12/19/10 09:15
(http://vasvalch.com/)

Някакво такова коледно

Повечето хора, които ме познават, знаят, че мразя празниците “по поръчка”. Може би единственото изключение е рожденият ми ден, и то само някои години. Като цяло, представата, че само защото сме стигнали до определен ден в календара, трябва да сме happy-happy-nice-nice, ми е доста странна. Покрай Коледа пък става още по-зле: не стига, че се зареждат 10 дни преяждане и препиване, ами и довършваш годишна работа, отчети, планове за следващата година и какво ли още не.

Anyway, това не е rant срещу Коледа. Възхищавам се на хората, на които не им се повръща от All I want for Christmas is you. Завиждам им заради ентусиазма да убият целия съботен ден в обикаляне на претъпканите магазини за подаръци. Радва ме фактът, че още в началото на декември си слагат вкъщи всякакви празнични прахосъбирачки като ясли с бебето Исус, венци с борови клонки и нелогично количество гирлянди. Просто се нервирам, когато някой започне да се прехласва по светещите топки в мола, а след това се учудва, че аз не споделям същата емоция. На мен пък ми минава само мисълта “Ей, сега тия неща ако паднат през целия атриум, как ще си…” Ако пък се замисля за елени, значи просто ми се ходи на обяд в “Ловната къща”. So sue me!

Коледното ми настроение се изразява в това да изгледам Love Actually за n-ти път, което обаче правя също толкова лесно и през юли. Искам да си седя вкъщи, да пия чай от мента и да чета. Това също мога да го правя и през юли, стига чаят да е студен, че иначе прегрявам. Не ми трябва календарен ориентир, за да се чувствам уютно и приятно вкъщи. Покрай Коледа обаче всички се опитват да изнасилят чувството си за празник и се почват едни небивали мании по тагване на някакви хора върху някакви картички, разпращане на мейли в стил “Ти си най-добрият ми приятел, честита Коледа!” на хора, които не си чувал през цялата 2010, както и о-толкова-любимото въртене на едни и същи песни, от които ушите ти спокойно могат да прокървят – сякаш без тях снегът няма да завали (то не че с тях има особен ефект). Аз пък явно никога няма да се науча да се чувствам добре на календарна база: I’m opting out, thank you very much in advance.

Ждужде
Ждужде, originally uploaded by Vassilena.



Още по темата:

  1. Коледно

Публикувана на 12/19/10 09:15 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/7KD10iJiLOM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване