Нива с канабис и стопанинът й са разкрити в Кирковско

http://www.vesti.bg/novini/niva-s-kanabis-i-stopaninyt-j-sa-razkriti-v-kirkovsko-6021149

Наркостопанство в землището на село Островец бе разкрито днес от полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС от Кърджали.

Икономическият университет във Варна стартира иновативни магистърски програми

http://www.moreto.net/novini.php?n=262526

От 25 август в Икономически университет-Варна се извършва прием за две иновативни бизнес ориентирани магистърски програми разработени по проект BG051PO001-3.1.07-0058 "Бизнес моделиране на учебните планове и програми в професионално направление 3.

Пловдив стана градът с най-дълга пешеходна зона в Европа

http://pik.bg/пловдив-стана-градът-с-най-дълга-пешеходна-зона-в-европа-news219369.html

Пловдив стана градът с най-дълга пешеходна зона в Европа

Кметът на Пловдив Иван Тотев преряза лентата на обновената пешеходна зона около аптека "Марица" в града. "Неслучайно сме тук. След ремонта Пловдив е европейският град с най-дълга пешеходна зона. Дължината й от Партийния дом до "Новотел"-а е 1750 метра, което е с около 200 метра повече от пешеходната зона на Копенхаген, който до сега беше на челната позиция", обяви на церемонията Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg.


Той припомни, че реновацията на зоната около аптека "Марица" е струвала на общината 715 хил. лв. С тези средства е подменена настилката и осветлението в района, както и детската площадка. Ремонтирана е ул. "Петко Каравелов", която вече е пешеходна. "Следващата година планираме ново разширяване на пешеходната зона, но в "Капана". Ще превърнем в пешеходни ул. "Христо Дюкмеджиев", "Златарска", както и други малки улички зад бившите "Хали", коментира още Тотев.

Той допълни, че е получавал питания дали и ул. "Иван Вазов" няма да бъде включена в пешеходната зона на града. "Трудно е да се стартира дебат по темата. Трудно е, тъй като във времето, в което живеем, колите са навлезли в живота ни и са много важни за хората. А без алтернатива за автомобилите, няма как улицата да стане пешеходна", подробно обясни кметът.

Роналдо не е впечатлен от "Лудогорец": Групата ни е приятна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269794

Португалският нападател на Португалският нападател на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо, който бе избран за най-добър играч на УЕФА за сезона 2013-2014 година, изрази задоволство от групата, в която неговият отбор попадна в Шампионска лига. Реал Мадрид започва защитата трофея си в група "В" срещу Ливърпул, Базел и българския шампион Лудогорец.

Имиграционните визи за САЩ поскъпват

http://econ.bg/Новини/Имиграционните-визи-за-САЩ-поскъпват_l.a_i.564399_at.1.html

Властите на САЩ променят консулските такси, събирани за издаване на повечето имиграционни визи. Това съобщи Държавният департамент, предаде...

Кирил Добрев повежда БСП листата в Габрово

http://news.ibox.bg/news/id_694180041

Предстои червеният пленум да нареди листите в София и Хасково

ГЕРБ прие сделка "електрификация срещу гласове" на Горно Хърсово

http://www.mediapool.bg/gerb-prie-sdelka-elektrifikatsiya-sreshtu-glasove-na-gorno-harsovo-news224263.html

ГЕРБ приема предложението на хората от близкото до Мелник село Горно Хърсово, ако дойде на власт, да електрифицира селото, стига да получи от тях 500 гласа. Това стана ясно от интервю на заместник-председателя на партия Цветан Цветанов пред вестник "Труд" Селото нашумя с офертата си, отправена преди два дни пред Нова телевизия от Сотир Иванов, жител на Горно Хърсово. Той обеща да продаде 500 гласа на съселяните си срещу ток. "Ако некой от политическите партии прояви интерес за нашите гласове - 500 човека ще дам гласове, ще им дам гласовете, който ни докара ток", каза той. В отговор на въпрос дали съселяните му си продават гласовете, той каза: "Да. Ние не искаме кебапчета, не искаме пари, не искаме нищо, искаме ток". Тъжната картинка в европейска България през ХХІ век предизвика следния отговор от Цветан Цветанов: "Всяка политическа формация трябва не само да обещава, а да изпълнява това, с което се ангажира. Още снощи разговаряхме с колегите и се надявам, че с общи усилия ще можем да решим този проблем". Цветанов не прави уточнение, че не е нормално някой да търгува гласовете си срещу прокарване на електричество, защото управляващата партия би трябвало да свърши това и без подобен скандален бартер. Въпреки всичко не е ясно как сделката може да се осъществи. Според данните на НСИ в село Горно Хърсово живеят 73-ма души. Политическият бартер обаче е бил възможен към 1934 година, когато населението е било 713 души. И тогава, и сега селото пак няма ток.

ПОТРЕС!Перничанин си купи консерва с тоалетна хартия вместо гъши дроб!"Вкуснотията" имала срок на годност до 2017 година

http://www.zapernik.com/obshtestvo/potres-pernichanin-si-kupi-konserva-s-toaletna-hartiya-vmesto-gushi_33966/

Тоалетна хартия откри перничанин в консерва гъши пастет. Мъжът закупил хранителния продукт от магазин на голяма търговска верига в града. След като попаднал на странната находка, се върнал в магазина, за да покаже какво са му продали. Търговците обаче отказали да му върнат парите за пастета.

Възрастният мъж, който попаднал на ужасяващата „находка“ се обърнал към телевизия Кракра за съдействие, но предпочел да не се представя с името си, тъй като се притеснявал от последващи проблеми...

Продължава

Президентът поздрави Лудогорец за успеха

http://offnews.bg/news/n_1/n_382423.html

Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството на ПФК „Лудогорец“ по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на Шампионската лига. Държавният глава Росен Плевнелиев пожела успех на ПФК Лудогорец в следващия етап на турнира Шампионска лига и изрази впечатленията си от плейофния мач реванш между Лудогорец и Стяуа, игран в сряда вечер на Националния стадион "Васил Левски". „Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на "Лудогорец" успяха не просто да зарадват любителите на футбола със запомняща се игра в мача със "Стяуа", а постигнаха и още една важна победа - да обединят всички българи в желанието им нашият тим да постигне триумф“, посочва Плевнелиев. В поздравителния си адрес президентът заявява още, че на терена отборът е показал, че ако до последния миг с вдъхновение и екипност се бори за мечтите и успехите си, не съществуват невъзможни цели. „От мое име, а вярвам, че и от името на почитателите на футбола, ви благодаря за еуфорията и приятните емоции, които ни подарихте“  „Убеден съм, че клубът ви ще се изправи с чест срещу именитите съперници, с които предстои да играе, и отново ще даде поводи за гордост от нови успехи“, завършва поздравителния си адрес държавният глава.

Ангелкова изумена: На АМ "Струма" няма работници и машини

http://frognews.bg/news_75409/

Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" са направили от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Тя е показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова.

Търсят директор на митницата в Свиленград

http://econ.bg/Новини/Търсят-директор-на-митницата-в-Свиленград_l.a_i.564397_at.1.html

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви конкурс за директор на една от възловите митници в страната - свиленградската. На 9 август...

Над 10 човека са подслушвани по модела на Касим Дал

http://frognews.bg/news_75408/

Над 10 човека са били подслушвани по модела на Касим Дал. Това научи Фрог нюз от високопоставен служител в службите за сигурност.

Аргир Бояджиев е новият шеф на бургаското пристанище

http://www.cross.bg/dimov-boyadzhiev-direktor-1427866.html

Бургас /КРОСС/ Лицето на БСП Аргир Бояджиев е новият изпълнителен директор на бургаското пристанище. Това реши на заседание тричленният борд на порта, съобщи за Topnovini.bg самият той. Бояджиев заема мястото на уволнения преди дни Николай Тишев.Шеф на съвета на директорите стана Стойко Танков, а за негов заместник е назначен общинският съветник от ГЕРБ Диян Димов, който преди дни беше обявен от министъра на транспорта Николина Ангелкова като член на борда и гласен за шефското място.Сметките на Ангелкова не излязоха, тъй като, за да е избран отново за изпълнителен директор Димов, другите членове, които са дългогодишни социалисти - Бояджиев и Танков, трябваше да дадат гласа си за него. „Да успокоим атмосферата в пристанището. Не бива в такова голямо напрежение да се работи. Важно е да се водят човешки разговори. С Диян Димов съм работил. Аз съм му бил и началник, и съм го развивал кариерно, няма проблеми да работим и в бъдеще", каза Аргир Бояджиев.Диян Димов беше изпълнителен директор на порта по време на управлението на ГЕРБ. Той беше освободен от поста през август миналата година, а на негово място бе назначен Николай Тишев, който е настоящ областен председател на БСП-Бургас.

Путин поиска хуманитарен коридор за войниците на Киев

http://www.bnews.bg/article-115018

Руският президент Владимир Путин призова опълченците в Източна Украйна да отворят хуманитарен коридор за украинските военнослужещи, попаднали в обкръжение. Според него те трябва да получат възможност да напуснат района на бойните действия.

Продължава изграждането на магистрала "Хемус"

http://www.moreto.net/novini.php?n=262522

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията към служебното правителство представи приоритетите на своята работа до избирането на нов кабинет. Сред тях са довършването на жп линии и възлови магистрали като "Марица" и "Струма".

Димитър Митовски: Всеки, работил за нашата компания, ще получи възнаграждението си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269527

- Г-н Митовски, актьори, участвали във ваши тв продукции, оператори и други хора от техническия екип се оплакват, че от няколко месеца не са получавали заплати. Защо? Вашата компания пред фалит ли е, щом няма плащания?
- Изобщо не може да се говори за никакъв фалит, това са недоброжелателни спекулации и слухове.
Продуцентската ни компания - Г-н Митовски, актьори, участвали във ваши тв продукции, оператори и други хора от техническия екип се оплакват, че от няколко месеца не са получавали заплати. Защо? Вашата компания пред фалит ли е, щом няма плащания? - Изобщо не може да се говори за никакъв фалит, това са недоброжелателни спекулации и слухове. Продуцентската ни компания "Камера

Част от актьорите на "Приятели" се събраха (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269800

Настъпи моментът, който феновете на прочутия американски сериал чакаха - част от звездите на "Приятели" се събраха в шоуто на Джими Кимъл.  Дженифър Анистън, Къртни Кокс и Лиса Кудроу се събраха на малкия екран. Анистън беше интервюрана в предаването на Джими Кимъл, за да промотира новия си филм " Life Of Crime", Настъпи моментът, който феновете на прочутия американски сериал чакаха - част от звездите на "Приятели" се събраха в шоуто на Джими Кимъл. Дженифър Анистън, Къртни Кокс и Лиса Кудроу се събраха на малкия екран. Анистън беше интервюрана в предаването на Джими Кимъл, за да промотира новия си филм " Life Of Crime",

Задигнаха 14 бона от фирмен офис в Пловдив

http://www.cross.bg/ofis-firmen-plovdiv-1427865.html

Пловдив /КРОСС/ Задигнаха 14 бона от фирмен офис в Пловдив. Според първоначалната информация около 5 часа вчера от фирмен офис била открадната метална кутия с 14 000 лева оборотни пари. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато след разбиване на входната врата. Разследването по образуваното досъдебно производство продължава.    

Проверка по АМ "Струма" показа, че по нея не се работи

http://www.vesti.bg/bulgaria/proverka-po-am-struma-pokaza-che-po-neia-ne-se-raboti-6021146

Министърът на транспорта Николина Ангелкова поиска спешна среща с директора на фирмата изпълнител на проекта

Ирина Абаджиева-Репуц: Проблемът е, че свързаностите не са явление само сред търговците, но и сред политиците

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/08/29/2370438_irina_abadjieva-repuc_problemut_e_che_svurzanostite_ne/?ref=rss


Към Реформаторския блок преди седмица се присъдени Християндемократическата партия на България с председател Ирина Абаджиева-Репуц. Тя е основател на партията, а от ноември 2013 г. неин лидер. Ирина Репуц е юрист по образование, а като майка на четири деца е обществено ангажирана в решаването на проблемите в образованието. Съпругът й е роден в Западен Берлин и е наполовина германец, но живеят и работят в България, където са избрали да отгледат децата си. И двамата смятат образованието за...

Вълна от самоубийства у нас

http://society.actualno.com/Vylna-ot-samoubijstva-u-nas-news_47462.html

В България се наблюдава вълна от самоубийства. В страната се правят от 5000 до 6000 опита за самоубийство годишно, като 1600 от тях се реализират. Това означава, че на ден средно по 16 българи се оп...

Дупката в бюджета нарасна с още 151,6 млн. лв. за месец

http://business.actualno.com/Dupkata-v-budjeta-narasna-s-oshte-1516-mln-lv-za-mesec-news_47468.html

Бюджетният дефицит към края на месец юли е в размер на 1,147 млрд. лв. Той се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 647,5 млн. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 499,7 м...

"Приятели" се събраха (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269731

Настъпи моментът, който феновете на прочутия американски сериал чакаха - част от звездите на Настъпи моментът, който феновете на прочутия американски сериал чакаха - част от звездите на "Приятели" се събраха в шоуто на Джими Кимъл. Дженифър Анистън, Къртни Кокс и Лиса Кудроу се събраха на малкия екран. Анистън беше интервюрана в предаването на Джими Кимъл, за да промотира новия си филм " Life Of Crime",

Ниската инфлация в еврозоната ще принуди ЕЦБ да пристъпи към количествени улеснения

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/08/29/2371057_niskata_inflaciia_v_evrozonata_shte_prinudi_ecb_da/?ref=rss


Инфлацията в еврозоната досигна рекордно ниски нива през август, като беше изчислена на 0.3% на годишна база, съобщава "Файненшъл таймс". Новите данни ще увеличат натиска над Европейската централна банка (ЕЦБ) за прекратяване на консервативната монетарна политика след срещата на управителния съвет на банката следващата седмица.

Измерената инфлация по индекс на потребителски цени, публикувана от Евростат отговаря на прогнозите на икономистите. Поредният спад в инфлацията на еврозоната...

Виж Моци преди 9 г. на "Герена", където зарадва левскарите (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269571



Румънският защитник Козмин Моци, който с подвига си като вратар при дузпите срещу Румънският защитник Козмин Моци, който с подвига си като вратар при дузпите срещу "Стяуа" вкара "Лудогорец" в Шампионската лига, носи футболна радост на милиони българи още през 2005 г. Тогава играе за “Динамо” (Б). И се оказва в основата на историческия поход на “Левски” в купата на УЕФА. Първият мач е в София срещу румънците.

1.9 млн. българи са били част от корупционни сделки само за година

http://offnews.bg/news/n_1/n_382390.html

Нивото на административна корупция и корупционен натиск от администрацията тази година достигна рекордно високи ниво откатко се измерва от 1999 г. насам, пише в доклад на Центъра за изследване на демокрацията  (ЦИД). В него пише, че 29,3% или 1,9 милиона души от пълнолетното население на страната са давали пари, подарък или услуга при взаимодействията си със служители в обществения сектор през последната година. Основен подбудител на корупционните сделки, в които гражданите признават, че са участвали, е администрацията. В по-голямата част от случаите на корупционни взаимодействия гражданите дават "нещо", ако то е поискано. Относително бърз спад на административната корупция е имало през 2000-2004 година. В периода 2009-2012 г., в резултат от засилена административна и наказателна репресия, административната корупция достига най-ниските наблюдавани равнища. След 2012 г. е налице повишаване, като достигнатата през 2014 г. стойност е най-висока за целия 15-годишен период на наблюдение, пише в доклада на ЦИД. Изводът от данните е, че достигнатото равнище на корупция значително надхвърля средните стойности, наблюдавани в Европейския съюз и поставя България в групата на страните с много сериозен корупционен проблем. Равнището на административна корупция в България се променя в пряка зависимост от политическия цикъл. В системата и модела на управление на държавата липсват устойчиви механизми за противодействащи на корупцията сред служителите в обществения сектор. Всяко следващо правителство използва антикорупционна риторика и/или натиск в началото на мандата си, които в период от 1-2 години отстъпват на „старите“, утвърдени форми на корупционно поведение, политически фаворитизъм и клиентелни взаимоотношения, се посочва в доклада. Според данните различните форми на корупционно поведение се разпознават добре от повечето граждани и са в голямата си част оценявани като неприемливи, но практическото отношение към корупцията не се основава на морала, а на рационалността. Когато една среда е доминирана от корупционни взаимоотношения, повечето граждани (около 70%) демонстрират висока и средна степен на склонност да участват в корупционни сделки. В периода след 2001 г. относителният дял на онези, които не са склонни към никакви компромиси с корупцията, нараства маргинално от 25% на 33% от населението на страната. Корупцията е проникнала във всички институционални сфери, константират съставителите на изследването, а мащабите й са достатъчно големи, за да я превърнат в трайна черта на взаимоотношенията между гражданите и администрацията и в този смисъл подкупността в България се превръща в допълнителен квази-данък. Нагласата, че администрацията очаква да получи допълнителни облаги за своите услуги се променя негативно в течение на годините: ако през 2001 г. около 79% от гражданите смятат, че съществува вероятност да им бъде оказан корупционен натиск, то през 2014 г. практически всички - 94%, очакват да им бъде поискано „нещо“. Междувременно слабата ефективност на съдебната система руши вярата на гражданите, че корупцията ще бъде премахната или че ще има наказание за участващите в схемите. Броят на осъдените за подкупни престъпления след 1989 г. се колебае в последните 20 години между 100-150 случая годишно, докато признатите от гражданите участия в корупционни сделки са в порядъка на стотици хиляди месечно. Степента на корупционната ефективност като средство за решаване на практически проблеми в бизнес сектора се повишава в периода след 2008 г. Освен специфичен данък тя често е начин да се намали влиянието на конкуренцията. Повечето компании нямат доверие в публичните институции и се оплакват от липса на равнопоставеност при контакт с правораздавателните органи. В държавата се правят постоянни опити за политическо и икономическо въздействие върху контролните органи, което прави техните действия избирателни и в много случаи показни. Това съществено подкопава ефективността в действията на съдебната власт и полицията, тъй като те едновременно се борят както за постигане на по-висока процесуална ефективност при трудните за разкриване корупционни престъпления, така и за ограничаване на корупцията в собствените си редове. Кулминацията на това въздействие беше достигната при банковата криза в средата на 2014 г., при която прокуратурата и ДАНС на практика попречиха на БНБ да се намеси и да защити интересите на вложителите. Всяко правителство, което поема контрола в държавата, има за своя първа работа да направи кадрови промени на подкупните ръководства в институциите, които разпределят значими ресурси и дискреционна власт. Цел на промените обаче не е справянето с проблемите на управлението и намаляване на корупционния натиск, а установяването на политически контрол върху определени дейности и сектори. Усилията на различните части на контролната система на обществото постоянно са подкопавани от корупционен натиск от две посоки - от една страна, гражданите и бизнеса и, от друга, политическата класа. В повечето случи на открити нередности в дадена област (строителен контрол, спазване на екологичните норми, контрол върху превозните средства, банков надзор и др.) се оказва, че съответната администрация е пренебрегвала своите задължения и по една или друга причина не е спазвала стриктно нормите на закона.

Феноменът от Радомир Катя Николова:Жени около Деян Неделчев ме заплашват, измислят лъжливи профили на известни линости

http://www.zapernik.com/obshtestvo/fenomenut-ot-radomir-katya-nikolova-jeni-okolo-deyan-nedelchev-me-zaplashvat_33965/

Катя Николова е екстрасенс, гадае и е приятелка на много популярни личности, но не афишира това. Родена е в Радомир през 1961 г. След операция през 1990 г. изпада в клинична смърт, след която придобива дарбата, с която лекува и предсказва събития вече 24 години.

Срещала се е с Ванга, а след смъртта й често изпада в трансове с нея, но е категорична, че петричката пророчица никога не е имала и няма да има наследник! Катя предсказва земетръса в Перник от 2012 години по-рано. В книгата си...

Продължава

Намалява безработицата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262525

Регистрираните безработни в община Варна през месец юли са 5643, което е с 75 по-малко спрямо предходния отчетен период, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Като цяло равнището на безработицата за месец е спаднало с 0.1%.

Принц Хари заби шотландска миска

http://www.bnews.bg/article-115002

Принц Хари и новата му приятелка Камила Търлоу, бивша Мис Единбург, започнаха романтично пътешествие по море. Двамата отплаваха с луксозна яхта заедно с приятели от френския курорт Сен Тропе.

Путин: Русия ще засили ядрения и военния си потенциал

http://www.cross.bg/pytin-potentzial-rysiya-1427864.html

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин заяви, че Русия възнамерява да продължи да развива ядрения и военния си потенциал. "Ще продължаваме да развиваме този потенциал и ще го правим не за да заплашваме някой, а за да се чувстваме в безопасност и да можем да приложим плановете си в областта на развитието на икономиката и социалната сфера", каза Путин в речта си на 10-ия Общоруски младежки форум „Селигер-2014".По-рано Путин заяви, че Москва няма да влиза в мащабни конфликти, но партньорите й трябва да разберат, че е по-добре Русия да не се забърква.

Търси се началник на митницата в Свиленград

http://www.mediapool.bg/tarsi-se-nachalnik-na-mitnitsata-v-svilengrad-news224262.html

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви конкурс за директор на една от възловите митници в страната - свиленградската.   На 9 август служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди на тогавашния директор на митниците Павел Тонев да прекрати конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград след получен на 8 август сигнал за нередности по конкурса. Тогава бе възложено на Инспектората на Министерството на финансите да извърши проверка по случая.   От митниците в петък съобщиха, че със заповед на директора на Агенция "Митници" е обявен нов конкурс за поста.   Кандидатите трябва да притежават висше образование в една от следните области - социална, стопанска или правна - с минимална образователна степен "магистър". От кандидатите се изискват също поне 7 години професионален опит, както и пет години професионален опит на ръководна длъжност.   Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: "Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания" и през интервю.   Срокът за подаване на документи е 8 септември 2014 г.

България ще има финалисти на световното по гребане

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/29/2371011_bulgariia_shte_ima_finalisti_na_svetovnoto_po_grebane/?ref=rss


Двойката скул Георги Божилов и Кристиан Василев се класира за финала на световното първенство в Амстердам след страхотно гребане в по-тежката полуфинална серия. 

Това ще бъде първото българско участие на финал в тази дисциплина след 2005 г., когато това направиха братята Иво и Мартин Янакиеви.

Божилов и Василев завършиха трети в полуфинала след убедително първите хървати Мартини Валент Синкович и германската двойка Ханс Грюне и Щефан Крюгер. 

Хърватите и...

Стена се срути върху работник в Пловдив

http://frognews.bg/news_75407/

Стена е паднала върху 24-годишен строителен работник в Пловдив. Инцидентът е станал на ул. "Тракия" № 59 при изкопни работи в междублоково пространство.

Плевнелиев в поздравителен адрес до "Лудогорец": Постигнахте още една победа - обединихте българите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269765

Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на ПФК „Лудогорец“ по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир по футбол в Европа - Шампионската лига, съобщиха от прессекретариата му.
„Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на "Лудогорец" успяха не просто Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на ПФК „Лудогорец“ по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир по футбол в Европа - Шампионската лига, съобщиха от прессекретариата му. „Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на "Лудогорец" успяха не просто

Златнозорци се заклеват за общински съветници под строга полицейска охрана

http://www.grreporter.info/Zlatnozorci_se_zaklevat_za_obshchinski_svetnici_pod_stroga_policeyska_ohrana/16024

Говорителят на неонацистите Илияс Касидиарис е в отпуск от затвора и вече пристигна на церемонията, дъщерята на лидера им Урания Михалоляку също е в района на Гази, където се намира общинската радиостанция. В нейния амфитеатър се провежда клетвата.

прочети повече

През 2020-та: АМ Хемус ще е изцяло готова

http://www.bnews.bg/article-115015

Приоритет за нашето правителство е цялостното изграждане на АМ „Хемус“. Това каза служебният министър на транспорта Николина Ангелкова, която представи анализа на работата по инфраструктурните обекти с европейско финансиране.

ГЕРБ приема бартера на село Горно Хърсово за 500 гласа срещу електричество

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/29/2371053_gerb_priema_bartera_na_selo_gorno_hursovo_za_500_glasa/?ref=rss


Всяка политическа формация трябва не само да обещава, а да изпълнява това, с което се ангажира. Това заявява зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов в интервю за вестник "Труд" в отговор на въпрос дали ще приеме, в качеството си на водач на листата на ГЕРБ в Благоевград, бартера на хората от тамошното село Горно Хърсово. Те обещават да дадат своите 500 гласа на партията, която до 5 октомври ги свърже с електропреносната мрежа, тъй като от години живеят...

Плевнелиев към "Лудогорец": Показахте, че няма невъзможни цели, ако има екипност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269756

Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на ПФК „Лудогорец“ по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир по футбол в Европа - Шампионската лига, съобщиха от прессекретариата му.
„Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на ПФК „Лудогорец“ по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир по футбол в Европа - Шампионската лига, съобщиха от прессекретариата му. „Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на "Лудогорец" успяха не просто

Плевнелиев пожела успех на Лудогорец

http://www.cross.bg/durzhavniyat-fytbola-plevneliev-1427863.html

София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на ПФК „Лудогорец" по повод класирането на клуба за участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир по футбол в Европа - Шампионската лига. „Благодарение на отборния дух и амбицията си играчите на "Лудогорец" успяха не просто да зарадват любителите на футбола със запомняща се игра в мача със "Стяуа", а постигнаха и още една важна победа - да обединят всички българи в желанието им нашият тим да постигне триумф", посочва държавният глава.В поздравителния си адрес президентът заявява още, че на терена отборът е показал, че ако до последния миг с вдъхновение и екипност се бори за мечтите и успехите си, не съществуват невъзможни цели. „От мое име, а вярвам, че и от името на почитателите на футбола, ви благодаря за еуфорията и приятните емоции, които ни подарихте", заявява държавният глава.Президентът пожелава успех на ПФК „Лудогорец" в следващия етап на турнира. „Убеден съм, че клубът ви ще се изправи с чест срещу именитите съперници, с които предстои да играе, и отново ще даде поводи за гордост от нови успехи", заявява още държавният глава.

Анистън - Бременна или с неподходяща рокля?

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/anistyn-bremenna-ili-s-nepodhodiashta-roklia-6021145

Анистън дефилира в рокля с наситен блясък в областта на талията, която създаде илюзия, че актрисата е бременна поне в третия месец

Коломойски се закани да взриви Днепропетровската ВЕЦ

http://www.cross.bg/kolomoiiski-zaporozhieto-oligarha-1427871.html

/КРОСС/ Запорожието, което в момента се намира под покровителството на губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски, се подготвя към евентуално преминаване в ръцете на опълченците. Според данните на LifeNews, които се позовават на секретна информация от осведомен източник, властите на Запорожието се контролират от олигарха Коломойски и в момента се подготвят към взривяване на Днепропетровската ВЕЦ, в случай, че градът мине под контрол на опълченците. Взривяването на ВЕЦ-а е таен „План Б" на олигарха Коломойски. Днес в Днепропетровск се провежда екстрено заседание на Съвета на отбраната на региона, в което участват управленчески апарати на областта и силови органи. Заседанието води самият Коломойски, на което са поканени и ръководителите на Запорожката област в Украйна. Коломойски заяви, че е подготвил „План Б", който ще бъде оповестен след края на заседанието. По думите на източника на LifeNews в Запорожието, местните власти са възмутени от поведението на Коломойски и неговите помощници. Напрежението в региона не позволява на чиновниците да се противопоставят на напора на олигарха. Производството на основните местни заводи е спряно, заради забраната за военно-техническо сътрудничество с Русия. Очаква се през есента няколко от тях да бъдат закрити напълно. Според полковника в оставка Виктор Литовкин, ако Коломойски наистина реализира своя „План Б", то той автоматично ще се превърне в самоубиец

Румъния разреши победителите в местни избори веднага да си сменят партиите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370925_rumuniia_razreshi_pobeditelite_v_mestni_izbori_vednaga/?ref=rss


Румънското правителство одобри временна извънредна наредба, която ще позволи на представителите на местните власти да сменят политическата си принадлежност след избори, съобщи агенция "Ройтерс". Така кметовете и общинските съветници ще разполагат с 45 дни след вота, за да се присъединят към партия, различна от тази, която ги е издигнала, без да губят позицията си, както беше досега. Според Букурещ наредбата ще улесни политическите процеси, но критици твърдят, че тя застрашава демокрацията....

Сбогувахме се с Валери Петров

http://www.moreto.net/novini.php?n=262521

Стотици граждани, политици и общественици се събраха пред Народния театър, за да кажат сбогом на големия български поет, драматург и преводач Валери Петров. Един от най-обичаните творци почина на 27 август. Час преди обявеното начало на поклонението пред Народния театър „Иван Вазов" в столицата започнаха да се събират познати лица, както и десетки софиянци, които с цветя в ръце зачакаха на огромна опашка да се простят с Валери Петров.

"Ислямска държава" екзекутира кюрдски офицер

http://www.cross.bg/islyamska-durzhava-ofitzer-1427862.html

/КРОСС/ Джихадистите от групировката "Ислямска държава" публикуваха клип с нова екзекуция. Този път тяхна жертва е кюрдски офицер. С обезглавяването му екстремистите "изпращат" послание към кюрдските лидери, които подкрепят операцията на САЩ срещу групировката. Видеото е озаглавено "Писмо в кръв". На него се вижда как джихадистите обезглавяват коленичил мъж, обелчен с дрехи, подобни на тези на журналиста Джеймс Фоули. Убийството е извършено на фона джамията в град Мосул, Ирак. Във видеото членовете на "Ислямска държава" предупреждават, че ще има още жертви, ако кюрдските водачи продължат да действат в полза на Америка.

Цветанов: Правителството на Орешарски доведе държавата до пълна разруха

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269748

"Ако направим съпоставка между правителствата на Пламен Орешарски и Георги Близнашки ще видим, че има удовлетворение от падането на кабинет, който съсипа държавата и я доведе до пълна разруха. Това заяви във Варна председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов преди откриването на Седмия летен университет на Младежката организация на "Ако направим съпоставка между правителствата на Пламен Орешарски и Георги Близнашки ще видим, че има удовлетворение от падането на кабинет, който съсипа държавата и я доведе до пълна разруха. Това заяви във Варна председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов преди откриването на Седмия летен университет на Младежката организация на

Представители на МГЕРБ-Перник участват в ежегодния Летен университет във Варна

http://www.zapernik.com/politika/predstaviteli-na-mgerb-pernik-uchastvat-v-ejegodniya-leten-universitet-vuv-varna_33964/

Представители на МГЕРБ-Перник участват в ежегодния Летен университет във Варна. Събитието се организира за седма поредна година, а мотото му е „Ние сме на ход".Във форума участват над 140 младежи от цялата страна, сред коитообластният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и членовете на младежката структура Емил Ненков и Светлин Иванов.

Събитието беше открито от ...

Продължава

Фиксинг на БНБ за петък, 29 август

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-за-петък-29-август-_l.a_i.564391_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за 29 август в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в понеделник са:   ...

Финансистът на Ким Чен-ун избягал зад граница с $5 млн.

http://www.bnews.bg/article-115021

Високопоставен севернокорейски финансист, който управлявал личните пари на лидера Ким Чен-ун, е забягнал зад граница.

Цветанов: Правителството на Орешарски съсипа държавата и я доведе до пълна разруха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269737

"Ако направим съпоставка между правителствата на Пламен Орешарски и Георги Близнашки ще видим, че има удовлетворение от падането на кабинет, който съсипа държавата и я доведе до пълна разруха. Това заяви във Варна председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов преди откриването на Седмия летен университет на Младежката организация на

Хиляди изпратиха Валери Петров (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269733

Километрична опашка се изви пред Народния театър "Иван Вазов" от поклонници на огромния талант на поета Валери Петров, който ни напусна на 94-годишна възраст. Вижте как видя поклонението обективът на нашия фотограф Виктор Километрична опашка се изви пред Народния театър "Иван Вазов" от поклонници на огромния талант на поета Валери Петров, който ни напусна на 94-годишна възраст. Вижте как видя поклонението обективът на нашия фотограф Виктор

Планова подмяна на електромери на територията на област Перник, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 01 - 05 септември 2014 г

http://www.zapernik.com/obshtestvo/planova-podmyana-na-elektromeri-na-teritoriyata-na-oblast-pernik-obslujvana_33963/

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:

Пернишка...

Продължава

БСП-Бургас иска импийчмънт на президента

http://www.cross.bg/plevneliev-rosen-tishev-1427861.html

Бургас /КРОСС/ Процедура за импийчмънт на държавния глава Росен Плевнелиев ще предложи на заседанието на ръководството на БСП бургаското ръководство на партията. До идеята за прекратяване на пълномощията на президента се стигна след уволнението на областния лидер на социалистите Николай Тишев от поста му изпълнителен директор на пристанище Бургас. Уволнението беше определено като политическо от социалистите.Според депутата от левицата Атанас Зафиров Росен Плевнелиев е архитект на служебното правителство, което разчиства пътя към управлението на ГЕРБ.Зафиров отправи и пет въпроса към министъра на транспорта Николина Ангелкова, свързани с критериите, по които е бил уволнен изпълнителният директор Тишев, съобщава Дарик.

Ходорковски твърди, че Москва лъже за Украйна, и призова руснаците да протестират

http://www.mediapool.bg/hodorkovski-tvardi-che-moskva-lazhe-za-ukraina-i-prizova-rusnatsite-da-protestirat-news224261.html

Бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски, противник на президента Владимир Путин, заяви, че Москва лъже за съпричастността си към събитията в Украйна и призова руснаците да предприемат действия за прекратяване на "неравната" война, предаде Ройтерс. "Способни сме и можем да спрем случващото се. Достатъчно би било да излезем по улиците, да започнем да стачкуваме", каза в изявление бившият петролен олигарх, който сега живее в Швейцария. Москва, обвинявана, че изпраща войски и оръжие в бившата съветска република, за да подпомага сепаратистките бунтовници, не признава да има каквото и да било участие. Руското министерство на отбраната многократно отрече присъствието на руски войници в Украйна. "Ние наистина воюваме в Украйна", посочи Ходорковски. Руските власти лъжат точно както лъгаха за Афганистан през 80-те години и за Чечения през 90-те години на миналия век, допълни той. Петдесет и една годишният Ходорковски - най-богатият някога човек в Русия и шеф на несъществуващата днес петролна компания ЮКОС - беше освободен по силата на президентска амнистия през декември 2013 г., след като прекара 10 години в затвора, припомня Ройтерс.

Ходорковски твърди, че Москва лъже за Украйна и призовава руснаците да протестират

http://www.mediapool.bg/hodorkovski-tvardi-che-moskva-lazhe-za-ukraina-i-prizovava-rusnatsite-da-protestirat-news224261.html

Бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски, противник на президента Владимир Путин, заяви, че Москва лъже за съпричастността си към събитията в Украйна и призова руснаците да предприемат действия за прекратяване на "неравната" война, предаде Ройтерс. "Способни сме и можем да спрем случващото се. Достатъчно би било да излезем по улиците, да започнем да стачкуваме", каза в изявление бившият петролен олигарх, който сега живее в Швейцария. Москва, обвинявана, че изпраща войски и оръжие в бившата съветска република, за да подпомага сепаратистките бунтовници, не признава да има каквото и да било участие. Руското министерство на отбраната многократно отрече присъствието на руски войници в Украйна. "Ние наистина воюваме в Украйна", посочи Ходорковски. Руските власти лъжат точно както лъгаха за Афганистан през 80-те години и за Чечения през 90-те години на миналия век, допълни той. Петдесет и една годишният Ходорковски - най-богатият някога човек в Русия и шеф на несъществуващата днес петролна компания ЮКОС - беше освободен по силата на президентска амнистия през декември 2013 г., след като прекара 10 години в затвора, припомня Ройтерс.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 01-05 септември 2014 г

http://www.zapernik.com/obshtestvo/planirani-prekusvaniya-na-elektrozahranvaneto-na-teritoriyata-na-pernishka-oblast-obslujvana_33962/

Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Пернишка...

Продължава

Лек спад на безработицата у нас през юли

http://econ.bg/Новини/Лек-спад-на-безработицата-у-нас-през-юли_l.a_i.564387_at.1.html

Сезонната заетост е повлияла на безработицата у нас в началото на лятото. През юли показателят се понижава с 0,1% до 11,5%, сочат данните на...

Тролеите по линия 83 ще се движат отново от 15-ти септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=262524

Тролейната линия 83 във Варна е спряна, защото се работи по промяна на маршрута й. Идеята е той да започва от Владиславово и да бъде удължен до Почивка. За целта се извършват ремонтни дейности по участъци от контактната мрежа, които не са ползвани от години.

Нова дирекция ще наблюдава язовирите

http://www.cross.bg/sustoyanieto-nikolov-direktziya-1427860.html

София /КРОСС/ Дирекция „Критична инфраструктура - превенция и контрол" стартира работа от 1 септември. Това обяви шефът на пожарната главен комисар Николай Николов, цитиран от БНР. Новата дирекция ще използва информация от местните комисии за състоянието на язовирите и ще може да разпорежда превантивни мерки, в това число и принудително източване или ремонт.Контролът на състоянието на язовирите си остава предимно задача на Министерството на околната среда и водите, подчерта Николов. Той припомни, че не така обаче стои въпросът с контрола на дигите и състоянието на речните корита.Отговорността за речните корита е между кметовете на общини и областните управители.В Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" ще бъде създадена Национална асоциация на доброволните формирования. Инициативата за това е на доброволци от Варна, София, Велико Търново, Пазарджик.Главен комисар Николай Николов посочи, че досега са изградени около 105 доброволни формирования с приблизително 2400 члена - доброволци.„В бедствените ситуации тази година имаше много хора инициативни, желаещи да помогнат. Малко обаче останаха повече от 5-6 дни", коментира той.

В Сирия бежанците надхвърлиха 3 милиона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269483

Повече от 3 милиона са бежанците от войната в Сирия, което допринася за най-голямата хуманитарна криза на нашата епоха. Всеки осми сириец е потърсил убежище зад граница, обяви ООН. Други почти 7 милиона, половината от които деца, са загубили дома си.
Ситуацията се е влошила значително заради заплахата от джихадистите от Повече от 3 милиона са бежанците от войната в Сирия, което допринася за най-голямата хуманитарна криза на нашата епоха. Всеки осми сириец е потърсил убежище зад граница, обяви ООН. Други почти 7 милиона, половината от които деца, са загубили дома си. Ситуацията се е влошила значително заради заплахата от джихадистите от "Ислямска държава",

Расмусен: Украйна има шанс да стане член на НАТО

http://www.cross.bg/ykraiina-nato-statyt-1427859.html

/КРОСС/ Украйна има шанс да стане член на НАТО, ако изпълни необходимите условия. Това заяви генералният секретар на Алиасна Андерс Фог Расмусен на пресконференция в Брюксел. По-специално, каза той, Украйна трябва да се откаже от извънблоковия статут. "Ние уважаваме решенията на Украйна. Всяка страна има правото да прави свои собствени решения в областта на политиката на безопасността. Аз няма да се намесвам в политическия дебат в страната. Въпреки това, ако Украйна изпълни необходимите критерии за влизане в НАТО, включително отмяната на извънблоковия статут, тя има шанс да стане член на съюза", каза Расмусен. В същото време той отбеляза, че на днешното заседание на Съвета НАТО-Украйна този въпрос не е обсъждан. Припомняме, че по време на извънредното заседание на Съвета по национална сигурност и отбраната Михаил Ковал каза, че Украйна ще поиска от САЩ да й се даде статут на специален съюзник извън НАТО. Днес пък украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че кабинетът ще внесе във Върховната Рада законопроект за отмяна на извънблоковия статут на страната и влизането й в НАТО.

Цветанов: Правителството на Орешарски съсипа държавата

http://pik.bg/цветанов-правителството-на-орешарски-съсипа-държавата-news219347.html

Цветанов: Правителството на Орешарски съсипа държавата

Ако направим съпоставка между правителствата на Пламен Орешарски и Георги Близнашки ще видим, че има удовлетворение от падането на кабинет, който съсипа държавата и я доведе до пълна разруха. Това заяви във Варна председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов преди откриването на Седмия летен университет на Младежката организация на партията. Цветан Цветанов заяви още, че страната се нуждае от плавен преход и това е задачата на служебното правителство.

„Кабинетът трябва да осигури и честни и прозрачни избори, нещо което Орешарски не направи по време на европейския вот. Това бяха изборите, в които се купуваха най много гласове от 25 години насам. Убеден съм, че при правителството на проф. Близнашки това няма кака да се случи”, заяви Цветан Цветанов. Той коментира и законодателната политика на кабинета Орешарски в сектор сигурност.

„Депутати от Бундестага съвсем наскоро сравниха политиката на Орешарски в сектор сигурност с тази на Третия Райх. Няма държава в Европейския съюз, в която да има смесване на контраразузнавателни с полицейски функции. Когато има подобно смесване службите се използват най-умело за дискредитиране на политическите опоненти, включително и на мен. Когато влезем в 43-тото народно събрание, парламентарната група на ГЕРБ ще внесе веднага законопроектите, свързани със сектор сигурност”, посочи Цветан Цветанов. Той допълни, че отнемането на функциите на президента и конкурсното начало в МВР от предното правителство е довело до роднински назначения и опорочаването на избори. „Подобен е и случаят „Лясковец”, който до края не остана разнищен и не е ясно, кой ще поеме отговорността за смъртта на командоса”, допълни още Цветан Цветанов. 

40 деца пътуват на земята във влака София-Бургас! Вагонът им го няма!

http://www.bnews.bg/article-115023

Група деца - танцьори от Годеч, се вози на пода във влака Бургас-София, който тръгва в 14,15 от морския град. Цялата група от 42 души са с билети със запазени места във вагон №4, за когото на гарата се оказало, че липсва в композицията! До час след тръгването на влака децата бяха настанени в купета.

Колко струват кандидат-депутатските места на РБ в Хасково?

http://www.bnews.bg/article-115024

Скандали разтресоха местните структури на Реформаторите и в Хасково, и в Димитровград, след като преди ден стана ясно, че Кънев и Лукарски договарят депутатски места срещу пари със Зелените и с Борислав Великов в регион Монтана.

Бритни Спиърс хвана гаджето си в изневяра, заряза го

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269720

Бритни Спиърс заряза приятеля си, след като се натъкна на видеоклип, в който той й изневерява, съобщи ТМЗ. Двамата с Дейвид Лукадо бяха заедно 18 месеца. 
На видеото се вижда как Лукадо танцува с нея и изглежда така, сякаш са в някакъв хол. Смята се, че видеото е заснето в началото на месец август.
"Дейвид е много, много влюбен в Бритни. Бритни Спиърс заряза приятеля си, след като се натъкна на видеоклип, в който той й изневерява, съобщи ТМЗ. Двамата с Дейвид Лукадо бяха заедно 18 месеца.  На видеото се вижда как Лукадо танцува с нея и изглежда така, сякаш са в някакъв хол. Смята се, че видеото е заснето в началото на месец август. "Дейвид е много, много влюбен в Бритни.

Бареков кани Борисов на открит дебат в Пловдив

http://www.bnews.bg/article-115025

В сегашния си вид ГЕРБ е вредна за държавността и народа, смята Николай Бареков.

30% от жените следят бившите си във Facebook

http://www.moreto.net/novini.php?n=262511

Почти една трета (30 %) от жените са продължават да "следят" бившите си в социалните мрежи. Близо една четвърт (22 %) признават, че държат под око живота на бившата си половинка, но с помощта на фалшив профил в социалната мрежа.

Бритни заряза гаджето си, хвана го в изневяра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269693

Бритни Спиърс заряза приятеля си, след като се натъкна на видеоклип, в който той й изневерява, съобщи ТМЗ. Двамата с Дейвид Лукадо бяха заедно 18 месеца. 
На видеото се вижда как Лукадо танцува с нея и изглежда така, сякаш са в някакъв хол. Смята се, че видеото е заснето в началото на месец август.
Бритни Спиърс заряза приятеля си, след като се натъкна на видеоклип, в който той й изневерява, съобщи ТМЗ. Двамата с Дейвид Лукадо бяха заедно 18 месеца.  На видеото се вижда как Лукадо танцува с нея и изглежда така, сякаш са в някакъв хол. Смята се, че видеото е заснето в началото на месец август. "Дейвид е много, много влюбен в Бритни.

Ромска каруца се движи в насрещното платно, патрулка я заобикаля

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269714

Ромска каруца се движи в насрещното платно в жк Люлин. Това потресаващо нарушение на закона по пътищата е заснето от Станимир, който е пратил видеото на Нова тв, с добавен текст:  гр. София, бул. "Царица Йоана", кв.Люлин-3 на 28.08.2014 г. в 15.15 ч. До кога циганите ще бъдат безнаказани и полицията, която ние храним с нашите данъци, Ромска каруца се движи в насрещното платно в жк Люлин. Това потресаващо нарушение на закона по пътищата е заснето от Станимир, който е пратил видеото на Нова тв, с добавен текст: гр. София, бул. "Царица Йоана", кв.Люлин-3 на 28.08.2014 г. в 15.15 ч. До кога циганите ще бъдат безнаказани и полицията, която ние храним с нашите данъци,

Близнашки отива на събор

http://pik.bg/близнашки-отива-на-събор-news219342.html

Близнашки отива на събор

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще бъде на традиционния народен събор и регионален празник на фолклора „Боженишки урвич“, съобщиха от правителствения пресцентър.

Съборът ще бъде утре в ботевградското село Боженица. В 11 часа премиерът ще се присъедини към участниците в събора и ще отправи своето приветствие към тях. 

Започва прием на заявления за подпомагане във връзка с руското ембарго

http://www.cross.bg/ychastie-plodove-proizvoditeli-1427858.html

/КРОСС/ Във връзка със забраната, въведена от Русия за внос на някои селскостопански продукти от ЕС, Европейската комисия е предложила временни извънредни мерки за подпомагане на производителите на зеленчуци и плодове. Целта на мерките е намаляване на предлагането на плодове и зеленчуци на Общия пазар на ЕС чрез изтегляне на продукция от пазара или предотвратяване на пускането на пазара на продукция, с цел облекчаване на натиска върху цените. Производителите могат да получат подпомагане за изтеглени или непредложени на пазара реално произведени (може и неприбрани), годни за консумация плодове и зеленчуци.Общият бюджет на помощта за всички държави-членки е в размер на 125 милиона евро и допълнителни 30 милиона за праскови и нектарини. Подпомагането е по отношение на домати, моркови, зеле, пипер, карфиол, краставици, корнишони, гъби, ябълки, круши, малини, десертно грозде, сливи и праскови и нектарини. От 1 септември 2014 г. общинските служби по земеделие започват прием на заявления за намерение за участие в схемата. Подаването на заявление за намерение за участие се извършва, за да може Министерството на земеделието и храните да събере информация, която да бъде нотифицирана пред Европейската комисия. Въз основа на тази информация ще се определи финансовият ресурс за България

Бареков: Каня Борисов на открит дебат в Пловдив

http://pik.bg/бареков-каня-борисов-на-открит-дебат-в-пловдив-news219345.html

Бареков: Каня Борисов на открит дебат в Пловдив

След вчерашното решение на прокуратурата да не повдига разследване за предишното битие на бившия главен секретар на МВР Бойко Борисов, категорично заявявам на всичките ни поддръжници, които наблюдават битката ни отстрани, че двубоят между нас продължава в българския съд. Поводът за това е делото, което моят опонент заведе заради думите ми, че е участник като подбудител на разчистването на сметки между отделни мафиотски кланове. В съдебната зала се надявам, че ще бъдат взети под внимание всички факти, доказателства и свидетелски показания, които подкрепят моята теза. По никакъв начин няма да отстъпя от позицията си, че ГЕРБ в този си вид, начело с тези хора е вредна партия за държавността и за българския народ. Народът ни има нужда от грижовно управление, което не се занимава със забогатяване и разчистване на сметки, а с благоденствието на избирателите. Моята позиция анти-ГЕРБ има широко одобрение, защото близо 80% от българите не желаят завръщането на власт на тези, които през 2013 г. бяха изпъдени с камъни, а на съвестта им тежат шестима запалени от безнадеждност наши сънародници.

За жалост миналото на политиците, включително и моето има все по-малко значение в очите на избирателите, предвид тежките предизвикателства на настоящето и мрачното бъдеще, което чертае всекидневно в медиите г-н Борисов. Повече няма да влизам в лични полемики с когото и да било, защото битката ми е политическа и избирателите нямат полза от хаос, а от ясни послания кой какво може да направи за тях. Като кандидат за народен представител в родния ми град Пловдив каня г-н Борисов на дебат, който да се проведе на открито пред цялата пловдивска общественост и там очи в очи да кажем на хората, какво можем да направим за вдигане качеството на техния живот и за възраждането на най-старият български град.

Ромска каруца се движи в насрещното платно в "Люлин", патрул я заобикаля

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269688

Ромска каруца се движи в насрещното платно в жк Люлин. Това потресаващо нарушение на закона по пътищата е заснето от Станимир, който е пратил видеото на Нова тв, с добавен текст:  гр. София, бул. Ромска каруца се движи в насрещното платно в жк Люлин. Това потресаващо нарушение на закона по пътищата е заснето от Станимир, който е пратил видеото на Нова тв, с добавен текст: гр. София, бул. "Царица Йоана", кв.Люлин-3 на 28.08.2014 г. в 15.15 ч. До кога циганите ще бъдат безнаказани и полицията, която ние храним с нашите данъци,

За смъртта на Филип Сеймур Хофман има повдигнато обвинение срещу негов приятел

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/29/2370988_za_smurtta_na_filip_seimur_hofman_ima_povdignato/?ref=rss


Областният прокурор на Манхатън е повдигнал обвинение за продажба на наркотици срещу джаз музикант и приятел на покойния актьор Филип Сеймур Хофман, който почина след случайна свръхдоза през февруари, предаде "Ройтерс", позовавайки се на "Ню Йорк Таймс".

Роденият в Монреал, 58-годишен Робърт Арън Винеберг е бил арестуван, след като полицията е проследила дирите на източника на хероина, убил носителя на "Оскар". Винеберг е обвинен в намерение за продажба на хероин.
...

За смъртта на Филип Сеймур Хофман има повдгинато обвинение срещу негов приятел

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/29/2370988_za_smurtta_na_filip_seimur_hofman_ima_povdginato/?ref=rss


Областният прокурор на Манхатън е повдигнал обвинение за продажба на наркотици срещу джаз музикант и приятел на покойния актьор Филип Сеймур Хофман, който почина след случайна свръхдоза през февруари, предаде "Ройтерс", позовавайки се на "Ню Йорк Таймс".

Роденият в Монреал, 58-годишен Робърт Арън Винеберг е бил арестуван, след като полицията е проследила дирите на източника на хероина, убил носителя на "Оскар". Винеберг е обвинен в намерение за продажба на хероин.
...

АБВ свиква дискусия за отношенията ни с Русия

http://pik.bg/абв-свиква-дискусия-за-отношенията-ни-с-русия-news219340.html

АБВ свиква дискусия за отношенията ни с Русия

Дискусия за отношенията на България с Русия свиква АБВ. Форумът ще се състои в Плевен в понеделник. 

В дискусията ще участват лидерът на АБВ Георги Първанов, президент на България /2002 – 2012/ година, заместникът му Румен Петков, зам.-председател, професор Андрей Пантев, журналистът Тома Томов и плевенски общественици.

Сливането между Fiat и Chrysler продължава по план

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3df9130c/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cslivaneto0Emejdu0Efiat0Ei0Echrysler0Eprodyljava0Epo0Eplan0H1790A990C/story01.htm

Няма опасност таванът върху средставата за изплащане на недоволнте акционери да бъде надхвърлен, заявиха от Fiat


Затворник си прави селфи зад решетките и го публикува във Фейсбук (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269702

Затворникът Стоян Атанасов - Хамбургера си направи поредица от селфита и снимки зад решетките, като качи фотосите във "Фейсбук". Пандизчията се фука с напомпаното си тяло и нови татуировки, съобщи "Флагман", позовавайки се на читателски сигнал.
Хамбургера е зад решетките в Бургаския затвор за кражби. Затворникът Стоян Атанасов - Хамбургера си направи поредица от селфита и снимки зад решетките, като качи фотосите във "Фейсбук". Пандизчията се фука с напомпаното си тяло и нови татуировки, съобщи "Флагман", позовавайки се на читателски сигнал. Хамбургера е зад решетките в Бургаския затвор за кражби.

Костов с най-голям шанс за премиер след Борисов

http://www.cross.bg/koefitzient-bulgariya-shans-1427857.html

София /КРОСС/ Букмейкърите вече започнаха със залозите кой ще бъде големият победител на вота през октомври. Според популярни сайтове за залагания ГЕРБ е сочен като сигурен победител в изборите, като коефициентът им е 1.05. На второ и трето място са сочените и от социолозите за тези места партии БСП и ДПС, които имат съответно коефициент 2.75 и 10.00 Челната петица за победители в изборите допълват РБ и ББЦ с коефициент съответно 30.00 и 50.00. На първо място от формациите, които ще получат най-много гласове под 4%, се нарежда Патриотичния фронт с коефициент 1.70, АБВ - 1.80 и „Атака" - 2.00. Едни от най-любопитните залози за предстоящия предсрочен вот е това кой ще бъде новият министър-председател на България. На първа позиция в списъка е Бойко Борисов с коефициент 1.06, а вторият човек в листата с най-нисък показател от 5.00 е Иван Костов. На трето и четвърто място в списъка за премиер на България са поставени две жени: Кристалина Георгиева с 6.00 коефициент и Меглена Кунева със 7.00.Делян Пеевски получава по-нисък коефициент (12.00) и следователно по-голям шанс за премиерския пост от лидера на БСП Михаил Миков (20.00). Рекордът за най-висок коефициент от 500 пункта и следователно с най-малък шанс за победа, е поставен до името на Волен Сидеров. Най-малка е вероятността следващият председател на парламента да е от България без цензура - 10.00. Интересното тук е, че Реформаторите са наредени на по-предно място от БСП и ДПС

Жертвите на бойните действия в Източна Украйна достигнаха 2593 души, обяви ООН

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370915_jertvite_na_boinite_deistviia_v_iztochna_ukraina/?ref=rss


Жертвите на бойните действия в Източна Украйна, които започнаха в средата на април, са достигнали 2593 души. Това съобщи помощник-генералният секретар на ООН за човешките права Иван Симонович, представяйки доклад на организацията, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Тенденцията е притеснителна. Има значително увеличение на смъртните случаи на изток", каза Симонович, представяйки доклада. Той допълни, че ако бъдат прибавени жертвите на  катастрофата със самолета на Малайзийските авиолинии...

Туск е дал предварително съгласие за председател на ЕС

http://europe.actualno.com/Tusk-e-dal-predvaritelno-syglasie-za-predsedatel-na-ES--news_47458.html

Полският премиер Доналд Туск е дал предварително съгласие на предложението да поеме председателството на Европейския съюз, съобщи местното радио RMF. "Ако има съгласие от мнозинството европейс...

Расмусен: Ако Украйна иска може да влезе в НАТО, но да изпълни критериите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269689

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това и при условие, че изпълни критериите на Алианса, съобщи ИТАР-ТАСС.
По негови думи днес не се е обсъждал въпроса за присъединяване на страната към Алианса.
„Изцяло уважаваме решенията на Украйна по отношение на политиката й за безопасност и Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това и при условие, че изпълни критериите на Алианса, съобщи ИТАР-ТАСС. По негови думи днес не се е обсъждал въпроса за присъединяване на страната към Алианса. „Изцяло уважаваме решенията на Украйна по отношение на политиката й за безопасност и

Прокуратурата отказа да образува дело срещу Борисов по сигнала на Бареков

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-otkaza-da-obrazuva-delo-sreshtu-borisov-po-signala-na-barekov-news224260.html

Прокуратурата е отказала да образува дело срещу Бойко Борисов по сигнала на Николай Бареков, похвали се лидерът на ГЕРБ в своя Фейсбук профил. В края на юли лидерът на "България без цензура" разпространи документ от архива на МВР, в който името на Боросов се свързва с покровителстване на канал за наркорафик. После Бареков прати сигнал и до държавното обвинение. Още тогава обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че документът не е истински. "Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми", написа Борисов във Фейсбук. Той публикува и прокурорското постановление за отказ да се образува наказателно производство. При проверката се е оказало, че показаният от Бареков документ е с дата от 1998 година, но в него се твърди за проведени съмнителни срещи през 1999 година. В публикуваното от Бойко Борисов постановление пише, че документите, представени от Бареков са манипулирани. В оригиналите нямало такива печати, а и никъде не се споменавало името на Бойко Методиев Борисов. Прокуратурата обаче отказва да образува и дело срещу Бареков за набедяване, защото не намира умисъл в действията му. Според постановлението той не е знаел, че документите са манипулирани.

Расмусен: Украйна може да влезе в НАТО, ако изпълни критериите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269700

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това и при условие, че изпълни критериите на Алианса, съобщи ИТАР-ТАСС.
По негови думи днес не се е обсъждал въпроса за присъединяване на страната към Алианса.
„Изцяло уважаваме решенията на Украйна по отношение на политиката й за безопасност и Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това и при условие, че изпълни критериите на Алианса, съобщи ИТАР-ТАСС. По негови думи днес не се е обсъждал въпроса за присъединяване на страната към Алианса. „Изцяло уважаваме решенията на Украйна по отношение на политиката й за безопасност и

За привлекателна кожа яжте ярки плодове и зеленчуци

http://www.vesti.bg/novini/za-privlekatelna-kozha-iazhte-iarki-plodove-i-zelenchuci-6021144

Изследователи от британския университет Сейнт Ендрюс проучиха кои лица са най-привлекателни, като за основен показател взеха цвета на кожата.

Варненец води първият семинар по интегриран танц в Естония

http://www.moreto.net/novini.php?n=262518

В периода от 8 до15 септември, фондация Street Dance Zoom и Пламен Любенов - рап-танцьорът на инвалидна количка от Варна и екип на фондация "Съпричастие" - обединение на професионалисти с увреждания от образователната и социалната сфера, които работят с хора в неравностойно положение ще споделят със свои партньори от Естония, Литва, Малта, Испания, Англия, опитът си при работата с младежи в риск.

Порожанов: БНБ трябва да реши дали да се даде достъп до депозитите в КТБ

http://econ.bg/Новини/Порожанов-БНБ-трябва-да-реши-дали-да-се-даде-достъп-до-депозитите-в-КТБ_l.a_i.564381_at.1.html

Българската народна банка (БНБ) трябва да реши дали да се даде частичен депозит до депозитите в КТБ АД. Това заяви финансовият министър Румен...

Жребият размина "Селтик" и "Легия" в групите на Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/29/2370996_jrebiiat_razmina_seltik_i_legiia_v_grupite_na_liga/?ref=rss


Жребият за груповата фаза на Лига Европа размина "Селтик" и "Легия". Техен мач можеше да бъде гвоздеят на програма, след като преди няколко седмици поляците бяха изхвърлени по административен път от Шампионската лига след две срещи с "детелините".

"Легия" победи "Селтик" с общ резултат 6:1, но включването в игра на наказан състезател в последните минути на втория мач костваше на поляците служебна загуба. Тимът от Варшава все пак беше отмъстен от "Марибор", който в сряда вечер победи...

Английска съдийка: Изнасилванията ще намалеят, когато жените спрат да пият толкова много

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269694

Статистиката на присъдите за изнасилване няма да се подобри, докато жените не спрат да пият толкова много, че да не са в състояние да си спомнят нищо от случилото се. Това заявява в интервю за "Дейли мейл" високопоставена английска съдийка от Оксфорд, която се пенсионира в началото на този месец.
Съдия Мери Джейн Моуът разказа, Статистиката на присъдите за изнасилване няма да се подобри, докато жените не спрат да пият толкова много, че да не са в състояние да си спомнят нищо от случилото се. Това заявява в интервю за "Дейли мейл" високопоставена английска съдийка от Оксфорд, която се пенсионира в началото на този месец. Съдия Мери Джейн Моуът разказа,

Пандизчия в Бургаския затвор си прави селфи зад решетките (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269659

Затворникът Стоян Атанасов - Хамбургера си направи поредица от селфита и снимки зад решетките, като качи фотосите във Затворникът Стоян Атанасов - Хамбургера си направи поредица от селфита и снимки зад решетките, като качи фотосите във "Фейсбук". Пандизчията се фука с напомпаното си тяло и нови татуировки, съобщи "Флагман", позовавайки се на читателски сигнал. Хамбургера е зад решетките в Бургаския затвор за кражби.

Изненадваща проверка на магистрала "Струма" установи, че по нея никой не работи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269678

Изненадваща проверка на автомагистрала Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" са направили от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Тя е показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова, цитирана от Нова тв.

Манолев се изправя срещу бившия си клуб в ЛЕ

http://www.bnews.bg/article-115022

Станислав Манолев и новият му клуб Динамо Москва ще играят срещу бившия отбор на национала - холандският ПСВ Айндховен.

Порошенко обещал на Путин да освободи руските десантчици

http://www.cross.bg/ryskite-voenni-desantchitzi-1427856.html

/КРОСС/ На общоруския младежки форум „Селигер-2014", който се провежда на едноименното езеро между Москва и Санкт Петербург, руският президент Владимир Путин заяви, че президентът на Украйна Петро Порошенко по време на неотдавнашната среща в Минск обещал да освободи руските десантчици, предаде ИТАР-ТАСС. Напомняме, че по-рано Службата за сигурност на Украйна задържа на руско-украинската граница 10 руски десантчици с оръжие и документи. В министерството на отбраната на Русия пояснили, че руските военни патрулирали участък на границата и вероятно я пресекли случайно. При задържането те не оказали съпротива на украинските военни. Сега десантчиците са доставени в един от следствените изолатори в Киев. Парашутистите са зачислени в 331-и полк на 98-а въздушно-десантна дивизия на руските въоръжени сили, базирана в Централна Русия, твърди СБУ. От руското ведомство подчертаха, че украински военни също многократно са пресичали руската граница.    

Производството на електроенергия е нараснало през юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=262510

През юни спрямо май нараства производството на електроенергия - с 1.9 на сто до 3 486 ГВтч., съобщи Националният статистически институт. Намалява производството на твърди горива - с 39.2 на сто до 1 641 хил. т; пропан-бутан - с 11.

Еквадор преминава на електронна валута

http://www.cross.bg/valyta-ekvador-dolara-1427855.html

/КРОСС/ Еквадор планира да създаде първата в света държавна електронна валута, съобщава АП. Според експерти, това може да бъде първата стъпка по пътя към изоставянето на долара като национална валута. Виртуалната валута все още си няма име. Тя ще бъде пусната през месец декември. Според еквадорски длъжностни лица, тя няма да бъде като биткойна. Количеството пари, които ще бъдат пуснати, ще зависи от търсенето. Новите пари ще съществуват заедно с долара и ще бъдат подкрепени с "ликвидни активи." Те ще бъдат насочени към онези 40% от населението на латиноамериканската страна, което е твърде бедно, за да използва традиционните банкови услуги.

Внезапна проверка на магистрала "Струма": Никой не работи!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269664

Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" са направили от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Тя е показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова, цитирана от Нова тв. Изненадваща проверка на автомагистрала "Струма" са направили от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Тя е показала, че на обекта на Лот 4 не е имало машини и работници. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова, цитирана от Нова тв.

Разследват опит за умишлен палеж на ресторант

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269673

Двама души от Дряново са задържани по подозрение в опит за умишлен палеж. Полицията ги е привикала за разпит и ги е задържала, след като в ранните часове на 28 август неизвестно лице е направило опит да предизвика пожар на терасата на ресторант в с. Царева ливада, пише Дарик.
Около 03:00 ч. на откритата част от заведението е била хвърлена бутилка Двама души от Дряново са задържани по подозрение в опит за умишлен палеж. Полицията ги е привикала за разпит и ги е задържала, след като в ранните часове на 28 август неизвестно лице е направило опит да предизвика пожар на терасата на ресторант в с. Царева ливада, пише Дарик. Около 03:00 ч. на откритата част от заведението е била хвърлена бутилка

Разследват опит за палеж на ресторант

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269665

Двама души от Дряново са задържани по подозрение в опит за умишлен палеж. Полицията ги е привикала за разпит и ги е задържала, след като в ранните часове на 28 август неизвестно лице е направило опит да предизвика пожар на терасата на ресторант в с. Царева ливада, пише Дарик.
Около 03:00 ч. на откритата част от заведението е била хвърлена бутилка Двама души от Дряново са задържани по подозрение в опит за умишлен палеж. Полицията ги е привикала за разпит и ги е задържала, след като в ранните часове на 28 август неизвестно лице е направило опит да предизвика пожар на терасата на ресторант в с. Царева ливада, пише Дарик. Около 03:00 ч. на откритата част от заведението е била хвърлена бутилка

Камерън призова шотландците да останат част от Обединеното кралство

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/29/2370992_kamerun_prizova_shotlandcite_da_ostanat_chast_ot/?ref=rss


Британският премиер Дейвид Камерън призова Шотландия да запази съюза си с Англия, датиращ от 307 години и включващ и Уелс и Северна Ирландия, вместо да предпочете отделянето, предадоха световните агенции. Референдумът за независимост в Шотландия ще се проведе на 18 септември.

В пламенна реч, произнесена на вечеря с шотландски предприемачи в четвъртък вечер в Глазгоу, Камерън подчерта предимствата на единния британски пазар. Той заяви, че това е един от най-старите единни пазари в...

Петър Кънев: С листа от професионалисти ще успеем в Бургас

http://www.cross.bg/kunev-bulgariya-petur-1427854.html

/КРОСС/ Коалиция „БСП лява България" представи водача на листата си в Бургас пред медии и стотици симпатизанти на столетницата. Общинският лидер на БСП Евгений Мосинов подчерта, че бургаската листа има уникален шанс да бъде водена от човек като Петър Кънев, съобщават от пресцентъра на БСП. Петър Кънев е родом от Ямбол, където завършва математическата гимназия. След това се дипломира в Московския полиграфически институт и се занимава с печатарство вече над 30 години. Кънев е депутат е от „Коалиция за България" в 40-то и 42-то Народно събрание, председател на Съюза на печатарите, бил е вицепрезидент на Съюза на работодателите, член на ръководството на конфедерацията на индустриалците. Самият Петър Кънев признава, че е щастлив да води бургаската листа на „БСП лява България". Той сподели, че е доволен е от факта, че местното ръководство на партията не е реагирала остро, а напротив, посрещнала го е топло и положително. Кънев подчерта, че Бургас е труден район. „Това е родният град на Патриотичния фронт, който си има своето твърдо ядро и поддръжници, освен това ГЕРБ също има доста симпатизанти и задачата на „БСП лява България" няма да е лесна, но пък с листата от професионалисти и доказали се в своята област хора, мисля, че ще успеем", каза Кънев. На въпрос защо столетницата все още няма телевизия, Кънев отговори категорично, че след изборите ще се работи в тази посока

Пандизчията избягал, защото съдели сина му

http://www.bnews.bg/article-115013

40-годишният Николай Йорданов, който избяга в четвъртък от затворническото общежитие в Самораново, вероятно е направил това, след като получил призовка, че разследват непълнолетния му син.

Пълна промяна на пътните и жп проекти по програма "Транспорт"

http://www.mediapool.bg/palna-promyana-na-patnite-i-zhp-proekti-po-programa-transport-news224259.html

Пълна промяна в приоритетните пътни и жп проекти прави служебният кабинет по оперативна програма "Транспорт" 2014-2020. За целта с около 800 млн. евро се вдига бюджетът на програмата и той ще достигне 2.5 млрд. евро. Парите идват за сметка на дела на българското финансиране, като ще отидат за строежа на магистрала "Хемус" от София до Варна. Това стана ясно от представянето на програмата от министъра на транспорта Николина Ангелкова в петък. Завоят към приоритетните пътни и жп проекти от времето на ГЕРБ е за сметка на наложените от кабинета на Пламен Орешарски. Това се случва на фона на неприета пътна стратегия и план за изпълнението й, което е задължително условие за този програмен период, за да получи България пари от ЕК. Липсата на стратегията дава възможност на всяко следващо правителство да променя дневния ред според интересите на силните на деня. Резултатът е, че все още у нас няма нито едно изградено пътно и жп направление от едната до другата граница. "Хемус" се завръща като топ приоритет за сметка на пътя София-Видин Магистралите "Струма", Хемус" и тунелът под Шипка са топ приоритетите в пътния сектор, посочи Ангелкова. Това става за сметка на пътя София-Видин, който беше заложен за изграждане още през изминалия програмен период 2007-2013, но отпадна за сметка на Западната дъга на София и обхода на Габрово, които сега са рискови. Така и през този програмен период няма да бъде решен проблемът с достъпа до втория мост над Дунав между Видин – Калафат, в който бяха инвестирани над 200 млн. евро. и минава през най-бедния европейски регион- Северозападния, който на думи е приоритет на всяко правителство. Вместо това обаче ще продължи изграждането на западното направление на юг от София до ГКПП "Кулата" с пътя през Кресненското дефиле - последния участък на магистрала "Струма". Служебният кабинет не се отказва да строи най-дългия 15-километров шосеен тунел в Европа в най-бедната европейска държава. За него по последни изчисления ще отидат 750 млн. евро, посочи Ангелкова. Годишната издръжка на този тунел ще струва на данъкоплатците сумата, която в момента се харчи за поддържане на всички републикански пътища в страната. Срещу изграждането на съоръжението се обяви Строителната камара, като според нея има по-евтини, екологични и безопасни решения за преминаване през земетръсната зона. Магистрала "Хемус" влиза с цялата си дължина за изграждане от Ябланица до Шумен с европейски средства, а не само до Велико Търново, както беше заложено от правителството на Орешарски. Индикативната й стойност е 780 млн. евро, каза министър Ангелкова. По думите й проблемът с недостига на средства е решен чрез увеличаване на съфинансирането на пътните проекти, което става 50:50 при 85:15 както е сега. За допълване на недостига ще се тегли заем от Европейската инвестиционна банка, каза транспортният министър. Рискът при този случай е от непредвидени обстоятелства като липса на ръст на икономиката и бюджетен дефицит, които може да попречат на страната ни да осигури съфинансирането. Така се случи с програмите "Транзитни пътища V" и за строеж на язовири чрез заем от Световната банка, които вече осем години не могат да приключат. Третият приоритетен проект е тунелът под Шипка с индикативна стойност 150 млн. евро. В момента върви първият етап от строителството му – обходът на Габрово. На него обаче не се работи заради проблеми с отчужденията. Тунелът под Шипка не беше предвиден първоначално за финансиране и влезе в програмата по времето на управлението на ГЕРБ. Според пътни експерти, а и според ЕК, най-доброто тунелно преминаване на Стара планина е при Петрохан. Магистралата от София до ГКПП "Калотина" отпада за финансиране с европейски средства и ще се прави по "Транзитни пътища VІ", каза Ангелкова. Това означава, че скоро няма да се случи. Този вариант периодично се разиграва от края на 90-те години. Жп отсечките Варна – Русе и Синдел – Карнобат в глух коловоз Жп отсечките Варна – Русе и Синдел – Карнобат вече не са приоритет. Те бяха вкарани за финансиране в програма "Транспорт" от бившия министър Данаил Папазов, според когото развитието на това направление е много важно заради връзката Дунав – Черно море – Босфора. Тук обаче служебният кабинет залага на довършването на започнатата железопътна магистрала "Тракия". В момента по нея се модернизират три отсечки, но изостава от графика за изпълнение. За довършването на "Тракия" до 2020 г. са заложени 320 млн. евро за отсечката от Елин Пелин до Септември. Министър Ангелкова призна, че е реалистично до 2020 г. да изградим жп линията Елин Пелин – Ихтиман за 270 млн. евро. Отделен проект ще бъде подготвен за модернизация на някои от ключовите гари по строящото се трасе на железопътната "Тракия". Свързана Европа Жп линията Драгоман – София – Елин Пелин ще бъде първият проект, с който ще кандидатстваме по новия инструмент "Свързана Европа", съобщи още Ангелкова. Прогнозната му стойност е приблизително 198 млн. евро. Трасето обхваща около 65 км и е разделено на три участъка. Другите проекти, с които ще се кандидатства по "Свързана Европа" е жп линията Видин – Медковец и за подобряване на корабоплаването по река Дунав, който е съвместен с Румъния. Приемът за кандидастване по "Свързана Европа" се отваря през септември. "Конфеденциални" финансовите корекции за 24 млн. лв. "Конфиденциални", по думите на Атгелкова, се оказаха наложените финансови корекции по оперативна програма "Транспорт" за 24 млн. лв. С такъв аргумент тя отказа да посочи кои проекти са санкционирани и с каква сума от проверката на изпълнителна агенция "Одит на средствата от Европейския съюз". По времето на транспортния министър Данаил Папазов финансовите корекции по "Транспорт" не бяха тайна и се даваше информация. Министър Ангелкова обясни само, че се "работи усилено" за отстраняване на допуснатите пропуски. Нерешен остава и проблемът с недостига на средства за Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) в размер на над 200 млн. лв., за да може да си изпълни жп проектите за изминалия програмен период. добрата новина е, че за тази година са осигурени недостигащите 30 млн. лв., каза Ангелкова.

Фирми еднодневки източват бюджета

http://www.mediapool.bg/firmi-ednodnevki-iztochvat-byudzheta-news224259.html

"Фирми еднодневки" източват бюджета като невнасят ДДС. За това се засилва контрола на вноса на плодове, зеленчуци и животинска продукция. Ще има проверки на пазари и тържища, на транспортни фирми, както и в системата за вътрешнообщностни доставки VIES. Засилва се и взаимодействието между агенциите по храните, данъчните и митниците. За това се разбраха министрите на финансите Румен Порожанов и на земеделието Васил Грудев.   Целта е да се намали нелегалния внос, да се увеличат постъпленията в бюджета и да се защитят българските фермери. В момента тяхната продукция е подложена на ценови натиск, заради ембаргото на Русия срещу вноса на селскостопанска продукция от ЕС.   В последните седмици има засилен внос на плодове и зеленчуци предимно от Гърция и Полша. Внася се основно домати, праскови и зеле. Увеличава се и вноса на месо, мляко и местни продукт, каза земеделският министър.   "Има практики за доставяне от фирми едновенки", каза финансовият министър без да уточни колко такива случая са засекли.   Схемата е следната - фирмата се регистрира специално за целта на доставката, внася стоката, без да плаща ДДС, а когато наближи задължителния оборот за регистрация по ДДС, се закрива. След това се открива нова фирма и така схемата се върти. По този начин се избягва внасянето на ДДС, каза Порожанов. В същото време приходите от този данък изостават сериозно от заложените по план в бюджета и няма да бъдат изпълнени.   От началото на годината досега в страната е влязла 615 хил. тона селскостопанска продукция. Една трета от нея е чрез пломбирани превозни средства.   Най-много са внесените и проверени от фискалния контрол стоки са плодовете и зеленчуците – над 397 хил. тона. Още 132 хил. тона е вносът на месо, 43 хил. тона – захар, 13 хил. тона – сухо мляко, 10 хил. тона – брашно и 1000 тона – риба.   Компенсации за земеделците заради руското ембарго   Преките щети за българските фермери от руското ембарго се оценяват на 5-10 млн. лв. Косвените щети от спадането на цените заради повишения внос е трудно да бъде оценен и няма да е ясен и в следващите два месеца, каза Васил Грудев.   По негова инициатива следващата седмица в Брюксел се събират земеделските министри на ЕС, за да обсъдят компенсациите на фермерите заради руското ембарго.   На 18 август Европейската комисия одобри извънредна помощ от 125 млн. евро за производителите на плодове и зеленчуци, които са пострадали от руската забрана за внос на храни.   Плановете са подкрепа да получат производители на различни култури като домати, бяло зеле, моркови, краставици, чушки, гъби, ябълки, десертно грозде и други. Право на помощ ще имат всички активни производители, както и земеделски организации. Целта на извънредните мерки е да не се допусне срив на цените.   Извънредните мерки   Изтегляне на продукти от пазара и неприбиране на плодовете или брането им на зелено са двете извънредните мерки за подкрепа на сектора, предложени от ЕК. Предстои те да бъдат обсъдени и евентуално одобрени на предстоящата среща на земеделските министри от ЕС. Плановете са мерките да се прилагат до 30 ноември 2014 г.   Предвидените 125 млн. евро ще бъдат осигурени от бюджета за обща организация на пазара на селскостопански продукти. От тях 82 млн. евро са за производители на ябълки и круши, а 43 млн. евро за останалите продукти.   За държави членки с ниска степен на организираност на производителите, каквато е България, може да се подпомагат и индивидуални производители без договор с организация, които са заявили прилагане на мярката. В този случай помощта ще се изплаща директно на производителя. При този вид подпомагане държавата членка е длъжна да направи 100% проверки на стопаните.   Помощта за изтеглени от пазара плодове и зеленчуци ще се предоставя в съответствие с Регламент 543/2011. В него са записани следните суми в евро за 100 кг продукция: карфиол – 10.52 евро, домати – 7.25 евро, ябълки – 13.22 евро, грозде – 12.03 евро, кайсии – 21.26 евро, нектарини – 19.56 евро, праскови – 16.49 евро, круши – 12.59 евро и др.   Изтеглената от пазара продукция може да бъде предоставяна безплатно на благотворителни организации, училища, болници, старчески домове, както и за храна на животни. В случаите, когато продукцията, изтеглената от производители, нечленуващи в организации, не е предназначена за безплатно разпространение, размерът на помощта е 50% от посоченото в регламентите.   Всички мерки се прилагат след предварителни заявления от страна на организациите и на индивидуалните земеделци. Въз основа на заявленията държавите членки изпращат текуща информация на ЕК за очакваните разходи. При изчерпване на бюджета държавите членки спират приема на заявления.

Търсят избягалия затворник от Самораново, тръгнал заради сина си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269666

 В най-скоро време ще имаме конкретни резултати и въпросният лишен от свобода ще бъде задържан и приведен отново да си изтърпи остатъка от наложеното наказание. Това каза началникът на затвора в Бобовдол комисар Александър Апостолов за бягството на 40-годишния Николай Йорданов от затворническото общежитие от открит тип в Самораново, предаде БГНЕС.  В най-скоро време ще имаме конкретни резултати и въпросният лишен от свобода ще бъде задържан и приведен отново да си изтърпи остатъка от наложеното наказание. Това каза началникът на затвора в Бобовдол комисар Александър Апостолов за бягството на 40-годишния Николай Йорданов от затворническото общежитие от открит тип в Самораново, предаде БГНЕС.

Партиите прибрали близо 200 млн. лв. субсидии от 2009 до 2013 г.

http://politics.actualno.com/Partiite-pribrali-blizo-200-mln-lv-subsidii-ot-2009-do-2013-g--news_47460.html

Над 48 млн. лева на година партийна субсидия са получавали партиите за периода 2009 – 2013 година. За целия период партийната субсидия е близо 200 млн. лева (194,774,208.00 лв.), предаде Б...

Английска съдийка: Изнасилванията няма да намалеят докато жените не спрат да пият толкова много

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269672

Статистиката на присъдите за изнасилване няма да се подобри, докато жените не спрат да пият толкова много, че да не са в състояние да си спомнят нищо от случилото се. Това заявява в интервю за Статистиката на присъдите за изнасилване няма да се подобри, докато жените не спрат да пият толкова много, че да не са в състояние да си спомнят нищо от случилото се. Това заявява в интервю за "Дейли мейл" високопоставена английска съдийка от Оксфорд, която се пенсионира в началото на този месец. Съдия Мери Джейн Моуът разказа,

Откриха 345 мутации на вируса ебола

http://www.cross.bg/virysa-mytatzii-epidemiyata-1427853.html

/КРОСС/ Учени откриха 345 мутации на вируса ебола. Специалистите са секвенирали генома на 99 вируса, взети от 78 пациенти в Сиера Леоне през първите 24 дни на епидемията. Резултатите от генетичния им анализ са публикувани в днешния брой на списание Science. В генома на вируса са открити над 300 изменения, които отличават вируса ебола от настоящата епидемия от тези от предходните. Много от въпросните мутации предизвикат промяна в протеините, които могат да служат като мишена за лекарствата и ваксините. Учените са направили каталог от 345 мутации, до които ще имат достъп всички изследователи. Те също са открили доказателства, че епидемията е започнала със заразяване на един човекНастоящата епидемия е предизвикана от заирския подтип на вируса-убиец, който е най-опасният. Тя е безпрецедентна по своите мащаби. За сравнение -при епидемията през 1976 г. е 318 случая на инфекция.

4 премиери до края на годината в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262516

В новия си, вече 94-ти, творчески сезон Драматичен театър „Стоян Бъчваров” няма да пропусне да покаже отличените с ИКАР, АСКЕЕР и награда ВАРНА свои постановки - „Канкун” от Жорди Галсеран на Стилиян Петров (10 септ., Сцена Филиал), „Ревизор” от Н.

Япония с рекордно висок бюджет за военни цели

http://www.cross.bg/yaponiya-tzeli-kitaii-1427850.html

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Япония е поискало рекордно висок бюджет за военни цели - 5,05 трилиона йени (около 49 милиарда щатски долара) за годината, което е повече с около 3,5% спрямо предходната година, съобщва БиБиСи. Ако бъде одобрен бюджетът, това ще третата поредна година на нарастване на отпуснатите средства за отбрана след цели 10 години спад. По-рано този месец министерството определи ситуацията със сигурността в Япония като „все по-тежка". Сстраната води напрегнати спорове с Китай за собствеността на Източнокитайско море. Обект на спора между Пекин и Токио са островите Сенкаку в Япония и Дяою в Китай. В годишния си доклад министерството посочва за „силна загриженост" относно действията на Китай, но споменава също така и Северна Корея като опасност за сигурността, пише News.bg.  

Приключи конфликтът с херингата в северния Атлантически океан

http://www.grreporter.info/Priklyuchi_konfliktt_s_heringata_v_severniya_Atlanticheski_okean/16023

Европейската комисия премахна ембаргото, наложено на Фарьорските острови, след като те едностранно решиха да увеличат риболовните си квоти, Гърция се стреми да заеме челно място в сектора в Средиземно море

прочети повече

Отбелязаха 90 години от смъртта на Тодор Александров

http://www.cross.bg/todor-aleksandrov-smurtta-1427852.html

/КРОСС/С полагане на цветя и венци благоевградската общественост отбеляза 90 години от смъртта на легендарния войвода Тодор Александров. Паметта на българския революционер ще бъде почетена на 31 август от 11.00 часа пред открития преди 2 години паметник, намиращ се пред Окръжен съд - Благоевград. Тодор Александров е роден на 4 март 1881 в покрайнините на Щип. Той е член на Централния комитет и лидер на Вътрешната македонска революционна организация. С името на Тодор Александров са свързани едни от най-героичните страници на ВМРО. Войводата проявява изключителна храброст по време на Балканската война. Със своите четници той превзема Кукуш и го предава на настъпващите български военни части. Големият патриот намира смъртта си на 31 август 1924 година, като все още не е изяснено напълно кой е истинският подбудител за неговото убийство. На Тодор Александров принадлежи безсмъртната фраза „Ако някой ми каже, че не съм македонец, ще му отрежа езика, ако ми каже, че не съм българин, ще му отрежа главата".  

ОССЕ изпраща наблюдатели в Новоазовск и Мариупол

http://www.cross.bg/mariypol-novoazovsk-pynktove-1427849.html

/КРОСС/ ОССЕ има намерение да изпрати в района на Мариупол и Новоазовск свои наблюдатели за да получи информация за ставащото в този район на Украйна, предаде «Гласът на Русия», позовавайки се на съобщението на заместник-генералният секретар на ООН Джефри Фелтман. В четвъртък опълченците на ДНР са заявили, че са взели под контрол на блокпостовете и опорните пунктове на украинските военни в покрайнините на Новоазовск, разположен на 30 км. от Мариупол. По уточнение на Службата за национална сигурност и отбрана на Украйна, загубен е контролът и над населените пунктове на Новоазовския, Старобешевския и Амвросиевския райони.    

Букмейкъри: Иван Костов с най-голям шанс за премиер след Борисов

http://offnews.bg/news/n_1/n_382399.html

Малко повече от месец остава до поредните предсрочни парламентарни избори у нас, но това изобщо не пречи на букмейкърите да започнат залозите още от сега за това кой ще бъде големият победител на вота през октомври. Според популярни сайтове за залагания ГЕРБ е сочен като сигурен победител в изборите, като коефициентът им е 1.05. На второ и трето място са сочените и от социолозите за тези места партии БСП и ДПС, които имат съответно коефициент 2.75 и 10.00 Челната петица за победители в изборите допълват РБ и ББЦ с коефициент съответно 30.00 и 50.00. Едни от най-любопитните залози за изборите през октомври са това кой ще бъде новият министър-председател на България. На първа позиция в списъка е Бойко Борисов с коефициент 1.06, а вторият човек в листата с най-нисък показател от 5.00 е... Иван Костов. На трето и четърто място в списъка за премиер на България са поставени две жени: Кристалина Георгиева с 6.00 коефициент и Меглена Кунева със 7.00. Делян Пеевски получава по-нисък коефициент (12.00) и следователно по-голям шанс за премиерския пост от лидера на БСП Михаил Миков (20.00).  Друг интересен залог е коя партия ще има най-много гласове, но ще остане под необходимия праг за влизане в НС 4%. С най-нисък коефициент е Патриотичния фронт с 1.70. Коефициентът ГЕРБ да бъдат партията с най-много гласове, но без да влязат в парламента е 50.00. Рекордът за най-висок коефициент от 500 пункта и следователно с най-малък шанс за победа, е поставен до името на Волен Сидеров в графата за това кой ще бъде следващият премиер.

Откраднаха 14 бона от офис в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269649

14 хиляди лева са откраднати от фирмен офис в пловдивдския квартал „Столипиново“, съобщават от ОД на МВР-Пловдив.
По първоначална информация вчера към 5 часа е открадната метална кутия с 14 000 лева оборотни пари. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато след разбиване на входната врата. 14 хиляди лева са откраднати от фирмен офис в пловдивдския квартал „Столипиново“, съобщават от ОД на МВР-Пловдив. По първоначална информация вчера към 5 часа е открадната метална кутия с 14 000 лева оборотни пари. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато след разбиване на входната врата.

Задигнаха 14 000 лева от офис в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269636

14 хиляди лева са откраднати от фирмен офис в пловдивдския квартал „Столипиново“, съобщават от ОД на МВР-Пловдив.
По първоначална информация вчера към 5 часа е открадната метална кутия с 14 000 лева оборотни пари. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато след разбиване на входната врата. 14 хиляди лева са откраднати от фирмен офис в пловдивдския квартал „Столипиново“, съобщават от ОД на МВР-Пловдив. По първоначална информация вчера към 5 часа е открадната метална кутия с 14 000 лева оборотни пари. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато след разбиване на входната врата.

Цеков напуска ИМП заради кампанията

http://www.bnews.bg/article-115019

Шефът на института за модерна политика Борислав Цеков, за когото съобщихме, че е в листите на "БСП - Лява България", подава оставка, за да не обвързва работата на института с неговата политическа дейност.

Фонд "Земеделие" изплати над 5,5 млн. лева за преструктуриране на лозята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269643

Фонд „Земеделие” изплати малко над 5,5 милиона лева за преструктуриране и конверсия на лозя. Средствата са изплатени на 12 кандидати, подали заявки за авансово плащане, след сключване на договори по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Фонд „Земеделие” изплати малко над 5,5 милиона лева за преструктуриране и конверсия на лозя. Средствата са изплатени на 12 кандидати, подали заявки за авансово плащане, след сключване на договори по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г.

На избягалия затворник от Самораново му оставали 4 месеца от присъдата, тръгнал заради сина си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269640

 В най-скоро време ще имаме конкретни резултати и въпросният лишен от свобода ще бъде задържан и приведен отново да си изтърпи остатъка от наложеното наказание. Това каза началникът на затвора в Бобовдол комисар Александър Апостолов за бягството на 40-годишния Николай Йорданов от затворническото общежитие от открит тип в Самораново, предаде БГНЕС.  В най-скоро време ще имаме конкретни резултати и въпросният лишен от свобода ще бъде задържан и приведен отново да си изтърпи остатъка от наложеното наказание. Това каза началникът на затвора в Бобовдол комисар Александър Апостолов за бягството на 40-годишния Николай Йорданов от затворническото общежитие от открит тип в Самораново, предаде БГНЕС.

В сферата на транспорта има пет рискови европроекта, каза министър Ангелкова

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/29/2370986_v_sferata_na_transporta_ima_pet_riskovi_evroproekta/?ref=rss


С сферата на транспорта има пет високорискови проекта, каза днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова. В железопътния сектор това са жп линията "Септември – Пловдив", "Първомай – Свиленград" и "Пловдив - Бургас", а при пътните - Лот 1 и 2 на магистрала "Марица", Лот 1 и 4 на "Струма" и "Западна дъга на околовръстното на София от река Какач до Северна скоростна тангента. Усилията на служебното правителство са да гарантира, че...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване