Зад шума за КТБ - кой губи и кой лапа?

http://e-vestnik.bg/21552/zad-shuma-za-ktb-koy-gubi-i-koy-lapa/

Цветан Василев и Делян Пеевски. Снимка: Булфото
Сотир Цацаров и Иван Искров. Снимка: Импакт прес груп

Зад шума около КТБ се губи нещо важно. То не са страданията на Вежди Рашидов за висящите му милиони. То не е съдбата на Иван Искров, нито на Цветан Василев. Нито дали Пеевски ще лапне нещо от активите на безценица.

Гражданинът Йовчо К. е платил

капаро да си купи апартамент

И банката рухва преди той да успее да плати цялата сума. Губи си капарото от 5000 евро, губи и апартамента.
Фирмата К. е платила авансово половината цена за доставка на техника. И не може да си получи техниката, защото не може да доплати. Проваля й се бизнеса.
Земеделецът К. не може да си изтегли парите от здравата иначе банка “Креди Агрикол”, с ново име “Виктория”, за да си плати оранта, пестицидите, заплати и сметки.
Гражданинът К. сложил в банката цялата сума от продажба на имот, с надежда, че с лихвите ще плаща за обучението на сина си в Лондон, остава без пари и синът му се прибрал скоропостижно.
Тези хора за хиляди. Всички те са прецакани. Съсипани. Съсипателите им са няколко. Най-напред Пеевски и Цацаров, които създадоха паниката, за да рухне банката. После Искров, който не се намеси навреме за да спре паниката (като съучастник на първите), а после затвори и блокира за дълго КТБ и здравата банка “Виктория”.
Тези хора ги съсипа цялата държава, която не се намеси адекватно. МВР хукна да гони някакви, дето раздухвали паника във Фейсбук за Първа инвестиционна, а мълча за войната на цели вестници срещу КТБ. Цацаров, вместо да си посипе главата с пепел и да се арестува сам за създаването на банковата криза, тръгна да организира срещи да решава проблема с КТБ.

Вчера проф. Стив Ханке заяви, че КТБ никога не е била банка и трябва да се затвори. Има някакви основания. Но не е прав. Беше банка и още как. Беше “държавната банка”. В нея бяха парите на държавата. Хиляди вложители сложиха там парите си, защото това беше държавната банка. Тя беше пълна с пари.
Сега се опитват да пробутат на публиката едно менте -

КТБ била пирамида, създадена от Цветан Василев

Той някак излъгал всички. Е, кой ще повярва? Защо държавата си слагаше парите в пирамида? Защо БНБ след множество проверки не забеляза, че е пирамида? А сега изведнъж откри? Последно КТБ е проверявана от БНБ преди да купи банката “Креди Агрикол” и нищо нередно не е забелязано.
КТБ е одитирана неотдавна съвсем официално от KPMG - достатъчно авторитетен международно признат одитор, който също нищо нередно не е забелязал. Това е много важен детайл и читателят е добре да го запомни. Защото това е официален одит. Сегашният одит, който предлага БНБ, е по-скоро е менте с пропагандни цели, за да го раздухват медиите на Пеевски. Той по договор не е офицален одит, а консултантски доклад. Т. нар. одитори не са посмели да поемат пълната отговорност за одит.
Всеки юрист може да поясни какво значи това. Когато вложители, пострадали, хилядите прецакани, също и акционерите на банката, започнат да съдят БНБ и държавата, за всеки български и международен съд по-голяма тежест ще има одитът на KPMG, а не въпросният доклад. И се получава едно много незавидно положение за БНБ, Иван Искров и неколцина около него. Допреди затварянето на банката има одит, който не намира никакви дупки в нея. След като я затварят, един доклад намира голяяяма дупка. Отговорността за периода след затварянето я носи БНБ. Случката ...

Скок на кражбите на коли в Пернишко

http://pik.bg/скок-на-кражбите-на-коли-в-пернишко-news242355.html

Скок на кражбите на коли в Пернишко

Скок на кражбите от автомобили е регистрирано в Пернишко.Това сочи статистиката на МВР за 2013 г. Тенденцията обаче се запазва и през тази година, твърдят криминалисти, пише "Мироглед".

„Отново се върнаха кражбите на огледала, чистачки, гориво и други елементи. Тези престъпления бяха почти спрели, но от две години нещата отново се промениха”, обясняват полицаи.

Престъпниците задигали също акумулатори и катализатори. По-голямата част от елементите, обект на кражба, пък не се поемали от застрахователите.

Престъпленията против собствеността са структуроопределящи за Пернишка област, се казва в отчета на МВР за 2013 г. През миналата година са регистрирани общо 1347 такива престъпления. За 2012 г. те са били общо 1336. Най-сериозен обаче е скока именно при кражбите от коли. За 2012 г. тези престъпления са били 77, а през изтеклата година – 111. Сериозно е скочил и броя на измамите. През 2012 година регистрираните в МВР са били 28, а през 2013 г.- 45. Спаднал е броя на взломните кражби от 446 за 2012 г. на 391 за миналата година.

Дрескод за журналисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388376

Нямаше да седна да пиша за правилата на поведение и подходящо облекло за пресконференция, защото някак не си представях, че точно в това събитие сме толкова неопитни. Пресконференции у нас всякакви - от представяне на храни и козметика през спортни и артистични, та до тези, на които особено много сме се нагледали - политическите. Причината да насоч Нямаше да седна да пиша за правилата на поведение и подходящо облекло за пресконференция, защото някак не си представях, че точно в това събитие сме толкова неопитни. Пресконференции у нас всякакви - от представяне на храни и козметика през спортни и артистични, та до тези, на които особено много сме се нагледали - политическите. Причината да насоч

Болницата по онкология организира седмица на грижите след лечението на рак на гърдата

http://pik.bg/болницата-по-онкология-организира-седмица-на-грижите-след-лечението-на-рак-на-гърдата-news242350.html

Болницата по онкология организира седмица на грижите след лечението на рак на гърдата

Специализираната болница по онкология в София организира Седмица на Комплексните грижи след активно лечение при пациенти с рак на гърдата. Прегледите ще се правят от 08.30 до 10.30 часа.

Комплексните грижи включват – изследване на туморен маркер на млечна жлеза СА 15-3, среща с психолог и лекар по Физикална и Рехабилитационна медицина. Изследвания на туморен маркер на млечна жлеза СА15-3 ще се правят в Отделението по нуклеарно - медицинска диагностика „ИН ВИТРО”, без предварително записване.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4384574

Генчо Симеонов, карикатурист, 83 г.
Доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Софиямед“
Евтим Евтимов, поет, 81 г.
Емилиян Абаджиев, изпълнителен директор на Индустриален холдинг България АД, 60 г.
Иван Несторов-Амебата, музикант, съсобственик на "София Мюзик Ентърпрайсиз", 53 г. Генчо Симеонов, карикатурист, 83 г. Доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Софиямед“ Евтим Евтимов, поет, 81 г. Емилиян Абаджиев, изпълнителен директор на Индустриален холдинг България АД, 60 г. Иван Несторов-Амебата, музикант, съсобственик на "София Мюзик Ентърпрайсиз", 53 г.

На 27 октомври рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4389636

Проф. Атанас Атанасов, композитор и педагог

Генчо Симеонов, карикатурист

Доц. д-р Добри Хазърбасанов,  завеждащ отделението по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ Проф. Атанас Атанасов, композитор и педагог Генчо Симеонов, карикатурист Доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ "Софиямед" Евтим Евтимов, поет Емилиян Абаджиев, изпълнителен директор на "Индустриален холдинг България" АД Ивайло Кутов, политолог Иван Несторов-Амебата,

"Атлетико" се доближи до върха в Испания след 1:0 срещу "Хетафе"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/27/2407195_atletiko_se_dobliji_do_vurha_v_ispaniia_sled_10/?ref=rss


Шампионът на Испания "Атлетико" (Мадрид) постигна важна победа в първенството. "Дюшекчиите" спечелиха с 1:0 при гостуването си на "Хетафе".

Воденият от Диего Симеоне отбор се възползва от гола на Марио Манджукич в края на първото полувреме и записа шестата си победа за сезона.

След нея "Атлетико" е на петото място с 20 точки, с колкото е и "Валенсия". Трети е "Реал" (Мадрид) с точка повече. Начело са "Барселона" и "Севиля" с по 22.
El gol de Mario Mandzukic....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване