Шефката на РИК във Враца оцеля по чудо в тежка катастрофа

http://pik.bg/шефката-на-рик-във-враца-оцеля-по-чудо-в-тежка-катастрофа-news230236.html

Шефката на РИК във Враца оцеля по чудо в тежка катастрофа

Председателят на Районната избирателна комисия във Враца Мая Николова е оцеляла в тежка катастрофа, пише tribali.info.

Инцидентът е станал днес малко преди 11 часа в центъра на село Баница.

Колата, която била управлявана от шефа на „Информационно обслужване“ във Враца Петко Тодоров, е била ударена от друг автомобил, който излязъл внезапно на пътното платно.

Мая Николова и Петко Тодоров са от Бяла Слатина и пътували към Враца, за да посрещнат конвоя с бюлетините за изборите, който пристигна в областта малко след 11 часа. По програма шефката на РИК не е трябвало да идва, тъй като е било предвидено да проведе обучение на избирателните комисии в Бяла Слатина и Борован, но в последния момент решила лично да присъства при приемането на пратката.

След катастрофата двамата с Петко Тодоров се върнали в родния си град, тъй като Николова не се чувствала добре.

През следващите 2-3 дни тя ще остане на легло вкъщи заради лекото сътресение, което получила от удара, и общото неразположение

Министър Щонов: Увеличението на тока трябва да стане плавно

http://pik.bg/министър-щонов-увеличението-на-тока-трябва-да-стане-плавно-news230230.html

Министър Щонов: Увеличението на тока трябва да стане плавно

На брифинг в министерството на икономиката и енергетиката служебният министър Васил Щонов представи мерки за оздравяване на енергийната система в страната, предаде репортер на Novini.bg. Той изрично подчерта, че служебния кабинет може само да изготви тези мерки и да ги предложи на бъдещите управляващи. Според министър Щонов се налага плавно увеличение на цената на тока. Това не означава, че цената трябва да скача на всеки три месеца след 1 октомври, категорично обяви министърът. Тази мярка е съгласувана и от членовете на енергийния борд.

Оптимистичния вариант за оздравяването на НЕК е да бъде намален дефицита на дружеството, като това може да се случи за период от 3-5 години. При политическа воля този период може да бъде и по-кратък, допълни Щонов. Една от мерките за стабилизиране на енергийната система е свързана със заводските централи, които продават защитена електроенергия, а за собствени цели купуват електроенергия от свободния пазар. Това е несправедливо, защото ако произвеждаш електроенергия, трябва да използваш своята собствена, уточни Щонов. Двете американски централи - ТЕЦ AES Марица Изток 1 и ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3, имат сключени с държавата 15-годишни договори ( от 2011 до 2026 г.) за изкупуване на цялата произведена от тях електроенергия. Те имат срок на живот от 50 години и спокойно може договорите с тях да се разсрочат във времето, за да може финансовата тежест от тези договори в близките години да намалее, допълни той. Започнали сме разговори с двете централи, но трябва да сме реалисти - едва ли един инвеститор, който има 15-годишен договор за изкупуване на електроенергия, ще промени този договор в срока на действие на служебното правителство, каза Щонов.

Вторите проби за алкохол на граничния полицай, прегазил 11-месечното бебе, готови - също в негова полза

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332403

Готови са вторите проби за наличие на алкохол в кръвта на граничния полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември прегази 11 месечното бебе Краси в село Крушевец. Стоянов се връщал от банкет и загубил контрол над автомобила си, качил се на тротоара и возилото затиснало фатално количката с бебето, оставена на тротоара. Готови са вторите проби за наличие на алкохол в кръвта на граничния полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември прегази 11 месечното бебе Краси в село Крушевец. Стоянов се връщал от банкет и загубил контрол над автомобила си, качил се на тротоара и возилото затиснало фатално количката с бебето, оставена на тротоара.

Братя плашат с нож полицаи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332376


Братя на 33 и 34 г. развъртяха нож пред полицаи и ги посипаха с псувни, обиди и закани, докато изпълнявали служебните си задължения на улица в Никопол около 22 ч в сряда.
Униформените дошли да укротяват мъжете, които се карали и си налитали на бой. С обвинение за хулиганство братята са задържани, съобщи плевенската полиция. Братя на 33 и 34 г. развъртяха нож пред полицаи и ги посипаха с псувни, обиди и закани, докато изпълнявали служебните си задължения на улица в Никопол около 22 ч в сряда. Униформените дошли да укротяват мъжете, които се карали и си налитали на бой. С обвинение за хулиганство братята са задържани, съобщи плевенската полиция.

ЕС дава 105 млн. за борба с младежката безработица у нас

http://econ.bg/Новини/ЕС-дава-105-млн-за-борба-с-младежката-безработица-у-нас_l.a_i.569840_at.1.html

Европейският съюз ще отпусне 105 млн. евро за България по програма за борба с младежката безработица. Тя стартира от следващия месец и участие в нея...

Скъсените срокове за депозитите обезсмислят специалния надзор, смята анализатор

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/09/26/2388040_skusenite_srokove_za_depozitite_obezsmisliat/?ref=rss


Транспонирането на директивата на ЕС за схемите за гарантиране депозити в духа, предписан в писмото на Еврокомисията на практика означава, че банки с проблем (ликвиден или капиталов) или ще се обявяват незабавно в несъстоятелност, или ще се спасяват с пари на данъкоплатците. Това мнение изрази в профила си във "Фейсбук" анализаторът от "Индъстри уоч" Лъчезар Богданов по повод обявената вчера от Брюксел наказателна процедура заради забавеното изплащане на гарантираните влогове в затворената...

Погребали жива жена в Солун, лекарите отричат

http://www.grreporter.info/Pogrebali_zhiva_zhena_v_Solun_lekarite_otrichat/16161

Както посочи пред информационната агенция АПЕ-МПЕ съдебният лекар Фотиос Хаджиниколау, тялото на жената е откарано в моргата и се очаква аутопсията да приключи днес в късния следобед

прочети повече

Хакнаха сайтовете на МВР и ДАНС?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332410

Сайтовете на ДАНС и МВР бяха хакнати, съобщи Нова телевизия. Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той.
Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява, Сайтовете на ДАНС и МВР бяха хакнати, съобщи Нова телевизия. Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той. Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява,

Димитър Дъбов: ВМЗ трябва да продължи да се развива с помощта на държавата

http://www.cross.bg/rysiya-dubov-dimitur-1432118.html

/КРОСС/ Ние изпълнихме редица от поетите от нас предизборни ангажи¬менти, но не успяхме да извършим радикалната промяна, която обявихме, затова днес се ангажираме, ако сме в управлението да въведем прогресивно облагане на доходите и семейното подоходно облагане, с тези думи Димитър Дъбов се обърна към жителите на Сопот.  В града на Вазов, в разговор за политиката, индустрията и отношенията ни с Русия премина срещата с водача на листата на БСП лява България, втория в листата Галин Дурев и Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив. Жителите на Сопот задаваха въпроси, свързани с отварянето на нови работни места, със запазването на социалния мир, задържането на младите хора в града. Към Димитър Дъбов бе отправен и въпроса за бъдещето на ВМЗ. Предприятието е със стратегическо значение и вие виждате, че през последната година ние изпълнихме своите обещания - изплащат се редовно заплати, предприятието за първа година излиза на печалба - минимална, но все пак стартираме, бяха назначени 500 нови работника, с помощта на държавата бяха осигурени поръчки за една година напред. ВМЗ бавно се възстановява. Ние обещахме да запазим социалния мир и го изпълнявахме, категоричен бе Дъбов

Руската Дума единодушно ратифицира договора за Евразийския съюз

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/26/2388043_ruskata_duma_edinodushno_ratificira_dogovora_za/?ref=rss


Договорът за Евразийския икономически съюз, обединяващ засега Русия, Беларус и Казахстан, бе ратифициран в петък от Държавната Дума в Москва. При необходими 226 гласа за приемане на подписания на 29 май 2014г. документ, той бе подкрепен от 441 депутати в долната камара на парламента. Няма нито един глас "против" или "въздържал се", съобщи агенция РИА "Новости"

Текстът, подписан в Астана от президентите на трите държави, фиксира договореностите за преминаване на следващ етап на...

Наглост! Шофьор на "Мерцедес" навлезе в насрещното, преби мъж, направил му забележка

http://pik.bg/наглост-шофьор-на-мерцедес-навлезе-в-насрещното-преби-мъж-направил-му-забележка-news230233.html

Наглост! Шофьор на "Мерцедес" навлезе в насрещното, преби мъж, направил му забележка

Полицията задържа 20-годишен шофьор на автомобил, който навлязъл в насрещното движение на улица до Колхозния пазар във Варна, след което набил шофьор, който му направил забележка. Инцидентът е станал на 25 септември, около 15:00 ч. на кръстовище в района на Колхозния пазар.

20-годишният шофьор на “Мерцедес” от с. Партизани навлиза в еднопосочна улица срещу движението, при което спира и пречи на придвижването на автомобилите, които се движели съобразно правилата за движение.

При направена забележка от 39-годишен водач, шофьорът на “Мерцедеса”, през отворения прозорец на другия автомобил, нанася два удара в главата на мъжа, при което му причинява лека телесна повреда и се оттегля с автомобила си по съседна улица. Извиканият на мястото автопатрулен екип установява автомобила и извършителя на деянието. Материалите по случая са докладвани на прокурор от ВРП, образувано е досъдебно производство.

Луис Суарес се връща в състава на Уругвай за две контроли

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/26/2388050_luis_suares_se_vrushta_v_sustava_na_urugvai_za_dve/?ref=rss


Нападателят на "Барселона" Луис Суарес е включен в състава на Уругвай за двете приятелски срещи през следващия месец, съобщи футболната асоциация на страната.

В своите контроли южноамериканците ще срещнат съставите на Саудитска Арабия и Оман.

Суарес все още изтърпява 4-месечно наказание да не играе футбол, като има и санкция за 9 мача на националния си отбор заради ухапването на Джорджи Киелини в двубоя с Италия на световното първенство през лятото.

Нападателят...

Точат НЗОК с ненужно лечение! Слагат стентове без нужда!

http://www.bnews.bg/article-117428

Цифрите показват, че през последните година и половина са регистрирани 1200 пациенти с поставени по два или повече стента, които са стигнали до операция. Има болни, за които не е било необходимо да се слага стент, а е трябвало директно да бъдат оперирани, но има и случаи, в които се налага операция, въпреки предходното стентиране.

Виж къде ЧЕЗ спира тока от 29 септември до 3 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332401

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Галин Дурев: Държавата трябва да се обърне към хората

http://www.cross.bg/produlzhim-galin-bulgariya-1432116.html

/КРОСС/ На 5 октомври пред нас стоят две перспективи- тази на замразените доходи, и другата - да продължим промените за подобряване на живота на всеки човек, така Галин Дурев- втори в листата на БСП лява България за област Пловдив отговори на редицата запитвания от своите съграждани за програмата на левицата. В срещите си в Сопот, младият политолог сподели, че БСП предлага социална справед¬ливост и солидарност, че ще работи за България на прогреса и за работеща икономика. В Сопот жителите на града се срещнаха и с водача на листата Димитър Дъбов и Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив.  „Момче, в теб ни е надеждата", с тези думи посрещнаха своя съгражданин Галин Дурев жителите на Сопот. Познаваме те и ти имаме доверие, така че ти си нашия избор, категорични бяха те. Всички ние трябва да решим и изберем, дали искаме отново да се върне управлението довело до четиригодишно замразяване на доходите и до рестрикции върху бизнеса или искаме да продължим социалната политика, водена от правителството на Орешарски с мандата на БСП, каза Дурев

Хакнаха сайтовете на МВР и ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332396

Сайтовете на ДАНС и МВР бяха хакнати, съобщи Нова телевизия. Анонимен източник твърди, че е насочена Сайтовете на ДАНС и МВР бяха хакнати, съобщи Нова телевизия. Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака над двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той. Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява,

Фенове на "Миньор Перник" благодариха на Станишев

http://www.cross.bg/pernik-stanishev-predstavitel-1432113.html

/КРОСС/ Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда" в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният представител в 42-то НС от Перник Станислав Владимиров. Под проливния дъжд бе даден старт на градежа на съоръжението, което ще е едно от най-модерните в града. За първата копка на игрището бе докарана фадрома, в която водачът на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов разби бутилка шампанско. На събитието присъства и кандидатът за народен представител Михаил Михайлов, председателят на общинския и областен съвет на БСП - Перник Ненко Темелков, членове и симпатизанти на левицата и много спортисти. „Изключително сме благодарни на народния представител Станислав Владимиров за това, което направи за спорта в Перник. Обръщаме се обаче и към вас за съдействие за спасяването на футболния ни отбор „Миньор",който е в много тежко състояние. От три месеца футболистите не са получавали заплатите си. Средствата за отбора се осигуряват от общината и от няколко бизнесмени. В последно време обаче няма пари", обясни председателят на фен клуба на „Миньор" Петър Илиев - Буфера и връчи на Станишев жълто-черно шалче

Ром съди енергото за дискриминация

http://www.cross.bg/energoto-diskriminatziya-dryzhestvoto-1432117.html

/КРОСС/ Ром от санданско село е завел дело срещу енергото заради спиране на тока, въпреки че си го плащал редовно. Васил Н. твърди, че прекъсването на електричеството през зимния период в дома му е акт на дискриминация, защото е от ромски произход. Като потребител на ток той точно изпълнявал задълженията си към дружеството, но през зимата му дърпали шалтера.От енергото пък твърдят, че в ромската махалата през зимата често се осъществява неправомерно присъединяване към мрежата, което водило до претоварване и изгаряне на защитните съоръжения. Това била причината за прекъсване подаването на енергия, която е обиективна, а не субективна дискриминационна причина, оправдали се от дружеството доставчик на ток.Все още магистратите не са се произнесли дали има нарушаване на закона за защита от дискриминация, пише "24 часа".

ЦИК спря и клип на ДПС с участието на дете

http://www.moreto.net/novini.php?n=265469

ЦИК реши да спре излъчването на предизборен клип на ДПС, в който участва дете. Това съобщи пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Този клип предизвика нахлуването на представители на БНС-НД на Боян Расате в сградата на ЦИК в сряда.

Фенове на Миньор ПК: Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332374



Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда” в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда” в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният

Експерт: България не е защитена от Ислямска държава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332388

Страната ни не е защитена от Ислямска държава. Отдавна ние и американците предупреждаваме общността. Това каза в интервю за Фокус експертът по сигурността и тероризма Иван Бояджиев, по повод зараждащата се клетка на Ислямска държава на Балканите.
Според Бояджиев потенциалната опасност за България е бежанския поток. Страната ни не е защитена от Ислямска държава. Отдавна ние и американците предупреждаваме общността. Това каза в интервю за Фокус експертът по сигурността и тероризма Иван Бояджиев, по повод зараждащата се клетка на Ислямска държава на Балканите. Според Бояджиев потенциалната опасност за България е бежанския поток.

Фенове на Миньор ПК: Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332383

Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда” в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният Никой политик за 20 години не е направил за пернишкия спорт толкова, колкото Сергей Станишев. Това казаха феновете на Миньор Перник на първата копка, с която започна благоустрояването на стадион „Звезда” в кв. Димова махала в Перник. Това стана възможно с пари, отпуснати от държавата, като за това активно са работили Сергей Станишев и народният

Работодатели и синдикати няма да участват в заседанието на тристранката

http://www.cross.bg/suveta-dnevniya-nsts-1432114.html

/КРОСС/ Работодателските и синдикалните организации отказват да участват в насроченото за понеделник заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). В открито писмо до вицепремиера Йордан Христосков, който председателства съвета, те възразяват, че досега не са получили документите по дневния ред - актуализацията на бюджетите на държавата и на здравната каса за тази година. Не са доволни и от неспазването от страна на Секретариата на НСТС на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите, включени за дискусия в дневния ред на съвета, се казва в писмото.В писмото до Христосков се казва още, че организациите изразяват готовност да се включат в работата на съвета, най-малко 48 часа след получаване на съответните документи. "Като бихме желали този срок да е 3 дни, за да имаме възможност да проведем съответните консултации в рамките на двупартитните отношения "синдикати-работодатели". Настояваме в дневния ред на следващото заседание на НСТС да бъде включено обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 г.", завършва писмото на работодателските и синдикалните организации.

Експерт: България не е защитена от Ислямска държава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332362

Страната ни не е защитена от Ислямска държава. Отдавна ние и американците предупреждаваме общността. Това каза в интервю за Фокус експертът по сигурността и тероризма Иван Бояджиев, по повод зараждащата се клетка на Ислямска държава на Балканите.
Според Бояджиев потенциалната опасност за България е бежанския поток. Страната ни не е защитена от Ислямска държава. Отдавна ние и американците предупреждаваме общността. Това каза в интервю за Фокус експертът по сигурността и тероризма Иван Бояджиев, по повод зараждащата се клетка на Ислямска държава на Балканите. Според Бояджиев потенциалната опасност за България е бежанския поток.

Ваксините против Ебола - готови до 2015 г.

http://www.cross.bg/vaksini-gotovi-protiv-1432112.html

/КРОСС/ Хиляди бройки от британските и американските експериментални ваксини против ебола трябва да станат готови за употреба в засегнатите от епидемията страни до началото на 2015 година, съобщи Световната здравна организация (СЗО). "Ако всичко върви по план, би трябвало да можем да използваме тези ваксини в началото на следващата година", заяви директорът на програмата за разработване на ваксини към СЗО - Мари-Пол Киени. За момента няма лицензирано лекарство или ваксина срещу вируса, който отне живота на близо 3000 души в Западна Африка. Експериментални лекарства вече бяха дадени на неколцина заразени здравни работници, но запасите са изключително ограничени и клиничните тестове за преценка на ефективността не са завършени.  

Бургаска лекоатлетка спечели златен медал на Спешъл Олимпикс

http://news.ibox.bg/news/id_118731111

Ана Праматарова спечели на дълъг скок и остана на второ място в дисциплините щафетно бягане 4 Х 100 и 100 метра гладко бягане

Самолет на полска авиокомпания кацна аварийно в Глазгоу

http://www.vesti.bg/novini/samolet-na-polska-aviokompaniia-kacna-avarijno-v-glazgou-6023341

Самолет Боинг 787 Дриймлайнер, пътуващ от САЩ за Полша, кацна аварийно на летището в Глазгоу.

Министър Щонов: 95% от експертите в Енергийния борд са "за" по-скъп ток

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332370

Всички сме наясно, че енергетиката е в тежко състояние. 95% от експертите в Енергийния борд са се обявили "за” вдигането на цената на електроенергията. Това заяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов на извънреден брифинг, съобщи БГНЕС.
"Поскъпването на тока е необходима мярка и това увеличение е минимално", подчерта той. Всички сме наясно, че енергетиката е в тежко състояние. 95% от експертите в Енергийния борд са се обявили "за” вдигането на цената на електроенергията. Това заяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов на извънреден брифинг, съобщи БГНЕС. "Поскъпването на тока е необходима мярка и това увеличение е минимално", подчерта той.

На вниманието на Общината! Опасни липи трошат керемиди, заплитат жици и сухи клони падат върху хората

http://www.zapernik.com/obshtestvo/na-vnimanieto-na-obshtinata-opasni-lipi-troshat-keremidi-zaplitat-jici_34530/

Опасни липи застрашават живота на живущите в миньорските блокчета -бл.37 и бл.39 на ул. "Отрец Паисий" в центъра на Перник.
Продължава

Новак напомни на ЕС условията на договора с "Газпром"

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-dolara-1432115.html

/КРОСС/ Договорите по газа, сключени между Русия и партньорите от ЕС не предвиждат реекспорт. Това заяви в интервю за германския вестник "Ханделсблат" министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в коментара си за реверсивните доставки на "синьо гориво" от ЕС за Украйна.Днес в Берлин се провеждат преговорите ЕС-Украйна-Русия по газа. Москва и Киев не могат да се споразумеят за цената на руския газ за Украйна. Русия предлага 385 долара за 1000 кубически метра, а Украйна - 300 долара през лятото и 380 - през зимата. Новак заяви, че за Украйна ще има газ, когато тя изчисти старите си задължения. През юни, "Газпром" прехвърли "Нафтогаз" на авансово плащане заради дълга от 5,3 милиарда долара. Сега в газотранспортната система на Украйна влизат само транзитни количества газ, предназначени за Европа.      

Енергийните помощи ще бъдат увеличени паралелно с цената на тока

http://www.mediapool.bg/energiynite-pomoshti-shte-badat-uvelicheni-paralelno-s-tsenata-na-toka-news225286.html

Енергийните помощи ще бъдат увеличени със същия процент както електроенергията, каза в Пловдив вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Преизчислението ще стане, след като стане ясен процентът на поскъпване на електричеството. В момента месечната енергийна помощ е 65,72 лева.   "Голяма част от енергийните помощи за ноември и декември вече са изплатени, тъй като целта е парите да се получат авансово и хората по-рано да се снабдят с твърдо гориво. Тези хора ще получат увеличението с помощите в месеците януари, февруари и март, а тези, чиито молби още не са обработени, ще получат помощите в пълния размер", обясни вицепремиерът.   Право на енергийни помощи имат 270 000 души у нас, очаква се броят им да се запази приблизително същият, тъй като критериите за доход са едни и същи.   Увеличението на пенсиите от юли с 2,7 на сто няма да се отрази върху достъпа до енергийни помощи, каза Йордан Христосков. Ако тези хора нямат други промени в доходите си, ще имат достъп до енергийни помощи и сега, отбеляза вицепремиерът.

Щонов: 95% от експертите в Енергийния борд подкрепят по-скъпия ток

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332341

Всички сме наясно, че енергетиката е в тежко състояние. 95% от експертите в Енергийния борд са се обявили Всички сме наясно, че енергетиката е в тежко състояние. 95% от експертите в Енергийния борд са се обявили "за” вдигането на цената на електроенергията. Това заяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов на извънреден брифинг, съобщи БГНЕС. "Поскъпването на тока е необходима мярка и това увеличение е минимално", подчерта той.

Филип Кордери: Манипулират, ПЕС не търси нов лидер

http://europe.actualno.com/Filip-Korderi-Manipulirat-PES-ne-tyrsi-nov-lider-news_51815.html

Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод на предстоящия догодина кон...

6,3 млн. гърци живеят на прага на бедността

http://balkani.actualno.com/63-mln-gyrci-jivejat-na-praga-na-bednostta-news_51817.html

Близо 6,3 милиона гърци живеят на прага на бедността, показват данните на Бюрото по бюджет към гръцкия парламент. В доклада се посочва, че 2,5 милиона гърци оцеляват с пари, които са дори под границ...

Извънредно! Мощна кибератака към сайтовете на ДАНС и МВР! Анонимен хакер се заканва: Това е само началото, ще ви разрушим

http://pik.bg/извънредно-мощна-кибератака-към-сайтовете-на-данс-и-мвр-анонимен-хакер-се-заканва-това-е-с-news230224.html

Извънредно! Мощна кибератака към сайтовете на ДАНС и МВР! Анонимен хакер се заканва: Това е само началото, ще ви разрушим

Хакнаха сайтовете на ДАНС и МВР.

Анонимен източник твърди, че е насочена "много мощна и сериозна кибератака на двата сайта, започнала от 13.20 часа”. Тя ще продължи до края на деня, съобщава той.

Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява, че анонимен хакер го е информирал за атаката и е пожелал съобщението да стигне до медиите.

"Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове.

Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", заканва се хакерът.

 

Увеличават енергийните помощи заедно с тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332344

Енергийните помощи, на които разчитат около 270 000 българи, ще бъдат увеличени със същия процент, с който ще скочи токът. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Йордан Христосков. В момента правоимащите вземат по 65.72 лв. на месец. На голяма част от тях вече авансово са изплатени сумите за ноември и декември, за да могат да си купят твърдо гориво. Енергийните помощи, на които разчитат около 270 000 българи, ще бъдат увеличени със същия процент, с който ще скочи токът. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Йордан Христосков. В момента правоимащите вземат по 65.72 лв. на месец. На голяма част от тях вече авансово са изплатени сумите за ноември и декември, за да могат да си купят твърдо гориво.

Цветанов в Тутракан: Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, промяната е възможна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332351

Всички сме свидетели как се промени Тутракан. Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, тогава тази промяна е възможна. За да бъде възможно Тутракан да се възползва от европейската солидарност, ние през 2009 година положихме много усилия. От 1% усвоени и разплатени евросредства в началото на мандата достигнахме до 34% усвоени и Всички сме свидетели как се промени Тутракан. Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, тогава тази промяна е възможна. За да бъде възможно Тутракан да се възползва от европейската солидарност, ние през 2009 година положихме много усилия. От 1% усвоени и разплатени евросредства в началото на мандата достигнахме до 34% усвоени и

20-годишен бие друг, заради забележка за неправилно спиране във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=265477

Вчера около 15:00 ч. , на кръстовище в района на Кооперативен пазар – Варна, водач на лек автомобил “Мерцедес” нарушава "Закона за движение по пътищата", навлизайки в еднопосочна улица срещу движението, съобщиха от полицията за Moreto.

Цветанов в Тутракан: Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, промяната е възможна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332366

Всички сме свидетели как се промени Тутракан. Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, тогава тази промяна е възможна. За да бъде възможно Тутракан да се възползва от европейската солидарност, ние през 2009 година положихме много усилия. От 1% усвоени и разплатени евросредства в началото на мандата достигнахме до 34% усвоени и Всички сме свидетели как се промени Тутракан. Когато местната власт има подкрепата на изпълнителната, тогава тази промяна е възможна. За да бъде възможно Тутракан да се възползва от европейската солидарност, ние през 2009 година положихме много усилия. От 1% усвоени и разплатени евросредства в началото на мандата достигнахме до 34% усвоени и

Светещи обекти превръщат подземие "Сердика" в галерия

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/26/2388031_sveteshti_obekti_prevrushtat_podzemie_serdika_v/?ref=rss


Изложба със светещи обекти на Ивайло Христов под името Lighting Tools, която обръща фокуса към първичните прости уреди, присъщи за обичайната трудова дейност, ще освети подземието "Сердика", съобщиха органзиаторите на експозицията от "УниКредит Студио".

Ивайло Христов е графичен дизайнер и в тази изложба той събира свои авторски творби от последните две години.


Проектът Lighting Tools показва един различен поглед върху предметите и инструментите от ежедневието, които...

Циганин заведе иск срещу енергото за дискриминация

http://pik.bg/циганин-заведе-иск-срещу-енергото-за-дискриминация-news230226.html

Циганин заведе иск срещу енергото за дискриминация

Ром от санданско село е завел дело срещу енергото заради спиране на тока, въпреки че си го плащал редовно.

Васил Н. твърди, че прекъсването на електричеството през зимния период в дома му е акт на дискриминация, защото е от ромски произход. Като потребител на ток той точно изпълнявал задълженията си към дружеството, но през зимата му дърпали шалтера.

От енергото пък твърдят, че в ромската махалата през зимата често се осъществява неправомерно присъединяване към мрежата, което водило до претоварване и изгаряне на защитните съоръжения. Това била причината за прекъсване подаването на енергия, която е обективна, а не субективна дискриминационна причина, оправдали се от дружеството доставчик на ток.

Все още магистратите не са се произнесли дали има нарушаване на закона за защита от дискриминация.

Барозу получи послание от Путин

http://www.cross.bg/barozy-ykraiina-polychi-1432110.html

/КРОСС/ Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу получи писмо от руския президент Владимир Путин. В него той обяснява последствията от прилагането на споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС. "Президентът Барозу получи писмо от президента Путин .Той решава кой е най-добрият начин, по който да му отговори, и ще го направи съвсем скоро", посочиха от комисията. По-рано от Кремъл потвърдиха, че президентът е изпратил послания до европейските партньори, най-вече Украйна и ЕК. Той е изложил руската позиция относно ратификацията на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС.На 17 септември руското външно министерство предупреди, че Москва незабавно ще реагира, ако Кие и ЕС нарушат договорената отсрочка да се въведат временни ограничения за формирането на свободна зона за търговия до 2016 г.

СЗО: Ваксина против ебола ще е готова до 2015 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332339

Експериментални ваксини против ебола могат да станат готови за употреба в африканските страни в началото на идната година, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от АФП.
Организацията, която е съсредоточила усилията си върху две ваксини - на британската компания ГлаксоСмитКлайн (GSK) и на американската НюЛинк Дженетикс, Експериментални ваксини против ебола могат да станат готови за употреба в африканските страни в началото на идната година, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от АФП. Организацията, която е съсредоточила усилията си върху две ваксини - на британската компания ГлаксоСмитКлайн (GSK) и на американската НюЛинк Дженетикс,

Експерти: България може да изпълни директивите за КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/eksperti-bylgariia-mozhe-da-izpylni-direktivite-za-ktb-6023337

Според икономисти след свикването на следващото Народно събрание властите ще имат достатъчно време за промяна на закона за банките

Румънската звезда Кинга Себастиен пристига в България

http://www.cross.bg/kinga-bulgariya-sport-1432111.html

/КРОСС/ Звездата на новия лайфстайл спорт „Кангу Джъмп" Кинга Себастиен пристига в България, за да се срещне с над 2000 почитатели на динамичния спорт, който набира все повече популярност в България.  Кинга Себастиен е Национален координатор на треньорите и дистрибутор с ексклузивни права за България, Швеция, Румъния и Сърбия. В Румъния Кинга е популярна понвече от 15 години, като инструктор по аеробика, фитбол и пилатес. Тя е сертифициран персонален треньор и нутриолог и има голям опит в работата с деца, които се нуждаят от фитнес практика. Фитнес програмата по Кангу Джъмпс е нейният живот и това, с което е известна най-много. Кинга промотира спорта, а също така помага и подкрепя инструкторите от „Кангу Джъмп България" в техните инициативи да откриват зали или клубове в различни градове на България. Турнето на Кинга в България под надслов „ Изгаряне на мазнините" ще се проведе във Варна на 18 и 19 октомври тази година. Основната цел на събитието ще бъде да събере заедно всички хора, които практикуват и обичат Кангу Джъмп и да представи този красив спорт на хората, които все още не са се срещали с него. Зрителите ще могат да се насладят през целия ден на часовете по Кангу Джъмп, кратки демонстрации и модни представления. Освен това ще могат да научат нови хореографии и техники и да се забавляват. „Kangoo Jumps" се превръща в новата фитнес мания и за българите

След оставката на Ерик Холдър кабинетът на Обама остава без ревностен защитник на гражданските права

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/26/2388028_sled_ostavkata_na_erik_holdur_kabinetut_na_obama/?ref=rss


Оставката на министъра на правосъдието на САЩ Ерик Холдър лишава администрацията на Барак Обама от ревностен защитник на гражданските права, особено във време, когато проблемът беше осветен от размириците във Фъргюсън, съобщи агенция "Ройтерс".

Правозащитници се опасяват, че оттеглянето на Холдър ще създаде вакуум, особено ако се стигне до събития като тези във Фъргюсън. В предградието на Сейнт Луис в щата Мисури в началото на август беше застрелян 18-годишният чернокож младеж Майкъл...

Пазарът на бизнес имоти в Европа се засилва

http://econ.bg/Новини/Пазарът-на-бизнес-имоти-в-Европа-се-засилва_l.a_i.569830_at.1.html

Въпреки нестабилното икономическо възстановяване, пазарът на имоти в Европа остава стабилен, като в ключовите градове на континента се очаква ръст на...

Дания ще прати изтребители срещу ИД в Ирак

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/daniia-shte-prati-iztrebiteli-sreshtu-id-v-irak-6023336

Решението трябва да се гласува в парламента; във Великобритания също обсъждат дали да се включат в коалицията

Дания ще участва в ударите срещу „Ислямска държава”

http://www.cross.bg/ychastie-vzemat-operatziyata-1432109.html

/КРОСС/ Датското правителство обяви, че се присъединява към международната коалиция срещу „Ислямска държава", изпращайки седем изтребителя Ф-16, които да вземат участие във въздушните удари срещу ислямистите в Ирак, предава ИТАР-ТАСС. Премиерът Хеле Торнинг-Шмит обяви още, че парламентарното мнозинство в страната е "за" изпращането на четири военни самолета, три в резерва с 250 пилота и поддържащ персонал за 12 месеца, които пряко да вземат участие в операцията. Шмит призова другите страни също да се включват в операцията и да допринесат. Холандия вече се съгласи да се включи в коалицията, Великобритания и Белгия все още дебатират дали да се включат.  

Цигара опожари апартамент във Варна

http://pik.bg/цигара-опожари-апартамент-във-варна-news230225.html

Цигара опожари апартамент във Варна

Незагасена цигара е подпалила апартамент във „Възраждане”, информират от полицията.

Пожарът е станал вчера, малко след 19:30 часа. Вследствие на инцидента 35-годишен мъж е бил обгазен. Екип на “Спешна помощ” му е оказал медицинска помощ на място.

Вследствие на пожара са унищожени 2 кв/м ПВЦ дограма, 3 бр. мебели и са опушени 100 кв/м стени.

Вижте къде в София и София област няма да има ток от 29 септември до 3 октомври

http://offnews.bg/news/n_1/n_393884.html

ЧЕЗ предупреди за спиране на тока в различни квартали на София и София област в периода 29 септември 3 октомври. Причината е профилактика по цялата мрежа. Ето къде и кога няма да има ток: София-град На 29.09.2014 г. /08:00 - 11:00 ч/ - гр. София - Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 132 На 29.09.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Младост 4: бл. 428 , вх.5 На 29.09.2014 г. /08:00 - 16:30 ч/ - гр. София - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.А На 29.09.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В На 29.09.2014 г. /08:45 - 11:00 ч/ - гр. София - ул. Невестина скала №1, 1А /ул. Родопски извор №50, 52, 56, 56А/ На 29.09.2014 г. /09:00 - 14:00 ч/ - Герман Местност Зимника: бл. Бетонов Възел, вила, къща, пи 241 На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Красна Поляна II Част: БЛ. 9 ВХ.В, Г, БЛ. 5 ВХ.А, Б На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Ж.К. РАЗСАДНИКА, ул. ТРЪНСКИ МАЙСТОР /ТРЪНСКИ ОТРЯД/ № 4, №6, №8, №10А, №14, №14А, №16, №18, №20А; Даскал Коле: 13, 15, 17, 17А, 19, 19А, 27, 24 На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - община Кремиковци - Ботевградстко шосе 258 На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Ломско Шосе: 100, 102, 104, 106, 106-А, 108, 110, 114, 118, 12, 120, 122, 124, 126, 128, 130, 132, 134, 136, 138, 140, 142, 144 На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Хаджи Димитър: БЛ. 183, 184, 185, 186 На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 16, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 17, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г, вх. Д, вх. Е На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 13, вх. А, вх.Б, вх. В, вх. Д, вх.Е На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 12, вх. Б На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 15, вх.А, вх. Б, вх. В, вх. Г, вх. Д На 29.09.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Стрелбище ул.Дедеагач №2, 19, 21/ул.Мила родина №11, бл.11, 12, сграда до трафопоста, ул.Йордан Йовков бл.8 На 29.09.2014 г. /09:15 - 16:00 ч/ - гр. София - Лидице: 16, 25, 27, 29, 31, бл. 261, гар.1, гар.3, гар.4, гар.5, маг.7, п.г.1, п.г.2, п.г.3, п.г.5, п.г.7; Христо Смирненски: бл. 66; Хубавка: 9; Шипченски Проход: 49, 51, 53 На 29.09.2014 г. /09:15 - 16:15 ч/ - гр. София - Георги Пеячевич: 53, 54, 56, 58, 67, 67а, 69, 69-3, бл. 14, 15, 5, 54, гаар3/3, гар 8/8, гар 9/9, гар.12/12, гар.13/13, гар.5/5, гар.7, гар1/1, гар11/11, гар12/12, гар2/2, гар3/3, гар4/4, гар5/5, гар6/6, гар7/7, гар8/8, гар9/9, кафе Аперитив, маг.2, офис 1б; Петър Богдан: 42, 46, бл. Ателие, гар.1/1, гар.2/2, гар.3, гар.3/3, гар.4, гар.4/4, гар.5, гар.6, гар5/5, гар6/6, гар7/7, магазин На 29.09.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - община Кремиковци - бул. Ботевградско шосе №360 На 29.09.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - 765-та /Овча Купел/: 39; Овча Купел: бл. 409, 410; Овча Купел 1: бл. 406, 407, 407а, 409, 410, 412, ул.765 №39-кафе, бл. 408, 412, 421, До; Промишлена: бл. 408 На 29.09.2014 г. /09:30 - 12:00 ч/ - гр. София - Надежда 5: БЛ. 523, 524 На 29.09.2014 г. /09:30 - 12:00 ч/ - гр. София - Ж.К.Младост бл.460А На 29.09.2014 г. /09:30 - 13:00 ч/ - гр. София - Клек /618/616/: 5; Радин Дол: 2, 4, 53, 6, 8; Студен Кладенец: 26, 27, 29, 30, 31, 32, 32А, 34, 42, 44, 46, 48, 48А, 58, 64 На 29.09.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Надежда 2: БЛ. 216 ВХ.В На 29.09.2014 г. /09:30 - 16:00 ч/ - гр. София - Андрей Николов/Съби Димитро: 13, 14, 14-16, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 25, бл. 22, гар.13; Гео Милев: бл. 255; Лидице: 16, 20, 22, бл. 22, 257, 259, 261, 261 -ат.1; Хемус: 41, 43, 68, 68а, 70, бл. 2 На 29.09.2014 г. /09:45 - 13:00 ч/ - гр. София - Бъкстон: БЛ. 26, 27, 28, 29, 30; Пирин: 17; Юнашка Песен: 24, 30 На 29.09.2014 г. /10:00 - 12:00 ч/ - гр. София - Парково осветление в Борисова градина + р-нт Веселото село На 29.09.2014 г. /10:00 - 13:00 ч/ - гр. София - Илинден: БЛ. 131А; Разсадника: БЛ. 129-130, 131А, 131Б, 131В; Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 131А, 131Б, 131В На 29.09.2014 г. /10:00 - 15:00 ч/ - гр. София – магазин за мебели Айко На 29.09.2014 г. /10:01 - 15:00 ч/ - Панчарево Курията: 19; Местност Косанин Дол: 18, 3, 999, кл.а, бл. Барака, вила, имот 00017, кв. 41 Упи 14-2219, къща, мтп Кл.55-63-69, офис И Сервизна База, пи 2888, ст.33; Местност Ширините: бл. П2816 Кв465 На 29.09.2014 г. /10:30 - 13:00 ч/ - гр. София - ул.Природа №4А/ул. Ястребец №20 /ул. Родопски извор №45/ул.Невестина скала №8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 , 11, 13, 15, 17, На 29.09.2014 г. /11:00 - 14:00 ч/ - гр. София - Дружба 1: бл. 37 На 29.09.2014 г. /11:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Илинден: 129; Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 129-130 На 29.09.2014 г. /11:30 - 13:00 ч/ - гр. София - Околовръстен път (ф. Хофман консулт) На 29.09.2014 г. /12:00 - 14:00 ч/ - община Връбница - Дет. ясли, кв. Обеля На 29.09.2014 г. /12:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 129-130 На 29.09.2014 г. /12:30 - 15:00 ч/ - гр. София - ж.к.Красно село бл.219, ул. Родопски извор 59 /ул. Света Марина №52/ул. Ястребец №38 На 29.09.2014 г. /12:45 - 15:30 ч/ - гр. София - Къпалня Мария Луиза и подлез под алея яворов На 29.09.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - 643-та /витоша Овча Купел/: 9; Грамос: 16, 18; Лунна Папрат /669/: 1, 13; Прохлада: 13, 15, 19, 22, 24, 24-А, 25, 26, 27, 28, 30, 30-А, 32, 32-А, 33, 34, 34-А, 35, 37, 40, 42, 44, 46, 48, 5, 50, 7, 7-Б, 7-В, 9 На 29.09.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Житница: 23, БЛ. ТП; Коломан: 2, 4, БЛ. 46 ЗАД; Маестро Кънев/В. Марков/: 11, 11А, 4, 5, 7, 9; Момина Баня: 10, 10 А, 2, 3, 3 А, 5, 6, 6 А, 7, 7 А, 8, 8 А; Момкова Баня: 1, 11, 3, 4, 5, 5 А, 5 Б, 6, 7, 7 А, 7А, 9, 9 А; Народен Герой: 9; Овча Купел: 14, 18, 22, 24, 26, 26А, 28, 51А, 70, 8 На 29.09.2014 г. /14:00 - 16:00 ч/ - община Връбница - ул. 3та, ул. 5та, ул. 7ма На 29.09.2014 г. /14:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Иван Йончев: 3, 5 А На 30.09.2014 г. /08:00 - 11:00 ч/ - гр. София - Илинден: БЛ. 146; Сава Михайлов: 23; Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 135, 138, 146, 147, 297, ДО, О; Сливница: 127, 133, 133-143, 143, 64, 65, ДО, БЛ. 146, 146 МАГ1/28, 3, МАГ.24, МАГ.СИЛУЕТ М, МАГАЗИН 1.27, ОРЯХОВО, ПРЕД 146, ПРЕД БЛ.146, ТК УЕСТ ПАРК МАГ.16, ТЦ ИЛИНДЕН, ТЪРГ. КОМПЛЕКС, ТЪРГ. КОМПЛЕКС КАФЕ-СКАЙЛАЙН, ТЪРГ. КОМПЛЕКС УЕСТ ПАРК На 30.09.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Младост 4: БЛ. 491, вх. 1 На 30.09.2014 г. /08:00 - 16:30 ч/ - гр. София - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.Б На 30.09.2014 г. /08:00 - 17:41 ч/ - гр. София - 183-та кв. Мал. Долина /Младост/: 7; Дружба 2: бл. 257, 257/тп, 258, 266, 267, бл. 265, 269, 270, 273, 274, До На 30.09.2014 г. /08:30 - 13:00 ч/ - община Младост - Кауфланд, Младост 3 На 30.09.2014 г. /08:30 - 16:00 ч/ - гр. София - Дунав: 61, 73, 79а, 80, 81, 90; Константин Стоилов: 43; Панагюрище: 16, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 3, 38, 40, 42, 44, 46, 47, 48, 51, 53, 55; Родопи: 13, 31, 5, 43, 46, 47, 50, 52, 56, 57, 58, 60; Тимок/васка Ненчева/: 1, 10, 11, 11б, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 1а, 20, 21, 23, 24, 25, 3, 30, 31, 33, 36, 38, 39-41, 4, 40, 42, 43, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 6, 61, 65, 67, 69, 6а, 8, бл. Аптека, кантора, къща На 30.09.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802 ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. Е На 30.09.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Княз Борис I: 187; Листопад: 1, 10, 12, 14, 16, 3, 4, 5, 7, 8, 9; Сливница: 203, 205, 207, 211, 213, 215, 217, 219, 221, 223, 225, 227; Цар Самуил: 108, 153, 155, 157 На 30.09.2014 г. /08:45 - 11:00 ч/ - гр. София - ж.к. Красно село бл.195, ул. 656 №1, 1А, 3, 5, 7, 2, 2А, 4, 4А, 6, 8, ЧДГ "101 защо", ул. Хубча №16 медицински център На 30.09.2014 г. /09:00 - 14:00 ч/ - гр. София - Чепинско Шосе: 24;Чепинци, Общ. Столична; Xv-1266, Кв.115: бл. ул. Стара Планина; Дол: 1; Железничарска/реката/: 1, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 2, 20, 21, 23, 6, бл. Упи XXII-36; Зора: 31, 32, 34, 36, 46, 48, 50; Кокиче: 11, 9; Кооператор: 1, 3; Манастирска/чавдарци/: 9; Пресвета/полет/: 19; Ридо/животновъд/: 10а, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 3, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Стара Ливада: 1, 10, 11, 15, 17, 19, 2, 20, 3, 4, 4а, 5, 6, 8, 9; Стара Планина /Mилчо Иванов/: 39, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 63а, 64, 65, 67, 68, 68а, 69, 70, 71, 72, 73, 75, 77, бл. Стопански Двор, Двора на бившето ТКЗС, Склад за строителни Материали, стоп. Двор, стоп.двор; Хризантема: 1, 2, 5, 7, 9а, бл. Гарата, старата Гара; Читалищна/Тодор Пецов/: 13, 27 На 30.09.2014 г. /09:00 - 15:00 ч/ - гр. София - Надежда 2: БЛ. 216 ВХ.Г На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - община Връбница - Околовръстен път Южна дъга - търговски център Айко На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Ташкови Ливади /Батул. битка/:№ 2, № 4, №6, №8, №10, №16, №18, №22, №24, №26 На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Красна Поляна II Част: БЛ. 5 ВХ.В, Г, БЛ. 6 ВХ.А, Б На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Ломско Шосе: 2, 4, 6, 8, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 36, 38, 46, 450, 54, 56, 58, 60, 64, 68, 70, 74, 76, 80, 84, 86, 88, 90, 92, 94, 98 На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Хаджи Димитър: БЛ. 181, 182, 187 На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Велчо Атанасов: бл. УпиvІ 508кв.187; Георги Пеячевич: 18, 21, 21 А, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 38; Живко Николов: 12 А, 13, 14, 15, 16, 17-19, 18, 20, 21, 22, 23, 32, 34; Кадемлия /Георги Дамянов Йот: 5, 8; Марагидик /Симеон Славов/: 15, 17, 19, 21, 22, 23, 25, 27, 28, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 35а, 36, 38-40, 39, 42, бл. Гараж 12; Петър Богдан: 11, 13, 14, 15, 16, 18, 18а, 20, 5, 7, 9; Филип Станиславов: 1, 11-13, 13, 14, 15, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 9 А На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Ген. Паренсов: 16 А, 22 Б, 24 А, 28, 29, 31, 33; Граф Игнатиев: 47а, 47б; Любен Каравелов: 10, 11, 12, 14, 16, 17а, 17б, 18, 19, 21, 28; Юри Венелин: 22, 26, 30а, 30б, 32, 34, 36 На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 45, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. 1А На 30.09.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 42, вх. Б, вх. В На 30.09.2014 г. /09:15 - 16:00 ч/ - гр. София - Люлин 2: бл. 205, 206, бл. 211, 213, 217, 218, 219, 226, 290, до 217, бл. 212, 215, 216, 217, До; Панчо Владигеров: бл. 290, 290 Маг.4 На 30.09.2014 г. /09:15 - 16:15 ч/ - гр. София - Едисон: 10, 10а, 11, 12, 12а, 13, 13, , 14а, 14б, 16, 18, 30, 4, 4-6, 5, 5-11, 6, 7, 8, 8а, 9, 22, 24, 26-а, 28, 36, 39, 41, 43-45, 44, 46, 48, 50, у, бл. 1, 2, 3, бл. 1, 47-47б; Манастирска/Васил Воденичар: 1, 1-3, 1-а, 11, 13, 13-б, 15, 21, 2в, 3, 5, 7, 8, 9, 21-а, бл. 00, 1; Симеонов Век: 22, 26, 28, 2б; Съединение: 5; Трудолюбие: 11, 14, 16, 8, 9, бл. Маг.1, маг.2; Христо Максимов: 35, 35а; Чаталджа: 44 На 30.09.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - Овча Купел: бл. 409 - А / бл. Б, 409а; Овча Купел 1: бл. 409, 409а На 30.09.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Стрелбище бл.10, 11, 14 тото пункт , ул.Мидия №2, 3, 10, 15/ул.Йордан Йовков №13, бл.13, ул.Йордан Йовков №52/ул.Траянова врата бл.55, 53, 57 №65 ресторант "Регал", бл.9, Sushi Bar ул.Йордан Йовков №15, 19 На 30.09.2014 г. /09:30 - 12:00 ч/ - гр. София - Брянска Гора: 1, 1 А, 2, 3, 3 А, 4, 5, 6, 6 А, 7, 8; Обединение: 2, 3, 4, 4 А, 5, 5А, 6, 7, 7 А; Ростов: 1, 10, 11, 12 А, 13, 14, 15, 16, 17, 17 А, 18, 19, 19 А, 20, 21, 23, 23 А, 25, 26, 28, 28 А, 3, 3 А, 30, 30 А, 4, 6, 7, 8, БЛ. КЪЩА На 30.09.2014 г. /09:30 - 13:00 ч/ - гр. София - Ген. Кутузов: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 18 А, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 24А, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 31А, 32, 32А, 33, 34, 34А, 35, 35А, 36, 37, 39, 39А, 40, 41, 42, 42А, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 5, 50, 51, 53, 53А, 55, 57, 59, 61, 7, 8, 9, БЛ. 1, 2, 3; Грамос: 10, 2, 3, 4, 6, 7, 8; Дрян/643-та/: 11; Местност Гърдова Глава: БЛ. УПИ Х-458 КВ.16; Планинец: 11; Преки Път /Димитър Монов/: 81, 86, 94; Прохлада: 30А На 30.09.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Младост 4: бл. 495 На 30.09.2014 г. /09:30 - 16:15 ч/ - гр. София - Алфред Нобел: бл. 125; Гео Милев: 71; Едисон: 13, 32, 34, 35, 37, 38-42, 7, бл. 1, 2, ателие, гар.1, гар.1а, гар.2, гар.3, гар.4, гар.5, гар.6, гар.7, гар.8, гар.9, гараж 1, гараж 4, гараж 5, гараж 7, гараж 8, гараж 9, под Гараж 1; Елисавета Багряна/Кал. Веско: 1, 2, 2а, 4, бл. 127, 2а; Коста Лулчев /Асен Велчев/: 128, бл. 128; Кочани: 2 А; Манастирска/Васил Воденичар: 26, 31, 33, 42-48, 45, 49, бл. 16, 29, 31, ат.1, ат.2, ателие 1, гар., гар.1, гар.4, гар.9, гараж, таван, църква "св.троица"; Христо Максимов: 35, 41, 43, 43а, 45, 45а; Цариградско Шосе /Тракия/: бл. 125 На 30.09.2014 г. /09:45-10:00 ч/ - София; Люлин 8 - бл. 883 На 30.09.2014 г. /09:45 - 12:01 ч/ - гр. София - Елемаг: бл. 304; Изток: 2; Константин Кисимов: 2, 2а, бл. 303, 304; Фредерик Жолио Кюри: 20, 21, бл. 302, 303 На 30.09.2014 г. /09:45 - 13:00 ч/ - гр. София - Кипарис/726-та/: 6 На 30.09.2014 г. /09:45 - 15:00 ч/ - гр. София - 12-ти Април / Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 23, 3, 3 А, 4, 5, 8, 8 А; 3-ти Май / Горубляне/: 1, 10, 10 А, 12, 12 А, 14, 16, 17, 18, 1а, 2, 20, 22, 22а, 24, 24 А, 26, 3, 5, 5 А, 6, 7, 8, 9; Васил Пешев /кв. Корубляне/: 1, 14 А, 14а, 2, 4а; Витоша / Горубляне: 20; Горубляне: 7, 7 А, 8, 9; Музейна / Горубляне: 1, 10, 11, 14, 16, 18, 2, 20, 3, 3 А, 4, 5, 6, 6 А, 7, 8, 9; Пети Ноември /Горубляне: 1, 10, 11, 11 А, 12, 13, 15, 17, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Строителство; Пионерска: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 16 А, 16 В, 16б, 17, 18, 19, 19 А, 2, 20, 22, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 38, 4, 4а, 5, 6, 7, 7 А, 8, 9, 9 А, бл. Магазин; Самоковско Шосе: 10, 12, 14, 16, 18, 18а, 2, 20, 22, 24, 28, 30, 32, 4, 6, 8, 20, 24, 26, 32, 34, 36, 40, бл. Упи VІІІ-372 Кв 40; Синчец: 1, 2; Синчец / Горубляне: 2; Урвишка Крепост: 1, 10, 12, 14, 15, 18, 2, 20, 21, 22, 3, 4, 4 А, 5, 5 А, 6, 7, 7 А, 8, 9; Царичина Поляна: 4; Цветна Градина /Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 25а, 26, 27, 28, 29, 2а, 3, 31, 33, 35, 4, 4а, 5, 6, 7, 8, 9, №14, бл. Ресторант, упихІ328кв46 На 30.09.2014 г. /09:45 - 16:30 ч/ - гр. София - Свобода: БЛ. 4, 4 А, 4А, 6, УЛ.ГЕН. ЖЕКОВ ДО БЛ.12, На 30.09.2014 г. /10:00 - 12:00 ч/ - гр. София - Любляна /Й. Вишевградски/: 43, 45, 47, 49, 52, 53, 54, 54А, 56, 56А, 57, 58, 58В, 59, 60, 60Б, 61, 62, 62А, 65, 66А, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, БЛ. 1-ТЯЛО, 2-ТЯЛО, 3-ТЯЛО, 4-ТЯЛО, 5-ТЯЛО, 6-ТЯЛО, ГАР.4, Р-Н ОВЧЕ КУПЕР, ТЯЛО 6, ТЯЛО-1, УПИ XXVII - 272 КВ 42 На 30.09.2014 г. /10:00 - 12:00 ч/ - гр. София - КАТ резервно захранване, Министерство на труда, ;ДСО Монтажи-бараки. На 30.09.2014 г. /10:00 - 13:00 ч/ - гр. София - Илинден: БЛ. 118; Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 118 На 30.09.2014 г. /10:30 - 13:00 ч/ - гр. София - ул. Княгиня Клементина №34, ул. Завалска китка №12 На 30.09.2014 г. /12:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Илинден: БЛ. 119; Света Троица /Вълчо Иванов/: БЛ. 119, 1191 На 30.09.2014 г. /12:16-12:30 ч/ - София; Люлин 8, бл. 883 На 30.09.2014 г. /12:30 - 15:00 ч/ - гр. София - ЖК БОРОВО БЛ. 14, сервиз акомулатори На 30.09.2014 г. /12:30 - 16:30 ч/ - гр. София - 357-ма /Връбница/: 10, 11, 12, 16, 17, 18, 20А, 22, 23, 25, 27, 27А, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 35А, 37, 38, 39, 4, 41, 42, 43, 45, 47, 47А, 48, 48А, 49, 50, 51, 52, 53, 53А, 54, 55, 56, 8, №27А; 361-ва /Връбница/: 1, 10, 2, 4, 6; 362-ра /Връбница/: 10, 12, 17, 23, 25; 363-та/Връбница/: 1; 374-та /Връбница/: 1, 2, 3, 5, 6, 6А, 6Б, 7, 7А, 9; 375-та /Връбница/: 1, 2, 3, 5; 376-та /Връбница/: 1, 10, 2, 3, 8; 378-ма /Връбница/: 10, 11, 11А, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20А, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 28А, 29, 3, 30, 31, 31Б, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 4, 45, 5, 53А, 55, 6, 8, 8А, 9, 9А, БЛ. ЪГЪЛА С УЛ. ЦВЕТНИЦА; Връх Манчо: 7А; Иван Дим. Ненов: 1, 10Б, 12, 14; Кутловица /Михайловград/: 6; Надежда: 1, 10, 11, 2, 3, 3А, 4, 5, 6, 7, 8; Подкрепа: 12; Светла: 1, 1 А, 10, 11, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9; Стефан Дуньов/седми Конгрес: 22, 24, 29, 30, 31, 33, 33А, 35, 35А, 37, 39, 41, 45, 47, 48, 48А, 49, 49А, 49Б, 50, 51, 51А, 55, 59, 6, 60, 61, БЛ. И УЛ. СВЕТЛА На 30.09.2014 г. /13:00 - 15:00 ч/ - гр. София - Пи 1649, кв 106: бл. На ъгъла на 8 декем./Акад. Б. Стефанов На 30.09.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Белмекен: 14, 15, 16, 20; Бъкстон: БЛ. 36, 36-37, 38, ДО БЛ.38; Мусала: 1, 2, 4, 6, 7; Пирин: 1, 13 На 30.09.2014 г. /14:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Невестина Скала: 18 На 01.10.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б На 01.10.2014 г. /08:00 - 16:30 ч/ - гр. София - кв. Овча Купел 2 бл.22 вх.В На 01.10.2014 г. /08:15 - 15:15 ч/ - гр. София - Дружба 2, бл. 281, 281а На 01.10.2014 г. /08:15 - 16:15 ч/ - община Искър - Дружба бл.280 На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:00 ч/ - гр. София - бул.Янко Сакъзов: Кафе, парк Оборище До Тенис Корт На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул. БРАТЯ СТАНИСЛАВОВИ: № 3, № 5, № 13, № 15, № 17, № 47, № 61, № 63, № 65, № 70 На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул. ВИТКОВА ЛИВАДА: № 2, № 4, № 8, № 8A, № 12, № 15, № 22, № 36, № 38, № 40 На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. А На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 806 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г, ВХ. Д, ВХ. Е На 01.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Екзарх Йосиф: 115, 121, 127, бл. В Двора; Христо Ковачев: 38, 42, 44, 46, бл. Ателие 1, кафе-клуб, магазин 1, офис 2, офис2, с Гараж На 01.10.2014 г. /08:45 - 11:00 ч/ - гр. София - ж.к. Бели брези бл.1, 2, 3, 4, 5/ресторант Лакубанита /ул.Гребенец 10, /ул. Битоля №2, 4/ На 01.10.2014 г. /09:00 - 12:30 ч/ - гр. София - Ген. Георги Вазов/иван Пенев: 13, 13а, 15, 15 А, 17, 20а, 21, 22, 22 А, 23, 24, 25, 27, 28, 30, 30а, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 На 01.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Враил: 1, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14; Атанас Лозанчев 2, 4, 6, 15; Възрожденска 75, 77, 79, 83; Демир Капия 40, 46, 54, 56, 60, 61, 63, 65; Бъдник 2, 4, 6, 9, 14; 280-та 2, 4, 6; 222-ра 2, 8, 10, 12; 229-та 3, 4, 5, 6; 278-ма 2, 3, 6, 8, 10 На 01.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Хаджи Димитър: БЛ. 91, 90 ВХ. В На 01.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 43, вх. Б, ; бл. 44, вх.А, вх.Б, вх.В На 01.10.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - жк. Стрелбище - ул. Доспейски проход бл. 8, 7, №18, къща с/у бл.7 ул. Нишава 163 вх.Б, 35Детска ясла "Вълшебство", бл.6 , 7 ул.Нишава №155, 157, 159, 165, 167, 171 (Аванти , пица Сицилиана , мебели, кафе , фризьорски салон) , ул.Нишава №153(Пикадили, М-тел, книжарница, кулинарен магазин ) На 01.10.2014 г. /09:15 - 16:00 ч/ - гр. София - Арх.лазар Парашкеванов: бл. 023; Люлин: бл. 023; Люлин 1: бл. 021, 022, 022а, 023, 023-аптека, 023-еврофутбол, 23, 23-търговски Обект, в Пазара, до бл. 023, кафе, павилион 21, пазар, Пред; Цвети Иванов/Кръстана Янева: бл. Павилиони На 01.10.2014 г. /09:15 - 16:00 ч/ - гр. София - Екзарх Йосиф: 121; Христо Ковачев: 38, 42, 44, 46, бл. Гараж 1, гараж 2, гараж 3, мезон., мезон.11, с Гараж; Чаталджа: 57 На 01.10.2014 г. /09:15 - 16:15 ч/ - гр. София - Герлово: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Евлоги И Христо Георгиеви: 145, 151, 153, 155, 157, 159, бл. 151; Оборище: 36а, 38а; Проф.асен Златаров: 15, 15б, 17, 17 А, 17а, 19, 24 На 01.10.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - Овча Купел 1: бл. Паркинг До бл. 42; Овча Купел 2: ", бл. 40, 41, 41а, 41б, 42, с/у бл. 42-стр.табло На 01.10.2014 г. /09:30 - 10:00 ч/ - гр. София - Буная/Никола Ботушев/: 23, 27, 30, 32, 34, 38, 4, 6, 8, БЛ. 17; Каймакчалан: 1, 11, 13, 3-5, 7, 9, БЛ. А; Лисец /Христо Атанасов/: 6, 7; Оборище: 100, 102, 105, 106, 107, 111, 113, 113-115, 72, 72Б, 72В, 72Г, 74-76, 78, 80, 82-84, 86, 92, 94, 98, БЛ. -ЧЕРКОВНА, МАГ.2, МАГАЗИН; Русалка: 30; Черковна /Паун Грозданов/: 25, 31, 33, 35, 41, 51, 57, 59, 61, 63, 72, 72А, 72Б, 76, 78, 80, 82, 84, БЛ. МАГ.1, ПОДУЯНЕ-ЦЕНТЪР, АТЕЛИЕ На 01.10.2014 г. /09:30 - 12:00 ч/ - Кътина Еделвайс/Шопски Парт. Отряд/: 10, 11, 2, 4, 5, 6, 9; Езеро/Васил Коларов/: 13, 14, 20, 21, 26, 27, 29, 39, 9; Иглика: 12; Кокиче/Окт. Революция/: 12; Локомотив: 8; Местност Алула: БЛ. СУШИЛНЯ ЗА БИЛКИ; Местност Малио Дол: БЛ. ВИЛА; Пирамидите/Никола Желязков/: 1, 10, 11, 12, 13, 15, 2, 20, 20А, 25, 30, 33, 4, 5, 59, 6, 7, 8, 87, 9, О, БЛ. В.З. МОГИЛАТА УЛ.ПИРАМИДИТЕ П-, ВИЛА, П-Л 143, П-Л 23, П-Л 8; Професорска: 2, 4; Синия Вир: 23, 24, 25, 28, 30, 31, 35, 37, 39, 45, 53, БЛ. ВИЛА На 01.10.2014 г. /09:30 - 13:00 ч/ - гр. София - Княжевска /Валентин Андреев/: 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 33А, 35А, 36, 38, 39; Кореняците/дим.пъшков/: 52, 54, 55, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 62А, 64, 65, 65А, 67, 67А, 69; Полк. Стойно Бачийски /Филип/: 23, 25, 27, 28, 30, 30А, 31, 32, 32А, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 48, 52, БЛ. А На 01.10.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Надежда 2: 263 ВХ.В На 01.10.2014 г. /09:31 - 13:30 ч/ - гр. София - Младост 2: бл. 262, 262 /секция Б/, 262 /секция В/, О На 01.10.2014 г. /09:45 - 13:00 ч/ - гр. София - 605-та /витоша/: 2, 3, 4, 6, 8; Войводина Могила: 101, 108, 108Б, 110, 112, 113, 114, 116, 118, 120, 122, 123, 124, 126, 128, 131, 133, 135, 137, 139, 141, 143, 145, 65, 67, 71, 73, 78, 81, 83, 85, 87, 87А, 89, 91, 95, 97, 97А, 99, 99А; Звездица /Георги К. Дим./: 3; Люлински Път/Народно Въстание/: 1, 2-А, 2А, 3, 3А; Полк.стойно Бачийски/филип: 103, 105, 107А, 111, 113, 114, 121, 123, 124, 127, 128, 129, 130, 132, 134, 93, БЛ. ГАБЛОТО НА В.МОГИЛА 110; Цар Борис III /Девети Септ.: 280, 284, 288, 298, 330, 332, 334, 338, 340, 344, 346, 348, 358, 364, 368, 372, 374, 376, 380А, 453 На 01.10.2014 г. /10:00 - 10:30 ч/ - гр. София - Веслец: 25, 27, 31, 32, 34, 35, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 52-А, 52-Б, 52-В, 56; Св.св.кирил И Методий: 37, 39, 40, 41, 43, 45, 49, 50, 51, 68, 68 ПАРТЕР, №70 На 01.10.2014 г. /10:00 - 14:00 ч/ - гр. София - 157-ма: 5; Г.м.димитров: 58; Дианабад: бл. 32, 33, 33 А На 01.10.2014 г. /10:00 - 15:01 ч/ - община Панчарево - в.з. Зимнико На 01.10.2014 г. /10:01 - 10:30 ч/ - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1;Герман; Вилна Зона Враня: 1, 11, 1а, 2, 5, бл. Вила, вила В ул. 11 20, водна Помпа, кв.20 Упи 14-400, строеж На Ограда, строителство, строителство На Жилищна Сграда, ул. 8 № 1; Вилна Зона Шамако: 573, бл. Вила, п-л 86; Герман: бл. С/у Мтп; Грамадето/в.з.врана-герман/: , ; Дзуката Барата: бл. Пи 2628; Местност Зимника: бл. Бетонов Възел, вила, къща, пи 241; Местност Кръста: бл. Мр 003006; Патриарх Герман/9 Септември: 108, 110, 112, 112а, 116, 144;Лозен, Общ. Столична; Стар Лозенски Път: 55;гр. София -; Горубляне: бл. 36 И М/у Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, м/у; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Младост 1а: бл. 554; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Околовръстен Път: 371; Павел Красов / Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав / Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет / Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Рила/в.з.врана-лозен-триъгълника/: 16; Роса /горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско Шосе/вол.шосе/: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско Шосе/тракия/: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра /ул.камчия На 01.10.2014 г. /10:30 - 13:00 ч/ - гр. София - ул. Царево село №2, 4 /ул. Ворино №11/ На 01.10.2014 г. /11:00 - 11:30 ч/ - гр. София - Бански: БЛ. С/У ЕКЗ.ЙОСИФ 31; Екзарх Йосиф: 29; Княгиня Мария Луиза/г.дим.: 16 На 01.10.2014 г. /11:30 - 14:30 ч/ - гр. София - Младост 2: бл. 290, до Ктп бл. 290 На 01.10.2014 г. /12:00 - 12:30 ч/ - гр. София - Цар Симеон: 49, 51, 53А, 55, 57, 82; бул. М. Луиза 22 На 01.10.2014 г. /12:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Белите Брези: 1 На 01.10.2014 г. /12:30 - 16:30 ч/ - гр. София - 14-та/Враждебна/: 20; 15-та/Враждебна/: 1, 10, 2, 29, 2а, 2б, 3, 5, 6, 7, 8, 9; 16-та/Враждебна/: 1, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 22а, 25, 27, 29, 3, 31, 35, 37, 39, 5, 6, 8, 9; 17-та /кв. Враждебна/: 35; 17-та/273/: 1, 1а, 2, 3, 4, 5, 6; 18-та /кв. Враждебна/: 1; 19-та/кв. Враждебна/: 6; 29-та /кв. Враждебна/: 1, 12, 13, 14, 16, 16а, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 3, 4, 5, 6, 7; 30-та/кв. Враждебна/: 10, 12, 14, 16, 2, 25, 35, 36, 38, 41, 42, 44, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70; 35-та/кв. Враждебна/: 1, 10, 11, 11а, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; 36-та/кв. Враждебна/: 1, 10, 12, 14, 1а, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; 37-ма/кв. Враждебна/: 1, 10, 11, 12, 3, 4, 5, 6, 8; 40-та/кв. Враждебна/: 21, 23, 25, 27, 29, 30, 30а, 31, 31б, 32, 33; 62-ра/кв. Враждебна/: 2, 3 На 01.10.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Белмекен: 3; Бъкстон: БЛ. 24; Пирин: 10, 12А, 14, 27, №14, БЛ. ГАРАЖ №1, МАГАЗИН №1; Юнашка Песен: БЛ. 24, ДО На 01.10.2014 г. /14:00 - 14:31 ч/ - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1;Герман; Вилна Зона Враня: 1, 11, 1а, 2, 5, бл. Вила, вила В ул. 11 20, водна Помпа, кв. 20 Упи 14-400, строеж на Ограда, строителство, строителство На Жилищна Сграда, ул. 8 № 1; Вилна Зона Шамако: 573, бл. Вила, п-л 86; Герман: бл. С/у Мтп; Грамадето/в.з.врана-герман/: , ; Дзуката Барата: бл. Пи 2628; Местност Зимника: бл. Бетонов Възел, вила, къща, пи 241; Местност Кръста: бл. Мр 003006; Патриарх Герман/9 Септември: 108, 110, 112, 112а, 116, 144;Лозен, Общ. Столична; Стар Лозенски Път: 55;гр. София -; Горубляне: бл. 36 И М/у Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, м/у; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Младост 1а: бл. 554; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Околовръстен Път: 371; Павел Красов / Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав / Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет / Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Рила/в.з.врана-лозен-триъгълника/: 16; Роса /горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско Шосе/Вол.шосе/: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско Шосе/Тракия/: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра /ул. Камчия На 01.10.2014 г. /14:30 - 16:30 ч/ - гр. София - бул. Г. Делчев №61, 63, ресторант ул. Битоля /ул. Г. Делчев/, ул. Ворино 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 52, 54, 56, 68/ На 02.10.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б На 02.10.2014 г. /08:00 - 16:30 ч/ - гр. София - кв. Овча Купел 2 бл.23 вх.А На 02.10.2014 г. /08:30 - 16:00 ч/ - гр. София - Враня: 57-59, 67, 67а; Козлодуй: 114; Яворова Чука: 1, 10, 10а, 14, 16, 3а, 5, 7, 8 На 02.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул. МЕТ0ДИ МАКЕДОНСКИ: № 3, № 5, № 5A, № 7, № 35, № 40, № 42 На 02.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул. ВЪЛЧО ГЕОРГИЕВ: № 2, № 2A , № 3 , № 3A , № 4 , № 9 , № 11 , № 13 , № 15 , № 18 На 02.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г На 02.10.2014 г. /09:00 - 11:00 ч/ - гр. София - Дойран: 29 На 02.10.2014 г. /09:00 - 12:30 ч/ - гр. София - 12-та/Враждебна/: 1, 10, 11, 12, 12а, 13, 14, 16, 18, 2, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; 13-та/Враждебна/: 1, 10, 11, 14, 15, 2, 2а, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8а, 9; 14-та/Враждебна/: 1, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 2, 22, 24, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Лят.кухня; 29-та/Враждебна/: 15, 15а, 19, 5, 8, 9; 30-та/Враждебна/: 17; 31-ва/Враждебна/: 4; 62-ра /Враждебна/: 1, 2, 3; 8-ма /Враждебна/: 26, 26в, 26а, 28, 30а, 32, 37, 45, 46, 57, бл. Поща; 9-та/Враждебна/: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 17а, 19, 1а, 2, 21, 23, 27, 2а, 2б, 2в, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9 На 02.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Жорж Дантон/фр.революция/: 5, 6, 10, 35, 39, 45, 50, 52; Илинденско Въстание: 6, 8, 15, 19, 32, 34, 67; Ломско Шосе: 77, 79, 81, 83, 85, 87, 89, 97, 99, 101, 131, 132, 137, 139, 141, 143, 145; Кумановски бой 1, 3, 5, 7, 11, 15, 17, 18 На 02.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Хаджи Димитър: БЛ. 90 ВХ. Г , Е На 02.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 42А, вх. А, вх.Г;; БЛ.43, вх. А, вх. В На 02.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 33, вх. А, ; БЛ. 18, вх. А, вх. Б, вх. В, ; БЛ. 18А, вх. А На 02.10.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Стрелбище бл.4, 5/Южен парк павилиони срещу бл.5 , ул.Костенски водопад №8, 10, 12, 14/ул.Бадемова гора №3 /ул.Костина №1, 6 На 02.10.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - Овча Купел 1: бл. 422, тц До бл. 422; Президент Линкълн: 62, 66; Промишлена: бл. Кв.3а На 02.10.2014 г. /09:15 - 17:15 ч/ - гр. София - Дружба: бл. 523; Дружба 2: бл. 523, 524, 526, ул. Обиколна Упи-ІІ-1268, бл. 527, 528 На 02.10.2014 г. /09:30 - 13:00 ч/ - гр. София - Ардино: 2; Кавак /Цвета Юрукова/: 1, 11, 2, 4, 5, 6А, 7, 9; Лъвчето: 1, 11, 13, 3, 5, 7, 8, 9; Медвен /Маргарита Георгиева/: 4, 5, 8, 9; Преслав: 3; Проф. Николай Державин: 2 На 02.10.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Надежда 2: 263 ВХ.Г На 02.10.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - Бистрица, Общ. Столична 101-ва: 1; гр. София - Горубляне: бл. 36 И М/у Бл 3, автосервиза, до Автосервиза Автосервиза, имот 2492, кв.9 бл. 20а, До, к 4, м/у; Гродно: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Камчия: 1; Минзухар: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 2, 20, 4, 5, 8, 9; Обреща: 1, 11, 13, 15, 3, 5, 7, 9, бл. Горубляне; Павел Красов / Горубляне: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 34, 35, 36, 4, 40, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Поручик Мороз: 1, 1 А, 10, 11, 12, 2, 2 А, 3, 4, 5, 6, 8, 9; Преслав / Горубляне: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Пролет / Горубляне: 1, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19 А, 2, 21, 23, 25, 27, 29, 3, 31, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Ремсиста: 1, 11, 13, 15, 2, 3, 5, 7, 9; Роса /горубляне: 1, 1 А, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 42 А, 44, 46, 48, 5, 50, 6, 7, 8, 9; Самоковско Шосе: 1, 17, 19, 23, 3, 42, 46, 13, бл. 1, 2, 3, бл. 1, аптека, фургон; Симеоновско Шосе/вол.шосе/: 1; Ханчето: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 6, 8; Цариградско Шосе/тракия/: 34; Шиндра: 1, 10, 12, 12 А, 2, 4, 4 А, 6, 8, бл. ул. Шиндра /ул. Камчия На 02.10.2014 г. /09:30 - 16:00 ч/ - гр. София - Люлин: бл. 014, 14; Люлин 1: 1, бл. 013, 024, 025, 23, 24а, бл. 014, 026 На 02.10.2014 г. /09:30 - 16:00 ч/ - гр. София - Враня: 35, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 48, 49, 51, 53, 75, 79-83, бл. Апартамент, ат.1, ат.2, гар.1, гар.2, гар.3, гар.4, парт.; Габрово: 6-8; Калофер: 10, 12, 13, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Карлово: 11-13, 2, 3, 4, 5, 6, 6, 8, 6, 8, , 6-10, 6-8, 6-8 Б, 6-8б, 8-10, бл. 6-8-10, гараж 2, гараж 5, маг.4; Козлодуй: 132, 141, 146, 148, 149, 151, 153, 155, 157, 159, 163, 165, 167, бл. 148; Свищов/Венко Рашков Китов/: 10, 12, 14, 18, 3, 4, 5, 7, 8; Сливница: 127, 133, 135, 137, 139, 147, 151, 153, 155, 157; Яворова Чука: 10а, 3 На 02.10.2014 г. /09:45 - 13:00 ч/ - гр. София - Буземска: 13, 15, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 30А, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, БЛ. 1, 2, 3, ДО БЛ.1 На 02.10.2014 г. /09:45 - 16:15 ч/ - гр. София - Беласица: бл. 57; Круша Планина/Анушка Драгие: 3, бл. 56; Странджа: 121; Харалампи Карастоянов: бл. 57, 58 На 02.10.2014 г. /10:00 - 14:00 ч/ - гр. София - Дианабад: бл. 42, 43, 43-44, 44, 45, 45-46, 46; Драган Цанков: 46, бл. 1 На 02.10.2014 г. /10:30 - 13:00 ч/ - гр. София - ул. Лерин № 39, 41 /ул. Дойран № 9, 15 На 02.10.2014 г. /11:00 - 14:00 ч/ - гр. София - Младост 2: бл. 282; Свети Киприян/к.каприелов/: бл. 282 На 02.10.2014 г. /12:30 - 15:00 ч/ - гр. София - ул.Ворино №3, 5 /ул.Царево село №13 На 02.10.2014 г. /12:30 - 16:30 ч/ - гр. София - 1-ва /кв. Враждебна/: 11, 13, 15, 17, 19, 21, 24, 26, 28, 42, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58; 2-ра /кв. Враждебна/: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 16а, 17а, 18, 19, 19а, 2, 20, 20а, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 25а, 25б, 26, 26а, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 33а, 35, 37, 38, 38 А, 39, 40, 43, 43а, 44, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 55, 7, 8, 9, бл. Друг Вид Сграда За Обитаване; 3-та /кв. Враждебна/: 1, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 17а, 18, 20, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 36, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 5, 6, 7, 9, №42; 4-та /кв. Враждебна/: 10, 11, 12, 12а, 12б, 13, 13а, 14, 15, 16, 17, 17а, 18, 18а, 19, 20, 21, 21а, 23, 24, 24а, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 34, 34а, 35, 37, 39, 41а, 41б, 43, 43а, 45, 47, 5, 7, 8, 8а, 9; 7/кв. Враждебна/: 10, 2, 4, 6, 8; Враждебна: 2, 4, бл. ул. 7-ма На 02.10.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - 713-та /витоша/: 10, 4, 7, 8; Жеравна /Кикола Парапунов/: 1, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 19, 1А, 21, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Изгрев: 1, 10, 11, 12, 14, 16, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Искра: 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18, 4, 4А, 5, 6, 7, 7А, 9; Калинка: 13, 14, 15, 16, 20А, 7А, БЛ. КВ. 70; Марта: 11, 8 На 02.10.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Манастирски Ливади: КВ.5; Мур: №35А; Пирин: 77, 79; Синанишко Езеро: 13, БЛ. 12 На 02.10.2014 г. /14:30 - 16:30 ч/ - гр. София - бул. Цар Борис III №93-95 /ул. Хайдушка гора №2 На 03.10.2014 г. /08:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Младост 1: БЛ. 30, вх. А и вх. Б На 03.10.2014 г. /08:00 - 16:30 ч/ - гр. София - кв. Овча Купел 2 бл.23 вх.Б На 03.10.2014 г. /08:30 - 12:30 ч/ - гр. София - КАУФЛАНД - Овча Купел На 03.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул. СПРАВЕДЛИВОСТ: № 1, № 3, № 5, № 7, № 8, № 10, № 11, № 12, № 13, № 26, № 38, № 39, № 41, № 43, № 44, № 73, № 84 На 03.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - Ж.К. Модерно предградие ул.СТЕФАН ДУНЬОВ: № 6, № 22, № 24, № 30, № 33, № 37, № 39, № 41, № 49 На 03.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 803 ВХ. Д На 03.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 810 ВХ. А, ВХ. Б, ВХ. В, ВХ. Г, ВХ. Д На 03.10.2014 г. /08:30 - 16:30 ч/ - гр. София - ж.к. Люлин 8: БЛ. 802П На 03.10.2014 г. /09:00 - 11:00 ч/ - гр. София - Цветна градина бл.63, №56, 56А58, 67, 69, 71, 71А/ул. Бунтовник №52, /ул.Кожух планина №1, 1А На 03.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - община Искър - ф-ма Салвис На 03.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Парижка Комуна: 22, 27, 29, 31, 33, 39, 41, 43; Ръжана/три Уши/: 14, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3134, 35, 36, 37; Христо Силянов/бородински Б: 72-А, 72-Б, 72-В, 72-Г, 67, 69, 71, 73, 75, 83, 85, 87, 93 На 03.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Хаджи Димитър: БЛ. 97 ВХ.А , Б На 03.10.2014 г. /09:00 - 16:00 ч/ - гр. София - Дървеница: БЛ. 33, вх. Б, вх. В; БЛ. 34, вх.Б, вх.А; БЛ. 18, вх.Г, вх. Д, вх. Е На 03.10.2014 г. /09:00 - 16:30 ч/ - гр. София - 1-ва /Нова Враждебна/: 14, 14а, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 21а, 22, бл. П-л 2/2; 2-ра /Нова Враждебна/: 31, 45; 3-та /Нова Враждебна/: 1, 10, 11, 13, 2, 3, 4, 44, 44а, 5, 6, 7, 8, 9, бл. Водна Помпа; Враждебна: 3, бл. Пи 165052, ул.3-та На 03.10.2014 г. /09:15 - 16:00 ч/ - гр. София - Люлин 1: 1, бл. 015, 028, 029, бл. 027, табло За Интернет, бл. 029, 030, 031, 31; Люлин 2: бл. 015, ул. Ген.в.кутинчев - Крш 2402 На 03.10.2014 г. /09:15 - 16:30 ч/ - гр. София - жк Овча купел бл. 37, 38, 39; ул. Промишлена 27 На 03.10.2014 г. /09:30 - 13:00 ч/ - гр. София - 718-та /Витоша/: 2; 719-та /Витоша/: 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 17А, 20, 21, 22, 3, 32, 33, 35, 36, 4, 5, 58, 6, 7, 9; 722-ра /витоша/: 1, 2, БЛ. КНЯЖЕВО; 776-та: 1, 10, 12, 14, 2, 3, 3А, 4, 5, 7, 8, 9; Безименна: БЛ. ВИЛА; Витошко Цвете /Княжево/: 6; Детелина: БЛ. ВИЛА; Полско Цвете: 1, 107, 10А, 12, 13, 14, 15, 16, 16А, 17, 18, 2, 21, 24А, 28, 29А, 3, 34, 38, 5, 53, 61, 7, 78, 8, 9, 95, БЛ. ВИЛА; Утринна Роса: 10; Църквище: 10, 13, 14, 15, 16, 16А, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 27, 29, 30, 31, 33, 35, №31 На 03.10.2014 г. /09:30 - 15:00 ч/ - гр. София - Надежда 2: 263 ВХ.Д На 03.10.2014 г. /09:30 - 16:00 ч/ - община Панчарево - Обект на ВиК На 03.10.2014 г. /09:45 - 13:00 ч/ - гр. София - ул. Пирин 29 На 03.10.2014 г. /10:00 - 14:00 ч/ - гр. София - Драган Цанков: 59-63, до, с/у, бл. 5*-9-6, 59-63, павилион; Константин Игнатов: 1а На 03.10.2014 г. /11:00 - 13:30 ч/ - гр. София - ул.Бунтовник №51, 53, 55, 57, 59, 61, 55А, 58, 60, 62, 64, 63-65/ул.Богатица №30 На 03.10.2014 г. /11:31 - 15:30 ч/ - гр. София - Димитър Моллов /акад. Е. Павло: 24; Младост 1: бл. 26, мл 1 Подеза Ок Б Ца/, младост 1 - Подлеза На Окръжна, младост 1 Подлез Окр.болница/, ок.б-ца, окр.б-ца, подлез До Окръжна Болница, До, пав, подл, подл., с/у, сп, сп.; Цариградско Шосе/тракия/: 111а, 113б, бл. Кафе Хавана Сп.гр. София - Прес, кафе-хавана Соф.прес, ок.б-ца На 03.10.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Детелина: 10, БЛ. ВИЛА; Детелина /Княжево/: 3, БЛ. В.З.КИЛИЙТЕ, М. КИЛИИТЕ; Люти Дол: 1, 10, 10А, 10Б, 12, 13, 13А, 4, 41, 5, 7, 7А, 8, 9, БЛ. ВИЛА; Полско Цвете: 101, 107, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 26Б, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 40, 43, 44, 45, 46, 48, 48A, 50, 50А, 52, 54, 62, 63, 65, 66, 67, 68, 70, 71, 73, 75, 76, 78, 9, БЛ. ВИЛА; Утринна Роса: 12 На 03.10.2014 г. /13:00 - 16:30 ч/ - гр. София - Боряна: 37-39, 39 На 03.10.2014 г. /14:00 - 16:30 ч/ - гр. София - ул.Хайдушка гора № 8, 9, 11/ул.Кюстендил №55, 65 На 03.10.2014 г. /09:31 - 13:00 ч/ - гр. София - Младост 1: бл. 54 А, 54а Софийска област За периода 29.09-30.09.2014 г. /08:30-09:00 ч/ - Костинброд - Обединена За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - с. Доспей За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - с. Рельово За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - Ковачевци, Общ. Самоков - 10-та; 11-та; 12-та; 13-та; 14-та; 18-та; 19-та; 20-та; 21-ва; 22-ра; 23; 25-та; 26-та; 27-ма; 28-ма; 29-та; 30-та; 31-ва; 32-ра; 33-та; 34-та; 35-та; 36-та; 37-ма; 38-ма; 3-та; 40-та; 41-ва; 42-ра; 43-та; 44-та; 46-та; 47-ма; 48-ма; 49-та; 4-та; 52-ра; 53-та; 55-та; 5-та; 6-та; 7-ма; 8-ма; 9-та За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:00-16:00 ч/ - с. Алино За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:15-16:00 ч/ - Белчин - 10-та; 19-та; 1-ва; 20-та; 22-ра; 23-та; 2-ра; 3-та; 4-та; 6-та; Витоша; Христо Ботев За периода 29.09-03.10.2014 г. /08:30-16:00 ч/ - Самоков - Местност Ренов Дол За периода 29.09-03.10.2014 г. /09:00-16:00 ч/ - с. Смолско На 29.09.2014 г. /08:15-14:30 ч/ - Самоков - Самоково На 29.09.2014 г. /08:30-15:30 ч/ - Сливница, Общ. Сливница - Васил Левски На 29.09.2014 г. /08:45-15:30 ч/ - Костенец, Общ. Костенец - Акация; Балчовица; Белмекен; Бор ; Бреза; Бунара; Вароша; Васил Левски; Витоша; Георги С.раковски; Горна Черква; Детелина; Дренето; Дъбовица; Еделвайс; Езерище а ,а; Захари Стоянов; Здравец , бл. Гараж; Иван Вазов; Иглика; Извън Регулация - Овчарник; Изгрев; Инчовица; Искър; Китка; Кокиче; Константин Костенечки; Кръстите; Курорт Вили Костенец; Липа; Любен Каравелов; Люляк; Македония; Малина; Миликини Ниви; Младост; Мургаш; Мусала; Оборище; Освобождение; Отец Паисий; Охрид; Панайот Волов; Патриарх Евтимий; Пейо Яворов; Пета; Пипериче; Пирин; Пленщица; Първа; Равен; Радост; Република; Рила; Родопи; Роза; Сакарджа; Самуил; Света Петка; Свети Георги На 29.09.2014 г. /09:00-11:00 ч/ - Община Горна Малина – трафопост Блок ВП2 На 29.09.2014 г. /09:00-15:00 ч/ - Лакатник, Общ. Своге – Пробойница На 29.09.2014 г. /09:00-16:00 ч/ - с. Долно Камарци общ.Горна Малина На 29.09.2014 г. /09:15-15:30 ч/ - Долна Баня - Александър Стамболийски; Хан Аспарух; На 29.09.2014 г. /09:15-15:30 ч/ - Костенец, Общ. Костенец - Акация; Белмекен; Боровец; Витоша; Заря; Здравец; Зорница; Изгрев; Калинка; Кирил и Методий; Константин Костенечки; Люляк; Марица; Момина Сълза; Оборище; Пирин; Рила; Самуил; Свети Георги; Славей; Средна Гора; Трапезица; Търговска; Хан Исперих; Цар Симеон I; Цариградско Шосе а, А бл. Кухня,склад,уо Тп Болница; Чайка; Чучулига; Шипка; Ясен На 29.09.2014 г. /09:30-15:15 ч/ - Костенец, Общ. Костенец - Хан Исперих На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Видраре - Махала Мусатете; Махала Пешната Лъка; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Джурово; Махала Герановица; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Етрополе - Батак; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Калугерово, Общ. Правец - Махала Връбчовци бл. Вила; Махала Габрика; Махала Димитровци; Махала Златовци; Махала Костадиновец; Махала Рударец; Махала Чекотин; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Правец - Маняков Камък; Махала Дръвница; Север; Тодор Живков; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Своде - Махала Курман; Махала Лъга; Махала Преход; На 29.09.2014 г. /09:45-15:45 ч/ - Средни Рът - Махала Краева Бачия; Махала Кръста; Махала Марково Равнище; Махала Скр. Колиби; Мах. Бечовското; Махала Голяма Глава; Махала Дунавското; Махала Койчовци; Махала Кондурите; Махала Куваница; Махала Мончово Търне; Махала Средни Рът На 29.09.2014 г. /10:00-12:00 ч/ - Община Горна Малина - трафопост Черква Байлово На 29.09.2014 г. /10:01-12:00 ч/ - Елин Пелин, Общ. Елин Пелин - Калоян; Мургаш; Новоселци; Шипка На 29.09.2014 г. /10:45-15:45 ч/ - Костинброд - Обединена На 29.09.2014 г. /11:30-14:00 ч/ - Горна Малина - Блокове; Осемнадесета На 29.09.2014 г. /11:45-16:30 ч/ - Самоков - Арда; Асен Карастоянов; Генерал Гурко; Граф Игнатиев; Димитър Димов; Еделвайс; Елица; Здравец; Искър; Митрополит Доситей Самоковски; Осогово; Плана Планина; Тракия На 29.09.2014 г. /12:00-12:15 ч/ - Благоевград - Зора; На 29.09.2014 г. /12:00-12:15 ч/ - Драговищица, Общ. Костинброд; Втора; На 29.09.2014 г. /12:00-12:15 ч/ - Костинброд - Александър Стамболийски; Асен Златаров ,а,; Безименна бл. Хладилен Склад; Букет; Георги С. Раковски; Герена; Дванадесети Април; Детелина; Димчо Дебелянов; Еделвайс; Елин Пелин; Йордан Йовков; Крайбрежна; Лилия; Липа; Люляк; Малина; Момина Сълза; Момчил Войвода; Незабравка; Никола Й. Вапцаров; Обединена; Охрид; Патриарх Евтимий; Петър Берон; Райна Княгиня; Рила; Роза; Розова Долина; Св. Георги Победоносец; Синчец; Славянска; София; Спортист; Средна Гора; Стефан Караджа; Струма; Тунджа; Филип Тотю; Фондови Жилища; Хаджи Димитър; Христо Ботев; Христо Смирненски; Цанко Церковски; Цар Самуил; Цветна; Янтра; На 29.09.2014 г. /12:00-12:15 ч/ - Перник; Захари Зограф; Лом; На 29.09.2014 г. /12:00-12:15 ч/ - Петърч; Детска Радост На 29.09.2014 г. /12:15-12:30 ч/ - Костинброд - Асен Златаров; Валери Чкалов; Васил Левски; Възход; Гео Милев; Георги С. Раковски; Детелина; Димчо Дебелянов; Захари Зограф; Зора; Иван Вазов; Йордан Йовков; Капитан Петко Войвода; Ломско Шосе; Момина Сълза; Мургаш; Нарцис; Никола Й. Вапцаров; Обединена; Охрид; Петър Берон; Поп Богомил; Сергей Румянцев; Славянска; Слана Бара; ул. Илинден; Христо Ботев; Христо Смирненски; Цанко Церковски; Цар Калоян; Чакалов; Черни Връх; Юрий Гагарин; Янко Забунов На 29.09.2014 г. /14:15-16:01 ч/ - Горна Малина - Двадесет и Втора; Двадесета; Осемнадесета; Първа На 29.09.2014 г. /16:00-16:30 ч/ - Костинброд - Обединена На 30.09.2014 г. /08:15-15:15 ч/ - с. Долни Окол На 30.09.2014 г. /08:30-15:14 ч/ - Сливница, Общ. Сливница - Капитан Олимпи Панов На 30.09.2014 г. /08:30-15:30 ч/ - Петърч - Хан Аспарух На 30.09.2014 г. /08:45-15:15 ч/ - Ихтиман - Местност Еледжик На 30.09.2014 г. /09:00-11:00 ч/ - Елин Пелин, Общ. Елин Пелин - Борис I; Васил Левски; Екзарх Антим I; Калоян; Кирил и Методий; Марица; Мургаш; Новоселци; Панайот Хитов; Плиска; Хан Аспарух; Цар Асен I На 30.09.2014 г. /09:00-16:00 ч/ - с. Долно Камарци общ. Горна Малина На 30.09.2014 г. /09:15-16:00 ч/ - Правец - Бор; Васил Левски; Разлив; Махала Маргинска На 30.09.2014 г. /09:30-09:45 ч/ - Община Ихтиман - Живково, Черньово На 30.09.2014 г. /09:45-10:00 ч/ - Елин Пелин, Гара Елин Пелин - Кирил и Методий; Люляк; Първи Май; Синанец; Топола; Хан Крум; На 30.09.2014 г. /09:45-10:00 ч/ - Елин Пелин, Общ. Елин Пелин; Кирил и Методий; Синанец; Хан Крум; На 30.09.2014 г. /09:45-10:00 ч/ - Равно Поле; Акация; Бариовска; Благой Кръплев; Васил Левски; Верила; Геренска; Градинарска; Житен Клас; Завоя; Иван Вазов; Иван Мишов; Изгрев; Киро Ст. Киров; Кокиче; Лазар Добрич; Лилия; Мак; Минзухар; Младост; Николай Сандов Велев; Пет Могили; Равнополска Пролет; Славянска; Топола; Хан Аспарух; Черковна; На 30.09.2014 г. /09:45-10:00 ч/ - София; Люлин 8 - бл. 883 На 30.09.2014 г. /10:00-12:15 ч/ - Община Елин Пелин - трафопост ФВЕЦ Пост фарма трафопост Греси 1 На 30.09.2014 г. /10:01-12:00 ч/ - Мусачево, Общ. Елин Пелин - Водна Помпа Отпадни Води; Пейо Яворов; Радецки; Рила; Хаджи Димитър; Хан Аспарух; Чойна На 30.09.2014 г. /10:16-12:15 ч/ - Община Елин Пелин - трафопост Греси 2 На 30.09.2014 г. /10:35-12:15 ч/ - Община Елин Пелин – трафопост Конска ливада Костинброд - Антим I; Баба Тонка; Блато; Братя Миладинови; Бяло Море; Величко Величков; Велчова Завера; Витошко Лале; Възход; Генерал Владимир Заимов; Генерал Столетов; Гоце Делчев; Добри Чинтулов; Дравски Бой; Ивайло; Иван Асен II; Иван Вазов; Индже Войвода; Клокотница; Ком; Константин Величков; Къпина; Ломско Шосе; Любен Каравелов; Люляк; Македония; Марица; Маслово; Места; Мизия; Мир; На 30.09.2014 г. /10:45-11:00 ч/ - Могила; Момина Сълза; Мургаш; Мърфи; Обединена; Опълченска; Орлово Гнездо; Осми Март; Петко Енев; Прохлада; Радецки; Рожен; Славянска; Слана Бара; Софроний Врачански; Средорек; Стефан Стамболов; Страцински Бой; Струма; Тополница; Трети Март; Хан Аспарух; Хан Крум; Цар Калоян; Черноризец Храбър; Шияковци; Шняковски Стопански Двор XI-; Юрий Гагарин; Явор; На 30.09.2014 г. /10:45-11:00 ч/ - Петърч; Ален Мак; Васил Левски; Добруджа; Дравски Бой; Здравец; Ком; Липа; Осъм; Първи Май; Ра

Дацов: ЕК упражнява натиск върху БНБ и правителството за затваряне на КТБ

http://frognews.bg/news_76957/

Наказателната процедура срещу България на този етап няма съществено да промени ситуацията с КТБ, защото това е процедура в самото начало. Тя ще изисква отговор от страна на българското правителство, време за отраняване на неизправностите от правителството, ако това е възможно, т.е. поне още 20-30 дни минимум ще минат в чисто административни процедури. Това каза финансистът Любомир Дацов в коментар на писмото на ЕК до българското правителство по отношение на директивата за гарантиране на депозитите.

Когато "Лудогорец" още го нямаше на картата: Трима българи са играли срещу „Реал“ с два различни отбора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332336

Трима наши футболисти са играли срещу мадридския „Реал“с два различни български отбора - Антон Димитров, Мариус Уруков и Атанас Киров, припомня bTV. Те бяха ядрото на ЦСКА през 90-ата година, когато като клауза от трансфера на Любослав Пенев във „Валенсия“ „червените“ бяха поканени на традиционния летен турнир на клуба „Трофео Наранха”. Трима наши футболисти са играли срещу мадридския „Реал“с два различни български отбора - Антон Димитров, Мариус Уруков и Атанас Киров, припомня bTV. Те бяха ядрото на ЦСКА през 90-ата година, когато като клауза от трансфера на Любослав Пенев във „Валенсия“ „червените“ бяха поканени на традиционния летен турнир на клуба „Трофео Наранха”.

СЗО: Ваксините против ебола готови през 2015 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332321

Експериментални ваксини против ебола могат да станат готови за употреба в африканските страни в началото на идната година, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от АФП.
Организацията, която е съсредоточила усилията си върху две ваксини - на британската компания ГлаксоСмитКлайн (GSK) и на американската НюЛинк Дженетикс, Експериментални ваксини против ебола могат да станат готови за употреба в африканските страни в началото на идната година, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от АФП. Организацията, която е съсредоточила усилията си върху две ваксини - на британската компания ГлаксоСмитКлайн (GSK) и на американската НюЛинк Дженетикс,

Андерс Фог Расмусен се сбогува с НАТО

http://www.mediapool.bg/anders-fog-rasmusen-se-sboguva-s-nato-news225285.html

Андерс Фог Расмусен се сбогува с Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), на която бе генерален секретар в продължение на пет години, без да предаде лично поста на приемника си Йенс Столтенберг, съобщи Франс прес. В последната си публична изява Расмусен положи венец пред паметника на загиналите войници в мисии на НАТО в двора на централата на организацията в Брюксел. Бившият датски премиер, който бе придружен само от съпругата си Ан-Мет, не направи никакво изявление. След това Расмусен председателства своя последен Северноатлантически съвет, в който участват посланиците на 28-те държави членки. После той се срещна с най-близките си сътрудници и членове на военния и цивилния персонал на пакта. Неговият мандат, започнал на 1 август 2009 г., изтича официално на 30 септември. Приемникът му, бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг, ще встъпи в длъжност на 1 октомври. Последните месеци от мандата на Расмусен бяха белязани от кризата в Украйна, в която той взе твърда позиция. В началото на септември на срещата на върха на НАТО в Уелс страните членки на Северноатлантическия алианс решиха да създадат въоръжени сили, които могат да бъдат развърнати за броени дни в отговор на кризата, и да се поддържа постоянно присъствие в Източна Европа.

Мюфтийството: ДАНС не е търсила радикални секти в Шумен

http://www.bnews.bg/article-117425

Главното мюфтийство отрече служители на ДАНС да са били на проверка в духовното училище"Нювваб" в Шумен.

Работодатели и синдикати няма да участват в тристранката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332332

Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата "4+2", принципно възразяват срещу неспазването от страна на Секретариата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите, Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата "4+2", принципно възразяват срещу неспазването от страна на Секретариата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите,

Сринаха се сайтовете на МВР и ДАНС

http://offnews.bg/news/n_1/n_393880.html

Сайтовете на МВР и ДАНС се сринаха. Те са недостъпни от няколко часа. Първоначално се появи информация за това, че сайтовете са станали обект на кибератака. Според Нова тв анонимен хакер твърди, че става въпрос за атака, която ще продължи до края на деня. Причината е "безсрамното отношение на двете институции към държавата”. Източникът заявява, че анонимен хакер го еинформирал за атаката и е пожелал съобщението да стигне до медиите. "Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове. Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", заканва се хакерът. При опит да се заредят страниците обаче не се появява послание от хакери, което е обичайно при кибератака. От МВР обясниха за OFFNews, че става въпрос за чисто технически проблем и сайтът на ведомството не е бил нападан от хакери. Вероятна причина за извеждането на сайта от строя е претоварването му или повреда в мрежата на доставчика на услугата за ведомството.

Ром съди енергото за дискриминация

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332305

Ром от санданско село е завел дело срещу енергото заради спиране на тока, въпреки че си го плащал редовно. Васил Н. твърди, че прекъсването на електричеството през зимния период в дома му е акт на дискриминация, защото е от ромски произход. Като потребител на ток той точно изпълнявал задълженията си към дружеството, Ром от санданско село е завел дело срещу енергото заради спиране на тока, въпреки че си го плащал редовно. Васил Н. твърди, че прекъсването на електричеството през зимния период в дома му е акт на дискриминация, защото е от ромски произход. Като потребител на ток той точно изпълнявал задълженията си към дружеството,

Discovery Sport - между спорта и офроуда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4331665

Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери.
Discovery излиза от рамките на класически офроудър в новия си вариант Sport, защото трябва да се чувства и в бързите завои също толкова уверено, Малки, големи и още по-големи коли ще бъдат представени на предстоящото автомобилно изложение в Париж в началото на октомври. "Авто Труд" ви запознава предварително с най-интересните премиери. Discovery излиза от рамките на класически офроудър в новия си вариант Sport, защото трябва да се чувства и в бързите завои също толкова уверено,

Работодатели и синдикати няма да участват в тристранката на 29 септември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332315

Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата "4+2", принципно възразяват срещу неспазването от страна на Секретариата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите,

Преди ерата "Лудогорец": Трима българи са играли срещу „Реал“ с два различни отбора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332320

Трима наши футболисти са играли срещу мадридския „Реал“с два различни български отбора - Антон Димитров, Мариус Уруков и Атанас Киров, припомня bTV. Те бяха ядрото на ЦСКА през 90-ата година, когато като клауза он трансфера на Любослав Пенев във „Валенсия“ „червените“ бяха поканени на традиционния летен турнир на клуба „Трофео Наранха”. Трима наши футболисти са играли срещу мадридския „Реал“с два различни български отбора - Антон Димитров, Мариус Уруков и Атанас Киров, припомня bTV. Те бяха ядрото на ЦСКА през 90-ата година, когато като клауза он трансфера на Любослав Пенев във „Валенсия“ „червените“ бяха поканени на традиционния летен турнир на клуба „Трофео Наранха”.

Сидеров: Единствено „Атака” защитава наемния труд и пенсионерите

http://www.cross.bg/siderov-ataka-liderut-1432108.html

/КРОСС/ Лидерът на „Атака" коментира от ефира на ТВ „Алфа" езиково изследване на неправителствена организация за най-често употребяваните думи в предизборната кампания. Сидеров заяви, че от института са открили, че най-споменаваното име е на Бойко Борисов и то от неговите съпартийци Десислава Атанасова и Цветан Цветанов. „Това, ако не беше тъжно, щеше да е смешно, защото тези две комични фигури Десислава Атанасова, тази тежката артилерия на ГЕРБ и, разбира се, харизматичният лидер, най-харизматичният политик Цветан Цветанов. Това в психологията се нарича словесна патерица, когато се подпираш на някого, на някакъв фактор, споменаване на нещо, за да си помагаш, защото си неуверен в себе си", добави Сидеров и заяви, че най-смешното всъщност е, че Борисов споменава сам себе си. Лидерът на „Атака" заяви, че в изследването политическите сили са разделени на леви и десни. Той беше категоричен, че в България дясно означава поддържане на колониалното робство и защита на наднационалните компании, които ограбват българите. „Да си десен в България, означава да си предател на националния интерес, да защитаваш чуждия грабител и на всичкото отгоре да се гордееш и да кажеш, че това е много прогресивно, много хубаво и модерно", допълни Сидеров. По отношение на „левите" лидерът на националистите заяви, че те трябва да защитават наемния труд, пенсионерите, учениците, подрастващите

След еуфорията Русия може да се сблъска с недоволство в Крим

http://www.mediapool.bg/sled-euforiyata-rusiya-mozhe-da-se-sblaska-s-nedovolstvo-v-krim-news225284.html

Шест месеца след като Крим гласува да стане част от Русия, въодушевлението може да даде път на недоволството заради проблеми като недостига на вода и електричество, каза руският министър по кримските въпроси Олег Савелиев.   "Еуфорията не може да е вечна", допълни той в интервю за Ройтерс, дадено по време на организирана от информационната агенция среща на върха в Русия, посветена на инвестициите.   Руското анексиране на Крим от Украйна през март дни след произвеждането на референдум, на който бе подкрепено присъединяването към Русия, разпали патриотичен плам на черноморския полуостров и в Русия. Рейтингът на президента Владимир Путин се изстреля във висините.   Руското правителство обеща допълнителни средства в помощ на региона и се опитва да изгради транспортни и комунални връзки с изолирания полуостров, преди да дойде зимата. Украйна и Западът казват, че анексията е незаконна и наложиха санкции на Москва. Савелиев призна, че руското правителство е изправено пред тежка задача. Проблемите пред него се задълбочиха от санкциите и липсата на обща инфраструктура с Русия.   "В следващите няколко месеца ще видим първата вълна на напрежение заради нерешените още проблеми", каза Савелиев на срещата на върха, която се състоя в офиса на Ройтерс в Москва.   Русия опитва да смекчи удара от западните санкции, като се цели в нови бизнес начинания в Азия и се надява да привлече азиатски инвеститори в Крим, чието население е повече от 2 милиона. Проектите, които Русия се надява да осигурят азиатски инвестиции, са в областта на селското стопанство и енергетиката.   Някои от тях бяха дискутирани, когато Путин се срещна с китайския президент Си Цзинпин в Шанхай през май. Те сключиха споразумение за доставка на природен газ.   "(Програми за сътрудничество) бяха договорени по време на президентската визита в Шанхай и в момента се работи по тях", каза Савелиев по време на дискусиите за Крим, но не даде много подробности.   Той каза, че Русия планира да превърне Крим и Черно море в алтернатива на балтийските центрове за превоз на стоки, през които азиатски компании изпращат стоки за Европа. "Обмислят се варианти за разработване на пристанищната инфраструктура, която да може да поеме транзита на товари от Азия - защото превозът на стоки от Азия, не през Балтийско, а през Черно море, може да бъде печелившо за Азия", каза министърът.   НАТИСК ВЪРХУ БИЗНЕСА   Савелиев, който е работил в Съединените щати, бе включен в списъка със санкциите, които му забраняват да влиза в страната.   Той омаловажи санкциите, наложени лично срещу него, но каза, че западните санкции, които ограничиха доставките на нужното за енергийния сектор на Крим оборудване, са проблем, защото според него целта им е да понижат стандарта на живот там. "Целта на правителствата (наложили санкции) е хората да бъдат върнати в каменната ера, така че никой да не посмее да инвестира в Крим", каза той. САЩ и ЕС наложиха на няколко етапа санкции на Русия заради ролята й в Крим и в предимно рускоезичната Източна Украйна, където Западът я обвинява, че пряко подкрепя сепаратистите.   Москва отрича това и казва, че не може да бъде пренебрегнат референдумът, на който Крим гласува за присъединяване към Русия 70 години след като бившият съветски лидер Никита Хрушчов го подари на Украйна, по това време още част от Съветския съюз. Според Савелиев санкциите са подплашили много бизнесмени, макар че други, от Финландия, Швеция и Швейцария, пътуваха до Крим, за да проучат бизнес възможности. В някои случаи, казва той, властите в САЩ са оказвали натиск на западни партньори да не работят в Крим, в това число и служители от италианска фирма,която по думите му е отложила пътуване до Крим по-рано тази година. Това станало според него след натиск от американското посолство в Италия.   Савелиев допълва, че Русия планира да увеличи броя на войниците си в Крим, дом на руския Черноморски флот. Ще бъде построена база в Южния военен окръг в град Новоросийск в допълнение към вече съществуващата база в пристанищния град Севастопол.   Командващият Черноморския флот на Русия вицеадмирал Александър Витко заяви във вторник, че Русия планира да увеличи Черноморския си флот с нови 80 военни кораба до 2020 г.   По БТА

Фондът за гарантиране на влоговете е готов да плаща, след като БНБ отнеме лиценза на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=265410

Фондът за гарантиране на влоговете в банките има техническа готовност да изпълни законовите си правомощия за изплащане на гарантираните суми по влоговете в предвидения от закона срок. Това се посочва в прессъобщение във връзка със започналата от Еврокомисията наказателна процедура срещу България.

Ваксина против ебола ще е готова до 2015 г.

http://www.vesti.bg/novini/vaksina-protiv-ebola-shte-e-gotova-do-2015-g-6023339

Експериментални ваксини против ебола могат да станат готови за употреба в африканските страни в началото на идната година, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Сватбата на Джордж Клуни в хотел на грък

http://www.grreporter.info/Svatbata_na_Dzhordzh_Kluni_v_hotel_na_grk/16160

Въпреки че нито Клуни, нито бъдещата му съпруга имат гръцки произход, сватбата има силна гръцка връзка. И това, защото хотелът до съвсем скоро е носел името “Palazzo Papadopoli” и е бил собственост на гръцко семейство.

прочети повече

Възстановяват базиликата в Пловдив с 4,9 млн. лева

http://pik.bg/възстановяват-базиликата-в-пловдив-с-49-млн-лева-news230217.html

Възстановяват базиликата в Пловдив с 4,9 млн. лева

Близо 2 хил. кв. метра мозайки от Епископската базилика в Пловдив ще бъдат възстановени и показани в модерна сграда през следващите три години години. Проектът е на стойност 4,9 милиона лева и се  очаква до лятото на 2017 година Голямата  базилика да отвори врати за посещения. Това съобщиха кметът Иван Тотев и екипът на фондация „Америка за България“, които осигуряват финансирането.

Дейностите по проекта за раннохристиянска базилика с най-много запазени мозайки на Балканския полуостров, могат да започнат веднага след издаването на необходимите разрешения от Националния институт за културно наследство. Екип от археолози има готовност за работа по мозайките още през ноември. Голямата базилика е открита в началото на 80-те години при строежа на пътния възел под сградата на Централнатa поща. Запазени са уникално красиви мозайки с изображения на птици, които ще бъдат експонирани на две нива в сградата, която предстои да бъде построена при изпълнението на проекта, съобщи Ленко Ленков от фондацията.

Сградата  на Голямата базилика датира от началото на V век и ще бъде представена триизмерно в новия туристически обект. Самата сграда ще има вътрешен двор и покрив, който може да се ползва и като площад за различни събития, обясни архитект Николай Трайков.

Община Пловдив е откупила срещу  500 хиляди лева терена, върху който е разположена Голямата базилика, тъй като мястото е било собственост на юридическо лице.  Общината ще участва в проекта, като извърши подобрения на градската среда в района. Това включва изграждането на подпорна стена от страната на улицата, премахването на водопроводи и кабели, както и облагородяването на района и достъпа до него.

По време на празниците  на Старинен Пловдив в града тържествено се отбелязва и една година от откриването на Малката базилика. Туристическият обект вече има 15 хиляди посещения от  май до момента.

300 500 лв. дарения са отчели до момента партиите

http://offnews.bg/news/n_1/n_393872.html

300 500 лв. са даренията за партиите и коалициите, които ще участват в парламентарните избори на 5 октомври. Това са обобщените данни към момента от единния регистър по Изборния кодекс, съобщи Дилета Касабова от Сметната палата, цитирана от БГНЕС. Данните не са окончателни, предупреди Касабова. Декларациите за произход на средства на кандидатите и членовете на инициативните комитети са 155. Данни за дарители са предоставили 3 коалиции и 7 партии.  Инициативните комитети засега не са активни, коментира Касабова. Те не са декларирали дарения.  10 септември беше крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети трябваше да декларират пред Сметната палата всички дарения. В хода на кампанията те имат задължение да допълват информацията, ако получат нови дарения. За суми над миничалната работна заплата - 340 лв., трябва да се посочва и произходът на парите. Очаквайте подробности за даренията на по-големите партии.

EurActiv: ПЕС ще търси напролет наследник на Станишев

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/09/26/2388009_euractiv_pes_shte_tursi_naprolet_naslednik_na_stanishev/?ref=rss


Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще свика конгрес в началото на 2015 г., за да търси нов лидер, на мястото на Сергей Станишев, каза пред EurActiv Филип Кордери, депутат от Френската социалистическа партия, който дълго време е бил генерален секретар на ПЕС в Брюксел.

Кордери, който в момента отговаря за европейските въпроси във Френската социалистическа партия, заяви, че "ще има конгрес през следващата пролет, на който ще бъде повдигнат въпросът за новия председател".

Стрелецът от Лясковец: Искам да съм до майка ми

http://www.cross.bg/maiika-petko-petkov-1432107.html

/КРОСС/ "Искам да съм до майка ми, тя ми е най-милият човек на този свят. Страхувам се за живота й и искам охрана", изплака пред съда стрелецът от Лясковец Петко Петков. Той започна искането си да бъде пуснат под домашен арест с това, че майка му след няколко дни започвала 77-та година, била в напреднала възраст и имала два тумора на щитовидната жлеза, високо кръвно и други заболявания. "Преди 21 години съм завършил медицинско образование в София, беше ми предложена работа и имам познания. Тя е в предраково състояние и сама не може да се грижи за себе си", обясни синът."Къщата ни бе атакувана от над 30 барети, напълно незаконно и напълно ненужно, защото аз не съм терорист, а баретите са отряд за борба с тероризма. Срещу нас по къщата ни бяха изстреляни над 500 патрона, което е нечувано и невиждано в световен размер. Бях ранен със 7 куршума и оцелях по чудо след загуба на много кръв и след няколко операции. Инвалид съм над 50 %. Животът в затвора не е добър за мен", изтъкна обвиненият в умишлено убийство на барета и незаконно държане на оръжие. Петко се оплака, че храната в затвора не е добра и в много случаи е недостатъчна. Той разказа, че зад решетките нямало никакви витамини, давали една ябълка на 3 дни, но я отстъпвал на други пандизчии, защото нямал зъби да я яде. Майка му занесла сокове в картонени опаковки, но надзирателите й ги връщали

EuroActiv: ПЕС ще търси напролет наследник на Станишев

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/09/26/2388009_euroactiv_pes_shte_tursi_naprolet_naslednik_na/?ref=rss


Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще свика конгрес в началото на 2015 г., за да търси нов лидер, на мястото на Сергей Станишев, каза пред EurActiv Филип Кордери, депутат от Френската социалистическа партия, който дълго време е бил генерален секретар на ПЕС в Брюксел.

Кордери, който в момента отговаря за европейските въпроси във Френската социалистическа партия, заяви, че "ще има конгрес през следващата пролет, на който ще бъде повдигнат въпросът за новия председател".

Излекуваха и US доктора, заразил се с ебола в Африка (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-117423

Изписаха и третия американски пациент, лекарят Ричард Сакра, заразил се ебола в Западна Африка. Той беше лекуван в Небраска.

“Союз 33” не успява, но Иван Славков се стикова два пъти с руска девушка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332222

Иван Славков е на “Байконур” за полета на Георги Иванов в Космоса. След изстрелването на “Союз 33” отива в Москва, където по собствените му думи имал “сериозна сексуална връзка”.
На сутринта в хотелската стая почти нахлува колега журналист и заварва Батето в леглото с красива рускиня.
-Другарю Славков, стананещо ужасно. Иван Славков е на “Байконур” за полета на Георги Иванов в Космоса. След изстрелването на “Союз 33” отива в Москва, където по собствените му думи имал “сериозна сексуална връзка”. На сутринта в хотелската стая почти нахлува колега журналист и заварва Батето в леглото с красива рускиня. -Другарю Славков, стананещо ужасно.

Спрете му кранчето на тумора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332227

Хората със силна имунна система са застраховани от рак
Според медици на клиниката Хората със силна имунна система са застраховани от рак Според медици на клиниката "Джон Хопкинс" в Балтимор в организма на всеки човек има ракови клетки, но те не са страшни, докато броят им не достигне няколко милиарда. За да не продължат да се множат, трябва да им се спре захранването. Затова правилното хранене е поважно за болния дори

Плевнелиев пред ООН: Природата отново ни напомни, че не са достатъчни изявления, налагат се решителни действия

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/26/2388017_plevneliev_pred_oon_prirodata_otnovo_ni_napomni_che_ne/?ref=rss


 "Природата още веднъж ни напомни, че политическите изявления не са достатъчни, а са необходими решителни действия," заяви държавният глава Росен Плевнелиев от трибуната на Общото събрание на ООН, цитиран от пресцентъра на президентството. 

Климатичните промени и необходимостта от бърза и адекватна реакция на световно равнище са акцент в изказването на президента след като в понеделник той присъства на еднодневната среща на върха, посветена на климата с участието на над 120 лидери,...

Шофьор блъсна момче в Пловдив и избяга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332279

Неизвестен шофьор блъсна 13-годишно момче в Пловдив и избяга, съобщиха от полицията.
Тийнейджърът е блъснат, докато пресича пътното платно на бул. „Христо Ботев“ около 16 часа вчера. Веднага след инцидента водачът напуснал местопроизшествието.
Момчето е прегледано в болница и освободено за домашно лечение. Неизвестен шофьор блъсна 13-годишно момче в Пловдив и избяга, съобщиха от полицията. Тийнейджърът е блъснат, докато пресича пътното платно на бул. „Христо Ботев“ около 16 часа вчера. Веднага след инцидента водачът напуснал местопроизшествието. Момчето е прегледано в болница и освободено за домашно лечение.

Кола блъсна 13-годишен в Пловдив, шофьорът избяга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332306

Неизвестен шофьор блъсна 13-годишно момче в Пловдив и избяга, съобщиха от полицията.
Тийнейджърът е блъснат, докато пресича пътното платно на бул. „Христо Ботев“ около 16 часа вчера. Веднага след инцидента водачът напуснал местопроизшествието.
Момчето е прегледано в болница и освободено за домашно лечение. Неизвестен шофьор блъсна 13-годишно момче в Пловдив и избяга, съобщиха от полицията. Тийнейджърът е блъснат, докато пресича пътното платно на бул. „Христо Ботев“ около 16 часа вчера. Веднага след инцидента водачът напуснал местопроизшествието. Момчето е прегледано в болница и освободено за домашно лечение.

Томислав Дончев. ГЕРБ: Политиците трябва да се научат да слушат, да слушат, да слушат

http://pik.bg/томислав-дончев-герб-политиците-трябва-да-се-научат-да-слушат-да-слушат-да-слушат-news230185.html

Томислав Дончев. ГЕРБ: Политиците трябва да се научат да слушат, да слушат, да слушат

Политиците трябва да се научат да слушат, да слушат, да слушат, защото особено в предизборна кампания ние повече говорим, а трябва да слушаме вас. Затова искам тази среща да протече като дискусия и очаквам от вас всякакви въпроси, които ви вълнуват“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев на среща с младежи от област Силистра, съобщиха от пресцентъра на партията. Той бе в града по покана на водача на листата на ПП ГЕРБ за 20 МИР-Силистра Милена Дамянова. Дончев очерта като основни въпроси ролята на младите във формирането на дългосрочната стратегия на държавата, нивото на българското образование и младежката безработица. Въпросите на младежите обхванаха всички области на държавното управление – от доходи и образование, през икономика, енергетика, здравеопазване и други. 

Във връзка с европрограмите Томислав Дончев посочи, че България закъснява и единствената програма, която може да бъде одобрена в рамките на 2014 година, е тази за човешки ресурси. В коментар за здравеопазването евродепутатът обясни, че в годините от 1990 година парите за здравеопазване се повишават постоянно. „В същото време населението на България непрекъснато намалява. Това означава, че ресурсът в здравеопазването се използва неефективно. Броят на болниците в България е достатъчен, но те не са достатъчно добре районирани", посочи Дончев. Според него изходът е по-добър контрол. „Но очевидно контролът от НЗОК не е достатъчен. Трябва пациентът да е лично заинтересован да не се правят неефективни изследвания. Съществуват няколко модела. Единият е пациентът лично да управлява парите от здравните си вноски и съществува възможност на годишна база дори да си върне част от тях. По-суровият модел в други държави е пациентът да доплаща 15-20% от процедурите“, допълни Дончев. 
Младежи, които се занимават със земеделие, посочиха проблем с реализирането на продукцията си. Томислав Дончев посочи, че единственият начин да се отнеме ключовата роля на прекупвачите на земеделска продукция е обединението на малките производители.

На въпрос за подкрепата на младите предприемачи Милена Дамянова отговори, че в новия програмен период е предвидена мярка към програма „Еразъм“, чиято цел е насърчаване на младите предприемачи, обмен и трупане на опит при предприемачи от други държави-членки. 

Младежите подчертаха, че твърде много са нереформираните структури в сферата на образованието и като пример бе посочена Българската академия на науките. Дамянова посочи, че въпреки критиките, в БАН е проведена реформа. „При това, те сами в края на 2008 г. са си поръчали акредитация от външни специалисти и на тази база са започнали реформи“, добави Дамянова. Тя коментира и съдържанието на учебниците, като посочи, че на първо място трябва да бъдат променени учебните програми и след тях учебниците. „За да стане това, е необходимо да бъде приет подготвения от нас Законопроект за предучилищното и училищно образование, който смятаме да внесем още в първите дни на 43-то Народно събрание“, каза водачът на листата на ГЕРБ в Силистра. 

Във връзка с повишението на депутатските заплати Милена Дамянова припомни, че именно парламентарната група на ГЕРБ в 42-то Народно събрание внесе предложение за замразяване на заплатите на народните представители, което не е допуснато до разглеждане от управляващото тогава мнозинство. 

Менте дрога убива и трови наред в сибирски град

http://www.bnews.bg/article-117414

Шестима души на възраст 18-35 години са починали от непознат досега наркотик в сибирския град Сургут. Общо 150 души са получили натравяне, от които 70 са настанени в болница, след като употребили "неизвестното синтетично вещество".

ВНИМАНИЕ! „Свидетели на Йехова“ отвориха офис в Благоевград до СОУИЧЕ и Колежа по туризъм

http://www.cross.bg/iiehova-iiehovistite-blagoevgrad-1432105.html

/КРОСС/ Забраненото в много страни религиозно движение е регистрирано в България, но в областния център на Пиринско работи нелегално Забраненото в много страни религиозно движение „Свидетели на Йехова" от няколко дни е наело офис в Благоевград между двете алеи, по които се прибират децата от СОУИЧЕ, пише вестник "Струма" в днешния си брой. В доскорошния магазин за дрехи втора употреба на бул. "Ал. Стамболийски", който е на двайсетина метра и от Колежа по туризъм, табелка приканва към "Библейски доклад и изучаване на "Стражева кула" всяка неделя от 16.00 часа, както и към "Изучаване на Библията в сбора, Теократично училище и събрание за службата" в сряда от 19.00 часа. Йеховистите се появиха на централната благоевградска улица, която е основна пътна артерия в областния център на Пиринско, само две седмици след като бяха натирени от Гоце Делчев. Там в началото на септември една местна християнка организира мащабна подписка сред съгражданите си и успя да ги настрои до такава степен срещу Йеховистите, че те напуснаха града буквално за една петъчна нощ. Става въпрос за 5-има емисари, пристигнали в Гоце Делчев през март, които в продължение на половин година тормозеха гоцеделчевци по домовете им, опитвайки се да им пробутат настолното четиво на Йеховистите "Стражева кула"

Ела, докажи се...

http://viewcity.actualno.com/Ela-dokaji-se-news_51821.html

И спечели пътуване до Лондон, с което ще видиш града като откривател, а не като турист Има само едно условие - преди това трябва да докажеш, че и София няма тайни от теб. За целта, влез на opensofia....

Бутафорни фасади заличават автентичното културно наследство на Варна, смята архитект

http://www.moreto.net/novini.php?n=265468

Събарянето на стари сгради, които са част от културното наследство на Варна и вдигането на тяхно място на изцяло нови сгради, които са подобия на съборените, но не носят автентичността с себе си, води до обедняване на историческата памет на града.

Мъж троши и буйства, иска да види сина си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332276

Берковският районен съд наложи глоба в размер на 100 лв. на баща, вдигнал лют скандал в жилищен блок, в опита си да се види със сина си. Мъжът е обвинен в хулиганство.
Всичко се случило в неделя около 23.30 ч. в блок 25 на ж.к. Изгрев. Нарушителят отишъл при бившата си половинка Виктория П., с която до скоро живеели на семейни начала, Берковският районен съд наложи глоба в размер на 100 лв. на баща, вдигнал лют скандал в жилищен блок, в опита си да се види със сина си. Мъжът е обвинен в хулиганство. Всичко се случило в неделя около 23.30 ч. в блок 25 на ж.к. Изгрев. Нарушителят отишъл при бившата си половинка Виктория П., с която до скоро живеели на семейни начала,

ГДОП ще съпровожда и охранява бюлетините за изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332283

Главна дирекция „Охранителна полиция” (ГДОП) ще съпровожда и охранява бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Процесът по транспортиране на изборните книжа стартира на 19 септември, част от тях вече са доставени на Министерство на външните работи. Главна дирекция „Охранителна полиция” (ГДОП) ще съпровожда и охранява бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Процесът по транспортиране на изборните книжа стартира на 19 септември, част от тях вече са доставени на Министерство на външните работи.

Френските социалисти търсят нов лидер на ПЕС вместо Станишев

http://www.mediapool.bg/frenskite-sotsialisti-tarsyat-nov-lider-na-pes-vmesto-stanishev-news225283.html

Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще се събере в началото на 2015 г. и ще търси нов лидер, който да замени Сергей Станишев. "Следващата пролет ще има конгрес и ще бъде повдигнат въпросът за председателя", казва френският евродепутат Филип Кордери, който отговоря за и европейските въпроси във френската социалистическа партия, пред EurActiv.   Конгресът трябваше да се проведе по-късно догодина, а Станишев наскоро заяви, че ще търси подкрепа за нов мандат като ръководител на ПЕС следващата есен.   Той не присъства на срещата на социалистите в Париж, организирана от френския президент Франсоа Оланд. Сергей Станишев бе избран за ръководител на ПЕС за пълен двегодишен мандат през септември 2012 г. Преди това той изпълняваше временно тази длъжност след оттеглянето на Пол Нируп Расмусен през 2011 година. Сайтът EurActiv припомня, че след избора му за лидер на ПЕС, Станишев е запазил и поста си на председател на БСП, която бе водещата партия в коалиционното правителство на малцинството, поело управлението през май 2013 г. и подало оставка през юли 2014 г. Един от най-големите скандали по време на това управление бе назначението на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, пише изданието и уточнява, че Пеевски, който контролира медийната империя "Нова българска медийна група", е смятан за брокер на властта в сянка и че изненадващото му назначение предизвика многохилядни протести.   Станишев освен това бе упрекван за "политическия компромис" с използването на подкрепата на екстремистката партия "Атака", с чиито гласове бе поддържано правителството на Пламен Орешарски. Френските социалисти едва ли са забравили, че Марин льо Пен, лидерът на крайно дясната френска партия Национален фронт, атакува по време на телевизионен дебат бившия френски икономически министър Пиер Московиси именно заради подкрепата на "Атака" към Станишев.   В този период зам.-председателят на ПЕС – Жан Кристоф Камбаделис, който в момента е лидер на френските социалисти, открито нападаше Станишев заради сътрудничеството с "Атака".   Сергей Станишев сега е член на Европарламента, тъй като бе водач в листата на БСП на евровота през май. EurActiv припомня, че въпреки това той не е бил избран на първо място, защото неизвестният към онзи момент Момчил Неков събра повече преференциален вот. Станишев напусна лидерския пост в БСП и на негово място бе избран Михаил Миков.

Ким Чен Ун страдал от подагра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332290

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун вероятно страда от подагра, съобщи днес южнокорейската телевизия YTN.
"Ким Чен Ун страда от подагра, което обяснява куцането му с двата крака. Доколкото разбирам, наред с подаграта той страда от хиперурикемия, хиперлипидемия, затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане", Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун вероятно страда от подагра, съобщи днес южнокорейската телевизия YTN. "Ким Чен Ун страда от подагра, което обяснява куцането му с двата крака. Доколкото разбирам, наред с подаграта той страда от хиперурикемия, хиперлипидемия, затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане",

Хелзинкският комитет: Има спад в осиновяванията у нас, 3 800 деца са в домове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332281

Според доклад на Българския хелзинкски комитет у нас има спад в осиновяванията, съобщи БНР.
Около 3 800 деца продължават да живеят в специализирани домове. Най-малък шанс за осиновяване имат децата с увреждания, посочи Десислава Симеонова от Българския хелзинкски комитет.
"Намирането на семейства на осиновители на деца от домовете в някои случаи Според доклад на Българския хелзинкски комитет у нас има спад в осиновяванията, съобщи БНР. Около 3 800 деца продължават да живеят в специализирани домове. Най-малък шанс за осиновяване имат децата с увреждания, посочи Десислава Симеонова от Българския хелзинкски комитет. "Намирането на семейства на осиновители на деца от домовете в някои случаи

Ким Чен Ун страдал от подагра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332260

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун вероятно страда от подагра, съобщи днес южнокорейската телевизия YTN.
Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун вероятно страда от подагра, съобщи днес южнокорейската телевизия YTN. "Ким Чен Ун страда от подагра, което обяснява куцането му с двата крака. Доколкото разбирам, наред с подаграта той страда от хиперурикемия, хиперлипидемия, затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане",

Новият сезон на КО "Орфей" тръгна по вода

http://www.zapernik.com/hailaif/noviyat-sezon-na-ko-orfei-trugna-po-voda_34548/

Солистите проф. Лидия Ошавкова и Фарадж Акбаров се раздадоха максимално за публиката и тя ги възнагради с аплодисменти. Музикантите от оркестъра дадоха силен старт на юбилейния си сезон.

Новият сезон на КО "Орфей" тръгна по вода. Символично за начало на първия за тази есен концерт диригентът Райчо Христов бе избрал "Музика на водата" на Хендел. Публиката възнагради с горещи аплод0исменти солистите проф. Лидия Ошавкова - флейта и Фарадж Акбаров - кларинет. В изпълнение на проф....

Продължава

Хелзинкският комитет: Има спад в осиновяванията у нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332241

Според доклад на Българския хелзинкски комитет у нас има спад в осиновяванията, съобщи БНР.
Около 3 800 деца продължават да живеят в специализирани домове. Най-малък шанс за осиновяване имат децата с увреждания, посочи Десислава Симеонова от Българския хелзинкски комитет.
Според доклад на Българския хелзинкски комитет у нас има спад в осиновяванията, съобщи БНР. Около 3 800 деца продължават да живеят в специализирани домове. Най-малък шанс за осиновяване имат децата с увреждания, посочи Десислава Симеонова от Българския хелзинкски комитет. "Намирането на семейства на осиновители на деца от домовете в някои случаи

ГДОП ще съпровожда и охранява бюлетините за изборите (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332264

Главна дирекция „Охранителна полиция” (ГДОП) ще съпровожда и охранява бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Процесът по транспортиране на изборните книжа стартира на 19 септември, част от тях вече са доставени на Министерство на външните работи. Главна дирекция „Охранителна полиция” (ГДОП) ще съпровожда и охранява бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 43-то Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Процесът по транспортиране на изборните книжа стартира на 19 септември, част от тях вече са доставени на Министерство на външните работи.

Бокова и Мишел Обама зоват за качествено образование

http://www.vesti.bg/sviat/bokova-i-mishel-obama-zovat-za-kachestveno-obrazovanie-6023334

Има нужда да се увеличи финансирането за основно образование, като в момента не достигат 26 милиарда долара годишно

Правят първата "смарт" класна стая в Бургас

http://pik.bg/правят-първата-смарт-класна-стая-в-бургас-news230209.html

Правят първата "смарт" класна стая в Бургас

Първата „смарт” класна стая в Бургас откри в Търговската гимназия фирмата „Samsung Electronics”. Проектът е в подкрепа на на българското образование. Смарт класната стая осигурява на учениците от горните класове изцяло дигитализирани решения за обучение.

Тя е оборудвана с хардуеър и софтуеър поддръжка, таблети, електронна дъска, 55- инчов професионален дисплей и безжичен мултифункционален принтер. Учениците от 11 и 12 клас ще имат достъп до дигитално съдържание, което техните учители ще създават.

Бизнесът и синдикатите отказват да заседават в тристранката заради информационно затъмнение

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/09/26/2388021_biznesut_i_sindikatite_otkazvat_da_zasedavat_v/?ref=rss


Национално представителните работодателски и синдикални организации отказват да участват в насроченото за понеделник - 29 септември, заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). 

В открито писмо до вицепремиера Йордан Христосков, който председателства съвета, те възразяват, че досега не са получили документите по дневния ред - актуализацията на бюджетите на държавата и на здравната каса за тази година.   

Национално представителните организации на...

5 години затвор за румънеца, убил в катастрофа двама души на „Хемус”

http://www.cross.bg/vilky-sofiiiski-prizna-1432101.html

/КРОСС/ Пет години затвор получи на първа инстанция румънският тираджия Мариан Вилку, който миналата година предизвика верижна катастрофа. Софийски градски съд призна Вилку за виновен по обвинение, че поради несъобразена скорост предизвикал катастрофата на АМ „Хемус" на 19 август, която завърши трагично с двама загинали и 5 тежко ранени. Наказанието по начало е 7,5 години зад решетките, но от него автоматично се приспада 1/3 поради факта, че Вилку призна всички факти от обвинителния акт. Наказанието си той ще изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Софийски градски съд реши още свидетелството за управление на Мариан Вилку да бъде отнето за пет години и да заплати разноските по делото на стойност 2 634 лева. Присъдата подлежи на обжалване.  

Служебният кабинет подготвя края на ранното пенсиониране за военни и полицаи

http://www.mediapool.bg/sluzhebniyat-kabinet-podgotvya-kraya-na-rannoto-pensionirane-za-voenni-i-politsai-news225282.html

Служебното правителство трасира пътя за обсъжданото от години прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи, служители на ДАНС и други, но силно непопулярното решение трябва да бъде санкционирано и от следващия парламент. От стенограмата на последното правителствено заседание става ясно, че кабинетът е приел мерки в отговор на препоръките от Европейската комисия да се въведе минимална възраст за пенсиониране на всички български граждани, в това число и на работещите в специалните ведомства. "Нашата пенсионна система са пенсии за възраст, а не пенсии за прослужени години, както сега се пенсионират хората в специалните ведомства – при 27 години общ стаж, от които две трети кадрови. Средната възраст за пенсиониране е под 50 години. Същите тези хора започват да получават пенсии и продължават да работят – понякога в същите институции, макар и на друго работно място, но най-често в охранителни фирми и други. Независимо, че са извън системата, плащат се високи пенсии на хора, които продължават да работят. Това е прахосничество на средства в осигурителната система", коментира социалният министър Йордан Христосков. В момента военни, полицаи и други се пенсионират само с изискване за 27 години стаж, от които 18 години да бъдат към съответните институции. "На практика един полицай, започнал на 18 или на 20 години работа, на 47 години веднага може да се пенсионира без изисквания за възраст", обясни Христосков. Правителството на ГЕРБ въведе пенсионна възраст за армията, но кабинетът на Пламен Орешарски я отмени, след като БСП обеща това в предизборната кампания. На този фон исканията на тогавашния социален министър Хасан Адемов да се въведе възраст и за полицаите не срещнаха разбиране. "Целта е да се сложи някаква възраст, която по предложение – ако ползваме аналогия, по аналогия на онова, което беше в Министерство на отбраната, за младшите офицери и за сержантите да бъде примерно 52 години, за старшите офицери – 55 или 54, може и на три категории да бъдат разделени. Това вече е въпрос на допълнително решение и на законодателство, включително и тази гъвкавост – онези, които са придобили това право, то да бъде съхранено, тоест, има 27 години", обяснява Христосков по време на правителственото заседание. Предложението е прието от правителството въпреки несъгласието на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов. Той казва, че за три години и половина са уволнени, съкратени и пенсионирани над 13 000 служители на МВР и че не знае "как по-нататък ще очакваме някаква сигурност и всичко останало". Възрастта за пенсиониране трябва да бъде регламентирана чрез промени в Кодекса за социално осигуряване, като за това има изрична препоръка от Европейската комисия.

Служебното правителство подготвя края на ранното пенсиониране на военни и полицаи

http://www.mediapool.bg/sluzhebnoto-pravitelstvo-podgotvya-kraya-na-rannoto-pensionirane-na-voenni-i-politsai-news225282.html

Служебното правителство трасира пътя за обсъжданото от години прекратяване на ранното пенсиониране на военни, полицаи, служители на ДАНС и други, но силно непопулярното решение трябва да бъде санкционирано и от следващия парламент.   От стенограмата на последното правителствено заседание става ясно, че кабинетът е приел мерки в отговор на препоръките от Европейската комисия да се въведе минимална възраст за пенсиониране на всички български граждани, в това число и на работещите в специалните ведомства.   "Нашата пенсионна система са пенсии за възраст, а не пенсии за прослужени години, както сега се пенсионират хората в специалните ведомства – при 27 години общ стаж, от които две трети кадрови. Средната възраст за пенсиониране е под 50 години. Същите тези хора започват да получават пенсии и продължават да работят – понякога в същите институции, макар и на друго работно място, но най-често в охранителни фирми и други. Независимо, че са извън системата, плащат се високи пенсии на хора, които продължават да работят. Това е прахосничество на средства в осигурителната система", коментира социалният министър Йордан Христосков.   В момента военни, полицаи и други се пенсионират само с изискване за 27 години стаж, от които 18 години да бъдат към съответните институции.   "На практика един полицай, започнал на 18 или на 20 години работа, на 47 години веднага може да се пенсионира без изисквания за възраст", обясни Христосков.   Правителството на ГЕРБ въведе пенсионна възраст за армията, но кабинетът на Пламен Орешарски я отмени, след като БСП обеща това в предизборната кампания. На този фон исканията на тогавашния социален министър Хасан Адемов да се въведе възраст и за полицаите не срещнаха разбиране.   "Целта е да се сложи някаква възраст, която по предложение – ако ползваме аналогия, по аналогия на онова, което беше в Министерство на отбраната, за младшите офицери и за сержантите да бъде примерно 52 години, за старшите офицери – 55 или 54, може и на три категории да бъдат разделени. Това вече е въпрос на допълнително решение и на законодателство, включително и тази гъвкавост – онези, които са придобили това право, то да бъде съхранено, тоест, има 27 години", обяснява Христосков по време на правителственото заседание.   Предложението е прието от правителството въпреки несъгласието на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов.   Той казва, че за три години и половина са уволнени, съкратени и пенсионирани над 13 000 служители на МВР и че не знае "как по-нататък ще очакваме някаква сигурност и всичко останало".   Възрастта за пенсиониране трябва да бъде регламентирана чрез промени в Кодекса за социално осигуряване, като за това има изрична препоръка от Европейската комисия.

Баща троши и буйства, иска да види сина си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332239

Берковският районен съд наложи глоба в размер на 100 лв. на баща, вдигнал лют скандал в жилищен блок, в опита си да се види със сина си. Мъжът е обвинен в хулиганство.
Всичко се случило в неделя около 23.30 ч. в блок 25 на ж.к. Изгрев. Нарушителят отишъл при бившата си половинка Виктория П., с която до скоро живеели на семейни начала, Берковският районен съд наложи глоба в размер на 100 лв. на баща, вдигнал лют скандал в жилищен блок, в опита си да се види със сина си. Мъжът е обвинен в хулиганство. Всичко се случило в неделя около 23.30 ч. в блок 25 на ж.к. Изгрев. Нарушителят отишъл при бившата си половинка Виктория П., с която до скоро живеели на семейни начала,

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков се оженили 5 пъти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332249

Някои цял живот живеят като семейство без брак, а други, като Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, вдигнат не една, а 5 сватби. По една за всички роднини, които живеели в различни градове. 
“Много те 
обичам и искам 
да остареем 
заедно”
така приключило романтичното любовно обяснение на режисьора към красивата актриса, Някои цял живот живеят като семейство без брак, а други, като Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, вдигнат не една, а 5 сватби. По една за всички роднини, които живеели в различни градове. “Много те обичам и искам да остареем заедно” така приключило романтичното любовно обяснение на режисьора към красивата актриса,

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков се оженили 5 пъти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332229

Някои цял живот живеят като семейство без брак, а други, като Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, вдигнат не една, а 5 сватби. По една за всички роднини, които живеели в различни градове. 
“Много те 
обичам и искам 
да остареем 
заедно”
така приключило романтичното любовно обяснение на режисьора към красивата актриса, Някои цял живот живеят като семейство без брак, а други, като Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, вдигнат не една, а 5 сватби. По една за всички роднини, които живеели в различни градове. “Много те обичам и искам да остареем заедно” така приключило романтичното любовно обяснение на режисьора към красивата актриса,

Стрелецът Петко плаче пред съда: Искам да съм до майка ми (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4332225

"Искам да съм до майка ми, тя ми е най-милият човек на този свят. Страхувам се за живота й и искам охрана", изплака пред съда стрелецът от Лясковец Петко Петков. Той започна искането си да бъде пуснат под домашен арест с това, че майка му след няколко дни започвала 77-та година, била в напреднала възраст и имала два тумора на щитовидната жлеза,

Водата се е образувала преди Слънцето

http://www.cross.bg/sistema-slunchevata-razvitieto-1432103.html

/КРОСС/ Група американски и британски изследователи установиха, че голяма част от водата в Слънчевата система се е образувала преди самата система. С помощта на компютърна симулация те са открили, че вода под формата на лед е съществувала в рамките на зараждащата се Слънчевата система, преди образуването на звездите и планетите. Чуждестранните изследователи са проследили химичната еволюция на деутерия - стабилен изотоп на водорода. Оказало се, че химичната еволюция на слънцето не може да се обясни появата на големите количества на деутерий. По тази причина учените твърдят, че основният източник на живот може би не се е образувал в резултат на развитието на протопланетния диск.Проучването позволява да се погледне по нов начин на еволюцията на планетните системи. Преди това се твърдеше, че водата се образува главно в развитието на такива системи.

Пасивна еко класна стая спечели Загорка Зелен фонд

http://www.vesti.bg/bulgaria/pasivna-eko-klasna-staia-specheli-zagorka-zelen-fond-6023246

Онлайн гласуване ще определи населеното място в Старозагорски регион, където ЗАГОРКА да реализира сградата от ново поколение

Пасивна еко класна стая е проект №1 в Загорка Зелен фонд

http://www.vesti.bg/bulgaria/pasivna-eko-klasna-staia-e-proekt-1-v-zagorka-zelen-fond-6023246

Онлайн гласуване ще определи населеното място в Старозагорски регион, където ЗАГОРКА да реализира сградата от ново поколение

Йордан Христосков се надява да няма блокиране на обсъжданията на бюджета

http://www.cross.bg/miliona-suvet-iiordan-1432102.html

/КРОСС/Социалният министър Йордан Христосков изрази надежда, че краткият срок за обсъждане на актуализацията на бюджета в Националния съвет за тристранно сътрудничество няма да доведе до блокиране на обсъжданията. От Министерския съвет обещаха да публикуват параметрите на актуализацията в неделя вечерта, тристранката е в понеделник, а кабинетът ще обсъди новия бюджет в сряда. Ние многократно заявявахме къде са дефицитите, за какво са необходими средства. Ясно е, че в НЗОК има допълнителен дефицит въпреки актуализацията с още около 100 милиона лева. Другите министерства също министрите обявяваха предварително какви са нуждите. Известно е, че в приходната част има един дефицит около 1 милиард и 50 милиона лева, така че няма проблеми при добра воля работодателите и синдикатите да се запознаят, макар и в краткото време, и да изразят своето становище на заседанието на Националния съвет за тристранно сътудничество в понеделник от три часа, каза Йордан Христосков, цитиран от БНР.  Той припомни, че дефицитът в социалната сфера е около 52 милиона лева. По-голямата част от тях - 35 милиона, са необходими за социални помощи поради по-големия брой подпомагани хора.  

Кандидат депутатката Ирена Соколова се видя с приятели, след 17 години емигрантство

http://www.zapernik.com/politika/kandidat-deputatkata-irena-sokolova-se-vidya-s-priyateli-sled-17_34547/

Селфи с приятели, с които не е е виждала 17 години си направи кандидат депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова, видя zaPernik.com. "Прекрасна среща с моите приятели Надка и Христо пристигнали от Детройт след 17 години емигрантство. Роднини на Вера и Димитър от Бела вода, те ме откриха във фейсбук преди повече от три години и днес вече се видяхме лично! Неповторима емоция!", написа Ирена Соколова във Фейсбук.

Ирена Соколова е втора в листата на ГЕРБ Перник и се бори за влизане в Народното...

Продължава

Един от най-големите ни рискове за България е неосъзнаването на високата ни уязвимост

http://www.mediapool.bg/edin-ot-nai-golemite-ni-riskove-za-bulgaria-e-neosaznavaneto-na-visokata-ni-uyazvimost-news225281.html

Пропускаме възможности от членството в НАТО заради непреодолените рефлекси от времето на Варшавския договор, казва военният министър Велизар Шаламанов в интервю за Mediapool. Според него при ефективна външна и отбранителна политика България може да осигури над 1/3 от необходимите средства за модернизация на въоръжените си сили от източници извън националния бюджет. По думите му разделението на обществото по линия на Русия представлява риск за успешното развитие на страната, но членството в НАТО го минимизира. "Хибридната война е много сериозна заплаха, тъй като има размити граници и традиционните системи за отбрана и сигурност имат проблем при ранното разпознаване на този тип агресия и бързото и адекватно реагиране. Никоя страна не е напълно готова. За да има готовност, трябва да се премине много бързо през етапите на концептуализация, разработка на способности, подготовка, доктрини. Това е една от задачите, която в момента много ускорено се решава в НАТО, и ние трябва да участваме, за да бъдем по-добре подготвени и защитени", посочва още Шаламанов.   Очаквахте ли толкова сериозна съпротива преди да определите Русия като "заплаха"? Имаше много кратко време да изготвим документа "Визия2020". Той бе изключително важен за позиционирането на България преди срещата на НАТО в Уелс и в контекста на развитието на ситуацията около България. Аз очаквах да има много повече аргументи по същество и дебати между политическите сили. Не очаквах, че ще се вадят отделни думи извън контекста и да се измести въпросът единствено към Русия, тъй като документът не е фокусиран върху нея. Смятате ли, че разделението в българското общество по отношение на Русия вече представлява опасност за сигурността на България и колективната сигурност на Алианса? Трябва да правим разлика между риск и заплаха. Определено това разделение на обществото, като всяко друго, е риск за успешното развитие на страната. В този случай проблемът е пряко свързан със сигурността и на България, но и на НАТО и ЕС. Той представлява риск и за двата съюза, тъй като те се базират на солидарност и споделена отговорност. В същото време обаче точно поради тези причини нашето членство в тях минимизира риска за България. Вие сте директор в агенция към НАТО. В това си качество някога оставали ли сте с усещане, че България може наистина да е Троянския кон на Русия в Алианса? Случвало ми се е като директор в Агенцията по комуникационни и информационни системи да виждам как България пропуска възможности, които много ефективно се използват от други страни членки на Алианса, а и от такива, които не са част от НАТО, като Швеция и Финландия. Те буквално използват знанията, опита, механизмите на НАТО и възможностите да придобият оперативно съвместими способности на ниска цена за кратко време. Като българин ме боли, че България не може да се възползва от това по една или друга причина. Смятате, че пропускаме възможности и заради по-специфичното отношение към Русия? В някаква степен заради все още непреодолените рефлекси от времето на Варшавския договор, в който всички решения се взимаха в Москва, включително по отношение на модернизация, превъоръжаване, и се спускаха надолу за изпълнение и заплащане. Северноатлантическият алианс е коренно различен съюз на споделени ценности, на равноправни, независими и свободни страни. Отношенията се базират на консенсус, но ползата от членството се реализира само при активно участие в Алианса. Няма начин нещо да бъде заповядано, наложено, разпоредено от Брюксел. Ако това се чака в България, ние ще пропуснем сигурно и следващите десет години. Отчитате рисковете от хибридната война - моделът, който използва Русия в Украйна, но България може ли да отговори адекватно на тях? Заплаха е въвеждането на този хибриден модел на войната, както преди време тероризмът стана голяма заплаха поради същността му. Хибридната война е много сериозна заплаха, тъй като има размити граници и традиционните системи за отбрана и сигурност имат проблем при ранното разпознаване на този тип агресия и бързото и адекватно реагиране. Тя позволява много по-голяма степен на гъвкавост на страната, която е решила да не спазва правилата на традиционните действия в тази сфера. Никоя страна не е напълно готова. За да има готовност, трябва да се премине много бързо през етапите на концептуализация, разработка на способности, подготовка, доктрини. Това е една от задачите, която в момента много ускорено се решава в НАТО, и ние трябва да участваме, за да бъдем по-добре подготвени и защитени. Вие чувствате ли се жертва на информационна война по отношение на реакцията в България, след като представихте визията си? Не се възприемам като жертва, но в много голяма степен точно реакциите и публикациите във връзка с предложената визия, са едно проявление на информационна война. Всъщност, най-голямото проявление на информационната война е отричането на нейното съществуване. Ако признаем проблема, ще може да се справим много по-добре. Отричайки го, ставаме много уязвими. Смятате ли, че тази уязвимост е осъзната на държавно ниво в България и наистина Русия се смята за заплаха ? Един от най-големите ни рискове е високата ни уязвимост, която не е осъзната. Това действително е задача на лидерите в България. Така както в условията на хибридна война, така и в условията на кибер война, ако не познаваме уязвимостта си и не можем да идентифицираме проблема. Когато разберем за какво става въпрос, може да се окаже, че е късно и реакцията ни няма да бъде ефективна. Това е голямото предизвикателство на хибридната война. Според вашата оценка колко време и колко средства ще са необходими за преодоляване на зависимостта на България от Русия в областта на отбраната? Разбира се, ако има политическа воля да бъде преодоляна тази зависимост? Полша, Чехия, Унгария, Словакия преодоляха тази зависимост. Те също бяха членове на Варшавския договор и бяха оборудвани като нас. Румъния имаше една по-висока степен на независимост и също преодоля много бързо зависимостта си. На първо място трябва политическа воля и единство в това решение. На второ място – от финансова гледна точка разходите, които ние сме направили за поддържане и модернизация, която по своята същност е обречена, надхвърлят разходите, които са необходими, за да се освободим от тази зависимост. След като сме направили тази грешка през изтеклите 15 години, нашата цел с националната програма България в НАТО 2020 е да предложим един изключително реалистичен план, който залага на използване на общо финансиране от НАТО, солидарност от страна на нашите съюзници, каквато и досега сме получавали, на ефективно използване на българската индустрия и научен потенциал. Това може да стане чрез едно много добро проектно управление, което се практикува във всички страни членки на НАТО, което да ни позволи в рамките на по-малка сума, от тази която сме изразходвали през последните 10 години, този въпрос да бъде не просто решен като зависимост, но и БА с реализация на тази програма да бъде напълно интегрирана в структурите на НАТО. Има ли проблеми с изпълнението на договорите с Руската федерация за поддръжка на наличната руска техника на въоръжение у нас? Няма големи проблеми. Има забавяния в рамките на нормалното. И от наша страна има забавяния с плащането заради финансовата ситуация. Към момента изпълнението на сключените договори, не може да бъде определено като проблем. Проблемът е свързан с рисковете от това, че договор по договор ставаме все по-зависими, а и поддръжката на изтребителите МиГ 29 е много скъпа. Става въпрос за два двигателя, които на всеки 350 часа трябва да минават ремонт в Русия, много други специфични резервни части и консумативи, които са скъпи и доставянето им "case-by-case" на двустранна основа или чрез посредници е риск и оскъпява цялостната поддръжка на авиацията. Смятате ли, че това е реалистично? Търпите критики и заради твърдението ви, че е възможно увеличение на бюджета за отбрана до 2% от БВП за година. Възможно ли е наистина близо 1.8 млрд. лева в следващите 6 години да бъдат похарчени за отбрана и инвестиции за бойни самолети, бойни кораби и за модернизация на българската армия?И в тази цифра включена ли са и средствата за поддръжка и текуща издръжка на новата техника, която бъде придобита? Да, в тази цифра е включено всичко, свързано с капиталови разходи, както инвестиционни, така и свързаните с поддръжката. Дали е реалистично или не? Пак казвам за последните 10 години България е похарчила по-голяма от тази сума. За същия период от Европейския съюз ние ще получим 32 млрд. лева. За оперативни програми в различни сектори. Отбраната е национална отговорност, така че ние трябва да заделим от нашите национални средства, за да можем да разчитаме и на солидарност от нашите съюзници. При една ефективна външна и отбранителна политика над 1/3 от тези 1.8 млрд. лева могат да бъдат получени не от националния бюджет, а по линия на общо финансиране в НАТО, икономии от съвместни проекти, ефективна реализация на излишно имущество, освобождаване от стара техника, продажба на имоти, а и средства по линия на европейските програми в области с двойно предназначение, свързани с администрация, образование, поддръжка... Може би е амбициозно, но аз лично смятам, че това е консервативна оценка, вероятно ще похарчим повече пари от тези поради простата причина, че Европа постепенно излиза от кризата и през следващите десет години по правилата на икономическите цикли се очаква икономически растеж. Ако България не успее да се включи в процеса на икономически растеж в Европа, това е много лош атестат за цялостното управление на страната. Ние трябва да бъдем амбициозни, разбирайки цялостния контекст, че Европа излиза от една дълга криза и ще има растеж. Може ли България да задели следващата година 1.5% от БВП за отбрана? Предложението на МО ще бъде да се върнем към решението на парламента в "Бялата книга“ за отбрана да се отделят именно 1.5% от БВП и ние имаме много добри аргументи защо и как това да се случи. Търпите критики, че сте твърде активен и настоятелен в действията си и надскачате очакванията за работата на служебен министър. Вашата активност се свързва и с позицията ви в Алианса... Няма никакви ограничения в правомощията на служебното правителство. В Конституцията няма текст, който да различава служебния кабинет от редовния. Единствено механизмът на формиране е различен. За някои колеги това, което правя може да изглежда хиперактивност, но последните пет години съм работил в НАТО и там темповете на работа са такива, а и по-високи. Хората, които ме познават от времето, когато аз бях заместник-министър преди 15 години, със сигурност също си спомнят, че дори на по-ниско ниво не съм чакал някой да ми разпореди, а съм работил в съответствие с отговорността, която съм поел. Какви са актуалните рискове за България от кризата в Украйна към момента? Казахте, че има заплаха и за териториалната сигурност на европейски страни, не стана ясно дали визирате и България... Не визирам България, но определено има такъв тип оценки в страни членки на НАТО и Европейския съюз и тъй като сме членове на тези два съюза, това е заплаха и за нас. Определено анексирането на Крим създава радикално нова обстановка в Черноморието. Черно море е изключително важно за нас. Действията в Източна Украйна първо създават сериозен хуманитарен проблем и България ще се включи в един или два от доверителните фондове, за да помогне на Украйна с лечение, рехабилитация на военнослужещи,. Имаме намерение да се включим в доверителния фонд, ръководен от Румъния, по кибер отбрана. Така хем ще окажем помощ на Украйна, а и ще придобием повече опит. Ясно е, че търговията в Черно море, санкциите, които, ако Русия не промени поведението си, могат да се усилят, създават и риск пряк и косвен за България. Продължаваме да сме зависими и по линия на енергийните източници и една криза с транзита, каквато всички се надяваме да няма, ще засегне пряко интереса на всички българи. Продължават ли руските разузнавателни полети над Черно море? Продължават. България е част от интегрираната система за противовъздушна отбрана на НАТО и всеки полет, който във въздушното командване на Алианса, бъде преценен като риск за въздушната сигурност за страни членки, предизвиква команда за вдигане на наши изтребители. Това е допълнителен разход и напрежение за нашите пилоти, които дават тежки дежурства. Смятате ли, че България успя да извлече максималното от готовността на съюзниците да помогнат на страните членки, граничещи с Русия? През последните 50 дни правим максималното възможно, след като констатирахме на 6 август, че всъщност нищо не е правено по този повод и дори на писма с предложения не е отговаряно. Това вече дава резултат. От всички срещи в последните дни – участието на началника на отбраната в годишната конференция на Военния комитет на НАТО, срещите ми в Милано с колегите от ЕС на двустранна основа - получаваме реални предложения на основата на това, което сме заявили в Уелс като позиции. Предложения за съвместна работа по линия на военноморските сили, сухопътните войски, военновъздушните сили, подготовката и кибер отбраната. Тези елементи, интегрирани в Националната програма България в НАТО 2020, ще бъдат добра основа за смяна на тенденцията. Отказахте ли се да сменяте шефа на военното разузнаване Веселин Иванов и доволен ли сте от продукта, който предоставя службата? Не съм имал намерение да го сменям. Министърът на отбраната няма и такива правомощия, тъй като това е въпрос на консултации. Моето мнение обаче е, че директорът на военното разузнаване, особено при положение, че и директорът на НРС (цивилното разузнаване) е генерал майор, следва да бъде офицер – генерал майор, за да подсили военната експертиза на разузнаването, а и да е човек с оперативен и военен опит. Работата на дирекция "Военна информация", доколкото мога да я оценявам за този кратък период, е позитивна, но това не означава, че нямам мнение по въпроса. При ограничения ми мандат приоритетите са съвсем други и това не стои на дневен ред. Има ли някаква форма, в която България може да подкрепи коалицията, водена от САЩ срещу "Ислямска държава"? Позицията на България може да се базира само на солидна разузнавателна операция за това какво точно се случва и дали ние по един или друг начин имаме способности да участваме в подобен тип коалиция. Към момента информацията, с която разполагаме, не ни дава основание да предприемаме някаква инициатива. От друга страна, нашите съюзници са достатъчно разумни и информирани, познават нашите способности. Решили са да формират коалиция, която включва страни от региона, страни с високотехнологично въоръжение и България не е поканена за участие в тази коалиция, включително и по тези причини. Затова този въпрос към момента не стои. Как стана възможно корупцията да се превърна във визитна картичка на ведомството? Един бивш министър каза, че в "МО най-много се е крало"... Бих се въздържал да използвам термини с юридическо значение като "корупция". Ефективността на изразходването на средствата за модернизация е изключително ниска и това е възможно поради факта, че няма добре изградена система за планиране на модернизацията, управление на проектите, за отчетност контрол и оценка на тези проекти. Това констатирахме при прегледа на проектите за последните десет години. Затова основните акценти в тази национална програма, която предлагаме, са не само приоритетните проекти и финансовите средства, които изискват, а и механизмите за изпълнението им. Те ще гарантират чрез методите за проектно управление, използвани в страните членки, прозрачност, отчетност, интегритет, ясна отговорност, както и максимално използване на ресурси от България, както и имуществото с отпаднала необходимост. През последните години на дневен ред е най-скъпият проект от модернизацията придобиване на нов тип многоцелеви изтребители. Според вас България може ли да си позволи модерна бойна авиация и, ако не може, защо това не се каже ясно? Ще бъде грешка, ако ние се фокусираме върху един или друг проект, както е правено досега. Това води до работа на парче и нищо не е направено по такива по-скъпи и трудни проекти, въпреки че много се говори. Това, което правим с националната програма, е да представим балансиран пакет от проекти, в който да има способности и за Сухопътни войски, и за Военновъздушните сили, и за Военноморските сили, за силите за специални операции, за логистика, за командване и управление. Да поставим тези проекти в ясен времеви график, какво може да се случи в период от шест до десет години и в ясна финансова рамка. Така например проектът за многоцелеви изтребител да бъде ограничен в намиране на решение, което да елиминира зависимостта от Русия, да ни направи съвместими с НАТО, в рамките на този период с използването примерно на не повече от 600 млн. лева. Тоест, ако има решение тази задача, ще имаме нов изтребител. Ако няма решение – няма да има. Не можем да поставим въпроса "искаме нов изтребител, колко пари трябват" и отговорът да е милиард и повече и да е ясно, че никога няма да имаме толкова средства само за този изтребител и че не можем да си позволим да жертваме бойните машини, фрегати, средства за разузнаване, за кибер защита. Тази национална програма предлага принципно нов подход за България, който е практика в НАТО. Това е подходът на балансирани пакетни способности, които имат ясно определен бюджет и времеви график. Проектите се подготвят в съответствие с тези параметри, така че да дадат резултат. Построена ли е вече напълно оградата по част от границата с Турция? Завършена е, предадена е на МВР с протокол. Министерството на отбраната вече няма нищо общо с тази ограда. Единственият въпрос, който трябва да решим е прибирането на наше имущество в района, което сега се ползва от МВР. Близо ли е вече България до споразумение за обучаването на либийски военни у нас? В момента не водим разговори. Проектът за споразумение е изпратен в МВнР за предаване на Либия и САЩ и чакаме резултати.

Златистия се върна в затвора след 2 месеца в болница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332234

Известният дупнишки кримигерой от близкото минало Злати Златев-Златистия (45 г.), който излежава 18-годишна присъда за убийство, но получи разрешение от окръжна прокуратура в Кюстендил да се лекува в болница във Варна, постъпил отново в затворническото общежитие в с.Самораново, съобщи окръжният обвинител в Кюстендил Камелия Стефанова. Известният дупнишки кримигерой от близкото минало Злати Златев-Златистия (45 г.), който излежава 18-годишна присъда за убийство, но получи разрешение от окръжна прокуратура в Кюстендил да се лекува в болница във Варна, постъпил отново в затворническото общежитие в с.Самораново, съобщи окръжният обвинител в Кюстендил Камелия Стефанова.

Британското правителство одобри нанасянето на въздушни удари срещу ИД

http://www.moreto.net/novini.php?n=265436

Продължава мащабната въздушна офанзива срещу позиции на ултрарадикалната ислямистка групировка „Ислямска държава” в Сирия и Ирак. В петък британският парламент трябва да реши дали Обединеното кралство ще се присъедини към въздушните удари.

Професионалните гимназии обучават най-много техници, университетите - икономисти

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/09/26/2387956_profesionalnite_gimnazii_obuchavat_nai-mnogo_tehnici/?ref=rss


От години като проблем на висшето образование у нас се сочи големият брой студенти по икономика, право и хуманитарни науки, докато на пазара на труда се търсят инженери. Тази критика повтори днес и служебният премиер Георги Близнашки, който участва в дискусията "Дневният ред на България в образованието – национални цели и приоритети", организирана от в. "Стандарт" и Българската академия на науките (БАН).

Според него над 40% от студентите в българските университети учат икономика,...

Катастрофа с пострадал в Шумен

http://pik.bg/катастрофа-с-пострадал-в-шумен-news230199.html

Катастрофа с пострадал в Шумен

Катастрофа с пострадал е станала в Шумен, информира Дарик.

Инцидентът е възникнал около 14:00 ч. на ул. „Паламара". Сблъскали са се два леки автомобила - „Лада Нива" и „Фолксаген Пасат". На двата автомобила са нанесени значителни материални щети.

Движението на мястото на произшествието се регулира от пътни полицаи. По първоначална информация, при инцидента е пострадал мъж, на когото е оказана първа помощ от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Причините за възникването на катастрофата са в процес на изясняване.

Стрелецът от Лясковец остава в ареста

http://www.mediapool.bg/streletsat-ot-lyaskovets-ostava-v-aresta-news225280.html

Петко Петков от Лясковец остава за постоянно в ареста, реши Великотърновският окръжен съд, който разглежда искането за пускане по домашен арест на обвиняемия за убийството на полицай. На 14 март тази година Петков застреля баретата Емил Шарков при спецоперация на Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ), която целеше да го изкара от дома му. Случаят разкри множество слабости в обезпечаването, организацията и процедурите на МВР.   Пред съда адвокатите на Петко Петков поискаха промяна на мярката, защото нямало опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Те твърдят, че от събраните по досъдебното производство доказателства не ставало ясно, че Петков е стрелял по време на акцията на СОБТ.   Те подчертаха, че довереникът им няма усещането, че е извършил престъпление, затова не възнамерява да се укрие.   Според прокурора Цветан Маринов, събраните до момента данни и доказателства показват ясно, че Петко Петков е причинил умишлено смъртта на служителя от СОБТ и е ранил още служители от отряда.   "Петков представлява обществена заплаха и има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие", каза той пред съда.   Съдът уважи искането на прокуратурата и реши да не пуска Петков, за да не се възпрепятства следствието, което е във финална фаза.   Пред съдебния състав обвиняемият каза, че иска по-лека мярка, защото иска да се грижи за своята майка Стефанка Савова, която по думите му е болна и настоява за охрана. Тя усещала заплаха от страна на съседите си. Петков допълни, че трудно се възстановява в затвора от раните си, получени по време на полицейската акция. Той отбеляза, че е изпратил жалба от 52 страници до Инспектората на Висшия съдебен съвет за нередности в системата на прокуратурата и полицията.

Браншовици поискаха от БСП нов закон за енергийната ефективност

http://frognews.bg/news_76956/

Да работят за приемането на нов закон за енергийната ефективност, защото настоящият е пагубен.

Близнашки: Тепърва ще се запозная с процедурата на ЕК за КТБ

http://econ.bg/Новини/Близнашки-Тепърва-ще-се-запозная-с-процедурата-на-ЕК-за-КТБ_l.a_i.569808_at.1.html

Лично аз тепърва ще се запозная с материята. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки по повод критиките, които Европейската комисия отправи...

Жена е била изнасилена от двама различни мъже само в рамките на час

http://www.zapernik.com/krimi/jena-e-bila-iznasilena-ot-dvama-razlichni-muje-samo-v_34546/

Жена е била изнасилена от двама различни мъже само в рамките на час. Тя е помолила втория си изнасилвач да я пусне, но той отказал. Това стана ясно в съд тези дни. 31-годишната жертва се е прибирала у дома от бар в нюйоркският квартал Бруклин в пет часа сутринта, когато е била нападната от 17-годишния Николас Исаак, който я заплашил с пистолет и изнасилил.

След изнасилването, жената не била минала и 500 метра, когато я нападнал 21-годишния Дакуан Джаксън. В отчаян вопъл за милост...

Продължава

Отровиха семейство кенгуру в хасковския зоопарк

http://offnews.bg/news/n_1/n_393824.html

Семейство кенгуру е било отровено с пестициди в хасковския зоопарк, съобщава БНР. Загиналите животни са три - мъжко, женско кенгуру и тримесечното им бебе, което e било в торбата на майката. Директорът на зоопарка Валентин Ахтаров твърди, че храната не е сменяна от месеци и причината за смъртта на животните не е във фуража. Ръководството вече е подало сигнал за умишленото отравяне на трите кенгура. Това не е първият случай на внезапна смърт на животни в зоопарк. През август загинаха няколко козирога и бизона в столичния зоопарк, което доведе до затварянето му за седмица и смяна на директора му . След проверка стана ясно, че животните са починали заради пестициди в храната. По същото време в старозагорския зоопарк починаха четири муфлона от са страдали от чревна ентеротоксемия, която се отключва при стрес.

Брилянтен Dacia Rally Team в най-дългия етап на Balkan Breslau Rallye 2014

http://www.cross.bg/balkan-breslau-rallye-1432100.html

/КРОСС/ Иван Раев и Антон Дойков продължават да се изкачват в генералното класиране на международния оф-роуд маратон Balkan Breslau Rallye 2014. Екипажът на Dacia Rally Team завърши най-дългия етап на надпреварата с 19-то време, което им стигна да се изкачат с още една позиция до 16-то място във временната подредба. Състезателният Duster се справи почти безпроблемно с тежкото 420-километрово трасе от Сливен до Варна, като единствено затъване в пясъка край Шкорпиловци отне много време на двамата дебютанти в Balkan Breslau Rallye 2014. Екипът и машината са в отлична кондиция. Днес надпреварата продължава със сравнително по-лек 250-километров етап в околностите на Варна.

Честват 90 години лека атлетика във Варна с безплатен концерт на Панайот Панайотов

http://www.moreto.net/novini.php?n=265451

Варна ще отбележи 90 години лека атлетика. Това ще стане утре - 27 септември от 19:00 часа в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта, научи Moreto.net. По случай празника Панайот Панайотов ще изнесе концерт, който ще бъде с вход-свободен за варненци.

499 бройки за Ferrari 458 Speciale Aperta

http://cars.actualno.com/499-brojki-za-Ferrari-458-Speciale-Aperta-news_51786.html

Ferrari 458 Speciale Aperta (италианската дума за „отворен") е най-бързият до момента открит автомобил на марката, който ще бъде произведен в тираж от 499 бройки. За отварянето или затв...

Сенките зад албанската република Илирида в Македония

http://balkani.actualno.com/Senkite-zad-albanskata-republika-Ilirida-v-Makedonija-news_51751.html

На 18 септември пред паметника на Скендербег в Скопие бившият лидер на Партията за демократичен просперитет Невзат Халили обяви създаването на новата албанска република Илирида."Република Илирида...

ББЦ ще блокира и трите КПП-та на турската граница на 1 октомври

http://politics.actualno.com/BBC-shte-blokira-i-trite-KPP-ta-na-turskata-granica-na-1-oktomvri-news_51812.html

Блокадата на турската граница ще започне в 8 часа сутринта на 1 октомври и ще продължи до 6 октомври на трите КПП-та, каза днес в Пловдив лидерът на "България без цензура" и евродепутат Ни...

Точат НЗОК и чрез стентове

http://www.vesti.bg/novini/tochat-nzok-i-chrez-stentove-6023335

Има една група пациенти, за които са дадени средства, но те не са получили качествена услуга. И това беше поводът за нашата среща, заяви председателят на НЗОК д-р Румяна Тодорова по време на срещата си с водещи каридолози и кардиохирурзи в страната, предаде репортер на БГНЕС.

И служителите на ТV7 и NEWS7 с протестно писмо

http://econ.bg/Новини/И-служителите-на-ТV7-и-NEWS7-с-протестно-писмо_l.a_i.569805_at.1.html

Над ТV7 и NEWS7 се оказва безпрецедентен натиск, а съдът и институциите любезно съдействат. Това се казва в отворено писмо от служителите на двете...

Как да не обещаваш, а да помагаш, да не нападаш опонентите си и да спориш с пенсионер - един ден на Мария Капон

http://www.mediapool.bg/kak-da-ne-obeshtavash-a-da-pomagash-da-ne-napadash-oponentite-si-i-da-sporish-s-pensioner---edin-den-na-mariya-kapon-news225279.html

Първата й среща за деня е в 8.30 часа, а последната завършва точно 12 часа по-късно. Обсъжда едни и същи теми с кметове, хора на изкуството и пенсионери. Казва, че няма нещо, което хората не могат да разберат, стига да им се обясни и да не държиш да им се харесаш, а да говориш истината. Измислила е нова форма на агитация, защото пари за разточителна кампания няма. Тя се казва Мария Капон и това е поне десетата й предизборна кампания. На тази избори нейната "Единна народна партия" се включи в новата коалиция "Десните". На предишни избори ЕНП е участвала и самостоятелно, и в други коалиции, включително нови, като липсата на "незабавен и несимволичен" успех никога не я обезкуражава, защото е по-важно да си верен на привържениците си, да се бориш за нещата, в които вярваш и да променяш нещата към по-добро, доколкото можеш. Макар че е от Пловдив, Мария Капон е водач на листата на "Десните" във Велико Търново и твърди, че е поела тази задача с голям ентусиазъм, защото винаги е искала да представлява този регион в парламента. Пътувайки между две села, лидерът на ЕНП провежда няколко телефонни разговора, записва си какво е говорила с местните и раздава задачи в щаба. След това слиза от брандирания с лика й автомобил и се представя: "Аз съм Мария Капон и съм вашият кандидат за народен представител“. Някои я подминават, други се спират на дълъг разговор, трети искат лична услуга, а четвърти започват да й се карат. Тя изслушва всички. И не им дава гръмки обещания. Държи се по един и същи начин и с кмета на Полски Тръмбеш, и с пенсионерите в село Ресен. Говори еднакво разпалено за Закона за културното наследство, за АЕЦ "Козлодуй" и за здравната система. Не досажда на тези, които я подминават и не се сърди на хората, които търсят спор, напротив – дава им го. "Не искам да им рисувам красиви и неизпълними неща. Нито изобщо искам да им обещавам. Искам да им дам моята гледна точка и да се опитам да им обясня какви са проблемите пред страната и какво ни очаква в близко бъдеще“, казва кандидатът на "Десните". В 7.30 сутринта тя отваря календара си и вижда как са разпределени срещите й през деня. Пресмята времето за пътуване, така че да не закъснее никъде и поема към първия си ангажимент. Денят е 24 септември, сряда. В 8.30 Капон трябва да бъде в кабинета на кмета на Полски Тръмбеш. Поздравява всички пред общината и след предварително изчислените минути за забавяне, в точния час връхлита в кабинета на Георги Чакъров. След кратки любезности Капон започва направо. "Кмете, какви са проблемите пред общината?“, пита тя. А той без замисляне отговаря, че пари няма. Разговорът поема в посока европейски средства. Въпреки мнението на Чакъров, Капон не отстъпва от позицията си, че Велико Търново трябва да кандидатства по големи проекти, а малките общини към него не бива да бъдат отделени, за да имат достъп до Програмата за развитие на селските райони. "Така ще отделите сърцето на общината и не смятам, че това е разумно“, казва тя. Интересува се има ли заеми общината, какви проекти има и как се изплащат те. Не говори нито за Бойко Борисов, нито за Михаил Миков, не агитира за себе си. Задава бързи и точни въпроси. Разбира, че безработицата в Полски Тръмбеш е над 25%. Информира се за състоянието на болницата. Интересува се как избраният от БСП Георги Чакъров работи с шефа на Общинския съвет в града, подкрепен от ГЕРБ. "Няма проблем, работим добре. В малките населени места няма политика, опитваме се да оцеляваме и правим каквото зависи от нас“, обяснява кметът. После плахо пита Капон има ли опасност държавата да стане президентска република. Веднага след това изплува темата за АЕЦ "Козлодуй". "Аз съм "за" изграждането на Седми блок. Искам българска атомна електроцентрала и не виждам защо да не се случи“, заявява тя. После продължава, че трябва да се развива умно и постепенно. "Ако сте хотелиер, първо ще построите двузвезден хотел, после още един. Ще предлагате качествено обслужване. Едва когато ви се изплати инвестицията, ще сте на печалба. После ще развивате хотелите, за да съберете средства за четиризвезден и така с печалбата от двата малки хотела ще построите голям, нали?“. "Да“, съгласява се неразбиращо кметът. "Същото е с "Козлодуй" – с работещите два блок трябва да платим инвестицията за VII-ми", обяснява тя и добавя:"А ако имате инфраструктура и терен до двузвездните хотели, там ли ще построите големия или ще зарежете всичко това и ще идете някъде другаде?“. "Там, разбира се“, казва Чакъров. "Ами ето ви го отговорът на въпроса защо не ни е необходима АЕЦ "Белене“, усмихва се Капон. Срещата продължава точно 45 минути. Кандидатката гледа часовника си дискретно, за да не притесни Чакъров. Води разговора към край и точно в 9.15 минути му пожелава успешна работа и тръгва към пазара на Полски Тръмбеш. "Аз се казвам Мария Капон и съм вашият кандидат за народен представител“, казва още със слизането от колата и подава картичка с приоритети. Зад нея вървят четирима младежи от щаба на "Десните“. Всеки спрял се получава тениска, вестник и запалка. Бившата депутатка от ОДС разказва какво иска да промени и как може да стане това. Не напада опонентите си. "Ще ми отделите ли няколко минутки“, пита тя семейство, натоварено със зарзават за туршии. "Естествено, познаваме се от телевизия“, казват смутено мъжът и жената. Живеят в близко село. Там няма аптека и при нужда се налага да идват до града. Кандидатката им е подготвена с нормативно решение –мобилни аптеки, по модел на Германия. Въвеждането им няма да е скъпо и трудно, необходими са съвсем малки законодателни намеси. Кандидаката по-късно ще повдигне темата пред Националното сдружение на кметовете и кметските наместници. Обиколката по пазара продължава с госпожа, която отказва да подаде ръка на Капон и отминава мърморейки "Абе, каква е тая?“. Това, обаче не я обезсърчава. Спират се две пенсионерки. Пожелават й успехи. И разказват как в областта има ново млацинство – англичани. После изразяват съмнение, че ще дойдат арабите. Продавач на зеленчуци мигом сътворява от агитационния вестник шапка и си го слага на главата. Възрастен господин спира кандидатката да й обясни, че я одобрява. "Знам ги аз и Станишев, и Първанов. Не могат да управляват. Все ми говорят за Русия. А ако беше така хубаво в Русия, щяха ли младите да ходят на Запад?! На Запад трябва да се гледа, не на Изток. Да не тръгнеш и ти на Изток“, скарва й се превантивно той. В този момент Мария Капон среща свой стар познат от местната структура на Демократическата партия, чийто зам.-председател е била. Той вече гласувал за "Атака“, подвикват съгражданите му. Разменят телефони и кандидатката продължава нататък по пазара: "Аз съм Мария Капон и съм вашият кандидат за народен представител“. "Нямам аз кандидати!“, сопва й се продавачка. "Ей на, с инсулт съм – 30% инвалидност имам само, връзкарите получават 80-90%, а аз по цял ден на пазара и сама разтоварвам, карам колата“. Мария веднага подхваща темата. Според нея не трябва хора с доказана инвалидност да минават всяка година през ТЕЛК. "Когато има непреходен проблем, например липса на крайник, той няма да порасне, не трябва на всеки 12 месеца тези болни хора да висят пред комисиите, за да се увери някой, че не им е поникнал крак, например“, казва тя. В този момент на пътя й се изправя ведро ромско семейство, което продава ножове и губерки. Получават вестници, запалки и тениски. Жената прибира в пазвата си картичка с лика на Капон, усмихва се широко с беззъба уста и обяснява, че там е най-сигурното място. След това сръчно й продава комплект игли за 1 лев. Пазарната обиколка е към своя край. От Полски Тръмбеш Мария Капон се отправя към Велико Търново, където тя и другите от листата трябва да се срещнат с Националното сдружение на кметовете и кметските наместници. Запомнила проблема с аптеките, възникнали като тема на пазара, Капон веднага ги пита как стои въпросът при тях с достъпа до лекарска помощ и медикаменти. Обяснява идеята си за мобилните аптеки. Към средата на експозето й кметовете губят интерес. И започват да оглеждат почерпката – безалкохолни и сладки. Председателката на сдружението въвежда ред, на най-приказливите се скарва тихо. "Сега трябва да я питаш за детските домове, най-много говориш, а жената е дошла тук да ти обяснява“, казва "шефката“ на кметовете. Той изпълнява задачата и следва дълга дискусия по темата. Постепенно гостите се отпускат и започват да питат – всеки от каквото се вълнува. Отново изскача темата за парите по Програмата за развитие на селските райони. Въпреки, че кметовете искат да им бъде обещана подкрепа за отделянето им от Велико Търново и "големите пари, които влизат предимно в града“, Капон им опонира. Пита ги от какви законодателни промени смятат, че имат нужда, а те изреждат цял списък с неуредици. Мария Капон казва кое й се вижда разумно и кое не. Записва в тефтера си, за да види кое е възможно и кое – не. Накрая не ги призовава "Гласувайте за мен“, ръкува се с всеки от тях по отделно и поема към следващото си събитие. 30 минути по-късно Мария Капон се озовава в село Ресен, където я посреща кметицата. Подарява й китка здравец и държи тържествена реч в най-добрите социалистически традиции пред съгражданите си. Сбирката се провежда в пенсионерския клуб. Членовете му са над 80, но идват едва 12. Мария не се смущава от това. Предвидила е почерпка – сухи пасти със захар и без – за диабетиците. Първоначално разговорът с възрастните хора в Ресен започва плахо. Капон разказва за себе си, а домакините започват да задават въпроси за безработицата и икономиката. "Колко работни места ще разкриете?“, обиграно пита около 70-годишна жена и след това добавя: "Как ще върнете децата на България тук, у нас?“. "Светът е на децата ни. Няма да ви кажа, че ще ги върна. Ако България продължава по същия път, е по-добре децата ни да са в чужбина. Няма да ви обещавам, че ще ги върна“, казва тя. Темата разлютява един от двамата присъстващи мъже. "Ей, все с тоя Запад, бе!“, казва той и веднага обръща разговора към АЕЦ "Белене“. "Как ще го построите?“ - пита той. Капон обяснява, че намира "Белене" за вреден проект. И започва да разказва защо е необходим VII блок на АЕЦ "Козлодуй“. Привърженикът на АЕЦ "Белене" обаче енергично и се противопоставя, а разговорът става все по-разгорещен, в един момент и двамата събеседници са се изправили на крака. Жените се опитват да поуспокоят напрежението. "Оставете го, нека да говори“, заявява Капон и слуша лекция на тема "ако върху руския реактор в Белене падне американски самолет, той ще оцелее“. Възрастният мъж вика, че е строител и знае как се правят нещата. "Не ми обяснявай ти на мен кое е старо, кое ново, по-здраво от руското няма“, продължава той, докато сгъва прилежно тениска на коалиция "Десните“ и я пъхва в прокъсана платнена торбичка. "Искаме водопровод и канализация тук. Имаме проблем с питейната вода. Изчислихме, че ни трябват 30 млн. лева“, казва госпожа с питащ тон. Капон, обаче реагира само с една дума "Невъзможно“. Впоследствие обещава да изпрати в селото разяснения за проект за малка пречиствателна станция на стойност 800 000 лева, което е постижимо, но затова трябва да се говори кметът. "Не може народен представител, а и кандидат за народен представител да ви обещае водопровод“, обяснява им тя. После всички изяждат "по една бонбона“ и си заминават. Само че след като са показали читалището, в което има "младежки център с компютър“. Качвайки се в колата, Мария Капон вади тефтер и си записва какво да изпрати на кметицата. Часът вече е 4 следобед. В пет тя трябва да се види с местни художници и артисти, за да обсъдят Закона за културното наследство. На срещата пристигат местни медии. "Няма да ви говоря аз. Иконописецът Димчо Димчовски е в листата. Той е специалист – чуйте него“, казва водачката на "Десните“ и се маха от камерите. Срещата продължава до 7 часа. От нея Мария Капон тръгва за щаба на коалицията. Систаматизира всичко от деня. Подрежда си плътно графика за другия ден. Междувременно е в тясна връзка с всички останали кандидати на коалицията и със структурите на партията си ЕНП. Като във всеки свободни няколко часа е готова да посети и тяхно мероприятие за подкрепа. След 20.30 вечерта Мария и екипът й отиват да вечерят. Тъй като тя е заложила на билборди по междуградските пътища, които са "изяли“ бюджета за плакати в самото Велико Търново, е изобретила нов вид агитация. "Седнем ли някъде да хапнем или да пием кафе, поне двама от нас си забравят брандираните с "Десните“ запалки“, смее се тя. След което, разбира се, оставя разсеяно запалката на масата.

Определиха Тони Блеър за гей икона

http://www.cross.bg/bleur-priznanie-homoseksyalnite-1432097.html

/КРОСС/ Бившият премиер на Великобритания от 1997 до 2007 г. Тони Блеър намери място сред списъка на „гей иконите" за последните 30 години. Официалното признание политикът получи от сп. „Гей таймс" по повод 30-годишнината на изданието. Блеър бе предпочетен пред редица знаменитости, защитавали правата на хомосексуалните, и така се появи на юбилейната корица на списанието, отбелязват редакторите. Като припомня всички постижения на управлението на Блеър, сп. „Гей Таймс" обобщава, че „постигнатото от него като защитник на правата на хомосексуалните е безспорна". „Изключително горд съм от това признание, защото намирам работата си в защита на хората с различна сексуална ориентация като значителна част от моето наследство като политик", коментира отличието си Блеър. Признанието от гей общността е второ за 61-годишния експремиер за тази година. Преди два месеца той бе определен от известното гей списание „Джей Кю" за филантроп на 2013 г., пише Преса.    

Унгария спря доставките на газ за Украйна

http://www.investor.bg/surovini/365/a/ungariia-spria-dostavkite-na-gaz-za-ukraina,180738/

Причината е в желанието на страната да попълни газовите си запаси заради очаквано повишаване на търсенето

Убитата в Швейцария Емилия била майка на 2 деца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4332190

Убитата в Швейцария българска проститутка била майка на 2 деца, разкриват нейни колежки пред в. "Блик".
36-годишната жена, чийто труп бе открит в малко пристанище, живеела в кантона Ааргау, работела като проститутка в Люцерн от 2,5 години.
По данни на местните власти нейният район бил индустриалният квартал Ибах. Убитата в Швейцария българска проститутка била майка на 2 деца, разкриват нейни колежки пред в. "Блик". 36-годишната жена, чийто труп бе открит в малко пристанище, живеела в кантона Ааргау, работела като проститутка в Люцерн от 2,5 години. По данни на местните власти нейният район бил индустриалният квартал Ибах.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване