Някъде другаде

http://books.actualno.com/Njakyde-drugade-news_481354.html

Христина Панджаридис е български автор, но от години живее във Франция. Нейни стихове бяха публикувани в различни антологии, а хайку, преведено от изтъкнати български хайджини, ѝ донесе международно признание. След написания в съавторство с партньора ѝ Димитър Стоянов роман „Ярост“, самостоятелната ѝ книга „Ничия“ бе представен на Пролетния панаир на книгата през 2014 г. Ето, че само година по-късно, сме изненадани от нова нейна творба – „Някъде другаде“

Протест в подкрепа на претенциите на мюфтийството за Куршум джамия

http://plovdiv.actualno.com/Protest-v-podkrepa-na-pretenciite-na-muftijstvoto-za-Kurshum-djamija-news_481546.html

В 11:00 часа днес (30 юни) в Карлово трябва да има протест, организиран от Главното мюфтийство. Той обаче беше забранен от кмета на Карлово Емил Кабаиванов, като вече има и кола на жандармерията, която да съблюдава реда, предаде Нова телевизия. На днешния протест се очакват около 500 мюсюлмани, като се обещава той да е мирен, но те може изобщо да не стигнат до Куршум джамия заради забраната. Кметът Кабаиванов забрани проявата, защото според него тя представлява „преброяване на електорат&r

Полицаите няма да протестират, не искат и оставки

http://society.actualno.com/Policaite-njama-da-protestirat-ne-iskat-i-ostavki-news_481548.html

Най-голямата синдикална организация в МВР - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), чиито представители от седмици протестират и дори направиха палатков лагер пред парламента, отлагат заявения за 5 юли протест и оттеглят исканията за оставки. Позицията на СФСМВР идва, след като вчера, 29 юни, полицейският синдикат и МВР започнаха преговори, насочени към разрешаване на поставените от СФСМВР искания, довели заедно с проекта за пенсионна реформа до протест на служители от сект

Кой ще спре халифата на омразата?

http://asia.actualno.com/Koj-shte-spre-halifata-na-omrazata-news_481549.html

Една година след обявяването на халифат в Сирия и Ирак, "Ислямска държава" е по-силна от всякога. Въпреки някои временни успехи, международната антитерористична коалиция не успява да се справи с джихадистите. Как "Ислямска държава" /ИД/ отбеляза първата годишнина от провъзгласяването на своя халифат? С обезглавяването на един човек в Лион, убийството на десетки туристи на плажа в Тунис и взривяването една шиитска джамия в Кувейт. Три атентата на три континента в рамките на само два часа.

"Уикилийкс" разкрива икономически шпионаж от САЩ срещу Франция

http://svetoven.pogled.info/news/65719/Uikiliiks-razkriva-ikonomicheski-shpionazh-ot-SASHT-sreshtu-Frantsiya

/Поглед.инфо/ Френският вестник "Либерасион" и интернет Френският вестник "Либерасион" и интернет сайтът "Медиапарт" публикуваха съвместно с "Уикилийкс" обширни материали, свидетелстващи за мащабен шпионаж в икономическата сфера, извършван от САЩ по отношение на Франция.

Няма криза за кандидат-студенти

http://www.bnews.bg/article-137384

Визитка: През 2014 г. проф. Мария Куклева е обявена за „Лекар по дентална медицина на година“. Призът й е присъден от Българския зъболекарски съюз. Денталният факултет към Медицинския университет в Пловдив е един от малкото клинични центрове в Източна Европа, сертифициран за обучение и работа с дентални лазери.

Европа не иска излизане на Гърция от еврозоната, но е готова за такова

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/65718/Evropa-ne-iska-izlizane-na-Gartsiya-ot-evrozonata-no-e-gotova-za-takova

/Поглед.инфо/ Гърция няма да може да преведе на МВФ 1.6 млрд. евро на 30 юни, когато е падежът по дълга й, твърди министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле.

Путин обеща военна помощ на Дамаск

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846463

"Получих обещание от президента Владимир Путин за политическа, икономическа и военна подкрепа на Сирия", заяви сирийският външен министър Уалид Муалем след разговори в Москва с колегата си Сергей Лавров и стопанина на Кремъл.
„Политиката ни на подкрепа за Сирия, за сирийското ръководство и за сирийския народ остава непроменена“,
"Получих обещание от президента Владимир Путин за политическа, икономическа и военна подкрепа на Сирия", заяви сирийският външен министър Уалид Муалем след разговори в Москва с колегата си Сергей Лавров и стопанина на Кремъл. „Политиката ни на подкрепа за Сирия, за сирийското ръководство и за сирийския народ остава непроменена“,

Застреляният в сърцето Марин Ангелов е съпруг на общинска съветничка, версия - стрелял е сам

http://petel.bg/Zastrelyaniyat-v-sartseto-Marin-Angelov-e-saprug-na-obshhinska-savetnichka--versiya---strelyal-e-sam__117809

Няма обяснение за трагедията в семейството, казват кметът Иван Алексиев и полицаи от РУП-Поморие Поморие е в шок след вестта за...

Изтича преходният период за подаване на болнични листове на хартия

http://pik.bg/изтича-преходният-период-за-подаване-на-болнични-листове-на-хартия-news357613.html

Изтича преходният период за подаване на болнични листове на хартия

Днес изтича 6-месечният преходен период за представяне в НОИ от органите на медицинската експертиза (лекари, лекари по дентална медицина, ЛКК) на хартиен или електронен носител на данните за издадените от тях болничните листове.

Той беше предвиден за лекари или лечебни заведения, които към 1 януари 2015 г. нямаха техническа готовност или свързаност за подаване на данните по електронен път в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им, припомнят от НОИ.

От 1 юли 2015 г. се запазва общият ред за електронно подаване на данните от болничните листове. За подготовка, представяне и достъп до регистъра, органите на медицинската експертиза могат да ползват предоставения от НОИ безплатен софтуер или специализиран софтуер, ползван от лекарите, съобразен с утвърдените и публикувани изисквания на НОИ. Трябва да разполагат с интернет връзка, квалифициран електронен подпис, да са регистрирани чрез уеб-приложението в сайта на НОИ като потребители на регистъра и да са получили предварително от НОИ уникални номера на болничните листове за представяне по електронен път.

От началото на годината до момента в Електронния регистър са постъпили данни за 1 317 919 болнични листове. На хартиен носител са подадени 7 981. Регистрация в НОИ за получаване на уникални номера на болнични листове са направили 8 503 лечебни заведения.

До края на 2015 г. трябва да завърши и вторият етап от електронизирането на процеса по изплащането на паричните обезщетения за временна неработоспособност и за бременност и раждане. Той включва разработване и внедряване на информационна система, чрез която работодателите да могат да подават данните и документите по електронен път. Целта е с реализацията на проекта да се съкрати времето за изплащане на обезщетенията, а също така и намаляване на административната тежест както за лекарите и лечебните заведения, така и за осигурителите и самоосигуряващите се лица. /БГНЕС 

Ирландия призова Гърция да последва примера й

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/65717/Irlandiya-prizova-Gartsiya-da-posledva-primera-i

/Поглед.инфо/ Ирландският премиер Енда Кени заяви, че е време Гърция да се върне на масата за преговори, за да избегне банкрут и евентуално излизане от еврозоната.

Нападателите на липите вече нападат и центъра на Перник - на площада пред Синдикалния дом

http://www.zapernik.com/obshtestvo/napadatelite-na-lipite-veche-napadat-i-centura-na-pernik_39099/

Когато няма контрол и Община, МВР и държава освен гибел нищо друго не ни очаква...

Не зная какво става в парка, не съм ходил, но такова нахалство каквото видях днес в 10.30 ч. в оградата на площада една госпожа оборудвана с прът с метална кука-с минимални усилия хваща клоните с букет от липов...

Продължава

Пастички "Тирамису" с вишни и канела

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846571

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.
Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ципрас: Гласувайте с "Не", за да бъдем силни

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/65716/TSipras-Glasuvaite-s-Ne-za-da-badem-silni

/Поглед.инфо/ Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова сънародниците си масово да гласуват срещу предложенията на международните кредитори на референдума на 5 юли.

Дерк Куиперс, висш прокурор: В правосъдието хората са по-важни от законите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846593

Интервю на Анна Заркова с Дерк Жан Алберт Куиперс, генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите

- Г-н Куиперс, научаваме, че за втори път гостувате на Асоциацията на прокурорите в България.
- И преди 2 години бях тук, за да ги запозная с дейността на Международната асоциация на прокурорите. Аз съм един от нейните основатели.
Интервю на Анна Заркова с Дерк Жан Алберт Куиперс, генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите - Г-н Куиперс, научаваме, че за втори път гостувате на Асоциацията на прокурорите в България. - И преди 2 години бях тук, за да ги запозная с дейността на Международната асоциация на прокурорите. Аз съм един от нейните основатели.

Кретенски настроения – тези, които злорадстват срещу гърците, са комплексирани хора

http://cite.actualno.com/Kretenski-nastroenija--tezi-koito-zloradstvat-sreshtu-gyrcite-sa-kompleksirani-hora-news_481539.html

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в коментар за последиците от кризата в Гърция и за ефекта ѝ върху България. Според Хампарцумян България е заинтересована от стабилна Гърция и въобще стабилни съседи, с които да има добри и плодотворни отношения. Трябва да се надяваме, че гръцката държава ще бъде вкарана в определени рамки, заяви Хампарцумян

Брифинг в СДВР

http://press.mvr.bg/NEWS/news150630_01.htm

Покана - 11 часа, пред сградата на СДВР –„ Антим I“  №5

Преглед на печата от 30 юни

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/30/2563202_pregled_na_pechata_ot_30_juni/?ref=rss


Държавно управление

Капитал Daily

ВАС: Само Велико народно събрание може да промени конституцията
Промените на конституцията нарушават независимостта на съдебната власт, смятат от съда

Енергийният регулатор отложи решението за цените на тока с месец
Топлофикационните и заводските централи ще трябва да доказват колко пара продават

В Гърмен събориха пет ромски къщи
С бутането не се решават проблеми, каза социалният министър Ивайло...

Японец се запали във високоскоростен влак, двама са между живота и смъртта (Видео)

http://petel.bg/YAponets-se-zapali-vav-visokoskorosten-vlak--dvama-sa-mezhdu-zhivota-i-smartta--Video-__117807

Пожар избухна във високоскоростен влак в Япония, предаде Би Би Си. Пожарът е възникнал в първия вагон на японския влак, движещ се от Токио...

От последните минути: Показно разстреляха мъж в Поморие

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Pokazno-razstrelyaha-mazh-v-Pomorie__117808

Марин Ангелов е убит от упор с пушка в сърцето 61-годишният Марин Ангелов от Поморие е намерен мъртъв. Според източник, присъствал на...

Религиозен календар за 30 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846135

Събор на св. славни и всехвални 12 апостоли
 Съборът на светите славни и всехвални 12 апостоли е празник за прослава на Христовите благовестители, наречени апостоли - Симон, наречен Петър, Андрей Първозвани, Яков Зеведеев, Йоан Богослов, Филип, Вартоломей, Тома, Матей, Яков Алфеев, Юда Яковов, Симон Зилот, Матий и Павел.
Събор на св. славни и всехвални 12 апостоли Съборът на светите славни и всехвални 12 апостоли е празник за прослава на Христовите благовестители, наречени апостоли - Симон, наречен Петър, Андрей Първозвани, Яков Зеведеев, Йоан Богослов, Филип, Вартоломей, Тома, Матей, Яков Алфеев, Юда Яковов, Симон Зилот, Матий и Павел.

Спортът по телевизията днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846664

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Днес Гърция няма да плати на МВФ и прави решителна крачка към фалит

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/30/2563280_dnes_gurciia_niama_da_plati_na_mvf_i_pravi_reshitelna/?ref=rss


В 1 часа тази нощ ще изтече срокът, в който Гърция трябва да изплати 1.55 млрд евро на МВФ, но правителството няма намерение да изпълни ангажимента си, заяви в понеделник вечерта пред "Фаненшъл таймс" министърът на икономиката, инфраструктурата, морските дела и туризма Георгиос Статакис.

Гърция можеше да пропусне плащане още в понеделник, но изпрати в последния момент нищожната сума от 50 000 евро на Европейския фонд за финансова стабилност, съобщи германският делови всекидневник...

В Сунгурларе се опасяват, че взривът в местното училище е заради политика

http://burgas.actualno.com/V-Sungurlare-se-opasjavat-che-vzrivyt-v-mestnoto-uchilishte-e-zaradi-politika-news_481534.html

Притеснявам се от това, което се случва. Това каза директорът на СОУ „Христо Ботев” в Сунгурларе Николай Русев. Оказа се, че заради намеренията му да се кандидатира на кмет, Русев е получил две заплашителни писма. Едното е с текст, че „на крадците им режат пръстите и едното ухо по желание”, а в другото – „не забравяй, че имаш внучка”. Внучка нямам, имам малък син, на 4 години, заяви Русев пред Нова телевизия. Предполагам, че откакто се въведоха делегир

Хампарцумян: Български банки няма да бъдат точени заради гръцката криза

http://business.actualno.com/Hamparcumjan-Bylgarski-banki-njama-da-bydat-tocheni-zaradi-gryckata-kriza-news_481536.html

Еврото няма да се счупи – това е розовият сън на Ципрас. Ципрас и Варуфакис са безотговорни хора, които искаха да изнудят Европа, но Гърция ще научи урока си по трудния начин. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова телевизия. Хампарцумян омаловажи вчерашното движение надолу на държавните ни облигации, както и на тези на Румъния, заради събитията в Гърция. Нормално е пазарите да реагират нервно. Категорично не може банките с гръцки собственици у нас да се изпразнят заради гръцкат

Ромите от Гърмен: Кметицата игра хоро с нас на изборите, сега къде е?

http://petel.bg/Romite-ot-Garmen--Kmetitsata-igra-horo-s-nas-na-izborite--sega-kade-e-__117806

Останалите без покрив над главата си спаха на палатки в студената нощ Когато бяха изборите, кметицата игра хоро с нас. Сега къде е? Това...

„Теленор“ с нова мрежа за 160 млн. лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4846618

"Теленор“ приключи предсрочно с пълната подмяна на мрежата си. Операцията, която се прави за първи път в България, е струвала 160 млн. лв., съобщи вчера главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Стайн-Ерик Велан. Той определи новата мрежа като най-добрата в страната, тъй като на близо 89% от населението вече се осигуряват скорости за
"Теленор“ приключи предсрочно с пълната подмяна на мрежата си. Операцията, която се прави за първи път в България, е струвала 160 млн. лв., съобщи вчера главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Стайн-Ерик Велан. Той определи новата мрежа като най-добрата в страната, тъй като на близо 89% от населението вече се осигуряват скорости за

Последен ден за смяна на личния лекар

http://healthy.actualno.com/Posleden-den-za-smjana-na-lichnija-lekar-news_481533.html

Последен шанс за смяна на личния лекар. До днес всяко здравноосигурено лице има право да смени джипито си с друго, което е сключило договор със Здравната каса. Формулярът за смяна може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента. Това става по служебен път, а здравноосигуреното лице трябва да впише своите лични данни във формуляра за смяна, напомня Нова ТВ. Следващата смяна на общопрактикуващ лекар е през дек

Морето изхвърли космато същество на островен бряг

http://petel.bg/Moreto-izhvarli-kosmato-sashhestvo-na-ostroven-bryag__117803

Има прилика с някои познати представители на морски обитатели, но и белези, които не се срещат никъде На брега на остров Сахалин морето е...

Токът изгасва във "Възраждане" и Белослав днес

http://petel.bg/Tokat-izgasva-vav-Vazrazhdane-i-Beloslav-dnes__117804

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 30 юни - вторник, без...

Във вторник: Лъвове, днес ви тестват в любовта! Стрелци, борите се за успеха...

http://petel.bg/Vav-vtornik--Lavove--dnes-vi-testvat-v-lyubovta--Streltsi--borite-se-za-uspeha---__117805

Овен  Не позволявайте поради притеснението и поради финансови причини да се нарушат плановете Ви. Отделете внимание на облеклото си, а...

Fitch намали рейтинга на водещите гръцки банки до "ограничен фалит"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/30/2563282_fitch_namali_reitinga_na_vodeshtite_grucki_banki_do/?ref=rss


Рейтинговата агенция "Фич" (Fitch) понижи оценката си за краткосрочния и дългосрочния рейтинги на четири гръцки банки до степен "ограничен фалит".

Това са National Bank of Greece (NBG), Piraeus Bank, Eurobank Ergasias и Alpha Bank. Понижението е от от ССС и С на RD (restricted default), а оценката за жизнеността им (VR) - от ССС на F.

Обяснението са събитията от събота насам - отказът на правителството в Атина да продължи преговорите, банковата ваканция, контролът над...

Влакът от София до Солун спира за 4 дни

http://pik.bg/влакът-от-софия-до-солун-спира-за-4-дни-news357601.html

Влакът от София до Солун спира за 4 дни

Между 6 и 10 юли тази година влакът от София за Солун и Атина няма да се движи, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е, че през това време ще се организира свързването на съществуващата жп линия с новоизградения участък, с който трасето се измества между селата Генерал Тодоров и Кулата.

Изместването се налага, защото последният участък на магистрала „Струма“ пресича съществуващата жп линия, пише "Труд". Затова се изгражда ново трасе и в момента по него усилено се монтират релси и стоманобетонни траверси. Новият жп участък ще е готов до 6 юли.

Самата 36-километрова отсечка от магистралата между Сандански и Кулата трябва да е готова до 1 август. В момента на една трета от отсечката е положен основен асфалтов пласт. Вчера работата там бе подновена след няколкодневно спиране заради лошите метеорологични условия.

Загубите за Тунис от атентата в Сус са около 450 млн. евро

http://africa.actualno.com/Zagubite-za-Tunis-ot-atentata-v-Sus-sa-okolo-450-mln-evro--news_481529.html

Икономическите щети за Тунис след кървавия атентат срещу гости на хотел в туристически комплекс в град Сус може достигнат 450 млн. евро, заяви министърът на туризма Салма Елуми Рекик. Не може да се каже точна цифра, но най-малко ще има загуби от 450 млн. евро, но това е мининумът според нея. Министърът обяви на пресконференция, че се вземат серия срешни мерки, имащи за цел да подкрепат туристическия сектор - например изгодни заеми за туристически компании. Премахва се и таксата от 30 дин

Нахалниците от "СК Стилтранс" бутаха и кълняха репортер от "Господари на ефира"

http://sofia.actualno.com/Nahalnicite-ot-SK-Stiltrans-butaha-i-kylnjaha-reporter-ot-Gospodari-na-efira-news_481530.html

След като получи санкция заради курсове от 70 лева от Летище София до квартал "Младост" - с квитанции на ръка, служителите на "СК Стил Транс" отидоха на протест пред сградата на Министерството на транспорта. Там отиде и репортер на "Господари на ефира", който беше посрещнат с ругатни. Като снимате нещо, снимайте го изцяло. Забранявам да ме снимате, крещеше собственикът на "СК Стил Транс" Яне Янков. "С парите, които взе, да си купиш свещи за майка ти", заяви Янков и продължи: "Ние не протестирам

Нападателят в Тунис се е радикализирал в интернет

http://africa.actualno.com/Napadateljat-v-Tunis-se-e-radikaliziral-v-internet--news_481531.html

Извършителят на клането в петзвезден хотел в тунизийски курорт се е радикализиран основно в интернет, заяви премиерът на страната Хабиб Есид в интервю за американския тв канал Си Ен Ен. Не можем да го потвърдим в този момент, но има информации, че той е бил член на организация и е бил много свързан с джамия, която радикализира, каза той. Нападателят, който властите идентифицираха като 23-годишният студент Сейфадин Резгюи, откри в петък огън срещу туристи на плаж в курорта Порт ел Кантауи,

Ромите с бутнатите в Гърмен къщи спят на открито, задават се нови протести

http://blagoevgrad.actualno.com/Romite-s-butnatite-v-Gyrmen-kyshti-spjat-na-otkrito-zadavat-se-novi-protesti-news_481532.html

На палатка, с огън за отопление - така прекараха тази нощ циганите, чиито къщи бяха бутнати в ромската махала "Кремиковци" в Гърмен. Припомняме, че вчера (29 юни) бяха съборени 4 постройки, а още 1 беше бутната доброволно от ползвателите ѝ. Цялата акция беше съпроводена от закани на ромите, че ако някой дойде да им бутне къщата, ще го посрещнат с брадви, ще се самозапалят. Кметицата ни обеща да ни узакони местата, аз съм без мъж, с малки деца и внуци, разказа пред Нова телевизия Здравка, една

На 30 юни рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846561


Анастасия Мозер, почетен председател на партия “Обединени земеделци”, бивш депутат
Анелия Нунева, бивша лекоатлетка
Елка Анастасова, бивш депутат
Кирил Прашков, художник
Любомир Иванов, бивш депутат

Юлия Пискулийска, журналистка и
Анастасия Мозер, почетен председател на партия “Обединени земеделци”, бивш депутат Анелия Нунева, бивша лекоатлетка Елка Анастасова, бивш депутат Кирил Прашков, художник Любомир Иванов, бивш депутат Юлия Пискулийска, журналистка и

Европа с план за спасяването на балканските страни при гръцки фалит

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/P3-S8hkEcPg/

След като Европейската централна банка опроверга информациите, че ще спре финансовите потоци към Гърция, а лидерите на западновропейските държави дадоха заявки, че Атина няма да излезе от клуба на еврото, испанският вестник “El Pais” обяви, че Европа има таен план.

Изданието коментира, че добре пазената тайна е под формата на спасителен план, наречен “Операция Албания”. В него са разписани мерки, благодарение на които би трябвало да се спре разпространяването на ефектите от гръцката криза в съседните страни и особено в България, Румъния, Кипър и Македония.

Планът ще се задейства, ако Гърция действително напусне еврозоната, като допълнителен стимул за прибягването до изпълнението му е референдумът, който гръцкият парламент насрочи за 5 юли и на който гръцкият народ ще се произнесе по условията на кредиторите. А те, припомняме, включват орязване на пенсиите, приватизация на държавни компании, повишаване на ДДС и др.

“Операция Албания” предвижда вариант за национализация на филиалите на гръцките банки в тези страни, като се въведе надзор и ограничения на капиталите и на банковите плащания, пише Econ.bg

И днес ще превали, вземете си чадър

http://petel.bg/I-dnes-shhe-prevali--vzemete-si-chadar__117800

Днес облачността отново ще е по-често значителна.  Над Черноморието облачността ще е променлива. Валежи са малко вероятни. Вятърът ще е...

Гърция пред гладна криза. Изкупиха макароните от магазините

http://petel.bg/Gartsiya-pred-gladna-kriza--Izkupiha-makaronite-ot-magazinite__117801

Ако доставките на гориво намалеят, хлябът на островите може да изчезне Супермаркетите на остров Лесбос са се изпразнили, хората се...

Ембака опитал да ограби трезор преди сблъсъка с легионера

http://petel.bg/Embaka-opital-da-ograbi-trezor-predi-sblasaka-s-legionera__117802

Проверяват дали Емил Чачев не е избягал в Гърция или Македония Издирваният под дърво и камък бандит Ембака, търсен във връзка с...

Сафридът поскъпва три пъти от рибарските мрежи до капанчетата

http://pik.bg/сафридът-поскъпва-три-пъти-от-рибарските-мрежи-до-капанчетата-news357599.html

Сафридът поскъпва три пъти от рибарските мрежи до капанчетата

В пика на сезона най-търсената прясна риба -сафридът, поскъпна три пъти от рибарските мрежи до крайбрежните кръчми. Едно кило улов скочи от 6 на 10 лева, а порция от 250 г в най-евтините плажни заведения удари 7,50-8 лева. В тузарските заведения на Златни пясъци обаче стигна да 16 лева, пише "Стандарт". 

На рибната борса на Колхозния пазар във Варна сафридът се оказа наистина дефицитен. Цената му закова на 10 лева, по-скъп е от средиземноморския, но по-вкусен и повече търсен.

По-евтино предлагат порция пържен сафрид в кръчмите в курорта Св. св. Константин и Елена. Там тя върви по 7 лв. Порция цаца на плажа струва 5 лева.

При катастрофа загиват легендарните футболисти Георги Аспарухов и Никола Котков

http://chronicles.actualno.com/Pri-katastrofa-zagivat-legendarnite-futbolisti-Georgi-Asparuhov-i-Nikola-Kotkov-news_481474.html

30 юни 1971 г. е една от най-черните дати в историята на българския футбол. На моста Витиня на път за Враца загиват Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. На 30 юни двамата славни играчи тръгват за юбилейния мач по случай 50-годишнината на Ботев (Враца), но не стигат никога. Попречва им товарен ЗИЛ, който засича Алфа Ромео-то, в което се возят играчите. Аспарухов натискa докрай спирачката, но това не помогнало. Предната част на купето се удря в резервоара на тежката машина. По колата се ра

Изпращаме юни с дъжд, посрещаме юли с облаци

http://society.actualno.com/Izprashtame-uni-s-dyjd-posreshtame-uli-s-oblaci--news_481527.html

Облачността ще продължава да е значителна и в последния ден от месец юни. Днес, 30 юни, ще има валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България, като до обяд ще са по-слаби и на малко места, а в следобедните часове ще са по-интензивни, често придружени с гръмотевици. Ще е почти тихо, но по време на гръмотевична дейност вятърът ще се усилва. Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°. Юли ще започне със сравнител

Пожар в японски скоростен влак

http://asia.actualno.com/Pojar-v-japonski-skorosten-vlak--news_481528.html

Пожар възникна в първия вагон на японски високоскоростен влак, движещ се от Токио за Осака. Композицията бе аварийно спряна в района на град Одавара. Двама пътници се намират в клинична смърт в резултат на изгаряния при пожара, възникнал във високоскоростен японски влак, пътуващ от Токио за Осака, съобщи тв каналът Ен Ейч Кей. Според пожарникари пострадалите са получили сериозни изгаряния, попадайки под струя горящо машинно масло. В Япония до официалното установяване на смъртта се използв

27 години инвалид живее като двама човека

http://petel.bg/27-godini-invalid-zhivee-kato-dvama-choveka-__117799

Инвалид от Велико Търново вече 27 години живее с две самоличности. Явор Михайлов е изоставен от майка си веднага след раждането и бил взет...

7000 слушаха "Тото" в "Арена Армеец"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846484


Грандиозен концерт изнесоха музикантите от “Тото” в зала “Арена Армеец” в неделя вечерта. Близо 7000 човека ги слушаха на живо. В момента “Тото” са на турне, с което промотират 14-ия си албум - Toto XIV. Затова откриха шоуто с първата песен от него - Running Out of Time, а след това изпяха още 4 нови парчета и много хитове.
Грандиозен концерт изнесоха музикантите от “Тото” в зала “Арена Армеец” в неделя вечерта. Близо 7000 човека ги слушаха на живо. В момента “Тото” са на турне, с което промотират 14-ия си албум - Toto XIV. Затова откриха шоуто с първата песен от него - Running Out of Time, а след това изпяха още 4 нови парчета и много хитове.

Скандал! 10 000 лв. глоба за менте-туроператор

http://pik.bg/скандал-10-000-лв-глоба-за-менте-туроператор-news357568.html

Скандал! 10 000 лв. глоба за менте-туроператор

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи глоба от 10 000 лв. на фирмата, организирала злополучно пътуване на деца за участие в международен футболен турнир във Франция. Проверката на КЗП установи, че тя е извършвала туроператорска дейност, без да е регистрирана като туроператор, пише "Труд". Освен това не е имало и офис, където да упражнява дейността си. Предстои издаване на заповед за налагане на принудителна административна мярка.

Преди месец деца от двата футболни клуба „Обеля” и „Монтана” бяха настанени при тежки условия във Франция, където пребиваваха по повод участието си в международен футболен турнир. Пътуването на малките спортисти беше организирано от въпросната фирма по покана на футболен клуб в Париж, а родителите бяха платили такси за участието в турнира.

Доказателство за това, че фирмата, организирала пътуването, е упражнявала туроператорска дейност, без да има регистрация като такъв, е наличието на договор с транспортна фирма, фактури за заплащане на хотелско настаняване и медицинска застраховка на децата, установени по време на проверката.

Родителите на спортистите твърдяха, че по време на престоя им във Франция не е бил осигурен транспорт за придвижването до стадиона, където са се провеждали футболните срещи, както и до местата, където е можело да се хранят. По думите им в пансиона, където са нощували, са липсвали дори минимални условия като спално бельо и кърпи.

Във връзка с конкретния случай и по повод навлизането в активния сезон, в който се организират детски летни лагери, експертите на КЗП съветват родителите преди да изпратят децата си на подобни пътувания да изискат от директора на училището договор с туроператор, застраховка и всяка друга важна информация, свързана с пътуването.

Младите искат да са чиновници

http://pik.bg/младите-искат-да-са-чиновници-news357584.html

Младите искат да са чиновници

Над 28 000 младежи са били включени от 2010-2013 г. в програми за временна заетост. Въпреки това не е била постигната целта младежката безработица да спадне до 16% и тя е 28,4 на сто. Това сочи анализ на Сметната палата, оповестен вчера на форум за младежката заетост. Според данните на Сметната палата през изминалата година безработните младежи са намалели с 10 хил. души, но броят им остава висок.

Според бизнеса причината за тази тенденция се дължи на диспропорциите в заплащането между държавния и частния сектор, пише "Труд". Младите хора предпочитат да са чиновници, а не да работят в реалния сектор, каза Божидар Данев от БСК. Според президента на КНСБ Пламен Димитров минималната заплата не е достатъчно атрактивна, за да накара младежите да тръгнат на работа.

Социалният министър Ивайло Калфин също коментира, че ако бизнесът се нуждае от български млади кадри, трябва да започне да дава по-високи заплати. Според него сред част от младежите липсва мотивация да си търсят работа, тъй като родителите им ги издържат.

Прокуратурата е против главният прокурор да се изслушва от НС по конкретни казуси

http://pik.bg/прокуратурата-е-против-главният-прокурор-да-се-изслушва-от-нс-по-конкретни-казуси-news357983.html

Прокуратурата е против главният прокурор да се изслушва от НС по конкретни казуси

Безусловно становище на колегите прокурори е, че е нарушен балансът на представителството в колегията на прокурорите и следователите във Висшия съдебен съвет в проекта за промени в конституцията. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред депутати от комисията за промени в конституцията.

Членовете, избрани от Народното събрание, ще имат мнозинство, което поставя вземането на решение по кадрови въпроси в зависимост от доминиращото мнение на парламентарната квота, категоричен бе Цацаров. Това решение е неприемливо, обяви той.

Целта на законопроекта, както е заявена, е съобразяване с международните стандарти и установяване на върховенството на закона. "Необходимо е да прецените доколко предложените промени спомагат за осъществяването на тази цел", обърна се Цацаров към депутатите. Според него има два основни въпроса - дали преструктуриране на орган на съдебната власт може да се случи от обикновено Народно събрание и дали е гарантирана независимостта както на съдиите, така и на прокурорите и следователите. Не е оправдано акцентът да се поставя върху независимостта на съдиите за сметка независимостта на прокурорите, каза обвинител №1 на държавата.

"На становището сме, че на преден план е изведена подотчетността на прокуратурата и засилване на контрола върху работата й", добави той. Подкрепяме нормата, която се отнася за отчитането на Инспектората към ВСС, както и повишаването отчетността на прокуратурата, макар последната норма да търпи известно прецизиране, каза Цацаров. Прокуратурата обаче е против възможността главният прокурор да бъде изслушван от парламента по конкретни казуси. Дава се възможност националите съдилища и на Висшия адвокатски съвет да сезират Конституционния съд.

"Подкрепяме това решение, защото за нас това е една форма на една непряка конституционна жалба. Единствената забележка е, че Висшият адвокатски съвет не е конституционно уреден орган", обясни Цацаров. Според главния прокурор, "няма по-демократична форма от тайното гласуване" и в тази връзка прокуратурата е против идеята за явно гласуване във Висшия съдебен съвет.

Део, Лео, Играта и Тони Димитрова ще пеят благотворително

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846491

Део, Лео, Играта и Тони Димитрова ще пеят благотворително, за да съберат пари за лечението на 25-годишно момиче, болно от рак. Концерта организира Александра Апостолова, по-известна като Сани Алекса, която също ще пее за благородната кауза. Шоуто в помощ на Ангелина ще е на 7 юли на открито в Лятно кино “Орфей” в Пловдив.
Део, Лео, Играта и Тони Димитрова ще пеят благотворително, за да съберат пари за лечението на 25-годишно момиче, болно от рак. Концерта организира Александра Апостолова, по-известна като Сани Алекса, която също ще пее за благородната кауза. Шоуто в помощ на Ангелина ще е на 7 юли на открито в Лятно кино “Орфей” в Пловдив.

Перник ще посрещне изгрева на 1-ви юли с много рок, пет пернишки банди ще свирят на крепостта Кракра

http://www.zapernik.com/pernik/pernik-shte-posreshtne-izgreva-na-1-vi-yuli-s-mnogo-rok_39107/

Перник ще посрещне изгрева на 1-ви юли на крепостта Кракра с много рок. Събитието Джулай Морнинг се организира всяка година в Перник. Така ще бъде и сега. Концертът ще започне от 20:00ч. и всеки перничанин е добре дошъл на крепостта, за да се весели до изгрев слънце. Който желае може да си опъне и палатка. Ще има и охрана.

Групите, които ще свирят са пернишките "Перун", "100", "Стрикс", "Рок он" и "Стоян и приятели".

От Община...

Продължава

Даваме 100 млн. евро за плана "Юнкер"

http://pik.bg/даваме-100-млн-евро-за-плана-юнкер-news357573.html

Даваме 100 млн. евро за плана "Юнкер"

България ще допринесе със 100 млн. евро за реализацията на проекти, финансирани от Европейския фонд за стратегически инвестиции, популярен като плана "Юнкер". Това ще стане чрез съфинансиране на одобрени проекти от Българската банка за развитие, съобщиха от Министерството на финансите. Идеята е, ако български проект бъде подкрепен например с 50% по плана "Юнкер", да може да получи и заем от ББР. Проектите от страните в ЕС ще се конкурират на пазарен принцип, за да получат финансиране от плана "Юнкер".

Редица страни като Германия, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Полша и Словакия, вече са обявили намеренията си за участие в плана "Юнкер" чрез своите национални банки за развитие.

На 24 юни 2015 г. Европейският парламент гласува Регламента за създаване на Европейския фонд за стратегически инвестиции, пише "Стандарт". Фондът ще стартира работа до септември и се очаква в следващите години да мобилизира допълнителни публични и частни инвестиции в ЕС, в частност и в България, за осъществяването на проекти от голямо социално и икономическо значение, както и такива, насърчаващи създаването на работни места и с принос за икономическия растеж.

 

Нужно е да се убеди Русия, че Украйна няма да бъде приета в НАТО

http://svetoven.pogled.info/news/65715/Nuzhno-e-da-se-ubedi-Rusiya-che-Ukraina-nyama-da-bade-prieta-v-NATO

/Поглед.инфо/ Русия трябва да бъде убедена в това, че Украйна няма да бъде приета в НАТО, заяви бившият съветник по националната сигурност в администрацията на американския президент Джими Картър - Збигнев Бжежински.

БСП – Трън: Само с разумни и решителни действия можем да постигнем развита и просперираща България и възродим Трънско

http://www.zapernik.com/politika/bsp-trun-samo-s-razumni-i-reshitelni-deistviya-mojem_39101/

На 26.06.2015 г., бе проведено седмото заседание на 18-тата конференция на Общинската партийна организация на БСП - Трън.Тя имаше за цел да излъчи своите кандидати за Кмет на Община Трън,общински съветници и кметове на селата Филиповци и Туроковци. За кмет на общината Трън, конференцията утвърди общинския председател на БСП инж. Иван Икренов.

В своя доклад Искренов подчерта, че конференцията се провежда в една много динамична и сложна обстановка за България,БСП и Община Трън. Той...

Продължава

Структурите на ЖГЕРБ и СГЕРБ в Перник организираха изложба с картини на младеж от защитено жилище

http://www.zapernik.com/politika/strukturite-na-jgerb-i-sgerb-v-pernik-organiziraha-izlojba-s_39106/

Структурите на ЖГЕРБ и СГЕРБ в Перник организираха изложба с картини на младеж от защитено жилище в града. На експозицията бяха представени 20 платна на младия талант, които участваха в благотворителен търг. Част от средствата ще бъдат дарени за нуждите на защитеното жилище, в което художникът Тошко Тодоров живее заедно с младежи с умствени и физически увреждания.

„За нас е истинско удоволствие, че успяхме да организираме изложбата, с което сбъднахме мечтата на този млад...

Продължава

“Мастило” откриват главната сцена на “Спирит ъв Бургас”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4846555


Организаторите на фестивала обявиха двете групи, които ще открият главната сцена на 7 и 8 август. В първия ден на “Спирит ъв Бургас” след Stereo MCs, Kwabs и Milow и Роби Уилямс вечерта ще започне с хитовете на “Мастило”. На 8 август преди “Касейбиън” на сцената се качват музикантите от българската рок група Hayes & Y. Група P.I.F.
Организаторите на фестивала обявиха двете групи, които ще открият главната сцена на 7 и 8 август. В първия ден на “Спирит ъв Бургас” след Stereo MCs, Kwabs и Milow и Роби Уилямс вечерта ще започне с хитовете на “Мастило”. На 8 август преди “Касейбиън” на сцената се качват музикантите от българската рок група Hayes & Y. Група P.I.F.

Свиването на колана удари бизнеса

http://pik.bg/свиването-на-колана-удари-бизнеса-news357559.html

Свиването на колана удари бизнеса

Свиването на колана и пестенето на пари от гражданите удари бизнеса. През юни бизнес климатът се влошава заради по-неблагоприятните условия в търговията на дребно и услугите, сочи анкета на НСИ сред шефовете на фирми. Това се случва на фона на кризата в Гърция и след като пет поредни месеца бизнес климатът се подобряваше.

В промишлеността и строителството бизнес климатът остава приблизително на нивото от предходния месец. Влошаването на бизнес климата в търговията на дребно се дължи на по-негативните оценки на мениджърите за настоящото състояние на фирмите, пише "Стандарт". Прогнозите им за търговията през следващите 6 месеца обаче са благоприятни.

Мениджърите в услугите имат по-негативни очаквания за състоянието на фирмите през следващите 6 месеца. Мненията им за настоящото търсене на услуги също са по-резервирани. Общото между мениджърите от всички отрасли е, че очакват цените да се задържат през следващите месеци, а най-големият проблем пред бизнеса е несигурната икономическа среда.

 

Ципрас ще подаде оставка, ако изгуби референдума тази неделя

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/06/30/2563261_cipras_shte_podade_ostavka_ako_izgubi_referenduma_tazi/?ref=rss



Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви преди голям митинг в центъра на Атина, че ще уважи избора на избирателите на референдума в неделя и ако те одобрят мерките, предлагани от кредиторите, няма да е негово правителството, които ще ги прилага.

В отговор на спекулациите, че ще трябва да подаде оставка, щом гърците отхвърлят неговата съпротива срещу плановете на кредиторите, той каза пред държавната телевизия: "Ако гръцкият народ иска да продължи непрекъснато с плановете за...

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4841778

Анастасия Мозер, политик, зам.-председател на 40-ото НС.
Анелия Нунева, бивша лекоатлетка.
Иво Райчев, журналист, 53 г.
Кирил Прашков, художник, 59 г.
Таня Богомилова, олимпийска шампионка по плуване, генерален секретар на
Анастасия Мозер, политик, зам.-председател на 40-ото НС. Анелия Нунева, бивша лекоатлетка. Иво Райчев, журналист, 53 г. Кирил Прашков, художник, 59 г. Таня Богомилова, олимпийска шампионка по плуване, генерален секретар на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване