Правната и бюджетната комисия в парламента с председатели от ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394167

Парламентът създаде временна комисиия по бюджет и финанси и временна комисия по правни въпроси.
Правната комисия беше оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а бюджетната - от Менда Стоянова, също от ГЕРБ.
Седем народни представители от ГЕРБ ще бъдат част от комисията по правни въпроси – Димитър Лазаров, Красимир Ципов, Алтамир Адамов, Свилен Иванов, Парламентът създаде временна комисиия по бюджет и финанси и временна комисия по правни въпроси. Правната комисия беше оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а бюджетната - от Менда Стоянова, също от ГЕРБ. Седем народни представители от ГЕРБ ще бъдат част от комисията по правни въпроси – Димитър Лазаров, Красимир Ципов, Алтамир Адамов, Свилен Иванов,

Социологът Чавдар Найденов: Всичко опира до ДПС! Има сделка с ДПС!

http://www.zapernik.com/bulgariya/sociologut-chavdar-naidenov-vsichko-opira-do-dps-ima-sdelka-s_35234/

ДПС не иска лично участие във властта и това по странен начин го поставя в много изгодно положение. Това пише социологът Чавдар Найденов в коментар, публикуван в БГНЕС.

"В такава позиция ДПС е в състояние да диктува практически всички параметри на политиката. Движението всъщност осигурява парламентарната подкрепа дори ако се формира мнозинство от над 120 души. Причината е, че малките партии са изключително нестабилни."

Това показали гласуването на Велизар Енчев от Патриотичния...

Продължава

Симеонов: Може и по-широка коалиция - с БСП, АБВ и ББЦ

http://politics.actualno.com/Simeonov-Moje-i-po-shiroka-koalicija---s-BSP-ABV-i-BBC-news_57479.html

България скоро ще има правителство. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фо...

Платон и неговите възгледи за "Държавата"

http://books.actualno.com/Platon-i-negovite-vyzgledi-za-Dyrjavata-news_57482.html

Един от фундаменталните трудове на основоположника на Западната философия и наука – Платон, излиза в ново, луксозно издание. „Държавата“ е част от елитарната поредица &am...

12-и ден без вест от Захари Паунов. МВР и семейството му с различна информация

http://www.cross.bg/paynov-zahari-rezhisyorut-1437381.html

/КРОСС/Режисьорът Захари Паунов не изчезва за първи път, твърди шефът на варненската полиция Николай Калчев. Съпругата му обаче е категорична, че мъжът й никога преди това не е изчезвал.  "Разбрахме, че и друг път Захари Паунов е изчезвал по същия начин", заявява Калчев. Нищо друго, освен това, оказва се не са открили МВР, откак преди 12 дни Паунов се качва на автомобила си по обяд във Варна на 18 октомври и тръгва за София. От тогава ни вест, ни кост от него. По обяд режисьорът провел последния си разговор със семейството си. По-късно телефонът му спрял да отговаря. С Паунов е трябвало да пътува колежка, която също гостувала на фестивала „Златна роза". Но в последния момент отказва да пътува с него. Партито за финала на фестивала явно е било дълго и тежко, защото на другия ден режисьорът бил махмурлия. Преди да тръгне, теглил пари от банкомата на хотел „Черно море", където бил отседнал. От полицията уверили съпругата на режисьора Ирена Муратова, че не са открили нищо подозрително на охранителните камери. Муратова разказа пред Нова тв, че режисьорът бил спокоен и добър, дори говорил тихо, и не подозира никого и нищо за изчезването му. Захари Паунов не е бил заплашван, не дължал пари. Единственият му проблем бил имотна измама, на която бил жертва - преди години закупил къща в банското село Кръстатица, разказа жената. Ирена и Захари са заедно от 30 г. и имат 20-годишен син.  

Ракета на НАСА се взриви при изстрелването (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_409980.html

Американска космическа ракета носител на товарен кораб се взриви веднага след изстрелването й на космодрума на НАСА на остров Уолъпс край щата Вирджиния.  Инцидентът стана в 18:22 ч местно време във вторник и бе излъчен директно на сайта на космическата агенция. Ракетата "Антарес", която носи товарния кораб "Сигнус", се взриви на метри над земята. "Сигнус" бе натоварен с 2 т провизии за Международната космическа станция - храна, материали за научни експерименти и оборудване. В официално съобщение по повод неуспешната операция НАСА обяви, че ще повтори опита веднага след като разбере причините за злополуката. Не се съобщава за пострадали хора. Агенцията успокоява, че екипажът в Международната космическа станция разполага с достатъчно провизии и не е застрашен от провала на мисията.

Мистерията с изчезналия режисьор се заплита още повече

http://web.barometar.net/65538/

МВР и съпругата на изчезналия мистериозно преди 11 дни режисьор и продуцент говорят различни неща за неговите навици, пише „24 часа“. “Разбрахме, че и друг път Захари Паунов е изчезвал по същия начин”, заяви вчера шефът на варненската полиция Николай Калчев. От МВР още го търсят, но знаят само, че се е качил на хондата [...]

Пиян и агресивен съпруг натикал жена си в багажника

http://pik.bg/пиян-и-агресивен-съпруг-натикал-жена-си-в-багажника-news243401.html

Пиян и агресивен съпруг натикал жена си в багажника

Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си, информира "Марица".

Окръжният съд задължи Иван Шопов да се въздържа от насилие спрямо половинката си Ваня, но дали това ще се случи, само времето ще покаже.

Двамата са семейство от години и от брака си имат едно дете. Постепенно обаче отношенията помежду им охладнели и един ден Ваня стигнала до идеята да напусне мъжа си и да заживее самостоятелно. Това не се харесало на Иван, който решил да използва всички средства, за да я задържи при себе си.

Напрежението помежду им ескалирало през април. Ваня вече си била легнала заедно с детето, когато мъжът влетял пиян в стаята. Измъкнал я насила от леглото и я помъкнал по стълбите към изхода на блока. Натикал я насила в багажника на семейната кола и поел в неизвестна за потърпевшата посока.

Спрял на бензиностанция в района на училище "Отец Паисий". Останал там известно време, след което отишъл с колата в района на моста "Атлантик". Извадил Ваня от багажника и започнал да я заплашва. Започнал да размахва два колана от камион и да я пита дали иска да я завърже за някое дърво в парка, за да я намерят на сутринта по пижама.Плачейки, Ваня започнала да му се моли да я върне вкъщи, за да види детето си. Иван в крайна сметка склонил и се прибрали.

На сутринта жената отишла подпухнала на работа и по съвет на близките си се оплакала в полицията. Ангажирала и адвокат, който завел дело по закона за защита от домашно насилие. Две съдебни инстанции задължиха Иван Шопов да не тормози съпругата си, както и да я доближава за срок от девет месеца. Мъжът ще плати и 200 лева глоба за извършеното.

Силен циклон остави Сахалин без електричество и вода

http://www.cross.bg/sahalin-voda-silen-1437379.html

/КРОСС/ Около 40 хиляди души са останали без ток и вода на остров Сахалин, в резултат на силен циклон. Поради голямо количество мокър сняг и силен вятър е нарушено подаването на електричество в 9 района на острова, предаде РИА Новости. Без вода е останала най-северната точка на Сахалин - Охинский район. Там са повредени множество опорни електролинии, а също е спряна работата на обекти за добив на петрол. Затворени са училищата и детските градини. Властите обещават в рамките на деня да бъде възстановено електроснабдяването. Задействани са над 30 единици техника.  

Слави Бинев: Ние в тройки не участваме

http://www.moreto.net/novini.php?n=268917

„Ние в тройки не участваме”. Така Слави Бинев коментира пред bTV заглавие в пресата, според което Реформаторският блок „иска тройка” с ГЕРБ и Патриотичния фронт. „Ясно и дефинитивно сме заявили една позиция. Предложили сме програма и ще подкрепим всеки, който също я подкрепи.

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството

http://www.zapernik.com/bulgariya/gerb-ne-priema-kato-uslovie-poziciyata-na-reformatorskiya-blok-da_35233/

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се изработва след връчването на мандата и разпределението на министерските постове няма как да стане до края на тази седмица.

"Аз не го възприемам като условие. Аз го възприемам като една от възможностите, които ще обсъдим. Коалиционното споразумение,...

Продължава

Президентът на Замбия почина от "тайна болест" в Лондон

http://offnews.bg/news/n_1/n_409978.html

Президентът на Замбия Майкъл Сата почина на 77-годишна възраст, след лечение на пазено в тайна заболяване, съобщи Би Би Си, позовавайки се на правителствено съобщение. Сата беше лекуван във Великобритания и почина в лондонската болница "King Edward VII" във вторник през нощта. При него са били съпругата му и синът им. Все още няма яснота кой ще наследи президента. Въпросът може би ще бъде решен от правителството, което се събира тази сутрин. Кончината на Сата, който бе избран за президент през 2011 г., идва само дни след като страната отпразнува 50-ата годишнина от обявяването на независимостта от Великобритания. Майкъл Сата е роден на 6 юли 1937 г. Той е петият президент на Замбия, встъпил в длъжност на 23 септември 2011 г. Той е социалдемократ, ръководи Патриотичния фронт, основната политическа партия в Замбия. Сата е бил министър през 90-те години, а от 2001 г. е в опозиция. Тогава създава и Патриотичния фронт. Като опозиционен лидер, Сата - известен като "Цар Кобра" - се очертава като основен претендент за президентския пост, но не печели изборите през 2006 г. След 10 г. в опозиция Сата печели президентските избори през септември 2011 г.

От 13 декември с нови етикети по храните

http://www.zapernik.com/biznes/ot-13-dekemvri-s-novi-etiketi-po-hranite_35232/

Изрично ще бъдат изписани алергените, чийто списък ще бъде в специално приложение

От 13 декември влизат в сила новите правила за етикетирането на храните в Европа. Цялата информация за продукта и неговите съставки вече ще бъде на едно зрително поле, включително срокът на годност.

Шрифтът ще е достатъчно едър, за да се чете.

Изрично ще бъдат написани и алергените, чийто списък ще бъде в специално приложение.

Месото ще се купува с указание къде е произведено. Няма да...

Продължава

Левски с цяла тумба предатели

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4393802

Лавината от предателства на Васил Левски и комитетите му тръгва от Орхание на 19 октомври 1872 г. с ареста на двама помагачи на обирджиите в прохода Арабаконак. Божил Генчев и Велчо Шунтов попадат в ръцете на джелатите по вина на един лекомислен пияница - Стамен Пашов. Срещу награда от 70 лири той обажда в конака, Лавината от предателства на Васил Левски и комитетите му тръгва от Орхание на 19 октомври 1872 г. с ареста на двама помагачи на обирджиите в прохода Арабаконак. Божил Генчев и Велчо Шунтов попадат в ръцете на джелатите по вина на един лекомислен пияница - Стамен Пашов. Срещу награда от 70 лири той обажда в конака,

Deutsche Bank излиза на загуба от третото тримесечие

http://www.investor.bg/evropa/334/a/deutsche-bank-izliza-na-zaguba-ot-tretoto-trimesechie-182745/

Банката е заделила 894 млн. евро за разрешаването на съдебни спорове между юли и септември

Закон за КТБ на Цонев и Пеевски - все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка

http://www.cross.bg/bankata-radev-firmi-1437378.html

/КРОСС/„Малко е смешно точно Цонев и Пеевски да внесат закон за КТБ. Все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка по времето на сухия режим. Въпреки че там чувам много смислени неща, като разкриването на банковата тайна", каза в студиото на НТВ бившият финансов министър Муравей Радев. „Ако Цветан Василев проговори утре ще видите колко интересни неща ще научим. Той трябва много да внимава и да пази себе си и живота си. Много хора ще видят него изключително опасен човек, който може да ги злепостави до такава степен, че никога да не могат да заемат висока държавна длъжност", заяви той. „БНБ прехвърли горещия картоф в парламента. Централната банка се опитва да го прехвърли от средата на лятото и накрая успя. Сега НС трябва да избере кое е по-малкото зло - да остави КТБ да фалира или да се опита да ѝ помогне. Но парламентът трябва да го реши, защото вече трябва да промени законите", заяви бившият финансов министър. Според него „по-малкото зло" е именно банката да се стабилизира и да не се допусне нейният фалит. Радев коментира и резултатите от одита на КТБ, според който в банката има „дупка" от над 4 милиарда лева. „Докладът е такъв, какъвто го поръчаш. Когато зададеш едно задание, получаваш резултат на негова база. Те смениха заданието насред проверката. През първото тримесечие резултатите са печалба на банката

Новите етикети на храните влизат в сила от 13 декември

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/novite-etiketi-na-hranite-vlizat-v-sila-ot-13-dekemvri-6026059

На бутилираните продукти информацията ще бъде изписана на капачката, а на пакетираните - на клипса

“Левски” въстава срещу мач извън “Аспарухов”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4393277

“Левски” е в стрес от варианта да бъде наказан да играе извън София. “Сините” предпочитат санкцията да е за мач при закрити врати на “Герена”. Причината - опасност от нови инциденти след вечното дерби (0:3 в събота).

Изпълнителният директор Константин Баждеков сам пожела да присъства на заседанието на Дисциплинарната комисия утре, което ще нищи “Левски” е в стрес от варианта да бъде наказан да играе извън София. “Сините” предпочитат санкцията да е за мач при закрити врати на “Герена”. Причината - опасност от нови инциденти след вечното дерби (0:3 в събота). Изпълнителният директор Константин Баждеков сам пожела да присъства на заседанието на Дисциплинарната комисия утре, което ще нищи

Председателят на ЕНП Жозеф Дол пристигна в Народното събрание, срещна се с Цачева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394146

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол пристигна в сградата на Народното събрание, съобщи Фокус.
Дол се среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол пристигна в сградата на Народното събрание, съобщи Фокус. Дол се среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния

Закон за лустрацията и хомосексуалистите очаква Прошко Прошков

http://www.zapernik.com/bulgariya/zakon-za-lustraciyata-i-homoseksualistite-ochakva-proshko-proshkov_35231/

След силното законодателно начало на 43-тото НС със законопроекта Пеевски/Цонев/ДПС за КТБ, с тиха надежда очаквам:

Закон за лустрация – групата на ПФ;

Стратегия за енергийна независимост – АБВ;

Закон за защита правата на хомосексуалните – Атака;

Етичен кодекс на Народния представител – Баракова/ББЦ;

Нов, все по-съвършен Изборен кодекс – БСП;

Поправка в НК, криминализираща всяко използване на СРС – ГЕРБ.

РБ? Засега и снимка на парламентарната група...

Продължава

България е 38-а в класация на СБ за правене на бизнес

http://www.vesti.bg/novini/bylgariia-e-38-a-v-klasaciia-na-sb-za-pravene-na-biznes-6026061

Сингапур е най-добрата страна в света за правене на бизнес за девета поредна година, а България е поставена на 38-о място от 189 страни в ежегодно изследване на Световната банка, цитирано от Би Би Си.

Шефът на ЕНП Жозеф Дол пристигна в НС, срещна се с Цачева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394142

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол пристигна в сградата на Народното събрание, съобщи Фокус.
Дол се среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол пристигна в сградата на Народното събрание, съобщи Фокус. Дол се среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния

Пиян и побеснял съпруг затворил жена си в багажника

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394132

Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си, информира "Марица". Окръжният съд задължи Иван Шопов да се въздържа от насилие спрямо половинката си Ваня, но дали това ще се случи, само времето ще покаже.
Двамата са семейство от години и от брака си имат едно дете. Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си, информира "Марица". Окръжният съд задължи Иван Шопов да се въздържа от насилие спрямо половинката си Ваня, но дали това ще се случи, само времето ще покаже. Двамата са семейство от години и от брака си имат едно дете.

Как се подбира добра акция за инвестиция

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/kak-se-podbira-dobra-akciia-za-investiciia-182703/

Инвестицията в акции е различна от тази в други финансови инструменти, oтбелязва Цветослав Цачев от ЕЛАНА Трейдинг

Първите кюрдски бойци от Ирак пристигнаха в Турция, на път за пограничния сирийски град Кобани

http://www.cross.bg/kobani-siriiiski-sili-1437377.html

/КРОСС/Първите 150 кюрдски бойци от Ирак пристигнаха в Турция, на път за пограничния сирийски град Кобани, където ще се включат в бойните действия срещу групировката Ислямска държава. Те са се отправили към турско-сирийската страница с автобус, придружени от четири турски бронирани коли и полицейски автомобил. Турските сили за сигурност са затворили пътя към границата, за да попречат на многото събрали се журналисти да последват конвоя. Турция се съгласи миналата седмица през територията й да преминават иракските сили, за да участват в бойните действия в Кобани. По-рано премиерът на югоизточната ни съседка Ахмет Давутоглу отхвърли твърденията, че страната не прави достатъчно, за да сложи край на нападението на джихадистите. Той акцентира, че въздушните удари сами по себе си не биха били достатъчни. Само иракските и умерените сирийски бунтовнически сили биха могли да отстранят Ислямска държава от Кобани, тъй като западните държави не са готови да изпратят сухопътни войски. В същото време ударите на международната коалиция, водена от Вашингтон продължават. На 28 октомври са унищожени няколко бойни позиции на ислямистите. Според анализатори операцията се очертава като важен тест за способността на коалицията за борба с екстремистите. Повече от 800 души са били убити откакто групировката атакува Кобане. Боевете в града изостриха бежанския поток

Във Варна актуализират общинската наредба за спорт

http://web.barometar.net/65536/

Да бъде актуализирана общинската наредба за безвъзмездно използване на общинските спортни бази от спортните клубове – около това становище се обединиха представители на обществения съвет по спорт в морската столица. На свое заседание с участието на Пейчо Пейчев – зам.-кмет на община Варна, Иван Луков – председател на ОбС, Лили Христова – директор на дирекция [...]

Президентът почва консултации с политическите сили за връчване на мандат

http://frognews.bg/news_79137/

Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията този петък, 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Пиян съпруг натикал жена си в багажника

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394115

Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си, информира Млада жена била натикана в багажника на колата от побеснелия си съпруг и заплашвана, че ще се прости с живота си, информира "Марица". Окръжният съд задължи Иван Шопов да се въздържа от насилие спрямо половинката си Ваня, но дали това ще се случи, само времето ще покаже. Двамата са семейство от години и от брака си имат едно дете.

Само в zaPernik.com! Рено се вряза между мантинелите до село Драгичево - СНИМКА

http://www.zapernik.com/krimi/samo-v-zapernik-com-reno-se-vryaza-mejdu-mantinelite-do-selo_35230/

Лек автомобил Рено е катасторфирал в участъка между Перник и село Драгичево, съобщиха читатели на сайта zaPernik.com.

Малко след пътен възел Даскалово, посока София, автомобилът се е врязал между двете мантинели на пътното платно и се е заклещил. Нямаме информация за пострадали.

Няма задръстване по пътя от Перник за София в часовия пояс след 9 часа, съобщиха читатели на сайта.

Ако имате актуални снимки или информация, може да ни ги пращате или през червения бутон...

Продължава

МВР и жената на изчезналия край Варна режисьор Паунов говорят различно за предишно изчезване

http://www.moreto.net/novini.php?n=268919

МВР и съпругата на изчезналия мистериозно преди 11 дни режисьор и продуцент говорят различни неща за неговите навици. “Разбрахме, че и друг път Захари Паунов е изчезвал по същия начин”, заяви вчера шефът на варненската полиция Николай Калчев.

Очаквано ГЕРБ оглави комисиите по правни въпроси и бюджет, Емил Димитров-Ревизоро също влезе в тях

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/29/2408795_ochakvano_gerb_oglavi_komisiite_po_pravni_vuprosi_i/?ref=rss


Очаквано ГЕРБ оглави двете временни комисии - по правни въпроси и по бюджет и финанси. Бившият областен управител на София-град и депутат втори мандат Данаил Кирилов пое правната комисия, а Менда Стоянова - бюджетната комисия.

Двете временни комисии ще подготвят законопроектите за приемане в пленарна зала до избирането на постоянни комисии на парламента. И двете включват по 20 членове, а мнозинството в тях може да се формира с представителите на поне три формации.

В...

Бербо изпревари Меси в голаджийска класация (видео)

http://www.bnews.bg/article-120281

Бербатов изпреварва не кого да е, а звезди от ранга на Лионел Меси, Радамел Фалкао и Мирослав Клозе.

ГЕРБ не приема като условие позицията на реформаторите

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IZiKol2ngcY/

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се изработва след връчването на мандата и разпределението на министерските постове няма как да стане до края на тази седмица, съобщи КРОСС.

Аз не го възприемам като условие. Аз го възприемам като една от възможностите, които ще обсъдим. Коалиционното споразумение, което трябва да включва принципи, основни цели, както казахме по време на разговорите, след това самата управленска програма изисква технологично време около месец. То ще бъде написано така, че всяка една от партиите, които го одобрява, да може да го подпише, коментира Бъчварова.

От думите й стана ясно, че към този момент не е ясно дали от Патриотичния фронт ще променят позицията си за участие в бъдещата коалиция, но подчерта, че ГЕРБ имат много общи неща с тях.

На влизане в Народното събрание съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев потвърди, че се подготвя обща среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Доколкото ми е известно, са направи кратки разговори за възможността да има тройна среща. Надявам се Реформаторският блок наистина да може е този, който може да организира мнозинство в този парламент., каза Кънев.

Муравей Радев: Докладът за КТБ може да бъде такъв, какъвто си го поръчаш

http://econ.bg/Новини/Муравей-Радев-Докладът-за-КТБ-може-да-бъде-такъв-какъвто-си-го-поръчаш_l.a_i.589502_at.1.html

Българската народна банка (БНБ) прехвърли горещия картоф Корпоративна търговска банка (КТБ) на парламента. Така коментира очакваното от Народното...

Муравей Радев: Доклада за КТБ може да бъде такъв, какъвто си го поръчаш

http://econ.bg/Новини/Муравей-Радев-Доклада-за-КТБ-може-да-бъде-такъв-какъвто-си-го-поръчаш_l.a_i.589502_at.1.html

Българската народна банка (БНБ) прехвърли горещия картоф Корпоративна търговска банка (КТБ) на парламента. Така коментира очакваното от Народното...

Общински съвет не разреши на „Свидетелите на Йехова” да вдигнат втори етаж

http://dobrudjatv.net/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82-%d0%bd%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5/

Общински съвет не разреши на „Свидетелите на Йехова“ да надстроят сградата си, която се намира на ул. „Осми март“. В общината е постъпило заявление от вероизповеданието да бъде допуснато изменение на Подробен устройствен план за имота, с който настоящата сграда да бъде надстроена с един […]

ГЕРБ не приема като условие позицията на реформаторите

http://www.cross.bg/blok-gerb-pozitziyata-1437376.html

/КРОСС/ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се изработва след връчването на мандата и разпределението на министерските постове няма как да стане до края на тази седмица. Аз не го възприемам като условие. Аз го възприемам като една от възможностите, които ще обсъдим. Коалиционното споразумение, което трябва да включва принципи, основни цели, както казахме по време на разговорите, след това самата управленска програма изисква технологично време около месец. То ще бъде написано така, че всяка една от партиите, които го одобрява, да може да го подпише, коментира Бъчварова.  От думите й стана ясно, че към този момент не е ясно дали от Патриотичния фронт ще променят позицията си за участие в бъдещата коалиция, но подчерта, че ГЕРБ имат много общи неща с тях. На влизане в Народното събрание съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев потвърди, че се подготвя обща среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Доколкото ми е известно, са направи кратки разговори за възможността да има тройна среща. Надявам се Реформаторският блок наистина да може е този, който може да организира мнозинство в този парламент., каза Кънев.   

Консултациите на президента с парламентарно представените партии започват в петък

http://www.cross.bg/parlamentarno-sili-sreshti-1437375.html

/КРОСС/ Консултациите на президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените партии и коалиции започват в петък, 31 октомври. Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група, съобщава прессекретариатът на държавния глава. Консултациите ще започнат на 31 октомври с ПГ на АБВ и ще приключат на 5 ноември с ГЕРБ. Предвижда се на ден да се провеждат срещи с по две парламентарно представени политически сили. Съгласно конституционните разпоредби след провеждането на консултациите на най-голямата парламентарна група ще бъде връчен проучвателен мандат за съставяне на правителство.  

Слави Бинев от Патриотичния фронт: Ние в тройки не участваме

http://www.mediapool.bg/slavi-binev-ot-patriotichniya-front-nie-v-troiki-ne-uchastvame-news226536.html

”Ние в тройки не участваме. Ще подкрепим програма, която е в интерес на обществото. Такава програма изключва по дефиниция участието на политически лидери и други заложници в едно управление". Това каза пред бТВ Слави Бинев, който е настоящ член на Национален фронт за спасение на България, част от Патриотичния фронт. Преди ден ГЕРБ предложи на Реформаторския фронт коалиция за съставяне на правителството на малцинството, което да се ползва от подкрепата на плаващо мнозинство в Народното събрание. Реформаторите по-късно през деня отхвърлиха този вариант и настояха за тройна коалиция с участието на Патриотичния фронт. Явните сигналите от националистите са, че няма да се съгласят на подобен вариант. Фронтът настоява за програмно експертно правителство. "За мен не е важно какво иска Борисов. Нас ни интересуват единствено желанията и проблемите на хората, които ние искаме да защитим. Не знам кой се е объркал, ние имаме последователна позиция. Предложили сме програма и ще подкрепим всеки, който също я подкрепи. Проблемите на обществото са заложени в нея. За нас няма значение кой ще изпълнява тази програма, а е важно да имат качества да я изпълнят", коментира още Бинев. Бившият евродепутат разкри, че вече има подготвен списък с министри в новия кабинет. "Аз видях написани имената на някакви хора и съм безкрайно учуден, защото за мен е редно да има конкурс. Избираме хора, които да управляват държавата и няма никакъв тест, който да докаже, че сме избрали най-добрия, а не сме поставили някой послушен", каза Бинев.  Той каза, че никога няма да се отметне от обидите, които отправяше към Бойко Борисов преди време. "Винаги стоя зад думите си. За мен не е важно какво иска Бойко Борисов. Интересуват ме единствено желанията и проблемите на хората, които трябва да защитим. Консенсусен, овладян човек ни трябва за премиер. Ако дете се спъне в камък, ще има едно наум и няма да се спъне отново. Не знам как обществото може да се спъва отново”, чуди се Бинев. Той допълни, че има недоверие към Борисов, но в името на партийната дисциплина е готов да си ”прехапе езика”.

100 000 протестират срещу Виктор Орбан в Унгария

http://www.zapernik.com/bulgariya/100-000-protestirat-sreshtu-viktor-orban-v-ungariya_35228/

Близо 100 хиляди унгарци протестираха снощи в Будапеща срещу обявения данък върху интернет трафика и срещу политиката на премиера Виктор Орбан, който подкопава демокрацията и рискува отношенията на Унгария с Европейския съюз.

Това е най-големият антиправителствен протест откакто дясноцентристката партия Фидес дойде отново на власт през 2010 година и започна реформи, които станаха повод за обвинения в пълзящ авторитаризъм. Въпреки това Виктор Орбан бе преизбран с още по-голямо...

Продължава

Ракета на НАСА се взриви при изстрелване

http://www.moreto.net/novini.php?n=268909

Ракетата на НАСА "Антарес", която беше изпратена към Международната космическа станция, се взриви малко след изстрелването си във вторник вечерта. От НАСА поясниха, че ракетата е била безпилотна и при инцидента няма пострадали, въпреки че са били причинени „значителни” щети.

Таксито в Бургас ще струва най-малко 0,75 лв. през деня

http://burgas.actualno.com/Taksito-v-Burgas-shte-struva-naj-malko-075-lv-prez-denja-news_57473.html

Минималната цена за километър таксиметров пробег в Бургас ще бъде 75 ст. през деня и 85 ст. през нощта. Решението беше взето вчера бургаските общински съветници. Докладната бе внесена от групата на Г...

Последното писмо на иранката, обесена, защото убила насилника си

http://asia.actualno.com/Poslednoto-pismo-na-irankata-obesena-zashtoto-ubila-nasilnika-si-news_57476.html

26-годишната иранка, която беше екзекутирана в събота, защото убила разузнавач, който се опитал да я изнасили, е оставила трогателно предсмъртно послание на майка си. Тя я помолила да се погрижи орган...

20, че и повече - здравословната бройка жени за мъжете

http://health.actualno.com/20-che-i-poveche---zdravoslovnata-brojka-jeni-za-myjete-news_57478.html

Сексуалните отношения с повече от 20 жени предпазва мъжете от рак на простатата, показва проучване на канадски учени, съобщи Daily telegraph. Представителите на мъжкия пол имали над 20 жени, намалява...

ДПС с три законопроекта за Възродителния процес

http://politics.actualno.com/DPS-s-tri-zakonoproekta-za-Vyzroditelnija-proces--news_57477.html

Три законопроекта, отнасящи се до Възродителния процес, представиха депутати от ДПС в Народното събрание, предаде БГНЕС. Четин Казак и Тунджер Кърджалиев представиха поправки в три закона, подписа...

Златото се задържа над 2-седмичното дъно

http://econ.bg/Новини/Златото-се-задържа-над-2-седмичното-дъно_l.a_i.589493_at.1.html

Цената на златото се задържа над 2-седмичното дъно в очакване на резултатите от срещата на Федералняи разрев, информира „Блумбърг“. Металът за...

Парламентът ще създаде Временна комисия по правни въпроси, както и Временна комисия по бюджет и финанси

http://www.zapernik.com/bulgariya/parlamentut-shte-suzdade-vremenna-komisiya-po-pravni-vuprosi-kakto-i_35227/

Парламентът ще създаде Временна комисия по правни въпроси, както и Временна комисия по бюджет и финанси. Това решиха депутатите с приемането на програмата на Народното събрание за тази седмица, предава БТА.

В началото на пленарния ден Добрин Данев от "БСП лява България" положи клетва като народен представител на мястото на Христо Белоев.

Предвижда се депутатите да изслушат заместник министър-председателя по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на...

Продължава

Самобръсначка, призрак или извънземно - поглед с усмивка към логото на Русия 2018

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/29/2408781_samobrusnachka_prizrak_ili_izvunzemno_-_pogled_s/?ref=rss


Помните ли случай в ерата на социалните мрежи, в който часове след представянето на логото на голямо спортно събитие да не са се появявали шеги, шаржове и упреци? Така беше и с "расисткото лого" на олимпийските игри през Лондон 2012, случи се дори и с неуспешната кандидатура на Мадрид за домакин на летните игри през 2020 г.

Е, сега нямаше как да бъде подмината и Русия. А може да се каже, че логото за световното, на което страната ще е домакин през 2018 г., дава поводи за...

Политологът Гълъбов: Единственото разумно решение е да се върви към правителство, формирано около ясна управленска програма с мандата на ГЕРБ

http://www.zapernik.com/bulgariya/politologut-gulubov-edinstvenoto-razumno-reshenie-e-da-se-vurvi-kum_35226/

Единственото разумно решение е да се върви към правителство, формирано около ясна управленска програма с мандата на ГЕРБ. Това каза за Радио „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов.

По думите му е важно програмното правителство да може да разчита на необходимото парламентарна подкрепа за реализирането на важни управленски решения. Доц. Гълъбов добави, че от 2001 година насам коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок би била първата, обединяваща партии от едно и също политическо...

Продължава

Организират информационна кампания и поход във Варна в подкрепа на хората с псориазис

http://www.moreto.net/novini.php?n=268879

По повод Световния ден посветен на хората с псориазис и сродни заболявания - 29 октомври във Варна се организират пешеходен или велосипеден (може и ролери) поход в подкрепа на хората с псориазис. Тази година световното мото е ”Псориазисът не е заразен-измени един километър в кожата ми”, научи Moreto.

Президентът връчва мандата най-рано на 6 ноември

http://offnews.bg/news/n_1/n_409960.html

Президентът започва консултации с парламентарно представените политически сили на 31 октомври, петък, съобщиха от "Дондуков" 2. Разговорите ще стартират с АБВ и ще приключат с ГЕРБ на 5 ноември, сряда. На ден ще се провеждат консултации с по две от представените в Народното събрание сили. След края на тези съвещания Росен Плевнелиев ще връчи на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ - мандат за съставяне на правителство. Според графика това ще стане най-рано на 6 ноември, четвъртък. Държавният глава ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група, посочват от президентството.

САЩ подозира Москва за хакерските набези срещу Белия дом

http://www.bnews.bg/article-120277

Американските власти подозират, че Русия стои зад хакерските атаки срещу администрацията на президента във Вашингтон напоследък.

Опълченците пуснали 150 украински военни да излязат от обкръжение

http://www.cross.bg/koridor-voenni-zelen-1437374.html

/КРОСС/ В знак на добра воля опълченците на Луганска народна република организирали «зелен коридор», в резултат на което от обкръжението на с. Смелое са излезли 150 украински военнослужещи. Повечето от освободените украинци, са бойци от доброволческия батальон «Айдар», известен с лоша слава сред мирното население и опълчението на републиката, предаде РИА Новости. Няколко седмици бойците от украинските формирования се намирали в обкръжение в района на село Смелое (на северозапад от Луганск). Те почти останали без храна, вода, топли дрехи, боеприпаси, в следствие на което някои от тях получили тежки простудни заболявания и се нуждаели от спешна медицинска помощ. По думите на опълченците, те вече няколко пъти предлагали на украинските военни да използват «зелен коридор», за да излязат доброволно от обкръжението, само при едно условия - да предадат оръжието си, но те от своя страна отказвали. Също така, една от причините за отказа им, е непредвидената реакция на техните командири и бойци. В понеделник, около 22:00 ч (мскв. вр), обкръжените военни все-пак взели решение да използват «зеления коридор» и да напуснат позицията.      

Муравей Радев: „Законът за КТБ” е като Ал Капоне да протестира срещу контрабандата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394098

„Малко е смешно точно Цонев и Пеевски да внесат закон за КТБ. Все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка по времето на сухия режим. Въпреки че там чувам много смислени неща, като разкриването на банковата тайна”, каза пред Нова телевизия бившият финансов министър Муравей Радев. „Малко е смешно точно Цонев и Пеевски да внесат закон за КТБ. Все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка по времето на сухия режим. Въпреки че там чувам много смислени неща, като разкриването на банковата тайна”, каза пред Нова телевизия бившият финансов министър Муравей Радев.

Осъдиха пловдивска счетоводителка за укрити 114 260 лв. данъци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394100

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Анна Парпарова на 3 г. и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от съда.
Тя беше призната за виновна в това, че през периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на "ВМПД БГ"ООД, гр. Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Анна Парпарова на 3 г. и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от съда. Тя беше призната за виновна в това, че през периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на "ВМПД БГ"ООД, гр.

Стрелков: В Киев на власт дойдоха сатанисти

http://www.cross.bg/strelkov-vlast-voyuva-1437373.html

/КРОСС/ Игор Стрелков  в интервю пред православния писател Игор Евсин изрази увереност в победата на опълченците, пише ukraina.ru. „На власт в Киев дойдоха истински сатанисти. И затова техните методи за водене на война са сатанински. Опълченците не са засегнати от тази лудост“, смята Стрелков. Той отбеляза също, че украинските военни обстрелват мирни квартали, без изобщо да знаят къде стрелят и правят това, което им кажат. Затова и те не виждат последствията от артилерийския обстрел. „Наказателните акции се провеждат от най-яростните националисти, наркотизирани, зомбирани и изобщо не даващи си сметка за своите действия. Никакви разумни доводи не могат да им окажат влияние. Създава се впечатлението, че те са просто програмирани“, подчерта Стрелков. Точно заради това украинските военни не въстават срещу властта. Ръководството „зомбира“ хората и представя нещата така, сякаш Украйна воюва с „руските терористи и сепаратисти“. Народът в Донбас воюва и се бори за своята земя, за земята на своите предци, за правото да бъдат руснаци, за руската култура и провославието, убеден е Стрелков. „И аз вярвам, че те ще победят, защото са на страната на истината, защото Бог е с тях. В крайна сметка, опълченците воюват срещу сатанинската киевска власт, подкрепяна от Запада и САЩ“, поясни още той.

Унгария се надигна в най-големия протест от 2010г. насам

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/29/2408785_ungariia_se_nadigna_v_nai-golemiia_protest_ot_2010g/?ref=rss


Протестите срещу опита на властите в Унгария за наложат първия в Eвропа данък върху интернет рязко се увеличиха във вторник вечерта, когато по улиците на Будапеща излязоха около 100 000 души, разказва "Ройтерс".

В неделната вечер се проведе първият подобен протест, събрал 10 пъти по-малко хора. В страницата на специалната кауза във "Фейсбук" по този случай членуват близо четвърт милион недоволни.

Демонстрацията определено е най-мащабната откакто партията "Фидес" спечели...

Осъдиха счетоводителка на повече от 3 г. затвор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394091

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Анна Парпарова на 3 г. и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от съда.
Тя беше призната за виновна в това, че през периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Анна Парпарова на 3 г. и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от съда. Тя беше призната за виновна в това, че през периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител на "ВМПД БГ"ООД, гр.

Янаки Стоилов: Съставянето на правителство все повече заприличва на бюлетина за нивото на река Дунав – всеки ден има изменения

http://www.zapernik.com/bulgariya/yanaki-stoilov-sustavyaneto-na-pravitelstvo-vse-poveche-zaprilichva-na-byuletina_35225/

Съставянето на правителство все повече заприличва на бюлетина за нивото на река Дунав – всеки ден има изменения. При откриването на Народното събрание ситуацията сякаш изглеждаше по-оптимистична. Това заяви в сутрешния блок на TV7 зам.-председателят на НС Янаки Стоилов.

Той посочи, че от вчера се появиха нови въпроси и формули, които през последните дни са били изоставени. Сега отново се говори за коалиция от две десни партии, които създават определена несигурност. По думите му...

Продължава

Президентът започва консултации с политическите сили в петък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394096

Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията този петък, 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията този петък, 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври,

Демокрацията е сложно нещо, бързо се изморяваме от нея, смята Михаил Неделчев

http://news.ibox.bg/news/id_576810710

Според него никой не трябва да пришпорва политиците веднага да постигат съгласие. И според социолога Юлий Павлов е нормално преговорите да продължат по-дълго.

Муравей Радев: „Законът за КТБ” е като Ал Капоне да протестира срещу контрабандата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394087

„Малко е смешно точно Цонев и Пеевски да внесат закон за КТБ. Все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка по времето на сухия режим. Въпреки че там чувам много смислени неща, като разкриването на банковата тайна”, каза пред Нова телевизия бившият финансов министър Муравей Радев. „Малко е смешно точно Цонев и Пеевски да внесат закон за КТБ. Все едно Ал Капоне да организира митинг срещу контрабандата в Америка по времето на сухия режим. Въпреки че там чувам много смислени неща, като разкриването на банковата тайна”, каза пред Нова телевизия бившият финансов министър Муравей Радев.

Радан Кънев: Тройна среща между нас, ГЕРБ и Патриотичния фронт е напълно възможна

http://www.zapernik.com/bulgariya/radan-kunev-troina-sreshta-mejdu-nas-gerb-i-patriotichniya-front_35224/

Тройна среща между нас, ГЕРБ и Патриотичния фронт е напълно възможна, заяви Радан Кънев на влизане в парламента. Лидерът на ДСБ и един от водачите на Реформаторския блок отсече, че няма никакво намерение да се отрича от Корман Исмаилов и Народна партия "Свобода и достойнство", която е трън в очите на патриотите.

"Защо да отстъпваме и да оставяме на ДПС монопола върху турското малцинство", заяви Кънев.

"Доколкото ми е известно са направени кратки контактни разговори за насрочване...

Продължава

Простащина в действие – Албена Вулева и То

http://web.barometar.net/65535/

Нямаше нужда голямата ни певица Камелия Тодорова да влиза във ВИП Брадър, за да разбере, че простащината вилнее в България. Най-добрата ни джаз певица сподели, че влизането в Къщата било от полза за нея, видяла неща, които няма къде другаде да види. Но дали е така? Първото отвратително същество, с което се сблъска беше „жълтата [...]

Волен Сидеров: БСП казва, че ще бъде опозиция, но гласува за Цецка Цачева

http://www.zapernik.com/bulgariya/volen-siderov-bsp-kazva-che-shte-bude-opoziciya-no-glasuva_35223/

Явно, че те искат да направят правителство и ще го направят с четворна коалиция. Не ме карайте да кажа кой ще е четвъртият. За мен позицията на БСП е много комична, защото те се заявяват като опозиция, но гласуват за Цачева, посочи лидерът на "Атака" Волен Сидеров на влизане за първия работен ден в Народното събрание.

Тези преговори, в които не се знаят програмите и пр. - това е едно театрално представление, смята още Волен.

Цецка Цачева удари звънеца за първата редовна сесия на 43-тото Народно събрание

http://www.zapernik.com/bulgariya/cecka-cacheva-udari-zvuneca-za-purvata-redovna-sesiya-na-43-toto_35222/

Кворумът има, номерата с него вече изглеждат история

Цецка Цачева удари звънеца за първата редовна сесия на 43-тото Народно събрание. Кворумът има, номерата с него вече изглеждат история. Новите депутати, повечето от които всъщност са "стари кучета", запретнаха ръкави, съобщи Блиц.

Предстои сформирането на работните комисии, а най-важните и наболели въпроси за решаване ще са актуализацията на бюджета, внесена от служебния премиер Георги Близнашки и казуса с КТБ, както и бъдещето на управмителя на БНБ Иван Искров.

Цената на суровия петрол върви нагоре

http://econ.bg/Новини/Цената-на-суровия-петрол-върви-нагоре_l.a_i.589478_at.1.html

Лекият суров петрол (West Texas Intermediate) поскъпна втори пореден ден на фона на спекулациите, че търсенето на горива в САЩ се засилва, а...

Режисьорът Захари Паунов е в неизвестност от 12 дни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/29/2408784_rejisyorut_zahari_paunov_e_v_neizvestnost_ot_12_dni/?ref=rss


Режисьорът и продуцент Захари Паунов е в неизвестност от 12 дни, съобщи пред Нова телевизия съпругата му Ирена Муратова.

За 49-годишния Паунов няма никакви известия от 18 октомври, когато за последен път е видян във Варна. Той посетил града за участие в кинофестивала "Златната роза", където дебютният му филм "Омбре" получи диплом за цялостно актьорско изпълнение.

След като платил на рецепцията на хотела за престоя си, той тръгнал към колата си, паркирана в близка...

ЕК одобри проектобюджетите на страните от еврозоната

http://www.moreto.net/novini.php?n=268899

ЕК одобри проектобюджетите на страните от еврозоната за 2015 г. Временният еврокомисар по икономическите въпроси Юрки Катайнен съобщи, че не е открил сериозни отклонения в представените проекти. Тепърва Комисията ще даде традиционните си есенни икономически прогнози за растежа на БВП в страните членки.

Само в "24 часа": Патриотите ухажвани от две страни - и от ГЕРБ, и от Реформаторите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394064

Патриотите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов днес очакват две срещи - с Реформаторския блок и с ГЕРБ.
От ГЕРБ всъщност искали срещата да е тристранна, но Реформаторите ги изпреварили и поканили Патриотичния фронт самостоятелно, така че сега ще преговарят по отделно.
Все още обаче няма определен час нито за едната, нито за другата среща, Патриотите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов днес очакват две срещи - с Реформаторския блок и с ГЕРБ. От ГЕРБ всъщност искали срещата да е тристранна, но Реформаторите ги изпреварили и поканили Патриотичния фронт самостоятелно, така че сега ще преговарят по отделно. Все още обаче няма определен час нито за едната, нито за другата среща,

В петък Плевнелиев започва консултации с политическите сили, връчва мандат на ГЕРБ след 5-ти ноември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394090

Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията този петък, 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, Президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията този петък, 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври,

Валентин Терзийски: Нашата система не е подготвена за алтернативни доставки на газ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394075

Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева, но уточни, че към момента положението е под контрол. Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни пред БНР, Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева, но уточни, че към момента положението е под контрол. Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни пред БНР,

Асен Агов: Моделът на X Factor трябва да бъде въвден в политиката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394069

„Необходимо е мнозинство от 126 човека в парламента”, заяви пред Нова тв. бившият зам.-председател на НС Асен Агов.
„Снощи гледах концерта на X Factor. Виждате как един световен формат, който работи, се превръща в спектакъл, в който се показват българските таланти, повечето от които са родени в края на 20-ти век. „Необходимо е мнозинство от 126 човека в парламента”, заяви пред Нова тв. бившият зам.-председател на НС Асен Агов. „Снощи гледах концерта на X Factor. Виждате как един световен формат, който работи, се превръща в спектакъл, в който се показват българските таланти, повечето от които са родени в края на 20-ти век.

Лондонски хотел пресъздава света на Хари Потър

http://www.cross.bg/staite-potur-hotel-1437372.html

/КРОСС/Феновете на Хари Потър получиха нова атракция в Лондон. Местният хотел „Джорджиан хаус" вече предлага изживявания, взаимствани от живота на знаменития герой на серията книги на Дж. К. Роулингс, което всеки истински почитател би трябвало да опита. Интериорът в две от стаите в построения във викториански стил хотел в близост до гара „Виктория" е взаимстван от стаите на магьосниците в училището „Хогуортс". На гостите се предлагат и пакети за магьосници с обиколка на основните забележителности от филмите за Хари Потър и екскурзия до студиото, където са заснети филмите. В специалните стаи за гости има сандъци, бутилки с отвари, казани и книги със заклинания, разкрива сайтът на „Джорджиан хаус". От скоро е включена и нова атракция - туристическа обиколка на Тъмните магии. Това става със специален автобус, отново взаимстван от книгите. Цените за нощувка започват от 249 паунда в малките магьоснически стаи за трима души, а стаята за петима струва 363 паунда на вечер. „Когато пристигнат гостите, ние запалваме свещи, пускаме музика, докато те се настаняват в стаите си. Нашата цел е да осигурим на семействата, които отсядат при нас, едно уникално преживяване", казва една от собственичките на хотела Серена вон дер Хейде пред в. „Мирър".

Режисьорът Захари Паунов в неизвестност от 12 дни

http://offnews.bg/news/n_1/n_409937.html

Режисьорът Захари Паунов е в неизвестност от 12 дни. Той е видян за последен път на 18 октомври във Варна, където е бил за кинофестивала "Златната роза", където дебютният му филм като режисьор "Омбре" получава диплом за цялостно актьорско изпълнение. Напуснал е хотел "Черно море" в 12.30 ч. За последно е видян от служителите на рецепцията, разказа съпругата му Ирена Муратова пред Нова тв тази сутрин. Предполага се, че 49-годишният режисьор се отправил към автомобила си, паркиран в една от близките улици, за да тръгне към София. Колата "Хонда Сивик" вече не е там, където е била паркирана, но от Паунов няма и следа. Телефонът му е изключен. Муратова бе категорична, че съпругът й никога не е изчезвал, нито е конфликтен. Захари Паунов е завършил УНСС и НАТФИЗ. Той е в екипите на филми като "Да обичаш на инат", "Съдията", "Някой пред вратата".

Валентин Терзийски: Нашата система не е подготвена за алтернативни доставки на газ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394068

Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева, но уточни, че към момента положението е под контрол. Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни пред БНР, Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева, но уточни, че към момента положението е под контрол. Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни пред БНР,

Муравей Радев: Ако Цветан Василев проговори утре да пази живота си

http://www.zapernik.com/bulgariya/muravei-radev-ako-cvetan-vasilev-progovori-utre-da-pazi-jivota_35221/

БНБ прехвърли горещия картоф КТБ на парламента. Сега трябва да се избере по-малкото зло – да се фалира или да се стабилизира тази банка. Това заяви пред Нова телевизия бившият финансов министър Муравей Радев.

„Докладът е такъв, какъвто го поръчаш. Когато дадеш едно задание, получаваш резултати според това задание. Влизат квесторите в банката, проверяват един месец и казват: Банката има 65 милиона загуба. Ако дадеш ново задание, ще се търси качеството“, допълни Радев.

На въпрос...

Продължава

Пече се нова тройна среща за властта в държавата

http://www.bnews.bg/article-120278

Тройна среща между Реформаторския блок, ГЕРБ и Патриотичния фронт е напълно възможна, заяви Радан Кънев на влизане в парламнета.

Болни предлагат: Измини 1 км в кожата ми!

http://www.bnews.bg/article-120272

От Асоциацията на хората с псориазис у нас организират днес пешеходна разходка в София, Варна и Горна Оряховица под мотото "Измини един километър в кожата ми".

Асен Агов: Моделът на X Factor трябва да бъде въвден в политиката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394060

„Необходимо е мнозинство от 126 човека в парламента”, заяви пред Нова тв. бившият зам.-председател на НС Асен Агов.
„Снощи гледах концерта на X Factor. Виждате как един световен формат, който работи, се превръща в спектакъл, в който се показват българските таланти, повечето от които са родени в края на 20-ти век. „Необходимо е мнозинство от 126 човека в парламента”, заяви пред Нова тв. бившият зам.-председател на НС Асен Агов. „Снощи гледах концерта на X Factor. Виждате как един световен формат, който работи, се превръща в спектакъл, в който се показват българските таланти, повечето от които са родени в края на 20-ти век.

Валентин Терзийски: Нашата система не е подготвена напълно за алтернативни доставки на газ

http://www.cross.bg/dostavki-ekaterina-rysiya-1437371.html

/КРОСС/Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева, но уточни, че към момента положението е под контрол. Пред БНР Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни, че причините могат да бъдат технологични и политически. Още през средата на септември се получи съобщение от две големи германски енергийни компании, че имат намалено подаване на количества от Русия към Европа. Към края на миналия месец в Румъния се наложиха ограничения по реекспорт на природен газ. А от миналата седмица има такова усещане по направленията Турция, Гърция и България. Според мен това е политически ход за рестрикции спрямо връщането на газ към Украйна, не технологични причини. При всички случаи ще бъдем много потърпевши. Нашата система не е подготвена напълно за алтернативни доставки. По отношение на алтернативните горива, също не бих казал, че сме в добро състояние. С оглед на случващото се през последните месеци и вероятността от по-твърди мерки от страна на Русия, перспективите не са добри. Финансовият дефицит е голям проблем за всички дружества в системата на енергетиката. В частност и за основния доставчик - "Булгаргаз", дефицитът е огромен. Колегите от години изпитват затруднения

3 центъра за настаняване от семеен тип са открити в Ямбол през 2014 г.

http://yambol.actualno.com/3-centyra-za-nastanjavane-ot-semeen-tip-sa-otkriti-v-Jambol-prez-2014-g-news_57464.html

Три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище за общо 42 деца и младежи са разкрити в Ямбол през тази година. Това се е случило по проект за интеграция на хора с увреждания чрез пред...

Хапче ще търси рак в организма

http://sciencelogy.actualno.com/Hapche-shte-tyrsi-rak-v-organizma-news_57463.html

Google разработва нова технология за ранна диагностика на рака, сърдечни пристъпи и други тежки заболявания, съобщи Wired. Ключов елемент в нововъведението ще бъде таблетка с наночастици, която след ...

Казана дума - хвърлен камък

http://actualno.actualno.com/Kazana-duma---hvyrlen-kamyk-news_57466.html

Нетърпимостта към крайните националистически призиви изби в грозна картина във Франция. Неизвестни лица причакаха пред парижки супермаркет лидера на крайнодесния френски Национален фронт Марин Льо Пен...

Момчил Неков за Actualno.com: Кой сбърка, за да ни отреждат по-малко пари за наводненията?

http://interview.actualno.com/Momchil-Nekov-za-Actualnocom-Koj-sbyrka-za-da-ni-otrejdat-po-malko-pari-za-navodnenijata-news_57450.html

Най-късно през декември ще е ясно защо Европейската комисия е определила обезщетение от 10,5 млн. евро за първите 11 пострадали от наводнения области в България през тази година. Става въпрос за Варна...

Правят нов опит за въвеждане на синя зона в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Pravjat-nov-opit-za-vyvejdane-na-sinja-zona-v-Asenovgrad-news_57468.html

Как да се организира движението на автомобилите в Асеновград и дали да се въведе синя зона в централната градска част. Тези въпроси ще решават общинските съветници на днешното редовно заседание на мес...

Стотици обекти биологичен материал намерени около "Миджур"

http://society.actualno.com/Stotici-obekti-biologichen-material-namereni-okolo-Midjur-news_57470.html

Повече от 300 обекта биологичен материал са намерени около завод "Миджур" край видинското село Горни Лом. Именно там преди седмици при взрив загинаха 15 души. За открития биологичен материа...

Райони без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268911

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - абонатите по улица "Костур" в кв."Аспарухово" до 12 часа; - малка част от висока зона на кв.

Михаил Неделчев: Същинските преговори за правителство все още не са започнали

http://www.zapernik.com/bulgariya/mihail-nedelchev-sushtinskite-pregovori-za-pravitelstvo-vse-oshte-ne-sa_35220/

Следващият кабинет трябва да бъде управление със стабилно мнозинство. Това каза в сутрешния блок на БНТ Михаил Неделчев, член на гражданския съвет към Реформаторския блок.

Същинските преговори все още не са започнали. Това ще стане след връчването на проучвателните мандати от президента, коментира той. Преговорите трябва да стават пред очите на обществото, но никой не трябва да пришпорва политиците да постигнат съгласие веднага, подчерта Неделчев. Социологът Юлий Павлов каза, че...

Продължава

България е 22-а по равенство между половете

http://www.cross.bg/zhenite-muzhete-znachitelno-1437370.html

/КРОСС/България заема 22-о място от 142 страни в класация за 2014 г. на Световния икономически форум за равенството между мъжете и жените на работното място, цитирана от френския вестник "Фигаро". Страната ни значително подобрява позицията си спрямо миналата година, когато заемаше 43-о място. Според авторите на изследването жените в България имат среден годишен доход от 13 130 долара, а мъжете - от 19 115 долара. Продължителността на живота на жените в България е средно 68 години, а на мъжете - 63 години. Повече жени, отколкото мъже, завършват висше образование (71% срещу 55%). Само 25% от депутатите в българския парламент са жени, докато представителките на нежния пол заемат 41% от министерските постове. Мъжете и жените са най-равноправни в Исландия, следвана от Финландия, Норвегия, Швеция и Дания. В дъното на класацията са Йемен, Пакистан, Чад и Сирия. Според Световния икономически форум, едва през 2095 г. ще бъде постигнато равенство между мъжете и жените в професионален план. От 2006 г. насам възможностите на жените в професионалния сектор не са нараснали значително. Днес те достигат само 60% от възможностите на мъжете спрямо 56% преди девет години. Но има и някои положителни моменти. В някои сектори като здравеопазването и образованието неравенството е намаляло. За сметка на това в други сектори, като политиката, то остава значително

Унгария: Нов голям протест срещу интернет данъка

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/ungariia-nov-goliam-protest-sreshtu-internet-danyka-6026057

Според плана на управляващите доставчиците на интернет трябва да плащат месечно по 700 форинта за индивидуален абонат и по 5000 форинта за бизнес абонат

Плевнелиев очаква проевропейско правителство преди 10 ноември

http://www.mediapool.bg/plevneliev-ochakva-proevropeisko-pravitelstvo-predi-10-noemvri-news226535.html

"Надявам се България да има едно проевропейско правителство преди 10 ноември, което да даде ясно посоката", заяви президентът Росен Плевнелиев в сряда.   Той съобщи, че ще започне в петък (31 октомври) консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за съставяне на правителство. По конституция държавният глава е длъжен да проведе консултации с парламентарните сили преди да връчи мандат за съставяне на кабинета. Президентът ще се съобрази с желанието на политическите формации, заявено при разговорите на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група.   Консултациите ще започнат на 31 октомври с парламентарната група на АБВ и ще приключат на 5 ноември с групата на ГЕРБ. Предвижда се на ден да се провеждат срещи с по две парламентарно представени политически сили. Съгласно конституционните разпоредби след провеждането на консултациите ще бъде връчен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ.   Плевнелиев посочи, че последните избори, както и всички избори досега, са задали ясно на политиците какво трябва да правят.   "Българите искат проевропейско и продемократично правителство", отбеляза Росен Плевнелиев.   Плевнелиев участва в публичната дискусия "25 години свободна България", посветена на годините на прехода след 10 ноември 1989 година, която се състоя в аулата на Великотърновския университет.

Президентът започва в петък консултациите за съставяне на правителство

http://www.mediapool.bg/prezidentat-zapochva-v-petak-konsultatsiite-za-sastavyane-na-pravitelstvo-news226535.html

Президентът Росен Плевнелиев ще започне в петък (31 октомври) консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за съставяне на правителство, съобщи в сряда прессекретариатът на държавния глава. По конституцията държавният глава е длъжен да проведе консултации с парламентарните сили преди да връчи мандат за съставяне на кабинета. В съобщението се казва, че президентът ще се съобрази с желанието на политическите формации, заявено при разговорите на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група. Консултациите ще започнат на 31 октомври с парламентарната група на АБВ и ще приключат на 5 ноември с групата на ГЕРБ. Предвижда се на ден да се провеждат срещи с по две парламентарно представени политически сили. Съгласно конституционните разпоредби след провеждането на консултациите ще бъде връчен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ.

Нидал Алгафари: Правителството е "мисия невъзможна", ще оцелее най-много до Нова година

http://www.zapernik.com/bulgariya/nidal-algafari-pravitelstvoto-e-misiya-nevuzmojna-shte-ocelee-nai-mnogo-do_35219/

Мисията "правителство" е почти невъзможна. Такава теза застъпи в студиото на TV7 пиар експертът Нидал Алгафари.

"Шансовете за съставяне на кабинет са под 10%", заяви той."Дори да бъде съставено ново правителство и то да заработи, ще изтрае най-вероятно до Нова година", изказа своя песимизъм Нидал Алгафари.

 

На 31 октомври започват консултациите при президента за съставяне на правителство

http://www.zapernik.com/bulgariya/na-31-oktomvri-zapochvat-konsultaciite-pri-prezidenta-za-sustavyane-na_35218/

На 31 октомври, петък, президентът Росен Плевнелиев започва консултации с парламентарно представените партии и коалиции съгласно член 99 ал. 1 от Конституцията. Държавният глава ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група, съобщава пресцентърът на президента.

Консултациите ще започнат на 31 октомври с ПГ на АБВ и ще приключат на 5 ноември с ПГ на ГЕРБ. Предвижда се...

Продължава

Заигравката на рекламистите с Хелоуин

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/29/2405125_zaigravkata_na_reklamistite_s_helouin/?ref=rss


Като всеки голям празник като Коледа, Великден и Свети Валентин и Хелоуин се нарежда сред добрите поводи за рекламодатели и рекламисти да създадат нещо специално и тематично. В "Дневник" събираме някои от най-интересните нови попадения по случая.

Едно от най-силните попадения е рекламата на ИКЕА Сингапур, която взаимства известната сцена от класическия филм "Сиянието" на Стенли Кубрик с малкото момче, което кара детската си кола с педали из коридорите. Този път обаче те са на магазин...

Корнелия Нинова: В петък ще гледаме доклада на БНБ, после закона за КТБ

http://www.zapernik.com/bulgariya/korneliya-ninova-v-petuk-shte-gledame-doklada-na-bnb-posle_35217/

В петък ще гледаме доклада на БНБ в парламента. Първо доклада, вероятно после закона за КТБ.

Това коментира пред журналисти на влизане в Народното събрание депутатката от левицата Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че на БСП е отредена ролята на опозиция, но ще подкрепя пунктове, които съвпадат с програмата им.

Блатер: Вярваме безусловно в Русия и в правителството ѝ (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/29/2408780_blater_viarvame_bezuslovno_v_rusiia_i_v_pravitelstvoto/?ref=rss


Президентът на ФИФА Сеп Блатер изрази увереност, че Русия ще се справи с подготовката на домакинството си на световното първенство през 2018 г. Швейцарецът се срещна с президента на страната Владимир Путин, както и с кмета на Москва Сергей Собянин и министъра на спорта Виталий Мутко.

Според Блатер няма да има полза от евентуален бойкот на първенството заради Русия. Подобни настроения се появиха сред някои политици от европейски държави, както и от САЩ, заради конфликта с Украйна....

Нинова: В програмата тази седмица не е предвидено да се гласува закона за КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394052

Трябва тази седмица да се изясни формулата на управление. Очакваме да се връчи скоро първия мандат и би трябвало да има вече някаква яснота. Това каза на влизане в парламента Корнелия Нинова, предаде Фокус.   На въпрос на кои теми БСП е склонна да отстъпи и би подкрепила бъдеще управление Нинова каза, че позицията им остава не променена. Трябва тази седмица да се изясни формулата на управление. Очакваме да се връчи скоро първия мандат и би трябвало да има вече някаква яснота. Това каза на влизане в парламента Корнелия Нинова, предаде Фокус. На въпрос на кои теми БСП е склонна да отстъпи и би подкрепила бъдеще управление Нинова каза, че позицията им остава не променена.

Почина президентът на Замбия

http://www.cross.bg/sata-zambiya-lechenie-1437369.html

/КРОСС/Президентът на Замбия Майкъл Сата е починал в Лондон, където е бил на лечение от неуточнена болест, съобщава „Ройтерс", позовавайки се на три частни замбийски медии. Трите медии информират, че правителството на южноафриканската нация ще се събере. Правителствените власти не са направили коментар. Сата е починал във вторник вечерта в лондонската болница „Крал Едуард VII". От лечебното заведение са отказали коментар. 77-годишният напусна Замбия заради лечение в чужбина на 19 октомври. Той е бил придружаван от съпругата си и членове на семейството. Това става ясно от кратко съобщение на правителството, което не дава повече подробности. Актуална информация за състоянието му не е давана, а действащият президент Едгар Лунгу миналата седмица трябваше да проведе тържествата по случай 50-годишнината на независимостта от Великобритания. Загрижеността за здравето на Сата се появи през юни, когато той изчезна от публичното пространство без обяснение. След това бе съобщено, че е на лечение в Израел. Той пропусна планирана реч пред общото събрание на ООН през септември на фона на съобщения от медиите, че се е разболял в хотел в Ню Йорк. Няколко дни преди това той присъствал на откриването на парламента в Лусака, шегувайки се: „Не съм умрял". Сата не е виждан на публични места след завръщането му от Ню Йорк в края на септември.  

Чудо! Делян Пеевски дойде на работа

http://www.zapernik.com/bulgariya/chudo-delyan-peevski-doide-na-rabota_35216/

Делян Пеевски пристигна преди минути в Народното събрание. Депутатът от ДПС обаче не говори пред медиите. Днес трябва да е първото работно заседание на новия парламент.

По програма началото му трябва да е в 9 ч.

Придошлите води на Марица заливат област Еврос

http://www.grreporter.info/Pridoshlite_vodi_na_Marica_zalivat_oblast_Evros/16316

Нивото на реката вече достигна 5,92 метра до село Питио при критична граница 5,70 метра. Местните власти и военните поделения в региона се намират в състояние на повишена готовност.

прочети повече

Цачева закле червен депутат: Честито!

http://www.bnews.bg/article-120276

БСП -Лява България има нов депутат. Това е Добрин Данев от Русе.

Нинова: В програмата тази седмица не е предвидено да се гласува закона за КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394047

Трябва тази седмица да се изясни формулата на управление. Очакваме да се връчи скоро първия мандат и би трябвало да има вече някаква яснота. Това каза на влизане в парламента Корнелия Нинова, предаде Фокус.   На въпрос на кои теми БСП е склонна да отстъпи и би подкрепила бъдеще управление Нинова каза, че позицията им остава не променена. Трябва тази седмица да се изясни формулата на управление. Очакваме да се връчи скоро първия мандат и би трябвало да има вече някаква яснота. Това каза на влизане в парламента Корнелия Нинова, предаде Фокус. На въпрос на кои теми БСП е склонна да отстъпи и би подкрепила бъдеще управление Нинова каза, че позицията им остава не променена.

АБВ: Ако правителството е дясно - не участваме, при по-широки разговори - подкрепяме определени теми

http://www.zapernik.com/bulgariya/abv-ako-pravitelstvoto-e-dyasno-ne-uchastvame-pri-po-shiroki_35215/

Трябва да се положат всички усилия да се създаде правителство. Броженията между някои парламентарни групи трябва да спрат и да бъде сформирано управленско мнозинство. Това каза на влизане в парламента председателят на ПГ на АБВ Ивайло Калфин.

Ако се прави дясноцентристка коалиция, ние няма как да участваме. Ако ГЕРБ прави по-широка коалиция, може да водим допълнителни разговори за подкрепа по определени теми, уточни той.

Калфин посочи, че АБВ ще постави три условия, за да...

Продължава

Муравей Радев: БНБ стига е гледала КТБ отстрани като наблюдател на ООН

http://offnews.bg/news/n_1/n_409935.html

"Централната банка да се почувства най-накрая като централна банка и да се намеси - стига е гледала отстрани като наблюдател от ООН." Това посъветва финансовият министър в кабинета "Костов" Муравей Радев в коментар за казуса "КТБ" пред Нова тв тази сутрин. Сега парламентът трябва да реши дали да оздрави затворената на 20 юни банка или да я фалира. Второто е по-малкото зло, коментира още финанситът. Той коментира и доклада на одиторите за КТБ, според който дупката в банката на Цветан Василев е 4.2 милиарда лева. "Докладът е такъв, какъвто го поръчаш. Преди нямаше такава дупка - през първото тримесечие банката беше на печалба, а капиталовата й адекватност беше 13.7. Месец след влизането на квесторите те казаха, че банката е с 65 млн. лева загуба и 10.5 капиталова адекватност. След това на външните одитори беше дадено ново задание и те проверяваха не дали един кредит се обслужва, а и дали съответната фирма утре ще е в състояние да го връща, дали обезпечението е качествено - така се получи дупка от 4.22 млрд. лева", каза Радев. Според него проблемът с многото кредити, дадени на основани наскоро кухи фирми без дейност може да се реши, когато се проследят банковите преводи. "Чрез тези фирми парите са отишли в други фирми, които са купили икономиката на България. Например куха фирма е превела парите на друга фирма, а тази друга фирма е купила "Техномаркет", който може да обезпечи кредита", поясни бившият финансов министър. Той бе категоричен, че ако КТБ фалира, държавата ще изгуби с пъти повече, отколкото ако тя бъде оздравена.

Първото редовно заседание на 43-ото Народно събрание започна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394050

Започна първото редовно заседание на 43-тото Народно събрание.
На днешното заседание ще бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание. За първата седмица на новия парламент са предвидени още изслушвания на четирима министри от служебния кабинет - на Екатерина Захариева, Започна първото редовно заседание на 43-тото Народно събрание. На днешното заседание ще бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание. За първата седмица на новия парламент са предвидени още изслушвания на четирима министри от служебния кабинет - на Екатерина Захариева,

60 % от учениците с проблеми с костно-мускулната система

http://www.cross.bg/hristova-sistema-problemi-1437368.html

/КРОСС/60 % от учениците у нас имат проблем с костно-мускулната система. Данните са повод Институтът за семейна политика да организира безплатни ортопедични прегледи на деца от първи до осми клас, съобщава БНР. Специалисти ще преглеждат без предварително записване в ортопедичната болница в София на бул. „Никола Петков" 56 от 9.00 до 14.00 часа, обясни председателят на института Христина Христова. Оказва се, че близо 13 % от децата на възраст между 7 и 9 години страдат от гръбначни изкривявания, които по-късно оказват влияние на здравословното им състояние. Безплатните благотворителни профилактични прегледи за деца за гръбначни изкривявания и костно-мускулни проблеми ще продължат три дни. Те са организирани от института в партньорство с Университетската специализирана болница по ортопедия - Горна Баня. Христова посочи, че високият проблем на деца с проблеми с костно-мускулната система се дължи на факта, че те не спортуват достатъчно, стоят прекалено дълго пред компютрите. Друга причина е, че малките ученици носят тежки чанти. По думите на Христина Христова и родители, и учители, и медици правят системна грешка, а именно, че не се прави профилактика. Като резултат от това проблемите в опорно-двигателния апарат не се откриват навреме. Това пък от своя страна води до сериозни увреждания и заболявания впоследствие.  

Продължава издирването на режисьора Захари Паунов

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/prodylzhava-izdirvaneto-na-rezhisiora-zahari-paunov-6026055

Съпругата му е категорична, че той никога досега не е изчезвал, както твърдят от полицията във Варна

Над 300 застъпници на „България без цензура“ още си чакат парите за изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394042

Стотици застъпници на “България без цензура“ в Пловдив и Шумен останаха без пари за свършената работа в изборния ден, информира Нова тв. От партията им обещали по 50 лева. Трета седмица обаче офисите на политическата сила и в двата града са затворени, а на посочените телефони хората твърдят, че не отговаря никой. Стотици застъпници на “България без цензура“ в Пловдив и Шумен останаха без пари за свършената работа в изборния ден, информира Нова тв. От партията им обещали по 50 лева. Трета седмица обаче офисите на политическата сила и в двата града са затворени, а на посочените телефони хората твърдят, че не отговаря никой.

Започна първото редовно заседание на 43-ото Народно събрание

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394046

Започна първото редовно заседание на 43-тото Народно събрание.
На днешното заседание ще бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание. За първата седмица на новия парламент са предвидени още изслушвания на четирима министри от служебния кабинет - на Екатерина Захариева, Започна първото редовно заседание на 43-тото Народно събрание. На днешното заседание ще бъде опредeлен съставът на временни комисии по правни въпроси и по бюджет и финанси към 43-то Народно събрание. За първата седмица на новия парламент са предвидени още изслушвания на четирима министри от служебния кабинет - на Екатерина Захариева,

Вижте кой ремонтира климатика на Азис

http://www.bnews.bg/article-120214

Азис обича да провокира в мрежата и често показва за целта пресните си мускули. Този път обаче инструмент за внимание се превърна друг мъж, който показа убийствено тяло в леглото на краля на фолка

30% от висшистите излизат в почивка след следването

http://www.moreto.net/novini.php?n=268896

Около 30% от новозавършилите висшисти искат да си починат след следването и да не бързат нито да започват работа, нито да записват магистратура. Това отчете вчера шефът на Националния център за оценка на компетенциите към БСК Томчо Томов по време на форум за висшето образование, който бе открит от ректора на УниБИТ проф.

Пиронкова започна със загуба на Турнира на шампионките

http://www.mediapool.bg/pironkova-zapochna-sas-zaguba-na-turnira-na-shampionkite-news226534.html

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна със загуба от Доминика Цибулкова участието си на Турнира на шампионките в зала "Арена Армеец" в София с награден фонд 750 000 долара. 27-годишната пловдивчанка, която играе с "уайлд кард" в състезанието, не успя да вземе сет на 12-ата в световната ранглиста Цибулкова и падна с 3:6, 6:7 (6). Българката вече има седем загуби от осем мача срещу Цибулкова, която в началото на годината достигна до финала на Аустрелиън оупън, но в него загуби от китайката На Ли. За Пиронкова това е трето поредно участие в Турнира на шампионките. През 2012 година тя записа победа в груповата фаза срещу китайката Дзе Чжън и достигна до полуфиналите, където отстъпи пред датчанката Каролин Вожняцки. През миналата година българката допусна три поражения в груповата фаза.

Мая Манолова: Няма как БСП да се прегърнем с ГЕРБ

http://www.zapernik.com/bulgariya/maya-manolova-nyama-kak-bsp-da-se-pregurnem-s-gerb_35214/

Избирателите ни дадоха мястото на опозиция, заяви Мая Манолова в ефира на БТВ, пише novini.bg. Няма как да се прегърнем с ГЕРБ, каза тя. За нас най-отговорното поведение е съставянето на правителство, но има разлика със ситуацията в Германия, коментира Манолова.

Бойко Борисов преди изборите искаше и настояваше народът да го подреди. Народът го подреди. Всеки лидер трябва да се държи на нивото на своята отговорност, коментира депутатката от БСП.

Това, което избирателят няма да...

Продължава

Опитите за въвеждане на електронен паспорт в Русия предизвикаха недоволство сред православните

http://www.cross.bg/elektronen-nikiforov-vuvezhdane-1437366.html

/КРОСС/ Министерството на съобщенията и комуникациите на Русия в лицето на министъра Николай Никифоров обяви началото на проекта за въвеждане на електронни паспорти в четири региона на страната от средата на следващата година, което предизвика неразбиране и недоволство сред православните. Никифоров заяви, че жителите на Крим, Севастопол, Ростовска област и Краснодарски край ще могат от средата на 2015 г. по желание да заменят книжния си паспорт с електронен. „Разработва се въпросът за издаване не на книжен, а на електронен паспорт, под формата на карта с електронен чип“, каза Никифоров пред журналисти. Според него това може да се очаква от средата на следващата година, като проекта ще продължи две години, след което ще бъде разгледан въпросът за повсеместно въвеждане на електронните документи. Никифоров уточни, че гражданите ще протежават по един паспорт – или хартиен, или електронен. Както заяви по-рано главата на синодалния Отдел по взаимоотношенията с Руската Православна Църква (РПЦ) протойерей Всеволод Чаплин, Църквата подкрепя вярващите, които се противопоставят на въвеждането на електронните лични документи и „предугаждат опасността за запазването на тайнството на личния жинот“. Той уточни, че Московският потриарх и на цяла Русия е получил „няколко десетки хиляди писма“ от вярващи, „обезпокоени от перспективата за въвеждане на електронни карти като удостоверения“

Сидеров: Преговорите са театрално представление, коалицията е четворна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4394039

Явно, че те искат да направят правителство и ще го направят с четворна коалиция. Не ме карайте да кажа кой ще е четвъртият. Това заяви на влизане в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
За мен позицията на БСП е много комична, защото те се заявяват като опозиция, но гласуват за Цачева, посочи Сидеров. Явно, че те искат да направят правителство и ще го направят с четворна коалиция. Не ме карайте да кажа кой ще е четвъртият. Това заяви на влизане в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. За мен позицията на БСП е много комична, защото те се заявяват като опозиция, но гласуват за Цачева, посочи Сидеров.

ГЕРБ: Няма промяна в това, което сме казали за съставянето на управленска коалиция. Всички срещи са публични

http://www.zapernik.com/bulgariya/gerb-nyama-promyana-v-tova-koeto-sme-kazali-za-sustavyaneto_35213/

Няма промяна в това, което сме казали за съставянето на управленска коалиция. Всички срещи са публични. Това каза на влизане в парламента депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Димитър Главчев.

По-лошо нещо от липсата на правителство е съставянето на безпринципно такова. Важно е да бъде съставено стабилно правителство, което да стъпи на принципна основа, подчерта той.

Формулите за съставяне на кабинет се сменят не по наша вина. Ние държим на нашата програма, заяви още...

Продължава

Стотици застъпници още не са си получили парите за изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394024

Стотици застъпници на “България без цензура“ в Пловдив и Шумен останаха без пари за свършената работа в изборния ден, информира Нова тв. От партията им обещали по 50 лева. Трета седмица обаче офисите на политическата сила и в двата града са затворени, а на посочените телефони хората твърдят, че не отговаря никой. Стотици застъпници на “България без цензура“ в Пловдив и Шумен останаха без пари за свършената работа в изборния ден, информира Нова тв. От партията им обещали по 50 лева. Трета седмица обаче офисите на политическата сила и в двата града са затворени, а на посочените телефони хората твърдят, че не отговаря никой.

Яне Янев: Пет парламентарни групи от сегашния парламент са финансирани от КТБ

http://www.zapernik.com/bulgariya/yane-yanev-pet-parlamentarni-grupi-ot-segashniya-parlament-sa-finansirani_35212/

Пет парламентарни групи от сегашния парламент са финансирани от КТБ. Това каза председателят на партия РЗС Яне Янев пред Нова тв.

Много от висшите магистрати са катебейци, затова и няма да се вземат мерки срещу порочните практики. Цветан Василев и Делян Пеевски са грешка на системата, обясни Янев.

Той отново повдигна темата за свикване на Велико Народно събрание. Никой вече не казва, че след две години трябва да се свика ВНС. Защо тези хора, които бяха за смяна на модела,...

Продължава

Сидеров: Коалицията ще е четворна, преговорите са театър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4394035

Явно, че те искат да направят правителство и ще го направят с четворна коалиция. Не ме карайте да кажа кой ще е четвъртият. Това заяви на влизане в парламента лидерът на Явно, че те искат да направят правителство и ще го направят с четворна коалиция. Не ме карайте да кажа кой ще е четвъртият. Това заяви на влизане в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. За мен позицията на БСП е много комична, защото те се заявяват като опозиция, но гласуват за Цачева, посочи Сидеров.

Плевнелиев кани на консултации парламентарните групи от петък в обратен ред

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/29/2408775_plevneliev_kani_na_konsultacii_parlamentarnite_grupi/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев започва в петък - 31 октомври, консултации с парламентарно представените партии и коалиции, съобщи прессекретариатът на държавния глава. 

В съобщението се посочва, че Плевнелиев ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група.

Консултациите ще започнат на 31 октомври с парламентарната група на АБВ и ще приключат на 5 ноември с групата на ГЕРБ....

Известният математик и спец по избори Михаил Константинов: Гласувах за Реформаторския блок

http://www.zapernik.com/bulgariya/izvestniyat-matematik-i-spec-po-izbori-mihail-konstantinov-glasuvah-za_35211/

Известният математик и спец по избори Михаил Константинов разкри за кого е гласувал в сутрешния блок на Нова тв.

Той разкритикува Реформаторския блок за нестабилното им поведение, като обяви, че "те не могат да се дишат" и "не могат да стоят в една стая".

Според него те трябвало да излъчат един говорител, а не всеки да говори различни неща, понеже изглеждали като хора, които не се разбират.

Гост в студиото беше и Асен Агов, който удари рамо на Реформаторите и обясни, че те...

Продължава

Слави Бинев: В тройки не участваме!

http://www.zapernik.com/bulgariya/slavi-binev-v-troiki-ne-uchastvame_35210/

Подтекстът е ясен, ние в тройки не участваме. Ще подкрепим програма, която е в интерес на обществото. Такава програма изключва по дефиниция участието на политически лидери и други заложници в едно управление. Това коментира пред bTV Слави Бинев, бивш евродепутат, активист на Патриотичния фронт, след като вчера от Реформаторския блок поискаха правителство с участието на трети играч.

За мен не е важно какво иска Борисов. Нас ни интересуват единствено желанията и проблемите на хората,...

Продължава

Парламентът вече е в пълен състав

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/29/2408774_parlamentut_veche_e_v_pulen_sustav/?ref=rss


Новият парламент вече е в пълен състав - днес клетва като народен представител положи Добрин Данев от БСП.

Той заема мястото на ректора на Русенския университет Христо Белоев, който като водач на листата на БСП в града отказа да стане депутат и не дойде за тържественото откриване на парламента на 27 октомври.

Данев беше пети в листата, но събра най-много преференции и се премести до второто място.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване