И втората инстанция в Италия потвърди 20-годишната присъда за Брендо

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363175_i_vtorata_instanciia_v_italiia_potvurdi_20-godishnata/?ref=rss


И втората инстанция в Милано потвърди 20-годишната присъда за Евелин Банев-Брендо, съобщи в. "Сега". Потвърдени са и останалите присъди за всички обвиняеми по т.нар. Кокаинови крале - Матей Боев, който получи 12-годишна присъда, и Тинко Гарев беше осъден на 15 г.

Няма промяна в наказанията и на останалите подсъдими чужденци, които бяха признати за виновни в участие в международен канал за трафик на наркотици от Латинска Америка до Европа. Всички те имат право да обжалват пред...

И втората инстанция в Италия потвърди 20 годишната присъда за Брендо

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363175_i_vtorata_instanciia_v_italiia_potvurdi_20_godishnata/?ref=rss


И втората инстанция в Милано потвърди 20 годишната присъда за Евелин Банев - Брендо, съобщи в. "Сега". Потвърдени са и останалите присъди за всички обвиняеми по т. нар. "Кокаинови крале" - Матей Боев, който получи 12 годишна присъда и Тинко Гарев беше осъдена на 15 г.

Няма промяна в наказанията и на останалите подсъдими чужденци, които бяха признати за виновни в участие в международен канал за трафик на наркотици от Латинска Америка до Европа. Всички те имат право да обжалват пред Върховния съд на Италия, след като излязат мотивите на присъдите им. 

Междувременно в началото на юли Софийският апелативен съд оправда Банев по обвинението за организиране и участие в престъпна група за пране на пари на свобода. Съдът измени домашния му арест и му наложи мярка подписка. На първа инстанция той получи наказание от 7 години и половина. Втората инстанция отмени и условните присъди на бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и доведеният брат на Брендо - Симо Карайчев. 

Операция "Кокаинови крале" беше проведена през 2012 г., като тогава Банев беше задържан на пътя Бургас-Созопол. Той престоя в италиански арест известно време, но беше предаден на българските власти заради делото му тук. През това време и Румъния поиска да й бъде предаден, за да бъде съден за наркотици. Софийският градски съд разреши, но апелативният отказа.

Шефове на КТБ се явиха в следствието "за прецизиране на обвиненията"

http://www.mediapool.bg/shefove-na-ktb-se-yaviha-v-sledstvieto-za-pretsizirane-na-obvineniyata-news223825.html

За да се прецизират обвиненията срещу част от ръководството на КТБ, в Столичното следствие в понеделник пристигнаха изпълнителният директор на банката Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова. Именно нейният адвокат Николай Рангелов обясни пред журналисти за какво са били призовките за днешния ден.   Без да отговори на въпроса в каква насока разследващите прецизират текстовете, Рангелов обясни само, че няма промяна в обвиненията, повдигнати до момента. В свои обяснения Мария Димова е заявила, че в част от периода, за който е обвинена, е била в отпуск и няма как да е извършила престъпление в този период.   Само от медиите Николай Рангелов разбрал за освобождаването на друга от обвиняемите - Маргарита Петрова. Той допуска, че това може да е станало, ако тя е оказала съдействие на разследващите.   Също от медиите за освобождаването на главния касиер на банката Маргарита Петрова е научил и Янчо Янков - адвокат на изпълнителния директор на банката Орлин Русев. Янков не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач Борислава Кючукова, зам.-главен счетоводител, остава в ареста.   Янчо Янков и клиентът му Орлин Русев, както и Мария Димова, престояха само по няколко минути в сградата на Столичното следствие.

Шофьор на камион блъсна пенсионерка и избяга

http://pik.bg/шофьор-на-камион-блъсна-пенсионерка-и-избяга-news215130.html

Шофьор на камион блъсна пенсионерка и избяга

37-годишен шофьор на товарен автомобил блъсна възрастна жена и избяга от местопроизшествието, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на ул.”Пенчо Славейков” в с. Струмяни, когато камионът при движение на заден ход е блъснал намиращата се зад автомобила 74-годишна жена.

Веднага след инцидента водачът е напуснал мястото. Пострадалата е настанена за лечение в болницата Сандански без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство.

Ще забрани ли Русия вноса на западни автомобили?

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/shte-zabrani-li-rusiia-vnosa-na-zapadni-avtomobili-6020202

Това – заедно със забраната на медицински продукти, бил един от обмисляните отговори на секторните санкции, наложени на Москва от САЩ и някои европейски страни

Мелбърн и Окланд са най-дружелюбните градове в света

http://www.cross.bg/gradove-melburn-okland-1425945.html

/КРОСС/ Читателите на списанието "Конде Наст Травълър" обявиха австралийския Мелбърн и Окланд - най-големият град в Нова Зеландия, за най-дружелюбните градове в света, съобщава СиЕнЕн. Участвалите в проучването наричат Мелбърн най-яката столица, а жителите на Окланд са оценени заради хумора им и отношението към живота, в който винаги се стремят да постигнат нещо ново. Виктория (Канада) и Чарлстън, Южна Каролина (САЩ)застават плътно зад най-обичаните градове, Следва Сидни, който заема петото място заедно с ирландската столица Дъблин. На шеста позиция е класиран Сием Реап (Камбоджа), следван от Кейптаун (Южна Африка), а след него са Савана, Джорджия (САЩ) и Севиля в Испания - и двата на девето място. Десетката завършва с унгарския Будапеща.  

Моторизирани полицаи спасиха млада жена, решила са скочи от Аспарухов мост

http://www.moreto.net/novini.php?n=261456

Трима полицаи от моторизираното звено „Сигма” предотвратиха опит за самоубийство на млада жена, съобщиха читатели на Днес +. Дамата решила да отнеме живота си и се качилата на перилата на Аспарухов мост. В същото време от там минавали полицаите, които свалили кандидат-самоубийцата.

100 семейства от Мизия ще зимуват във фургони

http://offnews.bg/news/n_1/n_378196.html

Поне 100 семейства от Мизия ще зимуват във фургони. Това заяви Корнелия Нинова от БСП в интервю за БНР. Около 1200 души, 1/3 от населението, ще се изнесат във фургони, а до зимата поне 100 семейства няма да имат друго жилище, е станало ясно след проверката на кризисния щаб. Засега в града са пристигнали 60 фургона, като се очакват още 40, обясни пред БНР Нинова. 23 къщи са срутени, 50 са пред срутване, а в 93 покъщнината е неизползваема, показва проверката на кризисния щаб. 206 постройки се нуждаят от основен ремонт след отводняването им. Въпреки че градът се възстановява от наводнението, все още има засегнати райони, до които се достига само с лодка. Кметът на Мизия Виолин Крушовенски заяви, че градът има не само нужда от доброволци, но и от оценители, които да направят експертиза какви са щетите от бедствието. Финансова помощ от Европейския съюз може да бъде отпусната, след като стане ясно на каква стойност са те. Междувременно служебният кабинет отпусна 1 млн. лв., с които да бъдат ремонтирани двете училища. БЧК все още набира дарения за пострадалите, като алармира, че две трети от резерва са изчерпани заради много наводнения през това лято. Най-голямата нужда е от консервирани храни.

Лавров: Има вече консенсус за конвоя с руска хуманитарна помощ за Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251231

Външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна са постигнали консенсус за конвоя с руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, обобщавайки четиристранните преговори в Берлин за кризата в Украйна, съобщава РИА Новости.
„По редица въпроси, по които ние отдавна водим разговори, Външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна са постигнали консенсус за конвоя с руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, обобщавайки четиристранните преговори в Берлин за кризата в Украйна, съобщава РИА Новости. „По редица въпроси, по които ние отдавна водим разговори,

Валентин Порязов и Румен Александров стават зам.-министри на външните работи

http://www.mediapool.bg/valentin-poryazov-i-rumen-aleksandrov-stavat-zam-ministri-na-vanshnite-raboti-news223824.html

Pремиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи - Валентин Порязов и Румен Александров, съобщиха от правителствената пресслубжа. Валентин Порязов работи в Министерството на външните работи повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България в Холандия (2002-2006 г.) и в Дания (2009-2014 г.). В момента е посланик за специални поръчения към дирекция "Политики и институции на Европейския съюз". Румен Александров е завършил международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски". В МВнР е от началото на 2000 г. като старши експерт в дирекция "Европейска интеграция". В кариерата си е заемал различни длъжности във ведомството, като е бил също аташе и трети секретар в посолството на България в Италия, втори секретар, първи секретар и съветник в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел. В момента е директор на дирекция "Политики и институции на ЕС". Те ще допълнят екипа на външния министър Даниел Митов, в който досега бе назначен само един заместник-министър - Катя Тодорова.

Бил Гейтс построи съоръжение, за да се залее с вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4250657

Преди няколко дни Марк Зукърбърг публикува 40-секундно видео в ютюб, в което изсипва върху главата си кофа с ледена вода. След това създателят на фейсбук предизвиква три популярни личности да направят същото - главния директор на фейсбук Шерил Сандбърг, председателя на “Майкрософт” Бил Гейтс и съоснователя и главен изпълнителен директор на “Нетфл Преди няколко дни Марк Зукърбърг публикува 40-секундно видео в ютюб, в което изсипва върху главата си кофа с ледена вода. След това създателят на фейсбук предизвиква три популярни личности да направят същото - главния директор на фейсбук Шерил Сандбърг, председателя на “Майкрософт” Бил Гейтс и съоснователя и главен изпълнителен директор на “Нетфл

Германският външен министър: Възможен е въоръжен конфликт между Русия и Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251226

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер не изключва възможността за пряк въоръжен конфликт между Украйна и Русия. По този повод той призовава двете страни да положат максимум усилия, за да бъде избегнат този вариант на развитие на нещата, съобщава УНИАН.
Немският дипломат е направил изказването си след състоялите се в неделя Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер не изключва възможността за пряк въоръжен конфликт между Украйна и Русия. По този повод той призовава двете страни да положат максимум усилия, за да бъде избегнат този вариант на развитие на нещата, съобщава УНИАН. Немският дипломат е направил изказването си след състоялите се в неделя

Постигнаха договорка за конвоя с руска хуманитарна помощ за Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251225

Външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна са постигнали консенсус за конвоя с руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, обобщавайки четиристранните преговори в Берлин за кризата в Украйна, съобщава РИА Новости.
„По редица въпроси, по които ние отдавна водим разговори, Външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна са постигнали консенсус за конвоя с руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, обобщавайки четиристранните преговори в Берлин за кризата в Украйна, съобщава РИА Новости. „По редица въпроси, по които ние отдавна водим разговори,

Трупове на изтровени кучета изплашиха жителите на „Люлин“

http://pik.bg/трупове-на-изтровени-кучета-изплашиха-жителите-на-„люлин“-news215128.html

Трупове на изтровени кучета изплашиха жителите на „Люлин“

Трупове на изтровени кучета бяха открити в междублоково пространство в столичния квартал "Люлин", разказва Нова телевизия. Хората са повикали полиция и са алармирали медиите за случката.

Полицаите са открили два вида прахообразни вещества, за които все още не се знае какво представляват. Районът е отцепен с полицейски ленти, а на мястото в тревата, където са умрели кучетата, има посипан бял и жълт прах.

Хората са в паника за децата си, които играят точно на това място.

Освен страха за малчуганите, жителите на района са възмутени от масовите убийства на кучетата, за които те лично са се грижели досега.

Лавров призова Запада да въздейства на Киев за спиране на войната

http://news.ibox.bg/news/id_1156184683

Ако НАТО и ЕС предостави военна помощ, това би противоречало на договореностите

Германският външен министър: Не изключвам въоръжен конфликт между Русия и Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251223

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер не изключва възможността за пряк въоръжен конфликт между Украйна и Русия. По този повод той призовава двете страни да положат максимум усилия, за да бъде избегнат този вариант на развитие на нещата, съобщава УНИАН.
Немският дипломат е направил изказването си след състоялите се в неделя Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер не изключва възможността за пряк въоръжен конфликт между Украйна и Русия. По този повод той призовава двете страни да положат максимум усилия, за да бъде избегнат този вариант на развитие на нещата, съобщава УНИАН. Немският дипломат е направил изказването си след състоялите се в неделя

Музикант свири на цигулка по време на мозъчна операция (видео)

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/18/2363337_muzikant_sviri_na_cigulka_po_vreme_na_mozuchna/?ref=rss


Роджър Фриш е професионален цигулар вече 40 години. През 2009 г. обаче ръцете му започват да треперят.

"За други професии това не е чак такъв проблем. Но за цигулар стабилните ръце са от огромно значение и това означаваше потенциален край на кариерата ми", казва Фриш.

Лекарите от Mayo Clinic имат лек - т.нар. дълбока мозъчна стимулация. Тя се осъществява чрез поставянето на електроди в мозъка на пациента, които да стимулират електрически проблемната зона и да коригират...

Банки от САЩ обмислят прехвърляне в Ирландия, опасявайки се, че Великобритания ще напусне ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/18/2363345_banki_ot_sasht_obmisliat_prehvurliane_v_irlandiia/?ref=rss


Банки от Уолстрийт разработват предварителни планове за прехвърляне на някои от дейностите си от Лондон в Ирландия на фона на опасенията, че Великобритания се отдалечава от Европейския съюз, пише британския вестник "Файненшъл таймс".

Запознати с дейността на "Банк ъв Америка" (Bank of America), "Ситигруп" (Citigroup) и "Морган Стенли" (Morgan Stanley) са посочили пред изданието, че банките обсъждат Ирландия като благоприятно място а прехвърляне на някои от европейските им дейности, ако стане нужда да се изтеглят от Великобритания.

Един от източниците, висопоставен мениджър от американска банка, работещ в Лондон, отбеляза, че вече планира да премести някои дейности в Ирландия. "Мисля, че ирландската централна банка и правителството ще приветстват това. Става дума не толкова за излизането на Великобритания от ЕС, колкото за юридическа оптимизация", посочва той.

Плановете в повечето случаи все още са в много ранна фаза. Американските банки обаче вече са започнали да се подготвят за бъдещия банков съюз на еврозоната, който носи опасността от изолиране на Великобритания, както и в крайна сметка за евентуално излизане на Великобритания от ЕС, твърдят източниците.

Повечето американски и азиатски банки са избрали Великобритания за център на европейските си дейности, което автоматично им дава възможност да извършват услуги в 28-те страни членки на ЕС. Великобритания обаче вероятно няма да има същото положение, ако напусне ЕС, предупреждават високопоставени банкови мениджъри от САЩ.

Премиерът Дейвид Камерън обеща да проведе референдум за предоговаряне на британското членство в ЕС, ако неговата Консервативна партия спечели изборите през май идната година, припомня "Файненшъл таймс".

Изпълнителните директори на американски банки в Европа обсъждат с нежелание темата публично, опасявайки се да не предизвикат напрежение сред британските регулатори, допълва изданието.

Дете е с опасност за живота след падане от втория етаж

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363344_dete_e_s_opasnost_za_jivota_sled_padane_ot_vtoriia_etaj/?ref=rss


Дете е с опасност за живота след падане от втория етаж на сграда. Инцидентът е станал в Сливен, информира БНР.

Момчето, което е на шест години, е настанено в отделението по реанимация на болница "Д-р Иван Селимински" с фрактура на черепа и гръдните прешлени. 

Камион блъсна възрастна жена на заден ход, шофьорът избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251221

37-годишен шофьор на товарен автомобил блъсна възрастна жена и избяга от местопроизшествието, съобщават от полицията.
Инцидентът е станал на ул.”Пенчо Славейков” в с. Струмяни, когато камионът при движение на заден ход е блъснал намиращата се зад автомобила 74-годишна жена. Веднага след инцидента водачът е напуснал мястото. 37-годишен шофьор на товарен автомобил блъсна възрастна жена и избяга от местопроизшествието, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на ул.”Пенчо Славейков” в с. Струмяни, когато камионът при движение на заден ход е блъснал намиращата се зад автомобила 74-годишна жена. Веднага след инцидента водачът е напуснал мястото.

Мъж едва не уби брат си от бой

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251215

Мъж едва не уби на място брат си в твърдишкото село Сборище. От Областната дирекция на МВР в Сливен уточняват, че инцидентът е станал надвечер на 18 август.
Около 17:44 часа е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен 25-годишен мъж от село Сборище с тежка черепно мозъчна травма, Мъж едва не уби на място брат си в твърдишкото село Сборище. От Областната дирекция на МВР в Сливен уточняват, че инцидентът е станал надвечер на 18 август. Около 17:44 часа е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен 25-годишен мъж от село Сборище с тежка черепно мозъчна травма,

Мъж преби почти до смърт брат си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251206

Мъж едва не уби на място брат си в твърдишкото село Сборище. От Областната дирекция на МВР в Сливен уточняват, че инцидентът е станал надвечер на 18 август.
Около 17:44 часа е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен 25-годишен мъж от село Сборище с тежка черепно мозъчна травма, Мъж едва не уби на място брат си в твърдишкото село Сборище. От Областната дирекция на МВР в Сливен уточняват, че инцидентът е станал надвечер на 18 август. Около 17:44 часа е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен 25-годишен мъж от село Сборище с тежка черепно мозъчна травма,

Великобритания частично подновява военното си присъствие в Ирак

http://www.cross.bg/irak-velikobritaniya-london-1425944.html

/КРОСС/ Великобритания обяви, че подновява военното си присъствие в Ирак, за да помогне на правителството в Багдад да се справи с екстремистите от „Ислямска държава". Министърът на отбраната Майкъл Фалън заяви, че Обединеното кралство може да участва във военни операции срещу джихадистите в продължение на седмици и дори месеци. В изказване в британската военновъздушна база „Акротири" в Кипър той посочи, че правителството в Лондон, заедно с други европейски държави, ще направи всичко възможно, за да помогне на новите иракски власти и на кюрдските сили в Северен Ирак да победят „тази нова и много радикална форма на тероризъм", който „Ислямска държава" иска да наложи. Майкъл Фалън обяви, че Великобритания вече е изпратила бомбардировачи „Торнадо", както и разузнавателни самолети, които да следят придвижването на ислямистите в Ирак. Той добави, че британски самолети превозват и оръжие и боеприпаси, предоставени от други държави за кюрдските части, и каза, че Лондон също може да изпрати военно оборудване в Ирак, предава БНР. Същевременно министър-председателят Дейвид Камерън заяви от своя страна, че Великобритания няма да изпрати военни в Ирак. По негови думи политическата и екстремистката криза в Ирак влияе пряко на Великобритания, но тя няма да се включи в "още една война в Ирак", предава BBC.    

Следи ли ни Google чрез смартфона?

http://www.moreto.net/novini.php?n=261449

Спомняте ли си сцените от "Специален доклад", където Том Круз се укрива от закона, но това се оказва невъзможно. Където и да отиде скенерите за ретина го разпознават и връщат информация в централната база данни към правителство.

ЕС компенсира земеделците със 125 млн.евро заради руското ембарго

http://europe.actualno.com/ES-kompensira-zemedelcite-sys-125-mlnevro-zaradi-ruskoto-embargo--news_45615.html

Европейските земеделци, чието препитание е пострадало заради руската забрана за стоки от Запада, ще бъдат обезщетени с общо 125 млн.евро. Това обявиха от Европейската комисия, предаде АФП. Ще бъдат п...

Пампорово ще бъде домакин на зрелищна вело надпревара

http://kidssport.actualno.com/Pamporovo-shte-byde-domakin-na-zrelishtna-velo-nadprevara-news_45621.html

На 22 и 23 август Пампорово ще бъде арена на зрелищна надпревара с планински велосипеди в една от най-атрактивните и популярни дисциплини в маунтин байка – форкрос. Състезанието е част от 4X...

Русия мисли да накаже ЕС и САЩ с още санкции

http://www.bnews.bg/article-114088

Ако продължат санкциите срещу Русия, тя може да реагира със спиране на вноса на промишлени стоки от ЕС и САЩ

Четиристранната среща в Берлин не доведе до изход от кризата в Украйна

http://www.mediapool.bg/chetiristrannata-sreshta-v-berlin-ne-dovede-do-izhod-ot-krizata-v-ukraina-news223823.html

Четиристранната среща между външните министри Украйна, Русия, Франция и Германия в Берлин не доведе до пробив в кризата, но разговорите ще продължат. "Целта в Украйна остава да бъде издействано прекратяване на огъня и да бъдат избегнати нови жертви", заяви германският първи дипломат Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от световните агенции. Той съобщи, че заедно с украинския, руския и френския си колега са се разбрали първо да докладват в столиците на своите страни и след това евентуално да се споразумеят днес или утре как да продължат разговорите. "Дискусията ни бе трудна", посочи Щайнмайер след петчасовите разговори. В същото време той изрази надежда, че е бил постигнат напредък по определени точки, без да уточни по кои. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че е бил постигнат консенсус за оказването на хуманитарна помощ, но не е имало напредък по въпросите за прекратяването на огъня и политическия процес. Прекратяването на огъня в Украйна трябва да бъде безусловно, а Киев продължава да поставя "размити условия", каза още Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той отбеляза, че съобщенията за унищожена от украинската армия руска автоколона не отговарят на действителността. Всъщност, по думите на Лавров, "опълченци са унищожили украинска колона". Украинският външен министър Павло Климкин определи разговорите като сложни. Вероятно ще са необходими много пъти по пет часа, за да отлепим от точката, в която се намираме, написа Климкин в Туитър. Русия готви допълнителни контрасанкции На фона на разговорите руският в. "Ведомости" съобщи, че Москва е подготвила допълнителен списък с ответни санкции срещу Запада. Те ще бъдат въведени, само ако ЕС и САЩ въведат нови санкции срещу Русия. Сред мерките, които Москва е готова да предприеме, е въвеждането на ограничения върху вноса на промишлени стоки в Русия, добавя вестникът, цитиран от БТА. Два дни след като САЩ и ЕС въведоха секторните икономически санкции срещу Русия, правителството на Дмитрий Медведев е изпратило до президента Владимир Путин доклад, в който се излага обширен списък от възможни ответни мерки. Двамата високопоставени служители добавили, че засега правителството не е получило от президента поръчение да подготвя документите за въвеждането на нови руски ответни санкции. Според тях една от тези мерки може да стане пълната или почти пълната забрана върху вноса на автомобили от неприятелските страни. Единият от служителите уточнил, че търсенето на автомобили в страната може да бъде покрито за сметка на вътрешното производство, най-вече от предприятията, сглобяващи коли от чужди марки в Русия. Друга възможна мярка, за която съобщава московският в. "РБК дейли", е ограничаване вноса на медицински изделия. Двамата правителствени служители признали обаче, че този въпрос е много деликатен и изисква допълнително обсъждане. Вестник "Ведомости" е направил по този повод допитване до експерти. Те отбелязали, че пълната забрана за внос на автомобили от Европа и САЩ ще доведе до прекрояване на пазара. Според изпълнителния директор на "Автостат" Сергей Удалов, ако все пак се въведе такава мярка, трябва да се избегне забраната върху вноса на комплектуващи части и детайли, защото това ще засегне тежко руските автомобилни заводи, които сглобяват автомобили. Що се отнася до медицинското оборудване, то в Русия се произвеждат салфетки, хирургическа и най-проста диагностична апаратура. "Всичко останало, включително високотехнологично оборудване - идва от внос. Ако на този внос бъдат наложени ограничения, то в Русия трябва просто да престанем да боледуваме", казал пред "Ведомости" представителят на компанията SCA Евгений Махоротов. РБК припомня по този повод изказване на премиера Дмитрий Медведев на заседание на руското правителство на 7 август. "Ние сме потенциално готови да въведем и защитни мерки в областта на самолетостроенето, корабостроенето, автомобилната промишленост и в други отрасли", казал той, добавяйки, че това ще се прави след внимателно обмисляне. "Правителството разбира колко важно е сътрудничеството в тази сфера. Но естествено, ние реално оценяваме и нашите собствени възможности", подчертал Медведев. Московският в. "Комерсант" пък отбелязва, че огромното мнозинство от руснаците засега никак не са почувствали върху себе си последствията от санкциите, предприети от западните страни срещу Русия. Тези, които виждат някакви последствия, са все още малцинство. При това половината от това малцинство смята тези последствия за негативни, а другата половина - за положителни. Вестникът се позовава на последните социологически проучвания на Общоруския център за изследване на общественото мнение. 92 процента от гражданите са уверени, че санкциите по никакъв начин не са ги засегнали. 4 процента вече са забелязали ръст на цените и са усетили, че материалното им положение се влошава. Някои от анкетираните са посочили замразяването на банковите сметки, отмяната на полетите на нискотарифната авиокомпания "Доброльот", загубата на работа в чужда компания, и прочие. Но това са отбелязали под един процент от запитаните. 62 процента смятат, че санкциите не са променили нищо, че всичко си е по старому. 30 на сто смятат, че вече има последствия, като поравно са разделени тези, които смятат последствията за положителни, и за отрицателни. Те разбират, че последствията могат да се очакват в средносрочна и в дългосрочна перспектива.

От седмица издирват труп на удавник в Дунав

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251201

32-годишен мъж се е удавил във водите на река Дунав при Мартен. Инцидентът е станал миналия вторник, съобщи “Дарик”.
Той отишъл да плува в района над помпената станция. Хора, които са били на брега забелязали, че мъжът потънал, след което изплувал и извикал за помощ и отново потънал.
Екипи на Гранична полиция не намерили тялото, 32-годишен мъж се е удавил във водите на река Дунав при Мартен. Инцидентът е станал миналия вторник, съобщи “Дарик”. Той отишъл да плува в района над помпената станция. Хора, които са били на брега забелязали, че мъжът потънал, след което изплувал и извикал за помощ и отново потънал. Екипи на Гранична полиция не намерили тялото,

Как се случва любовта в днешно време

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/kak-se-sluchva-liubovta-v-dneshno-vreme-6020197

Любовта в епохата на мобилните устройства се случва малко по-различно, отколкото едно време

Български емигрант в Англия бе спрян, преди да прекоси Атлантика

http://www.mediapool.bg/balgarski-emigrant-v-angliya-be-spryan-predi-da-prekosi-atlantika-news223822.html

Мъж бе спасен на пет мили от бреговете на английското графство Дорсет, опитвайки се да преплава до Америка с лодка за 300 паунда, предаде "Скай нюз". 30-годишният българин е закупил лодката с дължина 14 фута от пристанището на Крайстчърч в неделя, след което се е отправил на 3500-километрово пътешествие през Атлантическия океан.   Екипажът на преминаваща в близост яхта е подал сигнал до бреговата охрана, след като са видели, че мъжът изглежда страда от морска болест. Българинът, който е бил сам в гумената лодка, е отказал помощ след пристигането на спасителите и е заявил многократно: „Отивам на запад!”   След като в продължение на 45 минути е отказвал помощ, екипажът го издърпал насила на борда на спасителната лодка и го отвел до брега.   Един от спасителите, Пийт Дадс, заяви, че лодката се е пълнила с вода и че мъжът е щял да загине, ако не е бил спасен.   "Ние му казахме, че ако не дойде с нас, ще умре. Той беше с тежка форма на морска болест, на лице бяха първите признаци на хипотермия, а лодката му се пълнеше с вода”, разказа спасителят.   Българинът не е носил спасителна жилетка, лодката му не е била снабдена със светлини и единствената му навигационна помощ е била улична карта на Саутхамптън. Той обаче е носил в себе си паспорт с американска виза, кренвирши, боб и плик с бисквити.

Издирват удавен в Дунав от седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251198

32-годишен мъж се е удавил във водите на река Дунав при Мартен. Инцидентът е станал миналия вторник, съобщи “Дарик”.
Той отишъл да плува в района над помпената станция. Хора, които са били на брега забелязали, че мъжът потънал, след което изплувал и извикал за помощ и отново потънал.
Екипи на Гранична полиция не намерили тялото, 32-годишен мъж се е удавил във водите на река Дунав при Мартен. Инцидентът е станал миналия вторник, съобщи “Дарик”. Той отишъл да плува в района над помпената станция. Хора, които са били на брега забелязали, че мъжът потънал, след което изплувал и извикал за помощ и отново потънал. Екипи на Гранична полиция не намерили тялото,

Червеният кръст остана удовлетворен от състоянието на руската хуманитарна помощ за Украйна

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-ostana-1425943.html

/КРОСС/ Паскал Кют, ръководител на регионалната делегация на Червения кръст в Русия, Беларус и Молдова, след оглед на автомобилната колона, остана удовлетворен от състоянието на предназначения за Украйна хуманитарен товар, съобщиха от пресслужбата на Министерство на извънредните ситуации на Русия, предаде РИА Новости. Кют изразил също така готовност за продължаване на работата по оформяне на руския товар. “Паскал Кют остана доволен от видяното и потвърди готовността си за продължаването на по-нататъшното работа по оформлението на хуманирания товар”, се казва в съобщението на ведомството. По-рано представители на митническите служби на Украйна и Русия съгласуваха кратък оглед на първата група камиони от руския конвой.

Остава забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=261453

Морската вода край Офицерския плаж не е опасна за къпане. За да бъде официално разрешено плуването там, все пак ще се изчакат резултатите от последните проби, взети днес. Това съобщиха за Дарик от Регионалната здравна инспекция във Варна.

"Номинацията на Пеевски е проява на гражданско общество в "Столипиново"

http://offnews.bg/news/n_1/n_378207.html

Номинацията на Делян Пеевски за кандидат-депутат от Граждански комитет „Столипиново" е „първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали”. Това заяви председателят на организацията Асен Колев в предаването „Тази сутрин” по bTV. Пеевски и Яшар Асан бяха номинирани на 15 август за кандидат-депутати в гражданската квота на ДПС за предстоящите избори, които ще се проведат на 5 октомври. "Това е инициатива на българските граждани от кв. "Столипиново" да изявят своите граждански интереси, което е много интересно и много важно. Самоорганизацията в квартала изненада и мен, и господин Яшар Асан, защото за първи път ни потърсиха сами. Тук преди няколко дни дойдоха, изявиха своето желание. Това е, може би, първият етап от реалната поява на гражданското общество в тези квартали", заяви Колев. Гражданският комитет е предложил и г-н Баки Хюсеинов да бъде включен в листите на БСП, каза още Колев. Това трябвало да покаже на обществото, че "търсим влиятелни личности, хора, които са отворени и имат правилното, човешкото отношение към проблемите на хората в обособените етнически квартали". Обяснението на другия номиниран от „гражданския комитет“ - бившия общински съветник от ДПС Яшар Асан – за издигането на двете кандидатури беше, че гражданите се впечатлили от негова акция в Пловдив, когато той свалил плакат, осмиващ Пеевски от едно дърво. Въпросът защо е свалил плаката малко пообърка бившия общински съветник. Той отговори, че го бил направил „заради дървото“, след което добави, че акцията била „заради Пеевски“, а накрая, че било заради „реда и дисциплината“. Пеевски вече беше номиниран от всичките девет общински организации на ДПС в област Пазарджик. Желанието на "гражданското общество", изразено чрез Атанас Колев, обаче се стори чуждо на гражданите на квартал "Столипиново", показа репортажът на bTV. "Аз не го познавам даже. Кой е тоя?", чистосърдечно попита жена от квартала. "Как ще стане депутат, като не го познавам? От Вас чувам това име. Въобще нищо не знам за него. Къде е роден?", попита мъж. "Какво представлява Пеевски? Какво работи той? В парламента ли е? Той касиер ли беше", недоумяваше трети анкетиран. "На теб кой ти каза, че са ни го предложили. Моля ти се, недей така! Глупости", скара се младеж от "Столипиново" на репортерката.

Шофьор на камион блъсна възрастна жена на заден ход и избяга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251197

37-годишен шофьор на товарен автомобил блъсна възрастна жена и избяга от местопроизшествието, съобщават от полицията.
Инцидентът е станал на ул.”Пенчо Славейков” в с. Струмяни, когато камионът при движение на заден ход е блъснал намиращата се зад автомобила 74-годишна жена. Веднага след инцидента водачът е напуснал мястото. 37-годишен шофьор на товарен автомобил блъсна възрастна жена и избяга от местопроизшествието, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на ул.”Пенчо Славейков” в с. Струмяни, когато камионът при движение на заден ход е блъснал намиращата се зад автомобила 74-годишна жена. Веднага след инцидента водачът е напуснал мястото.

Европейските компании с рекорден ръст на дивидентите

http://econ.bg/Новини/Европейските-компании-с-рекорден-ръст-на-дивидентите_l.a_i.562341_at.1.html

Дивидентите, плащани от европейски компании през трите месеца до юни, достигнаха нов рекорд от 153,4 млрд. долара. Това представлява ръст от около...

Обраха саудитски принц насред Париж

http://www.cross.bg/parizh-nasred-sayditski-1425942.html

/КРОСС/ Въоръжени с автомати "Калашников" мъже нападнаха конвоя на саудитски принц и задигнаха 250 хил. Евро насред Париж. Инцидентът станал в северната част на Париж, когато автоколоната се е придвижвала от посолството на Саудитска Арабия до летище "Ле Бурже". Жертви и ранени няма, изстрели също не е имало. Мъжете нападнали автомобил от конвоя на принца, превозващ пари и официални документи от посолството. Взели "товара", а шофьора и другите двама пътници освободили. Колата по-късно била открита опожарена. "Това е много необичайно нападение. Нападателите са били добре информирани", казват от парижката полиция, без да разкриват повече информация, пише News7.  

Мелбърн и Окланд бяха обявени за най-дружелюбните градове в света

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/18/2363018_melburn_i_okland_biaha_obiaveni_za_nai-drujeljubnite/?ref=rss


Австралийският Мелбърн и Окланд - най-големият град в Нова Зеландия, бяха обявени за най-дружелюбните градове в света, съобщи Си Ен Ен. Класацията е изготвена от читателите на списанието "Конде Наст Травълър".

Участвалите в проучването наричат Мелбърн най-яката столица, а жителите на Окланд са оценени заради хумора им и отношението към живота, в който винаги се стремят да постигнат нещо ново. 

В Топ 10 на най-харесваните градове е класиран и Сидни, който заема петото място...

Партиите в Гърция се готвят за сблъсък през есента заради избора на президент

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/18/2363332_partiite_v_gurciia_se_gotviat_za_sblusuk_prez_esenta/?ref=rss


"Гореща" политическа есен очаква двете партии от управляващата коалиция - Нова демокрация и ПАСОК и опозиционната СИРИЗА, чиито погледи в момента са вперени към избора на нов президент, като пъзелът се свежда до намирането на изискваните от конституцията 180 депутати, за да може новият държавен глава да бъде излъчен от сегашния парламент, пише вестник "Етнос", цитиран от БТА.

Загадка според изданието е дали ще се окажат ефикасни опитите на главната опозиция  в лицето на радикалната...

Украйна - войната на олигарсите: Част II - Игор Коломойски - гърмящата смес

http://www.cross.bg/kolomoiiski-ykraiina-igor-1425941.html

/КРОСС/ Израелско-украински бизнес, еврейска кръв, украинска „мова" и приятелство с „десен сектор" - не е ли това опасен микс, коктейл „Молотов"? Запознайте се, но отдалеч- Игор Коломойски! Автор: Марин Тенев В Украйна той определено се оценява като най-опасният човек в страната (казва Сергей Висоцки от Киев -влиятелен журналист -колумнист на сайт Liga.net и уважаван анализатор от западни СМИ). Коломойски обявява война на колегите си конкуренти - донбаските олигарси. В качеството си на днепропетровски губернатор, на срещата с журналисти в областната администрация, заявява: "Днес държавата е просто длъжна да конфискува имоти, коли, акции на поддръжници на „сепаратизма"....,"на всички онези, които финансират и продължават да финансират тероризма в страната." Въпреки, че изказването му се отнася до неназован "спонсор на сепаратизма", всъщност става дума за "Ukrtelecom", която е собственост на Ринат Ахметов. Да, обвинения за финансиране на „сепаратизъм" прозвучаха не само срещу него, но и към най-важните бизнесмени в Донецк и Луганск. Ето какво казва Николай Левченко, ръководител на Партията на регионите в Донецк: "Подобни твърдения са направени в гняв от чувство за безполезност и предчувствие за неизбежно трагичен край. Хората с кръв по ръцете си не могат да живеят щастливо след това

Мадона купоняса за ЧРД с Кейт Мос

http://www.bnews.bg/article-114084

Поп кралицата Мадона отпразнува 56-тия си рожден ден в Кан, съобщиха френски медии.

Министър Щонов започва преговори с ВЕИ централите и тецовете за цената на тока

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/18/2363322_ministur_shtonov_zapochva_pregovori_s_vei_centralite_i/?ref=rss


Министерството на икономиката ще започне активни преговори с представителите на ВЕИ сектора и на така наречените американски тецове - "Марица-изток 1" и "Марица изток 3", за да се направи модел на ценообразуване, който да е по-добър и за държавата, и за компаниите. Това съобщава в интервю за "24 часа" министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

"Законът е позволил ВЕИ-тата да бъдат инсталирани, няма как да се върнем назад. Но и те разбират, че не може да продължава така,...

Вижте как се финансира "Протестна мрежа"! Ето откъде лапат пари Асен Генов, Антоанета Цонева и компания

http://pik.bg/вижте-как-се-финансира-протестна-мрежа-ето-откъде-лапат-пари-асен-генов-антоанета-цонева-и-news215099.html

Вижте как се финансира "Протестна мрежа"! Ето откъде лапат пари Асен Генов, Антоанета Цонева и компания

Година след създаването й все още няма отговор на въпроса кой стои зад "Протестна мрежа". Според официалния сайт на групата на Асен Генов това не е организация, а "постоянно действащ инструмент за съгласувано гражданско участие и контрол, готов да се противопостави на всяко управление, което подкрепя олигархични структури, корпоративни интереси и действа против ценностите на свободата, демокрацията и гражданското общество", пише в свой анализ в. "Труд".

Сигналите, които хората на Генов изпращат до прокуратурата срещу политици и бизнесмени, се подписват от определени хора, известни в публичното пространство със страничните си дейности, обвързаност с бизнес кръгове и чуждестранно финансиране.

Именно финансирането е основният въпрос, на който и до днес не се дава отговор. От групата на Асен Генов твърдят, че всичко става "с дарения, лични средства и лично време".

Ето какво пише Николай Стайков от "Протестна мрежа" и координатор на "антиправителствената информационна служба" Noresharski.com.

"Всичко това беше направено с минимални разходи и скромни дарения. Най-големият ресурс - времето и усилията на хората - продължава да е безплатен". Всъщност самият Стайков е сочен за здравата връзка между "Протестна мрежа" и кръга "Капитал". Изданията на Иво Прокопиев до днес отразяват позицията на протеста като "правилната".

Стайков дълго време работи във вестник "Капитал", бил е и негов заместник главен редактор, а сега се представа като "журналист на свободна практика". Именно тук е сплитането на протестната мрежа и нейното финансиране. Само за 2011 година издателството на Иво Прокопиев "Икономедиа" получава безвъзмездно от фондация "Америка за България" 3 милиона лева. Те са по проект "В дигитално време".

В същото време "Америка за България" и още няколко чуждестранни фондации щедро финансират неправителствени организации, ръководени от най-изявените плетачки на протестната мрежа.

Ето и няколко факта:

Асен Генов, в началото представящ се като блогър, а сега като член на "Протестна мрежа", е учредител на "Фондация 14 януари" заедно с друг блогър Константин Павлов - Комитата. Още преди две години двамата признаха, че са получили общо 120 000 щатски долара от Институт "Отворено общество" и от Тръста за гражданско общество. Парите явно са подпомогнали добре активното участие на Генов и Павлов на протестите. Двамата създадоха платформата "Гневни млади хора", която громеше властта.

Факт е, че Генов си сътрудничи с Антоанета Цонева, която е председател на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда. И тази неправителствена организация използва чуждестранно финансиране. Институтът е получил от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа съответно 76 500 долара за периода 1 юли 2011 година - 1 октомври 2012 г. и 75 000 долара за периода 15 юни 2012 - 15 юни 2013 г. по проектите "Граждански дневен ред 2.0" и "Програма за развитие и устойчивост". Но има и още - през 2013 г. ръководената от Цонева неправителствена организация получава от "Америка за България" 194 000 лева по проект "Гражданско общество и демократични институции". Парите трябва да бъдат използвани за "разработка на електронно Ръководство в изборно законодателство, което ще бъде използвано в обучения, провеждани от Централната избирателна комисия за местната и областна изборна администрация".

При назначението на предишното служебно правителство от Росен Плевнелиев, Антоанета Цонева влезе в изборния борд, създаден от президента и от премиера Марин Райков. При сегашното управление на Близнашки тя бе спрягана за министър без портфейл, който ще отговаря за организирането на предсрочния вот. Вместо нея бе назначена съдия Красимира Медарова, което предизвика острата реакция на "Протестна мрежа".

Така възникна и въпросът има ли си протестът правителство? Въпреки че "Протестна мрежа" отричат каквото и да е кадруване в настоящата власт, безспорен факт е, че министърът на правосъдието Христо Иванов е активист на Мрежата. Неговият подпис стои под сигналите в прокуратурата, които "Протестна мрежа" изпраща там.

6-годишно момченце оживя след падане от втория етаж

http://pik.bg/6-годишно-момченце-оживя-след-падане-от-втория-етаж-news215122.html

6-годишно момченце оживя след падане от втория етаж

6-годишен малчуган от Сливен падна от 2-ия етаж, съобщиха от сливенската болница.

Момченцето е настанено в реанимацията на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" с опасност за живота, но все пак в задоволително състояние.

То е получило фрактура на черепа и на гръдните прешлени.

151 пациенти са преминали през Спешното на болницата през уикенда, като хоспитализирани са били 59 от тях.

От всички, на които е оказана спешна помощ, 23-ма са били неосигурени, отчитат от МБАЛ.

Григор запази осмото си място в света

http://www.bnews.bg/article-114085

Григор Димитров остава на осмото място с актив от 3540 точки, въпреки че отпадна във втория кръг на турнира "Мастърс" в Синсинати през миналата седмица.

Връщането на Ваньо Танов в митниците показва кой диктува в правителството

http://www.mediapool.bg/vrashtaneto-na-vanyo-tanov-v-mitnitsite-pokazva-koi-diktuva-v-pravitelstvoto-news223821.html

Противоречиви са първите впечатления от работата на служебния министър-председател Георги Близнашки и неговия кабинет, каза пред Нова телевизия в понеделник лидерът на АБВ Георги Първанов.   "От една страна, имаше размах в търсенето на решения по темата за природните бедствия, темата за КТБ. От друга страна обаче, някои откровени гафове по кадровите решения създават друг образ на кабинета – например назначаването на министър на изборите, което беше отказано", обясни Първанов.   Предишният държавен глава обърна внимание на едно назначение, което, по думите му, е много знаково за близостта и връзката на служебния кабинет с ГЕРБ.   Според Георги Първанов възстановяването на Ваньо Танов за шеф на митниците показва, че има един човек зад кулисите, който покровителства кабинета, който диктува – Бойко Борисов. Само той може да препоръча и да настоява да бъде назначен Танов на такова ключово място.   Първанов подчерта, че проектът АБВ вече е прераснал в партия със структури в цяла България.   "Ние се структурираме много убедително. Съставът ни сега е силен и убедителен. Регистрацията за изборите не е събитие. Ние първи анонсирахме нашата предизборна платформа. Другите все още нямат, а нашата вече се дебатира в интернет", каза Първанов.   Той обясни защо не иска да бъде номиниран за депутат.   "Аз не искам да повтарям опита на моя предшественик Петър Стоянов. Ще участвам в политиката и ще давам всичко от себе си, защото смятам, че имам опити и знания, но нека младите бъдат парламентаристи. Президентът си е президент за цял живот. Не искам да свалям представата за държавния глава в един парламентарен дебат, който може да е нелицеприятен. Не съм в политиката да се прехранвам, ще се занимавам пак с политика, няма да остана без работа", каза Първанов.   Георги Първанов коментира и припомнянията в медиите за замесването на името му с скандала "Ало, Ваньо". Първанов бе обвинен, че докато е заемал поста държавен глава, е молил тогавашния премиер Бойко Борисов да покровителства и ходатайства пред митниците за бизнесмена Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, във връзка с митническа проверка в пивоварната му. Лидерът на АБВ отхвърли за пореден път обвиненията.   Според Първанов смисълът на назначението на Ваньо Танов за директор на Агенция "Митници" е да се покаже, че "каквото поискаме, това ще стане".   "Ще бъде некоректно да свържем името на Георги Близнашки с БСП. Това, че е имал такъв генезис, не означава, че провежда политиката на "Позитано", каза още лидерът на АБВ.

Назначиха двама дипломати за заместник-министри на външните работи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251173

Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба.
Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба. Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия

Защо западните медии затварят очите си за случващото се в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-zapadnite-subitiya-1425940.html

/КРОСС/ Западните медии подхождат избирателно към информацията за случващото се в Украйна днес. В ефира и на страниците на водещи издания попадат заявленията на киевските власти, но техните опоненти не са представени. Хуманитарната катастрофа в югоизточните региони на Украйна се игнорира. На руско-украинската граница да разгърнати палатъчни лагери за онези, които заради бомбардировките са били принудени да избягат от домовете си в съседната страна. Чуждестранните журналисти не бързат да ги посетят и да поговорят очи в очи с онези, които са пострадали от силовата операция на киевските власти. Те явно не искат да отразяват украинските събития от гледна точка, различна от официалната позиция на западните политици, смята президентът на фонда „Политика” Вячеслав Никонов. “Истината умира първа, когато започнат военните действия. Ясно е, че САЩ и техните съюзници от НАТО заемат единна позиция: за тях има Украйна, бореща се да стане част от Запада, и има мрачна и зловеща Русия, която пречи на този процес. Всичко това не се побира в тази схема; или въобще не присъства в информационното поле, или се изопачава. Това е обичайният способ на информационната война”. В същото време, войната, не информационната, а истинската, кървавата, с множество жертви и разрушения, вече четвърти месец се води край границите на Европейския съюз

Близнашки назначи още двама заместник-министри на външните работи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/18/2363328_bliznashki_naznachi_oshte_dvama_zamestnik-ministri_na/?ref=rss


Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи - Валентин Порязов и Румен Александров, съобщиха от Министерски съвет.

Според публикуваните от Министерски съвет визитки Валентин Порязов работи в Министерството на външните работи повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия (2002-2006 г.) и в Дания...

Папа Франциск призова за обединение на двете Кореи

http://www.moreto.net/novini.php?n=261425

Папа Франциск призова двете Кореи да се обединят като "едно семейство, един народ" в духа на взаимното опрощение, съобщиха световните агенции. "Прошката е вратата, която води към помирение", макар и да изглежда "невъзможно, непрактично и дори понякога неприятно", каза Франциск на литургия, която съвпадна с началото на военните учения между Южна Корея и Съединените щати.

Експосланикът ни в Дания става зам.-шеф в МВнР

http://www.bnews.bg/article-114087

Двама дипломати от кариерата влизат като зам.-министри на външните работи.

Кадиев: Промяната в БСП отново се отложи

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/kadiev-promianata-v-bsp-otnovo-se-otlozhi-6020194

Според социалиста преференциалният вот е начинът да се увеличат гласовете за БСП на парламентарния вот

Сидеров внася сигнал в прокуратурата срещу Близнашки

http://www.cross.bg/ataka-siderov-bliznashki-1425939.html

/КРОСС/ Лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров внесе за регистрация в ЦИК над 9 900 подписа за участие на партията в предстоящите предсрочни избори. "Много пъти са отписвали Атака от списъка на политическите сили, които ще участват активно и ще бъдат фактори в политиката и винаги са грешали. Ние ще участваме, защото е важно да се чува гласът на Атака, различният глас. Това е гласът на много българи, които обаче нямат тази трибуна или представителство в парламента и затова е важно да го има гласа на Атака и аз съм убеден, че ще го има", заяви той. Същевременно националистът обяви, че ще внесе в прокуратурата сигнал срещу премиера Близнашки и добави, че има достатъчно основания да се смята, че той е извършил нарушения. "Нарушил е 308 член по Наказателния кодекс - "който подправя документи или представя документи с невярно съдържание". Става дума за неговата декларация и участието му в дружества, в неправителствени организации. Той там първо е представил една коригирана, знаете, с бяло декларация, след това попълнена. Това за мен и за юристите, с които се консултирах, е подправка на документ. Би трябвало Близнашки да бъде проверяван и разследван. Прокуратурата е на ход", заяви националистът. Сидеров каза още, че ГЕРБ се кани да управлява с подкрепата на ДПС и "подпирачките-ВМРО, НФСБ и Реформаторския блок"

Близнашки назначиха двама дипломати за заместник-министри на външните работи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251175

Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба.
Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи, съобщиха от правителствената пресслужба. Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България – в Холандия

Huracan LP 620-2 Super Trofeo вече само със задно

http://cars.actualno.com/Huracan-LP-620-2-Super-Trofeo-veche-samo-sys-zadno-news_45607.html

Lamborghini представи състезателния Huracan LP 620-2 Super Trofeo по време на тазгодишното издание на "The Quail, A Motorsport Gathering." Моделът е разработен съвместно с Dallara, предлага ...

Готвят нови правила за минималната работна заплата

http://society.actualno.com/Gotvjat-novi-pravila-za-minimalnata-rabotna-zaplata-news_45610.html

Нови правила за минималната заплата трябва да влязат в сила от следващата година. Целта е увеличаването на размера й да стане по-гъвкаво. Предложението идва от служебния министър на труда и социалната...

Община Раднево е във фактически фалит

http://business.actualno.com/Obshtina-Radnevo-e-vyv-fakticheski-falit-news_45612.html

Община Раднево е във фактически фалит, обяви пред "Хоризонт" кметът Юлиян Илчев. Той очаква спешно съдействие от правителството. Писмо до Георги Близнашки е изпратил кметът на Раднево още...

В "Люлин" откриха труповете на изтровени кучета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251170

Трупове на изтровени кучета в "Люлин" разтревожиха жителите на софийския квартал.
Хората са повикали полиция и са алармирали медиите за случката. Зрител на Нова телевизия показа с камерата си трупове на няколко четириноги, натоварени в микробус, след като вече и полицията е пристигнала.
Труповете са били открити в малък парк край жилищните блокове Трупове на изтровени кучета в "Люлин" разтревожиха жителите на софийския квартал. Хората са повикали полиция и са алармирали медиите за случката. Зрител на Нова телевизия показа с камерата си трупове на няколко четириноги, натоварени в микробус, след като вече и полицията е пристигнала. Труповете са били открити в малък парк край жилищните блокове

6-годишно момченце оживя след падане от втория етаж

http://www.bnews.bg/article-114086

6-годишно момченце оцеля след падане от втория етаж в Сливен, съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Има опасност за живота му, но детето е в задоволително състояние.

Хлапета задигнаха 1 700 лв. от паркиран бус

http://pik.bg/хлапета-задигнаха-1-700-лв-от-паркиран-бус-news215118.html

Хлапета задигнаха 1 700 лв. от паркиран бус

Две 15- годишни момчета са откраднали 1 700 лв. от паркиран бус "Ивевко" на ул. "Охрид" в Дупница.

Непълнолетни извършители са установени от дупнишки полицаи в събота. Бусът е доставял шоколадови изделия за търговски обекти.

При предприетите незабавни издирвателни действия полицаите са установили момчетата с цялата сума пари.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.


Украйна-войната на олигарсите: Част II-Игор Коломойски-гърмящата смес

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244338_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%3A+%D0%A7%D0%B0%D1%81%D1%82+II-%D0%98%D0%B3%D0%BE

Автор: Марин Тенев

В Украйна той   определено се оценява като най-опасният човек в страната (казва Сергей Висоцки от Киев -влиятелен журналист –колумнист на сайт Liga.net и  уважаван анализатор от западни СМИ). Коломойски обявява война на колегите си конкуренти – донбаските олигарси. В качеството си на  днепропетровски губернатор, на срещата   с журналисти в областната администрация, заявява: “Днес държавата е просто длъжна  да  конфискува имоти, коли, акции на поддръжници на „сепаратизма“….,“на всички онези, които финансират и  продължават да финансират тероризма в страната.“

Въпреки, че изказването му се отнася до неназован “спонсор на сепаратизма”, всъщност става дума за “Ukrtelecom”, която е собственост на Ринат Ахметов. Да, обвинения  за финансиране на „сепаратизъм“ прозвучаха не само срещу него, но и към най-важните бизнесмени в Донецк и Луганск.

Ето какво казва Николай Левченко, ръководител на Партията на регионите в Донецк: “Подобни твърдения са направени в гняв от чувство за безполезност и предчувствие за неизбежно трагичен край. Хората с кръв  по ръцете си  не могат да живеят щастливо след това. Той  със сигурност ще се опита да изтъргува с Киев своето, зад гърба му е неговата собствена армия – около пет хиляди мъже неговият  батальон “Днепър” – незаконна въоръжена формация”.

Любопитното е, че тази характеристика е  известна  на Коломойски , той не оспорва подобни твърдения.За него е гордост  да бъде считан толкова опасен.

Ние започваме с информация за състоянието. Първата оценка според  списанието  Форбс: Днепропетровския „владетел“  има състояние  1,8 милиарда долара. Това означава, че той е в топ три на най-богатите хора в Украйна. Предмета на дейността  на бизнес групата “Приват” обобщава всичко:  петролната индустрия,  самолетостроене, авиокомпании, банки… . Групата счита единодушно да бъде непублична, непрозрачна в страната. Игор Коломойски започва правене на бизнес през последните 20 години и оттогава спазва абсолютна непрозрачност на целия си бизнес.

Засега “частния Игор”, както мнозина го наричат,  повтаря в определен етап пътя, който веднъж бе извървян от  бизнесмена Павло Лазаренко: от министър-председател, а след това след серия от “лудории и скокове” – къде?Правилно си спомняте, драги читателю – в американски затвор.

“Изглежда, че създаването на популярността на военен губернатор на Днепропетровск осигурява основата за формирането на собствена армия. И ако там е установен феодален център, въз основа на една армия и власт, разчитайки на милиция лоялна към него, Коломойски може да се превърне в гробокопач на властите в Киев и може да създаде голям проблем за президента. Мисля, че Порошенко разбира това.Същите тези батальони може да се насочат към Киев, както напоследък заплашват активистите на „десен сектор“ (разбирай Коломойски). В Днепропетровск  има хора, които твърдят, че управителя -олигарх  е един от тези хора, които са отговорни за подстрекаване на войната”,казва анализаторът Костя Бондаренко.

Напоследък има съмнения  за участието му в неотдавнашната трагедия с малайзийския “Боинг”, отнел живота на 300 души от различни страни. Няколко авторитетни източници в Полша, Русия, Германия,  позовавайки се  на добре информирани специалисти,  свързват  Коломойски с трагедията на “Боинга”,  разбил се близо до Донецк.Разбира се, доказателства за това не са събрани още.

Между другото, Коломойски е сред онези, които утвърждават идеята  за Украйна „от Балканите до Волга“…Би следвало да се запитаме: Как така от Балканите?!

По време на работното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко в Донецката  област, той открито му  заяви, че  никога  няма да се подчини на идеята за примирие,  че неговата армията  ще довърши тези “сепаратисти “, казва нашият източник.

“Неговата армия” ​​– това не са  само думи. Дори антируски настроените  чуждестранни наблюдатели са възмутени от неговите садистични главорези. Командирите на батальони „Днепър“ и “Донбас” със знанието на шефа ха СБУ Наливайченко участват в  търговията  с  органи.  В социалните мрежи се появи  кореспонденция на адвоката  на Юлия Тимошенко Серхий Власенко с “немски хирург” Олга (Olga Wieber) и командирът на батальона “Донбас”.

В украинските медии редовно се публикува информация по проблемите, свързани с лечението на ранени войници по време на АТО. Там са и  многобройните  доклади за обезобразени и без вътрешни органи тела, намерени на бойното поле и в жилища от селищата, където се провежда  ATO . На 19 юни служител от милицията  в Луганск докладва, че при много от мъртвите, които са намерени след стрелбата, не е имало вътрешни органи. Служителят прави предположение, че в ръководството на ATО процъфтява бизнес- търговия на органи.

Но да завършим с друга информация : на 7 юли политически експерт, ветеран от контраразузнаването за специални поръчки “Shabak”, Aлекс Гройсман заявява, че Koломойски може да даде обещаната земя на евреите.Земята  в Украйна.

Ето какво споделя Гройсман.”Украйна – като историческа родина на много поколения израелци, може да се превърне в новата  “Обетована Земя”.  Тук можем да разчитаме на подкрепата на местната диаспора. На първо място-Днепропетровската .Това трябва да се има в предвид! Действителният ход на събитията в Украйна може да направи така, че Игор Коломойски да поеме отговорност за цялата страна. И в този случай  поддръжката на милионите едноверци, които са в състояние  с оръжие в  ръцете да защитят земята си, би била  възможна.”

Ха сега де! Нито повече, нито по-малко. Вече по-ясни ли стават плановете на САЩ относно Украйна? Бедни, бедни украинецо…загинал в „неравна битка“ с „руските окупатори!”

Трупове на изтровени кучета потресоха жителите на „Люлин“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251163

Трупове на изтровени кучета в Трупове на изтровени кучета в "Люлин" разтревожиха жителите на софийския квартал. Хората са повикали полиция и са алармирали медиите за случката. Зрител на Нова телевизия показа с камерата си трупове на няколко четириноги, натоварени в микробус, след като вече и полицията е пристигнала. Труповете са били открити в малък парк край жилищните блокове

Близнашки назначи двама дипломати за зам.-министри на външните работи

http://www.cross.bg/direktziya-sekretar-raboti-1425938.html

/КРОСС/ Премиерът Георги Близнашки назначи двама дипломати от кариерата за заместник-министри на външните работи. Валентин Порязов работи в МВнР повече от 25 години. Започнал като стажант-аташе, той преминава през всички позиции до директор на дирекция и извънреден и пълномощен посланик на България - в Холандия (2002-2006 г.) и в Дания (2009-2014 г.). В момента е посланик за специални поръчения към дирекция „Политики и институции на Европейския съюз". Румен Александров е завършил международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски". В МВнР е от началото на 2000 г. като старши експерт в дирекция „Европейска интеграция". В кариерата си е заемал различни длъжности във ведомството, като е бил също аташе и трети секретар в посолството на България в Италия, втори секретар, първи секретар и съветник в Постоянното ни представителство към ЕС в Брюксел. В момента е директор на дирекция „Политики и институции на ЕС".  

Гробът на Бандера в Мюнхен е бил осквернен

http://www.mediapool.bg/grobat-na-bandera-v-myunhen-e-bil-oskvernen-news223820.html

Гробът в Мюнхен на Степан Бандера, историческият лидер на украинските националисти, е бил осквернен миналата нощ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Мраморният кръст на гроба е бил съборен. Пръстта е била изровена, а вази с цветя – преобърнати. Бандера се е борил и срещу нацистка Германия (до един момент), и срещу СССР по време на Втората световна война. След края на конфликта той продължава борбата срещу съветското управление в Украйна от Мюнхен, където живее в изгнание. През 1959 г. Бандера е убит от агент на КГБ. Отношението в Украйна към националистическия лидер е показателно за дълбокото разделение на обществото. Бандера е смятан за герой от мнозина в Западна Украйна, но в рускоговорящия изток е считан за терорист. Противоречивото му наследство бе в центъра на протестите, които свалиха от власт проруския президент Виктор Янукович и доведоха на власт прозападно правителство. Вандалският акт на гроба на Бандера в Германия бе установен в деня, в който столицата Берлин прие четиристранна среща за Украйна.

Защо напускам НДСВ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4249988

ПРИСЪЕДИНИХ се към НДСВ - и по-точно към екипа на цар Симеон II - през април 2001 г. с намерението да въведем България в НАТО и ЕС, с което се справихме през следващите шест години. Бях всеотдайно ангажиран с отбора на НДСВ както през славните години на България (2001-2007), така и през годините на застой и упадък - и в държавата, и в партията, ПРИСЪЕДИНИХ се към НДСВ - и по-точно към екипа на цар Симеон II - през април 2001 г. с намерението да въведем България в НАТО и ЕС, с което се справихме през следващите шест години. Бях всеотдайно ангажиран с отбора на НДСВ както през славните години на България (2001-2007), така и през годините на застой и упадък - и в държавата, и в партията,

Разговорите за Украйна в Берлин: С „известен напредък“

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/razgovorite-za-ukrajna-v-berlin-s-izvesten-napredyk-6020195

Възможно е крайната фаза на конфликта да наближава, но щурм на Луганск и Донецк „може да е доста трудно начинание, с голям риск от значителни цивилни жертви“, коментира в. „Индипендънт“

Губернаторът на Мисури изпраща Националната гвардия заради протестите

http://www.mediapool.bg/gubernatorat-na-misuri-izprashta-natsionalnata-gvardiya-zaradi-protestite-news223819.html

Губернаторът на американския щат Мисури Джей Никсън нареди на Националната гвардия да отиде във Фъргюсън, за да помогне за възстановяване на реда в предградието на Сейнт Луис, съобщи Асошиейтед прес. Това става след седмица на протести, понякога съпроводени от насилие, предизвикани от смъртта на чернокож младеж, застрелян от полицай. През изминалата нощ във Фъргюсън отново имаше сблъсъци между полицията и протестиращите, недоволни от действията на силите на реда.

Клошар от Виница се оказа стопанин на 12 имота край морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=261447

Благодарение на схемите, прилагани от бандата за имотни измами, която бе разбита миналата седмица във Варна, клошар от варненския квартал „Виница“ се оказа собственик на 12 имота между Златни пясъци и Шкорпиловци, пише Монитор. В имотната схема, заради която за съучастие бе задържан и кметът на район Младост във Варна Христо Христов, нищо неподозиращият клошар бил използван за подставено лице.

UK медиите: Румънците са цигани и крадци, българите – не

http://www.bnews.bg/article-114083

Анализ на съдържанието на британските медии сочи, че румънските имигранти най-често са описвани като престъпници, цигани и джебчии, докато българите са „клеветени“ далеч по-малко.

Трима алпинисти загинаха на Монблан след падане от 800 метра

http://www.cross.bg/alpite-politziyata-metra-1425937.html

/КРОСС/ Двама алпинисти и техният водач са загинали след като са паднали от 800 метра в района на Монблан, Алпите, съобщи полицията, цитирана от АФП. Според полицията тримата вероятно са паднали от хребет, който планинарите използват като път към хижа наблизо. Полицията провежда разследване за установяване на точните причини за инцидента. Телата на трите жертви са намерени с хеликоптер в неделя вечерта близо до връх Егий дю Миди, във френската територия на Алпите.    

Задлъжняла жена продава сърцето си, иска само по-добър живот за децата си

http://pik.bg/задлъжняла-жена-продава-сърцето-си-иска-само-по-добър-живот-за-децата-си-news215116.html

Задлъжняла жена продава сърцето си, иска само по-добър живот за децата си

49-годишна жена преди 3 г. пуснала обява в интернет, че тя и съпругът й спешно продават органите си, съобщи ТВ7. Шокиращото в случая е, че жената предлага и сърцето си. Семейството се решило на подобна крачка, защото от дълг 6 хил. лева, парите, с които задлъжнели скочили до 40 хил. Жената е взела бърз потребителски кредит, както и един от банка. След като я уволнили от работа вече не можела да покрива дълговете си. В момента съпругът работи на частно, за не отиват всичките им доходи в изплащане на дълга и да не умрат от глад. Семейството живее с 200-300 лв. на месец. Ексклузивно и за пръв път пред камера, жената проговори за страшното решение. "Не ме интересува, че ще си отида от този свят. Дали ще живея още година или две, какво значение има? Важното е да не оставям дългове на децата си", казва опарената от банките. Тя заяви, че цената, която ще обяви за сърцето си ще е според търсенето, но назовава сума от около 30-50 хил. лв., колкото да покрият дълга. Въпреки че никой не се е свързал с тях по повод обявата, жената не се е отказала да търси купувач и е решена да спести мъките на децата си, които са заплашени да останат на улицата, тъй като съдия-изпълнител всеки момент може да ги изгони от жилището им. Мъжът й дори не знае, че жена му е пуснала обява и за неговите органи. Попитана какво ще му обясни, ако някой се обади и поиска да ги купи, съпругата отговаря, че когато му каже, той със сигурност ще я разбере. Двамата са готови да заложат и собствения си живот и смятат, че нямат други алтернативи. Задлъжнялата жена казва, че не вижда бъдеще пред себе си и живее ден за ден, надявайки се да продаде сърцето си изгодно, за да има живот поне за децата й.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/228777-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8.html

49-годишна жена преди 3 г. пуснала обява в интернет, че тя и съпругът й спешно продават органите си, съобщи Тв7. Шокиращото в случая е, че жената предлага и сърцето си. Семейството се решило на подобна крачка, защото от дълг 6 хил. лева, парите, с които задлъжнели скочили до 40 хил. Жената е взела бърз потребителски кредит, както и един от банка. След като я уволнили от работа вече не можела да покрива дълговете си. В момента съпругът работи на частно, за не отиват всичките им доходи в изплащане на дълга и да не умрат от глад. Семейството живее с 200-300 лв. на месец.

Ексклузивно и за пръв път пред камера, жената проговори за страшното решение.

"Не ме интересува, че ще си отида от този свят. Дали ще живея още година или две, какво значение има? Важното е да не оставям дългове на децата си", казва опарената от банките. Тя заяви, че цената, която ще обяви за сърцето си ще е според търсенето, но назовава сума от около 30-50 хил. лв., колкото да покрият дълга. Въпреки че никой не се е свързал с тях по повод обявата, жената не се е отказала да търси купувач и е решена да спести мъките на децата си, които са заплашени да останат на улицата, тъй като съдия-изпълнител всеки момент може да ги изгони от жилището им.

Мъжът й дори не знае, че жена му е пуснала обява и за неговите органи. Попитана какво ще му обясни, ако някой се обади и поиска да ги купи, съпругата отговаря, че когато му каже, той със сигурност ще я разбере. Двамата са готови да заложат и собствения си живот и смятат, че нямат други алтернативи. Задлъжнялата жена казва, че не вижда бъдеще пред себе си и живее ден за ден, надявайки се да продаде сърцето си изгодно, за да има живот поне за децата й.

Сергей Лавров: Споразумяхме се за помощта за Украйна

http://econ.bg/Новини/Сергей-Лавров-Споразумяхме-се-за-помощта-за-Украйна_l.a_i.562335_at.1.html

Всички проблеми около преминаването на хуманитарния конвой към Украйна са били разрешени, заяви в Берлин руският външен министър Сергей Лавров. Той...

Внук преби зверски дядо си за пенсията

http://www.bnews.bg/article-114080

Избеснял внук с крими досие преби зверски дядо си, защото на човека пенсията свършила и не можел повече да го изнудва.

Бащата на Уикилийкс се предава

http://frognews.bg/news_74774/

Основателят на сайта Уикилийкс смята да се предаде на властите.Джулиън Асандж е решил да сложи край на приблизително двегодишно укриване в еквадорското посолство в Лондон, защото има здравословни проблеми,съобщи Скайнюз.

Червена буря в чаша застояла вода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4250292

Александър МАРИНОВ*

Логически неизбежните, но все пак изненадали мнозина предсрочни избори поставиха всички партии в трудна ситуация, но голямото изпитание е най-вече пред БСП. Въпреки че относително добрата структура и утвърдените организационни практики би трябвало да дават на социалистите преимущество пред останалите, има редица усложняващи Александър МАРИНОВ* Логически неизбежните, но все пак изненадали мнозина предсрочни избори поставиха всички партии в трудна ситуация, но голямото изпитание е най-вече пред БСП. Въпреки че относително добрата структура и утвърдените организационни практики би трябвало да дават на социалистите преимущество пред останалите, има редица усложняващи

Бареков се коалира с партията на "олигарха" Ковачки

http://www.mediapool.bg/barekov-se-koalira-s-partiyata-na-oligarha-kovachki-news223818.html

След като само преди три месеца обяви бизнесмена Христо Ковачки за олигарх, който купува гласовете на собствените си работници за БСП, Николай Бареков се коалира с партия "Лидер", считана за близка до Ковачки. Новината за коалиция между "България без цензура" и "Лидер" бе съобщена в понеделник, точно преди Бареков да регистрира в ЦИК коалицията си. В нея участват още Земеделски народен съюз (ЗНС) и "Гергьовден". Той каза, че споразумението с "Лидер" е било подписано по-рано в понеделник, а коалицията му щяла още да се разраства. Коалицията с "Лидер" била на базата на общи принципи. Като се говори за "принципи" на 22 май тази година Бареков каза, че Ковачки вече е ходил при него, за да правят коалиция, но той го е "напъдил". "Казах му, че аз дори няма да вляза в неговите заводи, защото той не си плаща осигуровките, какво говорим за заплатите. И ето го къде е кацнал – при БСП”, коментира само преди три месеца новият политик. Вече ще влиза по заводите "Трябва да има български бизнес, а това ще стане като се налеят пари в българската икономика. Кой да разкрие работни места - Бойко Борисов и Сергей Станишев? По какъв начин - те раздуха администрацията до невъобразими размери", е новото мнение на Бареков. По думите му, трябва да се осигурят работни места за миньори, лекари, багеристи, куфражисти, учители, а не за поредните чиновници, които се чудят какво да правят по цял ден. Бареков каза, че коалицията с "Лидер" нарочно се обявява на 18 август - Ден на миньора. Аз ще правя агитация при българските миньори, заяви той и добави, че вече е получи покана от Бобов дол да агитира там. Мините в Бобов дол, които са част от бизнес империята на Христо Ковачки, влязоха във фокуса на вниманието по време на евроизборите през май, когато миньорите станаха заложници на схема за контролиран вот в полза на БСП. Районът бе сред малкото, в които социалистите спечелиха изборите, след като преди това репортажи на Нова телевизия показаха откровена агитация и купуване на гласове, както и унизителни сцени с миньори, които се бият за килограм месо във ведомствения магазин. Бареков се провъзгласи за новия спасител на българските миньори и пожела да спечели гласовете на всички тях. Който миньор гласува за Бареков, ще получава възможност да си работи заплатата, ще го пенсионираме рано, обеща лидерът на ББЦ. Той припомни, че Светлин Танчев вече внесе в 42-то Народно събрание поправката за ранно пенсиониране на миньорите, а БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ не я приеха и в момента има миньори на по 60 години. Да са живи и здрави миньорите, да не се подлъгват по политическия популизъм, призова Николай Бареков. Преди три месеца той каза друго за политическото крепостничество в Бобов дол: "Какво социално има в една социална партия (БСП), която разчита на един олигарх (Ковачки), който не плаща заплати и три месеца преди изборите не е дал заплати на работниците си, след което им казва, че ще им даде по 100 лв. ако гласуват за определена партия”, каза Бареков. Сега ББЦ поставя три отрасъла в основите на тяхната политическа програма -земеделие, туризъм, енергетика. Изброените от Бареков икономически сфери до голяма степен се припокриват с бизнесинтересите на Ковачки. Бобов дол и Ковачки Формално Ковачки няма нищо общо с "Въгледобив Бобов дол" и с техния концесионер. Бизнесменът, който бе съден, но оправдан за укриване на данъци в големи размери, се оттегли от многобройните рудници, тецове и други предприятия под негов контрол, които вече са собственост на офшорки. Според данните в Търговския регистър "Въгледобив Бобов дол" ООД е собственост на офшорката "Болоня Инвестинг Лимитид" и на Никифор Вангелов, дясна ръка на Ковачки и учредител на партия "Лидер". Фирмата е наемател на държавните "Мини "Бобов дол" от 2006 г. и е обявена в несъстоятелност преди две години като дълговете й се управляват от синдик. Фирмите, свързани с Ковачки, винаги са се ползвали с благоволението на държавата, като различни правителства, включително това на ГЕРБ, си затваряха очите за неплатени задължения и неизпълнени екологични програми, дори под заплахата на санкции от Брюксел. Поради всичко това настоящата прегръдка между Ковачки и Бареков изглежда като схема за съхранение на бизнес интереси, най-вероятно под закрилата на ДПС. Политическият проект на Бареков ББЦ стартира с финансиране от обвиняемия за източване на банката си Цветан Василев, мажоритарен акционер в КТБ. След гръмкия развод между банкера и депутата от ДПС Делян Пеевски, обаче, се появиха съмнения, че от собственост на Василев партия ББЦ е станала собственост на Пеевски. Бареков ще води листата в Пловдив и Варна, но можело да избере и София Ние сме събрали 7777 подписа, с които ще се регистрираме, каза Бареков на влизане в ЦИК и обясни, че това е щастливото му число и е избрано неслучайно. Той смята да оглави листата в Пловдив и Варна. Аз ще бъда кандидат в Пловдив-град, където съм израснал и във Варна, където имат силна структура, каза Бареков и допълни, че зам.-председателят на ББЦ Росен Петров най-вероятно ще е водач в 25 МИР в София. Разбира се, винаги е възможно да взема решение в последния момент и да се впусна в битка и в София срещу Бойко Борисов, декларира Бареков. Доколкото знам, той се готви засега в Пловдив да идва, така че аз бих го поканил и го чакам там, там да проведем лидерския двубой, допълни лидерът на ББЦ. "Ние не искаме да се разтегляме в пространството, да ставаме някакъв субект с 20 партии с по един файтон хора, а някои нямат и толкова. Искаме да направим нещо смислено", поясни Бареков по повод коалиционната си политика. След шумната раздяла с ВМРО на Красимир Каракачанов, които на евроизборите бяха заедно с ББЦ и успяха да вкарат един евродепутат (Ангел Джамбазки), в последните дни Бареков пробва да приобщи НДСВ, която обаче в неделя напусна коалицията с ББЦ заради липсата на политическа култура и принципи. Лидерът на ББЦ отправи в понеделник и призив към НДСВ да се разпусне и да се влее в неговата партия. "Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане тази партия прозападна, проевропейска и прагматична, предлагам на предстоящия конгрес на ББЦ на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ", заяви Бареков. Този ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините дадоха своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС. Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база, декларира още Бареков, който е евродепутат от групата на консерваторите. Така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия, допълни той. Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активистите на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този ход, каза още Бареков. По повод обещанието на Бойко Борисов да назначи 10 зам.-министри мюсюлмани, Бареков коментира, че това е срамно. "Той си позволи да дели народа християни и мюсюлмани. Това е поредната простотия в стил бившия вожд. Той още не е взел властта и раздели българската нация. Раздели я първо Ваньо Танов да рекетира бизнеса. Неслучайно ви казах, че бизнесът застана зад нас в момента, в който се появи физиономията на Танов", заключи той.

Партията на Ковачки "Лидер" се коалира с Бареков

http://www.mediapool.bg/partiyata-na-kovachki-lider-se-koalira-s-barekov-news223818.html

Близката до спорния бизнесмен Христо Ковачки партия "Лидер" влиза в коалиция с "България без цензура" на Николай Бареков. Това съобщи Бареков в понеделник, преди да регистрира в ЦИК коалицията си, в която до момента участват Земеделски народен съюз (ЗНС) и "Гергьовден". Той каза, че споразумението с "Лидер" е било подписано по-рано в понеделник, а коалицията му щяла още да се разраства. Коалицията с "Лидер" била на базата на общи принципи. "Трябва да има български бизнес, а това ще стане като се налеят пари в българската икономика. Кой да разкрие работни места - Бойко Борисов и Сергей Станишев? По какъв начин - те раздуха администрацията до невъобразими размери", коментира Бареков. По думите му, трябва да се осигурят работни места за миньори, лекари, багеристи, куфражисти, учители, а не за поредните чиновници, които се чудят какво да правят по цял ден. Бареков каза, че коалицията с "Лидер" нарочно се обявява на 18 август - Ден на миньора. Аз ще правя агитация при българските миньори, заяви той и добави, че вече е получи покана от Бобов дол да агитира там. Мините в Бобов дол, които са част от бизнес империята на Христо Ковачки, влязоха във фокуса на вниманието по време на евроизборите през май, когато миньорите станаха заложници на схема за контролиран вот в полза на БСП. Районът бе сред малкото, в които социалистите спечелиха изборите, след като преди това репортажи на Нова телевизия показаха откровена агитация и купуване на гласове, както и унизителни сцени с миньори, които се бият за килограм месо във ведомствения магазин. Бареков се провъзгласи за новия спасител на българските миньори и пожела да спечели гласовете на всички тях. Който миньор гласува за Бареков, ще получава възможност да си работи заплатата, ще го пенсионираме рано, обеща лидерът на ББЦ. Той припомни, че Светлин Танчев вече внесе в 42-то Народно събрание поправката за ранно пенсиониране на миньорите, а БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ не я приеха и в момента има миньори на по 60 години. Да са живи и здрави миньорите, да не се подлъгват по политическия популизъм, призова Николай Бареков. ББЦ поставя три отрасъла в основите на тяхната политическа програма -земеделие, туризъм, енергетика, каза Бареков. Изброените от него икономически сфери до голяма степен се припокриват с бизнесинтересите на Ковачки. Формално Ковачки няма нищо общо с "Въгледобив Бобов дол" и с техния концесионер. Бизнесменът, който бе съден, но оправдан за укриване на данъци в големи размери, се оттегли от многобройните рудници, тецове и други предприятия под негов контрол, които вече са собственост на офшорки. Според данните в Търговския регистър "Въгледобив Бобов дол" ООД е собственост на офшорката "Болоня Инвестинг Лимитид" и на Никифор Вангелов, дясна ръка на Ковачки и учредител на партия "Лидер". Фирмата е наемател на държавните "Мини "Бобов дол" от 2006 г. и е обявена в несъстоятелност преди две години като дълговете й се управляват от синдик. Фирмите, свързани с Ковачки, винаги са се ползвали с благоволението на държавата, като различни правителства, включително това на ГЕРБ, си затваряха очите за неплатени задължения и неизпълнени екологични програми, дори под заплахата на санкции от Брюксел. Поради всичко това настоящата прегръдка между Ковачки и Бареков изглежда като схема за съхранение на бизнес интереси, най-вероятно под закрилата на ДПС. Политическият проект на Бареков ББЦ стартира с финансиране от обвиняемия за източване на банката си Цветан Василев, мажоритарен акционер в КТБ. След гръмкия развод между банкера и депутата от ДПС Делян Пеевски, обаче, се появиха съмнения, че от собственост на Василев партия ББЦ е станала собственост на Пеевски. Ние сме събрали 7777 подписа, с които ще се регистрираме, каза Бареков на влизане в ЦИК и обясни, че това е щастливото му число и е избрано неслучайно. Той смята да оглави листата в Пловдив и Варна. Аз ще бъда кандидат в Пловдив-град, където съм израснал и във Варна, където имат силна структура, каза Бареков и допълни, че зам.-председателят на ББЦ Росен Петров най-вероятно ще е водач в 25 МИР в София. Разбира се, винаги е възможно да взема решение в последния момент и да се впусна в битка и в София срещу Бойко Борисов, декларира Бареков. Доколкото знам, той се готви засега в Пловдив да идва, така че аз бих го поканил и го чакам там, там да проведем лидерския двубой, допълни лидерът на ББЦ. "Ние не искаме да се разтегляме в пространството, да ставаме някакъв субект с 20 партии с по един файтон хора, а някои нямат и толкова. Искаме да направим нещо смислено", поясни Бареков по повод коалиционната си политика. След шумната раздяла с ВМРО на Красимир Каракачанов, които на евроизборите бяха заедно с ББЦ и успяха да вкарат един евродепутат (Ангел Джамбазки), в последните дни Бареков пробва да приобщи НДСВ, която обаче в неделя напусна коалицията с ББЦ заради липсата на политическа култура и принципи. НДСВ да се разпусне и да се влее в ББЦ Лидерът на ББЦ призова в понеделник НДСВ да се разпусне и да се влее в неговата партия. Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане тази партия прозападна, проевропейска и прагматична, предлагам на предстоящия конгрес на ББЦ на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ, заяви Бареков. Този ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините дадоха своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС. Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база, декларира още Бареков, който е евродепутат от групата на консерваторите. Така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия, допълни той. Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активистите на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този ход, каза още Бареков. По повод обещанието на Бойко Борисов да назначи 10 зам.-министри мюсюлмани, Бареков коментира, че това е срамно. "Той си позволи да дели народа християни и мюсюлмани. Това е поредната простотия в стил бившия вожд. Той още не е взел властта и раздели българската нация. Раздели я първо Ваньо Танов да рекетира бизнеса. Неслучайно ви казах, че бизнесът застана зад нас в момента, в който се появи физиономията на Танов", заключи той.

Бареков иска НДСВ да се влее в "България без цензура"

http://www.mediapool.bg/barekov-iska-ndsv-da-se-vlee-v-bulgaria-bez-tsenzura-news223818.html

НДСВ трябва да се влее в големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура", обяви Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията си. Според него само така НДСВ би могла да остане прозападна, проевропейска и прагматична партия. Той си представя как формацията обявява вливането си в "България без цензура" на 30 август във Варна, където Бареков ще вдига партиен конгрес.   Преди два дни НДСВ обяви, че няма да се коалира с ББЦ заради липсата на политическа култура и принципи.   Според Бареков един такъв ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините са дали своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС.   "Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база", обяснява Бареков.   Той допълва, че така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един "бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия".   "Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход", допълва Бареков.

Ето я новата Фейсбук сензация, която потресе България! Перхидролка се чекне, псува, мастурбира и изтерясва пред камера в защита на Азис

http://www.zapernik.com/hailaif/eto-ya-novata-feisbuk-senzaciya-koyato-potrese-bulgariya-perhidrolka-se_33762/

Стигнахме дъното. Това е първият извод, който се набива в главата на всеки българин, който през последните няколко дни влиза във Фейсбук и разбира, че новата сензация в социалните мрежи е... перхидролена простакеса, която се чекне, псува и изпада в истерия, за да защити фолк идола Азис.

Само през изминалия уикенд видеоклипът с нервозното изпълнение събра няколко хиляди споделяния и десетки пъти повече коментари. "Аз съм алкохоличка. Пука ли ти? И какво от туй?", крещи в...

Продължава

Сидеров включва в листите "обичайните бойци, готови за битка"

http://news.ibox.bg/news/id_1681537318

"Атака" ще присъства във властта, защото тя е различният глас на много българи. С това уверение лидерът на атакистиките Волен Сидеров регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) партията

Александър Станков потвърди: Вече не съм треньор на "Черно море"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251157

Александър Станков потвърди, че напуска треньорския пост в Александър Станков потвърди, че напуска треньорския пост в "Черно море". Специалистът си тръгва след разочароващите резултати на варненци от началото на сезона. Под ръководството на Станков тимът от „Тича“ записа едва два равни и три загуби, в които реализира само два гола. Специалистът даде кратко интервю при сбогуването си с тима, в което заяви,

Motorola вероятно ще представи своя умен часовник на 4-ти септември

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/18/2363321_motorola_veroiatno_shte_predstavi_svoia_umen_chasovnik/?ref=rss


Motorolaq изглеждаq се движи по график и ще представи своя умен часовник на 4 септември т.г. Първоначалните планове на компанията бяха устройството да е готово навреме за новия активен сезон.

В някои онлайн магазини вече се появиха и спецификациите на часовника, които досега Motorola пазеше в тайна. Макар и да не може да се има пълно доверие на въпросните данни, все пак те дават добър ориентир за това, което може да се очаква. Особено при положение че те са публикувани и в сайта на...

Първанов: Борисов диктува назначенията на кабинета

http://www.moreto.net/novini.php?n=261442

Противоречиви са първите впечатления от работата на служебния министър-председател Георги Близнашки и неговия кабинет. Такова мнение сподели в „Здравей, България” лидерът на АБВ Георги Първанов. „От една страна имаше размах в търсенето на решения по темата за природните бедствия, темата за КТБ.

Дете е с опасност за живота след падане от 2-ия етаж

http://www.vesti.bg/novini/dete-e-s-opasnost-za-zhivota-sled-padane-ot-2-iia-etazh-6020196

6-годишно момче е в отделението по реанимация на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен с травми, получени при падане от втория етаж на сграда.

21 души са ранени при ПТП за едно денонощие

http://www.cross.bg/dannite-skorost-denonoshtie-1425935.html

/КРОСС/ 21 души са ранени при 19 катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това сочат данните на МВР. В София има един тежък инцидент и 37 леки пътнотранспортни произшествия, при които е ранен един човек. От днес "Пътна полиция" ще се включи в инициатива за контрол на скоростта, която е част от европейската мрежа на службите на КАТ. Инициативата ще продължи до 24 август на територията на всички държави-членки на ЕС. Превишената и несъобразена скорост продължава да е най-честата причина за катастрофите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Освен за превишаване на разрешената скорост за движение ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност".  

Измамиха жена с 550 лева по схемата с инсцениране на пътнотранспортно произшествие с близък

http://www.zapernik.com/krimi/izmamiha-jena-s-550-leva-po-shemata-s-inscenirane-na_33761/

Брезничанка е била измамена със сумата от 550 лв. Още няколко опита са направени в района на гр. Брезник и селата.

Схемата отново е инсцениране на пътнотранспортно произшествие с близък и искане на голяма сума пари за освобождаването му от наказателна отговорност. Обикновено измамниците се представят за полицейски началници, следователи, лекари или някакво друго длъжностно лице.

От полицията отново се обръщат към гражданите, да не се доверяват на непознати и по никакъв...

Продължава

В "Столипиново" не са чували за скандала с ДАНС, но искат Пеевски за депутат

http://www.cross.bg/peevski-stolipinovo-horata-1425934.html

/КРОСС/ Номинацията на Делян Пеевски за кандидат-депутат от Граждански комитет „Столипиново" е „първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали". Това заяви председателят на организацията Асен Колев в предаването „Тази сутрин" по bTV. В петък той разказа, че жителите на „Столипиново" „настояват в парламента да влязат хора, които наистина знаят какво става в квартала, познават обстановката, хората и ще променят политиката". Бившият депутат от ДПС от 41-то и 42-то Народно събрание вече получи номинации от всичките девет общински организации на ДПС в област Пазарджик, които го подкрепят традиционно. Пеевски е известен като „познавач на обстановката" в места като старозагорското село Крън, където преди последните парламентарни избори обеща, че „ГЕРБ няма да страхува повече". Когато се състезаваше за мандат в Европарламента пък, настоящият кандидат за народен представител плати кувертите на всички абитуриенти в Сърница, които празнуваха баловете си в деня на изборите. Местните в „Столипиново" обаче не могат да разкажат кога Пеевски е посещавал квартала им, а за много от тях дори името му е непознато. Ромите от пловдивския квартал дори не са чували за скандала около Пеевски и избирането му за шеф на ДАНС. „Изобщо не е идвал, и аз не го познавам, веднъж съм се видял с него по време на снимките

АКЦИЯ! Ченгетата провериха 98 лица и 83 автомобила през уикенда! Вижте резултата

http://www.zapernik.com/krimi/akciya-chengetata-proveriha-98-lica-i-83-avtomobila-prez-uikenda_33760/

56 нарушения са установени при проведена специализирана полицейска операция в Пернишко през изминалите почивни дни.

Целта на акцията е била ограничаване на битовата престъпност в малките населени места и контрол на движението по пътищата. Проверени са 98 лица и 83 автомобила. Съставени са 19 акта за установяване на административни нарушения и са издадени 37 фиша по Закона за движение по пътищата. Разкрита е една кражба на домашно имущество и са връчени три предупредителни протокола...

Продължава

Мъж преби дядо си, счупи му крака

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251148

28-годишен мъж ( К.Д.) от с. Сапарево е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Той е нанесен побой и е счупил крак на дядо си.
Задържаният е известен на полицията с множество криминални деяния. Пострадалият е настанен в дупнишка болница, без опасност за живота е, информират от ОД МВР- Кюстендил. 28-годишен мъж ( К.Д.) от с. Сапарево е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Той е нанесен побой и е счупил крак на дядо си. Задържаният е известен на полицията с множество криминални деяния. Пострадалият е настанен в дупнишка болница, без опасност за живота е, информират от ОД МВР- Кюстендил.

Жените лъжат повече в есемеси със сексуално съдържание

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zhenite-lyzhat-poveche-v-esemesi-sys-seksualno-sydyrzhanie-6020192

Дамите лъжат виртуално не от неискреност, а най-често защото искат партньорите им да са щастливи и доволни

Пияница се качи в Голф, заби го в мантинелата на пътя за Старо село и се озова в хирургията със счупен прешлен

http://www.zapernik.com/krimi/piyanica-se-kachi-v-golf-zabi-go-v-mantinelata-na_33759/

Пиян шофьор е пострадал, самокатастрофирайки с лек автомобил.

Инцидентът е станал на 15 август, на главен път Е-79, в района на с. Старо село.

Лек автомобил Фолксваген „Голф”, шофиран от перничанина В.С./59 г./ самокатастрофирал, удряйки се в страничната мантинела.

При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,40 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е настанен в хирургично отделение на МБАЛ „Р. Ангелова” – Перник със счупен прешлен....

Продължава

Официално: Никола Спасов ще отлепя от дъното Черно море

http://bgfootball.actualno.com/Oficialno-Nikola-Spasov-shte-otlepja-ot-dynoto-Cherno-more-news_45597.html

Ръководството на ПФК Черно море постигна споразумение с бившия треньор на тима Никола Спасов. Той се завръща начело на отбора от "Тича". Специалистът води "моряците" в периода 200...

Оскверниха паметник на Хаджи Димитър с надпис "Смърт за гяурите"

http://society.actualno.com/Oskverniha-pametnik-na-Hadji-Dimityr-s-nadpis-Smyrt-za-gjaurite-news_45602.html

Паметникът на Хаджи Димитър на връх Бузлуджа бе осквернен с думите "Смърт за гяурите", изписани със спрей. Надписът е бил на Стената на безсмъртните, но вече е почистен, предаде БГНЕС.&n...

Минно-геоложката камара иска разрешаване на добива на шистов газ

http://business.actualno.com/Minno-geolojkata-kamara-iska-razreshavane-na-dobiva-na-shistov-gaz-news_45604.html

За нас е от изключително значение този отрасъл да се развива динамично с оглед националния интерес и в съответствие с утвърдените европейски практики. Миньорската професия е една от най-престижните и ...

Сладоледено кисело мляко с плодове

http://recipes.actualno.com/Sladoledeno-kiselo-mljako-s-plodove-news_45608.html

Сладоледеното кисело мляко е един популярен вариант на сладолед. Всъщност сладоледеното кисело мляко не е нищо различно от сладолед, който носи приятно киселия млечен вкус на кисело мляко. През летнит...

Мъж преби дядо си, счупи му крака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251145

28-годишен мъж ( К.Д.) от с. Сапарево е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Той е нанесен побой и е счупил крак на дядо си.
Задържаният е известен на полицията с множество криминални деяния. Пострадалият е настанен в дупнишка болница, без опасност за живота е, информират от ОД МВР- Кюстендил. 28-годишен мъж ( К.Д.) от с. Сапарево е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Той е нанесен побой и е счупил крак на дядо си. Задържаният е известен на полицията с множество криминални деяния. Пострадалият е настанен в дупнишка болница, без опасност за живота е, информират от ОД МВР- Кюстендил.

Сашо Станков: Вече не съм треньор на "Черно море"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251147

Александър Станков потвърди, че напуска треньорския пост в "Черно море". Специалистът си тръгва след разочароващите резултати на варненци от началото на сезона. Под ръководството на Станков тимът от „Тича“ записа едва два равни и три загуби, в които реализира само два гола.
Специалистът даде кратко интервю при сбогуването си с тима, в което заяви, Александър Станков потвърди, че напуска треньорския пост в "Черно море". Специалистът си тръгва след разочароващите резултати на варненци от началото на сезона. Под ръководството на Станков тимът от „Тича“ записа едва два равни и три загуби, в които реализира само два гола. Специалистът даде кратко интервю при сбогуването си с тима, в което заяви,

Двама брезничани обраха нов строеж

http://www.zapernik.com/krimi/dvama-breznichani-obraha-nov-stroej_33758/

Брезнишки полицаи задържаха двама за кражба.

На 15 август, в районното управление бил подаден сигнал от жители на с. Долна Секирна, че от новострояща се сграда се извършва кражба на метални профили. Органите на реда предприели незабавни действия за разкриване на престъплението. В резултат на проведените оператвино-издирвателни действия било установено, че извършители са перничаните И.Е./38 г./ и 33-годишнят В.П. Двамата били натоварили плячката си на лек автомобил, но много бързо били...

Продължава

Стресът на работа увеличава риска от диабет с 45%

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/stresyt-na-rabota-uvelichava-riska-ot-diabet-s-45-6020188

Това увеличава риска от сърдечни болести, инсулт или слепота, твърдят авторите на ново изследване

"Черно море" се раздели по взаимно съгласие с Александър Станков

http://www.moreto.net/novini.php?n=261444

Александър Станков потвърди новината на Gong.bg от вчера, че напуска треньорския пост в Черно море. Специалистът си тръгва след разочароващите резултати на варненци от началото на сезона. Под ръководството на Станков тимът от „Тича“ записа едва два равни и три загуби, в които реализира само два гола.

Нестандартни скачащи роботи ще изследват астероиди

http://www.cross.bg/roboti-skachashti-kosmicheski-1425933.html

/КРОСС/ Големите астероиди са интересен обект за изучаване от страна на учените. Придвижването по повърхността им обаче с машини на колела, верига или „крачещи" апарати е почти невъзможно заради слабата гравитация. Използването на техника с реактивни двигатели пък е свързано с множество потенциални опасности и прекалено голям разход на гориво. По тази причина учените в НАСА имат интересна и доста нестандартна алтернативна идея - създаването на скачащи роботи във формата на куб, предназначени за придвижване по повърхността на космически обекти със слаба гравитация. Техниката е базирана на задвижваща система, състояща се от маховици, ускорявани до определена скорост. Такива инерционни системи вече са пробвани на Земята и се използват за ориентация на някои космически телескопи. За съжаление технологията не позволява постигане на висока точност на преместване. Въпреки това обаче тя е особено перспективна, тъй като чрез нея скачащите роботи ще могат да достигнат до места, които са недостъпни за стандартно придвижващите се машини в условията на микрогравитация. Едновременно с това системата има и други предимства. Скачащите роботи нямат никакви външни движещи се части, което повишава надеждността на техниката. Освен това системата не изразходва никакво гориво, а като източник на енергия може да използва слънчевата светлина, улавяна с тънки соларни батерии, монтирани върху външната част на роботите

БНБ не се интересувала от КТБ

http://econ.bg/Новини/БНБ-не-се-интересувала-от-КТБ_l.a_i.562334_at.1.html

Очевидно никой от ръководството на БНБ не се интересува от случващото се с Корпоративна търговска банка (КТБ) . Това заяви Даниел Божилов, участник в...

Турчинов призова украинските войници да не хленчат, а да „умират достойно”

http://www.cross.bg/tyrchinov-ykrainskite-ykraiina-1425936.html

/КРОСС/ Говорителят на Върховната рада и бившият и. д. президент на Украйна Александър Турчинов, който през април нареди да се започне така наречената „антитерористична операция" в Югоизточна Украйна, призова украинските войници да не се оплакват от случващото се, а да „умират достойно" за Украйна, предаде ИА „Новорусия", позовавайки се на съобщението на Турчинов на страницата му в популярна социална мрежа. Както е известно, украинските политици имат интересен начин за комуникация с народа си... в социалните мрежи.Поста на Турчинов предизвика бурна реакция в украинското общество. Ето какво е написал той на страницата си в социална мрежа: „Войници и офицери на Украинската армия, престанете да хленчите пред руските медии, че са ви изоставили. Имайте съвест да умрете достойно за родината си!" Както стана известно по-рано, Александър Турчинов, чийто син въпреки тоталната мобилизация така и не влезе в редиците на действащата на Донбас украинска армия, призоваваше хората да не се възмущават от действията на родителите, които с всички методи са успели да предпазят децата си от военна служба в украинските ВС. Напомняме, че в събота нова група невъоръжени украински военни преминали на територията на Русия. Според думите им, те се решили на тази стъпка заради спасяване на живота си.Това не е първият случай на преминаване на украински бойци в Русия

Кафето при бременност е свързано с детската левкемия

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kafeto-pri-bremennost-e-svyrzano-s-detskata-levkemiia-6020187

Бременните жени, които пият само по две чаши кафе на ден поставят бебето си в риск да се разболее от левкемия

Русия се справя с ембаргото

http://www.cross.bg/stokite-vnosa-magazinite-1425932.html

/КРОСС/ Калининградска област е получила първите партиди стоки от страни, които не са обхванати от руските санкции, информира ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местните власти. “Появиха се малайзийско грозде, ябълки и домати от Сърбия, които по външен вид са абсолютно същите като тези, които по-рано идваха от Полша”, посочи Светлана Куманева от калининградските митнически служби. За по-бърза обработка на стоките на митницата е създадена специална оперативна група, която всекидневно контролира работата на митническите постове. Според данни на регионалното правителство стоките, обхванати от ограниченията, са 15,8 процента от общия обем на вноса на областта. От страните, срещу които Русия въведе ответни санкции, идват 34 процента от общия обем на вноса. Според Андрей Романов, ръководител на Съюза на промишлениците и предприемачите на Калининград, предприятията, които зависят от вноса, ще имат нужда от максимум три месеца, за да осигурят нови източници и да заместят изцяло стоките, попаднали под забраната на Москва. Според експерти в магазините няма да има недостиг на стоки, като евентуално асортиментът ще се измени, но без съществен растеж на цените. Специално създадена група към регионалното правителство следи за наличието на продукти в магазините, както и за ценовото равнище. Засега не се наблюдава рязко поскъпване на стоки в магазините, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Разследвани за източването на КТБ бяха разпитани

http://www.mediapool.bg/razsledvani-za-iztochvaneto-na-ktb-byaha-razpitani-news223817.html

Изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка (КТБ) Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова бяха разпитани в столичното следствие в понеделник. След кратък престой там двамата отказаха коментар, а според адвоката на Димова Николай Рангелов разпитът на двамата разследвани целял да се прецизират обвиненията за източването на банката. Той отказа да обясни пред журналисти в каква посока е прецизирането, като заяви само, че няма промяна в повдигнатите до момента обвинения. Мария Димова и заместник - главната счетоводителка Борислава Кючукова обвинени за това, че са подпомогнали присвояването на 206 милиона лева от КТБ. Парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев. Мария Димова е заявила пред разследващите, че в част от периода, за който е обвинена, е била в отпуск и няма как през това време да е извършила престъпление. Адвокат Рангелов каза, че разбрал от медиите за освобождаването на касиерката Маргарита Петрова. Той допуска, че това може да е станало, ако тя е оказала съдействие на разследващите. Янчо Янков - адвокат на изпълнителния директор на банката Орлин Русев, каза, че също е научил от медиите за освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач Борислава Кючукова остава в ареста. Янчо Янков и клиентът му Орлин Русев, както и Мария Димова, престояха само по няколко минути в сградата на Столичното следствие. Адвокатът на Русев коментира, че не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач Кючуков, остава в ареста. Според обяснението на наблюдаващия прокурор Иван Гешев, който също беше в столичното следствие, Петрова е на свобода, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление. Самата Петрова не беше сред разпитваните. Разпитът на единствената задържана по аферата – Борислава Кючукова – ще бъде в Националното следствие. Миналата седмица главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова бе пусната от ареста с най-лекота мярка неотклонение подписка. В края на юли Софийският апелативен съд уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на Петрова и заместничката й Боряна Кючукова, а главната счетоводителка Мария Димова остана под домашен арест заради здравословни причини. Първоначално с тях бе задържан и изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев, но Софийският градски съд го освободи срещу гаранция от 10 000 лв. Цветан Василев също беше обвинен задочно за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Вложители в КТБ: Протестът ще ескалира Междувременно вложители в КТБ, които се организираха в група в социалната мрежа, предупредиха, че ще засилят натиска върху държавните институции. Очаква се и намесата на европейски съдилища, каза пред БНР в понеделник Даниел Божилов. Той обясни, че се обсъжда и възможността да се поиска спешна помощ от съда в Люксембург, така че да е заявен един иск, който да се разгледа в много кратък срок от време за нарушаване на общностното законодателство. "Има идея самият протест, който се прави, да ескалира в определена степен в рамките на закона, защото очевидно от ръководството на БНБ, като отговорен орган, въобще не се интересува никой", каза Божилов. "На тях не им пука нито за акционерите, които трябваше да са ги поканили вече официално, те да предложат нещо, ще предложат ли, няма ли да предложат, респективно те да минават на следващите стъпки, които предвижда законът", добави той. Даниел Божилов обвини управителя на БНБ Иван Искров, че на базата на вътрешна информация е изтеглил своевременно спестяванията си от КТБ, докато положението на обикновените хора с блокирани сметки продължава да се влошава: "Има хора, които просто по една или друга причина точно в този момент са останали без работа и тези средства им трябват. Сега няма да коментираме социалните, но тежките случаи, когато са събирани пари по дарителски сметки, когато става въпрос за лечение на тежки заболявания. Но по принцип има и фирми, на всеки един от нас, вложителите, това създава по-малки или по-големи проблеми, във всеки случай са проблеми", каза още той.

Вложители в КТБ готови за още протести заради пасивността на БНБ

http://www.mediapool.bg/vlozhiteli-v-ktb-gotovi-za-oshte-protesti-zaradi-pasivnostta-na-bnb-news223817.html

Засилване на протестите и на натиска върху държавните институции заради ситуацията около КТБ, прогнозира участник в групата в социалната мрежа, която настоява за защита на интересите на вложителите в КТБ.   Очаква се и намесата на европейски съдилища, каза пред БНР в понеделник Даниел Божилов, един от инициаторите Даниел Божилов за "Хоризонт". Той обясни, че се обсъжда и възможността да се поиска спешна помощ от съда в Люксембург, така че да е заявен един иск, който да се разгледа в много кратък срок от време за нарушаване на общностното законодателство.   "Има идея самият протест, който се прави, да ескалира в определена степен в рамките на закона, защото очевидно от ръководството на БНБ, като отговорен орган, въобще не се интересува никой", каза Божилов.   "На тях не им пука нито за акционерите, които трябваше да са ги поканили вече официално, те да предложат нещо, ще предложат ли, няма ли да предложат, респективно те да минават на следващите стъпки, които предвижда законът", добави той.   Даниел Божилов обвини управителя на БНБ Иван Искров, че на базата на вътрешна информация е изтеглил своевременно спестяванията си от КТБ, докато положението на обикновените хора с блокирани сметки продължава да се влошава:   "Има хора, които просто по една или друга причина точно в този момент са останали без работа и тези средства им трябват. Сега няма да коментираме социалните, но тежките случаи, когато са събирани пари по дарителски сметки, когато става въпрос за лечение на тежки заболявания. Но по принцип има и фирми, на всеки един от нас, вложителите, това създава по-малки или по-големи проблеми, във всеки случай са проблеми", каза още той.

Рекордно дълъг сет и новаторство белязаха изминалия "Solar Summer" уикенд

http://www.cross.bg/summer-jamie-solar-1425931.html

/КРОСС/ Изминалият "Solar Summer" уикенд остава в историята с две много специални партита - завръщането на Mark Knight (15 август) и първата ни среща с Jamie Jones (16 август). Две много различни, но изпълнени със заряд, сантимент и качествена музика, партита. Резултатът - Mark Knight с рекордно дълъг сет за това лято в знак на благодарност към любимата му публика; Jamie Jones - оправда очакванията на феновете, като ги впечатли и прикова с новаторство, стил и усет. Петъчната вечер няма как да бъде заличена от спомените ни това лято с блестящото парти, зад което стои Mark Knight. Винаги раздаващ се, с особено топло отношение към българските си фенове, които върнаха диджея 3 пъти на бис на сцената на "Solar Summer". Посрещнат от бурни аплодисменти и повече от 5000 високо вдигнати ръце, Knight удължи сета си, с което го постaви в историята на тазгодишния фестивал като най-дългия сет за това лятото. Mark не скри симпатиите и вълнението от срещата си с публиката, като закри партито под звуците на парчето „We are family". На тръгване Mark Knight сподели, че винаги му е много трудно да се разделя с България, именно затова вече няма търпение да се върне. Емоцията преля и в нощта на следващия ден, когато в нетърпеливо очакване родните меломани се срещнаха за първи път с Jamie Jones. Химията между публиката и Jamie се усети oще в първите минути

"Славия" няма да пипа треньора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4250262

"Славия" не мисли за треньорска смяна след двете поредни загуби в първенството за седмица. "Берое" удари "белите" с 2:0 като гост в събота и от трибуните в кв. "Овча купел" част от фенове на домакините поискаха оставка на наставника Милен Радуканов. "Когато президентът Венци Стефанов реши, да ми каже, че ме освобождава", отсече треньорът.

"Няма "Славия" не мисли за треньорска смяна след двете поредни загуби в първенството за седмица. "Берое" удари "белите" с 2:0 като гост в събота и от трибуните в кв. "Овча купел" част от фенове на домакините поискаха оставка на наставника Милен Радуканов. "Когато президентът Венци Стефанов реши, да ми каже, че ме освобождава", отсече треньорът. "Няма

Мартина Вачкова позира с пясъчен замък на плажа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4250330

Мартина Вачкова се сдоби със собствен замък, само че от пясък. Актрисата позира с “плажната постройка” преди няколко дни. Тя е висока почти 30 см, а най-отгоре има забучено птиче перо. Нейни приятели в социалната мрежа веднага се пошегуваха с нея, че аристократизмът личи по перото. А Евгени Минчев написа: “С властта, дадена ми от Нейно Величество, Мартина Вачкова се сдоби със собствен замък, само че от пясък. Актрисата позира с “плажната постройка” преди няколко дни. Тя е висока почти 30 см, а най-отгоре има забучено птиче перо. Нейни приятели в социалната мрежа веднага се пошегуваха с нея, че аристократизмът личи по перото. А Евгени Минчев написа: “С властта, дадена ми от Нейно Величество,

Червения Страхил Ангелов иска шамари за шефовете в БСП

http://frognews.bg/news_74772/

Бившият червен депутат Страхил Ангелов захапа жестоко ръководството на столетната партия.Социалистът поиска младите му колеги да ударят шамар на ръководството на БСП, което според него действа неадекватно.

6-годишно дете с опасност за живота след падане от втория етаж

http://offnews.bg/news/n_1/n_378204.html

6-годишно момче от Сливен е в болница след падане от втория етаж, съобщи Нова телевизия. Детето е с опасност за живота. То има фрактура на черепа и гръдните прешлени, съобщиха от реанимацията на болницата „Д-р Иван Селимински”.

3 планинари паднаха от връх Монблан и загинаха

http://www.vesti.bg/novini/3-planinari-padnaha-ot-vryh-monblan-i-zaginaha-6020193

Двама алпинисти и техният водач паднаха от 800 метра височина и загинаха в района на връх Монблан в Алпите.

595 нарушения са констатирани от МВР - Сливен за една седмица

http://pik.bg/595-нарушения-са-констатирани-от-мвр---сливен-за-една-седмица-news215109.html

595 нарушения са констатирани от МВР - Сливен за една седмица

595 са констатираните нарушения в Областната дирекция на МВР - Сливен за една седмица. Установени са 16 водачи, употребили алкохол, 21 са неправоспособните. За периода 4 – 11 август полицейските служители от Областната дирекция са започнали работа по 52 досъдебни производства, от тях 11 бързи и едно незабавно.

54 производства са изпратени в прокуратурата, 7 са образувани след проведени полицейски операции на територията на областта. За периода са били планирани и проведени 9 специализирани операции. Проверени 1088 автомобила, 1960 лица. Служителите на реда са реагирали на 376 сигнала, подадени от телефон 112 и от граждани. За констатираните нарушения са съставени 123 актове по Закона за движение по пътищата, 84 по Наредбата на Общината и издадени са 357 фиша. За неправилно паркиране са санкционирани 29 водачи.

При ежедневния контрол по възлови улици в Сливен са съставени 64 актове по Закона за движение по пътищата, установени са 11 водачи, употребили алкохол и 9 неправоспособни. Наложени са 29 глоби с фиш. Регистрирани са 8 пътнотранспортни произшествия, от които едно тежко с един ранен.

Бакалов препоръчва на партиите да „зашият джобовете” на купувачите на гласове

http://www.moreto.net/novini.php?n=261440

Министерството на вътрешните работи готви мерки срещу „мераклиите да купуват и продават гласове”. „Поръчителите са определени партии. Разпоредил съм да няма прошка за никого – независимо кой е организатор и кой е поръчител”, заяви служебният министър Йордан Бакалов в предаването „Тази сутрин” по bTV и се пошегува, че лично ще сложи белезниците на поръчителите.

Фърги с нов самостоятелен албум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4251131

Солистката от „Блак Айд Пийс“ Фърги съобщи, че подготвя нов самостоятелен албум в предаване по американската телевизия Е!, съобщи RTE.
Певицата добавя и че планира турне за рекламата на албума.
През 2006 г. излезе албума й „The Duchess", а миналата година Фърги роди първото си дете Аксел Солистката от „Блак Айд Пийс“ Фърги съобщи, че подготвя нов самостоятелен албум в предаване по американската телевизия Е!, съобщи RTE. Певицата добавя и че планира турне за рекламата на албума. През 2006 г. излезе албума й „The Duchess", а миналата година Фърги роди първото си дете Аксел

Защо нервничи Обама?

http://www.cross.bg/obama-rysiya-ykraiina-1425930.html

/КРОСС/ Вече стана нещо обичайно да виждаме Барак Обама, критикуващ Русия и Владимир Путин за неправилната, от гледна точка на Америка, политика по отношение на Украйна, и описващ трудностите, с които се сблъскват руснаците след затягането на западните санкции. Обичайно стана и това, че произнасяйки тези речи, Обама видимо нервничи. Какво става? Влизайки в конфронтация с Русия по украинската криза, породена, между другото, не от Русия, а от Запада, Обама и неговите съюзници се сблъскаха с редица сериозни проблеми. Да вземем трагедията с малайзийския "Боинг". Вашингтон и Брюксел без доказателства обвиниха за нея Русия и уж подкрепяните от нея "сепаратисти" в югоизточна Украйна, и обявиха, че виновните за унищожаването на "Боинг" трябва да бъдат строго наказани под формата на санкции и изправяне пред международния трибунал. Но, доказателства, че опълченците са свалили самолета "Боинг", съдейки по всичко, няма. А версията за това, че самолетът е унищожен от украински самолет "Су-25", изглежда убедително, като има предвид характера на повреждането на корпуса на "Боинг-а". Ако експертизите докажат вината на украинските военни, Вашингтон и Брюксел ще се окажат в много неприятна ситуация. Ще трябва, според техните собствени призиви, да подведат под отговорност истинските виновници за трагедията, тоест лидерите на Украйна. В такъв случай Обама ще загуби лицето си. Как да не бъде нервен

Фърги с нов самостоятелен албум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4251126

Солистката от „Блак Айд Пийс“ Фърги съобщи, че подготвя нов самостоятелен албум в предаване по американската телевизия Е!, съобщи RTE.
Певицата добавя и че планира турне за рекламата на албума.
През 2006 г. излезе албума й „The Duchess Солистката от „Блак Айд Пийс“ Фърги съобщи, че подготвя нов самостоятелен албум в предаване по американската телевизия Е!, съобщи RTE. Певицата добавя и че планира турне за рекламата на албума. През 2006 г. излезе албума й „The Duchess", а миналата година Фърги роди първото си дете Аксел

Атака напомни: Ако изберете ГЕРБ, не се оплаквайте!

http://www.bnews.bg/article-114078

Атакистите все още не са готови с листите и с водачите им. Сидеров обяви, че нямало да има изненади в това отношение, а щял да заложи на бойци.

Кола се блъсна в пътен знак и се преобърна

http://dobrudjatv.net/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d0%bb%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%ba-%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%be%d0%b1%d1%8a%d1%80/

Пет пътни инцидента са регистрирани от 7 часа тази сутрин до този час на деня, на територията на цялата област. В тях няма сериозно пострадали.Лек автомобил „Опел Корса“ се преобърна на кръговото кръстовище на изхода на Добрич в близост до местността Кобаклъка. Инцидентът е станал […]

Министърът на отбраната на Сърбия: Напрежението между Русия и ЕС не е наш проблем

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/08/18/2363324_ministurut_na_otbranata_na_surbiia_naprejenieto_mejdu/?ref=rss


Напрежението между Европейския съюз и Русия, възникнало заради украинската криза, не е наш проблем и по никакъв начин не застрашава отличното военно сътрудничество между Сърбия и Русия, заяви в интервю за вестник "Данас" министърът на отбраната на Сърбия Братислав Гашич след среща със своя руски колега генерал Сергей Шойгу, предаде БТА.

На въпрос каква е била реакцията на руската страна на официалното сръбско становище, че страната зачита териториалната цялост на Украйна, но няма да...

Кър - грешницата, която започва деня с молитва

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/kyr-greshnicata-koiato-zapochva-denia-s-molitva-6020189

Греховете на красавицата се изразяват в няколко пиянски нощи, както самата тя ги нарича

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване