България участва в мащабна международна операция срещу незаконни онлайн пазари

http://pik.bg/българия-участва-в-мащабна-международна-операция-срещу-незаконни-онлайн-пазари-news247460.html

България участва в мащабна международна операция срещу незаконни онлайн пазари

Разбита е голяма мрежа от десетки онлайн пазари, на които са се продавали нелегално стоки и услуги, като самоличността си притежателите им е била прикривана чрез Tor мрежа, предаде AFP.

Съвместната операция на европейските и американските правоохранителни органи е довела до ареста на 17 души.

Следователи от САЩ и 16 европейски страни са участвали в „общата акция” срещу пазарите в четвъртък, заявиха от Европол. В операцията са взели участие Великобритания, България, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Румъния, Испания, Швеция и Швейцария.

Над Черноморието ще има значителна облачност

http://www.moreto.net/novini.php?n=270089

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. На места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Повече ще са валежите през нощта и в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина ще има мъгли. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 12° и 17°.

Горбачов: Европа се провали в международен план

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/gorbachov-evropa-se-provali-v-mezhdunaroden-plan-6026944

Без руско-германско партньорство не може да има сигурност в Европа, категоричен е бащата на гласността и перестройката

Филип Димитров: България днес няма почти нищо общо с онази отпреди 25 години

http://www.cross.bg/bulgariya-dimitrov-filip-1438858.html

София /КРОСС/ 25 години преход - 25 години движение напред. Това каза пред БНР бившият премиер Филип Димитров.България има правителство, което може да се заеме с решаване на доста проблеми, има един премиер, който е първият в историята на нова България, който е за втори път на този пост, а това е едно признание, което, според мен, е много сериозно. Нищо не е съвършено на този свят, включително и демокрацията, но аз им пожелавам успех.Според изследване на „Алфа рисърч" 44% от българите одобряват комунизма, а едва 14% не го одобряват. Според Димитров картината не е точна.Ако бихте се обърнали към всички тези 44%, ако цифрата е вярна и ги попитате дали биха искали да се върнат обратно там, откъдето България тръгна в края на 80-те години, и ако разбира се им припомните какво беше, вероятно ще дадат друг отговор.Много неща са се променили и България днес няма почти нищо общо с онази отпреди 25 години и с всички онези мрачни неща, смята Димитров.България в момента е в клуба на добре поставените, проспериращи и справящи се държави. Може да не е най-добрата от тях, може да е най-малко добрата и все пак сравнението между нея и това, което е извън този свят, просто не може да се прави.Според Димитров е важно младите да бъдат предпазени от получаването на фалшива информация и изопачена история за комунизма.

Половината българи са с депресия, всеки трети е с мозъчно заболяване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415371

Половината българи са с депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване. Тревожните данни огласиха водещи специалисти, по време на първия Европейски мозъчен съвет, който се провежда у нас, съобщи TV7. Според статистката нивата на инсултите в България са по-високи от средните за Европейския съюз. Половината българи са с депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване. Тревожните данни огласиха водещи специалисти, по време на първия Европейски мозъчен съвет, който се провежда у нас, съобщи TV7. Според статистката нивата на инсултите в България са по-високи от средните за Европейския съюз.

Половината българи са с депресия, всеки трети е с мозъчно заболяване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415366

Половината българи са с депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване. Тревожните данни огласиха водещи специалисти, по време на първия Европейски мозъчен съвет, който се провежда у нас, съобщи TV7. Според статистката нивата на инсултите в България са по-високи от средните за Европейския съюз. Половината българи са с депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване. Тревожните данни огласиха водещи специалисти, по време на първия Европейски мозъчен съвет, който се провежда у нас, съобщи TV7. Според статистката нивата на инсултите в България са по-високи от средните за Европейския съюз.

Мъж опита да подкупи полицаи, за да спаси пияния си приятел

http://www.cross.bg/testvan-alkohol-politzai-1438857.html

/КРОСС/ Велинградски пътни полицаи задържаха мъж, предложил им подкуп. Случката се разиграла близо до гробищния парк на велинградския квартал „Лъджене". Автопатрул при РУ-Велинград спрял за проверка лек автомобил Опел, управляван от ракитовеца Р.П. /27 г./. Униформените преценили, че мъжът вероятно шофира след употреба на алкохол. При опит да бъде тестван с дрегер пътуващият в колата Ж.П./ 39г./ от Велинград решил да се притече на помощ на приятеля си. За да осуети проверката, подхвърлил в служебната Лада „Нива" две банкноти от по 50 лева всяка. Той e задържан. На място пристигнала дежурна група от полицейското управление, която извършила оглед и иззела банкнотите. Въпреки всичко Р.П. бил тестван и уредът отчел 2.64 промила концентрация на алкохол. Той също е задържан. По случаите спрямо двамата се водят полицейски производства.

Срамота: Кучкова "създаде" българската държава 20 г. по-рано

http://www.bnews.bg/article-121181

По време на нова мисия в шоуто "VIP Brother" Елена Кучкова обърка през коя година е създадена българската държава.

Новините на турски отиват в регионалните центрове

http://offnews.bg/news/n_1/n_414988.html

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това обяви новият вицепремиер Румяна Бъчварова (отговаря за коалиционната политика) пред Дарик по повод искането на Патриотичния фронт, който има споразумение с ГЕРБ за подкре, да се свалят новините на турски по БНТ. От 15 години по БНТ следобедните новини се превеждат на турски. Това беше въведено от кабинета "Костов". „Оказа се, обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", коментира още Бъчварова. По повод структурата на министерствата Бъчварова обяви, че всеки един министър ще си предложи екипа, но той ще се одобрява от премиера Бойко Борисов и Борисов има право на вето, отчитайки политическия баланс. „Всеки министър сам ще си предлага зам.-министрите. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме", каза Бъчварова. „Проведените преговори за съставяне на кабинет имаха стратегия и тя беше да се постигне обединение около програми и политики, а не толкова аритметичен сбор. Вариантът се оформи към края. Имаме 136 гласа, които са подкрепили правителството в парламента. Има коалиционно споразумение между нас и Реформаторите, но мнозинството гласува за нас. В момента ние сме подкрепени от четири партии, като установихме, че можем да намерим и по-широко съгласие в парламента. Предполагам, че когато ни е поздравил с правителство на малцинството, Жозеф Дол е има предвид формулата 2:1:1. От тук нататък всеки, който е съгласен с нас, нека ни подкрепи", коментира още Бъчварова.

Борисов позволи да му изпукат лактите, ще има ремонт на кабинета

http://www.bnews.bg/article-121270

Бойко Борисов позволи да му извият ръцете, да му изпукат лактите, коментира от своя страна Румен Йончев и добави, че лидерът на ГЕРБ е създал едно разкрачено правителство, което ще претърпи известни ремонти.

Петкова не може да реши нито един проблем в енергетиката, смята Овчаров

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/08/2415526_petkova_ne_moje_da_reshi_nito_edin_problem_v/?ref=rss


Теменужка Петкова няма компетентността да реши нито един проблем в енергетиката, обяви бившият енергиен министър Румен Овчаров пред "Дарик радио".

Той посочи за пореден път, че Петкова изпълнявала добре възложените й поръчки докато оглавявала държавната финансова инспекция и с това обясни сегашното й назначение. Овчаров има предвид основно проверките на документи, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене".

"Ако искам да бъда язвителен, бих могъл да започна оттам, че това е...

CNN "застреля" Обама вместо Осама

http://america.actualno.com/CNN-zastrelja-Obama-vmesto-Osama--news_59277.html

В ефира на CNN по грешка бе пуснат надпис "Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, бе подложен на нападки", явно обърквайки имената Осама и Обама. В новинарската емисия надписъ...

Абу Даби планира собствен космодрум и мисия до Марс през 2021 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=270063

Обединените арабски емирства искат да се включат активно в космическата индустрия. През юли емирството основа собствена космическа агенция и сега планира да изгради космическа площадка, от която през 2021 година да бъде изстреляна мисия до Марс.

Могерини: Eвропейският съюз има нужда от независима Палестина

http://www.investor.bg/evropa/334/a/mogerini-evropeiskiiat-syiuz-ima-nujda-ot-nezavisima-palestina-183430/

Светът не може да си позволи още една война в ивицата Газа, посочи върховният представител по външната политика на съюза

Агуеро щял да остане в "Сити", докато спечели Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415535_aguero_shtial_da_ostane_v_siti_dokato_specheli/?ref=rss


Голмайсторът на "Манчестър сити" Серхио Агуеро заяви, че ще остане в отбора до спечелването на Шампионската лига. Аржентинецът призна, че съставът е в трудно положение в група Е този сезон.

Той има договор за още четири години, като смята да го изпълни. Ако го направи, ще направи общо осем сезона в "Манчестър сити".

"Ще остана и след това - докато спечелим титлата в Шампионската лига", каза Агуеро, цитиран от "Дейли мейл".

Според него привържениците са прави да...

Новият вътрешен министър установи над 160 млн. лв. дефицит в сектора

http://econ.bg/Новини/Новият-вътрешен-министър-установи-над-160-млн-лв-дефицит-в-сектора_l.a_i.601757_at.1.html

Дефицитът в МВР е над 160 млн. лв. Това заяви новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков след церемонията по случай 135-годишнината от...

Депутат ще се бори за по-ниски такси по „Дунав мост 2”

http://www.cross.bg/vidin-preminavane-programa-1438856.html

Видин /КРОСС/ Изграждането на скоростен път между Ботевград и Видин и преодоляване на икономическата изостаналост на Северозападна България са сред приоритетите на управляващите. Това съобщи на пресконференция във Видин народният представител от Реформаторския блок Вили Лилков. „От общо 20 точки, залегнали в програмната декларация на управляващите, в две от тях има конкретни приоритети за Видинска област. Първият е за изграждане на скоростен път, а вторият е в раздел "Регионални политики" от програмната декларация. В него се подчертава и разработването на мерки за преодоляване на икономическата изостаналост на отделни райони в страната, с целенасочена инвестиционна програма в развитието на Северозападна България. Изпълнението на тази програма в голяма степен зависи от това, как ще се подготви местната власт и общност. Ще се разчита на областните управители и кметовете на Видин, Монтана и Враца", посочи той. Депутатът каза още, че ще работи за намаляване на таксите за преминаване по моста между Видин и Калафат. В момента те са по 6 евро за едната посока при 2 - 3 евро за моста при Русе. Приходите от таксите за леки автомобили са само 5% от общите приходи за експлоатацията на съоръжението, обясни депутатът.Внесъл съм и първото питане в Народното събрание към транспортния министър Ивайло Московски, за намаляване на таксата при преминаване по Дунав мост 2 от леки автомобили", заяви Лилков.

Опашката от ТИР-ве на турската граница стигна до Одрин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415356

Опашката от ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин, информира БГНЕС.
Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя, Опашката от ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин, информира БГНЕС. Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя,

Окислени води са изтекли в река Луда Яна (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/08/2415533_okisleni_vodi_sa_iztekli_v_reka_luda_iana_dopulnena/?ref=rss


Окислени води са изтекли в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен. Положението ще бъде овладяно в рамките на днешния ден, каза по БНР директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Костадин Гешев, който е на мястото.

Очаква се там да пристигне подвижната лаборатория, за да се види, какво е нивото на замърсяването на водите. В момента се търсят варианти за отбиването на киселинните води в няколко посоки. Първите проби от водите ще станат ясни в късните...

РИОСВ: Окислени води са изтекли в река Луда Яна, положението ще бъде овладяно днес

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/08/2415533_riosv_okisleni_vodi_sa_iztekli_v_reka_luda_iana/?ref=rss


Окислени води са изтекли в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен. Положението ще бъде овладяно в рамките на днешния ден, каза по БНР директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Костадин Гешев, който е на мястото.

Очаква се там да пристигне подвижната лаборатория, за да се види, какво е нивото на замърсяването на водите. В момента се търсят варианти за отбиването на киселинните води в няколко посоки. Първите проби от водите ще станат ясни в късните...

Саудитска Арабия разреши на жените да шофират

http://www.cross.bg/shofirat-zhenite-subota-1438855.html

/КРОСС/ Саудитска Арабия разреши на представителките на нежния пол да шофират. Зад волана обаче ще сядат само жени над 30-годишна възраст. Съгласно новия закон жените трябва да предоставят разрешение за шофиране от свой роднина от мъжки пол. В допълнение към това шофирането е разрешено от 7.00 до 20.00 часа от събота до сряда. В четвъртък, петък, събота и неделя жените могат да шофират от обяд отново до 20 часа. Дамите шофьори трябва да са с прилично облекло и без грим.

Кирил Варийски остава без награда в Москва заради политически причини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414002

Преди да бъде показан в България, през 1981 г. Преди да бъде показан в България, през 1981 г. "Йо хо хо" на Валери Петров и режисьора Зако Хеския участва в Московския кинофестивал и печели специалната награда на журито. Режисьорката Иванка Гръбчева е свидетел на вълнението, с което изпълнителят на главната роля Кирил Варийски очаква да види как публиката ще приеме филма. След прожeкцията

Над 10 км опашка на граничен пункт Лесово

http://www.mediapool.bg/nad-10-km-opashka-na-granichen-punkt-lesovo-news226970.html

Опашка от над 10 километра от тирове има на турска територия преди граничен пункт "Лесово". Някои от шофьорите, между които и много българи, чакат 3-4 дни, за да преминат границата, съобщибТВ в събота. Превозвачите твърдят, че проблемът е в българските митничари. "Колегите преди мен се бяха наредили на седмия километър, когато са дошли предишната вечер, и минаха преди 3 часа – 60 часа престой на границата. Турските митничари си работят, българските – не", коментира Илин Петров пред bTV. От българската страна всеки камион минава през скенер, което бави колоната с часове, твърдят шофьори. Те смятат, че това е свързано с акцията на ДАНС преди седмица, когато пунктът спря работа за 15 часа заради разкриването на мрежа за подкупи. Митничари бяха задържани след сигнали от шофьори за искани рушвети. "Такива са ни съмненията, това мислим с колегите. поради причината, че са ги хванали заради рушветите и сега си го изкарват на нас, шофьорите, защото сме единствената жертва. Няма на кого да си изкарат", допълва Петров.

Опашката от ТИР-ве на турската граница стигна до Одрин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415353

Опашката от ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин, информира БГНЕС.
Кореспондентът на в. Опашката от ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин, информира БГНЕС. Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя,

"Икономист" пусна"противоотрова срещу потока от информация"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/08/2415507_ikonomist_pusnaprotivootrova_sreshtu_potoka_ot/?ref=rss


The Economist Espresso или "Експресният икономист" е новото мобилно приложение на популярния британски седмичник, което се разпространява в мрежата от четвъртък. Идеята на услугата е да действа като "противоотрова на прекомерния поток от информация" в мобилния свят, като вместо него предлага скоростни заглавия на най-важното от деня и съдържание в значително съкратен обем, пише агенция "Франс прес", цитирана от БТА.

Всяка сутрин икономическото издание ще разпраща по пет кратки новини...

Британският седмичник "Икономист" пусна"противоотрова срещу потока от информация"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/08/2415507_britanskiiat_sedmichnik_ikonomist_pusnaprotivootrova/?ref=rss


The Economist Espresso или "Експресният икономист" е новото мобилно приложение на популярния британски седмичник, което се разпространява в мрежата от четвъртък. Идеята на услугата е да действа като "противоотрова на прекомерния поток от информация" в мобилния свят, като вместо него предлага скоростни заглавия на най-важното от деня и съдържание в значително съкратен обем, пише агенция "Франс прес", цитирана от БТА.

Всяка сутрин икономическото издание ще разпраща по пет кратки новини...

Могерини: Нуждаем се от Палестинска държава

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415347

Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава, като заяви, че светът „не може да си позволи” нова война в Газа, съобщи агенция „Франс прес”.
„Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в опустошения Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава, като заяви, че светът „не може да си позволи” нова война в Газа, съобщи агенция „Франс прес”. „Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в опустошения

Могерини призова за основаване на Палестинска държава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415351

Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава, като заяви, че светът „не може да си позволи” нова война в Газа, съобщи агенция „Франс прес”.
„Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в опустошения Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава, като заяви, че светът „не може да си позволи” нова война в Газа, съобщи агенция „Франс прес”. „Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в опустошения

Румен Йончев: Кабинетът е изключително слаб

http://frognews.bg/news_79792/

Първите ремонти се очакват в министерствата, където вече се появиха съмнения за експертността на назначените министри. Някои от имената нямат обяснение в този кабинет. БДЦ не са подкрепили самия кабинет заради слабия му състав. Той е изключително слаб и не отговаря на нуждите на страната.

Апаши-садисти трошат кости в Пловдив, изловиха ги!

http://www.bnews.bg/article-121148

Тримата улични нападатели посягали на жертвите си с изключителна жестокост. Двама от нападнатите са със счупени кости след срещата си с опасните апаши.

Шест предписания за хигиенни нарушения са издадени от РЗИ-Варна за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=270017

През изминалата седмица са извършени 675 инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години варненските инспектори са извършили 8 проверки.

Исмаилов: По-страшно от политическата номенклатура е етническата номенклатура

http://offnews.bg/news/n_1/n_414981.html

По-страшно от политическата номенклатура е етническата номенклатура, а ДПС на места провежда такава. Това обяви Корман Исмаилов, бивш член на ДПС, а в момента лидер на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), която е част от Реформаторския блок. Той коментира още, че ръководството на ДПС използва много умело малцинствения национал-популизм  и уточни, че трябва да се прави разлика между ръководството на партията и редовите членове и изибрателите на партията. По думите му Движението има много честни и качествени политици и не трябва да се слагат марки върху тях, а ръководството на партията със своите действия и думи е направило така, че негативизмът да се отразява много зле на обикновените избиратели. За критиките, че партията му се е съгласила да бъде в управлението с Патриотичния фронт (ПФ) Исмаилов отбеляза, че не е важно дали се чувства уютно, а какво се прави за страната. Исмаилов призна, че изпитва известен дискомфорт, но е поискал определени гаранции от мандатоносителя, като да не допуска езика на омразата и дискриминационното отношение. Бившият член на ДПС признава, че трудно ще се реализира идеята на ПФ да бъдат уволнени всички хора, назначени в администрацията на етнически принцип.

Петко Симеонов: БКП избра СДС за опозиция. Имаше пет варианта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414077

- Как определяте случилото се на 10 ноември 1989 г., г-н Симеонов?
- Неизбежен акт на промени, при който в България компартията търсеше срещу кого да застане. Ситуацията не беше като в Полша.
При нищожното дисидентство в България управляващата БКП имаше пет варианта за - Как определяте случилото се на 10 ноември 1989 г., г-н Симеонов? - Неизбежен акт на промени, при който в България компартията търсеше срещу кого да застане. Ситуацията не беше като в Полша. При нищожното дисидентство в България управляващата БКП имаше пет варианта за "избор" на опозиция: първият беше Симеон Втори и неговият Двор. Т

Зам.-министър от "тройната коалиция" отива при Горанов

http://www.bnews.bg/article-121267

В моя екип ще бъде и един много опитен финансист – Кирил Ананиев. Това обяви новият финансов министър Владислав Горанов.

Кризата в строителния сектор продължава

http://www.cross.bg/firmi-razresheniya-stroitelni-1438854.html

/КРОСС/ Кризата в строителния сектор продължава, а над 44 000 души в момента са без работа. Нивата на безработица в бранша остават трайни, а през последните няколко години лиспата на заетост обхваща между 45 и 50 хиляди души. Данните бяха изнесени по време на годишната среща на Камарата на строителите в България, чийто домакин бе Велико Търново. Председателят на организацията Светослав Глосов заяви, че много строителни фирми са засегнати от случващото се с Корпоративна търговска банка, спрените средства по европейските програми „Околна среда" и „Регионално развитие". Според бранша, рисковете от фалити са реални.Междуфирмената задлъжнялост остава сред основните проблеми пред строителните фирми, като над 70% от плащанията по договорите между компаниите се бавят. Общините и държавата също бавели пари заради проблемите с еврофондовете. За деветмесечието на годината договорите със строителни фирми по обществени поръчки са 8474, на стойност 2,329 млрд. лв. 83% от тях се изпълняват от малки и средни фирми. Контрактите по оперативните програми са 572 и са за 1,429 млрд. лв. 900 милиона лева е стойността на 1658-е договора по дейности, финансирани от държавния бюджет.Все по-малко са разрешенията за строежи на много места в страната. Пред „Преса" главният архитект на Община Велико Търново Николай Малаков заяви, че от началото на годината няма нито едно искане за изграждането на нови логистични бази и производствени комплекси

НДСВ се мъчи да излезе от доизживяването

http://politics.actualno.com/NDSV-se-mychi-da-izleze-ot-doizjivjavaneto-news_59280.html

На 7 март 2015 г. политическа партия НДСВ свиква извънреден конгрес. Това решение бе взето на проведеното днес на заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от НДСВ. За нови заместник-предс...

Турските ТИР-ове буквално задръстиха границата при Капитан Андреево

http://balkani.actualno.com/Turskite-TIR-ove-bukvalno-zadrystiha-granicata-pri-Kapitan-Andreevo-news_59278.html

Заради акцията от миналата седмица на митницата в Лесово, турските превозвачи изпитват неимоверни трудности, пише БГНЕС, позовавайки се на източници в Турция. Вече с дни ТИР-овете от Турция не могат ...

Километрична опашка задръсти ГКПП Лесово

http://econ.bg/Новини/Километрична-опашка-задръсти-ГКПП-Лесово_l.a_i.601744_at.1.html

Над 10-километра колона от ТИР-ове се е образувала на турска територия преди граничен пункт Лесово. Някои от шофьорите, между които и много българи...

Километрична опашка задръсти ГКПП Лесово

http://econ.bg/Новини/Километрични-опашки-задръстиха-ГКПП-Лесово_l.a_i.601744_at.1.html

Над 10-километра колона от ТИР-ове се е образувала на турска територия преди граничен пункт Лесово. Някои от шофьорите, между които и много българи...

Комета промени състава на атмосферата на Марс

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/kometa-promeni-systava-na-atmosferata-na-mars-6026943

Преминавайки край Червената планета, опашката на кометата Сайдинг-Спринг е изсипала тонове прах в марсианската атмосфера и буквално е променила химическия й състав

Жените в Саудитска Арабия вече могат да шофират през деня

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415331

Жените от Саудитска Арабия най-сетне ще могат да застанат зад волана. Забраната за нежния пол да шофира бе отменена по препоръка на консултативния съвет на краля на арабската държава. Това се случи след редица протести, пише "Индипендънт".
Както се казва обаче, няма пълно щастие. Към момента зад волана могат да сядат само жени над 30-годишна Жените от Саудитска Арабия най-сетне ще могат да застанат зад волана. Забраната за нежния пол да шофира бе отменена по препоръка на консултативния съвет на краля на арабската държава. Това се случи след редица протести, пише "Индипендънт". Както се казва обаче, няма пълно щастие. Към момента зад волана могат да сядат само жени над 30-годишна

Саудитска Арабия позволи на жените да шофират през деня

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415319

Жените от Саудитска Арабия най-сетне ще могат да застанат зад волана. Забраната за нежния пол да шофира бе отменена по препоръка на консултативния съвет на краля на арабската държава. Това се случи след редица протести, пише Жените от Саудитска Арабия най-сетне ще могат да застанат зад волана. Забраната за нежния пол да шофира бе отменена по препоръка на консултативния съвет на краля на арабската държава. Това се случи след редица протести, пише "Индипендънт". Както се казва обаче, няма пълно щастие. Към момента зад волана могат да сядат само жени над 30-годишна

Германски активисти идват да отбележат у нас паметта на загиналите германци по време на Студената война

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2415527_germanski_aktivisti_idvat_da_otbelejat_u_nas_pametta/?ref=rss


Германски активисти пътуват към България, за да проведат възпоменателна церемония по повод 25 години от падането на Берлинската стена и в памет на загиналите източногерманци, опитали се да избягат през България и Турция на Запад.

Те пристигат с два автобуса като се очаква да преминат българо-сръбската граница по-къно следобед. Различни националистически групи обявиха, че активистите пристигат в България, за да срежат телената ограда по българо-турската граница, построена преди около...

Ще достигне ли скоро Dow Jones границата от 20 000 пункта?

http://www.investor.bg/sasht/337/a/shte-dostigne-li-skoro-dow-jones-granicata-ot-20-000-punkta-183150/

По-вероятно е в следващите 12-24 месеца индексът на сините чипове да слезе до 15 000 пункта, отколкото да достигне този нов връх, смята анализатор

Времето - без промяна: сутрин между 3° и 8°, а през деня - между 13° и 18°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415326

Атмосферното налягане ще малко по-ниско от средното за ноември. След обяд ще започне да се повишава. През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. На места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Повече ще са валежите през нощта и в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина ще има мъгли. Атмосферното налягане ще малко по-ниско от средното за ноември. След обяд ще започне да се повишава. През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. На места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Повече ще са валежите през нощта и в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина ще има мъгли.

Облачността ще е значителна, на места ще превали, главно в Южна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415318

Атмосферното налягане ще малко по-ниско от средното за ноември. След обяд ще започне да се повишава. През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. На места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Повече ще са валежите през нощта и в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина ще има мъгли. Атмосферното налягане ще малко по-ниско от средното за ноември. След обяд ще започне да се повишава. През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. На места, главно в Южна България ще превалява дъжд. Повече ще са валежите през нощта и в планинските райони. В западната част на Дунавската равнина ще има мъгли.

Тютюневият дим създава все по-сериозни дихателни проблеми при децата

http://www.moreto.net/novini.php?n=270096

Расте броят на децата със заболявания на дихателните пътища. Според лекарите тютюнопушенето е основен рисков фактор за развитието на ринит и астма. На всеки 100 души у нас 25 страдат от алергичен ринит, а 9 развиват астма. Най-податливи са децата.

Трупове от Боинга остават неразпознати

http://www.bnews.bg/article-121268

Следователите все още се надяват да открият всички отломки от сваления пътнически самолет, но не могат да се обвържат със срокове, заради крехката ситуация със сигурността там.

Антоний Гълъбов: Първата задача е да се подреди държавата

http://frognews.bg/news_79790/

Това Народно събрание един от първите уроци, които започнаха да учат депутатите е това, че аритметичният сбор не е равен на политическо влияние. Това каза политологът Антоний Гълъбов пред „Фокус”.

Китаристът на "Тото" похвалил Ани Пешева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4414134

Анна Пешева имала 2 основни причини да се включи в кастингите за “Гласът на България” по Би Ти Ви. Първата - искала да работи с “Ку-ку бенд” - смята, че това е най-добрата група в България. И сега не крие, че всички музиканти много помагат да се подготвя с песните си за предаването.
Втората причина са нейните родители Веселина и Пламен, Анна Пешева имала 2 основни причини да се включи в кастингите за “Гласът на България” по Би Ти Ви. Първата - искала да работи с “Ку-ку бенд” - смята, че това е най-добрата група в България. И сега не крие, че всички музиканти много помагат да се подготвя с песните си за предаването. Втората причина са нейните родители Веселина и Пламен,

Федерика Могерини се застъпи за палестинска държава

http://www.mediapool.bg/federika-mogerini-se-zastapi-za-palestinska-darzhava-news226969.html

Върховният представител на ЕС за външната политика и  сигурността Федерика Могерини пледира в събота за независима палестинска държава при първото си посещение в ивицата Газа, предаде Франс прес. "Палестинска държава е необходимо да има, такава е целта, тази позиция се споделя от целия Европейски съюз", каза Могерини на пресконференция в Газа. "Светът няма да понесе четвърта война" след три кървави израелски офанзиви в последните шест години, каза тя. Визитата на Могерини протича на фона на поредна нощ на сблъсъци между палестинци и израелски полицаи по улиците на окупиран и анексиран от Израел Източен Ерусалим, отбелязва АФП.

Бум на чревните инфекции отчитат във Варна

http://www.cross.bg/varna-infektzii-slychaite-1438853.html

/КРОСС/ Сериозно са зачестили случаите на остри чревни инфекции през последните дни във Варна, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Регистрираните заболели лица са 45 срещу 26 за предходната седмица. В 35 от случаите става въпрос за ентероколити.Заради високите температури, броят на грипоподобните заболявания е скочил няколко пъти. През последната седмица са регистрирани 3 случая на грип, а 408 от заболелите са с грипоподобни симптоми. От здравната инспекция успокояват обаче, че този тип заболявания се движат в характерните за сезона граници.Сравнително малко са заболелите с въздушно-капкови инфекции. Във Варна има 20 случая на варицела и 4 на скарлатина, съобщава topnovini.bg.

Вкусни добруджански гозби участваха в изложба

http://www.cross.bg/seloto-yastie-ignatova-1438852.html

/КРОСС/ От най-малките до най-възрастните жители на село Полковник Ламбриново се включиха в изложбата - конкурс „Пъстра добруджанска трапеза", организирана от новосъздаденото в селото читалище. Богатата трапеза, чиято подготовка е започнала рано тази сутрин, изобилстваше от вкусни традиционни за региона гозби, които затрудниха изключително журито с председател Цветана Игнатова - началник на отдел „Култура" в Община Силистра.По повод проявата, кметът на общината д-р Юлиян Найденов ще подари на самодейците фотоапарат, с който да заснемат всяко следващо значимо за селото събитие, както и книги за библиотеката на читалището. От негово име, председателят г-жа Николинка Горанова получи поздравителен адрес и саксия с димитровчета, които да красят двора на НЧ „Ламбриново - 2013".Сред великолепните ястия бяха отличени следните: за най-оригинално и автентично ястие - булгур с пипер арме на Димитричка Тодорова; за най-добра аранжировка на плодове и зеленчуци - Янка Радуканова, Нела Събева и Теодора Филева; най-добра аранжировка на ястие - за часовник, изработен от хранителни продукти на Нела Събева; за най-пивко вино - на Филип Филев; за най-пивка ракия - Дафинка Кръстева

Антоний Гълъбов: Европа няма да се разширява през следващите 5 години

http://pik.bg/антоний-гълъбов-европа-няма-да-се-разширява-през-следващите-5-години-news247457.html

Антоний Гълъбов: Европа няма да се разширява през следващите 5 години

Жан-Клод Юнкер определи тази комисия като комисия на последния шанс, заяви доцент Антоний Гълъбов, политолог и социолог, съобщи "Фокус".

„Последният шанс да се пренареди Европа така, че да започне да работи по-ефективно, да постигне по-висок икономически растеж и едновременно с това да консолидира собствената си енергия и потенциал. Относително ясно е, че Европа няма да се разширява през следващите 5 години. С други думи – акцентът ще бъде поставен върху задълбочаването на интеграцията, а не към териториалното разширяване на обхвата на ЕК”, обясни доц. Гълъбов. 

Политологът посочи, че вече имаме първите сигнали за политиката, която ще води комисията „Юнкер”. „Основно ще насърчава публичните инвестиции, създаването на предпоставки за преодоляването на устойчивата безработица, особено сред младите хора в европейските страни и едновременното с това воденето на много интересна сама по себе си вътрешно, тематично и смислово обвързана политика на Европейската комисия”, посочи той и добави, че визира разпределението на ресорите на европейските комисари. 
„Там много ясно се вижда стремежът за лансиране на все повече и повече общи линии и хоризонтални политики. Това е много важно за развитието на Европа, защото е заложено в самия модел на ЕС и опитът да се мисли „секторно” в Европа поне засега не дава резултат”, заяви доц. Антоний Гълъбов.

Вучков: Няма да допуснем разрушаване на оградата по границата

http://www.cross.bg/granitza-ogradata-bulgariya-1438851.html

София /КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков потвърди, че има информация за намерения на радикални германски неправителствени организации днес или утре да се опитат да рушат оградата по българско-турската граница. Министърът гарантира, че това няма да бъде допуснато. По думите му са взети абсолютно всички мерки и са изпратени допълнително полицейски екипи.„Всеки европейски гражданин има правото свободно да се движи на територията на България, която е европейска държава и няма да направи изключение за никого. Ако някой има намерение да разрушава това препятстващо съоръжение на българо-турската граница, включително да доближи до една специална зона за сигурност, това няма да се случи.Мога да го гарантирам. България не е разграден двор. Вчера получихме информация по професионален път най-вече, както и от специални писма от български евродепутат, а също и от политически сили. Няма нужда да ескалираме напрежение в обществото. Няма да допуснем разрушаване на държавно съоръжение. Това е и престъпление по Наказателни кодекс. Нека не предричаме нещата - вярвам, че ръководството ще се справи", заяви министърът.

Путин: Смисълът на живота е любовта

http://www.cross.bg/lyubovta-pytin-zhivota-1438850.html

/КРОСС/ Смисълът на живота е в любовта, категоричен е президентът на Русия Владимир Путин. Сакралните думи той изрече на първото заседание на конгреса на Руското географско дружество, предаде ТАСС. "В любовта се заключава целият смисъл на живота. Това е любовта към семейството, към децата, към родината. Любовта е многообразно явление, което в основата всяко наше действие", заяви Путин.  

В БСП смятат, че новото правителство е "четворна коалиция на политическия недоимък"

http://www.mediapool.bg/v-bsp-smyatat-che-novoto-pravitelstvo-e-chetvorna-koalitsiya-na-politicheskiya-nedoimak-news226968.html

Твърденията, че управляващата коалиция е двойна са митове. Ясно е, че коалицията е четворна. Това е една коалиция на политическия недоимък, заяви пред в събота пред БНТ говорителят на БСП Атанас Мерджанов. Той подчерта, че тази коалиция може да се е обявила за проевропейска и реформаторска, но с увеличаването на броя на министерствата е показала, че се търсят други баланси. Мерджанов коментира, че включването на АБВ и министерското място, което са получили е показателно за това, как е сглобена коалицията. "Няма да бъдем злобна и креслива опозиция. Още в нощта на изборите гарантирахме, че по важните въпроси ние ще търсим съгласие с водещата политическа сила", поясни говорителят на БСП. Той коментира, че има някои съвършено неприемливи неща в програмната декларация на правителството и е чудно как те ще съжителстват. Като пример за това Мерджанов даде данъчната политика. По думите му, макар и въведен от БСП, плоският данък е бил необходим тогава и не е бил премахнат по време на управлението на левицата заради несъгласието на коалиционния партньор. По-рано пред Нова телевизия зам-председателят на партията Янаки Стоилов пък заяви, че "могат да се открият точки в програмата, които ние ще подкрепяме, но тези различия се запазват". "Даже, в тази декларация се създава впечатление, че повече е търсено основание, за да се покаже пред обществото, че има основание тези четири партии да се съберат, а не толкова, че тя е основа на бъдещото управление. Тя не беше в центъра да дискусията за спояването на тази коалиция, която ще подкрепя правителството". коментира Стоилов. Той е и скептичен към социалната политика на новия кабинет, която бе поверена на Ивайло Калфин от АБВ. "С такъв род политика не могат да се решат очакванията на хората нито за повишаване на доходите, нито за една по-активна социална дейност, нито пък за стимулиране на заетостта. Опасявам се, че тази политика има предели и заради характера на кабинета", коментира още Стоилов. Относно съдбата на парламентарната група на БСП, Стоилов прогнозира, че някои от членовете на БСП могат да се преориентират към други партии. Той обаче обясни, че не става дума за депутати, а за хор предимно от администрацията. "Трябва да се оздравява политическата система в България, защото хората престанаха да виждат съществени различия между различните партии. Тя смятат, че много от тях се съюзяват ситуативно, за да решават свои собствени проблеми, а не проблемите на своите избиратели. Рискът от изолация не е за пренебрегване", смята още Янаки Стоилов.

Последните останки на сваления в Украйна самолет няма да се намерат

http://frognews.bg/news_79789/

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, цитиран от AFP.

Окислена вода се излива в река Луда Яна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415309

Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезспокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода, прелива и отровите отиват в реката. Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезспокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода, прелива и отровите отиват в реката.

Окислена вода се излива в река Луда Яна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415305

Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезспокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода, прелива и отровите отиват в реката. Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезспокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода, прелива и отровите отиват в реката.

Българско село прибира реколта от банани

http://www.moreto.net/novini.php?n=270095

В село Микрево голямата атракция е бананът, който расте на площада и който тази година даде първите си плодове. Кметът на селото се шегува: „Като не можем да станем Швейцария на Балканите, защо да не станем бананова република?” Разбира се, българските банани са много мънички и нямат размера на плодовете, които са по магазините, но хората в Микрево им се радват като деца.

Нищо ново! Съдът оправда сина на Ценко Чоков

http://frognews.bg/news_79788/

Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, съобщи „Конкурент“. Чоков – младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба.

Безумие: Киселина се излива в Луда Яна, институциите почиват

http://www.bnews.bg/article-121266

Ако не бъдат взети спешни мерки, отровната вода ще попадне в кладенците с питейна вода и това би застрашило здравето на хората.

Могерини: ЕС се нуждае от независима държава Палестина

http://www.cross.bg/palestina-mogerini-durzhava-1438849.html

/КРОСС/ Ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини призова за признаването на Палестина като независима държава."Нуждаем се от държава Палестина ...., това е крайната цел и позиция на Европейския съюз", каза тя по време на посещението си в Ивицата Газа. Според нея, светът не може да "си позволи" нова война в Ивицата Газа.По-рано Могерини предупреди за нова вълна от насилие в района, в случай, че Палестинската автономия и Израел не седнат на масата за преговори.Към днешна дата Палестина е призната от 135 страни.

Непукист! Малката Рижа вбеси бургазлии, демонстрира охолен живот и горещо тяло в затвора (снимки)

http://pik.bg/непукист-малката-рижа-вбеси-бургазлии-демонстрира-охолен-живот-и-горещо-тяло-в-затвора-сни-news247456.html

Непукист! Малката Рижа вбеси бургазлии, демонстрира охолен живот и горещо тяло в затвора (снимки)

27-годишният бургазлия Симеон Стоянчов, популярен в криминалните среди в града като Малката Рижа, гордо пъчи мускули на селфи от затворническа килия, пише Флагман.

С това "постижение" се хвали той самият, като е публикувал няколко кадъра с придружаващ текст, от който става ясно, че те са от времето, когато беше в Софийски градски затвор. Въпреки че вече е на свобода, Рижата се включи в модната тенденция сред затворниците да позират като модели в килиите си и да показват, че разполагат там с всички удобства на цивилизацията.

Край него цари лукс, неприсъщ за останалите пандизчии. Освен плакати на красиви изкусителки, компания между четирите стени му правят и цял аквариум рибки. От снимката се вижда, че известният крими герой е бил снабден дори с телевизор.

Това е моят СПА център”, е написал Симеон Стоянчов като заглавие на фотоса.

Със завидно самочувствие демонстрира физическите си данни като се перчи с тялото си, по която единствената дреха са боксерки от пословичната за региона марка Adidas.

Показваният от него комфорт разгневи негови познати, които недоумяват как е възможно човек да разполага с подобни екстри в затвора и защо се допуска това. Многобройните случаи на затворнически селфита предизвикват възмутени коментари, че голяма част от контингента, обитаващ затворите, се чувства там като на хотел, а не като в място за изтърпяване на наказание. Това е и причината поради която наши читатели ни изпратиха снимките на 27-годишния мъж, който напоследък отново е чест посетител на районните управления и ареста в града.


Непукист! Малката Рижа вбеси бургазлии, демонстрира охолен живот и секси тяло в затвора (снимки)

http://pik.bg/непукист-малката-рижа-вбеси-бургазлии-демонстрира-охолен-живот-и-секси-тяло-в-затвора-сним-news247456.html

Непукист! Малката Рижа вбеси бургазлии, демонстрира охолен живот и секси тяло в затвора (снимки)

27-годишният бургазлия Симеон Стоянчов, популярен в криминалните среди в града като Малката Рижа, гордо пъчи мускули на селфи от затворническа килия, пише Флагман.

С това "постижение" се хвали той самият, като е публикувал няколко кадъра с придружаващ текст, от който става ясно, че те са от времето, когато беше в Софийски градски затвор. Въпреки че вече е на свобода, Рижата се включи в модната тенденция сред затворниците да позират като модели в килиите си и да показват, че разполагат там с всички удобства на цивилизацията.

Край него цари лукс, неприсъщ за останалите пандизчии. Освен плакати на красиви изкусителки, компания между четирите стени му правят и цял аквариум рибки. От снимката се вижда, че известният крими герой е бил снабден дори с телевизор.

Това е моят СПА център”, е написал Симеон Стоянчов като заглавие на фотоса.

Със завидно самочувствие демонстрира физическите си данни като се перчи с тялото си, по която единствената дреха са боксерки от пословичната за региона марка Adidas.

Показваният от него комфорт разгневи негови познати, които недоумяват как е възможно човек да разполага с подобни екстри в затвора и защо се допуска това. Многобройните случаи на затворнически селфита предизвикват възмутени коментари, че голяма част от контингента, обитаващ затворите, се чувства там като на хотел, а не като в място за изтърпяване на наказание. Това е и причината поради която наши читатели ни изпратиха снимките на 27-годишния мъж, който напоследък отново е чест посетител на районните управления и ареста в града.


Корман Исмаилов: По-страшно от политическата е етническата номенклатура

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2415524_korman_ismailov_po-strashno_ot_politicheskata_e/?ref=rss


Ръководството на ДПС трябва да се разграничава от останалите политици и избирателите, защото Ахмед Доган, неговите наместници и определени фигури по места са проблем за България по нейния евроатлантически път. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

По думите на съоснователя на Народна партия "Свобода и достойнство" и бивш депутат от ДПС в движението има много честни и качествени политици и не трябва да се слагат марки върху тях. Според него...

Добруджанската кухня блесна в Полковник Ламбриново

http://goodnews.actualno.com/Dobrudjanskata-kuhnja-blesna-v-Polkovnik-Lambrinovo-news_59273.html

От най-малките до най-възрастните жители на село Полковник Ламбриново се включиха в изложбата – конкурс "Пъстра добруджанска трапеза", организирана от новосъздаденото в селото ч...

Челси показа на Ливърпул къде му е мястото

http://football.actualno.com/Chelsi-pokaza-na-Livyrpul-kyde-mu-e-mjastoto-news_59271.html

За пореден път през този сезон отборът на Ливърпул разочарова своите фенове, а този на Челси зарадва привържениците. В дербито на 11-тия кръг на Висшата лига сините от Лондон направиха пълен обрат нас...

Могерини поиска основаване на Палестинска държава

http://offnews.bg/news/n_1/n_414974.html

Новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини призова за основаване на Палестинска държава. Тя заяви, че светът не може да си позволи нова война в Газа, предаде агенция „Франс прес”. „Нуждаем се от Палестинска държава – това е крайната цел и позицията на целия Европейски съюз”, каза Могерини по време на посещение в Газа. „Хамас” и Израел водиха 50-дневна война през юли и август, която коства живота на над 20 000 палестинци и на над 70 израелци. Визитата на Могерини се провежда на фона на напрежението между Израел и палестинците в анексирания Източен Йерусалим и ежедневни сблъсъци. Тя предупреди, че не само хората в Газа не могат да си позволят четвърта война, но и целият свят не може да си го позволи. „Не можем само да седим и чакаме. Ако го направим, това ще продължи още 40 години. Трябва да действаме сега”, обяви новият върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

Последните останки на жертвите от украйнския самолет може никога да не бъдат намерени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415301

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, цитиран от AFP. „Не можем да сме сигурни към този момент кога и изобщо дали ще успеем да открием последните девет” жертви, но ще направим всичко по силите си в сътрудничество с властите Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, цитиран от AFP. „Не можем да сме сигурни към този момент кога и изобщо дали ще успеем да открием последните девет” жертви, но ще направим всичко по силите си в сътрудничество с властите

Лондон затяга мерките за сигурност

http://www.cross.bg/kralitzata-london-merkite-1438848.html

/КРОСС/ Правоохранителните органи в Лондон затягат мерките за сигурност преди паметната церемония по повод 100-годишнината от избухването на Първата световна война, начело на която трябва да застане  кралица Елизабет II. Това става на фона на съобщенията за осуетен атентата срещу нея. „Метални заграждения ще бъдат поставени около Уайтхол, когато кралицата ще оглави събитието в памет на жертвите от войната", пише Daily Mail.Британският таблоид Sun съобщи по-рано днес, че британската полиция е арестувала четирима ислямски екстремисти, които са готвели покушение срещу кралицата. Нападателите са смятали да атакуват 88-годишния монарх с нож. За инцидента са уведомени кралицата и британският министър-председател. Според източник на изданието, въпреки заплахата, Елизабет II ще участва в церемонията, която ще се проведе на 11 ноември.

Съдът оправда сина на кмета на Галиче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415299

Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, съобщи „Конкурент“. Чоков – младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба.
Според прокуратурата в Бяла Слатина 17-годишният младеж е извършил Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, съобщи „Конкурент“. Чоков – младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба. Според прокуратурата в Бяла Слатина 17-годишният младеж е извършил

Съдебни обжалвания бавят инфраструктурните обекти

http://econ.bg/Новини/Съдебни-обжалвания-бавят-инфраструктурните-обекти_l.a_i.601719_at.1.html

Изпълнението на редица инфраструктурни обекти се бави с месеци заради обжалванията в съда. Обжалването е системен подход при много обществени...

Съдът оправда сина на Ценко Чоков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415289

Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, съобщи „Конкурент“. Чоков – младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба.
Според прокуратурата в Бяла Слатина 17-годишният младеж е извършил Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, съобщи „Конкурент“. Чоков – младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба. Според прокуратурата в Бяла Слатина 17-годишният младеж е извършил

Близо 50 страни подкрепиха резолюция на ООН срещу нападения над журналисти

http://frognews.bg/news_79787/

Близо 50 страни сложиха параф под резолюция на ООН, която осъжда нападенията срещу журналисти.

Двама арестувани във Велинградско след екшън с пиянско шофиране и даване на подкуп

http://pik.bg/двама-арестувани-във-велинградско-след-екшън-с-пиянско-шофиране-и-даване-на-подкуп-news247455.html

Двама арестувани във Велинградско след екшън с пиянско шофиране и даване на подкуп

Велинградски пътни полицаи задържаха двама мъже от Ракитово - единия за подкуп, а другия за алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Пазарджик.

Велинградски пътни полицаи задържаха мъж, предложил им подкуп.

Случката се разиграла близо до гробищния парк на велинградския квартал „Лъджене”. Автопатрул при Районно управление „Полиция”-Велинград спрял за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от ракитовеца Р.П. на 27 г. Униформените преценили, че мъжът вероятно шофира след като е пил алкохол.

При опит да бъде тестван с дрегер пътуващият в колата Ж.П. на 39 г. от Велинград решил да се притече на помощ на приятеля си.

За да осуети проверката, подхвърлил в служебната „Лада Нива” две банкноти от по 50 лева всяка. Той e задържан. На място пристигнала дежурна група от полицейското управление, която извършила оглед и иззела банкнотите. Въпреки всичко Р.П. бил тестван и уредът отчел 2.64 промила концентрация на алкохол. Той също е задържан. По случаите спрямо двамата се водят полицейски производства.

Последните останки на жертвите от малайзийския самолет може никога да не бъдат намерени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415290

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, цитиран от AFP. „Не можем да сме сигурни към този момент кога и изобщо дали ще успеем да открием последните девет” жертви, но ще направим всичко по силите си в сътрудничество с властите Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, цитиран от AFP. „Не можем да сме сигурни към този момент кога и изобщо дали ще успеем да открием последните девет” жертви, но ще направим всичко по силите си в сътрудничество с властите

Киселина се излива в р. Луда Яна

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/kiselina-se-izliva-v-r.-luda-iana-6026942

Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезпокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода прелива и отровите отиват в реката

Шуменец стигна с колело до най-северната точка на Европа

http://frognews.bg/news_79786/

Шуменец пропътува хиляди километри на колело и стигна до най-северната точка на Европа - нос Нордкап.

Расте броят на непълнолетните майки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415139

Расте броят на непълнолетните майки, като социалните работници вече говорят за тенденция - раждането на деца от деца, съобщи bTV. Според официалната статистика, само до края на октомври в Майчин дом са родили 49 непълнолетни момичета. Две от тях само за часове, като бебетата им са поели по пътя на отхвърленото дете. Расте броят на непълнолетните майки, като социалните работници вече говорят за тенденция - раждането на деца от деца, съобщи bTV. Според официалната статистика, само до края на октомври в Майчин дом са родили 49 непълнолетни момичета. Две от тях само за часове, като бебетата им са поели по пътя на отхвърленото дете.

Неопитна шофьорка помете кола и две жени на тротоар

http://www.bnews.bg/article-121265

Неопитна шофьорка помете две жени и кола на централен булевард във Варна.

Раждането на деца от непълнолетни става тенденция в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415082

Расте броят на непълнолетните майки, като социалните работници вече говорят за тенденция - раждането на деца от деца, съобщи bTV. Според официалната статистика, само до края на октомври в Майчин дом са родили 49 непълнолетни момичета. Две от тях само за часове, като бебетата им са поели по пътя на отхвърленото дете. Расте броят на непълнолетните майки, като социалните работници вече говорят за тенденция - раждането на деца от деца, съобщи bTV. Според официалната статистика, само до края на октомври в Майчин дом са родили 49 непълнолетни момичета. Две от тях само за часове, като бебетата им са поели по пътя на отхвърленото дете.

Бойчев: Нормално е новият лидер да избере екипа си

http://www.cross.bg/boiichev-zhelyo-promeni-1438847.html

София /КРОСС/ Съвсем нормално е новият председател на БСП да избере своя екип." Това заяви депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев пред Дарик радио по повод приетите вчера промени в ръководството на БСП. Според него това е част от процеса на промяна, започнал преди изборите, с провеждането на конгреса и смяната на председателя. Жельо Бойчев обясни, че предизборната кампания не е позволила да се случат сегашните промени. Той допълни, че за първи път след избори се прави толкова мащабно провеждане на отчетно-изборни конференции в различни райони на страната. „Принципът оттук нататък е ръководните органи в партията и властта да не бъдат концентрирани в няколко души, а по-широк кръг от хора да бъдат ангажирани", добави Бойчев. Жельо Бойчев посочи като причини за слабото представяне на БСП на изборите- допуснатите компромиси с принципите на левицата и неоправданото очакване на хората за нормализиране на работата на институциите и връщането на доверието в тях. За плоския данък Бойчев каза, че във времето, когато е въведен, той е изпълнил предназначението си- изсветляване на българската икономика, привличане на повече чужди инвестиции и повече приходи в бюджета на страната. За новото правителство Жельо Бойчев каза, че голямото предизвикателство пред него е- може ли то да защитава интересите на мнозинството български граждани за сметка на интересите на едни или други субекти, които финансират една или друга политическа партия

Неопитна шофьорка блъсна две жени на тротоар във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415096

Млада жена, водач на лек автомобил, предизвика катастрофа във Варна. Това съобщиха за Фокус от „Пътна полиция” – Варна.
Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Отец Паисий”. Жената е направила неуспешен опит за обратен завой, при което губи управлението върху автомобила и блъска две жени, движещи по тротоара. Млада жена, водач на лек автомобил, предизвика катастрофа във Варна. Това съобщиха за Фокус от „Пътна полиция” – Варна. Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Отец Паисий”. Жената е направила неуспешен опит за обратен завой, при което губи управлението върху автомобила и блъска две жени, движещи по тротоара.

Болници са прескочили с 265% повече дейности за долекуване

http://frognews.bg/news_79785/

Неголеми болници за долекуване са отчели най-висок процент надлимитна дейност. Той достига 265,87 на сто, показват данни на здравната каса за платените пари на лечебните заведения от декември 2013 г. до август т.г., които разгледа надзорният й съвет вчера.

Млада шофьорка блъсна две жени на тротоар във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415083

Млада жена, водач на лек автомобил, предизвика катастрофа във Варна. Това съобщиха за Фокус от „Пътна полиция” – Варна.
Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Отец Паисий”. Жената е направила неуспешен опит за обратен завой, при което губи управлението върху автомобила и блъска две жени, движещи по тротоара. Млада жена, водач на лек автомобил, предизвика катастрофа във Варна. Това съобщиха за Фокус от „Пътна полиция” – Варна. Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Отец Паисий”. Жената е направила неуспешен опит за обратен завой, при което губи управлението върху автомобила и блъска две жени, движещи по тротоара.

Горбачов нарече сегашните кризи срив на доверието

http://www.cross.bg/gorbachov-sriv-doverieto-1438846.html

/КРОСС/ Напрежението между Запада и Русия може да се определи като срив на доверието. Това заяви бившият съветски президент Михаил Горбачов, който днес изнесе реч на симпозиума "25 години след падането на Берлинската стена - нови кризи, нови съмнения, нови стени" в Германия . "Това, което се случи през последните няколко месеца, бих характеризирал като срив на доверието. Доверие, което бе създадено с много труд и взаимни усилия, доверие, без което международните отношения в глобалния свят са немислими", каза Горбачов. Въпреки това, според него, "да се свързва това само с последните събития би било грешка". "Това доверие не е подкопано от вчера, а много по-рано, корените на сегашната ситуация се намират в събитията през 90-те", каза той. Вместо да проведат мащабна демилитаризация "Западът и особено САЩ се обявиха за победители в "студената война", заяви бившият държавен глава."Еуфорията взе ума на лидерите на западния свят. Възползвайки се от отслабването на Русия, те заявиха претенция за монопол върху лидерство и превъзходство в света", каза Горбачов, според който събитията от последните месеци са в резултат на недалновидна политика, политиката за налагане на своята воля и игнориране на интересите на партньора. Като пример той даде разширяването на НАТО на изток, намесата в бивша Югославия, Косово, Ирак, Сирия и Либия , плановете за разполагане на системи за противоракетна отбрана в Европа

Близнаците пианисти Хасан и Ибрахим: От Малта ще се върнем като герои

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413815

Преди 2 г. музикалната педагожка на 10-годишните пианисти от Шумен - близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, дала идеята двамата да си пуснат дълги коси. “Вие ще бъдете музиканти, а тази професия изисква да сте артистични”, казала Маринела Маринова. “Веднага се съгласих, а в нашата къща, щом аз се съглася, съгласни са всички”, смее се бащата. Преди 2 г. музикалната педагожка на 10-годишните пианисти от Шумен - близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, дала идеята двамата да си пуснат дълги коси. “Вие ще бъдете музиканти, а тази професия изисква да сте артистични”, казала Маринела Маринова. “Веднага се съгласих, а в нашата къща, щом аз се съглася, съгласни са всички”, смее се бащата.

Всеки четвърти от Випуск 2014 на Медицински колеж – Варна е отличник

http://www.moreto.net/novini.php?n=270093

Випуск 2014 на Медицинския колеж към Медицински университет - Варна се дипломира днес на тържествена промоция, която се състоя в Национална опера – Варна. Общо 123 абсолвенти – зъботехници, помощник- фармацевти, медицински лаборанти, рехабилитатори, рентгенови лаборанти, инспектори по обществено здраве, специалисти по социални дейности – получиха своите дипломи от ректора на Медицинския университет във Варна проф.

Бареков: БДЦ единствена даде подкрепа на Борисов без договорки за постове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415080

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат

Много е вероятно всички останки от жертвите на MH17 да не бъдат намерени

http://europe.actualno.com/Mnogo-e-verojatno-vsichki-ostanki-ot-jertvite-na-MH17-da-ne-bydat-namereni-news_59270.html

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, предаде Агенция "Фокус". ...

Шуменец пропътува хиляди километри с колело из Европа

http://pik.bg/шуменец-пропътува-хиляди-километри-с-колело-из-европа-news247452.html

Шуменец пропътува хиляди километри с колело из Европа

Шуменец пропътува хиляди километри на колело и стигна до най-северната точка на Европа - нос Нордкап.

В мултимедийна изложба "На север от 60-ия паралел" Венцислав Илиев показва забележителни моменти от пътешествието си. Приключението продължило 83 дни, през които Венцислав Илиев навъртял 10 204 километра, прекосявайки 15 държави.

Пред очите му преминали стотици природни картини. Въпреки суровото време най-очарователни били гледките в Норвегия, защото били по време на белите нощи. Венцислав е опознал Европа по начин, съвсем различен от този, който виждат туристите. За историческите места, сгради и събития му разказали местните хора, които навсякъде го посрещнали топло. По пътя си срещнал и други пътешественици, устремени в осъществяване на мечтите си, съобщи БНТ.

Бареков: БДЦ единствена даде подкрепа на Борисов без договорки за постове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415078

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат

Хората на Бареков подкрепили Борисов, за да го избавят от ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_414966.html

"БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС". Това каза лидерът на България без цензура (ББЦ) и евродепутат Николай Бареков на 40-ия конгрес на Земеделски народен съюз ЗНС, на който беше гост. Бареков се върна от Брюксел в сряда вечерта, за да се срещне със своите депутати, които кръстиха групата си Български демократичен център (БДЦ). След срещата в четвъртък той обяви, че групата ще гласува срещу правителството на Бойко Борисов, защото не са били поканени на преговори. В петък обаче депутатите на Бареков подкрепиха кандидатурата на Борисов за премиер, а само за кабинета гласуваха против.  "Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов , за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", обясни днес Бареков. В ББЦ били на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. "На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", разказа евродепутатът. Той допълни, че като евродепутат е поел ангажимент към своите избиратели да работи за доброто на страната. "Вратите на моя кабинет са отворени за всички министри, които имат необходимост, дори и за Петър Москов ", уточни Бареков.

Циганин-крадец опита да изнасили болна от Алцхаймер

http://frognews.bg/news_79783/

Циганин-рецидивист се нахвърли срещу болна от Алцхаймер жена в село Русокастро, община Камено и се опита да я изнасили.

В Саудитска Арабия смекчават забраната за шофиране от жени

http://www.mediapool.bg/v-sauditska-arabiya-smekchavat-zabranata-za-shofirane-ot-zheni-news226967.html

В Саудитска Арабия смекчават забраната за шофиране от жени, съобщава АП. 150-членният консултативен съвет към краля на Саудитска Арабия Абдула препоръча на правителството да вдигне забраната за шофиране за жени при определени условия. Съгласно препоръките, само жените над 30 ще бъдат допуснати за шофиране. Остава формалното изискване и те  да имат разрешение от роднина от мъжки пол - обикновено съпруг, баща или брат - да го направят. На жените ще им бъде позволено да сядат зад волана от 7 часа до 20 часа от събота до сряда и от обяд до 20:00 в четвъртък петък, събота и неделя. Условията изискват също така, че водачът жена носят консервативен рокля и без грим, каза служителят. В градовете те ще могат да шофират без мъжки настойник в колата, но извън градовете, мъжкото присъствие става задължително. От дълги години жените в Саудитска Арабия се бореха за отслабване на забраната за шофиране.

Киселина се излива в река Луда Яна

http://pik.bg/киселина-се-излива-в-река-луда-яна-news247449.html

Киселина се излива в река Луда Яна

Окислена вода от Химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезпокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода прелива и отровите отиват в реката.

По думите на кмета нивото на водата в съоръжението достига 3 метра при допустими 1.5 м. Отровната вода се излиза директно в реката през поставени две тръби. Притеснявам се, че кладенците на питейната вода са много близо до реката и ако не бъдат взети спешни мерки е застрашено здравето на хората, заяви кметицата и добави, че от сутринта са подадени сигнали на тел. 112, Пожарната, РИОСВ и всички институции, които могат да разрешат проблема. От екоинспекцията в Пазарджик са обяснили, че ще направят проверка чак в понеделник.

Проблемът не търпи отлагане, каза още Антоанета Генова, която допълни, че няма яснота коя е фирмата, която стопанисва инсталацията. Моля се институциите да си свършат работата, защото р. Луда Яна преминава през още пазарджишки села и се влива в р. Марица. Представете си какво ще стане само за броени часове, ако не се реагира веднага, апелира кметът на пазарджишкото село Цар Асен.

Изгониха журналистка от мач, футболистите я зяпали

http://www.bnews.bg/article-121264

Вече два пъти са ме молили да се отдалеча от терена по време на мач. Единият път искането дойде от самите футболисти, които се оплакаха на треньора си, че не могат да се съсредоточат върху играта, призна тя.

Човек от черния списък на ЕС начело на радио и телевизията на Иран

http://www.vesti.bg/novini/chovek-ot-cherniia-spisyk-na-es-nachelo-na-radio-i-televiziiata-na-iran-6026941

Върховният духовен водач аятолах Али Хаменей назначи за директор на държавната радио и телевизия Мохамад Сарафраз, който фигурира в европейския списък на лицата, санкционирани за нарушение на човешките права в Иран, съобщава АФП.

Раждането на деца от деца става тенденция в България

http://pik.bg/раждането-на-деца-от-деца-става-тенденция-в-българия-news247444.html

Раждането на деца от деца става тенденция в България

Расте броят на непълнолетните майки, като социалните работници вече говорят за тенденция - раждането на деца от деца, съобщи Би Ти Ви. Според официалната статистика, само до края на октомври в Майчин дом са родили 49 непълнолетни момичета. Две от тях само за часове, като бебетата им са поели по пътя на отхвърленото дете.

Заявките за изоставяне от непълнолетни майки само в Майчин дом от началото на годината са 23. В по-голямата част от случаите превенцията е проработила.

„Тенденцията е и българските момичета да раждат по-рано. Според мен това са деца, към които има внимание, но изпуснати, за един купон, за едно пребиваване някъде и нещата се объркват”, твърди Екатерина Христова, която е социален работник в Майчин дом.

Социалните работници казват, че най-критични са първите часове след раждането. Ако връзката майка - дете бъде създадена, тя става неразрушима. Понякога обаче сърцето на детето майка няма нужда от стрелки по пътя.

Президентите на "Интер" и "Рома" бяха изслушани заради проблемите с финансовия феърплей

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415521_prezidentite_na_inter_i_roma_biaha_izslushani_zaradi/?ref=rss


Президентите на "Интер" и "Рома" се срещнаха с представителите на комисията, която извършва мониторинга от страна на УЕФА.

През септември срещу двата италиански клуба започна проверка по съмнения, че са нарушили правилата за финансовия феърплей. Те попаднаха в списъка, тъй като миналата година не играха в евротурнирите, а този сезон са част от тях.

Засега липсва официална информация за точните параметри по нарушенията. Според "Гадзета дело спорт" "Интер" има дефицит от 180...

"Лев инс" е заявила желание да купи банка "Виктория"

http://www.mediapool.bg/lev-ins-e-zayavila-zhelanie-da-kupi-banka-viktoriya-news226966.html

"Лев инс" е заявила желание да купи банка "Виктория", която е дъщерна на КТБ, съобщи късно вечерта в петък БНТ. От ръководството на застрахователното дружество съобщиха за телевизията, че са депозирали офертата си в БНБ. Те са готови да инвестират заедно с водеща международна банка. Съдбата на "Виктория" трябва да стане ясна до 22 ноември, когато изтича специалният надзор от БНБ. Придобиването на "Виктория", тогава под името "Креди Агрикол България", от КТБ, стана възможно в началото на май с разрешение на "Банков надзор". По-късно на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който контролира "Банков надзор", беше повдигнато обвинение за престъпления по служба. От прокуратурата изтече информация, че причината за обвиненията е именно КТБ. Според надзорните данни след поставянето на КТБ и "Виктория" под специален надзор, дъщерната банка е жизнеспособна и може да бъде оздравена. Съдбата на "Виктория" обаче остава неясна. Ако лицензът на банката бъде отнет, ще трябва да бъдат изплатени гарантирани влогове за около 55 млн. лева.

Атака срещу президентския дворец в Хартум

http://www.cross.bg/dvoretz-hartym-prezidentskiya-1438845.html

/КРОСС/ Неизвестен с нож е убил двама войници в президентския дворец в столицата на Судан Хартум, предаде „Ройтерс". Нападателят е бил ликвидиран от охраната на резиденцията, съобщи президентският говорител. По време на инцидента президентът Омар Хасан ал-Башир не е бил в двореца.

ЕК ще преразгледа исканията си към страните за корекции на вноските им в бюджета

http://www.moreto.net/novini.php?n=270072

Допълнителните вноски на страните-членки на ЕС към общия бюджет ще бъдат преразгледани от ЕК. Съгласно предишното решение на Брюксел девет страни членки, включително и България, която трябва да внесе 7 млн. евро, трябваше да внесат до 1 декември допълнителни суми в европейския бюджет заради преизчисление на данните за брутния си вътрешен продукт.

Киселинни води се изтичат в р. Луда Яна

http://frognews.bg/news_79782/

Киселинни води се изтичат в момента в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен и има опасност от замърсяване на питейната вода.

Корман Исмаилов: Подкрепяме идеята за коледни добавки за пенсионерите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415066

За програмната декларация относно ключовите приоритети за формиране на стабилно правителство е важно да има колкото се може по-широка подкрепа, защото нещата, които там са изписани, представляват една пътна карта и управленска програма. Сега има нов и различен подход, в изработването на който ще участват доста партии с не малки политически За програмната декларация относно ключовите приоритети за формиране на стабилно правителство е важно да има колкото се може по-широка подкрепа, защото нещата, които там са изписани, представляват една пътна карта и управленска програма. Сега има нов и различен подход, в изработването на който ще участват доста партии с не малки политически

Започва надпреварата за световната шахматна корона

http://news.ibox.bg/news/id_610359101

Магнус Карлсен ще защитава титлата си в двубой срещу Вишванатан Ананд

Кометата "Сайдинг Спринг" е променила химическия състав на атмосферата на Марс

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415514_kometata_saiding_spring_e_promenila_himicheskiia/?ref=rss


Кометата "Сайдинг Спринг", която почти докосна Марс през октомври, е променила химическия състав на атмосферата на Червената планета, разкри NASA, цитирана от световните агенции и БТА.

"Сайдинг Спринг" е кръстена на австралийската обсерватория, с чиято помощ беше открита през януари 2013 г. Оттогава учените я следяха и бяха изчислили, че ще премине рекордно близо до Марс този октомври. Тя премина на по-малко от 136 хил. километра от Червената планета на 19 октомври. Феноменът беше...

Британска организация спаси две български мечки

http://www.cross.bg/mechkite-zhivotnite-mechki-1438844.html

/КРОСС/ Две български мечки намериха дом в Англия, след като британска организация за защита на животните плати 50 хиляди паунда те да бъдат преместени от Западните Родопи, където живееха в изолатор.Парите бяха събрани от дарения по време на кампания за спасяване на двете мечки, организирана от „Уайлдууд тръст". Те са били единствените, останали в резервата „Кормисош".„Животните са жертва на жестока програма за развъждане, действала, когато България е била под комунистическо управление," пише „Дейли мирър". Вестникът уточнява, че мечките са били отглеждани в претъпкани клетки, за да бъдат убивани по време на лов от „управляващите комисари и техните гости".Изданието, което също участва в спасителната акция, коментира, че тя бележи „края на зловеща практика, която е била срам за България".Британските медии поместват снимки и видеоклипове от мястото, където са били държани животните в България - бетонни изолатори с решетки.Те не са имали разнообразна диета и са пребивавали в ужасни условия, заявява пред Би Би Си ръководителят на „Уайлууд тръст" Питър Смит. Той добавя, че затвореното пространство вероятно се е отразило зле и на психиката на мечките, които сега ще живеят свободно в голяма гора в Югоизточна Англия.В набирането на средства за спасяване на мечките са участвали и ученици от началното училище в намиращото се наблизо градче Хърн

Вучков очаква дефицитът в бюджета на МВР да стигне 170 млн. лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2415516_vuchkov_ochakva_deficitut_v_bjudjeta_na_mvr_da_stigne/?ref=rss


Дефицитът в бюджета на МВР е много голям и се очаква в края на годината да достигне 160-170 млн. лв., съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

"Това е изключително тревожно, но се надявам с подкрепата на парламента да не допуснем блокиране на работата на МВР", посочи той, цитиран от агенция "Фокус".

Вторият спешен въпрос, според него, пред ведомството е емиграционният натиск като по думите му двете неща са свързани.

На въпрос дали идеята за изграждането на...

МОСВ предупреди за опасни валежи около границата с Гърция

http://offnews.bg/news/n_1/n_414962.html

За днес и утре на гръцка територия до границата с България е обявен червен код за дъжд и гръмотевици, предупредиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). По данни и прогнози на НИМХ, днес - 8 ноември, на много места в страната се очаква интензивен дъжд. По-значителни ще бъдат те в Рило-Родопската област. В Западна и Централна България ще има слаби превалявания. В Рило-Родопската област количествата ще бъдат между 15-25 л/кв.м, на повечето места в страната ще са между 5 и 10 л/кв.м, а в Дунавската равнина - между 1 и 5 л/кв.м. Днес се очаква да започнат да се повишават нивата на реките в Западна и Централна България, в резултат на прогнозираните количества валежи от дъжд. По-значителни ще бъдат повишенията на: - р. Марица – горно и средно течение и съответните й притоци (реките Крива река, Яденица, Чепинска, Тополница, Луда Яна, Стара, Въча, Пясъчник, Чепеларска, Стряма); - р. Арда - горно течение и съответните й притоци (реките Елховска, Черна, Върбица); - р. Места – долно течение (приток река Брезнишка река); - р. Струма – долно течение (притоците й реките Цапаревска и Лебница). В неделя преваляванията ще бъдат по-слаби и на по-малко места. Количествата на валежите в Южна България ще бъдат между 5 и 10 л/кв.м., а в Северна - между 1 и 5 л/кв.м. За понеделник не се очакват валежи.

Катя от “Ритон” учела Филип Киркоров кое е модно и кое не

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413914

По време на социализма в Съветския съюз нямало много стока в магазините за облекло. Затова тамошните изпълнители се обзавеждали със сценични тоалети от чужбина. Филип Киркоров например купувал целия си гардероб от битака в София – мола на соца през 1988-1989 г., когато идвал в България през лятото с родителите си. По време на социализма в Съветския съюз нямало много стока в магазините за облекло. Затова тамошните изпълнители се обзавеждали със сценични тоалети от чужбина. Филип Киркоров например купувал целия си гардероб от битака в София – мола на соца през 1988-1989 г., когато идвал в България през лятото с родителите си.

МВР с дефицит от 170 милиона

http://www.bnews.bg/article-121263

Веселин Вучков призна и че част от коалиционното споразумение е изграждането на ограда по цялата граница на България с Турция.

Бареков: БДЦ единствена даде подкрепа на Борисов без договорки за постове

http://www.cross.bg/borisov-bulgariya-podkrepa-1438843.html

София /КРОСС/ БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков по време на Четиридесетия конгрес на ЗНС, на който той бе гост."Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", заяви Николай Бареков."Бойко Борисов получи доверието на най-много български граждани. Ние също сме на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", подчерта евродепутатът."Аз като евродепутат съм поел ангажимент към своите избиратели да работя за доброто на страната. Вратите на моя кабинет са отворени за всички министри, които имат необходимост, дори и за Петър Москов", посочи евродепутатът

Булевард „Витоша” стои разкопан заради съдебна процедура

http://frognews.bg/news_79780/

Обжалвания в съда бавят изпълнението на редица важни инфраструктурни обекти. Това е най-честата причина важни проекти да се бавят с месеци, съобщават от Столичната община.

Корман Исмаилов: Подкрепяме идеята за коледни добавки за пенсионерите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415058

За програмната декларация относно ключовите приоритети за формиране на стабилно правителство е важно да има колкото се може по-широка подкрепа, защото нещата, които там са изписани, представляват една пътна карта и управленска програма. Сега има нов и различен подход, в изработването на който ще участват доста партии с не малки политически За програмната декларация относно ключовите приоритети за формиране на стабилно правителство е важно да има колкото се може по-широка подкрепа, защото нещата, които там са изписани, представляват една пътна карта и управленска програма. Сега има нов и различен подход, в изработването на който ще участват доста партии с не малки политически

Хакери откриха доказателства за извършени престъпления от страна на украинската армия

http://www.cross.bg/prestupleniya-tzivilni-izvursheni-1438842.html

/КРОСС/ Хакери от организацията "КиберБеркут" твърдят, че сред файловете в компютъра на главния прокурор на Украйна Виталий Ярема са открили негово изказване, според което по време на военната операция в източната част на Украйна украинските военни и бойците от доброволческите батальони са извършили престъпления срещу цивилни граждани, съобщава rt.com. Според данни на организацията, само за периода септември-октомври 2014 г. (след обявяването на примирието) в зоната на конфликта прокуратурата е регистрирала 65 наказателни производства въз основа на факти за извършени престъпления, които по някакъв начин са свързани с оръжия или неговото ползване; незаконно боравене с оръжия, боеприпаси или взривни вещества; присвояване на превозни средства; злоупотреба с власт; предумишлени убийства и други.Хакерите се позовават на реч на Виталий Ярема от междуведомствена среща, в която той дава примери за зверства срещу цивилни, извършени от войници на доброволчески единици.Според разпространения от "КиберБеркут" текст украинските сили за сигурност са извършвали престъпления не само срещу цивилни граждани, но и срещу свои колеги. "На 18 октомври около 21 часа военни от ПП В2317 под влиянието на алкохол са стреляли с автомат, в резултат на което четирима военнослужещи са загинали, а един е бил ранен", казва в словото си Ярема.

Марияна Петрова, Водноспасителна служба: 172-ма души са обучени от началото на годината за спасители

http://www.moreto.net/novini.php?n=270090

От началото на годината имаме обучени 172-ма курсисти по водноспасяване, като 127 са за басейн, а 45 са за море. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Марияна Петрова, експерт към Водноспасителната служба на БЧК – Варна. Тя добави, че през миналата година броят е почти същия, като през настоящата, но се очаква той да се увеличи, тъй като ще има реализиран поне още един курс.

83 дни на колело - уникален подвиг за Венцислав Илиев от Шумен

http://shumen.actualno.com/83-dni-na-kolelo---unikalen-podvig-za-Vencislav-Iliev-ot-Shumen-news_59266.html

83 дни, 10 204 километра, 15 държави - това представлява невероятното пътешествие на шуменеца Венцислав Илиев, който представи приключението си в мултимедийната изложба "На север от 60-ия паралел...

Идея - режем инвалидните пенсии, за да е по-лесно на държавата

http://business.actualno.com/Ideja---rejem-invalidnite-pensii-za-da-e-po-lesno-na-dyrjavata-news_59268.html

Драстично орязване на инвалидните пенсии предлага Консултативният съвет за оптимизация на осигурителната система, предаде bTV. Причината - идея пенсия да се взима само при минимален трудов стаж. Екс...

Не прогнозират вдигане на здравните вноски

http://econ.bg/Новини/Не-прогнозират-вдигане-на-здравните-вноски_l.a_i.601693_at.1.html

Здравните вноски няма да се вдигат. Това обеща новият здравен министър Петър Москов пред Нова телевизия. По думите му един от приоритетите ще е...

Опашка на граничен пункт "Лесово", шофьорите подозират отмъщение

http://offnews.bg/news/n_1/n_414953.html

Опашка от над 10 километра от тирове има на турска територия преди граничен пункт "Лесово". Някои от шофьорите, между които и много българи, чакат 3-4 дни, за да преминат границата, съобщи bTV. Превозвачите твърдят, че проблемът е в българските митничари. "Колегите преди мен се бяха наредили на седмия километър, когато са дошли предишната вечер, и минаха преди 3 часа – 60 часа престой на границата. Турските митничари си работят, българските – не", коментира Илин Петров пред bTV. От българската страна всеки камион минава през скенер, което бави колоната с часове, твърдят шофьори. Те смятат, че това е свързано с акцията на ДАНС преди седмица, когато пунктът спря работа за 15 часа заради разкриването на мрежа за подкупи. Митничари бяха задържани след сигнали от шофьори за искани рушвети. "Такива са ни съмненията, това мислим с колегите. поради причината, че са ги хванали заради рушветите и сега си го изкарват на нас, шофьорите, защото сме единствената жертва. Няма на кого да си изкарат", допълва Петров. "Разни слухове се носят, че нашите митничари не работят. Явно има нещо, свързано с миналата седмица и по някакъв начин си го изкарват на нас. От цялата работа страдаме ние", разказа Красимир Стоев. "Отмъщение на това, което се е случило събота срещу неделя, властите какво са направили. Това показва на мен – ако не си мълчите, това ви чака", коментира Венко Рачев. От Агенция "Митници" твърдят, че на ГКПП "Лесово" няма технически проблем, а отстранените от работа митничари са заменени с други. Обясняват опашките със засилен митнически контрол.

Лавров предупреди САЩ да не подкрепя силово решаване на конфликта в Донбас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415513_lavrov_predupredi_sasht_da_ne_podkrepia_silovo/?ref=rss


САЩ не бива да допускат идеи за връщане към силовите методи за решаване на конфликта в Донбас, заяви пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, след разговори с американския държавен секретар Джон Кери в рамките на министерска среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Пекин.

"По понятни причини позициите ни със САЩ не съвпадат относно случващото се в Украйна и причините за него. При все това, ако Вашингтон е заинтересован да...

Лавров предупреди САЩ да не подкрепя солово решаване на конфликта в Донбас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415513_lavrov_predupredi_sasht_da_ne_podkrepia_solovo/?ref=rss


САЩ не бива да допускат идеи за връщане към силовите методи за решаване на конфликта в Донбас, заяви пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, след разговори с американския държавен секретар Джон Кери в рамките на министерска среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Пекин.

"По понятни причини позициите ни със САЩ не съвпадат относно случващото се в Украйна и причините за него. При все това, ако Вашингтон е заинтересован да...

Черната магия - лошата сестра на бялата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4414046

Хората от древни времена са приели, че живеем в свят, в който светлината и тъмнината са двете страни на една и съща монета. На пазара на магията обаче е много важно, на коя страна ще е обърната монетата, въпреки че всеки, решил вече да търгува с нея, се опитва да се намеси в естествения ред на нещата, а това променя хода за събития и за него. Било Хората от древни времена са приели, че живеем в свят, в който светлината и тъмнината са двете страни на една и съща монета. На пазара на магията обаче е много важно, на коя страна ще е обърната монетата, въпреки че всеки, решил вече да търгува с нея, се опитва да се намеси в естествения ред на нещата, а това променя хода за събития и за него. Било

Пловдивчанин поломи магазин, друг задигна 700 кутии цигари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414966

23-годишен пловдивчанин е в ареста, след като потроши витрина на магазин на ул. 23-годишен пловдивчанин е в ареста, след като потроши витрина на магазин на ул. "Патриарх Евтимий" в града. Предполага се, че е имал намерение да краде, но не е успял да осъществи намерението си и хукнал да бяга. Минути по-късно бил заловен. Оказало се, че е с множество криминални регистрации и е осъждан. Срещу него е образувано

Москов: Новото мнозинство вади ДПС и модела "Кой" от управлението

http://www.mediapool.bg/moskov-novoto-mnozinstvo-vadi-dps-i-modela-koi-ot-upravlenieto-news226965.html

"Мисля, че в България има доста малко хора, които могат да раздават морални присъди – кой олигарх зад кого стоял в това правителство. Факт е обаче, че това мнозинство вади от управлението ДПС и всяка една от партиите, които стояха зад модела КОЙ". Това каза в събота пред Нова телевизия новият министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок и АБВ Петър Москов. "Заради новото правителство Реформаторският блок вероятно ще бъде ударен, защото много от избирателите ни не виждат как в това управление ще се реализират съюзите, необходими за важните промени – например в правосъдието. Засега нито една от основните политически граници на Блока не е поставена на компромис", каза още Петър Москов. Той коментира вчерашната си реч от трибуната на парламента по време на дебатите за новия кабинет и личното си обръщение към Делян Пеевски с думите: "Да приемем, че ми беше пред погледа". "Не излъчвам омраза, по-скоро тъга заради това, което ни предстои. Към модела "КОЙ" изпитвам студено чувство – той трябва да бъде изрязан като тумор", каза още здравният министър. Москов припомни, че в програмната декларация са разписани мерките, които ще са важни за "преборването на мафията" и по думите му засега няма сигнали за нежелание в новото мнозинство да се изпълнят "тези неща, които ще променят България."

Детегледачите на Алекс знаели за прозореца-убиец, но си мълчали

http://www.bnews.bg/article-121262

Почти целият персонал е бил наясно с проблемите с прозореца в стаята на детето, друга стая и в коридора на втория етаж, но за това нещо не е информирано ръководството на социалното заведение.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване