Сега “Видимо доволни”, сетне - НЕдоволни, нали?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388147

След като СЕМ забрани хита на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”, те проводиха до цензорите възмутено послание. Обвиняват съвета в "дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание", "ограничение на свободата на художественото слово", "безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в След като СЕМ забрани хита на Криско и Мария Илиева “Видимо доволни”, те проводиха до цензорите възмутено послание. Обвиняват съвета в "дискриминационно отношение към конкретно художествено съдържание", "ограничение на свободата на художественото слово", "безпардонно вмешателство в естественото развитие и плурализма на творческите среди, както и в

Наводнението в Баните нанесе щети за около 500 000 лв.

http://www.cross.bg/obshtina-banite-danailov-1436911.html

Смолян /КРОСС/ По първоначални данни, щетите, нанесени от наводнениeто в смолянската община Баните се изчисляват на 500 хиляди лева, заяви кметът Райчо Данаилов. Малката община ще се надява та помощ от междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Обстановката се нормализира, допълни Данаилов.В сравнение с вчера има известно подобрение. Нямаме ток само в две населени места. Водата вече е нормализирана и продължаваме да чистим свлачищата. Ще видим каква ще бъде обстановката около обяд и след това Кризисният щаб ще вземе решение дали да се отмени това състояние, в което вчера, каза Данаилов, цитиран от БНР.    

Морските пехотинци на САЩ приключиха мисията си в Афганистан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/26/2406962_morskite_pehotinci_na_sasht_prikljuchiha_misiiata_si_v/?ref=rss


Последните морски пехотинци на САЩ в Афганистан, както и британските военни в мисията в азиатската държава, официално приключиха действията си в неделя. Те опаковаха багажа си и предадват голямата база Кемп Ледърнек на афганистанската армия, разказва "Ройтерс".

Националните флагове на САЩ и Великобритания бяха спуснати 13 години след свалянето на режима на талибаните и започването на най-продължителната война в историята на Съединените щати.

Точно кога последните части ще...

Сайтът на агенция "Пътна инфраструктура" рухна

http://www.vesti.bg/bulgaria/sajtyt-na-agenciia-pytna-infrastruktura-ruhna-6025815

"Поради големият интерес към актуалните сведения за пътната обстановка в страната и възникналото претоварване", гласи официалното обяснение

Бащата на загиналото бебе от село Манолич е в кома

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389031

26-годишният Левент Гази, който катастрофира в събота вечер по пътя Айтос Карнобат, е в критично състояние в реанимацията на бургаската болница. Той е с черепно-мозъчна травма и е в кома, научи „24 часа”.
В реанимацията е и съпругата му на 25 г. тя е тежка кръвозагуба, сътресение на мозъка и контузия на белия дроб. 26-годишният Левент Гази, който катастрофира в събота вечер по пътя Айтос Карнобат, е в критично състояние в реанимацията на бургаската болница. Той е с черепно-мозъчна травма и е в кома, научи „24 часа”. В реанимацията е и съпругата му на 25 г. тя е тежка кръвозагуба, сътресение на мозъка и контузия на белия дроб.

Китай въвежда строг контрол върху военните кредити

http://asia.actualno.com/Kitaj-vyvejda-strog-kontrol-vyrhu-voennite-krediti--news_56916.html

Китай ще осигури доброто използване на военните кредити и за целта ще засили контрола, съобщава агенция Синхуа. Циркулярно писмо, одобрено от Централната военна комисия, гласи, че персоналът и служб...

Индустриалната зона в Стара Загора остана без ток

http://www.cross.bg/zagora-stara-zona-1436910.html

/КРОСС/ Вятърът, който втори ден духа в Стара Загора, остави без ток индустриалната зона в града.Спряно е електричеството на Старозагорските минерални бани, селата Остра могила, Казанка, Богомилово, Кирилово, Малка Верея, информира "Дарик".„Техниците работят по отстраняване на авариите", обявиха от електроразпределителното дружество.

Американски хирург на гости в университетска болница "Софиямед"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389015

Световно известният хирург проф. Марк Фъргюсън от Чикагския университет за медицина и биологични науки в САЩ бе на специално посещение в университетска болница “Софиямед”. Поводът за визитата му бе новооткритата Клиника по лапароскопска хирургия и специализирания херния център, които заработиха в лечебното заведение преди броени месеци. Световно известният хирург проф. Марк Фъргюсън от Чикагския университет за медицина и биологични науки в САЩ бе на специално посещение в университетска болница “Софиямед”. Поводът за визитата му бе новооткритата Клиника по лапароскопска хирургия и специализирания херния център, които заработиха в лечебното заведение преди броени месеци.

Каква ще е Украйна от утре?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246224_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D0%B5+%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5%3F

 Те стрелят, убиват, умират. И нито един от тях няма да гласува на изборите, които се провеждат на днешния 26 октомври. Около 25 000 украински войници, които са разположени в Източна Украйна, няма да се възползват от правото си на глас, тъй като парламентът в Киев не успя да приеме закон, който да им позволи да гласуват далеч от родните си места.

На тези избори няма да гласуват и хората от анексирания полуостров Крим. Същото важи и за голяма част от жителите на контролираните от сепартистите региони около Донецк и Луганск, където в най-малко 13 от общо 32 избирателни района няма да се гласува, изчислява Избирателната комисия в Киев. Именно поради тази причина в новия украински парламент ще влязат само 420, вместо 450 депутати.

Победителят е вече известен

В изборите участват общо 29 партии, а победителят е известен от месеци насам - президентът Петро Порошенко. Според социологическите проучвания, създаденият от него "Блок Порошенко" води в надпреварата и може да разчита на около една трета от гласовете. Новата партия беше създадена едва през август 2014 година, а в основата ѝ стои досегашната партия на Порошенко "Солидарност", която не беше представена в парламента и всъщност съществуваше само на хартия.

За Порошенко тези избори са от изключително значение. Съгласно конституцията, парламенът и правителството имат повече власт от президента. Именно поради тази причина Порошенко иска да си подсигури солидно парламентарно мнозинство, което да го подкрепя, твърдят наблюдатели и уточняват, че това може да бъде постигнато чрез директните мандати, както и чрез коалиционни партнори.

Завръщането на поколението "Юшченко"

Порошенко се опита да привлече премиера Яценюк в редиците на своята нова партия. Но двамата така и не успяха да се споразумеят. Вместо Яценюк, сега начело на партията е кметът на Киев Виталий Кличко. Неговата формация "Удар" е и един от основните стълбове на новия "Блок Порошенко".

В голямата си част съюзът на Порошенко се състои от политици от времето на прозападния президент Виктор Юшченко. А това означава, че на политическата сцена се завръща поколението, което беше на власт до 2010 година.

Политологът Виктор Замятин от киевския Център за политически и икономически изследвания изброява факторите, обусловили голямата популярност на блока на Порошенко. "На първо място много избиратели свързват името на Порошенко с надеждата за мирно решаване на конфликта в Източна Украйна. На избирателите допада и програмата за реформи на президента, наречена "Стратегия 2020", в която Порошенко обещава, че ще вкара Украйна в ЕС", посочва Замятин.

Петро Порошенко

Мъжът с вилата

Но Порошенко е и обект на критика - най-вече заради решението му да даде повече автономия на сепаратистите. Според Олег Ляшко, десен популист и лидер на "Радикалната партия", това се равнявало на капитулация. 41-годишният Ляшко се изявява като безкомпромисен патриот. Обича да позира ту с вила в ръце - символ на селските протести, ту с автомат Калашников. Според анкетите, неговата партия би могла да спечели над 10 процента от гласовете.

"Днешните избиратели на Ляшко гласуваха през 2012 година за националистическата партия "Свобода", която сега едва ли ще успее да прескочи петпроцентната бариера. Същото важи, впрочем, за партията "Десен сектор", основана едва тази година", казва политологът Виктор Замятин.

Лагерът на губещите

Сред съперниците на Порошенко е и бившата министър-председателка Юлия Тимошенко. Пределно ясно е обаче, че нейната партия ще спечели много по-малко гласове, отколкото на изборите през 2012 година. По това време Тимошенко беше в затвора, а начело на партията стоеше сегашният премиер Яценюк. Днес той си има собствен политически съюз - "Народен фронт", към който се присъединиха много политици от партията на Юлия Тимошенко. Но не тя ще е най-големият губещ на днешните парламентарни избори. В най-трудно положение са привържениците на избягалия в Русия Виктор Янукович. Много от тях се обединиха в партията "Опозиционен блок", но съвсем не е сигурно дали ще успеят да влязат в парламента. Основната причина за това, че голяма част от твърдия им електорат живее на полуостров Крим или в Източна Украйна - тоест, в региони, където няма да се гласува.

От тази гледна точка е ясно, че в новия украински парламент за първи път ще има значително прозападно мнозинство. Но дали това означава ново начало за Украйна? Мнозина наблюдатели предупреждават, че чрез директните мандати в парламента отново ще се настанят корумпирани политици. В същото време малки политически сили - като "Самопомощ" на кмета на Лвов Андрий Садовий, едва ли ще успеят да съберат достатъчно гласове. А именно това са силите, които предизвикаха смяната на властта.

Защо Москва не се тревожи от "Ислямска държава"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246223_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B6%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%22%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%

 Съобщенията, че Русия се е уговорила със САЩ за размяна на разузнавателни информации, свързани с групировката "Ислямска държава", предизвикаха шумен скандал в Москва. Руското министерство на външните работи опроверга тези съобщения толкова категорично, че стана ясно едно: властите в Кремъл са готови единствено на неофициална подкрепа за операцията "Непоколебима решимост".

Краен антиамериканизъм

Първата и главна причина за това поведение е, че не друг, а САЩ станаха инициатори на борбата срещу джихадистите. Антиамериканизмът сред руските ръководители, за съжаление, е станал толкова силен, че самото участие на американци в какъвто и да е проект, прави невъзможно присъединяването на Русия към него. Разумно ли е това? Едва ли - включително и от гледна точка на т.нар. реална политика, станала напоследък толкова модерна в Русия. Последното изявление на министъра на външните работи Сергей Лавров е красноречиво доказателство за това, че дори и да ставаше дума за отбрана от някакво застрашително нашествие на марсианци например, Кремъл пак би отказал да си сътрудничи с американците. "По-добре да станем обект на извънземна агресия, отколкото да се доверим на "ястребите" от Пентагона", заяви той.

Втората причина, която изтъква Москва, е аморфността на антиислямистката коалиция. Това трудно може да се оспорва. В момента това е просто коалиция на думи. Тя няма генерален щаб, нито утвърден списък на участниците и потенциалните съюзници. На трето място, мнозинството руснаци са убедени, че САЩ сега си плащат за грешките, които допуснаха при свалянето на авторитарните режими в Северна Африка и Близкия изток. И действително, американците допуснаха прекалено много грешки в Ирак и Афганистан, в Сирия и Египет, а и твърде често влизаха в тактически съюзи дори с ислямистите.

Русия не се чувства застрашена от "Ислямска държава"

Не на последно място, президентът на Сирия Башар Асад си остава съюзник на Кремъл. В това, че Асад (а не и американците), е единственият виновник за създаването на "Ислямска държава в Сирия и Леванта", вярват само отделни московски експерти. В Кремъл със сигурност знаят, че бойците от "ИД" посочват Русия като една от главните си цели. Изглежда обаче руските власти са напълно уверени в надеждността на собствените си специални служби. Явно не ги безпокои особено и това, че в Сирия и Ирак воюват около 800 руски граждани, сред които има немалко ветерани от войните в Чечения. Там воюват и доброволци от други региони на Северен Кавказ, а също и от Башкирия и Татарстан. Ако радикалите пожелаят да се завърнат в Русия, с тях ще трябва да се справят тайните служби и полицията. Необяснимо е защо Кремъл не се смущава от тези факти, при положение, че в Москва вече бяха извършени терористични нападения, организирани от ислямисти от Северен Кавказ.

Прагматизмът на Кремъл

Кремъл обаче е прав, че вероятността за пряка военна заплаха, включително и в региона на Средна Азия, засега е минимална. Поне докато са живи казахстанският президент Нурсултан Назърбаев и узбекският му колега Ислам Каримов. Техните държави са единствените в "санитарния кордон" около Русия, откъдето може да възникне ислямистка заплаха. "Ислямска държава" трудно може да стигне до границите на Русия от друго място. Твърде много препятствия има по пътя дотам - Азербайджан, Армения, Иран, Турция. При това списъкът е непълен.

 

Така че, от нейна гледна точка, Москва заема прагматична позиция. Тя ще стои настрана от схватката на Запада с войнстващия сунитски ислям и ще помага, само когато й е изгодно. Едва ли има нещо или някой, който да принуди Кремъл да промени гледната си точка, освен ако ситуацията не се изостри дотолкова, че САЩ да сключат военен съюз с Иран и да присъединят и Турция към коалицията. Тогава, разбира се, Русия няма да може да стои повече настрана. Засега обаче министерството на външните работи на Русия продължава да настоява за това, САЩ да съгласуват с Асад бомбардировките срещу позиции на "ИД" в Сирия. А междувременно Москва ще продължи да търгува с оръжие със същия този Асад, с иракските власти и с кюрдските бойци. Но обмен на разузнавателни информации със САЩ така и няма да има. Поне дотогава, докато Кремъл не престане да вижда "дългата ръка на Запада" като причина за всичките си икономически и политически неудачи.

 

*Иван Преображенский е политолог и координатор на проекта "Московски политклуб", както и постоянен участник в германско-руския форум "Петербургски диалог".

ГЕРБ иска кабинет на споделената отговорност или ще се проведат нови предсрочни избори

http://www.moreto.net/novini.php?n=268584

ГЕРБ иска правителство на споделената отговорност, което означава Патриотичният фронт да участва персонално в кабинета. В противен случай от ГЕРБ ще инициират разговори с останалите седем партии в парламента за сформиране на експертен кабинет до лятото на следващата година, когато ще се проведат местни и парламентарни избори 2 в 1.

Магистралите са отворени за всички превозни средства

http://econ.bg/Новини/Магистралите-са-отворени-за-всички-превозни-средства_l.a_i.586172_at.1.html

Движението по магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“ и „Марица“ се осъществава без ограничения към момента, информират от Агенция „Пътна...

Селища от осем общини минават на ограничителен режим за снабдяване с електроенергия?

http://www.cross.bg/rezhim-avariiini-troyan-1436909.html

София /КРОСС/ Във връзка с тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните вследствие на лошото време аварийни изключвания на електрозахранването, „ЧЕЗ Разпределение България" АД ще изпрати до Министерството на икономиката и енергетиката писмо с искане за разрешение за ограничителен режим на електроснабдяването за селища от 8 общини в Западна България. Ограничителният режим засяга населени места (виж списъка по-долу) в общините Самоков, Троян, Ловеч, Мездра, Ботевград, Роман, Тетевен и София.Въвеждането на ограничителен режим е възможно в случаите, когато са налице обстоятелства съгласно чл. 72 (1), т. 2 и чл. 3, ал. 1 и ал. 2 от Наредба 10 от 09.06.2004 г. Искането е срокът за възстановяване на електрозахранването за селищата с ограничителен режим да е не по-дълъг от 48 часа, считано от 10:00 ч. на 26 октомври.Към момента в община Троян са изключени 13 въздушни електропроводни линии и са засегнати около 14 хил. клиенти на компанията. За локализиране и отстраняване на авариите работят всички служители от гр. Троян, както и 6 допълнителни аварийни екипа, мобилизирани от съседни региони. В община Ловеч са изключени 5 въздушни електропроводни линии, 13 хил. клинети са с прекъснато електрозахранване, а целият наличен персонал от гр. Ловеч работи за отстраняване на повредите. В община Самоков счупени железорешетъчни стълбове оставиха без електрозахранване 2 800 клиенти на ЧЕЗ

Антония Петрова: Чувствам се добре като юрист, засега нямам желание да бъда в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4389025

Чувствам се добре като юрист. Засега нямам желание да бъда в парламента. Вярно, че имах политически амбиции, но преди всичко искам да се докажа като добър професионалист. Това заяви пред Нова тв Антония Петрова, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012.  Амбициозната миска направи бърза "дисекция" на политическата обстановка и напрежението около Чувствам се добре като юрист. Засега нямам желание да бъда в парламента. Вярно, че имах политически амбиции, но преди всичко искам да се докажа като добър професионалист. Това заяви пред Нова тв Антония Петрова, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. Амбициозната миска направи бърза "дисекция" на политическата обстановка и напрежението около

Момиче със симпотми за ебола и в Австралия, цялото й семейство е под карантина

http://www.bnews.bg/article-120012

В болница в австралийския град Брисбейн е била приета млада жена със симптоми на смъртоносния вирус ебола.

Бащата на Борислава: Аз ще се явя на полиграфа

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246222_%D0%91%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%3A+%D0%90%D0%B7+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%8F%D0%B2%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B3

 "След всички тези появи на дъщеря ми по телевизията, психиатърката и майка ѝ отказаха да я пуснат повече, защото всеки път изживява наново проблема”, заяви по Нова ТВ Христо Латинов, баща на Борислава, която се оплака от груб обиск.

„Психиатърката каза: Спрете, оставете детето да си почине!”, заяви бащата.

Според него това се отнася и за полиграфа.

„Не може с диагноза от психиатър да се яви на полиграф. Ще се явя на полиграфа аз, за да се види дали лъжа за дъщеря си. Аз не 100 процента, а 1000 процента ѝ вярвам”, заяви Христо Латинов.

Той не вярва, че полиграфът, направен на полицай Нели Върбанова, е истински.

"Не вярвам в начина, по който се търси истината. Тук играем за честта на пагона”, заяви Латинов.

Освен това бащата на Борислава каза, че дъщеря му не е регистрирана за кражба, обяснявайки ситуацията, че в студентските си години били на купон, а един руснак откраднал бутилка уиски. Когато полицията дошла, заплашила руснака, че ще го екстрадират и в този момент Борислава се намесила и казала: "Щом ще стане така, запишете, че аз съм я откраднала".

Бащата на студентката казва, че дори адвокат Марковски му се обадил и му казал: "Латинов, никакъв полиграф. Не се хващайте в капана на полицията".

Полицай Върбанова мина през детектор на лъжата, който показа, че тя казва истината и не е обискирала грубо Борислава.

„Извършихме проверка на четирима души, трима мъже и една жена. Аз помолих жената учтиво да слезе от колата, тя слезе и ми съдействаше, попитах я има ли в нея забранени от закона вещи и предмети. Тя каза, че няма, но аз съм длъжна да проверя. Помолих я да си отвори чантата, тя го направи и ми показа какво има вътре в нея”, обясни полицайката.

„След като се убедих, че в момичето няма нищо опасно и забранено от закона, преминах към проверка на якето, което тя вече беше свалила. В него също нямаше нищо опасно. След това я помолих да влезе в автомобила. Това беше”, каза още тя.

Минах полиграф по собствено желание, това е най-бързият начин да се докаже, че казвам истината”, подчерта Върбанова.

Според нея е редно и студентката Борислава Латинова да се премине разпит с полиграф. "Нямам обяснение нито за твърденията на Борислава, нито за нейния мотив", призна полицейският служител.

Шефът на Total посмъртно стана офицер на Ордена на Почетния легион

http://www.cross.bg/pochetniya-legion-marzhori-1436908.html

/КРОСС/ Ръководителят на френската петролна компания Total Кристоф дьо Маржори посмъртно стана офицер на Ордена на Почетния легион, съобщава вестник „Le Parisien". От 2003 г. дьо Маржори е Рицар на Почетния легион. Припомняме, че бизнесменът загина в самолетна катастрофа на московското летище Внуково на 21 октомври. Прощална церемония дьо Маржори ще се проведе на 27 октомври в Париж.

Пристанище Варна е затворено заради силен вятър

http://www.dnevnik.bg/zelen/klimat/2014/10/26/2406960_pristanishte_varna_e_zatvoreno_zaradi_silen_viatur/?ref=rss


Пристанище Варна е затворено от събота. Причината е силният вятър, който достига до 14,8 метра в секунда, информира БНР. И днес пристанището остава затворено.

Летището във Варна засега работи нормално. Обстановката в морския град и областта е спокойна.

Комисар Тихомир Тотев, директор на Областна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" съобщи, че няма сигнали за проблеми заради метеорологичните условия.

От днес започва топлоподаването в...

Безплатни прегледи за рак на гърдата започват от утре във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268585

Безплатни прегледи за рак на гърдата започват от понеделник - 27 октомври във Варна. Инициативата на УМАБЛ „Св. Марина“-Варна, която е по повод Световния месец за борба с рака на гърдата, ще продължи до 7-ми ноември. В рамките на кампанията ще се акцентира върху профилактиката и лечението на заболяването, както и рехабилитацията след активно лечение.

Антония Петрова: Все още нямам желание да бъда в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389003

Чувствам се добре като юрист. Засега нямам желание да бъда в парламента. Вярно, че имах политически амбиции, но преди всичко искам да се докажа като добър професионалист. Това заяви пред Нова тв Антония Петрова, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012.  Амбициозната миска направи бърза Чувствам се добре като юрист. Засега нямам желание да бъда в парламента. Вярно, че имах политически амбиции, но преди всичко искам да се докажа като добър професионалист. Това заяви пред Нова тв Антония Петрова, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. Амбициозната миска направи бърза "дисекция" на политическата обстановка и напрежението около

Хора от Шипка: Нощта беше страшна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246221_%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D0%A8%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0%3A+%D0%9D%D0%BE%D1%89%D1%82%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0

 Кошмарна нощ в Шипка. От вчера хората във възрожденското градче са без ток и вода, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Проходът "Шипка" все още е затворен за движение. Пътно-поддържащата фирма почиства платното, но се затруднява от множеството паднали дървета.

През цялата нощ продължи изваждането на аварирали автомобили и хора, които закъсаха в участъците между Крън, Шейново и Шипка. В спасителната акция се включиха екипи на Гражданска защита, Противопожарна служба и Полиция Казанлък, Горско стопанство, както и цялата налична техника на Община Казанлък. Все още има заседнали коли по трасето, но те не пречат на движението.

Цяла нощ град Шипка бе без електричество, но то вече започва поетапно да се възстановява. Все още в някой квартали на населеното място няма вода. Хората споделиха, че са прекарали кошмарна нощ. "Нощта беше страшна. За 26-ти октомври е нещо невероятно това", заяви за БГНЕС жител на Шипка. Подобна ситуация бе през 15 октомври преди две години, тогава падна тежък сняг, но сега ситуацията е доста по-усложнена, разказа местен.

Борисов и Миков не се разбраха, готвят нова среща

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246220_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0%2C+%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%BE%

 БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция. Социалистите няма да участват в едно бъдещо коалиционно правителство. Между лидерите на двете основни партии ще има още една среща, когато започне работата на новия парламент.

Това стана ясно днес след провеждането на консултациите между първата и втората политическа сила в новия 43-ти парламент, предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на БСП лява България Михаил Миков изрази задоволство от провелите се разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но отново повтори, че избирателите са отредили на левицата място на опозиция в новоизбрания на 5 октомври парламент.

Бойко Борисов заяви, че след преговорите е станало ясно, че БСП ако получат мандат за съставяне на правителство, ще го върнат.

"Мандатът е даден по Конституция на ГЕРБ, но той е единственият възможен. Затова ще направим всичко възможно, за да съставим правителство", каза лидерът на ГЕРБ и добави, че ще бъде безотговорно да хвърли мандата.

Едновременно с това той подчерта, че "има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно".

"В така създалата се ситуацията, съм още по-тревожен за създаването на правителство. Скептик съм за създаването на стабилно правителство", заяви Борисов. Той подчерта, че са категорични, че трябва да се смени УС на Българската народна банка /БНБ/, защото те умишлено бездействат вече четири месеца. "Не мога да си представя, че просто така са се изпарили 4,2 милиарда лева", уточни лидерът на ГЕРБ.

Попитан дали вярва на доклада за състоянието на Корпоративна търговска банка /КТБ/, Борисов отговори: "Твърдо се съмнявам. Тук Орешарски и Чобанов не трябва да бягат от отговорност. Трябва да понесат и съдебна отговорност. Управителят и подуправителят".

Той отбеляза, че ще има още една среща с Михаил Миков, когато започне работата на парламента.

От своя страна лидерът на БСП заяви, че са се договорили и в бъдеще да продължат конструктивното обсъждане на проблемите в страната. "Високо оценявам споделените позиции по редица въпроси като банкова система и енергетика", каза Миков.

Резултатите от вота са такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам, добави още Михаил Миков.

От днес започва пускането на парното в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406959_ot_dnes_zapochva_puskaneto_na_parnoto_v_sofiia/?ref=rss


След като парното беше пуснато първо в детските градини, училищата и болниците в София, от днес поетапно ще бъдат топлоснабдени жилищните сгради във всички райони и накрая - административните и стопанските потребители.

Пускането на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни.

"Топлофикация" София напомня, че клиентите, които желаят включване на отоплението на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги регион заявление и подписано за целта решение от...

Борят се за живота на катастрофиралите край Айтос съпрузи, чието бебе загина

http://frognews.bg/news_78963/

Лекарите от бургаската болница се борят за живота на катастрофиралия край Айтос кметски син и съпругата му. 26-годишният шофьор е син на кмета на село Манолич Адем Гази, а загиналото бебе е 4-месечният му внук. Синът му Левент Гази е със счупен череп и черепно-мозъчна травма. Той е на командно дишане и е в кома, с опасност за живота.

Отец Никанор: И по-лошо ще става

http://www.cross.bg/otetz-nikanor-i-po-losho-shte-stava-1436907.html

София /КРОСС/ И по-лошо ще става, коментира пред Нова телевизия отец Никанор.„Тези бедствия - студът, дъждът, са нищо, сравнение с бедствието, което цари в душите на хората. Тази липса на съпричастност, любов, човешко разбиране - това е страшно. Бог ни показва с някакви знаци, които ще стават все по-жестоки".„Така не можем да живеем повече", допълни отецът.      

Жертвата на водния ад в Бургаско - 38-годишна медицинска сестра

http://www.cross.bg/rosen-selo-vreme-1436906.html

Бургас /КРОСС/ 38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца - на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра.Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и преминат наводнения участък пеша. Тръгнали от разклона за Отманлий, държали се за ръка през цялото време, но на метри от село Росен левият крак на Валя пропаднал в дупка. С неистови сили мъжът й се опитвал да я задържи дълго време в ръцете, но силната струя вода успяла да я отдели от него, разказаха хора от селото пред Флагман.бг.И река Велека преля и заля пътя за Ахтопол. Над 10 населени места в областта са без ток. Има и селища без вода.„Информацията за обстановката в региона в момента се обобщава в областна управа и допълнително ще се реши дали областният управител Павел Маринов ще свика Кризисния щаб отново, съобщи началник отдел Военно-мобилизационна подготовка Димитър Христов.

Син на ексченге опита да регистрира издирвана кола в КАТ

http://www.cross.bg/stoiinev-dypnitza-boris-1436905.html

/КРОСС/ Полицаи задържаха Пежо, обявено за международно издирване, в момент на регистрация в КАТ - Дупница. Борис Стойнев от Дупница, собственик на фирма "Транспорт Евро Карс", закарал пежото в КАТ, за да му вземе транзитни номера. Служителите по регистрация на автомобили в КАТ проверили документацията на автомобила и установили, че е обявен за международно издирване. Последвал разпит на бизнесмена, който заявил, че купил пежото преди дни и е дошъл да го регистрира в КАТ. Автомобилът е задържан в РУП - Дупница.Борис Стойнев е син на бившия полицай от Дупница Георги Стойнев, който сега се занимава с расторантьорство. Георги Стойнев е наемател на атрактивен ресторант в парк "Рила" край Дупница. Синът му Борис Стойнев извършва товарни превози в чужбина, пише struma.bg.

Вятърът остави индустриалната зона в Стара Загора без ток

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388993

Вятърът, който втори ден духа в Стара Загора, остави без ток индустриалната зона в града, информира "Дарик".
Спряно е електричеството на Старозагорските минерални бани, селата Остра могила, Казанка, Богомилово, Кирилово, Малка Верея.
„Техниците работят по отстраняване на авариите", обявиха от електроразпределителното дружество. Вятърът, който втори ден духа в Стара Загора, остави без ток индустриалната зона в града, информира "Дарик". Спряно е електричеството на Старозагорските минерални бани, селата Остра могила, Казанка, Богомилово, Кирилово, Малка Верея. „Техниците работят по отстраняване на авариите", обявиха от електроразпределителното дружество.

Еднополовите бракове ще бъдат законни в 32 американски щата

http://america.actualno.com/Ednopolovite-brakove-shte-bydat-zakonni-v-32-amerikanski-shtata-news_56913.html

В събота американското правителство обяви, че ще признае еднополовите бракове в още шест щата, предаде AFP. По този начин еднополови двойки ще могат да сключват брак в 32 от 50-те американски щата. ...

Вълчев: В Реформаторския блок има различни течения

http://www.cross.bg/razlichni-vulchev-politicheska-1436904.html

София /КРОСС/ Реформаторския блок не е формация, която има едно-единствено мнение. В него има различни течения, ние сме различни. РБ в момента е изправен пред избор - или да участва в едно управление с всички рискове, които носи едно такова участие. Другото е, да стоиш назад и да чакаш. Това заяви пред bTV проф. Даниел Вълчев.Той посочи, че от началото на 90-те години допреди няколко месеца нищо в дясното не е могло да се обедини. Време е да започнем да се държим малко по-сериозно, не като болшевики с обратен знак. В момента има една политическа сила ГЕРБ, спечелиха четири пъти повече подкрепа. Ние искаме ли да ги подкрепим да има правителство, или предпочитаме да се изложат, да се съсипят нещата в България, за да дойдем ние на власт. Това за мен е безотговорно, подчерта той. Големият въпрос за мен е дали ние ще участваме с тежки политически фигури в правителството. Ние сме за ярки политически фигури с ясна политическа отговорност, казва проф. Вълчев.

Новото гадже на Благо Георгиев: Много сме щастливи заедно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388985

Наскоро стана ясно, че футболистът Благо Георгиев отново е намерил любовта в лицето на моделката Куини-Алис. Тя сподели пред "Блясък", че двамата много се обичат и са безкрайно щастливи, че са заедно. „Много се смеем заедно, много се обичаме и това определено не е поредната позьорска и временна връзка, както много се опитват да оприличат. Наскоро стана ясно, че футболистът Благо Георгиев отново е намерил любовта в лицето на моделката Куини-Алис. Тя сподели пред "Блясък", че двамата много се обичат и са безкрайно щастливи, че са заедно. „Много се смеем заедно, много се обичаме и това определено не е поредната позьорска и временна връзка, както много се опитват да оприличат.

Радио Добруджа на 13 години

http://dobrudjatv.net/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%be-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b6%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-13-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

Историята на радио Добруджа започва на 26 октомври – Димитровден- 2001 година.То е приемник на кабелното Телеком Спектър. С настъпването на демократичните промени в България и предстоящата продажба на БТК, още през март 2001 година инж.Веселин Димитров, който бе началник служба Радио-телевизионен възел / РТВ/ […]

България си осигури рекордно класиране на световното за бездомни

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406946_bulgariia_si_osiguri_rekordno_klasirane_na_svetovnoto/?ref=rss


България си гарантира най-доброто си класиране на световното първенство за бездомни. Това се случи след победата с 9:5 срещу Ирландия.

"Отборът на надеждата" ще завърши на 11-ото или 12-ото място в надпреварата в Чили. Това ще се определи след последния мач срещу Унгария.

В първото си участие на световното преди две години в Мексико отборът завърши 14-ото място, а миналата година в Полша съставът стана 17-и и взе купата на града домакин Познан.

Резултатът в мача...

Жертвата на потопа е 38-годишната медсестра Валентина Стойчева

http://frognews.bg/news_78962/

38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра.

Бездушието ражда беззаконие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388137

Този случай трябва да бъде разплетен докрай. Не от съда, а в обществото, защото в контекста на събитията става въпрос за бездушие, липса на уважение към закона и ближния. Полицайката Нели Върбанова бе обвинена от студентката Борислава Латинова, че по време на рутинна проверка е била унизена. Според думите й е била съблечена на улицата, полицайката

Движението по всички магистрали е без ограничения вече

http://offnews.bg/news/n_1/n_408706.html

Без ограничения е движението по магистралите “Тракия”, “Хемус”, “Люлин” и “Марица”, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Кризисният щаб на АПИ следи за обстановката по републиканските пътища, а инж. Дончо Атанасов от агенцията е в постоянна връзка с директорите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми.  Без ограничение се пътува и по всички първокласни пътища, с изключение на отсечката при км 247 от път I-8 Садово – Поповица. Заради частично залят пътен участък скоростта е ограничена до 60 км/ч. АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на пътноподдържащата техника, напомниха от агенцията. Сигнали за проблеми могат да се подават по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Четири екипа разчистват паднали клони в районите Витоша и Панчарево

http://pik.bg/четири-екипа-разчистват-паднали-клони-в-районите-витоша-и-панчарево-news242130.html

Четири екипа разчистват паднали клони в районите Витоша и Панчарево

Във връзка със зимната обстановка четири екипа на звеното за аварийно-спасителни дейности към дирекция „Сигурност” на Столична община започнаха работа по отстраняване на паднали клони на дървета по пътя между кварталите Симеоново и Драгалевци в район Витоша.

Ще бъдат отстранени и паднали клони по пътя за с.Железница, район Панчарево. Заедно с екипите на Столична община участват и на „ЧЕЗ Електроразпределение” и на Пожарната.

Христо Иванов: Предстоят трудни реформи

http://www.cross.bg/prokyratyrata-govorim-ivanov-1436903.html

София /КРОСС/ Съдебната ни система има много сериозни проблеми, нашата задача е да не се превърнат в бедствено положение. Това каза пред bTV служебният правосъден министър Христо Иванов. По думите му най-сериозният проблем е дългогодишното отсъствие на разговор за съдебната система. Няма честно поставяне на проблемите и конструктивен диалог за това, което трябва да се направи. Да почнем да си говорим с доверие и конструктивност и да си оправим къщичката. До каква степен ние осигуряваме равен достъп на правосъдие - това е тема, за която трябва да почнем да говорим, каза Иванов. Вицепремиерът подчерта, че предстоят трудни реформи, които трябва да се правят без истерия, с конструктивен подход.България има всички обективни причини да бъде по-добро място за живот, въпросът е как да реализираме това. Как българската прокуратура да стане по-ефективна - да опитаме да стане швейцарска. Ние сме предложили система от мерки, чиято насоченост не е към един или друг модел на прокуратурата. Наясно сме, че разговор за това как прокуратурата да си върши работата по-добре не се е състоял. За съжаление прокуратурата е една затворена институция. Имаме сериозна задача - да поставим темата как прокуратурата да стане по-ефективна. Необходимо е да се вдигне малко социалния праг. За „белите якички" - докато прокуратурата не почне да бъде ефективна и в тази обществена група не може да говорим за ефективност

Без ток е индустриалната зона в Стара Загора заради вятъра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388975

Вятърът, който втори ден духа в Стара Загора, остави без ток индустриалната зона в града, информира Вятърът, който втори ден духа в Стара Загора, остави без ток индустриалната зона в града, информира "Дарик". Спряно е електричеството на Старозагорските минерални бани, селата Остра могила, Казанка, Богомилово, Кирилово, Малка Верея. „Техниците работят по отстраняване на авариите", обявиха от електроразпределителното дружество.

Новото гадже на Благо Георгиев: Много сме щастливи заедно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388972

Наскоро стана ясно, че футболистът Благо Георгиев отново е намерил любовта в лицето на моделката Куини-Алис. Тя сподели пред Наскоро стана ясно, че футболистът Благо Георгиев отново е намерил любовта в лицето на моделката Куини-Алис. Тя сподели пред "Блясък", че двамата много се обичат и са безкрайно щастливи, че са заедно. „Много се смеем заедно, много се обичаме и това определено не е поредната позьорска и временна връзка, както много се опитват да оприличат.

Жертвата на водния ад в село Росен е майка на две деца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388973

38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра.
Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и 38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра. Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и

Мария: Васко е един изключително красив мъж със страхотно тяло

http://www.bnews.bg/article-120006

Мария и Азис не крият удовлетворението си от съвместните проекти, които направиха в последните месеци. Макар че фолк звездите са в различни музикални компании, близостта им в творчески план стана възможна и те се радват на одобрението на почитателите си.

Последните снимки на ученици от читателския фотоконкурс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388229

През последния месец публикувахме десетки снимки на усмихнати ученици. Всички те се се състезаваха за награди в читателския фотоконкурс “Усмихни се с детето ни”, който “24 часа” и “Виваком” организираха на 15 септември.
Шест деца бяха наградени, но всички снимки, които получихме в редакцията на “24 часа”, бяха красиви. През последния месец публикувахме десетки снимки на усмихнати ученици. Всички те се се състезаваха за награди в читателския фотоконкурс “Усмихни се с детето ни”, който “24 часа” и “Виваком” организираха на 15 септември. Шест деца бяха наградени, но всички снимки, които получихме в редакцията на “24 часа”, бяха красиви.

В Тайланд проверяват за ебола починал британец

http://www.cross.bg/ebola-pochinal-britanetz-1436902.html

/КРОСС/ В Тайланд проверяват за ебола починал британец, пише The Bangkok Post. Според изданието, на 15 октомври на мъжа му станало лошо, докато се разхождал по един от плажовете на Пукет. Той бил откаран в болница, където му открили сърдечно-съдови заболявания, а по-късно го изписали. Скоро след това обаче човекът починал. В момента лекарите установяват дали британецът не е бил заразен с вируса ебола. Медиците изследват и 25 човека, които са били в контакт с пациента.

Русия строи най-големия арест в света

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/26/2406929_rusiia_stroi_nai-golemiia_arest_v_sveta/?ref=rss


Най-големият следствен изолатор в света ще заработи след около година край Санкт-Петербург. Първите сгради в комплекса вече са готови, а до края на 2015г. той трябва да бъде предаден за експлоатация.

В Кресты-2 са вложени около 12 млрд. рубли (над 220 млн. евро по сегашния курс) и той ще може да побира до 4000 души.

Целта е да се замени старият следствен изолатор в града, намиращ се в центъра, където са натъпкани до 2000 души.

Решението представлява цял комплекс...

Медицинската сестра Валентина Стойчева, майка на две деца, е жертвата на водния ад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388952

38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра.
Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и 38-годишната Валентина Стойчева от село Росен е жената, която се удави във водната стихия тази нощ. Тя е майка на две деца – на 16 и 3 години. Съпругът й работи в Жандармерията, а тя в МБАЛ-Бургас като медицинска сестра. Снощи двамата се прибирали от Бургас, но пътят край Росен бил затворен и те решили да оставят колата на безопасно място и

След срещата с БСП Борисов е скептичен за създаването на стабилно правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406937_sled_sreshtata_s_bsp_borisov_e_skeptichen_za/?ref=rss


БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция. Социалистите няма да участват в бъдещо коалиционно правителство. Това стана ясно след едночасова среща между лидерите на двете формации Бойко Борисов и Михаил Миков, която започна малко преди 9 ч. и приключи около 10 ч. в неделя (26 октомври 2014 г.).

Това е и последната среща от втория кръг на консултации, инициирани от страна на ГЕРБ за съставяне на кабинет в 43-то Народно събрание.  По-рано тази седмица ГЕРБ се срещнаха...

Борисов: След срещата с БСП съм скептичен за създаването на стабилно правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406937_borisov_sled_sreshtata_s_bsp_sum_skeptichen_za/?ref=rss


БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция. Социалистите няма да участват в бъдещо коалиционно правителство. Това стана ясно след едночасова среща между лидерите на двете формации Бойко Борисов и Михаил Миков, която започна малко преди 9 ч. и приключи около 10 ч. в неделя (26 октомври 2014 г.).

Това е и последната среща от втория кръг на консултации, инициирани от страна на ГЕРБ за съставяне на кабинет в 43-то Народно събрание.  По-рано тази седмица ГЕРБ се срещнаха...

Опитват се да отблокират заседналите на Беклемето коли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388954

Екипи на областно пътно управление със снегопочистваща техника продължават работа по отблокирането на заседналите в огромните преспи в прохода Беклемето автомобили, съобщи пред "Дарик" областният управител Розалин Петков.
Пътниците от десетина автомобила закъсаха вчера в прохода, поради снежни преспи и счупени клони, затрупали по пътното платно. Екипи на областно пътно управление със снегопочистваща техника продължават работа по отблокирането на заседналите в огромните преспи в прохода Беклемето автомобили, съобщи пред "Дарик" областният управител Розалин Петков. Пътниците от десетина автомобила закъсаха вчера в прохода, поради снежни преспи и счупени клони, затрупали по пътното платно.

БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406937_bsp_i_gerb_ne_se_razbraha_za_sustaviane_na_shiroka/?ref=rss


БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция. Социалистите няма да участват в бъдещо коалиционно правителство. Това стана ясно след едночасова среща между лидерите на двете формации Бойко Борисов и Михаил Миков, която започна малко преди 9 ч. и приключи около 10 ч. в неделя (26 октомври 2014 г.).

Това е и последната среща от втория кръг на консултации, инициирани от страна на ГЕРБ за съставяне на кабинет в 43-то Народно събрание.  По-рано тази седмица ГЕРБ се срещнаха...

Екипи продължават отблокирването на заседналите на Беклемето коли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388945

Екипи на областно пътно управление със снегопочистваща техника продължават работа по отблокирането на заседналите в огромните преспи в прохода Беклемето автомобили, съобщи пред Екипи на областно пътно управление със снегопочистваща техника продължават работа по отблокирането на заседналите в огромните преспи в прохода Беклемето автомобили, съобщи пред "Дарик" областният управител Розалин Петков. Пътниците от десетина автомобила закъсаха вчера в прохода, поради снежни преспи и счупени клони, затрупали по пътното платно.

Валери Симеонов: Най-добре е ГЕРБ и БСП да се разберат за коалиция

http://offnews.bg/news/n_1/n_408701.html

"Най-добре ще е да се разберат Борисов с Михов, ГЕРБ с БСП. Те имат най-голямото морално право да направят коалиция и да управляват в полза на България". Това каза в интервю за Люба Кулезич по Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов . Той обяви това преди да се разбере резултатът от втория кръг преговори между БСП и ГЕРБ, който беше на лидерско ниво - Бойко Борисов и Михаил Миков разговаряха в парламента . След като чу изявлението на Борисов след срещата, Симеонов коментира: "Господин Борисов много лековато се изказва. Ако те отстъпят от програмата си, ние ще снемем доверието си от тях. Ние няма да участваме в дележа на баницата, ние искаме да има принципи в това управление". Преди изявлението то каза, че заедно с другия съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов , подкрепят програмата на ГЕРБ и ще я подкрепят, ако ГЕРБ не се отклони от тази програма. „Имали сме два кръга на преговори – миналия четвъртък и преди два дни. Последните преговори бяха в централата на ГЕРБ – в присъствието на господин Борисов. На тези преговори се разбрахме, че няма да участваме в правителството с политически фигури, стиснахме си ръцете и преговорите приключиха така – ние няма да участваме в кабинета. Госпожа Бъчварова ( Румяна Бъчварова , зам.-председател на ГЕРБ) заяви по-късно на брифинга, че поведението на Патриотичния фронт е достойно", припомни Симеонов. Той уточни, че не се изживява като някакъв политически фактор и Патриотичният фронт е предвидими партньор.

В Украйна се провеждат предсрочни избори

http://econ.bg/Новини/В-Украйна-се-провеждат-предсрочни-избори_l.a_i.586152_at.1.html

Предсрочни парламентарни избори се провеждат в Украйна. Избирателите в страната ще избират народни представители за първи път, след като бившият...

Бойко Борисов: Целият УС на БНБ трябва да си отиде

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388943

Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в парламента.
„Зимата е много тежка, а проблемите пред държавата са изключително тежки. Още утре трябва да бъдат сменени управителя и подуправителя на БНБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в парламента. „Зимата е много тежка, а проблемите пред държавата са изключително тежки. Още утре трябва да бъдат сменени управителя и подуправителя на БНБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде.

Над 30 000 абонати на ЧЕЗ все още са без ток

http://society.actualno.com/Nad-30-000-abonati-na-ChEZ-vse-oshte-sa-bez-tok--news_56912.html

Над 30 хиляди са абонатите на ЧЕЗ, които все още нямат електричество след първия сняг. От дружеството твърдят, че "поради тежката метеорологична обстановка в Западна България и регистрираните в...

Бойко Борисов: Целият УС на БНБ трябва да си отиде

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388933

Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в парламента.
„Зимата е много тежка, а проблемите пред държавата са изключително тежки. Още утре трябва да бъдат сменени управителя и подуправителя на БНБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в парламента. „Зимата е много тежка, а проблемите пред държавата са изключително тежки. Още утре трябва да бъдат сменени управителя и подуправителя на БНБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде.

Янакиева: Нуждаем се от национално съгласие

http://www.cross.bg/povede-politika-partiya-1436901.html

София /КРОСС/ В Народното събрание имам голямата отговорност да работя заедно с останалите членове на парламентарната група на АБВ по утвърждаването на този проект АБВ с всички политики, които ще настояваме да бъдат реализирани, най-вече за укрепването на държавността, каза кметът на Перник и бъдещ депутат от АБВ Росица Янакиева в интервю за БНР.Ние винаги сме говорили за това, че има нужда от сериозни промени в управлението на държавата. Освен това една голяма тема, по която трябва да се свършат не малко неща, пакет от мерки, за да елиминираме чувството, че България и българите ставаме все по-малко, че нашата нация е застрашена, вероятно трябва да се положи началото на цялостен пакет от мерки. Аз безусловно съм най-добре подготвена в сферата на местното самоуправление и с удоволствие всичко, което зная и мога ще предложа на колегите в парламента, за да намерим верни решения и по дълго дискутираното и нищо не вършено досега в сферата на децентрализацията на общините и укрепване на стабилността на самите общини, добави тя.За всички е ясно, че лявото в България е в тежка криза. Колкото по-бързо се оздрави, толкова по-добре за всички, защото това е необходимо, за да има една стабилна държава. Това, което според нас трябваше да се чуе в по-голямата лява партия, сякаш не е факт. Дано оздравителните процеси там бъдат по-бързи, защото виждаме, че и сега се водят тежки преговори, които вероятно ще останат без резултат

Борисов-Миков: Незабавна смяна на шефовете на БНБ!

http://www.bnews.bg/article-120009

За казуса КТБ сме категорични, че трябва да се смени или целият управителен съвет на БНБ, или най-малко управителят и подуправителят на банковия надзор. Това обяви Бойко Борисов след днешните консултации за съставяне на кабинет с лидера на социалистите Михаил Миков.

Ентусиасти покориха с бягане най-високата сграда в Шанхай

http://www.moreto.net/novini.php?n=268582

Около 1200 ентусиасти се включиха във вертикалния маратон в Шанхай. Целта на състезанието бе да се покори с бягане най-високата сграда в китайския мегаполис - 260 метров небостъргач. Участници от 20 държави по света изкачиха, тичайки, 54-та етажа на сградата, които имат общо 1460 стъпала.

ГЕРБ и БСП не се разбраха за коалиция

http://www.moreto.net/novini.php?n=268581

ГЕРБ и БСП не се разбраха за съставяне на широка коалиция. Това стана ясно след провеждането на среща между лидерите на двете партии Бойко Борисов и Михаил Миков. Лидерът на БСП подчерта, че избирателите са отредили на левицата място на опозиция в новоизбрания на 5 октомври парламент.

След снега: Обстановката бавно се нормализира

http://www.vesti.bg/bulgaria/sled-snega-obstanovkata-bavno-se-normalizira-6025814

Екипите на ГДПБЗН са участвали извършване на 520 спасителни дейности, по информация на оперативния щаб към МВР към 9:00 ч.

Тунис гласува за парламент с надежда за истинска демокрация

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/26/2406955_tunis_glasuva_za_parlament_s_nadejda_za_istinska/?ref=rss


За пръв път от Арабската пролет през 2011г., започнала от Тунис, избирателите в тази държава гласуват за постоянен парламент с надежда това да доведе до истинска демокрация. През ноември би трябвало да се проведат и президентски избори.

Над 100 партии се състезават за места, но реално борбата се води между ислямистите от умерения блок "Енахда" и светската партия "Нидаа Тунес". Тези две партии ще вземат най-много от 217-те места в парламента, но те няма да им стигнат за самостоятелно...

След първия сняг: Обстановката се нормализира

http://www.vesti.bg/bulgaria/sled-pyrviia-sniag-obstanovkata-se-normalizira-6025814

Екипите на ГДПБЗН са участвали извършване на 520 спасителни дейности, по информация на оперативния щаб към МВР към 9:00 ч.

Мартин Иванов: Случаят "Баракова" прилича много на този със "съблечената" Борислава

http://www.bnews.bg/article-120010

Случаят "Баракова" прилича много на този със "съблечената" Борислава, при която се доказа, че лъже! Това заяви пред ПИК депутатът от ББЦ Мартин Иванов.

Сигнал за скъсана язовирна стена в Хасковско

http://www.cross.bg/haskovo-signal-kraii-1436900.html

Хасково /КРОСС/ Сигнал за скъсана стена на язовир край Болярово провериха от Кризисния щаб в Община Хасково. Оказало се, че става въпрос за преляла вода от яма край явозира, в която собственикът си държал строителни материали и която се наводнила от валежите.Тя е с обем половин декар и дълбочина не повече от 80 см и не крие никаква опасност, обясни заместник-кметът на Хасково Златимир Желев.

Обстановката в България се нормализира след падналите обилни снегове и поройните дъждове

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406952_obstanovkata_v_bulgariia_se_normalizira_sled_padnalite/?ref=rss


Обстановка в страната след обилния снеговалеж и поройните дъждове постепенно се нормализира. Пътищата са проходими при зимни условия, което налага шофиране с повишено внимание, съобразена скорост и с подходящи за сезона гуми. 

В Ловешка област все още има населени места без ток заради прекъснати електропроводи от обилния и мокър сняг, който вали и в момента, информира БНР.

Продължава наблюдението на водоемите в Бургаска област, където в сила е обявеното вчера бедствено...

Борисов и Миков категорични: Трябва смяна на УС на БНБ

http://econ.bg/Новини/Борисов-и-Миков-категорични-Трябва-смяна-на-УС-на-БНБ_l.a_i.586138_at.1.html

Необходима е незабавна смяна на Управителния съвет на БНБ. Около това мнение се обединиха лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков след...

Борисов: Иван Искров на съд за КТБ и нов УС на БНБ

http://frognews.bg/news_78961/

Гуверньорът на БНБ Иван Искров трябва да понесе съдебна отговорност за случващото се с КТБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Миков в парламента.

Бункерът на Мусолини отваря врати за посетители

http://www.cross.bg/bynkerut-diktator-otvarya-1436898.html

/КРОСС/ Бункерът на фашисткия диктатор Бенито Мусолини във Вила Торлония отваря врати за посетители. Туристите ще имат възможността да разгледат подземието само след предварително записване, което стартира от 31 октомври. Кметът на Рим Игнацио Марино смята, че отварянето на бункера трябва да напомни на римляните и гостите на града за Втората световна война. През 1940 г. италианският диктатор издава наредба, с която избата във вилата се превръща в убежище. Тунелът, който е с дължина от 60 м., е оборудван със система за вентилация и телефони. video:http://www.youtube.com/watch?v=Txmz0ns_GAg

Украинец застана начело на "Вердер" след уволнението на Дут

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406938_ukrainec_zastana_nachelo_na_verder_sled_uvolnenieto_na/?ref=rss


"Вердер" избра Виктор Скрипник за свой треньор. Украинецът има трудната задача да измъкне отбора от дъното на Бундеслигата.

Той заема поста от Робин Дут. Досегашният треньор е уволнен заради слабите резултати от началото на сезона.

Скрипник има опит в клуба, като е водил младежкия състав на "Вердер".

Раздялата с Дут идва след загубата с 0:1 от "Кьолн" в петък. "Вердер" все още няма победа през сезона, като е последен с едва четири точки от деветте си мача....

Мерцедес се заби в дърво, шофьорът загина на място!

http://www.bnews.bg/article-120008

55-годишен шуменец загина на място,след като блъсна мерцедеса си в дърво заради висока скорост на мокрия път край Търговище.

Борисов разтревожен за създаването на стабилно правителство

http://econ.bg/Новини/Борисов-разтревожен-за-създаването-на-стабилно-правителство_l.a_i.586133_at.1.html

"За съжаление, така както са подредени партиите в парламента, дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко...

Борисов анонсира кабинет тип "Орешарски" с мандат до юни 2015 г

http://www.mediapool.bg/borisov-anonsira-kabinet-tip-oresharski-s-mandat-do-yuni-2015-g-news226438.html

След срещата между лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков стана ясно, че широка коалиция между двете формацции няма да има, а следващата седмица ще се проведат нов кръг разговори между парламентарните сили за съставяне на правителство от експерти на всички партии с ограничен мандат до юни 2015 година, когато ще се проведат избори 2 в 1 - за нов парламент и местна власт. Това стана ясно от думите на Борисов и Миков в неделя.   От обясненията на Борисов стана ясно, че ако Патриотичният фронт не влязат в кабинет на споделената политическа отговорност с министри, а само подкрепят правителство на ГЕРБ и РБ, партията победител на вота няма да поеме тази отговорност, защото националистите могат да се откажат във всеки един момент. "Тогава ще се съберем пак партиите и ще говорим отново за кабинет по типа на кабинета "Орешарски“, в който не е ясно кой носи политическата отговорност, а партиите влизат с експерти“, каза Борисов. "Има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно", каза още той. По думите му,заявеното от Михаил Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага, изчерпва възможностите за коалиция. Борисов посочи, че не разглежда мандата само като отговорност на ГЕРБ и допълни, че в така създалата се ситуация е по-разтревожен относно създаването на правителство. "Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, добави Борисов. Борисов бе категоричен, че ако не се стигне до съглсие с другите политически лидери, трябва да се състави кабинет до юли следващата година, когато да се проведат нови предсрочни избори, заедно с местния вот през 2015 година. Според него ако кабинетът бъде между всички партии, той няма да носи политическа отговорност и да бъде министър-председател, а Брюксел няма да одобри такава формула. Очаквайте подробности.

Пътят за Новосел е непроходим, без ток в с. Панайот Волов

http://pik.bg/пътят-за-новосел-е-непроходим-без-ток-в-с-панайот-волов-news242109.html

Пътят за Новосел е непроходим, без ток в с. Панайот Волов

Пътят за Новосел в участъка от Ловната хижа до селото е непроходим, съобщиха от Щаба за борба с бедствията в Шумен, предаде Дарик. В района температурата е 0 градуса. Клоните на дърветата са надвиснали над платното и са заледени.

От ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство“ са създали организация за премахване на надвисналите клони и за осигуряване на проходимост.На място са и представители на оперативното бюро на щаба. Кметът Красимир Костов също ще бъде там и ще направи обход.

Без ток в е село Панайот Волов, работи се по отстраняване на аварията.
 

Борисов не изключва избори 2 в 1 през юли

http://www.bnews.bg/article-120007

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изключи възможността, ако не може да се състави сега стабилен кабинет, да има избори две в едно през юли следващата година заедно с вота за местно управление. Още в първите дни на новия парламент ще бъде свикана лидерска среща за съставянето на кабинет.

Димитър Иванов: БСП ще подкрепи съставяне на правителство начело с Борисов

http://www.cross.bg/ivanov-dimitur-borisov-1436897.html

София /КРОСС/ Не може да чакаме изненада. БСП ще подкрепи съставяне на правителство начело с Борисов, но ще си запази правото да бъде коректив. Това коментира пред Нова телевизия бившият началник на 6-то управление на ДС Димитър Иванов. Според него това е и правилната позиция.Що се отнася до напрежението вътре в БСП, Иванов смята, че няма война, а просто хората са изнервени от поредната загуба на изборите. „В БСП има организационно и политическо разложение, трябва да се стегне", допълни Димитър Иванов.

Остава бедственото положение в община Баните

http://frognews.bg/news_78960/

Остава в сила обявеното бедствено положение в община Баните, това каза кметът на общината Райчо Данаилов. По думите му и в момента продължава разчистването на свлачищата.

Борисов: Искров трябва да понесе съдебна отговорност

http://www.cross.bg/borisov-ponese-otgovornost-1436896.html

София /КРОСС/ Управителят на БНБ Иван Искров трябва да понесе съдебна отговорност за случващото се около КТБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков в парламента. „Зимата е много тежка, а проблемите пред държавата са изключително тежки. Още утре трябва да бъдат сменени управителя и подуправителя на БНБ. Целият УС на БНБ трябва да си отиде. Те вече три месеца бездействат. Искров трябва да понесе съдебна отговорност", подчерта Борисов.„Ние сме за това да се видят всички с лоши кредити в банката. Банката можеше да се спаси. Можеше веднага да се налеят пари. Можеше от гаранционния фонд да се ползва само половин милиард и вече да сме забравили за случката. Това не се направи и трябва виновните да си понесат отговорността", каза още Борисов. Снимка: Булфото, всички права запазени

Състоянието на жп мрежата остава усложнено

http://society.actualno.com/Systojanieto-na-jp-mrejata-ostava-uslojneno-news_56911.html

Вследствие на обилните валежи продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната, съобщиха от пресцентъра Национална компания „Железопътна инфрас...

Бойко Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство

http://www.investor.bg/na-fokus/441/a/boiko-borisov-trevojen-za-syzdavane-na-stabilno-pravitelstvo-182561/

Лидерът на ГЕРБ предлага нови консултации между всички парламентарно представени партии в последен опит за създаване на правителство

Димитров: Костов няма влияние върху Кънев и Москов

http://www.cross.bg/gerb-dimitrov-koalitziya-1436895.html

София /КРОСС/ Има основание за оптимизъм за коалиция с ГЕРБ и той идва от това, че предложенията ни за съдебна реформа са били подкрепени. Ако по политиките се разберем, другото няма да е проблем. Това заяви пред ТВ7 Мартин Димитров от Реформаторския блок.Ние сме длъжни да сложим нашите предложения на масата пред ГЕРБ. Например, предложихме международна компания да направи пълно разследване на КТБ и по-късно разбрах, че ГЕРБ също има подобно виждане, допълни представителят на Реформаторите.Имаме някои резерви към Патриотичния фронт, но коалиция с тях ще бъде вариант, който най-много прилича на дясноцентристки кабинет. Ясно е, че трябва да има известни компромиси, но не отстъпления от заявени реформи. За мен на този етап да се искат министри, е грешка.Ако обаче експерти от Патриотичния фронт са в министерски кресла, ако има ясно коалиционно споразумение и се знае какво се прави, мисля, че ще може да се състави кабинет, допълни Димитров.Той беше категоричен, че Реформаторите няма да подкрепят евентуална коалиция с АБВ. Там нашите различия са много сериозни. Нека си спомним кой е идеолога на "Белене" - това е лидерът на АБВ Георги Първанов, коментира Димитров.Ние продължаваме да настояваме за двегодишен мандат. Идеята е да бъдат изпълнени спешните реформи, да се форсират и веднага да се случат.Ключовите реформи ако не се осъществят първата година, те няма как да се случат

Втори тур на президентските избори в Бразилия

http://www.cross.bg/rysef-pretendenti-prezidentskite-1436894.html

/КРОСС/ В Бразилия ще се проведе вторият тур от президентските избори. Бразилският президент от левицата Дилма Русеф ще се бори за поста си с дясноцентристкия кандидат Аесио Невис.Допреди седмица разликата между двамата претенденти беше в рамките на статистическата грешка, но в последните дни подкрепата за Русеф нарасна на фона на вълната от нападки срещу Невис.Сондаж от вчера обаче даде много близки резултати на двамата претенденти и дори лека преднина на опозиционния кандидат.На първия тур Русеф получи около 41%, а нейният съперник - над 33%. Трета с 23 процента изненадващо остана еколожката Марина Силва.    

Оскар да ла Рента направи сватбената рокля на Амал Клуни и след това ракът го покоси

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388158

На 82 години и 3 месеца и напълно неочаквано за всички, които го познаваха, Оскар де ла Рента си отиде завинаги.
Той е един от най-изявените моделиери в американската мода. Заради таланта и изтънчения си вкус е известен още като “дизайнера на първите дами”. Защото всички президенстки съпруги в Америка - от Джаки Кенеди до Мишел Обама, На 82 години и 3 месеца и напълно неочаквано за всички, които го познаваха, Оскар де ла Рента си отиде завинаги. Той е един от най-изявените моделиери в американската мода. Заради таланта и изтънчения си вкус е известен още като “дизайнера на първите дами”. Защото всички президенстки съпруги в Америка - от Джаки Кенеди до Мишел Обама,

Излезе финална версия Ubuntu 14.10

http://www.cross.bg/ubuntu-versiya-server-1436893.html

/КРОСС/ Финална версия на операционната система с отворен код Ubuntu 14.10 е достъпна за сваляне от сайта на проекта. Новото издание с кодово име Utopic Unicorn идва с редица подобрения във функционалността и сигурността.В частност, Ubuntu 14.10 предлага разширена поддръжка на хардуер, обновено ядро Linux 3.16, подобрен потребителски интерфейс Unity с поддръжка на дисплеи с висока резолюция, разширени възможности за виртуализация и сигурност (в сървърната версия).Добавен е също център с инструменти за разработчици - Ubuntu Developer Tools Center, отстранени са редица грешки в кода и са обновени пакетите в състава на дистрибуцията. Не на последно място, разработчикът съобщава за повишена сигурност и по-високо бързодействие на системата.Ubuntu 14.10 е достъпна във версии Desktop, Server, Cloud Server, Kubuntu и др. Следващото издание на популярната платформа с отворен код се очаква през април 2015 г., съгласно 6-месечния цикъл за обновяване на системата. Разработчикът препоръчва на потребителите на Ubuntu да ъпгрейдват операционната си система до последната версия, пише technews.bg.

Ликвидирайте КТБ. Веднага

http://www.cross.bg/krediti-turgovska-likvidirana-1436892.html

Дългоочакваният одит на активите на Корпоративна търговска банка (КТБ) беше огласен от БНБ. Докато той се правеше, се развихри дебат за бъдещето на КТБ. Дали да бъде рекапитализирана? И ако бъде рекапитализирана, трябва ли за това да са отговорни българските власти или ЕС? Както и да е, от резултатите от одита, след като се освободим от техническите мъглявости е ясно, че не може да има дискусии. Колкото е възможно по-скоро КТБ трябва да бъде ликвидирана и каквото бъде получено от нейната ликвидация, трябва да послужи за да компенсират гарантираните депозити, които Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) ще изплати. КТБ трябва да бъде ликвидирана, защото не е, а и очевидно, никога не е била търговска банка. Ако оперираше според практиката на търговските банки, щеше да е буквално невъзможно да унищожи стойност в такава степен, която са установили независимите одитори. Към края на септември одиторите смятат, че 76% от стойността на активите от портфейла на нефинансови заеми на КТБ или 80% от всичките ѝ активи, са загубени. Нека обърнем внимание на загубата на 76% от търговските заеми. В процеса на отпускане на кредити търговските банки обикновено изисква като обезпечение първи по ред залог. Така в случай на спиране на вноските, банката отнема гаранцията от кредитополучателя и и използва получените средства от продажбата ѝ за да си покрие загубите преди всички други кредитори. Изследване на Standard and Poor's установява, че от 2003 г. до 2012 г

Международна изложба на котки се провежда във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268580

Втори ден от Международната изложба на котки тече днес в зала „Младост” на Дворец на Културата и Спорта във Варна. Изложбата предоставя уникална възможност да се запознаят с различни породи котки. Тази година за участие са регистрирани над 100 породисти котки, сред които и редки екземпляри от Русия, Украйна и Турция.

iPod за кучета лекува стреса при четириногите любимци

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/26/2404918_ipod_za_kucheta_lekuva_stresa_pri_chetirinogite/?ref=rss


Кучетата също страдат от стрес и превъзбуда, особено когато пътуват или са разделени от собствениците си. Често това води и до правенето на бели, които всъщност са опит на четириногите любимци да накарат собственика им да се върне при тях, дори и да е с цената на наказание.

Има лесен начин за справяне със стреса при кучетата, казват от една стартираща компания. Тя е направила музикалния плейър iCalmDog, който нарича още iPod за кучета, съобщава онлайн изданието Mashable.
...

Обстановката в Смолян, Бургас, Ловеч и Габрово се нормализира

http://pik.bg/обстановката-в-смолян-бургас-ловеч-и-габрово-се-нормализира-news242105.html

Обстановката в Смолян, Бургас, Ловеч и Габрово се нормализира

Вследствие на падналите валежи от дъжд и сняг са получени множество сигнали за паднали дървета, наводнени сгради, нарушена инфраструктура и закъсали автомобили по пътищата от републиканската пътна мрежа. Екипите на ГДПБЗН са участвали извършване на 520 спасителни дейности.

В област Смолян пътищата са проходими, с изключение на пътя Рожен-Лъки-Момчиловци. В община Баните обстановката е овладяна. Екипи работят по отстраняване на паднали дървета в района на село Стойките и в Девинско. Към момента валежите са спрели и обстановката в областта се нормализира, пише БГНЕС.

В област Бургас продължава издирването на мъж, пътувал с микробус, в района на Ченгене скеле. Открито е тялото на 38-годишна жена, паднала в реката, преминаваща през созополското село Росен. Към момента в областта няма валежи, обстановката се нормализира. През днешният ден ще продължат дейностите по отводняване на жилищни и обществени сгради.

В област Пловдив са евакуирани 20 жители на садовското село Богданица поради излизане на водите на местната река от коритото. За движение е затворен проходът Троян - Кърнаре, местност Беклемето. С верижна техника на МО е била извършена евакуация на 20 души, закъсали там с автомобилите си, осигурен им е подслон. Валежите на територията на областта продължават. Няма постъпвала информация за бедстващи хора. Един екип от РДПБЗН - Пловдив работи по разчистване на паднали дървета на пътя за село Ситово, община Родопи.

В област София остават затворени за движение пътищата София – Самоков, Самоков – Ихтиман и Боровец – Радуил. Извършват се действия по разчистването им. През днешния ден ще се извършва разчистване от паднали дървета и на пътя Ботевград - Мездра.

В област Хасково е затворен участък от пътя след разклона за село Динево, след като е бил залят от водите на река Хасковска. Отчетен е спад с около 1 м на нивото на микроязовира до село Стамболийски, към момента не съществува опасност за населеното място. Следят се критичните участъци по реките Харманлийска и Марица. В момента валежите на територията на областта са спрели. През днешният ден ще продължи отводняването на жилищни и обществени сгради в засегнатите райони.

В област Ловеч обстановката на територията на областта е нормална. В момента екипи на РДПБЗН - Ловеч работят по отстраняване на паднали дървета по пътищата Златна Панега – Батулци и Боаза - Български Извор.

В област Габрово валежите са спрели. Не са постъпвали сигнали за бедстващи и застрашени хора. В момента един екип на РДПБЗН - Габрово работи по разчистване на паднали дървета в района на село Новаковци. Поради прекъсване на електрозахранването по контактната мрежа на БДЖ е било извършено извозване на пътници в района на гарите Съботковци, Соколово, Плачковци и Царева ливада.

Област Стара Загора – Проходът Шипка е затворен за движение поради снегонавявания и силен вятър. В участъка между Шейново и Крън са евакуирани 22-ма души, осигурен им е подслон. На проходите Шипка и Републиката е осигурено дежурство от МТЛБ и влекач Татра. Не е постъпвала информация за застрашени и бедстващи хора на територията на областта. В момента един екип на РДПБЗН - Стара Загора работи по отводняването на жилищна сграда в чирпанското село Рупки.

В област Варна е отворен за движение пътят Варна - Обзор. През днешния ден ще се извършва отводняване на хотел Мирамар - Обзор.

Информацията е на оперативния щаб към МВР към 9.00 часа, съобщиха от там. 

Валери Симеонов: Ако ГЕРБ и БСП искат да се оттеглим, правим го

http://frognews.bg/news_78959/

В преговорите в четвъртък с ГЕРБ се разбрахме, че няма да участваме в правителството. Борисов беше съгласен. Какво ще говори Цачева и Цветанов си е тяхна работа, ние нямаме писмено потвърждение от ГЕРБ, че са си променили позицията, заяви в „На светло” Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

Спасена на Беклемето: Бяла пелена изведнъж се спусна над пътя

http://www.cross.bg/putya-spysna-pelena-1436891.html

/КРОСС/ Спасените тази нощ на пътя Троян-Кърнаре хора са настанени в мотел. Собственикът също е бил сред закъсалите тази нощ. "Изведнъж се спусна бяла пелена, непочистен път", разказаха пред Нова телевизия потърпевши, които сега се опитват да се възстановят психически.Хората благодарят на пожарникарите, които са се отнесли много добре с тях.    

Хлъзгавият път сблъска български и румънски тир в прохода на Републиката

http://www.bnews.bg/article-120005

Водач на товарен автомобил пострада при пътен инцидент в прохода на Републиката.

Ще има ли хибридни Macan и 911?

http://www.cross.bg/hibridni-panamera-cayenne-1436890.html

/КРОСС/ Porsche не крие гордостта си от трите плъг-ин хибрида - 918, Cayenne и Panamera. Има защо, не са много автомобилните компании, които могат да се похвалят с такова екологично чисто семейсто. Но не очаквайте в скоро време нови хибридни представители от Porsche. Това ни каза мениджърът на отдела за изграждане на хибридни системи Манфред Шурман. Няма как сегашната хибридна система, задвижваща Cayenne S E-Hybrid и Panamera, да бъде монтирана в малкия Macan. Относно най-стария спортист на марката, в следващите 15 години не се предвижда 911 хибрид. За феновете на спортната легенда - новината сигурно ги задоволява, на нас също ни звучи добре, пише topgear.bg.

Обстановката в страната след обилния снеговалеж се нормализира

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/obstanovkata-v-stranata-sled-obilniia-snegovalej-se-normalizira-182560/

Всички магистрали са отворени за всички превозни средства, заяви Лазар Лазаров, председател на Агенция „Пътна инфраструктура“

Борисов след срещата с Миков: Скептик съм за създаването на стабилно правителство

http://offnews.bg/news/n_1/n_408686.html

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна.  Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с лидера на БСП Михаил Миков в Народното събрание. Двамата лидери разговаряха близо половин час в една от стаите на парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "Има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно. Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, каза Борисов. По думите му твърдението на Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага, изчерпва възможностите за коалиция. Очаквайте подробности!

Миков: Участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от симпатизантите ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388880

Резултатите от вота да такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков след разговорите днес с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.
Проведохме среща с г-н Борисов, Резултатите от вота да такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков след разговорите днес с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Проведохме среща с г-н Борисов,

Миков: Участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от симпатизантите ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388878

Резултатите от вота да такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков след разговорите днес с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Високо ценя начина, Резултатите от вота да такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков след разговорите днес с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Високо ценя начина,

Путин: Аз не съм Русия – Русия за мен е целият живот

http://www.cross.bg/rysiya-pytin-durzhavniyat-1436888.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин не е съгласен с мнението на заместник-ръководителя на своята администрация Вячеслав Володин, че „без Путин" няма Русия, пише вестник Труд.ру. „Все пак, тъй като съм там, където се намирам, смятам, че е мое задължение да направя всичко за благосъстоянието на страната", подчерта Путин в петък, 24 октомври, по време на среща на „Валдайския клуб" в Сочи. Темата на последното пленарно заседание в рамките на тридневния форум беше „Световният ред - нови правила или игра без правила". В началото на речта си Путин обеща на аудиторията откровена и дори „прекалено тежка" реч. След това държавният глава говори за най-важните въпроси от политическия и икономическия живот на Русия: за Украйна и Крим, за санкциите и за бъдещите отношения с Изтока и Запада, пише вестникът. Накрая Путин коментира и сензационното изказване на Володин, който преди три дни, по време на същия форум, заяви: „Има Путин - има Русия. Няма Путин - няма Русия". „Френският крал Луи XIV е казал: „Държавата - това съм аз" и несъмнено е грешал", заявил е Путин. „Разбира се, Русия ще се справи и без такива като мен. В Русия има много хора, но щом днес съм там, където съм, смятам, че е мой дълг да направя всичко за нейното благополучие, за развитието й и за защитата на интересите й", посочил е държавният глава

Мартин Димитров: Костов няма влияние върху Кънев и Москов

http://politics.actualno.com/Martin-Dimitrov-Kostov-njama-vlijanie-vyrhu-Kynev-i-Moskov-news_56903.html

Има основание за оптимизъм за коалиция с ГЕРБ и той идва от това, че предложенията ни за съдебна реформа са били подкрепени. Ако по политиките се разберем, другото няма да е проблем. Това заяви пред Т...

Великобритания се изтегля от Афганистан

http://europe.actualno.com/Velikobritanija-se-izteglja-ot-Afganistan-news_56909.html

Последната база на Великобритания в Афганистан е била предадена под контрола на афганистанските сили за сигурност, и това приключва британските бойни операции в страната, предаде Би Би Си, цитиран от ...

Реал срази Барса в Ел Класико

http://www.cross.bg/real-katalyntzite-barsa-1436889.html

/КРОСС/ Реал (Мадрид) срази Барселона с 3:1 в Ел Класико и вече изостава само на точка от каталунците в челото на класирането. Барса има 22 точки, а Реал вече 21. Резултатът бе открит още в 4-ата минута от Неймар, който изведе "каталунците" напред в резултата, но Роналдо изравни от дузпа в 35-ата. Пепе вкара с глава след корнер за 2:1 в полза на Реал в 51-ата, а Бензема допълни в 61-ата за 3:1.Двата отбора изиграха изключително атрактивен мач, изпълнен с голови положения, по-голямата част от които пред вратата на Клаудио Браво."Белите" можеха да стигнат до разгромен успех, но те не успяха да развият докрай ситуациите, в които оставаха с числено предимство пред наказателното поле на съперника.

Борисов и Миков не договориха кабинет

http://frognews.bg/news_78958/

Без споразумение за създаване на ново правителство приключи срещата между лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков в парламента.

Бащата на Борислава: Аз ще се явя на полиграфа

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bashtata-na-borislava-az-shte-se-iavia-na-poligrafa-6025813

„Не може с диагноза от психиатър да се яви на полиграф. Ще се явя на полиграфа аз, за да се види дали лъжа за дъщеря си. Аз не 100 процента, а 1000 процента ѝ вярвам”, заяви Христо Латинов

Цената на доматите и краставиците тръгна нагоре

http://www.cross.bg/leva-kilogram-sredno-1436887.html

София /КРОСС/ Цената на доматите се покачи с 1,1 на сто до 1,82 лева за килограм, съобщиха от Държавната комисия по стокови борси и тържища. Краставиците пък поскъпват с 8,1 процента до 1,46 лева. Зелето се продава на едро по 0,50 лева за килограм. Цената на картофите е средно 0,53 лева за килограм. Морковите поевтиняват с една стотинка до 0,70 лв./кг. Червените чушки поевтиняват с 0,7 на сто до 1,51 лева за килограм, а цената на зелените чушки пада с 2,7 на сто до 1,10 лева за килограм. Ябълките се продават по 1, 00 лева за килограм. Цената на лимоните се понижава със 7,5 процента средно до 2,09 лева за килограм. Гроздето от внос поевтинява с 1,8 на сто до 1,60 лв./кг. Кравето сирене се продава средно по 5,57 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" поевтинява с 0,7 процента средно по 10,77 лв./кг. Олиото се търгува по 1,92 лева за литър. Каймата поскъпва с 0,6 на сто до 4,65 лева за килограм. Захарта се продава по 1,20 лева за килограм. Брашното тип "500" поскъпва с 3, 7 на сто до 0,85 лева за килограм. Зрелият фасул се продава по 4,26 лв./кг. Яйцата се търгуват средно по 0,18 лева за брой на едро.    

Най-здравословните есенни храни

http://www.grreporter.info/Nay-zdravoslovnite_esenni_hrani/16302

Насладете се на есенните блюда, слагайки в чинията си най-вкусните и най-здравословните от тях.

прочети повече

Кастастрофа с ТИР е блокирала пътя Разград-Кубрат

http://offnews.bg/news/n_1/n_408682.html

Заради катастрофа с ТИР временно е ограничено движението по пътя Разград-Кубрат. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Оттам съветват водачите да използват обходен маршрут през Побит камък - Острово - Брестовене и обратно.

Бедствието в Бургаско взе жертва

http://econ.bg/Новини/Бедствието-в-Бургаско-взе-жертва_l.a_i.586103_at.1.html

Тялото на жена на около 38-годишна възраст е било намерено в района на село Росен, Бургаско е било намерено, потвърдиха от МВР. Вчера (25) октомври в...

Бедствието в Бургаско взе жертва

http://econ.bg/Новини/Потопът-в-Бургаско-взе-жертва_l.a_i.586103_at.1.html

Тялото на жена на около 38-годишна възраст е било намерено в района на село Росен, Бургаско е било намерено, потвърдиха от МВР. Вчера (25) октомври в...

Фалкао е под въпрос за мача с "Челси"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/26/2406928_falkao_e_pod_vupros_za_macha_s_chelsi/?ref=rss


Нападателят на "Манчестър юнайтед" Радамел Фалкао може да пропусне мача с "Челси", обявиха от клуба. Колумбийският национал е получил удар по време на тренировка.

"Той беше ритнат по време на сутрешното занимание в петък, така че трябва да изчакаме да видим дали е готов", каза мениджърът Луис ван Гаал.

Холандският специалист подчерта, че не става въпрос за контузия в коляното. "Той имаше такъв проблем, но вече е добре."

Ван Гаал каза, че "Манчестър юнайтед"...

Борисов след срещата с Миков: Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388874

Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Михаил Миков, която се проведе в Народното събрание, съобщи „Фокус”.
Разговорът между Бойко Борисов и Михаил Миков е последната среща от втория кръг консултации, инициирани от ГЕРБ за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Михаил Миков, която се проведе в Народното събрание, съобщи „Фокус”. Разговорът между Бойко Борисов и Михаил Миков е последната среща от втория кръг консултации, инициирани от ГЕРБ за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно

Борисов след срещата с Миков: Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388872

Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Михаил Миков, която се проведе в Народното събрание, съобщи „Фокус”.
За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна.
Скептичен съм за съставяне на стабилно правителство, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с Михаил Миков, която се проведе в Народното събрание, съобщи „Фокус”. За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична, коалиция не е възможна. "Има смисъл да се направи правителство,

Борисов може и да не е премиер

http://www.cross.bg/pravitelstvo-borisov-premier-1436886.html

София /КРОСС/ В така създалата се ситуация съм още по-тревожен за създаване на стабилно правителство. Това каза след срещата си с лидера на БСП Михаил Миков председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му дори и хипотетична коалиция не би могла да носи стабилно правителство. Това, което говорихме с Реформаторския блок, ме кара да бъда скептик в създаването на стабилно правителство, защото и с тях имаме малцинство. Фигури в РБ карат останали партии да бъдат много тежко настроени към тях. Условията на РБ да не се търси широка коалиция между двете леви и двете десни партии, ни пращат в парламента с правителство на малцинството, каза той. Що се отнася до Патриотичния фронт и тяхната заявка да нямат представители във властта, това също не било отговорно. В един момент може да се окаже, че решенията, които кабинетът ще взима, могат да бъдат бламирани по всяко време. А и подкрепата може да се оттегли, посочи Борисов. И добави, че в понеделник или във вторник отново ще се проведе лидерска среща, на която отново ще бъдат изговорени всички неща. Той подчерта, че мандатът, който ще получи от президента, няма да бъде само към ГЕРБ. Заявеното от Миков, че дори да получат мандата, ще го върнат, изчерпва всички възможности, категоричен бе Борисов. Съгласен съм и да направим едно правителство тип „Орешарски", което да издържи до лятото, и след това, наесен, да направим избори 2 в 1 (местни и парламентарни). Но тогава аз няма да съм премиер

Европейските банки се провалиха на стрес тестовете

http://www.moreto.net/novini.php?n=268578

25 от 130-те големи банки от еврозоната биха се провалили на тестовете за устойчивост, прилагани от Европейската централна банка (ЕЦБ), показват резултатите от проучване, което ще бъде огласено в неделя във Франкфурт. Една на всеки пет банки не би издържала тези тестове, чиято цел е да се даде представа за способността на банките да поемат удари в условия на напрежение и дори на криза, предаде Bloomberg.

Една жертва взеха пороите в община Бургас (допълнена в 14.35 ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406927_edna_jertva_vzeha_poroite_v_obshtina_burgas_dopulnena/?ref=rss


Труп на 39-годишна жена са открили спасителни екипи в землището на бургаското село Росен, съобщава БТА, като цитира пресслужбата на община Бургас.

Загиналата край созополското село Росен се казва Валя Стойчева и заедно със съпруга ѝ са предприели опасното пътуване, за да не оставят сами децата си през нощта, информира БНР.

Валя и Кольо Стойчеви се прибирали от Бургас снощи. Жената е била медицинска сестра в спешното отделение на бургаската болница, а мъжът е служител на...

Една жертва взеха пороите в община Бургас

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/26/2406927_edna_jertva_vzeha_poroite_v_obshtina_burgas/?ref=rss


Труп на 39-годишна жена са открили спасителни екипи в землището на бургаското село Росен, съобщава БТА като цитират пресслужбата на община Бургас.

В момента се установяват подробностите около случая със загиналата. 

По първоначални данни, съобщени от Нова телевизия,  жената е пътувала с автомобил снощи заедно със съпруга си, но приливна вълна е завлякла автомобила. В късния следобед в събота жената излязла от колата заедно със съпруга си, за да се приберат пеш до дома си,...

Миков след срещата: Заявих, че ще сме в опозиция

http://www.cross.bg/mikov-stranata-opozitziya-1436885.html

София /КРОСС/ Заявих нашата позиция, че сме в опозиция и това се определя от резултатите, които постигнахме на парламентарните избори. Ние ще бъдем достатъчно отговорни за разрешаването на тежките проблеми, които стоят пред страната. За това е необходима проява на отговорност от всички политици и политически сили, независимо дали са големи или малки. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков след разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Миков оцени по достойнство разменените мнения по банковата система, енергетиката, състоянието и изпълнението на държавния бюджет. Той уточни, че в бъдеще ще продължат обсъжданията откровено за решенията на проблемите, които стоят пред страната. Миков похвали начина на провеждане на консултациите- откровено, открито, с ясна позиция за отговорността. „Една партия може да бъде отговорна и като опозиция. Когато резултатите от изборите са такива, смятам, че участие в коалиция ще бъде разчетено като твърде странно от избирателите на БСП", заяви лидерът на НС на БСП.Той подкрепи идеята за провеждане на консултации между всички политически фракции в НС, за да се чуе и тяхното мнение. Миков заяви, че за година и половина в страната са се провели три пъти избори и това изисква да се продължат консултациите в последен опит да се създаде правителство.Председателят на БСП изтъкна, че има обща воля за смяна на ръководството на БНБ след изтичане на всички необходими по закон срокове за нужните процедури

Миков след срещата: Заявих, че ще сме в опозиция

http://www.cross.bg/zayavih-opozitziya-pozitziya-1436885.html

София /КРОСС/ Заявих нашата позиция, че ще сме в опозиция. Това каза след продължилата около час лидерска среща между ГЕРБ и БСП председателят на социалистите Михаил Миков. Той коментира, че по време на срещата е обсъдено развитието на консултациите и възможностите за формиране на стабилно правителство. Заявих нашата позиция, че сме в опозиция. Заявих също така и че ще бъдем достатъчно отговорни и конструктивни по отношение на тежките проблеми, които стоят пред страната Договорихме се, че и в бъдеще ще продължим да обсъждаме конструктивни решенията за различни тежки проблеми. Доволен съм от откровеното поставяне на въпросите и търсене на пътища за тяхното решаване, посочи той. Снимка: Булфото, всички права запазени

55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388868

55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.
Около 18:45 часа вчера на пътя Русе-Варна в участък след разклона за Търговище 55-годишният И.Х. от град Шумен, като водач на лек автомобил „Мерцедес 300Д”, с шуменска регистрация, при движение със скорост, несъобразена с пътните условия загубва контрол над превозното 55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Около 18:45 часа вчера на пътя Русе-Варна в участък след разклона за Търговище 55-годишният И.Х. от град Шумен, като водач на лек автомобил „Мерцедес 300Д”, с шуменска регистрация, при движение със скорост, несъобразена с пътните условия загубва контрол над превозното

55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388864

55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.
Около 18:45 часа вчера на пътя Русе-Варна в участък след разклона за Търговище 55-годишният И.Х. от град Шумен, като водач на лек автомобил „Мерцедес 300Д”, с шуменска регистрация, при движение със скорост, несъобразена с пътните условия загубва контрол над превозното 55-годишен мъж е починал при катастрофа в Шуменско, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Около 18:45 часа вчера на пътя Русе-Варна в участък след разклона за Търговище 55-годишният И.Х. от град Шумен, като водач на лек автомобил „Мерцедес 300Д”, с шуменска регистрация, при движение със скорост, несъобразена с пътните условия загубва контрол над превозното

"Миков и Борисов си приличат и са интересен политически тандем"

http://offnews.bg/news/n_1/n_408676.html

"Миков и Борисов са интересен политически тандем. Те си приличат по всичко – образователен, характерологичен, професионален план". Това обяви в интервю за Нова телевизия Димитър Иванов , известен с работата си на висши постове в Държавна сигурност (ДС). " Михаил Миков и Бойко Борисов са продукт на една и съща образователна и социална система. Те са расли в семейства на учители, плод са на едно възпитание. И двамата са от малки градове. Те не са различни, колкото и да се нападат", уточни Иванов. Той прогнозира, че след днешните разговори между Борисов и Миков за съставяне на правителство, БСП ще подкрепи правителство с премиер Борисов, но ще си запази правото да бъде коректив. По думите му на днешния пленум трябва да има промени в управлението на партията. В БСП има организационно и политическо разложение и тя трябва да се стегне, смята Димитър Иванов. Според Димитър Иванов зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов трябва да се подчини на диалектиката на развитието на партията. „След като си отиде Станишев, трябва да си отидат и хората, които работеха с него и това е естествен морален жест. Митко Дъбов е депутат, той си има своите ангажименти“, поясни Иванов.

Митко Палаузов не е бил герой, а жертва на нелеп инцидент и безотговорни родители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4388798

Легендарното партизанче Митко Палаузов, обявено за икона по времето на социализма, е жертва на нелеп инцидент, а разказите за неговите подвизи нямат нищо общо с действителността, научи Легендарното партизанче Митко Палаузов, обявено за икона по времето на социализма, е жертва на нелеп инцидент, а разказите за неговите подвизи нямат нищо общо с действителността, научи "168 часа". Истината е, че баща му Трифон Палаузов е използвал невръстния си син още от съвсем малък да го пази от властта.

Методи Андреев: Коалиция ГЕРБ-БСП е абсурдна

http://www.cross.bg/gerb-koalitziya-partii-1436884.html

/КРОСС/ Коалиция ГЕРБ - БСП е абсурдна теза за мен. Тази партия е твърде ангажирана с проблемите, които в момента има държавата, нека не забравяме двете коалиции с нейно участие. Това заяви пред ТВ7 Методи Андреев от гражданската квота в ГЕРБ.Днес на втория кръг от коалиционни преговори би трябвало да се изясни схемата, по която ще се конструира правителството, допълни депутатът.Андреев коментира всички варианти за коалиция на ГЕРБ с други партии. Нека си спомним откъде тръгна АБВ - от Георги Първанов, а той откъде беше - от БСП. Коалиция с такива леви партии е убийствена за дясноцентристкия вот, категоричен а Андреев.Аз съм за истинска дясноцентристка коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Патриотичният фронт също ни подкрепя. По отношение на енергетиката е постигнат пълен консенсус с тях. Ще се направи пълна ревизия на енергетиката, за да се види кой подписа договорите, ще има разсекретяване на имена, заяви депутатът от ГЕРБ.Той допълни, че влизането на Патриотичния фронт в правителството е по-голяма гаранция за живота на парламента. Въпреки това обаче, няма как за парламент от осем политически партии да се мисли в дългосрочна перспектива, каза Андреев.Неговата първа законодателна инициатива в новия парламента ще е свързана със закона за отпадане давността на престъпленията при комунизма, категоричен е народният представител от ГЕРБ.

Две трети от чехите смятат Русия за заплаха за страната си

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/26/2406925_dve_treti_ot_chehite_smiatat_rusiia_za_zaplaha_za/?ref=rss


Все по-враждебното поведение на Русия към Украйна и Европа води в Чехия до бързо увеличение на негативното отношение към Москва.

В страна, която доскоро бе привърженик на сътрудничеството с Русия, социологическо проучване, разпространено в петък, показа, че 65% от чехите смятат, че тя вече е заплаха за европейското бъдеще на Чехия.

Преди година едва 29% споделяха тази позиция.

Проучването, дело на агенция STEM, установи, че 46% от отговорилите не смятат, че...

Женски бой в Къщата: Кали и Людмила се шамаросаха, разтърват ги

http://www.bnews.bg/article-120003

Женски бой избухна във ВИП Брадър. Людмила Захажаева и Кали се скараха жестоко една с друга. Блондинката и брюнетката си размениха такива обиди, че вече не могат да се гледат.

Федерер стигна финал за шеста титла в Базел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388865

Роджър Федерер е на един мач от шеста титла на турнира в родния си град Базел с награден фонд 1,9 млн. евро. Великият швейцарец спечели полуфинала с Иво Карлович  – 7:6, 3:6, 6:3.
По навик хърватинът направи 33 аса, а характерно за неговата игра дуелът не продължи особено дълго – 102 минути. Федерер взе първия сет с повече концентрация в тайбрек Роджър Федерер е на един мач от шеста титла на турнира в родния си град Базел с награден фонд 1,9 млн. евро. Великият швейцарец спечели полуфинала с Иво Карлович – 7:6, 3:6, 6:3. По навик хърватинът направи 33 аса, а характерно за неговата игра дуелът не продължи особено дълго – 102 минути. Федерер взе първия сет с повече концентрация в тайбрек

Мира Радева: В парламента влизат мижитурките

http://frognews.bg/news_78957/

Интелигенцията се отдръпна от политиката. След Костов това се случи, заяви журналистката Диляна Цанова по повод влизането в парламента на лица като Анна Баракова.

Симеонов: Няма драма в преговорите между ГЕРБ и ПФ

http://politics.actualno.com/Simeonov-Njama-drama-v-pregovorite-mejdu-GERB-i-PF-news_56902.html

Не мисля, че трябва да се търси драма или скандали в преговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Не се вживяваме като значим фактор, защото сме предвидими и нашето поведение е едно и също още от пред...

Спасиха 20 души, блокирани при „Беклемето”

http://www.moreto.net/novini.php?n=268571

Спасителна операция е проведена късно снощи при прохода „Беклемето”. Около 20 души са били блокирани от снежна буря и засипани от снежни преспи с дълбочина от близо 5 метра. Достъпът до тях е бил изключително труден за спасителите.

Бащата на Борислава: Аз ще се явя на детектор на лъжата за дъщеря ми

http://www.cross.bg/dushterya-hristo-latinov-1436882.html

София /КРОСС/ След всички тези появи на дъщеря ми по телевизията, психиатърката и майка ѝ отказаха да я пуснат повече, защото всеки път изживява наново проблема, заяви в студиото на Нова телевизия Христо Латинов, баща на Борислава, която се оплака от груб обиск. „Психиатърката каза: Спрете, оставете детето да си почине!", заяви бащата. Според него това се отнася и за полиграфа. „Не може с диагноза от психиатър да се яви на полиграф. Ще се явя на полиграфа аз, за да се види дали лъжа за дъщеря си", заяви Христо Латинов.Той не вярва, че полиграфът, направен на полицай Нели Върбанова, е истински.„Играем за честта на пагона", заяви Латинов. Той цитира съветника на вътрешния министър, който казал във Фейсбук, че ще защитава полицай Нели Върбанова на всяка цена.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Шофьор загина след удар в дърво

http://www.cross.bg/turgovishte-putya-zagina-1436881.html

Шумен /КРОСС/ 55-годишен загина при катастрофа край Търговище. Инцидентът е станал около 18:45 часа вчера на пътя Русе-Варна в участък след разклона за Търговище. И.Х. от град Шумен, водач на лек автомобил Мерцедес „300Д" с шуменска регистрация, при движение със скорост, несъобразена с пътните условия, е загубва контрол над превозното средство, излиза извън пътя, вляво на посоката за движение и се блъска в крайпътно дърво. В следствие на удара И.Х. е починал на място. Образувано е досъдебно производство.

Магистралите са отворени за всички превозни средства

http://pik.bg/магистралите-са-отворени-за-всички-превозни-средства-news242088.html

Магистралите са отворени за всички превозни средства

Всички магистрали са отворени за всички превозни средства. Това заяви за „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). „Нашите екипи са по места. Ако има изненади по отношение на времето, са готови да реагират веднага”, увери инж. Лазаров.

Инж. Лазаров уточни, че обстановката в страната се облекчава, но остава затворен прохода „Шипка”, където има много паднали дървета и тяхното отстраняване продължава. „Същото се случва и на пътя от Самоков към София, който също е затворен за всички превозни средства. Там сме посочили дублиращ маршрут през Ярема и Бистрица към София”, обясни той.

„Призовавам шофьорите да карат внимателно, да се съобразяват със зимните условия. Ако не е наложително, да се въздържат от пътуване. Ако е неизбежно пътуването, все пак да тръгват с пълен резервоар, зареден телефон, топли дрехи и храна”, посочи инж. Лазаров.

Инж. Лазаров призова и гражданите, които имат проблеми, да се обаждат на дежурния телефон на АПИ - 0700/ 130 20, а тези, които използват смарт телефони могат да видят на сайта на агенцията актуална информация за пътищата в страната, която се качва на всеки час.

Магистралите са отворени за всички превозни средства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388854

Всички магистрали са отворени за всички превозни средства. Това заяви за „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). „Нашите екипи са по места. Ако има изненади по отношение на времето, са готови да реагират веднага”, увери инж. Лазаров.
Инж. Лазаров уточни, че обстановката в страната се облекчава, Всички магистрали са отворени за всички превозни средства. Това заяви за „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). „Нашите екипи са по места. Ако има изненади по отношение на времето, са готови да реагират веднага”, увери инж. Лазаров. Инж. Лазаров уточни, че обстановката в страната се облекчава,

20 катастрофи и двама пострадали пешеходци за денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268575

20 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инциденти са пострадали двама души. Те са с контузии и наранявания, но без опасност за живота, допълниха от полицията.

Мощно изригване на Слънцето заплашва с магнитна буря Земята

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246219_%D0%9C%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE+%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B2%D0%B0+%D1%81+%D0%B

 

Мощно изригване на Слънцето от клас Х 3.1 е имало на 25 октомври в 00:41 ч. българско време, съобщи представител на Института за приложна физика.

Сега учените уточняват параметрите, изчисляват последиците - може ли изригването да доведе до сериозна магнитна буря на Земята на 27 октомври.

Предишното мощно изригване на нашата звезда от клас Х1 бе на 19 октомври, но не предизвика магнитна буря.

Изригванията на Слънцето са се случили близо до петно, чиито размери изненадали учените. Слънчеви петна с подобни размери не били наблюдавани от 2008 г.

Голямото петно е открито този месец и е получило названието AR 2192. Интересното било, че в продължение на няколко дни то активно се уголемявало и достигнало размерите на Юпитер, близо 140 хил. км в диаметър. Това е най-голямото петно, което учените са успели да наблюдават от началото на сегашния слънчев цикъл - т.е. от януари 2008.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване