjerii-v-Sofija-news_38972.html

Две специализирани операции срещу производството и разпространението на наркотични вещества проведоха служители на сектор „Наркотици" при ГД „Криминална полиция". Действи...

Дирк Каут: Ван Гаал иска да печели постоянно и ще го прави в Манчестър

http://worldcup2014.actualno.com/Dirk-Kaut-Van-Gaal-iska-da-pecheli-postojanno-i-shte-go-pravi-v-Manchestyr-news_38974.html

Универсалният боец на Холандия Дирк Каут е сигурен в това, че Луис ван Гаал ще изведе Манчестър Юнайтед до много успехи. „Оранжевите" не успяха да повторят постижението си от предишния...

Греков: Натискът не е политически, нито личен, а от производителите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185456

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза Димитър Греков, министър на земеделието и храните пред bTV.
Така той аргументира изключителната настойчивост на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“. Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза Димитър Греков, министър на земеделието и храните пред bTV. Така той аргументира изключителната настойчивост на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“.

Михайлова: Българските власти работят за възстановяване на плащанията по ОП

http://www.cross.bg/bulgariya-programa-mihaiilova-1420191.html

/КРОСС/ България беше наказана с 97 милиона лева финансова корекция по програма "Околна среда". Евродепутатът Искра Михайлова коментира в предаването "Преди всички" по БНР информацията за процедури към България от страна на Европейскака комисия. "Сагата е много дълга. Действително има спрени плащания заради обществените поръчки. Днес и аз чух това съобщение, че в отговор на писмото на Сдружението на общините Комисията не може да се ангажира със срок за възстановаване на плащанията. Заради системата на контрол при обществените поръчки, които продължават, ЕК налага още санкции. Искат се от България още допълнителни финансови корекции, за да бъдат възстановени плащанията по програма "Околна среда",заяви бившият министър. Михайлова каза още: "Очаквам на 24-ти юли да има изслушване на генералния директор на Генерална дирекция "Регионално развитие" в ЕК Дефа и аз ще поставя въпроса във връзка с временното спиране на плащания за България. Българските власти правят всичко възможно възстановяването да стане бързо." "И по програма "Регионално развитие" се повтаря това, което се случва с програма "Околна среда". ЕК налага правила по отношение на страните и те се различават от познатите досега правила. Ние получаваме информация от ЕК. Това, от което сме лишени, е предварително да защитим позициите си", каза още тя. "Замърсяването на градове е болка на България

Когато страдате от болни бъбреци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185450

Разумният избор на продукти и начините на тяхното приготвяне и овкусяване са един от ключовите елементи за облекчаване на болезнените състояния.  Бъбреците са една от "пречиствателните станции" на тялото. Нарушените им функции могат да доведат до отравяне на организма, поради невъзможността за изхвърляне на токсините. Разумният избор на продукти и начините на тяхното приготвяне и овкусяване са един от ключовите елементи за облекчаване на болезнените състояния. Бъбреците са една от "пречиствателните станции" на тялото. Нарушените им функции могат да доведат до отравяне на организма, поради невъзможността за изхвърляне на токсините.

Новият лидер на БСП трябва да й даде нова енергия

http://www.cross.bg/nikolova-partiyata-lider-1420192.html

/КРОСС/Оценявам решението на Сергей Станишев да подаде оставка като председател на партията като отговорно по отношение на БСП и на България.Станишев е човек, който 13 години е бил свързан изключително близко с партията, който е преминал през много битки, проблеми и тежки ситуации, но е изживял и много радости с БСП. Затова той не може с лека ръка да вземе подобно решение. Убедена съм, че е направил много дълбок политически анализ в аспект какво би донесло това на партията, на държавата и на последно място - в личен план. Това казва в интервю за в. "Дума" Катя Николова, председател на жените - социалистки, лидер на Районния съвет на БСП в столичния квартал "Надежда". Според Николова новият лидер на БСП трябва да дава представата, че е автентичен ляв човек, да е зареден с много положителна енергия, с много любов към партията и към лявата идея, да дава увереност, че ще съхрани нейната автентичност и в същото време да е изключително консенсусна личност. А защо не и да е оптимист, защото днес в БСП има дефицит на оптимизъм, допълва тя. Николова е убедена, че новият лидер трябва да е личност, която ще обедини БСП, която ще й даде нова сила и енергия, а не да я разделя в нови посоки, и е не по-малко уверена в това, че такива личности в партията има. Кой обаче е нейният фаворит Катя Николова не съобщава, за да не влияе нейното предпочитание на предстоящото обсъждане кого ще подкрепи РС "Надежда"

"Адидас" - "Найки" 2:0 във финала на световното, но мачът продължава

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/11/2341051_adidas_-_naiki_20_vuv_finala_na_svetovnoto_no_machut/?ref=rss


С два от два възможни участници в неделния финал на световното първенство по футбол "Адидас" печели чиста победа срещу американския си конкурент "Найки" в поредния кръг от битката за надмощие при производителите на спортна екипировка. 

Двете компании доминират в индустрията за футболна екипировка, която се оценява на...

Греков: Натискът не е политически, нито личен, а от производителите (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185423

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза Димитър Греков, министър на земеделието и храните пред bTV.
Така той аргументира изключителната настойчивост на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“. Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза Димитър Греков, министър на земеделието и храните пред bTV. Така той аргументира изключителната настойчивост на министерството да смени директора на Фонд „Земеделие“.

Москва затвори три КПП и отправи протестна нота на Киев

http://www.cross.bg/kiev-rysiya-strana-1420193.html

/КРОСС/ Москва изрази възмущение и отправи протестна нота на Киев във връзка с новия обстрел на територията на Русия. Също така, тя поиска от Киев, да спре обстрелите на руска гранична територия, предаде ИТАР-ТАСС. Във връзка с обстрела от страна на украински войски на руски КПП „Гуково", „Донецк" и „Новошахтинск", Русия заяви на Киев, че в случай на повторение на подобни инциденти, цялата отговорност ще легне на киевските власти. Това заявиха по-рано днес от МВнР на Русия. В заявлението се подчертава, че действията на украинската страна представляват грубо нарушение на основополагащите принципи на международното право. Както съобщи руското ведомство, само по щастлива случайност са били избегнати жертви, тъй като бежанците и служителите на контролно-пропускателния пункт са били евакуирани в безопасно място. Руските КПП в Ростовска област - „Гуково", „Донецк" и „Новошахтинск", са прекратили работата си, заради честите стрелби от страна на Украйна. Това заяви ръководителят на пресслужбата на граничното управление на Федералните служби за сигурност на РФ за Ростовска област Василий Малаев. На трите КПП-та е бил евакуиран екипът от митничари, а служителите на гранично управление остават по местата си. „Ако някой реши да премине границата при създалата се обстановка, граничарите ще пуснат хората да минат на наша територия", поясни Малаев.

Когато страдате от болни бъбреци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185447

Разумният избор на продукти и начините на тяхното приготвяне и овкусяване са един от ключовите елементи за облекчаване на болезнените състояния.  Бъбреците са една от Разумният избор на продукти и начините на тяхното приготвяне и овкусяване са един от ключовите елементи за облекчаване на болезнените състояния. Бъбреците са една от "пречиствателните станции" на тялото. Нарушените им функции могат да доведат до отравяне на организма, поради невъзможността за изхвърляне на токсините.

Масово селфи за третата "Революция Z"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185325

Двамата Ивановци - Тишев и Иванов, които играят в младежкия сериал “Революция Z”, се появиха с приятелките си на предпремиерата на третия сезон в сряда вечер. До екранния Боби блестеше Надя от Deep Zone, а до партньора му в групата Филип - Михаела Димитрова. Компания в киното под открито им правеше и Мона Недева, която играе ролята на Мира Кадиев. Двамата Ивановци - Тишев и Иванов, които играят в младежкия сериал “Революция Z”, се появиха с приятелките си на предпремиерата на третия сезон в сряда вечер. До екранния Боби блестеше Надя от Deep Zone, а до партньора му в групата Филип - Михаела Димитрова. Компания в киното под открито им правеше и Мона Недева, която играе ролята на Мира Кадиев.

"Зимбру" ще е съперник на ЦСКА в Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/11/2341326_zimbru_shte_e_supernik_na_cska_v_liga_evropa/?ref=rss


ЦСКА ще играе с молдовския "Зимбру" (Кишинев) във втория кръг на турнира Лига Европа, след като победи македонския "Шкендия" с 2:0 като домакин в реванша от първия квалификационен кръг. Тимът продължава напред с общ резултат 3:2.

Йордан Милиев игра цял мач за гостите, докато Мартин Кавдански се появи на терена на мястото на Мурати.

Домакините обаче откриха резултата още в шестата минута чрез Жан-Мари Амани, който се възползва от грешно заставане на бранителя Бейтулай и...

Материални проблеми с най-голямата португалска банка засегнаха пазарите в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=257621

Проблеми в банковия сектор на Португалия. Най-голямата банка в иберийската държава – Банко Еспирито Санто, бе изключена от търговията с акции на фондовата борса в Лисабон, макар че няма официално изявление от акционерите на финансовата група за материални затруднения.

"168 часа": Живков предава 20 т от златото ни на Москва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4184463

Тодор Живков тихомълком превръща лева от национална валута в обикновена хартийка, когато решава да предаде златния ни резерв на Кремъл. Даването на ценния метал на Москва застрашава стойността на българския лев, зад който по това време има определено златно покритие. През 1962 г. то е фиксирано от БНБ на 0,76 грама за един лев. Тодор Живков тихомълком превръща лева от национална валута в обикновена хартийка, когато решава да предаде златния ни резерв на Кремъл. Даването на ценния метал на Москва застрашава стойността на българския лев, зад който по това време има определено златно покритие. През 1962 г. то е фиксирано от БНБ на 0,76 грама за един лев.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/11/2341135_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които днес ще следи обществената телевизия: 


БНБ изпълни каквото каза Борисов – фалира КТБ и национализира „Креди Агрикол”. А има още гнили ябълки…

http://e-vestnik.bg/20922/bnb-izpalni-kakvoto-kaza-borisov-falira-ktb-i-natsionalizira-neynata-kredi-agrikol-no-ima-oshte-gnili-yabalki/

В съобщение БНБ обясниха, че одържавява банката „Креди Агрикол”, която по техни оценки била с положителни резултати и управлявана с добри банкови практики. Заедно с това прехвърля в нея избрани активи и пасиви на Корпоративна търговска банка - “добрата й част”, както пише в съобщението. А на КТБ отнема лиценза и я обявява в несъстоятелност.

В съобщениeто на БНБ се казва, че ден преди да бъде обявена банката под специален надзор, от нея в брой са изтеглени 205 млн. лева, предимно в евро, които били предадени на Цветан Василев срещу разписка. В банката изчезнали кредитни досиета вероятно на фирми, свързани с Цветан Василев, пише БНБ. Той е даден на прокуратурата, ощетил е вероятно другите акционери в банката. БНБ щяла да остави активи и пасиви на свързани с него фирми в КТБ, която остава без лиценз. Въпросът е - как квестори ще разберат от хиляди сметки, кои са свързани с Василев? Пеевски ли ще им даде списък?

След като Борисов призова да се промени бюджета на държавата, заради одържавяването на Корпоративна търговска банка, това стана факт. Въпросът е дали въобще има нужда от ревизия на бюджета. Но операцията с КТБ се развива по план.

След като прокуратурата се намеси заедно с медиите да създаде паника и вложители да хукнат да теглят пари, БНБ показа съзнателно бездействие. За това писаха и във „Форбс” (виж тук) и др. Сега БНБ се опитва да се оправдае в съобщението си, че не могла да следи какво става в тази банка.
И дали нейното официално съобщение не е част от общата пропаганда, в която участва и прокуратурата? Как се изнасят 200 млн. лева в брой, в каквато и валута да са? Те само като превоз са проблем, а какво остава за евентуални трансфери зад граница.

Иначе никой не се съмнява, че тази банка беше „гнила ябълка” по известното определение в грамата на американското посолство, изтекла в „Уикилийкс” (виж тук). И понеже има още няколко такива банки, нека читателят провери с Гугъл кои са (да не обвинят e-vestnik във всяване на банкова паника), и да си прави сметка за парите.

Пеевски и Василев ходеха като куку и пипе по светски мероприятия, бяха тандем, докато не се скараха. И тук Пеевски показа мощта си, освен чрез медиите си, чрез съдебната власт, политически натиск, включително и чрез възроденото си сътрудничество с Борисов. Резултатът е неизбежен. Василев е изхвърлен от банката, тя му е отнета, той е даден на прокуратурата и докато се докаже кое що, медиите дълго ще обясняват колко е откраднал.

Въпросът е, че досега БНБ мълча за КТБ, но мълчи и за другите гнили ябълки… Остава да гадаем кога и как ще гръмне някой друг балон в банковата система. Може би след като Пеевски се скара с някой друг?

Лекарите напускат предупредително работните си места за половин час

http://www.mediapool.bg/lekarite-napuskat-predupreditelno-rabotnite-si-mesta-za-polovin-chas-news222531.html

Лекарите излизат на предупредителен протест срещу недостига на пари в здравеопазването. Те ще напуснат работните си места за половин час по обед. Недоволството им няма да се отрази на лечението на пациентите. Надзорният съвет на здравната каса поиска актуализация на бюджета с близо 330 милиона лева, за да се преодолее кризата в сектора до края на годината. Засега централната власт не дава индикации, че ще удовлетвори това искане. Според Министерството на финансите са необходими ясни разчети и реформи в сектора, преди да се наливат отново пари. В същото време лекарите поставиха ултиматум - до 12 часа предложението за актуалицация да бъде внесено в парламента. Медиците настояват да получават редовно парите за изработеното и да бъде премахнати така наречените лимити на дейността. В противен случай символичните протести ще прерастнат в ефективни. В четвъртък следобед от пресцентъра на здравното ведомство съобщиха, че проектът за актуализация на бюджета е внесен в Министерския съвет. Преди актуализацията да стане факт, тя трябва да бъде одобрена от правителството и след това от депутатите. Публична тайна е, че НЗОК се източва с манипулации, които не са направени. Правят се и операции на пациенти, без да има необходимост от тях.

Стоян Тонев: Актуализацията на бюджета не отстранява причините и последствията

http://www.cross.bg/tonev-zdraveopazvaneto-protest-1420188.html

/КРОСС/ Лекари, медицински сестри и санитари от цялата страна искат актуализация на бюджета на Здравната каса. Днес (11 юли) между 12 и 12:30 те ще изразят своя протест и своето несъгласие с това, което се случва в сферата на здравеопазването. Зам.-кметът на София по здравеопазването ген. Стоян Тонев каза в сутрешния блок на БНТ, че болниците са търговски дружества по закон, но нямат право да фалират и нямат право да формират печалба. "Определението фалит не е точно за една болница, тя просто спира да работи и затваря", каза той. Според него актуализацията на бюджета е решение, което не отстранява причините и последствията. Ген. Тонев каза още, че всяка промана в здравеопазването е много чуствителна, и за да се направят реални промени, те трябва да започнат още в началото на мандата на правителството и да са приоритет за правителството. "Когато има кризисно положение, нещата трябва да бъдат решавани на момента. Ако системата бъде оставена да рухне, после ще е много по-трудно. Системата трябва да бъде опростена така, че всеки човек трябва да има достъп до нея и да няма финансови проблеми при достъпа си до здравеопазване.", заяви Тонев. Председателят на БЛС в УМБАЛ "Александровска" проф. Борис Богов каза от своя страна, че всички негови колеги от болницата ще излезат на символичен протест. Той посочи, че този протест и иницииран от университетските, общинските и областните болници

Ексминистър: Повече пари за здравеопазване-повече пари за лобита

http://frognews.bg/news_72902/

Здравеопазването ни не боледува отсега и ситуацията, която наблюдаваме днес и в която лекарите се оплакват от недофинансиране и липса на реформи, хронично се повтаря, заяви по БТВ бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Доктор Хаус ще лекува с блус и хумор в Зала 1 на НДК днес

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/11/2341162_doktor_haus_shte_lekuva_s_blus_i_humor_v_zala_1_na_ndk/?ref=rss


Всестранно талантливия британският актьор и комик Хю Лори, по-известен с ролята си на арогантния, но блестящ лекар д-р Хаус от едноименния телевизионен сериал, излиза на сцената на Зала 1 в НДК тази вечер. Той ще лекува българската публика с хумор и южняшкия блус от втория си музикален албум Didn't it Rain, а в начинанието ще му помогнат музикантите от The Copper Bottom Band.

Въпреки че световната слава го застига едва с "Доктор Хаус", Лори става едно от големите имена в британската...

Не вярвам Андреева да е толкова глупава, че да вярва на приказките си, убеден ген. Тонев

http://news.ibox.bg/news/id_544040430

Министърката изпълнява политическа поръчка, смята той. Става комично, когато Андреева излиза и представя розова картина на здравеопазването. Тогава тя сякаш показва, че е от друг свят, подчерта ген. Стоян Тонев. От своя страна проф. Борис Бобов определи като пълен абсурд лекуването по клинични пътеки.

Каролев и Хърсев: Не обръщайте спестяванията от левове в евро

http://www.cross.bg/hursev-karolev-banka-1420189.html

/КРОСС/Очаква се днес Българската народна банка да оповести какви са активите и пасивите на Корпоративна търговска банка. Вече изтече десетдневния срок, в който независими одитори от квесторите на двете банки трябваше да отсъдят за състоянието на финансовата институция. Когато една банка изпадне в състоянието на КТБ, регулаторът вкарва одитори, които изчисляват капиталовата ѝ адекватност - съотношението между собствения капитал и рисковите ѝ позиции. Ако има капиталова неадекватност, държавата вече категорично заяви, че ще запуши дупката с държавни средства, но не свързани с бюджета, обясниха в студиото на Нова тв Владимир Каролев и Емил Хърсев. Хърсев категорично заяви, че сметката ще я платят първо акционерите в КТБ, ако се стигне дотам и след това - купувачът. Каролев пък каза, че планът за КТБ е дори при държавна помощ тя да не става държавна, а след време, когато е възможно, да има нов частен собственик. Хората с депозити в КТБ, или в която и да е друга банка в България, няма да пострадат. Показателно е, че Първа инвестиционна банка мина през истински стрес тест, смятат експертите. И двамата не смятат, че срокът за отваряне на КТБ - 21 юли, ще бъде удължен. Според Хърсев и Каролев е грешка да се обръщат спестявания от левове в евро, защото банките плащат за депозити в евро по-малко. Като взимате кредити, вземайте в евро, защото лихвата ще е по-ниска. Като правите депозити, правете ги в левове, защото лихвата е по-висока, посъветва Каролев

Кадиев: Актуализация на бюджета сега ще изчисти ситуацията за следващия кабинет

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/11/2341323_kadiev_aktualizaciia_na_bjudjeta_sega_shte_izchisti/?ref=rss


Може да се мине и без актуализация на бюджета, но по-чистият вариант е да се направи. По този начин се изчиства ситуацията за следващото правителство. Това коментира в сутрешния блок на БиТиВи бившият депутат от БСП Георги Кадиев

Той допълни, че в момента е рано да се прецени в каква степен приходите изостават от плана, по-вярната оценка обикновено е като се видят резултатите за деветте месеца.  По негови данни към момента приходите с около 600 млн. лв. по-малко от планираните....

Нова водна атракция радва варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=257597

Добиващите все по-голяма популярност в цял свят блоб скокове вече са достъпно занимание и за варненци. Ако сте се чудили за какво ще служи огромната дървена платформа на първа буна с огромния дюшек пред нея, вече знаете отговора. Приспособлението е необходимо за изпълнението на атрактивните блоб скокове.

Варна влезе в Алианса на градовете без цигарен дим

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4184646

Варна вече е част от международния алианс на градовете без цигарен дим – Smoke Free Cities, похвалиха се от общинската администрация.
Международната мрежа, учредена в датската столица Копенхаген, включва представители от 13 държави - Дания, Норвегия, Финландия, Словения, Филипини, Великобритания, Аржентина, Австралия, Албания, Русия, Украйна, Варна вече е част от международния алианс на градовете без цигарен дим – Smoke Free Cities, похвалиха се от общинската администрация. Международната мрежа, учредена в датската столица Копенхаген, включва представители от 13 държави - Дания, Норвегия, Финландия, Словения, Филипини, Великобритания, Аржентина, Австралия, Албания, Русия, Украйна,

Греков: Случилото се в ДФ „Земеделие" не е в резултат на лично отношение

http://www.cross.bg/grekov-zemedelie-dimitur-1420186.html

/КРОСС/ "Това, което се случи в ДФ „Земеделие" не беше в резултат на някакво лично отношение от моя страна, нито от страна на правителството като цяло." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Димитър Греков, министър на земеделието и храните. "Земеделските производители бяха тези, които от близо шест месеца ни информираха за проблеми във фонд „Земеделие" и най-вече с неговия шеф и зам.-изпълнителния директор. Най-големите злоупотреби са в това, че голяма част от проектите чийто срок изтича на 30 юни по тях не са сключени договори. Това означава голяма загуба на пари за земеделските производители", каза още министърът. "Господин Гечев е предложен единствено временно да заеме поста докато официално приключи освобождаването на досегашния шеф и неговия заместник. По правилник това действие трябва да се съгласува с премиера и аз съм го съгласувал с него. Става въпрос за временно заемане на поста до понеделник. Още вчера като Мирослав Николов и неговата заместничка във фонда напуснаха кабинетите си там, те бяха запечатани в тяхно присъствие, така че не е вярно твърдението им, че те не са получили предизвестия за освобождаването им и без тяхно знание, че са запечатани кабинетите им. Не, нямам моя лична фирма или на моето семейство, които да са кандидатствали с проекти за средства от ДФ „Земеделие", така че нека да спрем със спекулациите по въпроса

Путин се среща с Фидел Кастро

http://www.cross.bg/pytin-kastro-fidel-1420187.html

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин ще посети Куба като част от визитата си в Латинска Америка, съобщава "Интерфакс". Предвидена е среща между руския президент и кубинския лидер на революцията Фидел Кастро. Ние планираме неформална среща с Фидел Кастро. Той е на 87 години, държавни и партийни позиции не заема, но запазва титлата си на лидера на кубинската революция. Умът му е остър и беседата с него, без съмнение, представлява интерес за нашия лидер, каза сътрудникът на Путин - Юрий Ушаков. Владимир Путин планира да посети Куба, Аржентина и Бразилия, както и да участва в срещата на върха на БРИКС.  

Air New Zealand се отказа от провокативен клип

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/07/11/2341276_air_new_zealand_se_otkaza_ot_provokativen_klip/?ref=rss


Новозеландската авиакомпания Air New Zealand се принуди да спре да показва пред клиентите си провокативен видеоклип с инструкция за безопасност на полета. Това стана след като активисти я обвиниха в сексизъм, съобщиха световните медии.

В спорното видео познатите на всички напътствия са представени от известни фотомодели по бикини. 

Австралийска активистка успя да събере 11 хил. подписа под петиция с искането дружеството да прекрати излъчването на инструкцията под тази...

Кола бутна минувач и запуши Аспаруховия мост

http://www.bnews.bg/article-110810

Автомобил помете пешеходец на Аспаруховия мост и предизвика километрично задръстване.

Природните бедствия оставят впечатлението, че се случва нещо екстраординерно

http://cite.actualno.com/Prirodnite-bedstvija-ostavjat-vpechatlenieto-che-se-sluchva-neshto-ekstraordinerno-news_38965.html

Природните бедствия, които сполетяха България в последните месеци (наводнението във Варна, градушката в София), оставят впечатлението, че се случва нещо екстраординерно и звани и незвани специалисти т...

Рашидов внесе сигнал в прокуратурата срещу Цветан Василев

http://politics.actualno.com/Rashidov-vnese-signal-v-prokuraturata-sreshtu-Cvetan-Vasilev--news_38966.html

Проблемите за Цветан Василев не се изчерпват с развалените отношения между него и Делян Пеевски. Бившият министър на културата от кабинета на ГЕРБ Вежди Рашидов днес е подал сигнал сигнал в Софийска г...

Сабея: Изобщо не ни е страх от Германия

http://worldcup2014.actualno.com/Sabeja-Izobshto-ne-ni-e-strah-ot-Germanija-news_38967.html

Селекционерът на националния отбор по футбол на Аржентина Алехандро Сабея заяви преди мача на тима си срещу Германия, че няма страхове от предстоящия съперник, като отборът му ще подходи с нужния респ...

Съдът оправда Брендо

http://crime.actualno.com/Sydyt-opravda-Brendo---news_38968.html

Поредно интересно решение на орган на българската съдебна система. Софийският апелативен съд оправда Евелин Банев– Брендо, Симо Карайчев, Моника Добринова и Десислава Дишлиева, обвинени за ...

Полското правителство оцеля след вот на недоверие

http://europe.actualno.com/Polskoto-pravitelstvo-ocelja-sled-vot-na-nedoverie-news_38969.html

Полският парламент отхвърли с голямо мнозинство вот на недоверие, внесен от консервативната опозиция срещу либералното правителство на Доналд Туск заради аферата с незаконното подслушване. 236 депута...

Селекционерът на Мексико: Моята мечта е да напиша книга

http://worldcup2014.actualno.com/Selekcioneryt-na-Meksiko-Mojata-mechta-e-da-napisha-kniga-news_38970.html

След като Мексико приключи участието си на Световното в Бразилия, селекционерът на националния отбор на Мексико по футбол Мигел Ерера иска да напише книга. "Вярвам, че всеки човек трябва да оста...

Зинаида Златанова: Оставяме финализирано Споразумение с Брюксел на следващите кабинети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185414

На следващите управления оставяме финализирано Споразумение с Брюксел. В най-скоро време очакваме решение на въпроса с размразяването на средствата по ОПОС.
Това казва в интервю пред БГНЕС вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.
- От ГЕРБ обявиха, че строителният бранш е пред стачна готовност, мнозина анализатори твърдят, На следващите управления оставяме финализирано Споразумение с Брюксел. В най-скоро време очакваме решение на въпроса с размразяването на средствата по ОПОС. Това казва в интервю пред БГНЕС вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. - От ГЕРБ обявиха, че строителният бранш е пред стачна готовност, мнозина анализатори твърдят,

Зинаида Златанова: Оставяме финализирано Споразумение с Брюксел на следващите кабинети

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185412

На следващите управления оставяме финализирано Споразумение с Брюксел. В най-скоро време очакваме решение на въпроса с размразяването на средствата по ОПОС.
Това казва в интервю пред БГНЕС вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.
- От ГЕРБ обявиха, че строителният бранш е пред стачна готовност, мнозина анализатори твърдят, На следващите управления оставяме финализирано Споразумение с Брюксел. В най-скоро време очакваме решение на въпроса с размразяването на средствата по ОПОС. Това казва в интервю пред БГНЕС вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. - От ГЕРБ обявиха, че строителният бранш е пред стачна готовност, мнозина анализатори твърдят,

9 руснаци, инвестирали по 1 милион лева в страната, са поискали българско гражданство

http://www.cross.bg/poiskali-grazhdanstvo-bulgarsko-1420185.html

/КРОСС/9 руснаци, които са инвестирали по 1 милион лева в страната, са поискали да получат българско гражданство, пише на първата си страница вестник „24 часа". Това съобщи в интервю за изданието Илия Ангелов, заместник-министър на правосъдието. Те кандидатствали по процедурата за постоянно пребиваване в България, за което изискването е 1 млн. лева инвестиции и най-малко 5 г., през които да са живели постоянно у нас. Руснаците вложили парите в имоти. През 2013 г. българско гражданство са поискали 17 512 души, като 16 608 от тях са на основание български произход, каза още Ангелов. Получили са 7 954 души, като македонците са 4 852, или над 60%. 248 души са поискали да се откажат от българското си гражданство през миналата година, разрешено е на 238.

Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС

http://pik.bg/евростат-българия-е-с-най-висока-смъртност-в-ес-news201194.html

Евростат: България е с най-висока смъртност в ЕС

България отчита най-голяма смъртност в Европейския съюз (14.4 на хиляда) за 2013 г. в сравнение с предходната година. Това се посочва в данни за населението в ЕС, представени днес от европейската статистическа служба Евростат.

Страната ни е сред 13-те членки, които отчитат и отрицателен прираст (-5.2 на 1000) за миналата година.

Естественият прираст в България за 2013 г. е 66.6 на 1000 при 104.3 смъртни случая на 1000 души.

За година българското население е намаляло с 38 900 души, от които едва 1100 са емигрирали. Починали са 104 300 български граждани, а са били родени 66 600 бебета.

На 1 януари 2014 г. населението в ЕС е било 507.4 милиона души и за година се е увеличило с 1.7 милиона. Естественият прираст е с 80 000 бебета, а имигрантите са близо 10 пъти повече - 700 000 души.

От 1960 г. насам населението в ЕС е нараснало със 100 милиона граждани.

Най-голяма раждаемост през миналата година е отчетена във Франция, Люксембург, Великобритания, Ирландия и Швеция (между 12 и 15 на 1000).

 

През миналата година са починали пет милиона европейци и така средната смъртност е 9.9 на 1000 души.

 

България отбеляза най-високото равнище на смъртност в Европейския съюз и миналата година. Тогава при средно 9.9 смъртни случая на 1000 граждани на ЕС за 2012 г., в България бяха отчетени 15 случая на смърт на 1000 българи.

27 ранени опълченци от Славянск пристигнаха в Донецк

http://www.cross.bg/slavyansk-donetzk-opulchentzi-1420184.html

/КРОСС/ Подвиг, напомнящ героизма на съветските воини през 1941 г., са извършили 27 ранени опълченци от обкръжения Славянск, които за 5 дни са преминали 100 км. през тиловете на противника, за да стигнат до Донецк, предава RT. След като основните сили на опълчението оставили Славянск на 5 юли, останалите са излизали от блокадата на малки групи. До с. Никифоровка те се обединили и продължили заедно по черни пътища и пътеки, за да избегнат срещата с армията на украинските бойци. Някъде между с. Красное и Артьомовск групата опълченци обаче се натъкнала на блокпост с украински военни, но след интензивна битка, продължили напред. Загубите при украинската страна са шест души, при опълченците - двама убити и двама ранени, като единият много тежко. По-късно той починал по пътя за Донецк. Втория ранен те носили на самоделни носилки. «Ние преминахме 100 километра и останахме живи, а значи не напразно. Ще воювоме и занапред, вече няма накъде да отстъпваме. Онзи Славянск, който имаше преди - вече няма. Украинските терористи са го унищожили напълно», казва 31-годишния опълченец, техник Валерий. Опълченците успели да вземат със себе си безоткатно оръдие с два снаряда. До Донецк останал неизползван единия, защото втория снаряд е бил използван за поразяване на противников БТР в Артьомовск. Сред излезлите от обкръжения Славянск са и мирните жители Сергей Николаевич с 10-годишната си внучка Катя

Кадиев иска актуализация на Републиканския бюджет

http://frognews.bg/news_72901/

Необходима е актуализация на Републиканския бюджет. По този начин се изчиства пространството пред следващия парламент и следващото правителство, заяви по БТВ Георги Кадиев от БСП.

Прокуратура обезщетява нюйоркчанин с $3 млн., лежал в затвора 15 години без вина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185409

Нюйоркчанин сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата заради несправедлива присъда. Той прекара 15 години от живота си в затвора, съобщава "Ню Йорк Дейли Нюз".
Джабар Колинс ще получи от прокуратурата на щата 3 милиона долара компенсация. Сметките му с града, чиито съдебни заседатели го пратиха зад решетките обаче ще се уреждат отделно. Нюйоркчанин сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата заради несправедлива присъда. Той прекара 15 години от живота си в затвора, съобщава "Ню Йорк Дейли Нюз". Джабар Колинс ще получи от прокуратурата на щата 3 милиона долара компенсация. Сметките му с града, чиито съдебни заседатели го пратиха зад решетките обаче ще се уреждат отделно.

Нюйоркчанин прибира $3 млн., лежал в затвора 15 години без да е виновен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185386

Нюйоркчанин сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата заради несправедлива присъда. Той прекара 15 години от живота си в затвора, съобщава Нюйоркчанин сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата заради несправедлива присъда. Той прекара 15 години от живота си в затвора, съобщава "Ню Йорк Дейли Нюз".Джабар Колинс ще получи от прокуратурата на щата 3 милиона долара компенсация. Сметките му с града, чиито съдебни заседатели го пратиха зад решетките обаче ще се уреждат отделно.

БНБ ще обяви резултата от одита на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=257619

Очаква се днес Българската народна банка да обяви резултата от одита на Корпоративна търговска банка. На 9 юли изтече срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от квесторите на двете банки.

Пената: При дузпи Германия ще падне

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185076


"Имам усещането, че аржентинците ще измислят нещо и ще измъчат Германия на финала", коментира последните събития на мондиала треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев.


Двата финалиста са силни и организирани. Ако се стигне до дузпи, Аржентина ще има успех. Видяхме добър вратар, сигурни изпълнители, Меси не трепна. Холандците ги знаем - "Имам усещането, че аржентинците ще измислят нещо и ще измъчат Германия на финала", коментира последните събития на мондиала треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев. Двата финалиста са силни и организирани. Ако се стигне до дузпи, Аржентина ще има успех. Видяхме добър вратар, сигурни изпълнители, Меси не трепна. Холандците ги знаем -

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185399

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Цар Киро в болница след задържането му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4185397

След задържането снощи на Кирил Рашков за разпространение на наркотици, на място пристигна линейка, съобщи БНТ. Рашков съобщил, че не се чувства добре. Кирил Рашков беше откаран в спешното отделение на Университетска болница.
Операцията на регионалната структура на държавната агенция за национална сигурност е започнала във вторник. След задържането снощи на Кирил Рашков за разпространение на наркотици, на място пристигна линейка, съобщи БНТ. Рашков съобщил, че не се чувства добре. Кирил Рашков беше откаран в спешното отделение на Университетска болница. Операцията на регионалната структура на държавната агенция за национална сигурност е започнала във вторник.

Бедствено положение в Ловеч, жълт код в пет области

http://www.mediapool.bg/bedstveno-polozhenie-v-lovech-zhalt-kod-v-pet-oblasti-news222530.html

Жълт код за възможни интензивни валежи и гръмотевични бури за пет области – Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново за петък обявиНационалният институт по метеорология и хидрология при БАН. В Ловеч пък е обявено бедствено положение заради бурята, която се разрази в четвъртък вечерта в града.Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев обяви бедственото положение в 19 часа в четвъртък, слд като страхотна буря и дъжд наводниха улиците на града, като на места водата достигна около метър и половина. Бурята е изпочупила дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на града. Залети са социални и държавни заведения, наводнени са къщи в по-ниската част на града. Няма пострадали граждани.  Една кола е била затисната от паднало дърво. В петък започна разчистването на града от пораженията на бурята. Жълт код в пет области За петък от Националният институт по метеорология и хидрология при БАН предупредиха за мщна купесто-дъждовна облачност и локални интензивни валежи с гръмотевични бури, придружени с градушки за областите Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново.  За тях е обявен жълт код, което означава, че времето е потенциално опасно. Макар прогнозираните метеорологични явления да не са необичайни, хората трябва да бъдат внимателни, предупреждават синоптиците. В петък временно ще има усилване на вятъра и в страната ще проникне малко по-хладен въздух.Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, първоначално в Западна и Централна България, а по-късно през деня и над Източна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, като най-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Главно там се очакват градушки.  Почти без валежи и с най-много слънце ще е времето над южните райони от страната.  Максималните температури на повечето места ще са между 26° и 31°, в София около 25°.  Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Най-интензивни ще са явленията над Стара планина. Максимална температура на 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.  Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Чак към края на деня на отделни места там е възможно да превали за кратко. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури между 27° и 31°, температурата на морската вода е 24-25°. 

Любовна история тръгна от Facebook и стигна до глоба

http://www.bnews.bg/article-110808

Ромска любовна история, започнала във Facebook, завърши с глоба от 1000 лева.

Цар Киро в болница след задържането му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4185390

След задържането снощи на Кирил Рашков за разпространение на наркотици, на място пристигна линейка, съобщи БНТ. Рашков съобщил, че не се чувства добре. Кирил Рашков беше откаран в спешното отделение на Университетска болница.
Операцията на регионалната структура на държавната агенция за национална сигурност е започнала във вторник. След задържането снощи на Кирил Рашков за разпространение на наркотици, на място пристигна линейка, съобщи БНТ. Рашков съобщил, че не се чувства добре. Кирил Рашков беше откаран в спешното отделение на Университетска болница. Операцията на регионалната структура на държавната агенция за национална сигурност е започнала във вторник.

Обстановката в Ловеч се нормализира

http://pik.bg/обстановката-в-ловеч-се-нормализира-news201192.html

Обстановката в Ловеч се нормализира

Обстановката в Ловеч се нормализира след снощната буря. Само за няколко часа над Ловеч паднаха повече от 50 литра на квадратен метър дъжд, който наводни улици, административни сгради и частни домове. На места падна и градушка с големина на ледените късове 3 см.

Екипи на Гражданска защита през цялата нощ отводняваха административни сгради и частни домове. Водата по улиците се оттече. Три от основните улици, обаче остават затворени. Все още са наводнени подлезът зад общината и пътят под Покрития мост, където лек автомобил беше залят изцяло.

На места по улиците, които бяха наводнени, има отнесен асфалт. Всички паднали дървета са отстранени и няма проблем за движението на авотомобили и хора. Въпреки нормализирането на обстановката, бедственото положение в Ловеч остава в сила. Кризисният щаб ще анализира тази сутрин обстановката в града, нанесените щети и последиците от разразилата се снощи в региона буря. „Няма информации за пострадали хора в резултата на бурята. Започваме почистване на града, ако времето даде възможност“, каза пред БНР кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Възстановено е електрозахранването в населените места, които останаха без ток. „Бедственото положение не се отлага, защото днес ще бъдат извършени огледи на местата, където са нанесени щети и ще се уточни дали има нужда от намеса на органите на Единната спасителта система.

В последствие щаба ще излезе с решение дали да се отмени или да се запази бедственото положение“, заяви в предаването "Преди всички" комисар Владимир Кацарски - директор на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението". Той уточни, че е възможно прекъсване на електричеството в някои части на региона, тъй като има паднали клони по електропроводите. За да бъдат отстранени, периодично токът ще бъде спиран.


Родна балерина разказва за изкуството на танца с любов

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/lica/rodna-balerina-razkazva-za-izkustvoto-na-tanca-s-liubov-6016975

Какво разказва Соня Димитрова за магията на балета, живота на балерината и как протича организацията по Международния балетен конкурс във Варна, вижте в интервю на Наталия Такова от Vesti.bg:

Barclays закрива касиерските услуги в клоновете си

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c6473f6/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cbarclays0Ezakriva0Ekasierskite0Euslugi0Ev0Eklonovete0Esi0H1760A260C/story01.htm

Все по-широкото използване на мобилното и интернет банкиране отменя нуждата от персонал, който да извършва по-прости операции


Родна балерина разказва за изкуството на танца с любов

http://www.vesti.bg/rodna-balerina-razkazva-za-izkustvoto-na-tanca-s-liubov-6016975

Соня Димитрова разказва за магията на балета, живота на балерината и как протича организацията по Международния балетен конкурс във Варна, вижте в интервю с Димитрова на Наталия Такова от Vesti.bg:

53 грешки на фрийлансърите, които ви струват клиенти, пари и доверие

http://www.cross.bg/rabota-klienti-rabotata-1420182.html

/КРОСС/ Не бъдете фрийлансър, който чака неговите грешки да навредят на бизнеса му. Бъдете фрийлансър, който ги открива и поправя, преди това да стане! Не знам за вас, но когато аз започнах да работя на свободна практика като писател, правех един тон грешки. И под „един тон" имам предвид, че всичко, което правех, беше голяма катастрофа. Слава Богу, можете да поправяте грешките. И обратно на популярното вярване, правенето на грешки е добро нещо - в случай, че се учите от тях. Но преди да си помислите: „Страхотно! Докато се уча от грешките си, всичко е добре", трябва да ви кажа нещо...и то няма да ви хареса.Вие дори може да не знаете, че правите грешки.И тази част може да навреди на вашия бизнес на свободна практика. Хм, какво става? Бързо осъзнавате, че не сте получавали насоки от клиент в последно време. Никой не ви отрупва също и с похвали. По дяволите, дори ви е трудно да убедите потенциални клиенти да ви наемат (http://www.copyblogger.com/social-psychology-persuasion/ )! Били сте твърде заети, за да забележите. И сега не сте.Дори заради една новобранска грешка може да загубите клиенти, да съсипете репутацията си и това да ви струва прехраната ви, ако сбърканото не бъде поправено навреме.Тази грешка може да разруши всичко, за което сте работили толкова усилено, за да го постигнете. Искате да избегнете разрушаването на вашия бизнес?Използвайте грешките на фрийлансърите, изброени по-долу, за да откриете дали правите някоя от тях

Вулканична мощ за исландските коли

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/07/11/2341111_vulkanichna_mosht_za_islandskite_koli/?ref=rss


Исландия избухва. Благодарение на Carbon Recycling International, които са се разположили точно до един от вулканите там и произвеждат гориво от въглероден двуокис.

Всъщност вулканът захранва геотермална електрическа станция Svartsengi още от 2011-та година, а сега вече, докато тя си работи, Carbon Recycling използват отделения въглероден двуокис и го превръщат в метанол, течно гориво. За разлика от обикновения газ, при горене метанолът не отделя въглероден моноксид, сажди или други...

Катастрофа задръсти Аспаруховия мост

http://www.moreto.net/novini.php?n=257625

Километрично задръстване почти е спряло движението по Аспаруховия мост. Причина за него е катастрофа в началото на моста. За момента няма информация дали има пострадали при инцидента. Двама души са ранени в пътни произшествия за изминалото денонощие, съобщиха за Дарик от КАТ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване