06/16/11 14:18
(http://eneya.wordpress.com/)

Circular discussion about the parade

В работата, сред познатите, из фейсбук и блогве ми се случва да водя дискусия за парада – за чий хикс ще го има, какъв му е смисълът, каква му е ползата, ама защо….
И до този момент дискусите са били доста сходни като конструкт, като зачекнати теми, като аргументи… като край на дискусията.

Ти – Защо да има парад? Да се демонстрират какви са? Аз например не се демонстрирам, защо трябва да ми го тикат в очите? Ами аз ще си направя хетеро парад тогава. Как очакват хората да имат положително отношение към тях, като им тикат в лицата поведението си?

Аз –  Защо да няма парад? На парадите ходят хора, танцуват, веселят се, показват, че са хора и демонстрират позиция към социално сериозен проблем и изтриват успешно стереотипи и страхове.
Направи си хетеро парад… така или иначе тече 365 дни в годината, когато твоето поведение, твоята близост с любимият/любимата е напълно нормално нещо, никой не се обръща с крясъци, обиди или гнусни забележки, ако се държиш с човек от същия пол за ръка или се целувате някъде тихичко.
Ако проблемът е, че някой демонстрира сексуалност ИЗОБЩО, тази идея би имала резон… но критиката е само към гей хората… Какво лошо има в обичащи се хора, които са склонни, вързастни, които го правят по своя воля?

Ти – Искат специални права. Откъде накъде?

Аз – Всъщност искат СЪЩИТЕ права като всички останали. Защото също като всички останали са хора и имат право да живеят живота си спокойно, до моментът, в който не вредят на околните, за което пък има практически закони.

Ти – Какво толкова искат?

Аз – Искат да имат право да бъдат заедно, да се обичат, да имат деца, да бъдат припознати от закона като реална двойка. Искат да могат да посетят любимият/любимата, когато е в болница, но сега нямат правото, защото не им се водят никакви и могат да ходят само в публичните часове. Искат да имат право да припознаят детето, което отглеждат, защото ако биологичният родител/осиновел умре, детето отива в дом.

Ти – Защо да имат същите права? Хората се женят, за да имат деца. Гейовете не могат да имат деца, само това остава да започнат да осиновяват деца…

Аз – Сексуалността не е като грип, гей родители не означава, че ще имат гей деца, има изследвания по темата. Така, както хетеро родители имат гей деца. Значи ти като се жениш след няколко месеца/години ще е защото имаш намерение да имаш деца, а не защото обичаш този човек и искаш завинаги да сте заедно? Гей хората и сега могат да осиновяват деца, само че не са припознати като двойка и ако осиновителят умре, детето отива/се връща в дом. Има и гей жени… които могат да родят дете и техният партньор също не е припознат от закона. Те също могат да осиновят дете освен това. Имат правото.
Иначе – да разведем бездетните, да вземем децата на единичните родители?

Ти – Моя работа си е защо ще се женя и с кой ще прекарам живота си.

Аз – Именно.


Filed under: бръмчащи мисли Tagged: гей, двойки, дискусия, отношения, родителство, сексуалност
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване