Започва средношколската археологическа експедиция "Кракра" в Перник

http://pik.bg/започва-средношколската-археологическа-експедиция-кракра-в-перник-news212504.html

Започва средношколската археологическа експедиция "Кракра" в Перник

Започва седмото поред издание на лятната средношколска  археологическа експедиция "Кракра" в Перник, съобщиха от  пресцентъра на общината, пише БТА.

От 10 до 23 август младите археолози ще се включат в разкопките в местността "Св. Спас" на историческия хълм "Кракра" и ще помагат в Регионалния исторически музей при обработката на археологическите находки от некропола, останал  под автомагистрала "Струма".

Официално експедицията ще бъде открита от кмета на Перник Росица Янакиева на 11 август на крепостта "Кракра".

Лятната ученическа експедиция води началото си от 2008  година. Тя беше организирана в рамките на инициативата на  президента Георги Първанов /2002-2012г/ "Съхрани българското" и  оттогава се провежда ежегодно.

И тази година, в програмата на средношколците- археолози, са включени образователни екскурзии и беседи.

Фалитът на “големите” вестници в България не е само морален

http://e-vestnik.bg/21107/falitat-na-golemite-vestnitsi-v-balgariya-ne-e-samo-moralen/

Иво Инджев

Крадците, чието служебно задължение е да викат най-шумно „дръжте крадеца”, най-после започнаха да се появяват на радарите на публичноста, която имат претенцията да управляват. Защото се наричат медии- посредници в обществения договор между управляващи и управлявани, казано иначе.

Това се случи днес по…банков път, така да се каже. Банката на властта КТБ, помпана с държавни депозити и Бог знае още какви преференции, най-после „проговори” за една от най-мръсните тайни на прехода, свързана с хрантутенето на медиите, които по този начин биват подкупвани да си мълчат за всичко, което не е за разправяне според актуалните властелини от НДСВ, БСП, ДПС или ГЕРБ.

„Оказва се” ( каква „изненада” само), че кредити за близо 30 млн. лева, с дължимите към тях лихви, са били раздадени от фирми на КТБ за три водещи фирми на медийния пазар и по този начин почти напълно е затворен кръгът, т.е. оглавникът около врата на българските вестници ( с някои изключения, които не искам да посочвам, за да не бъда обвинен, че „лобирам” за тях). Едната половина от вестниците официално се водеха част от империята на Семейството ( както Пеевски предпочита да се изразява), а другата половина, пак в съдружие със Семейството, „само” е била захранвана с милиони, без да бъде официално напазарувана. И сега тези непрокопсаници ( ако не бяха такива, щяха да са постигнали възвращаемост и да си платят борчовете), не желаят да си върнат дълговете.

Както съобщава сайтът „Протестна мрежа” ( това са онези „протестъри”, омразни на червените управници и техните слуги в пропагандата, които нещо не бързат да се произнесат сега) КТБ е започнала процедура за събирането на задълженията им чрез нотариални покани, но се е натъкнала на отказ и е започнала да завежда искове за несъстоятелност в Софийски градски съд.

Казано накратко, банката изобличава „каймака” на българския медиен пазар, че на практика е фалирал ( не само морално, както знаем отдавна).

Сайтът OFFNews: обобщава информацията на „Протестна мрежа”:

“Медийните компании с необслужвани кредити са основните групи на вестникарския пазар извън медийната група на Делян Пеевски. Това са “Про нюз България” АД (издател на вестниците “Труд” и “24 часа”), “Обединени свободни медии” АД (издател на “Преса и “Тема”) и “ГМ Прес” АД (съсобственик в “Стандарт прес”, “Шоу” и “Блиц” и издател на вестниците “Марица” и “Струма”). Кредитите са основно от периода 2011-2012 година. И трите фирми-заемодатели са в списъка на най-големите длъжници на КТБ към края на 2013, публикуван от “Капитал”.

Най-много необслужвани кредити – за общо 6,545 млн. евро плюс лихви от 378 хиляди евро, има издателят на “24 часа” и “Труд” “Про нюз” АД. Кредитите са отпуснати през 2011-2012 година от ”Сайга консулт” ЕООД, собственост на Иво Георгиев Манчев, който присъства в управлението и на други фирми регистрирани в бизнес сградата на “Цар Борис III” 159, където са “Бромак”, TV7 и множество свързани фирми с КТБ.

Единият от договорите на стойност 3 млн. евро е оформен като договор за ексклузивитет при продажба на недвижим имот. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са предадени на 3 юни 2014 г. на адвоката на Венелина Гочева, Димитър Димитров, след неуспешно посещения на адреса на управление и в дома й. На 4 август тази година в Софийски градски съд е заведено дело 5410 за несъстоятелност на длъжника.

Необслужваните кредити на “ГМ Прес” – съиздател на “Стандарт”, “Шоу” и “Блиц” и издател на регионалните “Марица” и “Струма” и още няколко медии – са за общо 6.4 млн евро. Отпускани са от фирма Булит 2007 ЕООД, регистрирана на ул. Хубча 8 – друг предпочитан адрес за регистрация на фирми от адвокатите на Цветан Василев. Отпуснати са общо пет кредита между февруари 2011 ...

Лисица пада през покрив в болница в Лондон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4238458

Болница в британската столица Лондон евакуира и затвори детското си отделение, след като лисица падна през покрива и изплаши малките пациенти, писа в. “Сънди телеграф”. Животното, което влязло в сградата по време на мащабен ремонт, паднало през капандура. При инцидента няма пострадали. На Острова има 33 000 градски лисици, които създават проблеми, Болница в британската столица Лондон евакуира и затвори детското си отделение, след като лисица падна през покрива и изплаши малките пациенти, писа в. “Сънди телеграф”. Животното, което влязло в сградата по време на мащабен ремонт, паднало през капандура. При инцидента няма пострадали. На Острова има 33 000 градски лисици, които създават проблеми,

Обадете се на 112!

http://e-vestnik.bg/21106/obadete-se-na-112/

Румен Белчев

“Мамо, мамо, сгазих дете!”…
Обикновено така започват мушмороците, които наричат телефонни измамници. Когато дописчицата е късичка и няма място за толкова дълги думи - редакторите са измислили странния термин “ало измамници”. “Спипаха петима ало измамници” - тържествува “БЪЛГАРИЯ ДНЕС”.
Одрусали нещастен човечец с два бона.
Милите - с мед да ги намажеш!

Нас всичките ни друсат други  мушмороци. На които по принцип би трябвало да вярваме - защото говорят не по телефона, а по площадите, по телевизиите, дават интервюта за вестниците, държат речи в парламента…
Преди по-малко от година един огнен трибун литна над родината и като в делириум заразхвърля мишки и плъхове срещу опонентите. “Бареков: Плевнелиев е мишка в ръцете на олигархията” - отразяваше полета му “24 часа”. “Роско Офшорката е женичка и не може да играе на карти” - констатира трибунът, след което тържествено го окачестви като “мухльо”, “пионка” и “страхливец, който не смее да излезе при хората и да им връчи оставката си”.
Зимата на нашето недоволство отмина и дойде време за събиране на мишките: “Бареков вече обича президента и изтегля сигнала си срещу него” - смаяно констатира “СЕГА”.
Тъй върви светът - когато веднъж си обърнал палачинката, вторият път е много по-лесно!

На една институция вярвахме - защото ни печата парите. Вярно, откакто от банкнотите изчезна надписът, че са обезпечени с всички активи на банката, си имаме едно на ум, но пък останалата заплаха, че за подправка виновните се наказват съгласно закона, ни държеше все още топло. До момента, в който само за няколко дни палачинката обърна и Народната банка! В изявлението, цитирано от “Фокус нюз”, шефът й ни декларира: “Иван Искров: Корпоративна търговска банка не е фалирала!”. Седмица по-късно “Вести.бг” разпространиха ново негово изявление: “КТБ източена, прехвърлят депозитите на гражданите”…
На кое от двете да повярва човек? За лъжа виновните наказват ли се съгласно закона?

А на кое от двете действия на премиера в оставка да повярва човек - на чутото от парламентарната трибуна и резюмирано в пресата негово разяснение “Защо е нужна актуализация на бюджета” или на написаното седмица по-късно от самия него във фейсбук, че “Актуализация на бюджета не е необходима и сега твърдя това, както и преди време”?

Това, Фейсбук, стана любимо място за публикуване на държавнически мисли!
Виж, президентът на “Уестингхаус”, очевидно посъветван да не разчита на социалните мрежи, скромно декларира пред “24 часа”, че “Догодина подписваме за седми блок в АЕЦ “Козлодуй”…
Каква ти догодина - още на другия ден се подписа нещо, което никой, освен подписалите го, не знае какво е, но ни обясняват, че нямало никакво значение. Като няма значение - що подписвате, бе?

В останките от държавата очевидно вече всичко е за продан - според “Труд” БДЖ си продава вагоните (по 14 000 лева парчето) и успяло да косне цели осем. Армията - да не остане назад - “Армията вади оръдия на пазара”. Зенитна установка 23 мм - 15 000 лева. Танк Т-72 - 30-40 хил. Противотанково оръдие - 5000 - да се пазим от комшията, ако си купи танк…
Но бюджетът няма никаква нужда от актуализация, разбира се!

Братя, обаждайте се на 112, когато ви лъготят в очите!

От блога “РазПЕЧАТосване

Френски национал резерва на Манолев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4238259

Националът Станислав Манолев изпита първа горчилка от загуба в московско дерби. Универсалният халф започна като титуляр за "Динамо", който падна с 1:2 на своя стадион от "Спартак". 
Манолев игра до 67-ата минута, когато беше сменен от най-новата перла в тима - френския национал Матю Валбуена, представен два дни по-рано.
"Динамо" поведе с гол на А Националът Станислав Манолев изпита първа горчилка от загуба в московско дерби. Универсалният халф започна като титуляр за "Динамо", който падна с 1:2 на своя стадион от "Спартак". Манолев игра до 67-ата минута, когато беше сменен от най-новата перла в тима - френския национал Матю Валбуена, представен два дни по-рано. "Динамо" поведе с гол на А

Полша моли САЩ да си отворят пазара за нейните ябълки

http://www.vesti.bg/novini/polsha-moli-sasht-da-si-otvoriat-pazara-za-nejnite-iabylki-6019544

Полският посланик в САЩ Ришард Шнепф проведе среща със зам-аграрния министър Майкъл Скузе, на която отправи молба САЩ да си отворят пазара за полските ябълки.

Десет от десет за неудържимия Марк Маркес в MotoGP

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/11/2359480_deset_ot_deset_za_neudurjimiia_mark_markes_v_motogp/?ref=rss


Световният шампион Марк Маркес продължи изключителна си доминация в MotoGP и спечели десета победа в десетото състезание от началото на сезона. 

Пилотът на "Репсол Хонда" отново не даде шанс да съперниците си и триумфира в Гран при на Индианаполис. 

21-годишният испанец стана първия пилот след американеца Мик Дуън през 1997 г., спечелил десет поредни победи в MotoGP.

Маркес стартира от полпозишън за осми път през сезона. Испанецът не потегли добре и се смъкна до...

Цонга спечели титлата в Торонто след победа срещу Федерер

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/11/2359478_conga_specheli_titlata_v_toronto_sled_pobeda_sreshtu/?ref=rss


Французинът Жо-Вилфред Цонга спечели турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. Във финала той победи Роджър Федерер със 7:5, 7:6 (3). 

Цонга записа четвърта поредна победа срещу играч от топ 10, след като в предишните си три мача отстрани Григор Димитров, Анди Мъри и Новак Джокович. 

Френският тенисист спечели втората си титлата от сериите "Мастърс", но първа на открито. Първата беше преди цели шест години на турнира в зала в Париж. 

Цонга спечели едва пета победа...

"Монако" и Бербатов започнаха новия сезон с изненадваща загуба

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/11/2359476_monako_i_berbatov_zapochnaha_noviia_sezon_s/?ref=rss


Вицешампионът "Монако" започна новия сезон във френското първенство с изненадваща домакинска загуба от "Лориен" с 1:2. 

Двубоят беше дебют за новия старши треньор Леонардо Жардим, който беше привлечен от "Спортинг" (Лисабон), за да замени италианеца Клаудио Раниери. 

Българският нападател Димитър Бербатов изигра цял мач и беше най-добрият футболисти на "монегаските". 

Бившият играч на "Манчестър юнайтед" изработи дузпата, от която влезлият като резерва Радамел...

На 11 август рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4238294

Владислав Карамфилов (Влади Въргала), продуцент, актьор и режисьор

Д-р Галина Милева-Георгиева, депутат в 42-ото НС

Деян Енев, писател 

Елена Драгостинова, музиковед, директор на Музикален център Владислав Карамфилов (Влади Въргала), продуцент, актьор и режисьор Д-р Галина Милева-Георгиева, депутат в 42-ото НС Деян Енев, писател Елена Драгостинова, музиковед, директор на Музикален център "Борис Христов" Проф. Ивайло Мирчев, художник Никола Енев, художник Роси Рос, певица Славчо Христов, бизнесме

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4238636


Владислав Карамфилов-Влади Въргала, актьор и шоумен, 47 г.



Галина Милева-Георгиева, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС.
Деян Енев, писател, 54 г.






Проф. д-р Дрозда Писева-Стоянова, психиатър, зам. генерален директор на Международния биографичен център - Кеймбридж.
Елена Драгостинова, музиковед, директор на Музикален център “Борис Христов”.
Проф. Владислав Карамфилов-Влади Въргала, актьор и шоумен, 47 г. Галина Милева-Георгиева, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС. Деян Енев, писател, 54 г. Проф. д-р Дрозда Писева-Стоянова, психиатър, зам. генерален директор на Международния биографичен център - Кеймбридж. Елена Драгостинова, музиковед, директор на Музикален център “Борис Христов”. Проф.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване