01/11/11 08:34
(http://vasvalch.com/)

Коледни кампании: Подарък за непознат

gift-strangerСледколедно мисля да разгледам няколко любопитни кампании, които се опитаха да събудят празничния дух в закоравелите сърца на днешните потребители. Първата от тях се опитва да провокира така добре познатите ни от “Предай нататък” Random Acts of Kindness с идеята да подарите нещо малко на някой напълно непознат. Доста коледно, забавно и приятно.

Gift a Stranger е прост проект на рекламната агенция Happiness Brussels. Идеята е доста директна: отваряте сайта и с натискането на един бутон получавате напълно случаен адрес, на който да изпратите избран от вас подарък. За сайта е използвана технологията на Google Reverse Geocoding. Напълно безполезно? Да, може и така да е. Но пък с това случайно добро можете да се почувствате като наистина готин човек :) Данни за общия брой участници не намерих, но подаръци са полетяли от Австралия до Мексико и от Великобритания до Африка. Реално, Gift a Stranger си е една коледна социална мрежа за подаръци :)

По-интересен от комуникационна гледна точка е фактът, че една рекламна агенция инвестира (дори и малко) в подобна идея, която няма нито B2B насоченост, нито директна връзка с клиент. Но пък самото име на Happiness Brussels явно ги задължава да раздават щастие, нали? В по-сериозна линия, подобни кампании са интересен начин агенцията да покаже малко креативност, за да поддържа собствения си имидж.



Още по темата:

  1. Кафе-подарък
  2. Ефективните маркетолози и ефективните кампании
  3. Нестандартно новогодишно пожелание

Публикувана на 01/11/11 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Mb76ufcqC34/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване