ДПС скочи на кабинета "Близнашки" за тютюна

http://frognews.bg/news_76974/

Някои от решенията на кабинета „Близнашки” далеч надхвърлят ангажиментите и приоритетите на едно служебно правителство. Това посочва лидера на ДПС Лютви Местан в открито писмо до президента Росен Плевнелиев, като допълва, че партията „следи с тревога” работата на министрите.

Кличко пак захапа Пулев

http://www.cross.bg/klichko-pylev-lekyva-1432161.html

/КРОСС/ Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко отново се изказа пренебрежително по адрес на Кубрат Пулев. Двамата трябва да се бият за световната титла на 15 ноември в Хамбург. Украинецът, който лекува травма, в момента е в Полша и отново говори за българския си съперник.„Пулев е добър боксьор, спечели си правото да е претендент, но това ще е първият му голям бой. Мотивиран съм достатъчно, искам да доминирам над всеки съперник на ринга. Не игнорирам досегашните победи на Пулев. Гледал съм мачовете му. Добре съм изучил неговия стил. Готов съм за него!", каза Кличко пред полското издание gwizdek24. Очаква се Кличко, който в момента лекува травма, да започне тренировки до десетина дни. Той отложи насрочения за 6 септември мач, защото твърди, че има разкъсан мускул на дясната ръка. Специалисти обаче подложиха на съмнение контузията му.    

Журналистите от ТВ7 се оплакаха от натиск на синдика

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/26/2388303_jurnalistite_ot_tv7_se_oplakaha_ot_natisk_na_sindika/?ref=rss


Журналистите от ТВ7 в декларация заявяват, че се намират под натиск от синдика Панайот Велков. След като вчера изпълнителният директор на телевизията Емил Кошлуков се оплака, че Велков запорира сметки на медиата и така възпрепятства изплащането на заплатите, днес журналисти настояха за "решителни действия за защита на словото и на нормалната работа в една медия".

Според ръководството на телевизията Велков е сключил договори на завишени цени за охрана на имуществото на телевизията....

Започва полагането на тръбите на Южен поток

http://www.moreto.net/novini.php?n=265515

През ноември започва полагането на тръбите по дъното на Черно море за “Южен поток”. Това каза пред журналисти говорителят на South Stream Transport Яспер Янсен, предаде БТА. Всичко вече е готово, а полагането на тръбите ще започне от руска територия.

Нова карта показва устойчиви инсталации и сгради в Европа

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/26/2388072_nova_karta_pokazva_ustoichivi_instalacii_i_sgradi_v/?ref=rss


Нова европейска карта на възобновяемата енергия и енергийната ефективност показва устойчивите инсталации или сгради в отделните страни и районите на Европейския съюз.

Основната идея на тази карта е да онагледява добрите примери, които да мотивират хората да използват повече енерго-ефективни мерки и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), информират от WWF– една от организациите, които участват в проекта.

"Значението на добрите примери на местно ниво често се подценява -...

Мъжът, убил стареца край Синигер с юмруци, се оказа бивш кмет

http://pik.bg/мъжът-убил-стареца-край-синигер-с-юмруци-се-оказа-бивш-кмет-news230305.html

Мъжът, убил стареца край Синигер с юмруци, се оказа бивш кмет

Бивш селски кмет е пребил до смърт стареца край крумовградското село Синигер, след което захвърлил трупа на 10 километара от местопрестъплението, пише "24 часа".

Убийството е извършено в сряда към 19,30 часа в землището на родното село на двамата мъже. Според местни жители между 52-годишния Нури Хасан и 71-годишния Халил Халил имало стара вражда. Тя пламнала с нова сила след като по-възрастният натопил младия пред горските, че е сякъл незаконно дърва.

Двамата се срещнали случайно край селото и започнали кавга, при която Нури се нахвърлил върху Халил с юмруци. Когато побоят приключил възрастният мъж останал да лежи безжизнен на земята. Нури натоварил трупа на личния си автомобил "Рено" и го изхвърлил в землището на село Голямо Каменяне, което е на 10 километра от Синигер.

След като Халил не се прибрал в дома си цяла нощ, в 8,30 ч. в четвъртък негови близките подали сигнал за изчезването му. След издирване полицаи се натъкнали на трупа. Само за 4 часа криминалистите успели да открият извършителя на престъплението и да го задържат.

В момента Нури е в ареста в Кърджали. Според разследващи той е направил пълни самопризнания и е обяснил, че не е искал да убива Халил. По случая е образувано досъдебно производство за убийство под наблюдението на Окръжна прокуратура. Трупът на убития е предаден за аутопсия, а "Рено"-то на Нури е иззето от полицията.

Халил Халил е турски гражданин с право на пребиваване в страната. Нури Хасан бил кмет на село Синигер до 2011 година, а в момента постът се заема от сина му Самет Осман.

ФИФА ще забрани на инвеститори да купуват правата на играчи

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/26/2388298_fifa_shte_zabrani_na_investitori_da_kupuvat_pravata_na/?ref=rss


Изпълнителният комитет на ФИФА ще гласува забрана на възможността инвеститори да притежават част от правата на даден играч.

Президентът на централата Сеп Блатер заяви, че е сформирана работна група, която да изготви новите правила.

Решението за вота е взето в петък и може да се счита за политическа победа на УЕФА и нейния президент Мишел Платини. Француцинът няколко пъти вече притискаше своите колеги да предприемат действия по въпроса.

Собствеността върху...

КНСБ предлага НСТС на 1 или 2 октомври

http://www.cross.bg/nsts-knsb-pravitelstvoto-1432159.html

/КРОСС/ Във връзка с насроченото за понеделник, 29 септември 2014 г., заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ръководството на КНСБ заявява: "Подготовката на изменения в бюджетите на държавата и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за настоящата 2014 г. безспорно са достатъчно сложен и комплекен въпрос, свързан с европейски ангажименти на страната по важни макроикономически параметри. Тези промени са свързани със задълбочени анализи и съгласуване на възможностите и законовите ангажименти на редица първостепенни разпоредители с бюджетни средства, което обуславя необходимост от достатъчно време, за да се огледат и предотвратят възможните рискове и предизвикателства. В тази връзка КНСБ много добре разбира, че правителството има нужда от време, за да проведе всички необходими съгласувания, разчети и обвръзки. Вероятно това е и причината, поради която социалните партньори не са получили в законовия срок съответните законопроекти, включени в дневния ред на заседанието на НСТС, насрочено за 29 септември 2014 г. Обсъждането на такива сложни въпроси от социалните партньори предполага и на тях да се даде достатъчно време за осмисляне на предложенията на правителството и подготовка на конкретни и аргументирани становища пред НСТС

ДАНС разби лаборатории за метамфетамин в София

http://pik.bg/данс-разби-лаборатории-за-метамфетамин-в-софия-news230304.html

ДАНС разби лаборатории за метамфетамин в София

Две лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за отглеждане на канабис са разкрити при операция на ДАНС в София на 25 и 26 септември, съобщиха от ДАНС.

Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин; кафяво вещество, реагиращо на хероин; различни количества прекурсори за производство на метамфетамин; 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини.

От оранжерията са иззети 25 бр. растения канабис тип „Холандец" с височина около 1,5 м с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри. От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин.

За срок от 24 часа са задържани пет лица - български граждани, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство.

Комисията по финансов надзор глоби Иво Прокопиев за документи

http://frognews.bg/news_76973/

С постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност" на Комисията за финансов надзор, е наложена глоба в размер на 500 лева седмично, до изпълнение на принудителната административна мярка, приложена с Решение 657-Е/23.08.2013 г. на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД. Това съобщават от КФН.

Мъртвата баба от с. Добри Лаки тръгнала да си търси магарето и починала

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4333144


81-годишната жена от с. Добри Лаки, община Струмяни, намерена мъртва на около 1 км от селото в Малешевска планина се казва Люба Иванова. Във вторник следобед тя тръгнала да търси магарето си, което изчезнало в края на селото.
Към 2,30 ч нейната етърва установила, че бабата не се е прибрала вкъщи и подала сигнал в полицията. 81-годишната жена от с. Добри Лаки, община Струмяни, намерена мъртва на около 1 км от селото в Малешевска планина се казва Люба Иванова. Във вторник следобед тя тръгнала да търси магарето си, което изчезнало в края на селото. Към 2,30 ч нейната етърва установила, че бабата не се е прибрала вкъщи и подала сигнал в полицията.

Стрелба в "Лозенец"

http://www.cross.bg/prestzentura-strelba-lozenetz-1432160.html

София /КРОСС/ Стрелба по автомобил Ауди е имало в столичния ж.к. "Лозенец", научи "24 часа" от свидетел на инцидента."Действително получихме информация за инцидент в района, на ул. "Свети Наум", потвърдиха от пресцентъра на МВР. Там обаче все още нямат подробности за инцидента, както и дали наистина се е гърмяло."Станало е малко след 17 часа, колеги са на мястото и все още проверяват обстоятелствата", уточниха от пресцентъра.

Стрелба в жк "Лозенец". МВР: Проверяваме сигнал за скандал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4333196

Стрелба по автомобил "Ауди" е имало в столичния ж.к. "Лозенец", научи онлайн редакцията от свидетел на инцидента.
"Действително получихме информация за инцидент в района, на ул. "Свети Наум", потвърдиха от пресцентъра на МВР. Там обаче все още нямат подробности за инцидента, както и дали наистина се е гърмяло. Стрелба по автомобил "Ауди" е имало в столичния ж.к. "Лозенец", научи онлайн редакцията от свидетел на инцидента. "Действително получихме информация за инцидент в района, на ул. "Свети Наум", потвърдиха от пресцентъра на МВР. Там обаче все още нямат подробности за инцидента, както и дали наистина се е гърмяло.

Готви се ново заобикаляне на забраната на "Южен поток", алармираха от "Реформаторския блок"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/26/2388297_gotvi_se_novo_zaobikaliane_na_zabranata_na_jujen_potok/?ref=rss


Имаме проект за документ - допълнение номер 15 към договора за транзит на газ, който предвижда българската газопреносна мрежа да се предоставя на "Южен поток". Така ще се заобиколи забраната за строеж на газопровода, каза днес по Би Ти Ви Мартин Димитров от "Реформаторския блок".

Според него документът ще бъде подписан другата седмица. Мартин Димитров призова енергийния министър още тази вечер да разпространи забраната за работа по проекта до всички дъщерни дружества и свързани с...

Йотингер: Украйна ще плати на „Газпром” 3 млрд. долара за доставения газ до края на годината

http://www.cross.bg/mlrd-dolara-ykraiina-1432158.html

/КРОСС/ Украйна ще изплати на „Газпром" 2 млрд. долара за доставен газ не по-късно от октомври. Това съобщи еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер. По думите му до края на годината Киев ще изплати не по-малко от 3 млрд. долара. „Газпром" ще достави Украйна в следващите месеци до 5 милиарда кубически метра газ при условие, че бъдат изплатени 2 млрд. от дълга и се предплати по цена от 385 щатски долара за 1000 кубични метра", добави комисарят. Споразумението ще бъде одобрено от страните в понеделник или вторник, а в края на седмицата в Берлин ще се проведе среща, за да се подпише обвързващ протокол.Заедно с това Европейската комисия очаква, че Стокхолмския арбитражен съд ще вземе решение по делото „Газпром"-„Нафтогаз" през лятото или есента на 2015 година.

Полицаи са в ужас, че заснели призрачно същество

http://www.zapernik.com/bulgariya/policai-sa-v-ujas-che-zasneli-prizrachno-sushtestvo_34554/

Полицаи от полицейско управление в американския щат Ню Мексико смятат, че вече си имат работа с нещо повече от обикновени престъпници. Един от тях твърди, че е имал контакт с духове в събота вечерта и разполага с видео, за да го докаже.

Полицай Карл Ромеро от Епсаньола се е намирал в стаята за наблюдение, когато една от камерите хванала с обектива си нещо да мъртва до зоната на портала. Ромеро твърди, че става дума за същество, приличащо на дух от отвъдното. „Вярвам в духове. Не знам...

Продължава

Хакерска атака срещу сайтовете на ДАНС и МВР

http://society.actualno.com/Hakerska-ataka-sreshtu-sajtovete-na-DANS-i-MVR-news_51839.html

По-рано днес бяха атакуваха сайтовете на ДА "Национална сигурност" и Министерството на вътрешните работи (МВР). Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна киберата...

Не цялата магистрала "Хемус" ще се довършва с пари по ОП "Транспорт"

http://society.actualno.com/Ne-cjalata-magistrala-Hemus-shte-se-dovyrshva-s-pari-po-OP-Transport-news_51844.html

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова отчете по време на пресконференция днес първите неформални преговори по новата ОП "Транспорт и транспортна ин...

Провали се конкурсът за ремонт на паметника пред НДК

http://society.actualno.com/Provali-se-konkursyt-za-remont-na-pametnika-pred-NDK-news_51841.html

Конкурсът за реконсрукция на паметника "1300 години България" пред Националния дворец на културата завърши без победител. Нито един участник не е събрал необходимия минимум от 50 точки, съо...

Брюксел предложи временна газова сделка на Русия и Украйна

http://www.mediapool.bg/bryuksel-predlozhi-vremenna-gazova-sdelka-na-rusiya-i-ukraina-news225296.html

Европейският съюз предложи газова сделка между Украйна и Русия, която би гарантирала доставката на 5 млрд. кулб. м синьо гориво за Киев на цена от 385 долара за 1000 куб. м. в следващите шест месеца, съобщи в петък еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер. След разговори в Берлин, в които Евросъюзът бе посредник между Русия и Украйна, той каза, че съществува "много голяма възможност" и двете страни да се съгласят на временната сделка, за да се подсигурят газовите доставки за Украйна през зимата. Съгласно плана обаче Киев трябва да плати на "Газпром" 2 млрд. долара до края на октомври и още 1.1 млрд. долара – до края на годината, като това ще стане с предоставени от Международния валутен фонд гаранции. Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че няма разногласие по предложения план и консултациите по него ще продължат през следващата седмица. Той потвърди, че Русия ще достави 5 млрд. куб. м на Украйна и страната му ще предостави "допълнителна опция за още 5 млрд. куб. м в зависимост от потребностите и нуждите й" Йотингер каза още, че реверсивните доставки на газ от Европейския съюз за Украйна, на които Киев разчиташе за частична замяна на руското гориво, вече ще бъдат възможни само с разрешението на "Газпром". Преди срещата руският министър на енергетиката Александър Новак предупреди Европа да не си позволява препродажба на руски природен газ. "Действащите споразумения не предвиждат никакъв реекспорт. Ние се надяваме нашите партньори да се придържат към сключените споразумения", посочи Новак в интервю за германския икономически всекидневник "Ханделсблат". "Единствено това може да гарантира доставките за европейските потребители без прекъсвания", каза министърът. Временният план за решаване на газовия спор между Украйна и Русия подлежи на съгласуване между двете правителства.

Украйна ще изплати на "Газпром" 3.1 млрд. долара до края на годината

http://www.mediapool.bg/ukraina-shte-izplati-na-gazprom-31-mlrd-dolara-do-kraya-na-godinata-news225296.html

Украйна ще изплати на "Газпром" 3.1 млрд. долара до края на годината, съобщи еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер в петък.   Следващия месец ще бъдат преведени 2 млрд. долара за доставения газ, а до края на годината още най-малко 1.1 млрд.   Преговорите между Киев, Москва и ЕС се проведоха в Берлин.   "Газпром" от своя страна е изразила готовност да изпрати 5 млрд. куб. м. газ на Украйна в следващите месеци.   Нова тристранна среща по газа е планирана за края на следващата седмица в Берлин.   В навечерието на газовите преговори между Москва, Киев и Брюксел руският министър на енергетиката Александър Новак предупреди Европа да не си позволява препродажба на руски природен газ.   "Действащите споразумения не предвиждат никакъв реекспорт. Ние се надяваме нашите партньори да се придържат към сключените споразумения", посочи Новак в интервю за германския икономически всекидневник "Ханделсблат". "Единствено това може да гарантира доставките за европейските потребители без прекъсвания", каза министърът. Очаквайте подробности.

Комисията по финансов надзор глоби Иво Прокопиев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4333158

Комисията по финансов надзор (КФН) наложи глоба на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД, съобщиха от комисията.
КФН съобщава, че с постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", е наложена глоба в размер на 500 лева седмично на Прокопиев до изпълнение Комисията по финансов надзор (КФН) наложи глоба на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД, съобщиха от комисията. КФН съобщава, че с постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", е наложена глоба в размер на 500 лева седмично на Прокопиев до изпълнение

Катар: Сирийският режим трябва да бъде наказан

http://www.cross.bg/katar-teroristichnite-pravi-1432157.html

/КРОСС/ Емирът на Катар шейх Тамим бен Хамад ат-Тани предупреди, че борбата на Запада срещу "Ислямска държава" няма да успее докато сирийският президент Башар Асад е на власт. "Да, ние трябва да се борим срещу тероризма, но смятам, че основната кауза на всичко е режимът в Сирия и този режим трябва да бъде наказан. Ако мислим, че можем да се справим с терористичните движения и да оставим режимите и този специално, да прави това, което прави, тогава терористичните организации ще се върнат, каза Ат-Тани в пространно интервю за СиЕнЕн. Шейхът отрече твърденията, че Доха подпомага финансирането на терористи. Според него обаче ще бъде грешка всяко ислямско движение да се смята за екстремистко, предава БНР.  

Русия заплаши да прекрати доставките на газ

http://frognews.bg/news_76972/

Русия заплаши да прекрати доставките на газ за Европа, тъй като някои европейски страни незаконно транспортират част от синьото гориво към Украйна.

Съветски анклав в една градина на София

http://www.mediapool.bg/savetski-anklav-v-edna-gradina-na-sofiya-news225295.html

Докато на 22 септември България отбеляза поредната годишнина от обявяването на независимостта си, в сърцето на столицата на независима България продължава да се извисява паметник (този на съветската армия), с чиято съдба, както изглежда право да се разпорежда има …Русия. Колкото и абсурдно да звучи, този отказ от суверенитет върху Княжеската градина от страна на българското правителство става все по-очевиден. Въпреки изразената воля на софиянци, въпреки решение на Столичния общински съвет от 1992 г. за демонтирането на барелефите и основната композиция от паметника на съветската армия, и въпреки приетия през 2000 г. Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, този пропаганден символ в подкрепа на същия този режим, насилствено наложен от една чужда окупационна армия, продължава да се извисява над София. Нещо повече - той е издигнат през 1954 г. напълно незаконно на общинска земя, на място, където е имало уникална детска площадка с лабиринт, басейн, летен театър и ботаническа градина с алпинеум, събиращ на едно място стотици редки растителни видове. Какво означава това? Не само, че паметникът не притежава никакъв специален или защитен статут според нито един български закон или институция, но той се явява и незаконен! И въпреки всичко това, българската полиция охранява и арестува български граждани, дръзнали да изразят протеста си срещу него. Редно е да се запитаме в такъв случай - според кои закони и по чии разпореждания действа българската полиция? На българските или на нечии други? Докога ще продължава това и в името на какво? Можем ли изобщо да си представим някой от днешните водещи български политици в ситуацията от далечната 1908 г.? Да има смелостта и решимостта да защити българския национален интерес и да участва в обявяването на независимост на страната ни? За политици, които не смеят да защитят тези права дори над една градинка, това изглежда повече от илюзорно. Да - да замитат проблемите под килима в очакване да забравим, че ги има, това го могат много добре. Но няма как да стане - не и когато говорим за най-големия паметник в София. Той просто няма как да стане невидим, а все повече ще се набива на очи с присъствието си. Още повече - с непрестанните протестни ноти от страна на Русия, говорещи за “оскверняване”, за годишнина от “освобождение от фашизма”, за “съветски воини, паднали за свободата на България”, и т.н. - тогава, когато знаем, че на 9 септември 1944 г. с помощта на съветската армия на власт идва режим, обявен със закон за престъпен! Когато знаем, че от тази дата и в следващите три години България е окупирана страна, губи суверенитет и се управлява от Съветска съюзна контролна комисия! Е, докога ще позволяваме някой, пък било той и Русия, да нарича това “освобождение”? С цената на какво си затваряме очите за десетките хиляди невинни жертви, избити от комунистическия режим в първите месеци на съветската окупация и с какви очи българските политици гледат техните близки и роднини днес? Истината за българската история в периода около 1944 г. трябва да бъде изказвана на глас - открито и без обслужване на отминала пропаганда. Защото развитието на бъдещите отношения между България и Русия, ако искаме те да бъдат открити и честни и да изразяват взаимното уважение между нашите две страни, минават през тази истина. И през нищо друго. Искаме ли такива открити, честни и равноправни отношения? Или искаме някакви други? Княжеската градина в София българска територия ли е, или е някаква друга? Господа кандидат-депутати и бъдещи министри - вие трябва да дадете отговора!

Касапинът от Тополи остава в ареста

http://www.moreto.net/novini.php?n=265511

Домашен арест за касапина от Тополи, поиска от съда служебният защитник на Емил Скорчев, който заколи съпругата си и опита да се самоубие край гробищата в близкото до Варна село. Това стана ясно от днешното заседание на Окръжния съд в града, на което се гледа мярката за неотклонение на Емил Скорчев.

1,5 млрд. лева от дефицита в НЕК заради АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“

http://offnews.bg/news/n_1/n_394001.html

Около 1,5 млрд. лева от дефицита в НЕК, който е общо около 3 млрд. лева, са заради проекти като АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“, а останалите са заради дисбаланс. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Увеличението на цената на тока с 10% е необходимо за стабилизирането на пазара. Наясно сме, че покупателната способност на българина не е голяма, но без увеличение на цената на тока, ще има сътресения в икономиката, посочи Щонов. По думите му е необходимо и допълнително плавно увеличение на цената на тока, което обаче няма да стане в рамките на следващите месеци. Когато миналата година се намаляваха цените на тока, се е знаело, че това ще доведе до дефицит. Срокът за увеличаването на цената на електроенергията зависи от политическата воля на управляващите, каза Щонов. Двете американски централи ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3 са сключили с държавата 15-годишни договори за изкупуването на цялата електроенергия, произведена от тях, като договорите изтичат през 2026 г. Те имат срок на живот 50 години и спокойно може договорите с тях да се разсрочат във времето. Така финансовата тежест в близките години ще намалее, коментира Щонов. По думите му в министерството са подготвили редица мерки, които ако се приложат, могат да намалят дефицита на НЕК. Не очаквам дупката в НЕК да бъде запълнена през следващите 12 месеца, но във времето тя може постепенно да намалява и да достигне ниво, в което компанията да спре да трупа дефицит. Реалистично, ще са необходими между 3 и 5 години, като това зависи и от политическата воля, допълни той.

Хърватия ни атакува с 16 легионери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332992

16 легионери повика селекционерът на Хърватия Нико Ковач за мача с България. Сред тях блестят футболисти Лука Модрич (“Реал”), Иван Ракитич и Ален Халилович (“Барса”), Марио Манджукич (“Атлетико”), Деян Ловрен (“Ливърпул”) и Ивица Олич (“Волфсбург”).

Хърватите пристигат на 9 октомври в София. А три дни след дуела с четата на Любо Пенев ще се изп 16 легионери повика селекционерът на Хърватия Нико Ковач за мача с България. Сред тях блестят футболисти Лука Модрич (“Реал”), Иван Ракитич и Ален Халилович (“Барса”), Марио Манджукич (“Атлетико”), Деян Ловрен (“Ливърпул”) и Ивица Олич (“Волфсбург”). Хърватите пристигат на 9 октомври в София. А три дни след дуела с четата на Любо Пенев ще се изп

КФН глоби Иво Прокопиев, не им давал документи и информация за холдинга си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4333146

Комисията по финансов надзор (КФН) наложи глоба на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ Комисията по финансов надзор (КФН) наложи глоба на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД, съобщиха от комисията. КФН съобщава, че с постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", е наложена глоба в размер на 500 лева седмично на Прокопиев до изпълнение

Стреляха по ауди в жк "Лозенец"? МВР: Проверяваме сигнал за скандал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4333145

Стрелба по автомобил Стрелба по автомобил "Ауди" е имало в столичния ж.к. "Лозенец", научи онлайн редакцията от свидетел на инцидента. "Действително получихме информация за инцидент в района, на ул. "Свети Наум", потвърдиха от пресцентъра на МВР. Там обаче все още нямат подробности за инцидента, както и дали наистина се е гърмяло.

Как от прането израстват гори

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/26/2388051_kak_ot_praneto_izrastvat_gori/?ref=rss


15 000 иглолистни и широколистни дървета са били залесени в района на Копривщица в рамките на
кампания за възстановяване на горския фонд у нас.

Инициативата е част от дългосрочна стратегия на марка за екологични перилни препарати "My Forest", в която фирмата заделя по 10 стотинки от всеки свой продаден килограм или литър перилен препарат за залесяване.

През 2013 г. в района на Копривщица в следствие на силен смерч са засегнати обширни горски площи, част от които...

Джулиана Гани захапа Кучкова: Надута е, никой не я обича

http://www.bnews.bg/article-117419

Мис Силикон Джулиана Гани, провокирана от присъствието на Елена Кучкова в къщата на ВИП Брадър, хвърли неочаквана светлина върху личността и интимния свят на плеймейтката.

Работниците на бургаската "Топлофикация" продължават протестите

http://www.cross.bg/byrgas-toplofikatzionnite-dryzhestva-1432156.html

Бургас /КРОСС/ Пред протестиращите и днес работници от "ТЕЦ Бургас" бяха оповестени резултатите от проведената вчера среща в Министерство на икономиката и енергетиката с представители на топлофикационните дружества. Поставените пред заместник-министър Антон Павлов въпроси се отнасят до недофинансиране на топлофикационните дружества, налагани от НЕК санкции, недостиг на средства за осъществяване на зимната подготовка, ценовата политика на ДКЕВР и други наболели проблеми. Изпълнителният директор на "Топлофикация Бургас" инж. Въльо Дучев, който участва в срещата, отново е връчил изпратените през месеците юли и август писма, описващи реалната ситуация в предприятието, произтичаща от отношенията с НЕК и "Булгаргаз" и блокираните сметки. Заместник-министър Павлов е поел ангажимент още следващата седмица да бъдат проведат срещи с ДКЕВР, НЕК, ЕСО и "Булгартрансгаз" за търсене конкретни решения по повдигнатите въпроси, бе съобщено на работниците днес.Те обаче ще продължат с ежедневните си протести, докато не получат трайни гаранции, че ще бъде въведена нова ценова политика, която да гарантира заплащането на електрическата енергия на реалните й стойности и нормалната работа на предприятието. Това означава сигурност за техния труд, сигурност и за клиентите на дружеството, които са над 30 хиляди.

Разкриха две лаборатории за производство на метамфетамин

http://www.vesti.bg/novini/razkriha-dve-laboratorii-za-proizvodstvo-na-metamfetamin-6023357

Две лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за отглеждане на канабис са разкрити при операция на ДАНС в София, съобщиха от агенцията.

В Румъния заловиха фалшви евробанкноти за 13 млн евро

http://www.vesti.bg/novini/v-rumyniia-zaloviha-falshvi-evrobanknoti-za-13-mln-evro-6023358

В Румъния бяха заловени рекордни количества фалшиви евробанкноти на стойност 13 милиона евро при операция, извършена съвместно с италианските власти, съобщи прокуратурата.

Кличко: Пулев не се е бил в голям мач досега

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4333132

Владимир Кличко заяви, че до този момент Кубрат Пулев не е участвал в голям мач досега.

“Пулев си спечели правото да бъде претендент за титлата - каза украинецът в интервю за полското издание gwizdek24. - Сега аз трябва да се бия с него. Мисля, че той е добър боксьор, но това ще бъде първият му истински мач. До момента Пулев не е участвал в голя Владимир Кличко заяви, че до този момент Кубрат Пулев не е участвал в голям мач досега. “Пулев си спечели правото да бъде претендент за титлата - каза украинецът в интервю за полското издание gwizdek24. - Сега аз трябва да се бия с него. Мисля, че той е добър боксьор, но това ще бъде първият му истински мач. До момента Пулев не е участвал в голя

Бивш кмет убил стареца край Синигер с юмруци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332828

Бивш селски кмет е пребил до смърт стареца край крумовградското село Синигер, след което захвърлил трупа на 10 километара от местопрестъплението. Убийството е извършено в сряда към 19,30 часа в землището на родното село на двамата мъже. Според местни жители между 52-годишния Нури Хасан и 71-годишния Халил Халил имало стара вражда. Бивш селски кмет е пребил до смърт стареца край крумовградското село Синигер, след което захвърлил трупа на 10 километара от местопрестъплението. Убийството е извършено в сряда към 19,30 часа в землището на родното село на двамата мъже. Според местни жители между 52-годишния Нури Хасан и 71-годишния Халил Халил имало стара вражда.

40 университета от Европа идват в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332605

Над 40 университета от Европа ще участват в изложение „Европейско образование“, което започва тази събота в София. В залите на хотел „Хилтън“ на 27 и 28 септември свои щандове ще отворят вузове от Великобритания, Германия, Италия, Дания, Холандия, Швейцария и Чехия.
Кандидат-студентите и техните родители могат лично да получат отговори на всички Над 40 университета от Европа ще участват в изложение „Европейско образование“, което започва тази събота в София. В залите на хотел „Хилтън“ на 27 и 28 септември свои щандове ще отворят вузове от Великобритания, Германия, Италия, Дания, Холандия, Швейцария и Чехия. Кандидат-студентите и техните родители могат лично да получат отговори на всички

Конкурсът за паметника пред НДК е без победител

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/09/26/2388270_konkursut_za_pametnika_pred_ndk_e_bez_pobeditel/?ref=rss


Журито на конкурса за новия облик на паметника пред Националния дворец на културата (НДК) е приключило работа без да избере победител от деветте проекта, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Причината е, че нито едно от предложенията не е събрало необходимия минимум от 50 т.

Дадени са три поощрителни награди.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Проф. Близнашки: Всички разходи на служебното правителство са неизбежни и крайно необходими

http://www.moreto.net/novini.php?n=265460

В момента се работи по предложението за актуализация на бюджета, което ще бъде представено в понеделник на социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество, каза пред журналисти премиерът проф. Георги Близнашки.

Деца четат на деца

http://www.zapernik.com/obshtestvo/deca-chetat-na-deca_34553/

Днес в VІІІ ОУ "Кракра Пернишки" ученици от І клас и Симона Велинова от VІІ клас се включиха в инициативата на президента на България, Росен Плевнелиев- "Чети с мен".Мероприятието бе под надслов "Деца четат на деца".В часа по изобразително изкуство,първолаците слушаха приказки на Асен Разцветников и се възхищаваха от изразителното четене на кака Симона.

Йотингер: Украйна ще изплати на "Газпром" 3 милиарда долара до края на годината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332986

Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Украйна ще изплати на „Газпром” 2 милиарда долара, за доставен газ, не по-късно от октомври, предаде ИТАР-ТАСС.  Той отбеляза, че Киев ще изплати на „Газпром” не по-малко от 3 милиарда долара до края на годината, а Европейската комисия очаква, Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Украйна ще изплати на „Газпром” 2 милиарда долара, за доставен газ, не по-късно от октомври, предаде ИТАР-ТАСС. Той отбеляза, че Киев ще изплати на „Газпром” не по-малко от 3 милиарда долара до края на годината, а Европейската комисия очаква,

Йотингер: Украйна ще изплати 3 милиарда долара до края на годината на "Газпром"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332979

Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Украйна ще изплати на „Газпром” 2 милиарда долара, за доставен газ, не по-късно от октомври, предаде ИТАР-ТАСС.  Той отбеляза, че Киев ще изплати на „Газпром” не по-малко от 3 милиарда долара до края на годината, а Европейската комисия очаква, Европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че Украйна ще изплати на „Газпром” 2 милиарда долара, за доставен газ, не по-късно от октомври, предаде ИТАР-ТАСС. Той отбеляза, че Киев ще изплати на „Газпром” не по-малко от 3 милиарда долара до края на годината, а Европейската комисия очаква,

Лекари: Родители, не купувайте и не съхранявайте ваксините сами!

http://pik.bg/лекари-родители-не-купувайте-и-не-съхранявайте-ваксините-сами-news230295.html

Лекари: Родители, не купувайте и не съхранявайте ваксините сами!

Родителите да не търсят и да не закупуват сами ваксини за своите деца. По-добре имунизациите на новородените да се забавят със седмица или две, отколкото да възникнат нежелани реакции, в следствие на лошото съхранение на ваксините, които са на свободния пазар. Съветът е на д-р Радосвета Филипова, която е началник на отдел „Надзор на заразните болести” в Здравното министерство.

В ефира на Дарик експертът успокои, че макар и с известно закъснение, бебетата у нас се ваксинират. За да спести количества за тях обаче държавата в момента е преустановила реимунизациите при децата. Имунизацията при новородени може да бъде забавена най-много с до две седмици, посочи Филипова, и уточни, че закъснението е различно в отделните места в страната.

„Децата, които се раждат след 1 юни започнаха с малко забавяне да се имунизират с четиривалентна ваксина и отделно с другия компонент. Тези различни схеми не крият никакъв риск. От следващата седмица започва раздаването на следващата доставка от четиривалентната ваксина, така че забавяне практически повече от тези две седмици не би трябвало да има”, обясни тя, информира "Дарик".

Тъй като количествата не достигат, за момента са спрени реимунизациите. Липсата на такива обаче няма да е пречка за малчуганите при постъпването им в детски заведения, категоричен е специалистът.

„Рискът при новородените е несравним с този при нуждаещите се от реимуниазация, защото новородените бебета изобщо нямат никакъв имунитет срещу съответните заболявания. Така че ако трябва да се избира дали да бъдат имунизирани или да се прави реимунизация, мисля, че всеки родител би избрал да се имунизира новороденото дете”, посочи Филипова. 

Това обаче не трябва да става чрез закупуване на ваксини, които са на свободния пазар, съветват още от министерството. „Категорично сме против търсенето на независимо какъв вид ваксина от чужбина. Това крие голям риск от нарушаване на хладилната верига, което пък крие риск за възникването на различни ваксинални реакции. Тук всеки родител може да прецени дали да се забави с една седмица имунизирането или да възникнат реакции от неправилен транспорт и хладилна верига при преноса на ваксината”, коментира Филипова.

По данни на министерството за първата половина от 2014 г. имунизационният обхват в страната е около 80%.

Я. Стоилов: Спекулира всеки, който обещава над милион работни места

http://frognews.bg/news_76970/

"Необходимо е да се въведат по-конкретни изисквания по различните европейски програми за конкурентоспособност и особено за околна среда, защото не е нормално проекти да се печелят от фирми, които извършват по-скоро административни дейности в канцеларски условия, а не от такива, в които има реални замърсители от химически и машинни производства." Това каза по време на среща с представители на Сдружението на частните работодатели и предприемачи Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Пазарджик.

6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332819

Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент.
В доклада се посочва, че 2,5 милиона гърци оцеляват с пари, които са дори под границата на бедността, а 3,8 милиона души са изправени пред опасността да изпаднат в бедност заради липса на материални средства и работа, Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент. В доклада се посочва, че 2,5 милиона гърци оцеляват с пари, които са дори под границата на бедността, а 3,8 милиона души са изправени пред опасността да изпаднат в бедност заради липса на материални средства и работа,

Майка лъже полицията, че откраднали дъщеря й, разкриват я

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332794

Жена от Мездра вдигнала на крак местната полиция като обявила непълнолетната си дъщеря за открадната. Майката разказала подробно пред ченгетата за колата, с която била похитена 16-годишната й щерка преди 3 дни, описала и похитителите, които според думите й я заплашили с нож.
Бързата проверка на полицията обаче установила, Жена от Мездра вдигнала на крак местната полиция като обявила непълнолетната си дъщеря за открадната. Майката разказала подробно пред ченгетата за колата, с която била похитена 16-годишната й щерка преди 3 дни, описала и похитителите, които според думите й я заплашили с нож. Бързата проверка на полицията обаче установила,

Бареков: Решението е взето, блокираме границата с Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332821

Блокада на турската граница ще има, решението вече е взето. Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на КП „България без цензура“ Николай Бареков на пресконференция в Пловдив, цитиран от пресцентъра на партията. Вече са изпратени уведомителни писма до служебния министър на вътрешните работи и до служебния премиер с искане да се Блокада на турската граница ще има, решението вече е взето. Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на КП „България без цензура“ Николай Бареков на пресконференция в Пловдив, цитиран от пресцентъра на партията. Вече са изпратени уведомителни писма до служебния министър на вътрешните работи и до служебния премиер с искане да се

Шефове в Гранична полиция треперят за постовете си

http://frognews.bg/news_76971/

Шефове на Гранична полиция треперят като лист за постовете си. За да не засегнат нечии интереси те са наредили на подчинените си да не събират агентурна инфромация за престъплания, а да си седят по бюрата. Това разкриха пред Фрог нюз служители от въпросното звено.

Украйна ще плати 3,1 млрд. долара на "Газпром" до края на годината

http://www.vesti.bg/novini/ukrajna-shte-plati-31-mlrd.-dolara-na-gazprom-do-kraia-na-godinata-6023356

Украйна ще плати на "Газпром" не по-късно от октомври 2 милиарда долара за доставения газ, а до края на 2014 г. ще изплати още най-малко 1,1 милиарда долара.

Споразумението за европарите действа от 7 август, подписването е само символичен акт

http://offnews.bg/news/n_1/n_393921.html

Споразумението за партньорство, от което зависят парите за България по Оперативните програми за 2014-2020 г., действа още от 7 август. Програмите, по които се кандидатства за европейските фондове вече действат и по първите вече се събират заявления. Това се казва в съобщение на Министерския съвет, в което се опровергава вчерашната информация в БГНЕС, че европарите за следващия програмен период са блокирани, защото кабинетът бави подписването на документа. Одобряването на Споразумението за партньорство от ЕК е единственото необходимо юридическо действие за влизането му в сила. Евентуално подписване би било само символичен акт, пише в съобщението на МС.  Ето и пълният му текст: Във връзка с публикации в медиите, категорично заявяваме, че не отговарят на истината твърденията за отлагане на подписването на Споразумението за партньорство с ЕК и в резултат забавяне на оперативните програми за периода 2014-2020 г. Припомняме, че на 7 август 2014 г. Европейската комисия сключи Споразумението за партньорство с България относно използването на структурните и инвестиционни фондове на ЕС за растеж и работни места през 2014 – 2020 г. Документът влезе в сила от датата на неговото одобрение от Комисията и съответното публично оповестяване. Официалното съобщение беше публикувано на 7 август 2014 г. на Интернет сайта на комисията . На 8 август 2014 г. заместник министър-председателят по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова представи Споразумението пред българските медии. Одобряването на Споразумението за партньорство от ЕК е единственото необходимо юридическо действие за влизането му в сила. Евентуално подписване би било само символичен акт. Определяме като спекулативни и твърденията на анонимни източници, цитирани в медиите, че служебното правителство бави одобрението на програмите. Това е двустранен процес между ЕК и българското правителство и към настоящия момент Управляващите органи съгласуват програмите на експертно равнище, според одобрения от Комисията график. Ходът на техническите преговори беше отчетен пред медиите по-рано тази седмица. Трябва да припомним, че предходното правителство, за да получи по-бързо одобрение на Споразумението, изключи от неговия текст дискусионни въпроси, които останаха за решаване именно при конкретните преговори по оперативните програми. Такъв открит въпрос е броят на градовете, които ще бъдат финансирани по ОП „Региони в растеж“. През последния месец и на политическо, и на административно ниво, при максимална мобилизация, се работи активно с Комисията и всички заинтересовани страни за постигането на съгласие по наследените от предходното правителство открити въпроси. При одобряването на Споразумението с България, комисарят по регионална политика Йоханес Хан заяви: „..не скоростта, а качеството е основната цел, затова през следващите месеци ще се посветим изцяло на преговори за постигане на оптимални резултати от инвестициите от европейските структурни и инвестиционни фондове в периода 2014-2020 г. Необходимо е всички страни да поемат ангажимент, за да се гарантира създаването на качествени програми“. Общата позиция за създаване на качествени програми изисква адекватен отговор на множеството коментари от Европейската комисия по оперативните програми, получени през първата половина на месец август. Голяма част от тези коментари са свързани със съдържанието и стратегическото планиране. Това показва, че изпратените до ЕК през периода май-юли 2014 г. варианти на оперативните програми се нуждаят от допълнителна експертна работа. В изпълнение на тази задача, заедно с ЕК, работят активно всички звена на администрацията, ангажирани с управлението на европейските средства. Не отговаря на истината и твърдението в някои медии, че тази година ще бъде нулева за изпълнението на оперативните програми. Вече започна събирането на заявления по схемата за младежка заетост по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Отново подчертаваме позицията на правителството, изразена от ресорния вицепремиер Илияна Цанова, че работата с европейските фондове е въпрос на национален интерес и не може да бъде обект на политически спекулации.

Бареков: Решението е взето, блокираме границата с Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332817

Блокада на турската граница ще има, решението вече е взето. Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на КП „България без цензура“ Николай Бареков на пресконференция в Пловдив, цитиран от пресцентъра на партията. Вече са изпратени уведомителни писма до служебния министър на вътрешните работи и до служебния премиер с искане да се Блокада на турската граница ще има, решението вече е взето. Това обяви кандидатът за министър-председател и лидер на КП „България без цензура“ Николай Бареков на пресконференция в Пловдив, цитиран от пресцентъра на партията. Вече са изпратени уведомителни писма до служебния министър на вътрешните работи и до служебния премиер с искане да се

Калфин прозира зад „шута“ на ПЕС по Станишев?

http://www.bnews.bg/article-117446

Публикацията на Euractiv, че ПЕС ще буе шута на Сергей Станишев за председателския пост предизвика гнева на френския социалист Филип Кордери, дългогодишен главен секретар на ПЕС в Брюксел. Станишев пък изрази учудване, защото с Филип работели много добре. Скандалът изглежда забърка Георги Готев от изданието, чиито близки са в екипа на Ивайло Калфин.

Специален пясък бави възстановяване на детска площадка във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265501

Липса на финансиране и специален пясък бави възстановяването на пясъчник в Спортно-атракционния комплекс във варненския район "Младост". От месеци площадката е неизползвама заради пропадане и подземни ями, образували се след поройните дъждове през юни.

6,3 милиона гърци са на прага на бедността

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332814

Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент.
В доклада се посочва, че 2,5 милиона гърци оцеляват с пари, които са дори под границата на бедността, а 3,8 милиона души са изправени пред опасността да изпаднат в бедност заради липса на материални средства и работа, Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент. В доклада се посочва, че 2,5 милиона гърци оцеляват с пари, които са дори под границата на бедността, а 3,8 милиона души са изправени пред опасността да изпаднат в бедност заради липса на материални средства и работа,

Стоилов: Спекулира всеки, който обещава над милион работни места

http://www.cross.bg/stoilov-ysloviya-yanaki-1432154.html

/КРОСС/ "Необходимо е да се въведат по-конкретни изисквания по различните европейски програми за конкурентоспособност и особено за околна среда, защото не е нормално проекти да се печелят от фирми, които извършват по-скоро административни дейности в канцеларски условия, а не от такива, в които има реални замърсители от химически и машинни производства." Това каза по време на среща с представители на Сдружението на частните работодатели и предприемачи Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Пазарджик. Според него всеки, който обещава над милион работни места и автоматична промяна в условията за бизнес, спекулира политически и трябва да се акцентира на икономически активна държава, която създава реални условия за дейност. „През последната година държавата бе коректна, погасявайки натрупани задължения към бизнеса и тези условия трябва да бъдат затвърдени и продължени", отбеляза първият в червената листа. Янаки Стоилов коментира, че сме в период, който може да придобие критични икономически измерения заради увеличението на цената на електроенергията, което ще засегне и производството, и потребителите и ще рефлектира върху редица стоки и производства. По време на срещата с предприемачите бе обсъден въпросът за повече преки стимули към бизнеса, който разкрива работни места и ги запазва. Те споделиха със Стоилов, че сред най-големите проблеми е този с корупцията при обществените поръчки

Хокеистите на ЦСКА пак с мачове в Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332796

За втора поредна година след четвъртвековно прекъсване хокеистите на ЦСКА играят в европейските турнири. 

В Зимния дворец в София снощи българският шампион излезе срещу испанския “Пучерда” в първи мач от I кръг за Континенталната купа. В групата са още сръбският “Беостар” и турския (Измир), а мачовете се излъчват по интернет телевизията Sportmed За втора поредна година след четвъртвековно прекъсване хокеистите на ЦСКА играят в европейските турнири. В Зимния дворец в София снощи българският шампион излезе срещу испанския “Пучерда” в първи мач от I кръг за Континенталната купа. В групата са още сръбският “Беостар” и турския (Измир), а мачовете се излъчват по интернет телевизията Sportmed

ИЗБОРУ 2014: АТАКА каза „Не” на добива и проучванията за шистов и въглищен газ в Добруджа на протест в Каварна

http://dobrudjatv.net/%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%83-2014-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d0%bf%d1%80/

Лошото време и дъждът не спряха добруджанци да иразят твърдата си позиция против проучванията и добива на шистов и въглищен газ. На протестът в гр. Каварна, организиран от ПП АТАКА, присъстваха хора от Генерал Тошево, Балчик, Добрич, Крушари и Каварна. Добруджанци не искат отмяна на […]

Брюксел ограничи използването на три консерванта в козметика за бебета

http://www.mediapool.bg/bryuksel-ogranichi-izpolzvaneto-na-tri-konservanta-v-kozmetika-za-bebeta-news225294.html

Европейската комисия ограничи използването на три консерванта в козметика за бебета и малки деца и в кремове за тяло за всички възрасти.   Приетите от Еврокомисията мерки предвиждат намаляване на максималната концентрация на два консерванта - пропилпарабен и бутилпарабен от допустимата в момента максимална стойност 0.4 % при самостоятелно използване и 0.8 % при смесване с други естери до 0.14 % при самостоятелна или съвместна употреба.   Забранява се използването на двата консерванта в козметични продукти без отмиване, предназначени за зоната на памперса на малки деца на възраст под 3 години, тъй като съществуващи кожни дразнения и запушвания могат да доведат до по-голямо проникване, отколкото при здравата кожа. Новите правила ще важат за продукти пуснати в търговската мрежа след 16 април 2015 г.   Европейската комисия също така забранява използването на сместа от метилхлороизотиазолинон и метилизотиазолинон в продукти без отмиване като кремове за тяло. Целта е намаляване на риска от поява на кожни алергии. Тези консерванти все пак могат да се използват в продукти с отмиване като шампоани и душ гелове, като максималната им концентрация трябва да е 0.0015 % на смес метилхлороизотиазолинон/ метилизотиазолинон в съотношение 3:1. Мярката ще важи за продукти, пуснати на пазара след 16 юли 2015 г.   Решението на Еврокомисията е в резултат от оценка на Научния комитет по безопасност на потребителите. Този консултативен орган извършва внимателна оценка на риска, свързан с определени вещества, след което препоръчва ограничаване или забрана на използването им.   Консервантите са важни в козметиката, тъй като защитават потребителите от вредни патогени, които иначе биха проникнали масово в кремове и продукти, използвани от хората ежедневно. Без консервантите всички козметични изделия биха имали много малка трайност, а също така щеше да се наложи по-голямата част от тях да се съхраняват в хладилник.   Групата химични вещества, известни като парабени, представляват значителна част от консервантите, които могат да се използват в козметиката. Освен пропилпарабен и бутилпарабен, и други парабени като метилпарабен и етилпарабен са безопасни и са едни от най-ефективните консерванти. Това е доказоно неколкократно от Научния комитет по безопасност на потребителите.   По-рано тази година ЕК забрани използването на пет други парабена в козметични изделия - изопропилпарабен, изобутилпарабен, фенилпарабен, бензилпарабен и пентилпарабен поради липса на нужни за повторна оценка данни. Продуктите, пуснати в продажба след 30 октомври 2014 г., не трябва да съдържат тези вещества.   На европейско равнище козметичните изделия са регламентирани чрез Регламент (ЕО) № 1223/2009 относно козметичните продукти, като целта е да се гарантира безопасността на потребителите и целостта на вътрешния пазар.   Производителите носят отговорност за безопасността на продуктите и трябва да гарантират тяхното подлагане на експертна научна оценка за безопасност, преди да ги пуснат в продажба, припомнят от ЕК.

30 г. затвор за изверга Емил Азов, убил бременната си приятелка

http://frognews.bg/news_76969/

Емил Азов, който уби бременната си приятелка Петя Тодорова в столичния кв. „Западен парк” миналата година, ще лежи в затвора 30 години.

Първанова: С очите си видях пустинята, която остава след шистовия газ

http://www.cross.bg/shistov-purvanova-dobiva-1432152.html

/КРОСС/ "С очите си съм видяла пустинята, която остава след добив на шистов газ. По времето, в което бях в Европейския парламент и член на комисията за приятелство с Канада ни отведоха на място в Канада, за което се твърдеше, че е добиван шистов газ и 10 г. след това са извършвани рекултивационни дейности. Повярвайте, беше истинска пустиня!" Това сподели водачът на листата на НДСВ във Варна и 23 МИР в София д-р Антония Първанова по време на инициираната от нея среща под надслов „Не на шистовия газ в България!". В работата на форума, който се проведе във Варна взеха участие представители на НПО, екологични организации и партии, които са против проучванията и добива на шистов газ. "В Канада има огромни територии, които не са населени. Нашата Родина е прекалено малка и гъсто населена, за да си позволим да превърнем която и да е част от нея в пустиня", коментира още д-р Първанова. "Когато една държава като Франция, която има 300-годишна история на демокрацията и е с доста по-развито гражданско общество разреши добива на шистов газ, тогава ще предположим, че тази дейност е еднакво доходоносна и безвредна, за да го направим и у нас", категорична бе Първанова. "Когато надупчат френската Ривиера, тогава ще приема, че е нормално да се прави това и на българската Ривиера", допълни тя. Италия преди дни забрани проучванията и добива на шистов газ. Такава забрана има във Франция, Германия и Австрия, припомниха природозащитници

Хакерска атака срещу сайтовете на МВР и ДАНС

http://www.mediapool.bg/hakerska-ataka-sreshtu-saitovete-na-mvr-i-dans-news225292.html

Сайтовете на МВР и ДАНС са били мишена на хакерска атака в петък, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на свой анонимен източник, заявил, че тя е предизвикана от "безсрамното отношение на двете институции към държавата".   "Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове. Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", гласи посланието на неизвестния хакер.   По думите на източника на Нова телевизия става въпрос за "мощна и сериозна кибератака", която ще продължи до края на деня в петък.   В действителност свързването със сайта на МВР имаше леки проблеми за известно време в ранния следобед, но след това отново стана достъпен. Редно е и да се допълни, че интернет-страницата на силовото ведомство редовно има подобни проблеми, дори и без да става мишена на "мощна и сериозна кибератака". Сайтът на ДАНС също бе достъпен в петък следобяд.

Филип Кордери: Дезинформират, че догодина ПЕС ще си търси нов лидер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332779

Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод предстоящия догодина конгрес на ПЕС, съобщи БГНЕС.
Той изрази своето възмущение от публикацията на Георги Готев, където по манипулативен начин са изопачени неговите думи. Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод предстоящия догодина конгрес на ПЕС, съобщи БГНЕС. Той изрази своето възмущение от публикацията на Георги Готев, където по манипулативен начин са изопачени неговите думи.

В Португалия заловиха 450 кг кокаин

http://www.vesti.bg/novini/v-portugaliia-zaloviha-450-kg-kokain-6023355

Двама испанци на 24 и 31 години бяха арестувани тази нощ край Лисабон, докато били на борда на платноход с 450 кг кокаин, съобщиха португалските власти.

Крумова прави свои „Евромайки”, ББЦ не й дават името

http://www.cross.bg/krymova-organizatziya-evromaiiki-1432153.html

/КРОСС/ Калина Крумова, която доскоро бе в отбора на Николай Бареков, създава сдружение "Евромайки". Учредяването на неправителствената организация ще бъде в събота (27.09.2014 г.), зала 8 на НДК от 11:30 часа."Работата ми като политик и журналист ми дава увереността да създам нова неправителствена организация с фокус върху българската жена - майка, дъщеря, партньор и професионалист. Социалните, здравните, образователните и културните проблеми на обществото ни днес ще бъдат приоритет в работата на сдружението", казва Крумова в свое съобщение Крумова. От централата на Бареков реагираха светкавично, обявявайки, че името "Евромайки" е запазена марка на женската организация към ПП "България без цензура" в Патентното ведомство на България.Всякакви опити каузата и идеята на „Евромайки" да бъдат приписвани на един човек, изглеждат несериозни, повърхностни и задкулисни, коментират от ББЦ.„Евромайки" е марка, интелектуална собственост на „България без цензура", така че всеки опит да се открадне парченце от идеята е незаконен и обречен, изтъкват от партията.

Рейнджърът от Катунци не иска на свобода!

http://www.bnews.bg/article-117445

39-годишният рейнджър Никола Манчев остава зад решетките,след като сам е отказал да обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража".

Рекордно! Дунав с най-високи води досега

http://pik.bg/рекордно-дунав-с-най-високи-води-досега-news230291.html

Рекордно! Дунав с най-високи води досега

Рекордно високо ниво на река Дунав отчитат днес експертите от Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.
С 358 см по-високо от нормалното за датата 26 септември е водният стоеж при Русе, заяви директорът на дирекция „Хидрология и хидрометеорология“ Константин Ялъмов към ИАППД.

Въпреки рекорда с над 3 метра на реката при гр. Русе, наводнения и преливане не се прогнозират, съобщиха  от държавната институция.
За момента явлението е в полза на корабоплаването в общия българо-румънски участък, тъй като през последните години причина за проблемното плаване се явяват ниските водни стоежи в дунавския басейн.

Вицепремиер видя спасение в поскъпването на тока

http://econ.bg/Новини/Вицепремиер-видя-спасение-в-поскъпването-на-тока_l.a_i.569896_at.1.html

Поскъпването на тока се превърна в спасение. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева, според която „терминът поскъпване на тока не е съвсем...

ДАНС разкри лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за канабис

http://www.cross.bg/proizvodstvo-teglo-reagirashto-1432151.html

/КРОСС/ На 25 и 26 септември в София служители на Държавна агенция „Национална сигурност" под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура проведоха специализирана операция за пресичане на незаконна дейност по производство на наркотични вещества. При извършените процесуално-следствени действия са разкрити две лаборатории за производство на метамфетамин и една оранжерия за отглеждане на канабис в домашни условия. Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин; кафяво вещество, реагиращо на хероин; различни количества прекурсори за производство на метамфетамин; 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини. От оранжерията са иззети 25 бр. растения канабис тип „Холандец" с височина около 1,5 м с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри. От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин. За срок от 24 часа са задържани пет лица - български граждани, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура.По случая е образувано досъдебно производство.  

Комисията за финансов надзор глобява Иво Прокопиев

http://econ.bg/Новини/Комисията-за-финансов-надзор-глобява-Иво-Прокопиев-_l.a_i.569894_at.1.html

Комисията за финансов надзор (КФН) глобява Иво Прокопиев в качеството му на представляващ „Алфа Финанс Холдинг“ АД. Глобата е в размер на 500 лв....

Хакнаха сайтовете на ДАНС и МВР

http://www.moreto.net/novini.php?n=265506

Хакнаха сайтовете на ДАНС и МВР. Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той. Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”.

Citroen DS Divine - хипертипаж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332063

Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери.
Този автомобил е "омесен" от висша мода, лукс, стил и автомобилна магия с майсторството, присъщо на френските дизайнери и сладкари. Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери. Този автомобил е "омесен" от висша мода, лукс, стил и автомобилна магия с майсторството, присъщо на френските дизайнери и сладкари.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/09/26/2388244_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 17 часа:

Премиерът Георги Близнашки заяви, че се надява в един откровен диалог с Европейската комисия да се стигне до взаимноприемливо решение за КТБ.

Детето, което пострада при падане на люлка е в стабилно състояние.

Европейската комисия предприема мерки срещу фиктивните бракове.

Лондон срещу...

Дунав с рекордно високо ниво

http://www.cross.bg/ryse-dynav-reka-1432150.html

Русе /КРОСС/ Рекордно високо ниво на река Дунав отчетоха днес от Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав". С 358 см по-високо от нормалното за датата 26 септември е водният стоеж при Русе, заяви директорът на дирекция „Хидрология и хидрометеорология" Константин Ялъмов към ИАППД.Въпреки рекорда с над 3 метра на реката при гр. Русе, наводнения и преливане не се прогнозират, съобщиха от държавната институция. За момента явлението е в полза на корабоплаването в общия българо-румънски участък, тъй като през последните години причина за проблемното плаване се явяват ниските водни стоежи в дунавския басейн.

Улична чистачка бе осъдена, отглеждала си канабис у дома

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332778

Метачка, назначена по програмата за временна заетост към община Мизия бе изправена пред съда заради канабис, който държала в дома си, съобщи „Конкурент“. Подсъдимата е родена в София, но живее в село Крушовица. Жената, която е с основно образование, си докарвала по някой друг лев от програмата за временна заетост.
През април т.г. Метачка, назначена по програмата за временна заетост към община Мизия бе изправена пред съда заради канабис, който държала в дома си, съобщи „Конкурент“. Подсъдимата е родена в София, но живее в село Крушовица. Жената, която е с основно образование, си докарвала по някой друг лев от програмата за временна заетост. През април т.г.

Янкова: Концесионерите на подземни богатства да се отчитат пред обществото

http://www.cross.bg/yankova-madan-hymchev-1432149.html

/КРОСС/ "Концесионерите да се отчитат публично пред гражданите за извършените инвестиции, формираната печалба и социалната политика, която водят в дружествата." Тази идея лансира пред жителите на Мадан водачът на Коалиция „БСП - лява България" в област Смолян Дора Янкова. По думите й минните дружества управляват общ държавен ресурс и правят бизнес от подземни богатства, държавна собственост, затова е редно да се въведе пълна прозрачност, за да е ясно на обществото какво се случва. В Мадан Янкова и вторият в листата Емил Хумчев представиха програмата на БСП за управление на страната и отчетоха свършеното от правителството на „Орешарски". Хумчев отбеляза, че приоритет за левицата ще бъде пенсионната реформа. „Ще спрем увеличаването на възрастта за пенсия, ще продължим ежегодно да увеличаваме пенсиите и ще гарантираме ранното пенсиониране на миньорите", категоричен бе Хумчев. Според него трябва да се анализира възможността и за премахване тавана на пенсиите, който ощетява много жители на община Мадан. Пред хората от миньорската община Янкова посочи, че в 42-то Народно събрание с ДПС са подкрепили правителството на Орешарски, в резултат на което се реализират редица успешни проекти в цялата страна, които преди това правителството на ГЕРБ замрази

Осъдиха улична чистачка, отглеждала си канабис у тях

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332750

Метачка, назначена по програмата за временна заетост към община Мизия бе изправена пред съда заради канабис, който държала в дома си, съобщи „Конкурент“. Подсъдимата е родена в София, но живее в село Крушовица. Жената, която е с основно образование, си докарвала по някой друг лев от програмата за временна заетост.
През април т.г. Метачка, назначена по програмата за временна заетост към община Мизия бе изправена пред съда заради канабис, който държала в дома си, съобщи „Конкурент“. Подсъдимата е родена в София, но живее в село Крушовица. Жената, която е с основно образование, си докарвала по някой друг лев от програмата за временна заетост. През април т.г.

30 години затвор за Емил Азов, убил бременната си приятелка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332764

Софийски градски съд осъди Емил Азов на 30 години лишаване от свобода за убийството на Петя Тодорова в кв. „Западен парк”, предаде Фокус.   Софийски градски съд осъди първоначално Азов на доживотен затвор, но тъй като той се призна за виновен, съдът го отсъди на 30 години лишава от свобода при първоначален строг режим. Софийски градски съд осъди Емил Азов на 30 години лишаване от свобода за убийството на Петя Тодорова в кв. „Западен парк”, предаде Фокус. Софийски градски съд осъди първоначално Азов на доживотен затвор, но тъй като той се призна за виновен, съдът го отсъди на 30 години лишава от свобода при първоначален строг режим.

BlackBerry изненада приятно анализаторите

http://www.investor.bg/harduer/459/a/blackberry-iznenada-priiatno-analizatorite,180752/

След отчитането на по-ниска загуба акциите на канадската компания поеха нагоре

К. Калфин в Рила: ГЕРБ ще стимулира тридетния семеен модел

http://frognews.bg/news_76968/

управленската си програма ПП ГЕРБ е заложила да подпомага семействата, които имат до три деца. Също така и да окаже помощ на семействата, които се нуждаят от процедури ин-витро. Това е начин да решим един от проблемите с демографската криза и обезлюдяването на по-малки общини като Рила.Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Кюстендилски много избирателен район Кирил Калфин.

Виж тук новия предизборен клип на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332768

От ГЕРБ публикуваха новия си предизборен клип: * Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е

Даниел Митов заминава за Вашингтон

http://www.cross.bg/daniel-vashington-mitov-1432147.html

/КРОСС/ В рамките на работната си визита в САЩ по повод 69-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, министър Даниел Митов ще посети Вашингтон в периода 27-29 септември. В програмата са включени срещи с представители на Центъра за стратегически и международни изследвания - Джон Хамри, президент и изпълнителен директор, Хедър Конли, вицепрезидент за Европа и Евразия и д-р Збигнев Бжежински. Даниел Митов ще се срещне с ученици и представители на българската общност в българското училище във Вашингтон. На 29 септември външният министър ще разговаря с Чарлз Купчан, старши директор за Европа, Съвет за национална сигурност.

Решението е взето! Блокада на турската граница ще има!

http://www.bnews.bg/article-117447

ББЦ праща емисари да наблюдават вота в южната ни съседка, заяви Николай Бареков в Пловдив.

Филип Кордери: Дезинформация е, че ПЕС си търси нов лидер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332751

Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод предстоящия догодина конгрес на ПЕС, съобщи БГНЕС.
Той изрази своето възмущение от публикацията на Георги Готев, където по манипулативен начин са изопачени неговите думи. Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод предстоящия догодина конгрес на ПЕС, съобщи БГНЕС. Той изрази своето възмущение от публикацията на Георги Готев, където по манипулативен начин са изопачени неговите думи.

Кадиев: ГЕРБ следи симпатизантите си

http://www.cross.bg/gerb-kadiev-simpatizantite-1432148.html

София /КРОСС/ ГЕРБ следи симпатизантите си. За това алармира в социалната мрежа Фейсбук бившият депутат Георги Кадиев. „Вижте предизборната листовка на ГЕРБ. Горе вдясно има малка реклама за тяхно приложение, пуснато в AppStore и Google Play, чрез което всъщност да следят симпатизантите си. За да използвате приложението, трябва да предоставите на ГЕРБ местоположението си, достъп до снимките си и файловете си. И най-хубавото: достъп до микрофона на телефона, за да може да прави записи?", пише Кадиев. И пита лидера на ГЕРБ и неговия заместник Цветанов за какво им е достъп до хорските снимки и микрофони. Любопитство? Воайорство? Навик? „Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено. Помните ли хилядите подслушвани, сивия вояджър, служителя на ГДБОП Радко Димитров с отвертката, който триеше незаконни записи, страхът и думите „не е за телефон"? Е, ТОВА СЕ ЗАВРЪЩА", подчертава той. И призовава главния прокурор Сотир Цацаров да започне разследване за незаконно събиране на лични данни от страна на ръководството на партия ГЕРБ с цел неизвестна. „Ако ви е нужен официален сигнал от моя страна, ще ви бъде предоставен веднага. Георги Кадиев, номер 9 в листа 22 на БСП лява България, 23 МИР-София".    

Вело състезание за деца в рамките на "Седмица на движението" ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265500

В рамките на Седмица на движението MOVE Week 2014, Kiddimoto България организират вело състезание за деца пред Зоокът - Варна на 4 октомври (събота) между 11-14 часа. Участие в състезанието могат да вземат деца на възраст до 10 години, които ще бъдат разделени в три групи, научи Moreto.

Процедурата на ЕК не значи непременно наказание

http://www.bnews.bg/article-117444

Задължителни са регламентите на Комисията и решенията на съда, директивите се отразяват в законите, обясни тя

Цветан Цветанов в Главиница: За да променим България, важно е на първо място да гласуваме

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332739

За да променим ситуацията в България, е важно на първо място да гласуваме. Когато има висока избирателна активност, когато има разум в упражняването правото на глас, тогава можеш да изискваш отговорност от политиците. Трябва всеки един от нас да гласува на 5 октомври. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния За да променим ситуацията в България, е важно на първо място да гласуваме. Когато има висока избирателна активност, когато има разум в упражняването правото на глас, тогава можеш да изискваш отговорност от политиците. Трябва всеки един от нас да гласува на 5 октомври. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния

Най-много дъжд се изсипа в Пловдив и Родопите

http://pik.bg/най-много-дъжд-се-изсипа-в-пловдив-и-родопите-news230286.html

Най-много дъжд се изсипа в Пловдив и Родопите

Най-много дъжд от сутринта насам е паднал в Пловдив-21 литра на квадратен метър. Това съобщиха за БГНЕС от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Не малко количество валежи са паднали и в местността Рожен в Родопите, където са се изсипали 17 литра кв./м.

15 литра на кв./м пък е бил дъждът в Чирпан. 13 литра кв./м са падналите литри през последните шест часа в Пазарджик и София. По 11 литра на кв./м са се изсипали от сутринта до 15.00 часа днес в Казанлък и на Черни връх, Разград и Велико Търново.

Утре на много места в страната все още ще вали, от запад постепенно валежите ще спират, но в Югоизточните райони има условия за значителни количества валежи.

Също така за утрешния ден има обявен жълт код за Черноморието за силен вятър, а в югоизточните райони и за валежи.

В неделя най-накрая се очаква спиране на валежите навсякъде в страната, както и разкъсване и намаление на облачността. В по-голямата част на страната дори ще се радваме на слънчево време. В неделния ден, обаче в източните райони все още ще има по-значителна облачност. От НИМХ уверяват, че след неделния ден до края на септември няма да вали.

Ограничават със закон чуждестранната собственост в руските медии

http://europe.actualno.com/Ogranichavat-sys-zakon-chujdestrannata-sobstvenost-v-ruskite-medii-news_51836.html

Държавната дума - долната камара на руския парламент, одобри днес на второ и трето, последно четене законопроект, с който се ограничава до 20 на сто дяловете на чуждестранни акционери в уставния капит...

Канибала Суарес на специална диета, опитва се да свали между 7 и 10 килограма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332728

Нападателят на уругвайския национален отбор и на "Барселона" Луис Суарес, който е наказан за четири месеца, се опитва да свали между 7 и 10 килограма от теглото си, за да си възвърне предишната форма, съобщи испанската преса.
Треньорът на каталунците Луис Енрике е помолил персонала на отбора да намерят специална диета за отслабване на 27-годишния Нападателят на уругвайския национален отбор и на "Барселона" Луис Суарес, който е наказан за четири месеца, се опитва да свали между 7 и 10 килограма от теглото си, за да си възвърне предишната форма, съобщи испанската преса. Треньорът на каталунците Луис Енрике е помолил персонала на отбора да намерят специална диета за отслабване на 27-годишния

ООН ще разследва има ли масови гробове в Донецк

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/oon-shte-razsledva-ima-li-masovi-grobove-v-doneck-6023352

Междувременно Москва отрече участва в тристранна среща с представители на Украйна и ОССЕ по контрол и координация на прекратяването на огъня в района

Гечев: Плевнелиев спря закона за спиране на нелоялната конкуренция

http://frognews.bg/news_76967/

Искаме да възстановим българската индустрия. Възстановяването на българската икономика значи държавата да използва стимули – финансови, експортни, икономически, за да може бизнесът да заеме тази ниша и да възстанови производството си. Това заяви Румен Гечев, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Плевен, по време на посещението си в няколко предприятия в града.

Ето го културиста, който закла жена си, иска да иде на гроба й

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332698

Много обичам жена си и искам да отида на нейния гроб. Съжалявам за това, което направих. С тези думи културистът Емил Скорчев поиска да остане под домашен арест от Варненския окръжен съд. Той се появи в съдебната зала окован и имаше превръзки на шията под лявото ухо, след опита да се самозаколи.  Служебният адвокат Панайот Вълчев поиска да се Много обичам жена си и искам да отида на нейния гроб. Съжалявам за това, което направих. С тези думи културистът Емил Скорчев поиска да остане под домашен арест от Варненския окръжен съд. Той се появи в съдебната зала окован и имаше превръзки на шията под лявото ухо, след опита да се самозаколи. Служебният адвокат Панайот Вълчев поиска да се

Цветан Цветанов в Главиница: За да променим България, важно е на първо място да гласуваме

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332720



За да променим ситуацията в България, е важно на първо място да гласуваме. Когато има висока избирателна активност, когато има разум в упражняването правото на глас, тогава можеш да изискваш отговорност от политиците. Трябва всеки един от нас да гласува на 5 октомври. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния За да променим ситуацията в България, е важно на първо място да гласуваме. Когато има висока избирателна активност, когато има разум в упражняването правото на глас, тогава можеш да изискваш отговорност от политиците. Трябва всеки един от нас да гласува на 5 октомври. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния

30 години затвор за Емил Азов, убил с ритници бременната си приятелка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332738

Софийски градски съд осъди Емил Азов на 30 години лишаване от свобода за убийството на Петя Тодорова в кв. „Западен парк”, предаде Фокус.   Софийски градски съд осъди първоначално Азов на доживотен затвор, но тъй като той се призна за виновен, съдът го отсъди на 30 години лишава от свобода при първоначален строг режим. Софийски градски съд осъди Емил Азов на 30 години лишаване от свобода за убийството на Петя Тодорова в кв. „Западен парк”, предаде Фокус. Софийски градски съд осъди първоначално Азов на доживотен затвор, но тъй като той се призна за виновен, съдът го отсъди на 30 години лишава от свобода при първоначален строг режим.

Вижте къде ще спират водата в София

http://pik.bg/вижте-къде-ще-спират-водата-в-софия-news230282.html

Вижте къде ще спират водата в София

На 29 септември 2014 г. (понеделник) се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

от 9:00 до 19:00 часа:

кв. „Драгалевци”

от 9:30 до 11:00 часа:

по ул. „Букара” от ул. „Петко войвода” до ул. „Студен кладенец”

по ул. „Морени” от ул. „Студен кладенец” до ул. „Петко войвода”, ул. „Тис”

по ул. „Петко войвода” от ул. „Букара” до ул. „Студен кладенец”

от 12:00 до 16:00 часа:

по ул. „Тинтява” от ул. „Никола Габровски” до ул. „Жетварка”, ул. 132

по ул. „Русаля” от ул. „Тинтява” до ул. „Свети Пимен Зографски”

от 10:00 до 20:00 часа:

ул. „Тинтява”, ъгъла с ул. „Русаля” - бл. 13, бл. 14, бл. 15, бл. 16, бл. 17, бл. 19, бл. 20

от 10:00 до 16:00 часа:

по ул. „Чарлз Дарвин” от ул. „Самоков” до ул. „Вълко Радински”

ул. „Пиер Дегейтър” бл. 3

ул. „Самоков” бл. 1

от 9:00 до 17:00 часа:

ул. „Свети Спас”, ул. „Могилата”, ул. „Рудината”, с. Лозен

от 16:30 до 19:30 часа:

ул. „Бойница”, ул. „Синята скала”, ул. „Акад. Михаил Арнаудов”, ул. 721, ул. 601, ул. „Цар Борис ІІІ”, ул. „Мала кория”, ул. „Подп. Стойно Бачийски” и ул. „Войводина могила”

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.

Първанов: Решението на ДКЕВР за повишаване цената на тока дни преди изборите е неморално

http://www.cross.bg/purvanov-komisiya-oznachava-1432146.html

/КРОСС/ "В следващото Народно събрание ПП АБВ ще поиска анкетна комисия, която да разследва кой какви поражения е нанесъл в българската енергетика." Това заяви на среща с жителите на Белене Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и лидер на АБВ. С беленчани се срещнаха и водачът на листата на АБВ в Плевен Румен Петков, както и кандидатите за народни представители Цветан Антов, Венцислав Конов, Яница Людмилова. „За разлика от ГЕРБ, БСП и ДПС, които спряха реализацията на АЕЦ „Белене", АБВ твърдо и последователно отстоява необходимостта от ускореното строителство. Ще го направим, защото това означава милиарди свежи пари в нашия бюджет, защото означава 10 хиляди работни места, защото означава сигурност и нормални цени на тока. АЕЦ „Белене" ще бъде локомотив за българската икономика. От доста време насам виждам как злорадстват - големия шлем на Първанов рухна. Големият енергиен шлем не е на Първанов и Путин, това е проект, от който е заинтересована Европа. Белене е проект, нужен на Европа", каза Георги Първанов. Той определи като неморално решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за ръст на цената на тока, дни преди изборите. Той добави, че АБВ ще внесе в НС предложение да се направи анкетна комисия - кой какви поразии е нанесъл на българската енергетика

Бил Грос напуска Pimco

http://www.investor.bg/sasht/337/a/bil-gros-napuska-pimco,180756/

Прочутият инвеститор ще управлява наскоро стартиралия Janus Global Unconstrained Bond Fund

Канибала Суарес се подложи на специална диета, сваля между 7 и 10 килограма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332699

Нападателят на уругвайския национален отбор и на Нападателят на уругвайския национален отбор и на "Барселона" Луис Суарес, който е наказан за четири месеца, се опитва да свали между 7 и 10 килограма от теглото си, за да си възвърне предишната форма, съобщи испанската преса. Треньорът на каталунците Луис Енрике е помолил персонала на отбора да намерят специална диета за отслабване на 27-годишния

Умберто Еко с нов роман, посветен на медийния популизъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332721

Умберто Еко е готов с новия си роман посветен на журналистиката и медийния популизъм, съобщиха от пресцентъра на България он Еър.
Това, каза световноизвестният писател в интервю за откриването в София на 12-ия Световен конгрес по семиотика. Интервюто ще бъде излъчено ексклзивно в тази събота в българския телевизионен ефир по България он ер. Умберто Еко е готов с новия си роман посветен на журналистиката и медийния популизъм, съобщиха от пресцентъра на България он Еър. Това, каза световноизвестният писател в интервю за откриването в София на 12-ия Световен конгрес по семиотика. Интервюто ще бъде излъчено ексклзивно в тази събота в българския телевизионен ефир по България он ер.

Велислав Вуцов ще води "Ботев" в пловдивското дерби

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/26/2388217_velislav_vucov_shte_vodi_botev_v_plovdivskoto_derbi/?ref=rss


Старши треньорът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов ще води отбора в градското дерби срещу "Локомотив", стана ясно след заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС.

Наставникът бе наказан с един мач и 1000 лева глоба за хвърлен предмет по време на мача срещу "Марек" в Дупница през миналата седмица. Вуцов вече изтърпя санкцията в срещата за Купата на България срещу "Локомотив" (Мездра) във вторник.

Жълто-черните ще са домакин в пловдивското дерби, което ще се проведе в...

Повече от половината хора биха се преместили да живеят другаде заради работа

http://econ.bg/Новини/Повече-от-половината-хора-биха-се-преместили-да-живеят-другаде-заради-работа_l.a_i.569887_at.1.html

Повече от половината хора биха се преместили в друг град у нас при по-добра възможност за работа. Това сочат резултатите от последната анкета на...

Болници източвали НЗОК с ненужни кадиологични операции

http://offnews.bg/news/n_1/n_393994.html

Болници източвали Здравната каса с извършването на ненужни кардиологични операции. Това съобщи управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова. По данни на Касата през 2013 г. са изплатени 68 млн. лева по 4 клинични пътеки в областта на кардиологията и кардиохирургията и 39 млн. лева за стентове. За първите шест месеца на годината по тези клинични пътеки са изплатени 64 млн. лева, а за стентове – 24 млн. лева. За първите 6 месеца на миналата година са извършени 13 700 кардиологични операции, при които са поставени 37 000 стента. Средно са поставяни по около 3 стента, но в някои случаи и между 12 и 15 стента, обясни Тодорова. Проверка показала, че при 1200 пациенти с поставени стентове след това се е наложила кардиологична операция. Само за тези операции НЗОК е платила 7 млн. лева, консумативите са стрували още 700 000 лева. По изчисления на Тодорова около 6 млн. лева са платени излишно. Всички тези 1200 операции са били наложителни, но това показва, че в част от тези случаи при първите операции пациентите не са получили качествена услуга. Не можем да кажем в колко от случаите се е получило, тъй като те трябва да се прегледат един по един, и не можем да кажем каква точно е причината – неправилно поставена диагноза, незнание или източване на Касата, посочи проф. Генчо Начев, директор на болница „Св. Екатерина“ в София. По думите му специалистите в областта обсъждат създаването на морално етична комисия, която да преглежда подобни случаи, като е възможно и да се въведат санкции за екипи, допуснали грешки, в това число и лишаване от лекарски права. Всичко това обаче трябва да се облече в законова рамка.

Take That се разпада, напусна ги и Джейсън Ориндж

http://www.bnews.bg/article-117443

Take That са една от най-обичаните момчешки банди и до днес, но съставът им бавно и сигурно намалява.

6,3 милиона гърци са на прага на бедността

http://www.vesti.bg/novini/63-miliona-gyrci-sa-na-praga-na-bednostta-6023353

Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент.

Убитата от мъжа си Керанка погребана в гроба на баща си в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332707

28-годишната Керанка, която загина от ръката на съпруга си – Емил Скорчев, е била погребана в Бургас, научи „24 часа”.
Тялото на младата жена е било положено в гроба на баща й, починал преди време. Това е обичайна практика, ако са минало повече от 8 години, обясняват запознати с обредите.
Погребението е извършено доста след смъртта на младата жена 28-годишната Керанка, която загина от ръката на съпруга си – Емил Скорчев, е била погребана в Бургас, научи „24 часа”. Тялото на младата жена е било положено в гроба на баща й, починал преди време. Това е обичайна практика, ако са минало повече от 8 години, обясняват запознати с обредите. Погребението е извършено доста след смъртта на младата жена

Гечев: Плевнелиев наложи вето на закона, който спираше нелоялната конкуренция

http://www.cross.bg/gechev-zakona-poseshtenieto-1432144.html

/КРОСС/ "Искаме да възстановим българската индустрия. Възстановяването на българската икономика значи държавата да използва стимули - финансови, експортни, икономически, за да може бизнесът да заеме тази ниша и да възстанови производството си." Това заяви Румен Гечев, водач на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Плевен, по време на посещението си в няколко предприятия в града. Според него най-добрият вариант това да се случи са големите проекти - АЕЦ „Белене" и „Южен поток", които „БСП категорично подкрепя в програмата си и срещу които категорично са против нашите основни конкуренти от ГЕРБ и другите десни партии", допълни той. По неговите думи продължаването на проекта АЕЦ „Белене" не е политическа задача на някоя партия, а е национална кауза и БСП е готова да работи с всички партии, които подкрепят реализацията на този проект. „Ако имаме евтини енергийни ресурси, то това ще доведе до по-добра конкурентоспособност на икономиката ни", каза той. По време на посещението си предприемачите запознаха гостите си с част от проблемите на бизнеса - нелоялната конкуренция, свито производство, различни проблеми с търговските вериги и други. В отговор проф

Решение на МС слага край на ранното пенсиониране за военни и полицаи

http://www.moreto.net/novini.php?n=265502

Служебното правителство с премиер Георги Близнашки прие решение, което би сложило край на ранното пенсиониране на полицаи и военни, ако бъде прието и от бъдещия парламент. Те е станало факт на последното заседание на правителството, като исканите промени трябва да залегнат в Кодекса за социално осигуряване (КСО), става ясно от публикуваната стенограма.

Умберто Еко с нов роман за медийния популизъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332700

Умберто Еко е готов с новия си роман посветен на журналистиката и медийния популизъм, съобщиха от пресцентъра на България он Еър.
Това, каза световноизвестният писател в интервю за откриването в София на 12-ия Световен конгрес по семиотика. Интервюто ще бъде излъчено ексклзивно в тази събота в българския телевизионен ефир по България он ер. Умберто Еко е готов с новия си роман посветен на журналистиката и медийния популизъм, съобщиха от пресцентъра на България он Еър. Това, каза световноизвестният писател в интервю за откриването в София на 12-ия Световен конгрес по семиотика. Интервюто ще бъде излъчено ексклзивно в тази събота в българския телевизионен ефир по България он ер.

МОСВ предупреждава: Очаква се повишение на речните нива по Черноморието

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332708

На 27 септември вследствие на предвижданите валежи, тенденцията към повишения на водните нива ще се запази, като по - значителни се очаква да бъдат нивата на южночерноморските реки, предупреждават от МОСВ, цитирани от БГНЕС.
Ще се повишат речните нива на реките Средецка; Маринка; Отманли; Ропотамо; Факийска; Дяволска; Караагач; Лисово дере; На 27 септември вследствие на предвижданите валежи, тенденцията към повишения на водните нива ще се запази, като по - значителни се очаква да бъдат нивата на южночерноморските реки, предупреждават от МОСВ, цитирани от БГНЕС. Ще се повишат речните нива на реките Средецка; Маринка; Отманли; Ропотамо; Факийска; Дяволска; Караагач; Лисово дере;

Новият A320neo излита за първи полет

http://www.cross.bg/aneo-noviyat-polet-1432143.html

/КРОСС/ Новият пътнчески самолет на Airbus A320neo - излетя за първия си полет от летището Тулуза - Бланяк в Южна Франция. Според компанията полетът бележи нов етап в нейното развитие. A320neo, което означава "нова двигателна опция", е модернизирана версия на A320, която гарантира 15% по-малък разход на гориво.    

(Гледай на живо) дискусията в лондонския The Frontline Club с Николай Кобляков, международни журналисти и правозащитници

http://noresharski.com/gledaj-na-zhivo-diskusiyata-v-londonskiya-zhurnalisticheski-klub-frontline-club-s-nikolaj-koblyakov/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gledaj-na-zhivo-diskusiyata-v-londonskiya-zhurnalisticheski-klub-frontline-club-s-nikola

Начините, по които Русия и други страни използват Интерпол за сплашване и репатриране на политически противници и дисиденти, както и как страни членки на ЕС подпомагат тези действия, ще бъдат основните теми на журналистическа дискусия в лондонския The Frontline Club тази вечер. Мястото е известно като едно от средищата за обмяна на опит, идеи и обсъждане на актуални теми сред журналистическата гилдия в британската столица, а срещата ще бъде излъчвана в реално време.

Събитието, което ще започне в 20 ч българско време (18.00 ч, британско), е провокирано от последния подобен случай с френско-руския дисидент и социален предприемач Николай Кобляков, който беше задържан с червена бюлетина на Интерпол в България през август тази година.

Самият Кобляков ще се включи в дискусията с пряка връзка от България. Освен него в дискусията ще вземат участие още Питър Оуборн, главен политически анализатор на Daily Telegraph, Либи МакВей, директор на правния отдел на правозащитната организация Fair Trials International, Дейвид Сатър, автор на три книги и документален филм за Русия, Йева Марюка Хейкила, адвокат от Nine Bedford Row и Николай Стайков, български журналист и политически активист. Модератор на дискусията ще бъде  Нийл Бърнет.

Дискусията може да следите на живо тук:

The post (Гледай на живо) дискусията в лондонския The Frontline Club с Николай Кобляков, международни журналисти и правозащитници appeared first on Noresharski.com.

Пловдив възстановява Голямата базилика

http://www.vesti.bg/bulgaria/plovdiv-vyzstanoviava-goliamata-bazilika-6023350

Запазени са уникално красиви мозайки с изображения на птици, които ще бъдат експонирани в новата сграда

Екстремистите се уплашиха, спряха добива на петрол в Източна Сирия

http://www.cross.bg/dobiva-ekstremistite-vuzdyshni-1432145.html

/КРОСС/ Екстремистите преустановиха временно добива на суров петрол във завзетите от тях територии в Източна Сирия, страхувайки се от въздушни удари от международната коалиция, съобщи сателитният канал „Ал Арабия". Терористите са спрели работата в шест кладенеца в провинция Деир ез Зор. По-рано бе съобщено, че антитерористичния алианс е нанесъл въздушни удари върху позиции на „Ислямска държава" в района на нефтените находища.

Кубинска компания пуска аромат в чест на Че Гевара

http://www.cross.bg/kompaniya-chancho-aromatite-1432104.html

/КРОСС/ Кубинската компания Labiofam пуска аромат в чест на Че Гевара, съобщава АП. Ароматите носят името El Chancho - един от прякорите на революционера. Компанията представи и друг парфюм - Hugo, посветен на бившия президент на Венецуела Уго Чавес. Ароматите са разработени в сътрудничество с френската компания Robertet. Парфюмът El Chancho комбинира успешно цитрусови и дървесни нотки, а този, създаден в памет на Уго Чавес, е с мирис на манго и папая. В близко бъдеще компанията планира разработи и закачливи опаковки, за да привлече максимално вниманието на клиента към продуктите си.

Няма опасност от преливане на язовири, успокояват от „Напоителни системи”

http://www.cross.bg/metodiev-yazovirite-sistemi-1432142.html

/КРОСС/ Въпреки прогнозите за обилни валежи в следващите 48 часа, няма опасност от преливане на язовирите, които се стопанисват от държавното дружество „Напоителни системи". Това потвърди пред Дарик изпълнителният директор на предприятието Димитър Методиев. Над 190 язовира в цялата страната се следят денонощно и се укрепват стените и съоръженията по тях от екипи на „Напоителни системи". Отговорността за общинските водоеми се поема от местните администрации. Най-трудно обаче се контролира състоянието на частните язовири в страната. Няма повод за паника и притеснение от наводнения заради обилните валежи през днешния и утрешния ден. Това успокои в ефира на Дарик изпълнителният директор на предприятието Димитър Методиев. „Населението трябва да е спокойно. Язовирите към момента са в добро техническо състояние Свободният обем е около 35% така че имаме резерв да поемем високи води", заяви той. Дори валежите да продължат над 48 часа, празното пространство в язовирите може да поеме падналата вода. „Трябва да бъдем спокойни, защото 24 часа в денонощието се следят нивата на язовирите. В момента, в който има някакво покачване извън нормалното, започваме контролирано изпускане. Така че няма никаква опасност", увери още той. Методиев допълни, че от следващата седмица ще започне изплащането на забавените заплати на служителите от месец юни до август включително.  

Красавици дебнат от телевизора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332621

На красотата е писано да спасява не само света, но и тв екрана. Все повече хубавици пробват да докажат, че освен модели или миски могат да бъдат и тв водещи и да разширят блясъка на славата си. Бивши модели и манекени стават лица най-вече на светски предавания. Там обсъждат клюки за хората, които познават. На красотата е писано да спасява не само света, но и тв екрана. Все повече хубавици пробват да докажат, че освен модели или миски могат да бъдат и тв водещи и да разширят блясъка на славата си. Бивши модели и манекени стават лица най-вече на светски предавания. Там обсъждат клюки за хората, които познават.

ЕК повишава безопасността на козметичните продукти

http://www.cross.bg/prodykti-potrebitelite-komisiyata-1432140.html

/КРОСС/ Днес Комисията засили още повече защитата на потребителите, особено на бебетата и малките деца. Тя прие две мерки за ограничаване на използването на три консерванта в козметични изделия. „Още веднъж доказахме, че безопасността на потребителите стои на първо място във всяко решение, което вземаме. В козметиката консервантите имат важна функция - гарантират, че продуктите, които използваме ежедневно, не съдържат патогени. Въпреки това трябва да гарантираме, че консервантите осигуряват максимално равнище на защита. Благодарение на тези мерки потребителите могат да бъдат сигурни, че козметичните изделия, които използват, са безопасни", заяви комисарят по политиката за потребителите Невен Мимица. Решението на Комисията е в резултат от оценка на Научния комитет по безопасност на потребителите. Този консултативен орган извършва внимателна оценка на риска, свързан с определени вещества, след което препоръчва ограничаване или забрана на използването им. Приетите от Комисията мерки предвиждат намаляване на максималната концентрация на два консерванта - пропилпарабен и бутилпарабен - от допустимата в момента максимална стойност 0,4 % при самостоятелно използване и 0,8 % при смесване с други естери до 0,14 % при самостоятелна или съвместна употреба

ShellShock - новият кошмар за компютрите

http://news.ibox.bg/news/id_1523956510

Над половин милиард компютъра, сървъра и устройства са заплашени

Миков за тока: Зимата на 2013 г.може да стане Есен-2014

http://frognews.bg/news_76965/

Председателят на БСП Михаил Миков и водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов посетиха Ямбол и Елхово. При увеличението на цените на тока е възможно да има висока обществена реакция. БСП твърдо сме на страната на хората в този разговор. Това заяви пред медиите в Ямбол председателят на НС на БСП Михаил Миков.

Горя апартамент във "Възраждане" заради незагасена цигара

http://www.moreto.net/novini.php?n=265479

През последното денонощие е регистриран един пожар, при който мъж на 35 г. е бил леко обгазен и са нанесени материални щети, съобщават от пресцентъра на пожарната за Moreto.net. Около 19:39 ч. вчера е съобщено за пожар в апартамент в кв.

Изненада! Сергей Станишев губи лидерския пост и в ПЕС?

http://pik.bg/изненада-сергей-станишев-губи-лидерския-пост-и-в-пес-news230248.html

Изненада! Сергей Станишев губи лидерския пост и в ПЕС?

Сергей Станишев е на път да се прости и с лидерството на Партията на европейските социалисти (ПЕС), след като загуби ръководния пост на БСП. Причината вероятно са скандалите, които избухнаха около него по време на евроизборите. Стигна се дотам, че Станишев бе обвинен, че става евродепутат, за да се скрие в Брюксел от съпратийците си и за да не поеме вината за катастрофалната загуба на БСП на вота за европарламент.

В началото на следващата година ПЕС ще проведе конгрес, на който ще бъде избран следващ председател. За това съобщи френският депутат-социалист Филип Кордери, цитиран от EurActiv.  Той години наред беше генерален секретар на ПЕС, а в момента отговаря за делата в Европейския съюз на Френската социалистическа партия.

Конгресът вероятно ще бъде проведен през пролетта. Тези форуми обикновено се провеждат по-късно през годината, което дава основание да се правят изводи, че се готви смяна на Станишев. Самият той пък обяви, че ще настоява да бъде преизбран на конгрес през есента на 2015 г., което е в противоречие с информацията на Филип Кордери. Станишев не присъстваше и на срещите със социалистическите лидери в Париж по покана на президента Франсоа Оланд.

Междувременно самият Кордери бил позвънил на соцлидера, за да му обясни, че не бил казвал, че иска смяната му като лидер на ПЕС, а думите му са цитирани неправилно. Това отговориха от Кабинета на Станишев на запитване na offnews.bg как ще коментират публикацията за новата интрига в ПЕС. Кабинетът на лидера на европейските социалисти готви прессъобщение по случая, което всеки момент ще бъде разпратено до медиите.

"Нищо такова не съм казвал, е обяснил Кордери на Станишев. Имаше въпрос дали на следващия конгрес ще се обсъжда смяната на лидера. Аз обясних процедурата, че следващият конгрес е редовен и по устав една от точките е избор на лидер. Но изобщо не е ставало дума дали трябва да се преизбере старият председател или да се търси нов, нито какво е моето мнение по въпроса", разказал Кордери.

Филип Кордери съобщил още, че е изпратил опровержение до EurAktiv с настояване то да бъде публикувано, за да бъде сложен край на интригата. Опровержението все още не е публикувано.

Сергей Станишев стана лидер на ПЕС през септември 2012 г. Мандатът му е двугодишен.

Кардиологични болници източвали Здравната каса

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/kardiologichni-bolnici-iztochvali-zdravnata-kasa-6023349

Ръководството на Здравната каса и водещи кардиолози и кардиохирурзи смятат, че НЗОК е била източвана чрез излишни процедури, които освен това застрашават живота на пациентите

Тодор Караиванов отново става шеф на митница "Свиленград"

http://www.cross.bg/svilengrad-nachalnik-mitnitza-1432141.html

/КРОСС/ Тодор Караиванов е назначен за временно изпълняващ длъжността началник на свиленградската митница, съобщиха за Haskovo.info от Агенция "Митници". Той е командирован в Свиленград за 45 дни.Караиванов е родом от Харманли и има 14-годишен стаж на митница "Свиленград". Там той бе и началник от 1 февруари 2011 г. до август 2013 г., когато бе преназначен за експерт в дирекция "Митническо разследване и разузнаване" в Централно митническо управление София.Командировката на досегашния изпълняващ длъжността началник Боян Тодоров изтича.Тримата кандидати в поредния конкурс за началник на митница "Свиленград" не бяха допуснати до защита, защото не отговаряха на изискванията. Сега се очаква да бъде обявен нов конкурс за поста.

Андреа се пусна с ризка за 10 лева

http://www.bnews.bg/article-117408

Андреа се появи на участие с ризка от магазин втора употреба.

Връщат бивш шеф на митница Свиленград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332629

Бивш шеф се връща да оглави митница Свиленград, съобщиха от тамошното ведомство.
Тодор Караиванов поема временно службата за половин година или до нов избор.
През август миналата година той бе преназначен от поста в централата на Агенция Бивш шеф се връща да оглави митница Свиленград, съобщиха от тамошното ведомство. Тодор Караиванов поема временно службата за половин година или до нов избор. През август миналата година той бе преназначен от поста в централата на Агенция "Митници" след като бе титулярен началник от началото на 2011-та година.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване