Отварят офертите за поддръжка на автомагистралите "Люлин", "Тракия" и "Струма"

http://pik.bg/отварят-офертите-за-поддръжка-на-автомагистралите-люлин-тракия-и-струма-news219228.html

Отварят офертите за поддръжка на автомагистралите "Люлин", "Тракия" и "Струма"

В Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за определяне на изпълнител за поддържане, базирано на показатели на изпълнение на автомагистрали и прилежащи пътни съоръжения в обхвата на автомагистралите, стопанисвани от АПИ, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Обществената поръчка е с две обособени позиции: Обособена позиция №1: АМ „Люлин” от км 0+000 до км 19+495, път I-1 с магистрален габарит от км 287+450 до км 305+220 и АМ „Струма” от км 305+220 до км 322+000, включително и пътни връзки с обща дължина 17,489 км, Обособена позиция №2: АМ „Тракия” от км 208+181 до км 359+475, включително и пътни връзки с обща дължина 11,562 км”. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 48 месеца. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. Офертите ще бъдат отворени от 15.00 часа в зала 702 в АПИ.

Регата "Юнга" гостува през уикенда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262343

Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” е организатор на регата „Юнга 2014” , която ще се проведe в клас „Оптимист” в акваторията на Варненския залив от 29.08.2014 до 31.08.2014г., съобщиха организаторите за Moreto.net. Първата регата „Юнга”е проведена в далечната 1974 година, станала традиционна за България и клуба.

В Ротердам ще може да се кара сърф

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/29/2370710_v_roterdam_shte_moje_da_se_kara_surf/?ref=rss


От юни 2015 г. в Ротердам ще може да се кара сърф. Това обещават на авторите на проект, който предвижда във втория по големина холандски град да бъде отворена арена за водни спортове.

RiF010 ще дава възможност на жителите на града да се насладят на 1,5-метрова вълна с продължителност 14 секунди. Проектът ще бъде изграден на канала Стейгерсхрахт, а решението за осъществяването му е взето от общината след допитване до гражданите. Властите финансират изграждането на атракциона с 3.6...

Стотици на опашка пред Народния за "сбогом" с поета

http://www.bnews.bg/article-114996

Близо 500 души изпълниха пространството пред Народния театър, за да изпратят Валери Петров.

Предтерминното раждане е сериозен проблем в акушерството

http://www.vesti.bg/novini/predterminnoto-razhdane-e-seriozen-problem-v-akusherstvoto-6021122

Предтерминното раждане е сериозен проблем в акушерството, отговорен за 70% от перинаталната заболеваемост и за почти половината от случаите с тежък неврологичен дефицит при новородените, съобщават от МЗ.

Поклон, поете, но не и сбогом…

http://frognews.bg/news_75353/

"Да завършим, читателю, на по-весела нота: Мерси за търпението и ура за живота!" из стихотворението "Оптимистично"

Сидеров: ГЕРБ означава Ердоган

http://www.cross.bg/siderov-plevneliev-bulgariya-1427805.html

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита от ефира на телевизия „Алфа" кой управлява България, защото в момента няма Народно събрание, а то е най-висшият орган на властта. Сидеров подчерта, че не може да се каже, че имаме правителство, защото, спроед него, това са пионки на Росен Плевнелиев. „Сега в момента имаме президент, който е на път да ни вкара във война с Русия, и който е готов мило и драго да дава само и само, за да се прегърне. С кого? Къде мислите, че е сега Плевнелиев? На имота си в Халкидики? Не. На имота си в Черноморец? Не. На някой друг имот от много то си имоти? Не. Уважаеми българи, сега, в момента президента Плевнелиев е в братска прегръдка с Реджеп Тайип Ердоган - турският президент", добави Сидеров. Сидеров подчерта, че Ердоган е този, който иска Турция да се върне в границите от 16-17-ти век, и в тези граници да вкара и България. Той обърна внимание на факта, че Плевнелиев е единственият президент на страна от Европейския съюз, който е отишъл на крака за церемонията. Сидеров припомни, че турската политика и Ердоган не се одобряват в много от страните в ЕС и за приемането на Турция в ЕС има много обструкции. „Но Росен Плевнелиев е „за". Той и неговата партия ГЕРБ са „за". Защото когато посочваме Плевнелиев, като единственият управляващ България в момента, трябва веднага да си дадем сметка от кого той е сложен там, т.е

Обама заплаши Русия с нови санкции

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370824_obama_zaplashi_rusiia_s_novi_sankcii/?ref=rss


Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Русия носи отговорността за ескалацията на кризата в Украйна, съобщава агенция "Ройтерс". На пресконференция Обама каза, че САЩ на този етап не обмислят военни действия в отговор на агресията на Русия и че "не се планира въоръжена конфронтация с Русия."

Американският президент заяви, че сепаратистите в източна Украйна не са въстанали местни жители, а "бойци, поддържани, въоръжени, обучени и финансирани от Русия". Обама каза, че ще употреби...

Теглите ипотечен кредит, получавате котка за късмет

http://www.bnews.bg/article-114987

Една от най-големите руски банки предлага ипотечен кредит с премия - руска котка, която носи щастие.

Изненада – директор на пристанище Бургас стана Аргир Бояджиев

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PzYrOdvjD2M/

Съветът на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД поднесе нова изненада – изпълнителен директор на дружеството стана Аргир Бояджиев от БСП, който досега изпълняваше длъжността председател на Съвета. Очакваният претендент за директор – Диян Димов от ГЕРБ, пък заема неговия пост като глава на директорския съвет,съобщи Poligraff.net. Тези решения бяха взети на заседание на контролния орган, провело се днес.

След като досегашният изпълнителен директор на порта – Николай Тишев бе освободен, а на негово място в борда влезе Димов, всички индикации сочеха, че от министерството желаят да направят него директор. Въпреки това, бордът взе друго решение, с което управлението на порта остава в ръцете на БСП.

Това се случи, тъй като единствено борда има право да избере изпълнителен директор. Тричленният съвет определи това да бъде Бояджиев. Все още няма официална информация от транспортното министерство, потвърждаваща назначението му.

Междувременно, министър Николина Ангелкова заяви, че в никакъв случай няма да допусне дестабилизация в работата на „Пристанище Бургас“ ЕАД. Тя увери категорично служителите на порта, че ще бъде спазено решението на Общинския съвет от 22.07.2014 г. за запазване на експлоатационната дейност на дружеството.

 

Конкурс за началник на Митница Свиленград

http://frognews.bg/news_75390/

Със заповед на директора на Агенция „Митници", на основание Закона за държавния служител и във връзка с Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, е обявен конкурс за длъжност „Началник на митница" в Митница Свиленград. Кандидатите трябва да притежават висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки с минимална образователна степен „магистър". От кандидатите се изисква също 7 години професионален опит, както и пет години професионален опит на ръководна длъжност.

Намалиха присъдата на Баретата от 8 години на 6 години и 6 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269171

Софийски апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от осем години лишаване от свобода на шест години и половина.
Други трима от престъпната група, станала известна като „Фирмата”, също са с по-леки присъди.
Вместо три години и шест месеца Марин Велчев ще лежи в затвора три години. Софийски апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от осем години лишаване от свобода на шест години и половина. Други трима от престъпната група, станала известна като „Фирмата”, също са с по-леки присъди. Вместо три години и шест месеца Марин Велчев ще лежи в затвора три години.

ЕС обмисля жалба пред СТО заради руското ембарго

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/es-obmislia-zhalba-pred-sto-zaradi-ruskoto-embargo-6021118

Тя може да бъде подадена още в средата на септември, но окончателно решение за нея още не е взето

Киев обяви официално, че иска да стане член на НАТО

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3df71041/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Ckiev0Eobiavi0Eoficialno0Eche0Eiska0Eda0Estane0Echlen0Ena0Enato0H1790A840C/story01.htm

Украйна има нужда от „практическа помощ“ от НАТО и очаква такова решение да бъде взето още през уикенда, твърди премиерът Арсений Яценюк


Опитът е от най-голямо значение за успеха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269106

55% от жените под 30 г., извършили ин витро процедури в Медицински комплекс „Д-р Щерев”, са постигнали бременност
Все още говорим за метода ин витро като за нещо иновативно, но в действителност през 2013 г. отбелязахме 25 години от първата ин витро процедура у нас, осъществена от доц. Атанас Щерев и доц. Илия Ватев. 55% от жените под 30 г., извършили ин витро процедури в Медицински комплекс „Д-р Щерев”, са постигнали бременност Все още говорим за метода ин витро като за нещо иновативно, но в действителност през 2013 г. отбелязахме 25 години от първата ин витро процедура у нас, осъществена от доц. Атанас Щерев и доц. Илия Ватев.

Гръцките банки очакват 20 милирада евро от ЕЦБ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370825_gruckite_banki_ochakvat_20_milirada_evro_ot_ecb/?ref=rss


"Свежи пари" в размер на 20 милиарда евро очакват да получат гръцките банки от Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА. В. "Етнос" пише, че такава възможност се открива, след като ЕЦБ е решила да даде глътка въздух на гръцката икономика. Това е станало след разговори на гръцкия финансов министър и на управителя на гръцката централна банка с пратеник на президента на ЕЦБ Марио Драги.

Изданието уточнява, че "свежите пари" се очертава да дойдат,...

Снимка: Николета посреща изгрева гола!

http://www.bnews.bg/article-114995

След като от известно време медийното внимание е насочено повече към евентуален трансфер на Валери Божинов неговата съпруга Николета Лозанова реши да излезе на преден план.

България - троянският кон на Турция в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=262488

Реджеп Тайип Ердоган положи клетва като първия пряко избран президент на Република Турция, съобщи ДПА. Събитието бе придружено с топовни салюти. Пищната церемония, наподобяваща на моменти не иногурация на президент, а коронация на султан, се състоя в присъствието на представители от 75 страни, от тях 19 президенти, сред които е и българският държавен глава Росен Плевнелиев, 14 премиери, четирима председатели на парламенти, както и много министри от различни страни, включително арменският външен министър Едуард Налбандян, делегация от САЩ и руският парламентарен шеф Сергей Наришкин.

Бащата на Анджелина Джоли не е бил поканен на сватбата й

http://www.cross.bg/voiit-svatbata-dzholi-1427804.html

/КРОСС/ Бащата на Анджелина Джоли - актьорът Джон Войт, не е бил поканен на сватбата на дъщеря си с Брад Пит. Въпреки всичко обаче Войт пожелал щастие на младоженците, съобщава Контактмюзик. Според изданието Джон Войт изобщо не е знаел, че се готви сватба. "Изглежда сватбата е била чудесна. Трябва да е била много хубава, след като децата са взели дейно участие в церемонията. Много съм щастлив заради всички тях", казва в изявление актьорът. Припомняме, че вчера стана ясно, че двамата са се оженили миналата събота. Церемонията била във Франция, в малкия параклис на замъка Chateau Miraval. На събитието са присъствали само най-близките им приятели и роднини. Всички шест дечица на двойката са участвали в церемонията - 13-годишният Мадокс и 10-годишният Пакс съпроводили майка си до олтара, докато 9-годишната Захара и 6-годишната Вивиан хвърляли листенца цветя. 8-годишната Шайло и 6-годишният Нокс пък били пазители на сватбените халки.    

Щерката на Софиянски се омъжи тайно по кецове на къмпинг Градина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269126

Бившият син премиер и кмет на София Стефан Софиянски, изпрати за втори път най-голямата си дъщеря Елена до олтара, съобщи Бившият син премиер и кмет на София Стефан Софиянски, изпрати за втори път най-голямата си дъщеря Елена до олтара, съобщи "Флагман". На плажа на къмпинг „Градина”, между Черноморец и Созопол, се събраха само най-близките приятели и роднини на младоженците. Избраникът на Елена Софиянска се казва Лъчезар Йорданов и е един от собствениците на

Предстои трето издание на пленера живопис и скулптура „Пристан”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Ph9LmKu9xyc/

Трето издание на международния  пленер живопис и скулптура „Пристан” ще се състои в Поморие от 1 до 7 септември. Той се реализира в Арт къща „Орхидея” гр. Поморие, благодарение на проекта „Картина от мнозина”. В международната арт изява тази година са включени 17 творци от България, Украйна и Турция. Пленерната изложба ще бъде открита на 7 септември, съобщиха организаторите от Арт Център „Орхидея”.

Британският в. „Телеграф“: Гръцки неонацисти се бият за крайнодесните в Украйна

http://www.cross.bg/biyat-grutzki-ykraiina-1427803.html

/КРОСС/ Британският в. „Телеграф" съобщава, че гръцки неонацисти се бият на страната на крайнодесни елементи в Украйна. В репортаж на в. "Телеграф" се твърди, че гръцки крайнодесни елементи се намират в Източна Украйна и се бият на страната на неонацистите, оглавили бунтовете на Майдана в Киев и довели до свалянето на Янукович. Журналист на британския вестник се позовавал на командира на прочутия батальон „Азоф", който казал, че в редиците на неговите бойци имало гръцки, ирландци, италиански и скандинавски неонацисти, които воювали срещу опълченците.  

Борислав Михайлов: Футбол се прави с пари и добро управление

http://bgfootball.actualno.com/Borislav-Mihajlov-Futbol-se-pravi-s-pari-i-dobro-upravlenie-news_47415.html

Президентът на БФС Борислав Михайлов категорично отрече слуховете, че има риск националният стадион "Васил Левски" да не получи лиценз за мачовете на Лудогорец в групите на Шампионска лига. ...

БЧК се изтегля от Мизия

http://society.actualno.com/BChK-se-izteglja-ot-Mizija-news_47418.html

От днес БЧК изтегля хората си. Това съобщи бТВ и уточни, че трите пункта за храни и препарати в града затварят врати. Помощите вече са изчерпани и хората се притесняват как ще оцеляват оттук нататък....

Георги Дерменджиев: Доволен съм от жребия, защото исках да ни се падне много силен отбор

http://bgfootball.actualno.com/Georgi-Dermendjiev-Dovolen-sym-ot-jrebija-zashtoto-iskah-da-ni-se-padne-mnogo-silen-otbor-news_47419.html

Лудогорец ще излезе срещу най-големите имена в европейския и световен футбол – Реал (Мадрид) и Ливърпул. Жребият прати българския първенец в компанията на тези два отбора, както и на швейцар...

Намалиха присъдата на Баретата, ще лежи 6 години и 6 месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269107

Софийски апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от осем години лишаване от свобода на шест години и половина.
Други трима от престъпната група, станала известна като „Фирмата”, също са с по-леки присъди.
Вместо три години и шест месеца Марин Велчев ще лежи в затвора три години. Росен Иванов ще прекара девет месеца в затвора. Софийски апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от осем години лишаване от свобода на шест години и половина. Други трима от престъпната група, станала известна като „Фирмата”, също са с по-леки присъди. Вместо три години и шест месеца Марин Велчев ще лежи в затвора три години. Росен Иванов ще прекара девет месеца в затвора.

Създават нова дирекция, която да следи язовирите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269102

Работи се за създаване на единен орган, който да следи язовирите. Това е отговорност на Министерството на околната среда и водите. Надявам се оттам тази седмица да внесат своя доклад в Министерски съвет. Това каза пред БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Работи се за създаване на единен орган, който да следи язовирите. Това е отговорност на Министерството на околната среда и водите. Надявам се оттам тази седмица да внесат своя доклад в Министерски съвет. Това каза пред БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Исландският вулкан Бардарбунга започна да изригва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370814_islandskiiat_vulkan_bardarbunga_zapochna_da_izrigva/?ref=rss


Исландският вулкан Бардарбунга, който се активизира в средата на месеца, започна да изригва, предаде БТА, като се позова на Метеорологичната служба на Исландия, следяща за вулканичната активност в страната. Магмата излиза на повърхността от разлома, появил се в четвъртък вечерта.

За авиацията е обявена най-високата - червена - степен на опасност. Небето над Североизточна и Централна Исландия остава затворено за самолети, изпълняващи полети до 5.5 хиляди метра. В тази зона се намира...

Умствено изостанал стана символ на американска пожарна след 60 години служба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269099

Отдавна е известно, че пожарникарите са едно голямо семейство, което винаги се подкрепя. Затова не е чудно, че американски пожарникари от Мичиган „осиновили“ през 1953 година умствено изостаналия 13-годишен Тони Тюминело и след 60 години на „служба“ Тони се е превърнал в символ на местната пожарна станция, пише „People”. Отдавна е известно, че пожарникарите са едно голямо семейство, което винаги се подкрепя. Затова не е чудно, че американски пожарникари от Мичиган „осиновили“ през 1953 година умствено изостаналия 13-годишен Тони Тюминело и след 60 години на „служба“ Тони се е превърнал в символ на местната пожарна станция, пише „People”.

Откриха следи от най-стария известен мускул във фосил

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/otkriha-sledi-ot-naj-stariia-izvesten-muskul-vyv-fosil-6021116

Животното е сродник на морските анемони и медузите. По фосила има снопчета влакна, които приличат на мускулна тъкан - важна адаптация в еволюцията на животните

Малайзийските авиолинии съкращават 6000 души в рамките на план за оцеляване

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/29/2370817_malaiziiskite_aviolinii_sukrashtavat_6000_dushi_v/?ref=rss


Малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" (Malaysia Airlines) ще намали персонала си с 30% като част план за преструктуриране, който ще струва 6 милиарда рингита (1,9 милиарда долара), предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. В момента служителите на компанията наброяват 20 000 души.

Превозвачът ще закрие 6000 работни места в опит да се пребори с отдавнашни загуби, които се задълбочиха след двата самолетни инцидента тази година. Както е известно компанията загуби един самолет, летящ...

ГЕРБ означава Ердоган, скочи Сидеров

http://news.ibox.bg/news/id_31575262

Обвинява Плевнелиев, че е в братска прегръдка с новия турски президент

Смразяващи кръвта истории по Viasat History през септември

http://www.cross.bg/history-viasat-istoriyata-1427801.html

/КРОСС/ На 2 септември от 22:00 ч. зрителите на Viasat History ще настръхват пред екрана от мрачната и кървава глава от британската и европейската история - властта на Инквизицията. Viasat History ексклузивно ще ни предостави пътуване във времето до тези далечни, непонятни за нас години, когато религията е имала най-силно влияние. Премиерната поредица „Инквизиция" ще ни накара да гледаме с ужас как пламъци обхващат с езиците си мъчениците на Инквизицията. Експерти и историци чрез драматични възстановки ще представят пред камерата на Viasat History различни мъчения и методи за разпит от този период на историята. Всеки един от четирите епизода на тази смразяваща кръвта поредица проследява многобройните ужасяващи и позорни дела, извършени в името на вярата. От преследването на религии и вероизповедания, до гоненията на мистериозните катари и рицарите тамплиери, през изтезанията и екзекуциите на вещици, мистици и лечители, на всичко това ще станем свидетели само по Viasat History от 2 септември. Знаете ли, че жените, които са имали тегло по-голямо от 50 кг., не са били съдени за магьосничество, защото се е смятало, че метлата на вещиците не може да ги повдигне? Разберете кога е създадена Светата инквизиция, кой е най-кръвожадният инквизитор в историята и други интригуващи факти тук. А на официалната Facebook страница на Viasat History очаквайте скоро интересно предизвикателство, което ще подложи на тест вашата смелост. Ден по-рано, на 1 септември, от 22:00 ч

Стена затрупа работник в Пловдив

http://www.vesti.bg/novini/stena-zatrupa-rabotnik-v-plovdiv-6021119

Стена затрупа тази сутрин работник при изкопни дейности в Пловдив. Все още няма информация за състоянието на пострадалия, който по първоначални данни е 20-годишен.

Умствено изостанал се превръща в символ на американска пожарна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269093

Отдавна е известно, че пожарникарите са едно голямо семейство, което винаги се подкрепя. Затова не е чудно, че американски пожарникари от Мичиган „осиновили“ през 1953 година умствено изостаналия 13-годишен Тони Тюминело и след 60 години на „служба“ Тони се е превърнал в символ на местната пожарна станция, пише „People”. Отдавна е известно, че пожарникарите са едно голямо семейство, което винаги се подкрепя. Затова не е чудно, че американски пожарникари от Мичиган „осиновили“ през 1953 година умствено изостаналия 13-годишен Тони Тюминело и след 60 години на „служба“ Тони се е превърнал в символ на местната пожарна станция, пише „People”.

Борисов за искания нов дълг: Ще сме радостни, ако грешим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269082

"Анализът, който представихме, не цели политически дивиденти. Още при приемането на бюджета за тази година предупреждавахме, че има проблеми с приходната част. Сега вече проблемите не са само колко е дефицитът, а как да се финансира." Това написа във фейсбук лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Сумата на дълга, която цитирахме,

Над 5300 зрелостници държат днес поправителна матура по предмет по избор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/29/2370800_nad_5300_zrelostnici_durjat_dnes_popravitelna_matura/?ref=rss


Общо 5329 зрелостници са допуснати до днешната поправителна матура по предмет по желание, съобщи Министерството на образованието. Изпитът започна в 8 ч. и ще продължи 4 часа, а за децата със затруднения - 6 часа. 

Втората задължителна матура се провежда в 173 училища в страната. Зрелостниците можеха да избират за нея между 13 предмета. Най-желаният се оказа география и икономика, следван от биология и здравно образование, философски цикъл и английски език. 

За изпита се...

„Млад спасител“ ще се проведе в събота във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262342

Български Червен кръст, съвместно с община Варна провежда 3-ти национален турнир по водно спасяване „Млад спасител”. В турнира традиционно участват над 100 деца от цялата страна. Началото е в събота в 9 ч. на комплекс "Приморски", а награждаването - 3 ч.

Счупиха лъка на цигулката на Тодор Колев

http://www.cross.bg/luka-tzigylkata-detza-1427800.html

/КРОСС/Неизвестни счупиха лъка на цигулката на паметника на Тодор Колев в Градската градина на Шумен. Парчето е намерено на земята от охраната. Инцидентът станал преди 4 дни, уточнява shum.bg. Паметникът е под постоянно видеонаблюдение, но за нещастие камерите тогава не работели, тъй като паднал преди две седмици гръм изгорил цялата записваща техника. "Не можем да видим кой е счупил лъка, обаче сигурно са деца", каза пред репортер на ШУМ.БГ пазачът на Градината от общинското предприятие "Стопанска и охранителна дейност" Валентин Великов. Мъжът обясни, че лъкът на няколко пъти бил изкривяван от деца, а той и колегите му го изправяли. "Сега не е издържал и се е счупил. Лъкът е направен тънък, пък бронзът е крехък и затова", обясни Великов. Отчупеното парче все още стои в будката на охранителите. Шефовете им знаели за инцидента и щели да предприемат действия паметника да се ремонтира.  

„Киев, събуди се!”: протестиращи блокираха Крешчатик

http://www.cross.bg/ministerstvoto-silovite-rukovodstvoto-1427802.html

/КРОСС/ В столицата на Украйна пред сградата на министерството на отбраната вчера се проведе митинг срещу бездействието на ръководството на министерството и генералния щаб в освобождаването на украински военни, които в момента се намират в обкръжение от опълченците в Иловайск (Донецка област), предаде ИТАР-ТАСС. Протестиращите скандирали с искане да бъдат отстранени от длъжност всички ръководители на силовите структури, чиито подразделения взимат участие в наказателната операция в Донбас, а също за провеждане на импичмънта на президента Порошенко. Активистите призовавали ръководството на силовите структури да организират коридори за извозване на ранени от обкръжението. По форумите вече се заговори за началото на Майдан-3. В сряда се проведе аналогичен митинг пред сградата на президентството на Украйна, който събра повече от 400 протестиращи.    

Стена премаза работник в Пловдив

http://www.bnews.bg/article-114993

Стена се срути и затрупа работник тази сутрин в Пловдив.

Полицай се намеси в скандал и отнесе юмрук в лицето

http://www.bnews.bg/article-114992

Полицай получи юмрук в лицето, след като се опитал да разтърве скандал в Провадия.

НСИ отчете лек ръст на преките чуждестранни инвестиции за 2013г.

http://www.cross.bg/investitzii-sravnenie-pynkta-1427798.html

/КРОСС/ По предварителни данни преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор към 31.12.2013 г. възлизат на 22 948 млн. евро, което е с 4.5% повече в сравнение с 2012 година, сочат данни на НСИ. Най-голяма е стойността на направените чуждестранни инвестиции в промишлеността - 10 011 млн. евро, и в сектора на услугите (търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - 4 688 млн. евро. През 2013 г. тези дейности заедно формират 64.1% от общия обем на ПЧИ, а относителният им дял общо нараства с 0.2 пункта спрямо предходната година. В сектор „Строителство" преките чуждестранни инвестиции достигат 918 млн. евро, или с 0.3% повече в сравнение с 2012 година. По предварителни данни през 2013 г. извършените разходи за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА) във всички сектори на икономиката са 18 351 млн. лв. и в сравнение с предходната година намаляват с 3.9%. Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в промишления сектор - 5 912 млн. лв., и в сектора на услугите (търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - 4 016 млн. лева. През 2013 г. тези сектори заедно формират 54.1% от общия обем разходи за ДМА. В сектор „Строителство" инвестициите за ДМА са 1 298 млн. лв. и са с 19.3% повече в сравнение с 2012 година

Бойко Борисов за искания дълг: Нека ние да сме грешните!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269090

"Анализът, който представихме, не цели политически дивиденти. Още при приемането на бюджета за тази година предупреждавахме, че има проблеми с приходната част. Сега вече проблемите не са само колко е дефицитът, а как да се финансира." Това написа във фейсбук лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
Сумата на дълга, която цитирахме, "Анализът, който представихме, не цели политически дивиденти. Още при приемането на бюджета за тази година предупреждавахме, че има проблеми с приходната част. Сега вече проблемите не са само колко е дефицитът, а как да се финансира." Това написа във фейсбук лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Сумата на дълга, която цитирахме,

Стара Загора инвестира 5.7 млн. лева в информационна система в градския транспорт

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/29/2370797_stara_zagora_investira_57_mln_leva_v_informacionna/?ref=rss


Началото на проект за изграждане и въвеждане на информационна система в градски транспорт на гр. Стара Загора за над 5.7 млн. лева беше поставено днес с подписването на договор между общината и изпълнителят - "ИКОМ" (Пловдив). Това е част от проекта за модернизация на публичния транспорт в града, като парите идват от Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от общината.

Предвижда се изграждането и въвеждането в експлоатация на Контролен информационенцентър, който ще...

Обявен е конкурс за началник на Митница Свиленград

http://www.cross.bg/svilengrad-mitnitza-konkyrs-1427797.html

/КРОСС/ Със заповед на директора на Агенция „Митници", на основание Закона за държавния служител и във връзка с Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, е обявен конкурс за длъжност „началник на митница" в Митница Свиленград. Кандидатите трябва да притежават висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки с минимална образователна степен „магистър". От кандидатите се изисква също 7 години професионален опит, както и пет години професионален опит на ръководна длъжност. Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания" и през интервю. Срокът за подаване на документи е 8 септември 2014 г. Настоящата конкурсна процедура е обявена след отмяната на предишния конкурс в следствие на извършена проверка на Инспектората на Министерство на финансите. Повече информация за конкурса можете да откриете на страницата на Агенция „Митници".    

Пазете златното ключенце на Валери Петров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4268287

Kопчето ми за сън отказа да работи. С него приспивах децата си. Често го натисках и за самата себе си. От седмица насам престана да действа. В буквалния смисъл. Споделям, не каканижа дитирамби. Сънят, този, земният, е невъзможен, когато Големият сън спусне крило над Големия малък човек.
Този сън вече взе във вечните си обятия Валери Петров. Kопчето ми за сън отказа да работи. С него приспивах децата си. Често го натисках и за самата себе си. От седмица насам престана да действа. В буквалния смисъл. Споделям, не каканижа дитирамби. Сънят, този, земният, е невъзможен, когато Големият сън спусне крило над Големия малък човек. Този сън вече взе във вечните си обятия Валери Петров.

Стена се срути и затрупа работник в Пловдив

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/stena-se-sruti-i-zatrupa-rabotnik-v-plovdiv-6021117

По първоначална информация става въпрос за 20-годишен младеж; той е жив, откаран е в болница от екип на "Спешна помощ"

Нова дирекция ще следи язовирите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269085

Работи се за създаване на единен орган, който да следи язовирите. Това е отговорност на Министерството на околната среда и водите. Надявам се оттам тази седмица да внесат своя доклад в Министерски съвет. Това каза пред БНР директорът на Главна дирекция Работи се за създаване на единен орган, който да следи язовирите. Това е отговорност на Министерството на околната среда и водите. Надявам се оттам тази седмица да внесат своя доклад в Министерски съвет. Това каза пред БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Близнашки в окуляра на снайпера

http://pik.bg/близнашки-в-окуляра-на-снайпера-news219225.html

Близнашки в окуляра на снайпера

 

Близнашки има късмет – той се съгласи да поеме властта само за два месеца. И още в първото си интервю той каза нещо, което никой друг български държавник за двадесет и пет години не си е позволявал да каже, а имеенно: «...ПОД ЗАДКУЛИСИЕ ИМАМ ПРЕДВИД ОНЕЗИ КРЪГОВЕ НА «НЕВИДИМАТА ВЛАСТ», КОИТО УПОРИТО НАЛАГАТ ГЛЕДНАТА СИ ТОЧКА ПО ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ И ДИСКРЕТНО НАСОЧВАТ ПРОЦЕСИТЕ. ЯДРОТО НА ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ СА ОСТАТЪЧНИТЕ СТРУКТУРИ НА НЯКОГАШНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ».

Близнашки не каза нищо ново – той просто обяви, че «царят е гол». Тази така наречена Държавна Сигурност влезе във фолклора със свой специфичен речник: МАФИЯ, ЗАДКУЛИСИЕ, ВТОРА ВЛАСТ, СИЛОВИ ГРУПИРОВКИ, ОСТАТЪЧНИ  СТРУКТУРИ, КРЪГЪТ МОНТЕРЕЙ, БСП, АБВ, АТАКА, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, РУСКИ СЛУГИНАЖ, РУБЛАДЖИИ, КОПЕЙКАДЖИИ, ОЛИГАРХИЯ...

Да кажем пак - Близнашки има късмет! С такова начало и само два месеца дадени му за управление «остатъчните структури» могат само да си точат ножовете и да гледат докъде ще си позволи. Зер, не е удобно време за никакви драстични мерки срещу него нито пред българската публика, нито за чуждата – това би била прекалена демонстрация на мръсотиите, на които са свикнали.

Освен това след изборите, когато нещата позатихнат, може да си изберат  и много по-тихичък и недемонстративен начин да си го върнат.

Едно нещо обаче си остава невероятно забележително, а то е че за цели двадесет и пет години всички държавници знаеха истината, но никой не посмя да я изкаже публично. Така царят си парадираше гол и всички ръкопляскаха на прекрасното му облекло.

Е, имаше и такива, които скърцаха със зъби.

Коментарът е публикуван в "Свободата".

Google разкри проект за доставки чрез дрони (видео)

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/29/2370787_google_razkri_proekt_za_dostavki_chrez_droni_video/?ref=rss


Google разработва проект за създаване на безпилотни летателни апарати, които да могат да доставят предмети и помощи. Project Wing е в процес на развитие вече около две години, съобщава онлайн изданието The Atlantic.

Разработката е сходна с тази на Amazon, но с по-големи амбиции. Доставката на продукти по домовете е само едно потенциално приложение на Project Wing.

Дългосрочните амбиции на компанията са нейните дрони да могат да се използват за доставки на помощи до...

Исландският вулкан "Бардарбунга" започна да изригва

http://www.moreto.net/novini.php?n=262495

Исландският вулкан Бардарбунга, който се активизира в средата на месеца, започна да изригва, съобщи "Ройтерс", като се позова на Метеорологичната служба на Исландия, следяща за вулканичната активност в страната. Магмата излиза на повърхността от разлома, появил се в четвъртък вечерта.

Насилили дива свиня, МВР търси убиеца!

http://www.bnews.bg/article-114986

Трупът на дива свиня е бил открит в землището на село Сини вир от служител на Държавно ловно стопанство „Паламара”. Полицаите са установили следи от насилствена смърт.

Мачът Лудогорец - Реал задължително трябва да се гледа, твърди Евроспорт

http://www.cross.bg/lydogoretz-real-shampion-1427795.html

/КРОСС/ Двубоят между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид) в София попадна сред петте задължителни двубоя в груповата фаза на Шампионската лига в материал на Лиам Хапе в блога на "Евроспорт". Първото домакинство на дебютанта "Лудогорец" е срещу европейския шампион на 1 октомври на националния стадион "Васил Левски" в София. "Да, "Ливърпул" срещу "Реал" (Мадрид) би трябвало да кърти, но група В също така предлага битката между Давид и Голиат, между единствените десетократни шампиони във футболната история, въоръжени до зъби с най-скъпите футболисти в света срещу унгарските герои, които се промъкнаха благодарение на героичните прояви на полеви играч като вратар", пише авторът, като по подобие на свои колеги в Англия бърка българския шампион с унгарски, пише Дневник. "Въпреки че мачовете с "Ливърпул" ще са вълнуващи, настоящите шампиони можеха да бъдат тествани много по-сериозно в първата половина на турнира. Те имат много повече дълбочина в състава от завръщащите се на сцената "червени" и би трябвало да доминират над "Базел" и "Лудогорец", коментира той.  

13 зрелостници не се явиха днес на втората матура в Добрич

http://dobrudjatv.net/13-%d0%b7%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d1%8f%d0%b2%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0/

Днес се проведе втората матура по предмет по избор. От допуснатите до изпит 93-ма зрелостници, в класните стаи влязоха 74 души, съобщи за радио Добруджа експертът в РИО-Добрич Петър Петров. Най-много ученици се явиха по География – 42 от допуснати 57. По Биология матура държаха […]

Европейска нощ на прилепите

http://www.cross.bg/prilepite-prilepi-opazvane-1427796.html

/КРОСС/Започнала като инициатива през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави. В България Нощта на прилепите ще се проведе за 18-ти пореден път. Европейска нощ на прилепите се провежда всяка година в повече от 30 страни, съгласно Споразумението за опазване на прилепите в Европа (EUROBATS), влязло в сила за България от 1999 г. за опазване на прилепите в Европа чрез серия от консервационни дейности. Целта е да се популяризира пред широката общественост идеята за опазване на популациите на европейските видове прилепи и да се утвърдят и разширят познанията на гражданите по отношение на биоразнообразието и заобикалящата ни природна среда. 2011 и 2012 са обявени за Години на прилепите от Програмата за околна среда на обединените нации (UNEP), от Конвенцията за опазване на мигриращи видове диви животни (CMS) и от Споразумението за опазване на прилепите (EUROBATS). В България се срещат 33 от общо 52 вида прилепи в Европа. Според националното законодателство те са защитен вид и не се разрешава тяхното убиване, улавяне, притежаване и обезпокояване

Италианска банка №1 УниКредит ще получи ликвидна подкрепа от €7 млрд.

http://www.bnews.bg/article-114991

Най-голямата банка в Италия - UniCredit, ще поиска 7 млрд. евро, което представлява вид ликвидна подкрепа.

АПИ установи, че на магистрала "Струма" не се работи

http://society.actualno.com/API-ustanovi-che-na-magistrala-Struma-ne-se-raboti-news_47410.html

Агенция „Пътна инфраструктура” е направила проверка на място на Лот 4 от АМ „Струма” и е установено, че на автомагистралата не се работи. Това каза министърът н...

Италиански шеф-готвач готви на живо за Бочели

http://music.actualno.com/Italianski-shef-gotvach-gotvi-na-jivo-za-Bocheli-news_47414.html

По изричното настояване на Маестро Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион Бъл...

КНСБ: МОСВ нарушава закона и заплашва с уволнение половината миньори в ТЕЦ "Бобов дол"

http://society.actualno.com/KNSB-MOSV-narushava-zakona-i-zaplashva-s-uvolnenie-polovinata-miniori-v-TEC-Bobov-dol-news_47417.html

Министерство на околната среда и водите не спазва българските закони и заплашва с уволнение половината от миньорите в ТЕЦ „Бобов дол”. Това заяви Валентин Вълчев, председател на Фе...

Стена затрупа 20-годишен строителен работник в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269068

Стена падна и затрупа строителен работник в Пловдив, съобщи Нова телевизия.
По първоначална информация става въпрос за 20-годишно момче, съобщиха от МВР. То е живо, откарано е в болница от екип на Спешна помощ, но все още няма данни за състоянието му.
Инцидентът е станал днес сутринта около 9:50 часа на ул. Стена падна и затрупа строителен работник в Пловдив, съобщи Нова телевизия. По първоначална информация става въпрос за 20-годишно момче, съобщиха от МВР. То е живо, откарано е в болница от екип на Спешна помощ, но все още няма данни за състоянието му. Инцидентът е станал днес сутринта около 9:50 часа на ул.

Стена падна и затрупа строителен работник в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269073

Стена падна и затрупа строителен работник в Пловдив, съобщи Нова телевизия.
По първоначална информация става въпрос за 20-годишно момче, съобщиха от МВР. То е живо, откарано е в болница от екип на Спешна помощ, но все още няма данни за състоянието му.
Инцидентът е станал днес сутринта около 9:50 часа на ул. Стена падна и затрупа строителен работник в Пловдив, съобщи Нова телевизия. По първоначална информация става въпрос за 20-годишно момче, съобщиха от МВР. То е живо, откарано е в болница от екип на Спешна помощ, но все още няма данни за състоянието му. Инцидентът е станал днес сутринта около 9:50 часа на ул.

Прехвърлят 30 млн. лв от капиталовия трансфер на НКЖИ за рисковите жп проекти

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3df71a5e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevroproekti0C2640Ca0Cprehvyrliat0E30A0Emln0Elv0Eot0Ekapitaloviia0Etransfer0Ena0Enkji0Eza0Eriskovite0Ejp0Eproekti0H1790A790C/story01.htm

Втората фаза на Западната дъга на София ще продължи да се строи, предлага се да се увеличи до 50% националното съфинансиране за пътни проекти по новата ОПТ


Първо в ПИК! Борисов: Анализът за финансовото състояние на държавата не цели политически дивиденти

http://pik.bg/първо-в-пик-борисов-анализът-за-финансовото-състояние-на-държавата-не-цели-политически-див-news219222.html

Първо в ПИК! Борисов: Анализът за финансовото състояние на държавата не цели политически дивиденти

Анализът, който представихме, не цели политически дивиденти. Още при приемането на бюджета за тази година предупреждавахме, че има проблеми с приходната част. Сега вече проблемите не са само колко е дефицитът, а как да се финансира. Това заявява Бойко Борисов чрез личния си профил във Фейсбук.

"Сумата на дълга, която цитирахме, е точна и тя лесно може да се изчисли, ако се сумира новият дефицит, който не е предвиден във фискалния резерв, извънредните емисии за подкрепа на банковата ликвидиност и средствата, необходими за изплащане на гарантираните депозити в КТБ. Нека ние да сме грешните! Ако ние грешим, с този дълг ще увеличим резервите на държавата, което едва ли е лошо. В този конкретен случай ще сме радостни, ако грешим, но ако сме неподготвени за рисковете, които ни очакват в началото на 2015 година, няма да има значение кой е бил прав!", посочва лидерът на ГЕРБ.

Бананов чийзкейк с бял шоколад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269055

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

VIVACOM представя за първи път в България смартфоните LENOVO

http://econ.bg/Новини/VIVACOM-представя-за-първи-път-в-България-смартфоните-LENOVO_l.a_i.564292_at.1.html

За първи път в България VIVACOM представя смартфоните на LENOVO. От следващата седмица в магазините на телекомуникационния оператор ще се предлагат...

ЧЕЗ затвори столичния КАТ за ден

http://www.bnews.bg/article-114990

Столичани нямат шанс в петък да плащат глоби и да прехвърлят автомобили - КАТ няма да работи от 12 часа заради профилактика на тока.

Фолклорен концерт на Формация "Детелина" ще се проведе днес във Владиславово

http://www.moreto.net/novini.php?n=262493

Район "Владислав Варненчик" и Асоциацията на българите по света организират днес, 29 август, съвместен фолклорен концерт на Формация "Детелина" - Варна, район "Вл. Варненчик" и Ансамбъл за народни песни и танци "Родолюбие" - гр.

Автокрацията на президента срещу парламентаризма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4268323

Мечтата на българина за здрава ръка, за идеала Стефан Стамболов е базконечна, също както и мизерията,  в която живее. Открай време чакаме магическата фигура на единствения, спасителя на нацията. Махалото се люшка от Царя до Свинаря. Мине -не мине време и започват дискусии  дали да се върнем към монархията или поне към президентска република. 
След Мечтата на българина за здрава ръка, за идеала Стефан Стамболов е базконечна, също както и мизерията, в която живее. Открай време чакаме магическата фигура на единствения, спасителя на нацията. Махалото се люшка от Царя до Свинаря. Мине -не мине време и започват дискусии дали да се върнем към монархията или поне към президентска република. След

Шакира потвърди, че отново е бременна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269048

Шакира потвърди, че е бременна. Певицата оповести щастливата новина на страниците си в туитър и фейсбук.
Шакира потвърди, че е бременна. Певицата оповести щастливата новина на страниците си в туитър и фейсбук. "Да, очакваме второто си бебе! Благодаря на всички за добрите пожелания!", написа в социалните мрежи певицата. Миналата година 37-годишната Шакира роди първото си дете от съпруга си - футболиста Жерар Пике, който е по-млад от нея с 10 години.

Шакира потвърди, че чака второ дете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269060

Шакира потвърди, че е бременна. Певицата оповести щастливата новина на страниците си в туитър и фейсбук.
"Да, очакваме второто си бебе! Благодаря на всички за добрите пожелания!", написа в социалните мрежи певицата.
Миналата година 37-годишната Шакира роди първото си дете от съпруга си - футболиста Жерар Пике, който е по-млад от нея с 10 години. Шакира потвърди, че е бременна. Певицата оповести щастливата новина на страниците си в туитър и фейсбук. "Да, очакваме второто си бебе! Благодаря на всички за добрите пожелания!", написа в социалните мрежи певицата. Миналата година 37-годишната Шакира роди първото си дете от съпруга си - футболиста Жерар Пике, който е по-млад от нея с 10 години.

Златото продължава да поскъпва

http://econ.bg/Новини/Златото-продължава-да-поскъпва_l.a_i.564289_at.1.html

Цената на златото продължава да се покачва на фона на ескалиращото напрежение между Русия и Украйна, информира „Блумбърг“. Благородният метал за...

Мачът "Лудогорец" - "Реал" попадна в топ 5 за гледане в Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/29/2370780_machut_ludogorec_-_real_popadna_v_top_5_za_gledane_v/?ref=rss


Двубоят между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид) в София попадна сред петте задължителни двубоя в груповата фаза на Шампионската лига в материал на Лиам Хапе в блога на "Евроспорт".

Журналистът анализира най-големите печеливши и губещи от жребия за турнира в четвъртък, като анализира и най-добрите мачове за наблюдаване до края на есенния полусезон.

Първото домакинство на дебютанта "Лудогорец" е срещу европейския шампион на 1 октомври на националния стадион "Васил Левски" в...

Стена затрупа работник в Пловдив

http://www.cross.bg/stena-rabotnik-plovdiv-1427794.html

/КРОСС/ Стена е паднала и затрупала строителен работник в Пловдив. Инцидентът се е случил около 9:50 часа на ул. "Тракия" № 59 при изкопни работи в междублоково пространство. На място са изпратени екипи на полицията, като към този момент не се знае какво е състоянието на пострадалия, съобщава Нова телевизия.  

За по-дълъг брак изберете нисък мъж

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/za-po-dylyg-brak-izberete-nisyk-myzh-6021114

Учени от Нюйоркския университет установиха, че ниските мъже се развеждат по-малко от средните на ръст и високите

Божков от ДКЕВР: Няма да подам оставка

http://offnews.bg/news/n_1/n_382296.html

"Няма да подам оставка. Сега не е време за оставка, а е време за работа". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков. Божков категорично отхвърли отправените от служебния кабинет срещу него обвинения за конфликт на интереси и дори заяви, че е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да го докаже. По думите му искането за оставка е резултат от нарушени корпоративни интереси. "Въпросът за моята оставка е решен отдавна. Имах разговор по телефона със служебния министър. Той ме попита дали имам намерение да си подам оставката, а аз му казах, че отговорът на въпроса е на сайта на ДКЕВР", обясни той. Божков застана зад прогнозата, която направиха от ДКЕВР в началото на август, че цената на тока ще се вдигне от 1 октомври. Според него през цялото време се говори за политизирането на ДКЕВР, но именно тези, които искат оставката му, не използват експертност при оценка на работата му. Оставката ми иска министър, който е в крещящ конфликт на интереси, заяви Божков. Зам.-председателят на ДКЕВР предположи, че до дни ще бъде отстранен от поста, а за следващ състав на комисията “ще остане много за замитане под килима”. По-рано тази седмица икономическият министър Васил Щонов поиска оставките на ръководството на ДКЕВР, защото според него регулаторът не си изпълнявал задълженията. След това от комисията публикуваха писмо , в което се казваше, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР. Вчера все пак председателят на държавната комисия  Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки. По повод тяхното решение Божков коментира, че "това е техен личен избор, оставката е личен акт".

Порошенко залага на войната

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-poroshenko-1427792.html

/КРОСС/ Украинският премиер Арсений Яценюкнарече преговорите между Путин и Порошенко в Минск "безрезултатни". Ето как вижда той желания от Киев резултат: Украйна си връща контрола над границата, Русия спира оръжейните доставки за опълченците, а ОССЕ контролира този процес. Същото каза във вторник и Порошенко: "Като първо условие трябва да се поеме контрол над руско-украинската граница. Необходимо е да се направи всичко, за да спрат доставките на техника и оръжия за бунтовническите бойци". Владимир Путин обаче не спомена публично и дума за граничен контрол, оръжейни доставки, камо ли за посредничество на ОССЕ и отново заяви, че въоръженият конфликт в Донбас е вътрешна работа на Украйна, и Русия не може да реши въпроса вместо своите съседи. Руският президент говори по-дълго за икономически проблеми: повтори своите тезиси отпреди година, че зоната за свободна търговия Украйна-ЕС ще предизвика защитни стопански мерки от страна на Русия. Сякаш нещата не са мръднали от миналото лято, когато разубеждаваше Виктор Янукович да се асоциира с ЕС - все едно че няма никаква война. Пленяването на руски десантчици в Източна Украйна според Путин е недоразумение. Той припомни, че украински военни също са били откривани неведнъж на руска територия, и то с бронирана техника, срещайки в Русия хуманно отношение. Явно намекваше, че ако украинците не се държат деликатно с десантчиците, по-твърдо ще действа и Русия

Почвите в пострадалия от наводнението Добрич са чисти

http://www.cross.bg/chisti-postradaliya-navodnenieto-1427793.html

/КРОСС/Почвите в пострадалия от наводнението на 19 - 20 юни 2014 г. Добрич са чисти и стойностите на съдържащите се в тях замърсители са много под допустимите норми. Това показват резултатите от лаборатория анализ на почвата, оповестени от кмета Детелина Николова пред съгражданите й.  Протоколите от направените проби са на разположение на гражданите и те могат да се запознаят с тях в сградата на общината в Центъра за услуги и информация на работно място № 4.  

ООН: Бежанците от Сирия надхвърлиха 3 милиона души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/29/2370784_oon_bejancite_ot_siriia_nadhvurliha_3_miliona_dushi/?ref=rss


Над 3 милиона сирийци са избягали от гражданската война, опустошаваща тяхната страна и са се превърнали в бежанци, сочат данни на Върховния комисариат за бежанците към ООН. Само през 2013 г. сирийските бежанци са се увеличили с 1 милион души.

"Кризата със сирийските бежанци се задълбочава. Тя прехвърли днес нов праг от рекордните три милиона души, принудени да напуснат домовете си", се казва в съобщение на комисариата. В тази статистика не са включени стотиците хиляди сирийци, които...

Discovery Channel започва екстремно пътешествие на „Смъртоносни острови”

http://www.cross.bg/ostrovi-deiiv-poreditza-1427791.html

/КРОСС/ В новата поредица от шест епизода „Смъртоносни острови" биологът и експерт по хищниците Дейв Салмони пътува до някои от най-опасните острови, познати на човека. Вълнуващото пътешествие започва от 1-ви септември, понеделник, от 22:00 ч. по Discovery Channel. Сред рискованите дестинации са остров в южната част на Тихия океан, известен с необичайно голямата си концентрация на акули, както и остров в Атлантическия океан - дом на кръвожадни китове-убийци. Поредицата преминава и през труднодостъпни части от архипелага Галапагос, на който могат да се открият някои от най-странните и издръжливи животни на планетата - от голяма акула чук до мечка гризли. Докато изучва кораловите острови и техните обитатели, Дейв се опитва да разгадае мистериите, които се крият зад уникалните им екосистеми. Зашеметяващата поредица „Смъртоносни острови" е посветена на природата и показва как Дейв тества границите на своите умения. Той живее заедно с някои от най-свирепите хищници и посещава най-отдалечените острови на света, за да проучи как и защо първоначалните им обитатели са били толкова добре приспособени въпреки изключително суровите условия. Уникалният подход на предаването съчетава великолепието на документалистиката с невероятните обрати, съпътстващи всеки епизод. Във вълнуващата поредица Дейв Салмони изследва границата между дивия и човешкия свят и проучва деликатния баланс между природата и цивилизацията

Служебното правителство търси възможност за частичен достъп до депозитите в КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=262494

Има вероятност през следващия месец да се предостави на вложителите частичен достъп до депозитите в КТБ. Това обяви в телевизионно интервю служебният финансов министър Румен Порожанов. Той уточни, че идеята вече е обсъдена с ръководството на БНБ.

Хладен и дъждовен септември, най-ниските температури ще са от 4° до 9°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269018

Септември месец ще бъде с повече валежи и с по-ниски температури от септември 2013 година, съобщи НИМХ , цитирани от БГНЕС.
През септември месец се очаква средните месечни температури да бъдат около и под климатичните норми, които в равнините части на страната са в диапазона 18- 21 градуса, по високите полета между 15 и 18, Септември месец ще бъде с повече валежи и с по-ниски температури от септември 2013 година, съобщи НИМХ , цитирани от БГНЕС. През септември месец се очаква средните месечни температури да бъдат около и под климатичните норми, които в равнините части на страната са в диапазона 18- 21 градуса, по високите полета между 15 и 18,

Кога ще изхвърлите БОКЛУКА от улиците на града, Г-жо Янакиева?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/koga-shte-izhvurlite-bokluka-ot-ulicite-na-grada-g-jo-yanakieva_33959/

Докога трябва да пишем в сайтовете за този проблем и да търпим това отношение.Плащаме доста добра сума за данък смет.Искам да попитам дали и на вашата улица боклука се изхвърля един път на два месеца.Целия град тъне в боклуци това води до зарази и болести.На това ли да възпитаваме децата си?Харесва ли Ви да живеете в такъв град?????????????????

Московската оперета отваря врати с "Джейн Еър"

http://www.cross.bg/dzheiin-edyard-sezon-1427790.html

/КРОСС/ Мос­ков­ският опе­ре­тен театър пред­ставя све­тов­ната преми­ера на мюзикъла „Джейн Еър". Ориги­нал­ното про­из­ве­де­ние на попу­ляр­ния компо­зи­тор Ким Брейт­бург за първи път ще бъде пока­зано на зри­те­лите на 12 и 13 сеп­тем­ври. С това голямо съби­тие се отбе­лязва откри­ва­нето на новия сезон в Мос­ков­ската оперета. Автор на либ­ре­тото е Керен Кава­ле­рян, режисьор - Алина Чевик, а балетмайстор - Ирина Кава­ле­рян. В ролите са Олга Коз­лова, Анна Под­сви­рова, Игор Бала­лаев, Мак­сим Нови­ков, Вячи­слав Шлях­тов и много други. Романът „Джейн Еър" на англий­ската писа­телка Шар­лот Бронте, за първи път е пуб­ли­ку­ван през 1847 г. и заема 10-​то място в спи­съка на Би Би Си за „200- ​те най-​добри книги в света". Кла­си­че­с­ката исто­рия за сира­чето със силен харак­тер, което се бори в живота със зъби и нокти и нак­рая успява да намери път към щасти­ето, от много години насам е развъл­ну­вало хората по целия свят

Руското ембарго ще ни струва между 5 и 10 млн.лв., твърди Грудев

http://business.actualno.com/Ruskoto-embargo-shte-ni-struva-mejdu-5-i-10-mlnlv-tvyrdi-Grudev---news_47405.html

Руското ембарго върху стоки от ЕС и САЩ ще струва на България между 5 и 10 млн.лв. Това са преките щети, а косвените тепърва ще се изчисляват, заяви служебният земеделски министър Васил Грудев, цитира...

Русия стремглаво увеличава златните си резерви

http://asia.actualno.com/Rusija-stremglavo-uvelichava-zlatnite-si-rezervi-news_47409.html

Озовавайки се под напора на западните икономически санкции, Русия с ускорено темпо увеличава резервите на злато. До този извод стигна голяма част от експертите, съобщи „Россия 24". И т...

Мюсюлманки провеждат "секс джихад" в Ирак и Сирия

http://asia.actualno.com/Musulmanki-provejdat-seks-djihad-v-Irak-i-Sirija---news_47407.html

Мюсюлманки от страни като Великобритания, Австралия и Малайзия отиват в Ирак и Сирия с цел да провеждат "секс джихад" - да вдигат духа на мъжете джихадисти чрез сексуални услуги. Изданието...

ЖГЕРБ - Перник проведоха традиционната си ежемесечна среща

http://www.zapernik.com/politika/jgerb-pernik-provedoha-tradicionnata-si-ejemesechna-sreshta_33958/

ЖГЕРБ - Перник проведоха традиционната си ежемесечна среща, на която начертаха бъдещите си инициативи, които ще проведат през септември.

В месецът, който не е лишен от празници, дамската структура на ПП ГЕРБ –Перник подготвя няколко мероприятия, които ще зарадват жителите на общината. Тъй като периодът съвпада и с предизборната кампания дамите заявиха своята готовност да са част от всички партийни инициативи на местно ниво. На срещата присъства и областният...

Продължава

Официално: Apple показва новите си джаджи на 9 септември

http://www.cross.bg/vidim-displeii-iphone-1427787.html

/КРОСС/ Apple пусна покана за събитие на 9 септември, с което официално потвърди слуховете, че тогава ще видим iPhone 6, а може би и дългоочаквания умен часовник iWatch. На поканата пише: "Иска ни се да можем да ви кажем повече." Към този момент, предположенията са, че новият iPhone ще има 4.7-инчов дисплей, обновен TouchID сензор за пръстови отпечатъци и много други екстри. Редица слухове обаче твърдят, че на събитието ще видим не един, а цели два нови смартфона, като вторият се очаква да е с по-голям дисплей - 5.5-инчов. На 9 септември ще видим и официалното представяне за крайните потребители на iOS 8 - новата версия на мобилната операционна система.    

Сибирски учени търсят лек за рак на мозъка

http://www.cross.bg/ychenite-durzhaven-yniversitet-1427788.html

/КРОСС/ Инсти­тутът по ядрена физика (ИЯФ) към Сибир­ското отде­ле­ние на РАН спе­чели кон­курса на Рус­кия научен фонд (РНФ) за раз­ви­тие на лабо­ра­то­рия за изу­ча­ване на мето­дики за терапия на рак, съобщава ИТАР-​ТАСС. Става дума за финан­си­ране от порядъка на 75 мили­она рубли - по 25 мили­она годишно, в тече­ние на три години. Окон­ча­тел­ната сума обаче още не е уточнена. Сред­ствата ще бъдат използвани за продължа­ване на изслед­ва­ни­ята на мето­ди­ката за бор-​неутроноулавяща терапия, която поз­во­лява изби­ра­телно да се унищожа­ват клет­ките на тумора. Същ­но­стта на мето­ди­ката е след­ната: в рако­вите клетки, за раз­лика от здра­вите, се натрупва ста­би­лен изо­топ бор-​10, при облъч­ване с неутрони в повре­де­ната клетка става ядрена реакция и тя загива. Спо­ред уче­ните този метод за лече­ние на тумори ще е най-​ефикасен при рак на мозъка

Септемвври: Повече дъжд, повече хлад

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269028

Септември месец ще бъде с повече валежи и с по-ниски температури от септември 2013 година, съобщи НИМХ , цитирани от БГНЕС.
През септември месец се очаква средните месечни температури да бъдат около и под климатичните норми, които в равнините части на страната са в диапазона 18- 21 градуса, по високите полета между 15 и 18, Септември месец ще бъде с повече валежи и с по-ниски температури от септември 2013 година, съобщи НИМХ , цитирани от БГНЕС. През септември месец се очаква средните месечни температури да бъдат около и под климатичните норми, които в равнините части на страната са в диапазона 18- 21 градуса, по високите полета между 15 и 18,

Германия призова Западните Балкани да работят усилено по икономически и политически реформи

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2014/08/29/2370781_germaniia_prizova_zapadnite_balkani_da_rabotiat/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел и лидери на Европейския съюз призоваха страните от Западните Балкани да работят по дългосрочни икономически и политически реформи, които ще увеличат шансовете им за членство в ЕС, предаде ДПА. Те направиха коментара на конференцията за Западните Балкани, която беше открита в четвъртък в Берлин

Всички, участващи на срещата, "имат европейска перспектива", каза Меркел на съвместна пресконференция с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу...

Порожанов: Изборът на Ваньо Танов за шеф на митниците е мой

http://econ.bg/Новини/Порожанов-Изборът-на-Ваньо-Танов-за-шеф-на-митниците-е-мой_l.a_i.564284_at.1.html

Изборът на Ваньо Танов за шеф на Агенция „Митници“ е мой, никой не ми е повлиял. Това заяви служебният финансов министър Румен Порожанов пред bTV....

Порожанов: Изборът на Ваньо Танов за шеф на митниците е мой

http://econ.bg/Новини/Порожанов-Изборът-на-Танов-за-шеф-на-митниците-е-мой_l.a_i.564284_at.1.html

Изборът на Ваньо Танов за шеф на Агенция „Митници“ е мой, никой не ми е повлиял. Това заяви служебният финансов министър Румен Порожанов пред bTV....

Ислямски екстремисти обезглавиха кюрд (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_382300.html

Екстремистите от "Исклямска държава" разпространиха ново видео, в което показват как обезглавяват кюрд, съобщиха от  Би Би Си. Във видеото, което е озаглавено "Писмо в кръв", се показва как неизвестен мъж е коленичил, за да го обезглавят, като за фон е използвана джамията в град Мосул, Ирак. Джихадистите предупреждават, че още хора ще бъдат убити, ако кюрдските лидери продължават да подкрепят САЩ. В клипа се появяват и сирийски войници, взети в плен, след като тяхната база е била атакувана.   Миналата седмица джихадистите от "Ислямска държава", които контролират част териториите на Северен Ирак, разпространиха видеозапис, на който се вижда как обезглавяват американския журналист Джеймс Фоули, като това бе първата публична екзекуция на американец.

Училище по изкуства за бедни талантливи деца отваря врати в Русаля

http://www.cross.bg/detza-izkystva-talantlivi-1427789.html

/КРОСС/Училище по изкуства за бедни талантливи деца отваря врати от новата учебна година в търновското село Русаля.  То е първото по рода си на Балканите. Идеята е на театрална фондация „Бис Бард", а реализацията й е по образец на английски колеж. „Започваме с подготвителна група и първи клас. Попаднахме и на няколко деца, които са във втори клас. Те ще учат по индивидуален план, защото открихме в тях потенциал за развитие в изкуствата", обясни Анимари Димитрова от театрална фондация „Бис Бард", цитирана от местния вестник "Борба".  Преди време неправителствената организация е купила старото училище в Русаля заедно с имот в съседство. В кампуса ще има административна сграда, учебни помещения, 13 къщи, спортнa зала, две игрища. За изява на децата ще бъдат изградени още ателиета, музикални стаи, звукозаписно студио и артцентър с театрална зала. Ще има и екоградини. Организацията е спечелила 934 000 евро по проект пред датската фондация „Велукс", но разчита и на средства от частни дарители. Специално за изграждането на училището е създадено и сдружение „Русаля", което като обществен съвет ще ръководи работата на колежа. „Децата ще учат по общообразователната програма. Ние вече имаме лиценз, регистрирани сме в Министерство на образованието и ще бъдем под опеката на Регионалния инспекторат във Велико Търново

Днес и утре изследват безплатно за ХИВ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262492

Продължава Националната лятна АНТИСПИН кампания и във Варна, напомняме от Moreto.net Тазгодишното мото на проявата е „Животът е безценен!-превенция на ХИВ/СПИН и подкрепа на хората, живеещи с ХИВ“. Мобилни медицински кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ във Варна от 18.

Киев подготвя Чернобил за световно ядрено бунище

http://www.cross.bg/otpadutzi-ykraiina-otdavna-1427786.html

/КРОСС/ В Чернобил започва строителство на бунище за ядрени отпадъци, съобщи тв "Россия 24". Поредният безразсъден жест по адрес на Москва. Та досега именно Русия е извозвала и утилизирала горивото на украинските атомни централи. „Това е само илюзия за изгода и енергозависимост", казват експертите. Отказвайки се от руската помощ за преработване на най-опасните отпадъци, Украйна се обрича на енергийно робство, защото Америка вече отдавна провежда политика за внедряване на своите уранови таблетки за реакторите в централите на Европа и постсъветското пространство. Компания Westinghouse възнамерява да ги доставя на южноукраинската АЕЦ. Както отбеляза външният министър на Русия Сергей Лавров, тази фирма отдавна се опитва да завоюва място на европейския пазар, без да се съобразява с изискванията за международна безопасност. „Преди всичко, трябва да се посъветват с нас. А ние сме убедени, че подобни експерименти могат да завършат много лошо. Особено в Украйна, където споменът за Чернобилската катастрофа е толкова пресен. Този проект може да подложи на опасност цяла Европа", заяви Лавров. Нещо повече, много странно изглежда начинанието на Украйна за съхраняване на отпадъци от ядрено производство, та Америка никога не се е занимавала с извозването и преработката на ядрените отпадъци, за разлика от Русия. И това е доказано многократно. Само от Ровенската АЕЦ всяка година се извозват и преработват 240 хиляди отработени касети

Чистката в ДКЕВР - заради жалбата на държавата в ЕК срещу ВЕИ-та!

http://www.bnews.bg/article-114985

"Няма да подам оставка", заяви тази сутрин членът на ДКЕВР Еленко Божков, чиято оставка беше поискана от служебния премиер Георги Близнашки. В четвъртък само той все още не беше подал доброволно оставка. След разговор с министър Васил Щонов шефът на регулатора Бон Боев и заместничката му Лиляна Младенова склониха под натиск.

"168 часа": Бащата на Валя се обесил след заплахи по телефона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4267939

Бащата на бургаската медицинска сестра Валя Иванова е четвъртият във фамилията, който слага сам край на живота си.
На 21 август следобед, няколко месеца след като тялото на красавицата бе намерено в морето, нейният баща се обеси в семейната къща.
Иван Иванов преживя много тежко смъртта на дъщеря си. Бил е в постоянен шок. Бащата на бургаската медицинска сестра Валя Иванова е четвъртият във фамилията, който слага сам край на живота си. На 21 август следобед, няколко месеца след като тялото на красавицата бе намерено в морето, нейният баща се обеси в семейната къща. Иван Иванов преживя много тежко смъртта на дъщеря си. Бил е в постоянен шок.

Смърт в квартал Тева! Възрастен самотник почина в апартамента си

http://www.zapernik.com/krimi/smurt-v-kvartal-teva-vuzrasten-samotnik-pochina-v-apartamenta-si_33957/

Мъж на 59 години е починал в апартамента си в пернишкия квартал "Тева", научи ZaPernik.com.

Вчера трупът на мъжа е открит в апартамента му, който се намира на първия етаж в блок № 24. Според запознати човекът е живял сам.

На място са пристигнали екипи на "Криминална полиция" - Перник и линейка, която да извози трупа на мъжа.

Причината за кончината на мъжа е естествена смърт. По тялото му не са открити следи от насилие, съобщиха за...

Продължава

"Алфа рисърч": "Дарик" е най-слушаното частно радио

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4268211

"Дарик" е най-слушаното частно радио за първото полугодие на 2014 г., показва проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч". 17,5% е общата аудитория на радиото, с която то заема първо място, показва изследването. Агенцията събира данните чрез стандартизирано интервю сред пълнолетното население у нас. Проучването обхваща първите 6 месеца

Ердоган възложи на Давутоглу да състави правителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=262480

Турция може да се сдобие с ново правителство днес, ако бъде одобрен списъкът с министри на новия премиер Ахмет Давутоглу. Той трябва да го представи за обсъждане на президента Реджеп Тайип Ердоган. Според повечето наблюдатели Давутоглу ще запази повечето членове на кабинета, но ще има и нови лица.

Правителството поръча 14 550 печата за изборите

http://www.cross.bg/turg-pechatite-suvet-1427785.html

/КРОСС/ Доста повече печати, отколкото се очаква да бъдат секционните избирателни комисии, поръчва Министерският съвет. Според обявения преди ден търг трябва да бъдат доставени 14 550 броя, докато на миналогодишните парламентарни избори СИК бяха малко под 12 000 (все още броят им не е уточнен, но най-вероятно ще е същият), пише в."Преса". Така излиза, че в резерва ще останат над 2550. За разлика от бюлетините, които трябва да са 10% над броя на избирателите, Изборният кодекс не регламентира колко точно трябва да са печатите. От поръчката става ясно, че Министерският съвет е готов да плати по 2,061 лв. за всеки изборен печат, който членовете на ЦИК ще ползват на 5 октомври. Всеки трябва да оставя най-малко по 10 000 отпечатъка. Очаква се за печатите за РИК да бъде обявен нов търг. Снимка: Булфото, всички права запазени

Търси се възможност за частичен достъп до депозитите в КТБ, обяви Порожанов

http://news.ibox.bg/news/id_563019362

Търси се възможност за частичен достъп до всички депозити - независимо дали са под или над гарантирания праг от 100 000 евро или 196 000 лв., в рамките на следващия месец. Това обяви служебният министър на финансите Румен Порожанов. Предлагат план за ликвидна подкрепа, а не за капиталова подкрепа.

Цветан Цветанов: Вътрешният министър трябва да е като мен или като Методи Андреев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4268352

Цветан Цветанов, зам.-председател на  ГЕРБ и шеф на предизборния щаб: 

- Г-н Цветанов, като водач на листата на ГЕРБ в Благоевград ще приемете ли бартера на хората от тамошното село Горно Хърсово, които дават своите 500 гласа на партията, която до 5 октомври ги свърже с електропреносната мрежа, тъй като от години живеят без ток?


- Още снощи Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб: - Г-н Цветанов, като водач на листата на ГЕРБ в Благоевград ще приемете ли бартера на хората от тамошното село Горно Хърсово, които дават своите 500 гласа на партията, която до 5 октомври ги свърже с електропреносната мрежа, тъй като от години живеят без ток? - Още снощи

Методи Андреев: Ще напусна парламента, ако ГЕРБ се коалира с ДПС

http://pik.bg/методи-андреев-ще-напусна-парламента-ако-герб-се-коалира-с-дпс-news219208.html

Методи Андреев: Ще напусна парламента, ако ГЕРБ се коалира с ДПС

В момента, в който усетя, че има някаква тайна уговорка между ГЕРБ и ДПС, ще си тръгна от парламента. Аз мога да бъда само в евентуална коалиция на ГЕРБ с Реформаторския блок и с никоя друга партия. Това заяви пред TV7 бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той получил покана за мястото на водач на листа на ГЕРБ за Пловдив-област от заместник-председателя й Цветан Цветанов, който му се обадил с аргумента, че е хубаво в ГЕРБ да имат хора от гражданска квота като него, с независима позиция.

”Смятам да работя в областта на регионалната политика, със законите в областта на инвестиционното проектиране и строителство. Трябва да решим веднъж завинаги и въпроса с опазването на земеделските земи”, каза Андреев.

Той обеща да обърне внимание на дребния и средния бизнес да проведа политика за лустрация.

Методи Андреев коментира и изказване на политолога Мария Пиргова по негов адрес.

„Не може един доцент и преподавател в Софийския университет да направи съждение като на червена бабичка от 90-те години и да каже, че кабинетът на Пламен Орешарски е бил най-доброто управление на България през последните 25 години”, заяви кандидат-депутатът.

Издирват 71-годишен мъж от Бургас

http://crime.actualno.com/Izdirvat-71-godishen-myj-ot-Burgas-news_47400.html

ОД на МВР-Бургас издирва 71-годишният Георги Киров Гайдаров, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Той е напуснал дома си през месец юли като до момента е в неизвестност. Описание на лицето: мъж н...

Ебола ли е големият проблем на Африка?

http://africa.actualno.com/Ebola-li-e-golemijat-problem-na-Afrika-news_47399.html

Целият свят говори за ебола. А има още толкова други болести, които всяка година отнемат живота на десетки хиляди африканци и чието преборване е много по-тежко. На 6 декември 2013г. в Гвинея умря ...

Личният финансист на Ким Чен Ун е избягал в чужбина

http://asia.actualno.com/Lichnijat-finansist-na-Kim-Chen-Un-e-izbjagal-v-chujbina-news_47401.html

Високопоставен севернокорейски финансист, който управлявал личните пари на лидера Ким Чен Ун, е забягнал зад граница и се предполага, че в момента се намира в Русия. Информацията съобщава БГНЕС, позов...

Община Смолян ще изпрати 30 легла за бедстващи семейства от наводнените райони

http://society.actualno.com/Obshtina-Smoljan-shte-izprati-30-legla-za-bedstvashti-semejstva-ot-navodnenite-rajoni-news_47402.html

Община Смолян ще изпрати 30 легла за бедстващи семейства от наводнените райони, съобщи пресцентърът на Общината. Местната управа се включи в организацията на летния лагер, който прекараха 33 деца от ...

Динозаврите са имали детегледачки

http://interest.actualno.com/Dinozavrite-sa-imali-detegledachki-news_47398.html

Динозаврите са ползвали услугите на детегледачки, съобщава сайтът PhysOrg, позовавайки се на резултатите от американско изследване. Палеонтолози от университета на Пенсилвания са анализирали повторно ...

Бутат за водач в Габрово в последния миг Таня Андреева

http://www.bnews.bg/article-114988

Кирил Добрев или Таня Андреева е последната дилема за Габрово. Тя ще бъде разрешавана на заседанието на ИБ на партията днес от 11.00 преди окончателното решение да вземе пленумът следобед от 15.00.

Започва Международният филмов фестивал "Любовта е лудост"

http://www.cross.bg/evropa-zala-rolite-1427784.html

/КРОСС/22 филма представа Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" за своя 22-и рожден ден. Началото на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост" е поставено в последния петък на август 1993 г. Фестивалът се открива днес и ще продължи до 7 септември в зала „Европа" на Фестивалния и конгресен център във Варна.  Сред хитовете на Международния филмов фестивал има носители на „Златната Афродита" - голямата награда на „Любовта е лудост", на „Оскар", „Златен глобус", „Златна палма" и други световни награди. Над 50 звезди на филмовото изкуството ще разказват вълнуващи любовни история на екрана, сред които са Лив Тайлър, Джеръми Айрънс, Джони Деп, Леонардо ди Каприо, Харви Кайтел, Ейдриън Броуди, Глен Клоуз, София Лорен, Марчело Мастрояни, Джулия Робъртс, Марлон Брандо, Катрин Деньов, Пенелопе Крус, Фани Ардан, Софи Марсо, Венсан Перес. Ето пълната програма на „Хитове на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост": 29 август - зала „Европа" - 18 ч.ИВ СЕН ЛОРАНФранция, 2013 г., 106 мин.Режисьор: Халил ЛесперВ ролите: Пиер Нине, Гийом Галиен, Шарлот Льо Бон 29 август - зала „Европа" - 20 ч.ВЕЛИКАТА КРАСОТАИталия, 2012 г., 142 мин

Варненски учители могат да кандидатстват за програма в ЦЕРН

http://www.moreto.net/novini.php?n=262487

Покана за подбор на учители за участие в Национална учителска програма за учители по професионална подготовка от област на образование „Техника“ отправя МОН. Тя ще се проведе в ЦЕРН-Женева в периода от 6-ти до 10-ти октомври на български език.

Съмнения за болен от ебола в Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4268982

В болница „Свети Петър” в Брюксел е приет белгиец, чиито симптоми са типични за заболяването ебола, съобщиха белгийски медии.
Според информацият болният е бил сътрудник на неправителствената организация „Лекари без граници” и се е завърнал преди две седмици от западна Африка.
Белгиецът е настанен в карантинно отделение. В болница „Свети Петър” в Брюксел е приет белгиец, чиито симптоми са типични за заболяването ебола, съобщиха белгийски медии. Според информацият болният е бил сътрудник на неправителствената организация „Лекари без граници” и се е завърнал преди две седмици от западна Африка. Белгиецът е настанен в карантинно отделение.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване