09/01/11 07:16
(http://www.azcheta.com/)

„Нещо синьо” за Дарси Роун

В началото на август ви разказах за впечатленията си от дебютния роман на Емили Гифин „Нещо назаем”, в който авторката ни запознава с любовната авантюра на скучната Рейчъл и объркания Декс. В ревюто си за книгата обаче ви споменах за още един персонаж – „лошата” Дарси Роун – годеница на прелюбодеец и приятелка на измамница, която, макар и да има своите трески за дялане, се превърна в любимия ми герой от романа.

Ето че днес, почти един месец по-късно, мога гордо да заявя, че съм била права да обикна черната овца Дарси Роун – този път като главна героиня в продължението на сагата „Нещо синьо”. Във втория роман на Гифин обаче амбициозната брюнетка (която във филмовата адаптация на „Нещо назаем” е изиграна от русото изкушение Кейт Хъдсън) е всичко друго, но не и познатата ни разглезена красавица. Бременна, зарязана от гаджето си и изоставена дори от собственото си семейство, Дарси за първи път в живота си се оказва сама. Това обаче я кара да осъзнае нещо, което никога дотогава не си е представяла:

„Дарси Роун, ти си привлекателна, амбициозна и успешна... гаднярка!”

И Дарси решава да се промени... на 5600 км от любимия Манхатън, където я очаква не друг, а подозирания в хомосексуализъм Итън, с когото ги свързва една ученическа любов и хиляди заядливи коментари. Да, същият Итън, който в първата книга на Гифин се въплъщава в образа на най-добрия приятел на Рейчъл и най-големия критик на Дарси...

И както винаги, спирам ревюто си дотук – точно преди любимката ми да се превърне в лебед и малко преди да разберете каква е символиката, която носи синьото от заглавието на книгата. Защо ли? Защото искам да прочетете романа по начина, по който аз го направих – с усмивка, любопитство и тайно обещание, че един ден ще зарежете всичко и ще посетите Лондон просто ей така... или заради някой лорд ;)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване