Станимир Илчев подаде оставка като зам.-председател на НДСВ

http://offnews.bg/news/n_1/n_415032.html

Зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка, съобщиха от пресслужбата на партията. Националният съвет пък освободи зам. -председателите Маргарит Мицев и Мария Джатова . Освен това бе свикан извънреден конгрес на партията на 7 март 2015 г. За нови заместници на лидера Антония Първанова бяха избрани Иван Благоев , областен координатор на НДСВ за Сливен, Георги Желев , областен координатор за Добрич, Атанас Додов, зам.-председател на организацията на НДСВ в София-град, както и кмета на гр. Мизия Виолин Крушовенски. На 17 август Соломон Паси напусна НДСВ, а два дни по-късно Христина Христова подаде оставка като зам.-председател. Партията се яви сама на парламентарните избори на 5 октомври след преговори с Николай Бареков за коалиция, от която Първанова се отказа с мотива, че имат големи разминавания с ББЦ.  НДСВ не мина на последния вот бариерата от 1% за държавна субсидия.

Москва няма да налага санкции в областта на научното сътрудничество със САЩ

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-sanktzii-naychnoto-1438879.html

/КРОСС/ Руските власти няма да налагат каквито и да било санкции срещу САЩ в областта на научното сътрудничество. Това заяви по време на конференцията RASA посланикът на Русия в Съединените щати Сергей Кисляк."Ние няма да въвеждаме никакви санкции в областта на научното сътрудничество. Русия е била и остава отворена, заинтересована от нормално и взаимноизгодно сътрудничество. Нямам право да говоря от името на правителството на САЩ, но дори и формално, не зная за санкции, които биха затворили възможността за сътрудничество в научната сфера", каза руският посланик.Той добави, че Москва има интерес нормалните връзки между учените да се развиват.

Във Варна възпроизведоха "Последната битка на краля"

http://varna.actualno.com/Vyv-Varna-vyzproizvedoha-Poslednata-bitka-na-kralja-news_59301.html

570 г. след Битката на народите край Варна епичното сражение на кръстоносните войски, предвождани от полско-унгарския крал Владислав III Ягело Варненчик, с армията на султан Мурад II, възкръсна с и...

Росица Янакиева от АБВ пред ПИК: БСП трябваше да се включи в правителството

http://pik.bg/росица-янакиева-от-абв-пред-пик-бсп-трябваше-да-се-включи-в-правителството-news247489.html

Росица Янакиева от АБВ пред ПИК: БСП трябваше да се включи в правителството

Росица Янакиева е заместник-председател на Народното събрание. Депутат е за втори път. Тази година тя влезе в Народното събрание с листата на АБВ. 

Преди да стане депутат Росица Янакиева беше кмет на Перник. Перничани я признават като най-успешния кмет на града след демократичните промени у нас.  

В момента Росица Янакиева е едно от най-ярките лица в АБВ. Потърсихме я за коментар на последните политически събития у нас.

Интервю на Албена Борисова

- Има ли шанс правителството на Бойко Борисов да направи така необходимите реформи за България и да внесе стабилност в държавата, госпожо Янакиева?

- Именно това бяха водещите мотиви за нас, за да вземем участие в правителството. Защото именно широката подкрепа може да внесе стабилност и да доведе до конкретни решения. Няма време за отлагане на проблемите. Изпитвам уважение към всички партии, които успяха да направят компромис в името на стабилността на държавата, дори с риск да имат конфликт с избирателите си.

- Нямаше ли да има по-голяма стабилност, ако другата голяма политическа сила - БСП, се беше включила в управлението по някакъв начин?

- Трябваше да го направят. Но това вече е проблем на политическо решение и отговорност. Виждам, че денят им започва и завършва с АБВ. Ние поехме нашата отговорност, те да мислят за своята. 

- Какъв ангажимент пое АБВ, за да участва в кабинета?

- С нашето участие се промени характерът на правителството. Вече не се говори за дясно-центристки кабинет. Социалният елемент е по-голям. Ако другата лява партия се беше включила, щеше да се постигне по-модерно и по-отговорно политическо поведение в управлението. 

- АБВ ли е подправката, която променя вкуса на управлението?

- Ние сме онези, заради които обликът на кабинета от дясно-центристки се промени към по-умерен в социален план, както вече казах. След проведените консултации ние видяхме в програмната декларация над 80% от това, което се съдържа в нашата предизборна програма. Е, не сме постигнали съгласие за пенсионната реформа например. Но ние ще продължаваме да настояваме социалните елементи в управлението да се реализират.

- Защо Ивайло Калфин? Той е политик от голяма величина, от европейска сцена. Не е ли ниска топка за него да бъде социален министър, та дори и вицепремиер?

- Калфин наистина е политик от голяма класа. Той с авторитета и знанията си може да допринесе за по-добрата работа на това толкова важно министерство. Калфин беше бюджетар на ЕС. Той може да внесе нови модели на управление. А в социалното министерство има добър ресурс.

- "Атака" организираха протест пред парламента още в деня, когато беше избрано новото правителство. И обявиха, че няма да спрат да протестират. Съществува ли опасност да се повтори ситуацията от времето на кабинета "Орешарски"?

- Аз лично не се притеснявам, че ще има ежедневни протести. Като се появят първите реформи, обстановката ще се успокои. А и не ми се мисли, че националистите ще определят дневния ред на държавата. 

- Росица Янакиева беше борбен кмет. Направи и невъзможното за развитието на Перник. Сега каква ще е Росица Янакиева като заместник-председател на парламента?

- Искам да се наложи друг тон на общуване. Екшънът да престане. Истериите, нападките не вършат работа никому. На много хора им омръзна. Определено има доста сериозна промяна и в ГЕРБ. Те минаха към конфронтацията към по-добрия тон и вече са по-уравновесени. Няма място вече за повече негативни емоции.

Есен в Южна Холандия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4414275

Ако погледнеш Земята от високо, то със сигурност ще видиш Холандия. Тя се забелязва дори през нощта заради осветените  магистрали.
Това казва млад мъж на току-що пристигнала българка в държавата, която граничи с красивото, но студено Северно море.
Ако харесвате юга с неговите палми, топлина и кипване на кръвта, първите няколко дни само ще констат Ако погледнеш Земята от високо, то със сигурност ще видиш Холандия. Тя се забелязва дори през нощта заради осветените магистрали. Това казва млад мъж на току-що пристигнала българка в държавата, която граничи с красивото, но студено Северно море. Ако харесвате юга с неговите палми, топлина и кипване на кръвта, първите няколко дни само ще констат

Изчезналият Илия намерен убит край магистрала Тракия

http://www.bnews.bg/article-121281

Изчезналият Илия Петров от столичния квартал, който беше обявен за издирване преди дни, беше намерен мъртъв край магистрала Тракия.

Стойчо Младенов взе трима юноши за мача с "Хасково"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415570_stoicho_mladenov_vze_trima_junoshi_za_macha_s_haskovo/?ref=rss


Трима юноши бяха включени в групата на ЦСКА за мача с "Хасково". Треньорът на червените Стойчо Младенов взима с отбора младите Радой Божилов, Петър Витанов и Божидар Чорбаджийски.

Тримата оставят добри впечатления с представянето си през сезона. Вероятно при добър развой на срещата с последния в А група те могат да получат възможност за игра.

В групата на ЦСКА се завръща сърбинът Неманя Милисавлчевич, който се възстановяваше от контузия. Очаква се Младенов да го използва...

На 12 ноември варненската публика отново ще се срещне с арогантния и чаровен Дон Жуан

http://www.moreto.net/novini.php?n=270031

На премиерата на „Дон Жуан” от Моцарт, състояла се на 24 февруари 2014 г., диригент-постановчикът маестро Борислав Иванов, предостави палката на младата диригентка от Варна, с постоянен творчески адрес в Швейцария, Вилиана Вълчева.

Кмет влезе в затвора за сеч на тополи

http://www.cross.bg/kmet-vleze-v-zatvora-za-sech-na-topoli-1438878.html

/КРОСС/ Бившият кмет на община Кочериново Костадин Катин вече е в Бобовдолския затвор. След продължила с години съдебна сага с обвинения за злоупотреба със служебно положение и заради подтикване на негови подчинени да лъжесвидетелстват, той беше осъден да излежи ефективно четири години.Катин беше признат за виновен за това, че е превишил правата си и е иззел правомощията на директора на Държавно ловно стопанство "Рилски манастир", разрешавайки сеч на тополи, съобщава standartnews.com.

Болни искат среща с НЗОК

http://frognews.bg/news_79805/

Болни от Асоциация "Муковисцидоза" искат спешна среща с представители на НЗОК.

Езеро с киселина преляло заради счупена помпа, взеха мерки

http://www.bnews.bg/article-121280

От Министерството на икономиката реагираха на сигнала за Луда Яна и изпратиха управителя на ЕкоМедет на мястото да провери ситуацията. Оказа се, че езерото с киселина е преляло заради счупена помпа, а първичните проби, направени на място, показвали, че замърсяване на реката на този етап няма.

Откриха мъртъв обявен за издирване мъж, подозират убийство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415542

Откриха тялото на обявен за издирване край автомагистрала Tракия. 28-годишен мъж от София е бил открит край автомагистрала Тракия в района на пазарджишките села Горно и Долно Вършило, потвърдиха от полицията.
При първоначалния оглед на тялото се вижда, че младият мъж е починал от насилствена смърт и се предполага , че става въпрос за убийство. Откриха тялото на обявен за издирване край автомагистрала Tракия. 28-годишен мъж от София е бил открит край автомагистрала Тракия в района на пазарджишките села Горно и Долно Вършило, потвърдиха от полицията. При първоначалния оглед на тялото се вижда, че младият мъж е починал от насилствена смърт и се предполага , че става въпрос за убийство.

Станимир Илчев от НДСВ подаде оставка

http://frognews.bg/news_79804/

Заместник-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка, съобщиха от партията. Колегите му Маргарит Мицев и Мария Джатова бяха освободени от Националния съвет след гласуване.

Черно море с поредна победа, този път над Маред

http://www.moreto.net/novini.php?n=270131

Черно море направи поредната крачка към своята цел – място в шестицата, като се наложи с 3:1 при гостуването си на Марек. „Моряците“ бяха по-активният и офанзивен тим през целия двубой на стадион „Бончук“. С успеха Черно море вече има 21 точки, и се изравни с Ботев преди гостуването на пловдивчани в Ловеч в дербито днес.

17 полицаи се озоваха в ареста по погрешка

http://www.cross.bg/politzai-kompyutri-zadurzhanite-1438877.html

/КРОСС/ В осем турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, пишат медиите в южната съседка.В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на главния прокурор бе да се конфискуват компютри, но вместо това на 17 полицаи бе приложена мярката "задържане под стража". По-късно, когато все пак огромната грешка се изясни, задържаните бяха освободени, но иззеха домашните им компютри за проучване и анализ.Тази сутрин операцията срещу потенциалните рушветчии започна по едно и също време в Коджаели, Истанбул, Диарбакър, Одрин, Сивас, Битлис, Гюмушхане и Ардахан. Сред погрешно задържаните има и директори на полицейски участъци, заместници и редови служители, съобщава Нова телевизия.  

Тревога на Острова след информация за готвена атака срещу кралицата

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/trevoga-na-ostrova-sled-informaciia-za-gotvena-ataka-sreshtu-kralicata-6026953

Таблоидът "Сън" съобщи за арестувани радикални ислямисти, които готвели покушение срещу британския монарх

Горбачов предрича нова Студена Война

http://offnews.bg/news/n_1/n_415027.html

"Кръвопролитните събития в Европа и Близкия изток на фона на практическото прекратяване на диалога между държавите предизвиква огромна тревога. Светът е на ръба на нова Студена война, а някои дори казват, че тя вече е започнала". Това заяви днес бившият съветски президент Михаил Горбачов  на симпозиум в Берлин, озаглавен "25 години след падането на Берлинската стена - нови кризи, нови съмнения, нови стени", предаде агенция ТАСС. "Изглеждаше, че Европа ще стане пример за другите, създавайки стабилна система за взаимна сигурност и ставайки лидер в решаването на глобалните проблеми. Но събитията тръгнаха по друг вектор, европейската и световната политика не издържаха изпитанията на новите условия на глобалния свят след Студената война", отбеляза Горбачов. Според него, ако продължава така, Европа ще загуби силния си глас в световните дела и останалите ще престанат да я слушат. "Без руско-германско партньорство не може да има сигурност в Европа", смята бащата на перестройката. Той обвини Запада, и в частност САЩ, че са се поддали на "триумфализъм" след рухването на комунистическия блок преди четвърт век. "Възползвайки се от отслабването на Русия, от отсъствието на противотежест, те изявиха претенция за монополно лидерство и доминиране в света. Събитията от последните месеци станаха следствие от тази недалновидна политика, от политиката на налагане на своята воля, на свършените факти, на игнориране на интересите на партньора", обяви още бившият съветски президент. Той охарактеризира случващото се като колапс на доверието, което според него не е свързано само с последните събития.  "Всички, дори и най-трудните въпроси, може да се решават по политически и дипломатически път. Негативните тенденции могат да бъдат спрени чрез политическа воля и правилно подреждане на приоритетите", подчерта Горбачов.

Япония рестартира първата си ядрена централа след инцидента в АЕЦ „Фукушима 1”

http://www.moreto.net/novini.php?n=270039

Властите в японската префектура Кагошима одобриха рестартирането на атомната електроцентрала "Сендай", собственост на Kyushu Electric Power Co. Това ще помогне за възстановяване на производството на ядрена електроенергия, което беше прекратено след инцидента с АЕЦ "Фукушима 1".

Юнкер поздрави Борисов за избирането му за премиер

http://frognews.bg/news_79803/

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията.

Могерини: Палестинска държава трябва да има

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/mogerini-palestinska-dyrzhava-triabva-da-ima-6026952

Светът няма да понесе четвърта война след три кървави израелски офанзиви в последните шест години, заяви върховният европейски представител в ивицата Газа

Нико Росберг се доказа като по-добрия квалификатор

http://motosport.actualno.com/Niko-Rosberg-se-dokaza-kato-po-dobrija-kvalifikator-news_59298.html

Нико Росберг отново победи Люис Хамилтън в квалификацията за GP на Бразилия, което е първата му стъпка към победата (евентуално) утре. До този момент през състезателния уикенд Росберг надви Хамилтън в...

Първа класа самолетен билет за първокласна китара

http://curious.actualno.com/Pyrva-klasa-samoleten-bilet-za-pyrvoklasna-kitara-news_59297.html

Легендата от "Куин" Брайън Мей похарчи 16 000 долара за самолетен билет първа класа за своята китара, предаде БГНЕС. Рокаджията трябваше да лети от Лондон до Лос Анджелис, за да присъства н...

17 полицаи са арестувани по погрешка в Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415511

В 8 турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, пишат медиите в южната съседка, цитирани от БГНЕС.
В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на главния прокурор бе да се конфискуват компютри, но вместо това на 17 полицаи бе приложена мярката "задържане под В 8 турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, пишат медиите в южната съседка, цитирани от БГНЕС. В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на главния прокурор бе да се конфискуват компютри, но вместо това на 17 полицаи бе приложена мярката "задържане под

Пробите от Луда Яна не показвали замърсяване на реката

http://www.cross.bg/vodoema-nivoto-instalatziya-1438876.html

/КРОСС/ Във връзка със сигнала за изтичащи замърсени води със съдържание на метали в река Луда Яна в близост до село Цар Асен, област Пазарджик, по нареждане на Министерството на икономиката на място веднага е изпратен управителят на „ЕкоМедет" ЕООД. Дружеството е собственик единствено на водоема, цитираната в сигнала биохимична инсталация е частна собственост. Причината за покачване на нивото на водите във водоема са в следствие на аварирала помпа в частната биохимична инсталация, което е довело до изтичане на големи количества вода към водоема в следствие на което рязко се е покачило нивото му и се стигнало доизтичане. Независимо, че аварията не е в съоръжение на „Еко Медет" управителят е повикал по спешност фирма-контрагент, като около 18 часа ще започне изпомпване на натрупалата се вода във водоема и ще бъде преустановено изтичането на замърсени води.Първичните проби, направени на място, според управителя на дружеството, не показват замърсяване на реката на този етап.

Ал Кайда обяви, че е опитала да убие американския посланик в Йемен

http://www.mediapool.bg/al-kaida-obyavi-che-e-opitala-da-ubie-amerikanskiya-poslanik-v-yemen-news226973.html

Терористичната мрежа "Ал Кайда” заяви в събота, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити "няколко минути преди детонацията”, съобщава AFP, цитирана от Фокус. Информацията идва от американския център за мониторинг на ислямистките сайтове SITE. Според медията на "Ал Кайда” - "Ансар ал Шариа”, бомбите са били поставени в четвъртък пред дома на йеменския президент Абд Рабо Мансур Хади. Взривните устройства е трябвало да избухнат, когато американският посланик Матю Тюелър напуска сградата след среща с държавния глава. Засега властите в Йемен не са потвърдили опита за извършването на атентат.

Заради мъглата във Варна беше пренасочен полет за летището

http://www.moreto.net/novini.php?n=270117

Самолетът от София за Варна, който трябваше да кацне на летището в морския град в 16:40 ч., е бил пренасочен за Бургас заради гъста мъгла. Полетът вече е пристигнал, а пътниците ще бъдат извозени до Варна с автобус. Час по-рано да аеропорта в морската столица е кацнал самолетът от Москва.

Треньорът на "Славия": Разбирам недоволството на феновете (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415565_trenyorut_na_slaviia_razbiram_nedovolstvoto_na/?ref=rss


Треньорът на "Славия" Иван Колев каза, че разбира недоволството на привържениците. Част от феновете атакуваха футболистите след загубата с 1:2 от "Локомотив" (София).

"Огромно разочарование, нищо друго не мога да кажа. Това е абсурдно - да превъзхождаме тотално, всички се стараха много сериозно. Като че ли някаква прокоба тегне над нашия отбор на тоя терен, защото буквално всяка грешка се наказва, включително и съдийска", каза Колев.

Той сподели мнението на президента...

ГЕРБ призна за идея за сваляне на новините на турски

http://www.bnews.bg/article-121279

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи, призна вицепремиерът Румяна Бъчварова.

17 полицаи са арестувани по погрешка в Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415507

В 8 турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, пишат медиите в южната съседка, цитирани от БГНЕС.
В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на главния прокурор бе да се конфискуват компютри, но вместо това на 17 полицаи бе приложена мярката В 8 турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, пишат медиите в южната съседка, цитирани от БГНЕС. В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на главния прокурор бе да се конфискуват компютри, но вместо това на 17 полицаи бе приложена мярката "задържане под

МВР декларира, че пази оградата по границата с Турция от евентуален опит за разрушаването ѝ

http://www.mediapool.bg/mvr-deklarira-che-pazi-ogradata-po-granitsata-s-turtsiya-ot-eventualen-opit-za-razrushavaneto--news226972.html

Допълнителни полицейски екипи са изпратени по границата с Турция и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението, което препятства влизането на бежанци у нас. За това увериха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Кампанията на германците е по повод 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена, като те твърдят, че оградите по външните граници на ЕС в България и Гърция са незаконни и причиняват смъртта на хора, които търсят убежище. Радикалите са събрали над 30 000 евро дарения в indiegogo, което би трябвало да осигури пътуването на 3 автобуса с по 55 души, като всеки ще носи със себе си инструменти, с които да повреди граничната ограда. "Ако някой има намерение да разрушава това препятстващо съотръжение на българо-турската граница, включително да доближи една специална зона за сигурност, която има буквално около оградата и границата, това просто няма да се случи”, каза Веселин Вучков. "Имаме конкретна информация. Мога да ви уверя, че тези намерения, които имат за нарушване на нашата инфраструктура по българо-турската граница, няма да бъдат осъществени, за което има и съответните законови, правни норми. Така че кой какви желания има е едно, а какво ще се случи е съвсем друго”, допълни Светлозар Лазаров. Изграждането на ограда с камери по границата с Турция беше съпроводено от разгорещена полемика, а също и от скандал около поръчката за изграждането ѝ. Патриотичният фронт, който влезе в парламентарното мнозинство, настоява съоръжението да обхване цялата граница.

Есен край езерото

http://www.grreporter.info/Esen_kray_ezeroto/16368

Променете напълно гледката и за следващата си почивка изберете някое от красивите гръцки езера.

прочети повече

Свалят новините на турски от БНТ1?

http://www.cross.bg/buchvarova-novinite-tyrski-1438875.html

София /КРОСС/ Съществува идея предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това съобщи пред Дарик вицепремиерът Румяна Бъчварова. Тя коментира въпроса, повдигнат от Патриотичния фронт, дали новините на турски език ще продължат да бъдат в национален ефир. "Оказа се, обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", допълни още Бъчварова.

Най-накрая "Спартак 1918" победи в "Б" група

http://www.moreto.net/novini.php?n=270112

Най-накрая отбора на „Спартак 1918“ усети от приятния вкус на победата в „Б“ група. След 12 мача ходене по мъките, „соколите“ разпериха крила при домакинството си на „Раковски“ и сломиха съперника с 2:1 в среща от 13-тия кръг. Двубоя се игра пред около 100 привърженици на стадион „Спартак“.

Горанов готви нова актуализация на бюджета

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/goranov-gotvi-nova-aktualizaciia-na-biudzheta-6026951

В интервю на финансовия министър за радио К2 стана ясно, че плановете на редовното правителство за актуализацията на държавния бюджет са различни от внесените от служебния кабинет

Венцислав Стефанов се ядоса на играчите след загубата от "Локо" (София) (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415563_vencislav_stefanov_se_iadosa_na_igrachite_sled/?ref=rss


Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов остана разочарован от представянето на футболистите си в мача с "Локомотив" (София). Белите отстъпиха с 1:2 в софийското дерби на своя стадион.

След срещата привърженици на отбора атакуваха остро играчите. Част от запалянковците бяха задържани от полицията.

"Мисля, че играхме много по-добре от "Локомотив" през цялото време. Загубихме нещастно, но ние сме си виновни. Не вкараш ли, ще ти вкарат. Имаха едно положение, вкараха два...

Училището по Коран в Кърджали било хотел 2 звезди

http://www.bnews.bg/article-121278

Районният мюфтия на Кърджали съобщи, че децата са учили Коран по час-два в затворения от прокуратурата мюсюлмански пансион.

„Челси“ нанесе 5-а загуба на „Ливърпул“ след обрат на „Анфийлд“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415490

„Ливърпул“ допусна пълен обрат и загуби с 1:2 домакинството си на „Челси“ от 11-ия кръг на Висшата лига. „Мърсисайдци“ започнаха по-добре мача и откриха резултата още в 9-а минута. Емре Джан стреля извън наказателното поле, а топката рикошира в Гари Кейхил и направи Тибо Куртоа безпомощен.
Само 7 минути по-късно централният защитник на „сините“ се „Ливърпул“ допусна пълен обрат и загуби с 1:2 домакинството си на „Челси“ от 11-ия кръг на Висшата лига. „Мърсисайдци“ започнаха по-добре мача и откриха резултата още в 9-а минута. Емре Джан стреля извън наказателното поле, а топката рикошира в Гари Кейхил и направи Тибо Куртоа безпомощен. Само 7 минути по-късно централният защитник на „сините“ се

Държавата нехае за съдебно решение, касаещо болни от рядка болест

http://healthy.actualno.com/Dyrjavata-nehae-za-sydebno-reshenie-kasaeshto-bolni-ot-rjadka-bolest-news_59294.html

Спешна среща с НЗОК ще поиска Асоциация Муковисцидоза България. Причината е, че една година след решението на ВАС, което потвърди, че има дискриминация за хората с рядката болест у нас и препоръча ...

Вместо да прибере компютри, властите в Турция арестуваха полицаи

http://balkani.actualno.com/Vmesto-da-pribere-komputri-vlastite-v-Turcija-arestuvaha-policai-news_59289.html

В 8 турски провинции полицията грешно разбра прокурорската заповед и арестува 17 полицаи, предаде БГНЕС. В рамките на специализираната операция за разкриване на корумпирани полицаи разпореждането на...

Винарските изби на Южна Моравия отварят врати за туристи

http://www.cross.bg/izbi-vino-posetiteli-1438873.html

/КРОСС/ Винарските изби на Южна Моравия отварят врати за туристи. От 11 до 18 часа на 29 ноември 13 винарни в чешкото селце Павлов ще приемат посетители. Във всяка една гостите ще имат възможност да се насладят на осем различни сорта вино. Така в рамките само на ден туристите ще могат да опитат над 100 вида вино, както и да се запознаят лично с майсторите-винари. И всичко това срещу 700 чешки крони (25 евро). В цената е включена неограничена консумация във всички изби, купони за закупуване на вино и много сувенири. Списъкът на всички изби, които ще приемат посетители, е достъпен на сайта на мероприятието, съобщава Ilovecz.ru.    

Кометата Siding Spring причинила метеоритна буря на Марс

http://www.cross.bg/kometata-atmosfera-mars-1438874.html

/КРОСС/ Кометата Siding Spring, която през месец октомври премина на по-малко от 136 000 километра от Марс, е променила химическия състав на атмосферата на Червената планета, разкри НАСА.Апаратите на НАСА и на Европейската космическа агенция за наблюдение и анализ на Марс са позволили на експертите да установят, че част от облака прах и газ, обграждащ кометата, не просто е докоснал марсианската атмосфера, а е причинил метеоритна буря и безпрецедентни йоносферни смущения."Този тип явления се случват веднъж на 8 милиона години", заяви Джим Грийн, директор на отдела за планетарни науки към НАСА. "Преминавайки край Червената планета, опашката на кометата е изсипала тонове прах в марсианската атмосфера. Прахът от кометата е бомбардирал горния слой на рядката марсианска атмосфера и буквално е променил химическия й състав", обясни Грийн."Подобен феномен с такъв интензитет се наблюдава за първи път", каза още той и добави, че НАСА извършва анализи, за да установи дали промяната в състава на марсианската атмосфера е временно или постоянно явление.Измервателните уреди са открили по-специално железни, магнезиеви и натриеви йони, които са били засечени за първи път на кометата, идваща от облака Оорт, който се намира на 50 пъти по-голямо разстояние от това между Земята и Слънцето.    

Боксьор надмина Кристиано Роналдо

http://www.bnews.bg/article-121256

На второ място е португалският футболист Кристиано Роналдо.

Рокади в НДСВ: Станимир Илчев подаде оставка, сменени са още 2-ма зам.-председатели

http://pik.bg/рокади-в-ндсв-станимир-илчев-подаде-оставка-сменени-са-още-2-ма-зам-председатели-news247481.html

Рокади в НДСВ: Станимир Илчев подаде оставка, сменени са още 2-ма зам.-председатели

На 7 март 2015 г. политическа партия НДСВ свиква извънреден конгрес. Това решение бе взето на проведеното днес, 8 ноември, заседание на Националния съвет на партията. За нови заместник - председатели на НДСВ бяха избрани Иван Благоев, областен координатор на НДСВ за Сливен, Георги Желев, областен координатор за Добрич, Атанас Додов, зам.-председател на организацията на НДСВ в София-град, както и кмета на гр. Мизия Виолин Крушовенски.

След гласуване Националният съвет на НДСВ освободи заместник-председателите Маргарит Мицев и Мария Джатова.

Зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка.


Председателят на ЕК поздрави Борисов

http://www.cross.bg/borisov-yunker-povod-1438872.html

/КРОСС/ Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента. Жан-Клод Юнкер заявява очакването си да работи заедно с министър-председателя Бойко Борисов и ръководеното от него правителство за развитието и осъществяването на приоритетите от общия европейски дневен ред.    

Маколи Кълкин е мъртъв?

http://www.cross.bg/kulkin-politziyata-otritzatelno-1438871.html

/КРОСС/ 34-годишният актьор Маколи Кълкин е намерен мъртъв, тръбят американските медии. Новината за кончината на актьора за отрицателно време взриви социалните мрежи, въпреки че до момента не е получила официално потвърждение. Сайтът The Inquisitr, позовавайки се на msnbc.website, пише, че тялото на прочулия се с ролята си в комедията "Home Alone" Кълкин е открито в апартамент в Манхатън, Ню Йорк в петък. В материала се посочва, че апартаментът е собственост на актьора, но от полицията не са потвърдили самоличността му. Служителите на реда са отишли на адреса след обаждане на роднините на Кълкин. Медиите разпространяват и интервю с представител на полицията, който заявява, че полицията не смята в случая да става въпрос за убийство. Новината за кончината на звездата за отрицателно време обиколи и социалните медии. Само във Фейсбук тя е споделена от около 88 000 души.

МВР няма да пусне германци да нарежат оградата по турската граница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415484

Допълнителни полицейски екипи са изпратени по границата с Турция и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението, което препятства влизането на бежанци у нас. За това увериха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитирани от bTV. Допълнителни полицейски екипи са изпратени по границата с Турция и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението, което препятства влизането на бежанци у нас. За това увериха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитирани от bTV.

МВР няма да пусне германци да нарежат оградата по турската граница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415480

Допълнителни полицейски екипи са изпратени по границата с Турция и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението, което препятства влизането на бежанци у нас. За това увериха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитирани от bTV. Допълнителни полицейски екипи са изпратени по границата с Турция и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението, което препятства влизането на бежанци у нас. За това увериха вътрешният министър Веселин Вучков и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитирани от bTV.

20-годишна кола изгоря на русенско кръстовище

http://frognews.bg/news_79802/

20-годишно "Рено" се запали в движение и изгоря за по-малко от 10 минути на кръстовище в Русе. В колата са пътували двама мъже и една жена, които не са пострадали.

Бъчварова призна за "идея" новините на турски да паднат от централните новини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415478

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Дарик.
Премахването на емисията, която се излъчва вече 15 години следобед в ефира на Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Дарик. Премахването на емисията, която се излъчва вече 15 години следобед в ефира на

Бъчварова призна за "идея" новините на турски да паднат от централните новини

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415476

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Дарик.
Премахването на емисията, която се излъчва вече 15 години следобед в ефира на Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Дарик. Премахването на емисията, която се излъчва вече 15 години следобед в ефира на

Веселин Вучков обяви началото на реформи в МВР

http://www.moreto.net/novini.php?n=270099

Нововстъпилият в длъжност министър на вътрешните работи Веселин Вучков обяви началото на реформи в МВР. В деня, в който полицията чества своя професионален празник, той направи заявка за връщане на ГДБОП в структурата на МВР и възстановяване на президентските правомощия по отношение на назначенията на висши ръководители в системата.

Цигарите поскъпват от догодина

http://econ.bg/Новини/Цигарите-поскъпват-от-догодина_l.a_i.601819_at.1.html

От догодина цигарите ще се продават на нови по-високи цени. Причина за това е акцизът на тютюневите изделия, който трябва да се увеличи от...

Борисов за празника на полицаите: Служете достойно и Бог да ви пази!

http://offnews.bg/news/n_1/n_415022.html

Бойко Борисов, който за втори път е премиер от вчера, поздрави българските полицаи, които днес отбелязват професионалния си празник чрез профила си във Facebook: „На днешния свят за християните Архангеловден, поздравявам всички вярващи и специално българските полицаи, които отбелязват своя професионален празник. Имайки предвид, че Свети Архангел Михаил е основният небесен пазител на душите и борец против злото, пожелавам на всички полицаи да служат с чест на България и да се прибират всеки ден живи и здрави при своите семейства. Прекланям се пред достойното дело на всички наши сънародници, които през последните 135 години утвърдиха българската полиция като една от институциите с най-голямо доверие в държавата. Изразявам и своята почит към паметта на всички полицаи, които жертваха живота си за България. Продължавайте да служите достойно на нашата родина и Бог да ви пази". Самият Борисов е работил като пожарникар в системата на МВР и беше главен секретар на вътрешното министерство в кабинета "Сакскобургготски".

Наско Ловчинов учил висше на 50 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4414146

Миналата година в X Factor имаше мама Люси - 62-годишна рускиня, която никак не се даваше на младите си съперници в шоуто. Тази година предаването на Нова тв си има Атанас Ловчинов. 57-годишният софиянец вече е известен като дядо Наско. След като се прибере вечер след концерт, колкото и късно да е това, задължително гледа предаването, Миналата година в X Factor имаше мама Люси - 62-годишна рускиня, която никак не се даваше на младите си съперници в шоуто. Тази година предаването на Нова тв си има Атанас Ловчинов. 57-годишният софиянец вече е известен като дядо Наско. След като се прибере вечер след концерт, колкото и късно да е това, задължително гледа предаването,

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/11/08/2415555_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от вечерната емисия:

- Очаква се да има изцяло нов Закон за МВР.

- Не е открито взривно устройство на борда на самолета на турските авиолинии, който рано тази сутрин е кацнал на летище София.

- Американският президент Барак Обама обяви, че изпраща 1 500 американски военни в Ирак.

- Британската полиция е...

Юнкер поздрави Борисов по повод избирането му за министър-председател

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415473

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента.

Външно министерство иска допълнителна охрана от правителството

http://frognews.bg/news_79801/

Постоянна, допълнителна полицейска охрана иска на входа си на ул. „Александър Жендов" № 2 в София от правителството Министерството на външните работи. Това става ясно от проект за определяне на зданието като стратегически обект от значение за националната сигурност, съобщава БНР.

Юнкер поздрави Борисов по повод избирането му за министър-председател

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415466

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента.

Бокова сравни джихадистите от ИД с нацисти

http://www.cross.bg/bokova-deiistviya-yunesko-1438870.html

/КРОСС/ Т.нар. „културна чистка", която бойците на „Ислямска държава" провеждат в Северен Ирак, предизвиква опасения, че цяла култура, която стои в основата на люлката на човечеството, се намира под най-голямата заплаха в историята. Това заяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от The Christian Science Monitor."Методите им могат да бъдат сравнени с тези на нацистите. Не помня нещо подобно в съвременната история", каза тя. По думите на Бокова ЮНЕСКО и Интерпол предприемат съвместни действия за спиране на търговията с контрабандни артефакти от древните цивилизации, която служи като източник за финансиране на бойните действия. "Когато джихадистите завладяха голяма част от Северен Ирак, над 1 млн. души бяха принудени да напуснат домовете си. Много от тях са членове на религиозни малцинства, които живеят в общности, в която вярвания са запазени от най-ранни времена. Наред с убийствата са и повреждането на исторически светини, се унищожава и нематериалното културно наследство на древните християнски групи като язидите", посочи тя. "Това е начин да се унищожи един народите. Лишавайки ги от тяхната култура, те ги лишават от история, затова подобни действия са сравними с геноцид. Освен физическото унищожаване, те се стремят да заличат паметта на тези хора", каза още Ирина Бокова.    

Моите 9 въпроса към министър Вежди Рашидов

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/08/2415481_moite_9_vuprosa_kum_ministur_vejdi_rashidov/?ref=rss


В предаването "Панорама" на БНТ от 7 ноември Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, защити избора на Вежди Рашидов за министър на културата с думите, че г-н Рашидов е "колоритна личност". Такава обосновка би била достатъчна, ако се разпределяха ролите в училищна постановка (при това не за всички роли). Но не и за постове в правителството.

Преди това г-н Дончев отбеляза, че г-н Рашидов не е политик от вчера и не бяга от въпроси.

Въпросите...

68 полицаи от Монтанско бяха наградени за добра работа

http://pik.bg/68-полицаи-от-монтанско-бяха-наградени-за-добра-работа-news247487.html

68 полицаи от Монтанско бяха наградени за добра работа

В навечерието на Архангеловден 68 полицейски служители на ОД на МВР Монтана и поделенията й в Монтана, Лом, Берковица и Вършец получиха награди за показани високи резултати при изпълнение на професионални задачи през годината.
Директорът на ОД на МВР Монтана Иван Георгиев отличи с "писмена похвала" 28 служители на охранителна, криминална полиция и отдел "Досъдебно производство". Зам. директорът Кирил Георгиев награди 3-ма изявени през годината служители с полицейски правомощия, пише "24 часа". 

От Районното управление на МВР в гр. Монтана по повод празника началникът Красимир Кирилов връчи Дписмена похвала" на 12 служители, изпълнили успешно служебните си задължения през годината. В Районното управление на МВР в Лом броят на наградените е 21. Във Вършец и Берковица са отличени по 1 полицейски служител. От отдел "Досъдебно производство" е награден един разследващ полицай и един полицай от сектор "Противодействие на икономическата престъпност".

Кметът на община Монтана Златко Живков подари таблет на Борис Якимов, дългогодишен служител на Криминална полиция на РУ МВР Монтана. Наградата е за системно показвани високи резултати при разкриване на тежки криминални престъпления.
Гости на тържественото събрание по повод празника в ОД МВР Монтана бяха областният управител Нина Петкова, кметът на община Монтана Златко Живков и директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Венцислав Райков. Отбелязването на празника приключи с поднасяне на венец на паметника на загиналите във войните в Монтана.

На Архангелов ден българската полиция чества 135-та годишнина от създаването си и своя патронен празник. Създаването на полицията в България е свързано с приемането на Търновската Конституция, възкачването на престола на княз Александър Батенберг и първия български премиер Тодор Бурмов. През 1924 г. за патрон е избран Денят на Св. Архангел Михаил. При избора му натежава аргументът, че светецът символизира властта, изпълняваща закона.

Черно море и Локо София мачкат като гости

http://www.bnews.bg/article-121277

Черно море разби с 3:1 като гост Марек в Дупница. Локомотив София пък победи като гост Славия с 2:1 в столичното дерби.

Бъчварова призна за "идея" новините на турски да паднат от БНТ

http://frognews.bg/news_79800/

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи. Това призна вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Дарик.

Саудитска Арабия разреши на жените да шофират

http://offnews.bg/news/n_1/n_415016.html

Жените в Саудитска Арабия вече имат право да карат автомобили. След редица протести дискриминационното ограничение жените да шофират е отменена, но частично, съобщи bTV. Зад волана ще имат право да сядат само жени над 30 години. Съгласно новият закон жените трябва да предоставят разрешение за шофиране от свой роднина от мъжки пол. В закона има и ограничение за дните и часовете, в които жените могат да карат кола по улиците на  Саудитска Арабия. Дамите-шофьори в арабската държава трябва да са с прилично облекло и без грим.

Наградиха 68 полицаи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415454

МИЛА МИЛКОВА
В навечерието на Архангеловден 68 полицейски служители на ОД МВР Монтана и поделенията й в Монтана, Лом, Берковица и Вършец получиха награди за показани високи резултати при изпълнение на професионални задачи през годината. Директорът на ОД на МВР Монтана Иван Георгиев отличи с МИЛА МИЛКОВА В навечерието на Архангеловден 68 полицейски служители на ОД МВР Монтана и поделенията й в Монтана, Лом, Берковица и Вършец получиха награди за показани високи резултати при изпълнение на професионални задачи през годината. Директорът на ОД на МВР Монтана Иван Георгиев отличи с "писмена похвала" 28 служители на охранителна,

Ал Кайда: Направихме неуспешен опит да убием посланика на САЩ в Йемен

http://asia.actualno.com/Al-Kajda-Napravihme-neuspeshen-opit-da-ubiem-poslanika-na-SASht-v-Jemen-news_59287.html

Терористичната мрежа „Ал Кайда” обяви, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити „няколко минути преди детонацията...

Телевизионен журналист: Цветан Василев се цели в нова банка

http://business.actualno.com/Televizionen-jurnalist-Cvetan-Vasilev-se-celi-v-nova-banka-news_59291.html

Цветан Василев ще иска да си вземе нова банка. Това мнение изрази телевизионен водещ от ТВ+.  Според журналиста Янаки Ганчев близки лица на банкера вече са наели адвокатска кантора, която ...

Слави Трифонов казва само една дума на Яна Каменова: Супер!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413329

Брат и сестра - той във втори, тя - в първи клас, се оправят рано сутринта за училище. Докато се обличат, пускат телевизора, за да видят какво дават по любимата им МTV. В този момент момичето хваща дезодорант в ръка, сякаш е микрофон, а брат му - ракетата за федербал вместо китара, качват се върху леглото и запяват същата песен от телевизора. Брат и сестра - той във втори, тя - в първи клас, се оправят рано сутринта за училище. Докато се обличат, пускат телевизора, за да видят какво дават по любимата им МTV. В този момент момичето хваща дезодорант в ръка, сякаш е микрофон, а брат му - ракетата за федербал вместо китара, качват се върху леглото и запяват същата песен от телевизора.

От РЗИ-Варна отчитат бум на острите респираторни заболявания

http://www.moreto.net/novini.php?n=269999

През изминалата седмица са регистрирани 411 случая на заболели от ОРЗ - /3 случая на грип и 408 – с ОРЗ/ срещу 68 случая от предходната седмица, съобщиха от РЗИ-Варна за Moreto.net. С диагноза грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св.

Лидерът на ЕК Юнкер поздрави Бойко Борисов за избирането му за премиер

http://pik.bg/лидерът-на-ек-юнкер-поздрави-бойко-борисов-за-избирането-му-за-премиер-news247485.html

Лидерът на ЕК Юнкер поздрави Бойко Борисов за избирането му за премиер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравление до Бойко Борисов по повод избирането му за министър-председател на Република България, съобщиха от пресцентъра на партията. В него той изразява своите най-искрени поздравления по повод вчерашното гласуване на правителството в парламента.

Жан-Клод Юнкер заявява очакването си да работи заедно с министър-председателя Бойко Борисов и ръководеното от него правителство за развитието и осъществяването на приоритетите от общия европейски дневен ред.

Светът е на ръба на нова студена война, обяви Горбачов

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415550_svetut_e_na_ruba_na_nova_studena_voina_obiavi_gorbachov/?ref=rss


"Кръвопролитните събития в Европа и Близкия изток на фона на практическото прекратяване на диалога между държавите предизвиква огромна тревога. Светът е на ръба на нова Студена война, а някои дори казват, че тя вече е започнала", заяви днес бившият съветски президент Михаил Горбачов, цитиран от ТАСС.

Той говори на симпозиум в Берлин, озаглавен "25 години след падането на Берлинската стена - нови кризи, нови съмнения, нови стени". Участниците във форума - политици, експерти, дейци на...

Опашката от ТИР-ве на турската граница стигна до Одрин

http://www.cross.bg/kilometra-odrin-premina-1438869.html

/КРОСС/ Опашката от ТИР-овете от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин.Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя, при която бяха задържани български митничари и броят на служителите е намален. Поради това обработката на документите и проверките на тежко-товарните камиони става прекалено бавно, а шофьорите негодуват за удължения престой на пътя. Много от тях са се пренасочили към ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево с идеята, че там ще успеят да преминат по-бързо.На другия пункт опашката от тирове вчера е достигнала 11 километра. Така обаче днес с придошлите нови тирове по посока Капъкуле редицата им е над 20 километра. Повечето напускат главния път и вече центърът на Одрин е под обсадата им. "Не мога да премина 25 километра до митницата вече 3 дни. Това е мъчение за всички нас", казва шофьорът Ерджан Гелен. Ариф Доган се възмущава, че никой не информира чакащите с денонощия на пътя към пункта. "Винаги в края на седмицата ситуацията е такава, но този път е по-страшно. Ако в понеделник успея да премина, ще е добре", казва той."От три дни вися тук, почивка, сън и храна няма. Вече 17 години пътувам по този път, такова не беше ми се случвало. Дори не знаем защо чакаме. Ту българската страна не работи, ту нашите проверяват всеки тир на рентгена

Очакван спад на доходите на населението в Русия през 2015

http://www.vesti.bg/novini/ochakvan-spad-na-dohodite-na-naselenieto-v-rusiia-prez-2015-6026950

Министерството на икономическото развитие на Русия прогнозира нулев ръст на реалните доходи на населението за 2014 г. и тяхното съкращаване през 2015, предаде ТАСС, като се позовава на изявления на министър Алексей Улюкаев пред журналисти.

Министър Митов поиска допълнителна охрана

http://www.bnews.bg/article-121275

Към момента няма информация конкретен инцидент или заплаха да са причината за това искане на Митов.

НДСВ свиква конгрес

http://frognews.bg/news_79799/

На 7 март 2015 г. политическа партия НДСВ свиква извънреден конгрес. Това решение бе взето на проведеното днес, 8 ноември, заседание на Националния съвет на партията.

Могерини: Нуждаем се от Палестинска държава

http://econ.bg/Новини/Могерини-Нуждаем-се-от-Палестинска-държава_l.a_i.601799_at.1.html

Трябва да се основе Палестинска държава. Това поиска новият ръководител на европейската дипломация Федерика Могерини. Тя подчерта, че светът „не може...

Горбачов: Светът е на ръба на нова Студена война

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/gorbachov-svetyt-e-na-ryba-na-nova-studena-voina-183432/

САЩ се поддадoxa на триумфализъм след рухването на комунистическия блок, посочи бившият съветски президент

"Ал Кайда" заяви, че е опитала да убие американския посланик в Йемен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415451

Терористичната мрежа „Ал Кайда” днес заяви, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити „няколко минути преди детонацията”, съобщава АФП, позовавайки се на американския център за мониторинг на ислямистките сайтове SITE.
Според медията на „Ал Кайда” - „Ансар ал Шариа” бомбите са били поставени в Терористичната мрежа „Ал Кайда” днес заяви, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити „няколко минути преди детонацията”, съобщава АФП, позовавайки се на американския център за мониторинг на ислямистките сайтове SITE. Според медията на „Ал Кайда” - „Ансар ал Шариа” бомбите са били поставени в

НДСВ се събира на извънреден конгрес

http://pik.bg/ндсв-се-събира-на-извънреден-конгрес-news247481.html

НДСВ се събира на извънреден конгрес

На 7 март 2015 г. политическа партия НДСВ свиква извънреден конгрес. Това решение бе взето на проведеното днес, 8 ноември, заседание на Националния съвет на партията. За нови заместник - председатели на НДСВ бяха избрани Иван Благоев, областен координатор на НДСВ за Сливен, Георги Желев, областен координатор за Добрич, Атанас Додов, зам.-председател на организацията на НДСВ в София-град, както и кмета на гр. Мизия Виолин Крушовенски.

След гласуване Националният съвет на НДСВ освободи заместник-председателите Маргарит Мицев и Мария Джатова. Зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка.


Музеят на занаятите в Троян показва граматиката на Неофит Рилски

http://www.cross.bg/zanayatite-rilski-neofit-1438868.html

/КРОСС/ Музеят на занаятите в Троян представя в изложба "Българска граматика " на Неофит Рилски, издадена в Крагуевац през 1835 година. Това е първата граматика на българския език. В нея се обръща специално внимание а използването на пълния и краткия член, което е актуално и днес, казва Мария Минковска - уредник на музея.Книгата постъпва в книжния фонд на Музея на занаятите през 70-те години. Дарена е от Георги Балджиев от село Орешак, който освен нея, дарява още около 76 заглавия, всичките издадени в средата на 19-и и началото на 20-и век.Изложбата представя и табла със снимки, биографията на Неофит Рилски, както и повече информация за създаването на граматиката. Тя ще остане в музея до 10-и декември, предаде БНР.

"Ал Кайда" заяви, че е опитала да убие американския посланик в Йемен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415444

Терористичната мрежа „Ал Кайда” днес заяви, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити „няколко минути преди детонацията”, съобщава АФП, позовавайки се на американския център за мониторинг на ислямистките сайтове SITE.
Според медията на „Ал Кайда” - „Ансар ал Шариа” бомбите са били поставени в Терористичната мрежа „Ал Кайда” днес заяви, че се е опитала да убие американския посланик в Йемен, но двете поставени бомби са били открити „няколко минути преди детонацията”, съобщава АФП, позовавайки се на американския център за мониторинг на ислямистките сайтове SITE. Според медията на „Ал Кайда” - „Ансар ал Шариа” бомбите са били поставени в

Откъс от "Тук има чудовища" на Алън Сноу

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/11/08/2415320_otkus_ot_tuk_ima_chudovishta_na_alun_snou/?ref=rss


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме откъс от книгата, вдъхновила анимационния филм "Кутийковците" - "Тук има чудовища" на Алън Сноу, която от днес е по книжарниците. 

Книгата разпалва въображението с дръзки герои, прекрасни илюстрации и други фантастични изобретения, които напълно ще задоволят детския апетит за забавление. 

"Тук има чудовища" е един от двата романа на Алън Сноу - познат с работата си в сферата на илюстрациите, дизайна и анимацията....

12 загинаха при две експлозии в Ирак

http://www.cross.bg/zaginaha-pri-dve-eksplozii-v-irak-1438867.html

/КРОСС/ Две мощни експлозии са избухнали в Ирак в събота. Медиите съобщават, че при взривовете са загинали най-малко 12 души. Една кола-бомба се е взривила в шиитски квартали в столицата Багдад. Известно е, че водачът е спрял край оживена улица, слязъл е от колата и е избягал. Второто нападение е станало в град Рамади (административен център на провинция Анбар).През октомври, по данни на ООН, жертви на насилието в Ирак са станали над 1 270 души, а над 2 000 други са били ранени.

Автомобил с трима души се запали в движение в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415442

Автомобил се е самозапалил в движение в Русе. Това съобщиха за Фокус от ОДМВР – Русе. Сигналът за инцидента е получен около 14.56 часа. Автомобилът е бил с газова уредба.
Вследствие на инцидента движението в града е било отцепено. В автомобила е имало трима души – жена и двама мъже, които не са пострадали. Автомобил се е самозапалил в движение в Русе. Това съобщиха за Фокус от ОДМВР – Русе. Сигналът за инцидента е получен около 14.56 часа. Автомобилът е бил с газова уредба. Вследствие на инцидента движението в града е било отцепено. В автомобила е имало трима души – жена и двама мъже, които не са пострадали.

Оставки валят в НДСВ, събират се на извънреден конгрес!

http://www.bnews.bg/article-121274

Зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка. Партията свиква извънреден конгрес на 7 март 2015 година, съобщиха от политическата формация.

Фелдшерите искат да са независима професия

http://www.cross.bg/feldsherite-stara-meditzinskite-1438866.html

Стара Загора /КРОСС/ Медицински фелдшер да стане независима професия, поискаха от Сдружението на фелдшерите в България на Общо събрание днес в Стара Загора. Това трябвало да стане с промени в Закона за съсловните организации в здравеопазването и фелдшерите да бъдат извадени от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, където сега са заедно с медицинските сестри, акушерките, рехабилитаторите и помощник-фармацевтите."В тази асоциация бяхме вкарани насила без наше съгласие при управлението на НДСВ преди десетина години. Не ни е комфортно там, настояваме за независимост на професията ни, защото за разлика от медицинските сестри, ние предоставяме на пациентите медицинско обслужване, а не здравни грижи. В сегашното положение не можем да говорим нито за представителност на фелдшерите, нито за квалификацията ни. Не е ясно и какво ще е професионалното място на бъдещите лекарски асистенти, които ще заменят фелдшерите", обясни председателят на Сдружението на фелдшерите Александър Александров. По данни на организацията фелдшерите в България са малко над 3 хиляди, при 7420 души през 1989 г., и повече от половината работят в системата на Спешната помощ. Приемът за обучение на фелдшери е спрян през 1994 г., а от тази учебна години в медицинските факултети в София и Стара Загора започна подготовката на лекарски асистенти, които наследяват професията, съобщава topnovini.bg.

Окислени води са изтекли в река Луда Яна в близост до Пазарджик

http://offnews.bg/news/n_1/n_415009.html

Окислени води са изтекли в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен от "Еко Медет". Инцидентът е станал тази сутрин, когато от химико-биологичната станция на "Еко Медет" заради аварирала екопомпа е започнало залпово изтичане на киселинни води в река Луда Яна. Кметът на селото Антоанета Генова съобщи, че има сериозна опасност да бъдат замърсени кладенците с питейната вода в региона. Според Костадин Гешев обаче до това няма да се стигне. Положението ще бъде овладяно в рамките на днешния ден, каза пред БНР директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Костадин Гешев , който е на мястото на инцидента. Очаква се да пристигне и подвижната лаборатория, за да се види, какво е нивото на замърсяването на водите. В момента се търсят варианти за отбиването на киселинните води в няколко посоки. 

Кола с трима души се запали в движение в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415434

Автомобил се е самозапалил в движение в Русе. Това съобщиха за Фокус от ОДМВР – Русе. Сигналът за инцидента е получен около 14.56 часа. Автомобилът е бил с газова уредба.
Вследствие на инцидента движението в града е било отцепено. В автомобила е имало трима души – жена и двама мъже, които не са пострадали. Автомобил се е самозапалил в движение в Русе. Това съобщиха за Фокус от ОДМВР – Русе. Сигналът за инцидента е получен около 14.56 часа. Автомобилът е бил с газова уредба. Вследствие на инцидента движението в града е било отцепено. В автомобила е имало трима души – жена и двама мъже, които не са пострадали.

Група немски граждани ще разрушават стената по границата ни с Турция, от МВР са готови да противодействат

http://www.moreto.net/novini.php?n=270092

Вчера група немски граждани се е насочила към България, за да опитат да съборят оградата по границата ни с Турция утре – на 9 ноември. Организаторите на акцията, добила популярност чрез интернет сайт, са осигурили автобуси за целта, които се очаква да достигнат границата ни днес.

Бареков подкрепил Борисов, "за да го спаси от ДПС"

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/barekov-podkrepil-borisov-za-da-go-spasi-ot-dps-6026949

Лидерът на България без цензура обяви, че и той не харесвал кабинета, но го подкрепил, за да може да се извършат реформи

Пещера, заобиколена от винарни, чака до Драма Вистонида

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4413972

Ако искате да се разходите в околностите на Драма и Кавала, но вече е студено за море в Гърция, може да кривнете малко от главния път и да посетите пещерата Маара при изворите на Ангиста. Реката, известна у нас и като Драматица, е най-големият приток на Струма на гръцка територия.
Пещерата се намира
само на 30 км на юг
от българската
граница, Ако искате да се разходите в околностите на Драма и Кавала, но вече е студено за море в Гърция, може да кривнете малко от главния път и да посетите пещерата Маара при изворите на Ангиста. Реката, известна у нас и като Драматица, е най-големият приток на Струма на гръцка територия. Пещерата се намира само на 30 км на юг от българската граница,

Въргала влязъл в Къщата, защото нямал какво да яде

http://www.bnews.bg/article-121252

Кали направи шокиращо разкритие за Влади Въргала във "ВИП Брадър". Тя призна, че актьорът й е споделил за отчайващото състояние и мизерията, в което се намира.

Си Ен Ен обърка имената на Осама бин Ладен и Барак Обама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415424

Американската телевизия Си Ен Ен обърка името на Осама бин Ладен с това на президента на САЩ Барак Обама, съобщава Интерфакс-Русия. По време на предаването „Аутфронт” на екрана е било представено заглавието „Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, е обект на нападки”. Така, с разлика от една буква, Американската телевизия Си Ен Ен обърка името на Осама бин Ладен с това на президента на САЩ Барак Обама, съобщава Интерфакс-Русия. По време на предаването „Аутфронт” на екрана е било представено заглавието „Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, е обект на нападки”. Така, с разлика от една буква,

Румяна Бъчварова: Има идея за новините на турски език

http://www.moreto.net/novini.php?n=270102

Правителството има ясна програма и тя има определена посока, затова всяко действие на министрите трябва да се съобразява с нея, това заяви в предаването „Седмицата" по Дарик вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

Радослав Радев: Петър Младенов забрани снимката му да е всеки ден във вестника

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4414094

- Как определяте случилото се на 10 ноември 1989 г., г-н Радев?
- Този ден бе крайно необходим за България. Ден, който трябваше да донесе и повече демокрация, и всестранен напредък. Убеден съм, че историята ще го оцени като един от най-ярките моменти за нашата страна.
- Кога разбрахте, че по върховете на властта - Как определяте случилото се на 10 ноември 1989 г., г-н Радев? - Този ден бе крайно необходим за България. Ден, който трябваше да донесе и повече демокрация, и всестранен напредък. Убеден съм, че историята ще го оцени като един от най-ярките моменти за нашата страна. - Кога разбрахте, че по върховете на властта "нещо се мъти"?

Папа Франциск ще бъде първият чуждестранен гост в новия дом на Ердоган

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415544_papa_francisk_shte_bude_purviiat_chujdestranen_gost_v/?ref=rss


Папа Франциск, ще бъде първият чуждестранен гост в новия президентски дворец край Анкара. Официалното посещение в Турция е планирано за края на месеца и ще продължи три дни, съобщава в."Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Главата на Римокатолическата църква ще се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган и с председателя на Дирекцията по религиозните въпроси Мехмет Гьормез. Обявено е, че Ердоган ще посрещне папата в новия президентски дворец с най-тържествена церемония.

Папа...

Стопанската академия "Димитър Ценов" празнува 78-ми рожден ден!

http://www.bnews.bg/article-121050

Студентска научна сесия ще бъде акцентът на тазгодишния празник на Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Почитат паметта на жертвите в Горни Лом

http://www.cross.bg/gorni-vidin-zaginalite-1438864.html

/КРОСС/ Утре се навършват 40 дни от трагедията в Горни Лом, при която загинаха 15 човека. В знак на почит към паметта на загиналите при инцидента във Видин и Горни Лом ще бъдат отслужени панахиди.С благословението на негово високопреосвещенство видински митрополит Дометиан в катедралния храм на Видин, „Св. вмчк Димитър Солунски" ще бъде отслужена заупокойна молитва. Архиерейският наместник на Белоградчик отец Рафаил пък ще отслужи панихида за загиналите на площада на село Горни Лом и ще се помоли за упокоение душите им, съобщава tribali.info.

Борисов към полицаите: Продължавайте да служите достойно на родината и Бог да ви пази

http://www.cross.bg/politzai-borisov-praznik-1438865.html

София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските полицаи, които днес отбелязват професионалния си празник. „На днешния свят за християните Архангеловден, поздравявам всички вярващи и специално българските полицаи, които отбелязват своя професионален празник. Имайки предвид, че Свети Архангел Михаил е основният небесен пазител на душите и борец против злото, пожелавам на всички полицаи да служат с чест на България и да се прибират всеки ден живи и здрави при своите семейства. Прекланям се пред достойното дело на всички наши сънародници, които през последните 135 години утвърдиха българската полиция като една от институциите с най-голямо доверие в държавата. Изразявам и своята почит към паметта на всички полицаи, които жертваха живота си за България. Продължавайте да служите достойно на нашата родина и Бог да ви пази", написа Борисов във Фейсбук.

Си Ен Ен обърка името на Осама бин Ладен с това на Обама

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415405

Американската телевизия Си Ен Ен обърка името на Осама бин Ладен с това на президента на САЩ Барак Обама, съобщава Интерфакс-Русия. По време на предаването „Аутфронт” на екрана е било представено заглавието „Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, е обект на нападки”. Така, с разлика от една буква, Американската телевизия Си Ен Ен обърка името на Осама бин Ладен с това на президента на САЩ Барак Обама, съобщава Интерфакс-Русия. По време на предаването „Аутфронт” на екрана е било представено заглавието „Морският пехотинец, който твърди, че е убил Обама, е обект на нападки”. Така, с разлика от една буква,

Новините на турски език може да отидат към регионални предавания на БНТ

http://society.actualno.com/Novinite-na-turski-ezik-moje-da-otidat-kym-regionalni-predavanija-na-BNT-news_59282.html

Новините на турски език могат да бъдат махнати от БНТ1 и да отидат към регионалните канали на националната телевизия. Идеята е тези новини да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, ...

Кола се самозапали в Русе в движение

http://offnews.bg/news/n_1/n_415003.html

20-годишно "Рено" се самозапали в движение и изгоря за по-малко от 10 минути на кръстовище в Русе. В автомобила са пътували трима души - двама мъже и една жена, които за щастие не са пострадали, съобщи БГНЕС.  По думите на собственика на автомобила огънят е тръгнал някъде отдолу от двигателя и за минути е обхванал предния отсек. Пътниците са успели бързо да излязат. Те са се опитали да потушат огъня със собствения си пожарогасител, но не са успели. Шофьорите на другите автомобили се опитали да помогнат, но огънят е бил потушен едва след появата на екипа на пожарната. Автомобилът е минал технически преглед и преглед на газовата уредба, която не е експлодирала. Жената в колата бързо е съобразила да вземе, излизайки от горящия автомобил, намиращата се вътре преносима газова бутилка. За около половин час преминаването през оживеното кръстовище на "Олимп" в Русе бе затруднено, тъй като полицията бе отцепила частично движението.

НДСВ свиква извънреден конгрес

http://www.cross.bg/ndsv-suvet-oblasten-1438863.html

/КРОСС/ На 7 март 2015 г. политическа партия НДСВ свиква извънреден конгрес. Това решение бе взето на проведеното днес, 8 ноември, заседание на Националния съвет на партията. За нови заместник - председатели на НДСВ бяха избрани Иван Благоев, областен координатор на НДСВ за Сливен, Георги Желев, областен координатор за Добрич, Атанас Додов, зам.-председател на организацията на НДСВ в София-град, както и кмета на гр. Мизия Виолин Крушовенски.След гласуване Националният съвет на НДСВ освободи заместник-председателите Маргарит Мицев и Мария Джатова. Зам.-председателят на НДСВ Станимир Илчев подаде оставка.

"Челси" направи обрат за 2:1 срещу "Ливърпул" на "Анфийлд"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/08/2415540_chelsi_napravi_obrat_za_21_sreshtu_livurpul_na_anfiild/?ref=rss


"Челси" спечели едно от важните си и трудни гостувания във Висшата лига. Водачът в класирането направи обрат за 2:1 срещу "Ливърпул" на "Анфийлд".

Домакините поведоха с гола на Емре Джан в деветата минута. Воденият от Жозе Моуриньо състав излезе напред след попаденията на Гари Кейхил и Диего Коща.

Сините са начело с 29 точки и преднина от седем пред "Саутхемптън". След петата си загуба "Ливърпул" е седми с 14 точки.

Червените започнаха много добре срещата. Още в...

Съдът оправда сина на кмета на Галиче

http://www.cross.bg/byala-slatina-martin-1438862.html

/КРОСС/ Белослатинският районен съд оправда Мартин Чоков по повдигнатото му обвинение за побой, научи първо „Конкурент".Чоков - младши бе обвинен в това, че на 29 март т.г. около 2 ч. пред заведение в Бяла Слатина е нападнал с метален бокс Милен Крумов и му е счупил двата предни зъба.Според прокуратурата в Бяла Слатина, 17-годишният младеж е извършил престъплението по хулигански подбуди и безпричинно е нанесъл ударите в главата на Крумов.Съдът обаче го оправда изцяло и го призна за невинен. Решението на магистратите в Бяла Слатина подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред окръжния съд във Враца.За побоя се разчу сред обществото покрай протест на ромите от Галиче, които се оплакаха от тормоз над децата си от 17-годишният Мартин Чоков. Тогава те се заканиха, че няма да ги пускат и на училище.Кметът, който четвърти мандат управлява селото пък заяви, че има кампания за омаскаряването му, а ромите търсели оправдание децата им да не ходят на училище.Наскоро в белослатинския районен съд бе разгледано и другото дело, което прокуратурата образува срещу Чоков - младши за незаконно притежание на оръжие. По него магистратите излязоха с решение, Мартин да бъде освободен от наказателна отговорност, а комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Бяла Слатина да вземе отношение по случая.

Над 10 км е опашката от тирове на "Лесово" заради засилен митнически контрол

http://frognews.bg/news_79798/

Над 10-километрова е колоната от ТИР-ове на турска територия, преди граничен пункт „Лесово", съобщи БиТиВи.

Неопитна шофьорка е блъснала две жени на тротоар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=270104

Млада жена, водач на лек автомобил предизвика катастрофа във Варна. Това съобщиха Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция” – Варна. Катастрофата е станала на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик” и ул. „Отец Паисий”. Жената е направила неуспешен опит за обратен завой, при което губи управлението върху автомобила и блъска две жени, движещи по тротоара.

Руски компании обмислят листване на свои книжа на борсата в Хонконг

http://www.vesti.bg/novini/ruski-kompanii-obmisliat-listvane-na-svoi-knizha-na-borsata-v-honkong-6026947

Газпром, Роснефт и Лукойл разглеждат възможността за предлагане на свои ценни книжа на борсата в Хонконг в азиатски валути, предава ТАСС, като се позовава на съобщение на министерството на икономическото развитие на Русия.

Експерт носи епруветки с ебола във Франция, търси лек!

http://www.bnews.bg/article-121261

Учените констатираха, че ебола мутира два пъти по-бързо у хората, отколкото в плодоядните прилепи, които пренасят вируса.

AT&T придобива мексиканския телеком Iusacell за 2,5 млрд. долара

http://www.investor.bg/telekomunikacii/457/a/att-pridobiva-meksikanskiia-telekom-iusacell-za-25-mlrd-dolara-183431/

Сделката е част от стремежа на американския гигант да разшири позициите си в пазари с потенциал за бърз растеж

Издирват лица, изпотрошили фитнес уреди за над 10 бона в Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415402

Полицията в Благоевград издирва лица, потрошили част от фитнес уреди, монтирани вчера в двата нови парка в града, съобщиха за Фокус от Областна дирекция на МВР-Благоевград.
За вандалския акт е сезирана полицията, прокуратурата и всички институции, имащи отношение към собствеността на община Благоевград. Полицията в Благоевград издирва лица, потрошили част от фитнес уреди, монтирани вчера в двата нови парка в града, съобщиха за Фокус от Областна дирекция на МВР-Благоевград. За вандалския акт е сезирана полицията, прокуратурата и всички институции, имащи отношение към собствеността на община Благоевград.

Издирват лица, изпотрошили фитнес уреди за над 10 бона в Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415395

Полицията в Благоевград издирва лица, потрошили част от фитнес уреди, монтирани вчера в двата нови парка в града, съобщиха за Фокус от Областна дирекция на МВР-Благоевград.
За вандалския акт е сезирана полицията, прокуратурата и всички институции, имащи отношение към собствеността на община Благоевград. Полицията в Благоевград издирва лица, потрошили част от фитнес уреди, монтирани вчера в двата нови парка в града, съобщиха за Фокус от Областна дирекция на МВР-Благоевград. За вандалския акт е сезирана полицията, прокуратурата и всички институции, имащи отношение към собствеността на община Благоевград.

Певицата Роберта: Искам да правя поп и рок музика по Шопен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4414344

СВЕТЛА ЙОРДАНОВА

Рок певицата Роберта е сред най-интересните и запомнящи се гласове на родната музика. На живо тя изглежда толкова крехка и нежна, че е трудно да си представиш, че притежава такъв мощен вокал и темперамент. С таланта си тя успява да впечатли и самата ЛПили Иванова, с която ги свързва дългогодишно приятелство. Двете правят и съвмц СВЕТЛА ЙОРДАНОВА Рок певицата Роберта е сред най-интересните и запомнящи се гласове на родната музика. На живо тя изглежда толкова крехка и нежна, че е трудно да си представиш, че притежава такъв мощен вокал и темперамент. С таланта си тя успява да впечатли и самата ЛПили Иванова, с която ги свързва дългогодишно приятелство. Двете правят и съвмц

Обжалвания в съда бавят изпълнението на важни инфраструктурни обекти

http://www.cross.bg/vazhni-sofiya-bavyat-1438861.html

София /КРОСС/ Обжалвания в съда бавят изпълнението на редица важни инфраструктурни обекти. Това е най-честата причина важни проекти да се бавят с месеци, съобщават от Столичната община.Обжалването е системен подход при много обществени поръчки. Другата причина за забавяне на проектите са отчуждителните процедури, които изискват време и огромни финансови инвестиции.Булевард "Витоша" в столицата вече цяла година стои разкопан заради съдебна процедура. Очаква се работата по него да започне през пролетта на следващата година.Предвижда се да бъде довършен и ремонтът на "Цариградско шосе". "В момента тече обществената поръчка. При нормалното ѝ приключване планираме през пролетта за завършим частта от "Алея Яворов" и 4-ти километър, и от "Горубляне" до околовръстния път на София", заяви заместник-кметът на София Любомир Христов, цитиран от bTV.

Опашката от тирове на пункта "Капитан Андреево" стигна до Одрин

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/08/2415541_opashkata_ot_tirove_na_punkta_kapitan_andreevo_stigna/?ref=rss


Опашката от тирове от Турция, които с дни не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин, съобщи БГНЕС.

Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП "Лесово-Хамзабейли" миналата неделя, при която бяха задържани български митничари и броят на служителите е намален. Поради това обработката на документите и проверките на тежкотоварните камиони става прекалено бавно, а...

В българско село берат банани

http://frognews.bg/news_79797/

В село Микрево голямата атракция е бананът, който расте на площада и който тази година даде първите си плодове. Кметът на селото се шегува: „Като не можем да станем Швейцария на Балканите, защо да не станем бананова република?”

Окислена вода се излива в река Луда Яна

http://www.mediapool.bg/okislena-voda-se-izliva-v-reka-luda-yana-news226971.html

Окислена вода от химико-биологична инсталация в близост до пазарджишкото село Цар Асен се излива в река Луда Яна, алармира пред Дарик кметът на населеното място Антоанета Генова. Сигналът е получен тази сутрин от местни жители, които обезпокоени са съобщили, че езерото, в което се оттича тази окислена вода, прелива и отровите отиват в реката. От станцията на "Еко Медет" заради аварирала екопомпа е започнало залпово изтичане на киселинни води в река Луда Яна, допълни БНР. По думите на кмета нивото на водата в съоръжението достига 3 метра при допустими 1.5 м. Отровната вода се излиза директно в реката през поставени две тръби. Притеснявам се, че кладенците на питейната вода са много близо до реката и ако не бъдат взети спешни мерки е застрашено здравето на хората, заяви кметицата и добави, че от сутринта са подадени сигнали на тел. 112, Пожарната, РИОСВ и всички институции, които могат да разрешат проблема. От екоинспекцията в Пазарджик са обяснили, че ще направят проверка чак в понеделник. Проблемът не търпи отлагане, каза още Антоанета Генова, която допълни, че няма яснота коя е фирмата, която стопанисва инсталацията. Директорът на РИОСВ Костадин Гешев, който е на мястото на екопроблема, обеща, че ситуацията ще бъде овладяна още днес.

Хванахме заготовка за милиони цигари, пратена от Дубай

http://www.bnews.bg/article-121188

Контейнер с недекларирани материали за производство на тютюневи изделия бяха задържани на Пристанище Варна - Запад

Работата на Съвета Русия-НАТО трябва да се възстанови

http://www.cross.bg/gensher-rabotata-suvetut-1438860.html

/КРОСС/ Работата на Съвета НАТО-Русия трябва да се възобнови, за да се преодолее напрежението между Запада и Русия. Това становище бе изразено от бившия германски външен министър Ханс-Дитрих Геншер в интервю за Deutsche Welle."имаме работа с криза, а Съветът (НАТО-Русия) не се събира. Мисля, че и двете страни имат повод да се замислят", каза той. Геншер подчерта, че Съветът НАТО-Русия е "голямо постижение, създадено за периоди на криза".

Германци искат да съборят оградата ни с Турция, МВР обеща да не го допусне

http://offnews.bg/news/n_1/n_414994.html

Късно в петък е получен сигнал в полицията, че германски радикали се готвят да прережат оградата и разрушат оградата на границата между България и Турция, която бе построена тази година, за да предпазва от нелегално пресичащите имигранти. Германските радикали искат да отрежат оградата, за да отворят границите за бежанците. Кампанията е по повод 25-годишнината от падането на Берлинската стена. Те твърдят, че оградите по външните граници на ЕС в България и Гърция са незаконни и причиняват смъртта на хора, които търсят убежище. Радикалите са събрали над 30 000 евро дарения в indiegogo, което би трябвало да осигури пътуването на 3 автобуса с по 55 души, като всеки ще носи със себе си инструменти, с които да повреди граничната ограда. По този повод по границата с Турция са изпратени допълнителни полицейски екипи и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението. „Ако някой има намерение да разрушава това препятстващо съотръжение на българо-турската граница, включително да доближи една специална зона за сигурност, която има буквално около оградата и границата, това просто няма да се случи”, каза новият вътрешен министър Веселин Вучков . „Имаме конкретна информация. Мога да ви уверя, че тези намерения, които имат за нарушване на нашата инфраструктура по българо-турската граница, няма да бъдат осъществени, за което има и съответните законови, правни норми. Така че кой какви желания има е едно, а какво ще се случи е съвсем друго”, допълни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Шофьорка с ауди помете две жени във Варна

http://frognews.bg/news_79796/

Млада жена с Ауди предизвика катастрофа на кръстовището пред заведение за бързо хранене във Варна.

Британският музей се противи на новите опити на Гърция да си върне скулптури от Акропола

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/08/2415528_britanskiiat_muzei_se_protivi_na_novite_opiti_na/?ref=rss


Директорът на Британския музей Нил Макгрегър се възпротиви срещу новите опити на Гърция да си върне няколко мраморни антични скулптори и барелефи, които някога са красили Акропола в Атина, а сега се намират в Лондон, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Според директора античните шедьоври били отнесени в столицата на Великобритания през 19 век от лорд Елджин в пълно съответствие с тогавашните закони. "Тези шедьоври са собственост на Британския музей", категоричен е Макгрегър....

Депутатите на Бареков подкрепили Борисов, за да го избавят от ДПС

http://www.moreto.net/novini.php?n=270101

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Това е казал лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, по време на Четиридесетия конгрес на ЗНС, на който е бил гост, цитиран от пресцентъра на партията.

Хора от шуменско се надигнаха срещу проучванията за нефт и газ

http://frognews.bg/news_79795/

Жителите на Троица, Осмар и Хан Крум организират утре, 9 ноември, протест срещу проучванията за нефт и газ, които от няколко дни се извършват на територията на трите села, съобщи „Хоризонт".

Зукърбърг обиден на създателите на „Социална мрежа”

http://www.cross.bg/zykurburg-facebook-mrezha-1438859.html

/КРОСС/ Създателят на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е обиден на създателите на филма „Социална мрежа". Милиардерът разкритикува лентата на Дейвид Финчър, в която по думите му имало много нетечности. "Бях удивен колко много са променили живота ми", каза Зукърбърг. „Чувствам, че Холивуд прави нещата по свой начин, дори и по отношение на моето дете Facebook", добави той. "Те просто са измислили много неща, което е доста обидно. Те са си измислили цялата тази сюжетна линия, че съм създал Facebook, за да привличам момичета ", коментира той. Според сюжета на филма Зукърбърг създава социалната мрежа, след като е скъсал с приятелката си. По думите на 30-годишния бизнесмен обаче това е доста неправдоподобно. Ако всичко това било заради нежния пол, нямало да се ожени за Присила Чан.

Хандбал: “Поморие” загуби от “Етър 64″ с 15:28

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/HHt-IKR5e18/

Хандбалистките на Поморие ще зимуват само с две точки на предпоследното 6-то място във временното класиране на АРХГ. В последния 7-ми кръг на есенния дял на шампионата поморийки загубиха от шампиона “Етър 64″ – Велико Търново с резултат 28:15 (11:8) Домакинската среща се игра в Бургас, заради организираната изложба на Есенните културни салони в спортната зала на Гранд хотел “Поморие”.

Полицията в Лондон е в повишена готовност заради съмнения за готвено покушение срещу кралицата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/08/2415537_policiiata_v_london_e_v_povishena_gotovnost_zaradi/?ref=rss


Полицията и специалните служби в британската столица са приведени в повишена готовност във връзка със съобщения за подготвяно покушение срещу кралица Елизабет Втора, съобщи телевизия "Скай нюз", цитирана от ТАСС.

Трябва да проявяваме изключително внимание. Предстоят ни внушителни прояви с участието на висшите лидери на страната по случай 100-годишнината от избухването на Първата световна война. За гарантиране на реда и сигурността са мобилизирани доста хора, каза пред телевизията...

20-годишно "Рено" изгоря за минути на кръстовище в Русе

http://www.vesti.bg/novini/20-godishno-reno-izgoria-za-minuti-na-krystovishte-v-ruse-6026946

20-годишно "Рено" се самозапали в движение и изгоря за по-малко от 10 минути на кръстовище в Русе.

Половината българи са с депресия, всеки трети е с мозъчно заболяване

http://frognews.bg/news_79794/

Половината българи са с депресия, тревожност и ментални проблеми, а всеки трети има мозъчно заболяване.

Маруся се разпадна, напуска Формула 1

http://www.bnews.bg/article-121208

Компанията FRP Advisory LLP не успя да гарантира бъдещето на Маруся, а липсата на инвеститор доведе до отказа на отбора да участва в състезанията в Бразилия и Абу Даби.

Екологично бедствие в река Луда Яна

http://pazardjik.actualno.com/Ekologichno-bedstvie-v-reka-Luda-Jana-news_59284.html

Окислени води са изтекли в река Луда Яна край пазарджишкото село Цар Асен. Положението ще бъде овладяно в рамките на днешния ден, заяви директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите...

Теменужка Петкова: Енергетиката се управлява така, че да се източват пари

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4415378

Ситуацията е енергетиката е тежка. Имам волята да проведа реформи, чрез които да излезем от омагьосания кръг в енергетиката". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия. Според нея в енергетиката има определени кръгове с интереси.Тя предвижда ревизия в сектора. Ще се провери как се формират разходи и печалби. Ситуацията е енергетиката е тежка. Имам волята да проведа реформи, чрез които да излезем от омагьосания кръг в енергетиката". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия. Според нея в енергетиката има определени кръгове с интереси.Тя предвижда ревизия в сектора. Ще се провери как се формират разходи и печалби.

Петкова: Енергетиката се управлява така, че да се източват пари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4415375

Ситуацията е енергетиката е тежка. Имам волята да проведа реформи, чрез които да излезем от омагьосания кръг в енергетиката Ситуацията е енергетиката е тежка. Имам волята да проведа реформи, чрез които да излезем от омагьосания кръг в енергетиката". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия. Според нея в енергетиката има определени кръгове с интереси.Тя предвижда ревизия в сектора. Ще се провери как се формират разходи и печалби.

Синът на кмета на Галиче не бил хулиган, оправдаха го и за патлака

http://www.bnews.bg/article-121271

17-годишният син на кмета на Галиче не е хулиган, реши Районният съд в Бяла Слатина.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване