Обрат във властта в САЩ - демократите загубиха Сената

http://offnews.bg/news/n_1/n_413433.html

Републиканците спечелиха контрола над американския Сенат след проведените вчера междинни избори. Така Демократическата партия на президента Барак Обама за пръв път от осем години губи мнозинството си в горната камара на парламента. Според американската избирателна система в Сената всеки щат е представен от двама сенатори с шестгодишен мандат, а междинни избори за обновяване на 1/3 от местата (от общо 100) се провеждат на всеки две години. Републиканците спечелиха шест нови места и така си осигуриха мнозинство. Ключов за победата бе вотът в щата Северна Каролина, където Том Тилис надви досегашният сенатор от демократите Кей Хейгън. Наблюдатели посочват, че ниският рейтинг на Обама и лошото представяне на икономиката са в основата на загубата на неговата партия. Републиканците запазват мнозинството си и в Камарата на представителите (долната камара на американския парламент), където всеки щат е представен пропорционално, като има по минимум един конгресмен. 

Вложители в КТБ дават „Делойт“ на прокуратурата

http://econ.bg/Новини/Вложители-в-КТБ-дават-Делойт-на-прокуратурата_l.a_i.598280_at.1.html

Вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) дават „Делойт одит“, една от трите компании, които извършиха одит на КТБ след поставянето на специален...

Стоян Мавродиев с високи шансове за управител на БНБ

http://www.zapernik.com/politika/stoyan-mavrodiev-s-visoki-shansove-za-upravitel-na-bnb_35490/

Председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев има най-високи шансове да бъде предложен за управител на БНБ. Това разкриха пред ПИК източници от висшите държавни среди.

Младият финансист се ползва с подкрепата на най-голямата партия. Неговата публична кариера стартира именно от ГЕРБ, където бе народен представител, а след това и предложен за шефското място на КФН.

Номинацията на Мавродиев е била обсъдена сред част от политическия елит и е срещнала...

Продължава

Миков повторил пред президента: БСП ще е опозиция

http://www.bnews.bg/article-120927

Очевидно е, че трябва да се търси управление в център-дясно, БСП ще бъде опозиция, отсече Миков.

Кмет на село дава по 100 лева от заплатата си на всяка родилка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408177

Кметът на видинското село Градец Илия Томов е намерил интересен начин да се бори с ниската раждаемост в управляваното от него населено място, пише Кметът на видинското село Градец Илия Томов е намерил интересен начин да се бори с ниската раждаемост в управляваното от него населено място, пише "Конкурент". Местният първенец подел инициативата още през миналата година. Той решил да дава по 100 лв. от личната си заплата на всяка жена, която роди в селото.

Първанов клекна на ГЕРБ! Сега правителството е в ръцете на Валери Симеонов

http://www.zapernik.com/politika/purvanov-klekna-na-gerb-sega-pravitelstvoto-e-v-rucete-na_35489/

Партията на Георги Първанов АБВ е дала съгласие да подкрепи следващото правителство. Дали ще има мнозинство вече зависи само от подкрепата на Патриотичния фронт.

Това разкри пред ПИК представител на подготвяната коалиция. Патриотите се държали непредсказуемо и изобщо не било ясно дали ще бъдат убедени да подкрепят кабинета. Среща между ГЕРБ и ПФ ще се състои в 14 ч. Очаква се към нея да се присъединият и хора от Реформаторския блок.

Тази сутрин през стаята на ПФ минаха първо...

Продължава

Психолог: Българите приемат децата и семейството като водеща ценност

http://pik.bg/психолог-българите-приемат-децата-и-семейството-като-водеща-ценност-news246167.html

Психолог: Българите приемат децата и семейството като водеща ценност

Дори и без брак, българите поставят децата и семейството като водеща ценност в своя мироглед, заяви психологът от БАН доц. Маргарита Бакрачева, цитирана от БТА.

Попитана защо все по-малко българи сключват брак, Бакрачева отбеляза, че конкретно за спада в брачността, освен общата рамка на еманципираност, наложена като модел отвън, е по-важно каква е степента на топлината и мисълта за партньора. Въпреки че е въпрос на личен избор на двойката, дали да живее в съжителство или да сключи брак, само "процентът" не разкрива психическите причини, които стоят зад това решение.

С други думи, остава една цифра, размахвана статистически, която стряска, а няма причина за това, отбеляза психологът. Някои двойки не смятат, че подписът е това, което носи сигурност в семейството, коментира Маргарита Бакрачева. И допълни, че други двойки не сключват брак поради лични мотиви, като финансите не са водещи сред тях. Има двойки, които смятат, че по този начин поддържат по-висок интерес и съществува по-голяма вероятност да не си омръзнат, каза психологът.

Тя поясни това с отговор от направено интервю от психолози, в което анкетирани са заявили, че "Ако се бяхме оженили, досега да сме се развели десет пъти". Така или иначе, просто отчитането на процента на децата, родени извън брак, по никакъв начин не описва в достатъчна степен картината на психическата свързаност. Това, което е по-важно е – колко високо ценят връзката с децата си и грижата, която полагат за тях, обобщи психологът.

Бакрачева успокои, че във всички европейски страни се наблюдава спад в раждаемостта, на увеличаване на възрастта за сключване на брак и най-вече на повишаване на възрастта за раждане на дете. Няма как да избягаме от обяснението на финансовата рамка, но не като директна проекция, а като всяваща висока доза на несигурност, посочи психологът. Тя добави, че когато човек не се чувства стабилен, а е отговорен възрастен, се чувства длъжен да осигури бъдещето на детето си. Сред необразованите групи и народи, както и сред тези, които са свикнали да живеят в неблагоприятни условия, динамиката, стресът и несигурността не оказват влияние.

В динамичния свят макар и с по-бавни темпове в това отношение, просто следваме наложените тенденции. Това, което обуславя по-бавното темпо е нещо много положително – фактът, че в България сме запазили ценността на семейството, констатира психологът.

По повод на повишението на процента на децата у нас, родени извънбрачно, Бакрачева отбеляза, че статистическото преброяване се базира на самоопределянето на гражданите като принадлежащи към определен етнос.

По този начин силно скача процентът на ромите, самоопределили се като българи, каза психологът. Тя добави, че за тях е твърде типично съжителството без брак, с цел използване на по-високите помощи, които получават самотните майки.

При ромите е и основният процент на родените деца, а при общите статистики поради това, че са попълнили графата "българин", това се отразява на тенденциите, които се обявяват, поясни Бакрачева.

Психологът отбеляза също, че българите не пропускат в категорията "здраве" да включат не само себе си, но и близките си. На практика същността на топлината и вниманието, които са единствената запазена и непроменена през годините ценност, е нещо много красиво, което ни отличава в известна степен дори от отговорния типичен европейски западен модел, коментира Бакрачева.

Българският родител проявява не само материална отговорност, но това което е по-важно – психическа отговорност и свързаност като грижа за децата.

В цялата тази линия това не са уговорки, които да обясняват, а по-скоро уточнение в спецификата на факторите за спада в брачността, завърши специалистът.


Волен Сидеров: Внасям декларация за признаване на "Доганск"

http://www.mediapool.bg/volen-siderov-vnasyam-deklaratsiya-za-priznavane-na-dogansk-news226813.html

"Имам една декларация, която ще предложа на Цачева, това е декларация за признаване на Доганск, на Доганска, на Донецката и Луганската народни републики". Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сряда сутринта, като на два пъти обърка името на самопровъзгласилата се Донецка република в Украйна, наричайки я на името на почетния председател на ДПС Доган – единия път "Доганск", а втория път "Доганска".

EVN България Топлофикация изгради за пръв път топлопреносна мрежа в район „Западен” в Пловдив

http://www.cross.bg/raiion-mrezha-zapaden-1438303.html

/КРОСС/ В район „Западен" на гр. Пловдив за първи път беше изградена топлопреносна мрежа за централно отопление. Това стана възможно благодарение на проект на EVN България Топлофикация, осъществен през лятото на 2014 г. Цялата дължина на топлопреносната мрежа, изградена в район „Западен" е над 1700 метра, като по-голямата част от нея - 1240 метра е по бул. „Пещерско шосе", където бе положен магистрален топлопровод. След изграждането на топлопреносната мрежа са възстановени изцяло и пътните настилки.  Построени са и 3 нови абонатни станции, които функционират от началото на отоплителен сезон 2014/2015 г. Към настоящия момент в район „Западен" продължава изграждането на 80 метра нов топлопровод за захранване с топлинна енергия на новострояща се детска градина на ул. „Знаме". ЕVN БългарияТелефонен център 24 часа в денонощието0700 1 0007 - телефон при липса на захранване 0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметкаеmail: info@evn.bgwww.evn.bg  

Изборите в Донбас официализират разпада на Украйна

http://www.cross.bg/donbas-kiev-ykraiina-1438304.html

/КРОСС/Вотът в самообявилите се републики слага край на идеята за федерализация на страната и ускорява разпада й, пише Иво Христов в a-specto.bg. Действащият премиер на самообявилата се Донецка народна република Александър Захарченко бе избран за нов държавен глава с 765 000 гласа от общо 1 012 000 подадени бюлетини на изборите в неделя, 2 ноември. В съседната Луганска народна република победа удържа Игор Плотницки (63.8%от гласовете). Изборите не бяха признати от САЩ и Европейския съюз, а Киев ги определи като фарс. От своя страна Русия заяви, че „ще отчете резултатите им", което не е равнозначно на признаване на държавността на ДНР и ЛНР. На въпрос как Русия разглежда двете самообявили се републики руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва ги приема като „територии, чието население е отказало да се примири с въоръжения преврат (в Киев) и неговите последствия". Москва обаче призова ЕС да признае резултатите от вота в ДНР и ЛНР. Изборите в Донбас бяха белязани от много несъвършенства в процедурата (незащитени бюлетини, възможност за многократно гласуване, гласуване без документи за самоличност) и от висока избирателна активност, за която свидетелстват дългите опашки пред повечето изборни секции

Щонов: БГ не може да постигне икономически растеж без чужди инвестиции

http://www.vesti.bg/novini/shtonov-bg-ne-mozhe-da-postigne-ikonomicheski-rastezh-bez-chuzhdi-investicii-6026669

В една развита пазарна икономика, където невидимата ръка на капитализма взема решения, не е ролята ние да се опитаме да стимулираме едно или друго производство. Нека оставим това на пазара. Важното е да има инвестиции, а дали ще бъдат в заводи или в кол центрове - трябва да реши пазарът.

Деси Добрева гостува в МУ-Варна в подкрепа на кампания „Фолиева киселина за здраво бебе“

http://www.moreto.net/novini.php?n=269744

Утре, 6 ноември, от 18:00 ч. в I аудитория на Медицински университет - Варна ще се проведе заключителната част на кампания „Фолиева киселина за здраво бебе”, организирана от Асоциацията на студентите медици във Варна, Студентски съвет към МУ-Варна и сдружение „Спина бифида и хидроцефалия - България” по повод световния ден на спина бифида и хидроцефалия, който се отбеляза на 25 октомври.

Протест срещу Бат Сали затваря Е-79

http://pik.bg/протест-срещу-бат-сали-затваря-е-79-news246164.html

Протест срещу Бат Сали затваря Е-79

Кметът на Община Дупница Методи Чимев е дал разрешение за провеждане на мирен протест на площад "Демокрация" в Дупница на 7 ноември, съобщиха от общинската администрация.

Инициативният комитет, организиращ протеста, го е насрочил от 17,30 часа, като е предвидено и затваряне на главния път Е-79 за трийсет минути.

Протестът е срещу избора на Александър Методиев за депутат от Кюстендилска област, като водач на листата на ДПС.

Писмо с намерението е изпратено и до полицията и до Агенция "Пътна инфраструктура".


Германия е заплашена от транспортен хаос заради стачка на машинистите

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/05/2413270_germaniia_e_zaplashena_ot_transporten_haos_zaradi/?ref=rss


Германия е заплашена от транспортен хаос в продължение на дни, след като синдиката на машинистите обяви стачка от сряда, съобщи агенция "Ройтерс". Разговорите между профсъюза и работодателите се провалиха в понеделник, а причината са разногласия за заплатите и за правомощия при договарянето. 

Стачката в продължение на четири дни е най-дългата в историята на железопътната компания "Дойче бан" и заплашва да провали церемониите по отбелязването на 25 години от падането на берлинската...

Бърз тест открива ебола за 15 минути

http://www.vesti.bg/novini/byrz-test-otkriva-ebola-za-15-minuti-6026670

Може да получите точна диагноза за ебола само за 15 минути с нов метод, наподобяващ традиционните тестове за бременност.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/05/2413306_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 12 часа:

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство. 

Киев изплати на "Газпром" 1 милиард и 450 милиона долара от дълга си. 

Новата Европейска комисия се събира на първото си пленарно заседание.

Лидерът на бунтовниците от сирийското крило на "Ал Кайда"...

Станишев препоръчва на новия кабинет да съживи социални политики на кабинета "Орешарски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/05/2413250_stanishev_preporuchva_na_noviia_kabinet_da_sujivi/?ref=rss


Бившият председател на БСП и настоящ евродепутат Сергей Станишев пожела успех на новото правителство. Пожеланието си той е написал във Фейсбук профила си с допълнението, че е притеснен за ползите от новия кабинет за страната.

Като причини за скептицизма си Станишев изтъква това, че в последните седмици никой не говори за политики и какво точно ще направи новото правителство за България. Според него основните теми на разговор в публичното пространство са били формулата на...

Ново силно поскъпване на долара след изборите в САЩ

http://www.investor.bg/analizi/9/a/novo-silno-poskypvane-na-dolara-sled-izborite-v-sasht-183209/

Победата на републиканците увеличи значително апетита за риск на инвеститорите отвъд Океана

Фрог научи: ГЕРБ внася предложение за промяна в Закона за МВР

http://frognews.bg/news_79536/

Парламентарната група на ГЕРБ внася предложение за промяна в Закона за МВР, научи Фрог нюз от сигурни източници. Очаква се още днес това да стане факт.

Орегон става третият американски щат, който легализира марихуаната

http://www.mediapool.bg/oregon-stava-tretiyat-amerikanski-shtat-koito-legalizira-marihuanata-news226812.html

Жителите на Орегон гласуваха за легализирането на марихуаната и така той стаа третият американски щат, който разрешава употребата на леката дрога за удоволствие, съобщи Асошиейтед прес.   Във федералния окръг Колумбия (столицата Вашингтон) пък избирателите гласуваха за легализирането на притежаването на марихуана от възрастни.   Очаква се резултатът по същия въпрос, поставен на референдум и в щата Аляска, предаде Асошиейтед прес. Тези референдуми са част от междинните избори в САЩ, които се проведоха в сряда. Вотът за легализиране на притежанието на марихуана в столицата още не означава легална продажба на тази дрога. Този въпрос е оставен за решаване от местната общинска власт.   Освен това мярката не може да влезе в сила преди разглеждането й от Конгреса, който е негативно настроен по въпроса. В щатите, където се легализира употребата на марихуана, властите ще трябва да създадат система за регулиране на продажбите и за облагането им с данък. Вотът за дрогата в столицата имаше и расов подтекст, което намери израз в характера на кампанията по въпроса. Подкрепящите легализацията твърдяха, че броят на чернокожите, арестувани за притежание на марихуана, е непропорционално висок.   Във Флорида пък бе поставено на референдум легализирането на употребата на марихуана само за медицински цели. То изисква подкрепа от поне 60 на сто от гласувалите.   Неокончателните резултати до момента сочат подкрепа от 57 процента. Двадесет и три американски щата са разрешили употреба на марихуана за медицински цели.   Организаторите на кампанията в полза на марихуаната във Флорида вече се зарекоха, че ако не успеят сега, ще се борят въпросът отново да бъде подложен на референдум на следващите избори през 2016 г.  

Бивш кмет, ухапан от куче, се жалва в прокуратурата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408173

Куче остави зъбите си в крака на бившия кмет на село Рупите Андон Спасов, пише struma.com. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера в близост до бунгалата в местността Рупите. Докато минавал през района, Спасов е нападнат от озверелия пес. Вследствие на нападението той е с разкъсна рана на левия си крак. Куче остави зъбите си в крака на бившия кмет на село Рупите Андон Спасов, пише struma.com. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера в близост до бунгалата в местността Рупите. Докато минавал през района, Спасов е нападнат от озверелия пес. Вследствие на нападението той е с разкъсна рана на левия си крак.

Столичната полиция издирва Цветелина Цветанова

http://press.mvr.bg/NEWS/news141105_05.htm

Тя е напуснала дома си в ж.к. „Дружба“ на 20 октомври и до момента е в неизвестност

М. Андреев: Министрите нереформатори ще срещнат отпор от мен

http://frognews.bg/news_79535/

Това правителство е трудно заради голямото разбиване на парламента на отделни малки партии, но все пак вече има някаква основна структура, около която има все повече консенсус. Затова смятам, че е напълно реално другата седмица да имаме правителство, каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по БНР.

Остана ли ни хуманност и срам?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4407069

Не са ясни причините една млада жена и майка да посегне по този начин на живота си, но из медиите бързо зациркулираха всякакви мотиви, довели до това решение. От ментални проблеми, които Лидия е имала, до твърденията, че секта стои зад това. А най-грозно бе търсенето на паралела, че това е само един политически акт, резултат от политическите процес Не са ясни причините една млада жена и майка да посегне по този начин на живота си, но из медиите бързо зациркулираха всякакви мотиви, довели до това решение. От ментални проблеми, които Лидия е имала, до твърденията, че секта стои зад това. А най-грозно бе търсенето на паралела, че това е само един политически акт, резултат от политическите процес

Робърт Дауни-младши стана баща за трети път

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/robyrt-dauni-mladshi-stana-bashta-za-treti-pyt-6026665

Момиченцето е второ дете за двойката и трето за актьора, който има 21-годишен син от предишната си връзка

Приключиха консултациите между президента и БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408164

Приключиха консултациите между президента Росен Плевнелиев и ПГ на „БСП лява България“.
На тях присъстваха председателят на ПГ на „БСП лява България“ - Михаил Миков, придружаван от Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова и Ангел Найденов. Това е последната серия от предвидените консултации с парламентарно представените партии и коалиции, Приключиха консултациите между президента Росен Плевнелиев и ПГ на „БСП лява България“. На тях присъстваха председателят на ПГ на „БСП лява България“ - Михаил Миков, придружаван от Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова и Ангел Найденов. Това е последната серия от предвидените консултации с парламентарно представените партии и коалиции,

Бургас стана европейски град на спорта за 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/05/2413257_burgas_stana_evropeiski_grad_na_sporta_za_2015_g/?ref=rss


Бургас е  одобрен за европейски град на спорта през 2015 година, потвърждава писмо от президента на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES) Джан Франческо Лупатели.

Наскоро стана ясно, че София е избрана за европейска столица на спорта за 2018 г., а официалната церемония по връчването на приза ще бъде на 19 ноември в Брюксел.

Бургас беше избран измежду двайсетина кандидати от целия континент. Силно влияние върху журито е оказала политиката на Община...

Катето Евро и Азис в "Биг брадър ол старс"?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408149

Актрисата Катето Евро, певицата Петя Буюклиева и дори кралят на фолка Азис са спряганите имена за участници в “Биг брадър ол старс”, научи “Труд”. Предаването ще започне след 2 седмици, когато свършва “ВИП брадър”. В “Биг брадър ол старс” по правило се включват участници от предишни издания на шоуто, както и такива, Актрисата Катето Евро, певицата Петя Буюклиева и дори кралят на фолка Азис са спряганите имена за участници в “Биг брадър ол старс”, научи “Труд”. Предаването ще започне след 2 седмици, когато свършва “ВИП брадър”. В “Биг брадър ол старс” по правило се включват участници от предишни издания на шоуто, както и такива,

Вложители в КТБ протестират - искат отварянето на банката

http://econ.bg/Новини/Вложители-в-КТБ-протестират-искат-отварянето-на-банката_l.a_i.598256_at.1.html

Вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) организират протест пред парламента в 12 часа. Те искат да получат незабавен достъп до средствата си...

76-годишна баба се удави на 100 м от дома си

http://www.bnews.bg/article-120919

76-годишна жена от село Мугла, Смолянско, е била открита удавена в река на 110 м от дома й.

Летище "Пловдив" чака чартъри със ски туристи от Измир, Лондон и Москва

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/11/05/2413265_letishte_plovdiv_chaka_charturi_sus_ski_turisti_ot/?ref=rss


За пръв път в историята си летище "Пловдив" ще посреща чартърни полети от Турция тази зима, съобщи пред БТА  изпълнителният директор на летището Иван Карнабитов.

Полетите ще бъдат през януари и февруари 2015 година, по три на месец, от и до Измир и ще се изпълняват от най-голямата нискотарифна авиокомпания в Турция, каза Карнабитов и допълни, че пътниците са предимно ски туристи за курорта "Пампорово". Дълго време водехме преговори с компанията и се надявам чартърите да помогнат за...

Приключиха консултациите между Плевнелиев и БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408153

Приключиха консултациите между президента Росен Плевнелиев и ПГ на „БСП лява България“.
На тях присъстваха председателят на ПГ на „БСП лява България“ - Михаил Миков, придружаван от Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова и Ангел Найденов. Това е последната серия от предвидените консултации с парламентарно представените партии и коалиции, Приключиха консултациите между президента Росен Плевнелиев и ПГ на „БСП лява България“. На тях присъстваха председателят на ПГ на „БСП лява България“ - Михаил Миков, придружаван от Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова и Ангел Найденов. Това е последната серия от предвидените консултации с парламентарно представените партии и коалиции,

Запалилата се фотографка продължава да е в критично състояние

http://offnews.bg/news/n_1/n_413429.html

Запалилата се фотографка Лидия Петрова продължава да е в критично, с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов", цитирани от БГНЕС. Жената е с 90% изгаряния по цялото тяло. Лекарите обясниха, че изгарянията й са несъвместими с живота. От деня на самозапалването й фотографката е изцяло на апаратно дишане. 39-годишната Лидия Петрова се самозапали пред Президентството в момент, в който вътре се провеждаха политически консултации за бъдещото управление на страната. Все още не е ясно какво е накарало младата жена да посегне на живота си по този особено жесток начин.

Златният Apple Watch може да струва 4-5 хил. долара

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/zlatniiat-apple-watch-moje-da-struva-4-5-hil-dolara-183198/

Според френски сайт версията на часовника от неръждаема стомана ще бъде с цена от 500 долара

Меркел: Еврозоната остава икономически нестабилна

http://www.cross.bg/merkel-evrozonata-ostava-1438301.html

/КРОСС/ В Еврозоната бе постигнат икономически прогрес, доколкото страни като Испания, Гърция и Португалия предприеха значими стъпки за изход от кризата, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел. Въпреки това, според Мелкел, ситуацията в Еврозоната към момента остава нестабилна, съобщава Business Insider. Някои световни събития, в това число кризата в Украйна, станаха причина за забавянето на немската икономика и нанесоха финансов ущърб на много големи немски фирми, отбеляза Меркел. „Икономическите рискове може да се отразят на нашата икономика заради геополитическото напрежение, но като цяло ситуацията в Германия остава стабилно", каза канцлерът. По-рано еврокомисарят по икономиката и финансите Пиер Московиси заяви, че Еврокомисията смята геополитическия риск за един от основните рискове в своята икономическа прогноза за периода 2014-2016 година. „Доминират рисковете, свързаните с геополитическото напрежение, възможната реакция на пазара на нормализацията на монетарната политика в САЩ и рисковете, произтичащи от скоростта на осъществяването на програмите за реформи в ЕС", каза той.

ДАНС задържа нигериец за мащабно киберпрестъпление в София

http://pik.bg/данс-задържа-нигериец-за-мащабно-киберпрестъпление-в-софия-news246159.html

ДАНС задържа нигериец за мащабно киберпрестъпление в София

Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София , съобщават от пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС).

На 28 октомври 2014 г. на територията на София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха операция за пресичане на мащабно киберпрестъпление. За срок до 24 часа е задържано едно лице – гражданин на Нигерия.

При извършените процесуално-следствени действия са иззети множество дигитални носители на информация, преносими компютри, мобилни телефони и Wi-Fi антени.

Установено е, че посредством използване на специализирана електронна съобщителна технология лицето е прихващало от разстояние интернет трафика на различни интернет потребители.

За целта е използвал специални антени с висок обхват, посредством които е осъществявал незаконен достъп до електронни пощенски кутии и електронни банкирания.

Придобитите незаконно данни са използвани за извършване на транзакции към банкови сметки на контролирани от лицето фирми и трети лица.

По случая е образувано досъдебно производство. На лицето е повдигнато обвинение.

Юнкер: Камерън и Ренци лъжат гражданите си

http://www.moreto.net/novini.php?n=269732

Камерън и Ренци лъжат британците и италианците за начина, по който се водят преговорите за бюджетите в Европейския съюз. Искам премиерите на страните членки да уважават Европейската комисия. Това заяви председателят на изпълнителния орган на ЕС Жан-Клод Юнкер на изслушване в Европарламента.

Запалилата се фотографка продължава да е в критично състояние

http://pik.bg/запалилата-се-фотографка-продължава-да-е-в-критично-състояние-news246156.html

Запалилата се фотографка продължава да е в критично състояние

Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов", предаде БГНЕС.

Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Лекарите, които се борят за живота й заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава. От деня на самозапалването й Лидия е изцяло на апаратно дишане.

Младата жена се самозапали на 3 ноември пред сградата на президентството докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 часа. 38-годишната Лидия Петрова, заляла се със запалителна течност, пламна като факла пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред сградата на президентството.

Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше. Лицето й бе неузнаваемо.

От "Пирогов" съобщиха и че няма промяна в състоянието на 48-годишния мъж, който бе транспортиран в болницата вчера от Сандански. Той е с изгаряния по тялото, но неговото състояние не е критично. Първоначално имаше информация, че той се е самозапалил, но впоследствие се появи друга информация, че без да иска се е запалил от кандило пред църквата в Сандански.

Ръкописите и документите на Радой Ралин ще се съхраняват в националния архивен фонд

http://web.barometar.net/65630/

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 45 хил. лв. по бюджета на Министерския съвет. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и са предназначени за Държавната агенция „Архиви”. Те ще бъдат използвани за обогатяване на националния архивен фонд с ръкописи и документи от творчеството и живота на Радой Ралин. Според семейството [...]

ДАНС задържа нигериец за мащабно киберпрестъпление в столицата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408139

Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София , съобщават от пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). На 28 октомври 2014 г. на територията на София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха операция за пресичане на мащабно Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София , съобщават от пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). На 28 октомври 2014 г. на територията на София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха операция за пресичане на мащабно

Битката за донецкото летище продължава, има жертви

http://www.cross.bg/grada-obstrel-donetzk-1438300.html

/КРОСС/ Властите на украинския Донецк съобщили за гибелта на един и раняването на четирима души по време на обстрел на града във вторник, предаде РИА Новости. „Във втората половина на 4 ноември са обстреляни от украинска артилерия Куйбишевски и Киевски райони на Донецк. Поредният артилерийски обстрел отне живота на един мирен жител, четирима души са ранени и се намират в медицински учреждения", се посочва в съобщение на сайта на града. В момента престрелките между опълченците и украинските военни в донецкото летище продължават. Не стихват боеве и в други райони на Донецка област.    

Състоянието на самозапалилите се остава критично

http://www.cross.bg/lidiya-zhivota-kritichno-1438302.html

/КРОСС/Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов".  Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Лекарите, които се борят за живота й заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава. От деня на самозапалването й Лидия е изцяло на апаратно дишане. Младата жена се самозапали на 3 ноември пред сградата на президентството докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 часа.  От "Пирогов" съобщиха и че няма промяна в състоянието на 48-годишния мъж, който бе транспортиран в болницата вчера от Сандански. Той е с изгаряния по тялото, но неговото състояние не е критично. Първоначално имаше информация, че той се е самозапалил, но впоследствие се появи друга информация, че без да иска се е запалил от кандило пред църквата в Сандански. Според кмета на Сандански Андон Тотев пострадалият 48-годишен Николай е с психично заболяване, обикалял гробищния парк и се прехранвал с храна от помени.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за сводника Христо, набирал момичета за партита

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408130

Най-късно утре прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка Най-късно утре прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража" на Христо Монов, съобщи за 24 часа говорителят на районната прокуратура в Бургас Георги Чинев, зам.административен ръководител на институцията. Срещу Монов е повдигнато обвинение за набиране на лица от женски пол, ползвани за развратни действия.

Нагъл крадец наби и ограби търговка

http://pik.bg/нагъл-крадец-наби-и-ограби-търговка-news246157.html

Нагъл крадец наби и ограби търговка

Нагъл крадец наби и ограби търговка на Руския пазар. В понеделник бандитът издебнал 60-годишна продавачка на панталони и я нападнал в гръб на сергията, докато наоколо нямало хора.

Жената обаче му оказала съпротива, затова той нанесъл няколко удара и я заплашил, че ще я удуши, ако гъкне. След това свалил 11 от окачените на закачалки спортни панталони и побягнал, пише "Марица".

Шамаросаната търговка обаче бързо се окопитила и веднага позвънила на полицията. Пред ченгетата от Трето районно тя дала подробно описание на нападателя. Благодарение на детайлния словесен портрет крадецът бил издирен и задържан за нула време. 35-годишният С.В. от Пловдив има регистрация в полицията и за други криминални прояви. Той е прибран в ареста на Районното в „Кършияка”.

Там компания му прави и друг пловдивчанин с множество криминалистически и съдебни регистрации. 24-годишният С.Р. е заподозрян в грабеж, извършен на 29 октомври на ул. “Латинка”. Тогава от младеж от Стамболийски бе издърпана чанта с 1100 лева. След доклад на материалите в Районна прокуратура - Пловдив, на С.Р. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Задържаха нигериец за мащабно киберпрестъпление в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408133

Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София , съобщават от пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). На 28 октомври 2014 г. на територията на София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха операция за пресичане на мащабно Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София , съобщават от пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). На 28 октомври 2014 г. на територията на София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха операция за пресичане на мащабно

Банско е най-изгодната дестинация за британците тази зима

http://www.cross.bg/paynda-leva-destinatziya-1438299.html

/КРОСС/Банско е най-изгодната ски дестинация в Европа за тази зима за британските туристи според класация на туристическия уебсайт TripAdvisor. Седемдневна семейна ваканция за четирима в Банско струва средно 1631 паунда (около 4080 лева), като в тази сума влизат настаняването, ски под наем, карти за лифт, уроци по ски, вечери и алкохол. Втората най-изгодна дестинация е Сиера Невада в Изпания. Там почивката би излязла 1930 паунда (4810 лева). На трето място се нарежда руският курорт Сочи, където се проведе тазгодишната зимна олимпиада. Четиричленно семейство би платило там средно около 2205 паунда (5496 лева). Най-скъпата дестинация тази година е Сен Антон в Австрия, където за една седмица четиричленно семейство ще плати средно около 5026 паунда (12 571 лева). След Сан Антон се нарежда Сен Мориц, където едноседмична почивка струва 4811 паунда (12 034 лева), а третият най-скъп курорт е Вал Д'Изер във Франция. Почивката там струва 4606 паунда (11 521 лева).  

Новият кабинет да не позволи поскъпване на тока

http://www.bnews.bg/article-120917

Новото правителство трябва да вземе мерки, с които да не бъде увеличавана повече цената на електроенергията.

Близо 20 млн. лв. са отпуснати за преодоляване на щетите от природни бедствия

http://web.barometar.net/65628/

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19 910 247 лв. за изпълнението на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. На общините ще бъдат преведени 19 015 938 лв., а останалите средства са за министерствата на вътрешните работи, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката, на отбраната, на [...]

С филми за прехода ще започне първият "Форум за късометражно кино" в Бургас

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/11/05/2413249_s_filmi_za_prehoda_shte_zapochne_purviiat_forum_za/?ref=rss


В рамките на седмица, от 10 до 16 ноември Културен център "Морско казино" в Бургас ще бъде домакин на първия за града "Форум за късометражно кино". Той ще представи на публиката 68 заглавия, селектирани от последните четири издания Международния фестивал за късометражно кино "В двореца", който се провежда ежегодно в Балчик, съобщиха организаторите.

Общо 12 блока от разнообразни късометражни филми - анимационни, игрални, документални и експериментални, ще може да гледа безплатно...

Вижте най-комичните сватбени гафове (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408060

Вълненията около сватбата са много, страховете също. Но част от гафовете, които ще видите в това клипче, дори не са попадали в кошмарите ви, като това да се скъса роклята на булката още при влизането в залата, изпускане на сватбената торта и дори заливане от морска вълна по време на церемонията.
Неща, Вълненията около сватбата са много, страховете също. Но част от гафовете, които ще видите в това клипче, дори не са попадали в кошмарите ви, като това да се скъса роклята на булката още при влизането в залата, изпускане на сватбената торта и дори заливане от морска вълна по време на церемонията. Неща,

75 хил. подкрепиха Путин в Москва

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/75-hil.-podkrepiha-putin-v-moskva-6026662

Множеството мина по главния булевард в руската столица, редом с представители на основните руски политически сили

Вижте най-комичните сватбени гафове (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408131

Вълненията около сватбата са много, страховете също. Но част от гафовете, които ще видите в това клипче, дори не са попадали в кошмарите ви, като това да се скъса роклята на булката още при влизането в залата, изпускане на сватбената торта и дори заливане от морска вълна по време на церемонията.
Неща, Вълненията около сватбата са много, страховете също. Но част от гафовете, които ще видите в това клипче, дори не са попадали в кошмарите ви, като това да се скъса роклята на булката още при влизането в залата, изпускане на сватбената торта и дори заливане от морска вълна по време на церемонията. Неща,

САС спря дело срещу Цветан Цветанов

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/sas-spria-delo-sreshtu-cvetan-cvetanov-6026661

Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на бившия вътрешен министър

Обраха цех за обработка на метали в Перник

http://www.zapernik.com/pernik/obraha-ceh-za-obrabotka-na-metali-v-pernik_35488/

Двама са задържани за кражба от цех на фирма в Перник.

На 02 ноември, във Второ РУ „Полиция” – Перник е подаден сигнал, че от цех за обработка на метали са откраднати три шлайфера, два листа ламарина, манометър и други вещи. Потърпевшите заявили, че в помещението е проникнато чрез разрушаване на стена.

Органите на реда направили оглед на местопроизшествието и започнали разследване. След проведени множество процесуално-следствени действия са установени и...

Продължава

Куче нападна бивш кмет, той съди собственика му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408157

Куче остави зъбите си в крака на бившия кмет на село Рупите Андон Спасов, пише struma.com. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера в близост до бунгалата в местността Рупите. Докато минавал през района, Спасов е нападнат от озверелия пес. Вследствие на нападението той е с разкъсна рана на левия си крак. Куче остави зъбите си в крака на бившия кмет на село Рупите Андон Спасов, пише struma.com. Инцидентът е станал около 14.30 часа вчера в близост до бунгалата в местността Рупите. Докато минавал през района, Спасов е нападнат от озверелия пес. Вследствие на нападението той е с разкъсна рана на левия си крак.

Глобиха 8 партии за непремахнати агитационни материали

http://pik.bg/глобиха-8-партии-за-непремахнати-агитационни-материали-news246155.html

Глобиха 8 партии за непремахнати агитационни материали

Партиите в община Благоевград, глобени относно Избирателния кодекс в непремахване на своите агитационни материали са осем, съобщи  Кирил Манов, главен специалист „Общинска охрана” към звено „Охрана и обществен ред” в Община Благоевград, пише "Фокус".

Актовете са съставени, наказателни постановления ще се пишат, а определената глоба е от 1000 до 5000 лв, уточни Манов.

По думите му сред глобените партии са Реформаторски блок, ГЕРБ, АБВ, „България без цензура“, Атака, „Глас народен“, всички, които не са си премахнали агитационните материали на територията на общината.

За разлепени агитационни материали върху съдове за отпадъци, физическите лица се наказват с глоба от 100 до 1 000 лв., а юридическите лица от 500 до 3 000 лв.

Според Изборния кодекс агитационните материали трябва да бъдат премахнати на седмия ден след изборите. Размерът на санкцията зависи и от броя на плакатите, които са открити.


Одитът на КТБ бил опорочен, има сериозен конфликт на интереси

http://frognews.bg/news_79532/

Управляващият съдружник в "Делойт одит" Силвия Пенева е била в тежък конфликт на интереси, а обезценката е била принудено увеличена до 4,2 млрд. лв.

Фрапантни нарушения: Стоматолог извадил два пъти един и същ зъб, негов колега пломбирал изваден кътник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408109



Варненски стоматолог извадил един и същи зъб на пациент два пъти в рамките на 2 месеца, а негов колега отчел направена пломба на изваден преди доста време зъб.
Това са най-фрапантните нарушения, на които се натъкнали ревизорите на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/, съобщиха от екипа на директора на касата д-р Диан Димов. Варненски стоматолог извадил един и същи зъб на пациент два пъти в рамките на 2 месеца, а негов колега отчел направена пломба на изваден преди доста време зъб. Това са най-фрапантните нарушения, на които се натъкнали ревизорите на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/, съобщиха от екипа на директора на касата д-р Диан Димов.

Състоянието на самозапалилата се Лидия продължава да е критично

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408121

Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха пред БГНЕС от "Пирогов".
Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Лекарите, които се борят за живота й заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава. Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха пред БГНЕС от "Пирогов". Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Лекарите, които се борят за живота й заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава.

ДАНС задържа нигериец за киберпрестъпление

http://www.vesti.bg/novini/dans-zadyrzha-nigeriec-za-kiberprestyplenie-6026666

Мащабно киберпрестъпление е пресечено при операция на ДАНС в София, съобщиха от агенцията.

Продължава да е критично състоянието на самозапалилата се фотографка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408104

Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха пред БГНЕС от Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха пред БГНЕС от "Пирогов". Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Лекарите, които се борят за живота й заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но борбата продължава.

Германските машинисти започват стачен маратон

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germanskite-mashinisti-zapochvat-stachen-maraton-183194/

Протестите започват в сряда следобяд, като ще продължат 109 часа в товарния и 98 часа в пътническия транспорт

Бандит наби продавачка, отмъкна й панталоните

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408103

Нагъл крадец наби и ограби търговка на Руския пазар. В понеделник бандитът издебнал 60-годишна продавачка на панталони и я нападнал в гръб на сергията, докато наоколо нямало хора. Жената обаче му оказала съпротива, затова той нанесъл няколко удара и я заплашил, че ще я удуши, ако гъкне. След това свалил 11 от окачените на закачалки спортни Нагъл крадец наби и ограби търговка на Руския пазар. В понеделник бандитът издебнал 60-годишна продавачка на панталони и я нападнал в гръб на сергията, докато наоколо нямало хора. Жената обаче му оказала съпротива, затова той нанесъл няколко удара и я заплашил, че ще я удуши, ако гъкне. След това свалил 11 от окачените на закачалки спортни

Пет последователни почивни дни ще има за Нова година

http://web.barometar.net/65627/

С пет последователни почивни дни ще разполагаме за посрещането на новата 2015 година след днешното решение на правителството да обяви 2 януари (петък) за почивен ден. Новогодишните празници започват на 31 декември, който е неработен ден, и ще продължат до 4 януари включително. Самият 2 януари ще се отработва на 24 януари (събота). Решението на [...]

ДАНС задържа мъж за сексуалната експлоатация с деца в интернет

http://www.vesti.bg/novini/dans-zadyrzha-myzh-za-seksualnata-eksploataciia-s-deca-v-internet-6026667

Мъж е задържан при операция на ДАНС на територията на София за сексуалната експлоатация с деца в интернет, съобщиха от ДАНС.

Ликвидират НДСВ заради 400 хил. лева в КТБ

http://www.cross.bg/ndsv-koalitziya-leva-1438298.html

/КРОСС/Мощен натиск за закриването на НДСВ и преминаването му към коалицията около "България без цензура" поставя бъдещето на царската партия на карта. Сегашната лидерка на движението Антония Първанова е в пълна изолация, пише "Галерия". Трима души се борят да я изместят от челната позиция, за да реализират идеята си и да ликвидират политическата сила, която беше във властта два мандата. Това са старият познайник в редиците на СДС Маргарит Мицев, бившият царски евродепутат Станимир Илчев и ексдепутатът от НСДВ Минчо Спасов. Към лидерския пост посяга и кръгът на Милен Велчев чрез сегашния зам.-председател в оставка Георги Найденов, който пък е протеже на бившия зам.-министър на финансите от правителствата на Сакскобургготски и Станишев Любомир Дацов. НДСВ е в траен упадък след оттеглянето на Симеон от лидерския пост през 2009 г. Тогава паритята пое бившата социална министърка Христина Христова. След управлението на тройната коалиция обаче тя няма представители в парламента, а по изборите влиза в странни коалиции. Най-ревностният привърженик за закриването на партията бил Маргарит Мицев, известен още като депутата, спестил от закуски около 3 млн. стари лева в началото на 90-те години на миналия век. В момента той е шеф на столичната организация на НДСВ. Миков искал царската партия да се разпусне и да се обяви създаването на нов либерален проект, който да се присъедини към парламентарно представена коалиция

Русия бойкотира срещата на върха за ядрената сигурност

http://www.mediapool.bg/rusiya-boikotira-sreshtata-na-varha-za-yadrenata-sigurnost-news226811.html

Русия е уведомила САЩ, че ще бойкотира срещата на върха по ядрената сигурност през 2016 г., казаха дипломати, цитирани от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е удар по инициативата на американския президент Барак Обама за намаляване на глобалната заплаха от ядрен тероризъм. Официални източници казаха вчера, че на състоялото се миналата седмица във Вашингтон съвещание по подготовката на форума не е присъствала руска делегация, но не било ясно дали Русия планира да участва в срещата на върха пред 2016 г.   Днес двама дипломати, пожелали анонимност, съобщиха, че с дипломатическа нота Москва е уведомила организаторите, че ще бойкотира форума.   Според един от дипломатите Русия мотивирала в нотата отказа си да участва с това, че форумът ще има политически характер и заявила, че дискусиите за ядрената сигурност трябва да бъдат единствено на техническо ниво. Четвъртата среща на върха по ядрената сигурност ще се състои през 2016 г. в Чикаго - отново в САЩ, където през 2010 г. президентът Барак Обама постави началото на тези форуми.

Реформаторите и ГЕРБ искат среща с Патриотите по въпроса за мнозинството в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408106

Съгласуваме тристранна среща, на която ГЕРБ и РБ ще проведем разговори с „Патриотичния фронт“, за да стигнем до очаквания резултат – мнозинство в парламента. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев.
„Нормални работни разговори провеждаме. Съгласуваме тристранна среща, на която ГЕРБ и РБ ще проведем разговори с „Патриотичния фронт“, за да стигнем до очаквания резултат – мнозинство в парламента. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев. „Нормални работни разговори провеждаме.

Работниците от "Топлофикация - Плевен" протестират заради спрени плащания от НЕК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/05/2413256_rabotnicite_ot_toplofikaciia_-_pleven_protestirat/?ref=rss


Работниците от "Топлофикация - Плевен" ще блокират главния път за Русе в знак на протест, предаде БНР. 

В дружеството е получено ново предупреждение от "Булгаргаз" за ограничаване на доставките на газ с 30%, което ще затрудни работата му. Заради липсата на плащания, дългът към "Булгаргаз" расте и в момента е вече 29 милиона лева. Енергетиците настояват Националната електрическа компания (НЕК) да да разплати натрупаните задължения за произведения и продаден от тях ток. Вчера...

Работниците от "Топлофикация" Плевен протестират заради спрени плащания от НЕК

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/05/2413256_rabotnicite_ot_toplofikaciia_pleven_protestirat_zaradi/?ref=rss


Работниците от "Топлофикация" Плевен ще блокират главния път за Русе в знак на протест, предаде БНР. 

В дружеството е получено ново предупреждение от "Булгаргаз" за ограничаване на доставките на газ с 30%, което ще затрудни работата му. Заради липсата на плащания, дългът към "Булгаргаз" расте и в момента е вече 29 милиона лева. Енергетиците настояват Националната електрическа компания (НЕК) да да разплати натрупаните задължения за произведения и продаден от тях ток. Вчера служителите...

Министерски съвет намери пари за заплати в ДКЕВР

http://business.actualno.com/Ministerski-syvet-nameri-pari-za-zaplati-v-DKEVR-news_58726.html

На поредното си редовно заседание Министерския съвет отпусна близо половин милион за заплати на ДКЕВР. Министрите са взеха решение да одобрят допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия за...

"Топлофикация" да се закрие, защото робията е незаконна

http://actualno.actualno.com/Toplofikacija-da-se-zakrie-zashtoto-robijata-e-nezakonna-news_58730.html

Европейската комисия ще трябва да реши дали в България да плащаме такса „сградна инсталация” на топлофикационните дружества. Това стана ясно, след като от Сдружението за правна пом...

Българското правосъдие призна: Не правим нищо да предотвратим расови престъпления

http://crime.actualno.com/Bylgarskoto-pravosydie-prizna-Ne-pravim-nishto-da-predotvratim-rasovi-prestyplenija-news_58729.html

Няма специална политика за превенция на престъпления от расов характер. Това стана ясно от отговор на правосъдния министър Христо Иванов на питане от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев по време на дн...

Бранимир Ботев участва в срещата на министрите на туризма в Лондон

http://www.vesti.bg/novini/branimir-botev-uchastva-v-sreshtata-na-ministrite-na-turizma-v-london-6026664

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев участва в срещата на министрите на туризма, проведена в рамките на туристическото изложение World Travel Market в Лондон.

Открита среща с проф. Пламен Марков ще се състои днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=269734

Днес от 16 часа на Сцена Филиал ще се състои открита среща с главния режисьор на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” и професор в НАТФИЗ Пламен Марков. 21 студенти от неговия клас пристигат специално за събитието от София, за да се запознаят с начина на работа във Варненския драматичен театър, евентуална сцена за бъдещите им професионални изяви, научи Moreto.

Българските медии са под натиска на политици и рекламодатели

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/KIPvVDPWsvo/

Повече от половината български журналисти смятат, че властимащите упражняват влияние върху медии. Политическият натиск и автоцензурата растат, констатира изследване на Фондациите “Репортер” и “Конрад Аденауер”, цитира Кросс

Всеки трети журналист се оплаква от натиск от рекламодатели, всеки четвърти казва, че негови текстове са били спрени от публикация. Собствениците на медии се чувстват поставени под натиск от рекламодатели, констатира изследването. Негови автори са Крум Благов от фондация “Репортер” и Орлин Спасов от Софийския университет. Те са направили проучване сред сто журналисти. Допълнително са проведени интервюта с 15 влиятелни собственици на медии.

Много български журналисти не определят работата си като независима, казват Благов и Спасов.

И още от изследването: всеки трети вижда засилващ политически натиск, всеки шести смята, че положението се подобрява. Докато журналистите се оплакват все повече от влияние на политици, собствениците на медии се чувстват под натиск преди всичко от рекламодатели. 30 на сто от репортерите и редакторите споделят, че в техните медии някои теми, хора или фирми се отразяват с определена тенденция.

 

 

Совалка след совалка в парламента, а Борисов се ската

http://www.bnews.bg/article-120920

Двойни и тройни срещи се договарят в парламента покрай подкрепата за парламента, но без участието на Бойко Борисов, или поне не личното му такова. Лидерът на ГЕРБ не благоволи да се появи в Народното събрание да каже готови ли са на отстъпки или не след шамара, който получиха вчера от патриотите. Без тяхната подкрепа ГЕРБ и РБ не могат да съберат мнозинство в парламента и заради това цяла сутрин се опитват да си уредят нова среща с Фронта.

Крадец наби търговка, взе й панталоните

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408085

Нагъл крадец наби и ограби търговка на Руския пазар. В понеделник бандитът издебнал 60-годишна продавачка на панталони и я нападнал в гръб на сергията, докато наоколо нямало хора. Жената обаче му оказала съпротива, затова той нанесъл няколко удара и я заплашил, че ще я удуши, ако гъкне. След това свалил 11 от окачените на закачалки спортни Нагъл крадец наби и ограби търговка на Руския пазар. В понеделник бандитът издебнал 60-годишна продавачка на панталони и я нападнал в гръб на сергията, докато наоколо нямало хора. Жената обаче му оказала съпротива, затова той нанесъл няколко удара и я заплашил, че ще я удуши, ако гъкне. След това свалил 11 от окачените на закачалки спортни

БНБ: Предложенията на новият инвеститор Сукманджиев са несериозни

http://web.barometar.net/65626/

В обръщение на Българска народна банка до медиите се казва:  „БНБ разгледа писмото на така наречения  нов инвеститор Никола Сукманджиев и отговори на така нареченото предложение за реструктуриране на КТБ АД и ТБ „Виктория“ ЕАД. В отговора се посочва, че въпросното писмо не представя никаква правно-обвързваща информация за правомощията на подателя и за инвеститорите, които [...]

Апелативният съд спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408089

Софийският апелативен съд (САС) спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По делото Цветанов бе оправдан на първата инстанция, съобщи БГНЕС.
Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на Цветанов. Делото въобще не тръгна в САС и главният прокурор Софийският апелативен съд (САС) спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По делото Цветанов бе оправдан на първата инстанция, съобщи БГНЕС. Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на Цветанов. Делото въобще не тръгна в САС и главният прокурор

Спряха делото срещу Цветанов

http://www.cross.bg/spryaha-deloto-sreshty-tzvetanov-1438297.html

/КРОСС/Софийски апелативен съд спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП Велико Търново. По него Цветанов бе оправдан на първата инстанция. И днес причината делото да спре бе депутатският имунитет на Цветанов. Делото въобще не тръгна в САС и главният прокурор Сотир Цацаров трябва да поиска имунитета на Цветанов, за да продължи производството. 

Реформаторите и ГЕРБ съгласуват среща с Патриотите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408087

Съгласуваме тристранна среща, на която ГЕРБ и РБ ще проведем разговори с „Патриотичния фронт“, за да стигнем до очаквания резултат – мнозинство в парламента. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев.
„Нормални работни разговори провеждаме. Съгласуваме тристранна среща, на която ГЕРБ и РБ ще проведем разговори с „Патриотичния фронт“, за да стигнем до очаквания резултат – мнозинство в парламента. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев. „Нормални работни разговори провеждаме.

Апелативният съд спря делото срещу Цветанов за присвояване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408084

Софийският апелативен съд (САС) спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По делото Цветанов бе оправдан на първата инстанция, съобщи БГНЕС.
Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на Цветанов. Делото въобще не тръгна в САС и главният прокурор Софийският апелативен съд (САС) спря делото срещу Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По делото Цветанов бе оправдан на първата инстанция, съобщи БГНЕС. Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на Цветанов. Делото въобще не тръгна в САС и главният прокурор

Потребителите не спестяват, но се въздържат от големи покупки

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2014/11/05/2413246_potrebitelite_ne_spestiavat_no_se_vuzdurjat_ot_golemi/?ref=rss


Доверието на потребителите отслабва, оценката им за развитието на икономиката през последните 12 месеца е мрачна, а очакванията им за година напред - песимистични. Това показват резултатите от анкета на Националния статистически институт, която се прави на всеки три месеца.

През октомври  показателят на доверие на потребителите намалява с 2.9 пункта спрямо юли, в градовете спадът е с 3 пункта, а в селата - с 2.8 пункта. Оценката за сегашната ситуация в страната се понижава с 4.2...

Любовник осъден заради порноклип в нета, ще копае градинки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408081


Мъж е осъден на пробация заради порноклипче, съобщиха от прокуратурата в Бургас. Ивайло Петков се снимал как прави секс с жена в хотел край морето, а после пуснал видеото в интернет.
Петков се е признал за виновен, че без знанието на партньорката си е заснел клипчето от 15 минути и 30 секунди, а после го качил чрез интернет сайт в електронна Мъж е осъден на пробация заради порноклипче, съобщиха от прокуратурата в Бургас. Ивайло Петков се снимал как прави секс с жена в хотел край морето, а после пуснал видеото в интернет. Петков се е признал за виновен, че без знанието на партньорката си е заснел клипчето от 15 минути и 30 секунди, а после го качил чрез интернет сайт в електронна

Състоянието на запалилата се фотографка продължава да е критично

http://www.vesti.bg/novini/systoianieto-na-zapalilata-se-fotografka-prodylzhava-da-e-kritichno-6026663

Няма промяна в състоянието на запалилата се фотографка Лидия Петрова. То остава критично, с опасност за живота, съобщиха за БГНЕС от "Пирогов".

Съпрузи склонявали към проституция непълнолетнни момичета в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/SLmxmagFKF0/

Постоянна мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа бе постановена спрямо 42 годишния Х.М. от Бургас, който подпомаган от 19 годишната си съпруга К.М., извършвали вътрешен трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на полицията. На К.М. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 2 000 лв.”, поради отглеждането на малко дете.

Х.М. и К.М. са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас в резултат на разследване, протекло през последните няколко месеца. Установено е, че съпрузите. от месец октомври 2013 година до настоящия момент набирали, приемали и предоставяли жилища за развратни действия на различни момичета от цялата страна, сред които и непълнолетни девойки. Същите са набирани, чрез директен контакт, като уговорката била получените от сексуалните услугите пари да се делят по равно. В един апартамент „работели” между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лв. и 120 лв. за един час / орална любов и стандартен секс/, а допълнителните услуги се заплащали съобразно договорки с клиентите. Например : за участие в частно парти цената за нощ била 1 500 лв. за момиче. Съществувала възможност да се поръчат по няколко момичета наведнъж, като се правела отстъпка от крайната цена. В някои случаи компаньонките влизали в ролята на „мъже”, като обслужвали клиентите по домовете им или на техен терен.

В хода на разследването е претърсен последния апартамент, ползван за развратни действия, разположен в блок в к-с „Братя Миладинови”. Намерени и иззети са : служебни телефони, компютри, парични средства, фотоапарати, с които девойките са снимани за еротични обяви във вестниците и интернет, сексуални консумативи и атрибути / вибратори, презервативи, лубриканти и др./. В специално изготвените обяви са поместени оригиналните снимки на проституиращите момичета, както и телефони за поръчки. Клентите си избирали компаньонки, най-вече чрез интернет обяви, като ги поръчвали на двата служебни мобилни телефони.

До момента са установени пет момичета, част от които са разпитани пред съдия и са потвърдили за сводническата дейност на семейството. По думите на някои от тях в случай, че с Х.М. се получавало неразбирателство, било за цената, било за времетраенето на секс-услугите, се е стигало до нанасянето на побой на компаньонките.

Разпитани са клиенти и други свидетели, като съпричастността на Х.М. и К.М. към осъществявания вътрешен трафик е установена по безспорен начин.

Проведеното от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас разследване е под прякото ръководство на Районна прокуратура – Бургас, където са докладвани и събраните до момента доказателства по случая

 

Изпратиха на Близнашки сигнали за куп нарушения в Държавната агенция за българите в чужбина

http://pik.bg/изпратиха-на-близнашки-сигнали-за-куп-нарушения-в-държавната-агенция-за-българите-в-чужбин-news246148.html

Изпратиха на Близнашки сигнали за куп нарушения в Държавната агенция за българите в чужбина

Главният инспекторат на Министерския съвет откри множество нарушения в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), които са описани в доклад, изпратен до служебния премиер Георги Близнашки, съобщиха от пресслужбата на МС.

Обект на проверка е спазването на законите, подзаконовите и вътрешноведомствените актове за периода 31 януари 2013 г.-30 септември 2014 г.

Проверката е била разпоредена по искане на ресорния вицепремиер Илияна Цанова след публикации в медиите и сигнал от Министерство на правосъдието. Констатирано е нарушение на нормативната уредба за легализация на чуждестранните публични документи.

В правилниците за вътрешния ред и за дейността на ДАБЧ по удостоверяване на български произход не е предвидено документите, представени от заявителите от чужда държава, да отговарят на изискванията на двустранните международни договори или на Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове от 1961 г., на Правилника за легализациите, както и да бъдат снабдени с преводи на български език, които се извършват и заверяват по предвидения ред.

Докладът съдържа констатации, че в проверявания период са издавани удостоверения за български произход въз основа на документи, които не са достатъчни и не съответстват на чл.3, ал.1 от Закона за българите, живеещи извън Република България.

За преписките, свързани с издаването на удостоверения, няма изготвени писмени и мотивирани становища на експертите от агенцията, включени в състава на експертното консултативно звено към политическия кабинет на председателя. Не са прилагани еднакви критерии по отношение на вида на изискващите се документи за доказване на български произход.

Разработената и внедрена автоматизирана деловодна система не отговаря на изискванията на нормативната уредба в държавната администрация.

Според Главния инспекторат, липсата на нормативна уредба, регламентираща процедурата за издаване на удостоверения за български произход, създава условия за повишен корупционен риск. На базата на резултатите от проверката Главния инспекторат предлага процедурата по удостоверяване на български произход да бъде уредена с нормативен акт - чрез приемане на правилник за прилагане на Закона за българите, живеещи извън Република България или чрез наредба на Министерски съвет.

Предлага се Правилникът за вътрешния ред и дейността на ДАБЧ да бъде изменен и допълнен, в съответствие с АПК.

 

Готов е списъкът със следващите съперници на Кличко

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/05/2413236_gotov_e_spisukut_sus_sledvashtite_supernici_na_klichko/?ref=rss


Въпреки че все още не е защитил титлите си срещу Кубрат Пулев, вече има готов списък от кандидати да се бият с Владимир Кличков след това.

Световната боксова организация (WBO) определи следващия съперник на украинеца, въпреки че това е един от поясите, които ще бъдат заложени  мача на 15 ноември в Хамбург.

Организацията заяви, че след мача с Пулев Кличко ще трябва да се бие с победителя от двубоя Дейвид Чисора - Тайсън Фюри. Двамата ще се бият в края на месеца.
...

Най-високата сграда в САЩ прие първите си обитатели

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/11/05/2412934_nai-visokata_sgrada_v_sasht_prie_purvite_si_obitateli/?ref=rss


Небостъргачът One World Trade Center в Ню Йорк, изграден в Долен Манхатън на мястото на разрушените на 11 септември 2001 г. кули близнаци, беше открит на 4 ноември, съобщи Би Би Си.

В сградата, която със своите 541 м е най-високата в САЩ, се нанесоха служителите на издателството Conde Nast. Те заемат помещенията от 20-ия до 44-ия етаж на зданието. 

One World Trade Center има общо 104 етажа. Сградата беше изградена по проект на SOM. Височината на небостъргача, която,...

Издадоха смъртните актове на загиналите в Горни Лом

http://www.bnews.bg/article-120916

Актовете са издадени от служба ГРАО, след като бе получено потвърждение от Белоградчишкия районен съд, че няма обжалване на решението за издаване на актовете.

Ким Чен-ун се появи на военно събитие без бастун

http://web.barometar.net/65625/

Севернокорейска медия публикува снимки с лидера на страната Ким Чен-ун, oт които става ясно, че той се движи без помощта на бастун по време на военна среща, съобщава БиБиСи. През последните седмици имаше спекулации за неговото здравословно състояние. Миналата седмица беше съобщено, че той е претърпял операция на единия глезен заради киста. Ким Чен-ун не [...]

Кадиев смятал, че кабинетът ще скъса с модела "Пеевски", а не да издига негови хора

http://www.mediapool.bg/kadiev-smyatal-che-kabinetat-shte-skasa-s-modela-peevski-a-ne-da-izdiga-negovi-hora-news226810.html

Декларацията на проектокабинета ГЕРБ- Рефорваторски блок е детско-юношеска литература, а единственото хубаво нещо е да се даде социалното министерство на лява партия. Това са малка част от критиките на известния ляв критикар Георги Кадиев към договореното правителство начело с Бойко Борисов.   "В ключовите министерства - финансовото и вътрешните работи се връщат хора от екипите на Дянков и Цветанов.Някои министри са приближени до Пеевски. Със старите лица няма да видим нови реформи", коментира той във Фейсбук.   Отчаян съм от правителството, заяви преди това Кадиев в сряда сутринта пред бТВ.   Структурата с трима вицета е излишна. Двама вицепремиери ще са без портфейли, от тях няма смисъл. Единственият, от когото има смисъл, е Дончев. Еврофондовете са при него. На Кунева са й търсили място, смята той. Прекалено много са министрите, прекалено надут кабинет, представям си колко зам.-министри ще има, продължи Кадиев.   Договорената преди ден структура на правителството предвижда трима вицепремиери и 18 министри, след като Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се раздели на три, а това на инвестиционното проектиране се закрие.   Бог да пази българската икономика, ако Лукарски я управлява, заяви социалистът. Според него лидерът на СДС Божидар Лукарски, който преди ден обяви "Бих бил министър", не е подготвен за този ресор.   "За да бъдеш министър, трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, каза Кадиев и уточни, че Лукарски му е симпатичен...с нелепостите, които говори.   От страна на ГЕРБ министрите са претоплена манджа, хората излязоха срещу тях на улицата, коментира Кадиев.   Той е разочарован, тъй като е смятал, че този кабинет ще скъса с модела "Пеевски”, а се оказало, че в състава му има близки до Пеевски хора. Кадиев не посочи директно никого, но намекна, че визира основно Владислав Горанов от ГЕРБ, номиниран за финансов министър.   Затварянето на КТБ е лош вариант, коментира още той, Кадиев и потвърди, че се е срещал с Цветан Василев през юни месец. "Срещал съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото; въпросът е не с кого съм се срещал, а какво си правил, аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим”, каза Кадиев.   Ето как той изкоментира във Фейсбук програмната декларация на бъдещото правителство:   "Така наречената "декларация" на ГЕРБ и РБ е благо четиво, нищо неказващо, напълно безсмислено и безобидно. Четеш и забравяш, чиклит. Вижте само раздел "Икономика и растеж": 7 точки и подточки, сред които електронно управление, дигитална икономика, електронна търговия и разширяване на дигиталния пазар на стоки и услуги, намаляване на законовите препятствия пред електронната търговия, гарантиране на сигурността на личните данни, защита на интелектуалната собственост, и т.н., и т.н., и т.н. СЕРИОЗНО? ТОВА ЛИ СА ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШАТА ИКОНОМИКА?"

Кадиев смятал, че кабинетът ще скъса с модела "Пеевски", вместо да издига негови хора за министри

http://www.mediapool.bg/kadiev-smyatal-che-kabinetat-shte-skasa-s-modela-peevski-vmesto-da-izdiga-negovi-hora-za-ministri-news226810.html

Декларацията на проектокабинета ГЕРБ- Рефорваторски блок е детско-юношеска литература, а единственото хубаво нещо е да се даде социалното министерство на лява партия. Това са малка част от критиките на известния ляв критикар Георги Кадиев към договореното правителство начело с Бойко Борисов.   "В ключовите министерства - финансовото и вътрешните работи се връщат хора от екипите на Дянков и Цветанов.Някои министри са приближени до Пеевски. Със старите лица няма да видим нови реформи", коментира той във Фейсбук.   Отчаян съм от правителството, заяви преди това Кадиев в сряда сутринта пред бТВ.   Структурата с трима вицета е излишна. Двама вицепремиери ще са без портфейли, от тях няма смисъл. Единственият, от когото има смисъл, е Дончев. Еврофондовете са при него. На Кунева са й търсили място, смята той. Прекалено много са министрите, прекалено надут кабинет, представям си колко зам.-министри ще има, продължи Кадиев.   Договорената преди ден структура на правителството предвижда трима вицепремиери и 18 министри, след като Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се раздели на три, а това на инвестиционното проектиране се закрие.   Бог да пази българската икономика, ако Лукарски я управлява, заяви социалистът. Според него лидерът на СДС Божидар Лукарски, който преди ден обяви "Бих бил министър", не е подготвен за този ресор.   "За да бъдеш министър, трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, каза Кадиев и уточни, че Лукарски му е симпатичен...с нелепостите, които говори.   От страна на ГЕРБ министрите са претоплена манджа, хората излязоха срещу тях на улицата, коментира Кадиев.   Той е разочарован, тъй като е смятал, че този кабинет ще скъса с модела "Пеевски”, а се оказало, че в състава му има близки до Пеевски хора. Кадиев не посочи директно никого, но намекна, че визира основно Владислав Горанов от ГЕРБ, номиниран за финансов министър.   Затварянето на КТБ е лош вариант, коментира още той, Кадиев и потвърди, че се е срещал с Цветан Василев през юни месец. "Срещал съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото; въпросът е не с кого съм се срещал, а какво си правил, аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим”, каза Кадиев.   Ето как той изкоментира във Фейсбук програмната декларация на бъдещото правителство:   "Така наречената "декларация" на ГЕРБ и РБ е благо четиво, нищо неказващо, напълно безсмислено и безобидно. Четеш и забравяш, чиклит. Вижте само раздел "Икономика и растеж": 7 точки и подточки, сред които електронно управление, дигитална икономика, електронна търговия и разширяване на дигиталния пазар на стоки и услуги, намаляване на законовите препятствия пред електронната търговия, гарантиране на сигурността на личните данни, защита на интелектуалната собственост, и т.н., и т.н., и т.н. СЕРИОЗНО? ТОВА ЛИ СА ПРОБЛЕМИТЕ НА НАШАТА ИКОНОМИКА?"

Банско е най-изгодната дестинация за британците тази зима

http://offnews.bg/news/n_1/n_413391.html

Банско е най-изгодната ски дестинация в Европа за тази зима за британските туристи според класация на туристическия уебсайт TripAdvisor. Седемдневна семейна ваканция за четирима в Банско струва средно 1631 паунда (около 4080 лева), като в тази сума влизат настаняването, ски под наем, карти за лифт, уроци по ски, вечери и алкохол. Втората най-изгодна дестинация е Сиера Невада в Изпания. Там почивката би излязла 1930 паунда (4810 лева). На трето място се нарежда руският курорт Сочи , където се проведе тазгодишната зимна олимпиада. Четиричленно семейство би платило там средно около 2205 паунда (5496 лева). Най-скъпата дестинация тази година е Сен Антон в Австрия, където за една седмица четиричленно семейство ще плати средно около 5026 паунда (12 571 лева). След Сан Антон се нарежда Сен Мориц, където едноседмична почивка струва 4811 паунда (12 034 лева), а третият най-скъп курорт е Вал Д'Изер във Франция. Почивката там струва 4606 паунда (11 521 лева).

Кражба от магазин за спиртни напитки в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/xKjayVMEN7M/

На 04.11.т.г. около 08.40 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за извършена кражба от магазин за спиртни напитки, разположен на поморийската улица «Цар Петър». Установено е, че за времето от 19.00 ч. на 03.11.т.г. до 08.30 ч. на 04.11.т.г., чрез взломяване на входната PVC врата, е проникнато в магазина, откъдето е извършена кражба на неустановено количество стъклени бутилки, съдържащи спиртни напитки с вместимост 500 мл. и пластмасови туби с вместимост 3 и 5 литра, съдържащи вино, производство на винарска изба «Бойар» – Поморие. Работата по случая продължава, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Банди изсякоха горите! Незаконният добив е 5 млн. куб.!

http://www.bnews.bg/article-120918

Сдружение „Синята планета” представи данните от мащабно свое разследване в почти всички големи дърводобивни масиви.

Вдигат здравната вноска до 12%

http://www.moreto.net/novini.php?n=269738

Здравната вноска, която плащаме всички, да бъде увеличена до 12 на сто, като това започне от следващата година с един процент и с всяка изминала се покачва. Това предложение ще внесе на новия здравен министър Българският лекарски съюз (БЛС), съобщи председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов.

Секат Гордиевия възел на 3-странна среща: ГЕРБ, РБ, ПФ?

http://frognews.bg/news_79529/

Съгласуваме тристранна среща, която ще проведен с Патриотичния фронт, за да стигнем до очаквания резултат, който е мнозинство в парламента, осведоми в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев.

Полицията в Пловдив моли за съдействие: Разпознавате ли този престъпник?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408054

Във връзка с извършено криминално престъпление на територията на Пловдив, криминалисти от Второ районно управление издирват мъжа от снимките.
Призовават се гражданите, които го разпознават или имат информация за самоличността и местонахождението му, да сигнализират телефони 032/932 002, 032/932 819, 032/932 804 и 032/932 801. Във връзка с извършено криминално престъпление на територията на Пловдив, криминалисти от Второ районно управление издирват мъжа от снимките. Призовават се гражданите, които го разпознават или имат информация за самоличността и местонахождението му, да сигнализират телефони 032/932 002, 032/932 819, 032/932 804 и 032/932 801.

Очаквано съдът спря второ дело срещу Цветанов

http://offnews.bg/news/n_1/n_413418.html

Софийският апелативен съд (САС) спря делото за длъжностно присвояване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради депутатския му имунитет. Това е едно от общо трите дела слещу бившия вътрешен министър, в което той е подсъдим за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. На първа инстанция бившият вътршен министър бе оправдан . Пред съда днес  адвокатът на Цветанов Менко Менков заяви, че клиентът му желае делото да продължи въпреки имунитета, но съдът отхвърли искането като недопустимо, защото в случая трябва да се премине през процедура, при която прокуратурата да поиска сваляне на имунитета на Цветанов.  Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че до края на ноември ще внесе няколко искания за сваляне на имунитетите на поне 8 народни представители. За 12 ноември в САС е насрочено още едно дело срещу Цветанов, по което той е подсъдим заради отказа му за прилагане на СРС по отношение на Орлин Тодоров. По това дело бившият вътрешен министър получи четири години затвор на първа инстанция. Третото дело, по което Цветанов е подсъдим за т.нар. "мобилни подслушвания" , също беше спряно заради имунитета му. Отново заради имунитета пред прекратяване е и делото за клевета, в което Цветанов отговаря за това, че обвини съдия Мирослава Тодорова в съпричастност към организираната престъпност. Ако по това дело Цветанов не се откаже сам от имунитета си, нещо което към момента не е направил, то ще бъде прекратено поради изтичане на давност. 

Жена поема ръководството на ЦЕРН за първи път

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/zhena-poema-rykovodstvoto-na-cern-za-pyrvi-pyt-6026660

Италианката Фабиола Джаноти ще оглави Европейската организация за ядрени изследвания през 2016 г.

Морето изяде плажа на Приморско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408019

Морето пак изяде Северния и част от Южния плаж на Приморско. Това стана по време на незапомнения потоп, когато вилняха ураганни ветрове и вълните се вдигнаха до 6 метра. Местните хора се надяват напролет вълните да върнат ивицата обратно. "Това вече е явление, което се повтаря. През зимата има поражения на плажа, напролет ивицата се връща", Морето пак изяде Северния и част от Южния плаж на Приморско. Това стана по време на незапомнения потоп, когато вилняха ураганни ветрове и вълните се вдигнаха до 6 метра. Местните хора се надяват напролет вълните да върнат ивицата обратно. "Това вече е явление, което се повтаря. През зимата има поражения на плажа, напролет ивицата се връща",

В Survivor правят търг за червеи и афродизиаци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408034

Тази вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер отново са разделени на лагери. Едната част са неприятно изненадани и силно притеснени от хода на събитията, докато за другите всичко се движи по план. Крайните ситуации водят до отчаяни действия, а надеждата за оцеляване се трансформира в отрицание на истината и самозаблуда. Тази вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер отново са разделени на лагери. Едната част са неприятно изненадани и силно притеснени от хода на събитията, докато за другите всичко се движи по план. Крайните ситуации водят до отчаяни действия, а надеждата за оцеляване се трансформира в отрицание на истината и самозаблуда.

Търг за червеи и афродизиаци в Survivor

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408020

Тази вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер отново са разделени на лагери. Едната част са неприятно изненадани и силно притеснени от хода на събитията, докато за другите всичко се движи по план. Крайните ситуации водят до отчаяни действия, а надеждата за оцеляване се трансформира в отрицание на истината и самозаблуда. Тази вечер от 21:30 часа в Survivor по bTV Кхмер отново са разделени на лагери. Едната част са неприятно изненадани и силно притеснени от хода на събитията, докато за другите всичко се движи по план. Крайните ситуации водят до отчаяни действия, а надеждата за оцеляване се трансформира в отрицание на истината и самозаблуда.

Полицията издирва извършител на престъпление (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408031

Във връзка с извършено криминално престъпление на територията на Пловдив, криминалисти от Второ районно управление издирват мъжа от снимките.
Призовават се гражданите, които го разпознават или имат информация за самоличността и местонахождението му, да сигнализират телефони 032/932 002, 032/932 819, 032/932 804 и 032/932 801. Във връзка с извършено криминално престъпление на територията на Пловдив, криминалисти от Второ районно управление издирват мъжа от снимките. Призовават се гражданите, които го разпознават или имат информация за самоличността и местонахождението му, да сигнализират телефони 032/932 002, 032/932 819, 032/932 804 и 032/932 801.

Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408052

Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование, съобщава сайтът Контактмюзик.
Той работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г. Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование, съобщава сайтът Контактмюзик. Той работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г.

Нови преговори: ГЕРБ, РБ и ПФ ще опитат да спасят мнозинството

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/novi-pregovori-gerb-rb-i-pf-shte-opitat-da-spasiat-mnozinstvoto-183193/

Кабинетът "Борисов“ 2 остава без подкрепа в парламента часове преди президентът да връчи мандата на Бойко Борисов

Баща уби двегодишната си дъщеря и се самоуби

http://www.mediapool.bg/bashta-ubi-dvegodishnata-si-dashterya-i-se-samoubi-news226809.html

33-годишен мъж е убил 2-годишната си дъщеря, след което се е обесил в столичния квартал "Редута". Мъжът се казва Николай Ценов и е наркозависим. Съседи разказаха пред БНР, че мъжът често е вземал детето и се е грижил добре за него. Момиченцето е живяло при майка си. По непотвърдена информация 33-годишният мъж е оставил и предсмъртно писмо, в което обяснява, че майката няма вина за случилото се. В момента на мястото се извършва втори оглед от полицията.

Потвърдиха новина на "Труд": МС разкрива редица нарушения в агенцията за българите в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408025

Главният инспекторат на МС откри редица противоречиви практики в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), които са описани в доклад до служебния премиер Георги Близнашки, съобщиха от правителствената пресслужба.
За това първи съобщи в. "Труд".
Обект на проверка е спазването на законите, Главният инспекторат на МС откри редица противоречиви практики в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), които са описани в доклад до служебния премиер Георги Близнашки, съобщиха от правителствената пресслужба. За това първи съобщи в. "Труд". Обект на проверка е спазването на законите,

Да печатаме ли изобщо и колко - големите въпроси пред ЕЦБ

http://www.investor.bg/novini/130/a/da-pechatame-li-izobshto-i-kolko-golemite-vyprosi-pred-ecb-183066/

Почти 7-трилионният правителствен дългов пазар на еврозоната би могъл да разреши проблемите на европейската икономика

Станишев: Желая успех на кабинета, но се съмнявам

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanishev-zhelaia-uspeh-na-kabineta-no-se-symniavam-6026657

Бившият лидер на БСП и настоящ председател на ПЕС имам сериозни притеснения каква ще е ползата от това правителство и дали то ще донесе позитивна промяна за хората и страната

Редица нарушения открити в агенцията за българите в чужбина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408018

Главният инспекторат на МС откри редица противоречиви практики в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), които са описани в доклад до служебния премиер Георги Близнашки, съобщиха от правителствената пресслужба.
Обект на проверка е спазването на законите, подзаконовите и вътрешноведомствените актове за периода 31 януари 2013 Главният инспекторат на МС откри редица противоречиви практики в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ), които са описани в доклад до служебния премиер Георги Близнашки, съобщиха от правителствената пресслужба. Обект на проверка е спазването на законите, подзаконовите и вътрешноведомствените актове за периода 31 януари 2013

Проливните дъждове продължват да създват проблеми в Италия

http://europe.actualno.com/Prolivnite-dyjdove-prodyljvat-da-syzdvat-problemi-v-Italija-news_58711.html

Дъждовни бури създават отново големи проблеми в Италия. Жертви и изчезнали няма, въпреки че беше съобщено за такива по-рано. "Вали като във филм на ужасите", споделиха специално за БНР очев...

Вариант "топли се както знаеш" - "Мини Марица Изток" с чудовищен финансов недостиг

http://business.actualno.com/Variant-topli-se-kakto-znaesh---Mini-Marica-Iztok-s-chudovishten-finansov-nedostig-news_58723.html

Ситуацията с парното и тока в страната отива към все по-драматичното предвид дълговете и липсата на пари, които трупа "Мини Марица Изток". Към момента 204 млн. лева трябва да преведат топло...

Пръцкането в Китай струва хиляди долари годишно

http://curious.actualno.com/Pryckaneto-v-Kitaj-struva-hiljadi-dolari-godishno-news_58727.html

Меко казано, странна професия съществува в Китай. Оказва се, че там има хора с нелеката задача за преценяват дали изпусканите газове от някой друг миришат здравословно или не. Според някои специалист...

БНБ отсвири и мистериозните спасители на КТБ

http://business.actualno.com/BNB-otsviri-i-misterioznite-spasiteli-na-KTB-news_58724.html

В понеделник се появи нов кандидат-спасител - няколко дни, след като в петък депутатите определиха като неприемливо предложението на консорциума с участие на Оманския фонд и обявиха банката за неспася...

Мъжът, убил изнасилвача на дъщеря си - престъпник или герой?

http://asia.actualno.com/Myjyt-ubil-iznasilvacha-na-dyshterja-si---prestypnik-ili-geroj-news_58725.html

Случаят на мъж, който измъчвал и убил изнасилвача на 13-годишната си дъщеря, шокира Индия, но в същото време много хора обявиха човека за герой. Семейството на 36-годишния продавач на сандвичи, който...

Масови арести на ДАНС в три области

http://www.bnews.bg/article-120900

Масови арести на заподозрени за данъчни престъпления в спецакция на ДАНС и специализираната прокуратура в три области в Централна и Северна България.

Потърпевшите от мебелната сага във Варна готови да стигнат до съд

http://www.moreto.net/novini.php?n=269723

Потърпевшите от мебелната измама във Варна, която привлече общественото внимание в средата на миналата седмица, отново се събраха на протест във вчерашната вечер. Ужилените варненци все по-активно в обединение започват да търсят правата си.

WiMax мобилен интернет без дългосрочен договор от Макс

http://www.cross.bg/mobilen-wimax-internet-1438295.html

/КРОСС/Телекомуникационният оператор Макс обявява нови ексклузивни планове за WiMax мобилен интернет, без обвързване с дългосрочен договор. Тарифите са с едномесечно предизвестие за прекратяване по всяко време и влизат в сила от 1-ви ноември, включват неограничен трафик с 40 GB или 300 GB на месец на максимална скорост, в зависимост от избрания план. Едно от най-атрактивните предложения е високоскоростен мобилен интернет с USB модем с атрактивна месечна такса от 17,90 лева с ДДС на месец. Макс пуска общо 4 нови WiMax услуги за високоскоростен мобилен интернет, в зависимост от устройствата за достъп: USB модем, мобилен WiFi рутер или десктоп рутер. Новите планове заменят всички съществуващи WiMax абонаменти. Потребителите ще могат да усетят свободата и възможностите, които предоставя високоскоростния мобилен интернет. Те ще заплащат WiMax услугите месец за месец и могат да прекратят договора по всяко време, само с едномесечно предизвестие и без неустойки. „Новите ни WiMax предложения предлагат гъвкавостта на краткосрочен договор, заедно с високата добавена стойност и удобство на дългосрочен. Хората получават качествена услуга на много конкурентна цена и свободата да променят своите планове, ако се нуждаят от това", коментира изпълнителният директор на Макс Питър Ковел. „Много хора се чудят на какво се равняват 40 GB трафик месечно

ДНР и ЛНР са готови да работят над новата редакция на минския протокол

http://www.cross.bg/zakona-minskiya-redaktziya-1438296.html

/КРОСС/ Властите на Донецка и Луганска народни републики ще преразгледат отмяната от страна на киевските власти на закона за специалния статут на Донбас като подкопаване на минския преговорен процес. Това се посочва в съвместно съобщение на пресслужбите на двете правителства, предаде ТАСС. В Донецк и Луганск настояват, че приемането на закона за специален статут на Донбас, а също на закона за амнистия в съгласуваните с ДНР и ЛНР редакции, „са задължение на Киев". „Готови сме да работим над нова редакция на протокола. При това ние потвърждаваме нашите официални преговорни позиции, обявени в Минск през септември", се подчертава в съобщението.    

Русия извърши успешно изпитание на ракета "Синева" от атомна подводница

http://www.mediapool.bg/rusiya-izvarshi-uspeshno-izpitanie-na-raketa-sineva-ot-atomna-podvodnitsa-news226808.html

Руската атомна подводница "Тула" успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета "Синева" от Баренцово море към полигона Кура на Камчатка, съобщи министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.   "Стрелбата с балистична ракета с морско базиране беше изпълнена от подводно положение. По телеметрични данни, бойните блокове на ракета са достигнали полигона Кура в набелязаното време", посочили от министерството, цитирани от БТА.

Принц Уилям работил инкогнито като дърводелец и готвач

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4408016

Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование, съобщава сайтът Контактмюзик.
Той работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г. Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование, съобщава сайтът Контактмюзик. Той работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г.

BLife разкри: Ето с кого си ляга българското Барби!

http://www.bnews.bg/article-120907

Българската Барби Айджан Али се загаджи с 25-годишен културист, научи BLife. Бившата на Станислав Яневски се хвана с млад мускуляга, участвал в конкурса Менхънт 2012.

Става ясно колко е дупката в КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/stava-iasno-kolko-e-dupkata-v-ktb-6026645

След получаване на доклада управителят на БНБ – Иван Искров, ще има пет дни, за да обяви решението за отнемане на лиценза на КТБ и банка „Виктория”

Светла Тодорова: Новото правителство да не позволява ново увеличение на цената на тока

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4408013

Новото правителство трябва да вземе мерки, с които да не бъде увеличавана повече цената на електроенергията. Това заяви Светла Тодорова, председател на ДКЕВР, на брифинг след заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
„Цените бяха увеличени от 1-ви октомври. Оттук-нататък трябва други институции да преценят дали Новото правителство трябва да вземе мерки, с които да не бъде увеличавана повече цената на електроенергията. Това заяви Светла Тодорова, председател на ДКЕВР, на брифинг след заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). „Цените бяха увеличени от 1-ви октомври. Оттук-нататък трябва други институции да преценят дали

Децата и семейството са водеща ценност и без брак

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/decata-i-semejstvoto-sa-vodeshta-cennost-i-bez-brak-6026655

Българският родител проявява не само материална отговорност, но това което е по-важно – психическа отговорност и свързаност като грижа за децата

Агенцията давала незаконно документи за гражданство

http://www.bnews.bg/article-120911

Проверката на Главния инспекторат на МС установи редица противоречиви практики в дейността на Държавната агенция за българите в чужбина.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване