Британските власти са арестували българи за трафик на наркотици

http://www.mediapool.bg/britanskite-vlasti-sa-arestuvali-balgari-za-trafik-na-narkotitsi-news236015.html

Британската гранична служба е задържала на фериботния терминал в Дувър около 130 килограма наркотици, превозвани с камион, дошъл от България в петък сутринта, съобщава Dover Express. Арестувани са двама българи, на възраст 44 и 47 години, които са обвинени в пренасянето на наркотици на стойност 7 милиона британски лири. Те ще бъдат изправени пред съда на 17 юли. Друг българин, на 29 години, също е арестуван за наркотрафик. Срещу него се води разследване.

Мюсюлмани излизат на забранен митинг в защита на "Куршум джамия"

http://offnews.bg/news/n_1/n_525696.html

Голям митинг на мюсюлмани от цялата страна се очаква днес в Карлово. Демонстрацията, която бе забранена от кмета на града Емил Кабаиванов, е в защита на "Куршум джамия". Кметът Емил Кабаиванов отказа разрешение за митинга с мотива, че това е провокация срещу етническия мир и предизборно стягане на редиците. Той е категоричен, че "Куршум джамия", където се провеждат археологически проучвания, не е действащ храм, а историческа сграда и паметник на културата".  От Главното мюфтийство подкрепят провеждането на мирен протест под мотото: „Да спрем унищожаването на храмове в европейска България". 

ЕС шокиран от ефекта на санкциите срещу Русия

http://www.cross.bg/sanktziite-rysiya-platztek-1471632.html

/КРОСС/ „Ефектът от санкциите на Евросъюза срещу Русия оказа буквално противоположно действие, обратно на очакваното от европейската общност“, заяви на пресконференция представителят на Германско-руския форум Матиас Платцек, предаде телевизия „Звезда“. Според експерта, тъй като санкциите са се оказали безполезни, те трябва да бъдат коригирани или отменени изцяло. „Резултатите от санкциите не бяха такива, каквито очаквахме. Те се оказаха буквално противоположни“, принуден бе да признае Плацтек. Санкциите не успяха да сложат край на конфликта в Украйна, нито усилиха натиска от страна на руското население върху ръководството на страната. Председателят на форума даде за пример резултатите от социологическите проучвания, според които 89 % от населението в Русия подкрепя политиката на президента Путин. Плацтек подчерта, че ограничителните мерки не само са оказали неблагоприятно влияние върху икономиките на ФРГ, РФ и цяла Европа, но и са позволили да получат профицит някои други държави като Китай и САЩ, които, възползвайки се от отслабването на европейския стокооборот, се стремят към руския пазар.

Призовават за ограничения на рекламата на вредните храни

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/prizovavat-za-ogranicheniia-na-reklamata-na-vrednite-hrani-197659/

Потребителите трябва да бъдат информирани с мащабни кампании за здравословното хранене, според председателят на Асоциация "Активни потребители"

Хампарцумян: Гърция няма да фалира, ще научи урока си по труден начин

http://www.bnews.bg/article-137498

Вложители с пари в гръцките банки в България трябва да бъдат спокойни, увери банкерът.

Вулкан ще изригне всеки момент край Токио - "мирувал" почти хилядолетие

http://petel.bg/Vulkan-shhe-izrigne-vseki-moment-kray-Tokio---miruval-pochti-hilyadoletie__117828

Страшилището не се събуждало от почти 900 години Властите в японската префектура Канагава обявиха за евакуирането на жителите в радиус...

България 2015: Поставиха бомба до детска градина

http://petel.bg/Balgariya-2015--Postaviha-bomba-do-detska-gradina__117829

Сапьори са отцепили района около бл. 252 в столичния кв. "Обеля" по сигнал за поставено взривно устройство. Сигналът е получен в МВР в 8,00 ч. и...

Времето се удължава с една секунда днес

http://petel.bg/Vremeto-se-udalzhava-s-edna-sekunda-dnes-__117830

Последната минута на юни 2015 ще продължи 61 секунди. Това се налага, защото Земята постепенно забавя въртенето си, а човешкото време се...

Федерацията по автомобилизъм: Загубихме голям човек - Тодор Славов

http://petel.bg/Federatsiyata-po-avtomobilizam--Zagubihme-golyam-chovek---Todor-Slavov__117831

Екипът на Българска федерация по автомобилен спорт сподели своите съболезнования на семейството на автомобилния състезател с...

Митов: Няма да се разполага военна техника срещу Русия

http://frognews.bg/news_93928/Mitov-Niama-da-se-razpolaga-voenna-tehnika-sreshtu-Rusiia/

За нас Гърция е безкрайно важна, никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките банки у нас, каза по БНТ министърът на външните работи Даниел Митов.

Очакват повишения на реките в Западна и Централна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846966

В Западна и Централна България са възможни на места съществени повишения на речните нива. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес отново ще има превалявания, главно в Западна и Централна България те ще са по-интензивни и
В Западна и Централна България са възможни на места съществени повишения на речните нива. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес отново ще има превалявания, главно в Западна и Централна България те ще са по-интензивни и

Извергът, хвърлил гранатата в сунгурларското училище, отправил множество заплахи срещу директора

http://pik.bg/извергът-хвърлил-гранатата-в-сунгурларското-училище-отправил-множество-заплахи-срещу-дирек-news357667.html

Извергът, хвърлил гранатата в сунгурларското училище, отправил множество заплахи срещу директора

Извергът, хвърлил гранатата на терасата пред директорския кабинет в сунгурларското училище, вероятно е същият, който заплашвал шефа на СОУ „Христо Ботев“ да му отреже ухото. Пред камерата на Нова телевизия Николай Русев показа две анонимни писма, пълни със заплахи. Той уточни, че едното го е получил през февруари, а другото – през март.

„Спри да крадеш! На крадците им режат пръстите на ръцете и едното ухо по желание“, пише в първото послание на престъпниците, а на второто текстът е : „Пресметни колко пари си присвоил на гърба на народа! Ще ти искаме точно толкова, колкото си откраднал, когато те вземем при нас, за да те пуснем! Не забравяй, че имаш малка внучка!“.

Кметът сподели, че има идея да се занимава с политика.

„Естествено, че вече се притеснявам. До вчера и аз гледах несериозно на заплахите и обвиненията, но след вчерашния взрив, се безпокоя сериозно за живота и здравето на близките ми, на малкия ми син. Надали има разумен човек, който да не се притеснява при такава ситуация“, заяви Русев пред камерата на Нова телевизия.

Според него, в писмото пише за малка внучка за объркване на разследващите. „Аз съм подал молба до прокуратурата. Заплахата е за сина ми, който е на 4 години и половина. Предполагам, че отговорни за това са хората, които преди няколко години бяха написали пасквили до Министерството на образованието и до прокуратурата. Доколкото знам, на анонимни сигнали не се обръща внимание.

За съжаление в България не е така. В цял свят си невинен до доказване на противното, а тук трябва да доказваме невинността си“, коментира директорът на училището.

Кметът Георги Кенов сподели, че е потресен.

„Това е безпрецедентен акт на насилие. За българина училището и читалището са светилища. Тук обучаваме нашите деца. Бих казал, че в нашата община нямаме толкова голям криминален контингент и подобни инциденти“, заяви градоначалникът.

„Откакто се въведоха делегираните бюджети, парите, които влизат в училището, са доста повече от тези, които сме получавали през предишните години. Много неща се направиха и това си личи. Мога да кажа с гордост, че в училищната сграда е единствената зимна градина в България с естествени цветя.

От 23 години съм директор, но местото е апетитно. Казвали са ми в очите, че е време да си заминавам. Предполагам, че на това се дължат заплахите срещу мен“, каза още Николай Русев.

Няма мераклии за „златни“ номера на автомобили във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=293632

От началото на миналата година до момента във Варна не се е появил нито един мераклия, готов да брои 7000 лева за „златен“ номер на автомобила си с шест букви или цифри по желание. Това става ясно от справка на сектор „Пътна полиция“ към варненската дирекция на МВР, предоставена на Moreto.

Хампарцумян: Ципрас няма да успее да счупи еврото

http://www.vesti.bg/pari/evrozona/hamparcumian-cipras-niama-da-uspee-da-schupi-evroto-6038610

Гръцките банки у нас не могат да бъдат изпразнени от "майките" си в Атина, обясни банкерът пред Нова ТВ

Киану Рийвс се среща с актрисата Божана Новакович

http://web.barometar.net/80727/

Киану Рийвс беше уловен от папараците на интимна вечеря с актрисата Божана Новакович в Холивуд. 33-годишната актриса от сръбско-австралийски произход доскоро излизаше с комедийния актьор Джейсън Сийгъл. Явно обаче фината брюнетка е насочила вниманието си към 50-годишния Киану, с когото играха във филма от 2012-та „Generation Um“. Наскоро Божана се завърна от пътуване до Непал […]

Един загинал във войната по пътищата

http://pik.bg/един-загинал-във-войната-по-пътищата-news357666.html

Един загинал във войната по пътищата

Един човек е загинал, а 27 са били ранени в 26 пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Има опасност за живота на един от пострадалите.

На територията на столицата са били регистрирани 104 леки и 4 тежки катастрофи, ранени са четирима.

 

Външният министър: Няма драма за нас, ако Гърция излезе от еврозоната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846967

За нас Гърция е безкрайно важна. Никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките
За нас Гърция е безкрайно важна. Никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките

Външният министър: Няма драма за нас, ако Гърция излезе от еврозоната

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846963

За нас Гърция е безкрайно важна. Никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките
За нас Гърция е безкрайно важна. Никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките

Бан Ки-мун: Преговорите за климата напредват твърде бавно

http://www.mediapool.bg/ban-ki-mun-pregovorite-za-klimata-napredvat-tvarde-bavno-news236014.html

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че преговорите по ново споразумение за климата се движат извънредно бавно и трябва да се ускорят, предаде Асошиейтед прес. Бан подчерта, че остават само още 10 дни за преговори, а ключови политически въпроси още са на масата. На среща за климатичните промени в Общото събрание генералният секретар на ООН заяви, че световните лидери трябва да дадат по-ясни указания на министрите си и представителите си в преговорите, така че те да поемат лична отговорност за изхода от преговорите за глобално споразумение за ограничаване на вредните емисиите на ключовата конференция в Париж през декември. Френският външен министър Лоран Фабиюс също призова за политическа воля и ускоряване на на преговорите, обобщавайки, че като цяло държавите искат да се сключи споразумение.

София е 17-а в световен бирен индекс

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/06/30/2562924_sofiia_e_17-a_v_svetoven_biren_indeks/?ref=rss


София е на 17-о място в света по най-евтина бира в индекс на разходите за туристите, подготвян от британския портал GoEuro.

Световната класация обхваща 75 града в света като се отчитат цените на пет водещи световни марки както в супермаркетите, така и в заведенията. Вземат се предвид и най-популярните марки на местния пазар. 

Централна и Източна Европа се представя на челни места в класацията като София е в златната среда за региона, следвана от Будапеща - 18 място. ...

София е 17-та в световен бирен индекс

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/06/30/2562924_sofiia_e_17-ta_v_svetoven_biren_indeks/?ref=rss


София е на 17-то място в света по най-евтина бира в индекс на разходите за туристите, подготвян от британския портал GoEuro.

Световната класация обхваща 75 града в света като се отчитат цените на пет водещи световни марки както в супермаркетите, така и в заведенията. Вземат се предвид и най-популярните марки на местния пазар. 

Централна и Източна Европа се представя на челни места в класацията като София е в златната среда за региона, следвана от Будапеща - 18 място. ...

Обръщение от освободените директори на КТБ АД

http://frognews.bg/news_93927/Obrashtenie-ot-osvobodenite-direktori-na-KTB-AD/

В редица медии изтече контролирана информация за констатациите в доклада на Временната анкетната комисия към Народното Събрание за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и да противодействат на източването на КТБ в периода 2009 – 2014 г.

Полицаите отлагат протеста за 5 юли, оттеглят исканията за оставки

http://frognews.bg/news_93926/Politsaite-otlagat-protesta-za-5-iuli-ottegliat-iskaniiata-za-ostavki/

Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки.

Хампарцумян: Гърция няма да фалира, това се е случвало и предишни години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846958

Гърция няма да фалира, но ще научи урока си по трудния начин. Пазарите реагират предпазливо, но няма нищо драматично. Това се е случвало и в предишни години, когато пак имаше проблеми с Гърция. Това заяви пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян по повод гръцката финансова криза.
Банкерът подчерта – т.нар.
Гърция няма да фалира, но ще научи урока си по трудния начин. Пазарите реагират предпазливо, но няма нищо драматично. Това се е случвало и в предишни години, когато пак имаше проблеми с Гърция. Това заяви пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян по повод гръцката финансова криза. Банкерът подчерта – т.нар.

Хампарцумян: Гърция няма да фалира, това се е случвало и предишни години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846956

Гърция няма да фалира, но ще научи урока си по трудния начин. Пазарите реагират предпазливо, но няма нищо драматично. Това се е случвало и в предишни години, когато пак имаше проблеми с Гърция. Това заяви пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян по повод гръцката финансова криза.
Банкерът подчерта – т.нар.
Гърция няма да фалира, но ще научи урока си по трудния начин. Пазарите реагират предпазливо, но няма нищо драматично. Това се е случвало и в предишни години, когато пак имаше проблеми с Гърция. Това заяви пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян по повод гръцката финансова криза. Банкерът подчерта – т.нар.

Скандал с конкурсите ”Мис САЩ” и ”Мис Вселена”

http://web.barometar.net/80725/

Ен Би Си вече няма да излъчва годишните конкурси „Мис САЩ“ и „Мис Вселена“, които бяха съвместна продукция на компанията и Доналд Тръмп. Американската радиотелевизионна компания прекратява отношенията си с магната, който е кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия, заради негови коментари за имиграцията, предадоха „Асошиейтед прес“ и „Ройтерс“. Решението беше взето, след […]

Приватизацията би дала глътка въздух на болниците, друг въпрос е изгодно ли е за инвеститорите

http://www.mediapool.bg/privatizatsiyata-bi-dala-glatka-vazduh-na-bolnitsite-drug-vapros-e-izgodno-li-e-za-investitorite-news236013.html

Не трябва да има никакво притеснение за съдбата на българските болници като такива, както и за лечението на пациенти, ако се появят частни интереси. Въпреки че това би дало "глътка въздух" на нашето здравеопазване, едва ли за даден инвеститор ще бъде икономически целесъобразно да купи болница, защото той трябва да инвестира много средства в реновиране на прилежащи сгради и терени, а възвръщаемостта на инвестицията му няма да стане в очакваното време. Това коментира директорът на университетската болница ”Александровска” Костадин Ангелов в понеделник пред БНР по повод предложението държавните болници да бъдат извадени от забранителния за приватизация списък. ”Когато се взема решение за приватизация на болници, то трябва да стъпи на ясна основа. Прави се анализ на моментното състояние. Този анализ показва, че на ключовите лечебни заведения, които са гръбнака на българското здравеопазване – университетските и други болници, разполагат със сгради и терени, които не се използват. Те са в състояние, което утежнява техните счетоводни баланси и финансово състояние и акумулира финансов ресурс за тяхната поддръжка , без да дава възвръщаемост”, заяви Ангелов. ”Решението е в две посоки – държавата да намери финансов ресурс, за да поправи това състояние, и то да носи ефект за българския пациент и да носи финансова полза. Това няма как да стане, защото говорим за сума над 500 млн., ако трябва да се направи това във всички болници. Другата стъпка е търсенето на частни инвеститори, които да вложат финансов ресурс, да поправят тези терени и сгради, да ги направят отново болници, защото условието, което е разписано в законопроекта, е, че предназначението на тези сгради не може да бъде променяно. Те не могат да станат нищо друго освен болници и не може да се променят и дейностите, които съществуват. Не могат на терените да се изграждат и нови болници”, посочи Ангелов. ”Предложенията на министерството биха решили много от финансовите проблемите на българското здравеопазване, защото на всички тези терени, с които разполагаме, а не се използват, плащаме данъци, охрана и разходи за поддръжка”, каза Ангелов. Той коментира, че ако тези сгради бъдат продадени и финансовият ресурс влезе в лечебните заведения, това ще подобри тяхното финансово състояние и това ще бъде приход, който ”ще даде глътка въздух на нашето здравеопазване”.  

Защо престъпникът ни е три пъти по-скъп от библиотекаря, пита преподавател

http://www.moreto.net/novini.php?n=293657

Ниските възнаграждения на българските библиотекари провокираха един преподавател да направи сравнение между техните доходи и издръжката на един затворник у нас. В ефира на Дарик Силвия Димитрова - преподавател по български език и литература, коментира отношението на държавата и обществото, които плащат три пъти повече за издръжката на един престъпник, отколкото за един библиотекар.

Поморие е в шок! Застреляният в сърцето Марин Ангелов е съпруг на общинска съветничка от БСП

http://pik.bg/поморие-е-в-шок-застреляният-в-сърцето-марин-ангелов-е-съпруг-на-общинска-съветничка-от-бс-news357665.html

Поморие е в шок! Застреляният в сърцето Марин Ангелов е съпруг на общинска съветничка от БСП

Поморие е в шок след вестта за трагичната кончина на един изключително скромен и възпитан човек. Това заяви кметът на града Иван Алексиев след изтеклата извънредна информация, че е намерен мъртъв 61-годишният Марин Ангелов – с рана в сърцето от пушка, пише "Флагман".

Той е съпруг на общинската съветничка от БСП-Поморие Стефка Ангелова, която участва в местното самоуправление вече трети мандат – уравновесена и ерудирана, детска учителка в СОУ“Иван Вазов“. Семейството има двама големи синове, които са устроени и не е известно някой от тях да се занимава с рисков бизнес. Марин Ангелов е намерен у дома му.

„Няма данни за извършено престъпление, стрелял е сам със законно притежавана ловна пушка“, казаха разследващите. Липсва разумна версия за случилото се. Ангелов никога не е имал собствен бизнес, няма кредити към банки.

Бил е дългогодишен управител на почивната станция намираща се в непосредствена близост до Военния санаториум. През последните дни преди трагедията никой от близките на семейство Ангелови не е усещал, че има нещо нередно.

Преди една година човекът загубил сестра си, която починала от злокачествено заболяване.

Поморие е в шок след кървавия разстрел! Застреляният в сърцето Марин Ангелов е съпруг на общинска съветничка от БСП

http://pik.bg/поморие-е-в-шок-след-кървавия-разстрел-застреляният-в-сърцето-марин-ангелов-е-съпруг-на-об-news357665.html

Поморие е в шок след кървавия разстрел! Застреляният в сърцето Марин Ангелов е съпруг на общинска съветничка от БСП

Поморие е в шок след вестта за трагичната кончина на един изключително скромен и възпитан човек. Това заяви кметът на града Иван Алексиев след изтеклата извънредна информация, че е намерен мъртъв 61-годишният Марин Ангелов – със рана в сърцето от пушка, пише "Флагман".

Той е съпруг на общинската съветничка от БСП-Поморие Стефка Ангелова, която участва в местното самоуправление вече трети мандат – уравновесена и еродирана, детска учителка в СОУ“Иван Вазов“. Семейството има двама големи синове, които са устроени и не е известно някой от тях да се занимава с рисков бизнес. Марин Ангелов е намерен у дома му.

„Няма данни за извършено престъпление, стрелял е сам със законно притежавана ловна пушка“, казаха разследващите. Липсва разумна версия за случилото се. Ангелов никога не е имал собствен бизнес, няма кредити към банки.

Бил е дългогодишен управител на почивната станция намираща се в непосредствена близост до Военния санаториум. През последните дни преди трагедията никой от близките на семейство Ангелови не е усещал, че има нещо нередно.

Преди една година човекът загубил сестра си, която починала от злокачествено заболяване.

Заплашителни писма получавал директорът на взривеното училище

http://frognews.bg/news_93925/Zaplashitelni-pisma-poluchaval-direktorat-na-vzrivenoto-uchilishte/

След взрива, който избухна вчера сутринта в СОУ „Христо Ботев” в град Сунгурларе, директорът на учебното заведение сподели по НТВ, че от няколко месеца получавал заплахи по негов адрес и на семейството му.

Орешарски: Къде са сега, когато ще се теглят 16 милиарда дълг, хората, които протестираха, когато теглихме 1 милиард

http://www.cross.bg/oresharski-vreme-ypravlenie-1471633.html

/КРОСС/Не може да става сравнение между състоянието на Гърция и България, защото за разлика от много други европейски страни от края на миналия век до сега ние спазваме бюджетна дисциплина и имаме един от най-ниските проценти на външен дълг спрямо БВП-то на страната. Това каза в студиото на бТВ бившият министър-председател Пламен Орешарски. Финансистът отбеляза, че за момента изпълнението на бюджета за 2015 година върви сравнително добре и това се дължи в определена степен и на мерките, които са били приети по време на неговото правителство. По време на моето правителство имаше сериозна отрицателна реакция и протести, когато приехме да вземем дълг от 1 милиард и затова ми е интересна реакцията или липсата на такава от хората, които протестираха тогава, на решението за взимане на нов дълг от 16 милиарда, каза той и обясни: Дългът в края на управлението на тройната коалиция беше в размер на 12 процента от БВП, сега е 28 процента и това повишение е в резултат на едно шестгодишно управление, от които пет години управляваше настоящият премиер. Учудва ме и твърдението на Бойко Борисов, че министър-председателят и финансовият министър отговарят за банковия надзор в страната и трябва да бъдат обвинявани за случилото се с КТБ, коментира бившият премиер. За да спасите някой и да окажете помощ, то този някой трябва да иска вашата помощ, ако ме разбирате какво искам да кажа

Намериха премръзнала жена във водите на река в Благоевград

http://www.bnews.bg/article-137496

Пострадалата е с хипотермия, може да ходи, няма други травми, реагира на команди, но е неконтактна.

Пленум на полуистината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846546


От 1994 г. досега
БСП загуби
четири важни
финала

И ТЪЙ, дългоочакваният “пленум на истината” на ръководството на БСП се състоя. Но май се оказа на “полуистината”.
В смисъл, че на него се дискутираха една очевадна истина и една още по-очевадна неистина.
“За да спечелиш един финал, трябва преди това да загубиш един”,
От 1994 г. досега БСП загуби четири важни финала И ТЪЙ, дългоочакваният “пленум на истината” на ръководството на БСП се състоя. Но май се оказа на “полуистината”. В смисъл, че на него се дискутираха една очевадна истина и една още по-очевадна неистина. “За да спечелиш един финал, трябва преди това да загубиш един”,

Русия, Украйна и Еврокомисията ще обсъдят във Виена газовите проблеми на Киев

http://www.cross.bg/ykraiina-trimesechie-rysiya-1471630.html

/КРОСС/ Делегации от Русия , Украйна и ЕК във вторник, 30 юни, ще се съберат на поредната тристранна среща във Виена, на която ще бъдат обсъдени въпросите за доставки на руски газ в Украйна за периода след второто тримесечие на годината, както и неговия транзит през украинска територия, съобщи РИА Новости. Въпросите за обсъждане не са малко. С настъпването на третото тримесечие например, „Газпром“ и „Нафтогаз“ трябва да подпишат поредното споразумение за доставка на газ, а все още не е ясно дали руските условия устройват украинската страна. Също така остава нерешен въпросът за зареждането на украинските подземни хранилища с необходимите количества газ.

Изслушват главния прокурор и магистрати във временната комисия за промени в конституцията

http://www.cross.bg/visshiya-sudebnata-suvet-1471631.html

/КРОСС/Времената парламентарна комисия за промени в конституцията ще изслуша главния прокурор Сотир Цацаров и представители на съдебната власт във връзка с предложения проект за промяна на основния закон. Магистрати ще дадат становище за предложения законопроект за изменение и допълнение на Конституцията. Той беше внесен с подписите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и 8 депутати от "Българския демократичен център". На заседанието ще бъде изслушан и представител на администрацията на президента. Крайно отрицателни са позициите на Прокуратурата за готвените изменения в основния закон, които пряко касаят съдебната система. От Висшия съдебен съвет (ВСС) са категорични, че съдебната реформа не може да се състои, още повече, че се предвижда промените да се въвеждат без Велико народно събрание. Проектът за промяна в Конституцията предвижда мандатът на Висшия съдебен съвет да бъде намален от 5 на 4 години, както и разделянето на Съвета на две колегии - на съдиите и на прокурорите. Измененията дават възможност главният прокурор да представя доклади за прилагането на закона, за осъществяването на наказателната политика, както и резултатите от противодействието на престъпността, които парламентът да изслушва и приема. Правосъдният министър ще председателства пленума на Висшия съдебен съвет и ще може да участва на заседанията на двете колегии, където ще има право да се изказва.  

Полицаите отложиха протеста на 5 юли и оттеглиха искането на оставки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846952

Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки.
Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни,
Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки. Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни,

Полицаите отложиха протеста на 5 юли, отказаха се и от исканите оставки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846947

Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки.
Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни,
Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки. Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни,

"Ципрас и Варуфакис са безотговорни хора, които изнудваха Европа"

http://offnews.bg/news/n_1/n_525662.html

"Ципрас и Варуакис са доста безотговорни хора, които изнудваха Европа. Те обещават неща, които не могат да доставят. Няма да се случи. Най-вероятно Гърция ще научи урока си много по-трудно, отколкото след преговори." Това заяви главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и бивш председател на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян пред Нова тв тази сутрин. Той бе категоричен, че гръцката криза не заплашва българската банкова система и че Гърция няма как да прехвърля пари от българските банки с гръцко участие. "Не само не може, няма и да стигнат парите в тези банки и икономически такъв ход няма никакъв смисъл." Днес е последният ден, в който Гърция може да плати 1.6 милиарда евро от дълга си към Международния валутен фонд. Премиерът Алексис Ципрас даде да се разбере, че това няма да се случи. В края на миналата седмица представители на гръцкото правителство от СИРИЗА сложиха край на преговорите и насрочиха референдум "за" или "против" предложенията на Европа за реформи в страната на 5 юли.

Никога НЕ пишете мотивационно писмо така

http://curious.actualno.com/Nikoga-NE-pishete-motivacionno-pismo-taka-news_481580.html

При писането на мотивационно писмо често е възможно да се допуснат глупави грешки. За нещастие, аз съм писала толкова много мотивационни писма, че не им помня бройката. Но не си мислете, че тази подробност ме прави некомпетентна. Държа да ви кажа, че всъщност съм доста запозната с проблема – допускала съм много грешки, но и съм си вземала поука от тях. Надявам се да ви спестя ходенето по мъките, споделяйки опита, който натрупах като служител в агенция за набиране на персонал. Ето какво

СБ: България ще има рекорден спад на населението, трябва да увеличи производителността

http://society.actualno.com/SB-Bylgarija-shte-ima-rekorden-spad-na-naselenieto-trjabva-da-uvelichi-proizvoditelnostta-news_481584.html

Ускоряване на делата за несъстоятелност, осигуряване на последователното прилагане на закона, подобряване на механизмите за справяне с корупцията и засилване на мониторинга на представянето на съдебната система. Това са част от основните препоръки, които отправя към България Световната банка в резултат на доклад върху производителността в страната, предаде БГНЕС. Докладът е озаглавен "Производителността в България: Уроци от миналото, възможности за бъдещето" и беше представен от един от

Иран и световните сили във финален опит за споразумение

http://asia.actualno.com/Iran-i-svetovnite-sili-vyv-finalen-opit-za-sporazumenie--news_481585.html

Външният министър на Иран Мохамед Зариф пристига днес в австрийската столица Виена, за да продължи преговорите със световните сили за постигане на споразумение по ядрената програма на страната, предаде БГНЕС. След почти две години на преговори и едно постигнато рамково споразумение, участниците сложиха краен срок за окончателна сделка до края на днешния ден. Според експерти този срок по всяка вероятност няма да бъде спазен, но представители от преговорите твърдят, че те ще продължат само

ИДИЛ вече обезглавява публично и жени

http://asia.actualno.com/IDIL-veche-obezglavjava-publichno-i-jeni--news_481586.html

Групировката „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, известна повече като „Ислямска държава“, е обезглавила публично две жени. Досега такава екзекуция се прилагаше само за мъже, съобщава телевизия „Ал Джазира“. Медията се позовава на информация от Сирийската обсерватория за човешки права, която е базирана във Великобритания. Според организацията става дума за две жени и техните съпрузи, които са били убити, тъй като използвали „магия за медицински цели&ldq

Моята първа книжка с пъзели

http://books.actualno.com/Mojata-pyrva-knijka-s-pyzeli-news_481589.html

Една уникална книжка с пъзели, подходяща за дечица, навършили 3 години! Знаете ли къде се поставят парченцата от пъзела? Сглобете всеки от петте пъзела! Ползвайте изображението под всеки пъзел като ориентир, за да наредите парченцата от пъзелите в книжката. После прочетете историите и се забавлявайте със случките в тях! Ето го и първото пъзел предизвикателство: Дора и Ботичко строят пясъчен замък на плажа. Ботичко помага на Дора, като събира красиви раковини за украса на замъка. Как мислите,

Кметът на Карлово забрани митинг за Куршум джамия

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kmetyt-na-karlovo-zabrani-miting-za-kurshum-dzhamiia-6038608

Цлта на протеста е мюсюлманите да изразят искането си джамията и други подобни храмове в страната, които в момента са обект на съдебни дела, да бъдат върнати на мюфтийството

Производители скочиха срещу въвеждането на данък "вредни храни"

http://petel.bg/Proizvoditeli-skochiha-sreshhu-vavezhdaneto-na-danak-vredni-hrani__117824

От Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите се обявиха против подготвяния законопроект за вредните храни. Ако той влезе в...

Пълен жребий за първите девет кръга на "А" група

http://petel.bg/Palen-zhrebiy-za-parvite-devet-kraga-na-A-grupa__117825

Преди малко в Българския футболен съюз бе изтеглен жребият за новия шампионат на "А" група. Ето какво отреди той: I кръг Пирин - Черно море...

Зловеща катастрофа: Индонезийски самолет падна в гробище

http://petel.bg/Zloveshha-katastrofa--Indoneziyski-samolet-padna-v-grobishhe__117826

Съдбата на екипажа още не е известна, пожара го гасят десетки коли Индонезийски военнотранспортен самолет C-130 Hercules се е разбил тази...

От последните минути: Такси отнесе колоездач в София, от главата му блика кръв

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Taksi-otnese-koloezdach-v-Sofiya--ot-glavata-mu-blika-krav__117827

Такси блъсна колоездач. Инцидентът на бул. "Стамболийски" и "Константин Величков" стана преди минути, съобщи очевидец, цитиран от Блиц....

Частните инвестиции в болниците ще дадат глътка въздух на нашето здравеопазване

http://www.cross.bg/bolnitzi-zdraveopazvane-sgradi-1471629.html

/КРОСС/Не трябва да има никакво притеснение за съдбата на българските болници като такива, както и за лечението на пациенти, ако се появят частни интереси. Това би дало "глътка въздух" на нашето здравеопазване. Така изпълнителният директор на Университетска болница Александровска Костадин Ангелов коментира идеята на Министерството на здравеопазването за приватизация на ключови болници, част от които ще бъдат университетските. В интервю за БНР той посочи, че едва ли за даден инвеститор ще бъде икономически целесъобразно да купи болница, защото той трябва да инвестира много средства в реновиране на прилежащи сгради и терени, а възвръщаемостта на инвестицията му няма да стане в очакваното време.  Когато се взема решение за приватизация на болници, то трябва да стъпи на ясна основа. Прави се анализ на моментното състояние. Този анализ показва, че на ключовите лечебни заведения, които са гръбнака на българското здравеопазване - университетските и други болници, разполагат със сгради и терени, които не се използват. Те са в състояние, което утежнява техните счетоводни баланси и финансово състояние и акумулира финансов ресурс за тяхната поддръжка , без да дава възвръщаемост. Решението е в две посоки - държавата да намери финансов ресурс, за да поправи това състояние, и то да носи ефект за българския пациент и да носи финансова полза. Това няма как да стане, защото говорим за сума над 500 млн

Европейските институции се споразумяха за премахване на таксите за роуминг от 15 юни 2017 г.

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-fUqKX46P9o/

Високите такси за роуминг и лошата интернет връзка, когато пътуваме в Европейския съюз, ще бъдат минало от юни 2017 г.. Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха днес споразумение по предложеният от ЕК план за единен пазар в областта на далекосъобщенията, който предвижда:

  • премахване на таксите за роуминг от 15 юни 2017 г., което ще позволи на потребителите да плащат една и същата такса за телефонни разговори и достъп до интернет, както у дома, така и когато пътуват в ЕС, и
  • строги правила за отворения интернет (неутралност на мрежата), които да защитят правото на всеки европеец на достъп до интернет съдържание.

Тези мерки ще бъдат допълнени от амбициозна реформа на европейските правила в областта на далекосъобщенията през 2016 г.

"Не съм политик, така че политическа отговорност не мога да понеса"

http://offnews.bg/news/n_1/n_525681.html

Аз не съм политик, така че политическа отговорност не мога да понеса. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски  в интервю за bTV.  Той каза, че повече от година живот на правителството му проблемът е бил не кабинета, а в парлрамчента. Според него обективният проблем за работата на правителството било това, че в парламента то е подкрепяно от 120 души. "Хората, които ме срещат по улиците, казват че са останали с добри впечатления от мандата. Ние всички сякаш забравихме преди този мандат каква беше обстановката в страната – самозапалванията, обществените вълнения в резултат на масовото обденяване, и всички вини се прави опит да се прехвърлят в една година", коментира експремиерът.  Той каза още, че въпросът "Кой?" никога не е стоял на дневен ред дори и в мандата на правителството му.  „Никога не разбрах какво стои зад модела КОЙ. Не го разбирам, това не е вярно. Вие може да го разбирате, но разбирате неверни неща, разбирате ли ме?“, попита Орешарски, според когото въпросът „Кой?“ е „имагинерен“. По думите му, той многократно е казал кой е предложил Делян Пеевски за председател на ДАНС - „лидерите на двете политически партии“ (Станишев и Местан, бел. ред.). След което бившият премиер разказа анекдот: „Моделът „Кой“ е сменен с модела „Свой“. Той смята, че вероятно е станал жертва на политически игри, но не съжалява за нито едно свое решение. Очаквайте подробности!

Защитникът на Ембака му дава алиби чрез медиите

http://pik.bg/защитникът-на-ембака-му-дава-алиби-чрез-медиите-news357664.html

Защитникът на Ембака му дава алиби чрез медиите

Дългогодишният защитник на Емил Чачев - Ембака Росен Недин използва гостуванията си в различните медии, за да изпраща послания към своя клиент. Това твърди благоевградски криминалист.

Според него, вчерашното изявление на адвоката пред Нова телевизия всъщност е целяло да даде знак на убиеца от автомагистрала "Струма" да бяга и да се укрие. Запознати със случая твърдят, че това не е първият път, в който Недин изпраща такова послание на клиента си. Имало е и случаи, в които Ембака се е укривал и се предавал в полицията когато нещата поутихнат.

Починалият работник Николай Чивиев има три деца - син на 20 години и две дъщери на 7 и 13-годишна възраст. Синът му в момента се намира на мисия в африканската държава Джибути и е възможно още да не е разбрал за смъртта на баща си. Това сподели вчера собственикът на фирмата, в която Николай работеше Методи Бачев.

Според  клиенти на адвокат Недин са били известни босове в Югозапада, сред които Гурвата, Кьоравия и Буята, пише "Монитор".

 

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/06/30/2563117_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от днес:

Кутев: Непонятно забогателите продължават да управляват България

http://frognews.bg/news_93924/Kutev-Neponiatno-zabogatelite-prodaljavat-da-upravliavat-Balgariia/

Не съм адвокат на Драго Стойнев, но той свърши много важна работа; по негово време цената на тока не се увеличи, при нас обществената полза беше по-голяма, заяви по НТВ Антон Кутев.

EVN България подписа меморандум за сътрудничество с Бургаски свободен университет

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CIU2mQy_Aok/

През месец юни 2015 г. EVN България и Бургаски свободен университет (БСУ) подписаха меморандум за сътрудничество. Документът беше подписан от доц.д-р Радостин Долчинков – Декан на Център по информатика и технически науки в БСУ, а от страна на EVNБългария – от г-н Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVNБългария и г-жа Калина Трифонова, зам.-председател на управителния съвет на компанията.

Целите на меморандума предвиждат установяването на сътрудничество между висшето учебно заведение и компанията в различни сфери, съвместно реализиране на дейности и намиране на повече допирни точни между науката и бизнеса. Предвижда се съвместна работа по различни проекти или общи инициативи в сферата на електротехниката, енергетиката, информационните технологии и др.

Областите на сътрудничество между ЕVN България и БСУ предвиждат конкретни дейности с практическа насоченост, които ще са полезни за професионалното израстване на студентите от университета:
• запознаване на студенти с инвестиционни и ремонтни проекти на EVN България в сферата на енергетиката
• практически занятия за студентите от различни специалности по интересни и актуални теми
• посещения на технически съоръжения и административни сгради на EVN България
• обмен на опит и ноу-хау между университета и енергийната компания.

В рамките на съвместните дейности студентите ще имат възможността да се запознаят отблизо с дейността на един от най-големите чуждестранни инвеститори в българската икономика и да придобият опит в контакт със специалисти в сферата на икономиката и енергетиката.

EVNПодписването на меморандум за сътрудничество с БСУ е част от дейностите на EVN България по линия на корпоративната и социална отговорност, с насока към съвместни дейности с университети и училища в Югоизточна България. От 2009 г. дружеството реализира инициативи за обучения по енергийна ефективност в началните класове, в рамките на които деца се обучават в разумно използване на енергията. Дружеството редовно провежда стажантски кампании, насочени към амбициозни ученици и студенти.

EVN България има сключени меморандуми също и с Техническите университети в София и в Пловдив.

България е подготвена за финансова криза в Гърция, заяви външният министър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/30/2563347_bulgariia_e_podgotvena_za_finansova_kriza_v_gurciia/?ref=rss


Финансовата криза в съседна Гърция няма да има тежки последствия за българския финансов сектор и бизнес, заяви министърът на външните работи Даниел Митов пред БНТ.

"За нас Гърция е безкрайно важна като съсед и приятел... Всички се надяваме да се намери разумно решение, но с референдуми дългове не се плащат", каза Митов.

Според външния министър, България е успяла да се подготви за тази криза - бизнесът се е пренасочил, големите гръцки инвестиции са с друга марка, а...

Започна строителството на модерен посетителски център на Римските терми

http://web.barometar.net/80723/

Кметът на Варна Иван Портних информира, че е започнало строителството на модерен посетителски център на входа на големите Римски терми Центърът ще предлага всички удобства и туристически услуги на гостите. Предвижда се в новия център за посетители, освен билетен център, да има книжарница, бюфет и рампа за инвалиди, каза за Дарик радио преди няколко дни […]

Спасиха жена, паднала във водите на река Бистрица

http://pik.bg/спасиха-жена-паднала-във-водите-на-река-бистрица-news357661.html

Спасиха жена, паднала във водите на река Бистрица

Жена на видима 60-65-годишна възраст бе открита тази сутрин премръзнала във водите на река Бистрица в Благоевград, предаде БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден в 6.35 часа тази сутрин от две жени, преминаващи по моста на булевард "Димитър Солунски".

Те видели жена, потопена до кръста в реката. Мъж, който тичал за здраве, слязъл и издърпал жената на брега. Минути по-късно на мястото на инцидента пристигна линейка на ЦСМП-Благоевград. Шофьорът на линейката Димитър Спасов хвърли едно одеяло, с което завиха мократа до кости и зъзнеща жена. Веднага след линейката пристигна и патрулка. Докато пристигне специализираният автомобил за аварийно-спасителни дейности на РС ПБЗН, двамата полица слязоха при жената.

Прикрепвайки я, тя бе изтикана по стената, ограждаща коритото на река Бистрица. След което бе поета от лекарския екип и транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Пострадалата е с хипотермия, може да ходи, няма други травми, реагира на команди, но е неконтактна. Самоличността й все още е в процес на изясняване, както и какво точно е станало.

Най-вероятно жената, която е добре облечена, по необясними причини е слязла в коритото на реката и тръгнала да я пресича. Малко вероятно е да е скочила от моста, тъй като на този етап няма данни за тежки травми. 

Ромите от Гърмен: Кметицата игра хоро с нас на изборите, сега къде е?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846948

Когато бяха изборите, кметицата игра хоро с нас. Сега къде е? Това попитаха роми от Гърмен, останали без дом, след като вчера багери събориха незаконно построените им бараки. Семейства с малки деца изкараха нощта почти на открито - в импровизирани "палатки".  След вчерашните разгорещени страсти, след заканите, че ще палят децата си,
Когато бяха изборите, кметицата игра хоро с нас. Сега къде е? Това попитаха роми от Гърмен, останали без дом, след като вчера багери събориха незаконно построените им бараки. Семейства с малки деца изкараха нощта почти на открито - в импровизирани "палатки". След вчерашните разгорещени страсти, след заканите, че ще палят децата си,

Княгиня Мария Луиза поздрави екипа на българската изложба в ООН

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/CauIe7FAyjQ/

Българската изложба „Морето сближава всичко далечно“ се радваше на голям интерес и посещение.

Българската изложба „Морето сближава всичко далечно“ се радваше на голям интерес и посещение.

В седалището на ООН, Ню Йорк, завърши представянето на българската картографска изложба „МОРЕТО СБЛИЖАВА ВСИЧКО ДАЛЕЧНО“, съобщават от ГЕОПАН. Тя бе организирана от Постоянното представителство на Р.България в ООН и Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Българската инициатива е една от първите, по повод на Международната година на картата 2015-2016 и представя Западния (българския) черноморски бряг и Старинен Несебър – световно културно наследство, в изображения от II до IX век.
Изложбата бе посетена от няколко хиляди посетители, сред които представители на страните-членки на световната организация, служители на ООН, българи, живеещи в Ню Йорк, колекционери, преподаватели и студенти.
За успеха на изложбата говори и постъпилата молба, тя да бъде продължена с няколко дни, която бе отклонена със съжаление от администрацията на ООН, поради договорения график на престижната зала „Виенското кафене“, в която бе експонирана. При закриването на изложбата, от името на Българска картографска асоциация (БКА), постоянният представител на Р.България в ООН Посланик Стефан Тафров, предаде в дар на библиотеката на ООН специално подбрана колекция от съвременни български карти и атласи.
По повод на успешната българска инициатива в ООН, днес бе получено поздравително писмо от Княгиня Мария Луиза, в което четем: „Много Ви благодаря за материалите от изложбата, беше интересна и много научих… Като Ви желая още много успехи и всичко най-добро, оставам искрено Ваша. Мария Луиза“.
Българската изложба ще продължи своя път в САЩ, а през 2016 г. ще бъде представена в Шанхай и страни-членки на Парламентарната асамблея за черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС).

Гърция уверява туристите, че банковата блокада няма да ги засегне

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/30/2563278_gurciia_uveriava_turistite_che_bankovata_blokada_niama/?ref=rss


Властите в Гърция побързаха от началото на седмицата да защитават туризма - едно от малкото обещаващи места в икономиката - като увериха туристите, че почивката им няма да бъде засегната от банковите ограничения.

Лимитът за теглене от банкомат на 60 евро на ден важи за гръцките банкови карти, но не и за тези от други държави. Някои като 22 годишната американка Джейми Бояцис, казват, че не знаят много какво става, но и не се притесняват особено, че нещо може да провали отпуската...

Преглед на печата

http://www.cross.bg/ministur-biznesa-protzenta-1471628.html

/КРОСС/"Катастрофа или ново начало за Европа", това е водещото заглавие на "Труд". Според "Сега" българският бизнес е умерено притеснен от ставащото в южната ни съседка. Банковата ваканция в страната ще доведе до проблеми с плащанията по сделки между наши и чужди фирми, като най-уязвими са малките и средните компании, които не могат да си позволят дълго време да кредитират своите партньори, посочва изданието. "Гърците на банков туризъм", гласи заглавието на първа страница на "Стандарт", който обяснява, че много гърци си откриват банкови сметки у нас. "Монитор" извежда, че българската банкова система остава стабилна и кризата в Гърция не влияе на гръцките финансови институции у нас. "Капитал дейли" пише, че европейските капиталови пазари са изживели един от най-лошите си дни от 2011 година насам. Въпреки това, по-късно индексите са успели да възстановят част от загубите. 70 процента от бизнеса търси да назначи хора със средно или средно специално образоване, пише "Новинар", като цитира вицепремиера Ивайло Калфин. Според данните, едва 18 на сто от фирмите имат нужда от висшисти. По същата тема "24 часа" посочва, че 50 процента от младите хора, които са извън пазара на труда, са със основно и по-ниско образование

Гръмнал бойлер помля апартамент в Дупница

http://www.bnews.bg/article-137497

В близост до блока има павильони и кафенета, върху които са се разпръснали стъклата от прозорците.

Преглед на варненския печат - 30 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=293652

Икономическа полиция погна уличните търговци на Златни пясъци за ментета. Само от два щанда са конфискувани стоки за общо 125 000 лв. Това съобщава в днешния си брой варненския вестник „Черно море”. В неделния ден униформени и данъчни са проверявали наред по търговската алея край морето в курорта.

Канада разшири санкциите срещу Русия

http://www.mediapool.bg/kanada-razshiri-sanktsiite-sreshtu-rusiya-news236012.html

Канада въведе допълнителни икономически санкции срещу Русия. Това се посочва в изявление на премиера Стивън Харпър, публикувана на сайта на правителството.   Наказателните мерки засягат 14 юридически и 3 физически лица, уточни в комюнике канадското министерство на външните работи.   Сред санкционираните компании са държавните енергийни гиганти Газпром, Газпром нефт и Транснефт, както и Сургутнефтегаз. В "черния списък" са включени и трима руски граждани - политологът Александър Дугин, лидер на Международното евразийско движение (МЕД), водачът на младежката организация на МЕД Павел Канишчев и Андрей Коваленко, който оглавява младежката структура на движението в столицата Москва. Канада също така забрани износа и вноса на стоки от Крим. Допълните санкции срещу Русия са въведени в координация с партньорите от САЩ и ЕС, обяснява Харпър и уточнява, че те са свързани със ситуацията в Източна Украйна, където, според Отава, Москва се намесва пряко, отбелязва БТА.

Бойлер гръмна и разруши апартамент в Дупница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846940

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Дупница, предаде
Гръмнал бойлер разруши апартамент в Дупница, предаде "Фокус". Инцидентът е станал тази сутрин около 06:00 часа в ж.к."Бистрица", блок 59, вход Б. Апартаментът се намира на 5 етаж на жилищния блок и след мощния взрив е разрушен почти изцяло. В близост до блока има павильони и кафенета, върху които са се разпръснали стъклата от прозорците.

Един район във Варна остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=293659

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите в курортна зона от местност "Траката" до Златни пясъци . Водоподаването в района ще бъде възстановено до 19 часа, уточняват от ВиК.

Даниел Митов за Гърция: Истината е, че с референдуми дългове не се плащат

http://pik.bg/даниел-митов-за-гърция-истината-е-че-с-референдуми-дългове-не-се-плащат-news357660.html

Даниел Митов за Гърция: Истината е, че с референдуми дългове не се плащат

За нас Гърция е безкрайно важна. Никой не се радва за положението там. Истината е, че с референдуми дългове не се плащат. България се е подготвила за тази криза през последните няколко години. Българският бизнес се е пренасочва, гръцките инвестиции у нас вече са на друго равнище. Тази криза няма да повлияе на българската банкова система и гръцките банки у нас. Това обяви в сутрешния блок на БНТ министърът на външните работи Даниел Митов.

България не може да вземе отношение по едно евентуално излизане на Гърция от еврозоната. Гръцките граждани ще вземат това решение на предстоящия референдум. Ние държим да видим еврозоната цяла и стабилна. Важно е еврозоната да бъде запазена такава каквато е и Гърция да излезе от тежкото положение. За България няма да е голяма драма, ако Гърция излезе от еврозоната.

Пак ще повторя, че държавата, икономиката и банковата система са подготвени за един подобен вариант. Ако Гърция излезе от еврозоната, ще има известни сътресения и загуба на доверие. Държавите членки в еврозоната са мощни икономически и мисля, че бързо ще преодолеят този проблем. Най-важното е в Гърция да надделее разума и преговорите да приключат с успешен край.

Европа трябва да демонстрира единство, категоричен беше Митов. Министърът коментира и темата за натовските военни учения в България. Няма никакви неясноти около ученията. Решенията за тях са взети още на срещата на върха на НАТО в Уелс.

Всички 28 държави са готови да декларират, че ще подкрепят своите съюзници. Вече има рискове за сигурността на държавите-членки. Подобни учения са се реализирали доста често през последните години. Има над 200 за последните 4 години. Договорните ни отношения със САЩ са регламентирани още през 2006 година от правителството на тройната коалиция. Тук ще се провеждат военни учения.

Военната техника ще влезе и ще излезе. В България ще дойдат американци, британци, румънци, албанци. Никой няма да разполага военна техника срещу Русия. Тези тези за истерия и опити за извличане на политически дивиденти. Русия няма причина да се притеснява от два танка. Ученията се провеждат в рамките на споразумението между НАТО и Русия, обясни Митов.

 

Джаз в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/COjhUk7Jdrc/

Любовта към музиката и изкуството са акцент в тазгодишното второ издание на фестивала „Джаз в Бургас“. Музикалното събитие за ценители ще се проведе на 10,11 и 12 юли, както и на 4 август.
Джаз фестът ще открие „Бургас Биг Бенд“, с диригент Христо Кожухаров, в 18.00 часа на 10 юли. Бургаските музиканти ще изпълнят популярни джаз мелодии пред експо- център „Флора”, а след това – от 20.00 часа на същата сцена, Събин Тодоров /пиано/ и Пламен Димитров /акордеон/ ще дадат старта на програмата.
В 21.30 часа фамилия Дончеви и Димитър Семов ще представят за първи път проекта си „Пуф-Паф”. Любопитен е фактът, че Кирил Дончев /пиано/, Антони Дончев /пиано/ и Георги Дончев /контрабас/, които са съответно баща и синове, никога не са свирили заедно на Бургаска сцена. За да бъдат мелодиите по-ритмични, тримата са поканили известния наш барабанист Димитър Семов. Джем сешънът е обявен за 23.00 часа. Програмата за 11 юли ще стартира с невероятен букет от сърцати джазмени, богат набор от брас-инструменти или накратко „Брас вилидж”. Предвождана от цугтромбониста Велислав Стоянов, бандата ще направи разходка из морската градина и свирейки в движение ще покани любителите на джаза да се присъединят към тях. Обиколката ще приключи на „Флората”, където щафетата ще бъде предадена отново на Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров. Програмата продължава с „Jazz&Jokes”.
Jazz & Jokes е обяснение в любов, родено от желанието на участниците да разсмиват зрителите по един нетрадиционен начин, използвайки огромния потенциал на музикалния стил джаз. Неслучайно сред тях са двама джазмени – Васил Пармаков /пиано/ и Веселин Веселинов-Еко /контрабас/. Точно импровизацията стои в основата на проекта и се явява свързващото звено между джаз хитовете и забавните моменти. Надиграването е движещата сила, която тласка напред словесните каламбури, сатиричните образи и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.
Желанието на организаторите е „Джаз в Бургас” да се обърне към всички музикални интереси и възрастови групи. Затова на 12 юли от 11.00 часа на „Флората”, специално за най-малките любители на музикалния жанр, ще се проведе Джаз за деца – музикален проект на Венци Благоев и приятели. Малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинския дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.
Билети се продават в мрежата на Евентим, на касите на: Експозиционен център Флора Бургас, НХК, Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска“, къщички за сувенири „Морски знаци“, ТИЦ /подлеза на Операта/, Фестивал на пясъчните фигури и „Чайната“.

Неосигурените имат 6 месеца да си внесат здравните вноски

http://www.moreto.net/novini.php?n=293656

Промените в Закона за здравното осигуряване вече са в сила. От вчера започна да тече шестмесечният гратисен период, в който хората, които не се си плащали здравните осигуровки през последните три години, могат да ги погасят. Ако неосигурените не се възползват от тази възможност, за да ползват безплатна медицинска помощ ще трябва да се издължат на държавата за пет години назад.

Къщите в над 50% от българските села също са незаконни

http://news.ibox.bg/news/id_929937068

Коментар на Емил Мачиков по повод събарянето на първите четири къщи в Гърмен

"И днес Пеевски е във властта"

http://offnews.bg/news/n_1/n_525678.html

И днес Пеевски е във властта. Това заяви Антон Кутев (БСП) в интервю за Нова тв. Той бе категоричен, че същите хора, които и преди, и сега не са официално във властта, "управляват процесите в България повече, отколкото ги управляваха при БСП". Правителството на левицата, ръководено от Пламен Орешарски, подаде оставка на 23 юли 2014 г. - след година и четири месеца на власт - след многохилядни протести, продължили с месеци заради решението депутетът от ДПС с огромно влияние над медийния пазар в България Делян Пеевски да оглави Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Ромите от Гърмен: Кметицата игра хоро с нас на изборите, сега къде е?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846936

Когато бяха изборите, кметицата игра хоро с нас. Сега къде е? Това попитаха роми от Гърмен, останали без дом, след като вчера багери събориха незаконно построените им бараки. Семейства с малки деца изкараха нощта почти на открито - в импровизирани
Когато бяха изборите, кметицата игра хоро с нас. Сега къде е? Това попитаха роми от Гърмен, останали без дом, след като вчера багери събориха незаконно построените им бараки. Семейства с малки деца изкараха нощта почти на открито - в импровизирани "палатки". След вчерашните разгорещени страсти, след заканите, че ще палят децата си,

Орешарски: Скептичен съм, че докладът за КТБ ще е квалитетен

http://frognews.bg/news_93919/Oresharski-Skeptichen-sam-che-dokladat-za-KTB-shte-e-kvaliteten/

2009 г. нашият дълг беше 12% от БВП, днес е 28%, това е функция на управлението от последните години; миналата година оставихме 9 млрд фискални резерви, обясни по БТВ бившият премиер Пламен Орешарски.

Хампарцумян: Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас

http://pik.bg/хампарцумян-няма-как-да-се-счупи-еврото-това-е-розовият-сън-на-ципрас-news357659.html

Хампарцумян: Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас

"Няма как да се счупи еврото, това е розовият сън на Ципрас, който се опитва да изнудва Европа", каза Левон Хампарцумян в ефира на Нова ТВ.

"Пазарите реагират предпазливо и нервно, но всичко ще се нормализира", категоричен е той.

"Гръцките банки в България са български банки с гръцки капитал. Те са самостоятелни и не зависят с приток на пари от Гърция", каза Хампарцумян.

Размерът на българската банковасистема не е достатъчен, за да покрие гръцкия проблем. Гръцките банки са собственост на ЕЦБ.

"Европейската централна банка е дала пари на гръцките банки. Възможно е национализация на банките в Гърция, тези банки се контролират от ЕЦБ, категоричен е финансовият експерт. Национална цел на България е да влезем в Еврозоната. Трябва да станем пълноправен член на ЕС, защото има вероятност да станем някакво животно, което не е риби, нито рак, чудещо се какви са му приоритетите и националните цели. Нека не забравяме, че руснаци и американци са ни бомбардирали, припомни Хампарцумян. Намираме се в исторически период, период на ремонт. Трябва да направим страната си най-привлекателното място за инвеститорите в кратък срок. Нека не забравяме, че вече е страшно, но ние се справяме. Искаме един по-добър обществен натиск върху държавната администрация, за да се развива България, категоричен е банковият експерт. Гърция трябва да се преструктурира, за да получи помощ от Европа", коментира още той.

"Ние имаме нужда от добри и развиващи се съседи, за да се развива и България. Вярвам, че Гърция ще приложи реформи", завърши Хампарцумян.

 

3-та степен опасност от изригване на вулкан обявена в Япония

http://frognews.bg/news_93921/3-ta-stepen-opasnost-ot-izrigvane-na-vulkan-obiavena-v-IAponiia/

Япония повиши до трета степен опасността от изригване на вулкан в района на планината Хаконе на 80 км. от Токио. Трета степен означава забрана за приближаване до вулкана. Представител на главната японска метеорологична агенция съобщи, че е засечено голямо неголямо изригване, предаде БГНЕС.

Най-малките пациенти на МБАЛ Бургас ще влизат през отделен вход

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NeP_myvxGS4/

Нов вход към Приемно-спешно отделение се изгражда в момента в Хирургичния корпус на МБАЛ Бургас. Той е предназначен за най-малките пациенти на болницата. Целта е детският поток да не се смесва с общия поток болни. През входа на Приемно отделение в момента минават всички пациенти, включително и тежки случаи за реанимация.

„Заради общия поток децата стават свидетели и на гледки, които не са за деца, а и са изложени на контакт с други болни. Затова ръководството на МБАЛ Бургас стартира изграждането на допълнителен вход“, коментира изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.

Строителството напредва, вече са обособени чакалня и два педиатрични кабинета. Предстои изграждане на санитарни възли и свързването на ВиК и електро- комуникациите. Когато ремонтът е завършен, педиатричните кабинети, които сега се намират в коридора до Шокова зала, ще бъдат преместени.

Новият вход се обособява от лявата страна на централния вход в Хирургическия корпус. Очаква се той да бъде готов в средата на юли т.г.
Този вход ще бъде предназначен за по-леки случаи. Тежко пострадалите деца, които се нуждаят от реанимация и незабавна намеса за спасяване на живота им, ще продължат да пристигат в Шокова зала през стария вход, докато не се построи нов Приемно-спешен комплекс с отделни зали, за чието финансиране вече са подадени проекти в Министерството на здравеопазването.

Лавров и Кери ще обсъдят във Виена борбата срещу “Ислямска държава”

http://www.cross.bg/lavrov-keri-vunshnite-1471619.html

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров във вторник ще пристигне във Виена, където ще обсъди с американския държавен секретар Джон Кери координирането на усилията по борбата срещу „Ислямска държава“, предаде РИА Новости. Преговорите ще се състоят ден след срещата на Лавров с министъра на външните работи на Сирия Уалид Муалем, където тази тема беше една от основните обсъждани. Срещата между Лавров и Кери ще бъде четвъртата за тази година.

Русия се прости с Евгений Примаков

http://www.cross.bg/primakov-evgeniii-pytin-1471626.html

/КРОСС/ Бившият руски премиер Евгений Примаков бе изпратен в последния му път и погребан с воинска почит на гробището на Новодевичи манастир в Москва. В храма на манастира опелото бе отслужено от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Сред присъстващите бе и руският президент Владимир Путин, който до последно вървеше след ковчега заедно с близките на покойника и предстоятеля на Руската православна църква. Вчера сутринта церемонията по прощаването с държавния деец се проведе в Колонната зала в Дома на Съюзите, където стотици хора, сред които и първите лица на държавата, дойдоха да се простят с Примаков. Церемонията бе излъчвана пряко в цялата страна със специален Указ на руския президент. Бившият руски премиер почина в петък на 85-годишна възраст. Сред руските премиери Примаков, удържал икономиката от ултралибералната пропаст, до ден днешен заема най-високите места в „рейтинга на народа“. В международните дела Примаков демонстрира нова доктрина, превърнала с в голямата си част в предвестник на външнополитическия курс на днешното ръководство на страната. Външният министър на РФ Сергей Лавров определи тази доктрина като „независима самостоятелна линия на Русия в отстояването на националните й интереси, готовността и откритостта за най-широкото и тясно сътрудничество с всички, които са готови на равноправна и взаимно изгодна основа да взаимодействат с нашата страна“

Странно космато същество изхвърли морето на о. Сахалин (СНИМКИ)

http://www.bnews.bg/article-137494

Местните жители оприличават създанието на гигантски делфин или на динозавър.

Ахелой домакин на международна работна среща

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LeUPSil6Nmg/

DSC04054-1

От 26 юни до 29 юни Ахелой беше домакин на работна среща в рамките на европейски проект :”Миграция и имиграция: социални въздействия и граждански реакции на устойчиво и мирно развитие на интергрирана Европа”. Участие в срещата взеха партньори от Унгария, Полша, Румъния, Гърция, Италия и Германия. Презентации по темите бяха изнесени от  Диана Калчева – секретар на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Поморие и Ирина Буланова – представител на международната организация по миграция – офис Бургас.

Гостите се запознаха и с историите на гражданин на Ахелой, работещ в Германия и гражданин на Ахелой, работил в Англия.

Мария Стоянова

DSC03968

DSC04237

Хампарцумян: Еврото няма да се счупи. Това е розовият сън на Ципрас

http://www.cross.bg/banki-bankerut-grutzki-1471627.html

/КРОСС/Еврото няма да се счупи. Това е розовият сън на Ципрас. Ципрас и Варуфакис са едни безотговорни хора, които си мислиха, че могат да изнудват Европа.  Това каза в студиото на Нова телевизия бизнесменът Левон Хампарцумян в коментар на ситуацията в южната ни съседка и как тя би се отразила на бизнеса и банките у нас.  Гърция ще си научи урока, но по трудния начин, смята банкерът.  Пазарите реагират винаги много предпазливо и нервно, но нищо не е драматично, каза той.  Така наречените гръцки банки у нас са банки с гръцки капитал, български банки с гръцки капитал, те са регулирани по нашите правила и са самостоятелни, те не зависят от приток на пари от Гърция, обясни банкерът. Такива банки у нас са ООБ, Пириус, Пощенска банка. На въпрос хубаво ли е или не, че капиталът им е гръцки, той отговори: Както знаете, парите не миришат. Гръцките банки днес са собственост на ЕЦБ, защото тя им е дала близо 90 милиарда евра в ценни книжа, които в случай на фалит ще струват много по-малко, допълни Хампарцумян.  Банкерът подчерта, че капиталът има по-малко значение, отколкото работата и регулацията. Това, което трябва да направи България е да си поставим като национална цел влизането н Еврозоната, категоричен е банкерът. Няма наполовина бременна. Или ставаме пълноправни членове, или ставаме някакво животно - ни риба, ни рак, което се чуди всеки ден къде принадлежи и какви са му националните приоритети, цели

Който чупи - купи

http://www.investor.bg/analizi/91/a/koito-chupi-kupi-197592/

Ангела Меркел повече от всеки друг европейски лидер ще носи отговорност пред развалините на еврозоната, ако се стигне до Grexit

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Дупница

http://pik.bg/гръмнал-бойлер-разруши-апартамент-в-дупница-news357658.html

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Дупница

Гръмнал бойлер разруши апартамент в Дупница, предаде "Фокус".

Инцидентът е станал тази сутрин около 06:00 часа в ж.к."Бистрица", блок 59, вход Б.

Апартаментът се намира на 5 етаж на жилищния блок и след мощния взрив е разрушен почти изцяло. В близост до блока има павильони и кафенета, върху които са се разпръснали стъклата от прозорците. Апартаментът е рядко обитаван и към този час не е имало хора в него.

По думи на очевидци, живущите там са съобщили, че късно вечерта бойлерът е пуснат, но сутринта не е изключен. Най-вероятната причина за инцидента е неизправност в техническото устройство. На място са пристигнали екипи на

"Пожарна безопасност и защита на населението" и полиция. При инцидента няма други засегнати апартаменти.

Спасиха жена, паднала във водите на река Бистрица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846926

Жена на видима 60-65-годишна възраст бе открита тази сутрин премръзнала във водите на река Бистрица в Благоевград, предаде БГНЕС.
Сигналът за инцидента е подаден в 6.35 часа тази сутрин от две жени, преминаващи по моста на булевард
Жена на видима 60-65-годишна възраст бе открита тази сутрин премръзнала във водите на река Бистрица в Благоевград, предаде БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден в 6.35 часа тази сутрин от две жени, преминаващи по моста на булевард "Димитър Солунски". Те видели жена, потопена до кръста в реката. Мъж, който тичал за здраве,

Идва още дъжд до края на седмицата

http://offnews.bg/news/n_1/n_525674.html

Облачността над по-голямата част от страната днес ще остане значителна. Краткотрайни и на места интензивни валежи и гръмотевични бури ще има в Западна и Централна България през втората половина на деня. Над Източна България ще преобладава слънчево време. Там ще има само временни увеличения на облачността. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23 и 28 градуса. Утре новият месец ще започне с по-високи температури. Максималните ще бъдат достигнат 24 и 29 градуса. В западната половина на страната отново ще има валежи. Над Източна България утре сутринта, за Джулай морнинг, небето ще бъде безоблачно.

Няма драма и трагедия в Гърция

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/06/30/2562739_niama_drama_i_tragediia_v_gurciia/?ref=rss



Демократично избраното гръцко правителство водено от СИРИЗА направи всички възможни грешки в и без това трудните преговори с международните институции. Ситуацията от началото беше ясна – премиерът Алексис Ципрас и финансовият министър Янис Варуфакис имаха много малко аргументи за пазарене и трябваше да вложат цялата си енергия в това да предложат най-добрите реформи и да им осигурят някакъв вид партийна и обществена подкрепа. Никой от двамата не успя да разбере това и решиха да влязат в...

Само 5% от хората могат да видят числото на картинката

http://curious.actualno.com/Samo-5-ot-horata-mogat-da-vidjat-chisloto-na-kartinkata-news_481571.html

Зрението е едно от петте човешки сетива, с което виждаме светлината, разграничаваме цветовете, формите и разстоянията. Статистиката е доказала, че само 5% от хората могат да видят номера на тази картинка. Вие от тях ли сте?

Африкански мъдрости, които ще ви накарат да се замислите

http://curious.actualno.com/Afrikanski-mydrosti-koito-shte-vi-nakarat-da-se-zamislite-news_481578.html

Древните африкански народи са пълни с обичаи, поверия и пословици, които предават през поколенията и които служат като житейски насоки. Представяме ви някои от най-големите мъдрости, родени в Африка. Можеш да заведеш коня до водата, но не можеш да го накараш да пие. (С принуда нищо не се постига.) Дъждът мокри леопарда, но не му изтрива петната. (Силният човек на всичко устоява.) Човекът не е лютиво зърно да го сдъвчеш, за да разбереш колко е лютив. (Лошият характер на човека не се разбира ве

НОИ: Лекарите за последно могат да подават болнични листове и на хартия

http://www.mediapool.bg/noi-lekarite-za-posledno-mogat-da-podavat-bolnichni-listove-i-na-hartiya-news236011.html

Вторник е последният ден, в който лекарите могат да подават болничните листове и на хартия, припомнят от НОИ. От утре те ще се изпращат само по електронен път. Преходният период от 6 месеца, през който бяха валидни и двата начина, беше въведен за медиците и здравните заведения, които в началото на годината все още нямаха техническа готовност да подават бланките електронно. 

Тази нощ в небето ще видим космически феномен, описан в Библията

http://petel.bg/Tazi-noshh-v-nebeto-shhe-vidim-kosmicheski-fenomen--opisan-v-Bibliyata-__117821

В нощта срещу сряда - 1 юли Юпитер и Венера ще се доближат толкова близо до Земята, че практически на небето ще се вижда само една ярка...

Римските терми във Варна се сдобиват с модерен посетителски център

http://petel.bg/Rimskite-termi-vav-Varna-se-sdobivat-s-moderen-posetitelski-tsentar__117822

Дейностите по изграждането на модерен посетителски център на входа на големите Римски терми във Варна набират скорост. Ремонтните...

Черно море стартира с гостуване в Благоевград

http://petel.bg/CHerno-more-startira-s-gostuvane-v-Blagoevgrad__117823

Черно море ще гостува на новака Пирин в първия кръг на новото първенство на "А" група. Това отреди тегленият току що жребий за шампионата....

Самолет, излетял от Китай, промени курса си заради извънредна ситуация на борда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846920

Пътнически самолет „Еърбъс А319”, излетял от китайския град Хайкоу, провинция Хайнан, съобщи за възникване на борда на извънредна ситуация и промени следвания дотогава курс, съобщиха китайски медии.
Според оскъдните данни, маневрата е станала над град Чжанцзян и в момента самолетът лети към един от островите в морето.
Пътнически самолет „Еърбъс А319”, излетял от китайския град Хайкоу, провинция Хайнан, съобщи за възникване на борда на извънредна ситуация и промени следвания дотогава курс, съобщиха китайски медии. Според оскъдните данни, маневрата е станала над град Чжанцзян и в момента самолетът лети към един от островите в морето.

Петър Бояджиев представя "Habitus" в Музея на фотографията

http://www.cross.bg/boyadzhiev-izkystva-winner-1471625.html

/КРОСС/Фотографиите на Петър Бояджиев, събрани в експозицията "Habitus", ще бъдат показани и в родния му град Казанлък. Изложба се открива днес, 30 юни, от 17.30 часа в новия Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства в града, открит по време на Празника на розата тази година, когато авторът организира третото издание на Международната изложба-конкурс "Мини принт" за съвременна малка графика с участието на 90 художници - графици от пет континента с над 200 свои графики.Петър Бояджиев, който от години живее и работи в Канада, представи изложбата „Habitus" и в галерия „Париж", където през 2014 година съвместно със съпругата си Даниелка Зекина показаха графичната изложба „Алегории". Тази година авторът представя свой самостоятелен проект, който е част от „Месец на фотографията" 2015 - ежегодно и значимо международно събитие, организирано от Фотографска академия „Янка Кюркчиева". Петър Бояджиев е визуален артист и фотограф роден в Казанлък, България. Магистър в специалност Визуални изкуства и Дизайн в Националната Академия по Изкуствата в София, България (1983), с допълнителна специализация по компютърна графика в училище по изкуства I.C.A.R.I в Монреал, Канада (2000)

Японец се запали във високоскоростен влак (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846921

Пожар избухна във високоскоростен влак в Япония, предаде Би Би Си. Пожарът е възникнал в първия вагон на японския влак, движещ се от Токио за Осака. Композицията беше аварийно спряна в района на град Одавара. Двама пътници са в клинична смърт, в резултат на изгаряния при пожара. Според местни информационни агенции много пътници във влака са

Петър Бояджиев представя "Habitus" в Музей нафотографията

http://www.cross.bg/boyadzhiev-izkystva-petur-1471625.html

/КРОСС/Фотографиите на Петър Бояджиев, събрани в експозицията "Habitus", ще бъдат показани и в родния му град Казанлък. Изложба се открива днес, 30 юни, от 17.30 часа в новия Музей нафотографията и съвременните визуални изкуства в града, открит по време на Празника на розата тази година, когато авторът организира третото издание на Международната изложба-конкурс "Мини принт" за съвременна малка графика с участието на 90 художници - графици от пет континента с над 200 свои графики.Петър Бояджиев, който от години живее и работи в Канада, представи изложбата „Habitus" и в галерия „Париж", където през 2014 година съвместно със съпругата си Даниелка Зекина показаха графичната изложба „Алегории". Тази година авторът представя свой самостоятелен проект, който е част от „Месец на фотографията" 2015 - ежегодно и значимо международно събитие, организирано от Фотографска академия „Янка Кюркчиева". Петър Бояджиев е визуален артист и фотограф роден в Казанлък, България. Магистър в специалност Визуални изкуства и Дизайн в Националната Академия по Изкуствата в София, България (1983), с допълнителна специализация по компютърна графика в училище по изкуства I.C.A.R.I в Монреал, Канада (2000)

Руски дипломат нарече санкциите на Канада конфронтационни

http://www.cross.bg/diplomat-kyrs-dvystrannoto-1471618.html

/КРОСС/ Новите санкции на Канада срещу Русия продължават конфронтационния курс по отношение на Москва и пречат на двустранното сътрудничество, заяви във вторник прессекретарят на посолството на РФ в Отава Кирил Калинин, предаде РИА Новости. По думите на руския дипломат, новите санкции са предприети „за вътрешна употреба“ и представляват „скръбно повторение на преминатото“. „Тази контрапродуктивна стъпка, мотивирана от преследването на гласове, насърчава „партията на войната“ в Киев и унищожава руско-канадските отношения. В резултат на това Отава продължава да прекратява двустранното сътрудничество в жизненоважни сфери като Арктика и борбата с международния тероризъм, да не говорим, че това подкопава изгодните бизнес-връзки“, заяви Калинин. „Канада отдавна трябваше да обърне гръб на този безизходен конфронтационен курс и да се върне към здравия разум, прагматизма и дипломацията“, каза още руският дипломат.

Извънредно! Откриха окървавен труп на мъж в Поморие, застрелян е от упор

http://pik.bg/извънредно-откриха-окървавен-труп-на-мъж-в-поморие-застрелян-е-от-упор-news357656.html

Извънредно! Откриха окървавен труп на мъж в Поморие, застрелян е от упор

61-годишният Марин Ангелов от Поморие е намерен мъртъв. Според източник, присъствал на огледа, смъртта е настъпила от стрелба с пушка.

Раната е в сърцето. Стреляно е от упор. Драмата около дома на Ангелов е страшна, пише "Флагман".

Очаквайте подробности!

Григор мина лесно първия кръг на "Уимбълдън" - 3-0 срещу Делбонис

http://www.moreto.net/novini.php?n=293653

Григор Димитров започна участието си на "Уимбълдън" с безапелационна победа срещу аржентинеца Федерико Делбонис с 6:3, 6:0, 6:4. До момента 24-годишният Димитров не беше играл с 24-годишния Делбонис, който заема 73-о място в световната ранглиста.

Започва делото за прегазеното 6-годишно момче в Панагюрище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/30/2563343_zapochva_deloto_za_pregazenoto_6-godishno_momche_v/?ref=rss


За днес в Окръжния съд в Пазарджик е насрочено първото заседание по делото срещу бизнесмена Цветан Пъков, който през април прегази 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище. Пъков е обвинен в непредумишлено убийство, вследствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Той не е изпълнил и задължението да намали скоростта при нужда и да спре, когато преминава край място, където играят деца, припомня БНР. 6-годишният момче бе прегазено на 14 април тази година на един от главните...

Юнкер с последно предложение на Гърция, Ципрас го отхвърлил

http://frognews.bg/news_93920/IUnker-s-posledno-predlojenie-na-Gartsiia-TSipras-go-othvarlil/

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е направил на Гърция последно предложение във връзка със завършващия днес срок на действие на втората кредитна програма на международните кредитори, но гръцкият министър-председател Алексис Ципрас не го е приел. Това пише гръцкият вестник Imerisia, като се позовава на правителствен източник.

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/provede-zala-tema-1471624.html

/КРОСС/*** Брюксел. Продължава участието на председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в 22-та Среща на върха на председателите на парламентарни групи на партиите-членки на Европейската народна партия (ЕНП). ***Полша.Министърът на културата Вежди Рашидов ще бъде на кратко работно посещение във Варшава, Република Полша. В рамките на визитата си министър Рашидов ще проведе среща с министъра на културата и националното наследство на Република Полша Малгожата Омиляновска. ***София.От 11.00 до 13.00 часа в хотел „Маринела" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще участва в бизнес форум на тема „Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. ". ***София.От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт ще се проведе заключителна конференция по проект „Модернизиране на организацията и функционирането на НСИ". ***София.От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе дискусия на тема „Хроничният вирусен хепатит "С" вече се лекува". ***Бургас.От 09.00 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" ще се проведе информационен ден, организиран от Община Бургас и Министерство на културата. Събитието е насочено към всички юридически лица с дейност в областта на културата

Последен шанс за смяна на личния лекар

http://pik.bg/последен-шанс-за-смяна-на-личния-лекар-news357654.html

Последен шанс за смяна на личния лекар

Последен шанс за смяна на личния лекар. До днес всяко здравноосигурено лице има право да смени джипито си с друго, което е сключило договор със Здравната каса. Формулярът за смяна може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК.

При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път, а здравноосигуреното лице трябва да впише своите лични данни във формуляра за смяна, предаде Нова ТВ.

Следващата смяна на общопрактикуващ лекар е през декември. 

Домакинът Чили на финал в Копа Америка (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846911

Чили се класира за финала на първенството на Южна Америка, известно като Копа Америка, на което страната е домакин. В последната битка към решителния мач за титлата чилийците надвиха с 2:1 Перу. И двата гола за победителите вкара Варгас. Особено бе красив вторият - от над 25 метра с красив параболичен удар.

Варуфакис заплашва със съдебен процес в случай на Grexit

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/varufakis-zaplashva-sys-sydeben-proces-v-sluchai-na-grexit-197657/

Правителството в Атина ще се консултира със специалисти и със сигурност ще обмисли да вкара иск в Европейския съд

Започва делото за прегазения Петьо от Панагюрище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846914

В окръжния съд на Пазарджик започва делото срещу 44-годишният Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишният Петьо Гевечанов в Панагюрище.
Инцидентът стана на 14 април на права улица в средногорския град. След изпреварване Пъков навлиза с джипа си в насрещното платно, където момченцето кара колелото си в непосредствена близост до тротоара,
В окръжния съд на Пазарджик започва делото срещу 44-годишният Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишният Петьо Гевечанов в Панагюрище. Инцидентът стана на 14 април на права улица в средногорския град. След изпреварване Пъков навлиза с джипа си в насрещното платно, където момченцето кара колелото си в непосредствена близост до тротоара,

Експерт: Терористичните атаки на "Ислямска държава" ще стават по-дръзки

http://pik.bg/експерт-терористичните-атаки-на-ислямска-държава-ще-стават-по-дръзки-news357651.html

Експерт: Терористичните атаки на "Ислямска държава" ще стават по-дръзки

"Не мисля, че атаките от петък са координирани. Безспорно е обаче, че всички тези хора извършват тези неща в името на радикалния ислям. За съжаление главните жертви от този тип тероризъм за мюсюлманите. Всеки ден виждаме, че се извършват атентати в Пакистан, Афганистан и други мюсюлмански държави, където загиват стотици". Това каза пред камерите на БНТ Алекс Алексиев, експерт по радикален ислям и тероризъм.

Европа почва да обръща все повече внимание на "Ислямска държава" (ИД). Вече в много страни се забранява пропагандата на ИД. Това трябва да се случи и в България. Аз съм на мнение, че терористичните атаки ще стават по-чести и по-дръзки.

Опасността е много близко до нас. Все повече ислямисти от Балканите отиват да се бият за ИД. Русия също провежда една много недалновидна политика по отношение на радикалния ислям. Владимир Путин твърди, че се борят срещу джихадистите, но реално не е така, разкри Алексиев. България също е застрашена от политиката на Русия.

Нашата единствена защита е НАТО. Путин губи в Украйна. Всичките приказки за "Турски поток" са блъф. "Газпром" вече обяви, че ще продължи да продава газ на Украйна. Русия няма друг полезен ход. Руската икономика се срива и проваля всеки ден, Путин се опитва да убеди руския народ, че не могат без него. Рано или късно руснаците ще се осъзнаят и ще разберат истината, предрече Алексиев.

 

Гърци опитват да теглят пари от български банкомати, пазаруват в наши магазини

http://www.moreto.net/novini.php?n=293655

Тревога и хаос в Гърция. Затворени банки, опашки пред банкоматите, срив на еврото спрямо долара и предупреждения, че бензиностанциите може да останат без горива, защото хората се презапасяват. Банкоматите в Гърция работят, но има ограничение от 60 евро на ден.

Вероятните сценарии за Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846514

Паралелна на еврото валута
може да стане новата
гръцка парична единица


Заради провалените преговори между Гърция и кредиторите и? Атина вероятно няма да плати днес вноската си по кредитите към МВФ на стойност 1,6 млрд. евро.
Гърция дължи на кредиторите си 242,8 млрд. евро, като най-големият сред тях е Германия.
Паралелна на еврото валута може да стане новата гръцка парична единица Заради провалените преговори между Гърция и кредиторите и? Атина вероятно няма да плати днес вноската си по кредитите към МВФ на стойност 1,6 млрд. евро. Гърция дължи на кредиторите си 242,8 млрд. евро, като най-големият сред тях е Германия.

Наглостта на "копърките" продължава – агресия срещу "Господарите"

http://pik.bg/наглостта-на-копърките-продължава-–-агресия-срещу-господарите-news357650.html

Наглостта на "копърките" продължава – агресия срещу "Господарите"

Наглостта на "копърките" продължава. Неотдавна екип на „Господари на ефира” показа фирма, която извозваше пътници за 70 лева от Летище София до квартал „Младост”.

Сега екип на предаването отиде пред Министерството на транспорта, за да отрази протест на служителите на фирмата „СК Стилтранс”, според които им „взимат хляба”.  Той бе посрещнат с груби и цинични думи, бутане и заплахи от протестиращите. Чуха се епитети като „боклуци”, „нещастници”, „мърши” и други подобни.

Хампарцумян: Еврото няма да се счупи, това е розов сън на Ципрас

http://frognews.bg/news_93918/Hampartsumian-Evroto-niama-da-se-schupi-tova-e-rozov-san-na-TSipras/

Еврото няма да се счупи, това е розовият сън на Ципрас; той и Варуфакис са доста безотговорни хора, които искат да изнудват другата част от Европа, заяви по НТВ банкерът Левон Хампарцумян по повод гръцката криза. Според него Гърция ще научи урока си по най-трудния начин.

”Уикилийкс”: САЩ са шпионирали икономически Франция

http://www.mediapool.bg/uikiliyks-sasht-sa-shpionirali-ikonomicheski-frantsiya-news236010.html

Шпионският скандал между Франция и САЩ може да се разрасне, след като  "Уикилийкс" пусна документи, показващи, че Вашингтон е водил мащабен икономически шпионаж. Според "Уикилийкс" материалите, публикувани съвместно с в. "Либерасион" и информационния уебсайт "Медиапар", показват, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следяла комуникациите на висши френски официални лица и е събирала информация за договори за износ на Франция в продължение на десетилетие. Сред шпионираните служители са били бившите финансови министри Франсоа Бароен и Пиер Московиси, става ясно от материали за извършваното от АНС следене между 2004 и 2012 г. Други документи показват, че между 2002 и 2012 г. АНС е събирала информация за предложени френски договори за износ на стойност над 200 милиона долара в области като телекомуникациите, енергетиката, транспорта и здравеопазването. Миналата седмица "Уикилийкс" съобщи, че АНС е шпионирала последните трима президенти на Франция, което накара Париж да протестира пред Вашингтон, че подобно поведение между съюзници е неприемливо, припомня БТА.

Пуснаха предсрочно Бойко Стоянов, осъден като екзекутор на Мастара

http://www.klassa.bg/News/Read/article/255130_%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%2C+%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%

 Бойко Стоянов, който от март 2006 г. е с влязла в сила 20-годишна присъда като физически убиец на Димитър Стаматов - Мастара, вече и на свобода, научи "24 часа".

52-годишният днес Стоянов е зад решетките от ноември 2002 г. Преди седмица той е освободен условно предсрочно по обичайната процедура, предвидена в НПК. Той е бил предложен от специална комисия като условията са да е изтърпял повече от половината си присъда, да е имал добро поведение и да е показал, че престоят зад решетките му е подействал превъзпитателно. Бойко има и доста натрупани работни дни зад решетките - бил е готвач първо в затвора в Бургас, после и в старозагорския, последните месеци изкарал в общежитие.

Стоянов до този момент е единственият осъден за убийството на собственика на колбасарска фирма Димитър Стаматов, който бе прострелян със снайпер в сърцето на 21 ноември 2002 г. По това време Стаматов е приближен до Димитър Желязков - Очите.

Първоначално присъди получиха Пламен Дишков - Кела и Тодор Неделчев - Недьо - като поръчител и помагач, но след това ВКС отмени наказанията и на двамата, а разследването започна отначало.

Делото срещу тях трябваше да тръгне на 26 май. Съдия Събчо Събев отново не даде ход, а върна папката на прокуратурата за отстраняване на процесуални пропуски. Изненадващо това този път не бе поискано от защитата на Кела, а от адвокатите на семейството на Стаматов. Каквато и присъда да бъде произнесена, има риск тя да падне на последна инстанция заради пропуските, мотивираха се юристите.

Така в момента всички, които са били разследвани за убийството от преди 13 г., са на свобода. Вече като свободен гражданин Стоянов трябва да се яви на новото дело в качеството на свидетел.

Междувременно стана ясно, че той е оправдан окончателно по отвинение за лъжесвиделство. Прокуратурата заведе дело срещу него, тъй като Стоянов промени показанията си. След направени самопризнания през 2002 г., 10 години по-късно посочи като пряк извършител съдружника на Мастара - Мариян Георгиев - Марата. Георгиев пък бе убит на 2 април 2005 г.

Убитият на "Струма" защитавал колега, имал електрошок, но не го използвал

http://www.klassa.bg/News/Read/article/255129_%D0%A3%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%22%D0%A1%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B0%22+%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%2C+%D0%B8%D0%BC%D0

 Убитият на магистрала „Струма” Николай Чивиев побелял за 72 часа, когато бил в плен. Това се е случило по времето, когато е бил във Френския легион и е бил на мисия. Бил е в плен за 72 часа, разпъвали си го на кръст. Той ми сподели, защото разказваше за преживяванията си там, че тогава е побелял за трите дни в плен. Това разказа шефът му Методи Бачев, който му е и роднина, пред bTV.

Бачев сподели и за друга случка от живота на Николай като войник в легиона. „В Африка са имали мисия срещу изнасилвач. Издирвали са го няколко дни. При тази мисия Николай е бил тежко ранен”, разказа още работодателят му.

„Ако Ники не бе защитил колегата си Ботьо, сега сигурно Ботьо щеше да е мъртъв. Ботьо ми разказа, защото не съм бил на мястото на инцидента, че е бил е ужасен от агресията. Когато станала разправията, Николай е застанал пред Ботьо и го е защитил. В тефтера на Ники имаше икона на Богородица. Сега искам хората да вярват в Бога и да нямат чувството на безнаказаност, което имал човека, който го уби”, завърши шефът му Методи Бачев.

"Николай Чивиев е имал в себе си електрошок, но не го е използвал", заяви по-късно Бачев пред Нова ТВ.

"Николай не се е защитил, защото там е имало жена, а той е такъв човек, че няма да посегне в присъствието на жена и на дете", заяви Бачев, като подчерта, че убитият работник в никакъв случай не е бил човекът, който е нападнал пръв.

По отношение на твърденията, че от Френския чуждестранен легион ще търсят отмъщение за жестоко убития Николай, Бачев отговори, че не знае какво би се случило.

Гърменските цигани нощуваха под открито небе

http://frognews.bg/news_93923/Garmenskite-tsigani-noshtuvaha-pod-otkrito-nebe/

След като в ромския квартал в Гърмен вчера срутиха няколко къщи, живеещите в тях разказаха, че са прекарали нощта на открито. Направили си палатка и си запалили огън. Оплакаха се, че замръзнали от студ.

Жан-Клод Юнкер е направил последно предложение на Гърция, Ципрас го е отхвърлил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846909

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е направил на Гърция последно предложение във връзка със завършващия днес срок на действие на втората кредитна програма на международните кредитори, но гръцкият министър-председател Алексис Ципрас не го е приел. Това пише гръцкият вестник Imerisia, като се позовава на правителствен източник.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е направил на Гърция последно предложение във връзка със завършващия днес срок на действие на втората кредитна програма на международните кредитори, но гръцкият министър-председател Алексис Ципрас не го е приел. Това пише гръцкият вестник Imerisia, като се позовава на правителствен източник.

Жан-Клод Юнкер е направил последно предложение на Гърция, Ципрас го е отхвърлил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846906

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е направил на Гърция последно предложение във връзка със завършващия днес срок на действие на втората кредитна програма на международните кредитори, но гръцкият министър-председател Алексис Ципрас не го е приел. Това пише гръцкият вестник Imerisia, като се позовава на правителствен източник.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е направил на Гърция последно предложение във връзка със завършващия днес срок на действие на втората кредитна програма на международните кредитори, но гръцкият министър-председател Алексис Ципрас не го е приел. Това пише гръцкият вестник Imerisia, като се позовава на правителствен източник.

"Уикилийкс": САЩ са шпионирали министерството на финансите на Франция

http://www.klassa.bg/News/Read/article/255128_%22%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D0%BA%D1%81%22%3A+%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D1%81%D0%B0+%D1%88%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%

 Уикилийкс“ публикува нова информация, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е шпионирала френските власти- този път става въпрос за министерството на финансите на Франция, съобщава BBC, цитиран от "Фокус".

Според „Уикилийкс“ , АНС е шпионирала двама министри, а също така е събирала информация относно износа на Франция и търговията й с други държави. АНС също така е събирала информация относно дебатите за бюджета във френския кабинет.

Миналата седмица „Уикилийкс“ разгласи информация, че САЩ са шпионирали френските президенти Жак Ширак, Никола Саркози и Франсоа Оланд.

Най-новият филм на Фатих Акин, "Раната" - на екран от 3 юли

http://cinema.actualno.com/Naj-novijat-film-na-Fatih-Akin-Ranata---na-ekran-ot-3-uli-news_481567.html

Арт Фест и арменската общност в България представят премиерата на най-новия филм на световноизвестния турски режисьор Фатих Акин – „РАНАТА”. Филмът може да бъде видян от 3 юли 2015 година в Дома на киното, Евросинема, Културен център G8, кино „Одеон”, Lucky – Дом на киното в Пловдив, Фестивален и конгресен център – Варна. Съвместната инициатива на Арт Фест и арменската общност в България има за цел да провокира всички зрители за среща с най-новия шедьов

Гръцките банки ще отворят за пенсионерите

http://balkani.actualno.com/Gryckite-banki-shte-otvorjat-za-pensionerite--news_481570.html

Гърция ще отвори 1000 клона на банки от сряда до края на седмицата, за да може да се изплатят пенсиите на пенсионерите в страната, които не ползват банкомати. Това съобщи финансовото министерство, цитирано от агенция Ройтерс и БГНЕС. Клоновете ще останат затворени за всички останали услуги до 6 юли, като част от мерките на правителството за предпазване на банковата система от срив, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) замрази финансовата си подкрепа, необходима за осигуряване на л

Прокуратурата разпореди проверка на плажовете по Черноморието

http://society.actualno.com/Prokuraturata-razporedi-proverka-na-plajovete-po-Chernomorieto-news_481572.html

Инспекция по българското Черноморие е разпоредила Върховната административна прокуратура, предаде БНР. Ще се проверява дали се спазват законовите изисквания - не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ да е свободна, за да могат посетителите да разполагат плажните си принадлежности. Инспекциите са възложени на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Ще се проверява и определената в закона дължина на бреговата линия пред площите за свободно разполагане на принадлежности.

България не успява да интегрира добре имигрантите

http://society.actualno.com/Bylgarija-ne-uspjava-da-integrira-dobre-imigrantite-news_481574.html

България е на последните места по интеграция на имигранти от трети страни и изостава в прилагането на политики с тази цел. Това показва проучването на индекса на политиките за интеграция на икономическите имигранти в 38 държави. Страната ни е класирана на 31-во място. Интеграцията на имигранти не е приоритет на правителството и то не взема необходимите мерки. Промените в политиките, които виждаме, са по линия на европейското законодателство, които сме задължени да транспонираме в националното

Съдът отмени забраната на мюсюлманския протест за Куршум джамия

http://society.actualno.com/Sydyt-otmeni-zabranata-na-musulmanskija-protest-za-Kurshum-djamija-news_481575.html

Пловдивският административен съд отмени забраната на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов за провеждане на мюсюлмански протест-митинг за Куршум джамия, предаде БГНЕС. На пътя за Карлово има жандармерия, проверяват се автобусите. Очаква се на митинга в 11 ч. да дойдат мюсюлмани от Кърджали, Асеновград и Велинград. Засега в Карлово е спокойно. Припомняме, че на 29 юни кметът на Карлово забрани провеждането на протестен митинг в защита на Куршум джамия на 30 юни от група граждани с мюсюлман

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1471623.html

/КРОСС/Анастасия Мозер - политик Анелия Нунева - бивша лекоатлетка, треньор Десислава Пантелеева - PR експерт Иво Райчев - журналист Йоана Гочева - журналист Кирил Прашков - художник Таня Богомилова - олимпийска шампионка по плуване Юлия Пискулийска - журналист  

Протестиращите в Гърмен тръгват на траурно шествие

http://pik.bg/протестиращите-в-гърмен-тръгват-на-траурно-шествие-news357646.html

Протестиращите в Гърмен тръгват на траурно шествие

Днес се очаква протестиращите в Гърмен отново да се съберат на траурно шествие.

По думите им, забраната на кмета на селото Минка Капитанова да допусне протестното шествие до входа на ромската махала, е признак за смъртността на законността.

Освен това протестиращите заявиха, че ще разпуснат инициативния комитет.

Според тях, събарянето на няколко къщи в квартал „Кремиковци“ не е решение на проблема.

Вчера бяха съборени няколко сгради в ромската махала. Това повдигна много въпроси относно законността на голяма част от постройките. Днес на среща в общината ще се търси решение на проблема.

Две деца от ОУ Иван Рилски в Перник спечелиха конкурс на НАСА

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dve-deca-ot-ou-ivan-rilski-v-pernik-specheliha-konkurs_39108/

Две деца от Перник спечелиха конкурс на НАСА. Петокласничката Стефаниа Бибидаки и шестокласникът Калоян Найденов от основно училище „ Св. Йоан Рилски" са представили отлични есета, които ги класират за участие в международен космически лагер в турския град Измир. Учебно-тренировъчната програма е за 8 дни. За да се възползват от постигнатия успех двете деца получават финансова подкрепа от община Перник по 2189 лева за всеки, тъй като семействата им нямат финансова възможност да ги...

Продължава

Канада разшири списъка със санкции срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-kanada-sanktzii-1471617.html

/КРОСС/ Канада въведе допълнителни икономически санкции против 14 руски юридически и 3 физически лица, предаде ТАСС. Сред санкционираните компании са държавните енергийни гиганти “Газпром”, “Газпром нефт” и “Транснефт”, както и “Сургутнефтегаз”. В “черния списък” са включени и трима руски граждани – политологът Александър Дугин, лидер на Международното евразийско движение (МЕД), водачът на младежката организация на МЕД Павел Канишчев и Андрей Коваленко, който оглавява младежката структура на движението. Освен това Канада е въвела забрана за внос на стоки от Крим и износ към него. „Въвеждането на допълнителни санкции по отношение на Русия беше взето в координация с нашите партньори. Ограниченията са свързани със ситуацията в Източна Украйна. Ние подкрепяме текущите усилия по дипломатическо разрешаване на конфликта в Украйна и призоваваме Русия и нейните доверени лица да изпълняват Минските споразумения“, заяви Харпър.

Радарите за превишена скорост днес във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=293627

Във Варна продължава засиленото присъствие на пътна полиция по най-натоварените места в града, съобщиха от полицията за Moreto.net. Ето къде ще има униформени екипи днес, които ще следят предимно за превишена скорост: 08:30 - 10:00 ГП I - 9, Пътен възел "Долна Трака", в посока гр.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване