12/22/10 13:49
(http://nname.org/)

blood on the dance floor

Ако погледнеш ежедневието си от Космоса, сигурно доста има да се чудиш какъв го играеш под Слънцето. Ставаш сутрин, влачиш се до Работа, 8 часа извършваш (почти)безсмислени действия, ядеш нездравословна храна, прибираш се и бинго – кулминацията на деня, включваш Екрана.

Сядаш на един стол и наблюдаваш метална кутия, в която се прожектира образа на други хора, които се преструват, че извършват насилие един другиму. Актьорът Х яде бой или получават куршум и с това стават милионер. Цял живот пие за сметка на 10-минутната си изкуствена смърт. Това е Голямото Кино, а най-любимите ми филми са най-кървавите, в тях умират с вилица в окото.

Насилието на екран винаги трябва да е инсценирано, а случилото се в реалността бива цензурирано. Никога в кадър не влиза истинският вонящ труп, на истинския клушар, убит или умрял около кофата. Него го дават покрит с чаршаф, но само ако е бил национално известен.

Дали Голямата Мисия на “изкуството” е да изкорени всички форми на физическо докосване между индивидите? Постижима ли е тя, или се получава така, че детето, което не гледа телевизия, спокойно бие и яде закуската на всички останали?

(илюстрация)

Публикувана на 12/22/10 13:49 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/xJicQbM5jQQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване