Google става клетъчен оператор

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248612_Google+%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

 Google планира да предлага евтини услуги за клетъчна телефония, твърдят медиите зад Океана. Интернет гигантът ще купи честоти от два от най-големите мобилни оператори в САЩ и ще работи като виртуален оператор (MVNO). За новия проект на Google все още не се знае много, но е известно, че е получил името Project Nova.

 

Очаква се виртуалният оператор на интернет корпорацията да заработи още в рамките на 2015-а. Според неназовани източници топмениджърът на Google Ник Фокc, оглавяващ Project Nova, смятал да го стартира още през есента на миналата година.

 

Виртуалният мобилен мрежов оператор (MVNO  — mobile virtual network operator) продава мрежови услуги под собствена марка, използвайки инфраструктурата на друг вече съществуващ мобилен оператор. Така компанията си спестява огромни разходи по строителството и поддръжката на собствена клетъчна мрежа.

 

Слуховете, че Google, Apple и други IT гиганти имат намерение да пуснат собствени MVNO, циркулират от няколко години. Интересът на технологическите корпорации в тази насока не е неочакван. Контролирайки клетъчната мрежа, е по-лесно да се следи начинът, по който се използват устройствата в нея и да се подобри качеството на услугите. Освен това Google ще е в състояние да предлага продукти и услуги като фиксирана и мобилна телефония, достъп до интернет, платена тв и др. Така корпорацията ще разшири още повече клиентелата си и ще увеличи пазарния си дял.

 

Google смята да подходи „творчески“ към тарифните планове, експериментирайки с „приложения за комуникации“. IT гигантът разполага и сега с такива програми. Например с Google Voice може да се провеждат евтини международни телефонни разговори и да се пращат безплатни SMS-и.

MacBook Air с Retina дисплей излиза през март

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248611_MacBook+Air+%D1%81+Retina+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B9+%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82

 Apple ще пусне до края на март най-тънкия ноутбук от серията MacBook Air, който ще е с Retina дисплей. За това съобщи техноблогът Apple Insider, позовавайки се на авторитетния анализатор Мин Чи Куо от компанията KGI Securities.

 

Слуховете, че Apple планира да произвежда свръхтънък 12-инчов MacBook Air с Retina дисплей, циркулират повече от година. Сега от тази продуктова линия се продават модели с диагонал на екрана 11 и 13 инча, а с Retina дисплей са оборудвани само ноутбуците MacBook Pro.

 

Според Мин Чи Куо доставките на новия MacBook Air, който ще бъде по-тънък и по-лек от предшествениците си, ще започнат до края на първото тримесечие на 2015-а. Експертът прогнозира, че Apple ще продаде около 6 млн. 12-инчови ноутбука.

 

Освен това Мин Чи Куо подкрепи твърденията, че умният часовник Apple Watch ще се появи на пазара през март. От него би трябвало да бъдат реализирани около 2,8 млн. бройки.

HoloLens на Microsoft използва процесор на Intel

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248610_HoloLens+%D0%BD%D0%B0+Microsoft+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0+Intel

 Революционните очила за добавена реалност HoloLens на Microsoft, които бяха представени на пресконференция миналата седмица, използват най-новия процесор Intel Cherry Trail. Този чип беше анонсиран за първи път на изложението CES в Лас Вегас в началото на януари.

 

Процесорът е от семейството Atom, което е с ниско енергопотребление и заради това се използва в таблетите. Чипът от новото поколение се отличава от настоящото най-вече с намаления си размер, което позволява да бъде инсталиран в извития корпус на HoloLens.

 

Intel Cherry Trail е изработен по 14-nm технология, която понастоящем е най-напредничавата. Освен централния процесор HoloLens има и графичен ускорител и специален холографски чип. Кои са техните производители обаче засега не се съобщава.

Samsung основен доставчик на чипове за iPhone

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248609_Samsung+%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D1%87%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%B7%D0%B0+iPhone

 Samsung Electronics ще стане основният доставчик на процесори за следващото поколение на iPhone. 75% от процесорите, които ще бъдат инсталирани в смартфоните на Apple, ще бъдат произвеждани от корейската компания. Финансовите параметри на сделката не се съобщават, както и кои други компании освен Samsung ще доставят процесори във фабриката в Остин, Тексас.

 

Именно корейският технологичен гигант стои зад чипа A7, който захранваше iPhone 5S, пуснат през 2013. После Apple реши да ползва услугите на тайванската компания TSMC за разработката на iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

Клавиатура разпознава собственика си

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248608_%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D0%B8

 Защитата на данните е особено актуална в последно време, но повечето разработки в тази насока не предлагат достатъчна сигурност. Една нова технология обещава да бъде хем ефективна, хем удобна за ползване. Това е идентификация на потребителя, чрез т.нар. клавиатурен почерк, който е бил изследван в продължение на няколко години от специалисти в Института по технологии на Джорджия съвместно с техни колеги от Китай.

 

Екипът от учени вече е създал прототип на клавиатура, която може да разпознае човек по неговия стил при въвеждане на текст. За разлика от традиционните алгоритми, които отчитат само паузите между символите и са чисто софтуерни решения, новата технология включва и сензори, които отчитат силата на натиск върху клавишите.

 

Прототипът е с нископрофилни клавиши с електрификационно покритие, което позволява генериране на заряд от фрикционния механизъм на превключвателите под тях. Полученото електричество може да се използва за захранване на самата клавиатура, както и на маломощна електроника. За да генерира достатъчно енергия за работата на MP3 плейър, потребителят трябва да поддържа ритъм от над 100 символа в секунда. Проектът за новата умна клавиатура е финансиран от Министерството на енергетиката на САЩ.

Превод в ефир през смартфона

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248607_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4+%D0%B2+%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7+%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B0

 Вавилонската рибка от „Пътеводител на галактическия стопаджия“ вече съществува не само във въображението на Дъглас Адамс, но и в реалния свят. Вместо да се спотайва в ушния ни канал и да превежда всички известни езици, тя плува в смартфоните ни.

 

Различните варианти на тази електронна рибка все още срещат трудности с по-сложните изрази и изречения, понякога бръщолевят забележителни безсмислици, но се справят все по-добре и по-добре с човешката реч. Очаква се в следващите пет години програмите за автоматичен превод да станат толкова добри, че с тяхна помощ ще можем да общуваме пълноценно с хора, чийто език не разбираме. „Монитор“ ви представя няколко от най-способните електронни вавилонски рибки:





GOOGLE TRANSLATE И WORD LENS

 
Миналата седмица Google добави в приложението си Google Translate за Android и iOS функция за моментален превод с елементи на допълнена реалност. Вече е достатъчно да насочите камерата на смартфона си към някакъв текст и на екрана веднага се появява неговият еквивалент на желания от потребителя език. Това нововъведение е много удобно за туристи и бизнес пътници и може да работи пълноценно без интернет връзка, като така спестява скъпия трафик на данни.

 

Функцията се базира на технологиите, използвани в приложението Word Lens на компанията Quest Visual, която беше купена от Google през май 2014-а. Засега моменталният превод работи от английски на един от следните шест езика (и обратно) – испански, немски, френски, руски, португалски и италиански. Самото приложение Word Lens вече не може да се свали отделно от Google Play и App Store, но ако го имате качено на смартфона си, то все още работи независимо от Google Translate, като предлага допълнителна функционалност.







WAYGO

 
Waygo е офлайн преводач и речник, специализиран в преводи от китайски, японски и корейски на английски и обратно. Създателите на приложението го описват преди всичко като инструмент за пътешественици, който осигурява моментален превод дори без интернет връзка.

 

Waygo веднага разпознава текста, към който е насочена камерата на смартфона. После преводът може да бъде „споделен“ в социалните мрежи, електронната поща или чрез интернет. Засега приложението разпознава само печатните букви и йероглифи и не „разбира“ креативните шрифтове или ръкописите.

 

Безплатната версия позволява превода на 10 надписа на ден. Приложението е достъпно за iOS и Android.






















SKYPE TRANSLATOR

 
Microsoft обещава, че новата му услуга Skype Translator ще бъде още по-естествена от Google Translate, защото ще изпълнява ролята на симултанен преводач. Потребителят не само получава текст с преведените думи на събеседника си в прозореца на чата, но и чува репликите, произнасяни от приложението.

 

Засега Skype Translator знае само английски и испански. В близко бъдеще апликацията ще може да поддържа и немски. Именно превод от английски на немски и обратно беше представен преди половин година от вицепрезидента на Skype Гурдийп Пол и сътрудничката на Microsoft Даяна Хайнрихс. В следващ етап програмата ще „научи“ арабски, френски, италиански, португалски, японски, корейски и двата основни китайски диалекта – мандарин и кантонски.

 

Skype Translator разбира всички произнесени думи в широк контекст. Така, колкото по-изчерпателни изречения се използват, толкова по-точен е смисълът.

 

Към момента апликацията работи само с операционната система Windows 8.1 и може да се сваля единствено с покана от Microsoft, като оставите заявка в сайта на Skype. Предвижда се програмата да бъде достъпна и за Android и iOS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Лозан Панов е новият съдия №1

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248606_%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD+%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D0%B5+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F+%E2%84%961

 Съдията от Върховния административен съд Лозан Панов е новият председател на Върховния касационен съд. Това стана след вота на членовете на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на БГНЕС.

За Лозан Панов със "за" гласуваха 17 членове на ВСС, 6 бяха против. Нямаше въздържали се. За избор на нов председател а ВКС са нужни 17 гласа от членовете на съвета при тайно гласуване. За Павлина Панова гласуваха 6 от членовете на ВСС, против бяха 11, а въздържали се - 6.

Реформите, които трябва да се състоят в съдебната система са дълбоки и трябва да се осъществят, каза Лозан Панов след като бе избран за съдия номер едно. Той каза, че предстои много работа. Панов добави, че съдия Павлина Панова е блестящ юрист. За да прецени обаче дали в бъдеще ще работи с нея, ще му трябва време първо да се запознае с работата на ВКС и състоянието му.

Преди това по време на дебатите, касаещи двамата кандидатите, членовете на ВСС изказах мненията си за тях. Милка Итова заяви, че Лозан Панов би бил по-подходящ за председател на ВКС, като предимството било, че не е съдия от ВКС, което ограничавало до известна степен. Павлина Панова познава проблемите на ВКС и това се видя много ясно, каза Калин Калпакчиев. Калин Иванов заяви, че ще подкрепи Панова, тъй като тя щяла да издигне нивото на ВКС и на съдебната система като цяло.

Преди това членът на ВСС Михаил Кожарев предложи гласуването за нов председател на ВКС да е с хартиени бюлетини. Някои от членовете на съвета се обявиха за подкрепиха, други - не, трети се опитаха чрез административни хватки да избягнат гласуването. В крайна сметка ВСС реши и този път да гласува електронно.

По време на изслушването от членовете на ВСС за битката за председател на ВКС съдия Павлина Панова заяви, че няма нужда от нов НПК, а от съществени промени в сегашния, тъй като има много недостатъци. Нейният опонент Лозан Панов изтъкна същата теза. И двамата поставиха като първи приоритет независимостта на съдебната система и обявиха пред членовете на ВСС, че постът - председател на ВКС не е самоцел. Визиите на Панов и Панова, обаче се разминават, относно това дали ВСС трябва да е разделен на две колегии и да е постоянен орган или не. Панова се обяви, че ВСС трябва да бъде разделен на две колегии и да не е постоянно действащ орган, а Панов посочи, че трябва да бъде постоянно действащ с оглед на обема на работата.

Панов упрекна ВКС и съдебната система като цяло, че се намира в тежка имиджова криза и заяви, че изходът в увеличаване на прозрачността и диалога с гражданите. Опонентката му репликира, заявявайки, ВКС няма проблеми с визията или съществени недостатъци, за да се взимат хирургически мерки. Ако пътят минава за председател на ВКС минава през разделяне на хората, по-добре не избирайте мен, а Панова, посочи Панов към края на концепцията си. От своя страна Панова му отвърна, че ВКС не е разединен съд. В края на представянето си пред магистратите Лозан Панов ги помоли да преосмислят решението си и да прегласуват начина, по който да се избере председателят на ВКС, чрез гласуване с бюлетини. Панова, пък заяви, че членовете на ВСС сами имат правото да изберат как да се осъществи гласуването.













БГНЕС

Яне Янев съветва Борисов за борбата с корупцията

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248605_%D0%AF%D0%BD%D0%B5+%D0%AF%D0%BD%D0%B5%D0%B2+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81+%D0%BA%D0%BE%D1%

 Лидерът на партията "Ред, законност и справедливост" Яне Янев е назначен от премиера Бойко Борисов за съветник в Министерския съвет.

От правителството потвърдили информацията, съобщава "24 часа". Назначението на Янев е станало преди 3 дни - във вторник, а в момента се търси кабинет за него в сградата на Министерския съвет. Янев ще съветва Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Поне това били заявените от него планове, тъй като все още Борисов не е издал заповед какви ще са ресорите му.

Янев беше председател на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-ото народно събрание. Бил е и член на комисията за контрол на ДАНС. Той не участва на последните парламентарни избори, а декларира подкрепата си за ГЕРБ. На президентския вот през 2011 г. партията му сложи билбордове с надпис "Ще уволня Борисов", с които агитираше за своя кандидат Атанас Семов. След като отпаднаха на първия тур обаче, от РЗС подкрепиха кандидата на ГЕРБ и настоящ президент Росен Плевнелиев.

С назначението на Янев 11-те места в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов вече са попълнени. 

 

 

БГНЕС

Музика от “Властелинът на пръстените” ще звучи в нов концерт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4566679


Музиката от втората част на “Властелинът на пръстените” - “Двете кули”, ще зазвучи на живо, докато филмът се прожектира на голям екран в “Арена Армеец”. Концертът ще е на 19 декември и ще бъде изпълнен от симфоничен оркестър и хор. Това е вторият подобен спектакъл. Заради успеха на първия преди близо два месеца организаторите се решиха да
Музиката от втората част на “Властелинът на пръстените” - “Двете кули”, ще зазвучи на живо, докато филмът се прожектира на голям екран в “Арена Армеец”. Концертът ще е на 19 декември и ще бъде изпълнен от симфоничен оркестър и хор. Това е вторият подобен спектакъл. Заради успеха на първия преди близо два месеца организаторите се решиха да

Сенатът одобри гигантски нефтопровод през САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/248604_%D0%A1%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4+%D0%BF%

 Сенатът на Конгреса на САЩ прие в четвъртък законопроект за изграждането на оспорвания нефтопровод от Канада до Мексиканския залив. Заради този законопроект Белият дом влезе в остри противоречия с конгресмените, които го подкрепят.

За решението гласуваха 62-ма сенатори, включително 9 демократи. Против бяха 36 членове на горната камара на парламента.

Спроред плановете петролопроводът ще тръгне от нефтоносните пясъци в канадската провинция Албърта, през американските щати Монтана, Южна Дакота и Небраска, където ще се съедини с вече положената тръба до Мексиканския залив. Очаква се магистралния тръбопровод с обща дължина 1,9 хиляди километра да пренася над 830 хиляди барела петрол дневно до рафинериите в Тексас и Луизиана.

След изборното поражение на демократите пред ноември републиканците отново са господари на Конгреса на САЩ и вече реализират първия приоритет - строителството на петролопровода "Кийстоун Екс Ел" (Keystone XL). Обектът трябва да получи разрешение от американската администрация, но Барак Обама от шест месеца отлага заради съпротивата на много демократи и еколозите. Републиканците искат със закона да дадат зелена светлина за гигантския проект и така да удържат обещанието си бързо да гласуват закони, създаващи работни места.

"Кийстоун Екс Ел" ще струва около 5,3 милиарда щатски долара.







БГНЕС 

22 млн. евро похарчени в чужбина чрез Бг карти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4567008

22 млн. евро са били изхарчени в чужбина с банкови карти, издадени от български банки по време на Коледните и Новогодишните празници, съобщи най-големият международен оператор „Виза“. Данните на компанията са за периода от 20 декември до 5 януари. Това е ръст от 16% спрямо 2013 г. С дебитни и кредитни карти българите са заплатили близо 458 000
22 млн. евро са били изхарчени в чужбина с банкови карти, издадени от български банки по време на Коледните и Новогодишните празници, съобщи най-големият международен оператор „Виза“. Данните на компанията са за периода от 20 декември до 5 януари. Това е ръст от 16% спрямо 2013 г. С дебитни и кредитни карти българите са заплатили близо 458 000

US Сенатът одобри строежа на спорния Keystone XL

http://news.ibox.bg/news/id_2001516459

Но президентът Обама ще наложи вето и няма достатъчно гласове за преодоляването му

Шведският писател Алфред Йенсен номинира Пенчо Славейков за Нобелова награда за литература

http://chronicles.actualno.com/Shvedskijat-pisatel-Alfred-Jensen-nominira-Pencho-Slavejkov-za-Nobelova-nagrada-za-literatura-news_453893.html

Преводач, журналист, кореспондент на шведски вестници в Европа, автор на многобройни пътеписи от пътуванията в славянските страни, експерт по славянските литератури към Нобеловия комитет, истински инт...

Димитър Костов номиниран за шеф на „Банков надзор“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4567001

Управителят на БНБ номинира официално Димитър Костов за шеф на управление „Банков надзор“ в централната банка. Предложението бе внесено вчера в деловодството на парламента. Димитър Костов в момента е подуправител на БНБ и ръководи управление „Банково“. Той ще наследи на поста Цветан Гунев, който беше отстранен с решение на парламента след като
Управителят на БНБ номинира официално Димитър Костов за шеф на управление „Банков надзор“ в централната банка. Предложението бе внесено вчера в деловодството на парламента. Димитър Костов в момента е подуправител на БНБ и ръководи управление „Банково“. Той ще наследи на поста Цветан Гунев, който беше отстранен с решение на парламента след като

Валентина Радинска и Андрей Андреев с награда от конкурс по поезия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4566704


Валентина Радинска и Андрей Андреев са тазгодишните носители на поетичната награда “Теодор Траянов”. Конкурсът е в памет на пазарджишкия поет Теодор Траянов. Провежда се на 3 години. Радинска и Андреев са победители във второто издание на конкурса. Освен грамота има и парична награда - 1000 евро. Официалната церемония по награждаването е довечера,
Валентина Радинска и Андрей Андреев са тазгодишните носители на поетичната награда “Теодор Траянов”. Конкурсът е в памет на пазарджишкия поет Теодор Траянов. Провежда се на 3 години. Радинска и Андреев са победители във второто издание на конкурса. Освен грамота има и парична награда - 1000 евро. Официалната церемония по награждаването е довечера,

Любим виц на Тома Спространов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4566929

Любим виц на Тома Спространов

Англичанин, французин и българин хвалят жените си. 
- Моята Мери, като върви по улиците на Лондон, всички се обръщат да гледат хубавите крака.
- Моята Мари пък, като ходи из Париж, пищните гърди така се тресат, че влудяват 














мъжете.
- Моята Мара, като излиза
Любим виц на Тома Спространов Англичанин, французин и българин хвалят жените си. - Моята Мери, като върви по улиците на Лондон, всички се обръщат да гледат хубавите крака. - Моята Мари пък, като ходи из Париж, пищните гърди така се тресат, че влудяват мъжете. - Моята Мара, като излиза

Оцеля ли Касъл след сватбата?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4567096

Той има остро перо, а тя - огнестрелно оръжие. Той може и да е малко ексцентричен и шантав, но така само си печели още повече привърженици. Тя е секси и професионалист, но така само хваща лошите по още по-впечатляващи начини. Двамата са страшен тандем в разплитането на загадки, но могат ли да бъдат двойка и без оръжията си?
Докато Ричард Касъл
Той има остро перо, а тя - огнестрелно оръжие. Той може и да е малко ексцентричен и шантав, но така само си печели още повече привърженици. Тя е секси и професионалист, но така само хваща лошите по още по-впечатляващи начини. Двамата са страшен тандем в разплитането на загадки, но могат ли да бъдат двойка и без оръжията си? Докато Ричард Касъл

Норвежкото дете чудо Мартин Йодегоор тренира по 3 ч на ден от 7-годишен (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4567148


16-годишното дете чудо от Норвегия Мартин Йодегоор, което впечатли цяла Европа със страхотните си за тази възраст изяви и се прочу покрай България, най-накрая направи своя избор и подписа договор за 5 г. с 10-кратния клубен шампион на Стария континент “Реал” (Мадрид).
Така испанският гранд добави към галактическия си състав все още малката звезда,
16-годишното дете чудо от Норвегия Мартин Йодегоор, което впечатли цяла Европа със страхотните си за тази възраст изяви и се прочу покрай България, най-накрая направи своя избор и подписа договор за 5 г. с 10-кратния клубен шампион на Стария континент “Реал” (Мадрид). Така испанският гранд добави към галактическия си състав все още малката звезда,

Париж: Животните са живи създания, не инвентар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4567047


Френският парламент официално призна животните за “живи, чувствителни създания”, а не “инвентар”, предаде АФП. След повече от година разгорещени дебати законопроектът за обновяване статута на животните във Франция беше одобрен, синхронизирайки 200-годишния граждански кодекс с настоящите селски и наказателен закон,
Френският парламент официално призна животните за “живи, чувствителни създания”, а не “инвентар”, предаде АФП. След повече от година разгорещени дебати законопроектът за обновяване статута на животните във Франция беше одобрен, синхронизирайки 200-годишния граждански кодекс с настоящите селски и наказателен закон,

Атина възстановява служители на работа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4567000

2500-3500 държавни служители ще бъдат възстановени в рамките на месец на работа в Гърция, обявиха новите власти. Съкратените са основно чистачи, училищни пазачи и технически служители от образованието.
Според зам.-министъра на административната реформа Йоргос Катрунгалос става въпрос за възстановяване на незаконни съкращения.
2500-3500 държавни служители ще бъдат възстановени в рамките на месец на работа в Гърция, обявиха новите власти. Съкратените са основно чистачи, училищни пазачи и технически служители от образованието. Според зам.-министъра на административната реформа Йоргос Катрунгалос става въпрос за възстановяване на незаконни съкращения.

Русия напуска ПАСЕ след скандал за Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4566873

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) лиши руската делегация от основни правомощия – право на гласуване и участие в работата на ръководните и? органи до април. Причината е ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна и нежеланието и? да работи за реализиране на примирието, договорено в Минск.
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) лиши руската делегация от основни правомощия – право на гласуване и участие в работата на ръководните и? органи до април. Причината е ролята на Русия в конфликта в Източна Украйна и нежеланието и? да работи за реализиране на примирието, договорено в Минск.

Тодор Батков: Ще дам акции на всеки, който извади пари за "Левски"

http://petel.bg/Todor-Batkov--SHHe-dam-aktsii-na-vseki--koyto-izvadi-pari-za-Levski__99313

Собственикът на "Левски" Тодор Батков демонстрира оптимизъм на днешната среща за учредяването на бизнес клуб, постъпленията от който да...

Хулио Иглесиас за пети път у нас

http://petel.bg/Hulio-Iglesias-za-peti-pat-u-nas-__99314

Носителят на „Грами” Хулио Иглесиас ще направи серенада на българки от три поколения на 26 май в „Арена Армеец”. Визитата на латиноидола...

Очертава се глад за качествени жилища

http://petel.bg/Ochertava-se-glad-za-kachestveni-zhilishha__99311

Покупките на качествени жилищни имоти в строителство отново са се възобновили за първи път от началото на кризата.  Това заяви...

Филми в Дневник След 5: Съседското момче

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2015/01/30/2405624_susedskoto_momche/?ref=rss


Жанр: Трилър
САЩ / 2015 / 0 минути
Сценарист: Барбара Къри
Режисьор: Роб Коен
В ролите: Дженифър Лопес, Кристин Ченоует, Джон Корбет, Бейли Чейс, Хил Харпър, Иън Нелсън, Травис Шулд
Във филма "Съседското момче" Лопес играе току-що разведената учителка Клеър, която се опитва да се приспособи към новия си живот, докато отглежда сина си. Скоро в съседство се нанася Ноа – симпатичен тийнейджър, който безпардонно флиртува с новата си съседка.

С оглед на всичко,...

Един загинал при жестока катастрофа в Ловеч

http://pik.bg/един-загинал-при-жестока-катастрофа-в-ловеч-news279060.html

Един загинал при жестока катастрофа в Ловеч

Тежка катастрофа е станала на кръстовището до бензиностанция „Лукойл“ в Ловеч тази вечер. При инцидента има един загинал. Районът е отцепен от полицията. На мястото има и спасителни екипи на гражданска защита, линейки и множество полицаи, съобщава Ловеч днес. eu.Катастрофата е между два леки автомобила, като марката и моделът им не се посочват. Единият от тях е смачкан до неузнаваемост и е по средата на платното в посока центъра. В другото платно лежи преобърнат другият автомобил.

Пред едната смачкана кола има покрито тяло, вероятно на починал участник в инцидента. На мястото на катастрофата освен множество служители на спасителните екипи има и десетки смълчани от ужас хора. 

Смачканият черен автомобил е с ловешка регистрация, но засега няма информация и повече подробности

Филми в Дневник След 5: Теорията на всичко

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2015/01/30/2454372_teoriiata_na_vsichko/?ref=rss


Жанр: Биографичен, Драма
Великобритания / 2014 / 123 минути
Сценарист: Антъни Макартън
Режисьор: Джеймс Марш
В ролите: Лесли Манвил, Хари Лойд, Дейвид Тюлис, Емили Уотсън, Еди Редмайн, Фелисити Джоунс, Георги Николов, Том Прайър, Алис Ор-Юинг
"Теорията на всичко" е невероятната история на един от най-великите умове на всички времена – астрофизикът Стивън Хокинг и любовта му към състудентката му от Кембридж Джейн Уайлд.

Здравият и жизнен младеж получава...

Филми в Дневник След 5: Ани

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2015/01/30/2461472_ani/?ref=rss


Националност: САЩ
Времетраене:118 мин.
Режисьор: Уил Глук
Сценарист: Уил Глук, Алин Брош Макена
Продуцент: Джей Браун, Уил Глук, Джеймс Ласитър
Оператор: Майкъл Грейди
Музика: Грейг Кърстин
В ролите: Камерън Диас, Джейми Фокс, Кувенджани Уолис, Роуз Бърн, Боби Канавали
За да направи кампанията си по-социално ориентирана, бизнес магната и кандидат за кмет на Ню Йорк Сити, Бенджамин Стакс (Джейми Фокс) прибира сирачето Ани, което откакто е изоставено от...

Филми в Дневник След 5: Жокерът

http://www.dnevnik.bg/sled5/filmi/2015/01/30/2453148_jokerut/?ref=rss


Жанр: Драма, Криминален, Трилър
САЩ / 2015 / 92 минути
Сценарист: Уилям Голдман
Режисьор: Саймън Уест
В ролите: Джейсън Александър, Крис Браунинг, Доминик Гарсиа-Лоридо, Седрик Шоумена, Макс Касела, Хоуп Дейвис, Ан Хечи, Майкъл Ангарано, Майло Вентимиглиа, Стенли Тучи, София Вергара, Джейсън Стейтъм, Франсоа Винсентели
Оператор: Шели Джонсън
Продуцент: Стийв Часман
Ник Уайлд (Джейсън Стейтъм) е бодигард в Лас Вегас със смъртоносни професионални умения и...

Св. цар Петър -небесен покровител на България

http://frognews.bg/news_85150/

Цар Петър е един от малкото ни средновековни владетели, удостоени с ореола на светостта. Той е внук на св. княз Борис-Михаил и син на цар Симеон І от брака му с дъщерята на великия болярин Георги Сурсувул.

Жестока катастрофа в Ловеч, има загинал (СНИМКИ)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4567369

Тежка катастрофа е станала на кръстовището до бензиностанция „Лукойл“ в Ловеч тази вечер. При инцидента има един загинал. Районът е отцепен от полицията. На мястото има и спасителни екипи на гражданска защита, линейки и множество полицаи, съобщава lovechtoday.
Катастрофата е между два леки автомобила, като марката и моделът им не се посочват.
Тежка катастрофа е станала на кръстовището до бензиностанция „Лукойл“ в Ловеч тази вечер. При инцидента има един загинал. Районът е отцепен от полицията. На мястото има и спасителни екипи на гражданска защита, линейки и множество полицаи, съобщава lovechtoday. Катастрофата е между два леки автомобила, като марката и моделът им не се посочват.

Диалог с Русия, а не санкции, иска Гърция

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/61965/Dialog-s-Rusiya-a-ne-sanktsii-iska-Gartsiya

/Поглед.инфо/ ЕС трябва да започне диалог с Русия, а не да въвежда срещу нея нови санкции, каза външният министър на Гърция Никос Котзиас.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4565918

Доц. д-р Антоний Гълъбов, политолог, 51 г.
Доц. д-р Божидар Финков, бивш министър на здравеопазването, ръководител на Клиника по кардиология към УМБАЛ “Света Анна”, 67г.
Георги Георгиев, двукратен световен и двукратен европейски шампион по самбо, бронзов медалист по джудо, 39 г.
Димитър Бербатов, футболист, играч на “Монако”, 34 г.
Доц. д-р Антоний Гълъбов, политолог, 51 г. Доц. д-р Божидар Финков, бивш министър на здравеопазването, ръководител на Клиника по кардиология към УМБАЛ “Света Анна”, 67г. Георги Георгиев, двукратен световен и двукратен европейски шампион по самбо, бронзов медалист по джудо, 39 г. Димитър Бербатов, футболист, играч на “Монако”, 34 г.

Жестока катастрофа в Ловеч, има загинал (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4567366

Тежка катастрофа е станала на кръстовището до бензиностанция „Лукойл“ в Ловеч тази вечер. При инцидента има един загинал. Районът е отцепен от полицията. На мястото има и спасителни екипи на гражданска защита, линейки и множество полицаи, съобщава lovechtoday.
Катастрофата е между два леки автомобила, като марката и моделът им не се посочват.
Тежка катастрофа е станала на кръстовището до бензиностанция „Лукойл“ в Ловеч тази вечер. При инцидента има един загинал. Районът е отцепен от полицията. На мястото има и спасителни екипи на гражданска защита, линейки и множество полицаи, съобщава lovechtoday. Катастрофата е между два леки автомобила, като марката и моделът им не се посочват.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване