Заимов: 100 млн. лв. може да се инвестират за градска среда

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/interviu/zaimov-100-mln.-lv.-mozhe-da-se-investirat-za-gradska-sreda-6019426

Председателят на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк и изпълнителен директор на Регионалния фонд за градско развитие по инициативата Jessica призова в интервю за Vesti.bg заинтересуваните да побързат и да внесат проектите си до края на 2014 г.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 11-15 август 2014 г.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/planirani-prekusvaniya-na-elektrozahranvaneto-na-teritoriyata-na-pernishka-oblast-obslujvana_33579/

Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Пернишка...

Продължава

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235980

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Фондът за лечение на деца отпусна близо 800 хиляди лева за 54 деца

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/08/08/2358586_fondut_za_lechenie_na_deca_otpusna_blizo_800_hiliadi/?ref=rss


Фондът за лечение на деца ще подпомогне лечението на 54 деца, е решено на редовното заседание на Обществения съвет към фонда. Те са одобрени след разглеждането на общо 76 заявленията, информираха от Фонда.

Едно дете ще замине за първи път за лечение в чужбина, 13 деца са одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина, а лечението на 34 деца в България ще бъде подпомогнато от Фонда. Лечението на други 6 деца ще бъде доплатено.

Вземането на решение по...

Неяснотата по руско-иранската сделка "петрол срещу стоки" обърка пазарите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/08/2358569_neiasnotata_po_rusko-iranskata_sdelka_petrol_sreshtu/?ref=rss


След седем месеца мъчителни преговори Русия и Иран все още не са се споразумели за конкретните детайли по мащабната сделка от типа "петрол срещу стоки", което демонстрира сериозните трудности пред двата енергийни производителя в опитите им да преодолеят санкциите на Запада, пише в свой материал агенция "Ройтерс". Тази седмица Москва озадачи световните пазари, след като първо обяви, че е постигнато споразумение, а след това оттегли съобщението.

То гласеше, че във вторник руският...

ББЦ, земеделците и Гергьовден се обединиха в коалиция "България без цензура"

http://pik.bg/ббц-земеделците-и-гергьовден-се-обединиха-в-коалиция-българия-без-цензура-news211816.html

ББЦ, земеделците и Гергьовден се обединиха в коалиция "България без цензура"

В понеделник ще бъде подписано коалиционно споразумение между ЗНС, ББЦ и Гергьовден. Името на новото обединение ще е – Коалиция от партии (КП) – "България без цензура". Това каза лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев след заседание на коалиционния съвет на трите формации в Бургас. Председателите на партии ще са представляващи коалицията, каза той и добави, че има време да се съберат подписи и другата седмица регистрацията да влезе в ЦИК.

Следващата седмица ще станат ясни и другите партньори, които ще влязат в тази коалиция, съобщи от своя страна почетният председател на „Гергьовден“ Любен Дилов-син. Той не спомена имена, но каза, че става дума за патриотични формации. По думите му в този съюз ще има и сериозно гражданско присъствие.
„Очаквайте любопитни водачи на листите и атрактивна кампания“, посочи още Дилов.

Коалицията ще си има свой Коалиционен съвет, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Нейни говорители ще са Росен Петров, Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Любен Дилов-син и Явор Хайтов.
Листите ще са представени преди 2 септември, а при съставянето им ще се следи за две неща – професионализъм и регионализъм. Николай Бареков потвърди, че той ще е водач на листата в Пловдив и Варна. По думите му логично е Росен Петров като софиянец да води листата в столицата, в която ще е и Любен Дилов. "За тях ще има номинации и в други градове", добави лидерът на ББЦ.

По време на пресконференцията Бареков обяви, че служебният правосъден министър Христо Иванов е човекът, който е написал сигнала на „Протестна мрежа“ срещу него. "Не е толкова важно, че той не си е платил адвокатските права, колкото фактът, че той е автор на сигнала на Протестна мрежа“, посочи лидерът на ББЦ и призова Иванов да излезе и да отговори това ли е била цената, която той е платил за министерското си място.

"Днес Василев и Пеевски още веднъж се разграничиха от мен, но единият е в чужбина, а другият нехае и аз съм единственият, който ходи в прокуратурата да дава обяснения. Нека Иванов излезе и каже кой му е поръчал да направи сигнала до прокуратурата, допълнен след това от пасквила на Яне Янев", каза Бареков.

„Когато готвачката се опитва да направи Мохито, се получава супа от лапад“ - така Дилов коментира състава и очакванията от работата на служебния кабинет. „Дано той успее да се справи със задачите си, защото ни предстои подписване по европрограмите, а това са сериозни пари, важни за държавата“, допълни той.
В пресконференцията участваха още председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов, зам.-председателите на ББЦ Росен Петров и Светлин Танчев, председателят на „Евромайки“ Калина Крумова и главният секретар на ББЦ – Стефан Кенов.

Пиян насъска кучето си срещу мъж, направил му забележка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235972

30-годишен мъж насъска кучето си срещу 34-годишен, защото му направил забележка, че разхожда животното без наморник близо до деца, съобщиха от МВР-Русе.
Кучето е причинило разкъсни рани по тялото и ръцете на мъжа. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на МВР и на Приюта за кучета към Община Русе. 30-годишен мъж насъска кучето си срещу 34-годишен, защото му направил забележка, че разхожда животното без наморник близо до деца, съобщиха от МВР-Русе. Кучето е причинило разкъсни рани по тялото и ръцете на мъжа. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на МВР и на Приюта за кучета към Община Русе.

Хелзинкският комитет осъжда нападението с боя над млада жена от бишия й приятел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235974

Българският хелзинкски комитет (БХК) осъжда нападението над Нона Славова от 24 юли 2014 година, която беше залята с боя от бившия й партньор, се казва в разпратена до медиите позиция на организацията.
От БХК окачествяват нападението като "дръзка и жестока проява на насилие срещу жените" и го определят като "линч". Българският хелзинкски комитет (БХК) осъжда нападението над Нона Славова от 24 юли 2014 година, която беше залята с боя от бившия й партньор, се казва в разпратена до медиите позиция на организацията. От БХК окачествяват нападението като "дръзка и жестока проява на насилие срещу жените" и го определят като "линч".

Стоилов срещу "Виляреал", а Петев срещу "Тотнъм" в Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358565_stoilov_sreshtu_viliareal_a_petev_sreshtu_totnum_v/?ref=rss


Тежки съперници изтеглиха отборите на Станимир Стоилов и Ивайло Петев по пътя към групите на Лига Европа.

Кипърският АЕЛ (Лимасол) ще премери сили с английския "Тотнъм", като подобно на сблъсъка със "Зенит", отборът на Ивайло Петев ще е домакин в първата среща. Тогава АЕЛ надделя над руснаците с 1:0, но на реванша в Санкт Петербург загуби категорично с 0:3.

Казахстанският "Астана", воден от Станимир Стоилов, също ще има тежка задача срещу "Виляреал". Испанците завършиха на...

Инспекцията по труда започва проверка на взрива в ТЕРЕМ Костенец

http://www.cross.bg/tryda-ynishtozhavane-narysheniya-1424604.html

/КРОСС/ Главна инспекция по труда започна проверка за установяване на причините за взрива в „Терем - Цар Самуил" ЕООД, гр. Костенец, при който пострадаха 10 души, съобщиха от инспекцията. Инцидентът стана около 8.30 ч. на 8 август при контролирано унищожаване на взривно вещество (барут). Екип от инспектори по труда беше на мястото на злополуката около 10.30 ч. При огледа на мястото на инцидента и обясненията на лицето, извършвало дейността, е установено, че при контролируемото унищожаване на барут, вложен в двигателя на авиационна ракета, е възникнал взрив от складираните наблизо в чували раздробени тетрилови пресовки и димоблекс-ускорители. Предполагаема причина за инцидента е прехвръкнала искра от горенето на барута, която причинява запалване на складирания тетрил, който е детонирал. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата, довели до злополуката. В „Терем - Цар Самуил" ЕООД работят около 80 души персонал. Предприятието е с високорисков потенциал заради предмета си на дейност, свързан с ремонт, производство и утилизация на боеприпаси, производство на промишлени експлозиви и унищожаване на военно оборудване. Поради тази причина дружеството подлежи на периодичен контрол по отношение спазване изискванията за осигуряване на здраве и безопасност при работа. От 2011 г. до момента са извършени 6 проверки от инспектори по труда. Констатирани са 40 нарушения, от които 34 са свързани с осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд

Тодор Батков: "ГМ прес" е миноритарен собственик и не влияе на политиката на "Стандарт"

http://offnews.bg/news/n_1/n_374218.html

- Г-н Батков, появи се списък на фирми, които са получавали кредити от свързани с КТБ дружества, и една от тези фирми е "ГМ Прес", която има собственост във вестник "Стандарт". Какъв е Вашият коментар по случая? - Очевидно е така, защото се изнасят и факсимилета от документи. Това, което видях са покани, в които се цитират договори за заеми.  Искам да направя предварително уточнение, че "Стандарт" по никакъв начин не бива да бъде замесван, защото не е получавал никакви пари нито от КТБ, нито от свързаната с нея фирма-пощенска кутия "Булит 2007". Единственият реален факт е, че през 2011 г. "ГМ Прес" придоби от моето дружество "ТБ Консулт" ЕООД, което е 100% мое, около 34% от капитала на "Стандарт" на база на акционерно споразумение. Сделката беше вписана в Търговския регистър. С това "ГМ Прес" стана миноритарен акционер и получи възможността да бъде представен в борда на директорите. В момента има двама от общо петима членове на борда. Единият е "ГМ Прес" като юридическо лице, а другият - адвокат Светлин Панов.  - Каква е фирма "ГМ Прес"? Как стигнахте до сделка с тях? -  Преговорите ги водих с Георги Георгиев, впоследствие се включи и Кирил Захариев. Те бяха собственици през 2011 г. В момента нямам представа кой е собственик. "ГМ прес" е акционерно дружество и тази информация е закрита.  Във всеки случай те вече не са представени в органите за управление. Но друг интересен факт е, че въпросната фирма "ГМ Прес", която, подчертавам, е миноритарен акционер в "Стандарт", в същия момент е едноличен собственик в трите най-големи местни вестници ("Струма", "Марица" и "Хасковска Марица"). Освен това е мажоритарен или стопроцентов акционер в един голям седмичник и една информационна агенция. Очевидно това е фирма, която е с амбиции да влезе на медийния пазар, но в "Стандарт" тя е с миноритарно участие и по никакъв начин не влияе нито на редакционната политика, нито на процесите в дружеството. - А след като е миноритарен собственик, тя поема ли ангажимент за тези 34% от финансирането на вестника? И получава ли същия процент печалба? - Финансиране се е налагало в доста ограничени размери. От 2011-а досега сумата не надвишава 1,5 милиона лева. Съответно аз съм внасял моя дял, те са внасяли техния. Второ, искам ясно да разгранича ситуацията между "ГМ Прес", което е собственик на миноритарен пакет, и останалите две фирми, които са преки издатели на уважаваните конкурентни на "Стандарт" ежедневници. Вие сами разбирате разликата. - "ГМ Прес" бъркала ли се е в редакционната политика на в. "Стандарт"? - Не, по никакъв начин. Както и аз не се бъркам, апропо. Вие самият бяхте журналист в "Стандарт" достатъчно време, даже спечелихте и "Черноризец Храбър", държа да подчертая. По никакъв начин не е променяно отношението на акционера в мое лице към редакционната политика. Вестникът съществува самостоятелно, определя си приоритетите, има главен редактор, зам. главни редактори. Журналистите се чувстват достатъчно свободни да пишат по темите. Аз винаги съм казвал, че журналистите на "Стандарт" имат щастието, но и са длъжни да се съобразяват само с три Господа: единият е истината, вторията са читателите и третият е собствената им съвест. Не искам да бъде замесван в подобни внушения вестник, който се старая да пазя от политическа и икономическа конюнктура и групировки, за да служи само на истината. И неслучайно вестникът израсна и стана най-влиятелният обществено-политически ежедневник.  - Ще продължи ли да съществува същото съотношение в собствеността, що се отнася до "ГМ Прес"?  - Поне такова е положението засега. Аз заявявам готовност да си откупя обратно дела - дали в директни преговори или - ако я вярна наистина информацията, която изнасят, че има инициирана процедура по несъстоятелност - ще изчакам да видя как ще се развие и с ликвидатора мога да проведа този разговор.

Пиян насъска кучето си срещу мъж, направил му забележка, че го разхожда без наморник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235970

30-годишен мъж насъска кучето си срещу 34-годишен, защото му направил забележка, че разхожда животното без наморник близо до деца, съобщиха от МВР-Русе.
Кучето е причинило разкъсни рани по тялото и ръцете на мъжа. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на МВР и на Приюта за кучета към Община Русе. 30-годишен мъж насъска кучето си срещу 34-годишен, защото му направил забележка, че разхожда животното без наморник близо до деца, съобщиха от МВР-Русе. Кучето е причинило разкъсни рани по тялото и ръцете на мъжа. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на МВР и на Приюта за кучета към Община Русе.

ДАНС обяви, че е разкрила престъпна група за търговия с бебета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/08/2358585_dans_obiavi_che_e_razkrila_prestupna_grupa_za/?ref=rss


Служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са разкрили престъпна група за търговия с новородени деца, съобщиха от пресслужбата на агенцията. Уточнява се, че акцията е проведена на 30 юли в София и страната.

Членове на групата намирали бедни бременни жени и ги убеждавали да продадат децата си. Предварително били осигурявани "клиенти", които да осиновят бебетата, като това били основно бездетни семейства от страната и чужбина.

Бъдещите родилки били настанявани в...

ДАНС разкри престъпна група за търговия с бебета

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/08/2358585_dans_razkri_prestupna_grupa_za_turgoviia_s_bebeta/?ref=rss


Служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са разкрили престъпна група за търговия с новородени деца, съобщиха от агенцията. Акцията е проведена на 30 юли в София и страната.

Членове на групата намирали бедни бременни жени и ги убеждавали да продадат децата си. Предварително били осигурявани "клиенти", които да осиновят бебетата, като това били основно бездетни семейства от страната и чужбина.

Бъдещите родилки били настанявани в къща, функционираща като частна...

Хелзинкският комитет осъжда нападението с боя над млада жена от бишия й приятел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235962

Българският хелзинкски комитет (БХК) осъжда нападението над Нона Славова от 24 юли 2014 година, която беше залята с боя от бившия й партньор, се казва в разпратена до медиите позиция на организацията.
От БХК окачествяват нападението като Българският хелзинкски комитет (БХК) осъжда нападението над Нона Славова от 24 юли 2014 година, която беше залята с боя от бившия й партньор, се казва в разпратена до медиите позиция на организацията. От БХК окачествяват нападението като "дръзка и жестока проява на насилие срещу жените" и го определят като "линч".

Китай отрече твърденията, че е налагал забрана върху продуктите на Apple

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/08/2358563_kitai_otreche_tvurdeniiata_che_e_nalagal_zabrana_vurhu/?ref=rss


Китай не е налагал забрана на продуктите на Apple да участват в обществени поръчки и компанията не е вадена от доверения списък. Тя всъщност никога не е и кандидатствала да бъде включена в него, обяви пред агенция Reuters представител на китайцския главен център за обществени поръчки.

В сряда агенция Bloomberg обяви, че 10 устройства на Apple са извадени от доверения списък и държавните институции в Китай нямат право да ги поръчват или използват. Като причина бе посочено, че...

Обновяват столичния градски транспорт с 126 нови автобуса

http://www.cross.bg/avtobysi-sredstva-avtobysa-1424602.html

/КРОСС/ 126 нови автобуса ще бъдат пуснати в експлоатация в столицата в рамките на тази година и началото на следващата. Това каза на обществено обсъждане на Проект за обновяване на транспортните средства в Столичната община зам.-кметът на общината с ресор „Транспорт" Любомир Христов. „Обновява се градският транспорт в София с доставка на нови автобуси и трамваи. Системата за управление на трафика ще обхване около 170 кръстовища на града. При изграждането на системата за адаптивно управление се предвижда намаляване на нивата на шум и на разходите, ще се даде възможност на превозните средства на спешните служби да се движат при един приоритизиран вариант", обясни Христов. По думите му, възрастта на част от старите автобуси е между 20 и 30 години, като предстои да се изведат от експлоатация тези, които са произведени през 70-те години на миналия век. В новите автобусни салони ще има климатизация, ще са нископодови, което ще позволява безпрепятствено пътуване на майки с деца, хора с увреждания. Също така новите автобуси ще са с ергономични седалки и високи нива на сигурност. Двайсетте автобуса, които предстои да бъдат пуснати до края на месеца в столицата, покриват всички максимални екологични стандарти. Христов допълни още, че освен нови автобуси, ще има и 5 нови трамвайни мотриси, осигурени със средства по Оперативна програма „Околна среда", предава БНР.  

НДК ще води дело заради паркинга на Фестивалния комплекс във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260567

НДК е пуснал жалба и иска да води дело заради решението на Общинския съвет във Варна да направи общински паркинга на Фестивалния комплекс. Това стана ясно по време на днешното заседание на Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент.

Здравната каса взе от баба 8 бона, кътани за погребение

http://www.bnews.bg/article-113312

82-годишна кюстендилка се раздели със събираните цял живот 8000 лв. за погребение, след телефонна измама.

Галошите в Мизия струват 20 лв., кебапчетата - 4,50 лв.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/galoshite-v-miziia-struvat-20-lv.-kebapchetata-450-lv-6019425

Спекулата с цените на най-необходимите неща допълнително ще затрудни хората в града, които тепърва се сблъскват с последиците от водното бедствие

Създадоха чип, имитиращ човешкия мозък

http://www.cross.bg/truenorth-emylira-yadra-1424603.html

/КРОСС/ IBM разработи "невросинаптичния" компютърен процесор TrueNorth, архитектурата на който емулира структурата на човешкия мозък. По-точно, емулира се малка част от мозъка с 1 милион неврона и 256 милиона синапси.За емулирането на подобно количество невронни връзки специалистите на IBM са създали чип с 4096 процесорни ядра, съставен от 5,4 милиарда транзистора. Това е най-мощният невронен чип, създаван в човешката история. Ако сравним TrueNorth с предишната версия на невронния чип, който IBM създаде през 2011 година, ще забележим, че броят ядра е нараснал от 1 до 4096, размерът на всяко ядро е намален 15 пъти, а консумацията на електрическа енергия е спаднала 100 пъти.Човешкият мозък е с изключително голяма енергийна ефективност и демонстрира много висока производителност при консумация от около 20 W. Чипът TrueNorth е с донякъде подобен показател и консумира електрическа мощност в размер на едва 63 миливата или няколко десетки пъти по-малко от обикновения процесор.Всяко от 4096-те ядра емулира 256 неврона за изчисления, 256 аксона за памет и 64000 синпса за комуникация между невроните и синапсите. Тази архитектура кардинално се различава от класическата архитектура на фон Ноймън. Новите чипове лесно се обединяват в клъстери от стотици и хиляди бройки.Разработката на чипа е започнала през 2008 година и проектът е получил финансиране от DARPA в размер на $53 милиона, пише kaldata.com.   video:http://www.youtube.com/watch?v=5izS3lAZHmI

Взрив разтърси центъра на Киев, има ранени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235949

Взрив е избухнал в близост до жилищна сграда до Националния център Взрив е избухнал в близост до жилищна сграда до Националния център "Украински дом" на Европейския площад в Киев, съобщи ИТАР-ТАСС. На мястото на инцидента са пристигнали противопожарни автомобили и коли на милицията. Все още не е известна причината за взрива. По данни на лекари от спешна помощ, които са на мястото,

Първанов: Служебното правителство да осветли преговорите около споразумението с "Уестингхаус"

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-Slujebnoto-pravitelstvo-da-osvetli-pregovorite-okolo-sporazumenieto-s-Uestinghaus-news_44037.html

Служебното правителство да осветли процеса на преговорите около подписаното споразумение с „Уестингхаус”. За това настоява ПП АБВ, обяви Георги Първанов, президент на Република Бъл...

СГС отмени отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на Пеевски

http://politics.actualno.com/SGS-otmeni-otkaza-na-prokuraturata-da-razsledva-opita-za-ubijstvo-na-Peevski--news_44039.html

Софийският градски съд (СГС) е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, в който бяха обвинени Георги Христов, Венцислав Върбанов и Крас...

Газовата връзка с Гърция ще минава през Маказа и Кърджали

http://business.actualno.com/Gazovata-vryzka-s-Gyrcija-shte-minava-prez-Makaza-i-Kyrdjali--news_44036.html

Общинските съветници в Кърджали единодушно подкрепиха предложението на кмета Хасан Азис интерконекторната газова връзка България - Гърция да преминава през територията на общината, предаде БГНЕС. Д...

Гърция съобщи за подозрителен случай на заразяване с ебола

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-syobshti-za-podozritelen-sluchaj-na-zarazjavane-s-ebola-news_44035.html

Гръцки гражданин със симптоми, сходни с тези при заразяване с ебола, е бил подложен на преглед днес в Атина, предаде AFP, позовавайки се на информация от министерството на здравеопазването. Мъжът, ко...

Десетки компютри шпионирани с вирус в Украйна, подозират Русия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235954

Десетки компютри в офиса на украинския министър-председател и в най-малко 10 украински посолства в чужбина са били заразени с компютърен вирус с цел шпиониране. Според експерти характеристиките на вируса и начинът на провеждане на хакерската атака сочат към Русия, пише "Файненшъл таймс".
Освен Украйна, Десетки компютри в офиса на украинския министър-председател и в най-малко 10 украински посолства в чужбина са били заразени с компютърен вирус с цел шпиониране. Според експерти характеристиките на вируса и начинът на провеждане на хакерската атака сочат към Русия, пише "Файненшъл таймс". Освен Украйна,

ДАНС разкри канал за трафик на бебета, родилките са българки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235951

На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на новородени.
Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на новородени. Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък

МРР: Министърът не може сам да отмени строителните разрешения за „Южен поток”

http://www.cross.bg/stroezh-razvitie-regionalnoto-1424601.html

/КРОСС/ Във връзка с повишения обществен интерес към въпроса евентуални бъдещи действия на министъра на регионалното развитие относно издаденото разрешително за строеж на подобекти по газопровода „Южен поток", пресцентърът на МРР информира следното: "Съгласно действащото законодателство министърът на регионалното развитие не може да отмени сам издаденото разрешение за строеж за подобекти на „Преносен газопровод Южен поток". Според разпоредбата на чл. 214а от Закона за устройство на територията (ЗУТ) дори и в хипотезата на подадена жалба, министърът на регионалното развитие няма законови правомощия да преразгледа въпроса и да оттегли сам издадения акт. Тази теза е застъпена и в установената съдебна практика на Върховния административен съд. Общата норма на чл. 91, ал. 1 от АПК, която дава възможност административният орган при подадена жалба да преразгледа въпроса и да оттегли сам оспорения акт, е неприложима по отношение на издадени разрешения за строеж. Оттук следва, че ако министърът на регионалното развитие издаде заповед по чл. 91, ал. 1 от АПК, тя би била нищожна. Разрешенията за строеж на министъра могат да бъдат обжалвани относно тяхната законосъобразност от заинтересованите лица само пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването им в Държавен вестник чрез Министерството на регионалното развитие. Това е предвидено в чл.149, ал.4 от ЗУТ

Идентифицирани са още 21 жертви от сваления "Боинг"

http://www.vesti.bg/novini/identificirani-sa-oshte-21-zhertvi-ot-svaleniia-boing-6019428

Холандските съдебни експерти са идентифицирали още 21 жертви от сваления малайзийски самолет в източната част на Украйна.

Миков нарочи Плевнелиев за основен враг на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235940

Новият лидер на БСП Михаил Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет, съобщи Дневник.
"Градусът на политическата обстановка е изключително висок. Новият лидер на БСП Михаил Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет, съобщи Дневник. "Градусът на политическата обстановка е изключително висок.

24-годишна почина от опасна бактерия, погребаха я в затворен ковчег

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235943

Опасна бактерия уби 24-годишно момиче от Самоков. Починалата преди дни в столична клиника Десислава Бакрачева беше оплакана и погребана в затворен ковчег. Патоанатоми забраниха контакт с нея, пише вестник "Вяра".
Оказва се, че болестта й била по-страшна от вирусна бронхопневмония и причината за смъртта е лекарска тайна. Опасна бактерия уби 24-годишно момиче от Самоков. Починалата преди дни в столична клиника Десислава Бакрачева беше оплакана и погребана в затворен ковчег. Патоанатоми забраниха контакт с нея, пише вестник "Вяра". Оказва се, че болестта й била по-страшна от вирусна бронхопневмония и причината за смъртта е лекарска тайна.

Георги Дерменджиев: Трябва да забравим за контролата със "Стяуа"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358558_georgi_dermendjiev_triabva_da_zabravim_za_kontrolata/?ref=rss


"Мачът в Англия го изключвам от съзнанието си, защото е много подвеждащ. Срещите ни в плейофите (на Шампионската лига) ще бъдат абсолютно различни като заряд, като тип мачове", коментира пред БТА старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев.

Воденият от него "Лудогорец" се падна да играе с румънския "Стяуа" в следващия етап на Шампионската лига. Двата отбора се срещнаха по време на подготовката в Англия и българският шампион спечели с 4:2.

Опасна бактерия уби 24-годишно момиче, погребаха го в затворен ковчег

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235933

Опасна бактерия уби 24-годишно момиче от Самоков. Починалата преди дни в столична клиника Десислава Бакрачева беше оплакана и погребана в затворен ковчег. Патоанатоми забраниха контакт с нея, пише вестник Опасна бактерия уби 24-годишно момиче от Самоков. Починалата преди дни в столична клиника Десислава Бакрачева беше оплакана и погребана в затворен ковчег. Патоанатоми забраниха контакт с нея, пише вестник "Вяра". Оказва се, че болестта й била по-страшна от вирусна бронхопневмония и причината за смъртта е лекарска тайна.

ДАНС разби канал за трафик на бебета, повечето родилки са българки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235939

На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на новородени.
Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на новородени. Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък

Миков нарочи президента за основен враг на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235935

Новият лидер на БСП Михаил Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет, съобщи Дневник.
Новият лидер на БСП Михаил Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет, съобщи Дневник. "Градусът на политическата обстановка е изключително висок.

Кюрдите се превръщат в основни играчи на картата на Близкия Изток, смятат експерти

http://www.moreto.net/novini.php?n=260571

Между 30 и 40 милиона кюрди обитават различни страни в Близкия Изток и Турция. Те са най-голямата етническа общност без своя държава. Според експерти намесата им във войната срещу джихадистите от Ислямска държава в Ирак ги превръща в един от най-важните геополитически играчи.

Има риск от загуба на средства по проекта за енергийно обновяване на жилищата

http://www.mediapool.bg/ima-risk-ot-zaguba-na-sredstva-po-proekta-za-energiyno-obnovyavane-na-zhilishtata-news223508.html

Има риск 62 млн. лв. по проекта "Енергийно обновяване на българските домове" да бъдат загубени в рамките на този програмен период и така да бъдат поставени под въпрос средствата за саниране на жилища и през следващия програмен период. Това предупредиха в петък членове на асоциацията на Сдруженията на собствениците, участващи в проекта на Министерството на регионалното развитие.   Проектът е започнал през 2012 г. и трябва да приключи до октомври 2015 г. ,но дейностите по саниране изобщо не са започнали и забавянето е около 18 месеца, съобщи Сабина Николова от асоциацията.   От започването на проекта над 400 сгради са подали заявления за участие, събирайки необходимата документация, а от тях над 70 сгради са преминали към втората стъпка по проекта - подаване на заявление до МРР за финансова помощ, при което собствениците са учредили сдружения и всяко домакинство е внесло по 500 лв. , разказаха членовете на асоциацията.   След прегледа документите, МРР е сключило 52 споразумения със сдруженията на собствениците, с които министерството се ангажира, че трябва да извърши проектиране и строително-ремонтни работи, за да се изпълнят мерките за енергийна ефективност на съответните сгради.   Цената на енергийно обновяване на всяка сграда силно варира според размера й, състоянието и мерките, които ще се изпълняват, има сгради, които са пожелали да имат соларни панели на покривите си, обясниха от асоциацията на собствениците.   В началото съфинансирането от страна на собствениците е 50 процента, а след това е намалено до 25 процента. Участието от страна на държавата в рамките на 75 процента от стойността на проекта е общо 62 млн. лв. и по първоначални данни парите биха стигнали за около 200 сгради, но има сключени само 52 споразумения, очертаха картината собствениците на жилища, участващи в проекта.   Подписвайки споразумението с МРР всяка сграда трябва да внесе по 30 процента от сумата на самоучастието си в доверителни безлихвени сметки в КТБ, която е банката, оперираща средствата по проекта, обясни Кирил Петков от асоциацията. Впоследствие сумата, която трябва да се внесе, е намалена до 15 процента от самоучастието.   По данни на асоциацията над 400 000 лв. са средствата от сдружения на собствениците в безлихвени сметки на КТБ и за времето на забавяне на проекта хората са загубили пари от лихви, каза Петков. Той посочи, че част от участниците в проекта са възрастни самотни хора, което са разчитали санирането на жилищата им да намали сметките им за отопление, но трета зима това не се случва.   Въпреки че като оперираща по проекта банка КТБ е трябвало да отпуска нисколихвени кредити за финансиране на самоучастието, собствениците алармираха, че това е ставало много трудно и повечето собственици са теглили кредити от други банки и сега изплащат лихви за саниране на домовете си, което още не е станало.   В сключените с МРР споразумения министерството има права, а сдруженията на собствениците - само задължения, заявиха от асоциацията. Оттам настояват да се сключи допълнителен анекс, който да разпише правата на собствениците на жилища, да се дадат графици, по които ще бъдат изпълнени строителните дейности по сградите, а фондът за жилищно обновяване да се премести от КТБ в друга банка.   Няма никакво време и това трябва да бъде свършено от служебното правителство, за да не бъдат загубени парите по проекта, призоваха собствениците. Те се оплакаха, че комуникацията им с МРР е изключително трудна, проектът няма отделен сайт, а дирекцията "Обновяване на жилищни сгради" в МРР, която управлява проекта, е без титуляр.

Правителствени компютри шпионирани с вирус в Украйна, подозират Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235931

Десетки компютри в офиса на украинския министър-председател и в най-малко 10 украински посолства в чужбина са били заразени с компютърен вирус с цел шпиониране. Според експерти характеристиките на вируса и начинът на провеждане на хакерската атака сочат към Русия, пише Десетки компютри в офиса на украинския министър-председател и в най-малко 10 украински посолства в чужбина са били заразени с компютърен вирус с цел шпиониране. Според експерти характеристиките на вируса и начинът на провеждане на хакерската атака сочат към Русия, пише "Файненшъл таймс". Освен Украйна,

В Бургас задържаха 280 хил.къса цигари без бандерол и 145л. наливен алкохол

http://www.cross.bg/banderol-byrgas-naliven-1424599.html

/КРОСС/ На 25.07.2014 г. служители на ДАНС, под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Бургас, проведоха на територията на гр. Бургас специализирана операция за пресичане на незаконна търговия и съхранение на акцизни стоки без бандерол. В хода на процесуално-следствените действия са претърсени складово помещение и автомобил. Иззети са общо 280 000 къса цигари без български акцизен бандерол и 145 литра наливен алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Задържано е едно лице за срок от 24 часа.  

СБ отпуска 36,4 милиона евро на Македония

http://www.vesti.bg/novini/sb-otpuska-364-miliona-evro-na-makedoniia-6019430

Световната банка отпусна 36,4 милиона евро на Македония за повишаване на конкурентоспособността, съобщиха от международната финансова институция.

Взрив избухна в центъра на Киев

http://www.cross.bg/intzidenta-avtomobili-vzriv-1424600.html

/КРОСС/ Взрив избухна в центъра на Киев. Експлозията е станала до жилищна сграда в близост до Европейския площад, предаде ИТАР-ТАСС. На мястото на инцидента са пристигнали противопожарни автомобили, линейки и автомобили на милицията. По информация на лекари от Спешна помощ, при инцидента са пострадали двама души. Травмите на единия от тях са по-сериозни, което налага хоспитализацията му. Все още не е известна причината за взрива.

Галоши за 5 лева струват 20 лева в Мизия, едно кебапче- 4,50 лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235906

Отводняването на Мизия продължава, а заедно с това и събирането на труповете на животни, които трябва да бъдат натоварени в екарисажите. Има опасност от епидемия. Преди дни медиците на място алармираха, че няма и достатъчно лекарства, съобщава bTV.
От днес започва и раздаването на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от потопа в Мизия, Отводняването на Мизия продължава, а заедно с това и събирането на труповете на животни, които трябва да бъдат натоварени в екарисажите. Има опасност от епидемия. Преди дни медиците на място алармираха, че няма и достатъчно лекарства, съобщава bTV. От днес започва и раздаването на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от потопа в Мизия,

Лекари в Кърджали спасиха 28-годишен, коремните му органи се изместили вляво

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235905

Лекарите в МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски Лекарите в МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски" в Кърджали успешно извършиха рядко срещана спешна операция на 28-годишен мъж, пострадал при пътно-транспортно произшествие. В резултат на травмата той е получил 20-сантиметрово разкъсване на ляв диафрагмен купол, съобщиха от лечебното заведение. Вследствие на това голяма част от коремните органи се изместват в ляв

Галоши за 5 лева струват 20 лева в Мизия, едно кебапче- 4,50лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235922

Отводняването на Мизия продължава, а заедно с това и събирането на труповете на животни, които трябва да бъдат натоварени в екарисажите. Има опасност от епидемия. Преди дни медиците на място алармираха, че няма и достатъчно лекарства, съобщава bTV.
От днес започва и раздаването на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от потопа в Мизия, Отводняването на Мизия продължава, а заедно с това и събирането на труповете на животни, които трябва да бъдат натоварени в екарисажите. Има опасност от епидемия. Преди дни медиците на място алармираха, че няма и достатъчно лекарства, съобщава bTV. От днес започва и раздаването на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от потопа в Мизия,

Жена стана зам.-шеф на ЦРУ

http://www.cross.bg/agentziyata-zamestnik-direktor-dluzhnosti-1424597.html

/КРОСС/ Жена стана заместник-директор на ЦРУ, съобщава Newsweek. Служителката на Агенцията за разузнаване, чието име не се съобщава, преди това е заемала ръководни длъжности в централата на организацията. Въпреки това тя никога не е била в Близкия Изток. Това предизвика недоволството на някои ветерани на агенцията, които са били в Афганистан, Ирак и Пакистан-голямата част от кариерата си. "Ние се нуждаем от хора, готови да правят трудни неща на трудни места. Тя подобни неща не е правила", отбелязва един от служителите на агенцията. Представителки на нежния пол вече заемат няколко висши длъжности в агенцията, в това число - главен юрист, началник на щаба, заместник-директор, изпълнителен директор и началник на разузнаването.

Ръководството на БСП Шумен предлага Дъбов и Иванов отново за водачи на листата

http://www.cross.bg/listata-todorov-shymen-1424598.html

/КРОСС/Председателите на общинските съвети на БСП в област Шумен са изразили становището водачите на листата на червената партия за предстоящите извънредни избори за 43-то Народно събрание да останат същите, както за 42-то, каза за ШУМ.БГ областният и общински лидер на БСП Тодор Тодоров. „Тази позиция я изразих в понеделник на среща с новия председател на партията Михаил Миков, след като проведох консултации с председателите на общинските съвети в областта", каза Тодоров. „Не виждаме смисъл да правим нова листа, след като сме си дали доверието на тези хора за мандат от 4 г. Това, че 42-то НС просъществува само една година - това са други обстоятелства. Така че, не считаме за необходимо да се правят нови промени", обясни местният лидер. Тодоров уточни обаче, че става дума само за водачите на листата, а предложенията и решенията за всички кандидат-депутати ще станат ясни след 21 август, като от 18-ти до 21-ви ще се проведат заседанията на общинските съвети. Припомняме, че листата на КП "Коалиция за България" за 42-то НС бе от 12 души. Водач бе Димитър Дъбов, втори в листата Иван Иванов, трета - д-р Красимра Бунова, следвани от Георги Иванов, Катя Кайрякова, Георги Георгиев, Борислав Георгиев, Сали Карамахмуд, Юсуф Ефраим, Анатоли Стоянов, Лили Петрова и Александър Александров. На въпрос за появилите се коментари по медиите, че зам

ДАНС разби престъпна група, извършвала продажба на новородени деца

http://www.cross.bg/prestupna-grypa-stranata-1424595.html

/КРОСС/ На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност" са провели операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на хора - продажба на новородени. Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, като за целта им обещават финансова облага, в случай че се съгласят да продадат новородените от тях деца. Предварително са осигурявани „клиенти" за осиновяване. Последните са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти. Бъдещите родилки са настанявани в къща, функционираща като частна детска градина, находяща се в гр. София, където биват поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на детето, като са им осигурявани по време на бременността в частни акушеро-гинекологични клиники. След раждането новородените са предавани на клиентите, като за узаконяване на престъплението стартира процедура за осиновяване или припознаване на детето. В групата участва адвокат, чиято функция е да изготвя, набавя и придвижва необходимите за целта документи. По- голямата част от установените родилки са от български произход

Немски комик осмива медиите за начина, по който отразяват събитията в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-komik-primer-1424596.html

/КРОСС/ Немският комик Кристиан Ейринг посвети част от предаването си Extra 3, което се излъчва всеки четвъртък по телевизия NDR, на осмиването на начина, по който медиите отразяват събитията днес, съобщава РИА Новости. Водещият даде пример на това, как американците „доказаха“, че Русия е обстрелвала Украйна с ракети. „Господин президент, имам честта да ви съобщя, че ние имаме доказателства! Извинете… стана грешка. Това не беше тази рисунка – тази я нарисува моята дъщеря. Ето това са истинските доказателства – картинката, която нарисувах сам!“, посмя се водещият, държейки в ръце лист с неразбираеми драсканици. Авторът на шоуто е изумен от доказателствата, които представят Щатите. Според него, те имат достатъчно агенти от специалниет служби, които, както си личи, „следят само за правилното паркиране в центъра на Донецк“. Според Ейринг, никой до този момент не знае какво точно се е случило с малайзийския Боинг в Украйна. Немският комик тук дава за пример случая от 1988 г., когато американските военни случайно свалиха иранския самолет Airbus-A300 над Ормузкия проток, където загинаха над 300 души. Комикът припомни, че американският президент Буш-старши тогава заяви, че екипажът на военния кораб е действал правилно и трагедията е била просто случайност, която е нормално да се случи по време на война

Варненци са против трасето на Южен поток

http://www.moreto.net/novini.php?n=260584

Разрешението за строеж на ”Южен поток” на територията на България, подписано в последния момент от бившия вече регионален министър Десислава Терзиева, беше посрещнато от жителите на Варна с противоречиви чувства. Хората от местността “Ракитника”, чиито домове са в близост до компресорната станция на газопровода, се притесняват за сигурността си и от нивото на шума.

Facebook придоби фирмата за сигурност PrivateCore

http://econ.bg/Новини/Facebook-придоби-фирмата-за-сигурност-PrivateCore_l.a_i.560889_at.1.html

Facebook придобива PrivateCore – стартъп, фокусиран върху осигуряването на защита на отдалечени сървъри. От компанията на Марк Зукърбърг се надяват...

Богатите руснаци ще се лишат от луксозни вносни храни заради ембаргото на Путин

http://www.mediapool.bg/bogatite-rusnatsi-shte-se-lishat-ot-luksozni-vnosni-hrani-zaradi-embargoto-na-putin-news223507.html

Нека да ядат блини. Заможните руснаци ще трябва да се простят с любими ястия като австралийски стек и суши с норвежка сьомга, както и да плащат повече за заместващи ги продукти, заради ембаргото, наложено от Владимир Путин, съобщава агенция Блумбърг. Путин нареди да бъде спрян вносът от САЩ, Европейския съюз, Норвегия, Канада и Австралия на месо, риба, зеленчуци, сирене и млечни продукти, като призова те да бъдат заменени с местна продукция. Забраната е въведена срещу държави, които наложиха санкции срещу Русия заради анексирането на Крим. "Това е изключително трудна ситуация за ресторантьорския бизнес, тъй като 50 процента от използваните продукти са вносни", заяви Елена Мазур, говорител на "Росинтер ресторантс холдинг". "Забраната ще повиши цените, докато не бъдат намерени алтернативни доставчици", допълни тя. Миналата година Русия е внесла харни и селскостопански продукти за 43 млрд. долара, по данни на правителствената статистика. Продуктите от забранителния списък съставляват 25 млрд. долара от общия внос, според Capital Economics. Някои продукти, които е трудно да бъдат заместени – като испанска шунка, италианско сирене Grana Padano и сушени на слънце домати, може да изчезнат от менютата или да станат дефицитни, според "Росинтер", която е единственият публично търгуван редострантьорски оператор, с 370 ресторанта. По-високите цени може да доведат до намаляване на клиентите и заведенията ще трябва да използват "максимум креативност", за да се адаптират, коментира Елена Мазур. Клиентите ще трябва да се задоволят с повече местни продукти като блини – традиционните руски банички. "Сега ще сме принудени да купуваме по-лошокачествено месо на по-високи цени", отбелязва Залина Абдусаламова, директор на московската компания Kings Meat, която снабдява с месо хотелите Marriott, Radisson и Novotel. Свинското месо вече поскъпна с 50% през тази година, каза тя. "Русия не произвежда свинско с необходимото качество. Нас вече ни храни Беларус, но това е малка страна, тя няма колбаси за цяла Русия", допълва Абдусаламова. Руският франчайз оператор на веригата пицарии Papa John, която има 74 заведения, може да замрази плановете си за експанзия, тъй като забраната върху вноса повишава цените, заяви изпълнителният директор Крис Уайни. Компанията има и други опции, да мине на моцарела от Аржентина, например, която е с 15% по-скъпа. Той ще търси и местни доставки, които да заменят колбасите от ЕС. Много месопреработвателни фирми в Русия зависят от европейския внос, тъй като местното производство на говеждо не е много развито. Целта на Путин с тази мярка е да постави под натиск долара и да се опита да стимулира местните производители, но междувременно засегнати ще бъдат много обикновени хора и няма гаранции, че мярката ще проработи, коментира Крис Уайни. Ако се вземе под внимание историята на Съветска Русия, черният пазар процъфтява във времена на недостиг на стоки – и елитът, който разполага с пари, винаги успява да си ги поръча и да се храни и пие добре. Много от обикновените руснаци не обръщат внимание на ембаргото или го поддържат, предават кореспондентите на Блумбърг. "Продоволствената забрана нас няма да ни засегне", казва 35-годишна учителка, която си купува руско сирене и си отглежда зеленчуци в градината. На друго мнение обаче са инвеститорите. Индексът Micex се понижи до тримесечен минимум, а рублата отслабна с 0.4% - -най-ниският показател от март насам. Блумбърг отбелязва, че дори храните и зеленчуците да поскъпнат, това едва ли ще се отрази на обществената подкрепа към Владимир Путин, която през август достигна 87%, по данни на "Левада-център".

Бившият военен министър защити директора на завода в Костенец

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/08/2358554_bivshiiat_voenen_ministur_zashtiti_direktora_na_zavoda/?ref=rss


Новият директор на военния завод в Костенец "ТЕРЕМ Цар Самуил" Георги Иванов дълго време е работил в завода, където днес стана инцидента, минавайки през различни длъжности. Той е инжеренер-технолог и е достатъчно добре запознат с всички технологични процеси и процедури, коментира пред журналисти преди началото на пренума на БСП бившият военен министър Ангел Найденов.

Думите му бяха в отговор на "тези, които от сутринта шестват по медиите и се опитват да нобяснят всичко с...

Частни бизнесмени опростиха 2,3 милиона евро от гръцкия дълг

http://www.grreporter.info/Chastni_biznesmeni_oprostiha_23_miliona_evro_ot_grckiya_dlg/15928

Greece Debt Free приема дарения от частни лица и фирми, с които откупува гръцки държавни облигации на възможно най-ниските цени на вторичния пазар на ценни книжа и след това ги анулира преди изтичането на срока на падеж.

прочети повече

МЗХ е предприело мерки срещу болестта "син език", ще обезщети стопаните

http://society.actualno.com/MZH-e-predprielo-merki-sreshtu-bolestta-sin-ezik-shte-obezshteti-stopanite-news_44034.html

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по храните са предприели всички необходими мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването „син език“ по животните...

Свищов отново ще има кино

http://www.cross.bg/svishtov-zalata-zaraboti-1424594.html

/КРОСС/ След като близо 15 години в Свищов нямаше кино, то ще бъде възстановено благодарение на усилията на Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856". Киносалонът ще се помещава в откритата м.г. камерна зала на читалището. В момента тя се ремонтира със средства от община Свищов. В залата ще заработи и малка компактна кинозала. Общината осигури 5 000 лв., с които са закупени подходящи столове. Със собствени средства на читалището е закупена прожекционната техника. Пред Министерството на културата е кандидатствано с проект за допълнително субсидиране и е отпусната сума, с която ще се осъществи климатизирането на помещението. Амбицията е за първия учебен ден да заработи една кинозала, която да е добре озвучена и с приятна обстановка. Залата ще бъде с 55- 60 места, столовете в нея ще могат да се местят, за да може залата да запази многофункционалния си характер, предава Дарик.  

Гърците чакат протести заради санкциите на Москва

http://econ.bg/Новини/Гърците-чакат-протести-заради-санкциите-на-Москва_l.a_i.560888_at.1.html

Атина очаква гръцките селскостопански производители да излязат на протести заради наложените от Москва санкции за внос на европейски стоки....

Украйна e жертва на мащабна хакерска атака, Русия е заподозрян номер едно

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/08/2358394_ukraina_e_jertva_na_mashtabna_hakerska_ataka_rusiia_e/?ref=rss


Десетки компютри в офиса на украинския министър-председател и в най-малко 10 украински посолства в чужбина са били заразени с компютърен вирус с цел шпиониране. Според експерти характеристиките на вируса и начинът на провеждане на хакерската атака сочат към Русия, пише "Файненшъл таймс".

Освен Украйна, кибератаката е засегнала посолствата в Източна Европа на поне 9 други страни, между които Германия, Белгия, Полша и Китай. Така извършителите на атаката са получили достъп до секретна...

Козмин Моци: Не съм доволен, че ни се падна "Стяуа"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358550_kozmin_moci_ne_sum_dovolen_che_ni_se_padna_stiaua/?ref=rss


Румънският защитник на "Лудогорец" Козмин Моци остана недоволен от жребия за плейофите на Шампионската лига, където българският първенец ще срещне "Стяуа". 

"Предпочитах да избегнем "Стяуа", но това е положението. Всички искахме БАТЕ (Борисов). Със сигурност имаше малко по-добри варианти за съперник в жребия, но и срещу "Стяуа" имаме своите шансове и сме уверени във възможностите си да победим", коментира след жребия той.

​Последната победа на български отбор над "Стяуа" в...

Планова подмяна на електромери от ЧЕЗ

http://frognews.bg/news_74382/

В изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.

Германкска еврейска организация: Дойдоха най-лошите времена за евреите от нацизма насам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235900

Антисемитизмът в Европа нараства и достига най-лошите времена от наци-ерата насам. Това заяви директорът на Централния съвет на евреите в Германия Дитер Грауман пред британския вестник "Гардиън". "По улиците се чуват неща като "евреите трябва да бъдат обгазени", "евреите трябва да бъдат изгорени". Такова нещо в Германия не е имало то десетилетия", Антисемитизмът в Европа нараства и достига най-лошите времена от наци-ерата насам. Това заяви директорът на Централния съвет на евреите в Германия Дитер Грауман пред британския вестник "Гардиън". "По улиците се чуват неща като "евреите трябва да бъдат обгазени", "евреите трябва да бъдат изгорени". Такова нещо в Германия не е имало то десетилетия",

За поредна година Фестивал на фолклорната носия в Жеравна

http://www.cross.bg/zheravna-hilyadi-lyato-1424593.html

/КРОСС/На 22, 23 и 24 август Жеравна отново ще събере хиляди гости, дошли да се докоснат до магията на Фестивала на фолклорната носия, който ще се проведе в местността Добромерица за седма поредна година. Миналогодишното издание на уникалния с посланията си фестивал бе посетено от 15 хиляди участници. 15 хиляди българи и чуждестранни гости с радост облякоха народни носии и за три дни се потопиха във вълшебството на фестивална Жеравна, правейки доброволен скок 150 години назад във времето. Стотици млади семейства с малки деца, цели фамилии предпочетоха да се впуснат точно в това съвсем българско приключение пред възможността да се отдадат на десетки други летни изкушения за отмора. За поредно лято в радиус 70-80 км от Жеравна не може да се намери свободно легло за нощувка по време на Фестивала. Затова пък хотел „Звездоброец" винаги ще ви приюти, шегуват се десетките нощували на палатка или просто под звездите по поляните на Добромерица в топлите августовски нощи. Звездното небе над това уникално кътче от родината ни наистина таи много нощна романтика, така непозната за жителите на големия шумен град. Няма да ви обясняваме доколко силно заразителен е духът на фестивална Жеравна

Ердоган очаква победа на президентските избори

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/lica/erdogan-ochakva-pobeda-na-prezidentskite-izbori-6019424

След конституционната реформа от 2007 г. турците за първи път ще изберат пряко своя държавен глава

Деми Мур скара Къчър и Кунис

http://www.cross.bg/kuchur-demi-mila-1424592.html

/КРОСС/ Мила Кунис и Аштън Къчър са в очакване на първото си дете. Бъдещата мама обикаля магазините за бебешки дрешки и играчки, а половинката й обмисля детайлите около кръщенето на първородната им рожба. Идилията на звездната двойка би била пълна, ако Аштън не бе предложил на Мила да поканят Деми Мур на важното събитие. Именно това изкарало бъдещата г-жа Къчър извън релси. На всички е известно, че Кунис и Мур водят студена война - актрисите се избягват всячески, а ако все пак се наложи да се срещнат на някое светско мероприятие, те се преструват, че не се познават. Аштън Къчър, добре запознат с конфликтната ситуация, обаче си позволил да говори за бившата си жена в присъствието на бременната си приятелка. Това накарало Мила да избухне, заявявайки, че няма намерение да вижда Деми Мур на кръщенето на собственото си дете. Наскоро тя организира традиционното за всяка бъдеща майка бебешко парти, на което бяха покани само най-близките роднини и приятели. До събитието, разбира се, бившата жена на Къчър не бе допусната.

Стойнев уверява: Пеевски няма фирми в „Южен поток“

http://www.bnews.bg/article-113326

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев отрече Делян Пеевски да има фирми в консорциума, който ще строи "Южен поток".

Миков изхвърли от Червеното бюро трима, Ангел Найденов вече не е говорител

http://www.moreto.net/novini.php?n=260575

„БСП – Лява България" да бъде новото име на Коалиция за България. Това предлагат Червените след решение на Изпълнителното бююро, което трябва да бъде одобрено на заседание на Национналния съвет по-късно днес. След предложение на председателя Михаил Миков от ръководството излизат Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов.

От 12 август ЦИК ще приема документи за регистрация за изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235897

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители за Народно събрание от 9,00 ч. на 12 август 2014 г. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, вход откъм Ларгото за зала „Света София". Това съобщиха от ЦИК. Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители за Народно събрание от 9,00 ч. на 12 август 2014 г. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, вход откъм Ларгото за зала „Света София". Това съобщиха от ЦИК.

Съдът отмени отказа на прокуратурата да разследва "убийството" на Пеевски

http://www.mediapool.bg/sadat-otmeni-otkaza-na-prokuraturata-da-razsledva-ubiystvoto-na-peevski-news223506.html

Софиският градски съд (СГС) е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, в който бяха обвинени Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Това съобщиха в петък пред Mediapool от съда с уточнението, че това се е случило на 30 юли.   От СГС обаче не предоставят на медиите мотивите, с които съдия Мариета Райкова е върнала казуса на Софийската районна прокуратура, тъй като делото вече е изпратено обратно на разследващите.   Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на Христов, обясни по този повод пред Mediapool, че СГС всъщност е уважил жалбите на тримата обвиняеми, които са атакували постановлението за прекратяване на прокуратурата заради това, че в него е посочено, че "има данни за приготвление на убийство, но няма доказателства".   "На общо 10 страници съдия Райкова прави прокуратурата на пух и прах и любезно я моли, като твърди, че има данни за опит за покушение, да ги предостави, а не да го заявява голословно", добави Хаджигенов.   По думите му желанието на клиента му и другите двама обвиняеми е да се изчистят абсолютно всички съмнения, че те имат нещо общо с евентуална подготовка на убийство на Пеевски. Последното решение на СГС обаче не е окончателно и Хаджигенов възнамерява да го обжалва заради указанието към прокуратурата в него - доразследва случая. Според адвоката това очевидно е невъзможно и е трябвало просто да бъде коригирано постановлението за прекратяване на разследването.   Това е третият пореден обрат по казуса, след като държавното обвинение вече веднъж се отрече от първоначалните си твърдения, признавайки, че без да има доказателства е поискало постоянния арест на Христов, Върбанов и Методиев.   Признанието дойде лично от главния прокурор Сотир Цацаров и бе провокирано от решението на СГС да освободи от ареста тримата обвиняеми, критикувайки разследващите. Анонсирайки прекратяването на разследването преди близо два месеца Цацаров опита да излезе доблестно от ситуацията, обяснявайки, че проявата на "процесуален инат" – тоест да поддържат обвинението на всяка цена – е "вредно". От обясненията му стана ясно, че прокуратурата е била подведена от МВР, което вече бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев опроверга.   Христов, Върбанов и Методиев бяха задържани от полицията на 11 юни, а два дни по-късно прокуратурата обяви, че ги е обвинила в опит за убийството на Пеевски, който останал недовършен по независещи от тях обстоятелства.   На 14 юни Димитрина Ангелова от Софийския градски съд (СГС) освободи и тримата без да им определя каквато и да е мярка за неотклонение, приемайки, че срещу тях не са събрани никакви доказателства, от които да се направи дори и обосновано предположение, че са организирали покушението на депутата.   По делото бяха прикрепени единствено показанията на шефа на охраната и на един от гардовете на Пеевски, които са и авторите на сигналите до МВР, че се готви убийството на шефа им.   На 18 юни, ден преди Софийският апелативен съд да разгледа протеста на прокуратурата срещу освобождаването на Христов, Върбанов и Методиев, от държавното обвинение изненадващо обявиха, че няма да настояват за задържането им, тъй като след анализ, направен от Върховната касационна прокуратура, е преценено, че по казуса действително няма доказателства.   Самият главен прокурор Сотир Цацаров призна гафа, обяснявайки, че проявата на "процесуален инат" – тоест да поддържат обвинението на всяка цена – е "вредно". От обясненията му стана ясно, че прокуратурата е била подведена от МВР, което вътрешният министър Цветлин Йовчев опроверга, откъдето пък възникнаха "основателни предположения" за обтягане на отношенията им.   "Няма убити, няма убийство, няма убийци", обобщи Цацаров.   За по-малко от седмица в ситуацията около Пеевски настъпи нов обрат, след като банкерът Цветан Василев обяви пред австрийското издание "Дер Щандарт", че е получил есемес от депутата, с който той го заплашвал. Съобщи още, че вече е подал сигнал до разследващите в Австрия. На 24 юни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов каза, че такъв сигнал е получил и Цацаров и по него вече е образувана проверка.   "Прокуратурата има доблестта да признава своите грешки. Считаме, че това е грешка (делото за опита за убийство на Пеевски), посипахме си главата с пепел", добави локанично по темата Сарафов.   Така ролите се размениха и от "поръчан" депутатът се оказа "поръчител". Новата сюжетна линия бе поднесена от традиционната трибуна за изявленията на Цветан Василев, който твърди, че е получил съобщение от Пеевски с текст: "Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря".   В публикацията се посочваше още, че австрийската криминална служба вече разследва Пеевски като евентуален поръчител на покушението на банкера и дори е поискала от българските си колеги задържането на Пеевски. Последното обаче бе отречено, както от МВР и прокуратурата, така и от СГС, който е компетентен да се произнася по европейските заповеди за арест.   Впоследствие разследващите решиха да не образуват разследване по контрасигнала на Василев срещу Пеевски със същия довод – липса на доказателства. Главният прокурор дори публично се възмути от поведението на двамата, предполагайки, че те просто разиграват "театър" пред обществото.   "Не ви ли омръзна на вас самите цялата тази сага? Не омръзна ли на обществото всичко това? Размяна на заплахи за убийство, размяна на есемеси с неизвестен подател, разбира се, но всеки предполага кой е и най-вече – размяна на сигнали. Извинявайте, но прокуратурата не може да си свърши нормалната работа от сигнали, които се разменят от Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с този абсурден есемес театър! И в крайна сметка това е една сага, която умишлено се поставя от героите в тази сага и от някои други информационни герои в центъра на общественото внимание. Това ли е най-важното? Питайте ги тях с каква цел се прави. Питайте ги, аз не мога да предполагам. На мен като гражданин това ми омръзна. Ние всеки ден четем кой кого заплашил с есемес и образуваме проверки и по нас валят сигнали", коментира по този повод в края на юни главният прокурор.

Радан Кънев обжалва разрешението за строеж на "Южен поток"

http://offnews.bg/news/n_1/n_374239.html

"Днес обжалвам строителното разрешение за Южен Поток и Паша Дере. Призовавам кмета на Варна също да обжалва, срокът да спрем грабежа е днес". Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. "Жалбата трябва да бъде внесена всеки момент. Тя ще бъде подписана от мен и е адресирана чрез МРРБ до Административния съд", заяви Кънев. По думите му има вероятност жалбата му да не бъде разгледана, тъй като съдът може да излезе със становище, че той не е "заинтересовано лице" по случая. "Точно по тази причина призовавам кмета на Варна Иван Портних също да подаде жалба", каза още Кънев. Клаузата за "предварително изпълнение" в случая е най-голямото безумие, тъй като оттук нататък само един Бог знае какви разходи могат да бъдат направени. До края на годината могат да се окажат милиарди", подчерта той. Компресорната станция, която предстои да бъде изградена край Варна, ще бъде най-мощната от този тип в Европа и по тази причина всякакви разходи за нея могат бъдат оправдани, смята бившият говорител на Реформаторския блок. Преди дни стана ясно, че бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на "Южен поток" в местността "Паша дере" в последните дни на управлението на кабинета "Орешарски". Преди това пък бившият земеделски министър Димитър Греков е разрешил продажбата на безценица на земя във Варненско за "Южен поток".

ЦИК започва регистрирането за изборите от 12 август

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235895

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители за Народно събрание от 9,00 ч. на 12 август 2014 г. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители за Народно събрание от 9,00 ч. на 12 август 2014 г. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, вход откъм Ларгото за зала „Света София". Това съобщиха от ЦИК.

Найденов: Инцидентът не е заради смяната на директора

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/najdenov-incidentyt-ne-e-zaradi-smianata-na-direktora-6019423

Бившият депутат от ГЕРБ и зам.-министър на отбраната в кабинета Борисов - Валентин Радев, каза, че инцидентът в Костенец е в резултат на некомпетентност на ръководството

Волен: В служебния кабинет са се събрали гадове нечестиви

http://offnews.bg/news/n_1/n_374234.html

„В сградата на Министерски съвет са се събрали една група от гадове нечестиви, назначени от президента избран с измама. Един човек, който е избран с измама какво може да назначи освен измамници. И какъвто си, такива са и тези, които назначаваш. Това е ясно". Това е коментарът на лидера на "Атака" Волен Сидеров за новото служебно правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, разпространен от пресцентъра на партията. Той е притеснен, че за двата месеца, през които ще работи служебният кабинет, могат да се извършат много нередни неща и призова медиите да следят какво върши кабинета. И понеже "поръчковите национални медии" няма да следят какво наистина върши служебния кабинет Сидеров призова хората да гледат телевизия „Алфа“, за да знаят какво наистина вършат избраниците на Плевнелиев. Ето и какво мисли Сидеров за служебния премиер и част от министрите : "Правосъдният министър и вицепремиер Христо Иванов принадлежи към платените хулигани, които са хвърляли камъни и са пили бира в центъра на София в продължение на месеци миналото лято. Този същият Христо Иванов е техен представител, той е учредител, основател и видна фигура на Протестна мрежа, т.е. платен агент на американците. Фондация „Америка за България” му е платила 697 600 лева за вярната служба на американските интереси".  Другият вицепремиер Екатерина Захариева е със съмнителна диплома на правист и верен човек на Плевнелиев. Тя самата е известна с това, че беше заместник-министър на Плевнелиев и веднага щом стана заместник-министър в правителството на ГЕРБ, заместник-министър на Росен Плевнелиев, скоро след това си купи апартаментче за 205 000. Тая същата Екатерина Захариева сега е вицепремиер в правителството на Близнашки. Служебният външен министър Даниел Митов Сидеров принадлежи към соросовите послушници и е известен само с едно изявление, че цените трябва да растат. Това е един от поредните циници, американска агентура, за който българският народ по-добре да мре, да се редуцира, да намалее с няколко милиона, а цените трябва да растат. Естествено, пенсиите не, заплатите не, цените нагоре. Типичен представител на олигархичната, на колониалната администрация, който ще ви бъде външен министър в продължение на цели два месеца. Честито!" Служебният земеделски министър Васил Грудев също е от соросовият кръг и е известен с това, че дипломата му е фалшива. Николина Ангелкова , транспортен министър е дъщеря на крупен кърджалийски бизнесмен, който е получавал големи поръчки от ГЕРБ и очаквано ще продължи колониалното управление. Най-много да продължи приватизацията на БДЖ и да я даде в ръчичките на чужди колонизатори както много, много други печеливши сектори. Сигурно ще ускори тази процедура и БДЖ ще осъмне след служебния премиер на Плевнелиев, приватизирана, нацепена на части и вкусните хапки от нея вече ще са притежание на чужда компания, както много други сектори станаха такива – токът, водата, телефоните. Защо не и БДЖ? Новият министър на образованието Румяна Коларова е човек на „Отворено общество“, кръжащ в орбитата на костовистите. В учебниците ще продължи да пише, че България не е нашата родина, а това е територия, на която живеят различни етноси. Така пише сега в учебниците. Това ще продължи с пълна сила. Там ще продължи да пише, че тука османското господство, иго, робство е било турско присъствие и тези тенденции ще се засилят под ръководството на другарката Румяна Коларова, верен възпитаник на „Отворено общество” т.е. на международния мошеник Джордж Сорос. Мирослав Ненков – служебният министър на здравеопазването, е известен с това, че е замесен в търговия с органи. "Атака" ще следи какво се случва, защото за два месеца могат много далавери да се направят. Служебният военен министър Велизар Шаламанов  е креатура на Иван Костов, натовски възпитаник и евроатлантик. Той е човекът, разбил българската армия до 45 000 души, а после от другите правителства е сведена до 25 000 души. Всичко това започна при Велизар Шаламанов, един смешен младеж, който беше индоктриниран, беше инжектиран с атлантически клишета и върнат в България, готов робот да изпълнява директивата за съсипване на българската отбрана и българската армия. Той сега ще ръководи отбраната за два месеца и каквото може да досъсипе за тези два месеца, той ще го направи. Можете да бъдете абсолютно сигурни. Социалният министър Йордан Христосков е възпитаник на Световната банка и съответно ще налага такава политика. А политиката на Световната банка е инструмент на колониализма. Служебният министър на енергетиката Васил Щонов е свързан с ВЕИ сектора. Същият този Щонов, министър на енергетиката, е свързан с тези олигарси, както е свързан и самият Плевнелиев, този, който го назначи. Те са заедно свързани с ВЕИ сектора. Те, по мои данни получават много сериозна, щедра лепта от този сектор и затова самият Росен Плевнелиев веднага вкара в Конституционния съд тази поправка в закона, с която ние от "Атака" заедно с други гласове в парламента ударихме и с 200 милиона намалихме печалбите на тези мошеници от ВЕИ сектора, от фотоволтаиците. Та виждате ли връзката? Росен Плевнелиев веднага реагира като натиснат бутон, защото той е защитник на интересите на ВЕИ сектора. Той е лобист на този мошенически сектор, който граби вашите пари. Служебният премиер Георги Близнашки  е ренегат, който се е клел във вярност на БСП , а после е прескочил при другия ренегат Георги Първанов. Същият този ренегат Близнашки е верен слуга на ГЕРБ в момента и той беше организатор на инициативния комитет за образуване на с подписка за референдум за електронно гласуване, което Росен Плевнелиев инициира. И неговия верен слуга Георги Близнашки послушно направи такъв инициативен комитет и тръгнаха да събират подписи. ГЕРБ чрез своите кметове по страната събраха една фалшифицирана подписка и когато я внесоха в народното събрание, се оказа, че 108 000 подписа са фалшифицирани. Следователно другарят Георги Близнашки трябва да застане на съд за фалшификация на документ".

Eврейска организация в Германия: Дойдоха най-лошите времена за евреите от нацизма насам

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235894

Антисемитизмът в Европа нараства и достига най-лошите времена от наци-ерата насам. Това заяви директорът на Централния съвет на евреите в Германия Дитер Грауман пред британския вестник Антисемитизмът в Европа нараства и достига най-лошите времена от наци-ерата насам. Това заяви директорът на Централния съвет на евреите в Германия Дитер Грауман пред британския вестник "Гардиън". "По улиците се чуват неща като "евреите трябва да бъдат обгазени", "евреите трябва да бъдат изгорени". Такова нещо в Германия не е имало то десетилетия",

Военни изградиха временен мост над река Батулийска, община Своге

http://www.cross.bg/most-vremenen-formirovanie-1424590.html

/КРОСС/ Военнослужещи от военно формирование 28 880 - Белене построиха временен мост над река Батулийска, в района на село Батулия, община Своге. Ръководител на модулното формирование е капитан Йордан Стойков. В резултат на поройните дъждове съществуващият мост беше частично разрушен, което блокира пътя към няколко населени места в региона и наложи намесата на военнослужещите. Изграденият временен мост от модулното военно формирование ще осигурява достъпа до населените места, блокирани вследствие на проливните дъждове, съобщават от Министерството на отбраната.  

Подмяна на електромери на територията, обслужвана от ЧЕЗ

http://www.cross.bg/sofiya--klon-1424589.html

/КРОСС/ В изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Умоляват се клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 11.08.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - Казичене - ул. Стари Искър; ул.Мито Войнишки; ул. Цар Борис III; ул. Спас АндреевНа 11.08.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - София - Младост 1: 1, бл. 1На 11.08.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София - Лозенец: ул. Голо Бърдо 6, 6А, 15На 11.08.2014 г. /08:00-16:30 ч/ - гр. София - Лозенец: ул. Горски Пътник 13, 15, 16, 17, 18, 23, 23АНа 11.08.2014 г. /08:30-16:00 ч/ - гр. София - Красно Село: ул. Ворино 5-7 вх. А, вх. БНа 11.08.2014 г. /08:30-16:00 ч/ - гр. София - Красно Село: ул. Ворино 35На 11.08.2014 г. /08:30-16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 9: бл. 957На 11.08.2014 г. /08:30-16:30 ч/ - гр. София - кв. Бъкстон; бул.Бъкстон 43 бл. 2 вх. А, Б, 45 бл. 3 вх. А, Б.На 11.08.2014 г. /09:00-11:30 ч/ - Нови Искър - Бачо Киро: 10, 13, 14, 16, 2, 20, 26, 3, 6, 8; В.з. Кореа: бл. вила, клон Б СТ.12, клон Б СТ.13, КЛОН Б СТ.14, КЛОН Б СТ.15, КЛОН Б СТ.16, КЛОН Д СТ., КЛОН Д СТ.11, КЛОН Д СТ.12, КЛОН Д СТ.13, КЛОН Д СТ.15, КЛОН Д СТ.16, КЛОН Д СТ.17, КЛОН Д СТ.19, КЛОН Д СТ.20, КЛОН Д СТ.21, КЛОН Д СТ.23, КЛОН Д СТ

Корнелия Нинова заменя Емил Костадинов в ИБ на БСП

http://www.cross.bg/kostadinov-korneliya-supartiiitzite-1424591.html

/КРОСС/Депутатът от БСП Емил Костадинов бе изваден от изпълкома на БСП днес, мястото му заема Корнелия Нинова. Това означава, че Костадинов няма да е водач на листа. В партията в Благоевград и региона Костадинов напоследък загуби сериозно позициите си, голяма част от съпартийците му влязоха в пряка конфронтация с него и неговите архаични разбирания. Няколко пъти Костадинов направи сериозни гафове, показвайки публично, че не познава обстановката в региона, който го избра за депутат, с което разбуни съпартийците си на най-високо ниво. Освен това за времето на депутатстването му, Емил Костадинов не бе активен нито по отношение на партийните дела, нито пък направи нещо в полза на хората, които му гласуваха доверие и го изпратиха в парламента, коментира struma.com. На предишните избори, когато той влезе в парламента бе отчетено, че БСП Благоевград е реализирала катастрофални резултати, именно заради неговото водачество. Той, обаче разчиташе на подкрепата на Янаки Стоилов в управленската върхушка на БСП и сякаш много не се тревожеше от ниските оценки за БСП под негово ръководство, в качеството му на областен лидер. Последва и катастрофата "Евроизбори", с което Костадинов съвсем разхлаби позициите си в партията. Така, че днешното решение на БСП не е изненада. Корнелия Нинова влиза в изпълкома, тъй като при изборите за лидер на БСП тя се класира на трето място след М. Миков и Др. Стойнев, което е изключително доказателство за авторитета й след съпартийците

ЕК ще компенсира засегнатите от руското ембарго страни

http://www.mediapool.bg/ek-shte-kompensira-zasegnatite-ot-ruskoto-embargo-strani-news223505.html

Европейската комисия разполага с фонд от 400 милиона евро за изплащане на компенсации на европейските селскостопански производители във връзка с продоволственото ембарго, обявено от Русия в отговор на западните санкции. Това заяви еврокомисарят по търговията Карел де Гухт пред белгийски медии, цитирани от ИТАР-ТАСС "Става въпрос за 400 милиона евро", посочи той, коментирайки появилата се в медиите информация, че правителствата на страните от ЕС се канят да поискат от Еврокомисията финансови компенсации във връзка с прекъсването на износа селскостопанска продукция в Русия. В отговор на западните санкции Москва обяви пълна забрана за внос на свинско месо, зеленчуци и плодове, птиче месо, риба, сирена, мляко и млечни продукти от страните членки на ЕС, Австралия, Канада, Норвегия и САЩ. Според данни на руската Федерална митническа служба става въпрос за вносна продукция на стойност 9.1 милиарда долара.

УЕФА направи жест за "Селтик", какъвто отказа на "Литекс"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358526_uefa_napravi_jest_za_seltik_kakuvto_otkaza_na_liteks/?ref=rss


Дисциплинарната комисия към УЕФА върна "Селтик" в битката за влизане в групите на Шампионската лига за нарушение, за каквото отказа справедливост за "Литекс" преди години.

УЕФА присъди служебна победа с 3:0 срещу полския "Легия", който е използвал наказан играч в срещата-реванш от третия квалификационен кръг. Общият резултат от двата мача стана 4:4 и "детелините" се класираха за плейофите, като изместиха "Лудогорец" от урната на поставените при жребия.

Защитникът Бартош...

Румен Димов е новият треньор на Спартак Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260576

Новият треньор на Спартак 1918 Румен Димов се завръща начело на клуба в един от най-трудните моменти в историята на „соколите”. Днес следобед той ще бъде записан в централата на БФС и в неделя ще изведе варненци срещу Добруджа. По-рано днес Димов сложи подписа си под едногодишен договор.

Драгомир Стойнев: Делян Пеевски няма фирми в проекта „Южен поток”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235887

Според информация на „Капитал” и „Медиапул” в този консорциум, който беше създаден е имало фирми на Цветан Василев, Делян Пеевски и Генадий Тимченко. Това каза за Фокус Драгомир Стойнев - бивш министър на икономиката и енергетиката, преди Пленума на БСП, по повод изказванията си в сутрешния блок на бТВ. Според информация на „Капитал” и „Медиапул” в този консорциум, който беше създаден е имало фирми на Цветан Василев, Делян Пеевски и Генадий Тимченко. Това каза за Фокус Драгомир Стойнев - бивш министър на икономиката и енергетиката, преди Пленума на БСП, по повод изказванията си в сутрешния блок на бТВ.

Драгомир Стойнев: Делян Пеевски няма фирми в проекта „Южен поток”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235878

Според информация на „Капитал” и „Медиапул” в този консорциум, който беше създаден е имало фирми на Цветан Василев, Делян Пеевски и Генадий Тимченко. Това каза за Фокус Драгомир Стойнев - бивш министър на икономиката и енергетиката, преди Пленума на БСП, по повод изказванията си в сутрешния блок на бТВ. Според информация на „Капитал” и „Медиапул” в този консорциум, който беше създаден е имало фирми на Цветан Василев, Делян Пеевски и Генадий Тимченко. Това каза за Фокус Драгомир Стойнев - бивш министър на икономиката и енергетиката, преди Пленума на БСП, по повод изказванията си в сутрешния блок на бТВ.

Мерджанов е говорител на БСП, варненските депутати аут от ИБ

http://www.bnews.bg/article-113324

Атанас Мерджанов е новият говорител на БСП на мястото на Ангел Найденов. От ИБ на партията изхвърчат Борислав Гуцанов, Красимир Янков и Емил Костадинов, стана ясно на соцпленума.

Фалшиво фейсбук приложение източва банкови сметки и има достъп до данните ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235884

В никакъв случай не опитвайте да променяте цвета на своята страница във фейсбук, колкото и да ви е скучно. Повече от 10 000 потребители в социалната мрежа попаднаха в капана на вирус под формата на приложение, примамващо ги да променят разцветката на профила си, пише "Дейли Мейл". Приложението предлага избор измежду 9 цвята. В никакъв случай не опитвайте да променяте цвета на своята страница във фейсбук, колкото и да ви е скучно. Повече от 10 000 потребители в социалната мрежа попаднаха в капана на вирус под формата на приложение, примамващо ги да променят разцветката на профила си, пише "Дейли Мейл". Приложението предлага избор измежду 9 цвята.

Санкциите не спират устрема на Exxon Mobil към Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d51828f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Csankciite0Ene0Espirat0Eustrema0Ena0Eexxon0Emobil0Ekym0Erusiia0H1777850C/story01.htm

Американският петролен гигант започва разработването на нов петролен кладенец в Северния ледовит океан с "Роснефт"


Опасен фейсбук вирус източва банкови сметки и има достъп до данни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235880

В никакъв случай не опитвайте да променяте цвета на своята страница във фейсбук, колкото и да ви е скучно. Повече от 10 000 потребители в социалната мрежа попаднаха в капана на вирус под формата на приложение, примамващо ги да променят разцветката на профила си, пише В никакъв случай не опитвайте да променяте цвета на своята страница във фейсбук, колкото и да ви е скучно. Повече от 10 000 потребители в социалната мрежа попаднаха в капана на вирус под формата на приложение, примамващо ги да променят разцветката на профила си, пише "Дейли Мейл". Приложението предлага избор измежду 9 цвята.

Мис Пиги: Хирург съсипа лицето и кариерата ми!

http://www.bnews.bg/article-113317

Съсипа не само лицето, но и кариерата и живота ми, проплака Адриана.

Ирена Кръстева притежава необясними 300 000 лева

http://www.mediapool.bg/irena-krasteva-pritezhava-neobyasnimi-300-000-leva-news223504.html

Ирена Кръстева, майка на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и доскоро официален собственик на мощен медиен конгломерат, притежава необясними 300 000 лева. Това научи Mediapool от свои източници, запознати с проверката на прокуратурата по сигнала на "Протестна мрежа" срещу семейството им, банкера Цветан Василев и Николай Бареков.   Главният прокурор Сотир Цацаров загатна за съществуващото несъответствие в данъчните декларации на Кръстева още в края на юни. Тогава той не пожела да даде повече подробности с обяснението, че разследващите очакват от Националната агенция по приходите (НАП) окончателния ревизионен акт.   Според неофициалната информация на Mediapool изпращането му в прокуратурата продължава да се бави, въпреки че водещите проверката отдавна са го изискали от данъчните.   Подобна е ситуацията и с констатациите от ревизията на новия политик Николай Бареков, около чието финансово състояние витаят сериозни съмнения. Той продължава да отрича, че политическата му авантюра е финансирана от Цветан Василев, въпреки признанието на самия банкер, че помагал за телевизионното му предаване "България без цензура", което впоследствие прерасна в партия със същото име.   Макар че около две трети от сигнала на "Протестна мрежа" са посветени на Пеевски, проверката е зациклила и през последните месец и половина не е помръднала, твърдят източниците на Mediapool от разследването, като оправдават бавенето с НАП.   Предстои да се види дали данъчните ще станат по-отзивчиви и кооперативни към прокуратурата, след като властта се смени и Министерството на финансите е с нов служебен министър, който има и много други причини, за да се занимае внимателно с работата на приходните агенции. Освен това една от основните задачи, които президентът Росен Плевнелиев постави на служебното правителство, бе да разкрие цялата истина за състоянието на държавата.   Истината за бизнеса, взаимоотношенията и скритите зависимости между Пеевски, Василев и Бареков би изкарала до голяма степен наяве причините за сегашното състояние на държавата, включително за начина на разпределение на публични ресурси.   В сигнала на "Протестна мрежа" тримата са посочени като "организирана престъпна група".   Засега потърпевш от активизирането на прокуратурата по този сигнал е единствено банкерът Василев, който вече е извън играта. Неговата банка КТБ е затворена и поставена под особен надзор. Образувано е и дело срещу негови служители за източването на банката в негова полза, но е следствена тайна дали самият Василев е призован по това дело и в какво качество. Той продължава да не се връща в България, като компенсира отсъствието си с регулярни писма и изявления за медиите, внушаващи неговата невинност и убеждението му, че банката е жертва на заговор, но скоро ще бъде спасена от акционери и инвеститори.   Отстранените от КТБ изпълнителни директори пък алармират с писма до медиите, че в момента от банката престъпно се изнасят оригинални документи. Съмненията за злоупотреби се появиха още след обявяването на одитния доклад на БНБ, когато управителят на Централната банка обяви, че 206-те милиона били изнесени за един ден кеш в чували, а кредитните досиета за много заеми липсвали. След това и двете твърдения бяха опровергани от прокуратурата.   По-рано в столичното следствие бяха привикани Пеевски и Бареков, като първият даваше обяснения и по делото за опита за убийството му, както и по сигнала на Василев срещу него за заплаха. И двата казуса бяха прекратени заради липса на доказателства, но най-изненадващо в петък се разбра, че разследването срещу Василев по сигнала, че е готвено покушение срещу Пеевски, бе възобновено.

Колелото на лъжите - падението на Ланс Армстронг

http://books.actualno.com/Koleloto-na-lyjite---padenieto-na-Lans-Armstrong-news_43902.html

През 2013 г. най-великият колоездач Ланс Армстронг е принуден да напусне огромното си имение в Тексас и да върне наградите си, милиони долари и да промени коренно стандарта си на живот. Трябва да приз...

Американски самолети бомбардираха позиции на ИДИЛ

http://asia.actualno.com/Amerikanski-samoleti-bombardiraha-pozicii-na-IDIL-news_44031.html

Два американски самолета са бомбардирали позиции на групировката "Ислямска държава" (ИД) в северната част на Ирак, след като е открит огън близо до американски военни, предаде БГНЕС. Опер...

Служебният кабинет е като супа от лапад

http://cite.actualno.com/Slujebnijat-kabinet-e-kato-supa-ot-lapad-news_44032.html

Когато готвачката се прави на барман, колкото и да се опитва да направи мохито все се получава супа от лапад. С този виц оприличи състава на служебния кабинет Любен Дилов, председател на коалиция &...

Паметникът на връх Шипка може да остане без охрана

http://www.moreto.net/novini.php?n=260570

Паметникът на свободата на връх Шипка е на път да остане без полицейска охрана заради промени в Закона за МВР. Причината- Шипка не е стратегически обект и според новите разпоредби няма как вътрешното ведомство да покрива разходите за униформените.

Намериха тялото на издирван мъж, има следи от насилие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235865

Трупът на 60-годишният Любен П. от благоевградското село Падеш бе открит около 13 часа днес в местността Ушите, съобщи struma.com.
За последно мъжът е бил видян от съселяните си в понеделник жив.
Полицията започна разследване на смъртта му.
При първоначалния оглед има следи от насилие. Любен бил забелязан в компанията на двама свои съселяни, Трупът на 60-годишният Любен П. от благоевградското село Падеш бе открит около 13 часа днес в местността Ушите, съобщи struma.com. За последно мъжът е бил видян от съселяните си в понеделник жив. Полицията започна разследване на смъртта му. При първоначалния оглед има следи от насилие. Любен бил забелязан в компанията на двама свои съселяни,

Ответните санкции на Москва може да ударят руските потребители

http://www.mediapool.bg/otvetnite-sanktsii-na-moskva-mozhe-da-udaryat-ruskite-potrebiteli-news223503.html

В коментарите си за въведената по нареждане на президента Путин забрана за внос в Русия на редица селскостопански продукти от САЩ, ЕС, Канада, Австралия и Норвегия както западните, така и редица руски медии стигат до извода, че контрасанкциите на Москва могат да се обърнат по един или друг начин срещу нея и най-вече срещу руските потребители.   Кремъл забрани вчера изцяло вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти в отговор на санкциите, наложени на Русия от Запада заради ролята й в украинската криза.   "Индипендънт": Рискована маневра   Обявените от Москва ответни санкции демонстрират моралния вакуум, в който действа руската външна политика. В реалния свят тези най-нови контрамерки са много рискована маневра от руска страна, посочва британският в. "Индипендънт".   Западът наложи санкции на Русия заради широк консенсус, че Москва е нарушила принципите на международното право, анексирайки приблизително 5 процента от украинската суверенна територия - Крим, и че упорито се опитва да дестабилизира Украйна, подпомагайки проруските бунтовници. Руските контрасанкции за сметка на това не са в резултат на нарушаване на цивилизовани норми, а санкции заради самите санкции. Те нямат разумна, нито пък нравствена същина и това се случва не за пръв път, отбелязва вестникът.   Забраната за внос на храни от Запада е класически случай на ситуация, в която си готов да пострадаш, само и само да накажеш друг. Ако имате обременена от съветско време боксуваща икономика и работна сила в упадък, не е добра идея да въвеждате протекционистки мерки. Проблемът за Запада обаче не е какъв ще е ефектът от руските санкции, а фактът, че Русия не е в състояние за понесе финансова цена, която налага сама на себе си. Това говори, че Кремъл не действа рационално, което на свой ред прави предвиждането на бъдещите му действия много по-трудно, заключава "Индипендънт".   "Файненшъл таймс": Недостиг и инфлация   Сходно виждане, че от руското хранително ембарго ще пострада и самата Русия, излага и в. "Файненшъл таймс". Макар най-новият ход на г-н Путин да смая западните столици, използването от Москва на земеделски продукти като оръжие едва ли е нова тактика. Русия наложи ограничения за продажбите на грузински и молдовски продукти, а напоследък забрани вноса на полски ябълки.   Сега обаче рестрикциите са с много по-голям мащаб. Русия е най-големият чужд пазар за европейски плодове и зеленчуци - на стойност 2 милиарда евро годишно - и вторият по-големина пазар на САЩ за пилешки продукти. Руското ембарго няма да засегне само американските и европейските производители, а и руските потребители. В краткосрочен план забраната може да доведе до покачване на цените и недостиг на продукти, което ще се отрази на по-бедните руснаци; те харчат основната част от доходите си за храна. Негативният ефект може да е и по-сериозен - евентуална инфлация може да дестабилизира рублата, предупреждава "Файненшъл таймс".   Президентът Путин рискува популярността си в родината. Способността на руските медии да представят спада в стандарта на живота като резултат от агресията на Запада не е безгранична, при положение че Москва е наложила търговска забрана, допълва всекидневникът.   "Гардиън": Заплаха за всеки в Русия, не само за разглезените московчани   Празните рафтове в руските магазини няма да засегнат само любителите на сирена в Москва. Някои приемат взаимно налаганите санкции на шега, но търговските войни са опасни, а последиците ще са значителни и трайни, пише в. "Гардиън". Това, че вече не мога да угодя на детето си, купувайки му любимото сирене, е толкова пренебрежимо на фона на онова, което преживяват хората в Източна Украйна, че даже ми е неудобно да го коментирам. То обаче е полезно напомняне, че продължаващата безизходица между Запада и Русия в борбата за влияние върху Украйна няма да има някакъв абстрактен ефект, посочва авторката Наталия Антонова.   Повишаването на цените и инфлацията вече са реална заплаха за всеки човек в Русия, а не само за "разглезените московчани", развили вкус към италиански деликатеси, отбелязва тя и подчертава, че икономически и политически нестабилна Русия няма да е нещо лошо само за руснаците.   Руски производители са въодушевени, експертите предупреждават   Родните производители са въодушевени и готови да компенсират на руското население забранените вносни храни, пише руският "Независимая газета" и добавя, че надежди изпълват и доставчиците в страните, незасегнати от контрамерките, най-вече в Латинска Америка. Шефът на руската агенция по риболов Иля Шестаков е убеден, че Русия ще може "да замести пазара със собствена продукция". "Днешните баланси сочат, че изнасяме много повече, отколкото внасяме", заявява той пред вестника.   "Отдавна поставяхме въпроса да намалим или изобщо да се откажем от вноса", твърди Галина Бобильова, шеф на Руския птицевъдчески съюз. Вносът души млечния отрасъл в Русия, а забраната няма да предизвика недостиг на млечни продукти в страната, уверява Андрей Даниленко, оглавяващ националното сдружение на млекопроизводителите. Ако държавата контролира твърдо цялата снабдителна верига, няма да скочат и цените, смята той.   "Предлагането все едно ще спада известно време, а цените ще растат. Може да задържим инфлацията само ако успеем да осигурим непрекъснати доставки. Това обаче е малко вероятно", прогнозира икономистът Владимир Бессонов.   Експерти допускат впрочем, че забранени храни ще попадат на руския пазар през Беларус и Казахстан заради отворените граници в рамките на тристранния Митнически съюз. "Европейски храни ще бъдат внасяни чрез контрабанда и съвсем легално след преработка в страни от Митническия съюз", пише "РБК дейли", според който през Беларус в Русия може да бъдат внасяни към 20 на сто от забранените стоки.   Според експерти на "Новие известия" ще започнат да растат цените на храните и асортиментът им ще стане по-беден. Забраната върху свинското от ЕС вече е довела до поскъпване на птичето месо в Русия с 10 на сто, а на останалото - със 17 процента, добавят те.   Руското хранително ембарго ще удари най-вече местните потребители на скъпи деликатеси. Само след месеци те едва ли ще открият вече в ресторантите и магазините примерно испанска шунка хамон, френски сирена и гъши дроб (фоа гра), пише "Комерсант".   Над 70 на сто от руското население подкрепя ответните санкции, а само към 25 процента очакват от тях сериозни проблеми за себе си и своите близки. Това сочат данни от анкета на центъра "Левада", цитирани в "Независимая газета". "Проучванията сочат, че обществото се разслоява все повече по идеологически причини. Повечето хора (61 на сто) са на мнение, че Русия е обкръжена от врагове, коментира изданието. Близо 30 на сто обаче смятат, че истерията спрямо Запада е хитрина на властите с цел да сплашат гражданите и да манипулират по-лесно общественото мнение."   Обективните данни сочат, че Русия започва да буди страх, че в света вече я разглеждат като непредсказуем субект. Общественото съзнание обаче вижда тук нараснало уважение към федерацията, отбелязва Алексей Гражданкин от "Левада". Според него хората в Русия търсят един вид реванш заради 90-те, когато помощта от Запада е накърнявала тяхното самоуважение, а сегашната конфронтация възстановява баланса.   Извън Москва вносните храни не са доминиращи и анкетираните няма да изгубят много от забраната им. Празните щандове тутакси ще бъдат забелязани навсякъде, но основният въпрос е кого ще обвинят хората - Путин или все пак Запада, срещу който вече е загрято общественото мнение, допълва Гражданкин.   Докато животът на хората тече постарому, анкетите все така ще сочат подкрепа за Кремъл и безразличие към санкциите, обобщава политологът Алексей Малашенко. Той очаква промени в асортимента и цените наесен, което ще бъде забелязано според него в големите градове и ще се появи "първото недоволство". "Сега телевизионната пропаганда работи по следния начин: да живее родният фермер, а за всичко са виновни САЩ. Рано или късно обаче хората полека-лека ще осъзнаят, че вината за изчезването на стоки от щандовете не е на страната производител", казва експертът.   "Щом санкциите засегнат живота на обикновените хора в Русия, те ще се замислят искат ли да плащат за Крим и Донбас - твърди Малашенко. Съответно предсказва "ново затягане на гайките" от страна на Кремъл и пак пропаганда с цел хората да обвиняват "Запада, но не и собствените си власти".   Същевременно сред руски ползватели на Фейсбук от два дни се разпространява следният анекдот: "Русия се вслуша в гласа на международната общност и се присъедини към антируските санкции."

Откриха трупа на издирван мъж, има следи от насилие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235855

Трупът на 60-годишният Любен П. от благоевградското село Падеш бе открит около 13 часа днес в местността Ушите, съобщи struma.com.
За последно мъжът е бил видян от съселяните си в понеделник жив.
Полицията започна разследване на смъртта му.
При първоначалния оглед има следи от насилие. Любен бил забелязан в компанията на двама свои съселяни, Трупът на 60-годишният Любен П. от благоевградското село Падеш бе открит около 13 часа днес в местността Ушите, съобщи struma.com. За последно мъжът е бил видян от съселяните си в понеделник жив. Полицията започна разследване на смъртта му. При първоначалния оглед има следи от насилие. Любен бил забелязан в компанията на двама свои съселяни,

Лудогорец ще бори Стяуа, а Арсенал - Бешикташ на плейофите на ШЛ

http://www.cross.bg/lydogoretz-styaya-seltik-1424587.html

/КРОСС/ Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу Стяуа Букурещ в плейофния кръг на Шампионската лига. В първия мач българския шампион ще бъде гост, а в реванша разградския тим ще има подкрепата на родната публика. Двубоите ще се играят на 19/20 август и 26/27 август. В последния момент УЕФА реши да наложи санкция на Легия Варшава (служебна загуба в реванша срещу Селтик), което направи промени в разбивките. По този начин, след връщането на Селтик в турнира, Лудогорец попадна сред непоставените, заради по-високия коефициент на „детелините". Десетте отбора-победители от плейофите двойки в Шампионската лига ще се присъединят към 22 тима, които автоматично ще се включат в груповата фаза на надпреварата. Жребият за групите ще се състои на 28 август в Монако. Ето целия жребий за плейофния кръг на ШЛ: Поток на шампионите: Стяуа Букурещ - Лудогорец Марибор - Селтик Залцбург - Малмьо Олборг - АПОЕЛ Слован Братислава - БАТЕ Борисов Поток на нешампионите: Бешикташ - Арсенал Стандарт Лиеж - Зенит Санкт Петербург Копенхаген - Байер Леверкузен Лил - Порто Наполи - Атлетик Билбао Снимки: Булфото, всички права запазени  

Facebook слага край на триковете в стил "харесай страницата, за да видиш видеото"

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/08/2358412_facebook_slaga_krai_na_trikovete_v_stil_haresai/?ref=rss


Facebook затегна контрола около методите на програмистите за увеличаване на броя харесвания на техните страници. Компанията е дала 90-дневен срок, през който разработчиците да внесат необходимите промени в приложенията си, съобщава онлайн изданието TheNextWeb.

Новите правила на Facebook гласят, че програмистите не трябва да стимулират потребителите да харесат страница в социалната мрежа или да използват плъгини за социални мрежи. Това включва предлагането на награди, ваучери или дори...

Facebook забрани на програмистите да награждават потребителите, за да харесат страниците им

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/08/2358412_facebook_zabrani_na_programistite_da_nagrajdavat/?ref=rss


Facebook затегна контрола около методите на програмистите за увеличаване на броя харесвания на техните страници. Компанията е дала 90-дневен срок, през който разработчиците да внесат необходимите промени в приложенията си, съобщава онлайн изданието TheNextWeb.

Новите правила на Facebook гласят, че програмистите не трябва да стимулират потребителите да харесат страница в социалната мрежа или да използват плъгини за социални мрежи. Това включва предлагането на награди, ваучери или дори...

Благодарение на приложение баща издири и уби крадеца на айфона на сина си

http://news.ibox.bg/news/id_1799381144

Напоследък кражбата на айфони е предизвикала покачване в броя на криминалните случаи

Водещи медии са били кредитирани от близки до Цветан Василев фирми

http://www.mediapool.bg/vodeshti-medii-sa-bili-kreditirani-ot-blizki-do-tsvetan-vasilev-firmi-news223502.html

Три вестника с национално разпространение, няколко регионални всекидневника, едно списание и множество популярни информационни сайтове са получавали кредити от фирми, приближени до мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Това показва разследване на "Протестна мрежа", публикувано в петък. Разследването е на базата на факсимилета на документи, доказващи отпускането на кредитите.   Оказва се, че кредитите са раздавани на част от най-масовите вестници извън медийната група на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Заемите са в размер на близо 30 млн. лева заедно с дължимите лихви и са били раздадени от фирми "пощенски кутии на КТБ" за три водещи дружества на медийния пазар.   Медийните групи са "Про нюз България" АД (издател на вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа" със собственик Венелина Гочева), "Обединени свободни медии" (издател на "Преса" и "Тема" със съсобственик Тошо Тошев) и "ГМ Прес", ("Стандарт прес", "Шоу", "Блиц", регионалните "Марица" и "Струма").   Кредитите са отпускани основно в периода 2011-2012 година. И трите фирми кредитополучатели са в списъка на най-големите длъжници на КТБ към края на 2013 г., публикуван от “Капитал”.   "Протестна мрежа" пише, че според документите, тези кредити са необслужвани и за тях още преди затварянето на банката е започнала процедура за събирането им чрез нотариални покани. Последните действия по събирането им са буквално дни преди слагането на КТБ под специален надзор.   Периодът на активно събиране съвпада с раздялата между бившите партньори Цветан Василев и Делян Пеевски и показва, че собственикът на КТБ е предприел усилени действия за прибиране на задълженията. За тези заеми вече има и заведени в началото на август пред Софийския градски съд искове за несъстоятелност.   Най-голям е заемът на "Про нюз" на Венелина Гочева   Най-много необслужвани кредити – за общо 6.545 млн. евро плюс лихви от 378 хиляди евро – има издателят на "24 часа" и Труд "Про нюз"АД. Кредитите са отпуснати през 2011-2012 година от "Сайга консулт" ЕООД, собственост на Иво Георгиев Манчев, който присъства в управлението и на други фирми, регистрирани в бизнес сградата на бул. "Цар Борис III" 159, където са “Бромак”, TV7 и множество свързани с КТБ фирми. Там прокуратурата и полицията направиха показна акция на обиск във фирми, близки до Цветан Василев в навечерието на поставянето под специален надзор на КТБ.   Единият от договорите на стойност 3 млн. евро е оформен като договор за ексклузивитет при продажба на недвижим имот. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са предадени на 3 юни 2014 г. на адвоката на Венелина Гочева, Димитър Димитров (собственици на Про нюз"), след неуспешно посещение на адреса на управление и в дома на Гочева, пише "Протестна мрежа". На 4 август тази година в Софийски градски съд е заведено дело 5410 за несъстоятелност на длъжника.   Необслужваните кредити на "ГМ Прес" – съиздател заедно с Тодор Батков на "Стандарт", освен това на "Шоу" и сайта "Блиц" и издател на регионалните “Марица” и “Струма” и още няколко медии – са за общо 6.4 млн евро.   Отпускани са от фирма "Булит 2007" ЕООД, регистрирана на ул. "Хубча" 8 – друг предпочитан адрес за регистрация на фирми от адвокатите на Цветан Василев. Отпуснати са общо пет кредита между февруари 2011 г. и юни 2012 г.   Нотариалните покани за изпълнение на договора са изпратени на 2 юни т. г., а на 1 август е заведено дело за несъстоятелност в Софийския градски съд.   Общо 2.5 млн лева са необслужваните кредити на “Обединени свободни медии” АД, издател на "Преса" и "Тема" със съсобственик Тошо Тошев, към друга фирма от "пощенските кутии" на КТБ – "БГ Корпорейшън" ЕООД, регистрирана също на един от традиционните адреси на фирмите на Цветан Василев – ул. "Дамян Груев" 46 в София, пише "Протестна мрежа".   Кредити са отпуснати между 2011-та и 2012-та година. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са връчени на 2 юни 2014 година на адреса на дружеството, който е и редакция на изданията, в сградата на ЦУМ в София.   Според разписката изпълнителният директор Тошко Николов Тошев (Тошо Тошев, главният редактор на "Преса") и представител на правния отдел са отказали да получат поканата.   Делото за несъстоятелност е заведено на 5 август тази година в Софийски градски съд.   С продажбата на Полиграфическия комбинат "Труд" и "24 часа" гасят дългове   Съдбата на дълговете към фирмите, свързани с КТБ, не е ясна на този етап. Само е видно, че ще има дълги съдебни дела, а допълнително усложнение е и неясното положение на КТБ, с която са свързани фирмите, отпускали пари на издателите. Така или иначе кредитите дълго време ще останат необслужвани.   По времето, когато са били отпускани обаче, Цветан Василев и свързаният чрез майка си с издателския бизнес Делян Пеевски са били близки бизнес партньори. Изключено е кредитите към медиите да са били отпускани от Василев без знанието, съгласието или участието на другия партньор Пеевски. Което означава, че ако днес Цветан Василев е загубил възможността да държи чрез дължимите пари издателите, същото не се отнася до неотдавнашния му партньор.   Впрочем упорити слухове говорят, че до дни ще е факт сделката за продажбата на тази част от Полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе", която е в активите на "Медийна група България холдинг", издател на "Труд" и "24 часа". Сделката вече е възможна, след като прокуратурата вдигна запора над дяловете на предишния съсобственик в холдинга Любомир Павлов, наложен заради водено срещу него дело за пране на пари и данъчни престъпления. Венелина Гочева чрез "Про нюз" вече и формално е собственик на вестниците и първата й работа е да се раздели със сградата на комбината.   Парите от продажбата на сградата ще отидат за покриване на заема от Инвестбанк, който Гочева взе, за да рефинансира част от кредита от Уникредит Булбанк, отпуснат на предишните мажоритарни собственици на вестниците Любомир Павлов и Огнян Донев, и така да ги отстрани от издателския бизнес. Друга част от същия кредит "Про нюз" вероятно е покрила със заема от 6.5 млн. евро от Цветан Василев. И понеже остава още за покриване, сигурно са взети и други кредити, които бъдещето ще покаже как ще бъдат покрити и дали ще останат оперативни средства за издателската дейност.   "Щяхте ли да знаете за дълговете на изброените издатели към фирми, свързани с Цветан Василев, ако самият Василев не бе поискал да се разпространят документите, стигнали и до "Протестна мрежа"? Защо да няма и други дългове на същите издатели? Ако не могат да се видят конкретно, по медийната им политика ще разберете кой им помага да продължат да издават вестниците си", каза пред Mediapool източник от вестникарския бизнес.  

Водещи медии са кредитирани от близки до Цветан Василев фирми

http://www.mediapool.bg/vodeshti-medii-sa-kreditirani-ot-blizki-do-tsvetan-vasilev-firmi-news223502.html

Три вестника с национално разпространение, няколко регионални всекидневника, едно списание и множество популярни информационни сайтове са получавали кредити от фирми, приближени до мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Това показва разследване на "Протестна мрежа", публикувано в петък.   Оказва се, че кредитите са раздавани на част от най-масовите вестници извън медийната група на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Заемите са в размер на близо 30 млн. лева заедно с дължимите лихви и са били раздадени от фирми "пощенски кутии на КТБ" за три водещи дружества на медийния пазар, пише "Протестна мрежа".   Медийните групи са "Про нюз България" АД (издател на вестниците "Труд" и "24 часа" със собственик Венелина Гочева), "Обединени свободни медии" (издател на "Преса" и "Тема" със съсобственик Тошо Тошев) и "ГМ Прес", ("Стандарт прес", "Шоу", "Блиц", "Марица" и "Струма"). Кредитите са основно от периода 2011-2012 година. И трите фирми крадитополучатели са в списъка на най-големите длъжници на КТБ към края на 2013, публикуван от “Капитал”.   "Протестна мрежа" пише, че според документите, тези кредити са необслужвани и за тях още преди затварянето на банката е започнала процедура за събирането им чрез нотариални покани. Последните действия по събирането им са буквално дни преди слагането на КТБ под специален надзор.   Периодът на активно събиране съвпада с раздялата между бившите партньори Цветан Василев и Делян Пеевски и показва, че собственикът на КТБ е предприел усилени действия за събиране на задълженията. За тези заеми вече има и заведени в началото на август пред Софийския градски съд искове за несъстоятелност.   Най-много необслужвани кредити – за общо 6.545 млн. евро плюс лихви от 378 хиляди евро – има издателят на "24 часа" и Труд "Про нюз"АД. Кредитите са отпуснати през 2011-2012 година от "Сайга консулт" ЕООД, собственост на Иво Георгиев Манчев, който присъства в управлението и на други фирми, регистрирани в бизнес сградата на бул. "Цар Борис III" 159, където са “Бромак”, TV7 и множество свързани с КТБ фирми.   Единият от договорите на стойност 3 млн. евро е оформен като договор за ексклузивитет при продажба на недвижим имот. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са предадени на 3 юни 2014 г. на адвоката на Венелина Гочева, Димитър Димитров (собственици на Про нюз"), след неуспешно посещение на адреса на управление и в дома на Гочева, пише "Протестна мрежа". На 4 август тази година в Софийски градски съд е заведено дело 5410 за несъстоятелност на длъжника.   Необслужваните кредити на "ГМ Прес" – съиздател заедно с Тодор Батков на "Стандарт", освен това на "Шоу" и "Блиц" и издател на регионалните “Марица” и “Струма” и още няколко медии – са за общо 6.4 млн евро.   Отпускани са от фирма "Булит 2007" ЕООД, регистрирана на ул. "Хубча" 8 – друг предпочитан адрес за регистрация на фирми от адвокатите на Цветан Василев. Отпуснати са общо пет кредита между февруари 2011 г. и юни 2012 г.   Нотариалните покани за изпълнение на договора са изпратени на 2 юни т. г., а на 1 август е заведено дело за несъстоятелност в Софийския градски съд.   Общо 2.5 млн лева са необслужваните кредити на “Обединени свободни медии” АД, издател на "Преса" и "Тема" със съсобственик Тошо Тошев, към друга фирма от "пощенските кутии" на КТБ – "БГ Корпорейшън" ЕООД, регистрирана също на един от традиционните адреси на фирмите на Цветан Василев – ул. "Дамян Груев" 46 в София, пише "Протестна мрежа".   Кредити са отпуснати между 2011-та и 2012-та година. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са връчени на 2 юни 2014 година на адреса на дружеството, който е и редакция на изданията, в сградата на ЦУМ в София.   Според разписката изпълнителният директор Тошко Николов Тошев (Тошо Тошев, главният редактор на "Преса") и представител на правния отдел са отказали да получат поканата.   Делото за несъстоятелност е заведено на 5 август тази година в Софийски градски съд.

Местан и Пеевски са с еднакъв брой номинации в Старозагорска област

http://www.cross.bg/peevski-mestan-oblast-1424586.html

/КРОСС/Лидерът на ДПС Лютви Местан и досегашният депутат Делян Пеевски са с еднакъв брой номинации за водаческо място в листата на движението от Старозагорска област. Кой от двамата ще я оглави ще стане ясно след 15 август, уточни областният председател Халил Летифов.Той припомни, че Пеевски влезе в миналото НС от Пазарджик, а Местан избра да бъде народен представител в по-предния парламент от Кърджали. Сред номинираните са самият Летифов и колегата му Шендоан Халит.Областният лидер не скри че и в средите на ДПС Пеевски не е еднозначно възприеман, но в крайна сметка номинирането идвало от общинските организации.  

Миков нарочи президента за основен враг, БСП ще дебне служебния кабинет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/08/2358454_mikov_narochi_prezidenta_za_osnoven_vrag_bsp_shte/?ref=rss

Новият лидер на БСП Михаил Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет. 

"Градусът на политическата обстановка е изключително висок. В последните месеци преди разпускането на парламента са наблюдава консолидиране на десницата и използване на всички институционални възможности - най-вече на президента, за...

Мобилна точка във Варна събира талантливи варненци на една сцена

http://www.moreto.net/novini.php?n=260502

На 13 август от 19:00 часа в МОТО - Мобилна точка за културни контакти, квартал Владиславово се събира талантливи пишещи, рисуващи, снимащи, играещи, пеещи варненци на една сцена със своето изкуство. Темата на сбирката е "Новини от лятото" , съобщиха организаторите за Moreto.

Gmail вече работи и с мейл адреси на кирилица

http://www.cross.bg/gmail-meiil-adresi-1424585.html

/КРОСС/ От Google решиха официално да "узаконят" всички азбуки по света, след като мейл услугата на корпорацията Gmail вече приема имейл адреси не само на латиница. Gmail практически поддържа всички популярни азбуки, включително кирилица и йероглифни писма, пише The Next Web. Същевременно потребителите могат да изпращат имейли до адреси, съдържащи и латински символи с ударения. Проблемите обаче не са изцяло решени, тъй като редица други мейл услуги нямат такава поддръжка и изпратеното писмо, посредством Gmail, може да се изгуби или да не бъде получено подобаващо. Може би точно поради тази причина мейл услугата на Google все още не позволява да се създават подобни профили.  

Радан Кънев обжалва строителните разрешения за „Южен поток”

http://www.cross.bg/kunev-varna-blok-1424584.html

/КРОСС/ „Днес обжалвам строителното разрешение за „Южен поток" и Паша Дере. Призовавам кмета на Варна също да обжалва, срокът да спрем грабежа е днес", написа преди минути в профила си във Фейсбук говорителят в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев. Жалбата трябва да бъде внесена всеки момент. Тя ще бъде подписана от мен и е адресирана чрез МРРБ до Административния съд, е потвърдил пред „Дневник" Кънев. Според него има вероятност жалбата му да не бъде разгледана, той като съдът може да излезе със становище, че той не е „заинтересовано лице" по случая. „Точно по тази причина призовавам кмета на Варна Иван Портних също да подаде жалба. Клаузата за „предварително изпълнение" в случая е най-голямото безумие, тъй като от тук нататък само един Бог знае какви разходи могат да бъдат направени. До края на годината могат да се окажат милиарди", добавя Кънев. Компресорната станция, която предстои да бъде изградена край Варна, ще бъде най-мощната от този тип в Европа и по тази причина всякакви разходи за нея могат бъдат оправдани, смята говорителят (в оставка) на Реформаторския блок.  

Хелзинкският комитет заклейми заливането с боя като брутално полово базирано престъпление от омраза

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/08/2358510_helzinkskiiat_komitet_zakleimi_zalivaneto_s_boia_kato/?ref=rss


Българският хелзинкски комитет (БХК) осъжда нападението над Нона Славова от 24 юли 2014 година, която беше залята с боя от бившия й партньор, се казва в разпратена до медиите позиция на организацията. От БХК окачествяват нападението като "дръзка и жестока проява на насилие срещу жените" и го определят като "линч". Мъжът от Пловдив е качил клипа със заливането на момичето с блажна боя в профила си във "Фейсбук", който се е разпространявал със светкавична скорост и не е бил свален от...

Кардашиян смени фамилията

http://www.cross.bg/kardashiyan-yest-familiyata-1424588.html

/КРОСС/ Риалити звездата Ким Кардашиян най-накрая удържа на думата си и смени фамилията си. Красавицата, която от близо два месеца е омъжена за рапъра Кание Уест, вече може да се похвали с новия си паспорт, в който е г-жа Уест. Ким се снима за новия документ и веднага постна фотоса в профила си в Instagram, подписвайки го с „г-жа Уест". Кардашиян дълго време обмисля дали да се раздели със старата си фамилия. Наскоро тя призна, че ще бъде с мъжа си завинаги и затова иска да носи неговото фамилно име.

Конфискуваха 10 000 къса цигари без бандерол в Хасково

http://pik.bg/конфискуваха-10-000-къса-цигари-без-бандерол-в-хасково-news211789.html

Конфискуваха 10 000 къса цигари без бандерол в Хасково

Полицаи от Хасково иззеха 10 000 къса цигари без акцизен бандерол при извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 43-годишен жител на град Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Хасково.

Контрабандната стока била укрита в багажника на колата. По случая е образувано е бързо производство.

"Барселона" купи Томас Вермален за 15 млн. паунда

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358504_barselona_kupi_tomas_vermalen_za_15_mln_paunda/?ref=rss


Ръководствата на "Арсенал" и "Барселона" са постигнали договорка за преминаването на белгийския национал Томас Вермален при каталунците.

Според информация на BBC трансферната сума за защитника на "артилеристите" е 15 милиона паунда. 

Белгиецът ще напусне лондончани след пет години престой, 150 записани мача и 15 гола. Той беше привлечен от Арсен Венгер за 10 милиона паунда от "Аякс".

През миналия сезон Вермален преживя серия от контузии и изгуби мястото си в...

Двама със СПИН опитали да дарят кръв в Пловдив, няма опасност за пациентите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4235832

Двама заразени със СПИН са хванати по време на кръводаряване. Вирусът е открит по време на изследванията, които се правят задължително, съобщи в. „Марица“.
Кръвта е унищожена веднага и не е стигнала до пациенти, увериха от кръвопреливния център. „При нас е изпратено писмо за потвърждаване на резултата в Националната референтна лаборатория“, Двама заразени със СПИН са хванати по време на кръводаряване. Вирусът е открит по време на изследванията, които се правят задължително, съобщи в. „Марица“. Кръвта е унищожена веднага и не е стигнала до пациенти, увериха от кръвопреливния център. „При нас е изпратено писмо за потвърждаване на резултата в Националната референтна лаборатория“,

Полевата кухня в Мизия работи с дарени на БЧК продукти и средства

http://www.cross.bg/sredstva-podpomagane-turnovo-1424583.html

/КРОСС/ Националният обществен съвет към БЧК разпредели 30 000 лева от набраните по кампанията средства за закупуването на продукти за приготвянето на топла храна. От вчера, благодарение на тези средства и на продукти, предоставени от дарители на БЧК, работи откритата в Мизия полева кухня.  Продължава финансовото подпомагане на пострадалите от наводнението. Националният обществен съвет към БЧК за управление на финасовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население в страната след последното си заседанието предостави окончателно необходимата сума за подпомагане - 887 915 лева, както следва:• За Варна - 349 020• За Добрич - 449 000• За Велико Търново - 89 895 лева. В Добрич раздаването на паричните помощи продължава вече трети ден. В населените места на област Велико Търново по график също се разпределят средства за пострадалите. Днес парите си ще получат 51 души от село Дебелец. Подробна информация за реда на предоставянето на финансовата помощ може да се получи в Секретариатите на областните организации на БЧК в Добрич, Варна и Велико Търново. Българският Червен кръст и Националният обществен съвет за управление на финасовите средства за подпомагане на пострадалото от наводненията население в страната декларират пред българското общество, че постъпилите по кампанията дарения се разпределят в пълен размер, без да се правят каквито и да било отчисления от набраната сума

Вестниците напускат Полиграфическия комбинат

http://offnews.bg/news/n_1/n_374079.html

Вестниците "Труд" и "24 часа" напускат Полиграфическия комбинат, научи ОFFNews. Двата големи всекидневника и другите издания на "Вестникарска група България" ще се изнесат от сградата на "Цариградско шосе" 47 и ще се преместят до летището. Така за пръв път в историята си Полиграфията, в която от десетилетия се печатат и списват едни от най-големите български вестници, остава без редакции. Още преди година се заговори, че собственичката на медиите Венелина Гочева планира да продаде сградата, която служи за обезпечение по голям кредит. Към момента потвърждение за сделка няма, но екипите на всички издания вече са информирани за преместването. То ще е най-вероятно през септември. В комбината остават печатницата и наемателите в по-малкото крило, откъм БТА. Луксозната офис част откъм улица "Ракитин" е с други собственици и промяна там няма, а дейността на наемателите не е свързана с медийния бизнес. Сред изданията, които напускат емблематичното за пресата седалище, са още "България днес", "168 часа", "Жълт труд", списанията на групата  и др. Само преди дни Венелина Гочева окончателно придоби собствеността върху изданията,  след като прокуратурата вдигна запора на дяловете на предишния съсобственик на вестниците Любомир Павлов.

МВР издирва Цветан Василев!

http://www.bnews.bg/article-113315

Столичното Второ РУП издирва по молба на близките 30-годишния Цветан Василев Петров.

СБ отпуска 36,4 млн. евро на Македония

http://balkani.actualno.com/SB-otpuska-364-mln-evro-na-Makedonija--news_44025.html

Световната банка отпусна 36,4 милиона евро на Македония за повишаване на конкурентоспособността, съобщиха от международната финансова институция, предаде БГНЕС. Първият заем по програмната за повиш...

Съдът в Лозана приключи разглеждането на случая на Суарес

http://football.actualno.com/Sydyt-v-Lozana-prikluchi-razglejdaneto-na-sluchaja-na-Suares-news_44028.html

В Лозана приключи изслушването на Спортния арбитражен съд по случая на нападателя на Барселона и Уругвай Луис Суарес. Решението на съда все още не е обявено. То ще бъде оповестено в следващите дни. ...

Взрив в Костенец – 10 ранени, 1 е в реанимация

http://www.vesti.bg/novini/vzriv-v-kostenec-10-raneni-1-e-v-reanimaciia-6019422

Взрив разтърси рано тази сутрин град Костенец. Взривът избухна във военния завод "ТЕРЕМ" в града по време на утилизация на боеприпаси, предаде репортер на БГНЕС.

НСИ: Средната заплата за юни е била 802 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=260568

Средната брутна месечна работна заплата за април 2014 г. е 834 лв., за май - 816 лв. и за юни - 802 лева, според данни на НСИ. През второто тримесечие на 2014 г. средната месечна работна заплата се увеличава спрямо първото тримесечие на 2014 г.

Бившите бопаджии от ДАНС пак ги прекарват на детектор на лъжата

http://frognews.bg/news_74381/

Бившите бопаджии от ДАНС за втори път ги прекарват на детектор на лъжата с цел саморазправа. Това научи Фрог нюз от източници в родното ФБР.

Двама със СПИН опитали да дарят кръв в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4235818

Двама заразени със СПИН са хванати по време на кръводаряване. Вирусът е открит по време на изследванията, които се правят задължително, съобщи в. „Марица“.
Кръвта е унищожена веднага и не е стигнала до пациенти, увериха от кръвопреливния център. „При нас е изпратено писмо за потвърждаване на резултата в Националната референтна лаборатория“, Двама заразени със СПИН са хванати по време на кръводаряване. Вирусът е открит по време на изследванията, които се правят задължително, съобщи в. „Марица“. Кръвта е унищожена веднага и не е стигнала до пациенти, увериха от кръвопреливния център. „При нас е изпратено писмо за потвърждаване на резултата в Националната референтна лаборатория“,

Търговци заобикалят руските санкции, внасят стоки през Беларус

http://econ.bg/Новини/Търговци-заобикалят-руските-санкции-внасят-стоки-през-Беларус_l.a_i.560882_at.1.html

Руското ембарго върху вноса на хранителни продукти от държави, наложили санкции срещу страната, може да бъде заобиколена. Има възможност стоките,...

Отново турско изпитание за "Арсенал" в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/08/2358445_otnovo_tursko_izpitanie_za_arsenal_v_shampionskata_liga/?ref=rss


Носителят па ФА къп и четвърти във Висшата лига за миналия сезон "Арсенал" ще трябва да премине през турския "Бешикташ" по пътя към групите на Шампионската лига. 

Истанбулският клуб се класира на трето място през изминалата кампания в Турция, но зае мястото на шампиона "Фенербахче", който беше изваден от участие в европейските клубни турнири за уреждане на мачове през сезон 2012/13.

"Арсенал" е известен с постоянството си при участие в Шампионската лига и не е пропускал...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване