Страшна катастрофа край Русе! ТИР увисна на Дунав мост, като по чудо няма жертви

http://pik.bg/страшна-катастрофа-край-русе-тир-увисна-на-дунав-мост-като-по-чудо-няма-жертви-news242192.html

Страшна катастрофа край Русе! ТИР увисна на Дунав мост, като по чудо няма жертви

Очаква се пристигането и използването на кран, който да премести ТИР от моста край село Писанец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе, предаде "Дунав мост".

Товарният автомобил с румънска регистрация се е блъснал около 3.00 часа тази нощ в мантинелата на пътното съоръжение, като е отнесъл около 30 метра от нея.

Налага се ТИР-ът да бъде изтеглен с кран, защото едното му колело виси от моста. Шофьорът не е пострадал.

Предполагаемите причини за катастрофата са влошените пътни условия заради снеговалежа вчера. 

Спипаха 67 автоджамбази при спецоперация на ITACAR

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389221

17 леки автомобила, един мотоциклет, както и 67 души, обявени за издирване в националната и в шенгенската информационна система са били установени у нас при мащабна спецоперация. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на акцията е предотвратяване на престъпления, свързани с моторни превозни средства. 17 леки автомобила, един мотоциклет, както и 67 души, обявени за издирване в националната и в шенгенската информационна система са били установени у нас при мащабна спецоперация. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на акцията е предотвратяване на престъпления, свързани с моторни превозни средства.

Мъж пребил жена си в Бенковски, докато тя беряла душа след отравяне

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389200

Откритата мъртва в многолюдния дом на Валентин Калъна в село Бенковски 25-годишна Ралица М. се била натровила с храна от контейнер за смет. Това е новата версия за случилото се в къщата на ужасите в Бенковски.
„Жената дойде в Бенковски от района на Първомай. Живееше с Райчо, който е племенник на Валентин. Откритата мъртва в многолюдния дом на Валентин Калъна в село Бенковски 25-годишна Ралица М. се била натровила с храна от контейнер за смет. Това е новата версия за случилото се в къщата на ужасите в Бенковски. „Жената дойде в Бенковски от района на Първомай. Живееше с Райчо, който е племенник на Валентин.

Улица „Граф Игнатиев“ става пешеходна зона с ретро трамвай

http://pik.bg/улица-„граф-игнатиев“-става-пешеходна-зона-с-ретро-трамвай-news242186.html

Улица „Граф Игнатиев“ става пешеходна зона с ретро трамвай

Емблематичната улица „Граф Игнатиев“ ще стане втората пешеходна зона в София след бул. „Витоша“. От Съдебната палата до пл. „Журналист“ по него ще се движат само 2 трамвая - ретро и тип „совалка“. Мотрисите ще минават рядко, а през останалото време „Графа“ ще се използва като велоалея. Ул. „Цар Шишман“ също ще бъде пешеходна зона през почивните дни, а в работните ще се намали скоростта за движение и ще се ограничат местата за паркиране. Пазарът за книги на пл. „Славейков“ ще бъдат преобразен изцяло, а короните на дърветата ще бъдат романтично осветени, пише "Преса".

Този проект на фирма „А.Д.А.“ на арх. Иво Пантелеев ще бъде реализиран от общината в близките 3 години. Това стана ясно след повторното журиране на проектите, които се състезаваха в конкурса на общината за нов облик на центъра на София за зона 2 (ул. „Граф Игнатиев“, „Иван Шишман“ и пл. „Славейков“).

За зона 3, която включва пл. „Ал. Батенберг“, Градската градина пред Народния театър и бул. „Цар Освободител“ до „Раковски“, ще бъде обявен нов конкурс през януари, съобщи главният архитект Петър Диков.

„Причината да има ново състезание е, че повечето от предадените досега проекти предвиждаха частично или цялостно премахване на жълтите павета в района. Те бяха обявени през декември м.г. за културно наследство и не може да бъдат пипани“, обясни за „Преса“ Елена Ангелова от направление „Архитектура и градоустройство“. Финансирането на новия конкурс ще се поеме от общината. Проектите по другите три зони ще се реализират по ОП „Региони в растеж“ със 100 млн. лв. Кметството ще трябва да даде около 10 млн. лв., защото ЕК не разрешава изграждането на нови подземни съоръжения, каквито ще се наложи да се направят пред Националната художествена галерия и в района около нея.

ГЕРБ, съспенсът и Буридановото магаре

http://www.mediapool.bg/gerb-saspensat-i-buridanovoto-magare-news226439.html

Трета седмица политически съспенс е твърде много. Ако в началото неяснотата играеше някаква роля да покаже, че ГЕРБ е в позиция да избира между различни опции, вече няма логично обяснение за разнопосочните изказвания на Борисов. В момента бавенето започва да се трупа на сметката "слабост на ГЕРБ". Нещо повече, когато липсват логични публични обяснения за колебанието, започват да набират сила "задкулисни", конспиративни теории.   Дотук разбрахме, че първо РБ - като "не достатъчно дисциплинирани" - бяха проблем за евентуално правителство, но след това нещата се успокоиха и те станаха най-естествен партньор. Което е логично. Днес разбираме, обаче, че, според Борисов, с тях отново не може да стане стабилно правителство, към момента незнайно защо.   По-членоразделното обяснение за разколебаването е договорената с ПФ подкрепа на програма без участие с министри в кабинета. И тук не е ясно какво точно е притеснението.   Защо ПФ трябва да участват с министри? Ако имат министри, нима не могат да ги изкарат и да напуснат формата?! Ако има детайлно програмно споразумение, какъв е проблемът и ПФ да го подпишат? Те дори могат да бъдат трети участник в коалиционното споразумение, ако в него има една проста клауза: "разпределението на министрите е отговорност на ГЕРБ и РБ". Така че приведените публични доводи за колебанието на ГЕРБ са неоснователни. Още повече, че и БСП, и АБВ са обещали подкрепа по определени политики, което е добра новина за едно дясно центристко управление ГЕРБ–РБ. Оттук нататък могат да се развихрят спекулациите: - ГЕРБ играе театър на евентуална коалиция с РБ. Иска да "докаже", че тя е невъзможна, за да се отвори възможност за управление с БСП, а оттам и с ДПС; - Театърът е, за да се оправдае отиването към нови избори, след като е направено "всичко възможно" за съставяне на правителство и т.н. Този театър е безсмислен. Ако това е истинското положение на нещата, очевидно ГЕРБ не е самостоятелен играч, а (все още?) е зависим от ДПС, БСП по бизнес/КТБ линия. И неясното широко управление в стил "всички на масата", и отлагането на решенията до нови избори през май догодина работят в полза на замитането на следите от аферата КТБ.   Позволявам си тези спекулации, не защото съм убеден в тях, а за да демонстрирам в какви посоки ще бъдат търсени логични обяснения за лутащата се коалиционна политика на ГЕРБ. Това, че можеш да избираш, те поставя в по-силна позиция. Ако се държиш като Буридановото магаре, рискуваш не само да изглеждаш слаб, но нелеп и опасен, дори и за самия себе си.   *Даниел Смилов помести коментара в профила си във Фейсбук.

Цените на основните зеленчуци вървят нагоре

http://econ.bg/Новини/Цените-на-основните-зеленчуци-вървят-нагоре_l.a_i.586254_at.1.html

Основните зеленчуци - доматите и крастваиците, поскъпват. Това сочат последните данни на Държавната комисия по стоковите борси и...

25 банки в Евросъюза "скъсани" на тест за устойчивост

http://www.vesti.bg/novini/25-banki-v-evrosyiuza-skysani-na-test-za-ustojchivost-6025818

Двадесет и пет банки в страни от Европейския съюз не успяха да преминат теста за устойчивост и способност за справяне с глобална финансова криза.

Дренково черпи 600 гости с 6 казана курбан за Димитровден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388417

Вино и история, събрани заедно, водят стотици туристи в благоевградското с. Дренково, което има само 20-ина жители. Напълно запазена винарна отпреди 16 века откриха наскоро археолозите при разкопки край селото. Заради това ценно откритие вече 2 г. на Димитровден в Дренково празнуват любителите на виното и историята в района на древното селище. Вино и история, събрани заедно, водят стотици туристи в благоевградското с. Дренково, което има само 20-ина жители. Напълно запазена винарна отпреди 16 века откриха наскоро археолозите при разкопки край селото. Заради това ценно откритие вече 2 г. на Димитровден в Дренково празнуват любителите на виното и историята в района на древното селище.

При акция на ITACAR бяха спипани 67 автоджамбази

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389206

17 леки автомобила, един мотоциклет, както и 67 души, обявени за издирване в националната и в шенгенската информационна система са били установени у нас при мащабна спецоперация. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на акцията е предотвратяване на престъпления, свързани с моторни превозни средства. 17 леки автомобила, един мотоциклет, както и 67 души, обявени за издирване в националната и в шенгенската информационна система са били установени у нас при мащабна спецоперация. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на акцията е предотвратяване на престъпления, свързани с моторни превозни средства.

Марк Маркес изравни рекорда на Дуън от 12 победи след триумф в Малайзия

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2407001_mark_markes_izravni_rekorda_na_duun_ot_12_pobedi_sled/?ref=rss


Световният шампион в MotoGP Марк Маркес спечели 12-ата си победа през сезона. Испанецът триумфира и в Гран при на Малайзия.

Пилотът на "Хонда" изравни рекорда за най-много победи в рамките на една състезателна година. Постижението беше поставено от австралиеца Майк Дуън през 1997 г.

Маркес има възможност да подобри рекорда, ако спечели заключителния старт за сезона пред родна публика във Валенсия.

Испанецът защити титлата си още преди две седмици в Япония....

Половин Хасково с пресъхнали чешми

http://www.cross.bg/haskovo-dimov-voda-1436933.html

Хасково /КРОСС/ Половин Хасково е без вода след вчерашното наводнение, съобщи шефът на район Хасково във ВиК Атанас Димов. По думите му кладенците и помпените станции в Узунджово и Подкрепа са наводнени и са извън строя. На практика централната част от града южно от реката, е без вода, обобщи Димов. Без вода е и Кенана. С пресъхнали чешми са и в Хисаря.Кварталите, захранвани от Ябълково - Бадема, Орфей, имат нормално водоподаване. На пълноструйни чешми се радват още в Дружба 1 и 2, Република, Куба. Правим всичко възможно, но за помпите в Узунджово и Подкрепа просто трябва да изчакаме да се изтече, допълни Димов. Според неговата прогноза водата в засегнатите квартали ще дойде най-рано утре сутринта. „За Кенана ще опитаме още тази нощ да възстановим водоподаването", каза още Димов.Екипи на ВиК работят в най-засегнатите от наводнението райони в града, предимно покрай реката, където всички мазета са наводнени. Има проблеми и със запушена канализация, там също се пращат хора, съобщава Haskovo.net.

ЕЦБ: 12 от проблемните банки в еврозоната вече са запълнили капиталовите си дупки

http://econ.bg/Новини/ЕЦБ-12-от-проблемните-банки-в-еврозоната-вече-са-запълнили-капиталовите-си-дупки_l.a_i.586289_at.1.html

Европейската централната банка обяви официално резултатите от стрес тестовете на общо 130 финансови институции в еврозоната. От тях става ясно, че са...

Даниел Вълчев: Дясното трябва да се освободи от костококите

http://offnews.bg/news/n_1/n_408740.html

Реформаторският блок или трябва да участва в едно управление с всички рискове, които то носи, или да стои на задните банки и да чака да се повтори политическата ситуация от 1997 година. Това обяви в интервю за bTV Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок. „Когато участваш като малък партньор, вероятността да се обезличиш е много силна. Допускам, че това ги смущава (ДСБ). Да стоиш обаче години наред на задните банки и да чакаш да дойде 97-ма, не е реално. Това са едни бацили от времето на г-н Костов . Нищо в дясното не можа да се обедини години наред заради възгледа „ние сме една малка група от бели хора, всички останали са мелези”. Като няма този тип поведение в дясното е възможно да има някакъв вид обединение. Ако махнем костококите, този организъм може да продължи да съществува дълго и да бъде много полезен ”, коментира Вълчев. По думите му е крайна време Реформаторите да започнат да се държат малко по-спокойно, а не като "едни болшевики с обратен знак – всичко ни дразни, винаги сме фрострирани". В момента има една политическа сила ГЕРБ – може да я харесваме, може да не я – те спечелиха подкрепа. Дали да ги подкрепим или да чакаме всички да се изложат, че един ден да дойдем ние на власт...”, каза още Вълчев. Според него участието на РБ в едно правителство с ГЕРБ трябва да бъде подплатено от тежки политически фигури, а не от експерти: „Когато изпратиш експерти, които нямат политическа тежест, техните партии във всеки един момент могат да се фръцнат”. Той обаче определи като „кьорфишек” информацията, че ще поеме поста министър на образованието (Даниел Вълчев беше просветен министър от квотата на НДСВ в кабинета "Станишев").

Александра от дома в Берковица - в мозъчна смърт

http://www.cross.bg/mozuchna-aleksandra-deteto-1436932.html

/КРОСС/ Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции.10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно - мозъчна и градна травма.Александра е паднала почти от 8 метра височина. Полицията изяснява обстоятелствата, при които се е случила трагедията. Детето живеело в една стая с още три момичета, едното негова сестра.Александра е открита на плочките в двора от дежурната сестра в четвъртък в 6,40 часа, пише tribali.info.

Бизнес и синдикати: Искаме стабилно правителство

http://pik.bg/бизнес-и-синдикати-искаме-стабилно-правителство-news242187.html

Бизнес и синдикати: Искаме стабилно правителство

Новият парламент да избере бързо правителство и новият кабинет да е стабилен, пише в обръщение, подписано от КНСБ, КТ Подкрепа, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, изпратено на редакционната ни поща.

В документа се посочва: Политическата криза в последните години срина доверието към държавността и политическия морал, партиите и тяхната способност и воля за действие в полза на националните интереси, като отключи многобройни негативни ефекти върху финансовата стабилност, икономиката и социалните системи.

Българският политически елит е длъжен да предложи на обществото ясна визия и конкретни действия за спиране на тези процеси, тъй като задълбочаването им ще срине докрай възможностите за възраждане на държавността, икономиката и социалната сигурност.

Водени от многократно заявеното разбиране, че решаването на сегашните проблеми и постигането на националните цели за развитие налагат провеждане на отговорен политически дебат, рационални решения и воля за общи действия, а не самоцелно противопоставяне и нетолерантност в услуга на тесни и користни партийни, групови, корпоративни интереси и външнополитическата конюнктура. Представителите на организациите настояват новите депутати да изберат стабилно правителство, което да актуализира бюджета, да гарантира стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства; възродят индустрията и опростят процедурата за обществени поръчки.

В документа се настоява и за реформиране и стабилизиране на системите за социална сигурност – здравеопазване, обществено осигуряване и социално подпомагане, при отчитане на осигурителния принос на лицата, принципите на справедливост и ефективно управление на финансовите ресурси. Бизнесът и синдикатите искат и промени в здравеопазването.



Бомбоубежище на Мусолини отваря врати за туристи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389202

Винарската изба на римска вила, която била превърната в бомбоубежище за Бенито Мусолини и семейството на италианския диктатор, отваря за първи път врати за туристи, съобщават АП и Ройтерс.
Бомбоубежището било изградено набързо през 1940 г. след избухването на Втората световна война във винарската изба на знатно семейство, Винарската изба на римска вила, която била превърната в бомбоубежище за Бенито Мусолини и семейството на италианския диктатор, отваря за първи път врати за туристи, съобщават АП и Ройтерс. Бомбоубежището било изградено набързо през 1940 г. след избухването на Втората световна война във винарската изба на знатно семейство,

Днес са предсрочните избори в Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/dnes-sa-predsrochnite-izbori-v-ukrajna-6025817

С днешните избори трябва да се осигури легитимността на новата прозападна посока на Киев след протестите на Майдана миналата зима, подкрепяни от Запада, но смятани от Русия за преврат, посочва Ройтерс

Бизнес и синдикати с призив към новия парламент

http://www.cross.bg/sistema-garantirane-stabilnost-1436931.html

София /КРОСС/ Политическите партии, представени в 43-то народно събрание да изберат стабилно правителство с възможности за провеждане на устойчива политика. За това настояха в отворено писмо до новия парламент и Министерски съвет национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Те искат новият кабинет спешно да подготви актуализация на бюджета за 2014 г. с таван за бюджетен дефицит до 3% от БВП; да гарантира стабилността на банковата система (вкл. разрешаване на проблема с КТБ) без разходване на публични средства; да бъде запазен съществуващият режим за пенсиониране на индустриалните категорийни работници до намиране на трайно решение и да бъдат предприети превантивни мерки за гарантиране на енергийната сигурност и стабилност на страната.Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите призовават депутатите да приемат обща законодателна рамка, срокове и инструменти в подкрепа на основните реформи, за постигане на ключовите за обществото приоритети. „Настояваме за предприемане на незабавни действия за гарантиране на обществената сигурност, включително приемане на времева рамка за влизане в шенгенското пространство, осигуряване на реална независимост на правораздавателната система, укрепване на общественото доверие в нея, разширяване на достъпа до правосъдие и създаване на система за ефективен контрол на правоприлагането

Започнаха предсрочните избори в Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/zapochnaha-predsrochnite-izbori-v-ukrajna-6025817

С днешните избори трябва да се осигури легитимността на новата прозападна посока на Киев след протестите на Майдана миналата зима, подкрепяни от Запада, но смятани от Русия за преврат, посочва Ройтерс

Ловна дружинка откри измръзнала жена, тя почина в линейката

http://www.bnews.bg/article-120021

Ловна дружинка откри в местността „Сечен камък” край Трявна жена на видима възраст около 60 години в безпомощно състояние. Жената е починала на път за болницата.

Меркел ще блокира плановете Камерън да ограничи вътрешната имиграция в ЕС

http://europe.actualno.com/Merkel-shte-blokira-planovete-Kameryn-da-ogranichi-vytreshnata-imigracija-v-ES-news_56929.html

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще блокира плановете на британския премиер Дейвид Камерън да ограничи вътрешната имиграция в Европейския съюз, предаде БНР. Британският премиер обеща да по...

Почина жена, открита от ловци в безпомощно състояние в планината

http://offnews.bg/news/n_1/n_408741.html

Жена, намерена в безпомощно състояние в планината в Трявна, е починала в линейката на път към центъра за спешна помощ, съобщава БНР. Самоличността ѝ не е известна. Тя е била открита от ловци в местността "Сечен камък". Жената е на видима възраст около 60 години. Тялото е транспортирано до областната болница в Габрово за аутопсия. От полицията информираха, че не са намерени данни за насилствено причинена смърт. В полицейското управление в Трявна работят по установяване на самоличността на жената и по изясняване на причините за смъртта ѝ.

Бомбоубежище, създадено за Мусолини, отваря врати за туристи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389191

Винарската изба на римска вила, която била превърната в бомбоубежище за Бенито Мусолини и семейството на италианския диктатор, отваря за първи път врати за туристи, съобщават АП и Ройтерс.
Бомбоубежището било изградено набързо през 1940 г. след избухването на Втората световна война във винарската изба на знатно семейство, Винарската изба на римска вила, която била превърната в бомбоубежище за Бенито Мусолини и семейството на италианския диктатор, отваря за първи път врати за туристи, съобщават АП и Ройтерс. Бомбоубежището било изградено набързо през 1940 г. след избухването на Втората световна война във винарската изба на знатно семейство,

Деян Енев: Книгите са последната крепост на свободния човек

http://www.cross.bg/georgi-bulgarski-golemite-1436930.html

Писателят Деян Енев пред „Труд"  - Този четвъртък в Дома на киното бяха излъчени четири късометражни филма по ваши разкази. За първи път виждаме нещо като визуален сборник от разкази. Какво е усещането да видите думите си превърнати в кино? - Несравнимо с нищо. Аз съм гледал филмите, разбира се. Но сега те прозвучаха някак много цялостно, хармонично, подкрепяйки се един друг. Като струните на музикален инструмент, от които можеш да изтръгнеш мелодия. Филмите са създадени в рамките на Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет в периода 2011 - 2014 г. Изведнъж виждаш, че твоите разкази, твоите думи са станали част и от филмовия свят на самия Дюлгеров чрез неговите ученици - Нешка Караджинска, режисьора на енигматичния „Заложна къща", Даниела Соколова, режисьора на разтърсващия „Париж", Петя Ланджева, режисьора на бруталния „Кити", и Поли Генчева, режисьора на извисяващия „Солено и сладко". Виждаш дългия и плодоносен път на думите до екрана и как по този път изгубеното е много малко, а спечеленото - много, благодарение уроците на Георги Дюлгеров. Та аз съм отрасъл с филма „Авантаж", той е крайъгълен камък в моя живот. Какво да кажа повече. А и организацията беше блестяща благодарение на усилията на Даниела Соколова.- Труден ли е кинопреводът на писания текст? - Не знам дали е труден

Починала е жена, открита в планината над Трявна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2407004_pochinala_e_jena_otkrita_v_planinata_nad_triavna/?ref=rss


Жена, която е била намерена в безпомощно състояние в планината в Трявна, е починала в линейката на път към центъра за спешна помощ. Самоличността ѝ не е известна, съобщава БНР.

Тя е била намерена от ловци в местността "Сечен камък".  Жената е била на видима възраст около 60 години. Тялото е транспортирано до областната болница в Габрово за аутопсия.

От полицията информират, че не са намерени данни за насилствено причинена смърт. В полицейското управление в Трявна работят...

Жп мрежата остава в тежко състояние след обилните валежи

http://econ.bg/Новини/Жп-мрежата-остава-в-тежко-състояние-след-обилните-валежи_l.a_i.586270_at.1.html

Движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната продължава да бъде прекъснато след обилните снеговалежи през последното...

Деян Енев: Книгите са последната крепост на свободния човек

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388155

- Несравнимо с нищо. Аз съм гледал филмите, разбира се. Но сега те прозвучаха някак много цялостно, хармонично, подкрепяйки се един друг. Като струните на музикален инструмент, от които можеш да изтръгнеш мелодия. Филмите са създадени в рамките на Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет в периода 2011 - 2014 г. Изведнъ - Несравнимо с нищо. Аз съм гледал филмите, разбира се. Но сега те прозвучаха някак много цялостно, хармонично, подкрепяйки се един друг. Като струните на музикален инструмент, от които можеш да изтръгнеш мелодия. Филмите са създадени в рамките на Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров в Нов български университет в периода 2011 - 2014 г. Изведнъ

Кокоша слепота

http://www.cross.bg/kletka-prehod-parlament-1436929.html

Един праобраз на РБ в по-предния парламент говореше фактически същото, но с малко по-различни и по-откровени, в духа на политическия реализъм (по-точно - на политическия егоизъм) думи: - как трябва да се направи на всяка цена дясно правителство; - как трябва да се правят тежки реформи след корумпираното, слабо и контролирано от ДПС управление на Тройната коалиция; - как трябва да се избере сигурността пред свободата; - как партньорите по ЕНП искат стабилно правителство на партиите-партньорки по ЕНП. И този праобраз на РБ се прегърна с ББ. ... Резултатът: - обществото свали с протести правителството на РБ; - правителството на ББ окървави тези протести; - на власт дойде още по-слаба, анонимна и безидейна Тройна коалиция; - в новия парламент нямаше десни партии, нямаше партии на свободата - всички партии в него бяха партии на не-свободата, на зависимостта от държавата и пасивните, на носталгично (спрямо „златната клетка на социализма" - „клетка, ама златна") настроените хорица, на бягащите от личната отговорност за своята жизнена стратегия, проруски (пропутински) ориентирани, обществено пасивни поданици. Днес РБ продължава да настъпва мотиката по същия начин. Случайно оказали се на надхвърлящите компетентността им позиции, т.нар

Ловци откриха жена в безпомощно състояние, тя издъхва в линейката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389181

Ловци са намерили в местността "Сечен камък" жена с неустановена самоличност в безпомощно състояние. На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полицията и на центъра за спешна помощ в Трявна, съобщават от ОДМВР-Габрово.
Жената е била на видима възраст около 60 години. Ловците успели да транспортират пострадалата до асфалтовия път Габрово Ловци са намерили в местността "Сечен камък" жена с неустановена самоличност в безпомощно състояние. На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полицията и на центъра за спешна помощ в Трявна, съобщават от ОДМВР-Габрово. Жената е била на видима възраст около 60 години. Ловците успели да транспортират пострадалата до асфалтовия път Габрово

Домат чудо се роди в градината на зеленчукопроизводител от Струмяни (снимка)

http://pik.bg/домат-чудо-се-роди-в-градината-на-зеленчукопроизводител-от-струмяни-снимка-news242181.html

Домат чудо се роди в градината на зеленчукопроизводител от Струмяни (снимка)

Домат чудо се роди в градината на семейство Иванови от село Струмяни, които от 10 години се занимават със зеленчукопроизводство. Доматът гигант е от втората им реколта и според тях е резултат от неправилно опрашване. Той впечатлява с неправилната си форма, асоциираща се с различни предмети и тежи почти килограм, пише "Струма Бг".

Една част от близките на семейството го оприличават на кръст, като смятат, че това е признак на благословеност към семейството, а други пък го оприличават на четирилистна детелина, която им носи щастие и успех.

Семейство Росен и Моника Иванови имат 32-г. син Иван, който активно участва в земеделската дейност, а дъщеря им Виолета е омъжена в Дупница.

Цялото семейство се препитава изцяло със земеделие . Те имат 3. 5 дка оранжерия в селото, в която отглеждат от есента до ранна пролет зелена салата, а през лятото домати, корнишони, които продават на търговци от Санданско, Дупница, Кюстендил и София. Ето какво разказа синът Иван:

Ние, производителите, винаги сме потърпевши, а от държавата получаваме минимални субсидии, които не са достатъчни. Всеки зеленчук си има предимства и недостатъци. Краставицата е най-капризна от зеленчуците, които отглеждаме, и изисква специално внимание, защото е склонна към болести. Най-често това е кубинската мана.

В двора на къщата имаме оранжерия с парно. Там произвеждаме разсада, след което го садим в голямата оранжерия, която е на полето, разказва Иван.

Не ни е лека работата. Сутрин ставаме около изгрев слънце и работим до обяд, след което прекарваме следобедните часове в сортиране на продукцията, за да постигнем високо качество и задоволяване на потребителското търсене и нужди. Въпреки усилията, които полагаме, считам, че на друго място няма да изкараме повече пари и затова възнамеряваме и занапред да продължим да се занимаваме с това. Тази година е сравнително по-добра от миналата, тъй като изкупните цени са по-високи. Пролетта стартирахме с 1. 40 лв./кг домати и в момента финализираме втората реколта с цена от 1, 80 лв. за килограм розови домати.

Отглеждаме и един декар лозе, насажденията са от сорта за собствена консумация. Правим си ракия и вино, но тази година не успяхме да спасим реколтата.

Доволен съм от това, с което се занимавам, тъй като крайният финансов резултат е много добър. На 32 години съм и се занимавам със земеделие вече 11-а година. Живея в триетажна къща, карам собствена кола. Ходя на екскурзии и почивки. Това лято бях на море. В курорта  Златни пясъци си наех стая в четиризвезден хотел и се наслаждавах активно на нощните изкушения в клубовете по Черноморието. Удовлетворен съм от работата си, защото работя за себе си и имам достатъчно свободно време. Зимния сезон изцяло се отдавам на релакс. Предпочитам да се занимавам активно със земеделие, отколкото да търся работа в чужбина или да попадна на некоректен работодател тук, в България, който ще се опитва всячески да използва труда ми, в замяна ще получавам „жълти стотинки“ или нищо, категоричен е Иван Иванов. Затова призовавам младите хора да обърнат внимание на този отрасъл и да се възползват от възможностите, които предлага, и по-малко да се шляят и седят безцелно по кафенетата, допълни той. 

Митът за „мъдрия народ“

http://www.cross.bg/hora-narodut-pomudryal-1436928.html

Конфуций някога е казал, че съществуват три начина за постигане на мъдрост: първият е чрез размисъл, който е и най-благородният; вторият е чрез имитация, който е най-лесният; а третият е чрез опит, който е и най-горчивият. Резултатът от последните избори показа, че „народът" в България още не е помъдрял. Защото над половината с право на глас не гласуваха, а от тези, които гласуваха, значима част избраха партии с откровено неизпълними предизборни обещания. Защо „народът" не е помъдрял чрез размисъл? Тъй като реално върху живота на избирателите ефект имат политиките, а не политиците, то ефективно и мъдро размишляващият избирател би трябвало да се концентрира върху политиките, а не върху политиците. На пръв поглед, през последната година и нещо течеше интензивен обществен дебат, воден до голяма степен от десни публицисти и лидери на мнение. Но един по-внимателен техен анализ разкрива, че тези размишления също бяха концентрирани повече върху хора, партии и невъзможни пожелания, отколкото върху реални реформи

Ловци намериха безпомощна жена, не успяха да я закарат жива до болницата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389156

Ловци са намерили в местността Ловци са намерили в местността "Сечен камък" жена с неустановена самоличност в безпомощно състояние. На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полицията и на центъра за спешна помощ в Трявна, съобщават от ОДМВР-Габрово. Жената е била на видима възраст около 60 години. Ловците успели да транспортират пострадалата до асфалтовия път Габрово

Вложителите в КТБ ще си вземат парите с лихви и вредни

http://www.bnews.bg/article-120018

В момента, в който БНБ излезе с окончателно решение, те могат да заведат дела и ще ги спечелят, смятат експерти

Фалшификат поставя под съмнение предаването на Одринската крепост

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389168

Доказателството за една от най-големите национални гордости - превземането на Одрин през 1913 г., е фалшифицирано. Тази теза поддържа турският историк Атила Орал. Фотографията, направена през славната за българската история година, най-вероятно е монтаж.  На изображението, на което се вижда как цар Фердинанд връща сабята на Шукри паша, Доказателството за една от най-големите национални гордости - превземането на Одрин през 1913 г., е фалшифицирано. Тази теза поддържа турският историк Атила Орал. Фотографията, направена през славната за българската история година, най-вероятно е монтаж. На изображението, на което се вижда как цар Фердинанд връща сабята на Шукри паша,

Бащата на обискираната студентка: Не може съветник на министър да се изказва по този начин преди края на проверката

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406991_bashtata_na_obiskiranata_studentka_ne_moje_suvetnik_na/?ref=rss


Като тотална манипулация окачестви пред "Нова телевизия" изказването на съветника на министъра на вътрешните работи адвокат Милен Шопов бащата на 20-годишната студентка Борислава Латинова.

В личния си профил във Фейсбук вчера Шопов подчертава, че ще защити на всяка цена полицай Нели Върбанова, зад която застават  и началникът, и колегите й. Представените от адвоката факти опровергават твърденията на студентката, която се оплака, че полицайка я е накарала да си вдигне блузата и да...

Бащата на обискираната студентка: Не може съветника на министър да се изказва по този начин преди края на проверката

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406991_bashtata_na_obiskiranata_studentka_ne_moje_suvetnika/?ref=rss


Като тотална манипулация окачестви пред "Нова телевизия" изказването на съветника на министъра на вътрешните работи адвокат Милен Шопов бащата на 20-годишната студентка Борислава Латинова.

В личния си профил във Фейсбук вчера Шопов подчертава, че ще защити на всяка цена полицай Нели Върбанова, зад която заставаи и началника, и колегите й. Представените от адвокатът факти опровергават твърденията на студентката, която се оплака, че полицайка я е накарала да си вдигне блузата и да стои...

Стотици хиляди протестираха срещу Ренци в Рим

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/26/2406972_stotici_hiliadi_protestiraha_sreshtu_renci_v_rim/?ref=rss


Протестиращи от цяла Италия изпълниха в събота улиците на Рим в знак на недоволство срещу плановете на лявоцентристкия премиер Матео Ренци да реформира пазара на труда. Червени знамена с емблемата на CGIL – най-големия профсъюз в страната, се вееха над множеството, което според организаторите е наброявало до 1 милион души.

В шествието се включиха и представители на партията на Ренци, което се възприема като сигнал за разцепление по въпроса в управляващите среди.

Идеята на...

Бащата на обискираната студентка: Не вярвам в начина, по който се търси истината

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406991_bashtata_na_obiskiranata_studentka_ne_viarvam_v/?ref=rss


"Не вярвам в начина, по който се търси истината в случая." Това заяви пред Нова телевизия Христо Латинов, баща на студентката Борислава, която се оплака от груб полицейски обиск миналата седмица.

Латинов уточни, че не вярва в истиността на полиграф, направен от полиай на полицай. По този повод той каза, че в случая не вярва, че полиграфът, направен на полицай Нели Върбанова, извърщила обиска на дъщеря му, е истински.

"Играем за честта на пагона", коментира още Латинов и в...

Каква ще е Украйна от утре?

http://www.cross.bg/poroshenko-partiya-ykraiina-1436927.html

Докато в Източна Украйна боевете продължават, украинците избират днес нов парламент. Тези избори ще наложат окончателно смяната на властта, предизвикана от масовите протести. Но дали наистина ще доведат до ново начало? Те стрелят, убиват, умират. И нито един от тях няма да гласува на изборите, които се провеждат на днешния 26 октомври. Около 25 000 украински войници, които са разположени в Източна Украйна, няма да се възползват от правото си на глас, тъй като парламентът в Киев не успя да приеме закон, който да им позволи да гласуват далеч от родните си места. На тези избори няма да гласуват и хората от анексирания полуостров Крим. Същото важи и за голяма част от жителите на контролираните от сепартистите региони около Донецк и Луганск, където в най-малко 13 от общо 32 избирателни района няма да се гласува, изчислява Избирателната комисия в Киев. Именно поради тази причина в новия украински парламент ще влязат само 420, вместо 450 депутати. Победителят е вече известен В изборите участват общо 29 партии, а победителят е известен от месеци насам - президентът Петро Порошенко. Според социологическите проучвания, създаденият от него "Блок Порошенко" води в надпреварата и може да разчита на около една трета от гласовете. Новата партия беше създадена едва през август 2014 година, а в основата ѝ стои досегашната партия на Порошенко "Солидарност", която не беше представена в парламента и всъщност съществуваше само на хартия

Виж тук всичко за бедствието в цялата страна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389138

Спасиха 11-те бедстващи туристи от Бузлуджа  Заседналите в Спасиха 11-те бедстващи туристи от Бузлуджа Заседналите в "Беклемето" са невредими Над 30 хиляди абонати на ЧЕЗ все още са без ток 11 души са блокирани на Бузлуджа Загиналата Валентина е работила като пом. фармацевт, росенци в шок от трагедията (Обновена+снимки) Екипи продължават отблокирването на заседналите на Беклемето коли Магистралите

Партийно лицемерие и евронахалство

http://www.cross.bg/partii-izborite-kolkoto-1436926.html

Когато партиите се явяват на избори, те полагат огромни усилия, за да ни убедят колко различни са една от друга. Подробно ни разказват визиите си за бъдещето управление, принципите си, идеите, които изповядват. Благодарение на тази информация и на собствените си предпочитания - били те леви, десни, центристки - ние правим своя избор в деня на гласуването. Дотук добре. Даже много добре. Какво обаче се случва след изборите. След изборите нещата доста се променят. Оказва се, че няма никакъв проблем партии, които в предизборната кампания са ни убеждавали колко несъвместими са програмите им и как никога не биха управлявали заедно, изключително бързо забравят за различията си и се коалират под една или друга форма. Разбира се, в името на България и добруването на всички нас. Тази склонност към моментална и безпринципна колаборация ни убеждава, че за повечето български партии желанието да бъдат във властта, с всички благоприятни за тях последици, е несравнимо по-силно, отколкото спазването на програмите и верността към декларираните идеи. Идеите се оказват просто удобен параван, зад който се крият материалните интереси на партиите. Да, гласоподавателите прощават тази измама, но само до известно време. Когато им писне партийците да им обещават едно, а веднага след изборите да правят коренно противоположни неща, хората просто отказват да гласуват

Американските военни приключиха мисията си в Афганистан

http://www.moreto.net/novini.php?n=268591

Официално американските военнослужещи приключиха мисията си в Афганистан. Това става 13 години, след като международната коалиция, ръководена от САЩ свали режима на талибаните. Последните морски пехотинци на САЩ в Афганистан, както и британските военни от международната коалиция, официално приключиха мисията си в неделя.

Украйна избира парламент на предсрочни избори

http://offnews.bg/news/n_1/n_408733.html

Украйна избира днес парламент на предсрочни избори, в които не участват жителите на Крим, както и области от Донецката и Луганската област. Според социологическите проучвания безспорен лидер на изборите ще бъде президентската партия „Блок на Петро Порошенко". Шансове да влязат във Върховната Рада имат още пет партии – „Радикалната партия", „Баткивщина", „Народният фронт", „Силна Украйна" и „Опозиционният блок". Очаква се, че депутати в парламента няма да вкарат Комунистическата партия, националистическата „Свобода" и радикалното движение „Десен сектор". Вотът се провежда на фона на енергийната криза, която настъпи след като през юни Русия спря газовите доставки за Украйна.  Властите в Киев обявиха, че в редица райони в Донецката и Луганската област, които не са под контрола на украинските сили, избори няма да се проведат. Около 3 милиона души в Донецката и Луганската област няма да гласуват, тъй като сепаратистите там ще проведат собствени избори през ноември. Около 1,8 милиона жители на Крим, който през март беше анексиран към Русия, също няма да вземат участие в изборите. На тези избори в Украйна ще бъдат избрани 424 депутати. 199 от тях ще бъдат излъчени от едномандатни мажоритарни райони, а 225 ще бъдат избрани от партийните списъци.

АБВ: Има два варианта за кабинет

http://pik.bg/абв-има-два-варианта-за-кабинет-news242177.html

АБВ: Има два варианта за кабинет

Два са вариантите да се състави правителство – първият е ГЕРБ и БСП да оставят настрана партийните проблеми, да седнат на един бял лист, да набележат мерките, които има нужда държавата от тях. Вторият - да бъде съставено правителство около водещата политическа сила ГЕРБ, с най-висок резултат, което да бъде с дясноцентристки характер с няколко по-малки партии. Това коментира зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин в ефира на радио К2.

Външният министър в правителството на Сергей Станишев подчерта, че вторият вариант гарантира нестабилност и поради това АБВ настоява за първия – ГЕРБ и БСП. „Ние от АБВ бихме подкрепили една такава коалиция, надявам се и други да го направят, и действително да се направи една широка коалиция, в която няма състезанието „Кой е по-по-най?“ в политически вариант, отново и отново”. Калфин отхвърли варианта АБВ да заеме мястото на БСП като лява формация в новото държавно управление, след отказа на социалистите да се включат в управлението заедно с ГЕРБ.

„Ние затова казахме и в никакъв случай не искам да поставям АБВ като функция на решенията на „Позитано“ и на БСП, но отново резултатът от изборите показа, че голямата партия отляво е БСП и те трябва да си понесат отговорността. Ние ще подкрепим, няма да стоим отстрани, няма да злорадстваме, както те ще го направят, така и ние ще поемем заедно ангажимент, но ние не можем да ги заменим все още”. Калфин обаче посочи, че амбицията на АБВ е да заеме изпразващата се ниша в лявото политическо пространство.

„Имаме идеята действително да покажем, че лявата политика в България не е това, което БСП прави през последните години. Как? С поведение. Точно затова държим на идентификация и не на сляпо подкрепяне на една или друга коалиция. Ще подкрепяме политики, ще показваме, че могат да се отстояват политики, това са интересите на хората. Никой не се интересува ние дали сме се прегърнали с ГЕРБ, или пък с БСП, търси се резултат от работата на този кабинет”. Калфин отново посочи, че една от основните цели на ПП АБВ е да върне нормалността в начина, по който се прави политика в България. „Нашето участие в политиката не е, за да покажем нито към ГЕРБ, нито към БСП, или към който и да било, отношение, просто ще се постараем да се държим нормално.

Ще говорим по всички теми, ще подкрепяме всичко това, по което постигнем съгласие и това е различното, няма да сме опозиция по всичко, което правят управляващите, и в същото време ще настояваме, и ще търсим коалиция в парламента по теми, които не се подкрепят от ГЕРБ. Мисля, че това е едно ясно, предвидимо поведение, което дава физиономия на политическата сила. Нашата цел е да убедим избирателите, че може по друг начин да се работи в парламента”.

Лейди Гага се тъпче с антидепресанти

http://showbusiness.actualno.com/Lejdi-Gaga-se-typche-s-antidepresanti-news_56926.html

Лейди Гага продължава да шокира феновете си. Преди дни скандалната изпълнителка сподели, че всеки ден взима хапчета срещу депресия и не вижда нищо лошо в това. Признанието си звездата направи на сцен...

Язовир "Кърджали" на 2 метра от преливния ръб

http://society.actualno.com/Jazovir-Kyrdjali-na-2-metra-ot-prelivnija-ryb-news_56927.html

Няма опасност от преливане на река Арда в района на Кърджали, предаде БГНЕС. Ръководителят на язовирния район инж. Иван Делчев заяви, че нивото на водата в язовир "Кърджали" е нормално, ост...

Синдикати и работодатели искат правителство, решение за КТБ и актуализация на бюджета

http://politics.actualno.com/Sindikati-i-rabotodateli-iskat-pravitelstvo-reshenie-za-KTB-i-aktualizacija-na-budjeta-news_56928.html

Политическите партии, представени в 43-то Народно събрание да изберат стабилно правителство с възможности за провеждане на устойчива политика. Това се посочва в обръщение на национално представителни...

Даниел Вълчев: ДСБ страда от костококи

http://frognews.bg/news_78970/

Два избора постави пред Реформаторския блок Даниел Вълчев, който е част от Движение България на гражданите в дясното обединение. По думите му в момента реформаторите или трябва да участват в едно управление с всички рискове, които то носи, или да стои на задните банки и да чака да се повтори политическата ситуация от 1997 година.

Борисов: Твърдо се съмнявам в достоверността на доклада на БНБ за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406994_borisov_tvurdo_se_sumniavam_v_dostovernostta_na/?ref=rss


Твърдо се съмнявам в достоверността на доклада на Българска народна банка (БНБ) за Корпоративна търговска банка (КТБ). По темата сме категорични, че още утре трябва да се смени или целият управителен съвет, но най-малко управител и подуправител в банковия надзор. 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в Народното събрание, цитиран от "Фокус".

"Орешарски и Чобанов не трябва да бягат от отговорност. Те допуснаха това да се...

Спасиха 11-те бедстващи туристи от Бузлуджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389146

11 бедстващи туристи бяха спасени днес от хижа на Бузлуджа. Това съобщи за БГНЕС кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Тази сутрин тежка верижна машина на пожарната в Казанлък е успяла да стигне до частна хижа под връх Бузлуджа, където 11-те туристи са били заклещени в снежния капан от вчера сутринта. Но едва днес са успели да подадат сигнал. 11 бедстващи туристи бяха спасени днес от хижа на Бузлуджа. Това съобщи за БГНЕС кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тази сутрин тежка верижна машина на пожарната в Казанлък е успяла да стигне до частна хижа под връх Бузлуджа, където 11-те туристи са били заклещени в снежния капан от вчера сутринта. Но едва днес са успели да подадат сигнал.

Спасиха 11-те бедстващи туристи от Бузлуджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389142

11 бедстващи туристи бяха спасени днес от хижа на Бузлуджа. Това съобщи за БГНЕС кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Тази сутрин тежка верижна машина на пожарната в Казанлък е успяла да стигне до частна хижа под връх Бузлуджа, където 11-те туристи са били заклещени в снежния капан от вчера сутринта. Но едва днес са успели да подадат сигнал. 11 бедстващи туристи бяха спасени днес от хижа на Бузлуджа. Това съобщи за БГНЕС кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тази сутрин тежка верижна машина на пожарната в Казанлък е успяла да стигне до частна хижа под връх Бузлуджа, където 11-те туристи са били заклещени в снежния капан от вчера сутринта. Но едва днес са успели да подадат сигнал.

Жена, открита в безпомощно състояние в Тревненския балкан, е починала

http://pik.bg/жена-открита-в-безпомощно-състояние-в-тревненския-балкан-е-починала-news242173.html

Жена, открита в безпомощно състояние в Тревненския балкан, е починала

Ловци са намерили вчера в местността "Сечен камък" жена в безпомощно състояние. Самоличността й не е известна. На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полицията и на центъра за спешна помощ в Трявна. Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Жената е била на видима възраст около 60 години. Ловците успели да транспортират пострадалата до асфалтовия път Габрово - Трявна, където я предали на медицинския екип, но по пътя към центъра за спешна помощ жената починала в линейката. Тялото е транспортирано до областната болница за аутопсия.

От полицията информираха, че не са намерени данни за насилствено причинена смърт. В полицейското управление в Трявна работят по установяване на самоличността на жената и по изясняване на причините за смъртта й.


"Файненшъл таймс": Речта на Путин е най-антиамериканска през последните 15 години

http://www.cross.bg/pytin-rysiya-faiinenshul-1436925.html

/КРОСС/ "Файненшъл таймс" определя изказването на Путин като "най-важното външнополитическо изявление, откакто той изненада Запада в Мюнхен през 2007 година, обвинявайки САЩ, че прекрачват границите си по всякакъв начин и че създават нови разделителни линии в Европа. Речта на руския президент Владимир Путин пред форума "Валдай" е най-антиамериканската от 15 години, според в. "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва как пред международния дискусионен клуб в Сочи най-могъщият политик на Русия е заявил, че Съединените щати дестабилизират следвоенния световен ред, като се опитват да наложат волята си. Публикацията се спира и на предупреждението на Путин, че светът ще бъде изправен пред нова война, ако Вашингтон не уважава интересите на другите страни. Цитирано е и изказването му по повод твърденията, че анексирането на Крим е опит за възстановяване на съветската империя, които той определя като "неоснователни". "Файненшъл таймс" определя изказването на Путин като "най-важното външнополитическо изявление, откакто той изненада Запада в Мюнхен през 2007 година, обвинявайки САЩ, че прекрачват границите си по всякакъв начин и че създават нови разделителни линии в Европа. Британският вестник се позовава на коментатори, според които речта отразява гнева на Москва, след като неотдавна американският президент Барак Обама постави Русия наравно с Ислямска държава в Ирак и Левант и вируса ебола като световни заплахи

Нова жертва на зимата

http://www.cross.bg/tryavna-pomosht-tzentura-1436924.html

/КРОСС/ Жена е открита от ловци в местността "Сечен камък", Тревненско в безпомощно състояние. На мястото на инцидента, случил се вчера, са били изпратени екипи на полицията и на центъра за спешна помощ в Трявна. Жената е била на видима възраст около 60 години. Ловците успели да транспортират пострадалата до асфалтовия път Габрово - Трявна, където я предали на медицинския екип, но по пътя към центъра за спешна помощ жената починала в линейката. Тялото е транспортирано до областната болница за аутопсия. От полицията информираха, че не са намерени данни за насилствено причинена смърт. В полицейското управление в Трявна работят по установяване на самоличността на жената и по изясняване на причините за смъртта й, съобщава БНР.    

В кома са родителите на загиналото в зверската кататсрофа край Бургас дете

http://pik.bg/в-кома-са-родителите-на-загиналото-в-зверската-кататсрофа-край-бургас-дете-news242171.html

В кома са родителите на загиналото в зверската кататсрофа край Бургас дете

Лекари продължават да се борят за живота на младото семейство, което пострада вчера при тежка катастрофа на пътя Айтос – Карнобат. Мъжът и жената бяха приети в МБАЛ-Бургас в критично състояние.

И двамата продължават да са с опасност за живота, съобщиха за Topnovini.bg от лечебното заведение.Съпрузите са в кома, настанени в отделението по реанимация.

Мъжът е със сериозна черепно-мозъчна травма и е на командно дишане. Жената е с контузия на белия дроб и тежка травма на таза.

4-месечното бебе на семейството загина в катастрофата вчера. Те са от село Манолич. Инцидентът станал на път за Айтос. Причина за трагедията е проливният дъжд. 

Момиченцето, паднало от стаята си в дома за деца, е в мозъчна смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389135

Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции.
10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно – мозъчна и градна травма. Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции. 10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно – мозъчна и градна травма.

Суарес: Доволен съм, защото дадох всичко от себе си

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406922_suares_dovolen_sum_zashtoto_dadoh_vsichko_ot_sebe_si/?ref=rss


Нападателят на "Барселона" Луис Суарес остана със смесени чувства от дебюта си за клуба. Той игра при загубата с 1:3 от "Реал" (Мадрид).

"Чувствах се добре. Опитах да направя всичко, което е по силите ми, за да помогна на отбора. Бях наясно, че няма да мога да издържа при това темпо на игра през всичките 90 минути", каза Суарес.

Уругвайският национал започна като титуляр и беше сменен от Педро в 69-ата минута.

"До разбора преди мача не знаех дали ще играя. В...

Габрово под дълбоки преспи, спрени са влаковете

http://frognews.bg/news_78969/

Тежка е обстановката в община Габрово. Над осемдесет балкански села все още са без ток и пътищата до тях остават непроходими и затрупани с половин метър преспи, паднали клони и дървета.

След САЩ и Великобритания приключи участието си във войната в Афганистан

http://www.bnews.bg/article-120017

Последната база на Великобритания в Афганистан е била предадена под контрола на афганистанските сили за сигурност.

Малката Александра, паднала от 8 метра височина, е в мозъчна смърт

http://pik.bg/малката-александра-паднала-от-8-метра-височина-е-в-мозъчна-смърт-news242170.html

Малката Александра, паднала от 8 метра височина, е в мозъчна смърт

Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции.

10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно – мозъчна и градна травма. Александра е паднала почти от 8 метра височина.

Полицията изяснява обстоятелствата, при които се е случила трагедията. Детето живеело в една стая с още три момичета, едното негова сестра, съобщава tribali.info. 

Александра е открита на плочките в двора от дежурната сестра в четвъртък в 6,40 часа. 

ЦИК наказва зам.-кмет на Смолян след жалба на БСП

http://www.cross.bg/zahariev-marin-izbiratelna-1436923.html

/КРОСС/ Марин Захариев е нарушил изборното законодателство в качеството си на кандидат -депутат и ще бъде санкциониран с акт от Централната избирателна комисия. Това реши ЦИК по повод жалба на председателя на предизборния щаб на БСП - Смолян Рабие Кьосева за неправомерни действия от страна на Захариев. От БСП сезираха комисията, след като в хода на предизборната кампания, въпреки участието си като кандидат -депутат, Марин Захариев се включи в обществени събития в град Смолян, но в качеството си на зам.-кмет на общината, което е строго забранено по действащото законодателство. За нарушението бе образувано производството по реда на чл. 73, ал. 1 от Изборния кодекс. Първоначално Районната избирателна комисия в родопския град, където първо бе внесена жалбата, отказа да образува производство и отхвърли жалбата.След обжалване Централната избирателна комисия прие жалбата за допустима.С решението си ЦИК отменя решение № 99-22 НС от 17.10.2014 г. на РИК - Смолян. ЦИК установява извършено нарушение на чл. 161, ал. 1 от ИК от кандидата за народен представител Марин Ташев Захариев. Оправомощява председателя на Централната избирателна комисия да състави акт за установяване на извършеното нарушение от Марин Ташев Захариев на разпоредбата на чл. 161, ал. 1 от ИК, като събере по служебен ред данни относно необходимите задължителни за съставяне на акта реквизити.

Малката Александра в мозъчна смърт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389127

Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции.
10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно – мозъчна и градна травма. Малката Александра, която излетя от прозореца на стаята си в дома за деца с умствени заболявания в Берковица, е изпаднала в мозъчна смърт. Детето проявява всички симптоми за това. На апаратно дишане е след три животоспасяващи операции. 10-годишното момиченце е прието в болницата в Монтана в кома с тежки черепно – мозъчна и градна травма.

Спасените 27 души от "Беклемето" са невредими

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389128

С уникална операция бяха спасени 27 души, блокирани в колите си в прохода „Беклемето”.
Хората са били засипани от снежни преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. 12 кошмарни часа в чакане на спасението.
„Изведнъж бяла пелена, не виждаме какво става, изведнъж навлизаме в един снежен път, непочистен, не можахме да мръднем нито напред, С уникална операция бяха спасени 27 души, блокирани в колите си в прохода „Беклемето”. Хората са били засипани от снежни преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. 12 кошмарни часа в чакане на спасението. „Изведнъж бяла пелена, не виждаме какво става, изведнъж навлизаме в един снежен път, непочистен, не можахме да мръднем нито напред,

Калфин: Амбицията на АБВ е да заеме изпразващата се ниша вляво

http://offnews.bg/news/n_1/n_408726.html

Амбицията на АБВ е да заеме изпразващата се ниша в лявото политическо пространство. Това обяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин пред радио К2. "Два са вариантите да се състави правителство – първият е ГЕРБ и БСП да оставят настрана партийните проблеми, да седнат на един бял лист, да набележат мерките, които има нужда държавата от тях. Вторият - да бъде съставено правителство около водещата политическа сила ГЕРБ, с най-висок резултат, което да бъде с дясноцентристки характер с няколко по-малки партии", коемнитра още Калфин. Той подчерта, че вторият вариант гарантира нестабилност и поради това АБВ настоява за първия – ГЕРБ и БСП. „Ние от АБВ бихме подкрепили една такава коалиция, надявам се и други да го направят, и действително да се направи една широка коалиция, в която няма състезанието „Кой е по-по-най?“ в политически вариант, отново и отново”, каза още зам.-председателят на АБВ. Ивайло Калфин отхвърли варианта АБВ да заеме мястото на БСП като лява формация в новото държавно управление, след отказа на социалистите да се включат в управлението заедно с ГЕРБ. „Ние затова казахме и в никакъв случай не искам да поставям АБВ като функция на решенията на „Позитано“ и на БСП, но отново резултатът от изборите показа, че голямата партия отляво е БСП и те трябва да си понесат отговорността. Ние ще подкрепим, няма да стоим отстрани, няма да злорадстваме, както те ще го направят, така и ние ще поемем заедно ангажимент, но ние не можем да ги заменим все още”, смята Калфин.

Заседналите в "Беклемето" са невредими

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389122

С уникална операция бяха спасени 27 души, блокирани в колите си в прохода „Беклемето”.
Хората са били засипани от снежни преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. 12 кошмарни часа в чакане на спасението.
„Изведнъж бяла пелена, не виждаме какво става, изведнъж навлизаме в един снежен път, непочистен, не можахме да мръднем нито напред, С уникална операция бяха спасени 27 души, блокирани в колите си в прохода „Беклемето”. Хората са били засипани от снежни преспи с дълбочина близо 5 метра и паднали дървета. 12 кошмарни часа в чакане на спасението. „Изведнъж бяла пелена, не виждаме какво става, изведнъж навлизаме в един снежен път, непочистен, не можахме да мръднем нито напред,

Спасиха бедстващи туристи от Бузлуджа

http://society.actualno.com/Spasiha-bedstvashti-turisti-ot-Buzludja-news_56924.html

11 бедстващи туристи бяха спасени днес от хижа на Бузлуджа, е заявил кметът на Казанлък Галина Стоянова, предаде БГНЕС. Тази сутрин тежка верижна машина на пожарната в Казанлък е успяла да стигне до ...

800 убити в битката за Кобани

http://asia.actualno.com/800-ubiti-v-bitkata-za-Kobani-news_56925.html

Повече от 800 души са убити в сирийския кюрдски град Кобани от началото на офанзивата на радикалната групировка Ислямска държава преди 40 дни, предава АФП, като цитира данни на Сирийския център за наб...

Вдигнаха пожарната заради летни гуми

http://www.cross.bg/letni-pozharnata-gymi-1436922.html

/КРОСС/ Спасителен екип на пожарната беше изпратен към района на хижа „Здравец" и Копривките, за да спаси младежи, тръгнали към планината с кола с летни гуми, научи „Марица". По-рано сутринта на тел 112 е бил изпратен сигнал за двайсетина бедстващи в района на курортната местност, които заради обилния сняг не могат да се приберат в Пловдив от хотела на бившите транспортни войски.„В събота разчистиха пътя, но през нощта срещу неделя наваля отново около 5 сантиметра. Проблем има само с група младежи, които са пристигнали с кола с летни гуми и сега не смеят да поемат надолу", обясни управителят на хотел „Копривките" Красимир Георгиев.Единственото неудобство през снежния уикенд бил фактът, че районът два дни е бил без ток и захранването с енергия е осигурявано от агрегат. В неделя по обяд обаче електричеството било възстановено.„Дори поканих спасителите да дойдат да се стоплят при нас", допълни Георгиев.Други екипи на пожарната и пътните служби пък са изпратени да разчистват пътя към летовището Бяла черква, където също има закъсали туристи, съобщи говорителят на пловдивската пожарна Георги Кунев. Той допълни, че все още има паднали дървета по шосетата към Дедево и Лилково, но там също се работи по отстраняването им.Тази сутрин снегорини и спасители са се отправили и към прохода Кърнаре-Троян, където все още има затрупани автомобили. Хората бяха изведени от тях още вчера, но колите останаха

Йорданов: Не мога да си представя полицайката в ситуацията, описана от Борислава

http://www.cross.bg/gerb-neli-predstavya-1436921.html

София /КРОСС/ Ако трябва да коментираме поведението на БСП от консултациите, бих използвал израза „Парен каша духа". Ведно от оправданията на БСП за ниския им резултат на тези избори е двукратното сътрудничество с ДПС във властта. След един такъв горчив опит, да се втурнат в някаква коалиционна авантюра с ГЕРБ, мисля, че не е много оправдано за тях самите, каза пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.Според него ГЕРБ нямат изяснена позиция по въпроса за бъдеща коалиция: Мисля, че позицията на ГЕРБ не е много изяснена, защото ГЕРБ към този момент не искат да дадат ясни отговори за това как виждат следващото правителство.Всяка една от трите политически сили, които се спрягат за най-вероятни участници в управлението да сложат на масата картите, да заявят имената, които предлагат за различни министри и с общи усилия да изберат най-доброто за всеки един пост. Не виждам проблем и в това Патриотичният фронт да предложат експерти и да носят отговорност за тяхната дейност в правителството, посочи още той.Йорданов коментира и случая с полицаят от 4-то РПУ в София Нели Върбанов, която бе обвинена от студентката Борислава Латинова за унизителен обиск

С Благо много се обичаме, не можем един без друг

http://www.bnews.bg/article-120011

Наскоро стана ясно, че Благо Георгиев отново е намерил любовта в лицето на моделката Куини-Алис.

Зрелищен арест за измамник в Търговище

http://pik.bg/зрелищен-арест-за-измамник-в-търговище-news242168.html

Зрелищен арест за измамник в Търговище

Пред погледите на десетки клиенти на кооперативния пазар в Търговище, служители на областната дирекция на МВР са проснали на земята мъж и са го арестували. По-късно стана ясно, че 45-годишният Ахмет В. е бил уличен в измама, съобщи Дарик.

Арестуваният е въвел в заблуждение 26-годишен мъж от Върбица, че ще го включи в курс за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Цената поискана за „услугата" била 3 740 лева.

В момента на задържане в Ахмет били намерени 540 лева - сума, която отговаряла на последната вноска от цялата сума.

Измамникът е задържан първоначално за 24 часа, а по-късно арестът му е удължен до 72 часа с постановление на прокурор.

Образувано е досъдебно производство за измама по Наказателния кодекс.
Ахмет В. е познат на полицията с извършени от него предишни престъпления. Мъжът е осъждан.

Състоянието на жп мрежата остава усложнено

http://www.cross.bg/dvizhenieto-kontaktnata-naprezhenie-1436920.html

София /КРОСС/ Вследствие на обилните валежи продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Влаковото движение е спряно, поради наводнен железен път, надвиснали клони върху контектната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура. Поради тази причина, днес, 26.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци:• Преустановено е движението в района на Соколово - Горна Оряховица, поради липса на напрежение в контактната мрежа;• Прекъснато е движението в междугарието Самуил - Висока поляна - Хитрино, поради липса на напрежение в контактната мрежа;• Прекъснато е движението в междугарието Русе - Ястребово, поради липса на напрежение в контактната мрежа;• Прекъснато е движението в междугарието Царева ливада - Габрово, поради липса на напрежение в контактната мрежа;Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура", са по местата и работят по разчистване на трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа. Проблемен остава и жп участъка Хасково - Димитровград, където е наводнен железния път. След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на по жп трасето. Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Горна Оряховица до Дъбово и от Димитровград до Хасково

Христо Иванов: Правосъдието трябва да има и хуманен аспект

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406984_hristo_ivanov_pravosudieto_triabva_da_ima_i_humanen/?ref=rss


Правосъдбата система в България, както и държавността ни като цяло имат много сериозни проблеми. важното е да не допуснем те да се превърнат в бественост. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов пред Би Ти Ви.

По думите му основният проблем системата е дългогодишната липса на вътрешен разговор и доверие за съдебната реформа. "Той тече по линия София-Брюксел, но няма честно поставяне на проблемите", каза Иванов. Според него има проблеми, но има и ресурси за...

В Австралия хоспитализираха младо момиче заради съмнения за ебола

http://www.cross.bg/momiche-ebola-avstraliya-1436919.html

/КРОСС/ Младо момиче е било приета в болница в австралийския град Брисбейн със симптоми, наподобяващи на смъртоносния вирус ебола. Жената се е завърнала от Западна Африка. 18-годишното момиче, което наскоро се прибрало в Австралия, е имало висока температура, но в момента се чувства добре. Главният лекар на болницата поясни, че преди 11 дни тя и осем нейни роднини са били настанени под домашна карантина, след като са се завърнали от засегнатия от епидемията африкански район.    

Пожарникари и спасители работят за преодоляване на последиците от обилните валежи в някои райони на страната

http://press.mvr.bg/NEWS/news141026_05.htm

От полунощ до 12.00 часа днес са извършени 253 спасителни дейности. В момента екипи на ГДПБЗН участват в отводняване на обекти, отстраняване на паднали дървета и изтегляне на закъсали автомобили. Проходът „Шипка“ вече е отворен за движение

Информация на оперативния щаб към 2.00 часа

Христо Иванов: В затвора да влизат и образовани хора

http://frognews.bg/news_78968/

Правосъдният министър Христо Иванов подчерта, че трябва да се вдигнем малко прага на осъдените и в затворите да не влизат само нискообразовани граждани от малцинствени групи. „Докато прокуратурата не започне да бъде ефектива и в обществената група на „белите якички”, не можем да говорим за добро правосъдие”, подчерта той.

Арестуваха измамник на пазара в Търговище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389120

Пред погледите на десетки клиенти на кооперативния пазар в Търговище, служители на областната дирекция на МВР са проснали на земята мъж и са го арестували. По-късно стана ясно, че 45-годишният Ахмет В. е бил уличен в измама, съобщи Дарик.
Арестуваният е въвел в заблуждение 26-годишен мъж от Върбица, Пред погледите на десетки клиенти на кооперативния пазар в Търговище, служители на областната дирекция на МВР са проснали на земята мъж и са го арестували. По-късно стана ясно, че 45-годишният Ахмет В. е бил уличен в измама, съобщи Дарик. Арестуваният е въвел в заблуждение 26-годишен мъж от Върбица,

Показен арест за измамник в Търговище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389118

Пред погледите на десетки клиенти на кооперативния пазар в Търговище, служители на областната дирекция на МВР са проснали на земята мъж и са го арестували. По-късно стана ясно, че 45-годишният Ахмет В. е бил уличен в измама, съобщи Дарик.
Арестуваният е въвел в заблуждение 26-годишен мъж от Върбица, Пред погледите на десетки клиенти на кооперативния пазар в Търговище, служители на областната дирекция на МВР са проснали на земята мъж и са го арестували. По-късно стана ясно, че 45-годишният Ахмет В. е бил уличен в измама, съобщи Дарик. Арестуваният е въвел в заблуждение 26-годишен мъж от Върбица,

В кухнята на сериала "Кухня"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388896

Може ли многохилядната аудитория на турските сапунки да бъде привлечена от руски сериал? И то с действие, което в 90% от времето се развива в един ресторант, пък бил той и баровски? Отговорът е да.
 Феновете на тв произведения от рода на Бехлюл и Бихтер това лято натискаха дистанционното в часа на старта на руския сериал “Кухня” по Би Ти Ви. Може ли многохилядната аудитория на турските сапунки да бъде привлечена от руски сериал? И то с действие, което в 90% от времето се развива в един ресторант, пък бил той и баровски? Отговорът е да. Феновете на тв произведения от рода на Бехлюл и Бихтер това лято натискаха дистанционното в часа на старта на руския сериал “Кухня” по Би Ти Ви.

Гран-при за варненската изпълнителка Деси Добрева от "Еврофест", Скопие

http://www.moreto.net/novini.php?n=268590

Варненската изпълнителка Деси Добрева грабна Гран-при от XVIII Международен музикален фестивал "Еврофест 2014" в Скопие. Музикалният фест, който се проведе в Дома на армията в столицата на Македония, завърши късно снощи, а в него взеха участие победители от международни музикални фестивали от Азербайджан, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Грузия, България, Македония и др.

Меркел и Камерън на различния мнения за миграционния поток

http://www.cross.bg/merkel-potok-migratzionniya-1436918.html

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел отказа да подкрепи министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън по въпроса с ограничаването на миграционния поток на европейците към Великобритания, съобщава „Sunday Times". "Германия не възнамерява да поставя под въпрос принципа на свободно придвижване в Европейския съюз", каза Меркел. По-рано британският премиер предложи въвеждането на ограничения на свободата на движение на работна сила в рамките на ЕС и да бъде преразгледана една от основните разпоредби на Европейския съюз, подтискайки "широката миграция."    

След Карандила: 11 бедстват на Бузлуджа!

http://www.bnews.bg/article-120016

11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа.

"Топлофикация" пуска днес парното в жилищните сгради

http://offnews.bg/news/n_1/n_408718.html

"Топлофикация-София" пуска от днес поетапнно отоплението в жилищните сгради в столицата. В средата на сезмицата парното беше пуснато в детските градини, училищата и болниците, както и в сградите, в които етажната собственост поиска по-рано да бъдат отоплени. Пускането на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни. Това първо ще се случи в жилищните сгради, а след това в административните и промишлените. "Топлофикация–София" напомня, че клиентите, които желаят включване на отоплението на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги регион заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост. Важното е в момента на пускане на парното абонатите да са отворили на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъдушаване. От Дружеството съветват още клиентите си да проверят и електронните уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал те трябва да потърсят топлинния си счетоводител.

Подпират рухналия път за Банско със скали

http://www.cross.bg/ychastuk-putya-tzyaloto-1436917.html

Благоевград /КРОСС/ Денонощно се работи по укрепването на рухналия път за Банско. Камиони изсипват скални късове, за да спрат свлачището, което застрашава да откъсне цялото шосе за курорта и ГКПП - Илинден - Ексохи на българо-гръцката граница.„С помощта на скалните отломки подпираме пътя и не позволяваме разрастване на свлачищните процеси. Решението е временно, но важно, за да осигурим безопасността на преминаващите в двете посоки и да не пропадне цялото шосе", заявиха експерти от Областно пътно управление - Благоевград.В компрометирания участък са геолози и конструктори, те правят изследвания на пластовете, за да дадат в понеделник становище как да се възстанови пътят и да се гарантира неговата стабилност. Не се изсипват едри скали, за да не се препятстват бъдещите сондажи. Докарват се по-дребни инертни материали. Засипването ще даде възможност на тежките машини да стъпят върху здрава основа, за да започнат да работят.Пукнатината на пътния участък, който е на 15 километра след Симитли в посока Банско, на територията на село Градево, стигна до осевата линия. Подпорна стена, висока 5 метра и дълга 35 метра, пропадна в реката в петък сутринта заради падналите обилни валежи. ден по-късно ситуацията се усложни още повече, тъй като дъждовете продължиха. Асфалтът на пътния участък поддаде още и цепнатините стигнаха до средата на пътя. Спряха движението през района на тежкотоварни автомобили над 12 тона

Гръцките банки преминаха стрес тестовете

http://www.grreporter.info/Grckite_banki_preminaha_stres_testovete/16303

Най-добри са резултатите на Alpha Bank, която е между най-добрите 20% от европейските банки, и Банка Пиреос, с плановете си за преструктуриране и другите си действия през 2014 Националната банка на Гърция и Eurobank са покрили капиталовите си нужди

прочети повече

Вложителите в КТБ могат да получат всичките си пари плюс лихвите

http://business.actualno.com/Vlojitelite-v-KTB-mogat-da-poluchat-vsichkite-si-pari-plus-lihvite-news_56915.html

От казуса с КТБ при всички случаи, губещи са вложителите. Печели мажоритарният собственик на банката и управителят на БНБ Иван Искров. Това заяви д-р Вера Ахундова от Консултативния съвет за финансова...

Виж футболното дерби Левски - ЦСКА в снимки!

http://bgfootball.actualno.com/Vij-futbolnoto-derbi-Levski---CSKA-v-snimki-news_56923.html

Обилният снеговалеж, ниските температури и опасността от отлагане на вечното дерби в българския футбол между Левски и ЦСКА не отказа верните фенове на двата отбора от присъствие по трибуните. "Ар...

СЗО: Жертвите на Ебола са повече от 4920, болните - 10 140

http://www.moreto.net/novini.php?n=268570

По данни на Световната здравна организация, жертвите на вируса Ебола вече са над 4920, а броят на болните надминава 10 140 души, съобщава РИА Новости. Почти всички случаи са в най-тежко засегнатите държави от Западна Африка - Сиера Леоне, Гвинея и Либерия.

Над 30 хиляди са абонатите на ЧЕЗ, които все още нямат електричество след първия сняг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389106

От дружеството казват, че във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните вследствие на лошото време аварийни изключвания на електрозахранването, ще изпратят писмо до Министерството на икономиката и енергетиката с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини. От дружеството казват, че във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните вследствие на лошото време аварийни изключвания на електрозахранването, ще изпратят писмо до Министерството на икономиката и енергетиката с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини.

Реформаторите се събраха на заседание

http://www.cross.bg/kunev-reformatorite-zasedanie-1436916.html

София /КРОСС/ Парламентарната група на Реформаторския блок се събра на заседание. Това става ясно от съобщение на фейсбук стената на един от председателите на партиите в блока - Радан Кънев. "Обсъждаме съпредседателство", написа Кънев в социалната мрежа. "Няма съгласие за еднолично ръководство на ПГ, нито предложение на ДСБ", добави той. Очаква се и отговор на въпроса - готови ли са Реформаторите да излъчат министри. Снимка: Булфото, всички права запазени    

Реформаторите се събраха на заседание

http://www.cross.bg/reformatorite-se-subraha-na-zasedanie-1436916.html

София /КРОСС/ Парламентарната група на Реформаторския блок се събра на заседание. Това става ясно от съобщение на фейсбук стената на един от председателите на партиите в блока - Радан Кънев. "Обсъждаме съпредседателство", написа Кънев в социалната мрежа. "Няма съгласие за еднолично ръководство на ПГ, нито предложение на ДСБ", добави той. Снимка: Булфото, всички права запазени    

Кошмар! 11 души са блокирани на Бузлуджа

http://pik.bg/кошмар-11-души-са-блокирани-на-бузлуджа-news242164.html

Кошмар! 11 души са блокирани на Бузлуджа

11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред "Дарик" кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали.

Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника.Четирима души от Пловдив са извадени снощи от закъсали автомобили в близост до прохода „Шипка".

Те са били настанени в общински имот в Казанлък, където са пренощували, а днес сутринта са отблокирани и автомобилите им и хората са потеглили към домовете си.

Все още не е възстановено електричеството в град Шипка. Екипите на EVN обаче вече са открили причината за аварията и токът ще бъде пуснат днес, обяви Галина Стоянова.

Вече са проходими пътищата Шипка-Шейново и Казанлък-Шипка, допълни кметът на Казанлък. Служители от Горско стопанство разчистват от паднали дървета пътя към Бузлуджа.

Новата BG икономика: Кърджалийска хидравлика повдига самолети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388887

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

Втори тур на президентските избори в Бразилия

http://econ.bg/Новини/Втори-тур-на-президентските-избори-в-Бразилия_l.a_i.586201_at.1.html

В Бразилия се провежда втори тур на президентските избори, в който един срещу друг се изправят сегашният държавен глава Дилма Русеф и основният ѝ...

Русенка навлезе в насрещното и уби жена край Омуртаг

http://www.bnews.bg/article-120015

64-годишна жена е починала при катастрофа около 17,30 ч. вчера на първокласен път I-4 София-Варна.

ЧЕЗ с искане до МИЕТ за режим на тока в 8 общини

http://frognews.bg/news_78966/

Във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните вследствие на лошото време аварийни изключвания на електрозахранването, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще изпрати до Министерството на икономиката и енергетиката писмо с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини в Западна България. Ограничителният режим засяга населени места (виж списъка по-долу) в общините Самоков, Троян, Ловеч, Мездра, Ботевград, Роман, Тетевен и София.

Над 30 хил. абонати на ЧЕЗ вече втори ден са без ток

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nad-30-hil.-abonati-na-chez-veche-vtori-den-sa-bez-tok-6025816

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще изпрати до Министерството на икономиката и енергетиката писмо с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини в Западна България

Жена почина при тежка катастрофа на пътя за Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389102

58-годишна жена, която шофирала фирмен "Мерцедес" е навлязла с висока скорост в лентата на насрещното движение на мътя София-Варна и е предизвикала тежка катастрофа, удряйки челно друга кола. В нея е била тежко ранена 64-годишна пътничка, която впоследствие починала в болницата в Търговище.
Инцидентът е станал на първокласен път I-4 София-Варна - 58-годишна жена, която шофирала фирмен "Мерцедес" е навлязла с висока скорост в лентата на насрещното движение на мътя София-Варна и е предизвикала тежка катастрофа, удряйки челно друга кола. В нея е била тежко ранена 64-годишна пътничка, която впоследствие починала в болницата в Търговище. Инцидентът е станал на първокласен път I-4 София-Варна -

Жена почина при тежка катастрофа на пътя за Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389089

58-годишна жена, която шофирала фирмен 58-годишна жена, която шофирала фирмен "Мерцедес" е навлязла с висока скорост в лентата на насрещното движение на мътя София-Варна и е предизвикала тежка катастрофа, удряйки челно друга кола. В нея е била тежко ранена 64-годишна пътничка, която впоследствие починала в болницата в Търговище. Инцидентът е станал на първокласен път I-4 София-Варна -

Сайтът на агенция "Пътна инфраструктура" рухна

http://pik.bg/сайтът-на-агенция-пътна-инфраструктура-рухна-news242161.html

Сайтът на агенция "Пътна инфраструктура" рухна

Сайтът на Агенция Пътна Инфраструктура (api.bg) рухна "поради големият интерес към актуалните сведения за пътната обстановка в страната и възникналото претоварване".

Това е официалното обяснение публикувано на сайта на агенцията, след като официалния уебсайт от тази сутрин не е достъпен.

В момента всички останали функции на уебсайта на Агенция "Пътна инфраструктура" са временно преместени тук 

По последни данни няма въведени ограничения за движение по автомагистралите в страната.

Временно затворени за всички моторни превозни средства са проходите "Златишки", "Върбишки", "Троянски", "Дюлински" и "Шипка".

Преминаването през автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Люлин", "Марица" и "Черно море" е без ограничения. За товарни автомобили над 10 тона затворени за движение са "Котленски", "Твърдишки" и "Вратник", а за тези с тегло над 12 тона – "Предела". Забранено е движението на моторни превозни средства над 20 тона през Айтоски проход. През "Петрохан" всички моторни превозни средства задължително трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, информираха от МВР.

Отворени за всички моторни превозни средства са проходите "Печинско", "Пампорово", "Превала", "Ришки", "Обзорски", "Републиката" и "Рожен".

По път ІІ-19 Симитли - Разлог /км 15+200/ - движението на моторни превозни средства е пренасочено двупосочно в лявата пътна лента поради поддала подпорна стена при дясното платно. Участъкът е регулиран с необходимите пътни знаци и табели. Поставена е временна сигнализация за ограничаване на скоростта и пренасочване на движението. Ограничено е движението на тежкотоварни МПС над 12 тона.

В Бургас заради наводнени участъци са затворени път ІІ-99 Бургас – Царево и път ІІІ-992 Ясна поляна-Веселие, затворен е и път ІІ-79 Бургас - Средец. Обходният маршрут е през село Полски извор.

В Софийска област път ІІІ-803 Ихтиман - Мухово е затворен за почистване от паднали дървета. Път ІІ-82 София - Самоков също е затворен заради паднали на платното за движение дървета. Обходният път е през "Ярема" /Бистрица – Железница - Белчин баня/. По същата причина в момента е затворен и път III-3009 Правец - Етрополе. Обходният маршрут е по път ІІ-37 през Джурово и АМ "Хемус". И път III-822 Ихтиман - Самоков е затворен за разчистване от дървета.

По път ІІ-37 Пещера – Батак - Доспат всички коли задължително трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. В Пловдив - път ІІІ-5802 Леново - Поройна е затворен поради наводнен участък. Обходният маршрут е през Асеновград – Тополово – Леново. Заради паднали дървета е затворен път ІІІ-8604 Гълъбово - Бяла Черква. В Смолян временно затворени за движение поради паднали дървета са път III-861 Лъки – Рожен и път III-8631, в района на местността Момина вода.

Главорезът Главинчев работил за Гешев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389090

Лев Главинчев, един от най-жестоките комунистически палачи и мародери в периода след 9 септември 1944 г., също е бил агент на царския полицай Никола Гешев. Известно време сатрапът вярвал, че се е справил с всички свидетели, които знаели за кого е работил. И че е заличил всички улики. Истината за агентурното му минало била разкрита по случайност. Лев Главинчев, един от най-жестоките комунистически палачи и мародери в периода след 9 септември 1944 г., също е бил агент на царския полицай Никола Гешев. Известно време сатрапът вярвал, че се е справил с всички свидетели, които знаели за кого е работил. И че е заличил всички улики. Истината за агентурното му минало била разкрита по случайност.

Алберт Попов дебютира в Световната купа с 57-о място в Зьолден

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406965_albert_popov_debjutira_v_svetovnata_kupa_s_57-o_miasto/?ref=rss


Българският състезател Алберт Попов дебютира в Световната купа по ски. 17-годишният състезател приключи с участието си в първия манш на гигантския слалом в Зьолден.

Попов финишира за 1:21,22 минути и се нареди на 57-ото място. Той изостана с 6,70 сек. от водача Марсел Хиршер.

Австриецът излезе начело с много добро представяне. Преди него първото място държеше американецът Тед Лигети.

Хиршер обаче кара отлично и още в горната част на пистата се движеше с преднина...

Алберт Попов дебютира в Световната купа, отпадна в първия манш в Зьолден

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406965_albert_popov_debjutira_v_svetovnata_kupa_otpadna_v/?ref=rss


Българският състезател Алберт Попов дебютира в Световната купа по ски. 17-годишният състезател обаче отпадна след първия манш на гигантския слалом в Зьолден.

Попов финишира за 1:21,22 минути и се нареди на 57-ото място. Той изостана с 6,70 сек. от водача Марсел Хиршер.

Австриецът излезе начело с много добро представяне. Преди него първото място държеше американецът Тед Лигети.

Хиршер обаче кара отлично и още в горната част на пистата се движеше с преднина спрямо...

Вижте къде ЧЕЗ спира тока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389073

8 общини в Западна България остават без ток. Във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните, вследствие на лошото време, аварийни изключвания на електрозахранването, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще изпрати до Министерството на икономиката и енергетиката писмо с искане за разрешение за ограничителен режим на 8 общини в Западна България остават без ток. Във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните, вследствие на лошото време, аварийни изключвания на електрозахранването, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще изпрати до Министерството на икономиката и енергетиката писмо с искане за разрешение за ограничителен режим на

Предсрочни парламентарни избори в Украйна

http://frognews.bg/news_78965/

В Украйна се провеждат предсрочни парламентарни избори. Очаква се коалицията на президента Петро Порошенко да вкара най-много депутати в 450-местния парламент. В Донецка и Луганска област вотът няма да се състои.

София и морските курорти водят в номинациите за стротелните Оскари

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/84UnLarXFMY/

АПОЛОН РАВДА-1

Софийски и морски строителства и проекти водят в номинациите на Балканските награди за луксозно строителство VIP Property AWARDS, които ще се състоят на 26 ноември в хотел Кемпински – София.

Най-новият проект на морския комплекс “Аполон Несебър” е сред номинираните за строителните Оскари 2014. Инвеститорът “Костов – Г 2 ООД” завърши 8-ия комплекс с аполоновско име. Това е затворен комплекс, състоящ се от шестетажна сграда с РЗП 8 500 кв.м.., оградена с живописно оформени вътрешни пространства – градини със зеленина и разнообразна декоративна растителност, детска площадка, басейн за деца и възрастни, зони за отдих и разходка, аптека, подземен паркинг.

Строително-инвестиционна компания “Манов и синове” е сред номинираните в категория Луксозен жилищен проект с бутикова жилищна сграда ”CROWN Residence”. Намира се в квартал Изгрев – един от най-предпочитаните и слънчеви квартали на гр. София. Проектът се отличава с модерна дизайнерска визия и луксозно изпълнение.

В категория Опазване на архитектурни резервати и културно наследство е номиниран уникалният проект Цареви Кули в Струмица, който ще бъдат реконструирани по програмата за трансгранично сътрудничество съвместно с община Петрич и финансирани от Европейската Агенция за реконструкция и поддръжка. Чрез този проект ще се възобновят двата локалитета – Самуилова крепост край Петрич и Цареви Кули в Струмица, които ще представляват нови туристически точки интересни за всички туристи.

Балканските страни за първи път са включени в номинациите за годишните награди VIP Property AWARDS 2014. Дебют в журито ще има и представител на Македония – председателят на Стопанската Камара г-н Бранко Азески.

Конкурсъте организиран за четвърта поредна година от агенция ВИП Комюникейшън.

Организаторите са инициатори и реализатори на луксозните строителни изложения VIP Property, които предизвикаха и международен интерес, както в Русия така и в други страни.

В журито ще участват също строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби. Над 30 печатни и електронни медии отразяват събитието, което журналистите определиха като българските строителни Оскари.

АПОЛОН - РАВДА-1

Фондация Българска Памет събира 200 младежи с български корен на семинар по родолюбие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268587

За осма поредна година Фондация Българска Памет ще събере на семинар във Варна младежи от България с техни връстници от българската диаспора под надслов Силна национална идентичност – силна европейска идентичност. Петнадесетото издание на инициативата ще посрещне в морската столица 200 младежи от България, Македония, Украйна и Молдова, научи Moreto.

Проходите са затворени, магистралите - без ограничения

http://www.bnews.bg/article-120014

Всички автомагистрали са отворени за движение без ограничение. Това съобщиха от Пътната агенция за състоянието на републиканските пътища към 11 часа днес.

Маски за коса с подръчни средства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388970

Под влиянието на силните слънчеви лъчи, хлора в басейните и солта в морската вода през лятото косата ни се нуждае от допълнителни грижи. Обикновено забравяме за това. И през есента и зимата се сещаме, че всъщност не изглеждаме толкова добре и трябва да вземем мерки.
За да поддържаме косата жизнена и здрава обаче, Под влиянието на силните слънчеви лъчи, хлора в басейните и солта в морската вода през лятото косата ни се нуждае от допълнителни грижи. Обикновено забравяме за това. И през есента и зимата се сещаме, че всъщност не изглеждаме толкова добре и трябва да вземем мерки. За да поддържаме косата жизнена и здрава обаче,

Меркел се обяви против ограничаване свободата на движение в ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=268586

Германия няма да се меси във фундаменталните принципи за свободно движение в ЕС. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за британския вестник "Сънди таймс". Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма да подкрепи каквито и да било ограничения в свободата на движение в рамките на ЕС.

Шуменец загина на пътя

http://frognews.bg/news_78964/

Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе-Варна, след разклона за Търговище, съобщават от ОД на МВР в Шумен.

11 души са блокирани на Бузлуджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389057

11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред Дарик кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали. Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника. 11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред Дарик кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали. Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника.

Американската армия се подготвя за "нетрадиционни" войни

http://www.cross.bg/voiini-netraditzionni-izpolzvat-1436914.html

/КРОСС/ Американските власти наредиха на армията да се подготвя за "нетрадиционни" войни. Това съобщава от Defense News, позовавайки се на Командването за специални операции (USASOC). Под "нетрадиционна" войни трябва да се подразбира „тайни, необявени" военни операции, в които външните сили използват бунтовници срещу властите. Според изданието, от командването посочват, че подобни методи се използват в Русия и Иран. Отбелязва се още, че в навечерието на „бюджетния сезон" Пентагонът е обезпокоен от евентуално намаляване на разходите за отбрана.

Япония ще лекува ебола с авиган

http://www.cross.bg/lekarstvoto-ebola-yaponiya-1436915.html

/КРОСС/ Специална експертна комисия към Министерството на здравеопазването на Япония одобри използването на лекарството авиган на Fujifilm Corp. за лечение на заболявания, причинени от вируса ебола, ако заразата се разпространи в цялата страна. Въпреки че клиничните проучвания все още не са завършени, предварителните резултати показват, че медикаментът действително може да бъде ефективен срещу смъртоносния вирус. По данни на здравното министерство, към момента запасите от лекарството са достатъчни, за да се помогне на 20 хиляди души. Въпреки това министерството е в преговори с корпорацията Fujifilm Corp, която вече заяви, че може да разшири производството на продукта и за кратко време ще разполага с 300 хиляди дози. Тестване на медикамента Към момента препаратът се тества върху френска медицинската сестра, която по-рано се зарази с ебола в Либерия и незабавно се върна у дома за лечение. В момента тя е във военна болница в предградията на Париж. Според френските медии, лекарството вече е доказало своята ефективност, въпреки че производителят му отказва да коментира информацията. В близко бъдеще препаратът ще бъде тестван върху 60 пациенти в Гвинея. Как действа лекарството Авиганът, известен също като фавипиравир, е разработен още през 1998 година. Отличителна черта на лекарството е, че е успешно атакува полимеразата - един от ензимите, който вирусите използват за размножаване. Към настоящия момент авиганът е сертифициран като противогрипно лекарство

11 души са блокирани на Бузлуджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389062

11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред Дарик кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали. Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника. 11 души са блокирани заради лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред Дарик кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали. Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника.

25 банки в еврозоната не са издържали стрес тестовете на ЕЦБ

http://econ.bg/Новини/25-банки-в-еврозоната-не-са-издържали-стрес-тестовете-на-ЕЦБ_l.a_i.586191_at.1.html

25 банки не са издържали проведените от Европейската централна банка (ЕЦБ) стрес тестове. Това става ясно от документ на институцията, цитиран от...

"Съмнявам в достоверността на доклада на БНБ за КТБ"

http://offnews.bg/news/n_1/n_408711.html

"Твърдо се съмнявам в достоверността на доклада на БНБ за КТБ". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента след след срещата с лидера на БСП Михаил Миков. Преди дни - на 22 октомври, БНБ оповести данни от одитния доклад на Корпоративна търговска банка, в който се твърди, че в банката има дупка от 4 млрд. лв. Позицията на лидера на ГЕРБ прилича на тази на отстранените изпълнителни директори на КТБ, които написаха отворено писмо, в което се казва следното: "След като БНБ държа в кома КТБ АД в продължение на четири месеца, вчера представи на българската общественост безотговорен пасквил, а не професионален одиторски анализ". „Това не е възможно и тук Орешарски (бившият премиер Пламен Орешарски) и Чобанов (бившият финансов министър Петър Чобанов) не трябва да бягат от отговорност. Те допуснаха това да се случи и да се нанесе този удар на банката. Не помните ли, че „Виктория” беше купена и всички писахте, че я купува ТБ, която е в отлично състояние. Тези хора трябва да понесат съдебна отговорност – управителя, подуправителя”, обяви Борисов. Според борисов България има най-добрия банков закон и обясни, че когато е изготвян е направен така, че само Европейската централна банка да може да се меси в БНБ и подчерта, че политиците нямат дори право да дават съвети на БНБ. Според Борисов съмненията в доклада произтичат и от това, че толкова време банката не е била оздравена. „Тя можеше да се оздрави веднага. Влиза държавата, маха лошото, остава доброто, банката работи, обезпечените кредити се плащат. През това време се арестуват хората, които са нанесли щетата за лошите кредити. С половин-един милиард щяхме да минем, той го има от фонда на другите банки и щяхме да сме забравили”, смята лидерът на най-голямата партия в бъдещия парламент. На въпрос дали ще се осигури държавна гаранция за изплащането на депозитите в банката Борисов каза, че ще отговори, ако стане премиер. 

ЧЕЗ ще иска режим на тока за 8 общини

http://news.ibox.bg/news/id_765046632

Самоков, Троян, Ловеч, Мездра, Ботевград, Роман, Тетевен и София

Бащата на загиналото бебе от село Манолич е в кома

http://pik.bg/бащата-на-загиналото-бебе-от-село-манолич-е-в-кома-news242152.html

Бащата на загиналото бебе от село Манолич е в кома

26-годишният Левент Гази, който катастрофира в събота вечер по пътя Айтос Карнобат, е в критично състояние в реанимацията на бургаската болница. Той е с черепно-мозъчна травма и е в кома, пише „24 часа”.

В реанимацията е и съпругата му на 25 г. тя е тежка кръвозагуба, сътресение на мозъка и контузия на белия дроб.

В катастрофата загина 4-месечният им син Левент. Той е внук на кмета на с. Манолич. Инцидентът а станал при мокра пътна настилка. Шофьорът е тръгнал да изпреварва, но при прибиране в своето платно е загубил контрол върху колата си.

Меркел не подкрепи Камерън за ограниченията за имигранти

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/10/26/2406967_merkel_ne_podkrepi_kamerun_za_ogranicheniiata_za/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел няма да подкрепи опитите на Лондон да се ограничи свободата на гражданите на ЕС да пътуват и работят в която и да е страна от съюза. Това е сериозен удар по опитите на британския премиер Дейвид Камерън да постигне съгласието за такава промяна от партньорите си в Европа, съобщи вестник "Сънди таймс".

В интервю за изданието Меркел казва, че "Германия няма да посяга на фундаменталните принципи за свободно движение в ЕС".

"Сънди таймс" съобщи,...

Вяра Церовска и Владислав Караилиев бяха специални гости на Деня на плодородието в гр. Батановци

http://www.zapernik.com/politika/vyara-cerovska-i-vladislav-karailiev-byaha-specialni-gosti-na_35141/

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р ВяраЦеровска и организационният секретар на местната структура Владислав Караилиев бяха специални гости на Деня на плодородието в гр. Батановци.

Събитието се проведе в Народно читалище „Просвета“ в Батановци, където местните жители бяха зарадвани от богата фолклорна програма, изпълнена от местни самодейци. По време на празника бе организиран и...

Продължава

В 8 общини в Западна България има проблеми с тока

http://econ.bg/Новини/В-8-общини-в-Западна-България-има-проблеми-с-тока_l.a_i.586195_at.1.html

Селища от 8 общини в Западна България изпитват проблеми със електрозахранването. Към момента в община Троян са изключени 13 въздушни електропроводни...

Полицията в действие: Спипаха 17 крадени коли и 67 души обявени за издирване

http://www.bnews.bg/article-120013

17 леки автомобила, един мотоциклет, както и 67 души, обявени за издирване в националната и в шенгенската информационна система са били установени у нас при мащабна спецоперация.

САЩ и Великобритания завършиха военните си мисии в Афганистан

http://www.cross.bg/velikobritaniya-afganistan-zavurshiha-1436913.html

/КРОСС/ Великобритания и САЩ официално завършиха военните си операции в Афганистан. Това бе съобщено от пресслужбата на Министерството на отбраната на Великобритания. Последната британската военна база в Афганистан (Camp Bastion в провинция Хелманд) вече се намира под контрола на националните сили за сигурност. От британското ведомство казаха още, че по време на церемонията за последен път са били свалени и знамената на САЩ и Великобритания.

Peugeot 308 GT - GT подгони GTI

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4386446

Peugeot подготви за игра на гоненица звездата си в компактния клас 308. С допълнението GT към моделното означение хечбекът и комбито получават по-наточени двигатели и по-спортна визия. Колата на годината в Европа хвърля още една ръкавица към еталона в сегмента Volkswagen Golf, като прибавя към качествата си това, Peugeot подготви за игра на гоненица звездата си в компактния клас 308. С допълнението GT към моделното означение хечбекът и комбито получават по-наточени двигатели и по-спортна визия. Колата на годината в Европа хвърля още една ръкавица към еталона в сегмента Volkswagen Golf, като прибавя към качествата си това,

Жена загина в тежка катастрофа край Търговище

http://pik.bg/жена-загина-в-тежка-катастрофа-край-търговище-news242147.html

Жена загина в тежка катастрофа край Търговище

64-годишна жена е починала при катастрофа около 17,30 ч. вчера на първокласен път I-4 София-Варна - км 213, на територията на община Омуртаг, между селата Презвитер Козма и Пролаз - в посока София-Варна. Това съобщиха от ОД на МВР-Търговище.

Правоспособният водач Б.Г. от гр. Русе – 58-годишна, при управление на лек автомобил „Мерцедес” с русенска регистрация-фирмена собственост, е нарушила правилата за движение, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в резултат на което управляваният от нея автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в правомерно движещия се там лек автомобил „Тойота Корола”, с шуменска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач С.Ж., на 61 год., от гр. Шумен.

Вследствие на настъпилото пътно-транспортно произшествие, возеща се на предна дясна седалка в лекия автомобил „Тойота Корола” 64-годишна жена от гр. Силистра е откарана в МБАЛ-Търговище, където по-късно е починала. На автомобилите са нанесени значителни материални щети. На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство.

Стив Ханке: КТБ трябва да бъде ликвидирана колкото се може по-бързо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389042

Американските икономисти Стив Ханке и Мат Сикерки призоваха властите в България веднага да ликвидират Корпоративна търговска банка, защото - освен всичко друго - "изглежда ръководителите й не само са били некомпетентни, но и престъпници".  В статия на сайта на неправителстваната организация "Кейто" (Cato Institute) те казват, Американските икономисти Стив Ханке и Мат Сикерки призоваха властите в България веднага да ликвидират Корпоративна търговска банка, защото - освен всичко друго - "изглежда ръководителите й не само са били некомпетентни, но и престъпници". В статия на сайта на неправителстваната организация "Кейто" (Cato Institute) те казват,

Отвориха прохода Шипка

http://pik.bg/отвориха-прохода-шипка-news242145.html

Отвориха прохода Шипка

Проходът „Шипка", който остана затворен за движение през цялата нощ срещу събота заради обилния снеговалеж и, тази сутрин отворен, съобщиха от областното пътно управление в Стара Загора.

Макар и по-слабо продължавал да вали мокър сняг, придружен от силен вятър. На места около върха и край пътя преспите било около метър. Долу в ниското по пътя Казанлък-Шипка в района на крайпътното заведение Светицата" все още имало снегонавявания и там движението на колите било силно затруднено.

По същите причини непроходима оставала и отсечката между град Шипка и съседното с. Шейново. Екипи на фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа в района и на Гражданска защита продължавали работа по нормализиране на ситуацията в Шипченския проход.

Проходът на републиката от юг е бил отворен още снощи, а пътят е почистен и няма проблеми увериха от областното пътно управление.

Обстановката по автомагистрала „Тракия" в Старозагорско е нормална, но продължава да вали дъжд и е нужна максимална концентрация от водачите на автомобили, предупреждават от пътна полиция, чиито екипи също са най-проблемните участъцъ по пътищата в региона.

Стив Ханке: КТБ трябва да бъде ликвидирана веднага

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389030

Американските икономисти Стив Ханке и Мат Сикерки призоваха властите в България веднага да ликвидират Корпоративна търговска банка, защото - освен всичко друго - Американските икономисти Стив Ханке и Мат Сикерки призоваха властите в България веднага да ликвидират Корпоративна търговска банка, защото - освен всичко друго - "изглежда ръководителите й не само са били некомпетентни, но и престъпници". В статия на сайта на неправителстваната организация "Кейто" (Cato Institute) те казват,

11 души блокирани на Бузлуджа

http://www.cross.bg/kazanluk-byzlydzha-stoyanova-1436912.html

/КРОСС/ 11 души са блокирани от лошото време в почивна база на Бузлуджа. Това обяви пред Дарик кметът на Казанлък Галина Стоянова. Хората са се обадили едва днес. Вече е ангажирана тежка машина, която да разчисти пътя до бунгалата, където те са отседнали.Хората са предупредени да не напускат базата и да изчакат идването на специализираната техника.Четирима души от Пловдив са извадени снощи от закъсали автомобили в близост до прохода „Шипка". Те са били настанени в общински имот в Казанлък, където са пренощували, а днес сутринта са отблокирани и автомобилите им и хората са потеглили към домовете си.Все още не е възстановено електричеството в град Шипка. Екипите на EVN обаче вече са открили причината за аварията и токът ще бъде пуснат днес, обяви Галина Стоянова. Вече са проходими пътищата Шипка-Шейново и Казанлък-Шипка, допълни кметът на Казанлък. Служители от Горско стопанство разчистват от паднали дървета пътя към Бузлуджа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване