След "Риголето" Александър Крунев ще е солист и в "Трубадур"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402081

След като влезе в ролята на Риголето в едноименната постановка, Александър Крунев (на снимката) ще се изяви и в “Трубадур” на 10 декември. Това ще е следващата от поредицата суперпродукции на “Монте Мюзик” и Русенската опера. Операта на Верди “Риголето” изправи на крака 3000 души в зала 1 на НДК в петък. В ролята на Джилда влезе италианската оперна След като влезе в ролята на Риголето в едноименната постановка, Александър Крунев (на снимката) ще се изяви и в “Трубадур” на 10 декември. Това ще е следващата от поредицата суперпродукции на “Монте Мюзик” и Русенската опера. Операта на Верди “Риголето” изправи на крака 3000 души в зала 1 на НДК в петък. В ролята на Джилда влезе италианската оперна

Германия въвежда такси за чуждите шофьори

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germaniia-vyvejda-taksi-za-chujdite-shofiori-183004/

Очакваме увеличение на трафика с около 40% през следващите 15 години, посочи германският транспортен министър

Путин се носи на вълната на националистическата еуфория

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246439_+%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD+%D1%81%D0%B5+%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%

 Руската икономика е в още по-голямо затруднение отпреди, след като бе ударена от санкциите на Запада заради анексирането на Крим. Въпреки това популярността на президента Владимир Путин достига рекордни висоти, носена от вълната на национализма. Анализатори обаче предвиждат, че числата няма да останат все на такива нива, съобщава Voice of America.
Стойността на руската валута падна на историческо ниско ниво, след като западните санкции и понижението на цените на петрола удариха икономиката. Рейтингът на Путин обаче е над 80%, откакто Русия анексира Крим. Ръстът дойде тъкмо навреме, казва Лев Гудков, директор на независимия социологически център „Левада”.
„Популярността на Путин се понижаваше от август -септември 2008 година, когато - по време на войната с Грузия - тя бе във връхната си точка. Рейтингът спадаше до януари 2014 година и тогава подкрепата и одобрението за президента се оказаха на най-ниското си равнище”, казва Гудков. Той като допълва, че Путин се носи на вълната на националистическата еуфория и на „привидната масова подкрепа”.
„Съревнованието е напълно потиснато, медиите са под свирепа цензура, на руския парламент се гледа с лошо око като на напълно зависим от Путин и правителството орган, той е приеман не като парламент, а като сборище на лобисти, които представляват интересите на влиятелните групи. Овен това, като манипулират мнението на масите, те създават имитация на масова подкрепа”, посочва Гудков.

Превод и редакция: Нина Лесева

Георги Петков бил излязъл еднократно на пистата, иска наказание за Кукоч

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/02/2411340_georgi_petkov_bil_izliazul_ednokratno_na_pistata_iska/?ref=rss


Вратарят на "Славия" Георги Петков твърди, че е гледал целия мач с ЦСКА (0:0) от тунела за гостите на "Българска армия".

"За първи път излязох до скамейката, за да кажа на съдията, че времето е изтекло и да свири края. Само тогава бях на скамейката, защото нямам право. След като си тръгнах, въобще не разбрах, че Кукоч ме гони. Това е невиждано по терените да тръгнеш да гониш и да стигаш някого в тунела. След това има едно блъскане. Това е… Не знам какво наказание трябва да се...

Полицията разследва случай на ръководител на екскурзия, набил деца и колеги

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/02/2411359_policiiata_razsledva_sluchai_na_rukovoditel_na/?ref=rss


Пиян учител, ръководил група на екскурзия до връх Бузлуджа, е набил деца и своя колежка, съобщиха Би Ти Ви и БГНЕС. Учениците били от Девин, а инцидентът е станал снощи.

Учителка, опитала да спре своя колега, но също била ударена. В центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък са настанени ръководителката на групата и едно момиче, уточнява Би Ти Ви. Чака се автобус да прибере учениците от върха. Според информацията провинилият се учител е на 48 години, уволняван и преди.
...

Първо в ПИК! Броени минути до окончателните преговори на ГЕРБ и Реформаторите - напрежение в парламента

http://pik.bg/първо-в-пик-броени-минути-до-окончателните-преговори-на-герб-и-реформаторите---напрежение--news244984.html

Първо в ПИК! Броени минути до окончателните преговори на ГЕРБ и Реформаторите - напрежение в парламента

Напрежение в парламента минути преди да се проведат окончателните преговори межди ГЕРБ и Реформаторите за съставяне на кабинет, предаде репортер на ПИК.

Меглена Кунева беше първата дошла в народното събрание, като замоли медии и фотографи да спрат да й задават въпроси и щракат след нея.

На срещата вече е пристигнала и Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Очакват се всеки момент да пристигнат и останалите участници в преговорите.

Очаквайте подробности!

Представители на Италия, САЩ и България наблюдават изборите в ДНР

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246438_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F%2C+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D0%B8+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D

 Десетки международни наблюдатели участват в мониторинга на изборите, които се провеждат в неделя в самопровъзгласилата се Донецка народна република, съобщава„Голос России”.
В региона са пристигнали представители от Италия, САЩ, Русия, Южна Осетия и България.
„Искаме да видим дали изборите са демократични и легитимни. Надяваме се да е така. Към тези избори има големи очаквания – за установяване на мир и стабилност в Донбас и формиране на легитимно правителство в Новорусия”, заяви български наблюдател.

Трябва политическа воля за реформа не само на съдебната система, но и на МВР, каза министър Иванов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/02/2411336_triabva_politicheska_volia_za_reforma_ne_samo_na/?ref=rss


Не намеренията на евентуалното ново правителство за съдебната реформа, а политическата воля, изразена в парламента, ще е важна за Европейската комисия при оценка на напредъка на България в тази област, стана ясно от интервю по БНР на вицепремиера и министър на правосъдието в служебния кабинет Христо Иванов. Той обобщи впечатленията си от разговорите при представянето на актуализираната стратегия на България за продължаване на реформата на съдебната система пред генералния секретар на...

Основните идеи за реформа са на Съюза на съдиите

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246437_+%D0%9E%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D1%8A%D1%8E%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D

 За никого не е тайна, че основните идеи, които се възприеха при актуализацията на реформата в съдебната власт, всъщност произхождат от Съюза на съдиите и те не се предлагат за първи път сега, предлагани са и на предходното и на по-предходното правителство.

Това каза новоизбраният председател на Съюза на съдиите Борислав Белазелков пред БНР. Според него най-важната цел на Съюза на съдиите е да отстоява независимостта на съда.

"Напълно достатъчно е тези идеи да бъдат разбрани. В момента, в който някой разбере за какво става въпрос, ние смятаме, че той би ги възприел безрезервно. Втората задача на съюза е да се поддържа високата професионална квалификация на съда, защото неговият авторитет ще бъде висок, ако той се основава, действително, на висока професионална квалификация, на разбирането и на добросъвестността на съдиите при упражняване на техните функции, коментира Белазелков.

В обществото напоследък се разпространяват лесно приемливи, но повърхностни и популистки твърдения, предложенията, гласувани от Съюза на съдиите, се основават на утвърдени международни стандарти коментира той. Изоставането на България спрямо Румъния в правосъдната реформа, отчетено от мониторинговия доклад на ЕК се дължи на нецеленасоченото усилие у нас, смята председателят на ССБ. "В Румъния, може би, следват по-целенасочено някаква определена посока, докато при нас нещата са поставени по начин, че всеки, от когото зависи нещо, изведнъж решава да го прави, независимо от това дали му е времето, дали му е мястото. Тръгва се в някаква посока, след това обаче идва друг, който също смята, че разбира", каза Белазелков. 

 

БГНЕС

Румъния избира президент

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/rumyniia-izbira-prezident-183005/

Фаворит за поста във всички предварителни проучвания е премиерът Виктор Понта

Трима българи арестувани в Кипър за заговор за убийство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402097

Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство. Със съдебно решение те са задържани за 4 дни, в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхното депортиране, съобщи БНР.
Полицията в кипърския град Пафос предотврати изпълнението на мокра поръчка в последния момент, като арестува трима българи, Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство. Със съдебно решение те са задържани за 4 дни, в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхното депортиране, съобщи БНР. Полицията в кипърския град Пафос предотврати изпълнението на мокра поръчка в последния момент, като арестува трима българи,

Ваньо Танов за Лесово: Толкова време чакахме такава операция

http://pik.bg/ваньо-танов-за-лесово-толкова-време-чакахме-такава-операция-news244983.html

Ваньо Танов за Лесово: Толкова време чакахме такава операция

До момента знам, че текат следствени действия. Последно сутринта се чух с колегите, тогава бяха завършили обиските на помещенията. Това обяви пред Нова телевизия директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов във връзка с мащабната акция на ГКПП Лесово, при която бяха задържани двете смени митничари.

Те са обвинени в корупционни схеми. Той не каза точно колко са задържаните, но отбеляза, че се е чул с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и е уведомил вътрешния министър Йордан Бакалов. „Толкова време беше чакана такава операция да се случи“, възкликна Танов, според когото по мащабите нй личало, че полицейските служители са си свършили работата страхотно.

Танов е категоричен, че не може тези хора след това да се върнат на работа, както се е случвало преди. „Има над 180 човека, които бяха освободени заради корупционни практики при предишна акция и след това отново бяха върнати на работа“, разказа шефът на Митниците.

Той призна, че е получавал и преди сигнали за нарушения, като е съобщил за тях още при заемането на шефския си пост в агенцията за втори път.

„Този пункт е най-лесен, защото знаете, че тече ремонт на Свиленград и голяма част от потока е насочен през Лесово, завърши шефът на Агенция „Митници“.


Шаламанов да каже откъде знае за българи в ИД

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246436_%D0%A8%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B

 Съществува национален контратерористичен център, който събира информация за възможни опасности за националната сигурност на България, трябва да се види там дали има информация за българи, участващи на страната на Ислямска държава, за каквато говори Шаламанов.

Това заяви Славчо Велков, специалист по антитероризъм, пред БНР, по повод искането на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов Съветът за сигурност към Министерски съвет да се събере, за да обсъди така създалата се ситуация. Самият Шаламанов преди дни беше човекът, който обяви, че има информация от съюзници, че българи участват в сражения на страната на ИД.

Служебният министър Христо Иванов съобщи, че в понеделник ще има среща при служебния премиер Георги Близнашки, за да се реши дали да има заседание на Съвета по сигурност по темата. Според Иванов "трябва последователно да работим за съживяване Съвета по сигурност".

"Става дума за проникване на терористични мрежи на българска територия", заяви служебният правосъден министър. "Ако има достатъчно сериозни данни за български граждани, въвлечени в дейността на ИД, трябва да вземем мерки. Ние трябва да имаме своите реакции на всички нива – и в ДАНС, и в правителството", обяви той, но не се нае да каже дали подобен въпрос не е по-добре да бъде решен от следващия кабинет, който се очаква да бъде излъчен до седмица. "Ние, пък и Близнашки не получаваме информация за нивото на река Дунав, т.е. за консултациите за съставяне на правителство и не мога да знам кога ще има кабинет", каза Иванов. "Рисковете от ИД са толкова сериозни, че бихме могли всеки ден да свикваме Съвет по сигурността. Рисковият фон около България е много висок", каза още той.

Още в края на предишното правителство е създадена работна група от представители на МП, МВнР, в това число и с военно разузнаване и МВР, която работи за предложение за постановление и промяна в законодателството, с което да се инкриминира участието на българи на страната на терористични организации, заяви Славчо Великов. В Македония това вече е факт – тези действия са инкриминирани. В този център се събира информация. "Добре е този център да се произнесе има ли информация за българско участие на страната на ИД. Ако там се събира необходимата информация, защото да не се конкретизира и този конкретен казус Шаламанов. Шаламанов се позовава на чужди служби , после на чужди дипломати. Искам да кажа, че чужди дипломати не са достоверен източник. Той беше гост на един американски самолетоносач, но нека каже от кого има тази информация. Има обмен на информация между службите и такава информация там не се е завъртяла, включително я няма и във военното разузнаване", категоричен е Великов. Според него не се налага събиране на СС към МС при положение че по казуса се работи от специализирани структури у нас.

"Това не изключва сирийци с български паспорт да участват", уточни експертът. "Това, което чух от Шаламанов, е политическо говорене и цели натрупване на дивидент. Имам чувството, че Близнашки се чуди в последните дни как да оправдава казаното от своите министри. В последните дни се изговориха такива глупости – че Газпром спрял доставките и какво ли не. Това не е първият гаф на министъра на отбраната. Нека сме внимателни, защото ИД несъмнено е заплаха, но нейният приоритет е да има регионални измерения – те търсят територии за енергоносители", подчерта експертът.

 

 

БГНЕС

САМО в ПИК! Екшънът на ГКПП "Лесово" тече с пълна сила! Масовите арести и проверки продължават! Опашката от тирове е 5 километра!

http://pik.bg/само-в-пик-екшънът-на-гкпп-лесово-тече-с-пълна-сила-масовите-арести-и-проверки-продължават-news244977.html

САМО в ПИК! Екшънът на ГКПП "Лесово" тече с пълна сила! Масовите арести и проверки продължават! Опашката от тирове е 5 километра!

Акцията на ДАНС и Прокуратурата, която затвори ГКПП "Лесово", разположен на българско-турската граница, тече с пълна сила, предаде човек на ПИК от мястото на събитието. Пунктът свързва гр. Елхово с турския гр. Лалапаша. До момента две смени от митничари са задържани. До момента над 100 домашни адреса са проверени. 

Според източник на ПИК ситуацията там е изключително напрегната, разговорите по телефоните са ограничени.

Проверката срещу митничарите е стартирала след сигнал, че служителите изнудват граждани да си плащат. 

Рекетираните сезирали компетентните органи, след което ДАНС и прокуратурата реагирали мигновено.

Очакват се нови арести.

В момента на подхода към пункна е образувана 5-километрова опашка от тежкотоварни и леки автомобили.

Арестуваха трима българи в Кипър за заговор за убийство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402092

Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство, както Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство, както "24 часа" съобщи още снощи. Със съдебно решение те са задържани за 4 дни, в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхното депортиране, съобщи БНР. Полицията в кипърския град Пафос предотврати изпълнението на мокра поръчка в последния

В. Танов отдавна чакал операция и арести в митниците

http://frognews.bg/news_79373/

Знам, че текат следствени действия. Последно сутринта се чух с колегите, тогава бяха завършили обиските на помещенията. Това обяви пред Нова телевизия директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов във връзка с мащабната акция на ГКПП Лесово, при която бяха задържани двете смени митничари.

Пиян учител буйства и би ученици на хижа до връх Бузлуджа

http://www.moreto.net/novini.php?n=269385

Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, предаде БГНЕС. Деца на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на няколкодневна екскурзия, като през нощта преспали на историческия връх.

Тази година държи рекорда по брой на бедствията в България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/02/2411339_tazi_godina_durji_rekorda_po_broi_na_bedstviiata_v/?ref=rss


Тази година държи рекорда за брой природни бедствия на територията на страната, съобщи Би Ти Ви. За десет месеца специализираните служби са реагирали на над 600 сигнала за кризисни ситуации. За цялата минала година сигналите са били 70.

Телевизията припомня, че наводнения взеха рекордните 18 жертви само за първите 10 месеца на годината. Според синоптиците на места в рамките на часове са се изливали количества дъждове, колкото е нормалното ниво за три месеца. От "Гражданска защита" и...

Пиян учител би деца на екскурзия

http://offnews.bg/news/n_1/n_412067.html

Пиян учител е налетял на бой на учениците си и на своя колежка по време на екскурзия. Инцидентът е станал на хижа Бузлуджа, където била една от нощувките, съобщи БГНЕС. 48-годишният възпитател бил с ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" (Девня). Вечерта учителят се напил, започнал да буйства и да бие децата. Другият ръководител на групата, учителка от същото училище, се опитала да го обуздае, но той започнал да я блъска и нея. След подаден сигнал се наложила намеса на полицията. В момента учителката и едно момиче са настанени в центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Останалите все още са в хижата и чакат автобус да ги прибере. Децата разказали, че там не се продавал алкохол и учителят вероятно го е носел със себе си. Агресивният учител е бил уволнен от предишното училище, в което е работел. Говорителят на полицията в Стара Загора Ваня Кръстева разказа прд агенция "Фокус" по-различна версия за инцидента: Сутринта един от учителите забелязал деца да се удрят със снежни топки. Направил им забележка и след като тя е останала без последствие, той блъснал едно от децата, то блъснало друго и паднали. Към момента Кръстева отрече да има информация, че има настанени пострадали в Спешния център в Казанлък. Предстои проба да покаже дали възпитателят е употребил алкохол. „Колеги са на място и работят по случая, има и представител на Детска педагогическа стая”, коментира говорителката на полицията.

ГЕРБ да се огледа в НС и да намери по-принципни политици

http://www.bnews.bg/article-120669

„Ако правителство не може да бъде направено с Патриотите и Реформаторите, то ГЕРБ трябва да потърси нови партньори, които са единни и консистентни като съдържание“, смята Николай Бареков.

НОИ отчита рекордно увеличение на болничните

http://www.cross.bg/plashtat-bolnichni-plashta-1437849.html

/КРОСС/ Рекордно увеличение на парите, които НОИ плаща за болнични. Сумите растат с милиони, показват данните от справка на осигурителния институт, изготвена по искане на Нова телевизия.  Само за първите девет месеца на годината платените дни за болничен са се увеличили с повече от 400 хиляди. Ще издържи ли бюджетът на НОИ и как ще се справят новите депутати със ситуацията, провери екип на Нова телевизия. За първите девет месеца от НОИ са изплатили повече от 11,8 милиона болнични дни. В пари това е повече от 17 млн. лв. повече от миналата година. За момента пари има, но до края на годината остават още три месеца. Бюджетът на НОИ расте. Успоредно с това обаче расте и тежестта за работодателите, защото те плащат първите три дни от болничния на всеки служител. Преди 2010 г. шефовете бяха задължени да плащат само за първия ден болничен, но при управлението на ГЕРБ периодът се увеличи на три дни. Целта е да спрат злоупотребите. Очакванията бяха, че така НОИ ще плаща по-малко, но не се получи. От 2011 г. насам разходите за болнични не само че не намаляват, но и растат с много. Растат и разходите на фирмите. Ефект няма, призна и бившият социален министър Хасан Адемов. В пакета от предложения, които сегашното социално министерство подготви за следващото, обаче не се очертават промени. Не трябва и да се връщаме към стария модел, а да се измисли нов, смятат от ГЕРБ

НОИ отчита рекордно увеличение на болничните

http://www.cross.bg/plashta-bolnichni-pari-1437849.html

/КРОСС/ Рекордно увеличение на парите, които НОИ плаща за болнични. Сумите растат с милиони, показват данните от справка на осигурителния институт, изготвена по искане на Нова телевизия. Само за първите девет месеца на годината платените дни за болничен са се увеличили с над 400 хиляди. Ще издържи ли бюджетът на НОИ и как ще се справят новите депутати със ситуацията, провери екип на Нова телевизия. За първите девет месеца от НОИ са изплатили повече от 11,8 милиона болнични дни. В пари това е повече от 17 млн. лв. повече от миналата година. За момента пари има, но до края на годината остават още три месеца. Бюджетът на НОИ расте. Успоредно с това обаче расте и тежестта за работодателите, защото те плащат първите три дни от болничния на всеки служител. Преди 2010 г. шефовете бяха задължени да плащат само за първия ден болничен, но при управлението на ГЕРБ периодът се увеличи на три дни. Целта е да спрат злоупотребите. Очакванията бяха, че така НОИ ще плаща по-малко, но не се получи. От 2011 г. насам разходите за болнични не само, че не намаляват, но и растат с много. Растат и разходите на фирмите. Ефект няма, призна и бившият социален министър Хасан Адемов. В пакета от предложения, които сегашното социално министерство подготви за следващото, обаче не се очертават промени. Не трябва и да се връщаме към стария модел, а да се измисли нов, смятат от ГЕРБ. Работодателите обаче искат старото положение - да плаща само първия ден от болничния на работниците си.  

Пиян учител би деца на Бузлуджа

http://frognews.bg/news_79372/

Неприятен инцидент с ученици от Девня, които са на екскурзия в хижа на връх Бузлуджа. След употреба на алкохол техният ръководител започнал да буйства и да бие децата.

Вижте кои столични квартали ще останат без вода във вторник

http://pik.bg/вижте-кои-столични-квартали-ще-останат-без-вода-във-вторник-news244980.html

Вижте кои столични квартали ще останат без вода във вторник

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 4 ноември (вторник), съобщиха от пресцентъра на компанията.

На 4 ноември, вторник, във връзка с подмяна на спирателен кран в жк. „Люлин” ІІ, се налага спиране на водоподаването от 11.00 до 15.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

бл. 226, бл. 227, бл. 227, ул. „Генерал Михаил Савов” №3. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: жк. „Люлин” ІІ до бл.227 и бл. 227А. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 4 ноември, вторник, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Месечинка” кв. „Овча купел, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Зеленика”, ул. „Месечинка”, ул. „Кърпикожух”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Месечинка” срещу фирма „ВАС”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 4 ноември, вторник, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Съединение” село Лозен, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Преслав”, ул. „Старата чешма”, ул. „Дивано”, ул. „Пролетна”, ул. „Борова гора”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Пролетна” ъгъла с ул. „Борова гора”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Огромни опашки на Лесово заради задържаните митничари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402074

Акция на ДАНС и прокуратурата затвори ГКПП-Лесово тази сутрин. Арестувани са митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички митничари от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха за НоваТВ от прокуратурата.
Подозренията срещу тях са за участие в схема за изнудване на хора. Акция на ДАНС и прокуратурата затвори ГКПП-Лесово тази сутрин. Арестувани са митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички митничари от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха за НоваТВ от прокуратурата. Подозренията срещу тях са за участие в схема за изнудване на хора.

Повдигнаха обвинение на мъж за убийството пред казино

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/povdignaha-obvinenie-na-myzh-za-ubijstvoto-pred-kazino-6026394

Той е задържан за 72 часа заради това, че е причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда

Читатели класираха като най-вдъхновяващи две от книгите на Ивинела Самуилова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402070

“Животът може да е чудо” и “Къде отиваш, пътнико” са на челните места от 30-те книги в класацията на “Книгата, която ме вдъхновява “Животът може да е чудо” и “Къде отиваш, пътнико” са на челните места от 30-те книги в класацията на “Книгата, която ме вдъхновява". За конкурса, продължил 12 седмици, читателите са предлагали и гласували за 3 книги всяка седмица. Сред тях са “Параграф 22” и “Време разделно” например. Резултатите бяха обявени вчера в Деня на народните будители

Километрични опашки на Лесово заради задържаните митничари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402068

Акция на ДАНС и прокуратурата затвори ГКПП-Лесово тази сутрин. Арестувани са митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички митничари от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха за НоваТВ от прокуратурата.
Подозренията срещу тях са за участие в схема за изнудване на хора. Акция на ДАНС и прокуратурата затвори ГКПП-Лесово тази сутрин. Арестувани са митничари. По първоначални данни става въпрос за корупционна схема. Задържани са всички митничари от нощната и от дневната смяна на граничния пункт, съобщиха за НоваТВ от прокуратурата. Подозренията срещу тях са за участие в схема за изнудване на хора.

Програма “Христо Ботев” на БНР с мисия да запази къщата музей на Пейо Яворов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402066

Това обяви за Деня на народните будители, когато е и празникът на програма “Христо Ботев” на БНР, директорът и? Стефан Димитров. “Искаме да се възстанови къщата музей на Пейо Яворов в София. Да събудим хората да подкрепят каузата ни, защото не бива мястото, където Яворов е живял, да рухне”, каза композиторът. Това обяви за Деня на народните будители, когато е и празникът на програма “Христо Ботев” на БНР, директорът и? Стефан Димитров. “Искаме да се възстанови къщата музей на Пейо Яворов в София. Да събудим хората да подкрепят каузата ни, защото не бива мястото, където Яворов е живял, да рухне”, каза композиторът.

Русия изпрати пореден конвой с хуманитарна помощ за Донецка и Луганска области

http://www.cross.bg/rysiya-oblasti-poreden-1437848.html

/КРОСС/ В деня на изборите в Донецка и Луганска области Русия изпрати пореден конвой с хуманитарна помощ за двете самопровъзгласили се републики. Двете колони от по 50 камиона са пристигнали успешно в Донецк и Луганск, съобщиха от руското Министерство на извънредните ситуации. Петата поред хуманитарната пратка и втора за тази седмица съдържа около 1000 тона хранителни продукти, медикаменти и гориво, а също така строителни материали, необходими за ремонта на пострадалите от военните действия сгради, за да бъдат подготвени за зимния период. Киев заяви, че не е получавал предварително никаква официална информация за конвоя и смята това поведение на Русия за намеса във вътрешните работи и нарушение на международните договорености. Руските товарни камиони прекосиха границата без да бъдат съпроводени от представители на Международния червен кръст.  

От район "Приморски" призовават гражданите оказват съдействие и предоставят достъп до деретата за почистване

http://www.moreto.net/novini.php?n=269384

От началото на тази седмица започна почистването на Франга и Кокарджа дере. Преди дни са направени огледи на още няколко участъци, нуждаещи се от аварийно почистване, допълниха от дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред”.

Неграмотността принуди медиите да подменят идеите за духовност

http://society.actualno.com/Negramotnostta-prinudi-mediite-da-podmenjat-ideite-za-duhovnost-news_58127.html

Българските медии вече са в периода на матриците и не могат да излязат от там. Това заяви доц. Иво Драганов от НБУ пред БНР. Бях убеден, че приемането на Закона за радиото и телевизията ще свали напр...

Радан Кънев не иска да става премиер

http://politics.actualno.com/Radan-Kynev-ne-iska-da-stava-premier-news_58133.html

Веднага след като Томислав Дончев обяви, че ГЕРБ склонен да предложи премиерския пост на Ранан Кънев, лидерът на ДСБ отклони офертата. Преди началото на днешните преговори той заяви, че „ме...

Забранената любов на Холивуд: Прислужницата на Марлон Брандо му ражда три деца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402063

На Холивуд не му трябва много, за да те запомни. Няколко скандални връзки и феновете ти никога няма да те забравят. Да си популярна кинозвезда и да имаш спокоен семеен живот, е невъзможно. Разводът е задължителен и носи допълнителна слава. Всеки мениджър на знаменитост ще го потвърди.  В света на киното звездите здраво са се омешали. На Холивуд не му трябва много, за да те запомни. Няколко скандални връзки и феновете ти никога няма да те забравят. Да си популярна кинозвезда и да имаш спокоен семеен живот, е невъзможно. Разводът е задължителен и носи допълнителна слава. Всеки мениджър на знаменитост ще го потвърди. В света на киното звездите здраво са се омешали.

Месото поевтинява, цените на плодовете и зеленчуците вървят нагоре

http://econ.bg/Новини/Месото-поевтинява-цените-на-плодовете-и-зеленчуците-вървят-нагоре_l.a_i.594449_at.1.html

Месото поевтинява през октомври, а цените на плодовете и зеленчуците вървят сериозно нагоре. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите...

Драгомир Драганов няма шофьорска книжа, но най-скъпата му покупка е кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4401432

Как бихте се описали с 3 думи? 
Емоционален, импулсивен, добронамерен.
На колко години сте? 
43.
Къде сте роден? 
В София.
Какво харесвате у себе си? 
Очите, погледа…
Имате ли прякор? 
Драго Чая.
Чай или кафе? 
Категорично кафе! Черно, без захар, без мляко. Просто дълго черно кафе.
Любим ден от седмицата? 
Нямам конкретен.
Любим филм? Как бихте се описали с 3 думи? Емоционален, импулсивен, добронамерен. На колко години сте? 43. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Очите, погледа… Имате ли прякор? Драго Чая. Чай или кафе? Категорично кафе! Черно, без захар, без мляко. Просто дълго черно кафе. Любим ден от седмицата? Нямам конкретен. Любим филм?

Откриха Уиски Фест София 2014

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/otkriha-uiski-fest-sofiia-2014-6026393

Над 55 марки и повече от 200 вкуса уиски ще бъдат достойно представени пред приятелите на напитката от световноизвестни имена в индустрията

Лесово – затворен, опашката от коли е 8 километра!

http://www.bnews.bg/article-120668

8-километрова опашка от автомобили чака на ГКПП „Лесово“. Към 12 часа пунктът все още е затворен.

Кремъл провокира нова студена война

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/02/2411041_kremul_provokira_nova_studena_voina/?ref=rss


Москва оповести, че ще признае изборите, организирани от сепаратистите в Донецк и Луганск. С това тя бетонира разпокъсването на Украйна. И отваря вратата към нова студена война, твърди Инго Мантойфел в коментара си за радио "Дойче веле".

Русия навярно ще се окаже единствената страна в света, която ще признае така наречените избори на 2 ноември, организирани от сепаратистите в Донецк и Луганск. По този начин Москва не просто ще легитимира новата политическа конструкция - тя ще направи...

Трима българи са арестувани в Кипър за мокра поръчка

http://pik.bg/трима-българи-са-арестувани-в-кипър-за-мокра-поръчка-news244979.html

Трима българи са арестувани в Кипър за мокра поръчка

Трима българи бяха арестувани от полицията в Кипър и обвинени в заговор за извършване на убийство. Със съдебно решение те са задържани за 4 дни, в зависимост от хода на разследването се обсъжда тяхното депортиране, съобщи БНР.

Полицията в кипърския град Пафос предотврати изпълнението на мокра поръчка в последния момент, като арестува българите на възраст 22, 26 и 35 години.

По данни на Интерпол те са членове на престъпна организация, занимаваща се с незаконна дейност, и са попадали многократно в полезрението на полицейските органи в България за разпространение на наркотици, кражба и нападение.

Кипърската полиция смята, че тримата са били на острова за участие в престъпна дейност. Българите са пристигнали в Кипър в четвъртък и са отседнали във вила в село Пея, близо до град Пафос. Местен жител е подал сигнал в полицията за съмнителни лица, които живеят в къщата без знанието на собственика.

Смъртният договор, чието изпълнение полицията успя да предотврати, включва тримата българи и двама британци. При последвалата проверка във вилния имот полицията е идентифицирала двама британци, живеещи в Кипър, които са имали икономически спорове. Според единия от тях конкурентът му е наел тримата българи, за да го убият.

Тримата заподозрени бяха изправени пред окръжния съд в град Пафос, който в събота нареди задържането им за 4 дни. Според полицията и тримата отричат всякакво участие в случая и твърдят, че са на острова на почивка. Срещу всичките пет лица е повдигнато обвинение за заговор за извършване на предумишлено убийство.


Масови протести на кюрди в Турция и Европа в солидарност със събратята им от Кобани

http://www.moreto.net/novini.php?n=269376

Хиляди кюрди участваха в цяла Турция в демонстрации в подкрепа на кюрдските бойци, защитаващи сирийския кюрдски град Кобани, който е обсаден от джихадистите от Ислямска държава. Проявите бяха организирани по призива на главната прокюрдска Демократична партия на народа.

Бой между клошари за контейнер с боклук в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402056

Потресаващ скандал вдигна на крак полицията в Благоевград, двама се сбиха на паркинга зад търговски център в областния град в опит да разделят "съкровищата" от контейнер за смет, пише "struma.com".
Клошарите имали претенции към контейнера, единият ежедневно ровел там. Вторият се появил вчера, скарали се, Потресаващ скандал вдигна на крак полицията в Благоевград, двама се сбиха на паркинга зад търговски център в областния град в опит да разделят "съкровищата" от контейнер за смет, пише "struma.com". Клошарите имали претенции към контейнера, единият ежедневно ровел там. Вторият се появил вчера, скарали се,

Служебното правителство обявило обществени поръчки за 5 млн. лв. последните дни

http://www.cross.bg/poruchka-ministerstvoto-ministur-1437847.html

/КРОСС/ Дни преди да приключи мандатът на служебното правителство на Георги Близнашки, министрите ударно обявиха обществени поръчки за повече от 5 млн. лева. Анализът на обявените в последната седмица на октомври обществени поръчки сочи, че за идентични дейности, отделните министерства прилагат различни критерии към участниците. Повечето от поръчките са свързани с въвеждането на електронни услуги. Най-голямата обществена поръчка е обявена от ведомството на служебния вицепремиер и министър на правосъдието Христо Иванов. Тя е за разработване на автоматизирана информационна система „Бюра Съдимост" и е на прогнозна стойност от 1,130 млн. лв., без ДДС, които ще се осигурят по Оперативна програма „Административен капацитет". Министерството на правосъдието ще избира изпълнител на база „икономически най-изгодна цена", а не на „най-ниска цена". Едно от изискванията към изпълнителя е да има изградени поне три информационни системи и бази данни в изминалите три години. Изграждането на системата за електронно издаване на свидетелства за съдимост трябва да се осъществи за 180 дни. Няма яснота кое налага изграждането на информационната система за над1,130 млн. лв., без ДДС, защото издаване на свидетелства за съдимост е възможно по електронен път още от началото на 2013 г. чрез сайта на Министерството на правосъдието. За целта е нужно единствено потребителят да притежава електронен подпис

ТЕЦ „Варна” – без надежден бизнес модел за инвестиция

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/tec-varna--bez-nadejden-biznes-model-za-investiciia-183003/

Инвестиция в централата не е оправдана, тъй като централата би произвеждала електроенергия на неконкурентна цена, сочи анализ на ЧЕЗ и БЕХ

Клошари се биха за контейнер с боклук в Благоевград, единият извадил нож

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402050

Потресаващ скандал вдигна на крак полицията в Благоевград, двама се сбиха на паркинга зад търговски център в областния град в опит да разделят Потресаващ скандал вдигна на крак полицията в Благоевград, двама се сбиха на паркинга зад търговски център в областния град в опит да разделят "съкровищата" от контейнер за смет, пише "struma.com". Клошарите имали претенции към контейнера, единият ежедневно ровел там. Вторият се появил вчера, скарали се,

Да върнем вярата в доброто

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WMhpdNdRasY/

да_върнем_вярата_в_доброто-1В СОУ”Любен Каравелов” – Несебър се получи благодарствено писмо от Управителния съвет на Сдружението на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

В писмото се изказва дълбока благодарност на свички ученици, учители и родители за участието им в дарителската кампания „Да върнем вярата в доброто”.

Със събраните по време на кампанията средства в цялата страна в началото на учебната година са подпомогнати 7278 деца.

Организацията по набирането на средства за дарение за учебни звена в наводнвните региони в несебърското училище беше осъществена от младежката организация на БЧК с председател Паунка Русева

В рамките на три дни в поставената във фоайето на училището кутия беше събрана сумата от 200,12 лв. Последната бе преведена по дарителската сметка в банка ДСК в знак на съпричастност към хилядите пострадали от наводненията в България и с надежда за скорошно ликвидиране на щетите.

                                                                                         Мара МОМЧИЛОВА

Цветан Гунев: УС на БНБ ме изолира

http://www.cross.bg/banka-nadzor-korporativna-1437846.html

/КРОСС/ Г-н Гунев, защо данните за състоянието на кредитния портфейл на Корпоративна банка в анализа на одиторите се разминават така драстично с докладите на управление "Банков надзор"? Сумата на допълнителни провизии за 4.222 млрд. лв. е умопомрачителна. Как надзорните инспектори не са хванали преди това такава огромна разлика? - Причината е лесна за обяснение. В анализите, правени от одиторите, те явно не са намерили достатъчно информация, която да им даде основание да смятат, че съответните кредити, отпуснати от Корпоративна банка, са събираеми. Но в доклада на последната надзорна инспекция, която е от 2013-а, ясно е казано, че кредитните досиета са комплектувани. Има бизнес анализи, има анализи на проектите, има анализи на обезпеченията, има документите, които доказват, че тези обезпечения са налични и са в кредитните досиета. Така че разликата от 4.222 млрд. лв. допълнителни провизии между констатациите на надзорния доклад от 2013-а и анализите на одиторите идва от липсата на отчетите за финансовото състояние на кредитополучателите и от липсата на документи, които да показват как са учредени обезпеченията.   - Тези документи, според вас, са изчезнали, след като твърдите, че при последната надзорна проверка преди затварянето на Корпоративна банка те са били в наличност? - Не мога да кажа, тъй като от последната надзорна инспекция до затварянето на банката е изминала една година

Британско проучване: Заради Коледа жените почват с диетите

http://curious.actualno.com/Britansko-prouchvane-Zaradi-Koleda-jenite-pochvat-s-dietite-news_58125.html

Около шест седмици остават до изтощителните коледни партита, за които жените започват да се подготвят още от сега. Ново британско проучване показа, че 60 на сто от дамите ще започнат диета преди Коле...

Да отслабнем с плуване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401166

ЕЛИЗА МЛАДЕНОВА
Плуването е спорт, който дава тонус и добра фигура, като в същото време доставя и удоволствие. Той обаче може да ни помогне и да влезем във форма. Докато плуваме, килограмите се топят неусетно и мускулите се стягат и оформят, запазвайки своя финес. Така изгаряме с до 25 % повече калории, отколкото при другите спортове и упражнения, ЕЛИЗА МЛАДЕНОВА Плуването е спорт, който дава тонус и добра фигура, като в същото време доставя и удоволствие. Той обаче може да ни помогне и да влезем във форма. Докато плуваме, килограмите се топят неусетно и мускулите се стягат и оформят, запазвайки своя финес. Така изгаряме с до 25 % повече калории, отколкото при другите спортове и упражнения,

Резултатите от Международния конкурс в Несебър “Аз обичам Черно море”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Z_xaYvdgKKQ/

В конкурса, организиран от Общинския детски комплекс-Несебър, освен от България,  имаше участници и от други страни на Черноморската общност.

Резултатите бяха обявени на специално организирано тържество в Ритуалната зала на конферентен център “Несебър” на 31 октомври, когато страните от Черноморската общност честват Международният ден на Черно море.
Наградите на лауреатите в трите раздела-литературно творчество, изобразително изкуство и фотография  връчи Златин Чаушев-началник на отдел „Несебър-културно наследство” към Община Несебър.

В раздела „Литературно творчество,направление „Проза” І, ІІ и ІІІ възрастова група с награди за І място бяха отличени творбите на 28 участници.

В раздела  „Поезия” в трите  възрастови групи І място бе присъдено на 16 участници,а  в раздела „Есе” първите награди са 3, като класацията е възоснова на протокола на журито в състав: Златин Чаушев,Таня Кехайова,Максим Момчилов.

В раздела „Фотография” журито: Милен Джановски-ст.ас. във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, Михаела Георгиева и Любен Манолов класира на І място 22 участници от трите възрастови групи.

В раздела „Изобразително изкуство” при 867 участници  журито съставено от Милен Джановски ,Милчо Калев  и Михаела Георгиева отличи с І място в 4 възрастови групи творбите на 50 участници.

Съпоставката с минало годишното издание на конкурса показва, че ако през 2013 г. участниците  в раздела „Изобразително изкуство” са били 580, в „Литературно творчество” /поезия и проза/ – 166,във „Фотография”-67, то  за 2014 г. те са общо двойно повече.

Сред наградените имаше деца и ръководители от Берковица, Бургас, Варна, Габрово, Дупница, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Търговище, Ямбол и от още населени места от страната, както и от други държави от басейна на Черноморието.

Преди награждаването прозвучаха  изпълнения от представители на  вокална група „Морски звездички“ към ОДК-Несебър.

Целта на този конкурс, организиран от ОДК с медийното пaртньорство на вестник „Слънчев бряг прес” и  провеждащ се традиционно под патронажа на Министерството на образованието и науката, Oбщина Несебър, Националния дворец на децата и Регионалния инспекторат по образование – Бургас, е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и неговото крайбрежие, да покаже важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона причинени от човешка дейност и да провокира активно екологично поведение.

В “шапката” на конкурса са изписани половин дузина имена на организатори, но на практика оперативната организация под егидата на кмета на Община Несебър се извършва от ОДК-Несебър.

Именно благодарение на екипа,оглавяван от дългогодишната директорка на ОДК Мима Петрова, името на Несебър се споменава най-често не само в страната,а и в държавите от Черноморската общност, участниците в международния конкурс стават все повече, а конкурсните творби- все по-съдържателни.

                                                                                    Максим МОМЧИЛОВ

5 типа нестандартни връзки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4401438

Колко от вас имат женен приятел с тайна любовница? Той често води съмнителни телефонни разговори, крие млада жена, за която съпругата знае, но си мълчи. Всъщност целият град знае. И как иначе? Всички познати злорадо говорят зад гърба и?, мъжът не се прибира никога навреме, отказва да е близък с нея, но тя все пак търпи
Защо? Колко от вас имат женен приятел с тайна любовница? Той често води съмнителни телефонни разговори, крие млада жена, за която съпругата знае, но си мълчи. Всъщност целият град знае. И как иначе? Всички познати злорадо говорят зад гърба и?, мъжът не се прибира никога навреме, отказва да е близък с нея, но тя все пак търпи Защо?

Братята Бийбър тръгнали от Албена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401747


Още преди да станат известни в шоуто на Нова тв X Factor, 17-годишният Иво и брат му Пламен, който скоро ще стане на 20 г., си имали почитатели, че даже печелили и бакшиши. Първо братя Добреви, които вече станаха известни и като братята Бийбър заради имитацията на световната звезда Джъстин Бийбър, правели шоу за хората в Добрич. Още преди да станат известни в шоуто на Нова тв X Factor, 17-годишният Иво и брат му Пламен, който скоро ще стане на 20 г., си имали почитатели, че даже печелили и бакшиши. Първо братя Добреви, които вече станаха известни и като братята Бийбър заради имитацията на световната звезда Джъстин Бийбър, правели шоу за хората в Добрич.

Не са констатирани нарушения при проверки за пушене на закрито във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269270

През изминалата седмица са извършени 739 инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години служители при РЗИ-Варна са извършили 18 инспекции.

Бивш шеф от КТБ: Искров излъга за офертата на Оманския фонд

http://offnews.bg/news/n_1/n_412047.html

Шефът на БНБ Иван Искров излъга в парламента при представянето на офертата на Оманския фонд, ЕПИК и "Джемкорп" за оздравяването на КТБ, резервният държавен фонд на Оман и дружеството "Джемкорп", заяви бившият изп. директор на КРБ Илиан Зафиров в предаването "Събуди се" на Нова телевизия. Според него твърденията, че оздравяването на трезора ще се осъществи с активи на свързаната с Цветан Василев компания "Бромак", не отговарят на истината. Зафиров поясни, че офертата е за създаване на смесено дружество, 50% на ЕПИК и 50% на държавата, в което и двете страни участват с парични средства, а не с активи. Парите на фонда ще бъдат обезпечени с активи на "Бромак". "Има един текст, който е препъникамъкът. Той беше преведен некомпетентно, може би някой се беше загубил в превода, който казва, че ще се създаде дружество с инвестиционна цел и с обезпечение от активи на "Бромак" ще се наберат средства, който да служат изцяло или частично", каза банкерът. Той коментира и дупката от 4,2 млрд. лева в банката, като посочи, че сумата е евентуалната загуба, която ще се натрупа в бъдеще, а не липсващи пари. Бившият изп. директор подозира, че цялата атака е заради желание да се придобият евтино активите на банката. Илиан Зафиров е един от тримата бивши директори на трезора, срещу които има повдигнати обвинения за безстопанственост.

Шофьор отнесе 10 метра мантинела на Е-79

http://pik.bg/шофьор-отнесе-10-метра-мантинела-на-е-79-news244974.html

Шофьор отнесе 10 метра мантинела на Е-79

Катастрофа на главен път Е-79 край Враца е станала в събота, съобщиха от полицията, пише Конкурент".

Лек автомобил „Фиат“ се блъска в разтелителната мантинела, след което се преобръща в крайпътната канавка.

Возилото е било управлявано от жител на село Дърманци. Убити и ранени при инцидента няма.

Щетите след катастрофата по автомобила са за около 300 лв. и 10 метра увредена разделителна мантинела.

Причината за инцидента е несъобразена скорост. 

Всички митничари в Лесово натръшкани на земята с белезници

http://offnews.bg/news/n_1/n_412052.html

Всички митничари, които работят на "Лесово", са били проснати по очи на земята и закопчани с белезници, разказа председателят на легия "Антимафия" Григор Здравков, с когото OFFNews се свърза за подробности около акцията на граничния пункт с Турция. Акцията на ГКПП "Лесово" , заради която границата с Турция още е затворена, е започнала вчера вечерта. Целият митнически пункт е бил заграден от 30-40 служители на ДАНС. Някои от тях са влезли откъм Турция. Натръшкали са цялата смяна. В същото време са повикали извънредна смяна, която е била в почивка. Извънредната смяна е трябвало да поеме дейността на митничарите, които са били арестувани, но е останала извън границите на КПП-то и някъде около 23 часа са им казали, че пунктът изобщо няма да бъде отварян, разказа Здравков. Всички митничари са били проснати на земята с белезници. ДАНС са изчакали да стане 6 часа и са тръгнали и по домовете. Сигналът е за организирана престъпна група, рекет, контрабанда на акцизни стоки. На митнически пункт "Лесово" работи братът на зам.-шефа на митница "Свиленград" Георги Константинов, когото го бяха съдържали с наркотици (2 кг амфетамини). По принцип през ГКПП "Лесово" минава трафикът на хероин, трафикът на цигари в микробуси и фалшивите парфюми и други стоки от арабските страни. Ако бяха отишли на Свиленград, щяха да намерят същото, коментира Григор Здравков. Веднага обаче е изтекла информация към митничарите на ГКПП "Капитан Андреево", които са побързали да си изпразнят джобовете. 3 дни преди това (в четвъртък срещу петък) пак като част от този сигнал е проведена акция на ГКПП "Калотина". Противно на твърденията на прокуратурата, че трима са задържани, те само са били разпитвани. Част от сигнала е, че са изнудвали транзитно преминаващи шофьори на ТИР-ове за пари. Акцията и резултатите от нея вероятно ще бъде използвана, за да се форсира обединението на НАП и Агенция "Митници" смята Здравков.

Новият сериал "На границата" тръгва по БНТ1 днес

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/02/2411327_noviiat_serial_na_granicata_trugva_po_bnt1_dnes/?ref=rss


Първият епизод от шестсерийната поредица "На границата" ще бъде излъчен тази вечер, 2 ноември, от 20:45 ч. по БНТ1.

Сериалът бе представен официално с кинопремиера в кино "Одеон" в София преди две седмици. 

Продукцията е заснета по мотиви от военните разкази на Йордан Йовков. Представянето на сериала съвпада и с европейските чествания на 100-годишнината от избухването на Първата световна война, в която участва и самият писател.


"На границата" пресъздава...

За първи път от 20 години гледаме „Снежанка и седемте джуджета ” в Бургаската опера

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/K1JhjXm802M/

Майките и татковците  в Бургас ще имат възможност да срещнат децата си със Снежанка и седемте джуджета, които се завръщат на сцената на Държавна опера – Бургас  след 20 години отсъствие. Часът и денят на премиерата на операта за деца от Атанас Косев е избран така, че да е удобно на семействата. Снежанка ще се играе на 9 ноември (неделя), от 11:00 часа. Представлението е запазило чара на оригиналната приказка, на която дори нашите прабаби са затаявали дъх и едновременно е адаптирано към днешните деца.

Благодарение на режисурата на Дарина Главанакова – Бакърджиева публиката ще види една съвременна Снежанка и модерни джуджета. Професор, Кихльо, Смешко, Мърморко, Всезнайко, Любопитко и Малчуган ще се представят пред децата на фона на джаз песничка и облечени с работни гащеризони, суичъри, но и с типичните за джуджета дълги чорапи и шапчици. Визията на злата мащеха е на силна и властна жена от висшето общество, а самата Снежанка от романтична приказна героиня с плисирана поличка и елече  постепенно ще се превърне в момиче от нашето време. За ролята на Снежанка се готвят Людмила Михайлова и  Шмилена Султанова, за тази на Царицата мащеха – Лина Пеева и Дарина Запрянова, а Принцът и Огледалото ще бъдат изиграни от Милен Динолов.

Невероятната музика на композитора Атанас Косев и декорите на сценографа Иван Токаджиев са създадени, така че да подсилят образите на героите. Песничката на джуджетата, която е написани от Косев преди около 30 години, се е превърнала в хит за поколения, защото може да бъде изпята от всяко дете, което я е чуло. В декора най-силните акценти са къщичката на джуджетата, тронът  на Царицата мащеха и говорещото Огледало, което е разказвач на собствената си история и въвежда децата в приказката. „Снежанка и седемте джуджета” не е само развлечение, защото в приказката и нейната адаптация  е заложен важен възпитателен елемент. Огледалото казва на децата, че никога не лъже, защото ако това се случи ще бъде строшено на хиляди парченца. Поради тази причина то винаги казва истината. Тарторът на джуджетата – Професор, в чиято роля ще влезе Вълю Тотев,  съветва всички деца  да четат книги и да бъдат усърдни в учението.  В края на приказката злата вещица  умира, защото добрите герои са я победили.

„Нашето послание в представлението е от малки децата да знаят, че трябва да бъдат ученолюбиви и да растат като добри хора. Няма по-добър начин да го разберат от това да видят, че любимите им герои, които побеждават в края на приказката,  са точно такива”, казва режисьорът Дарина Главанакова – Бакърджиева.

За да изиграят ролите си, певците на Операта ще се превърнат и в драматични герои. Публиката ще бъде изненадана не само от силните  изпълнения, но и от „свитите” на добрия и лошия герой. Помощник на Снежанка ще бъде двуметрово джудже с любов към джаза, а подчинени на злата мащеха ще са танцуващи елфи и хип-хоп шут. Танците на елфите са дело на примабалерината на Операта Галина Калчева.  По  музиката в представлението работи  оркестърът  на Държавна опера – Бургас под диригентството на Иван Кожухаров, който е дирижирал и първата постановка на „Снежанка” в Бургас преди повече от 20 години.

Ден след като Снежанка и Принцът  заживеят щастливо  е време за среща с друга приказна двойка.

На 10 ноември (понеделник), от 12:45 часа, публиката ще се  срещне с  феята – кръстница,  Принца, Пепеляшка, злата мащеха и суетните й дъщери. Балетът „Пепеляшка”  е по музика  на Сергей Прокофиев, а в ролята на главните герои ще влязат изящните солисти на Софийската опера – Веса Тонова и Емил Йорданов.

Освен приказните сюжети и добри развръзки,  афишът на Държавна опера – Бургас предлага и епични заглавия. На 3 ноември (този понеделник) , от 19:00 часа,  ще се играе суперпродукцията „Атила – вождът на хуните”. Това е първото представление след премиерата на заглавието, с която бяха открити Бургаските  музикални празници „Емил Чакъров”.  Хунският вожд ще зарадва всеки, който иска да види пищни декори и да чуе мощни  гласове.   На 7 ноември в Концертна зала „Проф. Иван Вульпе” (Филхармонията) ще се състои симфоничен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Бургас и с диригент  италианецът  Доменико Соренти.

На 11 ноември зрителите  ще станат свидетели на нежната, но обречена любов между шивачката Мими и поета Родолфо в известната опера на Пучини – „Бохеми”. За любителите на добрия край е оперетата „Графиня Марица” от Имре Калман, която ще се играе на 12 ноември, от 19:00 часа.

На 15 ноември Операта отново посреща учениците от Математическата гимназия в Ямбол, които ще гледат „Селска чест” от Маскани и балетния спектакъл „Танцът”. Представлението започва в 12:30 часа и е отворено и за други  желаещи да се потопят в света на операта.

Задържаха двама в Пловдив, докато крадат кофражни платна

http://pik.bg/задържаха-двама-в-пловдив-докато-крадат-кофражни-платна-news244972.html

Задържаха двама в Пловдив, докато крадат кофражни платна

Полицаи от Пловдив задържаха двама мъже в момент на кражба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, цитирани от Фокус.

Тази сутрин, автопатрул на Четвърто Районно управление засякъл пловдивчанина В.Б. на 33 години и И.Н. на 45 години от Момино село, които били влезли противозаконно в строителен обект на ул. „Доктор Владо” и товарели на автомобила си 14 кофражни платна.

Мъжете са задържани и отведени в районното управление, където ще останат за едно денонощие. Справка в полицейските регистри сочи, че двамата са с криминални прояви и осъждани. По случая е започнато бързо производство.

Биляна Евгениева: Сираков се страхуваше да не родя дете от него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402044

В откровен разговор Биляна Евгениева разкрива какво е постигнала досега в живота си и какви са отношенията й с мъжете и дали мисли за брак. Още в началото известната с големите си гърди плейметка каза, че не се обижда от факта, че мъжете първо гледат бюста й, а не очите.
Тя заяви, че е родила детето си на 18 години, В откровен разговор Биляна Евгениева разкрива какво е постигнала досега в живота си и какви са отношенията й с мъжете и дали мисли за брак. Още в началото известната с големите си гърди плейметка каза, че не се обижда от факта, че мъжете първо гледат бюста й, а не очите. Тя заяви, че е родила детето си на 18 години,

Моуриньо се ядоса на феновете: Все едно играем пред празен стадион

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/02/2411315_mourinyo_se_iadosa_na_fenovete_vse_edno_igraem_pred/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо изрази разочарованието си от поведението на привържениците на отбора. Специалния смята, че феновете трябва да подкрепят по-сърцато любимците си.

По думите на португалеца запалянковците на "Стамфорд бридж" не са достатъчно шумни. Изказването му дойде след трудната победа с 2:1 срещу КПР.

"Всички знаят колко силно съм свързан с клуба и феновете му. В този момент е трудно да играем у дома, защото е все едно да играем пред празни трибуни",...

Биляна Евгениева: Родих на 18 години, бащата бе детската ми любов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402038

В откровен разговор Биляна Евгениева разкрива какво е постигнала досега в живота си и какви са отношенията й с мъжете и дали мисли за брак. Още в началото известната с големите си гърди плейметка каза, че не се обижда от факта, че мъжете първо гледат бюста й, а не очите.
Тя заяви, че е родила детето си на 18 години, В откровен разговор Биляна Евгениева разкрива какво е постигнала досега в живота си и какви са отношенията й с мъжете и дали мисли за брак. Още в началото известната с големите си гърди плейметка каза, че не се обижда от факта, че мъжете първо гледат бюста й, а не очите. Тя заяви, че е родила детето си на 18 години,

Гърците изкупиха 10 000 iPhones за един ден

http://www.grreporter.info/Grcite_izkupiha_10_000_iPhones_za_edin_den/16340

Въпреки високата цена-739 евро за iPhone 6 и 859 евро за iPhone 6 plus без договори, много хора са ги поръчали и предплатили, очаква се до края на годината броят на продадените айфони да достигне 50 000

прочети повече

Томислав Дончев: Готови сме да подкрепим кандидатура на Радан Кънев за премиер

http://web.barometar.net/65588/

Готови сме да подкрепим кандидатура на Радан Кънев за премиер. Това каза пред журналисти евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев преди консултациите с Реформаторския блок в народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Освен титулярния вариант – правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия ,свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови на [...]

За пръв път: Maserati спечели повече от Ferrari

http://cars.actualno.com/Za-pryv-pyt-Maserati-specheli-poveche-ot-Ferrari-news_57847.html

Да, става въпрос само за третото тримесечие на 2014 г., но това се случва за пръв път в историята на двете компании, което заслужава внимание. Още повече, че има потенциал това да не остане единичен с...

Списък след списък - животът в България

http://viewpoint.actualno.com/Spisyk-sled-spisyk---jivotyt-v-Bylgarija-news_58099.html

Българският преход трайно е белязан от данните, които надничат от разни тайни списъци. Сега към тях бе добавен и този на големите вложители в КТБ, а милионите им - истински или нe, подклаждат омразата...

Владимир Кличко се подготвя със специален спаринг за Кубрат

http://moresport.actualno.com/Vladimir-Klichko-se-podgotvja-sys-specialen-sparing-za-Kubrat-news_58101.html

Преди предстоящият на 15 октомври мач с българската боксова звезда Кубрат Пулев, световният шампион в четири от петте версии на професионалния бокс Владимир Кличко тренира усилено. И според слуховете ...

Електронните услуги станаха приоритет за служебното правителство

http://business.actualno.com/Elektronnite-uslugi-stanaha-prioritet-za-slujebnoto-pravitelstvo-news_58106.html

Дни преди да приключи мандатът на служебното правителство на Георги Близнашки, министрите ударно обявиха обществени поръчки за повече от 5 милиона лева. Анализът на обявените в последната седмица н...

Още десет депутати дадоха заплатите си за Слави Едрев

http://goodnews.actualno.com/Oshte-deset-deputati-dadoha-zaplatite-si-za-Slavi-Edrev-news_58104.html

Още десет депутати се присъединиха към даренията в помощ на болния от церебрална парализа Слави Едрев. Всичките са народни представители от групата на ГЕРБ. Инициативата беше популяризирана от г-жа Б...

Медиен магнат от Бангладеш осъден да увисне на бесилото

http://asia.actualno.com/Medien-magnat-ot-Bangladesh-osyden-da-uvisne-na-besiloto-news_58108.html

Медиен магнат, ключова фигура в най-голямата ислямистка партия в Бангладеш, бе осъден днес на смърт за военни престъпления, извършени по време на кървавата борба за независимост през 1971 година. ...

Учител се напи и би деца

http://starazagora.actualno.com/Uchitel-se-napi-i-bi-deca-news_58111.html

Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, предаде БГНЕС. Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на някол...

Киев съди Донецк и Луганск за държавна измяна

http://europe.actualno.com/Kiev-sydi-Doneck-i-Lugansk-za-dyrjavna-izmjana-news_58114.html

Службата за сигурност на Украйна възбуди наказателно преследване за провеждането на избори в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, предаде БГНЕС. Наказателното преследване е...

Експерт притисна Шаламанов: Кой ти каза, че има българи-джихадисти?

http://crime.actualno.com/Ekspert-pritisna-Shalamanov-Koj-ti-kaza-che-ima-bylgari-djihadisti-news_58116.html

Съществува национален контратерористичен център, който събира информация за възможни опасности за националната сигурност на България. Трябва да се види там дали има информация за българи, участващи...

Прищявка: Боливийският президент строи нов дворец

http://curious.actualno.com/Prishtjavka-Bolivijskijat-prezident-stroi-nov-dvorec-news_58118.html

Президентът на Боливия Ево Моралес подписа договор за започване на строежа на нов президентски дворец. Той заяви, че бил въодушевен от архитектурата на цивилизацията Тиахуанако. Новата сграда ще з...

Водата се превърна в причина за безредици във Франция и Ирландия

http://europe.actualno.com/Vodata-se-prevyrna-v-prichina-za-bezredici-vyv-Francija-i-Irlandija-news_58121.html

Над 120 хил. души излязоха в Ирландия на протест заради въвеждането на нова такса за потреблението на вода. Протестът беше организиран от движение, наричащо се „Право на вода”. Та...

Томислав Дончев шокира: ГЕРБ може да подкрепи Радан Кънев за премиер

http://politics.actualno.com/Tomislav-Donchev-shokira-GERB-moje-da-podkrepi-Radan-Kynev-za-premier-news_58124.html

Отвореността ни предвид нашата загриженост за ситуацията стига до там, че освен титулярния вариант – правителство с премиер Бойко Борисов, може да подкрепим правителство с премиер пример...

Късо съединение подпали апартамент в Асеновград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402035

Пожар нанесе значителни материални щети на апартамент в Асеновград тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от Фокус.
Пожарът е възникнал 01.49 часа в жилище на ул. „Цар Иван Асен ІІ” в града. Унищожена е голяма част от покъщнината.
Причината за пожара е късо съединение. Пожар нанесе значителни материални щети на апартамент в Асеновград тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от Фокус. Пожарът е възникнал 01.49 часа в жилище на ул. „Цар Иван Асен ІІ” в града. Унищожена е голяма част от покъщнината. Причината за пожара е късо съединение.

До началото на декември ще приключи ремонтът на пътя Симитли-Предела-Банско

http://www.moreto.net/novini.php?n=269353

Започна изграждането на подпорна конструкция на пропадналия преди седмица път Симитли-Предел-Банско. Тогава 30-метров участък с височина 5 метра се свлече в река Градевска. Инцидентът стана на 15-ия километър след Симитли в посока Предел, като във водата пропадна и част от дясната лента на пътя.

Късо съединение запали апартамент в Асеновград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402031

Пожар нанесе значителни материални щети на апартамент в Асеновград тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от Фокус.
Пожарът е възникнал 01.49 часа в жилище на ул. „Цар Иван Асен ІІ” в града. Унищожена е голяма част от покъщнината.
Причината за пожара е късо съединение. Пожар нанесе значителни материални щети на апартамент в Асеновград тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от Фокус. Пожарът е възникнал 01.49 часа в жилище на ул. „Цар Иван Асен ІІ” в града. Унищожена е голяма част от покъщнината. Причината за пожара е късо съединение.

Задържаха двама в Пловдив, докато крадат кофражни платна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402027

Полицаи от Пловдив задържаха двама мъже в момент на кражба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, цитирани от Фокус.
Тази сутрин, автопатрул на Четвърто Районно управление засякъл пловдивчанина В.Б. на 33 години и И.Н. на 45 години от Момино село, които били влезли противозаконно в строителен обект на ул. Полицаи от Пловдив задържаха двама мъже в момент на кражба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, цитирани от Фокус. Тази сутрин, автопатрул на Четвърто Районно управление засякъл пловдивчанина В.Б. на 33 години и И.Н. на 45 години от Момино село, които били влезли противозаконно в строителен обект на ул.

Имам рита топка с 80 деца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4401473

Теолог с диплома от Саудитска Арабия и имам в централната джамия в Рудозем е президент на футболния клуб в града. Покрай молитвите Хайри Шерифов успява и да тренира с местните футболисти.  Той е може би единственият имамв Европа, президент на футболен клуб, твърди председателят на областния съвет на БФС в Смолян Георги Чешмеджиев. 
Теолог с диплома от Саудитска Арабия и имам в централната джамия в Рудозем е президент на футболния клуб в града. Покрай молитвите Хайри Шерифов успява и да тренира с местните футболисти. Той е може би единственият имамв Европа, президент на футболен клуб, твърди председателят на областния съвет на БФС в Смолян Георги Чешмеджиев.

Пол Кругман: Проблемът не е в банките

http://www.investor.bg/sasht/337/a/pol-krugman-problemyt-ne-e-v-bankite-182619/

Още в края на 90-те години стана ясно, че не зомби банките са причината за капана на ликвидността в Япония, припомня икономистът

Задържаха двама в Пловдив, докато крадат кофражни платна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402022

Полицаи от Пловдив задържаха двама мъже в момент на кражба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, цитирани от Фокус.
Тази сутрин, автопатрул на Четвърто Районно управление засякъл пловдивчанина В.Б. на 33 години и И.Н. на 45 години от Момино село, които били влезли противозаконно в строителен обект на ул. Полицаи от Пловдив задържаха двама мъже в момент на кражба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив, цитирани от Фокус. Тази сутрин, автопатрул на Четвърто Районно управление засякъл пловдивчанина В.Б. на 33 години и И.Н. на 45 години от Момино село, които били влезли противозаконно в строителен обект на ул.

Отстранен шеф на КТБ: Няма дупка от 4,2 млрд.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/otstranen-shef-na-ktb-niama-dupka-ot-42-mlrd-6026391

Това са хипотетични загуби, които евентуално някога ще се получат в бъдеще време, заяви Илиан Зафиров

Северна Корея е пуснала подводница с потенциал да носи балистични ракети

http://www.mediapool.bg/severna-koreya-e-pusnala-podvodnitsa-s-potentsial-da-nosi-balistichni-raketi-news226698.html

Северна Корея е пуснала на вода подводница с потенциал да носи балистични ракети, съобщи в неделя южнокорейската информационна  агенция Йонхап, позовавайки се на източни от южнокорейското  правителство. Пхенян "е внесъл дизелова подводница от съветската ера от клас Голф и я е модифицирал", посочва източникът на Йонхап,  цитирана от ДПА. Подводницата е от края на 50-те години на миналия век и е била извадена от употреба през 1990 година. Дължината й е 67  метра, а широчината 6,6 метра. Тя може да носи товар от близо 3000 тона. Южнокорейски военни източници посочват обаче, че Северна  Корея все още не е разработила напълно технологията, от която се нуждае, за да използва балистични ракети, изстрелвани от  подводница. Необходими са още десетина опита, за да се усъвършенства технологията на изстрелването.

С над 16 500 тома литература разполага библиотеката в читалище „Варненски будители” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269357

Във Варна има читалище, което е именувано „Варненски будители”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Читалището е основано на 5 януари 1926 г. под името Културно-просветно читалищно дружество. Сред учредителите са проф. Цани Калянджиев - ректор на Търговската академия, Янаки Арнаудов -преподавател в Търговската академия), д-р Стоян Чакъров (училищен инспектор, чешкият археолог Карел Шкорпил, Иван Церов - кмет на Варна, 1909 – 1912) и др.

Среща с един български инвалид

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/02/2409611_sreshta_s_edin_bulgarski_invalid/?ref=rss


Надявам се тая добра леля да не се разсърди, че реших да напиша няколко реда за нея. Съмнявам се някога да разбере, че въобще е спомената в поредния текст, публикуван в интернет пространството. Просто защото тя е на възраст, едва ли има достъп до компютър, едва ли е компютърно грамотна, пък и грижите й се свеждат до това колко лева ще й дадат за рециклираната хартия, дали днес в Дървеница ще раздават супа и кой ще й пусне няколко стотинки в ръката.

Вървях в Докторската градина и...

5 красиви градове от Пелопонес

http://www.grreporter.info/5_krasivi_gradove_ot_Pelopones/16339

Красотите на Пелопонес са разпръснати в крайбрежните и планинските райони, през всички сезони на годината. Но сега ви предлагаме разходка из 5 градове- малки и големи.

прочети повече

15-годишен от детски дом краде 2 коли за ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402018

15-годишно момче от Дома за деца, лишени от родителски грижи в с.Тотлебен се оказа под ключ във възпитателното училище интернат в село Керека, след като само за ден сви две коли из Великотърновско.
В събота при обход в Павликени полицейски патрул забелязал паркиран на кръстовище 15-годишно момче от Дома за деца, лишени от родителски грижи в с.Тотлебен се оказа под ключ във възпитателното училище интернат в село Керека, след като само за ден сви две коли из Великотърновско. В събота при обход в Павликени полицейски патрул забелязал паркиран на кръстовище "Фиат". В хода на извършената проверка било установено,

Партиите плащат за офиси в пъти по-малки от реалните наеми

http://pik.bg/партиите-плащат-за-офиси-в-пъти-по-малки-от-реалните-наеми-news244954.html

Партиите плащат за офиси в пъти по-малки от реалните наеми

Докато още не е ясно как ще изглежда новото правителство на България, новите партии в Народното събрание вече се оглеждат за изгодни имоти. По закон те имат право да си наемат офиси с отстъпка, съобщава НоваТВ.

В София, докато партиите се роят, сградният фонд се амортизира, а срокът на договорите за наем от 10 години напоследък се оказва по-дълъг от парламентарния живот на партиите. Така въпросът да останат или да освободят централите си често опира до съд.

Много партии - и стари, и нови, и до днес имат интерес от сградата на "Врабча" 23, в която се помещава НДСВ. Само че тя повече най-вероятно няма да приютява политически централи. Следващият най-вероятен наемател на етажа на НДСВ е НАП, а когато една партия не премине прага от един процент на парламентарните избори, тя трябва да пресмята нови адреси по нови тарифи.

На главната улица в сърцето на Пловдив в една от сградите няколко политически партии ползват по договор с общината офиси от 2012 и 2013 година, като плащат за тях по 50 стотинки на квадратен метър. За сравнение, само няколко крачки встрани, от двете страни на главната, търговските площи вървят по 20 евро на квадратен метър, а за офиси на това място наемите са до 7 евро на квадратен метър.

Според справката на областната администрация ДПС в Бургас ползва помещение на втория етаж в суперцентъра на града с площ 81 квадратни метра. За тях то плаща 1763 лева без ДДС за цялата година. Сметката за квадратен метър на месец излиза около 2 лева - на фона на цени между 15 и 20 евро за партерен етаж, според бургаски агенции за недвижими имоти.

Тройна разлика между свободния наем и тарифите за партиите отчитат в Благоевград. Тройно по-скъп излиза свободният наем и в София. Това, което партиите получават срещу отстъпката обаче, в столицата се явява проблем. Имотите са малко, желаещите са много, така или иначе всички ще започнат огледите от "Лавеле" 24. Меглена Кунева е оглеждала жилището на третия етаж след предните парламентарни избори и не го е одобрила.

Всички кандидати за евтини имоти след 5 октомври са коалиции. От тях досега към областната управа в София са се обърнали партия от ББЦ и от АБВ. От администрацията обаче не са наясно на всяка партия от коалицията ли трябва да предоставят имот. Докато областният управител чака разяснение как да прилага закона, има идея как да се пренапише поне законовият срок за наема - партиите вече да не подписват за 10 години напред, а според реалностите.

Оказва се още, че няма правопропорционално отношение между площите, наемани от партиите и броя на депутатите им.

ЕК: България изостава трайно от Румъния в областта на правосъдието

http://www.cross.bg/rymuniya-bulgariya-nablyudenieto-1437845.html

/КРОСС/ България изостава трайно от Румъния в изпълнение на целите на наблюдението в областта на правосъдието и вътрешните работи, заяви пред БНР досегашният говорител на ЕК Марк Грей. Очакванията Европейската комисия са били, че наблюдението в областта на правосъдието и вътрешния ред в България и Румъния ще даде резултати в значително по-кратък срок, отбеляза Грей: „Ако трябва да бъда честен, не мисля че през 2006 г. някой е гледал на мониторинга като на нещо, което осем години по-късно ще бъде все още тук. Предпазните клаузи неслучайно бяха заложени за срок от три години след присъединяването. Но положението е такова, каквото е. Нямам никакви съмнения, че новата комисия, както и досегашната, ще работи справедливо и открито спрямо България и с Румъния, за да се постигнат нужните резултати". Без да споменава изрично двете държави, Грей не отрече, че България трайно изостава спрямо Румъния в изпълнението на целите на наблюдението. „В последните доклади, от януари, видяхме различни констатации и заключения за двете страни. Справедливо е да добавя, че от публикуването им досега нищо не показва, че тенденцията се е променила". За разлика от България, последните доклади отчетоха сериозния напредък на Румъния в редица области.  

Коритаров: Реформаторите носят нестабилност на ГЕРБ

http://frognews.bg/news_79369/

На четири структурни нива Реформаторският блок носи нестабилност.Патриотичният фронт и АБВ ще направят така, че да бъде блокирана всякаква възможност за евроатлантическа политика. Това заяви в предаването на Люба Кулезич журналистът Георги Коритаров, който припомни, че в програмата си ГЕРБ са записали, че ще се борят за една стабилна България.

Дванадесет "железни" мъже ще премерят сили в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/02/2411326_dvanadeset_jelezni_muje_shte_premeriat_sili_v_sofiia/?ref=rss


Дванадесет мъже ще покажат и физическа сила в първото състезание от веригата "Айрън мен предизвикателство" днес в София.

Надпреварата, отложена с една седмица заради лошото време, ще е на паркинга пред мол "Парадайз" от 13 ч. 

В събитието под мотото "Силните срещу дрогата" здравеняците ще мерят сили в шест дисциплини.

Надпреварата включва теглене (теглене на МПС за най-кратко време на 30 м), фермерска разходка (носене за време на две тежести от по 130 кг на...

Завистниците у нас умират по-малко с всеки успех на другия – това е тяхното наказание

http://web.barometar.net/65587/

След 1989 г., когато в България започна класовото разслоение, завистта избуя с пълна сила. Предприемчивите българи започнаха да се занимават с бизнес, на някои партията-столетница даде пари, а тези които преходът изненада не успяха да се приспособят и се превърнаха в аутсайдери. Мои съученици от механотехникума, които не блестяха с особен интелект започнаха да се [...]

Местят спирки на градския транспорт в София заради ремонти

http://econ.bg/Новини/Местят-спирки-на-градския-транспорт-в-София-заради-ремонти_l.a_i.594431_at.1.html

Заради ремонти на пътната инфраструктура някои спирки на градския транспорт в София ще бъдат преместени. Това съобщават от Столична община на...

Пиян учител буйства и би ученици на хижа до връх Бузлуджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4402011

Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, съобщи БГНЕС.
Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на няколкодневна екскурзия като снощи са преспали на историческия връх. Вечерта за тях е започнала спокойно, но това е било кратко докато техният ръководител не се е напил. Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, съобщи БГНЕС. Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на няколкодневна екскурзия като снощи са преспали на историческия връх. Вечерта за тях е започнала спокойно, но това е било кратко докато техният ръководител не се е напил.

Куба предлага на чужди инвеститори проекти за над 8 млрд. долара

http://www.investor.bg/drugi/338/a/kuba-predlaga-na-chujdi-investitori-proekti-za-nad-8-mlrd-dolara-183001/

Ходът е част от новия закон за чуждестранните инвестиции, целящ да съживи икономиката на островната страна

Кадиев: Най-интересното около КТБ е бъдещето на нейните активи

http://www.cross.bg/kadiev-vasilev-tzvetan-1437844.html

/КРОСС/ Не вярвам на нито една дума на Иван Искров. Истината за КТБ ще бъде тотално замъглена и скрита, каза депутатът от „БСП лява Българи" Георги Кадиев в интервю за Нова телевизия. „КТБ показа пълната несъстоятелност на държавните институции. Не вярвам на нищо, казано от Иван Искров, защото само две седмици преди да затвори трезора, БНБ, която отговаря за банките, разреши на Цветан Василев да купи ТБ „Виктория", посочи Кадиев. „Нито една банка не може да издържи на ликвидна атака, затова смятам, че случилото се с банката на Цветан Василев е чисто политическа акция", допълни соцдепутатът. „Заради начина, по който се развиват нещата, е очевидно, че КТБ отива към фалит. Не вярвам, че до 6 ноември, когато ще бъде отнет лицензът, ще се появи някой голям инвеститор, който ще я купи в сегашния й вариант". В момента най-интересното около КТБ е бъдещето на нейните активи - там са БТК, няколко военни завода и други интересни и апетитни хапки. Столичната „Топлофикация" има 90 млн. лв. в КТБ. За мен това винаги е било загадка. Съответно, те ще загубят тези пари, отбеляза той. Кадиев оцени като недостатъчно активна и работата на Комисията по финансов надзор, както и Комисията за публичен надзор на публичните одитори, която да провери какъв одит са направили КPMG

Илиан Зафиров: Искров излъга за офертата на Оманския фонд

http://www.cross.bg/zafirov-aktivi-metodika-1437843.html

/КРОСС/ Управителят на БНБ Иван Искров излъга при представянето на офертата от ЕПИК, резервния държавен фонд на Оман и дружеството „Джемкорп", за оздравяване на КТБ пред парламента, каза изпълнителният директор на КТБ Илиан Зафиров в интервю за Нова телевизия. Зафиров и другите трима изпълнителни директори са обвинени за безстопанственост. Твърденията, че оздравяването ще става с активи на свързаната с Цветан Василев фирма „Бромак", не отговарят на истината, посочи Зафиров. „Създава се едно смесено дружество - 50% ЕПИК и 50% държавата, в което и двете страни участват с парични средства, а не с активи. Препъникамъкът е един текст, който беше преведен некомпетентно. Може би някой се беше изгубил в превода, който казва, че ще бъде създадено дружество с инвестиционна цел и с обезпечение от активи на „Бромак" ще се наберат средства, които да служат изцяло или частично...,каза Зафиров, но прекъснат от водещата, не успя да обясни за какво ще служат те. Няма „дупка" от 4,2 млрд лв., няма липса. Това не са откраднати пари, каза Зафиров по повод изнесените данни от БНБ, която се позовава на трите международни компании. Това са хипотетични загуби, които във времето би могло да бъдат загубени, каза още той. „Тази обезценка е правена на базата на нова методика с добре размити рамки и граници, която е доста субективна. До април т.г

Жена е била осъдена на година затвор в Иран след опит да присъства на волейболен мач

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/02/2411323_jena_e_bila_osudena_na_godina_zatvor_v_iran_sled_opit/?ref=rss


Млада жена е осъдена на една година затвор в Иран, след като опитала да се промъкне и да гледа волейболен мач. 25-годишната Гончех Гавами от ирано-британски произход беше арестувана през юни в Техеран.

Информацията за присъдата ѝ идва от местни медии, които се позовават на адвоката на жената. "Присъдата все още не ми е връчена официално, но съдията ми я показа и моята клиентка е осъдена на една година затвор", каза Махмуд Ализадех Табатабаи.

"Тъй като младата жена досега...

Движение "Енерегийна независимост": България трябва да търси начин за ревизия на договорите за доставка на газ

http://www.moreto.net/novini.php?n=269321

След като с помощта на Европейския съюз беше постигнато споразумение за подновяването на доставките на газ от Русия към Украйна на цена от 385 долара за 1000 кубични метра газ, отново на дневен ред излиза въпросът защо България остава една от страните, които плащат най-скъпо синьо гориво на Москва.

Пиян учител млати ученици в хижа на Бузлуджа, децата в шок

http://www.vesti.bg/novini/piian-uchitel-mlati-uchenici-v-hizha-na-buzludzha-decata-v-shok-6026392

Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Новата BG икономика: Как се закодира информация в перфорация

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401087

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

Северна Корея имала подводница с потенциал да носи балистични ракети

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/02/2411324_severna_koreia_imala_podvodnica_s_potencial_da_nosi/?ref=rss


Северна Корея е пуснала на вода подводница с потенциал да носи балистични ракети, съобщи днес южнокорейската информационна агенция "Йонхап", позовавайки се на източни от южнокорейското правителство. Става въпрос за внесен дизелов плавателен съд от съветската ера от клас "Голф", който е модифициран", посочва източникът на агенцията.

Подводницата е от края на 50-те години на миналия век и е била извадена от употреба през 1990 година. Дължината й е 67 метра, а широчината 6,6 метра. Тя...

Пиян учител би ученици на хижа до връх Бузлуджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4402001

Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, съобщи БГНЕС.
Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, съобщи БГНЕС. Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на няколкодневна екскурзия като снощи са преспали на историческия връх. Вечерта за тях е започнала спокойно, но това е било кратко докато техният ръководител не се е напил.

Бензинът в САЩ с рекорден спад, по-евтин от млякото

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401998

За пръв път от 22 декември 2010 средната цена на дребно на бензина в САЩ падна под 3 долара за галон (около 79 цента за литър), съобщи ТАСС, като се позовава на Американската автомобилна асоциация.
Причината е рязкото падане на цената на петрола на световните борси. От края на юни т.г. цената на петрол марка WTI поевтиня с повече от 20 долара на За пръв път от 22 декември 2010 средната цена на дребно на бензина в САЩ падна под 3 долара за галон (около 79 цента за литър), съобщи ТАСС, като се позовава на Американската автомобилна асоциация. Причината е рязкото падане на цената на петрола на световните борси. От края на юни т.г. цената на петрол марка WTI поевтиня с повече от 20 долара на

Новият на плеймейтката Биляна е пернишкият бос Фьодор

http://www.bnews.bg/article-120664

Пернишкият бизнесмен Фьодор Фьодоров е новата любов на плеймейтката Биляна Евгениева.

Бензинът в САЩ по-евтин от млякото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4401992

За пръв път от 22 декември 2010 средната цена на дребно на бензина в САЩ падна под 3 долара за галон (около 79 цента за литър), съобщи ТАСС, като се позовава на Американската автомобилна асоциация.
Причината е рязкото падане на цената на петрола на световните борси. От края на юни т.г. цената на петрол марка WTI поевтиня с повече от 20 долара на За пръв път от 22 декември 2010 средната цена на дребно на бензина в САЩ падна под 3 долара за галон (около 79 цента за литър), съобщи ТАСС, като се позовава на Американската автомобилна асоциация. Причината е рязкото падане на цената на петрола на световните борси. От края на юни т.г. цената на петрол марка WTI поевтиня с повече от 20 долара на

К. Райдовски: КТБ е за отстрел, за отклоняване на вниманието

http://frognews.bg/news_79368/

Акцентът се прехвърля другаде, а КТБ е нещо като патица за отстрел, използва се за отклоняване на вниманието на обществото. „Важните неща са икономиката, образованието, доходите, а правителство с една година хоризонт не може да реши тези проблеми”. Това каза в студиото на "На светло" по Нова телевизия Красимир Райдовски.

Разследват грабеж във Враца

http://pik.bg/разследват-грабеж-във-враца-news244948.html

Разследват грабеж във Враца

Полицията във Враца разследва грабеж, станал в хранителен магазин в областния град, съобщи "Конкурент".

Малко след 20.30 ч. в събота е получено съобщение от продавач-консултант в търговския обект, която съобщила, че в магазина е влязъл мъж, който отмъкнал металното чекмедже на касовия апарат със сигла.

В него е имало около 260 лв.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Индия преименува IT столицата си Бангалор

http://offnews.bg/news/n_1/n_412032.html

Индийският град Бангалор - столицата на информационните технологии в страната и седалище на много международни IT гиганти, бе официално преименуван на Бенгалуру. Предложението за преименуването бе направено преди осем години от властите в щата Карнатака по инициатива на видни местни писатели.  Управата на щата одобри нови имена на общо 12 града. Мангалор вече ще се казва Мангалуру, Белари - Балари, Хубли ще е Хубали, Тумкурстава Тумакуру, Биджапур - Виджапура, Чикмагакур - Чикамагулуру, Гулбарга - Калабураги, Хоспет - Хосапете, а Шимога - Шивамога. Преименуването е част от политиката да завръщане към традиционните индийски имена за сметка на онези, повлияни от времето на колониализма. Промяната се отнася до имената на градовете, а не до институциите, макар че властите насърчиха учрежденията и организациите също да променят имената си. От Бангалорския университет обаче възразиха и припомниха, че когато е сменено името на Бомбай на Мумбай, университетите са запазили старото наименование.

Раненият пилот на катастрофиралата совалка на "Върджин" е в съзнание

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/02/2411321_raneniiat_pilot_na_katastrofiralata_sovalka_na_vurdjin/?ref=rss


Раненият пилот, който оцеля след взривяването на космическия кораб, разработван от "Върджин галактик" за туристически полети, е в съзнание и разговаря със семейството си и с лекари, съобщи "Асошиейтед прес". Информацията дойде от работодателя на екипажа - "Скейлд къмпозитс", компанията, която разработваше летателния апарат.

Според официално комюнике на фирмата, загиналият втори пилот Майкъл Олсбъри (39 г.) има над 15-годишен летателен опит и повече от 1600 часа като тестов пилот и...

Последните думи преди смъртта

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401596

На 1 юни 2009 г. пътнически самолет "Еърбъс А330-200" с 228 души на борда се разбива в Атлантическия океан на път от Рио де Жанейро за Париж. Падането продължава три минути и половина, преди машината да се удари с 200 км/ч във водната повърхност. Секунди преди фаталния миг един от пилотите крещи: "Мамка му, мъртви сме!"

Кратко. Ясно. Отчаян На 1 юни 2009 г. пътнически самолет "Еърбъс А330-200" с 228 души на борда се разбива в Атлантическия океан на път от Рио де Жанейро за Париж. Падането продължава три минути и половина, преди машината да се удари с 200 км/ч във водната повърхност. Секунди преди фаталния миг един от пилотите крещи: "Мамка му, мъртви сме!" Кратко. Ясно. Отчаян

Георги Кадиев: Случилото се с КТБ е чисто политическа акция

http://econ.bg/Новини/Георги-Кадиев-Случилото-се-с-КТБ-е-чисто-политическа-акция_l.a_i.594429_at.1.html

Нито една банка не може да издържи на ликвидна атака, затова смятам, че случилото се с банката на Цветан Василев е чисто политическа акция. Това...

Да оправдаеш бездарието

http://web.barometar.net/65586/

Ноември, 2013. Петербургският художник Пьотр Павлевский приковава тестисите си на Червения площад. Мазохистичният пърформанс е озаглавен „Фиксация“. „Голият художник, който гледа прикованите си към кремълския паваж тестиси, е метафора на апатията, на политическото равнодушие и фатализъм на съвременното руско общество“, обяснява артистът в специална декларация. Докато полицаите бързат да го отковат и облекат, агенциите вече [...]

Руска хуманитарна помощ пристигна в Донецк и Луганск

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401986

Автоколоната на руското министерство на извънредните ситуации с хуманитарна помощ вече е в Донецк и Луганск. Във всеки от градовете са пристигнали по 50 камиона, съобщи РИА Новости.
В Донецк хуманитарната помощ - основно в хранителни продукти, питейна вода, строителни материали, топливо и медикаменти - е разпределена в няколко склада според Автоколоната на руското министерство на извънредните ситуации с хуманитарна помощ вече е в Донецк и Луганск. Във всеки от градовете са пристигнали по 50 камиона, съобщи РИА Новости. В Донецк хуманитарната помощ - основно в хранителни продукти, питейна вода, строителни материали, топливо и медикаменти - е разпределена в няколко склада според

Поредна руска хуманитарна помощ пристигна в Донецк и Луганс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4401984

Автоколоната на руското министерство на извънредните ситуации с хуманитарна помощ вече е в Донецк и Луганск. Във всеки от градовете са пристигнали по 50 камиона, съобщи РИА Новости.
В Донецк хуманитарната помощ - основно в хранителни продукти, питейна вода, строителни материали, топливо и медикаменти - е разпределена в няколко склада според Автоколоната на руското министерство на извънредните ситуации с хуманитарна помощ вече е в Донецк и Луганск. Във всеки от градовете са пристигнали по 50 камиона, съобщи РИА Новости. В Донецк хуманитарната помощ - основно в хранителни продукти, питейна вода, строителни материали, топливо и медикаменти - е разпределена в няколко склада според

Страх от зараза тресе жителите на "Младост" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269358

Тонове боклуци и земеделска продукция със съмнително качество са задръстили тротоарите на ул. “Под игото“ и ул. “Академик Игор Курчатов“ във варненския район Младост. За това алармират на електронната ни поща жители на квартала. Те споделят опасенията си, че в района може да тръгне зараза от плъховете, привлечени от мръсотията.

Приключи работата на работната група на ЧЕЗ и БЕХ относно бъдещата експлоатация на ТЕЦ „Варна”

http://www.cross.bg/varna-tzentralata-pazar-1437842.html

/КРОСС/ На 31.10.2014 г. приключи работата на работната група между ЧЕЗ АД и БЕХ ЕАД за търсене на технико-икономическо решение за бъдещата експлоатация на ТЕЦ „Варна". Разработеният от двете компании финансов модел показа, че в настоящите условия на регионалния електроенергиен пазар, не е възможно да се структурира надежден бизнес проект за ТЕЦ „Варна", който да обезпечи евентуална инвестиция в централата. Обсъжданията бяха насочени към намиране на решение за възможността за бъдеща експлоатация на ТЕЦ „Варна", при напълно пазарни и търговски условия, съгласно европейските и национални нормативни изисквания. Извършеният анализ предвиждаше работа на централата на свободен пазар. Основният вариант, разгледан от двете компании, бе намиране на подходяща форма за реализация на екологизация и последваща експлоатация на три блока на ТЕЦ „Варна" (IV, V и VI). В проекта се допускаше и участие на други партньори. Разработеният финансов модел показа, че при настоящите цени на електроенергията на свободния пазар, цени на горивото и цени на емисиите на парникови газове, както и други относими фактори, евентуалната инвестиция в централата не е оправдана, тъй като ТЕЦ „Варна" би произвеждала електроенергия на цена, която няма да е конкурентна на либерализирания пазар в региона. „Ще продължим да търсим други възможности като например продажба на централата или отдаване под наем

К. Нинова: Добрев иска промени в БСП заради себе си

http://frognews.bg/news_79367/

Промените, които иска Кирил Добрев в БСП, са на лична основа. Председателят на БСП Михаил Миков също обяви, че ще има промени. През ноември ще има Национален съвет и ще се дискутират много неща. Това каза пред bTV Корнелия Нинова.

Реформаторите се делят на две групи заради ГЕРБ

http://www.bnews.bg/article-120663

Продължават претенциите на Реформаторския блок и Патриотичния фронт към ГЕРБ.

Ексшефът на Сметната палата: Наказателната отговорност за необезпечени кредити блокираше кредитирането

http://pik.bg/ексшефът-на-сметната-палата-наказателната-отговорност-за-необезпечени-кредити-блокираше-кр-news244923.html

Ексшефът на Сметната палата: Наказателната отговорност за необезпечени кредити блокираше кредитирането

Искам да обясня глупостта, която изтърси Осман Октай. Това заяви  по Нова ТВ бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров, който по-рано бе обвинен от Осман Октай от ДПС,че освободил банкерите от наказателна отговорност за дадени необезпечени кредити и по този начин сега оневинявал банкерите от КТБ.  

Този законопроект беше внесен като изпълнение в част от предизборната програма на НДСВ, приет със съгласие от цялата парламентарна група, обясни Димитров.

Манипулативно се изкарва една стенограма от правната комисия, добре е да се види стенограмата и от дебатите в пленарна зала. Там се излагат аргументите за отмяната на тази разпоредба, изрично подчерта Димитров.

Това е глупав състав в НК, който блокираше цялото банково кредитиране, защото банкерите не смееха да кредитират необезпечено, така и този законопроект беше подкрепен от Централната банка и от цялата банкова общност, отбеляза още той.

Попитайте Централната банка и Асоциацията на търговските банки дали искат да се въведе наказателна отговорност за необезпечените кредити, настоя Валери Димитров, който обясни, че в други държави също няма такава наказателна отговорност.

Това е било изпълнение на предизборен ангажимент. Той е записан в програмата на НДСВ. В изпълнение на тази програма. Отпадането на наказателната отговорност беше изключително полезна, подчерта изрични той.

Изборен ден в сепаратистката Източна Украйна

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/izboren-den-v-separatistkata-iztochna-ukrajna-6026389

В Луганска народна република (ЛНР) и Донецка народна република (ДНР) ще гласуват за парламент и премиер

ГЕРБ и Реформаторите обсъждат съвместното управление

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-и-Реформаторите-обсъждат-съвместното-управление_l.a_i.594427_at.1.html

Очаква се на среща днес (2 ноември) представители на ГЕРБ и Реформаторския блок да обсъдят програмна декларация за бъдещо съвместно управление....

Митничари от две смени арестувани на работните им места в Лесово заради корупция

http://www.mediapool.bg/mitnichari-ot-dve-smeni-arestuvani-na-rabotnite-im-mesta-v-lesovo-zaradi-koruptsiya-news226697.html

При мащабна специализирана акция са заловени митничари от две смени на граничния пункт в Лесово, по неофициална информация около 30 души. Акцията е по сигнали на граждани, че са им искани пари от митнически служители, каза директорът на пресцентъра на Върховната касационна прокуратура (ВКП) Малина Александрова, цитирана от БТА в неделя. Митничарите от двете смени са задържани на работните им места, което доведе до затваряне на граничния пункт за повече от 15 часа и до образуването на 10-километрова опашка от автомобили. ГКПП "Лесово" е възобновил работата си към 15.00 часа в неделя. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други пунктове, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Операцията, която е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, е започнала в 23.30 ч. снощи. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенцията "Митници" в ГКПП "Лесово". Ръководството на агенцията и директорът й Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите, посочват от прокуратурата. Към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса /служебни помещения в ГКПП и домашни адреси/, проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута /евро, щатски долари, турски лири и др./. От прокуратурата посочват, че ще съобщят подробности за операцията в понеделник.

Митничари от две смени са арестувани на работните им места в Лесово

http://www.mediapool.bg/mitnichari-ot-dve-smeni-sa-arestuvani-na-rabotnite-im-mesta-v-lesovo-news226697.html

При мащабна акция са заловени митничари от две смени на граничния пункт в Лесово. По данни на прокуратурата те са получавали подкуп, предаде БТА в неделя. Митничарите от двете смени са задържани на работните им места. Следствените действия продължават с претърсване на домашните им адреси. Акцията срещу митнически служители за корупционни схеми се извършва съвместно с Държавна агенция национална сигурност (ДАНС). В момента ГКПП Лесово е затворен, действията по случая продължават. Очаквайте подробности.

Валери Димитров: Наказателната отговорност за необезпечени кредити блокираше кредитирането

http://www.cross.bg/dimitrov-otgovornost-nakazatelniya-1437841.html

/КРОСС/ Премахването на наказателната отговорност за банкерите отпуши кредитирането, заяви бившият депутат от НДСВ и председател на Сметната палата Валери Димитров в интервю за Нова телевизия. Димитров коментира изявлението на Осман Октай, че позицията на Димитров по случая „КТБ" трябва да бъде разглеждана в контекста на фактите около Законопроекта за изменение на НК от 13 септември 2001 г., с който се премахва наказателната отговорност за банкери, отпуснали необезпечени кредити (чл. 220, ал. 3).  „Предлаганото изменение на Наказателния кодекс цели да премахне една от основните нормативни пречки пред банковото кредитиране. Разпоредбата на чл. 220, ал. 3 от Наказателния кодекс предвижда наказание от 1 до 10 години лишаване от свобода, както и лишаване от право да се заема определена държавна и обществена длъжност и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност за длъжностно лице, което е разрешило отпускане на кредит без надлежно обезпечение и кредитът е останал неиздължен. Заличаването на чл. 220, ал. 3 от Наказателния кодекс ще предостави възможност на банките сами да преценяват доколко съответния кредит се нуждае от обезпечаване или не, в зависимост от кредитната история, бизнеса и репутацията на кредитополучателя. Това е нормална практика във всички държави с развито банково дело и банково законодателство

Работници от "Пиринска мура"продават шипки за лекарства, затварят пътя за Банско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4401978

Ей така я караме, колкото да не умрем от глад. Това заяви в пред по Нова телевизия Живка Спиридонова – една от работничките в бившата „Пиринска мура“.
В края на месец юни близо 200 работници бяха освободени от предприятието. Те твърдят, че са били принудени от ръководството да подпишат заявления за напускане, Ей така я караме, колкото да не умрем от глад. Това заяви в пред по Нова телевизия Живка Спиридонова – една от работничките в бившата „Пиринска мура“. В края на месец юни близо 200 работници бяха освободени от предприятието. Те твърдят, че са били принудени от ръководството да подпишат заявления за напускане,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване