За три дни осъдиха пиян шофьор на автобус в Пловдив

http://pik.bg/за-три-дни-осъдиха-пиян-шофьор-на-автобус-в-пловдив-news343144.html

За три дни осъдиха пиян шофьор на автобус в Пловдив

Шест месеца условна присъда с три години изпитателен срок даде днес Районен съд - Пловдив на 54 годишния Стоица Доброжалийски.

На 31 май тази година професионалният шофьор е управлявал автобус без пътници с 2.7 промила алкохол в кръвта. Според НК, това е престъпление по чл. 343 б ал. 1. Този път Темида се задейства за рекордно кратко време и на съдията остана само да одобри споразумение между подсъдимия и Районна прокуратура.

Откриват скулптурата „Японката" на Доко Доков в Казанлък

http://www.cross.bg/kazanluk-rozata-grada-1468013.html

/КРОСС/Гости от 8 държави ще вземат участие в Празника на розата в Казанлък на 5 юни. Броят им тази година е по-малък в сравнение с предходните. Общо 20 представители от Италия, Германия, Македония, Белгия, Гърция, Китай и Япония ще пристигнат в петък за празника на града. Делегатите ще присъстват на коронясването на Царица Роза и ще вземат участие в събитията, посветени на Празника на розата, както и в неделното празнично шествие. Събитията от празничната програма започнаха на 15 май и ще продължат до 12 юни.  Днес предстои да бъде връчена Годишната награда „Бъдеще за децата", а утре 4 юни ще се проведе национален фестивал със зумба групи и инструктури „Зумба маратон в Розовата долина". В петък, 5 юни, е празникът на града. Той ще започне с водосвет за благоденствие и церемония по издигане на знамето. В 10.30 ч. на ул."Искра" ще бъде официалн открита скулптурата „Японката" - последната творба на отишлия си скулптор и почтен почетен гражданин на Казанлък Доко Доков. 84-годишният творец почина на 29-ти юни миналата година от тежка болест, от която се лекуваше в последните близо две години

БЧК: Няма недостиг на водни спасители

http://pik.bg/бчк-няма-недостиг-на-водни-спасители-news343143.html

БЧК: Няма недостиг на водни спасители

В страната ни няма недостиг на водни спасители. Това каза Стоян Андонов, член на НС на БЧК и председател на Националната комисия по водно спасяване по време на пресконференция по случай седмица на водното спасяване, предаде агенция „Фокус”.

Той опроверга информацията, че в България не достигат 3 хиляди спасители.

„Миналата година са заверени 1 600 талона за водни спасители, това означа че е заверена работоспособността им за конкретния сезон. Тя всяка година се проверява. Спасители има абсолютно достатъчно и то с квалификация на европейско ниво, категоричен бе той. „Тези спасители често получават по-голямо възнаграждение и уважение за труда си, извън България4, призна все пак той.

"През 2015 година са обучени общо 635 водни спасители. 412 от тях за плувни басейни, 223 за открити водни площи и море. На този етап има достатъчно кадри за обезопасяването на Черноморските ни плажове и водни басейни", съобщи Андонов.

„В началото на година недостигът има и в САЩ и в България, защото спасителите са предимно млади хора, ученици и студенти, и в тази част на сезон те още не са завършили. За товаима известни затруднения. Законодателят даде възможността през този период спасителните постове да могат да се организирати и изграждат стъпаловидно на базата на посещаемостта на морските плажове. Това до голям степен ще реши проблем със стартирането на сезона“, разясни още той. 

Спортните таланти на „Еврофутбол" за 2015 г. със специална фотосесия

http://www.cross.bg/evrofytbol-talanti-sportnite-1468004.html

София /КРОСС/ Спортните таланти на „Еврофутбол" за 2015 г. бяха заснети от един от най-известните столични фотографи - Тони Тончев, на специална фотосесия. Плакати с техните лица пък вече влязоха във всички букмейкърски пунктове на компанията, за да популяризират постиженията и успехите на всеки един от състезателите, финансирани от „Еврофутбол".  Кадрите с едни от най-успешните млади спортисти на България можете да намерите тук.  

НАП проверява 14 физически лица от Игнатиево

http://www.moreto.net/novini.php?n=290886

От вчера варненската дирекция на Националната агенция по приходите е започнала проверки на 14 физически лица от Игнатиево по подозрение, че участват в бизнеса с джебчийството. В рамките на 1 месец служители на НАП ще проверяват доходите, имуществото и задълженията на тези хора, съобщи за Moreto.

Потрошиха две коли в Русе

http://pik.bg/потрошиха-две-коли-в-русе-news343142.html

Потрошиха две коли в Русе

Счупено е задното обзорно стъкло на лек автомобил БМВ 525, паркиран в Русе на ул."Даме Груев", съобщават от Областната дирекция на МВР. Образуван е отвор с диаметър 12 см. При огледа в автомобила на пода пред задните седалки е намерен стъклен буркан тип "Омния", здрав, запечатан съдържащ храна. Стойността на обзорното стъкло е 100 лева. Образувано е досъдебно производство.

Вчера през нощта на тел. 112 е получен сигнал от Д.Т. на 21 години от Русе, че докато е гледал телевизия е чул шум от чупене на стъкла. Когато слязал е пред блока на ул. "Тулча" установил, че четирите гуми на автомобила му "Рено" са срязани и стъклата на предната и задната лява врата и предното и задното обзорно стъкло са счупени. Нанесената щета е в размер на около 800.00лв. По случая е заведено досъдебно производство./topnovini.bg

 

Ден без джебчийки направи полицията във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4801000

Ден, свободен от джебчийки, изживяха за първи път от десетилетия варненци. Причината бе в полицейската акция, при която входовете на близкия до Варна град Игнатиево бяха завардени. Така изрусените крадли не можаха да бъдат извозени до работните си места с последния модел мерцедеси.
Ден, свободен от джебчийки, изживяха за първи път от десетилетия варненци. Причината бе в полицейската акция, при която входовете на близкия до Варна град Игнатиево бяха завардени. Така изрусените крадли не можаха да бъдат извозени до работните си места с последния модел мерцедеси. "От 6 часа сутринта,

Танев махна новия ректор на Стопанската акдемия

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tanev-mahna-noviia-rektor-na-stopanskata-akdemiia-6037150

На мястото на 35-годишната Теодора Димитрова, избрана по скандален начин, тази сутрин той е назначил за временен ректор проф. Иван Върбанов

Великобритания забрани реклама на "Ив Сен Лоран" със свръхслаб модел

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/03/2546159_velikobritaniia_zabrani_reklama_na_iv_sen_loran_sus/?ref=rss


Yves Saint Laurent ad banned for featuring 'unhealthily underweight' model. http://t.co/4asQ4sXXw0 pic.twitter.com/wvRQCcBRpj

— Media Guardian (@mediaguardian) June 3, 2015

Великобритания забрани реклама на "Ив Сен Лоран" с модел с "нездраво тегло под нормата", съобщи Би Би Си. Рекламата, публикувана в списание Elle UK, включва снимка на жена, чиито ребра изпъкват под кожата й, а бедрата са с дебелина колкото и коленете й.

Британската Служба за рекламните...

Масово двойки на изпита по математика след седми клас

http://www.moreto.net/novini.php?n=290881

Масово двойки на външното оценяване по математика за седми клас. Това показват предварителните данни на Министерството на образованието. Математиката е затруднила най-много седмокласниците. Днес министерството ще представи и официалните резултати от малката матура.

54 производители се включват във Фестивала на розето в Казанлък

http://www.cross.bg/kazanluk-festival-vinoto-1468003.html

/КРОСС/54 винопроизводители ще се включат в петото издание на Националния фестивал на виното розе в Казанлък. Броят на участниците е рекорден в сравнение с предходни години, отчитат организаторите на най-голямото извънстолично винено събитие в България. Ще бъдат представени и 25 дебюта на розета. Трима световни експерти по виното са част от журито на грандиозния фестивал, който ще се проведе в дните от 5 до 7 юни в сградата на народно читалище „Искра". Входът и дегустациите за граждани са безплатни. В Шипковата къща ще се състои концертната културна програма. 

Лекари се борят за живота на битото момиченце, в критично състояние е

http://pik.bg/лекари-се-борят-за-живота-на-битото-момиченце-в-критично-състояние-е-news343141.html

Лекари се борят за живота на битото момиченце, в критично състояние е

Момиченце на година и девет месеца е прието в тежко състояние в университетската болница във Варна със съмнения за побой, каза ръководителят на Първа детска клиника в МБАЛ "Света Марина", проф. Виолета Йотова.

Момиченцето е настанено в реанимация. За случая са сигнализирани социалните служби и полицията. Детето е от Каменар.
Детето се намира в критично състояние, със следи от системно малтретиране.

Медиците се борят за живота му. Детето е прието първоначално в шокова зала в болница “Св. Анна”, след което е транспортирано в университетската болница.

Раследването се наблюдава от Окръжната прокуратура във Варна.

За пета година Мтел получи сертификат за качество на своята 3G мрежа

http://www.cross.bg/mrezhata-mrezha-mtel-1468002.html

София /КРОСС/ За пета поредна година компанията за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK сертифицира 3G мрежата на Мтел. Всяка година германските експерти тестват мобилните мрежи на телекомите у нас. Сертификатът, който Мтел получава за 2015 година, е за „Най-бърза 3G мрежа за даунлоуд в България".Резултатите от проучването се базират на над 5000 теста, правени през март и април тази година в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Те показват, че мрежата на Мтел поддържа над 10% по-висока средна скорост при сваляне на данни в сравнение със следващата по скорост.В момента 3G мрежата на телекома със скорост до 42 Mbps покрива близо 70% от населението, а в цялата 3G мрежа може да се сърфира със скорост до 21 Mbps.Мтел започна модернизация на своята мобилна инфраструктура преди няколко години. След като модернизира 3G мрежата, в края на април тази година телекомът приключи и с модернизацията на 2G мрежата си. Модернизацията цели изграждане на т. нар. единна мрежа за достъп (single RAN), при която една и съща базова станция може да обслужва различни технологии - 2G, 3G и 4G. Така мрежата е подготвена за по-лесно въвеждане на LTE, което се очаква в следващите три години.До края на 2015 година телекомът планира да инвестира повече от 150 милиона лева за развитие и оптимизация на своята мобилна и фиксирана мрежа, както и за развитие на продуктите и услугите, които предлага на клиентите.    

Официално откриват туристическия сезон в Созопол

http://www.cross.bg/sozopol-festival-sezon-1468001.html

/КРОСС/Туристическият сезон в Созопол ще бъде официално открит тази вечер, съобщиха от пресцентъра на Общината. Това ще се случи днес от 20 часа на амфитеатър „Аполония". Откриването на сезона съвпада с началото на Петия франкофонски фестивал „Солей", уточни за Радио Стара Загора директорът на общинската дирекция „Образование, култура и евроинтеграция" Марияна Паскалева. През последните години градът е домакин на 14 фестивала и превърна фестивалния туризъм в запазена марка на Созопол не само за родните туристи, но и за многобройните чуждестранни туристи и участници във фестивалите. Франкофонският фестивал е единственият по рода си фестивал у нас, който представя най-актуалните културни продукти на страни от целия свят, обединени от любовта си към френската култура и история. На официалното откриване на туристическия сезон и на фестивал „Солей" ще присъстват 25 дипломати, представители на туристическия бранш в Созопол и Общината, поканена е и министърът на туризма Николина Ангелкова. След официалната церемония концерт за успешен туристически сезон ще изнесе Миро. Откриването на туристическия сезон ще бъде предшествано от няколко събития, на които организаторите на фестивал „Солей" и Община Созопол канят жители и гости на града. От 16 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата ,,Конекция'' с любезното съдействие на посолството на Република Македония в България

Официално: Бенитес поема Реал Мадрид

http://www.cross.bg/benites-klyb-real-1468000.html

/КРОСС/ Бившият старши треньор на италианския Наполи Рафаел Бенитес официално оглави футболния клуб Реал (Мадрид). Това се съобщава на официалния сайт на испанския клуб.Договорът на 55-годишният с мадридския клуб е за срок от три години. Бенитес заема мястото на уволнения Карло Анчелоти.

Ганю черен, Левски бял, българинът себеомразен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4799775


Това вече не е и новина, а социологическа константа: в България сме най-недоволни от живота. Евростат отчита, че удовлетвореността на българите е 4,8 пункта (скалата е 10-степенна) – най-ниска в ЕС. Челните места заемат скандинавците, към тях се присъединяват Нидерландия и Австрия. Нам пък правят компания португалци, гърци и хървати.
Това вече не е и новина, а социологическа константа: в България сме най-недоволни от живота. Евростат отчита, че удовлетвореността на българите е 4,8 пункта (скалата е 10-степенна) – най-ниска в ЕС. Челните места заемат скандинавците, към тях се присъединяват Нидерландия и Австрия. Нам пък правят компания португалци, гърци и хървати.

Няма здравна реформа в болна държава

http://offnews.bg/news/n_1/n_513956.html

Основният лирически герой във второто издание на кабинета Борисов безспорно е министър д-р Москов. Та, този напорист младеж, в битността си на министър, се е заел със съвършено невъзможната мисия да прави здравна реформа в най-болната страна на ЕС, която както е известно е България. Нека се запознаем с диагнозата на „болния човек” на Европа. Според „Индекса на здравния потребител”, изготвен от Health Consumer Powerhouse, България е на последно място от изследваните 33 европейски страни. Онкоболните у нас преживяват средно 2 години, докато в страните от ЕС средно 5 г. Детската смъртност в България е повече от два пъти по-висока. При мъртвородените положението е сходно. Продължителността на живота на българите е малко под 74 г., на европейците малко под 80 г. На фона на българската трагедия, направо катастрофални изглеждат сравненията при публичните разходи за здравеопазване. У нас - около 4% от БВП, в белите европейски държави – средно 6,7%. Най-загрижените за здравето на гражданите си са в Швейцария, Германия и Франция, които отделят за здравеопазване съответно 11%,10,8% и 9,3% от БВП. Нашата болна държава не може да осигури дори 300 долара на човек годишно за здраве, докато този показател в ЕС средно е 2014 долара. В Швейцария – 5500!!. Кога ще ги стигнем и румънците, които изразходват близо 600 долара на глава от населението? При гореописаните числа не е чудно, че изобилстват статистики, колко лекари напускат годишно, месечно, седмично и дори дневно България. Много. Броят на висококвалифицираните медицински кадри драматично намалява, като при патоанатомите, анестезиолозите, детските лекари, микробиолозите, хирурзите, съдебните лекари е на критичният минимум. Здравеопазването ни работи в момента с половината от необходимите медицински сестри и часто те биват замествани от по-ниско квалифицирани лекари!? В същото време, кой знае защо, колкото повече намаляват лекарите, толкова повече се увеличават болниците! През 2007 г. те са 292, а в момента са около 400. Над 100 са частните болници, повечето от които/познайте от един път защо!/ са все в особено привлекателни области като инвазивна кардиология, репродуктивна медицина, ортопедия... И пак се налагат сравненията. В Австрия болниците за активно лечение са само 70, в Португалия – 80, в Швейцария са намалени от 460 на 320, в целия ЕС тенденцията е към намаляване. У нас, както всичко, е наопаки. Ако следва тази тенденция, енергичният д-р Москов би трябвало да започне своята сакрална реформа, като за начало намали болниците у нас поне 2 пъти. Само, че това няма как да стане, тъй като цели региони ще останат практически без здравна помощ и последиците ще са летални за сериозна част от и без това изчезващата българска нация . В Европа намаляването на болниците е възможно, тъй като там има първокласна инфраструктура, високи медицински технологии, високовалифицирани кадри, възможност за изграждане и на големи и на малки, но креативни центрове за бърза помощ, високопроходими най-съвремени автомобили, хеликоптери и пр., и пр. Но това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола. Това, което е позволено на белите държави, не е позволено на нашата. За да заприличаме в здравеопазването на тях са нужни колосални средства, а ние ги нямаме. И никога няма да ги имаме. Поне докато сме шампиони по корупция и аутсайдери по икономическо развитие. Така омагьосаният кръг се затваря. Безспорно най-глупавото нещо е да се наливат все повече и повече пари в нереформирана здравна система, които наистина изтичат като вода в пясък. Но от друга страна пък няма как без пари и то много, много пари, да се реформира въпросната система. Ето защо животоспасяващата здравна реформа на д-р Москов е обречена. Жалко за всички нас. Жалко и за самия него. Защото човекът хаби толкова енергия. Особено по медиите.

Директорът на природен парк "Странджа" подаде оставка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800988

Директорът на природен парк „Странджа” подаде оставка. Това съобщи лично самият Владимир Димитров пред „Фокус”.
Той сподели, че нещата в Странджа са можели и да се случват по по-добър начин по отношение на туризма и популяризиране на територията и предоставяне на повече информация за това какво се случва с природата и условията за туризъм.
Директорът на природен парк „Странджа” подаде оставка. Това съобщи лично самият Владимир Димитров пред „Фокус”. Той сподели, че нещата в Странджа са можели и да се случват по по-добър начин по отношение на туризма и популяризиране на територията и предоставяне на повече информация за това какво се случва с природата и условията за туризъм.

Николай Манолов, на когото Лили Иванова подари песен, спечели конкурс в Румъния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4799797


Младият изпълнител Николай Манолов, на когото Лили Иванова лично подари песен преди време, спечели първо място на песенния конкурс „Джорже Григориу“ в румънския град Браила през уикенда. Българинът беше избран да участва в 11-ото издание на конкурса, заедно с участници от Куба, Италия, Русия и др.
Манолов е пял в съпровод с Биг бенда на радио
Младият изпълнител Николай Манолов, на когото Лили Иванова лично подари песен преди време, спечели първо място на песенния конкурс „Джорже Григориу“ в румънския град Браила през уикенда. Българинът беше избран да участва в 11-ото издание на конкурса, заедно с участници от Куба, Италия, Русия и др. Манолов е пял в съпровод с Биг бенда на радио

150 отбора ще участват в Postbank Business Run 2015

http://econ.bg/Новини/150-отбора-ще-участват-в-Postbank-Business-Run-2015_l.a_i.676773_at.1.html

Общо 150 отбора от различни компании ще се включат в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2015. Събитието, което ще се...

Съдия Светла Божкова поема делото за КТБ

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sydiia-svetla-bojkova-poema-deloto-za-ktb-196027/

В срок от месец съдебният състав, в който попадат и Ивайло Младенов и Теодора Кръстева, ще трябва да се произнесат по подадените жалби

Сигнал за бомба беляза публичния избор на апелативните съдии по делото КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/03/2546151_signal_za_bomba_beliaza_publichniia_izbor_na/?ref=rss


Съставът на Софийския апелативен съд, който ще гледа делото за фалита на КТБ, беше определен днес чрез публичен избор в присъствието на журналисти.

Процесът ще бъде гледан от магистратите от търговското отделение Светла Божкова, Ивайло Младенов и Теодора Кръстева. Имената им бяха изтеглени измежду 14 съдии от временния председател на съда Стефан Гроздев.

Малко след като се разбра кои съдии ще гледат делото, всички присъстващи на избора бяха приканени да напуснат сградата...

Временен ректор поема Стопанската академия в Свищов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/03/2546135_vremenen_rektor_poema_stopanskata_akademiia_v_svishtov/?ref=rss


Министерството на образованието е отменило избора на на 35-годишната проф. Теодора Димитрова за ректор на Стопанската академия в Свищов и е назначило временен ректор - проф. Иван Върбанов, научи "Дневник". Дотук се стигна, след като група преподаватели възразиха срещу начина на избор на Димитрова и го определиха за порочен, защото е подставено лице на досегашния ръководител на висшето училище проф. Величко Адамов.

Пред "Дневник" депутати от Реформаторския блок заявиха, че на снощното...

Мечките Бойка и Станди ще имат нов дом в парка в Белица

http://pik.bg/мечките-бойка-и-станди-ще-имат-нов-дом-в-парка-в-белица-news343138.html

Мечките Бойка и Станди ще имат нов дом в парка в Белица

Двете русенски мечки Бойка и Станди днес бяха преместени от Лесопарка "Липник" край Русе в новия си дом в Парка за танцуващи мечки в Белица.

Преместването на мечките става след две години преговори между общината, екоминистерството и фондация "Четири лапи", които постигнаха споразумение за временното обитание на животните в Белица до изграждането на модерен зоопарк в Русе. Двете мечета, които са брат и сестра, са родени в Лесопарка и никога не са имали друг дом. Преди година те трябваше да бъдат преместени в Добрич, но това предизвика бурното несъгласие на русенци, които направиха жива верига. Общината също се намеси, тъй като мечките са нейна собственост, и бе постигнат компромис да се направят нови клетки, след което и нов зоопарк.

Тъй като Лесопаркът е държавна територия, местната администрация и депутатите упорито се опитват да организират замяната на държавните гори с общински, за да може да започне изграждането на зоологическата градина. От земеделското министерство обаче все още не са дали своето положително становище, поради което мечките живеят при условия, които не отговарят напълно на изисквания. Така се стигна до днешното им преместване, което бе извършено от екип на фондация "Четири лапи", която стопанисва Парка за танцуващи мечки в Белица. Бойка и Станди най-напред бяха разделени, след което ветеринарите ги упоиха.

Двете животни са по 250-300 кг и изнасянето им от клетките се оказа доста сложно. Мечките бяха прегледани на място и натоварени в специалната линейка за мечки, която ще ги откара в Белица. "Понеже паркът ни е пълен, се наложи да изградим допълнително място вътре в самата територия на парка за тези две мечки. То е от порядъка на 3500 кв.м., вътре изградихме допълнителен басейн специално за тях, имат клетка. Мечките ще останат при нас, на наша издръжка, за наша сметка, докато община Русе не построи съвременен зоопарк, който да е по всички изисквания, на които трябва да отговаря", обясни директорът на парка в Белица Димитър Иванов.

Той коментира, че минималните изисквания за обитание на кафява мечка са клетка от 170 квадрата плюс басейн, в който мечката да може да влиза свободно и редовно, две бърлоги, да има растителност. Заедно с това трябва да има ветеринарен лекар, който да се грижи за животните, обучен персонал и постоянно наблюдение. Годишната издръжка на една мечка в Белица е между 15 000 и 17 000 лв. 

Проф. Танев отстрани ректора на Стопанската академия в Свищов

http://offnews.bg/news/n_1/n_513936.html

Министърът на образованието проф. Тодор Танев назначи току-що избраната за ректор Теодора Димитрова Петрова и назначи временен ректор, съобщиха от пресцентъра на МОН за OFFNews. Причината е съмнението за опорочен избор на ректор от общото събрание. Твърди се, че 35-годишната професорка в катедра "Финанси и кредит" Димова е приближена до скандално известния доскорошен ректор Величко Адамов, свързан с Красимир Георгиев, по прякор Красьо Черния. Преди да бъде избрана на поста ректор на 28 май, Димова бе заместник-ректор "Студентска, информационна и социална политика" (от 2011 г.), а преди това е била студентка на Адамов. Теодора Димитрова Петрова Министър Танев е назначил за временно изпълняващ длъжността ректор проф. Иван Върбанов. Мотивите на просветния министър за отстраняване на Димитрова са, че изборите са проведени по нелегитимен начин и че има заведена жалба.

Прокуратурата спря бетона на къмпинг „Юг”

http://frognews.bg/news_92337/Prokuraturata-spria-betona-na-kamping-IUg/

След извършване на проверка по реда на надзора за законност относно застояването на къмпинг „Юг" - Община Царево, Окръжна прокуратура - Бургас протестира пред Началника на РДНСК - Югоизточен район - гр. Бургас и спря изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево четири разрешения за строеж , съобщиха от прокуратурата.

Баби броиха 6000 лв. на измамници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800984

Две възрастни жени от Пловдив са били измамени по телефона, съобщиха от полицията. Потърпевшите - на 83 и 75 г., са станали жертва на познатия сценарий за
Две възрастни жени от Пловдив са били измамени по телефона, съобщиха от полицията. Потърпевшите - на 83 и 75 г., са станали жертва на познатия сценарий за "спешна операция на роднина". Бабите са дали на мошениците общо 6000 лв. И в двата случая парите били взети от непозната жена, която пристигнала в домовете на пенсионерките,

Прокуратурата спря строежите на къмпинг „Юг”

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/prokuraturata-spria-stroejite-na-kymping-iug-196022/

Те са издадени при груби нарушения на законодателството, постанови държавното обвинение

Карло Анчелоти няма да се завърне в "Милан"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/06/03/2546149_karlo_ancheloti_niama_da_se_zavurne_v_milan/?ref=rss


Италианският специалист Карло Анчелоти няма да се завърне начело на "Милан", съобщи официалният сайт на италианския клуб.

Около името на треньора започна да се спекулира след уволнението му от "Реал" (Мадрид) след края на сезона в Испания.

Миналата година италианецът изведе белите до десетата им европейска титла, но през тази кампания тимът не успя да спечели нито един трофей.

Скоро след уволнението на Анчелоти вицепрезидентът на "Милан" Адриано Галиани обяви,...

Временен ректор укротява страстите в Стопанската академия в Свищов

http://frognews.bg/news_92336/Vremenen-rektor-ukrotiava-strastite-v-Stopanskata-akademiia-v-Svishtov/

Борени дни след избора на нов ректор просветният министър смени Теодора Димитрова и сложи временен ректор в Стопанската академия в Свищов.

Дете на 1,5 г. в болница след побой и блудство, бащата задържан

http://offnews.bg/news/n_1/n_513938.html

Пореден случай с домашно насилие над дете у нас. Момиченце на година и половина е прието тази сутрин във варненската болница "Света Марина" в тежко състояние, със съмнения за побой и извършено блудство, съобщи БНР. Детенцето, от варненското село Каменар, е в реаницация, то е с видими следи от насилие.  От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на детето, а бащата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Лекари: Битото момиченце е в реанимация, в критично състояние

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800968

Момиченце на година и девет месеца е прието в тежко състояние в университетската болница във Варна със съмнения за побой, каза ръководителят на Първа детска клиника в МБАЛ "Света Марина", проф. Виолета Йотова, цитирана от Фокус.
Момиченцето е настанено в реанимация. За случая са сигнализирани социалните служби и полицията. Детето е от Каменар.
Момиченце на година и девет месеца е прието в тежко състояние в университетската болница във Варна със съмнения за побой, каза ръководителят на Първа детска клиника в МБАЛ "Света Марина", проф. Виолета Йотова, цитирана от Фокус. Момиченцето е настанено в реанимация. За случая са сигнализирани социалните служби и полицията. Детето е от Каменар.

Ръстът на инфлацията в еврозоната съживи надеждите за възстановяването на пазара

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/06/03/2546141_rustut_na_inflaciiata_v_evrozonata_sujivi_nadejdite_za/?ref=rss


Инфлацията в еврозоната е станала положителна през месец май след пет месеца на стагнация, което съживява надеждите за икономическото възстановяване в Европа, предаде Би Би Си.

Годишният темп на инфлацията е отбелязяла ръст от 0.3% в сравнение с 0% през април, сочат данните на статистическата агенция на ЕС Евростат.

Връщането на инфлацията вероятно ще бъде приветствано от Европейската централна банка (ЕЦБ), която се стреми да избегне дефлация през последните месеци....

33 са свободните места в училищата за целодневни групи за 5-годишните

http://www.moreto.net/novini.php?n=290879

33 са свободните места в училищата за целодневните подготвителни групи с възможност за следобеден сън за 5-годишните деца за учебната 2015/2016 година. 9 от тях са в ОУ “П. Волов“, 6 – в ОУ “А.Кънчев“ и 18 в СОУ “Н. Бозвели“, съобщиха от общинската дирекция “Образование и младежки дейности” за Moreto.

Лилия Маравиля: Най-важно е сърчицето

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800972

Тя е Мика в тв сериала "Връзки" - поредицата на Би Ти Ви в новия жанр, наречен комедидрама, или градска комедия с елементи на драма. "Сюжет, в който потъваш, и се смееш, и плачеш. Прави се за пръв път у нас и трябва внимателно да се стъпва", казва актрисата Лилия Маравиля в интервюто си за новия брой на "Всичко за семейството".
Тя е Мика в тв сериала "Връзки" - поредицата на Би Ти Ви в новия жанр, наречен комедидрама, или градска комедия с елементи на драма. "Сюжет, в който потъваш, и се смееш, и плачеш. Прави се за пръв път у нас и трябва внимателно да се стъпва", казва актрисата Лилия Маравиля в интервюто си за новия брой на "Всичко за семейството".

Лилия Маравиля: Най-важно е сърчицето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800964

Тя е Мика в тв сериала
Тя е Мика в тв сериала "Връзки" - поредицата на Би Ти Ви в новия жанр, наречен комедидрама, или градска комедия с елементи на драма. "Сюжет, в който потъваш, и се смееш, и плачеш. Прави се за пръв път у нас и трябва внимателно да се стъпва", казва актрисата Лилия Маравиля в интервюто си за новия брой на "Всичко за семейството".

Създават партия „Укроп“ в Украйна

http://www.cross.bg/suzdavat-partiya-ykrop-v-ykraiina-1467998.html

/КРОСС/ SMS-кореспонденция на украинския депутат Александър Дубин стана достояние за журналисти. Именно от нея става ясно, че се планира създаването на нова политическа партия с името „Укроп“, предаде телевизия „Звезда“. Известно е също и кои ще бъдат членовете на новата партия. Това са Генадий Корбан, Борис Филатов, Владимир Парасюк, Дмитрий Ярош, Борислав Берьоза, Юрий Бутусов, Сергей Иванов, Олег Покалчук и Юрий Касянов. Новото политическо образувание е истински „коктейл“, обединяващ старата ДнепрОГа, „Десен сектор“ и интернет-ресурса „Цензор“, обслужващ интересите на Коломойски.

IN MEMORIAM: Цоньо Василев прави кълбета на „Тича“ след победа над отбора на кръстника му

http://petel.bg/IN-MEMORIAM--TSono-Vasilev-pravi-kalbeta-na----Ticha----sled-pobeda-nad-otbora-na-krastnika-mu__114601

Починалият бивш футболист на националния отбор и ЦСКА Цоньо Василев е треньор на Черно море в „Б“ група в периода март/август /1997...

Ексклузивно от Варна! Тежка катастрофа на кръговото под Метро! Очаквайте подробности!

http://petel.bg/Ekskluzivno-ot-Varna--Tezhka-katastrofa-na-kragovoto-pod-Metro--Ochakvayte-podrobnosti-__114612

Тежка катастрофа е станала на кръговото под Метро преди минути. Камион е смачкан до неузнаваемост. На мястото вече са полицейски коли....

Одесос изпусна поне реми на старта на Шампионската лига в Катания

http://petel.bg/Odesos-izpusna-pone-remi-na-starta-na-SHampionskata-liga-v-Kataniya__114613

Одесос (Варна) стартира с незаслужена загуба с 0:2 от грузинския Динамо (Батуми) в мач от Шампионската лига по плажен футбол. Надпреварата...

Пламен Николов отказа на Черно море

http://petel.bg/Plamen-Nikolov-otkaza-na-CHerno-more__114615

Централният бранител на Ботев (Пд) Пламен Николов е отклонил примамлива оферта от Черно море. На "Тича" усилено търсят защитник, след като...

Слави Трифонов е дарил 1 млн. лв на църкви

http://web.barometar.net/80347/

Слави Трифонов дарява тайно стотици хиляди левове на български храмове, научи „Всеки ден“. Въпреки огромния си егоцентризъм и склонност към самоизтъкване, Дългия държал благотворителността му към църкви и манастири да не се разгласява публично. Все пак шоуменът осъзнавал, че парадиране с дарителството може да му изиграе лоша шега, тъй като смисълът на благотворителността не е […]

Джордж Мартин завършва следващата си книга преди старта на шестия сезон на „Игра на тронове”

http://www.cross.bg/kniga-martin-dzhordzh-1467999.html

/КРОСС/ Авторът на романа "Игра на тронове" Джордж Мартин съобщи, че възнамерява да завърши работата по следващата книга от сагата преди старта на шестия сезон на сериала."Може би съм прекалено оптимистично настроени около завършването на книгата, но отмених присъствието си на две събития, отказвам много интервюта. Правя всичко, за да освободя графика си и да завърша работата по тази книга", каза Мартин, цитиран от The Independent.

50 г. от първата космическа разходка на американец

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/50-g.-ot-pyrvata-kosmicheska-razhodka-na-amerikanec-6037145

На 3 юни 1965 г. Едуард Уайт първо за астронавт от САЩ излизане на човек извън борда на космическия кораб в открития космос. НАСА отбелязва годишнината с документално видео

Полицията в САЩ арестува ... прасе (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/policiiata-v-sasht-arestuva-...-prase-video-6037147

Органите на реда успели да примамят животното в патрулната кола, а впоследствие нахалното прасе за отмъщение се изходило в автомобила

Полицията разкри кой завря среден пръст в лицето на Левски в Бургас

http://pik.bg/полицията-разкри-кой-завря-среден-пръст-в-лицето-на-левски-в-бургас-news343127.html

Полицията разкри кой завря среден пръст в лицето на Левски в Бургас

Полицията установи единия от хулиганите, гаврил се с паметника на Васил Левски в Морската градина в Бургас – Емил Костадинов от Камено, пише "Флагман". 

Служителите на реда реагираха бързо и откриха Костадинов.

По случая се самосезира и Районна прокуратура в Бургас, като е оформена преписка. След извършване на обстоятелствена проверка, наблюдаващият прокурор ще прецени дали да бъде образувано Досъдебно производство, става ясно от съобщение в сайта на институцията.

 

 

 

Директорът на природен парк "Странджа" подаде оставка

http://pik.bg/директорът-на-природен-парк-странджа-подаде-оставка-news343125.html

Директорът на природен парк "Странджа" подаде оставка

 Директорът на природен парк „Странджа” подаде оставка. Това съобщи лично самият Владимир Димитров.

Той сподели, че нещата в Странджа са можели и да се случват по по-добър начин по отношение на туризма и популяризиране на територията и предоставяне на повече информация за това какво се случва с природата и условията за туризъм, пише агенция "Фокус".

„По времето, когато бях директор, не намирах достатъчно време да се развиват тези дейности и също така нямах нужната подкрепа и разбиране от страна на много хора, които ни заобикаляха”, сподели Димитров и допълни, че е имало недобра вътрешна комуникация между инспекторите на Агенция по околна среда и водите, които по неговите думи до голяма степен забавят реализирането на дейности. Това е и една от основните причини Димитров да подаде оставка. Той не упрекна никой конкретно като причина за това действие.

„Хората имат нужда да познават „Странджа” и „Странджа” има нужда от повече посетители и за в бъдеще това са дейностите, които трябва да се развиват. Приоритет според него трябва да бъдат и образователните дейности на територията на парка. 

Димитров беше категоричен, че натиск, за да вземе решение не е имало. Той сподели, че личните му приоритети от тук нататък са свързани с това да се занимава с образователни дейности. Той ще популяризира територията на природния парк сред децата, както и в туристическо отношение.

„Допринасям за информирането на обществеността на уникалната природа и забележителностите на ПП „Странджа”. 
До дни трябва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността директор на парка. Както и да бъде обявен нов конкурс за длъжността. 
„Надявам се, че за малкото време, в което успях да изкарам в парка, съм допринесъл за доброто на тази територия и хората да са оценили това. Всички мои действия са били добронамерени”, завърши Димитров.

Родни фирми търсят сръбски предприятия, пуснати за продан

http://econ.bg/Новини/Родни-фирми-търсят-сръбски-предприятия-пуснати-за-продан_l.a_i.676768_at.1.html

Родни фирми търсят сръбски държавни предприятия, пуснати за продан. Това потвърди министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на официална...

Пътят към ада минава през Северозапада

http://www.mediapool.bg/patyat-kam-ada-minava-prez-severozapada-news234880.html

Пепел, сгурия, камъни от кал, фрезован асфалт – с такива материали се пълнят зейналите ями и се строят пътища и магистрали. Ефектът - дупки, кратери, напуквания, вълни, пропадане, дори "разклащане" на магистрален участък и накрая пускаме кепенците и затваряме пътя, както се случи с отсечка от прясно ремонтирания Видин – Кула – Връшка Чука. Основният виновник най-често е природата – поройните дъждове и последвалите след това свлачища. Другият набеден е "слабата почва" – мотив за искане на още и още пари от строителите, след като са спечелили търга. По правило пътните компании винаги са изпълнили всичко стриктно по проект. Проектите обаче се оказват стари, а направените геоложки проучвания недостатъчни. В най-общи линии така обясняват неблагополучията с родните пътища отговорните институции, надзорните и строителните компании. Наказани за некачествено строителство почти няма. За последните пет години са наложени санкции на три фирми за общо 226 993 лева и 80 стотинки. Това става ясно от отговора на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) до Mediapool. От тях 196 736.50 лв. са на консорциума "Трейс БГ" за пътя Мъглиж – Гурково – Сливен, който в понеделник получи ново захранване със средства за ремонт, този път от фонд "Солидарност", след като преди това беше основно ремонтиран по програмата "Транзитни пътища V". Другите две санкции за "дефекти по пътната настилка" са почти символични – на пловдивската фирма "Пътни строежи" от 21 172.93 лв. за пътя Нова Загора – Симеоновград и на варненската "Хидрострой" – 9084.37 лв. за пътя Дуранкулак – Тюленово и Шабла – Тюленово – Каварна. Не съм в Катманду, а в родния Северозапад "Не съм в Катманду, както би си помислил всеки, а на международен път, който свързва България и Сърбия." Това написа в началото на май лидерът на БСП Михаил Миков и за доказателство пусна снимки в интернет малко след опустошителното земетресение в Непал. Става въпрос за третокласния път Иново – Градец – Бойница – Кула (лот 37), чийто основен ремонт приключи през 2013 г. В него бяха вложени близо 11 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие". Година по-късно в рамките на гаранционния период пътят е ремонтиран от строителя – обединение "Регионални пътища Север 2012" с водещ партньор "ПСТ Холдинг", по времето когато беше собственост на Васил Божков. Днес фирмата е с нови собственици, а пътят, който е основният към граничния пункт Връшка чука е неизползваем и затворен. Ако имате нужда от адреналин или искате да си скъсите живота, зависи от гледната точка, то това е пътят София – Ботевград – Враца – Монтана – Видин или казано накратко "Северозападнала България", както я наричат местните, а и не само те. В момента след Новачене половината път го няма. На всеки час полицаите пускат колоната ту в едната, ту в другата посока.. Преминаването през Монтана също е затруднено, заради строящия се вече втора година обход на града. Той трябваше да е готов още през ноември 2014 г., но изграждането му реално започна едва през май 2015 г. Това обаче не попречи на строителя – обединение "Обход Монтана" с водещ партньор "Трейс груп холд" - да поиска допълнително 5 млн. лв. заради "слабите почви". От АПИ заявиха пред Mediapool, че са отказали, но са удължили срока за приключване на обекта до октомври – последният възложен, за да не изгубим европейското финансиране. Веднага след Монтана следва около 20-километров участък, където движението става със скоростта на костенурка от 10 – 20 км/ч. Дори и с тази скорост рискувате колата ви да заседне в някоя яма, ако в насрещното пътува друг автомобил. От пътната агенция обещават да възстановят участъка от кратери веднага след приключването на обхода на Монтана. Предвид факта, че тогава ще е зима, надеждите са поне да не забравят да го направят през 2016 г. След Арчар пътят вече е що годе нормален до Дунав мост, в който бяха вложени 300 млн. лв. В момента това е единственият мост, през който става нормална връзка със северната ни съседка. Този при Русе се ремонтира от румънска страна и до края на годината ще бъде отворено само едното платно за движение, съобщиха от АПИ. Възможната алтернатива, ако не искате да минете през този ад, е проходът Петрохан. Но и тук има изненада - пътят минава през Димово и къщите на местните хора вече се пукат от тежките камиони. За това не е чудно, че всички бягат от Северозападнала България, за която поне на думи всички управляващи дават мило и драго, но на практика не правят нищо. Всеки втори ремонтиран път с европари с дефект Такива са не само пътищата през Северозапада, но и в по-голямата част от страната – 35% от републиканската и около 60% от общинската пътна мрежа е в лошо състояние, сочат данните в Стратегията за развитие на пътната инфраструктура до 2020 г. Документът оборва мита, че по времето на ГЕРБ се дават най-много пари за пътища. През последните пет години разходите за поддръжка намаляват – от 0.57% от БВП на 0.18% през 2011 г., като през 2012 г. се наблюдава възстановяване до 0.26% от БВП каквото е нивото в момента. В числа процентите изглеждат така 400 млн. лв. през 2008 г. за поддържането на пътищата при 135 млн. лв. през 2011 г., а през следващите по около 200 – 250 млн. лв. Тази година положението не е по-различно. Именно нерешеният проблем с поддържането на пътищата е едно от условията, поставени от Европейската комисия, за да бъде одобрена оперативна програма "Региони в растеж". По нея през този програмен период са планирани 580 млн. лв. През изминалите седем години пак толкова бяха инвестирани по старата програма "Регионално развитие". Оказва се обаче, че всеки втори ремонтиран път с европари е дал дефект още през първата година от въвеждане в експлоатация на ремонтирания участък. От първия етап от 15 лота при 10 са се появили дефекти. Същото е положението с втория етап - 15 лота, от които 10 с дефекти. Едва на четвъртия етап от програмата само три са се напукали. Тъй като отсечките са били в гаранционния срок от 1 година, всички дефекти са отстранени за сметка на изпълнителите. Наложени неустойки за калпаво строителство няма. Това става ясно от отговорите на АПИ до Mediapool. В тях не са посочени причините, които са довели до дефектите на новите пътни участъци. Продължителното засушаване през лятото на 2012 г., когато бяха изпълнени ремонтите по първия и втория етап на ОПРР са причината за "масовата зараза" с цепнатини на тези участъци. Това обясниха пътни експерти от надзорни фирми, контролирали качеството на изпълнението на тези обекти пред Mediapool, които не пожелаха да бъдат цитирани. По думите им сушата е довела до пресъхване на прилежащите терени, което пък е причина след това да се появят пукнатините по пътищата. Вълнение от 9 бала Не по-различна е картината и на ремонтираните пътища по програмата "Транзитни пътища V", която се финансира със заем от Европейска инвестиционна банка (ЕИБ). Тя се изпълнява още от времето на тройната коалиция 2008 г. и срокът й за приключване непрекъснато се удължава, защото България не може да осигури нужното съфинансиране, а по времето на първото правителство на ГЕРБ дори беше замразена за две години. И по тази програма половината (11 лота) от завършените към момента пътни отсечки са дали дефекти още през първата година на пускането им в експлоатация. Те вече са отстранени от фирмите за тяхна сметка, но не всички. Хроничният проблем с коловозите, които се появиха по новите магистрални участъци на "Тракия", построени от "Трейс", се оказва заразителен и за пътя Мъглиж – Гурково – Сливен (лот 11) . Няма изненада - строителят е сдружение "Трейс БГ", воден от едноименната старозагорска фирма. Лошото тук обаче е, че коловозите са на долния пласт на покритието – т.нар. биндер, коментираха пътни експерти. Същите деформации ги има и на 8-километров участък от магистрала "Тракия" в близост до Стара Загора. От "Трейс" отказаха коментар за причините с образуваните коловози. Не отговориха и на писмените въпроси на Mediapool. Компанията имаше проблем с коловози и на участъка от Оризово до Стара Загора (лот 1) на магистрала "Тракия". Другият некачествено изпълнен обект по "Транзитни пътища V" е Нова Загора – Симеоновград (лот 3). Строителят е пловдивската фирма "Пътни строежи". Тук има "изплюване" на настилката на определени места от 5 – 6 кв.м по думите на пътни специалисти. На две улици в Симеоновград в близост до жп линията пътната настилката е пропаднала. Причината се оказва проектът за водния цикъл на града и некачествено изпълнените по него отводнителни шахти, при които са се образували кухини, които водят до пропадането на пътя, обясниха експертите. Най-зле обаче е положението с изградената пътна връзка на първокласния път при "Петолъчката" до село Окоп южно от Ямбол (лот 8А). Там едната половина на пътя е направена добре, но другата – отчайващо зле, както се изразиха пътни специалисти. Положеният горен пласт на асфалтовото покритие не отговаря изобщо на изискванията и по него вече има 95 закърпени дупки през миналата година. Не е ясно още колко нови ще се появят тази година. Към момента изпълнителят консорциум "Страбаг-8", воден от австрийската "Щрабаг", отказва да направи ремонта наново, твърдят от пътната агенция. Имаме ли шанс за хубави пътища Така митът, че българските строители строят евтино и качествено пътища, с който премиерът Бойко Борисов затворил устата на бюроктатите в Брюксел на тема корупция, се развенчава. Един бивш зам.-министър на регионалното развитие призна пред Mediapool, че според него проблемът за некачественото строителство е в ниските цени и формалният надзор, осъществяван от страна на надзорните фирми. По време на първия мандат на Борисов тогавашният министър на регионалното развитие и настоящ президент Росен Плевнелиев обичаше да се хвали с думите "отново имаме рекорд – най-ниска цена". Фирмите също се изкушиха в надпреварата да смъкват цените само и само да печелят търговете, за да имат работа. Тогава икономическата и финансова криза беше в разгара си. Днес цената за калпавото строителство я плащат данъкоплатците, защото виновни няма. Имаме ли шанс някога да караме по хубави пътища? Отговорът е категорично не, ако се съди по стратегията за развитие на пътната инфраструктура 2014 – 2020 г. В него са разгледани три сценария, като е избран този на "запазване текущото състояние". Причината – липса на пари за "устойчиво развитие" на пътната инфраструктура. За да караме по хубави пътища през 2020 г., са необходими инвестиции от 12.8 млрд. лв.. Дефицитни са обаче 5.77 млрд. лв., е посочено в документа. Възможният източник средствата да се набавят е платени магистрали, вдигане на цената на винетките и поне част от акциза от горивата да отива за пътища, както беше преди години. Шансът това да се случи е минимален, а причината е липсата на политическа воля и страхът да не разочароваш електората. Всички искат да карат по хубави пътища, но ако може безплатно. Така вече седем години цените на винетките не са променяни. Заканите за въвеждането на тол таксите и по-справедливо заплащане на принципа, който най-много руши – плаща, засега остават само думи. За акциза на горивата пък въобще никой не смее и да отвори дума и така до следващата дупка.

Назначиха служебен ректор на Стопанската академия в Свищов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800958

Със заповед на министъра на образованието Стопанската академия в Свищов от днес има служебен ректор. Той е проф. Иван Върбанов. Преди седмица в учебното заведение се проведе избор на ректор и беше избрана 35-годишната Теодора Димитрова.   Заради обжалване на легитимността на общото събрание и мотивите на съда от министерството са решили да
Със заповед на министъра на образованието Стопанската академия в Свищов от днес има служебен ректор. Той е проф. Иван Върбанов. Преди седмица в учебното заведение се проведе избор на ректор и беше избрана 35-годишната Теодора Димитрова. Заради обжалване на легитимността на общото събрание и мотивите на съда от министерството са решили да

Екзакта: Армията и полицията - най-одобрявани, съдът и прокуратурата - с най-ниски нива на одобрение

http://www.cross.bg/rabotata-bulgarite-gerb-1467997.html

/КРОСС/Ако парламентарните избори бяха сега, ГЕРБ би останала първа политическа сила с 24.5%, а БСП втора с 14.4%. Това показват резултатите от националното представително изследване на „Екзакта Рисърч Груп", проведено в края на месец май. Електоралната тежест на ДПС в края на месец май е 7,3%, а на РБ - 6,2%. Следват ПФ с 5,1%, Атака с 3,4% и АБВ с 2,8%, отчитат социолозите. Армията и полицията са най-одобряваните институции у нас, показват резултатите от анкетата на „Екзакта". Те получават приблизително равно одобрение - 34% одобряват дейността на армията, а 33% - дейността на полицията.В края на месец май, национално представително изследване на „Екзакта Рисърч Груп" регистрира, че армията и полицията остават най-одобряваните институции у нас. Те получават приблизително равно одобрение - 34% одобряват дейността на армията, а 33% - дейността на полицията. Неодобрението към работата на полицията, обаче, през последните месеци се запазва като трайно по-висок дял от неодобрението към работата на армията (50%:33%). В сравнение с април, през май леко намаляват (с 3%) и негативните оценки за армията. Съдът и прокуратурата продължават да бъдат институциите с най-ниски нива на одобрение сред българите (одобряват ги по 14%). Неодобрението към прокуратурата възлиза на 63%, а към съда - на 66%. Парламентът е одобряван от 18% от пълнолетните българи

Екзакта: Армията и полицията - най-одобрявани, съдът и прокуратурата - с най-ниски нива на одобрение

http://www.cross.bg/rabotata-bulgarite-sferata-1467997.html

/КРОСС/Ако парламентарните избори бяха сега, ГЕРБ би останала първа политическа сила с 24.5%, а БСП втора с 14.4%. Това показват резултатите от националното представително изследване на „Екзакта Рисърч Груп", проведено в края на месец май. Електоралната тежест на ДПС в края на месец май е 7,3%, а на РБ - 6,2%. Следват ПФ с 5,1%, Атака с 3,4% и АБВ с 2,8%, отчитат социолозите. Армията и полицията са най-одобряваните институции у нас, показват резултатите от анкетата на „Екзакта". Те получават приблизително равно одобрение - 34% одобряват дейността на армията, а 33% - дейността на полицията.В края на месец май, национално представително изследване на „Екзакта Рисърч Груп" регистрира, че армията и полицията остават най-одобряваните институции у нас. Те получават приблизително равно одобрение - 34% одобряват дейността на армията, а 33% - дейността на полицията. Неодобрението към работата на полицията, обаче, през последните месеци се запазва като трайно по-висок дял от неодобрението към работата на армията (50%:33%). В сравнение с април, през май леко намаляват (с 3%) и негативните оценки за армията. Съдът и прокуратурата продължават да бъдат институциите с най-ниски нива на одобрение сред българите (одобряват ги по 14%). Неодобрението към прокуратурата възлиза на 63%, а към съда - на 66%. Парламентът е одобряван от 18% от пълнолетните българи

Почина нобеловият лауреат Ъруин Роуз

http://www.cross.bg/uryin-royz-himiya-1467996.html

/КРОСС/ На 88-годишна възраст в Диърфилд, Масачузет, почина лауреатът на Нобеловата награда за химия Ъруин Роуз. Това съобщи пред журналисти синът му Хауърд.Ученият е починал в съня си, в своя дом. Ъруин Роуз е биолог. Заедно с Аарон Цихановер и Аврам Хершко получава Нобелова награда за химия през 2004 г. за откритието на убиквитин - зависимото разграждане на белтъци. Ъруин обучава няколко известни учени, докато работи във Фокс Чейс Кансър Сентър, Филаделфия, мястото където прави откритията си за убиквитина.Сред имената на неговите ученици са Арт Хаас, първият учен открил полиубиквитинови вериги,

С 5 гласа депутатите отказаха да развалят концесиите за златодобив у нас

http://offnews.bg/news/n_1/n_513887.html

Проектът на "Атака" за решение за прекратяване на концесионни договори за добив на злато, ценни и редки метали предизвика напрежение между депутатите по време на днешното пленарно заседание. След продължилите повече от час дебати народните представители отхвърлиха предложението с 48 гласа "за", 43 "против" и 47 "въздържал се". Предложението на партията на Сидеров беше първа точка в дневния ред на днешното заседание в Народното събрание - по реда на правилата, които дават възможност във всяка първа сряда на месеца парламентарните групи да предлагат точки в програмата. Подреждането на точките от дневния ред става според числеността на парламентарните групи и трябва да са направени до 18 часа на предишния ден. Сидеров защити предложението на партията си, като заяви от парламентарната трибуна, че печалбата на "Дънди прешъс" е над 7 милиарда лева. По думите му не е правен одит на мината в "Челопеч", а концесионер там е именно "Дънди прешъс". Той каза още, че няма друга държава "от втория, третия и десетия свят", която да получава едва 0,7% от печалбата на находището, както е у нас.  Лидерът на "Атака" дори обяви награда от 10 лева, ако някой депутатите в Народното събрание му посочи друга държава в света, в която концесионната такса е толкова ниска. Според него концесионерът тайно добивал скъпи химически елементи, които фирмата изнася и преработва в други страни. Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов взе думата и попита "Атака" защо повдига темата за концесиите едва сега, след като година и половина са били в управлението заедно с БСП и ДПС. Атакистът Илиян Димитров веднага взе думата, за да защити партията си, като обвини Михов, че лъже "като циганче". По думите на Димитров "Атака" е внесла проекторешението и в миналия парламент. Тогава то било отхвърлено с гласовете на ГЕРБ като опозиция, заедно с тези на БСП и ДПС. Чавдар Георгиев от левицата пък се съгласи със становището на "Атака" и заяви, че искането им е "абсолютно справедливо". Няма друга държава, която да получава под 15% от добитото, съгласи се Георгиев. В проекторешението на "Атака" беше предвидено Народното събрание да възложи на правителството да предприеме необходимите мерки за прекратяване на действащите концесии.  Партията на Волен Сидеров искаше още да задължи кабинетът да състави стратегия за развитието на отрасъла и да предложи нова законова и подзаконова нормативна уредба. Министерството на енергетиката е представило свое становище по темата, в което подчертава, че ако предложението на "Атака" бъде прието, то 11 сключени концесионни договора за добив на метали и полезни изкопаеми трябва да бъдат прекратени. Според ведомството последиците от това биха били правни спорове между държавата и концесионерите, които биха завършили със задължаването на България да заплаща обезщетения по вредите на предсрочно прекратените договори. Комисията по икономическа политика и туризъм към парламента също прие становище, в което предлага на депутатите да не гласуват това предложение в пленарна зала.

Растежът на цените на жилищата във Великобритания се забавя през май

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/rastejyt-na-cenite-na-jilishtata-vyv-velikobritaniia-se-zabavia-prez-mai-196018/

Тенденцията за понижение, започнала от лятото на миналата година, се възобновява, издават актуалните данни на Nationwide

"Ислямска държава" заграбва американска военна техника с хиляди

http://www.moreto.net/novini.php?n=290870

Иракската армия е оставила богата плячка на терористите от "Ислямска държава", когато те с превзели през юни 2014 г. град Мосул - 2300 бронирани американски джипа "Хъмви", съобщи "Ройтерс". Признанието дойде от министър-председателя Хайдер ал-Абади, който каза, че войниците просто избягали от града, оставяйки зад себе си пълни складове с оръжия и машини.

"Атака" няма да участва в комисията за промени в Конституцията

http://offnews.bg/news/n_1/n_513937.html

"Атака" няма да участва в парламентарната комисия за промените в Конституцията. Днес лидерът на националистите Волен Сидеров е внесъл искане за освобождаване на единствения представител на "Атака" в комисията Явор Нотев . Очаква се предложението да бъде гласувано утре. Явор Нотев беше предложен за член на комисията за конституционните промени през миналата седмица от зам.-председателя на ПГ на "Атака" Станислав Станилов . Тогава той обяви, че вторият представител на националистите ще бъде посочен по-късно, но това явно няма да се случи. Първото заседание на комисията е днес от 16 часа. На брифинг в парламента днес Сидеров обяви, че промените в Конституцията са крачка към тоталитаризъм. „Това е причината да оттеглим участието си в комисията. Отказваме се, защото не смятаме, че тези поправки са издържани“, обясни Сидеров. По думите му тези промени са лобистки и са с определена цел – да се превземе съдебната власт. Според него вече е ясно, че управляващата коалиция са уговорили подкрепата за промените. „Националноотговорно е да не участваме и да покажем, че не сме причастни към този изкуствен модел на съглашателство“, добави лидерът на "Атака".

Пияният шофьор на служебен автобус - с условна присъда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800940

Пловдивският районен съд осъди шофьора, карал пиян служебен автобус, на шест месеца условно с три години изпитателен срок, съобщи Фокус.
На 31 май тази година 54-годишният Стоица Доброджалийски беше заловен да шофира служебен автобус на пловдивска фирма мъртвопиян с 2,7 промила алкохол в кръвта.
Доброджалийски оставил работниците и след работа се
Пловдивският районен съд осъди шофьора, карал пиян служебен автобус, на шест месеца условно с три години изпитателен срок, съобщи Фокус. На 31 май тази година 54-годишният Стоица Доброджалийски беше заловен да шофира служебен автобус на пловдивска фирма мъртвопиян с 2,7 промила алкохол в кръвта. Доброджалийски оставил работниците и след работа се

ДПС циганизира говоренето си в парламента и политически експлоатира това малцинство

http://www.cross.bg/oktaii-osman-naselenie-1467995.html

/КРОСС/Казусът Гърмен трябва да се разглежда в общия контекст на случващото се в страната, смята Осман Октай. Гърмен само изглежда локален проблем, но подобни проблеми имаше в Пловдивско, в Бургаско и в други райони на страната и това се случва, защото политиците се ползват най-добре от напрежения на етно-религиозна основа. Подобни проблеми се провокират лесно в България, защото страната ни е бедна и циганското население не е интегрирано и няма възможност за реализация, каза той пред Радио Пловдив.  Сложната ситуация се е натрупала като напрежение през годините и сега всяка искра може да го възпламени. ДПС циганизира говоренето си в парламента и политически експлоатира това малцинство, коментира бившият зам.-председател на ДПС. Осман Октай добави, че ДПС досега е било в управлението на България, но въпреки това не са направили нищо за решение на проблемите, свързани с циганизацията. За тях е по-изгодно да използват ситуацията, за да етнизират проблема, и то в контекста на идващите местни избори, добави той.  За циганското малцинство трябва да се намери европейско решение, защото иначе процесите ще се развиват тепърва и настроенията на енто-религиозна основа ще се задълбочат, категоричен бе Осман Октай

Интерпол издирва двама бивши сътрудници на ФИФА

http://www.cross.bg/fifa-yornur-prezident-1467994.html

/КРОСС/ Интерпол издирва двама бивши високопоставени сътрудници на ФИФА. Става въпрос за бившия вицепрезидент на централата Джак Уорнър и бившия президент на КОНМЕБОЛ Николас Леос, става ясно от съобщение на сайта на организацията. На 27 май съдът в САЩ обвини официално в корупция и финансови злоупотреби деветима служители на ФИФА и петима ръководители на компании, свързани с дейността на организацията, сред които Уорнър и Леос.Седем чиновници от ФИФА бяха арестувани в Цюрих в навечерието на Конгреса на световната футболна централа, на който на 29 май Сеп Блатер беше преизбран за президент за пети мандат.Това доведе до оставката на Блатер, който снощи обяви, че ще свика извънреден конгрес на световната централа, на който официално да се оттегли от поста.По-рано бе съобщено, че Леос е задържан под домашен арест в Парагвай, а Уорнър се е предал на властите в Тринидад и Тобаго, но е пуснат под гаранция срещу 400 000 щатски долара.

Отрязаха Атака за прекратяване на концесията на "Дънди прешъс" за добив на злато

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800938

Само 10-тина гласа не стигнаха, за да бъде приет от парламента проектът на Атака за разваляне на концесионния договор с канадаската фирма Дънди Прешъс за добив на злато в Челопеч. Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че по негови данни канадците са спечелили над 7 млрд. лв., което е 700 % печалба. Според него тя плаща на държавата 0.
Само 10-тина гласа не стигнаха, за да бъде приет от парламента проектът на Атака за разваляне на концесионния договор с канадаската фирма Дънди Прешъс за добив на злато в Челопеч. Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че по негови данни канадците са спечелили над 7 млрд. лв., което е 700 % печалба. Според него тя плаща на държавата 0.

БМВ осъмна с нарязани гуми в кв. Изток

http://www.zapernik.com/krimi/bmv-osumna-s-naryazani-gumi-v-kv-iztok_38806/

Пернишки полицаи изясняват случай на срязани автомобилни гуми.

Около 50 минути след полунощ, във Второ РУ – Перник е подаден сигнал от 36-годишен мъж, който заявил, че са срязани четирите гуми на собствения му автомобил марка „БМВ”. Колата била паркирана на ул. „Р. Димитров”, пред блока където живее.

Органите на реда направили оглед на местопроизшествието. Предприети са действия за установяване на извършителя. В резултат на проведените...

Продължава

Парламентът запази договорите за концесии на злато

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800941

Народното събрание отхвърли решение за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, редки и ценни метали, съобщи БГНЕС.
По предложение на "Атака" парламентът разгледа проекторешение, което възлага на правителството да предприеме необходимите мерки за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато,
Народното събрание отхвърли решение за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато, редки и ценни метали, съобщи БГНЕС. По предложение на "Атака" парламентът разгледа проекторешение, което възлага на правителството да предприеме необходимите мерки за прекратяване на действащите концесионни договори за добив на злато,

Защо образованието няма да спаси ромите

http://www.cross.bg/romite-bulgariya-rabota-1467993.html

/КРОСС/На училище ходят онези, които имат хляб и бъдеще. Но проблемът не е техен - той е нашият общ: рухналата държава, в която правилата се задават от мафията, пише в коментара си за "Площад Славейков" Лада Серафимова Само образованието ще спаси ромите и ще ускори интеграцията им в обществото. Тази мантра се поддържа вече много десетилетия не само в България, а и във всички държави, в които има проблем с ромското малцинство. Тя обаче е дълбоко невярна и на това се дължи до голяма степен неслучващата се вече десетилетия интеграция. Колкото и шокиращо да звучи, ромите нямат нужда на първо място от образование. На първо място те имат нужда от хляб. От работа, която да им гарантира бъдещето. А само онзи, който има бъдеще, инвестира в него чрез образование. Всички знаем и цъкаме възмутено с език, слушайки или разказвайки истории за циганчетата, които бягат от училище, за да просят, да събират празни бутилки, да ровят по контейнерите, да помагат в неочаквано изникналата работа за някой от фамилията - и въобще, вместо да залягат над учебниците и един ден да имат редовни доходи, те захвърлят всичко заради инцидентните жълти стотинки

Плашат с нов погром в Гърмен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800749

Ултраси заплашиха с погром циганското гето „Кремиковци“ в бунтовната община Гърмен. Това стана, след като вчера жандармерия, полиция и дори агенти от ДАНС опазиха махалата от хилядите протестиращи срещу своеволията на ромите. Службите са нащрек за възможните ексцесии и ще продължават да следят за сигурността на циганите в незаконно вдигнатите
Ултраси заплашиха с погром циганското гето „Кремиковци“ в бунтовната община Гърмен. Това стана, след като вчера жандармерия, полиция и дори агенти от ДАНС опазиха махалата от хилядите протестиращи срещу своеволията на ромите. Службите са нащрек за възможните ексцесии и ще продължават да следят за сигурността на циганите в незаконно вдигнатите

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800945

Съдебната палата е затворена заради сигнал за бомба, предаде Фокус.
В момента се извършва проверка във връзка с подадения сигнал за бомба. За да бъде осигурена безопасността на гражданите, всички присъстващи в съдебната палата са евакуирани.
Очаква се Съдебната палата да бъде отворена след около два часа.
Съдебната палата е затворена заради сигнал за бомба, предаде Фокус. В момента се извършва проверка във връзка с подадения сигнал за бомба. За да бъде осигурена безопасността на гражданите, всички присъстващи в съдебната палата са евакуирани. Очаква се Съдебната палата да бъде отворена след около два часа.

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в столицата

http://pik.bg/сигнал-за-бомба-затвори-съдебната-палата-в-столицата-news343122.html

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в столицата

Съдебната палата е затворена заради сигнал за бомба, предаде агенция "Фокус".

В момента се извършва проверка във връзка с подадения сигнал за бомба. За да бъде осигурена безопасността на гражданите, всички присъстващи в съдебната палата са евакуирани.

Очаква се Съдебната палата да бъде отворена след около два часа. 

Цацаров: Основната версия е убийство по личен мотив в Борисовата

http://frognews.bg/news_92334/TSatsarov-Osnovnata-versiia-e-ubiistvo-po-lichen-motiv-v-Borisovata/

Най-вероятно личен мотив стои зад убийството на 16-годишния младеж, намерен вчера в Борисовата градина, заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Тази версия се оформя като водеща при разследването на престъплението, добави той.

Излагат тленните останки на Мигел де Сервантес

http://www.cross.bg/servantes-migel-madrid-1467992.html

/КРОСС/Близо 400 години след смъртта на испанския писател Мигел де Сервантес, тленните му останки ще бъдат изложени за първи път пред публика. Новината бе официално потвърдена от кмета на Мадрид Ана Ботеля, която съобщи, че намерените в криптата на църква в испанската столица кости принадлежат със сигурност на автора на „Дон Кихот". Почитателите на великия писател ще могат да се поклонят пред останките му в в църквата „Света Троица", в рамките на 74-ия Празник на книгата в Мадрид, който ще продължи до 14 юни, предава френският „Фигаро". В храма е поставена и възпоменателна плоча. През 2014 г. група археолози започна търсенeто на тленните останки на писателя с помощта на георадар и инфрачервена термографска апаратура. Усилията им бяха концентрирани в Квартала на книжовността в центъра на Мадрид, където според историците Сервантес е прекарал последните години от живота си и където е бил погребан през април 1616 г. „След направените анализи може да се смята, че между намерените фрагменти в земята под сегашната църква „Света Троица" се намират и такива, които са на Мигел де Сервантес", наскоро съобщи съдебно-медицинският антрополог Франсиско Екзеберия, директор на научния екип, занимаващ се с изследванията. Роден през 1547 г. в старинния университетски град Алкала де Енарес, недалеч от Мадрид, Мигел де Сервантес води авантюристичен живот на войник, преди да се впусне в писателското поприще

Продавач инсценира грабеж във варненски магазин

http://www.moreto.net/novini.php?n=290876

19 годишен продавач в денонощен магазин бе задържан от полицията, защото инсценирал грабеж, съобщиха за Moreto.net от МВР в морската столица. В ранната сутрин на 2 юни е получен сигнал, че неизвестно лице въоръжено със сатър е ограбило оборота на хранителен магазин, намиращ се в местността "Свети Никола".

Психично болна живее години без документи

http://www.cross.bg/svetla-nastoiinik-dokymenti-1467991.html

/КРОСС/ Светла живее в болницата за психично болни в Курило от 3 години. Загубила е майка си, а другите й близки не я търсят. Жената има жилище и пенсия, но не може да получи нито едно от двете, защото няма документи за самоличност.„Нейната история е обичайна за всеки средностатистически психиатричен пациент в България. Разболяла се е в млада възраст, когато започват обичайно психичните заболявания и тя остава сама. Това е един невидим човек, който седи в психиатрията. Психично болна е безспорно, не искам никой да остава с впечатление, че говорим за здрав човек", казва директорката на болницата Цветислава Гълъбова.Когато попада преди три години в Курило, Светла е без документи. Оттогава директорът на болницата започва борбата с институциите.„Ние уведомихме кмета на района по местоживеене - район" Триадица" в София, за този случай, два пъти сме писали писма, тъй като той трябва да се ангажира с назначаването на настойник. Но до момента нямаме никакъв отговор и тази жена три години стои в небитието", разказа Гълъбова.bTV се срещна с кмета на район „Триадица", който твърди, че е запознат от скоро със случая.„Лицето има жив родител, баща, който по закон следва да бъде неин настойник или да имаме негов отказ, за да може да бъде настанен служебен настойник. На 11 май е получил с обратна разписка писмото си, с което го уведомяваме да се яви тук при нас, за да декларира дали се отказва да бъде настойник или не

Естествен ров обгражда новата сграда на ФБР във Флорида

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2015/06/03/2544354_estestven_rov_obgrajda_novata_sgrada_na_fbr_vuv_florida/?ref=rss


Естествен воден ров загражда новата сграда на ФБР в Флорида, която е в границите на уникалната влажна зона Евърглейдс. 

Блатото Евърглейдс се е формирало в продължение на хиляди години в резултат на преливане на езерото Окехобе след проливните дъждове и обхваща големи територии от южните части на щата. То е наричано още "река на трева" и се простира на 13 000 кв. км площ.

Тъкмо от тази уникална екосистема са решили да се възползват архитектите от Krueck + Sexton...

Президентът на Венецуела предложи Марадона да оглави ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/sport_sviat/2015/06/03/2546130_prezidentut_na_venecuela_predloji_maradona_da_oglavi/?ref=rss


Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи аржентинската футболна легенда Диего Марадона за нов президент на ФИФА след оставката на Сеп Блатер.

Блатер обяви, че ще се оттегли от поста, на който беше преизбран за пети път четири дни по-рано, в разгара на най-големия корупционен скандал. Девет високопоставени служители на организацията и петима ръководители на компании, свързани с дейността на ФИФА, бяха обвинени от властите в САЩ във финансови злоупотреби за над 150 милиона...

Съдия Светла Божкова поема делото за КТБ

http://www.vesti.bg/sydiia-svetla-bozhkova-poema-deloto-za-ktb-6037146

Прокуратурата и БНБ искат Апелативния съд да промени началната дата на неплатежоспособността на фалиралата банка

Косачов: Русия трябва да отвърне симетрично на „репресивните решения“ на ЕС

http://www.cross.bg/rysiya-kosachov-federatziyata-1467989.html

/КРОСС/ Отговорът на „репресивните решения“ на Евросъюза, който ограничи свободния достъп в Европарламента на постоянния представител на РФ при ЕС Владимир Чижов и руската делегация, трябва да бъде аналогични действия от страна на Русия. Това заяви представителят на международния комитет на Съвета на федерацията Константин Косачов, предаде РИА Новости. Във вторник Европарламентът прие решение да ограничи свободния достъп в асамблеята на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов в отговор на черния списък за недопускане на територията на РФ на някои европейски представители, съобщиха от пресслужбата на председателя на ЕП Мартин Шулц. Освен това ЕП преустанови взаимодействието си с комитета за парламентарно сътрудничество ЕС- Русия и ще допуска в ЕП депутати от Държавната дума и членове на Съвета на федерацията на РФ с еднократни пропуски. „Не трябва да бъде така. И отговор на днешните репресивни решения на Евросъюза трябва да са аналогични действия от страна на Русия – симетрични или несиметрични, но задължително трябва да има такива. Не ние първи произнесохме съответните думи, но последната думи ние в никакъв случай не бива да отстъпваме“, написа сенаторът на страницата си във Facebook

НПО-та и адвокати със сериозни интереси пишат законите на Христо Иванов

http://www.bnews.bg/article-136045

Реформата на Иванов е най-големият опит за прокарване на изцяло лобистко законодателство за последите три десетилетия, ще разруши съдебната система.

4 806 души спасени от удавяне за година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800916

Водноспасителната служба при БЧК е спасила от удавяне 4 806 души през изминалата 2014 година. Това заяви председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров по време на пресконференция по случай седмица на водното спасяване, съобщи Фокус.
Броят на водните инциденти с фатален край е 129, от тях 14 са деца до 17 години.
Водноспасителната служба при БЧК е спасила от удавяне 4 806 души през изминалата 2014 година. Това заяви председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров по време на пресконференция по случай седмица на водното спасяване, съобщи Фокус. Броят на водните инциденти с фатален край е 129, от тях 14 са деца до 17 години.

Валери Божинов-младши завърши първи клас с медал и отличие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4799780

Валери, 7-годишният син на футболиста Валери Божинов и певицата Алисия, завърши първи клас с медал за отличните си резултати. Той учи в частно училище в София. Освен с уроците в училище детето показва умения и в спорта. Получил е още 3 медала - по футбол, таекундо и шах.
Снимка от завършването му публикува Алисия в официалната си страница във
Валери, 7-годишният син на футболиста Валери Божинов и певицата Алисия, завърши първи клас с медал за отличните си резултати. Той учи в частно училище в София. Освен с уроците в училище детето показва умения и в спорта. Получил е още 3 медала - по футбол, таекундо и шах. Снимка от завършването му публикува Алисия в официалната си страница във

Тийнейджъри в ареста заради пушене на марихуана

http://www.zapernik.com/pernik/tiineidjuri-v-aresta-zaradi-pushene-na-marihuana_38804/

Служители от Второ РУ – Перник задържаха четирима във връзка с намерена най-вероятно марихуана в близост до тях.

Вчера, на територията на пернишките квартали „Изток”, „Мошино” и „Църква” е проведена специализирана полицейска операция. Около 10, 00 ч., на ул. „Минск”, зад жилищен блок са установени и задържани четири момчета, от които трима 17 – годишни и един 18-годишен. Под пейката на която са седели младежите е намерено...

Продължава

Шефът на БЧК: Спасихме от удавяне 4806 души през миналата година

http://pik.bg/шефът-на-бчк-спасихме-от-удавяне-4806-души-през-миналата-година-news343116.html

Шефът на БЧК: Спасихме от удавяне 4806 души през миналата година

През 2014 година Водноспасителната служба при БЧК е спасила от удавяне 4 806 души.Това каза председателят на Българския червен кръст (БЧК) по време на пресконференция по случай седмица на водното спасяване, предаде агенция „Фокус”.

„Нека се помолим тази година да се създаде една много добра организация и тези, които се налага да спасяваме да са по-малко“, добави той. „Силата на България в момента е в туризма и поради това Българския червен кръст отделя изключително много внимание на превенцията, както при спасителните дейности в планинските курорти по време на зимата, така и през лятото в морските курорти “, каза още той.

От БЧК информираха, че през 2014 година броят на водните инциденти с фатален край е 129, от тях 14 са деца до 17 години. За поредна година удавените във вътрешността на страната, тоест в язовири, реки, канали и др., са повече от жертвите на морето. 

IN MEMORIAM: Цоньо Василев прави кълбета на „Тича“ след победа на отбора на кръстника му

http://petel.bg/IN-MEMORIAM--TSono-Vasilev-pravi-kalbeta-na----Ticha----sled-pobeda-na-otbora-na-krastnika-mu__114601

Починалият бивш футболист на националния отбор и ЦСКА Цоньо Василев е треньор на Черно море в „Б“ група в периода март/август /1997...

380 лева става минималната заплата от 1-ви юли

http://petel.bg/380-leva-stava-minimalnata-zaplata-ot-1-vi-yuli__114610

Правителството потвърди решението си за минималната работна заплата - 360 лева от 1-ви януари тази година и 380 лева от 1-ви юли, пише 24...

Публикувани са оценките на кандидат-гимназистите (виж тук)

http://petel.bg/Publikuvani-sa-otsenkite-na-kandidat-gimnazistite--vizh-tuk-__114611

Публикувани са оценките на седмокласниците от изпитите по български език и литература (БЕЛ) и по математика на сайта на Министерството на...

Отиде си Цоньо – другото име на футболната страст

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800935

Една вест от Шумен покруси не само онази част от България, за която ЦСКА е повече от религия. В дни, в които ЦСКА е в будна кома, без време си отиде Цоньо Василев – от породата футболни личности, които вече не се раждат. С него сякаш си отиде част от бунтарската младост на не едно поколение футболни фенове.
Една вест от Шумен покруси не само онази част от България, за която ЦСКА е повече от религия. В дни, в които ЦСКА е в будна кома, без време си отиде Цоньо Василев – от породата футболни личности, които вече не се раждат. С него сякаш си отиде част от бунтарската младост на не едно поколение футболни фенове.

Временен ректор поема Стопанската академия в Свищов

http://www.cross.bg/rektor-dimitrova-ministur-1467987.html

/КРОСС/ Отново сътресения в Стопанската академия в Свищов. Борени дни след избора на нов ректор просветния министър смени Теодора Димитрова и сложи временен ректор. Заповедта е подписана тази сутрин, като за заместник е назначен професор Иван Върбанов, който беше един от най-големите критици за избора на 35-годишната Теодора Димитрова. Тя се смята за приближена до доскорошния ректор на академията, скандално известния Величко Адамов.Изборът беше съпроводен с множество жалби, че гласуването за ръководител на академията е нагласено. Мотивите на просветния министър за отстраняване на Димитрова са, че изборите са проведени по нелегитимен начин и че има заведена жалба, съобщава Нова телевизия.  

Дете на година и девет месеца е в тежко състояние след блудство и побой (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800924

Дете на година и девет месеца е прието тази сутрин във варненската болница
Дете на година и девет месеца е прието тази сутрин във варненската болница "Света Марина" в тежко състояние и със съмнения за побой, съобщи ръководителят на Първа детска клиника в МБАЛ "Света Марина", проф. Виолета Йотова пред "Фокус". Момиченцето е от варненското село Каменар. То се намира в реанимацията на Университетската болница "Света Марина"

Твърде много политици имат тайни в КТБ

http://www.cross.bg/tvurde-mnogo-polititzi-imat-taiini-v-ktb-1467988.html

/КРОСС/Политиците са част от проблема КТБ и затова не смятам, че волята им за разкриването на банковата тайна е искрена, коментира в интервю за Радио Пловдив адвокат Веска Волева. С уговорката, че твърдо подкрепя идеята за достъп до пълната информация  тя изрази опасения, че задкулисните практики вече имат сценарий за това как да сложат контра в колелата на законовите промени. Една от уловките е свързана със сроковете за излизане на банковата тайна, друго важно е да се разбере не само КОЙ, но и КАК е сринал банката. По думите й всеки закон може да се напише така, че хем да разрешава нещо, хем да го направи по начин, по който да не може да се случи.  

Европарламентът преустановява отношенията с Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=290867

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц съобщи, че дейността на комисията за парламентарно сътрудничество между Европейския съюз и Русия се преустановява. Достъпът до ЕП на посланика на Руската федерация в Брюксел и на още един руски дипломат ще бъде ограничен, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел.

Дете на годинка е в кома, разследва се побой

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/dete-na-godinka-e-v-koma-razsledva-se-poboj-6037144

Момиченцето от село Каменар е с опасност за живота. Има съмнения за блудство, а бащата е задържан

Моята Рила - да я покажем красива, величествена, силна

http://www.vesti.bg/razvlechenia/puteshestvia/moiata-rila-da-ia-pokazhem-krasiva-velichestvena-silna-6037143

Конкурс за снимки на тема "Моята Рила" популяризира природното, културно-историческото и етнографско богатство на Рила, ангажира и стимулира творческия потенциал на любителите на планината и фотографията

Дърво затисна и уби дървосекач

http://pik.bg/дърво-затисна-и-уби-дървосекач-news343112.html

Дърво затисна и уби дървосекач

Мъж е загинал вчера късно следобед в гора край севлиевското село Стоките. Той е дървосекач и е бил затиснат от дърво, смъртта е настъпила веднага.

От полицията потвърдиха информацията и уточниха, че инцидента е станал към 17:45 часа, информира Дарик.

Мястото на трагедията се намира в землище на Лъгът.

За изваждането на тялото е повикан екип от пожарникари.


Мъж пострада при катастрофа

http://pik.bg/мъж-пострада-при-катастрофа-news343110.html

Мъж пострада при катастрофа

60-годишен мъж от  село Козлодуйци е със счупена ключица след катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Пътното произшествие е станало вчера, около 17.00 часа на кръстовището на улици „Калиакра” и „Ант. Стоянов” в Добрич.

Установено е, че 40-годишна жена от Добрич с лек автомобил „Опел” не е спряла на знак „Стоп” и е отнела предимството на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от  пострадалия, информира "Дарик". При удара са нанесени материални щети и по двете коли.

Задържаха трима, инсценирали обир на магазин във Варна и заплашили продавача със сатър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800917

Трима варненци са задържани от полицията по обвинение, че са инсценирали грабеж в денонощен магазин за хранителни стоки в местността „Св. Никола“, съобщават от ОДМВР Варна, предаде Дарик.
На 2 юни, в 03:20 часа, е получен сигнал за грабеж на сумата от 600 лв. Неизвестно лице е заплашило със сатър 18-годишния продавач-консултант и е взело наличните
Трима варненци са задържани от полицията по обвинение, че са инсценирали грабеж в денонощен магазин за хранителни стоки в местността „Св. Никола“, съобщават от ОДМВР Варна, предаде Дарик. На 2 юни, в 03:20 часа, е получен сигнал за грабеж на сумата от 600 лв. Неизвестно лице е заплашило със сатър 18-годишния продавач-консултант и е взело наличните

Трима инсценираха обир във Варна, заплашили продавач със сатър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800912

Трима варненци са задържани от полицията по обвинение, че са инсценирали грабеж в денонощен магазин за хранителни стоки в местността „Св. Никола“, съобщават от ОДМВР Варна, предаде Дарик.
На 2 юни, в 03:20 часа, е получен сигнал за грабеж на сумата от 600 лв. Неизвестно лице е заплашило със сатър 18-годишния продавач-консултант и е взело наличните
Трима варненци са задържани от полицията по обвинение, че са инсценирали грабеж в денонощен магазин за хранителни стоки в местността „Св. Никола“, съобщават от ОДМВР Варна, предаде Дарик. На 2 юни, в 03:20 часа, е получен сигнал за грабеж на сумата от 600 лв. Неизвестно лице е заплашило със сатър 18-годишния продавач-консултант и е взело наличните

Две възрастни пловдивчанки изгоряха с 6 000 лв.

http://www.cross.bg/telefona-leva-plovdiv-1467986.html

Пловдив /КРОСС/ Две възрастни жени от Пловдив са били измамени по телефона през изминалото денонощие. Потърпевшите, на 83 и 75 години, станали жертва на лъжовния сценарий "искане на пари за спешна операция на роднина" и дали на мошениците общо 6000 лева. Вчера, около 9 часа, след като била въведена в заблуждение по телефона, по-възрастната пенсионерка предала 3000 лева. Със същата сума се разделила и 75-годишната й съгражданка ден по-рано, около 20 часа. И в двата случая парите били взети от непозната жена, явила се на адресите на пловдивчанките. Предприети са действия от служители на Първо и Второ районни управления за издирване на извършителите на престъпленията.

96 затворници в Бургас са ученици от 1-ви до 4-ти клас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800364

Първият випуск на училището в бургаския затвор изкласи успешно, 13 обитатели на заведението получиха свидетелствата си за завършено начално образование.
96 затворници, възпитаници на училището, което заработи преди 4 години като филиал на сливенското СОУ
Първият випуск на училището в бургаския затвор изкласи успешно, 13 обитатели на заведението получиха свидетелствата си за завършено начално образование. 96 затворници, възпитаници на училището, което заработи преди 4 години като филиал на сливенското СОУ "Аргира Жечкова", отпразнуваха края на учебната година с концерт, в който имаше песни, танци,

Прокуратурата спря строежи в къмпинг "Юг"

http://www.vesti.bg/pari/biznes/prokuraturata-spria-stroezhi-v-kymping-iug-6037142

Става дума за инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево четири разрешения за строеж на територията на къмпинга

Новият отбор на Ивелин Попов е "Спартак" (Москва)

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/06/03/2546098_noviiat_otbor_na_ivelin_popov_e_spartak_moskva/?ref=rss


Новият отбор на Ивелин Попов е "Спартак" (Москва), съобщиха спортните медии в Русия.

Ръководството на "Кубан" (Краснодар), където играе българският национал в момента, вече се е договорило за трансфера на футболиста.

Преговорите са в заключителната си фаза и се очаква сделката да бъде обявена официално още утре. Телевизионният коментатор Нобел Арустамян дори обяви, че Попов ще играе в новия си отбор с любимия си номер 71, който носеше и в "Кубан".

През...

Експерт: Малките иновации водят до просперитет

http://pik.bg/експерт-малките-иновации-водят-до-просперитет-news343105.html

Експерт: Малките иновации водят до просперитет

Петдесет открития си оспорват челната позиция в кампанията "Научните чудеса на България. Иновации, престиж, бъдеще". В ефира на БНР академик Петър Кендеров от Института по математика при БАН сподели, че много от нещата в списъка могат да са основание за национална гордост.

"Развитието на науката в една държава е от изключителна важност. Ако днес смятаме нещо за неуспешно, не е ясно какво ще бъде след време. Не можем да си мислим, че прогресът на едно общество е пряко свързан само с наличието на научни открития. Много по-важно е всеки един от нас да се стреми да изпълнява ежедневната си работа много по-добре, с иновации. Малките иновации, когато се пректикуват всекидневно от милиони хора, водят до просперитет. Оттук следва, че трябва да култивираме способността за иновации още от училищната скамейка. Не подценявайте младите хора. Те много добре разбират какво става около тях. Те винаги са се ориентирали кои са хората, които могат да им помогнат. Науката не може да привлече с големи заплати, но с обстановка  може." 

Страхил Ангелов: БСП стана секта, превърнаха идеята в чучело

http://offnews.bg/news/n_1/n_513915.html

"Не виждам шанс в БСП нещо да се промени. Не се вписвам. Превърнаха в чучело една идея. Едни и същи хора ръководят партията от 25 години". Това заяви Страхил Ангелов, който в края на миналата седмица каза, че напуска БСП-София заедно с още 40 членове, по бТВ.  "Напускам БСП по идеологически причини. Това, в което се превърна, не ми харесва, БСП сега е дясна партия на крупния капитал", коментира бившият депутат. Според него партията ще загуби и предстоящите местни избори, защото не са останали силни кандидати. "Превърнаха партията в секта, мислят, че притежават монопола върху истината. Другите са анатемосани", коментира Страхил Ангелов поведението на ръководството на БСП. 

Момиченце на година и половина прието в болница след побой и блудство, бащата е задържан

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800920

Дете е прието тази сутрин във варненската болница "Света Марина" в тежко състояние и със съмнения за побой, съобщава БНР.
Момиченцето е на година и половина от село Каменар, Варненско. То се намира в реанимацията на Университетската болница "Света Марина" и е с видими следи от насилие. Има сведения и за извършено с детето блудство.
Дете е прието тази сутрин във варненската болница "Света Марина" в тежко състояние и със съмнения за побой, съобщава БНР. Момиченцето е на година и половина от село Каменар, Варненско. То се намира в реанимацията на Университетската болница "Света Марина" и е с видими следи от насилие. Има сведения и за извършено с детето блудство.

43-годишна перничанка се напи и подкара Форд

http://www.zapernik.com/krimi/43-godishna-pernichanka-se-napi-i-podkara-ford_38805/

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник.

Вчера, около 22, 30 ч., на ул. „Върбица” в областния град бил спрян за проверка лек автомобил „Форд”, управляван от 43-годишната Л.Г. от гр. Перник. При изпробването й за употреба на алкохол с техническо средство са отчетени 1, 52 промила. Жената дала кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случая продължава.

 

Избраха съдията, който ще гледа делото за несъстоятелност на КТБ

http://econ.bg/Новини/Избраха-съдията-който-ще-гледа-делото-за-несъстоятелност-на-КТБ_l.a_i.676758_at.1.html

Съдия Светла Божкова ще поеме делото за спора за несъстоятелност на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това решение са взели от Софийският...

Красимир Янков и Асен Дебелия пързалят Боби Гуцанов с „масонска завера“ и Добчо Джиков

http://web.barometar.net/80345/

Борислав Гуцанов отново е на път да се набута заради „старите си приятели“. Как не се научи този политически син на Александър Лилов, че трябва да държи приятелите си по-изкъсо от вразите, което, апропо, при него е едно и също – с малки изключения. Лидерът на БСП-Варна се бори да спечели номинация за кметска кандидатура […]

Две досъдебни производства след големия протест в Гърмен

http://frognews.bg/news_92333/Dve-dosadebni-proizvodstva-sled-golemiia-protest-v-Garmen/

Две досъдебни производства са образувани след големия протест в Гърмен от вчера. Едното е заради хвърляни предмети към служителите на реда, а другото – за нанесени щети по автомобил. Това каза началникът на полицията в Гоце Делчев.

Расмусен: Западът да помисли за доставка на оръжия за Украйна

http://www.cross.bg/rasmysen-dostavka-oruzhiya-1467985.html

/КРОСС/ Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен препоръча на страните от Запада да помислят за доставка на оръжие за Украйна."Достигнахме този стадий, в който отделните страни трябва да разгледат възможността за доставка на отбранителни оръжия за украински военни, които да ги направят по-способни", каза Расмусен.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/06/03/2546093_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите в обедната емисия:

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата минути, след като бе избран съдийския състав по делото за спора за неплатежеспособн на на КТБ. В Гърмен днес е спокойно след вчерашното протестно шествие.  Американският сенат прие закон, който ограничава правомощията на Агенцията за национална сигурност за масово събиране на данни...

500 души без ток в кв. "Люлин" заради кражба от трансформатор

http://offnews.bg/news/n_1/n_513919.html

Трансформаторно масло беше източено вчера от работещ трансформатор на ЧЕЗ до блок 18 в кв. Люлин I в столицата, съобщиха от електроразпределителното дружество. Вследствие на престъпното посегателство без електрозахранване останаха около 500 домакинства, клиенти на компанията. “Първият сигнал, подаден до нас, беше около 16:30 часа. За съжаление при подобна кражба трансформаторът аварира и трябва да се подмени. Реагирахме незабавно и около 18 ч. електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти беше възстановено, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България. Само за 2014 г. вследствие на кражби на трансформаторно масло са повредени 77 трансформатора на стойност 2,2 млн. лв., а преките щети от кражбите възлизат на още 200 хил. лв. 

Прокуратурата спря строежите на къмпинг Юг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800899

Окръжната прокуратура в Бургас спря изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево 4 разрешения за строеж в района на къмпинг „Юг“, съобщава Нова тв. 
Главният архитект на Община Царево е издал разрешение за строеж на „Вилно селище“, по което е предвидено изграждането на 16 вилни сгради.
Окръжната прокуратура в Бургас спря изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево 4 разрешения за строеж в района на къмпинг „Юг“, съобщава Нова тв.  Главният архитект на Община Царево е издал разрешение за строеж на „Вилно селище“, по което е предвидено изграждането на 16 вилни сгради.

Прокуратурата спря строежите на къмпинг Юг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800905

Окръжната прокуратура в Бургас спря изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево 4 разрешения за строеж в района на къмпинг „Юг“, съобщава Нова тв. 
Главният архитект на Община Царево е издал разрешение за строеж на „Вилно селище“, по което е предвидено изграждането на 16 вилни сгради.
Окръжната прокуратура в Бургас спря изпълнението на инвестиционни проекти и издадените от главния архитект на Община Царево 4 разрешения за строеж в района на къмпинг „Юг“, съобщава Нова тв.  Главният архитект на Община Царево е издал разрешение за строеж на „Вилно селище“, по което е предвидено изграждането на 16 вилни сгради.

Нов случай на насилие над дете във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=290874

Дете на година и девет месеца е прието в тежко състояние във варненската болница "Св. Марина". Това съобщи за Moreto.net зам.-шефът на лечебницата проф. Риналдо Шишков. Момиченцето е настанено в Реанимация. За случая са сигнализирани социалните служби и полицията.

Съдия Светла Божкова ще гледа делото за несъстоятелността на КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4800902

Определиха съдията, който ще гледа на втора инстанция делото за несъстоятелност на KTБ, съобщава ТВ 7.
Изборът е направен измежду 14 съдии. На случаен принцип то се падна на председателя на трети състав на търговското отделение Светла Божкова и на съдиите Ивайло Младенов и Теодора Кръстева.
Съдията от Софийския градски съд Иво Дачев вече обяви КТБ
Определиха съдията, който ще гледа на втора инстанция делото за несъстоятелност на KTБ, съобщава ТВ 7. Изборът е направен измежду 14 съдии. На случаен принцип то се падна на председателя на трети състав на търговското отделение Светла Божкова и на съдиите Ивайло Младенов и Теодора Кръстева. Съдията от Софийския градски съд Иво Дачев вече обяви КТБ

Зверско насилие над детенце на годинка и половина във Варна!

http://pik.bg/зверско-насилие-над-детенце-на-годинка-и-половина-във-варна-news343098.html

Зверско насилие над детенце на годинка и половина във Варна!

Момиченце на година и половина от варненското село Каменар е прието в тежко състояние в реанимацията на университетската болница "Света Марина"във Варна, съобщи БНР.

То е с видими следи от насилие, има сведение и за извършено с детето блудство.

От Областната дирекция на МВР съобщиха,че сигналът е подаден от майката на детето, бащата е задържан.

По случая е образувано досъдебно производство.

Фенове на ЦСКА ще правят политическа партия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4800016

Част от привържениците на ЦСКА са започнали сондажи за създаването на политическа партия, която да носи абревиатурата на клуба. В момента текат разговори точно какви думи да бъдат вписани в името, като първата ще е целеустременост. 500 подписа щели да бъдат събрани за много кратко време, а ще се стъпи и на клубовете на привържениците в страната.
Част от привържениците на ЦСКА са започнали сондажи за създаването на политическа партия, която да носи абревиатурата на клуба. В момента текат разговори точно какви думи да бъдат вписани в името, като първата ще е целеустременост. 500 подписа щели да бъдат събрани за много кратко време, а ще се стъпи и на клубовете на привържениците в страната.

НАСА отбеляза половин век от първата разходка в космоса

http://www.cross.bg/nasa-yaiit-alekseii-1467984.html

/КРОСС/ НАСА празнува половин век от първото излизане на американски астронавт в открития космос.На 3 юни 1965 г. Едуард Хигинс Уайт излиза извън кораба "Джемини" 4 и престоява в космоса 22 минути. Това обаче е второто излизане на човек в открития космос. На 18 март същата година руснакът Алексей Леонов става първият човек направил космическа разходка по време на мисията на "Восход" 2.В чест на годишнината НАСА публикува в "Youtube" документален филм за космическите разходки. Лентата обхваща цялата 50-годишна история на излизанията в Космоса - от първите смели крачки на Алексей Леонов и Ед Уайт, лунните разходки на астронавтите на "Аполо" в края на 60-те и началото на 70-те години, ремонтите на телескопа "Хъбъл" през 90-те години и съвременните излизания, посветени предимно на конструкцията и поддръжката на "Международната космическа станция".Агенцията прогнозира, че в бъдеще астронавтите ще се отправят към далечния космос, за да захващат астероиди и да взимат проби от тях, ще летят към Марс и ще оставят следи по повърхността на Червената планета.    

Поредна кражба на масло остави 500 клиенти на ЧЕЗ без ток в „Люлин”

http://frognews.bg/news_92332/Poredna-krajba-na-maslo-ostavi-500-klienti-na-CHEZ-bez-tok-v-Liulin/

Трансформаторно масло беше източено вчера от работещ трансформатор на ЧЕЗ до блок 18 в кв. Люлин I в столицата. Вследствие на престъпното посегателство без електрозахранване останаха около 500 домакинства, клиенти на компанията, съобщават от компанията.

Дете с видими следи от насилие и блудство е прието във варненската болница

http://www.cross.bg/prieto-bolnitza-blydstvo-1467983.html

/КРОСС/Момиченце на година и половина от село Каменар, Варненско е прието в тежко състояние в реанимацията на университетската болница "Света Марина" във Варна. То е с видими следи от насилие, има сведение и за извършено блудство. Детето вече е в кома. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на детето, а бащата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Дете с видими следи от насилие и блудство е прието във варненската болница

http://www.cross.bg/deteto-bolnitza-prieto-1467983.html

/КРОСС/Момиченце на година и половина от село Каменар, Варненско е прието в тежко състояние в реанимацията на университетската болница "Света Марина" във Варна. То е с видими следи от насилие, има сведение и за извършено блудство с детето. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден от майката на детето, а бащата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване